Vad föredrar ni att se på Instagram?



Bilden som startade diskussionen lades upp av Martina Haag på Instagram och visade en osminkad Camilla Läckberg på landet.

Osminkad, så som många av oss går runt i världen – speciellt på sommaren – och ingenting jag ens skulle notera om det inte var för kommentarerna som skrevs här inne under det HÄR inlägget.

Camilla hörde talas om kommentarerna och postade det här inlägget på Instagram.


Jag håller verkligen med Camilla här.
Vad säger det om flödena vi matas med från morgon till kväll – så vida vi inte raderat Instagram-appen från våra telefoner – om en osminkad bild på en kvinna väcker dessa känslor och får dessa reaktioner från följarna?
Ta bilden här under som exempel…

Min poäng har egentligen inte så mycket med Hanna och Molly att göra per se, utan just nu får de mer representera motsatsen till Camillas bild – alltså en extremt sminkad, stylad, fixad och stage’ad bild som förmodligen föregicks av ett stort antal bilder som ratades innan de blev nöjda med den som senare kom att laddas upp här på Instagram.

De här gänget influencers har nämligen berättat om hur de la en HEL dag av sin semester (förra året?) på att knalla omkring och ta ”content-bilder” till sina sociala medier, bilder som visade sig vara så pass dåliga enligt dem att de inte använde en enda av dem.
En HEL dag åt helvete med andra ord, enbart för att bilderna inte blev tillräckligt snygga eller vad de nu var ute efter…
Hur sjukt är inte det?
DET är fan så mycket sjukare och galet än att Martina Haag lägger upp en osminkad bild på sig själv och Camilla Läckberg.
Dock måste jag tillägga att Hannalicious ibland lägger upp osminkade bilder på sig själv, vilket jag tycker är riktigt bra men vi måste fan sluta reagera med fasa när vi ser naturliga och osminkade bilder i våra flöden.
Det är ju så vi ALLA ser ut egentligen, och det räcker, det duger och mer där till – jag lovar!
Men vad händer om man inte matas med annat än dessa fixade ”snyggbilder” som publiceras under o-fixad flagg?  Då är risken stor att vi börjar granska våra osminkade jag – och andras (uppenbarligen) med dessa falska glasögon baserat på våra sociala medier-flöden, något som bara kommer få oss att må dåligt och slå på oss själva.

Jag tycker det är asbra att kvinnor med stora följarantal lägger upp blandade bilder på sig själva och inte bara där de är superfixade!
Det är dags att sänka den där utseendefixerade ribban lite grann, det skulle nog vi alla må bra av!

Vad tycker ni?
Det var ju trots allt här inne just denna diskussionen startade så kör hårt, men låt diskussionen handla om konceptet och problemet i stort och inte om människors utseende – tack på förhand.

300 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är Martina Haag och Viktor Frisk tillsammans?

      Nej

        Fan, hoppades lite på det.

      Han gillar väl både killar och tjejer.

      Är inte han tvestjärt?

        Wow. Vad är det här ens för kommentar?? Camilla, ska den vara kvar?

      Såklart inte, men de vill uppenbarligen få i gång ett rykte om det.

        Varför ”såklart inte”? Vad gör det självklart att de inte är tillsammans?

          Att Viktor Frisk fått frågan och förnekat det…? Gör det rätt självklart tänker jag.

      Det var bara ett PR-trick.

      Älskar Camilla för att hon bjuder på sig själv.
      Hon biter ifrån med rätta! Vafan är det för osäkra människor som skriver skit om hennes utseende?

      Tänk om vi fick se fler opiffade och osminkade heeelt naturliga kändisar/influensers utan botox och fillers, utan lösögonfransar och tatuerade ögonbryn, utan förstorade rumpor och bröst som inte bara skapar ”snygga”/onaturliga contentbilder med hjälp av appar för att få den slätaste hyn.

      Jag har totalt ledsnat på influensers, de är såååå tråkiga eftersom de inte har något intellektuellt att komma med! Det är skräp stt lägga tid av sitt liv att följa dessa reklampelare som bara är ute efter att få betalda samarbeten och synas för att känna sig viktiga. Alla dessa stylade bilder där influensers ser likadana ut när det gäller mode, smink, och utförda skönhetsbehandlingar.

      Men vad har de annars att komma med?
      Vad inspirerar de till annat än att ge unga tjejer dålig självkänsla och kränga onödiga prylar.

      De bidrar till ett fördummande samhälle och det är bedrövligt att dessa blir en maktfaktor i samhället när de är totalt okunniga och inte på något sätt allmänbildade då de bara lägger sin tid på att skapa onödigt kontent.

      Tänk att dagens högstadieelever är så pass dåliga i läsförståelse att många prov såsom i matte måste göras muntligt.

      Tänk om influensers la sin tid på att faktiskt läsa böcker och ge tips om böcker de faktiskt läst.

      Camilla behövs!! Vilken förebild!

      Tack Instagram för att ni snart tar bort gillafunktionen så tjejer och killar slippa jaga likes genom att försöka efterlikna dessa dåliga förebilder till influensers!

      Jag hoppas galenskapen snart försvinner!

      Martina är dömd för misshandel på en gravid kvinna. Jag fattar varför inte hon får frågor om det, eller ens har bett om ursäkt

        Varför ska hon få frågor om en ringa misshandel som ägde rum 2016? Hon var full och slog till en person med öppen handflata. För det dömdes hon till dagsböter på 16 200 kronor.

          Varför är du så insatt i det?
          Är du Martina Haag? ?

            Nej jag googlade, vilket tog 45 sekunder.

              Det slogs upp ganska stort i tidningarna då, så visst har hon fått frågor om det? Bara att googla som sagt.

      Varför togs min kommentar om att han är gay bort? Han har ju gått ut med det själv, är ingen förolämpning direkt!

        Jaha, han är bi (googlade). Det hade jag missat! Sorry..

    Jag ser själv ut som Camilla Läckberg gjorde på mina foton ibland och hade inte blivit så glad om en vän la upp den på sociala medier.

      Men du kanske ska fråga dig själv varför och om anledningen verkligen är så viktig?

        För mig beror det på. Jag själv har inga problem att lägga upp ofixade bilder på mig själv (kanske inte lägger upp de fulaste jag hittar dock), men om man exempelvis har en kompis som lägger upp en bild på oss där hon själv ser ut som en filmstjärna och jag är fulast i norden så hade jag blivit sur. Särskilt om jag vet om att hon aldrig i helvete hade lagt upp en likadan bild på sig själv 🙂

          summa summarum, om martina haag lägger upp en sån bild på Camilla, men inga ofixade på sig själv så tycker jag att det är drygt gjort av henne

            Varför blir ni sekundärkränkta?

              Kan bara prata för mig personligen, jag är inte kränkt över huvud taget. Vad får dig att tro det?

                För om Camilla tycker att det är ok att Martina lägger upp bilden, varför ska du då ha en åsikt om att det är drygt gjort? Det är väl att bli sekundärkränkt när inte ens personerna det berör tagit illa upp.

                  För att vara sekundärkränkt så måste jag känna mig kränkt, vilket jag inte gör. Tycker inte heller att jag verkar kränkt i mina kommentarer. Man kan diskutera och ha en åsikt utan att känna sig kränkt.

                  Tror för övrigt inte att Camilla uppskattade bilden, men det har egentligen ingen betydelse. Bara för att jag tycker att en sak är dryg så behöver ju inte Camilla tycka det. Frågade hon Camilla innan om det var lugnt att hon la upp bilden så tycker jag inte att Haag var taskig, annars tycker jag det. Du får gärna tycka annorlunda.

                    Det var Mikaela Lauren som la upp den först.

                    Martina tog/lånade den sedan till sin egen insta för att hon helt enkel gillade den.

                      okej, då tycker jag detsamma om mikaela lauren.

          Det håller jag med om! En bra kompis lägger inte ut bilder på mig som de inte fått tillåtelse att publicera. Det handlar inte bara om att det är en lyckad bild eller ej, men respekt för att någon av olika orsaker inte önskar att synas i andras sociala medier.

        Jag vet varför och det är för att det inte är en smickrande bild. Anledningen är att världen är utseendefixerad och jag är ett barn av min tid.

      Håller med om att ofixade och bilder utan make up behövs som motvikt till det ”perfekta”. Däremot… – Jag hade inte uppskattat om någon publicerade kort på mig med typ väldigt märklig vinkel. T ex med dubbelhaka som inte finns i normala fall, från sidan med svullen mage etc. Det tror jag fler tycker. Eller..?

        Jag håller med, men det handlar också om att det varit enda bilden på mig. Läckberg syns ju på många bilder, mest bra vinklar så då gör en sämre bild kanske att man kan bjuda på det.

        Eftersom jag mest ser ut som Läckbergs ”fulbild” men aldrig kan blk så fin som hennes ”finbilder” trots fix, vill jag helst inte vara med på foton.

      Jag är lite förvånad över Läckbergs motattack på insta, där hon får det att handla om osminkade selfies och hennes utseende.
      Handlade inte kritiken om att Haag valt att lägga upp en bild som är sjukt smickrande för hennes egen del och mindre smickrande för Läckbergs del?
      Jag hade aldrig valt att göra så mot en av mina vänner och jag hade blivit ledsen om någon av mina vänner lagt upp en sådan bild.

        Hon är snabb Läckberg, nu har hon läst här och redan går i mottack, börjar nästan bli lite Anna Book över henne hur hon går i affekt och ska hävda och ”försvara” sig. Visst coolt och bra att hon vågar visa sig osminkad på insta men å andra sidan så har hon botox i panna och mungipor och opererat näsan, inget fel i det dock.

          Alltså det där är så förminskande. Hon har inte gått till motattack, hon reder ut begreppen när folk misstolkar vad hon vill få sagt.

          Det här har blivit till ett nytt sätt att försöka trycka till och tysta folk på genom att säga att de inte borde ge svar på tal eller att de inte borde se till att felaktigheter rättas. Det är väll självklart att man inte låter något som är fel få stå som det som är det sista sagda och det är verkligen ingen ”attack”. Om något är det ett försvar.

            Hon har hunnit med ett inlägg till. Tyckte det var bra sagt så jag klipper on nästa hela av det här…

            ”Jag kände mig smal och sketasnygg men tyckte helt ärligt livet de månaderna var ACK så tråkiga. Skulle på ett sätt ge min högra arm för att alltid se ut så här – men nej ändå inte, är ju för mycket av en livsnjutare för att palla de uppoffringar som krävs för att trava runt i livet med en tjusig tvättbräda och fast röv. Sen absolut behöver jag hitta en bra balans med bra kost och lagom motion för att min kropp ska må bra. Men må bra har inget med magrutor att göra. Och min man, min familj, mina vänner verkar älska mig lika mycket nu med bearnaiserullar som med 2015 års magrutor. Så är absurt nog bara jag själv som aktivt behöver jobba med att älska mig själv lika mycket som de gör. Min terapeut sa krasst när jag berättade hur förbannad jag är på mig själv för att jag inte kan acceptera mig själv att: ”Du har haft det bandet löpande i huvudet för länge för att det ska gå att få bort helt. Men du KAN öka antalet bra dagar.” Så det har jag tagit fasta på. Att öka antalet dagar jag tycker om min kropp, och acceptera att det kommer dagar då jag inte gör det. Med detta avslutar jag mina debattinlägg i detta för denna gång och går och sätter mig och tittar på min man när han tränar.”

              Håller helt med TRH och Läckberg.

              Och så sjukt kul de verkar ha det. Fantastisk rolig mysig semester utan en massa trist yta o tillrättalagda utseenden. Mitt intryck av hennes bilder är att folk gärna verkar vilja hänga med Läckberg o kompani. Hon o Martina är fina o vackra och själv börjar kag alltmer uppskatta skönheten i det okonstlade efter alla oändliga filter.

                ??

              Håller med!

          Bilden hon la ut nu sist från 2015 är så fin när det gäller ansiktet. Så synd att hon fixade till näsan och tänderna, tog bort en del av hennes ansiktes karaktär.

            Du måste ha riktiga problem som alltid bara måste kritisera andras utseende. Snälla länka ett kort på dig.

          Osäker på om Läckberg verkligen har läst här. Jag tror att diskussionen även dök upp på Martina Haags instagram.

        Jag håller med Camilla L alla dagar i veckan : ” diskuteras skadeglatt ( bland kvinnor)”.
        Många snackar om det så moderna patriarkala förtrycket… Det är för fan kvinnor som trycker ner kvinnor!

          Tassa du in på Flashback så får du läsa lite gull från män ang kvinnors utseende

          Det patriarkala förtrycket innebär inte att bara män är ”onda”. Läs på! Finns många exempel på när kvinnor går patriarkatets ärenden.
          Dessutom är patriarkatet verkligen inte modernt. Kolla in patriarkerna i Bibeln t.ex, toppmodernt!

    För mig är det en ”icke fråga”.
    Hur kan någon överhuvudtaget ”tycka” om en sådan sak. Osminkade ansikten?
    Mitt ansikte är osminkat 24h/dygn så jag förstår inte alls hur någon här inne kan ha sett Läckbergs bild som revolutionerande.
    Tror det endast var för att vara elak…med lite ”tihi” i texten som täckmantel.

      Det hade varit ”mer” ok om Martina själv inte sett fantastisk ut på bilden…

        Men är inte det väldigt individuellt vem man tycker är vacker eller inte? Bara för att du tycker att Martina ser fantastisk ut så finns det kanske vi andra som tycker tvärtom. ?

          jo, men sen finns det också något som heter norm.

            Och den kan man ju välja att strunta i, jag tror de flesta skulle må lite bättre om man går efter vad man själv tycker och inte efter normen. Personligen föredrar jag människor med lite övervikt än smala, trots normen, då de med lite hull oftast ser och känns mer vänliga och levnadsglada.

              Ja, men det kan man ju få avgöra själv i så fall. Läckberg får självklart strunta i normen, men nu är det ju inte hon som lagt upp bilden på sig själv. Martina Haag kunde ju lagt upp en bild som frångick normen på sig själv.

                Men herregud hur är detta ert problem? Camilla och Martina är vuxna människor, de kan nog hantera det. Hade Camilla tagit illa upp hade säkerligen bilden tagits bort. Man kan ju anta att intentionen med bilden inte var att göra Camilla obekväm, eller hur? NI är ju rent av elaka när ni hypotetiskt diskuterar att ni minsann inte hade varit glada om en sådan bild lades upp OM ni hade sett ut som Camilla gör på den. Vad fan, lägg av.

                  Nu säger du massa saker jag inte har sagt. Min avsikt har aldrig varit att vara elak. Håller med om att det är elakt att skriva hånande och skratta åt vilken bild Martina har lagt upp (som i kommentaren i inlägget), men inget utav detta har jag gjort.

                  Det är ju inte jättekonstigt att anta att Camilla inte heller uppskattar sådana bilder – eftersom att hon bevisligen inte har lagt upp en enda liknande bild någonsin själv tidigare. Inte heller Martina Haag lägger upp sådana bilder på sig själv. Därmed inte sagt att Camilla är ful, det är inte det saken handlar om.

                    Fast det har hon ju? Så ditt antagande är ju fel redan från början.

                      Var då och när då?

                  Bra skrivet 10.38!

                  Läckbergs följare verkar också överens om att många kommentarer här är fruktansvärt elaka, och att friska, sunda personer inte kommenterar andras utseende elakt.

            Norm? Kan du utveckla vad du menar. Bryr sig vuxna människor om normer när det gäller utseendet.? Inte jag iallafall och mina vänner.

              Social norm – ett sociologiskt begrepp för intersubjektiva, allmänt delade, men många gånger underförstådda, regler och förväntningar på beteende som gäller inom en mindre social gemenskap eller i samhället i stort

              Bryr sig vuxna om normer gällande utseendet? Ja, annars hade inga normer funnits. Det är ju hela poängen med normer. Självklart bryr sig dock inte alla.

                Nej jag bryr mej inte om normer. Varför ska man göra det. Kommer bl a från reklam där syftet är att tjäna pengar. På människors yta.

                  Jag har aldrig sagt att du bryr dig om normer.

                    Alltså det är ju väldigt få som inte bryr sig om normer, omedvetet eller medvetet. Brukar vara samma personer som säger ”jag har iiiiinga fördomar”.

                    Ett sätt att testa det är att åka till ett annat land med en annan kultur. Oftast ser en att en har mer gemensamt i klädväg/hår/smink/inredning/politik/värderingar/kösystem/hur en för sig osv med folk sitt eget land och pga de normer som existerar där

        tyckte inte janni såg särskilt annorlunda ut

          Inte jag heller. Kolla Brings story.

        M alltså din kommentar. Lös hud och rynkor.?! Jisses vad granskande en del är. Jag ser utstrålningen hos en människa först . Är så glad för det.

      Jag hade aldrig reflekterat över den bilden om inte kommentarerna här börjar peka på omina ”brister” med den. En vanlig bild på en kvinna, tyckte hon såg somrig och fräsch ut. Ser samma när jag tittar mig i spegeln. Ljusare hår än vanligt, rufsigt och brunbränd, och det känner jag mig fin med. Blev så ledsen igår när jag insåg (är naiv jag vet) att människor sitter och värderar utseeenden på det sätt som framkom i kommenterna

    Läste precis Annica Englunds blogg där hon tar upp det här med fejkade bilder och inlägg.

      Hej Annica.

        Varför skulle jag vara Annica för att jag tipsar om hennes blogg och vad hon skrivit om Fejkvärlden?
        Camilla kan nog bekräfta att jag inte är Annica.

      Lär nog många göra nu 😉

      Ja för hennes bilder är ju sååå naturliga och inte poserade eller fixade alls.

        Jag tyckte att Annica var så söt förr. Men hon har sabbat det, enligt mig. Så synd att vissa blir ”blinda”

          Varför kritiserar du alltid allas utseende?

    Men att ta content-bilder är ju deras jobb, det är som att Camilla Läckberg skulle skriva en hel dag på en bok utan att något av detta kom med i boken. Sen att yrket i sig är sådant är kanske sjukt ja, men det är ju den värld vi lever i. Jag tycker personligen att det är skitbra att folk visar upp alla möjliga olika sidor på instagram men har också förståelse för att vissa endast vill kolla på ”fina bilder på stranden” i sitt flöde. Sen är det en annan sak att shame:a folk som lägger upp bilder som visar den s.k nakna sanningen, som det gjordes med bilden på Camilla. Det är bara idiotiskt.

      Nu är ju inte CL nån större författare (populariteten till trots), men jag skulle säga att det är ganska vanligt att en författare ratar och rensar i så stor omfattning att en hel dags skrivande inte hamnar i nästa bok.

        Varför är hon inte någon större författare?

          För att hon skriver deckare av typen som kallas kiosklitteratur. Den typen av litteratur behövs också, och det är den typen jag själv läser på tex resor. Men det är inte direkt ögonöppnande och nyskapande litteratur.

            Läckberg skriver böcker för de som annars knappt läser några böcker. Är man en van läsare så håller Läckbergs böcker inte måttet.

              Jag är en van bokläsare. Varför ens jämföra camillas böcker med andra författare. Alla är olika och unika. Sluta jämför. En bok är en upplevelse som man tolkar på sitt sätt

              Vad spelar det för roll? Jag får heller inte ut jättemkt av hennes bocker men om andra får det så gott nog. Hon är uppenbarligen superduktig om så många gillar hennes berättelser och jag kan gå och läsa annat om jag föredrar.

              Alltså finns de något värre än er boksnobbar?
              Jaa ni är jättedjuktiga föj att ni läser svåra böcker utan bilder ??????

                Förlåt? Räknar du in mig där? Jag känner mig lite orättvist anklagad där. Jag är allätare och läser ibland såkallat tunga böcker, men är också en dyrkare av Agatha Christie och Jane Austen och läst min beskärde del av Läckberg. Jag uppskattade de första fem Läckbergböckerna jag läste utan vidare! Men det gör henne inte till en banbrytande författare.

                Sedan vill jag tillägga att det finns ursvåra böcker med bilder! Tex min kursbok i elektrodynamik.

                  Har läst extremt mycket ”finlitteratur” under senaste fem åren. Nu ville jag ”vila” hjärnan och läst Carolina Neuraths deckarserie. Förstår inte hur den kan blivit så populär. Nu kommer jag till min genuina fråga. Är Neurath dålig eller har min lässmak förändrats? I tonåren ÄLSKADE jag deckare typ Viveka Sten. Kanske konstig fråga men kom att tänka på denna i och med denna diskussion.

                    Det är exakt så för mig med! Jag kan inte läsa den typen av deckare som jag slukade för typ 10-15 år sedan. Det är likadant med vin, haha.

                    Jag tror att författarnas första bok är mer genomarbetad och går hem även hos oss som läser mycket.

                    Camilla Läckbergs första bok är riktigt bra. Den fyllde ett tomrum i litteraturen och skrev om mamma- och kvinnorollen på ett sätt som få gjorde då.

                    Efter de första böckerna säljer man nog mer på rykte och koncept, de är inte längre lika nya i vinklar och berättelse. Då tröttnar nog de riktiga bokfantasterna, de vill ha djup och utmaningar.

                  Jag älskar deckare och har försökt läsa Läckbergs också. Blev så irriterad efter att ha läst en, så det blev inga fler. Polisens nyfikna fru trampar omkring på brottsplatser och förhör misstänkta, för ”hon är ju så duktig på att prata”. Jag gillar väl helt enkelt realistiska deckare, där man beskriver samhället också på ett intressant sätt. Sjöwall & Wahlöö till exempel.

                  Nej syftade inte på dig!

              Exakt.

          Om man säljer många böcker i Sverige, så är man automatiskt en sämre författare. Allra bäst är om man skriver ett litet häfte med dikter, och trycker upp tio exemplar i en gammaldags tryckpress på handgjort ekologiskt papper, och sedan binder in böckerna för hand. Märkligt det där.

            Nu låter du lika okunnig som du antagligen är

              Swooooosh.

                hatar det uttrycket. (även om jag håller med om att det är löjligt att klaga på Läckberg som författare)

              Du är inte så haj på det där med ironi, eller hur? Lugnt, det finns en 120-poängskurs på Södertörns högskola. Ansök i dag. (Ja, det där var också ironi.) Jisses.

                Personen fattade nog att det inte var en seriös kommentar. Dock är det sarkasm och inte ironi, den var ju uppenbart skriven med avsikt att håna den som tyckte att Läckberg inte är en bra författare. Okunskap kan ju lysa igenom oavsett om kommentaren var seriös eller inte.

                  Nej, det var inte sarkasm.

                    ”ett yttrande där något sägs på ett skenbart humoristiskt sätt med ett överdrivet, sarkastiskt tonfall med avsikt att håna den eller det man syftar på.”

                    vad var det då? tyckte det lät precis så.

                      Då hörde du fel. Läckberg är en framgångsrik författare, annars skulle hon inte sälja så många böcker hon gör. Jag har aldrig påstått att Läckberg är en dålig författare. Det har du snurrat till helt själv, för att kunna klämma åt folk. Förbannat trist.

                      Va? Jag har aldrig trott att du tycker att Camilla är en dålig författare.

            Förutfattade meningar, much? Ett par exempel på populära och högkvalitativa författare: Henning Mankell och Kerstin Ekman.

              August Strindberg
              Wilhelm Moberg

              Men så skönt att bryta av tung litteratur med deckare som Läckberg, Sarenbrant, Jansson, jungstedt, Ahlstedt, ihren, kepler, björlind m fl i löckbergs genrer.

                Vilhelm Moberg❤

                  DENNE GIGANT!

                    Hahaha! Jag läste det som ett namn, lät som franska och hann undra vad Denne Gigant gjort för böcker.?‍♀️?

                      ??? jag med ?‍♀️

              Har vi gått från den ironiska generationen till ”den som inte fattar ironi”-generationen? Uppenbarligen. OK, jag hissar upp ett vitt lakan i sommarhusets flaggstång och drar mig tillbaka. Mutter, mutter.

                Fast en del blandar ihop ironi med härskarteknik. Hatar härskarteknik att vilja sätta sig på andra. Tycker det är så fult och dumt.

                  Här används ju härskarteknik bara av lågintelligenta som inte är kapabla att diskutera. Bland annat som försvar när deras elaka kommentarer ifrågasätts. De framstår ju då bara som ännu mer ointelligenta.

                Nej, men däremot generationen som inte kan skilja på ironi och sarkasm, ironiskt nog…

                Nej, men däremot tror jag att varken sarkasm eller ironi gör sig på Internet om man inte förtydligar det med en passande smiley. För något som är uppenbart på skoj i mitt huvud, kan bli läst med en annan ton i någon annans huvud och så är missförstånden igång. Irl däremot, där är det lättare även om de som inte förstår finns där också.

                  Precis, ironi i text funkar rätt uselt utan den lilla förklarande smileyn ????????????

                    Så det spelar ingen roll om man brer på ordentligt så till den milda grad med något som uppenbart inte stämmer? Ja, det verkar så. Man måste peta in en liten smiley så att folk ska fatta. Undrar då hur det gick till innan det fanns smileys? Kanske att man på den tiden kunde uppfatta ironi, något som helt verkar ha försvunnit. Fram för fler snöflingor, lika stabila som en nyblåst såpbubbla.

                      Jo, är det uppenbart tycker jag man kan hoppa över smileyn i alla fall, men så brukar jag för det mesta förstå vad som är på skoj eller inte. Men det finns ju så tydliga exempel bara i den här bloggens kommentarsfältet på hur folk saknar humor och/eller inte förstår när folk bara driver. Lägg då till en smiley och budskapet går fram lättare.

              Per Anders Fågelström icke att förglömma!

                Fogelström

                  Autokorrekt, damn it ?

                    Alla skyller på autokorrekt, men grejen är väl att man läser igenom det man skrivit innan man trycker på ”skicka”?

                      Inte alltid. Ibland går det snabbt och det är lätt att missa när man vet vilka bokstäver man tryckt på och därmed ”ska” det ju bli rätt.

                      Orkar verkligen inte alltid läsa igenom allt jag skriver innan jag trycker skicka. Dessutom så verkar det som så att när orden kommer fram i en ny ”ordning”, vilket de gör när man skickat. så ser jag snabbare de orden jag missat.

                      Jag och andra har dessutom lärt autokorrekt helt fel ord. Tex så flaggar den inte för kag när man vill skriva jag. Eller spm har tydligen tagits upp som korrekt och rätas ofta till det när man förre skriva som, etc.

                      Så mina stavfel är en salig blanding pga lat, slarv men även tekniken.

                      kag och spm är ickeord som ses skrivna av många och ofta.

                      Jag använder aldrig autocorrekt och det är så skönt att slippa det! Jag tycker att ska man kommentera så vill man göra det snabbt och då blir meningsuppbyggnaden helt fel ganska ofta för mig (jag har oerhört lätt för att stava rätt och kan egentligen (oftast? Ha ha) skriva korrekt svenska, men ja.)

                      Så när det är ett kommentarsfält vore det så fantastiskt om vi slapp få pikar om sådant (eller jag får sällan det själv, men blir ledsen å andras vägnar? när de får gnäll om stavning osv.)

                      Vi skulle ju aldrig gå fram till någon på stan och kritisera sådant. ?

                      Jag glömde mitt nick

                      (Och jag tänker som vi som skriver ofta skriver snabbt, men även det är något som inte alla kan. Om de då har suttit och jobbat med att skriva sin kommentar och får gnällig kritik, så kanske de inte skriver mer.)

        Va fan hon säljer böcker över hela världen, menar du att man inte duger till författare då?

          Är ingen poet själv så rätta mig om jag har fel, men kan tänka mig att det är lite som med korv med bröd. Alla äter korv med bröd, men det är liksom ingen finmiddag för det.

          Gillar för övrigt både Läckberg och korv med bröd.

            Bästa förklaringen ever!!! ?
            (Obs Ej ironi)

              haha tack, var rättså nöjd själv faktiskt 😉

            Fast mat är det väl ändå? Och en grillad ute i skogen efter en vandring är guld.
            Klart cl är författare.

              Ja, men gubben på haket som serverar korven är ingen kock.

              Håller dock med om att Camilla är en författare, det som diskuteras här är väl bara att vissa inte tycker att hon är bra?

        Varför detta behov av förminskande? Hon är en stor författare, sen om du inte gillar innehållet är väl det en helt annan sak.

          Exakt vad jag försökte säga lite längre upp men du uttrycker det mycket bättre 🙂

          Lik bra som Barbara Cartland!

            Obs! ironi om nu någon missat det ?

      Rebecca, kan man inte ändra den sjuka världen då?

        Till viss del gör det ju det, dels genom att prata om det som vi gör här. Men sen tror jag att det alltid kommer finnas delar av populärkulturen (och liknande) som folk förfäras över. Så har det sett ut genom tiderna, det vi tycker är normalt nu var kontroversiellt på 60-talet, osv. Svårt att säga var gränsen går när den hela tiden flyttas både framåt och bakåt.

    Men nu tror jag inte personenen som skrev kommentaren reagerade på att Läckberg var osminkad.
    Det är skillnad på Läckbergs egna osminkade bilder och Haags bild. Camilla ser mycket större och lite äldre på Haags bild och det är väl det kommentaren handlar om?

    På Läckbergs egna selfies plutas det lite med munnen och kinderna är ihopsugna ( är väl därför man ser bättre ut på egna selfies än på foton någon annan tagit )
    MEN det är sjukt att vi kommenterar andras utseenden negativt.
    ATT vi kvinnor blir lite skadeglada när en kvinna som Läckberg går upp i vikt, hon som annars har allt

      ”Att vi kvinnor blir lite skadeglada” – tala för dig själv.

        Exakt, kunde verkligen inte bry mig mindre!

      Precis. Det var bilden som Martina valde att lägga upp och inte att hon var osminkad. Ganska taskigt att lägga upp en riktig dålig bild av en vän och där man själv ser bra ut. Med såna vänner behöver man inga fiender

        Fast bilden var från början inte Martinas

        Fast var det en så dålig bild av Läckberg? Är det inte lite taskigt att bara säga så. Tycker de båda ser ganska likvärdiga ut, ofixade och nytränade (?) Glada och nöjda.

          Jag måste ju säga att jag håller lite med där, camilla är alltid snygg och cool i mina ögon lite oavsett hur hon ser ut. Det är kanske det här ”i don’t really give a fuck” på alla bilder som gör henne attraktiv.

          Nej, tycker inte de ser glada ut. Camilla ser trött ut som det är lätt att bli som värdinna och av folk som som suger energi. Camilla Läckberg är fantastisk. Hon gör alltid sitt yttersta och hon är inte beräknade.

        Bilden var ju inte dålig!

      +1

    Jag tycker att Läckberg ser glad och avslappnad ut på bilderna. Fasen va härligt!! Sommar, kompisar och bara njuta. ☀️❤

      Sant!

    Varför skulle det vara en bortslösad dag bara för att bilderna inte gick att använda? De kanske hade roligt under tiden? ?

    Härligt av Läckberg att vara så chill med bilden Martina laddat upp. När man lägger upp en bild på sig själv är det väl rätt naturligt att man (jag/de flesta) väljer en bild där man tycker själv att man ser trevlig ut. I mitt fall är jag ju i de flesta fall snyggare på bilderna jag själv lagt upp än på bilderna mina kompisar taggat mig i. Men på alla ser jag ju ut som mig själv, så det är helt lugnt! Sedan tycker jag inte det är schysst att lägga upp en bild på sig själv och sin(a) kompis(ar) där man själv ser flawless ut och kompisarna är fotade ur sina ”sämsta” vinklar utan att okeja med dem först. Men det är ju kanske en annan historia! 🙂

      Tror dock inte Läckberg är helt chill med bilden. Då hade hon inte reagerat som hon gjorde och därefter lagt upp egna osminkade bilder där hon ser mycket bättre ut än Martinas bild. Och en bikinibild från ’rätt’ vinkel.

        Fast just nu kan hon ju inte göra rätt. Reagerar hon inte hade det kommit sjuttioelva inlägg och teorier om det. Nu reagerar hon och lägger upp både bilder och videos och då är hon ändå ”inte ok” med bilden (för det vet du, av alla människor, för ni känner varann så väldigt väl?). Ge dig.

          Det handlar inte om att hon gör fel. Det är en rimlig reaktion att bry sig. Det är väl mer ett konstaterande att hon nog inte är så chill. Inget fel med det.

            Ganska orimligt konstaterande utifrån vad det baserar sig på, ser ganska många fel med det.

              vad är orimligt och vad är fel? tycker du att det är konstigt om Läckberg inte är chill med bilden?

                Nej jag skulle tycka det var ledsamt. Däremot har hon ju sagt att hon är chill med bilden + (både tidigare och senast idag) lagt ut en massa oredigerade bilder så varför fortsätter du/ni hävda att hon inte är chill? Det känns rätt orimligt och fel. Mao det spelar ingen roll vad hon gör för läsarna på bloggbevakning ”vet sanningen”…

                  Ingen har väl sagt sanningen, folk har sagt vad de tror. Skulle jag säga att jag tror att Läckberg är chill med bilden så hade jag ljugit, jag tror verkligen inte att hon är det. Självklart kan jag ha fel.

                    Personen är EN person som alltid klagar på allas utseenden under olika namn.

        Tror inte heller hon är chill med bilden, men hennes snabba agerande var inget annat än damage control!
        Martina Haag kanske känner sig lite obekväm nu ?

          Nu har hon agerat snabbt igen efter att ha läst här idag, hon går i affekt än en gång i två inlägg nu. Början nästan likna Bookens sätt att gå i affekt och hävda och försvara sig. Ganska fånigt och visar att hon tar illa upp, att hon bryr sig. Hon visar sig osminkad nu men har ju dock fixat en del, botox, och näsan. Tycker det är sådan fjäskande för Läckberg, alla kändisar ska hylla henne och överösa med beröm haha. Likaså Bianca, får de en halvelak kommentar så går halva kändissverige i försvar. Man ser så mycket värre liksom men ingen försvarar…

            Exakt!

            Uppenbarligen har hon stenkoll på Bloggbevakning för det är inte första gången hon blixtsnabbt kommenterar ifall det står något negativt om henne bland kommentarerna (vilket det i princip aldrig gör). Jag tolkar det hennes senaste utspel som ett tecken på extremt dåligt självförtroende och självkänsla. Hon slänger sig mer eller mindre på sina sociala medier och skriver flera inlägg med fokus på ett par kommenterar från en skvallerblogg angående hennes utseende. Hon ville ha stöd och en massa hyllningar vilket hon fick från alla håll och kanter, alla kändisvänner skrev hur vacker och fantastiskt hon är. Det blir faktiskt lite högstadiet över det hela.

            NU lär det bli en grej av det, Expressen gör säkert en artikel när som helst om kroppshån mot Läckberg och hur hela kändissverige sluter upp bakom henne med hyllningar om hennes utseende. Flera i kommentarerna skriver om hur snygg hon är, även hennes man. Trodde det var utseendehetsen man skulle bort ifrån?

      Hon är inte chill med det, är inte det uppenbart?

        Jo, de är rätt tydligt!
        Men tydligen får man inte kritisera ngt med Läckberg förrän hon går i taket
        Snacka om lättkränkt!

          Tycker du på riktigt att hon gått i taket?

          Hon har inte blivit kritiserad.

    Hoppas att denna bild av Camilla får någon att ändra synen på foton på instagram. Verkligheten! Verkar vara nyttigt att det påminns om verkligheten i sociala medier. Jag är personligen trött på snyggfilter, tillrättalagda hårslingor, rövar, svanka som en anka, putande läppar. Detta missbruk av filter.

      Ja, när kommer filtret som så att säga avfiltrerar bilder. Det vore kul!

    Tycker att sprättben, perfekta middagar, magiska solnedgångar och nypasigiarmen-bilder är rätt tråkigt. Tycker helt ärligt att (riktiga) osminkade bilder är en perfekt frisk fläkt såhär i sommarvärmen. Sen är det kanske inte endast det man vill se… Men nu har alla grymma kameror på sig hela tiden med filter o hela baletten. Är svårare att få riktigt dåliga bilder nästan…

    Tycker ändå Läckberg verkar ha en skön inställning till osminkade bilder! Verkar vara värre för alla andra som inte brukar vakna upp bredvid henne….

    Amen!

    Det hade väl varit riktigt tragiskt om Camilla Läckberg suttit uppsminkad och med perfekt hårfix en varm dag mitt i sommaren tillsammans med goda vänner på sitt eget sommarställe?
    Det måste ju bli ett slut på den sjuka utseendehetsen. Ta ert ansvar alla ni som gillar att visa upp er på Instagram. Så fegt att bara
    lägga upp overkliga bilder på sig själv.

      Tror iofs ingen menar att CL bör sitta uppsminkad med perfekt hår på landet. Ja utseendehetsen och utseendehäcklandet är sjukt här, dagligen så påpekas Isabella Ls utseende – hennes hy, hennes hår, hennes näsa, hennes smink osv osv. Ser hon inte perfekt ut så ska hon häcklas och skrattas åt, lägger hon upp en osminkad bild ska hennes hy häcklas, annars är det sminket det är fel på eller att hennes bus är ojämn eller kläder är fula osv osv hon ser gammal och rynkig ut eller så ser hon retuscherad ut osv osv osv men det är å andra sidan fel på allt hon gör också här, inte bara hur hon ser ut. Tragiskt.

        Och där drogs il in

          Ganska naturligt när det handlar om utseendehets då hon häcklas för sitt utseende dagligen här. Hon dras in i alla inlägg helt orelevant annars men här var det relevant.

        10.15: jättebra skrivet, håller med ?!

      Tänkte nog faktiskt i lite vidare begrepp när det gäller utseendehetsen än Bloggbevaknings kommentarsfält….

    Jag skulle bli förbaskad om någon lade upp ett kort på mig (sminkad som osminkad) på sociala medier, utan att fråga mig först.
    Jag frågar alltid! T.o.m. när jag tagit kort på Camcam.

    Hon säger i inlägget att jon har svårt att trivas i alla vikter hon viktpendlare i.

    Kommentaren handlade ju inte om att camilla var osminkad! Utan att Camillas egna bilder ”där hon är osminkad och vardagsklädd” inte ens är i närheten av den bilden Haag lade upp.
    Camillas egna bilder där hon ska framstå som nyvaken/vardagsklädd/osminkad/younameit är filtrerade, suger in kinderna, putar med läpparna osv osv. Det är DET folk reagerar på. Suck…

      Precis!
      De var den dåligt tagna bilden som M valde att lägga upp och där hon själv var snygg. Jämför den bilden på Läckberg och hennes egen bild hon valde att lägga upp osminkad
      Stor skillnad!

      Hon har reagerat på din kommentar nu, hon gick snabbt i affekt.

        Och missuppfattade kommentaren totalt med. Som vanligt.

    Gillar Camilla Läckberg mer och mer, och hon ser alltid bra ut. Mer eller mindre misslyckade foton är något vi alla råkar ut för, men man måste inte lägga upp dem på nätet. Var Martina Haag gäst hos Camilla? Var det den enda bilden hon hade på sin värdinna. Martina Haag alltså, leende, härlig, stassade runt med vältränad kropp i smakfull bikini.

      Det var en bild från Mikaela Laurens insta från första början.

    Ett problem att du inte rensar ditt kommentarsfält. Man får inte skriva vad man vill om människor. Hat förser hat och förflyttar gränsen för vad som är okej och inte.

      Jag rensar det hela tiden – dock inte i realtid.

        Din chef borde kunna anställa någon annan som rensar. Kommentarsfältet har aldrig känts på hatiskt och fullt med påhopp som senaste tiden. Rena påhopp på folks utseende kan hen väl knappast anse vara ok? Kan fan vara något av det mest fega man kan göra mot en annan på nätet…

          Det går att skriva det du (Inredningsdesign) ville få fram på ett vänligare sätt. ? Hur vi tilltalar varandra har även det betydelse. ?

            Jag menar att om du (Inredningsdesign) hade en chef som någon skrev att hen ”borde kunna anställa någon annan som”…

            Så skulle nog inte det uppfattas så positivt.

            Jag kan förstå din frustration, men det finns mycket positivt att lyfta också.

              Min kommentar var på intet sätt nedlåtande utan endast ställd som en fråga, ledsen att du tolkar den annorlunda. Jag tror flera influensers/företag/sidor har anställda som granskar vad som skrivs i deras forum, och det tycker jag är sunt.

                Du har rätt! Absolut! Tack för att du svarade! Jag bara vill att det ska vara mer positivt även när vi vill be CamCam om något och mot varandra.

                  Och som jag skrev längre ned:

                  ”Om alla drar sitt strå till stacken med tonfallet och med vilka ord vi tilltalar varandra med, så gör vi det lättare för CamCam att hinna med att ta bort det som skrivs av de som inte kan hejda sig när de skriver negativa saker.”

                    Om vi tar ett exempel:

                    om vi skriver och kommenterar till en annan läsare på ett mindre positivt sätt och den då blir uppretad helt i onödan. Då har vi påverkat kommentarsfältet negativt.

                    Vi kanske kan kontrollera våra känslor, men den som tar emot kommentaren kanske blir arg / ledsen / irriterad.

                    Och då menar jag att ju mer positiva vi själva är när vi skriver, desto mer bidrar vi till ett lugnare och trevligare kommentarsfält. ??

          Jag förstår verkligen inte hur Camilla kan låta de kommentarerna stå kvar. Riktigt illa!

          Det är för att det är sommarlov. Kommentarsfältet blir som vanligt igen efter semestern.

            Andra kommentarer som kritik av henne själv försvinner omedelbart. Det håller inte att hon inte har tid enbart angående B.

          Camilla är ju sin egen chef

        Du rensar ju i realtid när det skrivs om dig och sånt som inte är till din fördel eller smeker dig medhårs… men annan skit, lögner och elakheter om andra låter du stå kvar.

          Nä, inte det heller…

            Camilla, det anonym skriver stämmer ju faktiskt. Varför tar du inte bort elaka kommentarer om utseende direkt? Varför tillåts idiotiska påståenden och spekulationer bl a om att Bella har en sugardaddy? De stod kvar i många dagar, om de inte fortfarande gör det. Obegripligt enligt mig. Kommentarer likt dem är på så låg nivå att de förstör sin blogg.

              *din blogg

              Varför skriver du ordet själv nu? Att du använder ordet gör ju att det kommer med i kommentarsfältet på nytt. Sluta skriv det bara.

              Tycker också en del kommentarer är sådana att dom förstör här inne. Det är inte svårt att skriva men ändå ha respekt. Så att provocera går ju en del igång rejält på. Utan en tanke vad stackarn som blir drabbad tänker och känner. Och då menar jag en del tjafs mellan dom som kommenterar. Ok tjafsa kan man väll men en del verkar vilja sänka andra totalt??

                Om alla drar sitt strå till stacken med tonfallet och med vilka ord vi tilltalar varandra med, så gör vi det lättare för CamCam att hinna med att ta bort det som skrivs av de som inte kan hejda sig när de skriver negativa saker.

                  Svara gärna på varför mobbningen här är okej camilla! Varför undviker du alltid den frågan?

    Följer inte CL och jag måste erkänna att hade jag sett henne osminkad så hade jag banne mig inte känt igen henne. Ganska intressant att folk visar upp sig med en ”mask” på hela tiden. Praktiskt om man är kändis och vill kunna spankulera runt helt inkognito men nu fattar jag dilemmat med att vara man. Man spanar in och dejtar någon som sen helt plötsligt visar sig se helt annorlunda ut. ….Oupps liksom.

      Ja Ooups liksom!
      Men män kanske kan tänka liiite själv också och inte framstå som helt lätt manipulerade

      Men vilken tur att det är folks inre man faller för, som tilltalar en och även till viss del attraherar en. Är det endast det yttre som tilltalar och attraherar förstår jag att en kan få en smärre chock när man sminkar av sig men även med smink så är man inte så olik sig som utan. Men folk är väl ändå inte så ytliga att de bara går efter utsidan, eller? Vackraste människorna är ju ändå de som har en underbar insida, då blir i alla fall jag blind för det yttre.

        Petra vilken fin kommentar. Håller helt med.

          Tack snälla! ??

    Cam håller med Läckberg här skriver hon – dock så brukar Läckberg i princip endast lägga ut bilder på sig själv när hon är fixad eller nöjd med sig själv. När hon inte trivs med sig själv så blir det istället bilder på omgivning och andra människor hela sommaren.

      Fungerar inte människan över lag så? Vem lägger ut bilder på sig, sminkad som osminkad om man inte är nöjd med bilden?

        Du missar poängen. Läckberg kritiserar fenomenet som hon själv sysslar med.

          Det har du ju faktiskt rätt i 11:25. Och Petra är nog CL själv, Petra kom in igår och kommenterade efter bild-kommentaren och nu idag här hehe inget fel i det dock.

            ??? det tar jag nästa som en komplimang men nej, ledsen att förstöra din teori. Jag är en vanlig småbarnsmamma som jobbar med något så oglammigt som ekonomi, men jag hade gärna varit CL om så endast för en dag. ? Jag hänger här typ varje dag men skriver väl mest när jag tycker att något är väldigt fel.

            Läckberg kommenterar alltid i sitt eget namn

      Precis som jag. Just nu inga selghed alls i ?

    Jag är nästan alltid osminkad och det är så befriande att vara det. Däremot kan jag uppskatta att sminka mig ibland. Om andra har smink eller inte bryr jag mig inte om alls, oavsett om det är på en Instagrambild eller inte. Eller jo, jag tycker om både och.

    Om det syns att de trivs med att ha lagt upp en bild där de känner sig extra fina så blir jag glad av den harmonin den återspeglar.

    Men samma sak om de sitter lite mer avslappnat och är osminkade, men även då ser ut att känna sig nöjda för de vet att de hjälper till med ett sundare skönhetsideal (att det är okej med helt naturligt / osminkat) då gör även det mig glad.

    Ibland kan ett sminkat ansikte vara att vara sig själv. Om en person tycker att det är härligt att sminka sig (konstnärlighet, en stund för sig själv för sin egen skull) då kan det också vara positivt. ??

    Men att inte våga gå ut osminkad eller endast lägga ut ständigt tillrättalagda bilder, det är inte bra.

    Om man är så jäkla rädd att människor ska prata skit om hur man ser ut utan smink och o ”fel vinkel” (fan det nu är vi lever och rör på oss) så kanske man ska börja med att granska sitt eget beteende. Man känner sig själv bäst, vet man om att man själv dömer och snackar skit om hur andra ser ut (!!) och därmed tror att sånt trams spelar någon roll för andra så applicerar man gärna den egenskapen på sin omgivning.
    Vi är många som aldrig snackar ner hur andra ser ut, jag har inte en enda vän som som beter sig så, livet är för värdefullt för sånt trams.
    Ta en vecka utan instagram (och mer reflekterande) om du stör dig på hur kvinnor ser ut så ska du se hur mycket roligare livet blir.

    Bra svar av Läckberg!

    PT-Fia har ibland blogginlägg där hon visar bilder som inte blev så bra.

    Läckberg hörde talas om kommentaren? Hon läste den väl, hon läser ju här. Att hon gick i taket så för den kommentaren.. och den handlade ju inte om att vara sminkad el osminkad. Det var känsligt för henne, så hon skrev direkt ett inlägg och sedan ett till… och så hyllades hon av halva kändis-Sverige och övriga. Asså. Löjligt att skriva kommentaren här och skratta åt bilden men löjligt av CL också… Finns andra som häcklas här dagligen och får dagliga påhopp på sitt utseende, men ingen säger ifrån om det.

      Men vad spelar det för roll om hon hörde talas om kommentaren eller om hon läste den själv? Hon har ju varit inne och kommenterat här tidigare och hade antagligen stått för att hon läst den om det varit så?
      Och ja, det är kanske känsligt för CL men vad rör det dig?
      Sen är vi flera som faktiskt säger ifrån när andra får oförskämda kommentarer gällande sitt utseende mm, både till CamCam och de andra i kommentarsfältet.

        Nej det spelar ju ingen roll och nej det rör väl inte mig men det var ju uppenbarligen känsligt, men hon tog chansen och gjorde en grej av det, hon tog chansen att få lite vinning typ av den ofördelaktiga bilden hehe. Tycker inte det var något att skämmas för men förstår att hon inte gillade att bilden fanns egentligen trots att hon skrev att hon inte bryr sig.
        Är nyfiken på vad CL tycker om denna blogg i övrigt och klimatet och hetsen här.

        F så rätt ??!

      Klart CL skulle ta chansen och göra en grej av det, ta chansen att få lite vinning av den ofördelaktiga bilden hehe det lyckades, men det var känsligt för henne och egentligen tror jag inte alls hon gillade att bilden låg uppe, trots att hon skrev att hon bjuder på det och de får lägga upp vad de vill hon bryr sig inte – fast jag tror hon brydde sig, det verkade onekligen så, och det kan man förstå.
      Jag är nyfiken på vad CL tycker om denna blogg i övrigt. Förvånande att ingen kändis sagt något om klimatet och hetsen här.

    Camilla Läckberg lägger återkommande ut osminkade selfies, det är inget nytt. Hon ser alltid bra ut. Martina Haags val av bild, kanske inte det bästa valet. Men hon ju så härlig.

    Måste bara fråga här där folk verkar ha stenkoll på allt ?
    Bloglovin Uppdaterar inte, nån mer som har problem med det?
    Och finns det någon annan bra app som samlar alla bloggar man vill läsa?

      Ingen som vet?

      Jag har samma problem! Har inte kommit något nytt inlägg sedan söndagskvällen. Funderar också om det finns någon liknande app?! Tycker Bloglovin ofta är slö och trög, men gillar att ha bloggarna samlade på ett ställe.

      JAg använder reeder som jag kopplar till Feedly. I feedly lägger jag till vilka bloggar jag vill läsa och sen synkar reeder med feedly och presenterar alla nya inlägg i ett samlat flöde.
      Går att göra kategorier

        Funkar det med ditt vpn?

    Spelar faktiskt ingen roll hur vi kvinnor ser ut eller, det som gäller i bloggar och på insta, SKA/BORDE se ut.
    Ingen är direkt en väldoftande nyutsprungen ros direkt när vi vaknar, efter ett dopp i havet/sjön/poolen, efter ett träningspass, efter en svettig joggingtur etc.
    Camilla L kan kosta på sig att visa upp, både bilder med filter och utan filter. Hon är en förmögen kvinna, hon har allt och lite till så om hon ser ut som ”ett kryss” spelar, för henne, ingen roll. Hon vet vad hon har och hon struntar i allt annat! Skulle fru/frk Svensson visa upp foton på samma sätt … då tog det eld i kommentarsfälten. Camilla L är fel person att ge sig på här. Som det brukar skrivas om Blondinbella = money talks.

    Isabella tar nu några dagar off från bloggen. ”Hemmateamet” flög hem till Sthlm med barnen så Bella kan vara ensam och ”vila upp sig”. Skönt vara ”ensam” ibland när man har semester 🙂

      Tänk, vi är två föräldrar som lever tillsammans som skickat bort barnen en vecka. Som ensamstående, även om man har barnen halvtid, förstår jag helt och hållet att man kan behöva lite egentid för att ladda upp lite ny energi.

        Hon har ju massor av egentid, när odd har barnen??

          som jag skrev, kan förstå att man kan behöva lite egentid när man har barnen även om man bara har dem halvtid. Alla som är föräldrar vet hur krävande det kan vara att vara själv med dina barn, även om man inte har barnen alltid.

            Menar du på allvar att det är normalt att inte fixa att ha sina barn halva tiden? Och att det inte räcker med att vila upp sig varannan vecka? Då tror jag inte det är barnen, utan snarare något annat i livet, som behöver åtgärdas. Att du ock din partner väljer att vara själva ibland är inte riktigt samma sak.

              Ingen har väl sagt att det inte räcker att vila upp sig varannan vecka, och Isabella har ju sina barn halva tiden. Det är Odd-vecka nu. Så vad är problemet 11:39?

                Problemet var väl att någon påstod att man även som halvtidsförälder behöver ta ledigt från barnen även under veckorna man har dem. Trots att man får vila upp sig varannan vecka.

                  Och varför bryr du dig så om det. Du verkar helt fixerad vid alla andras liv. Du har förmodligen inget eget och är därför här varje dag och hackar på allt och alla. Jobbigt med dina ständigt negativa kommentarer.

            Själv med barnen? Hon har ju sitt team, både en barnflicka och en allmän hjälpreda. Såvitt man kunnat läsa i bloggen hann hon med både en gala och ett kalas under sin barnvecka. Det där med att vila upp sig är bara en täckmantel för vad vi alla vet.

              Men snälla, hon har inte sagt att hon ska vila upp sig och därför skickat hem barnen nej nej det är pappa-vecka helt enkelt. Ja hon har nanny vilket många par även har, plus att par har barnvaktshjälp emellanåt ibland kanske flera ggr per vecka. Hon har sina barn varannan vecka så vad är problemet. Hon kan knappast styra så att galor är på hennes barnfria veckor, och antar att de inte vill hålla på och byta veckor utan har sitt rullande fasta schema. Hade hon bytt veckor så hade folk klagat på det, och hade de haft två veckor så hade belackarna klagat på det att hon var dålig som är ifrån barnen så länge osv osv osv.

                NEJ NEJ MEN NEJ

        Fast IL har egentid trots barnen är där. Hon har ju ett team som sköter allt. Teamet sköter barnen. IL gör det hon vill tillsammans med barnen, lite som mor- och farföräldrar. Njuter av det goda och när det blir jobbigt tar andra över. Inte föräldraskap enligt mig men föräldraskap enligt IL.
        Det sticks i ögonen att läsa om hennes sätt att vara förälder. Lite som när någon utan barn säger hur trötta det är och hade en dålig natt och man själv med ett kolikbarn inte sovit på flera dygn… det blir lite skrattretande. Men som sagt allting är relativt.

          Sömnlöshet är väl sömnlöshet. Om en person är uppe tre nätter i sträck på grund av psykiatrisk eller somatisk sjukdom och du är uppe lika länge med ditt kolikbarn så är ju inte din trötthet större eller värre?

          Jag har inte barn. Det är så in i vassen tröttsamt att ständigt höra att jag inget vet om trötthet, kärlek eller livet självt.
          Så självgott, självuppfyllt och nedlåtande.
          Jag jobbar med vård och har t.o.m blivit uppläxad av föräldrar att jag inte är kapabel att fatta vårdbeslut för barn eftersom jag själv inte har några. Ta er i brasan.

          Hahaha mammor som tror att de är tröttare än andra som är trötta bara för att de har varit uppe med BARNEN är så jävla patetiska. Det finns massor av orsaker till att man inte har sovit och barn har ni själva valt att skaffa. Skärp er för fan.

      Fast barnen har flygit hem till Sthlm för att ha pappavecka, för att pappan vill vara med sina barn, det är hans vecka – så de har inte flugit för att Bella ska ”vila upp sig”. Alltså denna besatthet av Bella här och vinkla, vrida och häckla henne. Så sjukt.

        Varför känner du ett behov av att läsa (och kommentera) här då, varje dag? Det tycker jag verkar lite sjukt. Tär det inte på dig? Snälla förklara hur du tänker.

        Vad som är sjukt är din besatthet av att läsa (och kommentera) här hela tiden? Det måste ju tära på dig?

        Fast det är ju inte lika roligt att skriva som det är, då har de ingen grund för sitt hat. ?

          Precis Petra! Men det är samma person som skriver det mesta hatet.

            Det har du inte en jäkla aning om så lägg ner dessa konspirationsteorier du hängt upp dig på och tydligen satt på ”repeat”.

              Det har även jag noterat, och vad jag sett har ett flertal andra, också lagt märke till det utifrån personens sätt att formulera sig och andra egenheter. Att du själv undgått att se detta har jag väldigt svårt att se! I så fall skulle jag om jag vore i ditt ställe vilja veta vad jag missat.

              ”Stollis” som du uppmärksammade för att hennes formuleringar utmärker sig och för att hon försvarade Bella beklagade du dig över många gånger, och namngav på nedvärderande sätt. Varför blir du så defensiv och aggressiv att du svär när flera personer gjort samma iakttagelser men angående en annan person? Är det för att personen skriver massa hat mot Bella?

              Och varför reagerar du så argt på de som ifrågasätter allt hat här? Borde du inte istället vilja bli av med hatet? Jag förstår inte alls din reaktion.

      Hon ska väl ändå hänga med ES
      Tror knappast hon vill vara helt själv i en vecka?

      Hon ska såklart inte vara ensam, det förstod man ju när hon sa att hon checkar ut i några dagar. Det går fint att uppdatera sålänge man har barnen men inte under pojkvänsdagar.

    Som kille blev jag själv svårt chockad när en killkompis la upp flera bilder på sig själv osminkad. Tycker inte att det passar i en helt jämnställd kultur.

    Jamenar varför vara naturlig när man kan vara tillställd makeupen? Det bygger på en knepig och gammaldags psykotisk människosyn!

    Get modern och hoppa på alla andra i frihetens namn. Bockskägg fattar inget stereotypen!

    Jag gillar Camilla.

    Men är det bara jag som undrar varför hon inte har någon navel?

      Vadå ingen navel?
      Har den packat och rest iväg? ?

        ???

        Men titta på hennes insta i bikini. Det finns ingen navel???? Jag har tittat 100 gånger nu!

        Kan någon förklara för mig??? På träningsbilder från 2015 har hon en.

        Inte för att det inte är fint utan navel utan bara för att jag på riktigt undrar.

    Att vi ens sitter och diskuterar en bild såhär är så 2019. Bilden hade aldrig lagts upp om det inte vot3 för Martina. Camilla själv hade inte lagt upp den.

      Vore*

      Det är väl verkligen 2019 och diskutera bilder?!?

        Nej. här skriver vi bara om det obildade

    Jag tror martinahaag la upp den bilden som hämnd för att CL la upp en bild på martina där magen såg osmickrande ut 😛

      Martina Haag är känd som en bitch

        Kom ni ihåg med incidenten gällande en gravid kvinna och Haag? ?

          Det är typ det enda jag tänker på när jag hör Martinas namn/ser hennes bild nånstans.

          Vad handlade det om? Berätta 🙂

            Martina med kompisar var väldigt högljudda på en restaurang varav en annan göst, en gravid kvinna, bad dem att dämpa sig. Då gick Haag fram till kvinnan och utdelade ett karateslag mot kvinnans mage, hon träffade väl inte men hela situationen blev tydligt hotfull och obehaglig för den gravida kvinnan, vilket är helt förståeligt. Jag tror att synen på Haag ändrades hos väldigt många.

              Varken i media eller domen framgick det att hon slagit den gravida kvinnan i magen. Det blir löjligt när man måste överdriva och man framstår bara som icke trovärdig. Hon blev dömd för ringa misshandel.

              Ehm nej, hon örfilade kvinnan. Inte alls sjysst men en karatespark i en gravidmage hade varit psykotiskt.
              Den som vill veta mer kan med fördel läsa Flashbacktråden.

                Haag låter som ett fyllo

          Lär blivivit dömd i domstol för ringa misshandel.

      Det är fan MÅNGA här inne som borde bli författare, Jesus vilken fantasi vissa har?

    Fast på sin egen bild ihop med Viktor Frisk har Martina både dubbelhaka, mage modell större och veck på låret, utan att känna behov av att photoshoppa tack och lov. Hon kanske inte är så petig själv? Kanske det är åskådarna som är petiga med folks (kvinnors…) utseende…?

      ??‍♀️

    Ot
    Hänt i veckan verkar läsa här inne?!?
    Står om Bellas bild där man ser ett av barnens ansikte
    Kul att kommentarerna här inne bildar ringar på vattnet även utanför Bloggbevakning ?
    Så tänk på vad ni skriver folks! Man vet aldrig var man blir citerad nästa gång! ?

    Brukar alltid säga att jag är intresserad av en riktig kvinnas överjag
    för det som ger känslan för en kvinnas underliv, får man inte säga något om
    Det är en hel industri. Anspelningsindustrin the natural ice – the natural ice

    Så jävla cool och hot

      ?

      Har alltid undrat hur det känns att röka crack. Känner att din kommentar gav mig svaret.

    Hon är ju så dramatisk herregud. Lättkränkt much?

      Minns bråket med Ulf Lundell! ?

        Och Leif GW när hon skickade en prenumeration på min häst till honom ?

          ?

    Hon är ju så fin osminkad…..ser dessutom yngre ut än med spackel.
    Om det var Martinas intention att glänsa så anser jag hon misslyckades totalt.

    Denna bild visar ju endast att Camilla är genuint vacker.

      ?

      En bild säjer mer än tusen ord. Martina får visa att hon är smal, tonad, spänner biceps, lägger armen om en som inte är det just nu, råkar vara värdinnan på kalaset. Hon har väl föresten visat muskler tidigare på nån nattklubb eller?
      Gillar Camilla Läckberg mer och mer.

    Jag vet att man inte ska kommentera andras utseenden men jag tycker att Läckberg var enormt vacker på bilden Martina Haag la upp

    Tänk om alla influencers någon gång kunde skriva hur länge de stylar sig innan, hur många bilder de tar och tiden de lägger på redigering.

    På en restaurang i centrala Stockholm, någon blir dömd för ringa misshandel.

    Heja Camilla! ?

      Sååå tröttsamt, bara för att det finns dom som står på en influencers sida så innebär det inte att det är influencern själv som skriver. Väx upp, ni beter er som min dotter och hennes kompisar och de är inte gamla nog att hänga på internet.

        Hur kan man ens missförstå ”Heja Camilla!” så?

          Kanske något som blev raderat innan? Hoppas det för då betyder det att CamCam tar det på allvar hur vi pratar till varandra här på bloggen. 🙂

            Kollade längre upp nu. Tyvärr stämmer nog inte min tes utan 13:15 var nog bara en som hamnade fel och skulle postas längre upp. 🙁

    Men varför är det konstigt att influensers lägger en hel dag på att ta bilder? Det är ju deras jobb! Alla resor, alla restauranger, alla hotell, alla gator de tar kort på är ju researchade i förtid. De bokar in sig på resor och hotell och restauranger för att ta bilder.

    Är det konstigt att lägga 8 timmar om dagen på sitt jobb? Sen kan man ju ha åsikter om jobbet i sig, men att de lägger en hel dag på sitt jobb är väl inte konstigt.

    Och precis som i alla jobb kan det hända att det man precis ägnat en hel dag åt inte blev så lyckat och inte kommer användas. Det händer ju!

    Heja Camilla!
    Bra att hon bryter mot den perfekta IG-normen! ??

    Jag tycker att Camilla Läckberg är vettig och har bra värderingar. Dessutom skriver hon fantastiskt bra.?

    Älskar att se människor som ser ut ”som människor” på sociala medier, alltså osminkade, ofixade osv. Så jag tycker definitivt att också kända människor ska lägga upp mer sånt!

    Om man ska diskutera just Martinas bild så kanske det hade varit fint av henne att kolla med Camilla att det var okej. Det är en sak om Martina lägger ut en bild på sig själv men när man lägger ut bilder på andra så frågar man tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.