Öppet Spår – Uppsamlingsheat

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

So get it all out of your systems!!
GO!

565 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nu måste vi ta upp problemet med bagspreading. De finns över allt, framför allt kvinnor, so sorry alla små snowflakes, som parkerar sin lilla väska på sätet bredvid sig på bussen, tåget, tunnelbanan, spårvagnen, perrongbänken, baren, konditoriet, till och med på fulbänken på husvagnscampingen (då oftast en bättre begagnad systemkasse), ja, närhelst de får tillfälle till det. Eller sätter sig på sätet närmast gången, och liksom låtsas vara blinda så att de inte alls kan se att det finns någon som vill sitta på den lediga platsen närmast fönstret. Eller sitter med benen i kors och liksom glider ut för att blockera maximalt antal säten, och gärna med solglasögonen på inne i tunnelbanevagnen så att man liksom missar att folk som får stå stirrar på dem.

    Vi som är drabbade, vi som vill sitta ner, vi möts ofta med en snorkig fnysning och en blick som likt Amors pilar (fast doppade i snabbverkande icke ekologiskt gift) slungas iväg mot den som har mage att komma här och vilja sätta sig på ett ledigt säte där personen ifråga har lagt sin lilla väska att vila.

    ”Amän väskan blir ju smutsig ju om den står på golvet ju, fattar du väl?!” Nej, så jävla smutsig blir den inte så att jag ska behöva stå. Sätt den i knät då, istället för på ett tomt säte.

    Varför är det så här? Är det en kulturell betingning? Känner man sig förmer än andra? Äcklad över att behöva sitta bredvid en främling några stationer? Social fobi? Bara ren ondska? I väntan på att regeringen tillsätter en undersökning kanske ni som känner er träffade kan berätta varför ni inte istället väljer a) färdtjänst, b) taxi, c) en egen bil eller d) helt enkelt stannar hemma.

    I nästa avsnitt bjuder vi in dig som inte tar av dig ryggsäcken i tunnelbanan, ever.

    #SheBagging #WomanSpreading #BagSpreading

      Det är skönt att ha den där bara. Lägger jag den på golvet så är det risk att man glömmer den och man kanske inte vill ha den i knät, om det ändå finns plats bredvid.

        Varför kan man inte bara ha väskan i knät?

          den kanske är för stor? Jag har ofta en jäkla massa packning med mig i kollektivtrafiken tyvärr…
          Många som beter sig såhär är nog bara trötta innan eller efter en heldags jobb, och man vill slappa när man har möjlighet, inte sitta rak i ryggen liksom!

        Om det finns en risk att man glömmer den på golvet, så var den nog inte så viktig ändå! Mao behöver den inget eget säte.

          Härligt för dig att du aldrig är stressad och tankspridd 😉

      Lägger ALLTID väskan bredvid, på både buss och tunnelbana. Gör det för att jag inte vill att någon ska sitta där, sätter mig heller aldrig bredvid någon annan om det finns ett sätespar ledigt. Men visar någon att den vill sätta sig bredvid så fattar jag ju på den, min motvillighet lyser kanske igenom men bryr mig ärligt talat inte så mycket om någons känslor blir sårade över det.

        Ja precis. Det är exakt min taktik. Sätter mig alltid för mig själv om det finns lediga platser och ockuperar platsen bredvid mig själv med min väska för att jag om jag själv får välja så vill jag inte ha någon där. Men man är ju såklart uppmärksam på sin omgivning och ju fler platser som blir upptagna så inser man att någon snart kommer behöva väskans plats. Så jag ockuperar den av egoistiska skäl men är alltid beredd att ge plats för en människa före min väska såklart. Förstår inte hur det kan vara ett problem så länge man kan kommunicera om saken?

        Då hoppas jag ni löser dubbla biljetter för det andra sätet ni tar upp.

        Men det kanske inte är något att uppröra ihjäl sig på heller. Man kan ju be att någon ska flytta sin väska (även om man tycker att det inte ska behövas).

          ??? ni är för gulliga. Det är fett obekvämt att ha väskan i knät och den blir skitig om den ligger på golvet. Så länge det finns massor av tomma platser så spelar det verkligen ingen roll. Lol på Lovisa som skriver att en biljett ska lösas för väskan ? ska du prompt sitta bredvid en specifik person om det är tomt överallt, så upplys mig om att du ska sitta just där, men då är det faktiskt du som är knäpp. Är det få säten lediga sätter jag väskan i knät för jag är ju inte socialt inkompetent, självklart går rumpor före väskor men inte om det finns massa lediga platser. Om jag själv vill ha en plats som någon lagt en väska på tittar jag menande och jag har aldrig, nånsin, varit med om att någon velat ha kvar sin väska.

            Jag vill inte vandra genom ett tåg för att se om det kanske finns en ledig plats någon annanstans. Jag vill sitta där jag kliver på, sedan skiter jag i om du vill ha din väska på sätet bredvid dig eller inte.

              Det enda du behöver göra är att kommunicera att du vill sätta dig där, och jag kan nästan garantera att du aldrig skulle stöta på patrull. ?

                Men jag måste alltså tala om för dig att flytta på din väska så att jag kan sitta? Det är så korkat att almanackan går baklänges.

                  Nä ska du prompt ha en just specifik plats är det du som har specialkrav… hur skulle det vara om alla hade utvalda platser? ??

            Problemet uppstår ju inte när det finns lediga platser så det är löjligt att fokusera diskussionen på sådana situationer.

        Men man ska inte behöva be dig om att få sitta. Ibland är jag så trött att jag vill kunna sitta antingen själv eller bredvid en snorkig person. Ni behöver inte paxa ett säte för ingen sätter sig så länge det finns lediga platser. Pallar inte med personer som ni i min vardag. Bete er som folk.

          Men eller hur!!

          Fast det där är inte sant. Som tjej brukar jag lägga väskan bredvid för jag har vart med alldeles för många gånger att en äcklig gubbe sätter sig bredvid och är sliskig. Så även om en hel jävla vagn är tom så kan äcklet sätta sig vid mig. Därför lägger jag väskan på sätet bredvid. Men självklart att jag har den i knät när jag märker att det kommer mer och mer folk som vill sitta.

        Gör aldrig så igen. Så otroligt nonchalant beteende och du uppfattas som en idiot av många andra i kollektivtrafiken.

      Har ofta datorväska + gymväska och kan ibland inte ha allt i knät. Flyttar mig alltid om någon närmar sig dock. Why so aggressive? Att leva på den här planeten är en gemensam upplevelse. 🙂

        Ja, och du är ett arsle i lokaltrafikens universum.

          Nä det är hen inte alls. Du däremot borde chilla ner ett par snäpp!

            Men kanske en finne på ett arsle i lokaltrafikens universum?

              Maybe not!

                En liten kvissla?

      Jag sätter den där för jag vill inte sitta bredvid något fetto som mosar mig och tar upp 1,5 plats!

        Men usch. Åk inte i kollektivtrafik då ?

          Men faktiskt väldigt rimligt tyvärr. Vet du varför jag sätter mig närmast gången nuförtiden? Jo, annars kommer det någon stor och tar upp mkt plats och manspreadar sig in på min plats så att jag blir tryckt mot väggen. Hade ont i två dagar efter att det hände senast (har problem med mina axlar, men sitter jag vanligt på en stol får jag aldrig så ont) men det är ju självklart inte ok att påpeka sånt för folk i kollektivtrafiken. Så numera sätter jag mig längst ut för att slippa bli mosad och ha ont igen. Önskar självklart att det inte behövde vara så och att det fanns en bättre lösning.

            Oj vad du måste ha svårt i samhället om du har ont i två dagar efter att ha suttit brevid någon i kollektivtrafiken

              Ja, med tanke på att det gör att jag bla inte kan lyfta mina armar och använda de normalt, klä på mig osv så har jag det ganska svårt under de dagarna. Tycker dessutom att grundproblemet ligger i att min smärta uppkommer av att någon tycker sig ha rätt att ta upp min plats och mosa in mig i väggen. Antar att denna någon är du eftersom du tog så illa upp 🙂

            Men stackars. Hört talas om färdtjänst?

              Ja visst har jag det, himla bra och viktigt stöd i samhället ? tråkigt bara att jag får känslan av att du slänger dig med den insatsen i en förlöjligande ton, det är ju absolut inget fel med att använda färdtjänst. Vill dock tro att man inte lägger skattepengar på att bevilja färdtjänst när mitt problem går att undvika genom att 1. vi trafikanter visar varandra respekt och inte tar upp andras säten i t-banan eller 2. jag fortsätter sätta mig längst ut och undviker problemet. Allt jag ville var att förklara varför jag helt enkelt sitter längst ut, och tänk vad mycket skattepengar jag sparar dig på köpet eftersom din lösning istället var färdtjänst ? wow va! Sov gott och dröm glada drömmar.

                Inte imponerad. Ta en taxi eller stanna hemma.

                  Så äckliga svar verkligen! Man betalar sjukt mkt för kollektivtrafik dessutom, därför kanske man ska visa lite respekt mot sina medresenärer i vissa avseenden! Upplever också att som liten tjej så blir det väldigt lätt att folk i princip tar upp ens egen plats också och vräker ut sig pga de är tjocka/ignoranta/män ofta. Skulle inte heller skada om folk chillade lite med att dränka sig i parfym innan de klev på.

                Alltså helt äcklad av det svar du fick och de som har like:at kommentaren ovan. Superbra och tydligt svar av dig, knäppheten du orkade bemöta till trots. Eloge och 5000 ggr fler tummar upp än alla andra. 😛 <3

          varför är det okej för folk att ta upp mer ön en plats för????

      Är ju fritt fram att sätta sig på väskan bara. Är ju deras problem om de inte hinner flytta på väskan.

        Så gör ingen. Inte ens en vän av Ketchupflaskan.

          Men alla borde börja. Då hade det blivit högst ovanligt med väskor på sätet inom en snar framtid.

            Men hur kan det ens vara ett stort problem. Klart att man inte vill lägga sin väska på ett skitigt golv och vem som helst förstår att det oftast räcker med en blick eller i värsta fall ett ord för att den andra kommer att avlägsna sin väska för att du ska få sitta ner.

              Ska inte behöva be om att få sitta. På. Ett. Ledigt. Säte. Hur jävla svårt ska det vara?

                Just det. Vet hut!

                Men snowflake, hela världen är inte anpassad efter dig. Jag fattar inte varför folk är så rädda i kollektivtrafiken? Det är bara att säga högt och tydligt ”kan jag sitta där?”. Tar inte så mycket energi och om det är jobbigt så jobba på det.

                  Eller hur haha, att en sån liten grej blev en sån jättegrej

            Då sätter jag mig på även på mansben som spretar!

          Jag tog en kvinnas väska och satte ner den på golvet i vintras. Då skrek hon och sa att den inte kan vara på golvet för bibeln ligger i den. True story, men jag fick sitta så kör på den taktiken från och med nu!

            Får biblar inte ligga på golvet?

            Sån flashback jag fick till 2012. En man satt och åt hela räkor med skal ur en liten prydlig matlåda, läsandes bibeln. Jag kunde inte sluta stirra på honom.

              Ta fram telefonen nästa gång, och filma!

              Åt han skalen??

                Jaaa! Allt! Som godis! ?

        Det gör jag, demonstrativt, när de inser allvaret flyttar de på påsen/väskan, ser helt förskräckta ut. Ber inte om ursäkt, ler bara inombords.

          Snart så lär du åka på en vinge. Då kommer du varken att le med läpparna eller inombords.

            Har tunnelbanan vingar?

            Så du som har din fula väska på ett ledigt säte har också rätt att misshandla folk? Snälla, stanna hemma.

            En vinge! Gangsta?

              Nutiden, vänj dig.

                Nya Sverige?

          Jag kan inte låta bli att gå direkt till ett säte med en väska på när jag åker tunnelbana och sätta mig där även om det finns ett fåtal fler lediga platser (personen brukar då ta bort väskan). Men vid rusningstrafik i Stockholms tunnelbana finns det ofta inga lediga platser förutom de platser där någons väska sitter…

        Jag gör så. Först tittar jag menande och surt på väskfan och dess äckliga ägare, och reagerar hen inte så sätter jag mig på skiten. Har även frågat om väskan har en egen biljett eftersom den tar ett eget säte och vi som har betalt biljett får stå.

          Haha, att det ska vara så svårt att prata med folk. Konstigt att det inte blir handgemäng oftare ändå när man tänker på hur bitska många är härinne.

            Haha eller hur? Ibland lägger jag väskan bredvid mig av ren vana och flyttar alltid på den när det blir fler folk på bussen men ibland glöms det bort om jag är riktigt trött eller liknande. Om någon skulle glo surt så tittar jag snällt tillbaka tills de vågar öppna munnen. Säger någon typ ”ursäkta är det ledigt där?” Säger jag ”självklart! Jag ber om ursäkt!”. Orka med surt folk som blir irriterade över småsaker.

          Herregud! Du verkar vara en väldigt oskön person. Aggressiv

            Din väska är oskön där på ett eget säte.

        Jag har gjort det! En Viktig Man från något Viktigt Arbete hade lagt sin portfölj på sätet bredvid sig på ett i övrigt fullt tunnelbanetåg, och ville inte att jag skulle sätta mig bredvid honom. Såsom varandes fett gravid satte jag mig på hans portfölj. Den Viktige Mannen blev slagrördsröd i ansiktet, men sade ingenting. Efter tre stationer klämde han fram ”Ursäkta mig, men jag ska gå av här.” Jag väntade tills dörrarna stängdes, och svarade ”Men det ska inte jag”, och satt kvar. Hela vägen till slutstationen (Vällingby, lååååångt bort från Gamla Stan där jag egentligen tänkt kliva av). Glädjen var stor. Tur för honom att vattnet inte gick. Men numera brukar jag be mina barn att sätta sig på alla surkärringars väskor och påsar, bara för att. Men hörrudu, vi ses i rusningstrafiken, det kan du haja!

          Bull

            Not. Förvisso innan mobilkamerans tid.

          r/thathappend

          I call bullshit. Och OM det hänt så framstår du som den osköna i den här historien. Visst, make a point men sen räcker det. Folk alltså..

      Ber alltid att få sitta bredvid. Fnyser de eller visar att de helst inte vill brukar jag sitta kvar till slutstation bara för att jävlas. Inte så stor förlust för mig eftersom jag bor mellan en station och slutstation, mer en vinst när personen behöver be om att få komma ut. Speciellt när jag inte förstod att denne ville ut när denne tryckte på stoppknappen.

        Hahahahah så sjuk du är. VARFÖR offra tid av ditt liv för att ”ge igen” på någon som inte kommer bry sig om det eller minnas dig i mer än 2 sekunder?????

          Ger mig en viss tillfredställelse 🙂

            Samma här! Nåt kul ska man ha i rusningen.

        Sluta nu. Jag har extremt svårt att ta ditt påstående på allvar. Du anser att någon annan inte visar hänsyn men beter dig själv sju resor värre. Om det du säger mot förmodan skulle stämma så betyder det att du bara utsätter svagare för denna behandling, detta då du annars snabbt skulle råka ut för stora problem. Din metod närmare en slutstation i Stockholms tunnelbana eller nattbussen skulle garanterat resultera i allvarliga konsekvenser.

          Ja denna fabel håller inte. Det finns inte en människa i min vänskapskrets som inte skulle göra en stor scen av detta. Men visst kanske om du utsätter några stackars inflyttade lantisar på Buss två mot Nytorget.

        Varför kan en inte bara fråga ”ursäkta, är de ledigt här?”

          Ja precis, oftast så räcker det dessutom bara med en blick. Det måste vara en jobbig vardag om dessa små ansträngningar i kommunikationen resulterar i så mycket ilska.

          Men varför ska jag ens behöva fråga för att få sitta? Sjukt stört beteende.

            Hahaha ?‍♂️

            Men sluta ?????

      Jag pendlar till jobbet och är så trött på det. Ibland så väljer jag medvetet att sätta mig vid någon som jag tror kommer att bli sur över att behöva flytta väskan ?

        Haha, lite vardagshumor! ?

      Har inte blivit störd av väskor. Men dessa klumpiga ryggsäckar. Hatar dom.

        Jag vet inte hur många otäcka ryggsäckar jag har fått i skallen. Varför tror alla Kånkenbärare att de kan vända och vrida på sig hur som helst när de går i gången?

          Det de inte har i huvudet får de ha i sin ryggsäck.

      Jag lägger den där just för att Jag hoppas att ingen ska våga säga något och vilja sitta brevid mig. Det låter hemskt men inget irriterar mig mer än människor som sätter sig brevid en i en tom buss/tåg ?
      Men jag gör det endast när det är relativt tomt och finns massa platser. Under rusningstid eller när det är många passagerare skulle jag skämmas.

        Men det där är ju sååå sinnessjukt!! Vet inte hur många gånger folk satt sig på sätet bredvid mig trots att bussen är nästintill tom.
        Lite som när man parkerat bilen.
        Jag handlar oftast kvällstid och då brukar det vara max 10 bilar på parkeringen, ställer mig alltid en bit ifrån så att jag står ensam. Men när man kommer ut från affären så är det ta mig fan varje gång någon parkerat precis bredvid och gärna så jävla illa att jag knappt kommer in i bilen.
        Vad handlar det om?

        Gällande väskan lägger jag den alltid på sätet bredvid om det finns gott om plats i bussen. Flyttar den självklart när det fylls på eller när jag ser att någon närmar sig .

      Små hundar med egen sittplats i rusning kan du ta upp nästa gång ?

        Åhh, så patetiskt
        Hundar är minsann lika mycket värda, yada yada… ?

        Barn som står med lekplatsleriga stövlar på sätet bredvid sin mamma som kollar in FB-flödet är inte heller en favorit.

      Alltså shhhhhhh på dig, väskor ska ha en egen plats. Punkt slut.
      Mina väskor kommer alltid ha ett eget säte kram påre

        FU

    Meh!

    TIPS MAURITIUS!
    Jag tänkte boka en resa till Mauritius över nyår (är 29 år och åker med min man) men har aldrig varit där innan. Vart ska man bo? Har kollat på Trou aux Biches, Flic-en-Flac och Belle Mare bla. Det allts viktigaste är att ha nära till fin strand och mysiga matvagnar (som jag läst om) längs stranden. Kul om det finns något centrum som inte är helt dött också såklart. Snälla, kom med tips!

      Mitt tips är nog egentligen inte så bra, men vi har bokat boende mellan Petit Paquet och Calodyne. Såååå pepp!
      Men hoppas du får tips från någon som verkligen varit där 🙂

      HOTELL?
      TRIVAGO.

      Lux Le Morne är fantastiskt men öde omgivningar tyvärr.

      Hoopaloopa festivalen är härlig. Man sjunger i lergökar och dansar vilt. Påkallar det goda och en del människor är näck. Avslutas med den vilda dansen tuppahenna. Där alla kramar alla och dansar vilt.

      Så härligt! Älskade Mauritius ?☀ vi bodde en vecka i Tro d’Eau Douce och en vecka i Grand Baie – perfekt kombination. Finare stränder på första stället men ganska öde. Väldigt fina båtturer därifrån, rekommenderar katamaran! Andra stället är lite mer centrum, med massa bra restauranger. Vi hyrde en taxi en hel dag, det var jättebra. Fick sett och lärt massa ? har hört att det också ska vara väldigt fint längst söderut på ön, men vi var inte där.

      Fråga Mogi! Får du nog tips i bra prisklass ??

      Vi bodde en vecka på Riu Le Morne, utmärkt service men lite dött (hög medelålder/adults only) men det var bara att traska över till systerhotellet neråt stranden och festa loss där. Otroligt vacker miljö på Le Morne.
      Veckan efter bodde vi på Ambre a sun resort på andra sidan ön. Inte lika paradiset, mer hotell och hålligång.
      Vi åkte all inc så matställen kan jag inte uttala mig om mer än att det enda vi åt lunch på ute en dag, litet lokalt hak, hade god men svindyr man (vår lunch gick på 300 kr rätten samt dryck på det).
      I övrigt superhärligt land!
      Om ni har möjlighet så kan rekommendera att boka business/premium – vi betalade bara 4000-5000 kr extra för det och det var sååååå värt det.

        Kommer du ihåg vad ”systerhotellet” hette? ☺️

          Riu Creole, https://www.tui.se/resa/mauritius/le-morne/riu-creole/. Mer ”barnvänligt” dvs väldigt skränigt vid pool osv. För oss passade perfekt att bo på vuxendelen och nyttja Creole (vi hade fri tillgång dit till allt, aktiviteter, bar och mat) på kvällarna när pensionärerna hos oss knoppat.

    Tips sökes! Vad göra i Visby m omnejd! Restauranger, spa, sevärdheter etc!

    Kolla senaste Bella-parodierna …

    https://www.instagram.com/griploov/

      Åh herregud vad pinsamt. Vem ligger bakom detta konto? Hajen?

        Odd!

          Nej, nej. Varken Odd eller Hajen. Finns bara en person som är möjlig. En kvinnlig sådan.

            Du tror på riktigt det bara finns en kvinna i det här landet som tycker att Bella är pinsam och värd att driva med?

            Calle kjolman

      Gapskrattar! Önskar att jag kommit på idén, och haft verkstad nog att genomföra det.

        Tycker snarare det är sorgligt och lite patetiskt. Att man känner behovet att skapa ett konto och göra satir. Men å andra sidan, visar ju att hon är känd och att folk bryr sig lite för mycket. Dessutom taggar Schulman och bloggbevakning så att någon ska nappa och sprida det vidare.

          Isabella Löwengrip är en satir på sig själv, även om hon inte riktigt greppar det.

      Kontot var ju inte ens kul tyvärr..
      Parodi är roligare än satir!

      Men idén är ju inte dum egentligen!

      Kanske är Viktor som ligger bakom? Någon med humor och ordets gåva helt klart!

      Snart fler följare än Isabella Löwengrips IG …

    Angående inlägget som handlade om kliniken i Turkiet många kvinnor från västvärlden åker till, även stora influencers, för att skönhetsoperera sig.
    Det är kanske en dum fråga – men hur kommer det sig att man inte ser ärren efter operationerna?

    För IG-influencers är det ju bara att retuschera men tex Kim Kardashian som blir fotad av allmänhet också, hennes syns ju inte.

      De pumpar in fettet i rumpan via små ”rör”, de lämnar otroligt små ärr som knappt är synliga för blotta ögat.

      Dels har de bra läkare. Sen använder de kroppssmink. Kim Kardashian har ju t.o.m det i sitt egna märke. Hon och flera har använt det läääänge.

        EGET

          Oj tur du rättade, det var ju helt obegripligt innan ?

    Here goes again … Nu måste vi ta upp problemet med bagspreading. De finns över allt, framför allt kvinnor, so sorry alla små snowflakes, som parkerar sin lilla väska på sätet bredvid sig på bussen, tåget, tunnelbanan, spårvagnen, perrongbänken, baren, konditoriet, till och med på fulbänken på husvagnscampingen (då oftast en bättre begagnad systemkasse), ja, närhelst de får tillfälle till det. Eller sätter sig på sätet närmast gången, och liksom låtsas vara blinda så att de inte alls kan se att det finns någon som vill sitta på den lediga platsen närmast fönstret. Eller sitter med benen i kors och liksom glider ut för att blockera maximalt antal säten, och gärna med solglasögonen på inne i tunnelbanevagnen så att man liksom missar att folk som får stå stirrar på dem.

    Vi som är drabbade, vi som vill sitta ner, vi möts ofta med en snorkig fnysning och en blick som likt Amors pilar (fast doppade i snabbverkande icke ekologiskt gift) slungas iväg mot den som har mage att komma här och vilja sätta sig på ett ledigt säte där personen ifråga har lagt sin lilla väska att vila.

    ”Amän väskan blir ju smutsig ju om den står på golvet ju, fattar du väl?!” Nej, så jävla smutsig blir den inte så att jag ska behöva stå. Sätt den i knät då, istället för på ett tomt säte.

    Varför är det så här? Är det en kulturell betingning? Känner man sig förmer än andra? Äcklad över att behöva sitta bredvid en främling några stationer? Social fobi? Bara ren ondska? I väntan på att regeringen tillsätter en undersökning kanske ni som känner er träffade kan berätta varför ni inte istället väljer a) färdtjänst, b) taxi, c) en egen bil eller d) helt enkelt stannar hemma.

    I nästa avsnitt bjuder vi in dig som inte tar av dig ryggsäcken i tunnelbanan, ever.

    #SheBagging #WomanSpreading #BagSpreading

      Dubbelpost, sorry.

      Tror det är för att vi bor i Sverige. Vi vill inte ha kontakt med andra människor, är ju bara att se hur vi väntar på bussen.

      Jag är själv den som ställer väskan bredvid mig, men självklart sätter jag den i knät när jag ser att det blir såpass fullt (för min del i kollektivtrafik de gånger jag åker det) att fler behöver sittplats.

        samma i finland haha

    Jag är så deprimerad så det bara sjunger om det. Jag har i botten bipolär sjukdom; så att en depression skulle komma var inte helt oväntat. Har stått på stämningsstabiliserande (både Litium och Lamotrigin) men avslutade behandlingen för ca två år sedan, trodde det var ett klokt val. Hah, tji fick jag.

      Fy f*n vad jobbigt <3 Jag är inte bipolär själv men min storebror är det, kan inte relatera personligt utan bara som anhörig – Hoppas att det finns någon i din närhet som du kan prata med/få spy ut allt hos, och att det vänder snart <3

      Usch. Jag har haft återkommande depressioner hela livet och står nu i kö för utredning för Bipolär sjukdom. Det är tungt.

      Kämpa på! Sänk ribban, ibland är det tillräckligt att bara andas. Ta kontakt med vården om det börjar kännas ohållbart.

      ?

      Vänd dig till vården på en gång, det är dumt att kämpa i onödan, särskilt eftersom du vet varför du blivit deprimerad. Jag har också återkommande depressioner och gick för några år sedan igenom någon form av utredning för ”svårare” åkomma. Jag skulle i dagsläget aldrig vilja sluta med mina antidepressiva mediciner men vet att det under bra perioder är lätt att frestas att sluta. Jag har accepterat att medicinerna är en förutsättning för att jag ska må bra och fungera. Hoppas att du också kommer till rätta med din hälsa, det finns så många tabun och förväntningar när det gäller psykisk ohälsa, men jag tänker att en astmatiker inte skulle försöka träna bort sin astma, eller en reumatiker sin reumatism. Unna dig själv att må bra, allt annat är att slösa med din tid ?

      Jag är också bipolär och gjorde precis samma misstag att sluta med mediciner för 2 år sen. Efter två inläggningar på psyk gick jag tillslut med på att äta medicin igen och nu mår jag äntligen bra. Ångrar grovt att jag fick för mig att sluta. Börja med medicinen igen, du behöver det. Kram <3

        Vad är det som utlöser depressionerna?

          Det finns ingen specifik händelse som utlöser depressioner när man har bipolär sjukdom. Dom ”bara” kommer utan anledning. Vad det beror på vet inte läkare ännu mer än att det är obalans i hjärnans kemiska/hormonella system. Därför behövs livsviktig medicinering som exempelvis lihionit, det räddar liv! ?

    Jag ska plugga på distans med CSN. Vill jobba lite extra för att kunna lägga undan lite besparingar men får ej tjäna mer än 52000 SEK/halvår. Vad ska jag titta på för jobb? Vill ej jobba mer än 50% och kan jobba hur lite som helst.

      Städning

      Ja, städning kanske? Eller se om nån affär behöver lite extra hjälp.

      Café eller restaurang kanske?

      Kolla vilket fribelopp just du har beroende på hur många veckors heltidsstudier det rör sig om.

      https://www.csn.se/fragor-och-svar/hur-stor-inkomst-far-jag-ha/inkomst-och-fribelopp.html#expand:svid10_62fc105b15ddecaf46f1dc3b

        Hej 🙂 Det är 20 veckor (x2). Har sökt och man gick följa över eller under 52000 per halvår och klickade i under 52000. Kanske blir annat sen när svaret kommer! Förra året så jag olika på höst och vår men hade jobb där jag hade tjänat 65000 SEK redan när jag började pga tidigare jobb och skulle tjäna lite under hösten också.

        Jag är mest intresserad av vad för jobb jag kan ta så jag fortfarande hamnar under gränsen. Har tidigare haft välbetalda jobb men då hamnar jag över gränsen för CSN men fortfarande inte tillräckligt för att leva och spara.

          Fribelopp 90 000 enligt tabellen. Tänker att då öppnar sig kanske lite fler möjligheter jobbmässigt.

            Åh läste inte kalenderhalvår. Undrar varför frågan om 52000 stod med ?

      Tack för tips hittills! Glömde säga att gärna något där man får träffa folk då man blir lite isolerad när man pluggar hemifrån.

      Har jobbat inom städ och storkök tidigare (3+ år) och det går bort. Alldeles för ensidigt jobb för mig personligen.

      Timmis inom äldreomsorg kanske? Bör ej vara omöjligt var du än bor i Sverige, och du kan lägga in tillgänglighet själv. Behövs alltid! Du träffar människor och gör något viktigt samtidigt som du kan styra hur lite/mycket du kan jobba, var tydlig med det i intervjun bara.

        Åh tack! Äldreomsorg har jag inte ens tänkt på.

          Att jobba med äldre är det bästa valet jag gjort i mitt liv, stress eller inte. Det ger så mycket mer tillbaka! Den tacksamheten och lyckan man själv känner kan nog inte slå mycket. Och ett väldigt socialt jobb!

      Helger på butik. Får 290 kr i h eftersom det är 100% ob på helger. jobbar 3 helger i månaden och får sjukt bra med fickpengar för lite jobb.
      Dock slaviskt och jobba under vardagar lch skit betalt.

      Typ timvikarie på förskola, äldreboende eller gruppboende åt kommunen. Där jag bor får man välja helt när man kan jobba och då har man chans att få jobb under de tiderna. Det är väldigt bra och förskolor har stort behov av vikarier så det finns förmodligen massor med jobb om man vill.

      Att vara personlig assistent är ett bra extrajobb

    Lutar åt att jag kommer få gå själv på Gyllene Tider på Ullevi. Vågar man?
    Vet att det egentligen bara är att köra, inte bry sig om vad andra tänker, men det känns konstigt. Konsert, själv…? har gått själv innan, på en annan konsert. Då fanns inga ståplatsbiljetter kvar och jag hade turen att få sittplats bland folk som också var där själva, inte så att vi pratade, men jag såg ju att de inte hade någon med sig.

    Nu är jag mest sugen på ståplats, men det känns jätteawkward att gå själv och stå där, helt ensam bland massa andra.

    Tips på hur man ska våga??

      Klart du ska gå! Det kommer vara jätte många människor, säkert fler som går själva och folk är så upptagna av sig själva eller lite fulla att de inte kommer bry sig om du är där själv.

      Gå, njut av musiken, ha kul och var jäkligt nöjd att du fick se gyllene tider. Såg de i Falun för flera år sedan. Hoppas det blir bra väder! 🙂

        Tror ju också att det är fler som kommer gå dit själva, men jag har så många bekanta som ska gå så det blir att jag tvekar för att jag inte vill springa på dem. Det lär ju vara x antal tusen i publiken, men med tanke på att typ halva min gamla gymnasieklass verkar gå, x antal gamla ragg och förmodligen killen jag har en stor crush på, ja, då känns det nästan pinsamt om de skulle se mig och ba ”oj hon har inga vänner” (jag har vänner, har inte frågat alla än men vet att några iaf inte vill gå)…personerna jag vet ska gå har jag ingen kontakt med idag heller så det är inte som att jag kan fråga om jag får gå med.
        Hör ju hur töntigt det låter, men på nåt sätt vill man väl inte att det ska se konstigt ut om man stöter på dem…?

        Jag har dock redan sett Gyllene Tider, 2013 och i fredags i Skövde (och då ösregnade det så jag hoppas också på bättre väder). Men jag vill se dem igen?

          Klart att du ska gå dit själv om det är det som du vill göra. Försök att inte bry dig så mycket om vad andra tänker. Jag tror inte att någon annan bryr sig om du är där själv men om du verkligen känner att det är så pass viktigt och du skulle träffa någon så kan du alltid dra en vals att du var så inne i konserten och därför tappade bort ditt sällskap. Ha kul bara så löser det sig!

      Tänker spontant att det borde kännas mer chill att gå ensam och ha ståplats än sittplats…? ?

        Tycker du? Jag tycker det känns så tydligt att man står där på innerplan, folk står i sina grupper och så står nån där ensam. Då hade jag hellre haft sittplats så jag kan gömma mig i mobilen när det känns konstigt??

          Äsch. Folk kommer vara för upptagna av 1) sig själva 2) Per Gessle, så du kommer glida in där helt smooth och få världens bästa konsert ❤️ Njut och må bäst!

      Jag gick på konsert ensam i vintras. Tyckte det var skitjobbigt innan, att åka dit ensam, gå in ensam, stå och vänta ensam osv. Men jag drack lite innan för att slappna av och försökte tänka att ingen visste att jag var där ensam och om någon fattade det så so what?

      Så fort artisten – som är min absoluta favoritartist och största inspiration – klev på scenen glömde jag allt. Jag sjöng och dansade som att det inte fanns någon morgondag och hade en SÅ bra upplevelse.
      Växte några centimeter av att ha vågat, och är fortfarande stolt över mig själv.

      Så GÖR det bara! Du ska inte missa något för att du inte har någon att gå med. Har du tur hittar du någon där att hänga med! Och du är garanterat inte ensam om att vara där ensam 🙂

        Ja! Så tänkte jag sist, men har tydligen blivit fegare sen dess? fast egentligen inte, ska liksom resa själv redan på lördag, men det känns inte lika konstigt.
        Iaf. Jag önskar ju jag kunde slappna av, dricka lite alkohol och skita i allt annat, men det är just rädslan för att stöta på någon jag känner. Jag är inte den heller som själv skulle bjuda in mig i ett sällskap eller ta kontakt med någon annan som är där själv. Jag har absolut inga problem med att prata med folk jag inte känner, är social men tar inte första steget.

        Sen vet jag ju att det kommer lösa sig, och det kommer vara värt det om jag går. Men just innan, det känns som ett så stort steg trots att jag gjort det förut och trots att jag gör många andra saker ensam.

        Blir ändå lite peppad av era kommentarer, ni är guld?

      Jag reste själv för ett år sen lite drygt. Var bara borta i 5 dagar. Träffade folk där som jag fortfarande har kontakt med.
      Du kommer träffa folk där. Du kommer växa och bli mer säker på dig själv.
      Förmodligen så kommer du ha superroligt & vet du vad. Du kommer inte vara den enda som är ensam där. Skriv i det eventet på Facebook och fråga om nån mer ska gå själv annars. Våga & vinn! ?

        Det låter så enkelt, haha! Vilket det iofs också är. När man väl gjort det, men steget dit, not so much.
        Gör mycket själv som det är, mina kompisar delar nämligen inte mitt huvudintresse och när det gäller det, då tänker jag att jag inte vill missa sånt jag tycker är roligt bara för att ingen annan tycker samma. Borde ju verkligen tänka likadant nu.

        Kanske borde gå i Stockholm istället, det är inte lika läskigt, där riskerar jag inte att springa på nån jag känner?

          Vet du vad. Det är inte lätt men det är så värt det!
          Du kommer ju träffa andra som har samma intresse som du.
          Skitsamma om du träffar nån du känner! Lev lite! ?

      Klart du ska gå! Alla som är där är ju där av samma anledning som du. Och dessutom tittar alla på scenen och inte dig? Gå och ha superkul!!

        Hahaha är det så alltså? Jag som trodde det var jag som var kvällens höjdpunkt? nä men visst har du rätt, det är bra att höra det från andra, I mitt huvud är det bara ”tänk om jag ser nån jag känner, piiiinsamt”. Men förstår ju att du och ni andra har rätt 🙂

          Ja klart du ska! Och träffar du nån du känner och tycker det är jobbigt så säg bara att ditt sällskap fick förhinder i sista sekunden men du ville inte missa kvällen.

      Jag var på min första konsert själv 2013! Visserligen var jag 17år, mycket modigare än idag och hade mina föräldrar som hämtade mig (åkte till stockholm, bor inte där). Men det var SKÖNT att få göra det själv. Inte behöva tänka på någon annan.

        Det var något jag kände var fantastiskt skönt när jag gick på konsert själv sist också. Det är en upplevelse dessutom som jag är GLAD över att ingen delade med mig. Allt annat runtomkring försvann och det var jag och min favoritartist. Kunde gå därifrån när jag ville (typ aldrig med andra ord?) och ja, det var underbart. Men det här är läskigare?

      Har bara gått på konsert själv en gång, men det var nog också den bästa upplevelsen! Plus: en behöver inte tänka på någon annan, eller oroa sig för att tappa bort varandra. Jag hade ståplats och träffade flera roliga människor den kvällen. Go for it!

        Ja känner jag mig själv rätt så kommer jag köpa en biljett och gå trots allt. Har några kvar att fråga om de vill gå dock men är 95% säker på svaret. Så ”go for it”, det är så det brukar bli, efter lite nojande?

      Sommartider hej hej!

      Jag gick på Håkan Hellström för något år sedan med min bästa kompis men vi tappade bort varandra så jag hittade ett gäng från Stockholm som jag umgicks med så det kommer gå hur bra som helst för dig! Finns alltid andra människor du kommer i kontakt med ❤

      Ja absolut, du vågar! Är det inte ganska rörigt ändå när man har ståplats, ingen kommer märka att du är där själv och du behöver inte hålla reda på någon annan än dig själv i vimlet ?

      Åh, jag älskar och går alltid på konsert själv, i alla fall om jag har ståplats. Då kan jag i lugn och ro röra mig i publikhavet utan att kolla över axeln att kompisen är med.

    Någon mer än jag som tänkt på Bookens bekräftelsebehov? Så FORT någon gett en komplimang ska det skrivas, nu senast hennes svärfar och en granne med goda fina ord och en blomma? Min svärfar berömmer mig flera ggr/vecka för att jag slänger åt honom en matlåda (med kärlek, han kommer och går så ofta äter han middag här) mina grannar och jag plockar in blommor och ger varandra, titt som tätt. Känns som bara FÖR mycket.

      Inlägget om svärfars besök är verkligen helt crazy… Vem skriver typ två A4-sidor långa redogörelser över hur duktig, lojal och kärleksfull man är? Gissningsvis är hon väldigt osäker och känner att hon behöver bevisa sig för alla.

        Jag har en teori om att den som ideligen skriver hur fantastiskt allt är och hur underbart kär den är i sin partner har ett allt annat än bra förhållande och är mycket missnöjd med hur livet ser ut.
        Obs! Detta kan självklart vara fel i AB:s fall, men jag får alltid känslan ”vem försöker de övertyga” när folk pratar vitt och brett om hur fantastiskt allt är.

          Jag har samma teori. Jag tänker att den som verkligen är lycklig bara lever och känner inte behovet av att berätta om det för andra hela tiden. Det speglar liksom av sig ändå och tanken på att ”andra måste veta hur bra allt är” finns inte. En ytlig bekant till mig är likt AB ganska bra på att verkligen bevisa hur fantastiskt allt är hela tiden, främst på sociala medier. Vi pratade lite om det en gång och hon sa då bara att hon ”inte kunde låta bli” att tapetsera sociala medier om hur fantastiskt hennes liv är ?

            Jag har också en bekant som berättade hur underbart allt var och hur hon och hennes man var såååå kära fortfarande efter 10 år. Faktiskt blev de bara mer nykära för varje. De skilde sig ett tag efter hon börjat skriva om att allt i livet var perfekt.

      Hon mår nog inte särskilt bra i sig själv då hon har ett sådant stort behov av att framhålla sig själv, att andra ske se hur duktig/bra hon är i kombination med hennes svårigheter att hantera kritik.

      Det kanske är så att Booken köpte blomman själv för att kunna skryta om sina snälla grannar. Tror inte att de var så förtjusta i att polisen gjorde husrannsakan hos familjen förra veckan.

        Man ömmar ju för booken ändå :-((

          Jo, visst är det så. Litet ledsen blir man.

        Till Anonym som skrev 20:48
        Va? husrannsakan? Varför eller igen men ändå varför?

    Har ni några tips på bra färglaserskrivare för hemmabruk?

      Jag har en samsung som jag är nöjd med

        Märke?

          Alltså vad modellen heter haha ?

            C serien min är ett par år. Det som jag älskar att den är trådlös så jag kan skriva ut från mobilen.

      Kolla med Webbhallen, de brukar ha rätt bra koll.

    Fina namn till pojke som föds nu i dagarna?
    Skona mig från de vanliga eller trendiga namnen ?

      Eskil, Herman, Sigvard, Sune, Janne, Allan.

      Vet inte vad som är varken vanligt eller trendigt, men mina favoriter:

      Vilhelm
      Viktor
      Vincent (älskar namn på V och tycker V är mycket finare än W)
      Theodor
      Seth
      Jack

        Alldeles för trendiga.

        Carl-Johan är fint också. Fast kan inte se det på en bäbis?

      Aron. Jättecharmigt.

        Tycker jag med, det heter min son ?

      Justus
      Sindre
      Nils
      Hampe
      Björn
      Vidar

        Hampe är ju smeknamn för Hampus ? Som att döpa någon till Tobbe.

          Ja varför inte? En del döper ju sina barn till Bosse, Kalle, Bill och Liam.

          Nej, det är det inte. Hampus är den latinska formen av Hampe/Hampo som är ett tyskt namn. Sådetså.

      Jag gillar Elton och Elliot.

      Men jag vettetusan, tycker pojknamn är jätte svårt.

        Usch.

          Haha okej…

            Ha men kom igen, Elton?!

              Nu är jag svensk och bor i England, men ja jag gillar namnet 🙂 men helt okej att du inte gör det. Tyckte bara att usch var ett rätt fult ord. Men ska börja använda det på jobbet när kollegorna berättar vad de ska ge sina barn för namn.

                Haha ja gör det! Men förstår de vad usch betyder om de är engelsmän? Kanske om du gör en grimas samtidigt som du säger usch..?

                P.S. Tycker du det är like hemskt att dissa ett namn i ett kommentarsfält på en svensk blogg som att göra det IRL? Det tycker inte jag.

                  Har svenska kollegor också, många svenskar i London.

                  Haha nej jag förstår att du inte gör det och hade verkligen inte sådana förväntningar på dig utifrån hur du kommenterar.

                    Så länge du har väldigt låga förväntningar slipper du bli besviken!

      Scott, Sven, Petter.

      Nicholas
      Levi
      Vincent
      Conrad
      Konstantin

      De namn jag funderat på, valde ett annat till slut men gillar dessa jättemycket!

        Nej men NEJ!

          Wow ursäkta mig för att mina favoritnamn inte faller dig i smaken.

            Du är ursäktad, men gör inte om det!!!

          Namnpolisen är här! Skingra er gott folk!

            Ja, snälla! Inga white trash namn välkomna, tack!

              Nejnej! Du vill ju vara unik med ditt!

                Ja, jag tror jag är den enda i Sverige som faktiskt heter Anonym Svensson

                  Ska leta upp din adress på Ratsit. Har du Gevalia hemma?

                    Självklart! Och snabbmakaroner

                      17 katter?

      Robin

        ?

          Varför ”?” åt det? Min lillebror heter det och tycker det är fruktansvärt fint! ? Vad man tycker om namn är väldigt individuellt, men man behöver inte förlöjliga sig över det ändå. Lagom kul och någon skulle skratta så den låg dubbelvikt och förlöjliga sig över ditt namn, eller? ?‍♀️

            Tycker bara det är ett väldigt fult namn. Sorry!

              Men va fan. Är det värt det? Fattar inte vad det är med människor i det här kommentarsfältet emellanåt… uh… ganska ofta faktiskt.

                Öppet spår brukar vara rätt trevligt men idag verkar det vara en eller flera (tror dock på en person) som är jäkligt bitter över livet och tar ut det på folk här inne. Sorgligt.

                  Neee det är någon som har roligt. Hoppas väl på lite uppmärksamhet. Alla kan få sin plast. Ignoreras sådant beteende är det inte lika kul längre. Hade det varit en häst som blivit ignorerad av sin flock, så hade den bett om ursäkt och tillåtelse, att komma in i gemenskapen igen. Det kanske vi inte kan hoppas på i detta fallet dock.

                  Tycker faktiskt alltid det finns en massa stollar i Öppet Spår. Idag anses jag vara en. Men det här är första och sista gången tror jag. Ville bara smaka på att vara ett ”troll” (fast har uttryckt mina sanna åsikter – om pojknamn, sicket kontroversiellt ämne!). Det är ganska kul att se hur folk reagerar – och det är alltid på samma sätt i Öppet Spår. Väldigt konfrontativt och med taggarna utåt.

                  Välkommen till ett helt vanligt Öppet Spår!

                    Det är nog för att de inte har real Hmm att hacka på och då går aporna på andra istället. Hmm är på grillfest tror jag. Därför har hon inte synts till här.

                Men hej! Jag tycker Robin är ett fult namn. Är det nån Robin här som tar åt sig eller bryr sig vad JAG, Anonym, tycker om deras namn? Hoppas inte det!

              Ditt namn, Anonym, är också ganska fult.. och fegt..!

                aj, det gjorde ont i hjärtat!

                  Så du har ett hjärta? Måste va svart som natten och hårt som sten!

                    Aj aj!! Sluta, det gör så ont!

      Sebastian! <3

      Adolf borde gå att använda snart.

        ??

        ”Adolf, kom in och ät!”

        Adol wird niemals die Hölle eines ”sauber” Namens sein.

          … oder: Adolf wird niemals reinrassig sein.

      Valentin ska förmodligen vår heta! ?‍♀️

        Just det! Det är ett av mina favoriter också, hur kunde jag glömma det?

        Va fan?

          Har du kul ikväll?

            Ja, väldigt kul! Brukar aldrig kommentera i Öppet Spår men de här namnen är ju helt ?

              Krister jr? Har du också är förkärlek för ordet ”gubbk*k”?

                Krister Jr är inte heller vidare fint namn.

                Och om man döper sitt barn till gubbk*k så är man nog lite dum i huvudet.

                Inte bara för själva ordet. Det är den faktiska varan JAG gillar.
                Vilken ålder på könsorganet gillar du Lin?

                  Visste att det var du Krister!

      Jag tycker om namn på M

      Max
      Malcolm
      Melker
      Moltas
      Maurits
      Milian

      Men även namn som
      Luca
      Elian
      Johan
      John
      Isak

      Något av dem som föll dig i smaken?

        Moltas?!?

          Känner en moltas, inget kul namn.

            Nä eller hur!?

        Moltas är på sin höjd ett kaninnamn. På sin höjd!

          Min katt heter Moltas. Passar utmärkt

      Helge<3

      När har du BF? 😀

      /Får också en son, beräknad 24/7.

        Imorgon ?

          Du… Vi kanske ses på förlossningen. Gissa vem som precis vaknade med sipprade vatten?! ?

            Lycka till!! ??

      Eero
      Rumi
      Arto
      Angus
      Desmond
      Nando

        Men va va va va?!

        Är det hitte-på namn?

          Ja, har kommit på dem alla heeeelt själv! Duktigt va ☺️ Du FÅR de här namnen av mig…

            Eero?
            Arto?

            Hah!!!

              Eero är finskt och inget låtsasnamn dock.

                Även Arto faktiskt.

              Stenhårt ju!

            Löööögn!!
            Katten i Georgia Nicolsons dagbok hette Angus?

              Tänker bara på ”Try the new Angus Steakhouse Collection” mvh Burger King

                Ja tyvärr förstörde de ett fint namn! Det är från början ett keltiskt namn.
                Och nej jag har inte hittat på namnen själv ?

            Rumi är inget hitte på namn men jag har barat träffat tjejer som heter så.

              Min kompis nyfödde son heter det. Finns även en gammal manlig poet med samma namn.

        Men snälla.

          Gillar dig och ditt vackra namn!

      Johan Johannes
      Alexander Adam
      Oskar Erik
      David Filip
      Simon Emil

        Hoppsan, inga dubbelnamn, det såg annorlunda ut på datorn.

      Viggo

      Fick mitt andra barn för fyra veckor sedan vilket var en flicka?, så nu ger jag dig mitt namnförslag om jag hade fått en pojke: Martin!!

      Martin fungerar internationellt och är enligt mig tidslöst.

        Martin och även Martina är vackra namn!

          Mårten måste ju vara ett av de fulaste namnen ever?

          Jag heter Martina och har alltid hatat mitt namn men din kommentar gjorde mig glad!

        Älskar namnet Martin! Och heter man Martin verkar man automatiskt bli snygg?! Samma med namnen Niklas och Adam.??

          Martin Timell är ju SKITSNYGG så din teori stämmer

            Adam Alsing också!

            Hahaha tänkte inte ens på att det finns kändisar som heter så. Men alla jag sett irl som heter så då snarare???

      Neo, Milian, Natheo

        Va!? På allvar!?

          Men ta Martin bara då för fan…hur svårt ska det?

            Ta Svenne Banan!

            Nej, ta Torsten! Bästa namnet ?

      Mina favvonamn
      Ture
      Lage
      Folke
      Herman
      Erik
      Jakob
      Petrus
      Harry
      Frank
      Frans

        JA! Är kär i både Folke, Frank och Harry! Bring back gamla svenska namn säger jag. Hade jag fått en son idag hade han bannemig fått heta Harry!

        Ture heter min katt 🙂 fint namn

      Adriel.

        Konstigt namn. Låter som tvättmedel!

        Ariels brorsa typ.

      Gösta

      Varian tycker jag är fint. Min vänninas pojke fick det namnet. ♥️

      Petter-Niklas.

      Nilas
      Eldar
      Nelson

        Tristan ?

      Min son heter Julian. Tycker även Florian är fint 🙂

      Elmo, Iker, Abbe.

        ?

      Knut. Lite trendigt igen kanske men om du vill ha ett namn från min generation, så klasslistan : Tor-Björn, Kenneth, Kent, Peter, Johan, Peder, Jon, John, Anders, Henrik. Tycker själv att Johan är alltid tidlöst. Mina två grabbar heter Linus och Emil, inga ljushåriga utan det blev så bara. Anton är fint. Carl-Anton!

    Har någon bra tips på nån bra present till pojkvän?? De är inte födelsedagspresent eller så, mer att jag vill ge något fint typ. Tänkte kanske armband, men känns svår med storlek och modell. Några bra förslag?

      Lite svårt när man inte känner honom så klart. Men kanske ett par snygga solglasögon? Eller något han har vilja prova ett tag, typ en restaurang.

      Det skulle hjälpa lite om vi fick lite info. Typ ålder, budget etc. Vi är ju allt från unga tonåringar till små skogstanter som skriver här inne och vi vet inte var på spannet pojkvännen befinner sig

      Klocka? 🙂

      Luftgevär brukar alltid uppskattas.

        Alltid?

      Parfym

    Någon här som har koll på jobb man kan göra hemifrån? Jag pluggar egentligen men skulle verkligen vilja få in lite extra cash till hösten.

    Jag gillar och är bra på att skriva, tycker mindre om och är sämre på att prata i telefonen. Tips mottages mycket tacksamt! ?

    Finns det någon gräns hur många som får bo i samma lägenhet? Våra grannar har en likadan lägenhet som vår. En liten tvåa (snarare ett och en halva) på 54 kvadrat. Det blir så himla högljutt för oss när dom är fem pers och alltid långväga gäster som sover över. Samtidigt kan man ju inte förbjuda dom att leva liksom…

      Inte förbjuda att leva men def att störa grannar. Jobbar själv natt och har en granne som när hon ska i ög m barnen skickat ut ett efter ett i trappuppgången för att spri fa och leka tills hon själv är klar vilket innebär att de leker och tjuter och gapar och jagar varann vilket ekar in till alla och jag vaknar trots öronproppar och fläkt på i sovrummet. Bara att klaga upprepade gånger skriftligt till hyresvärden med datum och tider.

        Barn i trapphuset är det värsta som finns

      Fyra får bo i en tvåa.

        Tar tillbaka det där. Det finns inga regler.

          Här finns regler. Så kan absolut finnas regler där TS bor

      Finns ingen gräns, dock kan hyresvärden ha regler för hur många som får bo i en etta, tvåa osv.

      Klart de ska kunna leva med det finns gränser för hur mycket grannar får störa. Om grannarna verkar vara hyfsat vettiga och du inte tror de kan bli aggressiva så skulle jag råda dig till att fundera över vilka störningar som är värst för er ( tex typ av beteende (tex skrika i trapphuset, spela hög musik) särskilda tider (tex tidig morgon, kvällstid) och berätta för grannen att det stör. Gör det ödmjukt men tydligt med inställningen att grannen nog inte förstått att de stör. Be dem sluta med beteendet som stör på ett trevligt sätt. Förhoppningsvis fattar de och dämpar sig. Gör de inte det så kontakta din hyresvärd och påtala problemet. Om grannarna skiter i att dämpa sig kan du ju anonymt tipsa värden om att det bor ovanligt många personer i lägenheten. Värden har kanske regler om det, de flesta har det för att minimera slitaget på lägenheterna. Det är numera också olagligt att vara skriven på en annan adress än där du rent faktiskt bor. Förstår din frustration på grannar som stör konstant!

        Jag har försökt prata med dem, men vi pratar tyvärr inte samma språk.

        Vi bor i länga, så det finns inga trapphus, däremot en gemensam trädgård där barnen härjar fritt

          Sätt upp en lapp på engelska. Eller översätt till deras språk vi Google translation. Å trevlig ton självklart. Händer inget, får man bli mer allvarlig

          Hähäh när du skriver att ni inte talar samma språk kom jag att tänka på min första lägenhet.
          Jag hade jobbat halva natten, kom hem och la mig, hann somna riiiiktigt gott och sova ett par timmar innan jag vaknar kl 05 av världens högsta böneutrop.
          Borta som jag var pga plötsligt uppvaknande samt bara några timmar sömn fick jag världens panik, rusar upp och fram till fönstret för att vinkla upp persiennerna. Jag trodde att det hade blivit typ krig innan jag förstod att det var just grannen som satt igång böneutropet uppe i sin lgh

      I min trappuppgång bor det sex vuxna och två barn i samma lägenhet. En tvåa. Ikväll för de ett jävla liv också.

        Är svenska inte deras första språk?

    Vill ha tips från USA kunniga på vad den perfekta upplevelsen/ rutten för två vuxna 45 och 20 år. Vi planerar 10-11 nätter i slutet november och framåt minst tre nätter i NY. Totalpris 50 tiden så inga helikopterturer och liknande dyra saker. Vill uppleva köttrestauranger med stora stekar, shopping och något annat kul som tex Las vegans eller universal studios osv

      Highway 1 på västkusten mellan San Fransisco och Los Angeles. Då har ni ju nära till Vegas också även om jag skulle skippa den. Maken till överskattat ställe får man ju leta efter.

        Pacific Highway ?

      USA har fantastiska nationalparker. Bruce Canyon, Joshua Tree, Zion mfl. Finns säkert många på östra sidan också

      Försök inte göra för mkt då ni bara är där 11 nätter. Tycker ni gott kan skippa västkusten även om det finns mkt fantastiskt där. Med 3 dgr i NY har ni bara 8 dgr kvar, att besöka i princip (ish) en hel kontinent. USA är så jäkla stort. Det är mitt tips.

        Fast, skulle nog tänka om och skippa östkusten. Börja i Yosemite nationalpark och kör längs med kusten, avsluta i San Diego. Blir nog lite stressigt på bara 11 dgr men det går. 3 dgr i LA, besök de stora parkerna lr annat ni gillar. Las Vegas är överskattat, dock billigt. Grand Canyon är coolt.

        NY kan ni ta en annan resa, typ en långhelg 5 dgr. Man kan gott vara där ett tag.

          Håller helt med om detta! Speciellt med tanken på tiden på året ni tänker att ni ska åka. Då kommer klimatet på västkusten vara skitgött!

        Stora stekar= texas ju!!

        Jag bor i SF. Men om ni bara har 8 dagar kvar…glom det. Det tar ca 5 timmar att flyga hit fran NY. Waste of time in my humble opinion.

    Jag skulle vilja få lite tankar/tips kring ett beteende jag har som jag börjat känna är ohållbart. Inför dejter med killar så tenderar jag att gå in i någon självdestruktiv ”fix yourself-mode”. Jag börjar på en diet för att vara så smal som magen som möjligt inför träffen och utesluter sådant som jag vet kan ge mig uppblåst mage (ifall att vi skulle sova ihop främst). Inför en dejt gick jag även och solade 2 dagar på raken just för att jag vet att den aktuella dejten själv sagt att han var mån om att ha lite färg året om.

    Jag vet att detta låter helt sjukt och det är just det jag börjat förstå att det är också och inte minst otroligt energikrävande. Jag känner något starkt behov av att behaga och vara perfekt inför killar så att chansen att de ska vilja se mig en andra gång blir större. Det som mitt dejtingliv dock resulterat i är ett rullande band av killar som antingen inte vill ses eller som JAG avvisar efter några gångers dejtande. Orsaken? De är för snälla. Jag kan helt enkelt inte ta emot det och känner att jag inte är värd det.

      Igenkänning 100%!!!!!! Känns som jag själv skrivit det! Har dock inga tips. Jag valde bort män i ett år och den första jag dejtade efter det blev jag ihop med. Kändes som att jag släppte många nojor under mitt celibat-år.

      Jag kan inte ens i min fantasi se en dejt där möjligheterna för en ytterligare dejt avgörs av nivån av solbränna eller magens platthet. Klart alla alltid vill se som bäst ut inför en dejt, men man ska vara så satans översnygg att det knappt finns om utseendet ska spela så stor roll att det är vad som leder till fortsatt dejtande. Om så är fallet kommer det ändå sluta i katastrof i slutändan, så vad är meningen?

      Så länge du inte går exklusivt på blinddejter så har väl killen redan sett dig tidigare och bedömt att du är attraktiv nog dessutom?

        Appropå dejting och så. Har du och t.ex. Don Lothario bytt e-postadresser än?

          Hon har läst min bok, så ja… Men någon dejting lär det knappast bli tal om. Svårt att tycka dejting är en bra idé när jag för tillfället tycker jag är avskyvärd på alla sätt.

            Känner inte dig så kam egentligen inte uttala mig alls men har svårt att tro att du är avskyvärd på alla sätt. Här inne framstår du som sympatisk, rolig och en trevlig person.

              Tack, men det förändrar inte riktigt min känsla. Jag är ju inte genomond som människa, men rent objektivt är jag inte mycket att hänga i granen heller.

                Fast Viktor, vem är det? Vi har alla våra fel och brister. Ingen är glad jämt, har värsta jobbet och huset mm eller vad det nu kan va msn tänker på. Försöker inte bestämma hur du ska känna inför dig själv, men tror ändå du ”sell yourself short” alltså.

      Jag var likadan, fixade mig i oändlighet.
      Sedan träffade jag en kille när jag sommarjobbade. Jag var svettig, osminkad, stressad och i jobbets obligatoriska medeltidskläder, haha.
      Det var sex år sedan och idag är vi gifta.
      Jag har dumpat skitsnygg killar utan humor, men aldrig tackat nej till en andra dejt där personligheten klickade, men solbrännan var ful.
      Utmana dig själv att dra ner på något litet fix varje gång.

        Träffade också min kille svettig och osminkad och i arbetskläder. Det var så jäkla skönt. Ingen rädsla för att tvätta av sig sminket på första sov-dejten. Han hade ju redan sett mig i mitt mest obrydda och ofräscha tillstånd ???

          Träffade mina 2 första ”riktiga” pojkvänner via idrott, så var svettig, klädd i träningskläder (och inte sånna där snygga), antagligen högröd i ansiktet, med sport-bh, lerig, med ett tandskydd bakom örat, you name it

      En kille som vill träffa dig en andra gång enbart för att du är snygg är inte värd en andra date. Han ska väl gilla dig som du är?!

      Och jo, du är värd en snäll kille ❤️

      Åh, vad jag känner igen det där med att välja bort snälla killar. Så sorgligt att se på sig själv som en person som inte förtjänar att bli bra behandlad. Känner också igen att vilja behaga för att bli vald av en man. Höll på sådär länge och anpassade mig efter killar för att de skulle tycka att jag var en härlig tjej som de kunde falla för. Det funkade aldrig, fastnade alltid för douche bags som aldrig ville vara seriösa och som ofta fick mig att känna att jag inte dög. De snälla killarna dissade jag för att jag tyckte de var svaga, tråkiga, mesiga. Tröttnade på att dejta och höll upp i över ett år. Under den tiden blev det tydligt för mig att jag kan vara den som väljer, inte bara den som blir vald. Insåg också att bekräftelse jag kan få när jag låtsas vara något jag inte är, är falsk och meningslös i längden. Kommer bara vara lycklig om jag är mig själv och jag kan bara älska och älskas på riktigt om jag vågar vara bara jag, göra och säga det jag vill. Att om den jag är och att jag gör och säger det jag vill gör att någon tappar intresse är det helt ok, det är bara inte rätt person för mig och jag vill bara vara med någon som gillar mig fullt ut ändå. Det där tankesättet hjälpte mig när jag efter min dejtingpaus började dejta igen. Är numera i ett lyckligt förhållande där vi båda kan vara de vi är.

        Åh? din kommentar gick mig att tänka på en kvinna som tagit sig ut ett destruktivt förhållande med en våldsam man och hon sa ”ja… en sak hade vi i alla fall gemensamt och det var att vi båda hatade mig.”

        Tänker på det ibland och vikten av att värdesätta sig själv och aldrig nöja sig med mindre än vad man är värd.

    Hej!!! Är det nån som har PERMANENTAT hår? Är det jätte giftigt eller finns det mildare varianter?

      Nä men fult

      Jag har det. Så länge håret är obehandlat och absolut inte blekt så är det ingen fara. Gör det hos en bra frisör så blir det bra

    Funderar på vad jag ska välja för säng när jag flyttar över min yngsta till storasysters rum. Hur har ni gjort? Äldsta är 3.5 år, hon har en växasäng. Funderar på om lillasyster också ska få ha det alternativt en juniorsäng eller om jag ska köpa en våningssäng för att spara plats i rummet så att det finns plats för lek. Hur har ni med fler än 1 barn gjort?

      Kan ni bygga något eget? Eller vill ni köpa?

        Köpa 🙂

      Kan lillan inte sova i spjälsäng? Ställ bara in den i syrrans rum annars. Annars skulle jag nog köpt en till växasäng, hade nog inte vågat ha min treåring i överslaf på våningssäng.

        Tack för svar! ? Minsta sover gärna med mig bredvid så spjälsängen funkar tyvärr inte.

      Vi har en våningssäng i juniorstorlek så den är lägre i höjd och mindre på längden/bredden än en vanlig våningssäng. Köpte den när äldsta var 3 och yngsta 1,5, funkar bra fortfarande nu när de är 6 och 4,5. Ger mycket plats kvar på golvet och känns mer trygg än en vanlig våningssäng som ofta är rätt hög plus att den nedre sängen är tillräckligt låg för ett mindre barn att klättra upp i. Man kan stå bredvid sängen och kramas med den övre sängen vilket är bra vid nattning. Vi köpte även till sänglådor att ha under vilket ger bra förvaring. Så mitt tips är en våningssäng i juniorstorlek. ?

        *med den i övre sängen alltså, inte med själva sängen (eller ja det kan man ju också om man vill). ?

          Tack för svar! Har du tips på någon våningssäng i juniorstorlek? Var kan jag hitta de? ?

            https://lekmer.se/vaningssang-basic-70-x-160-cm/p/15440

            Vi har den här. Köpte till sänglådor att ha under och ett extra räcke till nedre sängen så att minstingen inte skulle ramla ut. ? Lekmer har ju ofta rabatter så ett tips är att hålla utkik efter det, vi köpte inte till ordinarie pris.

              Tack för länken! ? Så bra med förvaring under sängen.

      Nu har jag bara ett barn men vi har en säng från Mio som heter ”Saga”. Jag vet att det finns en billigare variant på Ikea, men där under kan man ha en madrass så det blir som en våningssäng så den yngsta sover längst ner. Vi skaffa våran när sonen var ca 3. Var lite orolig för höjden men den har ju kanter och vår son är ingen natt-vandrare ^^.
      Och juniorsäng, visst är det mindre mått på den? Fan köp en 90 säng direkt istället =)

        Tack för svar! Ja men jag har tänkt på det med att jag borde köpa 90 säng direkt. Smartast tänker jag då man slipper byta så många sängar genom åren haha.

    Ska på ultraljud imorgon och är sååå nervös. Rädd att något ska vara fel, bebis inte växer som hen ska osv.. Är andra och sista ultraljudet före BF. ?
    Försöker lugna ner mig med att tänka att jag mår jättebra just nu, så då borde väl barnet må bra också?

      Ska också på UL imorgon… rutinultraljudet… Börjar bli nervös! Man får nog bara gilla läget och intala sig att allt kommer vara bra. Är det inte det får man ta nya tag därefter. Ingen idé att måla fan på väggen ❤️ Kram på dig! ❤️

        Åh, lycka till! ?

        Var inte såhär nervös inför första ultraljudet, då var jag hur lugn som helst och tänkte typ ”klart allt kommer vara ok”. ? Men det är säkert ok denna gång också, ska försöka tänka positivt!

          Tack! Detsamma ☘️

          Jag har verkligen inte tagit en sekund för givet denna graviditet. Jag förväntar mig det värsta ? Vänner och bekanta snackar om kön hit å dit, jag känner mer ”hoppas det finns ett hjärta” ???‍♀️ Barn är fan ett mirakel, det inser jag verkligen nu.

      Du kan boka in privat tillväxtultraljud senare i graviditeten om oron fortsätter. Lycka till imorgon.

        Jo, pratade med barnmorskan om det för några veckor sedan men tror jag kommer vara mycket lugnare sen om allt är som det ska imorgon. ?
        Eventuellt bokar vi in ett extra ultraljud om vi inte får reda på kön imorgon för jag är så jäkla nyfiken haha.

    Hallå alla som jobbar med rekrytering eller anställer folk (du kanske är chef eller hr-person) och kanske står som kontaktperson i annonsen.
    Jag är i jobbsökarfasen och undrar hur viktigt det är att ringa till kontaktpersonerna som finns i annonsen. Det är ju mitt i semestertider nu och kontaktpersonerna är inte tillbaka förrän om några veckor. Men jag vill ju skicka in ansökan så tidigt som möjligt och har redan gjort det på flera jobb.

    Hur viktigt är det att ringa? Är det en deal-breaker om jag inte gör det? Mina frågor rör främst saker som jag inte kunnat utläsa från annonsen, men iom jag redan skickat in ansökan så vet jag faktiskt inte vad jag ska fråga om.

    Tacksam för svar, tacksam för tips.
    Ha en trevlig kväll.

      Inte speciellt viktigt skulle jag säga. När jag rekryterar blir jag snarare bara störd av folk som ringer och tjatar och undrar över irrelevanta saker. 😛

      Jag uppskattar när sökande ringer. Är jag inte tillgänglig så går det bra att lämna ett enkelt meddelande :). Dock ingen deal backa om sökande inte ringer ??

      Jag jobbar med rekrytering dagligen och kan ärligt säga att jag blir irriterad på de som ringer. Speciellt om samtalet endast går ut på att presentera sig. Ska man ringa vill jag att samtalet ska vara relevant, tex en fråga gällande annonsens kriterier eller dylikt. Men endast: hej jag heter Sara och har sökt tjänsten o vill gärna komma på intervju, de samtalen resulterar alltid i att jag blir irriterad

      Är inte rekryterare men har varit chef. När man anger kontaktperson i annonser så är de uppgifterna till för frågor om sådant som kanske inte framgår i annonsen. Det är inte till för att ringa och presentera sig.
      Idag söker flera hundra personer varje tjänst då många är tvingade att söka så många jobb som möjligt, tänk om alla skulle sitta och ringa bara för att presentera sig.
      Du har nog fått det där om bakfoten.
      Se till att ha ett kort men relevant personligt brev och ett tydligt cv, men skippa gärna alla tex uppdrag du hade i mellanstadiet som lekledare eller ordförande i gymnasiets matteklubb. Det ser inte bättre ut bara för att cvt är långt.

    Vill bara skriva av mig, läs om nu vill!

    Känner verkligen att jag är i botten just nu. Har alltid haft problem med ångest och depression mer eller mindre hela tiden. Vissa perioder är bättre, men just nu känns allt meningslöst. Har levt ihop med en mansbebis i nästan 2 år som jag nyligen gjort slut med. Har blivit totalt utmattad då jag skött allt medans han roat sig. Har knappt träffat vänner på 1 år så har inte många kvar. Mina närmsta vet att jag mår dåligt, men inte att det är så illa som det faktiskt är. Jag funderar på självmord varje dag, och önskar ofta att jag försvann. Jag jobbar 75% och har samtidigt tagit ansvar för allt! Har precis fått semester och vet inte hur jag ska orka 3 veckor och känna såhär, för på jobbet har jag iallafall folk att prata med. Hade precis börjat kommit ur en depression efter min pappas död, men förra veckan dog en annan människa i min närhet, och i måndags tog jag bort min hund. Känner mig så ensam, känner mig inte ens levande längre och allt känns overkligt.
    Vet inte hur jag ska orka det här, men jag kämpar på.

      Vet hur det känns men det kan bli och kommer att bli bättre. Häng kvar, fundera över om det finns något som får dig att må bra och försök att göra det. Kan tablettbehandling få dig att komma över det värsta. Känner så med dig men det finns ett annat liv när du kommer att må så mycket bättre. Kramar i massor och jag tänker och tror på dig.

      Kram ❤️❤️

      Beklagar verkligen bortgången av din pappa och att du behöver gå igenom allt det här nu. Vad gäller uppbrottet med din pojkvän låter som det som det var för det bästa. Jag vet inget mer om er relation än det du skrivit, men är det så att han förstår vad han hållit på med och är villig att ändra på sig så kommer han att visa detta med råge! Om inte så är det inte din förlust. Jag tycker du ska se din semester som kommer nu som en tid för bara dig där du ska göra allt du känner för för stunden. Mitt råd är dock att försöka hålla sig någorlunda sysselsatt då det är jävligt lätt att hamna i en spiral av extrem självömkan och isolering (givetvis ska man få vara ledsen, men för länge tenderar att bli väldigt länge till slut). Försök att ta kontakt med dina gamla vänner och hör ifall någon vill ta en kaffe. De flesta brukar förstå, och speciellt om det ändå varit en fin vänskap tidigare. Kramar

      kram

      Ta inte illa upp men du kanske behöver läggas inn. Allt det där låter tungt. Den möjligheten finns ju och sö hjälp om det blir för mycket. Kram.

      Om det känns bättre att ha någon att prata med så kan jag alltid ställa upp. Jag gör ändå knappt något vettigt på dagarna i alla fall och är själv inne i en deppig period i livet. Kan nog inte lösa några problem, men kan alltid lyssna och ge mänskliga svar så du kanske känner dig lite mindre ensam?

      Min mailadress har jag ju redan bjudit på förut i alla fall, så den är inte vidare hemlig. viktorjansson@hotmail.com kan du nå mig på. Känns något annat mer anonymt alternativ bättre kan vi lösa det också. Vill du hellre prata med någon tjej kanske någon annan kan ställa upp?

      Jag har också varit där, att fundera på självmord varje dag. Faller dit ibland igen. Typ nu under den sk. semestern ? Men självmord är inte vägen ut. Kämpa på. Ta en dag i taget. Sov, träna och ät nyttigt. Se till att träffa folk. Om det så bara är folk på gatan så är det bra.

    Ska åka till en kille imorgon. Han bor 17 mil bort och tanken är att jag ska stanna där till söndag! Är så jävla nervös och har magproblem. Låter kanske konstigt men jag är rädd för att få gaser, att behöva göra nummer 2 osv. Vet att jag får problem av viss mat, men ibland får jag ont av allt.
    Har någon tips på något mirakel för magen? Eller tips på bra mat?

      Testa att undvika gluten och rött kött. Se om de blir någon skillnad!

      Alltså, hade du tänkt att låta bli att skita tills på söndag? Gå och skit direkt efter att han varit på dass.. Då hinner lukten försvinna innan hans nästa besök?

      Inte tips för magen men jag passade alltid på att duscha i samband med nr 2 när jag dejtade killar. Så kan man sitta hur länge som helst och lukten hinner försvinna också (sen beror de ju såklart på hur många gånger man behöver gå men 2 duschar om dagen kan man väl ta)

      Åh, stor igenkänning på det! Det där har jag också oroat mig för och försökt tänka på vad jag äter och till och med gått upp på natten och försökt bajsa för att killen inte skulle märka det. MEN, med åldern insåg jag hur knäppt beteende det var och hur dåligt jag mådde av det. Om du låter det få sådan betydelse, riskerar du att en annars mysig helg går åt till oro över din mage och det är ju sjukt synd. När jag insåg det sa jag istället bara som det var, typ ”Du, jag har ett bekymmer. Jag får lite ont i magen ibland och blir lite pruttig. Tror du att vi kan spela lite hög musik en stund och att jag kan få vara i fred i badrummet ett tag? Tjejer måste också bajsa, vet du.” Så befriande att vara ärlig och reaktionerna har bara varit positiva. De killar som är något att ha uppskattar ärlighet. Heja dig och lycka till!

        Haha nej hade absolut inte tänk undvika att skita på 3 dagar? Men har ingen lust att vara lös i magen, få magknip och sitta där flera timmar osv.?

        Fan vad gärna jag hade velat säga sådär! Jag dejtar långdistans just nu och vi ses bara under förlängda helger. Då trixar och mixar jag så mycket för att inget ska låta/lukta osv. Och så slutar ändå allting bara i en förstoppning.

      Sluta tänk på magen(lättare sagt än gjort) köp med dimor om magen krånglar, finns på apotek. Lycka till ?

      Imogaze på apoteket! Tror det står i förpackningen att det är en ”kur” på typ en vecka, men jag tycker den hjälper av att bara ta en 🙂

      Herregud vad jag känner igen mig. När jag och min man to be träffades hade vi distans, båda bodde i pyttesmå lägenheter med mini-toaletter. Hade sån panik över att behöva gå på toa när vi var med varandra ?? Har dessutom IBS där magen är omöjlig att lita på. Blir det illa kan jag i princip inte hålla mig oavsett var jag är. Vet inte hur jag kom över det faktiskt, kanske inte ens kommit över det än. Nu bor vi dock i ett stort hus med flera toaletter så problemet är löst hemmavid ? Om du verkligen verkligen har panik över detta rekommenderas Dimor, då behöver du kanske inte gå på toaletten på några dagar… Men det allra bästa är nog att bara göra det! Alla bajsar. Its normal.

      Herrejävlagud. Du är väl en människa och ingen robot? Han vet om att du bajsar, så gå och bajsa när du är bajsnödig.

      Så länge du stänger toadörren är allt OK. Bajsa med öppen dörr gör man efter två, tre år tillsammans.

        Nä, det gör man aldrig!

    Har sån ångest. Ska gifta mig nästa år, är superglad över det men har ett problem med mina tärnor. Min mamma kräver typ att min syster skall vara tärna. Men problemet är att jag inte vill det på grund av att hon är så totalt ointresserad av att jag ska gifta mig. Har heller inte jättemycket vänner överlag som jag känner mig bekväm med att ha som tärna. Vad ska jag göra : (

      Ha ingen tärna alls?

        Jag hade inte haft några problem med det själv men min blivande man har redan bett två stycken vara best man så jag är lite orolig att det ska se konstigt ut i kyrkan.

          ”Se konstigt ut”?? Det är din dag. Du bestämmer!

      Du ska skita i totalt i vad din morsa tycker. Det är du som ska gifta dig och du bestämmer. Lycka till!

      Gifte mig förra året. Vad ska man med tärnor till? Har man gäster behöver man inga speciella vittnen och jag antar att du är kapabel att befinna dig bredvid din blivande make/maka på egen hand.
      Hade inga tärnor, men hade ett fantastiskt vackert bröllop ändå och lovar att vi är gifta och lyckliga.
      Det är ERT bröllop, gör som NI vill. Vill din mamma hemskt gärna att din syster ska vara tärna får väl mamman ha ett eget bröllop.

      När jag gifte mig hade jag tre tärnor och min man ’bara’ en bestman. Har du någon vän som du VILL ha som tärna så välj den personen, men om du inte vill ha någon tärna så behöver du absolut inte ha eet för att det ’ser konstigt’ ut. Grattis till kommande giftermålet!

    Inte på något sätt en deal breaker. Ring bara om det är något specifikt du undrar över. Absolut inte bara för sakens skull, det hjälper inte, kanske t o m får omvänd effekt.
    Lycka till med jobbsökandet!

    Vi har nyligen börjat försöka göra barn. Så kul med all sex men nu när man väntar på mensen är det inte lika kul. Hur står man ut? Hur slutar man tänka och räkna dagarna? Det är bara första månaden och jag förstår inte folk som försöker i åratal? Är vanligtvis med 28 dagars cykel, dag 28 idag och ingen mens men vågar inte testa än. Inbillar mig gravidsymptom och vet inte vad som jag är mest rädd för, att mensen kommer eller att den inte kommer.

      Det enda jag kan tipsa om är att inte ta för givet att det kommer att gå snabbt.

      Man spenderar så lång tid på att skydda sig för att inte bli gravid, och så antar man att så fort man slutar med skyddet så ska man bli på smällen direkt! Men så är inte alltid fallet.

      MVH

      Ofrivilligt barnlös

        Så sant! Man får lära sig vikten av att skydda sig, men inte hur svårt det faktiskt kan vara att bli gravid.
        Inne på 2,5 års försök nu, har gjort utredning till ivf som vi väntar påbörja och de hittar inga fel/faktorer hos någon av oss.
        Sexandet var kul i början men sen blir det bara ett påtvingat måste, de gånger vi får till det på ren jäkla k*thet och inte pga att vi måste för att jag har ägglossning är numera väääldigt få.

      Vi försökte i 3 år, och fick på köpet reda på att chanserna att vi skulle bli gravida på naturlig väg var väldigt liten..
      Minns att det var så otroligt jobbigt varje månad när mensen likt förbannat kom. Till sist blev det så jobbigt med allt, att försöka pricka in rätt dagar vid ägglossning, väntandet och besvikelsen varje månad. Så vi bestämde oss att pausa försöken en tid.

      Nu, några månader senare, är jag gravid med vårt första barn. ❤️ Det verkar som att det som krävdes var att vi slappnade av, slutade tänka så mycket på det och helt enkelt bara hade sex när vi kände för det utan att kolla min mens-app före.
      Vet att det är lättare sagt än gjort att ”sluta tänka på det”, men önskar er lycka till i alla fall! Och det kan ju vara så att du redan är gravid. ?

        Tror inte alls det det ör så det funkar tyvärr.

          Vill bara tillägga att det kan vara ganska triggande att säga till nån som har försökt ett tag att bli gravid att ”bara slappna av/inte stressa/inte tänka på det”.

          Kul att du tror det funkade för dig, men det har inte funkar för mig och många, många andra.

          Har ett svar i moderering där jag skrev att man inte ska ta sin fruktbarhet för givet.

            Ja, jag hade säkert reagerat om någon sagt det till mig när vi försökt i TRE år utan att någonting hände.
            Jag menar ju bara att det verkade som att så fort vi bestämde oss för att pausa försökandet så hände det. Jag vet att det inte är enkelt att bara sluta tänka på det, och det skrev jag ju också.
            Men för att det inte ”funkar så” enligt andra så får jag inte berätta hur det hände för oss?

              Alltså du får berätta precis vad du vill, varsågod.

            Fast jag tycker inte att El verkar ta fruktbarhet för givet och skriver ju också ”Vet att det är lättare sagt än gjort att ”sluta tänka på det”, men önskar er lycka till i alla fall!”.

            Förstår också att det kan vara triggande att skriva till någon som försökt under en längre tid att inte tänka på det men ?? skrev att de nyss börjat och bad också om råd.

            Har respekt för att detta är ett känsligt ämne, men vi utgår ju alla från oss själva och vad vi har för upplevelser.

      Jag blev childzilla. Skrev om det här i öppet spår för ett tag sen. Trodde innan vi började försöka att jag skulle vara cool inte ta det som det kom. HA! Där fick jag så jag teg. Enda jag tänkte på.
      Men jag hade tur. Jag fick en mens och sedan blev vi gravida. Jag hade uppehåll för några år sedan med p-piller och då kunde jag känna och märka när jag hade ägglossning så jag valde att se hur det fungerade och för min del så gick det ju väldigt fort. Men annars hade jag tänkt köra ägglossningstest om jag inte visste om/när jag hade ägglossning efter 3-4 månader om inget hänt.

      Jag var innan inställd på att det skulle ta tid. Haft vänner som fått både sena och tidiga missfall, vissa har endometrios osv och andra har haft oregelbunden mens. Så jag har varit medveten om att det är inget som behöver sker direkt bara för att man vill då jag sett vänner kämpa.
      Är så klart tacksam för hur fort det gick för mig, om än lite chockad och omtumlad.

      Lycka till! Även om det är svårt så försök att stressa upp dig men jag sa också till mig själv ”jaha okej nu är det väl så att jag kommer tänka på detta hela tiden och det är okej. Det jag känner nu är okej”. En övning min psykolog lärde mig för längesen. Att säga att mina känslor/tankar är okej för att göra de mindre skrämmande/stressande.

      Vilket kan fungera i början men när man försökt länge tror jag inte det hjälper.

      Tipsar om appen menskoll lite, inget som kräver köp – helt gratis app.
      Där lägger du in när mensen börjar och slutar och efter 1 eller 2 månader så har den räknat ut vilka dagar du är som mest fertil samt den mer exakta dagen för ägglossning – den hjälpte mig och min sambo när vi skulle skaffa barn! Jag trodde inte att jag skulle kunna bli med barn särskilt lätt pga pcos och annat men tack vare att jag fick koll på ägglossning osv så blev det sååå mycket lättare för mig att hantera!

      Lycka till, hoppas allt går som ni vill!

    Jag känner mig som en så missunnsam och hemsk människa. Har haft ett tufft första år med min första bebis och typ ingenting har fungerat problemfritt. Året har varit kantat av amningsångest, extrem sömnbrist och många tårar (eventuell förlossningsdepression men vet ej säkert då jag inte har haft några problem med anknytningen, har kännt en extremt stark kärlek och connection till barnet från första stund). Innerst inne önskar jag ALLA andra nyblivna mammor samma olycka, random influencers, men även vänner som fått barn (skäms otroligt mycket över det såklart, skulle aldrig erkänna detta till någon om jag inte var anonym). Blir lite smått glad när någon mammainfluencer hintar om att de har det tufft med sin bebis. Önskar ingen något illa på riktigt så klart men vill att alla ska tycka det är lika kämpigt som jag har tyckt.
    Vad ska jag göra för att sluta vara så bitter och missunnsam????

      Sluta titta på vad andra gör. Koncentrera dig på din bebis och dina känslor. Alla har sitt kors att bära och jag kan lova att det är få som visar upp det i sociala medier.

      För det första! Titta inte på Instagram el liknande, de visar bara en liten del av sitt liv och är en fantasivärld som väldigt få människor lever i.
      Jämför aldrig dig själv med någon annan, du vet inte vad andra människor tampas med.
      Lev ”dag för dag” eller timme för timme om det behövs och fokusera på det som går bra.
      Försök ha samma rutiner varje dag tills du känner att du har kontroll över olika situationer.
      Ditt barn kommer utmana dig många gånger, men på olika sätt.. men du kommer växa som människa när du känner stolthet över att vara behövd . Lycka till!

      Det kommer kanske ur behovet att inte känna sig ensam i det.

      Min första skrek i åtta månader. Läste en miljon familjelivstrådar om folk som hade det lika pissigt som jag. Hjälpte.

      Lite sent men vill svara ändå för att jag känner igen mig. Jag läste överhuvud taget inte om andras föräldraskap väldigt länge för att det bara gjorde mig helt svart innuti. Inte föräldraskapsböcker eller någonting. Plockade bort alla jag följt på Instagram för att de var i samma vecka som jag. Men nu mår jag bättre och har gradvis börjat kunna läsa lite, lite om andra föräldrar även om det fortfarande är begränsat. Även om det fortfarande är jobbigt. Jag tror att i takt med att du börjar må bättre och också får bearbeta dina egna upplevelser kommer du orka unna andra positivia upplevelser också. och kanske vara beredd på att det kan ta tid, även när saker ordnat upp sig så kan det ju finnas en sorg över hur det blev.

      Jag tycker det är jobbigt att inte känna igen mig. Alla berättelser och alla böcker man läser innehåller ju en story som är väldigt långt från de upplevelser som starkast präglade min första tid med en bebis. Men har du prövat att ta del av andras berättelser där de haft det jobbigt? Finns ju flera avsnitt av förlossningspodden t ex där de har förlosssningsdepression? Jag hade en psykos och tyckte det var svinjobbigt att det finns typ 0 berättelser om det när man googlar (utom ett par hemska artiklar om spädbarnsmord) men har lyssnat ett par gånger på barnmorskepodden där en person har psykos och det hjälpte en del.

      Vi har gått till en psykolog på BUP men jag ska gå till en själv också. Om de inte är bra på ditt BVC och du inte känner att du kan be om en remiss där kan du ju även gå via VC eller höra av dig till MVC? Du kan ha en förlosssningsdepression även om du känner starkt för din dotter. Jag kände något helt extremt starkt behov av att skydda henne när jag mådde som allra sämst pga att jag upplevde det som att vi var i en akut krissituation och jag behövde rädda henne från den. Alla typer av psykisk ohälsa passar inte heller in i mallen eller vad man läser på Vårdguiden, finns en större bredd än så.

      Du är inte missunsam. Så länge du inte aktivt försöker förstöra för andra föräldrar behöver du inte ha dåligt samvete för dina känslor. Känslor är bara känslor, det viktiga är hur man agerar.

    Hjälp!Jag måste ta tag i att byta jobb,jobbar som uska på ett sjukhus.Har varierande schema med dag-,kväll- och helgpass och det är just helgpassen jag inte orkar med mer.Hela familjen tar stryk av det känns det som…de lediga helgerna,jobbar 2 av 5,är det alltid fullt upp på för att ta igen allt från de helger jag jobbar.Vart ska man jobba för att slippa helg som uska?Eller är det dags att sadla om helt?Älskar för övrigt att jobba med människor!

      Daglig verksamhet? Finns flertalet olika. Jag har jobbat på dv som var utomhus, vi röjde, målade, sågade, krattade löv osv. Arbetade även på dv inomhus. Mycket pyssel, skapande, måla, korsord, bakning mm. Båda jobben var mån-fre 08:00-16:00. Arbetstagarna (de som gick på dv) var där mellan 09:00-15:00 ungefär. Ledig på röda dagar, helger, em och kvällar.

      Annars kanske vc kan vara ett alternativ, det är ju dagtid vardagar?
      Kanske läsa någon inriktning?
      Skulle nattjobb funka kanske? Lägga om schemat så att du bara arbetar dag? Prata med chefen!

      Jag arbetar inte länge som USKA, sadlade om.

        Jag bytte från typ 10 år i funktionshinderomsorgen till sjukvård för 2 år sen,kände mig lite mätt på det. Nattarbetarna jobbar också helg hos oss och kvällar i sig är inga problem.De är de där tråkiga helgerna..
        Fått för mig att vc är ganska trist för uskor ?
        Nyfiken,vad sadlade du om till anonym 21:12?

      Vårdcentral

    Mmm…visst… ”Jättemodig” bild av Kissie. Dels, som många redan påpekat, hon passar perfekt in i normen, big wooop för att en smal blondin med stora tuttar ”vågar” visa ett veck på magen…. Har ni lite högre krav en det på vad som är modigt? Dels är den här bilden photoshoppade för att ytterligare passa in i ”Instagramsnygg”. Hon har ändrat storleken på låren (kolla hacket i båtens svarta kant på bildens vänstra sida), slätar ut all hud, tagit bort alla porer, celluliter, smalnat av armarna och sett till att hon får det där vecket mellan höft och lår som är årets ”trend” bland avklädda influensers.

    För i helvete, skärp er! Det här är inte definitionen av modig. Var inte så blåögda! Ställ högre krav på ”mod”, var mer kritiska och syna de här personernas försök till att spela på en falsk bild av att de är ”modiga” när de bara rider på en våg av kroppspositivism som de gjort absolut noll för att stötta under alla år. Nu, när det är trendigt, då passar det att utnyttja allt hårt arbete andra kvinnor lagt ner på den rörelsen.

      ??????

      Är så jäääkla trött på Kissie. Nu när det är populärt att man ska älska den kropp man har och gärna lägga upp ofixade bilder, då minsann ska hon haka på hon också. (Med en retuscherad bild såklart, men åh grattis till det där ena lilla vecket du lyckats få fram på magen!)
      Samma sak med feminist-grejen hon kört med. Man märker ju att det bara är något hon säger för att folk ska tro att hon förändrats.

        Exakt så! Samma sak när hon la upp bild på sin ”orakade” armhåla och alla vara ”ååååh va mooooodig du är!!!” Men hon var ju inte ens orakad, hon hade phototshoppat dit hår… Och plojen med att ligga i sängen med mensblod på trosorna. Även det photoshoppat så klart och gjort för att få maximalt med uppmärksamhet och massa ”du är sååååää modig” tillrop. Folk är så jävla naiva!

          Och den där bilden där ”blygdläpparna” syntes.. En sån bild är tydligen ok att slänga ut på internet, men gud förbjude att porrtidningar säljs på en bensinmack. När jag går in på en blogg vill jag inte se sånt. Om jag får för mig att jag vill stirra på nåns könsorgan så finns det ju andra sidor för sånt..
          (Nu tror jag ju inte den bilden var riktig heller, utan antagligen redigerad bara för att skapa reaktioner. Och hennes förklaring om att hon ”inte märkte något före hon lagt upp bilden”.. Som att hon inte dubbel- och trippelkollar alla bilder före hon laddar upp dem?)

      När jag hör ”Kissie” tänker jag mest på nummer 1. Tog rätt lång tid innan jag fattade att det inte var så.

    Finns det någon mer som lever med eller är anhörig till någon med schizoaffektivt syndrom? ?

      Jag. Min svärmor. Nåt du undra över?

        Känns bara som att vi är så.. få? Finns ganska lite info tycker jag, och min familjemedlem och jag har fått dåligt med info av vården ? kan det nånsin ”försvinna”/bli bättre? Eller måste en gå på medicin hela livet? Kommer det eskalera med åren? Önskar ibland att det fanns någon typ av anhöriggrupp, ibland är det mycket att hantera liksom. ?

          Ja, vi känner ingen annan som har det (eller iaf inte som är öppen med det). Jag vet inte hur det är för andra men för min svärmor så MÅSTE hon ta sin medicin annars tar det inte länge innan det har eskalerat så pass att hon måste bli tvångsintagen. Det jobbiga för oss är att vi inte vet om hon tar medicinen för hon säger alltid att hon gör det, hon är bra på att dölja tills det liksom brister helt. När hon varit på medicinen ett tag så brukar hon tänka att hon är frisk nu och mår bra och varför ta tabletter när man mår bra, men hon fattar inte att det är tabletterna som gör att hon mår bra.
          Min man tar det hårdast då ingen annan i familjen märker (eller orkar märka), och han är jämt den som får plocka upp bitarna. Varje gång han pratar med henne blir han orolig och börjar överanalysera och övertolka om han ser något tecken på att hon inte tar sin medicin.
          Alltså jag ska vara helt ärlig nu, skulle hon inte ta sin medicin medvetet och öppet så skulle vi inte ha kontakt med henne för det är så jävla jobbigt och sorgligt att se. Varje gång hon slutat så har det blivit så illa att hon tvångsintas, detta har hänt typ 4-5ggr på 10 år.
          Min man har mig och sin bästa vän som han pratar om detta om så han har nog inget sånt behov men har du kollat om det finns? Du kan ju alltid kontakta en samtalsterapeut eller nåt och bolla med.
          Hoppas du hittar det du behöver <3

      Min svärfar. Vi har varit med i en anhöriggrupp. Mycket bra stöd. Man bör medicinera hela livet, ja, för att undvika psykoser som annars lätt kommer i maniska perioder (kanske var specifikt för honom iofs, då hans diagnos är en mix av det ovan och bipolär sjukdom), varje psykos bryter ner hjärnans funktion lite till. Med medicin fungerar han jättebra, men det spårar ur fort då han då och då på eget bevåg bestämmer sig för att trappa ner/sluta med någon av medicinerna. Nu har vi ingått ett anhöriga tal med honom och sjukhuset, så att vi som är närmast kan larma vid tidiga tecken.

    Tips på era bästa ”självhjälpsböcker” (gillar inte det ordet) hade uppskattats! Hur de hjälpt er, vad de handlade om o.s.v. Tror personligen jag lider av mild ångest och kanske depression, känner mig lite vilsen och som att mitt grubbleri, min osäkerhet och humörsvängningar börjar gå ut över mig själv och andra. Hade förmodligen behövt tala med kurator eller psykolog med, men jag kommer skjuta det lite framåt och tänkte att jag kan börja med lite givande böcker som hjälper mig ändra tankemönster eller vad som! 🙂

      Jag tyckte att Hjärnstark var bra för min ångest och depression. Jag fick liksom en ökad förståelse för hur min hjärna funkar och vad som hjälper mig.
      För mig har det varit väldigt hjälpsamt att kontakta vården, vänta inte för länge.

      Varför mår vi då dåligt när vi har det då bra?
      Författare: Nisse Simonsson
      Kanske kan vara något? Lyssnade på honom på en föreläsning och han hade en del enkla, görbara tips. Framför allt inga floskler!

      Ingen Panik är jättebra, den vänder sig främst mot folk med panikångest men de finns väldigt bra andningsövningar och massa andra tips som hjälper mig general ångest också, det var min psykolog som tipsa mig om den boken ❤️

      Therese Lindgren ”Ibland mår jag inte så bra” är väldigt bra, igenkännande och inspirerande. Lyssna på den på ljudbok, Therese är berättare

    Jag behöver råd och tips!
    Mitt hår är lockigt och jättestort och frissigt (men alltid välvårdat), och jag börjar tröttna på det frissiga. Jag har vid flera tillfällen köpt hårolja hos frisören – men har inte tålt någon av dem, då jag är allergisk mot vissa parfymämnen. Men har i alla fall förstått att det är hårolja jag ska ha? Eller är det gelé eller mousse?
    Har någon här tips på vad jag ska köpa? Helst inte med så mycket parfym.
    Jag ser ut som Kristina Lugn i håret, och börjar tröttna lite på det ? Och ska på dejt på fredag, och fick precis ett välmenande tips om att håret bör typ stajlas…

      Kan inget om lockigt hår, men med balsammetoden skulle man ha i lite hårgele i håret efter dusch för bättre lockar. Annars kan du ju alltid bara platta det.

      kanske bara lite naturell kokosolja eller mandelolja?

      Gå med i gruppen Curly Girl Sverige om du har Facebook, den metoden är bra för oss CGs 🙂

      Kokosolja

    Nån som har gjord VATS operation?

      Har varit med på ett par då jag jobbar inom OP. Kan jag hjälpa dig på något sätt?

    Varsågod och shame:a mig, jag gör det själv och är så irriterad på mig själv. Blev gravid och gjorde abort. Blödde i flera veckor och hade under den tiden oskyddat samlag (superjättekorkat jag vet) Nu misstänker jag att jag är gravid igen. Har molnande värk och flytningar precis som sist dock inte ömma bröst vilket var ett tydligt tecken förra graviditeten. Måste – om jag är gravid – göra abort återigen men rädd för vad barnmorskan ska säga. Skäms ordentligt.

      Din kropp, ditt val. Barnmorskan ska sköta sitt jobb.

      Vi är alla människor och saker som man gör som inte är/känns så bra lär man sig av. ❤️ Försök att inte tänka på vad någon tycker. Det är din kropp. Du ska inte behöva gå igenom en graviditet om du inte vill, och ett barn ska inte behöva födas av en mamma som inte är redo. ❤️

      Barnmorskan ska väl inte säga något speciellt.

    Hur lång tid tog det för dig och din partner att säga orden ”jag älskar dig”?

      Har varit tillsammans med min nuvarande i 5 månader. Han har fortf inte sagt orden.

        Inte min heller, vi har varit tillsammans i 4 månader, jag har sagt de orden nyligen. Han har inte sagt nånting, men berättat att det tog typ ett år innan han sa det till sitt ex. ?

      Tre månader om jag minns rätt. ? Jag sa det först och då efter att ha velat säga det under några veckor. Hur tidigt man säger det beror nog till viss del på hur förhållandet startat. Vårt var väldigt mycket ”vi” redan från dag ett, var liksom inga tveksamheter utan ”kärlek vid första ögonkastet” och därför kändes det naturligt att säga de orden så pass tidigt. Hade det varit med försiktigt i början tänker jag mig att orden kanske sagts senare.

      Mer än ett år in och fortfarande inte sagt det haha

      Typ två månader kanske. Men å andra sidan flyttade vi ihop efter åtta månader.

      Har aldrig tagit det så snabbt förut, men jag antar att det funkade ändå, för vi har varit tillsammans i många år och är lyckligt gifta.

      Min man sa det på fyllan efter 1 mån men låtsades som att han inte ”mindes något”, så sa han det igen efter typ 1 mån och då sa jag det också.

    Se ”Al pitcher – Sverige syndromet” på SVT play. Har inte skrattat så mycket på år. ???

      Sett klipp på Instagram, askul?

      ”Fy fan, Sverige” är ännu bättre! Skrattade så jag fick andnöd åt den! Finns på Netflix.

    Jag skulle behöva gå till läkaren av flera anledningar (främst pga sömnproblem och ständigt trött och orkeslös, samt för att prata med någon pga ångest osv), men har nyligen bytt från min gamla, trygga VC. Nu är jag istället skriven på en VC med oerhört dåligt rykte. Så fort jag nämner vilken VC jag är skriven på nämner folk hur dåliga upplevelser de haft och om man googlar den så dyker det i princip bara upp dåliga recensioner. Jag har funderat på att byta VC till en annan i närheten, med väldigt bra rykte, men som nu blivit ”full” och har därför väldigt långa väntetider, om man ens får en plats där på en gång.

    Så min fråga är alltså – vad skulle ni gjort? Gått till VCn med dåligt rykte och med risk att inte få hjälp eller byta till den bra och hoppas på att få en plats och tid asap?

    Jag har svårt som det är att söka hjälp och är oerhört rädd att inte bli tagen på allvar.

      Ge den med dåligt rykte en chans? Ring in och se hur det känns. Om du inte känner dig väl bemött så lista om dig via 1177 (går snabbt) och ring sedan till den andra. Kan ju vara så att den som har dåligt rykte hade det delvis för att den vårdcentralen var överfull, vilket ledde till missnöjda patienter (och medarbetare). Nu när den med bra rykte fått fler listade är det nog bara en tidsfråga innan patienterna blir missnöjda med den också. Det går fram och tillbaka sådär. Sedan är det så att när det gäller vissa saker, speciellt vården, så är folk mer benägna att skriva en recension när de är i affekt och har något negativt att säga medan det positiva ofta framförs direkt till vårdcentralen och inte via Google eller dylikt 🙂

        Jag har ringt dit en gång pga bokade tid på nätet förra året, men fick en tid jag inte kunde på och var tvungen att avboka. Fick ett rätt nonchalant bemötande i telefonen då. Och personen jag pratade med pratade väldigt knackig svenska, så vi hade lite svårt att förstå varandra. Vad jag förstått är det mest icke-svenskfödda som är läkare på det stället och jag tvivlar inte alls på deras kompetent, men har varit med om att språkförbistringar lett till missförstånd innan och skulle gärna undvika det igen, speciellt när det är ett rätt ”känslig ämne” för mig det här med ångest och sömn osv. Detta borde väl kanske inte stoppa mig från att gå dit, men rädslan att komma därifrån utan att fått ut någonting av det är såååå stor.

        Det där om att folk ofta skriver i affekt har du nog väldigt rätt i. Jag är ju själv mer benägen att ”ge recensioner” när jag är missnöjd med något än när jag är nöjd, så det ligger nog något i det. Tror jag ska försöka ge den en chans ändå. Hoppas att det finns någon kvinnlig läkare där, känner mig mer trygg med kvinnor än män. Men antar att man inte kan kräva det också, haha.

      Har du funderat på att kontakta en nätdoktor? Vet själv hur svårt det är att ta första steget och söka hjälp via VC och hade nog själv valt detta alternativ som ett första steg (fanns ej tillgängligt när jag var i samma situation). Lycka till ❤️

        Jo, jag har funderat på det och blivit rekommenderad det av mina vänner. Men jag har extrem telefonfobi och tanken på att sitta i ett videosamtal med en okänd person skrämmer mig verkligen, hehe. Facetimear inte ens med min familj pga tycker det är en oerhört obehaglig grej, haha. Dessutom skulle jag behöva kolla mina värden osv pga ständigt trött och orkeslös, och det kan man ju inte göra över telefonen, så tänker att det är lika bra att ta allting på samma gång hos en fysisk läkare. Men tack för tipset, och tack överlag <3

          Du behöver inte använda videosamtal, det går bra att skriva ner din oro/symptom via en chattfunktion och därefter prata vidare via telefon. Tänker att det är snäppet ”lättare” än att möta någon på aktuellt VC. Provtagning bokas på närmsta VC men då går du endast dit och träffar en sjuksköterska för ämnade blodprover. Kram!

      Det är kanske som med mycket annat – det är dom som är missnöjda som skriker högst. Min VC har samma rykte som din, men jag fick jättebra hjälp med samma problem som du har. Jag hade testat den du är skriven på, och försökt byta sen om det inte funkar. Förstår att det låter simpelt och att det nog inte känns så i och med din rädsla, men jag hoppas att du kommer fram till ett beslut så att du får hjälp snart!

        Ja, det har du nog rätt i. Ska nog försöka ge det en chans ändå. Har en gammal kollega som jag vet gått dit fast hon bor på andra sidan staden, så ska kolla lite med henne vad hon tyckt och så. Tänker att hon måste vara nöjd om hon fortsätter gå dit fast hon har flera mycket närmare sig. Tack för din kommentar i alla fall!

    Har social fobi och känner att jag måste ta tag i detta. Det påverkar för mycket i mitt liv att jag kan acceptera att ha det såhär för alltid. Tips?

      Samma här. Jag försöker tvinga mig till situationer som jag är obekväm med för att kämpa emot min sociala fobi men det jag svårast med är att äta ute för då drabbas jag rejält av min sociala fobi. Men jag försöker där med så ta små steg och ge dig in i situationer där du drabbas som värst men att du har med dig människor du trivs bra tillsammans med och som gör dig avslappnad.

      Utsätta dig sakta men säkert för jobbiga situationer samt kontakt med psykiatri och eventuellt medicin för att ta udden av ångesten.

      Finns inga enkla alternativ tyvärr, det gäller bara att utsätta sig om och om igen. Har själv haft (och har) problem med sådant och det går i perioder. Ett tips kan ju vara att prova att utsätta dig för något som du känner känns jobbigt med ändå någorlunda hanterbart. Små steg fram men inte glömma bort att utmana dig själv. Sen när du har gjort det jobbiga så kan du ju tänka att om du klarade det då så kan du klara det igen.

      Man måste inte vara som ”alla andra”. Du kanske inte alls har social fobi utan bara är en introvert person, som jag som även är HSP högkänslig person som mår bäst av att vara själv. Mitt sociala umgänge får jag genom mitt jobb och min närmaste familj och när jag går ut med hunden och ibland pratar med andra mattar och hussar om våra pälsklingar.

      Men känns det som ett problem för dig ska du vända dig till vården och få gå på KBT

    Är jag den enda som typ tröttnat på att resa utomlands? Är särskilt trött på huvudstäder, känns ju ofta som att det är samma sak överallt: gamla byggnader, stora affärer för storföretag som finns överallt, och en himla massa folk. Egentligen är jag trött på att resa överhuvudtaget, men om jag ska bort någonstans så åker jag gärna inrikes istället. Sverige är ju faktiskt rätt mångsidigt och jag har börjat få upp ögonen för det allt mer på sistone. Så kan man resa med gott samvete också:)

      Kan hålla med dig. Är ju inte avslappnande för fem öre att resa. Kan äta samma advokadomacka här hemma som i new York.

      Sverige är fint! Älskar att resa här.❤

      Ja, känner samma som dig. Framför allt kände jag en lättnad när jag bestämde mig för att sluta flyga utomlands. Det är som om att när jag själv begränsade mig geografiskt blev jag nöjdare med mina semestrar. Årets semester till Norge var en höjdpunkt och jag är jätteglad att jag äntligen kom dit, jag har länge velat resa dit , men något annat mer långväga resmål har alltid vunnit förr om åren.

      Jag håller med dig! Jag reste mycket förr, men har inget behov alls av det längre. Det känns skönt att känna så.

        Samma här. Enklare att bara dra iväg med bilen åt något håll (OK, viss planering och bokning underlättar). Uppskattar de små sakerna, som ”Oj, där är ju en sjö. Ska vi bada?”, ungefär. Åka till storskogen för en picknick, en dag vid stranden.

      Jag känner precis tvärtom. Längtar bort från Sverige varje dag! ?‍♀️

    ?Har skrapat ur det sista i sminkhyllan och behöver uppdatera allt. Tar tacksamt emot tips på följande: Bästa vattenfasta mascaran som ger mycket volym? Solpuder i budgetklass som håller även under svettiga kvällar? ? Vill även kunna lägga en snygg bas som täcker min porbenägna hy men som ändå inte är alltför täckande, BB/CC-kräm eller foundation? Tack ?

      Jag använder mig av BB-Cream från Garnier – bästa någonsin! Har aldrig haft så bra hy som nu. Fäster den med H&M’s egna HD powder, helt genomskinligt som andas hela dagen.
      Solpuder i budgetklass med riktigt bra kvalité hittar du faktiskt på Dollarstore, Teqnic tror jag märket heter – sitter som bomben!

      – Klairs bb creme om du har ljus hy
      – estee lauders double wear light som sitter som berget men inte är för täckande
      – isadoras solpuder men vet inte om den sitter superbra, längesen jag använde den
      – mascara från sensais 38 graders serie, den nya volymmascaran är grym (obs den gamla suger)

        Tack alla ??

      Bästa solpudret: Wet n Wild bronzer (ticket to
      Bästa foundation: Wet n Wild photofocus foundation.
      Bästa BB-cream: Elf BB-cream.
      Bästa CC-cream: Lumene CC color correcting cream.
      Bästa setting pudret: Airspun loose face powder (ansikte) och NYX HD finishing powder (under ögonen).
      Bästa pudret: Covergirl vitalist healty powder.

    Är så jävla trött. Har haft fem veckors ”semester” men är tröttare än innan. Har konstant behövt umgås med folk och släktingar som trängt sig på. På måndag börjar jag jobba och vette fan hur jag ska orka ????

      Se till att få denna helgen fri! Avboka allt, öppna ej dörren, stäng av mobilen och bada njut med Netflix och vin! 🙂 Så får du iaf några dagar.

    Någon som kan/vågar berätta om när de testade Ecstasy första gången och hur du isåfall reagerade?

      Nu hade jag iofs tagit mdma innan jag tog exctasy (alltså samma kväll) men gillade inte alls ex. Fick en konstig känsla, kändes typ som myror i kroppen och fick konstiga hallucinationer (aldrig fått hallisar på mdma) så blev inget mer ex efter den kvällen haha

      Jag brukade ta ecstasy. Inte värt det med tanke på hur man mår dagen efter.

      Man mår ju så klart bäst när man är hög på det, väldigt glad och kärleksfull (kåt också kanske) men det man ofta inte märker när man mår så är hur mycket käken jobbar (tuggar etc) – se videon
      https://youtu.be/4lVFuJRzYvY

      Man ser ju helt jävla dum ut, dessutom får man ont i käken efteråt!

      Skulle avråda från att testa. Det är inte kul att komma ner, man känner sig ganska deprimerad och tom.

      Varsågod!

        Tjack-käke is a thing.

      Testade på festival tillsammans med alkohol och märkte ingen större skillnad (mot vanlig fylla). Men brukar bli ganska borta av drinkar också:)

      Oh, jag blev strålande glad, upprymd, kände mig mysig och upplevde ”mysiga” hallisar. En väldigt vänlig upplevelse och det kanske är därför det är så jävla farligt! DON’T!

        Just ja, hade totalt glömt känslan när det går ur. Total meningslöshet och tomhet. Som att allt har gått förlorat.

      Första gången var rätt så härlig vill jag minnas. Dansade non stop i flera timmar och var så jävla kärleksbubblig på ett sätt man inte kan vara i opåverkat tillstånd. Tog det ofta under en period i mitt liv men det var egentligen bara destruktivt och farligt. Mådde dessutom alltid skit när jag kom ner. Usch så ledsen jag var då. Ovärt.

        Vill tillägga: gör det inte, det kan verkligen gå illa!

      Blev så KÅT. Hade gruppsex och ångrade mig så mycket dagen efteråt. Önskar jag kunde få det ogjort.

      Röker du cannabis kan du lugna ner trippen med det om det blir för påtagligt och vatten inte funkar. Va bland likasinnade, du kommer se ut som ett ufo. Extacy är kul men vidrigt dagen efter, därför jag slutade. Drick inte alkohol till, då garanterar jag värmeslag.

        Jag fryser järnet med alkohol (och utan). Olika från person till person, beroende på renheten i tabletten, dos, tolerans osv. Har aldrig fått hallidar till exempel, däremot har jag känt hur kroppen ”svävar” samtidigt som den känns tung. Otrolig känsla.

      Jag älskar det i stunden. Så som jag känner mig på en halv tablett vill jag känna för alltid. Kände mig dock tom en vecka efteråt, så kräver viss planering, men wow alltså.

    Vad händer med Paula? Ser ingen att hon tynar bort? Har själv lidit av ortorexi och känner igen mig så mycket i hennes beteende. Ser ingen vad som sker?

      Har inte hon haft en ätstörning sen tonåren? Har för mig att hon skrivit om det i sin blogg.

      Har också tänkt på det. Men det är inte vår uppgift att säga något tycker jag. Vi vet ju alla att hon har en nära relation till både sin släkt och Hugos släkt och jag tänker att det är deras uppgift. Om någon följare vill visa omtanke/oro är väl ett DM det som är bäst med väl valda ord.

    Men haaaar BB gjort tuttarna? De har ju blivit humongous i mina ögon helt plötsligt.
    Vad veeeeet ni? Jag måste få veeeet!

      Men Bella dearest, nu får du be hemtjänstpersonalen natta dig.

    Är det nån som har erfarenhet av att få en remiss till hudläkare via kry? Haft acne i 13 år som senaste året förvärrats enormt, har aldrig nånsin haft så dålig hy som senaste året och inser att jag (tyvärr) behöver äta ISO. Ni får gärna berätta erfarenheter om iso också, är det så hemskt som alla säger?

      Gå med i acnegruppen på Facebook!

      Det är det bästa jag gjort. Helt klart värt det! Det är en kort liv av ditt period som gör alla år av ”hat” mot hyn som bortblåsta. Du kommer inte ångra dig!

    Jag brukade ta ecstasy. Inte värt det med tanke på hur man mår dagen efter.

    Man mår ju så klart bäst när man är hög på det, väldigt glad och kärleksfull (kåt också kanske) men det man ofta inte märker när man mår så är hur mycket käken jobbar (tuggar etc) – se videon
    https://youtu.be/4lVFuJRzYvY

    Man ser ju helt jävla dum ut, dessutom får man ont i käken efteråt!

    Skulle avråda från att testa. Det är inte kul att komma ner, man känner sig ganska deprimerad och tom.

    Varsågod!

    Hur gör ni med värdesaker på stranden om ni ska ner och ta ett dopp i vattnet? Och ni är där utan sällskap alltså.

      Tar inte med mig något förutom nycklar om jag går själv ahhah så j*vla nojig. Min pappa har gjort tricket med att tömma en flaska solskyddsfaktor och lägger tel/plånbok där men känns som alla tjuvar vet om det tricket så jag håller mig till endast nycklar om jag mot förmodan går själv.

        Jag lägger det i en sko invirad i en handduk i en väska under en bok och hoppas att mina filtgrannar skulle reagera om nån random skummis som inte låg på min filt förut kommer och rotar i min väska.

      Ber någon bredvid hålla koll på sakerna en stund. Alla jag har frågat har gärna hjälpt till och frågar ofta om jag kan göra samma för dom, så turas man om och går och badar typ haha! Perfekt.

      Lägg allt i en påse, gräv en liten grop under handduken! Fungerat för mig i alla år!

      Rulla in i en oanvänd blöja.

    Har ni några tips på bra spänningsromaner? Har läst mycket, men det måste ju finnas mer guldkorn ?

      Kan verkligen rekommendera Kalle Ankas Pocket, utgåva 485.
      En rafflande historia om Anken-stein, garanterat svårt att släcka lampan efter den.

      https://www.bokus.com/bok/9789176213292/kalle-ankas-pocket-485/

    Off topic, sorry, men var inte My tajt med ngn PT hon haft resor osv men han syns inte längre och inte heller nu i hennes studio utan ngn annan så har det (också) skitit sig? ?

    Är så sugen på att flytta till landet, typ småland, men är så feg. Är så rädd att det ska kännas ensamt (fast jag har man o barn), vara för mycket jobb att ha hus som jag inte klarar av.. Och så svårt att flytta nånstans typ nån liten by som man inte har nån aning om vad det är för vibe i..

      Campa lite i trakterna och besök orterna. Min familj hade en camping utanför Bergkvara i Småland. Det var en mysig ort. Torsås som ör huvudorten var lite större och hade inte riktigt samma vibe, tyckte jag.

    Tips Köpenhamn? 😀

      Testa Brewpub ? underbar mat och öl från deras egna bryggeri – fantastiskt!

    Jag är bara så jävla överlycklig att jag kom in på specialpedagogprogrammet i höst! ? DRÖM!!

      Stort grattis till dig! ?

        Tuuusen tack ?

          ?Så glad för din skull! Det är en drömutbildning för mig också, men jag ska inte söka. (Jag är så nöjd med mitt liv som det är.)

            Åh vad roligt att höra!! ? Jag är sååå peppad! Blev struken förra året pga glömt skicka in arbetsintyg. Så blev så glad att jag stortjöt i personalrummet när jag fick beskedet haha!

              Det hände mig en liknande sak för några år sedan, så när det väl blev av sedan var det lika många lyckokänslor som du beskriver.

              Det är en bra start att känna sig tacksam, priviligerad och ödmjuk inför det. Vilket du verkligen gör. Härligt att höra!

              Lyssna inte på en del negativt snack om att det blir tufft sedan i verkligheten eller att det finns inte tillräckligt med pengar eller att ni inte lär bli lyssnade på av ledningen.

              Allt sådant ordnar sig. Det viktiga är rätt inställning och att göra sitt bästa. Och på några år så kanske mycket sådant förbättras. ?

      Emmie, det lär bli intressant och givande och kommet att kännas meningsfullt. ?

        Åh jag hoppas det! Jag är lärare i grunden, känner att jag behöver utvecklas. Och jag tror att specialpedagog är helt rätt för mig! ? Tack snälla ?

          Ja det kan inte bli bättre än med den utbildningen.

          Jag har letat efter bra och intressanta utbildningar för några år sedan och jag hade lätt sökt just den om det hade blivit aktuellt, vilket det inte blev. Så lycka till! ?

            Tuuusen tack! ???

              ?Det fina är ju att dels lär de här åren vara fantastiska och sedan går det aldrig att bli fullärd i detta. Det gör att du ständigt kommer att utvecklas även i jobbet och det mår vi människor bäst av.

              Dessutom kommer du känna att du gör stor nytta och även det gör att det känns extra meningsfullt. ?

    Ska bli igångsatt imorgon! Snälla peppa mig är totalt livrädd ????

      Du ska se att det går bra! Försök att få till sömn och ordentligt med mat innan. Försök dessutom att visualisera hur det känns när allt är klart. Stor kram

        Be gärna någon om massage både under och innan förlossningen. Ta gärna ett varmt bad innan, använd värmedynor om du har. Försök tänk att du ska få något mycket värdefullt och unikt (vilket du ju ska).

        Jag hoppas att du har någon som håller dig i handen, annars får jag göra det i tanken åt dig. Kräv ingenting av dig själv innan, låt disken stå och fokusera på detta istället.

        När de negativa, skrämda tankarna kommer så försök att få stopp på dem. Kram

      Det kommer att gå bra! Kvinnokroppen är gjord för att föda barn. Bara följ med din kropp, den vet vad den ska göra…

        Säg det till kvinnor som dött när de fött barn ?

          Men sluta! Så onödig kommentar att skriva när någon uppenbarligen ör orolig för att bli igångsatt.

      Åh. Födde vår bebis för två veckor sen, och var livrädd. Men det var såå coolt, min barnmorska guidade och jag fick känna under hela förlossningen var bebisens huvud var. Det kommer att gå bra! Och när du ligger där med den lilla fågelungen som är så varm och gosig så är det värt varenda sekund. Lycka till!

    Bästa sexet i mitt liv i natt, hög som ett hus ??

      Vad var då bra me’t då??

      Bildbevis?

    Nån som följer Johanna Bradford? Får hon spons för renoveringen av huset? Måste kosta miljoners miljoner att göra den renoveringen annars!

    Nu måste jag dela med mig av något som jag inte förstår, KROPPSHÅR. Jag har SÅDANA problem med kroppshår, kraftigt och mörkt hår på benen, tårna, fingrarna, bikinilinjen, brasilianskt, magsträngen, ARMHÅLORNA. Och det är väl en sak, men min irritation gäller att jag tycker INGEN annan jag ser har samma problem? Har verkligen tittat på folk hahah, och det är liksom lent jämt, utan att ens vara det minsta grått. Vad GÖR folk för magiskt? Men när man frågar är det liksom ”jag rakar mig”. OK, själv har man försökt med allt – rakning funkar inte alls, får inte bort allt och det är trots rakning alltid grått, prickigt eller blöder, vaxning funkar väl bäst men sällan dom får bort allt (gått till olika och väntat 6 veckor mellan….) och sen växer det ändå ut direkt, så måste man gå hårig flera veckor innan man kan göra det igen. Sen laser har jag testat i armhålorna 6 gånger, NOLL resultat.

    Detta är verkligen ett problem, kan knappt bada och sex är jättejobbigt. Vill tillägga att jag har ingen EXTREM hårväxt så men känns som alla är helt lena HELA tiden?

      Har haft exakt samma ”problem” och det ENDA som har hjälpt har varit IPL (laser). Kan typ räkna mina hårstrån på benen.
      Märkligt att du inte har fått resultat med tanke på att du har mörka/grova strån. Kanske de hade en svag styrka på maskinen?

    Kolla stromdahlsjuveler på Instagram. Blondinbella, Mogi och Martina Bonnier m fl är med???? Allt sponsrat?

      Tror du vi går på den lätta?

    Konstiga bilder Bella lagt upp på sitt senaste blogginlägg!
    Oretuscherade fast ändå inte. Hon har så dålig hy och färgen är konstigare än vanligt..
    Hon verkar så ensam, umgås bara med anställda ?

      Där säger du något, länge sedan man såg henne tillsammans med någon annan än personalen. Visst, det är lätt att driva med IL, men hon verkar inte må så bra. Kan bara hoppas att hon har någon som kan stötta. Kanske svårt med den personlighetstypen.

        Var hon inte nyss i Venedig med nån kompis?

      Jag håller med. Hon känns inte lycklig. Varför lägger hon plötsligt bara upp bilder på sig själv, ofixad och semesterfin, inte alls som den image hon uppehållit så länge? Och att gå från att vara nykter till att visa att hon i sin ensamhet köpt fyra flaskor bubbel. Jag får känslan att vissa semesterplaner har ändrats vilket gör henne lite olycklig och att hon vill visa upp sig på detta sätt för någon.

        Samtidigt med Bellas track record vad gäller att ljuga, hitta på, vinkla, få andra att tro något, så är sannolikheten stor att det bara är ett nytt ”projekt” för att folka ska tycka synd om henne.

          Hennes hyrda hus ekar lika tomt som i en bostadsannons!
          Var är familj och vänner?

            Hon skrev att hon bokat av alla gäster för att hon ville vara ensam. Troligen gjorde hon det för att skapa möjlighet för den nya mannen att komma besök i stället. Den lite sorgsna tonen på instagram vittnar kanske om att det blivit ändrade planer på den fronten.

    Är det någon Mallorca-kännare som vill dela med sig av tips om vart på ön det är bäst att åka?

      Palmanova/Magaluf:
      Tonåringar som super och spyr (domineras av Britter och Ryssar).

      Palma de Mallorca:
      Trevlig stad, visa delar extremt turistiga.
      Vill du ha party och vara trendig så häng i Santa Catalina.
      Vill du vara intellektuell och mogen välj istället triangeln Centre/Sant Nicolau/ Sindicat

      Port de Soller:
      Lugn och trevlig fiskestad

        Jag har varit i Palmanova några gånger med sambon. Håller man sig ifrån Magalufdelen är det inte fest och spyor.
        I Alcudia var det galet långgrunt och hård packad sand, så det passade inte oss.
        Port de Sollér hade inte lika fin sand tyckte jag och det blev som en gryta när vi var där.
        Östra sidan har flera underbara vikar, några lugna och några alldeles överfulla och skräniga.

    Asså nu stör jag mig så mycket på Kenza. Hon visar upp sin platta helt släta mage på instastory en månad efter förlossning och ba ”my body will näääver look like before!!”

      Men ärligt!!!! Hur många kilon måste man minimum ha gått upp för att få visa upp sin mage efter förlossningen? Hon får skit för att hon ”visar upp” sin platta mage direkt efter förlossningen och när hon visar att hennes mage också har förändrats så är hennes mage inte tillräckligt stor/lös/full med bristningar?

    Så konstigt. Det gnälls ofta om folks stavfel och att bloggare ja typ My anses lat och klag på Isabella när hon stavar fel… Men ett stavfel Camilla gör bryr sig inte någon om minsann. Trots att det är i rubriken. Varför? Uppsamlingsheat stavas det.

      Tack för din viktiga input.

    En dag försent men förhoppningsvis så är det någon snäll själ som läser denna kommentar och kan komma med lite feedback. Jag har gått upp i vikt, väldigt mycket under de senaste åren. Efter att ha bantat tills jag fick bullimi bestämde jag mig för att pausa med allt som har med bantning att göra och leva mitt liv. Jag trivs verkligen inte i min kropp idag men så fort som jag känner mig stark nog ska jag försöka att gå ner i vikt utan att banta. Hur som helst.
    Min sambo sen 9 år fyller år i helgen och ska ha en jättestor fest med vänner och familj och jag är vettskrämd över vad dom ska tycka. Dom har ju sett mig när jag var som smalast och berömt mig för hur fin jag var då. Nu är jag säkert 20 kilo tjockare med dubbelhaka och ja ni förstår. Jag skäms så otroligt och vaknar varje natt med sån otrolig ångest. Hur ska jag klara av detta? Kan ni snälla hjälpa mig?
    Mvh ❤

      En sak som kan hjälpa dig är att du står upp för dig själv.

      Om någon frågar något om detta så säger du att det är känsligt för dig och att du absolut inte vill prata om det. Säg det igen och igen till varje ny person som nämner det (med dina ord, på ditt sätt) att andras / din vikt är privat. (Om du vill lägga till/ förstärka orden så kan du säga att det är tufft nog ändå)

      Vad beträffar dig själv och hur du ska försöka tänka: läs på om självkänsla. Försöka tycka om sig själv oavsett vikt, prestation och annat är viktigt. Jag tror att om du får ner både vikt-stressen och annan stress och försöker få en så bra balans i livet som möjligt så kommer du en bra bit.

      Allt som alla behöver tänka på med andra ord: träning, sömn, kost men på ett helt vanligt sätt.

      Dvs se till näringen du får i dig, att du helst inte dricker alkohol, att du undviker socker och fett men ändå accepterar när du får i dig mindre nyttig mat.

      Rådet att äta ordentligt så att blodsockernivån håller sig på en bra nivå är klokt. Gärna lagade måltider och innan dess ordentlig frukost som håller dig mätt.

      Dvs tänk så som många säger att man ska inte banta, man ska försöka hjälpa kroppen att må bra då betalar den dig på ett bra sätt. Tänk snälla tankar om dig själv så mycket det bara går, det är du värd. ?

    VAD BETYDER OT???????

      Off topic, alltså något som inte har med det aktuella ämnet att göra i en diskussion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.