Öppet Spår

ftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

So get it all out of your systems!!
GO!

716 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vilka kändisar tror ni läser och skriver i kommentarsfälten?

      Magdalena Graaf

        Head of Security

          Aftonbladet har artikel idag om att Isabella Löwengrip är framgångsrik och inte alls ett luftslott.?

            Det är bara citat av Breakits artikel som vi avhandlat tidigare idag.
            Inga aktuella siffror utan bara uppgifter från 2017 och 2018.
            Aftonbladet gör det lätt för sig och orkar inte ta fram några egna aktuella uppgifter.
            T ex hur mycket Löwengrip Beauty omsatt under första halvåret 2019.

              Ok?

              Hur ska man kunna ta fram några siffror gällande 2019?

              Är ju inga offentliga uppgifter förrän bokslutet är klart 2020.

              //Moa

                Hej! ??

                  Åh nej

                    Skrattar!

                En journalist kan ställa frågor om det som inte framgår av offentliga uppgifter.
                Det är en av journalistikens vanligaste arbetsmetoder.

                  @Pongo

                  Tack för infon. Hade jag ingen aaaaning om! ????

                  Är det bekant att det inte är tvång att svara på journalisters frågor?

                  *skakar på huvudet*

                  //Moa

                    @Pongo

                    Glömde!

                    Till och med kan man ljuga för en journalist utan att det är olagligt…

                    Tänka sig… ?

                    //Moa

                    Ja självklart är det så. Ang omsättning 2019 för Löwengrip Beauty är det säkert svårt att få ett svar. Men även tystnad kan tolkas ?

            Att ha några miljoner kronor bundet i lager ser bra ut på papperet, men ett lager som inte går att konvertera till prasslande sedlar är inte värt särskilt mycket.

          tror de bara läser via ryktesvägen.

      Lady Dahmer, apan sattt i granen, Stina wollter, Ellen Bergström, Paula. Tror ärligt talat de flesta ”kändisarna” som nämns på denna blogg hänger här

        Tror inte Stina.

        Både LD och apan skriver ju under eget namn då och då så det är väl ingen ’gissning’…

      Camilla Läckberg. Bianca Ingrosso.

      Egoina

      Anna Book

      Ida Warg & Pärlan, Alice Stenlöf, Kissie, Kenza

      Paow!

      Kenza. Hon har tidigare mailat bloggbevakning efter något hon löst i kommentarerna och ville ”förklara” och även i sin podd nämnt saker som skrivits här.

      Prins Harry! Han är nog väldigt nyfiken på hur hans barfotatal togs emot av verkliga influencers och hur andra bloggbevakning reagerade.

      Anitha Schulman tror jag, för hon bömnde bloggbevakning i det senaste poddavsnittet.
      Gramer och Läckberg.

      Anna Book, Lady Dahmer

    Någon med erfarenhet, bebis 3.5 månad som vaknar 1-1/2h timme efter hon somnat i fullständig panik, gråter och är otröstlig i 2-15 minuter sen somnar om eller är som vanligt igen. Varit på barnakuten idag, efter tre liknande händelser och de misstänkte magen. Hon har strul med magen men är det inte märkligt att ”anfallen” kommer 1-1/2 h efter hon somnat? (En gång om dagen). Hon är i en utvecklingsfas just nu och strular med maten, kan det vara det? Nattskräck tog vi upp på akuten men de tror inte det eftersom de brukar komma i förskoleåldern. Fått laktulos som vi ska ge 1 ml/100 ml ersättning. Någon med erfarenhet eller råd?

      Det är mycket som händer i den lilla kroppen. Det behöver inte alls vara nåt farligt eller nåt som behöver behandlas liksom. Min erfarenhet är att de flesta små barn sover dåligt i perioder och det enda man kan försöka göra är att hålla ut. Hoppas det löser sig snart ❤️

        Prova pysventil för att hjälpa bebisen få it gaserna i magen. Har räddat så många nätter för mig med båda barnen.

      Haft precis samma på ungefär lika gammal bebis… Försvann när jag helt tog bort mjölkprotein. Hos mig själv då eftersom jag ammade. Har hon andra symtom på överkänslighet mot mjölk t ex utslag, torr hud, avstannad viktkurva? Strul med magen kan ju vara ett symtom.

      Ja, så gjorde min äldsta alltid. Jag klurade ut att det var rapa hon behövde.
      När jag tog upp henne så rapade hon efter en liten stund och sen gick det att söva om henne igen.
      Hade hon rapat ordentligt innan hon skulle sova så sov hon längre och vaknade lugnare. Så jag har kört de på alla mina tre bebisar. ??

        Jo och alla mina tre flickor har vart känslig för mjölkprotein. En var även känslig för ägg och sojaprotein, hon är det nu ännu vid 2 års åldern. Jag har varit utan all mjölkprotein så länge jag ammat.

      Så var mitt barn, det höll dock i sig tills han nästan blev 3. Under vissa perioder fick vi alltid ha Pippi rullande i bakgrunden för det gjorde honom lugn. Vi har ingen aning vad som gjorde att han sov så dåligt, något slags nattskräck blandat med panik som vi behövde bryta genom ex Pippi i bakgrunden. En dag blev det plötsligt bättre och i veckans sov han sin första hela natt, efter 3 år!
      Så som svar på din fråga, det behöver egentligen inte vara någonting. Vissa barn sover bara jävligt dåligt i perioder.

      Sover barnet i egen säng? Provat att låta hen sova med er föräldrar?

        Eller tvärsom?

      Det är helt klart nattskräck, båda mina barn på 1 och 2 år har det och har haft sedan ungefär 4 månaders ålder. Nu är det mycket mer sällan men när dom var runt 4 månader så vaknade dom kanske varannan natt eller lite mer sällan, nån timme efter dom somnat med nattskräck och var helt otröstliga, slängde sig bakåt o ville vad de verkade som inte bli rörda, höll på i ca 20 min mer eller mindre innan dom somnade om. Aldrig hört om att nattskräck börjar i förskole åldern? Låter helt klart som nattskräck.. Nattskräck beror ju på att övergången till djupsömn som händer ca 1 timme efter insomning inte går helt rätt till.. Det är helt ofarligt o dom kommer inte ihåg ett skvatt av det, även om det känns brutalt för oss som föräldrar till otröstliga nattskräck barn.. Det som hjälpte mig var att kika in hos dom ca 45 min efter dom somnat o typ putta lite på dom, lägga dom i en annan ställning.. Och när/om dom vaknade med nattskräck så satte jag mig bara bredvid och berättade hur mycket jag älskade dom och att det går bra o mamma är här osv utan att försöka röra dom alls även om jag kanske la en hand på dom ibland. Läste att röra dom gör det bara värre.. Men en lugnande röst kan hjälpa. Det hjälpte oss.. Det är bara att hålla ut det går över snart och händer mycket mer sällan ❤️

        Det finns en problematik i att du skriver ”det är helt klart nattskräck” när du läst en kort kommentar om barnet. Samtidigt som en doktor har träffat ungen och konstaterat att det inte är nattskräck.

          Ja jag kan ju inte sätta en diagnos på barnet så det var ju fel av mig att skriva så. Men tycker det är väldigt konstigt att hennes doktor säger att det inte är nattskräck för det får man i förskoleåldern när min doktor konstaterar att mina barn har nattskräck med exakt samma symptom och att barn får det i spädbarnsålder men växer ifrån det till förskoleåldern.. Jag tycker inte hon ska avfärda nattskräck för att doktorn inte tror det är nattskräck.

      Åkte du till barnakuten för att barnet vaknar otröstlig en gång/dygn och somnar om/är som vanligt inom 15 min?! Inget att belasta akuten med! Sånt tas upp på BVC på nästa besök, alt boka in en extratid där!

        Tänkte exakt samma. ? Tips är att ringa 1177 först, de hänvisar till rätt instans. ?

        Haha, visste att någon skulle kommentera det. Vi ringde BVC som ringde barnakuten och de bokade in en tid till oss. Hon var inte otröstlig bara utan snarare okontaktbar, de misstänkte epilepsi. Tänk lite längre innan nästa gång du kommenterar är mitt tips.

        Och till er andra som kommit med era erfarenhet och tips, tack! ❤️

          Om du var beredd på den kommentaren hade du ju faktiskt kunnat ta med den informationen i ditt första inlägg. För som man läser den kan jag hålla med om att det känns onödigt att åka in till akuten. Det är ju ett problem på riktigt att många åker in till akuten för saker som kan vänta.
          Hoppas att bebisen får sova gott snart i alla fall! ?

            Jag förstår vad du menar och jag håller med, men personen som kommenterade hade ändå inga tips eller något vettigt att komma med så tror inte det hade spelat någon roll. Finns lite värre saker att belasta akuten med än ett potentiellt sjukt spädbarn kan jag tycka.

            Tack! ❤️

      Låter som ”normalt” beteende vad jag minns (Har en tvååring).
      Testa att byta ut den oljebaserade D-vitaminen till en snällare sim man köper på apoteket. Tror den är vattenbaserad. Kör oxå Semper magdroppar.

      Lycka till!!

        Pysventiler är guld!!!! Använde ofta vilket verkligen underlättade.

        Kan tillägga att jag också varit på akuten i vändor vid olika tillfällen. Hellre kolla upp än att riskera något ❤

          Tack snälla för tips, ska byta ut D-dropparna! Kör med pysventiler nästan varje dag och det hjälper nästan alltid men tyvärr kommer problemet igen efter en stund. Man ska ju helst inte använda dom mer än 3 ggr/dygn.

          ❤️

            Vår dotter vaknade också under natten och var sååååå ledsen, vände och vred på sig som att hon inte viste var hon skulle ta vägen. Hon har haft stora problem med magen men efter vi tog bort mjölken blev hon som en helt ny bebis (hon var väldigt ledsen på dagarna av ont i magen med). Och eftersom du säger att ni använder pysventil så skulle jag också tipsa om att byta D-vitamin, börja med Semper näsdroppar och börja massera hennes mage 2grr/dagen de gjorde underverk för oss ? laktulosen kan göra henne gasigare i magen men det här dom säkert berättat ?

      Vår son har haft nattskräck sedan han var drygt tre månader. Jätteläskigt och han är helt okontaktbar, men det vi tycker har funkat bäst är att ”göra något”, lämna rummet, sätta på en kran, knacka på en ruta etc. Kan tillägga att det inte är lika ofta längre, men ofta kommer om familjen haft en stressig period och sovit borta mycket eller liknande. Hoppas det löser sig!

    Någon frågade i ett Öppet spår nyligen om vilka Influencers ni retar er på? (Eller liknande) ⭐️

    Min fråga blir istället: vilka Influencers tycker ni bra om? Varför?

      Linn Ahlborg, hon verkar störtskön.

      Hanapee ⭐️ För att hon verkar vara ärlig, smart, rolig, mänsklig.

        +1!

        +1

        Ja! Hon är min favorit! Känns som en vanlig människa trots sitt på ytan flashiga influencer/programledarliv.

      Vanja Wikström

        Har svårt för Vanja, hon pratar rätt så störigt med alla hittepåord. Crazy bananas och tubeliner hit och dit. Hon känns inte genuin på något sätt som jag har svårt att sätta fingret på. Allt är så otroligt kurerat typ. Även hennes inlägg om jobbiga saker känns planerade och kurerade.

        Följt henne i många år men i takt med att hon blev populär så tappade hon mycket av sin trovärdighet. Hon pratar ofta om vettiga saker, om feminism, yta, sociala medier stress o.s.v. samtidigt som hon utstrålar ultrakapitalistisk, superpolerad influencer i varenda kanal.

        Så fort det inte lönar sig finansiellt för henne med något så drar hon i handbromsen och så kablas något samarbete ut istället.

        Nja, jag har i alla fall mått bättre sedan jag avföljde henne.

          +1

          Jag har bara sett hennes Instagram, men får en bra känsla av att titta på de fina bilderna.

      Egoina och hanapee!

      Claudia galli concha

        Gillar henne men stör mig otroligt på hennes clickbaitande till bloggen från instastory. ? okej, jag vet att det är hennes leverne men det är 2019, flytta det till Instagram ? samma sak med Paula…….

          Undrar om det inte ingår i nån deal med bloggportalen. Tyckte Annica började på samma sätt efter att hon bytte portal nu senast. Dock verkar hon ha slutat nu.

        Nja tycker hon är lite för mycket.. kan inte sätta fingret på det.

      En av få influencers jag fortfarande följer är Sara Songbird pga tycker hon är så jordnära, lyfter viktiga saker och är allmänt skön kring saker. Sedan är ju Therese Lindgren en favorit sedan hon hade 20k följare av typ samma fast ändå andra anledningar ?

      Therese Lindgren

      Underbara Clara!

      Helen Torsgården, Sandra Lindahl och Egoina ligger mig extra varmt om hjärtat 🙂

        Mina favoriter!

        Glömde en! Linn Ahlborgs pappa Jonas Ahlborg. Han är så sjukt rolig när han är med i hennes videor ?

      Helen Torsgården, hon kör sitt egna race
      Linn Ahlborg, är så jävla härlig och bjuder på sig själv

      Daniel Paris!

      Magdalena Graaf

      Jag älskar Helen Torsgården och hennes fina familj! Självklart inklusive alla djuren
      ??????

      Vet inte om han räknas som influencer men Tramsfrans är en underbar människa, inte bara i skrift utan i verkligheten också. Och så gillar jag Torsgården, hon lyckades trots byte från skönhet till bonnlivet.

      Penny Parnevik!!

      Och Helen torsgården ?

      Jag gillar killarna i De vet du ?

      ?‍♀️ Det var jag som frågade det.

      Jag tycker om:

      Margaux för hon verkar så genuint glad, sprallig och härlig.

      Ida Warg för hon verkar vettig och snäll.

      Monica Nyhus som är en norsk influencer. Så himla go och har ett härligt flöde.

      Egoina är down to earth och verkar rar. Sen försöker hon vara lite clown ibland som jag cringe:ar lite över men, ja.

      Elsa Billgren är också down to earth med ärliga och öppna inlägg om sin fd sjukdom, barnlängtan mm.

      Janni, också genuin och rar i sitt flöde.

        Och Lucas Simonsson, han är så himla rolig. Och Ellen Bergström av samma anledning! Kollar på Bäst i test säsongen hon var med i just nu.

          Just det, Lucas Simonsson. Fast jag tänker typ inte på JLC som influencers? men de är favoriter också

            Tycker JLC är otroligt bra på att göra content av sina samarbeten.

          Haha jag kollar också på den säsongen nu och tänkte precis på hur rolig Ellen är! Vill vara hennes kompis!

            Jaaa jag med ?

        Ida Warg, och också Pärlan för den delen, är inte den vassaste kniven i lådan…

      Satu i bloggen meandmybabydolls.
      Carola Wetterholm
      ?

    Hur är man egentligen bra på sex? Alltså som tjej framförallt haha (nybliven singel, var med mitt ex i 10 år, vi blev tillsammans när jag var 17. Döm mig inte)

      Övning ger färdighet, prata med den du ligger med och säg vad du gillar, går igång på och kör ba kör. Nybliven singel jag med så jävla skönt att ligga runt och ba kö mitt race och njuta!

        Hur hittar du folk att ligga runt med? Haha jag är så jäkla kräsen och har inte hittat nån liggbar sen november.?

          Gamla killkompisar som är singlar och vill ligga ???

            Ooo vågat, skulle aldrig våga ligga med killkompisar haha. Eller jag har gjort det, slutade inte bra?

            Och här bekräftades alla som är emot att någon ska ha en kompis av motsatt kön när hen är i ett fast förhållande, att de har rätt. För ges bara chansen är kompisen villiga att ligga. ?

            (Läs med vänlig ton) ?

              Eh nee?

                Hello!

                Förstår inte din fråga. ?

                  9878år 9

                Jag tror att THR skojade om alla som tycker att hetero- män och kvinnor absolut inte ska vara vänner.

                  Ja det gjorde jag men med lite allvar. ??

              Så dum att du generaliserar så är du väl ändå inte?

              Älskar denna kommentar TRH! Sant!

                ??

                  TrH, jag missade att svara tidigare på din kommentar där vi kommenterade senast. Svar finns där nu. Tack för din!?

                    Anonym?skulle det stå.

                      Jag såg den och tack!

                      Men bry dig inte om vad andra tycker ska avhandlas bland kommentarerna. Det bestämmer inte de och så länge ingen är elak borde inte heller någon av något att invända. ?

                      ?

              Ligger (pun not intended) nåt i det, i min erfarenhet. När jag var ung och naiv ville jag nog inte tro det däremot.

              Du missade att killkompisarna som la girl ligger med är singlar? ?

                Tack anonym japp de killkompisar jag ligger med är singlar och vi är lika bra kompisar med eller utan sex. En form av KK’s helt enkelt.

                Nej då jag missade inte det. Men alla som försöker säga att det ligger noll sexuell spänning mellan vännerna singlar upptagna eller inte har ju inte riktigt rätt heller.

                Och menar ni på att de träffades när de var i parförhållande och sedan aldrig blivit attraherade? Och när någon som levt som par och sedan blir singel, vad då?

                Min poäng är att tycke kan uppstå och att vara vän inte gör en immun utan sannare tvärtom kan vara en katalysator och att en respektive inte är ett skydd mot det.

                I all vänlighet. ?

                  Fast jag och ena kompisen träffades som vänner för flera år sen, ingen var och är intresserad av ett förhållande. Däremot ligger vi gärna med varann av njutning för att sen kunna käka lite mat och bara umgås, snacka skit och prata om livet. Älskar han som en bästa vän och träffar nån av oss en partner så är vi enbart vänner.

                    Ja vi är alla olika. Jag hade inte gillat om min partner var fortsatt vän med sin tidigare kk och jag tror att man borde vara beredd på att acceptera att någon känner så.

                    Men good for you! På riktigt. 🙂

                      Visst känner vi olika alla men detta funkat för mig och mina vänner. Sen har vi alla (jag och mina kompisar) den insikten att skaffar nån en partner ja då får vi se hur vänskapen blir.

                    Det där är inte bara nån vän.. sorry.

                      Uppenbarligen funkar det för mig och mina vänner.

              Jag antar att det är så.. Och det är fett tråkigt, upplevt det med all mina killkompisar.. Att dom faktiskt är lite intresserade i mig på ett helt annat plan. Vilket är så jävla besvikande för jag vill ju bara vara polare.. Suck.

                Samma här. Har ALDRIG haft en killkompis som efter ett tag inte är dökär eller dök*t på en.

          Vad fasen? Skaffa Tinder, skriv att du letar efter ligg i din presentation och gå igenom vad du är sugen på från buffén? Det kan ju inte vara svårt när så många killar gör allt och lite till för att få attackera vargaklyftan.

            Testa regga dig som tjej på ett dejtingforum o skriv att du söker sex så förstår du ganska snart varför det är världens sämsta idé. Du behöver inte ens skriva att du söker sex, många betraktar dig bara som ett hål ändå. Och nej, det är inte den typen av killar/män man vill träffa, även om man bara söker sex.

              Det här är något som män inte förstår! ☝️☝️☝️

            ”Attackera vargaklyftan” D:

      Man tar reda på vad den man ligger med gillar, talar om/visar vad man själv går igång på extra, slappnar av, njuter och har kul. Det är mina tips.

      Nu är jag fortfarande gift men också funderat på detta. Vart tillsammans när vi va 16, min första, nu 30. Skulle fan va helt efter i sängen känns de som ? men lycka till Hahah ?

      Antingen är båda ”bra” eller så är båda ”dåliga” under just det sexet. Inget man egentligen kan göra utan handlar mer om kemi enligt mina erfarenheter. Jag var tillsammans med en och vi var verkligen kära men herregud vad dåligt sex vi hade, sen har jag haft väldigt bre sex med andra. Men skyller inte det dåliga sexet på partnern utan det var mer vi båda som inte fick till det någe bra ihop. Tycker det sänker ens press också på att prestera när man tänker så

        Var sååå förälskad i en kille för många år sedan innan jag träffat min nuvarande och man kunde verkligen skära i den sexuella stämningen kring oss två. Hånglade passionerat och tänkte att ”det här blir mitt livs bästa ligg” men när det väl blev liggedags fick han knappt upp den och inget funkade. Kan säga att det blev jordens antiklimax, vår ”romans” brann ut strax efter det ?

        Håller med! Tycker det är så konstiga att säga ”hen är dålig i sängen” då är det ju liksom kemi o sånt som inte passar. It takes two to tango.

      Strunta i att ”vara bra”. Lär dig vad du själv tycker om och våga tala om vad du vill ha. Din sexpartner får själv ansvara för att förmedla vad hen vill ha. Ställ inte upp på något du inte vill. Sex ska inte handla om prestation, det ska vara skönt och kul.

        Exaaaaakt som Sanna sa. Släpp skitet om att prestera för att du ska uppfylla någon perfekt image av dig själv. Det handlar om ömsesidighet och njutning ?

      Bra på sex? Ja det är väl att man är självsäker i sängen och inte tänker på hur man ser ut t.ex., att man vet vad man vill ha. Och att man är generös!

    Om du fick byta liv med vem du ville vem skulle det vara och varför?
    Själv skulle jag välja Victoria Silvstedt och lära mig om aktier och leva lyxliv ?

      Vill inte byta liv med någon men gärna byta bankkonto med typ Kylie jenner ?

      Zlatan❤ tänk att vara så fantastiskt jäkla bra på fotboll.

      Paris Hilton i två veckor. Leva lyxliv och shoppa och bo på svindyra hotell. Hurra ?

      Eva Green, skulle inte kunna sluta onanera.

        ?

      Henry Cavills framtida fru/flickvän

      Änka till random miljardär

      Med någon riktigt gammal människa.

      Melinda Gates. Är så imponerad av hennes stiftelse och skulle vilja göra mer för andra.

    Vad gör ni? Jag ser på v86 🙂 tycker det är skoj att läsa på lite om hästarna och göra en liten rad och sen följa loppen på tv.

      Äter godis, kollar på Trubbel i paradiset och funderar på om jag ska gå på fotboll imorgon?

        Update: fan vad äckligt det är med lösgodis?? Var nog sista gången jag köpte det.

          Vi brukar kalla lösgodis för influensahyllan. Hu!

            Ja jag förstår varför. Det är ju inte det bästa man kan äta bakteriemässigt, köper det sällan av den anledningen också men idag kom suget. Och förhoppningsvis aldrig mer?

              Gå in på måndag runt lunch, då brukar de fylla på, då får man fresh godis ?

          Lösgodis är det BÄSTA jag vet. På riktigt, älskar.

            Jag med!
            Man kan själv välja ut den perfekta blandningen!

          Jag får för mig då och då att jag vill ha lösgodis, köper det, kommer hem och sen… besvikelse när jag inser mitt i ätandet att det ju inte ens är särskilt gott haha! Att jag aldrig lär mig… men är mest glass-person så brukar hålla mig till det.

      Ska snart äta middag ?

      Förbereder mig för nattjobb 🙂

      Jag ligger i sängen, ser the Office och dricker vin. Testar ett nytt mintsnus och funderar över vad jag ska bli när jag blir stor. ☺️ Kan inget om att spela på hästar, men satsade 500 spänn på en häst som hette peach princess en gång och vann 3x pengarna ?

        Det kollar jag oxå på just nu ?? Och äter kladdkaka

          Bästa ??

      Jag kan verkligen ingenting om hästar eller V86, är det kul?

      Jag käkar paj direkt ur pajformen och försöker komponera ihop en ny Spotify-lista. ? (Borde egentligen plugga statistik, bakar alltid paj när jag får pluggångest ? )

        Jag tycker att det är kul, man kan läsa om hur de gått för hästarna i andra lopp och även se vem som flest satsat på osv. Och jag brukar även googla fram lite vad experterna tänker och tror. Det blir ett litet projekt. Satsar dock inga höga summor (vilket gör att jag har färre hästar i varje lopp än om man skulle satsa mer)

      Överlät babyn med varm hand till maken, tog ett kvällsdopp och gick till kvarterskrogen för en välförtjänt måltid. Njuter i min ensamhet med ett glas gott vin. ?

        ❤️

    Life is good! Ha en fin kväll ?

      Detsamma!

    Ni som är jurister; vad jobbar ni med och hur mycket tjänar ni i månaden?

      Arbetsrätt. Bara 33/mnd men softa tider, bra villkor, prestigelöst. Kommer bli tuffare sen när jag börjar med brottmål. Jobbigare tider. Sämre villkor. I början även riktigt kass lön. Men roligare.

        Jobbar också med arbetsrätt. Tjänar 32 000 kr/mån + en extra månadslön i bonus om året, 7 veckors semester. Har väldigt fria tider, kommer och går när jag vill, kan jobba hemifrån när jag vill och det ej krockar med något, ganska låg arbetsbelastning egentligen (jobbar ”aktivt” kanske max 20-24 timmar i veckan, resten kan jag slöa runt hemmavid och bara vara på typ jour). Lite tråkigt men nu har jag vant mig vid slappheten så det hade varit jobbigt att behöva växla upp någon annanstans.

          Nyfiken, jobbar du på fackförbund eller arbetsgivarorganisation eller något helt annat? 🙂

            Nix, jobbar på ett privat europeiskt bolag, som egentligen inte skulle förknippas med juridik så vid första anblick. De behöver min kompens då och då (kan tycka att de hade kunnat klarat sig på konsulter), men har valt att ha en heltidare för varje region ändå. Jag klagar då inte…?

      Affärsjuridik på byrå, ca 70.000 i månaden

        70.000:- ?
        Kul för dig! ?
        Skulle pluggat juridik istället för humaniora ?

      En intressant fråga i sammanhanget är även hur många arbetstimmar vi jurister har per vecka 😉 Det är inte ovanligt att jurister arbetar långa dagar och på helger, inte bara under hundåren utan även högt upp i karriären.

      Varför undrar du förresten Anonym? ”Jurist” är mycket brett och vill du vara jurist kan du jobba med i princip vad som helst. Lönen och uppgifterna samt arbetsbördan varierar enormt.

        Jag studerar på juristprogrammet och har sett bland kommentarerna att det hänger en del jurister här. Det var av nyfikenhet jag slängde ut frågan. Hur många arbetstimmar per vecka snittar du? Du får gärna berätta vad du arbetar med 🙂 Trevlig kväll!

        Det verkar som min kommentar blev borttagen så jag gör ett nytt försök. Hur många arbetstimmar snittar du per vecka? Berätta gärna vad du arbetar med 🙂 Jag studerar på juristprogrammet och det var av nyfikenhet jag slängde ut frågan. Trevlig kväll!

      Affärsjuridik på byrå här också, 45 000 kr i månaden. Dock en del övertidstimmar och ”flexibilitet” (=flytta om kvällsaktiviteter pga jobb). Det är kul men hade nog ärligt talat valt att plugga något annat om jag vetat hur branschen var.

        Utveckla gärna vad du menar med ”det är kul men hade nog ärligt talat valt att plugga något annat om jag vetat hur branschen var”. Hur upplever du att branschen är? Studerar på juristprogrammet, det är anledningen till varför jag frågar 🙂 Ha en fin kväll!

          Aha, kul! Jag tyckte att det var jättekul att plugga juridik, men annorlunda att jobba med det. Som många skriver är det mycket jobb och slit. Det är speciellt att vara konsult (som många jurister ju är) som jag nog inte förstod när jag började plugga, inte ett ”vanligt” kontorsjobb i och med att du jobbar på uppdrag av någon. Jag har inte så mycket erfarenhet än att jag kan söka bolagsjurist jobb men ser framför mig att de är mer normala och inte lika oförutsägbara.
          Jag är också lite less på att branschen fortfarande är ganska ojämställd med få kvinnor i toppen, men jag hoppas det börjar ändra på sig nu i och med den yngre generationen.

      På statlig myndighet, 46 000 kr/mån. Offentlig sektor ligger ju alltid relativt lågt lönemässigt, men fördelarna är flexibel arbetstid, möjlighet att jobba hemifrån, bra semester och att man inte förväntas arbeta mer än sin arbetstid. Det är värt en hel del, för mig åtminstone.

        Tycker du på riktigt, att du har en låg lön?

          Det beror på vad man jämför med. Jag har arbetat som jurist i 16 år. Hade jag arbetat inom privat sektor, och på motsvarande nivå, tror jag att jag hade haft en betydligt högre lön. Men jag förstår ju att jag inte på något sätt är lågavlönad.

      Affärsjurist på en av Stockholms största byråer. Tjänar 70 000 innan bonus. Jobbar i princip jämt.

        Är det värt det?

          Ja. Det är ett väldigt roligt och stimulerande arbete. Älskar mina kollegor, utmaningen och belöningen.

          Verkar som att min första kommentar inte kom med.

          Men absolut. Det tycker jag.

      Jobbar på mediehus. 48 000 i månaden plus bonus 2 gånger per år. Sena kvällar och en del helger när det behövs men kan ”flexa” tillbaka den tiden andra dagar och har 8 veckors betald semester så är värt det.

      Statlig myndighet. Tjänar 36k i månaden. Jobbar enbart 9-17, aldrig övertid. Har min semester, mina helger och en okej lön med tanke på omständigheterna.

      Juridikstuderande, jobbar 75% och får 35.000 i månaden på ett energibolag. I perioder har jag arbetat mer än 100% vilket inte är helt ovanligt då man jobbar med affärsjuridik och är studerande (läs: bolagets slav vid behov).

      PS. Till alla er som ”klagar” på övertidsjobb så går det ju bra att byta område. Alla jurister jobbar inte övertid.

        Tror det är få som klagar på sin övertid, det kompenseras ofta väldigt bra för den. Men däremot tycker jag att det är viktigt att ge en korrekt bild av vad du förväntas bidra med för din lön. Ex hade det varit väldigt missvisande om jag skrev 70 000 för 40 timmar, vilket är vad mitt kontrakt säger…

    Någon personalvetare här som har tips på roll att söka efter examen och löneanspråk? Trevlig kväll!

      Välkommen till en av Sveriges hårdare branscher konkurrensmässigt! 🙂

      Förbered dig på lite knegig tid framöver, behöver inte vara så. Men generellt sett får du plocka erfarenhet inom bemanning och i bästa fall rekrytering innan du kan få ett kvalificerat jobb på myndighet eller större bolag där du verkligen får jobba operativt.

      Jag tog examen i juni och delar min tid mellan HR-admin på ett större bolag och rekryteringsassistent internt hos det företag som hyr ut mig hos det förstnämnda. Fyller även ut med kurser då jag anser att en kandidatexamen sällan räcker hela vägen ut till högre roller, pluggar exempelvis ekonomi, hållbarhet och ytterligare juridik.

      Lönen ska inte ligga under brutto 28-30 000kr om du jobbar heltid enligt min erfarenhet. Knappa 20-papp ut efter skatten men man får börja somewhere. Men å andra sidan är superutvecklande heltidsjobb sällsynta för den nyutexade inom HR-branschen, just på grund av den hårda konkurrensen.

      Jag är nyexaminerad (april) från en internationell utbildning inom Business Management/HRM. Jobbade parallellt som HR Admin under 2’år. Just kommit hem till Sverige och aldrig fått så mkt jobberbjudanden. Läste svensk arbetsrätt som en sommarkurs nu och jobbar sedan 1 månad tillbaka på ett världsomfattande företag som HR assistent & rekryterare. Ingångslön på 32k.
      Det finns massa jobb om man bara vill, och beroende på var man bor o vill jobba såklart. Rekommenderar LinkedIn alla gånger. 🙂 Lycka till ⭐️

      Jobb finns (mest inom bemanning) men det är hög konkurrens. Därför är det viktigt att CV och intervjutillfället sitter som en smäck. Var förberedd och läs på! Mycket viktigt. Vill man ha något som inte är på ett bemanningsföretag finns det otroligt få att välja på och du måste därför vara bäst.

      Själv sökte jag få jobb när jag var färdig examinerad som personalvetare 2017, gick vidare i alla processer och kunde sedan välja själv vilket jag helst ville ha. Valde tillslut ett stort företag med känt varumärke, ingångslön 28500 och gör allt som har med HR att göra (rekrytering, Employer branding, administration osv.).

      Lycka till! 🙂

      Jag tycker att du ska söka extrajobb på bemanningsföretag redan nu, under studietiden. Det är svårt att komma in i branschen utan någon erfarenhet alls. (Nu vet jag inte vad du har med dig, såklart). Lönerna brukar inte heller vara toppen i början. Jag började jobba på en statlig myndighet med något som bara var vagt relaterat till HR, men jag hade jobbat med rekrytering på bemanningsföretag under studietiden. Sedan gick jag vidare till en annan verksamhet, och sedan blev jag chef. Nu jobbar jag som det, och där har min utbildning varit väldigt bra att ha med sig.

      Många av mina gamla studiekompisar som jobbar med HR fick traggla runt på visstidsanställningar ett tag, eller blev anställda av företag där de hade haft sin praktik under studierna. När man väl har erfarenhet så finns det hur mycket jobb som helst med rätt OK löner, men tröskeln in på arbetsmarknaden är ganska hög. Många av mina studiekompisar fick också flytta till STHLM för att kunna få jobb överhuvudtaget.

    Undanbett OT kommentarer men är väldigt dålig på att se till att det efterlevs….

      Va?

        Camilla skriver i inlägget ”Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan”. Och jag menar att hon undanber sig OT kommentarer men är dålig på att se till att det faktiskt efterlevs eftersom gårdagens inlägg om Laila Bagge innehåll nästan bara OT kommentarer.

          And you are so jelly!

        And U

      Det brukar inte vara speciellt mycket OT-kommenterar längre sen camcam sa ifrån?

        Jo, The real och någon till höll igång väldigt bra för inte så länge sedan. Snälla, håll era meterlånga konversationer här på Öppet spår.

          Fast sålänge OT handlar om influencers så är det ok. Allt annat får vänta till öppet spår.

            Men att tjafsa i 200+ kommentarer om Greta Thunberg är knappast relevant tycker jag.

              Håller med. The real, kan du uttala dig?

                Neeeeeej ?

                  Gapskrattar! Ha, ha, ha!

                    Mostly U. So Jelly! ?

                Tror det vi behöver allra minst är att TRH ska skriva ytterligare en lång kommentar på ämnet.

                  Så sant, det borde jag ha tänkt på … Nästan lite Märsta-Anna på den kanten.

                    and U

                  Men vilken jäkla dynga. För en gångs skull har det hänt och era trosor rider direkt upp i röven på er.

                  Och Greta har varit med flera gånger på bloggbevakning , senast idag, så nog får man dividera om henne här samma som IL med flera.

                  Detta är ett nytt patetiskt försök att få tyst på TRH för att ni inte pallar vidga era vyer.

                  Imbeciller!

                    Tack! ?
                    Håller med, Greta skrivs ofta om här på BB så jag ser henne på samma sätt som Bella mfl dvs relevant som ämne att diskutera runt och inte alls som något OT. 🙂

                      Några försökte få det till att vi ”tjafsade” på varandra. Det var väl tvärtom?! Tonen var jättefin och vi bara gav vår egen syn på saken.

                      Man kan ha olika åsikter och ändå mötas i det. Det gav mig massor att få diskutera med dig, TrH och jag tycker bra om er andra här inne också.

                      De som är negativa ser jag som att de behöver få ur sig sin stress. Jag tänker som expediten sa igår som jag träffade:

                      Man får så mycket energi tillbaka om man försöker vara trevlig.

                      Sedan orkar inte alla vara det jämt, men rena elakheter är inte trevliga och igår skrev ju två femtonåringar att de läser och skriver här och fler med dem.

                      Så alla behöver tänka på att vi ska vara bra förebilder så långt vi orkar och kan. ?

                      Tjafsade *med

                      Och jag tror att bästa receptet är att själv inte skriva något argt / irriterat tillbaka när de negativa skriver något elakt.

                      Det är mycket bättre att inte ge svar på tal och inte göra dem ännu mer irriterade. Då får de inget att hetsa om och då kanske de ändrar beteende till det bättre sedan.

                      Dvs. Självklart får man försvara sig, men ju färre gånger de får svar desto mindre roligt blir det för dem att fortsätta

                    Hur stor är sannolikheten att trh:s försvaras utan dess like klockan 01:55, och trh själv svarar bara fem minuter senare. Den är nära på noll.

              And U and U and U and U…..?

                😉 🙂

                  Jag fick som sagt så mycket energi av att vi skrev så mycket och att du var så omtänksam mot mig, TrH.

                  Sommaren är så oerhört bra och vacker i år och livet är så extra bra igen. Att då dessutom få vänlighet är så fantastiskt! Jag har alltid fått det av dig de få gånger vi har skrivit till varandra ?, men ja.

                  Jag tar det inte för givet. Jag hade stått i eftermiddagssol och plockat blåbär och åkte bil på grusvägar och såg vattnet en bit bort.

                  Så vackra vyer och så skrev vi sedan. Fantastiskt mycket värt!

                    ???

                      ⭐️??

                    Körde* bil

      U are jelly!

    Någon som gjort fillers (restylane) för att få bort bekymmersrynka? Nöjda? Biverkningar? Vad ska man tänka på när man väljer klinik/utförare?

      (Menar alltså om ni upplevde biverkningar. Generella har jag ju googlat mig till?. Och även ni som behandlade annat än just den rynkan kan svara)

        Behandlade min bekymmersrynka med lite fillers och lite botox i kombination första gången. Därefter enbart botox. Aldrig haft några biverkningar förutom något litet blåmärke enstaka tillfällen. Gå till en person med legitimation och adekvat utbildning. Läs på och fråga, precis som du gjort /gör. Gå på konsultation innan du bestämmer dig. ?

          Okej tack för svar. Frågar dig också varför du valde att fortsätta med endast Botox sen?

            Det här är en av många goda anledningar till att gå till rätt person ? Som kund berättar du vad det är du vill behandla och sedan får du förslag på hur man kan göra för att få ett så bra resultat som möjligt. Lite förenklat kan man säga att botox ”slätar ut” medan fillers ”fyller ut”. Ibland är det ena att föredra, ibland är det en kombination. Beror ju på hur just din rynka ser ut ?.

              Okej då förstår jag ? ska på konsultation på en klinik i min stad nästa vecka så jag får se vad hon säger då.

                Ok ? Lycka till, oavsett om du går vidare med behandlingen eller ej ?

                  ?

      Nä till bekymmersrynkor har jag använt botox och inte fillers

        Varför valde du Botox i stället när du behandlade den rynkan?

          Jag har också gjort endast Botox. Hade en riktigt grov bekymmersrynka men under konsultationen fick jag information om att det kunde vara bra att inledningsvis börja med botox för att se vilket resultat som kunde uppnås och sedan fylla upp med filler längre fram om jag inte blivit nöjd. Fick god effekt direkt (gjort två ggr nu). Rynkan är nästan helt borta, precis som huvudvärken, spänningarna i ansiktet mm. Bästa jag gjort och önskar jag gjort det för längesen.

            Herregud, du är fin som du är och behöver inte spruta in nervgift i kroppen.

            Älska dig själv istället för att hata dig själv! Lägg pengarna på sparande, många bäckar små..

            Spara det ni tänkt lägga på skönhetsvård till pensionen så kan ni sluta jobba tidigare

              Jag, ts, har råd att både fixa rynkor som stör mig, resa, gå på konserter, uppleva saker med barnen, spara till barnen och min pension, äta gott och bo bra. So sue me.

                Grattis till dig! De flesta har inte det.

                Varför använder du botox?

                Onödigt att använda gift för rynkor när man har barn??
                Du ser bra ut redan som du är!

                Bättre självinsikt skulle inte skada.

                  Jag använder inte Botox. Än.

                  Men jag kan och jag vill och det räcker för mig.

                  Alltså tror du att det är kul när folk hela tiden frågar om det hänt något eller om man är arg? Min rynka uppstod för att jag under lång tid inte använt mina glasögon som jag ska och därmed gått runt och kisat. Alltså inte pga ålder. Jag tycker rynkor är fint men jag känner mig glad inombords och vill se ut som jag känner mig på insidan och inte som en sur, bitter kärring. Var dessutom underbart att bli av med min huvudvärk. Sluta döm andra och var inte så jävla efterbliven!

              Men lägg ner

                Till 23,30 alltså

      Jag har också en fråga om angående samma ämne. Har någon gått till improvments by Stina i Stockholm. Om ja, blev ni nöjda?

        Jag har inte varit där själv men jag vill minnas att det finns ganska många bilder och recensioner ang henne /kliniken på nätet? ? ?
        Det kanske du redan kollat förstås ?

        Jag går hos Ninni på Eriksbergskliniken och hon är fantastisk (gick tidigare hos Karin på samma klinik). Båda är otroligt bra på både botox och fillers och de är måna om att man ska framhäva sitt utseende, inte förändra det. De förespråkar med andra ord ett ”naturligt” utseende.

      Ja. Första gången var en kombination av filler och botox för att dels fylla ut rynkan (min var väldigt djup) och dels för att sluta dra ihop ögonbrynen. Fyllde därefter på med botox efter ett halvår. Nu har det gått ytterligare åtta månader och hade nog behövt fylla på med botox under sommaren men pga graviditet får det vänta.

      Inga biverkningar och var jättenöjd med resultatet!

        Kan man inte alls rynka ihop när man gjort Botox eller hur funkar det ?

          Nja, det beror lite på hur den läggs. T e x om du gör hela pannan så kan man lägga så att du ändå har viss rörlighet kvar. Sedan är effekten som bäst /starkast ungefär efter två veckor. Sedan avtar den successivt och rörligheten återkommer allt mer.

    Tråden på FB om Catrin Hedlund (aka Catten af Tälje) har vaknat till liv igen. Hon är sig lik – gnäll över att behöva arbeta, två resor till Kanarieöarna bara denna sommar, brottsoffren fortfarande lottlösa.

      HUR orkar anhöriga med hennes beteende? Har de heller ingen moral i kroppen?

      High-life, på andras bekostnad:

      https://imgur.com/vUXHAsu

    Har någon provat naturmedicin mot PMS? Var det något märke som fungerade?

      Jag har gått på akupunktur och ätit örter som jag fick där. Det hjälpte men fick oxå tips på kost som hjälper. Socker är en stor pms-bov…

      Det enda som hjälpt mig är träning. Alltså mycket träning, lite jogging och promenader har ingen effekt på mig, det är först när jag kommer upp i fem-sex styrkepass i veckan som jag märker skillnad. Är inne i en period nu där jag nästan inte tränar alls, pga anledningar, och min pms är ILLA.

      Jättenattljusolja. Det funkade bra och besvären lindrades. Köpte dom i kapslar.

      Tack för att ni tog er tid att svara ?

      Progestreonkräm – har räddat mitt liv ?

    Har ni något ni skäms över?

    Jag tycker att Pride har blivit så himla perverterat och urspårat att jag skäms över att jag inte är hetero

      Varför skämmas? Jag skäms inte över att vara hetero bara för att vissa hetero begår hatbrott tex.

        Ok kanske dålig jämförelse men du fattar vad jag menar säkert ?

          Jo jag fattar absolut vad du menar men det känns som… att vara hetero är typ det ”normala” (ja, jag anser hetero vara det normala och kan gärna gå in på varför senare), om en heteroperson beter sig illa så känns det inte som att det är någon större grej.
          Men Pride har blivit så himla stort och när så många människor i grupp beter sig galet perverterat (har hört om myshörnor för ungdomar mellan 13-27 som vill utforska varandra bland annat) så känns det som att jag är en av de där perverterade vare sig jag vill det eller inte.

      Varför skäms du över att var hetero? Man ska väl inte skämmas över sig själv pga vad andra gör/säger ?

        Nej jag vet, men…vi kan ta invandrare som exempel.
        Vet många skötsamma invandrare som aldrig begått brott, inte kommit hit för att leva på bidrag som tycker att alla som kommer hit och begår brott eller som kommer för att vi har ett så generöst bidragssystem (det är väldigt generöst för ex. ensamkommande) förstör för dom.
        Förstår du hur jag tänker?
        Lite den känslan har jag..

          Så känner jag. Är andra generationens invandrare, född i Sverige. Mina föräldrar har sen dagen dom kom hit slitit med jobb och språk och till slut utbildat sig till högutbildade yrken. Aldrig varit beroende av något bidrag annat än studiebidraget och är evigt tacksamma över Sveriges öppna armar och möjligheterna som givits. Blir så ledsen och arg på de (relativt) få som ger oss andra det dåliga ryktet.. Det räcker att en person med utländskt påbrå gör något illa för att dra resten över samma kam. Det spelar ingen roll hur mycket vi ”goda” försöker.. Rantar iväg nu hehe men back to the point: jag förstår dig.

        Skäms över att INTE vara hetro.

        Det står att personen skäms för att den inte är hetero? Blev det fel? ?

      Varit på Pride under flera år, i parken, på fester, i kulturhuset på föreläsningar/seminarium. Vad är det som blivit så ”perverterat”?

        Som jag skrev i en kommentar så hörde jag bland annat (av folk närvarande) om ”myshörnor för ungdomar mellan 13-27 som vill utforska varandra”.
        Det viftas och slängs med dildos i ansiktet på chockade ungar osv.
        Och jag tycker att barn och sex eller vuxenleksaker hör inte ihop, ”ungdomar mellan 13-27” ska absolut inte utforska varandra osv osv. Jag känner liksom att jag på något vis klumpas ihop med det jag tycker är sjukt och perverterat med Pride

          Fast då kan de knappast ha förstått innebörden av ”myshörnorna” men om de nu upplevde att Pride uppmuntrade minderåriga att utforska äldre hoppas jag att de anmälde det, eller att du gjorde det om du nu upplever det som så trovärdigt. Vet att det funnits kinkykvarter bla där man varit mer öppen men har personligen aldrig fått en dildo i ansiktet varken där eller någon annanstans, med det sagt inte att det inte hänt, men din bild av Pride är verkligen mil ifrån det jag sett under 10+ år. Har du ens besökt Pride?

            Jag har besökt Pride. De senaste åren har jag dock bara lyssnat på vad andra närvarande sagt samt läst på nätet

          Jag tror att nyckelorden i din kommentar är ”…hörde jag bland annat…”

          Du har alltså inte sett det själv?

      A k a cringe

      Jag skäms väldigt mycket över min psykiska ohälsa.
      Ibland skäms jag lite över min mans sociala (o)kompetens, haha. Ibland r han säger saker vill jag bara facepalma. Sen skäms jag för att jag känner så, för han är verkligen SÅ fin och bra och snäll.

        Undrar om vi är tillsammans med samma man ? världens snällaste mänska men ÅH vad han är klumpig i sociala sammanhang ?

        Du ska absolut inte skämmas över din psykiska ohälsa.
        Att skämmas över sin partner tror jag alla gör ibland, det är absolut inget konstigt

      Finns ju en hel drös med straight folk som har hobbies som är perverterade också. Frigjorda liksom. Man behöver ju inte identifiera sig med den gruppen om man inte vill. Var dig själv bara.

    Sitter och gråter ögonen ur mig. Har sådan smärta i bröstet, ångesten. Hur kan man leva med att vara medveten om sin låga intelligens? Att vara medveten om hur andra föraktar mig pga den. Att leva med den och varje dag få det bekräftat att jag är så fruktansvärt inkompetent. Var precis med om en händelse som fick mig att nå botten, att ha ett samtal med någon där jag ser personens förakt för mig, ser hur självbelåten han är när han talar ned till mig, ser hur liten jag är i hans ögon. Och jag står där och bara tar det som det fån jag är, kan ju inte bekräfta hans tankar om mig mer än det han ser och det han uppfattat den stund vi haft ”vårt” samtal.

      Men vad fan är det du sitter och skriver?!
      Alltså inget ont mot dig utan jag får upp tankar på att du lever i en relation där du blir psykiskt misshandlad eller liknande och blir så jävla arg.

      Varför har du låg intelligens och vem är det som tutar i dig det?
      Kan du undvika människan?
      Är det här dina tankar om dig själv eller säger människor faktiskt sånt här till dig?

        Skrev typ samma ?

        Nej, jag och denna person har ingen relation överhuvudtaget, jag hade en konversation med en vän till honom pga en händelse tidigare under dagen. Samtidigt som jag försökte tala med denna person, kommer han och talar för henne. Jag försöker hålla mig till att se henne i ögonen samtidigt som jag tala med henne. Men han står och himlar med ögonen och talar med andra vänner så nedlåtande som om allt jag säger bara är dynga. Det här känns som ett slag rakt i magen, allt jag är är en liten obildad skit utan framtid, på botten av vårt samhälle. Jo, jag överdrivet men känslan är densamma. Vad har jag att erbjuda världen, jag som inte ens kan tala för mig själv utan att låta som en fullständig idiot. Jag klarar inte av att vara medveten om hur andra ser ned på mig, hur jag värderas i andra ögon.

          Som sagt, du verkar definitivt ha massor av EQ.

          ”Emotionell intelligens (EQ, förkortning för Emotional Quotient, ”emotionell kvot”, jämför IQ, intelligenskvot) är ett mått på en persons förmåga när det gäller att kunna handskas med egna och andras känslor, ha relationer, motivera sig själv och vara empatisk. Ett närliggande, men inte identiskt, begrepp är social kompetens”.

          Don’t sell yourself short. ?

          Oj, jag vet inte ens vad jag ska svara, är så dåligt på att uttrycka mig men du ska absolut inte ta åt dig av den där rövhattens beteende.
          Hans beteende säger mer om honom än om dig.
          Och låt säga att du skulle ha låg intelligens (det låter inte som att du har det, tvärtom), vad gör det? Det absolut viktigaste är ditt hjärta. Ett gott hjärta vinner alltid.

          De flesta människor är ju dessutom korkade när det kommer till vissa saker men jäkligt smarta när det kommer till annat. Jag själv inkluderad. Det är fullständigt normalt!

          Fast att du inte kan stå upp för dig själv tyder inte på bristande intelligens utan dåligt självförtroende eller helt enkelt rädsla i stunden. Du ska absolut INTE trycka ner dig själv när du egentligen vet att det personen sa till dig inte var rätt och att du kunde sagt något för att stå upp för dig själv. Får du en chans så be han dra åt helvete, annars, undvik alla de människor som får dig att må som du gör.

          Du låter definitivt inte ointelligent och som trh skriver har du massor av eq och det tycker jag är viktigare! Tänk bara på den förskräckliga personen du tvingades tala med, vederbörande saknar definitivt eq. Jag tror att du blev utsatt för härskartekniker av en mycket liten och osäker person som tog chansen att projicera sina känslor på dig i en situation där du var lite extra utsatt. Jag vet inte vad situationen handlade om, men jag tror att du inte var på din planhalva och att det utnyttjades av andra. Av allt du skriver får jag känslan av att du lyssnar in andra och inte alls att du inte vet hur du uppfattas av andra människor. Skaka av dig alla negativa tankar och känslor och sträck på dig. Det hemska samtalet handlade om den andras brister på socialt samspel och inte om dig. Det är vad jag tror!

      Faaaast… om du sitter här och resonerar om din egen intelligens så är det motsattsen ett tecken till att du har en god sådan och förmåga till självreflekterande. Det har inte dem med låg intelligens.

      Det är inte så att du har råkat ut för has lightning? Googla det och se om du känner igen dig i det.

      Jag tror iaf inte att du har lågt IQ och definitivt inte ett lågt EQ.

      Och blanda inte ihop allmänbildning med IQ. De två behöver verkligen inte gå hand i hand. ?

        Gas lighting *

      Träffa aldrig den där människan igen! Lova mig det! Du förtjänar bättre!
      Och vet du vad? Den bästa och mest värdefulla egenskapen en människa kan ha är snällhet, och det kan man öva på. Om du är snäll kommer man hur långt som helst!

      Jag är inte jätte smart, känner mig ofta dum och korkad men jag är artig och snäll. Det har givit mig bra jobb och ett helt ok liv.

      Var rädd om dig men du måste stå upp för dig själv! När någon behandlar dig fel måste du avbryta den människan!

      Kram

        Min kommentar kl 20:22 gäller till stora delar även dig. ?

          Ja jag håller helt med! Man är inte ointelligent om man resonerar kring sin intelligens.

        Ja bra att vara snäll o artig. Men inte till skitstövlar. Dom ska man inte umgås eller tala med. Så ingen har rätt att utnyttja dej.

      Jag håller med de nedanstående! Du uttrycker dig inte som att du har låg intelligens. Mannen du beskriver dock låter som ett totalt pucko.

      Utan att veta mer om vem/vilka det är som får dig att känna som du gör vill jag bara säga att skrota dem personerna och titta inte tillbaka ❤️

      Oj stackare! ❤ Massa styrkekramar härifrån! Lättare sagt än gjort, men försök att inte värdera dig själv utifrån vad andra säger eller tycker. Du är ju så sjukt awesome just som du är! Jag känner dig förvisso inte, men jag har svårt att tänka mig att du är så dålig som du beskriver dig själv. Gör något du mår bra av, så kanske det blir bättre?

      Ditt språkbruk och förmåga att formulera dej tyder inte på låg intelligens. Snarare tvärt om.

      Och oavsett intelligensnivå så är du viktig och du betyder något och du är värd att må bra.
      Kram

      Du är underbar som du är!! Låt aldrig någon ta det ifrån dig. Du är du ❣️

      Min svägerska är inte klassiskt boksmart och inte allmänbildad. Hon kallar sig själv korkad ganska ofta, men hon är fan mer intelligent än många doktorander jag träffat. Intelligens är ju så mycket annat!
      Skit i den där rövhatten, han må ha mycket i hjärnan men hjärtat verkar tomt.

        Intelligens handlar lika mycket om klokhet.

        Man kan vara hur smart som helst men helt korkad på andra plan.

        Man kan vara smart men samtidigt missunnsam och nedsättande.

        Bättre att vara snäll och omtänksam!.

        Var mer snälla mot dig själv och andra!

    Länge sedan jag varit inne och läst hos Jonna Jinton. Såg att hon gift sig och jäklar vilken dröm till klänning hon hade ?

      Verkade som att de hade en så himla mysig dag!! ?

      Haha och jag tänkte precis tvärtom; hittade hon verkligen inget finare att ha på sin stora dag?
      Nåja, smaken är som baken…

        Tycker den var jättefin 🙂 men det enda viktiga är såklart att hon själv tyckte den var fin

          Jag tycker att den var fantastiskt fin och brudbuketten också för att inte tala om alla vackra leenden (äkta lycka) och den underbara miljön. (Tomten och sjön)

          Så fint att de tycker så mycket om varandra och att de är sådana konstnärer både när de filmar och fotar. ?

        Det var ju väldigt tydligt att de ordnade det enklaste bröllopet de kunde och att det viktigaste var att de fick gifta sig tillslut – inte vilken klänning hon valde.

    Ibland undrar jag om jag är den yngsta här. Jag är 15, nån annan i min ålder här?

      Jaaaag!!! Har dock varit med om att folk här har varit passivt aggressiva när jag talat im min ålder, men fick många fler svar om att åldern inte spelade nån roll?

        Vad kul!! Hur gammal är du då?

      Jag upplever det som att det är ganska många yngre här inne. Det finns ofta frågor om gymnasieval, första pojkvännen osv.
      Personligen tycker jag att det är fint att vi kan hjälpas åt och få olika perspektiv på saker. När jag var ung och hade frågor fanns det inga vuxna man kunde prata med och fråga, om man inte ville prata med föräldrar eller lärare. Och det ville man ju inte, för vuxna var dumma i huvudet och jag var sjuk cool 😛

        Jag kanske inte scrollat tillräckligt bland ÖS inläggen då haha 🙂
        Men häller verkligen med om det där andra! Blev typ glad av att läsa din kommentar

      Ni är jättevälkomna här!

        Tackar tackar!

          ??

            Jag har dessutom vid några tillfällen skrivit till de som skriver ”Är du 12 år / 15 år år eller?” Att det är inte okej.

            Utöver det så har jag förklarat hur mycket ni ofta kan och lär er numera. Det är inte alla som verkar ha koll på det. ?

    Känner mig så osäker, blivit kär i en 10 år yngre man (26år) är det så klokt?

      Om du är 36 och han 26 så tycker jag inte det låter konstigt 🙂 finns ju inga garantier oavsett åldersskillnad

        Strunta i åldern och kör om han gör dig lycklig! Lever själv med 13 års åldersskillnad ?

          +1

      Kör ba kör om det känns rätt i övrigt. ?

      Tror det är viktigare att ni vill leva samma typ av liv.

      Hej!
      När jag var 36 blev jag ihop med en 24-åring.
      Det var fun and games den första tiden.
      ”Ålder är bara en siffra” och de där klassiska rationaliseringarna.
      Alla i omgivningen tyckte det var coolt (utom hans pappa som tyckte det var en dålig ide).
      Men ju längre tiden led blev det mer och mer uppenbart att det inte var en bra ide.
      Vi hade så olika referensramar.
      Jag tröttnade på hans barnsliga polare som ville spela dataspel hela nätterna.
      Festerna som prompt skulle sluta kl. 8 på morgonen av att man däckade i någons badkar.
      Att jag skjutsade hem karatefulla ungdomar som ville ha McDonalds mitt i natten och jag vände mig om i bilen och skrek till baksätet att inte spilla på sätena…..
      Usch. jag blev mer och mer hans morsa och han betedde sig därefter.
      Alla är olika men ärligt talat så tror jag inte på stora åldersskillnader.
      Har även varit med en 14 år äldre man. Det var bättre gällande samtalsämnen och livssituation men han var rätt trist och gubbig mot slutet.
      Lagom är bäst.

        Jag är tillsammans med min man som är 11 år äldre i 16 år.

        Har aldrig varit några problem, träffar man rätt så vet man, annars är det ju inte den rätta.

          Det finns alltid undantag. Någonstans vid plus/minus 10 år kan det fungera.
          Men även om det är den ”rätta” så är det en försvårande omständighet att vara på alltför olika platser i livet åldersmässigt.
          Det fungerar bättre i mittspannet. Men när den ena börjar tackla av fysiskt, kanske blir predement och den andra är en vital nybliven pensionär som skulle vilja golfa i Spanien är det mindre roligt.

            Vet du, man kanske inte ens blir gammal!

            Eller kan den som är äldre vara betydligt mer pigg och fräsch.

            Det är bara fördomar! Du vet när du har träffat den rätta och då går man ta det onda med det goda. Man åldras och utvecklas tillsammans.

            Finns 20-åringar som är mer än 50-åringar.

              Mogna är 50-åringar

              Ta inte åt dig. Jag för ett generellt resonemang baserat på mina subjektiva erfarenheter.
              Du är jättelycklig. Det är vackert så!

    Vad skulle ni göra annorlunda om ni kunde leva om era liv?
    Själv skulle jag nog plugga kriminologi i stället för energiteknik som jag nu doktorerar i (och har insett att jag inte är särskilt intresserad av).

      Läste kriminologi, blev arbetslös, finns inga jobb. Läste en till utbildning…

        Tack. Känns ju lite tröstande ändå så här i efterhand?❤ vad läste du sen?

          Är du 20:22?

          Misströsta inte. Du behöver inte alls jobba med exakt det du doktorerat i. Förmodligen blir det något väldigt annorlunda. Bara att du har disputerat öppnar dörrar och du kommer ha nytta av din utbildning bara inte exakt så som du tänkt dig.

          Om du vill utforska vad du vill jobba med ta anställning på ett konsultbolag. Där kan du testa många arbetsplatser och arbetsuppgifter.

          Det är ofta som man halkar in på ett bananskal utan att veta hur det gick till och du hamnar någonstans du inte kunde räkna ut på skulle bli.

          Men du kommer GARANTERAT ha nytta av din doktortid.

          #Det ordnar sig

            Tack. Jag är inte så otrolig för tiden efteråt med jobb. Just nu är jag sugen på att ta ett ”vanligt” jobb i butik eller liknande när jag är klar men känner jag mig själv rätt så kommer jag bmi rastlös där rätt så fort. Kanske konsult vore något. Mitt fokus nu är att motivera mig att skriva avhandling och undvika att bryta ihop när folk frågar vad jag tänker göra när jag är klar. Tydligen förväntas jag ha tydliga karriärsmål eftersom jag doktorerar.

              Det är det bara dem som själva inte har doktorerat som förväntar sig av dig. De som har det vet och förstår bättre. Slå dövörat till. ?

                ”de som själva”, ett litet misstag där eller hur?

      Jag skulle ha gift mig med den snälla flickan istället.

        Gud så sorgligt det lät…

          Det är det. Förlåt mig, Helena!

            Det hjälper väl inte inte ett skit men KRAM till dig!

        Snälla människor är det finaste som finns!

        Vad hände istället? Kan du lämna kärringen och ta Helena nu istället?

          Tror Helena är (ska vara) glad hon slapp denna person…

      Vilken otrolig självdisciplin du måste ha som doktorerar i nåt du inte är så intresserad av!

        Nja, är väl mer att jag har insett det nu och att det är lite för sent att avbryta studierna nu. Alltså totalt ointresserad är jag väl inte men skulle inte doktorera i det här ämnet om jag gjorde om det. Skulle nog inte ens läsa det på universitetet faktiskt.

      Rymt hemifrån, tagit erbjudandet att arbeta hos en internationell hoppryttare, sökt till beridarutb/ridlärarutb alt. Läst något inom animation/digital design och slutligen försökt separera vad jag vill göra mot vad jag förväntas göra.

        Det där sista om att skilja på vad jag vill och vad som förväntas av mig kämpar jag också med. Hur ska jag veta?

          För mig har det tagit flera år ( med det inte sagt att det måste ta så lång tid såklart). Men det är svårt, försök fundera över vad du tycker är kul, vad driver dig, vad får dig att göra ngt utan en tanke på att det är jobbigt/trist/whatever? Jag hade ex hästarna, gick upp 05/06 i stort sett varje dag, 7 dagar i veckan och var i stallet fram till ca 20-22. Släpade cykeln på morgonen på oplogade gator för jag visste att det skulle vara plogat på kvällen. Jobbade, slet, älskade det, kändes inte som ett jobb. Blev antagen på en digital utb men fick höra ”ska du inte ha ett riktigt jobb?” Osv. Slutade med att jag tackade nej, var ledsen över det, länge. Idag har jag ett ”riktigt” jobb men.. that’s it.

      Bli flygvärdinna. Eller reseledare. Ja jag skulle gjort andra val.

      Inte bli rädd för att rida utan fortsätta utvecklas istället. Söka till ett annat gymnasieprogram. Inte flytta från hemorten mitt i gymnasiet. Va ta mer social under skolåren.

      Att jag hade lite stake och blev veterinär istället för att plugga och bli arbetslös och plugga och bli arbetslös.

      Blivit veterinär och öppnat shelters för utrotningshotade djur.

      Då hade jag fortsatt med friidrotten och valt ett helt annat program på gymnasiet.

      Jag skulle nog vilja göra om i stort sett alla mina sociala interaktioner med människor jag träffat fram tills nu. Relationer jag velat lämna skulle jag vilja göra på ett bättre sätt och bekantskaper som bara rann ut i sanden hade jag velat utveckla. I skolsammanhang skulle jag vilja sluta vara den snälla mot de som var ”utanför” på bekostnad av mitt eget välbefinnande. Det resulterade bara i att jag vart utanför och med noll vänner. Helt enkelt övervägt vem och vilka som är värda att lägga ner tid på. Det är nog min största sorg i livet att jag inte förrän i vuxen ålder förstått hur viktigt det är att kunna agera med andra på ett sätt som uppskattas av andra men som också jag har vinning i.

        Du ska ha heder för att du var snäll mot de som var utanför. Vilka skitvänner du gått annars..

          Jo fast det är verkligen inte svart och vitt det där.

      Sagt ifrån på skarpen till mina mobbare i mellan- och högstadiet, pluggat hårdare på högstadiet och gymnasiet för att kunna plugga till psykolog, förlorat oskulden med min första pojkvän istället för den andra, aldrig tagit SSRI, aldrig varit otrogen, pluggat till psykolog istället för socionom, älskat min friska kropp mer, inte druckit så mycket alkohol när jag var student…

      Kan fortsätta länge. Fy fan vad deppigt att tänka på?? Alltså någonstans ångrar jag ingenting för det har tagit mig dit jag är idag och tro det eller ej så är jag rätt så glad och nöjd… 🙂 Men ja, vissa saker har man ju gjort som var rätt dumma. :/

      Följt rådet: välj alltid den som älskar dig mer än du älskar denne. Jag har mycket kärlek att ge men får 80% tillbaka. Hade en fästman innan som älskade mig dubbelt så mycket som jag älskade honom och idag gråter jag blod över att jag inte stannade med honom. Jag älskade honom tillbaka såklart men gjorde mig inte till åtlöje (inte bildligt talat men i mitt huvud) som med min nuvarande. Nu är jag gravid med andra barnet så det är väl bara att köra på.

        Grästet är inte grönare på andra sidan.

          I för sig..

      Jag vill tro att saker händer av en anledning och att just de valen jag gjort tidigare, som jag möjligen kan ifrågasätta idag, varit livsviktiga för att jag ska hamna på den plats där jag är idag. Men hade jag tagit tag i mitt alkoholberoende tidigare hade jag kanske inte behövt förstöra så många relationer och det hade besparat mig mycket tid och energi som lagts på ångest och ältande. Men, jag är bara 28 år, och lever idag ett liv som jag inte hade kunnat drömma om för två år sedan. Hade jag inte nått min botten hade jag inte hamnat här. Nu försöker jag leva ett liv som präglas av mod. Jag vågade sluta dricka och konfrontera mina demoner, så det finaste jag kan göra för mig själv är att fortsätta så. Jag testar det jag vill testa. Träffar de människor jag vill träffa. Livet ger!

      Ursäkta ett svar som TROTS öppet spår blev lite off-topic, men det var det där jag kände när jag såg frågan om att göra om saker. Även våra dåliga val kan leda oss rätt. Tack för mig. Hej.

        Grattis bmd❣️ Starkt jobbat!

    Skit! Alltså ren skit ? Gått igenom en separation. Haft hjälp av psykolog. Haft så fina bra samtal med mitt ex. Vi har bott ihop och klarat det bra. Flyttar nu på måndag och känner stressen. Haft semester för länge och nu drar jobb igång och flytten på det.

    Ångest, ångest, ångest!!

    Samtidigt är jag glad för att jag för första gången äger min första bostadsrätt helt själv och att alla inköp är baserade på vad jag vill ha!

    Delade känslor deluxe ?

      Låter som helt rimliga känslor. Givetvis kommer du ha lite ångest också! Det är inte annat än naturligt. Acceptera det och fortsätt framåt. Det kommer bli bra 🙂

    Hello!
    Kan ni inte snälla dela era positiva erfarenheter av planerat kejsarsnitt ….
    jag är så nervös . För allt ! Smärtan, tanken av att någon ska skära upp mig. Och så klart att jag känner mig dum som kanske utsätter mitt barn för en sämre förlossning än vaginalt …
    ska göra detta pga övergrepp så vaginalt är uteslutet av den anledningen .
    Ni får även om ni vill gärna berätta hur såret ser ut efter , ärret alltså ! Blev det bra?
    Ja egentligen allt som
    Rör kejsarsnitt , men gärna inte skräckhistorierna

      Om du ställer frågan på FL istället lär du få 20 svar istället för kanske ett här.. bättre att ställa specifika ämnesfrågor i dessa grupper

        Säg som det är istället. Du vill inte läsa om dessa ämnen, eller hur?

          Självklart vill jag inte det, men skulle jag tex vilja få reda på saker om hästar eller ostron så skulle jag vända mig till forum för just det för att få mer korrekta svar

            Ok. Fast det var inte det ts frågade om så då uppfattas din kommentar som att du vill tysta och styra ÖS efter dina önskemål. Känns lite ego.

        Varför skulle inte denna fråga kunna besvaras här? Hon frågar om erfarenheter från andra som varit med om det, inte experthjälp.

      Jag har inte gjort kejsarsnitt, men snittat i buken pga borttagning av cystor på äggstockarna. Förstår såklart att det inte alls är samma sak men skriver ändå ?
      Mitt snitt är ca 15cm långt. Ser idag 2 år efter operationen bra ut. Det syns men inte särskilt mycket.

      Eftersom det snittades i magmuskel/muskler så tog det ca 3 veckor för mig innan jag kunde resa mig ur sängen utan att behöva dra mig upp via madrassen. Det var nog det värsta, att inte kunna resa sig eller sitta ordentligt. Jobbig att ha byxor på sig. Och dom första dagarna var det riktigt jobbigt att gå på toaletten, både nr1 och nr2. Satte mig ner och lät gravitationen göra sitt ?

      Hoppas det gav lite svar. Lycka till ?

      Har genomgått två planerade snitt. Det andra gick toppenbra. Tog väl cirka 50 min från att bedövningen var satt tills jag syddes ihop. Ärret har bleknat en hel del, men det syns lite. Sitter dock så pass långt ner att trosorna täcker. Jag var uppe på benen så fort som bedövningen släppte, tog en dusch och sen somnade gott.

      Om du mår bättre av kejsarsnitt än vaginal förlossning ger du ditt barn den bättre förlossningen. Jag har tyvärr ingen erfarenhet av kejsarsnitt men ville bara säga det, det finns inga bättre eller sämre sätt att föda barn. Lycka till!

      Har bara positivt att säga angående mitt kejsarsnitt. Var rädd för katetern men fick den insatt efter ryggbedövningen, nämnde också att jag var väldigt nervös och personalen var jättefina med mig. När jag väl låg där gick det fort, lite ” slit och drag”, sedan hörde vi vår dotter och min man fick ta henne medan läkarna sydde ihop mig. Dom vill ju att du går upp så fort som möjligt efter men det tyckte jag var riktigt obehagligt, kändes som att alla organ skulle tryckas ur snippen på mig. Vilket de självklart inte gör men känslan av det var väldigt obehaglig. Två dagar efter dottern kom fick vi åka hem, jag tycker att det gick bra hemma med hjälp av min man förstå tiden för att ta mig upp ur sängen. Tyckte att det var läskigt med ärret. Höll tryck över det när jag reste mig och satte mig. Minns inte hur lång tid det tog att vara återställd men det gick hyffsat fort att kunna vara självgående igen. Mitt ärr är helt ok, min kropp läker inte så bra så det är lite halvtaskigt men kan ju ha riktigt låga trosor utan att något syns. Något jag noterade tidigt dock var att det inte var så snyggt snitt av kirurgen men det kan jag leva med.

      Jag jobbar på BB, så träffar ofta kvinnor som har blivit snittade av olika anledningar.
      Överlag mår de bra! Mycket bättre än man kan tro efter en sådan stor operation . De flesta klarar sej med alvedon och brufen som smärtlindring, vissa vill ha morfin som enstaka dos.
      Nackdelen med kejsarsnitt är att man inte får lyfta tyngre än sin bebis på 8v, men om du inte har barn tidigare så kanske det går bra ändå ❤️
      Ditt barn kommer inte må dåligt av kejsarsnitt i stället för vaginal förlossning.
      De flesta jag träffar är väldigt nöjda med kejsarsnitt, speciellt de som har planerat . Det kommer gå jättebra för dej! Bra att veta är att man inte blir sjukskriven, så om din partner kan ta semester eller extra föräldrarledigt är det bra, om du behöver hjälp hemma.
      Lycka till ❤️

      Hej!

      Jag fick mitt första barn med ett akut snitt. Det gick undan, sköttes professionellt och raskt kom en dotter till världen. Inga smärtor efter snittet. Var uppe och duschade efter tre timmar, varefter jag tog den lill ”kundvagnen” med barnet och tassade runt i korridoren. Andra barnet kom till världen med ett planerat snitt. Jag var så säker på vad jag ville, att jag förklarade för barnmorskan på BVC att om jag inte blev lovad ett snitt, fick det bli abort. Barn nummer två gick ännu enklare. Ryggmärgsbedövning och helt smärtfri efteråt. Han föddes på en fredag. På måndag var jag tillbaka på jobbet. Inga fler barn efter det, men jag anser kejsarsnitt vara den överlägsna metoden när man skall föda barn. Varför plågas i många timmar, när det går att avverka på en timme – helt smärtfritt.

        Födde på fredag med kejsarsnitt och tillbaka på jobbet på måndag?!?
        Vem är du? Superwomen eller? ?

          Tycker snarare det låter sjukt deppigt att jobba så pass nära inpå förlossningen

      Hade planerat snitt och hade liknande känslor innan. Klarar inte blod och operationer (inte ens på tv), är rädd för nålar och dessutom rätt pryd… men all oro var i onödan! Det sitter ett enormt skynke över magen så man är lyckligt ovetande om vad som pågår. Bedövningen kändes knappt. Och när den väl började verka och allt drog igång glömde jag bort att vara pryd. Kände ändå inget och fokus var på annat. Snittet i sig gick bra, var uppe snabbt och ärret är fint även om det tar låååång tid att blekna. Det som är lätt att glömma är det där med att inte lyfta på 6v.
      Nackdelarna jag skulle säga är att kroppen inte riktigt är beredd på vad som sker och att området kring ärret kan kännas konstigt och stramt länge om man tex börjar träna igen. Men jag hade i stort sett inga förvärkar eller sammandragningar + fick inte hålla barnet så det är nog därför min kropp inte fattade, är nog inte så för alla. De flesta får barnet på bröstet och då kickar hormonerna igång. 🙂
      Och om planerat snitt är det bästa alternativet för dig, då är det också den bästa förlossningen för ditt barn. Alla har olika förutsättningar. ❤️

      Jag gjorde mitt planerade snitt för exakt en vecka sen idag (första barnet)! Katetern var obehaglig att få men själva snittet kändes inte alls och gjordes på 30min. Så himla nöjd över mitt beslut!! Visst att min man fick sköta henne första dygnet med blöjbyten oså, men där emellan låg hon hos mig hela tiden. Klockan 06.00 morgon efter var jag både på toa och duschade själv! Vi fick åka hem 10.00 dagen efter snittet 🙂 Hade skit ont första dygnet vid ned och uppstigning… Men idag en vecka senare rör jag mig obehindrat och känner knappt av snittet!
      Lycka till!

      Jag har gjort två akuta.. den senaste för mindre än 2 veckor sen. Jag känner mig redan jätte pigg och har inte särskilt ont. Det jobbiga är att inte kunna lyfta storebror ?. Själva operationen är inte det roligaste men det går fort och det är Såå proffsiga! Vilket sjukhus ska du snittas på?
      Jag tycker det värsta är katetern och spiralen så be om att få katetern efter bedövningen och att få lustgas när de sätter spinalen ?
      Jag var uppe på toa typ 4-6 timmar efter bägge gångerna. Det känns läskigt men tar det lugnt bara så går det fint! Helt ärligt tycker jag att själva känslan är tusen gånger värre än smärtan! Finns en grupp på fb som heter ”allt om kejsarsnitt” som är väldigt bra!

      Lycka till ?

      Jag har gått igenom fyra kejsarsnitt, det senaste för drygt 3 månader sedan. Första barnet skulle jag föda vaginalt men pga komplikationer slutade det med urakut snitt under narkos vilket var väldigt traumatiskt – inför andra barnet begärde jag planerat snitt och fick till slut beviljat efter mycket tjat.
      Alla mina snitt har gått jättebra och jag har varit uppe på benen så fort bedövningen släppt, duschat och endast haft Alvedon och Ipren som smärtlindring de första dagarna, sedan ingenting. Samtliga snitt är gjorda i ett och samma ärr och jag tycker det ser ok ut, det är likadant efter 4 barn som efter första. Ungefär 15 cm långt och sitter så jag kan dölja det med trosan om jag vill. Jag har lite känselbortfall runt ärret men inget som jag tänker på.
      Jag har sytts med sån tråd som försvinner av sig själv (eller vad som nu händer med den?) så inga stygn som behövts ta. Kateter satte de efter att jag bedövats så det känns inte. En nål på ländryggen och en i armvecket. Under tiden de opererar har man ju ett skynke som gör att man inte ser vad de gör, däremot kan man känna att de drar lite men absolut ingen smärta. De kontrollerar NOGA innan de börjar så att bedövningen tagit ordentligt. När de sätter ryggmärgsbedövningen känns precis när de sticker i huden men inget mer, jag är jätterädd för nålar men det har känts helt ok.
      Det jag tyckt varit jobbigast har varit fastandet innan snitten, jag har alltid lyckats få eftermiddagstider och trott att jag ska svälta ihjäl. Så se till att äta det sista du tillåts, har du tid klockan 8 så ställ en klocka på kvart i två och äääät! ? Och se till att be om hjälp på bb om du vill amma, just amningen kan vara svårare att få igång efter snitt så be dom hjälpa dig om det känns svårt, särskilt med första barnet när man inte vet hur det ”ska” kännas och om bebisen har rätt sugtag osv.

      Lycka till, det kommer gå jättebra! ❤

      Hej! Jag har gjort två planerade kejsarsnitt av exakt samma anledning som du <3 Båda snitten gick hur bra som helst och jag kunde inte fått bättre förlossningar. Jag mådde bra efter, ärren har läkt bra och jag har inte haft några komplikationer. Det kommer gå kanon för dig! Kram

      Hej!
      Gjort snitt för ett par år sedan pga att barnet låg i säte. Allt gick hur bra som helst. Var supernervös inför operationen förstås men när vi väl var där inne gick det jättesnabbt, barnet var ute på 4 minuter från att de drog upp skynket. Man kände hur de bökade runt typ, en konstig känsla men förstås ingen smärta. Alla barnmorskor var jättefina och hjälpsamma. Efteråt gjorde det jätteont, det är du nog inte förvånad att höra, men jag menar enbart typ 2 första dagarna. Sen gick det bättre och efter 2 veckor påverkades jag inte av några smärtor, även om det var känsligt. Snittet syns knappt nu och det ska du inte vara orolig över, var stolt över ditt ärr !=)
      Jag kände som du, var orolig att det skulle vara sämre för barnet. Men vet du, det kommer att gå jättebra och det kommer inte att påverka ditt barn.

    Välkomnar hobbydiagnostik! Har i snart 2 års tid haft problem med plötsliga kramper i vänster nedre mage, i höjd med höftbenet. Ibland är kramperna snabba och jävulskt intensiva i några sekunder för att sen släppa, ibland är de långdragna och mildare smärta. I samband med detta får jag krampkänslor i hela vänster ben & ner till foten. Blir yr, kallsvettig och ibland illamående när dessa kramper kommer. Ibland kommer de varje dag, ibland är det ingenting på 2-3 veckor. eftersom det varit såhär ett tag är det nog inget allvarligt; men jag undrar vad det beror på, och hittar ingen passande diagnos på Google. När det är som värst gör kramperna extreeeeeemt ont. Jag har spiral men de ser inget konstigt med den hos läkaren och inte ex cystor på äggstockarna heller. Någon som upplevt samma och vet vad det kan vara!?

      Har upplevt det också (inte under så lång tid dock men några månader och då var det varje dag) och gick precis som du till gyn och kollade cystor på äggstockarna men det var det ej. Läkaren sa då att problem med magen/tarmarna kan vara orsaken och det även vid ryggsmärtor/problem kan kännas som det kommer från de områdena.

      Det låter mer som att du har något problem med tarmarna. Behöver inte vara något allvarlig utan bara en ficka som blodats eller att de har vridits till lite.

      Sök remis för att få det oredligt undersökt och gärna genom att genomlysas eller att de går i och titta med en kamera i ett titthål. Går säkert att bota dig så att du slipper smärta helt gissar jag på. ?

        Blodats my god det blev fel… bildats skulle det stå. ?

        Ja sök vidare hjälp. Hat tagit bort gallblåsan men fick kramper i gallgångarna efter att ha tagit citodon. Den smärtan. Jag låg på golvet och kunde inte röra mej på en timme. Hänt mej två gånger.

      Jag får relativt ofta kramper i midjan, ofta när jag ligger ned med ett ben uppdraget. Köpt magnesium o försöker vara noggrann med att dricka mkt vatten.

      Endometrios?

      Har liknande problem, haft länge också, och trodde först det var spiralen/cystor men utreds nu för glutenallergi. Som någon annan skrev kan problemen du beskriver ha med tarmarna att göra. Glutenallergi gör väl tarmarna inflammerade så de kan trycka på andra organ i kroppen osv. Gå till läkarn är mitt råd!

      Jag har upplevt samma sak, men inte gått till läkare, så min teori är helt och hållet min egen.

      Min tanke är att det är en nervsmärta, framkallad av – ingenting särskilt. Dock är olika punkter på kroppen förbundna med varandra; det är därför akupunktur och zonterpi fungerar. Man kan sätta en nål eller trycka på en punkt under, låt säga, fötterna och det framkallar smärta eller bedövning av smärta någon helt annanstans.

      Jag får, precis som du, en kraftig smärtförnimmelse i magen på vänster sida. Den smärtan fortplantar sig ner genom benet och ut i stortån. Ett ”anfall” kan pågå i sisådär tio minuter, med ett varierat antal attacker. Mellan attackerna har jag inte ont alls.

      Preciis så hade jag under min senaste graviditet. Oftast fick jag dessa ”kramper” när jag satt på toaletten. Får jag fråga om du bär på någon övervikt? För jag funderar på om det var min övervikt som fick någon nerv i kläm. Speciellt när jag satt ner på huk liksom…

        Nej, är 178 och väger 69-70 så är inte överviktig även om det såklart finns att ta av. Så tror inte det är roten till mina problem. 🙁

      Jag har IBS (irriterad tjocktarm) och får såna kramper ibland när jag slarvat med kosten (försöker hålla mig till Fodmap), är stressad eller inte sovit ordentligt.

    •Vart kan jag streama filmer/serier? Typ swefilm och andra?

    • Vart kan jag hitta räddningspatrulllen och darkwingduck, och andra liknande serie?

      nyafilmer.com är riktigt bra tycker jag ?

      Vet dock inte om dom serier du skrev finns där.

      Popcorn-time tror jag har det mesta du söker. Men försäkra dig att du laddar ner den äkta siten och inte en snoop. Det finns en mycket välgjord sådan. Googla ordentligt först.

        Popcorn Time är den sista man ska använda.

          varför då?

    Förstår inte vad det är för fel på mig! Var tillsammans med en kille för 5-6 år sedan. Han var 6 år äldre och vi träffades när jag var väldigt ung. Snabbt pratade han om giftermål och barn osv, vi var olika på många sätt och egentligen var jag knappt kär i honom (inte så som jag har varit efter honom). Gjorde slut efter ungefär 1 1/2 år och han hörde av sig till mig under flera månader samt flyttade till samma stad (hade distans och han bodde i min hemstad) strax efter att det tog slut i hopp om att vi skulle lösa det. Vi hördes inget mer eftersom jag inte svarade när han ringde/smsade. Han skaffade tjej ungefär 1 år efter och såg nu att de har gift sig. NU kan jag inte sluta tänka på honom. På riktigt, jag har alltid tyckt att han har varit sjukt jobbig och knappt ägnat honom någon tanke sedan jag gjorde slut men nu så kan mitt huvud inte släppa honom..? Jag har en kille sedan flera år tillbaka som har visat mig vad det innebär att vara kär och älska någon på riktigt osv. Men nu när jag såg att han gift sig så har det etsat sig fast. Varför? Det är inte som att jag har saknat honom eller att giftermål är min största dröm. Jag förstår inte.

      Du kanske trivdes med att vara åtrådd även om du inte ville ha honom?

      Ja vi fungerar ju tyvärr så! Vi vill både ha kakan och äta den.. vi är en bekräftelsetörstande art, vi vill bli uppvaktade även om vi nödvändigtvis inte är särskilt intresserade men när dom träffar nån annan så blir vi plötsligt det! Men känns som du bara får acceptera, släppa och gå vidare, inte mkt du kan göra. Skulle han vilja ha dig nu så skulle du nog ändå inse att du inte var ett dugg intresserad och tappa intresset. Bara mina spekulationer..

      Är inte dedär lite klassiskt… killen vill ha dig så gärna, och du dissar honom gång på gång. Han slutar vilja ha dig och vill ha en annan tjej istället. DÅ vill du ha honom, när han inte vill ha dig. Försök att se situationen objektivt, då kommer du förstå att du bara vill ha honom för att han vill ha en annan som inte är du.

      Du vill inte ha honom, du vill bara att han ska vilja ha dig

      Du vill ha honom för att en annan tjej också vill det. Inga konstigheter, men tror man måste förstå att det inte är äkta känslor.

      Släpp det. Du ville inte ha honom och vill fortfarande inte det. Han släppte det och gick vidare och har nu nån annan. Det är bara ditt ego som spelar dig ett spratt. Det går över.

    Jag har aldrig varit en människa som är avundsjuk på andra, tills nu. Jag blir typ ”nöjd” när det går sämre för vissa människor som jag irriterar mig på. Egentligen så älskar jag att puscha andra, men jag vågar inte puscha fler, för då känns jag osynlig. Eller så känns det som att jag hjälper alla och ingen mig när jag behöver det.
    Jag måste tillägga att jag skäms och får dåligt samvete att jag känner såhär. Vad tror ni jag behöver träna på? Självkänsla/självförtroende visst. Men har någon något tips på hur?

      Jag vet inte, men tänker så här:

      Du kanske kan fundera på vad eller vem som har fått dig att förändras. Någon eller några kanske har gjort dig besviken en gång för mycket och så blir det som ”ett sår som inte läks”.

      Och just ett sår som inte läks på t ex foten vill du ju inte hoppa på/ gå på.

      Så då undviker du antagligen det ”såret”. Så istället så skyddar du dig själv istället och har då stängt av många känslor och blivit lite bitter.

      Kan det vara så på ett ungefär? Vi orkar ofta en bra bit, men om folk använder sig av våran hjälp på ett egoistiskt sätt alltför många gånger så tröttnar vi till slut. Då kan det ta sig uttryck på sätt som vi inte känner igen.

      Så om jag vore du skulle jag prata eller skriva av dig (ev. till dig själv) för att försöka kunna se vad som gör dig så förändrad. ?

        Och ja, läs gärna på om självkänsla, självförtroende, men även om kommunikation. ?

        Tack!? ska försöka med det!

    Hur slutar man bry sig om vad andra tycker och tänker? Hela mitt liv har jag gjort olika val baserat på vad folk ska tycka om mig. Nu börjar jag tveka på min utbildning, som jag har ett år kvar av, för att folk hela tiden pratar ner den. De hånar folk som går den, säger att ingen kommer hitta något jobb, att det är en låtsasutbildning osv.

    Har så ångest över detta att jag fruktar att börja plugga igen för att jag inte vill att studietiden ska ta slut och jag kanske får allting alla sagt bekräftat ?

      Jag skrev precis ett nytt inlägg för att detta hamnade i modd, så om det är upprepning så beror det på det… (om inte Camcam kan låta bli att publicera det nya inlägget?)

      Man blir äldre och får perspektiv på saker och ting. Tänk vad många som fått veta att deras livsval är knäppa men ändå lyckats och kunnat göra det som de VILL göra. Alla som kritiserar dig har ju inte din känsla och vilja, de ser allt utifrån och känner inte drivkraften. Folk pratar så mycket, det är ditt liv. Rätt vad det är har det gått tio år och hälften av människorna vars åsikter är så viktiga idag finns i backspegeln av olika anledningar. Fatta dina egna beslut så formar sig livet därefter. ?

      Till ”?”

      Jag tror att många människor idag känner sig rastlösa och stressade och då försöker de stresshantera genom att försöka dominera andra.

      Tänk så. De vill försöka bestämma över hur det går för andra människor, då de måste få ur sig stressen på något sätt. Då försöker de mästra andra och vara negativa för då lär det vara åtminstone några som påverkas negativt till slut.

      När de istället kunde försöka få både sig själva och andra att må bra. ?

      Det tar tid och kräver övning! Som allt annat i livet. Men jag tror att huvudsaken är att du lever ett autentiskt liv med dig själv i fokus. Några tankar:

      Släpp självcentreringen – ingen bryr sig nämnvärt om vad du gör. Att de pratar ner dig beror ENBART på faktorer som ligger hos personen du pratar med. Du måste fokusera på dig själv. Du är den viktigaste personen i ditt liv, det är du som ska leva efter din magkänsla och vad du känner är rätt. Lev autentiskt och håll rent kring ditt eget hus. Det vill säga: fatta grundade beslut, behandla andra på det sätt som du anser är rätt. Att de går på dig ligger 100% hos dem, hur jävla jobbigt det än är. Men du kan inte ändra på andra människor runt omkring dig. Och du ska inte ens göra andras inventeringar – det spelar ingen roll vilken anledning de har till att de gör som de gör – så länge du gör det som är rätt, som känns rätt i din kropp och själ, och så länge du behandlar andra som du själv vill bli behandlad så har du gjort Allt. Som. Står. I. Din. Makt. Släpp fokus på alla andra. De lägger två minuter på att negga för de val du har gjort. Sen går de vidare. De skiter egentligen i vad fan du har för dig. Så det är onödigt för dig att lägga mer energi på detta än vad de har gjort.

      Sen kanske du ska fundera på om du behöver ha människor i ditt liv (om det här är människor du har en relation till) som inte stöttar dig. Omringa dig med människor du tycker om och skit i resten.

      Gör din grej och följ ditt hjärta. Och kom ihåg att känslor bara är just det – KÄNSLOR! – och de går över. Försök finna en ro i det. <3

        Mkt klokt skrivet, Bmd! (Som jag just berömde här ovanför)

          Haha, tack snälla x 2.

            ?

    Hjälp! Hur tar man sig ur ett förhållande där man är ekonomiskt beroende av mannen och har barn ihop? Ska man vara olycklig och ”stå ut” tills barnet växt upp och låta dem ha dom bästa förutsättningar som små eller ska man lämna mannen, slita barnet med varannan vecka och sätta sig i en tvåa med en knapp lön att överleva på. Låter kanske enkelt men alltså jag bli knäpp! Vill bara att vårt barn ska få en bra och trygg uppväxt..

      Har ni sambo avtal? Delar ni bostadsrätt eller hus?

        Han äger massa fastigheter och vi bor i en av hans jättefina lägenheter. Vi har inget samboavtal, ingenting! Jag skulle stå där utan någonting om jag lämnar han. Därför befinner jag mig i en knivig sits..hamnar i en beroendeställning tyvärr.

          Men du har väl ett jobb? De flesta människor klarar av att leva på en lön. Du kan kanske inte bo i en lika fin lägenhet som du bor i nu, med du behöver knappast bli hemlös.

          Ta av offerkoftan och ta tag i ditt liv!

            Att man har ett jobb innebär inte att man överlever på lönen.
            Hyran kan kosta hela ens lön och det kanske inte ens finns billigare bostäder.
            Fan vad dömande du låter!

          Ta kontakt med en jurist, betala för nån timmes rådgivning! Sambolagen är tillämplig så du går med största sannolikhet inte alls tomhänt om du bestämmer dig för att lämna.

      Känns ju inte rättvist mot någon av er att du ska ”stå ut”. Då förtjänar både du och mannen att släppas fria och hitta någon som ni faktiskt vill vara med. Tror barnen mår bäst av det i slutändan också.

      Har själv suttit med exakt samma funderingar! Till slut bestämde jag att jag inte vill att mina barn ska leva varannan vecka liv innan jag vet att jag kämpat för vårt äktenskap. Så vi tog tag i våra problem och tog hjälp av en parterapeut och det var tufft som fan men vi kom ut på andra sidan och är lyckliga tillsammans idag!
      Du ska lämna och bo i den där lilla tvåan med ditt barn för ditt barn när du vet att du gjort ditt allra bästa för att hålla ihop med din partner först. Då slipper du sitta och tänka ”tänk om jag kämpat mer. Tänk om jag gjort si och så….”. Men givetvis, känner du nu att det inte finns något att kämpa för så lämna nu. Ditt barn kommer trivas i en tvåa oxå och ni kan bygga upp ett fantastiskt liv!

        Tack Anonym för ett bra, fint och ärligt svar! Jättetacksam! Kina

      Kolla igenom sambolagen, har ni inget avtal som avtalar bort den ska du inte alls stå utan något vid separation.

      Följ ditt hjärta.

      Träffa en ny i smyg om du ändå vet att du kommer lämna. Någon som du kan flytta ihop med med en gång kanske.

      Eller ser du till att ordna egen bra ekonomi

      Ända tipsen jag har!

        ?

    Det här med bostadsmarknaden. Kommer det att bli en krasch? Eller är det kanske inte möjligt att förutspå det? Bör man vänta med att köpa en bostadsrätt? Vill egentligen inte alls köpa någon men det känns omöjligt att få ett förstahandskontrakt på en hyresrätt i Stockholm.

      Har du arbete? Vad är din maxhyra? Vad är dina krav på områden? Vi fick två lägenhetserbjudanden (förstahandskontrakt) efter fyra månader av sökande (inte i centrala Stockholm men med bra förbindelser) och ännu ett år efter fick vi ett förstahandskontrakt i innerstan. Helt utan kontakter! Det vi gjorde var att googla på privata hyresvärdar. Tvivlar ofta på folk som säger att detta är omöjligt för vi är verkligen beviset på att det är möjligt att få förstahandskontrakt i Stockholm av alla ställen.

    Hej alla ögonbrynsexperter där ute, jag har ett dilemma!
    Mitt ena ögonbryn ”börjar” med en stor leverfläck (vid näsroten). Den är ganska ljus o står upp lite. Borde jag behandla den som en leverfläck o plocka bort hårstråna som växer i den eller som ett ögonbryn o försöka sminka över den? Mycket tacksam för svar o synpunkter.
    Mvh // Ilandsproblem

      Rör inte håren i leverfläcken! Klipp kort och sminka över

        Varför får man inte göra det?

      Frys den med cryopen för 200kr.

      Gå till en hudläkare. Dom vet väl ändå bäst?

    Har precis fått reda på att jag är gravid. Jag måste pågrund av hälsoskäl alltid åka in till gynakuten vid bekräftat graviditet. När läkaren gjorde ultraljud så såg hon av en slump att jag har en cysta på min ena äggstock som blöder. Hon sa att det är inget man gör åt. Är det någon här som har haft en cysta som har spruckit vid eller utan graviditet. Det gör mig orolig.

      Din läkare är nog den som kan svara bäst på din fråga.

      Jag har haft en cysta som spruckit nen var inte gravid. Hade väldigt ont så blev uppmanad att åka till gynakuten men då hon kunde se att den spruckit redan (och förklarade att det var smärtan) så gjorde det inget åt den. Detta var på gynakuten i Danderyd som jag förstått ska vara bra. Efter det gick det över och jag har aldrig känt av det igen.
      Detta var som sagt vad som hände mig men du kanske kan få någon mer uppföljande undersökning om du känner dig orolig? Kram

      En nära vän hade en cysta på äggstocken som brast när hon var gravid och det gick bra men hon var på sjukhuset för en koll. Lycka till ❤️

        tack att ni delar med er. Såklart litar jag på läkarens ord men ibland är de skönt att höra andras erfarenheter ☀️

      Min erfarenhet av cysta under graviditet är att jag hade en 6cm stor dermoidcysta som växte med graviditeten. Den störde ingenting (fick jag veta) och opererades bort några månader efter förlossning. De var så obrydda, gynfolket, cystor var tydligen extremt vanligt förekommande under graviditet. Även sådana som blödde. Smärta är väl det som gör att man ska kolla detta.

    Okej, jag köpte just en biljett i Ticketmasters app till Gyllene Tider på lördag. Betalade med Swish, pengarna har dragits. Men i ticketmasters app stod det hur länge som helst att min betalning behandlades. Gick till slut därifrån. Tänkte ringa dem imorgon, men kan de se att de fått pengarna och lösa det eller har jag blivit av med 670 spänn och måste köpa en till? Jag köpte en annan biljett bara 10 minuter tidigare och det gick utan problem. ?

    Tycker Kenza är snyggast och verkar bäst

      Tycker hon är 0 jämfört med lyckman

    Era bästa tips på att sluta skjuta upp saker?!?

    Jag känner mig så kass som aldrig gör det jag tänkt på dagarna ..

      Gör det du bestämt innan du får göra ser du vill. Städa först och fika sen, om det motiverar dig. Förstår du hur jag menar? Funkar bra som morot för mig.

      Listor!!!

      Jag är prokrastineringens urmoder, men blir av någon anledning motiverad om jag skriver upp saker jag ska göra på en lista och successivt får stryka saker jag gjort. Kan även skriva upp saker jag redan gjort bara för att få börja stryka saker.

        Då bra!!!
        Jag skjuter också upp allt! Hopplös egenskap ?

          *så

      Bestäm dig för att i alla fall göra det i 5 minuter och sedan är set okej att sluta om du vill. Fungerar fint för mig som oftast bara behöver en spark i ? när latheten eller framtidsångesgen sätter igång.

      Fick mig att tänka på texten på Fritiof Nilsson Piratens gravsten:

      ”Här under är askan av en man som hade vanan att skjuta allt till morgondagen. Dock bättrades han på sitt yttersta och dog verkligen den 31 jan. 1972.”

        Finaste gravtexten och världens vackraste kyrkogård Ravlunda Österlen ❤️

      Börja alltid med det tråkigaste

      Googla på pomodoro. Finns som app. Hjälper mig mycket!

    Alltså skojkontot på insta där det drivs med Bella, tror ni det ligger någon sanning under tredje bilden, typ att pojke lånade ut lånade pengar till flicka pga av icke täckning på nyköpta hus, och sedan vägrade återge pengarna när lånegivaren ville ha tillbaka dom? (Gissar ju på att det är Hajen som driver det dära kontot)

      Jag tror definitivt att det är hajen. Jag tycker mig känna igen hans språk och humor.
      Det faktumet att inläggen kommer snabbt efter ILs postningar tyder på att personen följer henne noga.
      Samt att tonen är ganska bitter ibland. Det hela är absolut personligt för skribenten.
      Hur mycket som är sant och hur mycket som är överdrifter i komedisyfte…eller i syfte att skapa intresse och rubriker….svårt att säga förstås.
      Att IL kör lite high chaparral, lite ruffel å båg osv. Det tror jag de flesta förstår, utom de mest inbitnad fansen.
      Men att han skulle betalat för huset och att hon sedan dumpar honom utan att ge honom pengar tillbaka när hans kreditorer kräver honom på pengarna. Nja, det låter märkligt. Då hade han väl kunnat ta henne till domstol, eller?
      Eller gav han henne en påse kontanter och har inga bevis?

      Kontot heter?

          Tack!

          griploov
          ”Sagan om punggreppet. En nutida Romeo och Julia. – Flicka och pojke blir kära. Båda ambitiösa, unga och har förkärlek för det pekuniära. Pojke lånar pengar för att få mer pengar. Allt går bra. Flicka köper stort hus men saknar täckning. Pojke lånar ut lånade pengar till flicka. Pojkes långivare vill ha tillbaka pengar. Flicka säger nej. Pojke insisterar. Flicka har skit på pojke och kopplar punggrepp. Flicka lever vidare i sin egocentriska prinsessvärld. Pojke är historia.”

      Så grymt bra!

      Jag har hela tiden funderat över Haj, hus, bankrutt och hur dessa tre hänger ihop. Ja jag tror något ligger det. OBS, tror!

        Ja, jag tror också att den lilla historien har lite sanning i sig. Undrar dock vad Bella har för hållhake på Hajen, om han nu inte vill gå ut med hela historien…

        Då skulle inte huset vara belånat upp till taket.

      Alltså, jag som inte har en aning om hur det egentligen står till hade kunnat skriva det där utifrån vad jag läst på bellas blogg+insta, flashback och här. Bara för att det ”bekräftar” teorier här behöver det inte vara sant. Men vad vet man.

    Jag har just nu köpt min egna bostad. Mitt ex har köp ut mig. Vi sitter med bodelning. Han jämför med blocket.

    Jag vill slå honom samtidigt älskar jag honom och vill att det ska vara vi.

    Han gjorde slut med mig. Hur ska jag tänka?
    Har inte många vänner att vända mig till!

    ❤️❤️❤️

      Hej fina du!

      Hur menar du? Vad är det du vill tänka eller tycker du borde fundera på?

      Lider med dig. Har inga råd eller nåt men hoppas allt snart känns bättre.

      Allt det praktiska/juridiska är reglerat i lag. Det finns till syvende och sist inte så mycket att tvista om, såvitt man inte är oense om vem som hade med sig soffan när man flyttade ihop med mera i den stilen.

      Det är knepigare med det känslomässiga. Där behöver du kanske en bra terapeut.

      Har ni kommit så här långt i processen så är det slut.
      När inga fantasier om att det blir ni igen. Det blir inte ni igen.
      Ju snabbare du accepterar detta desto snabbare kan du läka.
      Jag slösade år på att se tillbaka, försöka igen, hoppas blablablabla…ångrar mig bittert.
      Efter vissa händelser är man inte samma människor igen. Kan aldrig bli detsamma.
      Man kan aldrig bada i samma flod två gånger, sa någon till mig.

    Vilka är era sämsta egenskaper? Mina är att jag är rädd för att ha fel, hatar konflikter och låter därför många saker vara som kanske egentligen är värt att ta en konflikt för, får lätt dåligt samvete över egentliga skitsaker ex. om jag och pojkvännen ska se på film och jag övertalar honom att se den jag vill.

      Jag tar ALLT personligt och har svårt att agera ”rätt” när jag hamnar i försvarsläge. Förhastar mig alltid och gör en höna av en fjäder. Sen lugnar jag ned mig och skäms. Har alltid varit översramatisk, tyvärr.

        Du råkar inte bo i Märsta?

          Heter du lilla My, ettrig och elak som hon.

            Haha! Näh, heter varken Lilla My eller bor i Märsta. Har dock håret i en stram knut just nu och var i Märsta senast förra veckan.

      Jag är extremt konflikträdd.
      Gråter ofta. Kan börja gråta av något så töntigt som att någon skriver något otrevligt på nätet.
      Jag tar allt personligt. Och blir gråtfärdig/börjar gråta.

      Måste alltid ha kontroll över situationer och blir stressad av spontana saker eller överraskningar.

      Är lättirriterad och kan få utbrott för de mest triviala saker om om jag har en dålig dag. Det blir ju ofta de som mig står närmast som får ta smällarna (då man vet att de ändå kommer älska en).

    Gravidkläder – någon som har tips på hemsidor/affärer som säljer snygga graviditetskläder?

      Köpte ca inga gravidkläder. Svindyrt och då har man de bara ett par månader. Köpte några svarta gravidtights på hm, hade rymliga klänningar till, skjortklänning, tunika, t-shirtklännng, långklänning – som jag redan hade.

        Tack för bra tips ändå 🙂 ska kika på lite sånt också. Problemet är mest att mina boobs blivit så himla stora så 90% av mina klänningar känns redan tighta över brösten ? men ska kolla på vanliga kläder också.

          Köp gravidkläder. Du tänjer ut dina egna annars och det blir aldrig lika skönt led vanliga

      Asos har absolut snyggast gravidkläder, även Topshop och HM tycker jag är bra. Har också sytt om jeans själv när jag inte hittat snygga lösare jeans, mkt lättare än man kan tro!

        TACK! Har bara kollat HM, inte ens tänkt på de andra. Ska kika bums.

        Tycker också asos har bra utbud! Köpte ett 4-dels set med klänning, leggings, linne och kjol i svart stretchigt tyg. Gick att kombinera med varandra och kläder jag redan hade, tex några lite rymligare skjortor samt stickade tröjor (var gravid vinter/vår). Har du stora bröst i förhållande till övrig kropp så köp inte några kläder från Boob, de sitter inte snyggt eller skönt då tycker jag.

      Köpte en hel del från bonprix. Har kvar några klänningar som jag fortfarande använder. ?

    Jag fick i måndags veta att jag aldrig kommer få jobba med det jag vill jobba med. Alla drömmar och framtidsplaner raserades. Jag har pluggat i två år förgäves.
    Det känns som att jag blev serverad en dödsdom. Hur går man vidare?
    Framtiden ser trist och jävligt dyster ut. Jag hade ju hittat det jag brinner för och jag ÄLSKAR mitt jobb.

    Många dörrar stängdes. Andra är öppna men det är inte alls intressant.

      Svårt att hjälpa dig utan mer detaljer. Vill du dela mer??

      Får man fråga varför du aldrig kommer få arbeta med det?

        Ni vet som när man inte får jobba som pilot för man är färgblind eller har diabetes? På den vägen är det typ… jag lider inte av det,det påverkar mig inte i vardagen, men bara för att det finns en chans på miljonen att jag känner mig svimfärdig har jag blivit stämplad med ett NEJ och det gäller samtliga jobb som är ”viktiga”.

          Aha. Fortfarande svårt att ge dig en konkret lösning på hur du skulle kunna hitta något som skulle bli ett nytt drömjobb inom samma fält. För det finns säkert. Du har bara inte räknat ut vilket och vilken väg det är än. ??

          Tråkigt att höra! Ge det lite tid. Din dröm har just krossats, förvänta dig inte att ha alla svaren nu. När det börjat landa, börja fundera över vad som driver dig, finns det element inom det yrket som du kan få på andra sätt? Eller skulle det bara vara en jobbig påminnelse? Finns det något annat yrke du funderat över tidigare? Eller nått annat som du känt dig lockad av? Osv.. men först och främst ge dig själv tid att vara ledsen och besviken ?

    Det här är en av många goda anledningar till att gå till rätt person ? Som kund berättar du vad det är du vill behandla och sedan får du förslag på hur man kan göra för att få ett så bra resultat som möjligt. Lite förenklat kan man säga att botox ”slätar ut” medan fillers ”fyller ut”. Ibland är det ena att föredra, ibland är det en kombination. Beror ju på hur just din rynka ser ut ?.

      Hamnade lite fel ?

    Tips på feel-good poddar? Gillar tex Pillowtalk med Peg och Penny, Vanja & Josefin (som tyvärr inte poddar längre) och Parnevik & Engblom.

    Vill ha peppiga poddar men också bara babbel liksom. Dock positivt babbel och inte där man hånar och pratar nedsättande om andra.
    Gillar tex inte Alice & Bianca, Hannah & Amanda, Alex & Sigge

      Nu är inte det här riktigt samma genre som de poddar du listade upp men har du lyssnat på relationspodden? De kommer inte direkt med några djupa insikter (jag menar det är katrin och bingo?) men det är verkligen en babbel-podd att ha i bakgrunden som man då och då skrattar till åt:)

      Jag älskar Gynning & Berg! De kompletterar varandra så bra och är så härliga. Har svårt för Gynning i sociala medier men i podden är hon helskön. Tycker också att Adam o kompani alltid är underhållande. Men jag gillar inte när det blir för babbligt och man bara pratar om sig själv hur länge som helst. De jag nämnde nu är lite mer ”uppstyrda” där man tänkt ut ämnen att prata om och så, men ändå med spontant och positivt prat.

    Åh vad jag blir irriterad på mig själv. Min kompis som bor på annan ort sedan flera år tillbaka (vi har naturligt glidit ifrån varann lite) är här i stan och vi skulle ses. Sen fick jag reda på att h*n har med sig en drös av vänner (5-6 stycken). Jag är både blyg och introvert så jag kom mig verkligen inte iväg för att träffa dem ikväll. Jag tycker det är okej med 1-2 nya personer, men när jag inte har någon jag känner mig trygg med vågar jag inte. Det är som en spärr. Någon som är likadan? Hur gör man?

      Vet inte hur du ska göra, men vill bara att du ska veta att din reaktion inte är ett dugg konstig. Jag hade också ballat ut, skulle inte känna mig trygg med att hänga med så många nya människor. Jag är också lite blyg och introvert.

      Hade känt likadant och hade förmodligen tackat nej och förklarat läget. Typ ”jag såg fram emot att ses bara vi och känner tyvärr inte att jag har energi till att möta så många nya personer på samma gång just ikväll. Hoppas ni får det trevligt, vi kan ses en annan gång”.

    bästa vs sämsta plastikklinikerna i sthlm?

      Har bara erfarenhet från en i Stockholm men är jäääättenöjd: Nordiska Kliniken.

        Haha en till här! Patrik höijer är wow.

      Och för att du ska få något mer svar än Nordiska Kliniken så kan jag tipsa om Akademikliniken som jag iallafall är väldigt nöjd med. Allt ifrån första konsultation till all eftervård. Min läkare är Maximilian Otte. Lycka till!

    En fråga!
    Har precis läst ut en bok av Stephen King. Översättaren hade nog inte sin bästa vecka på jobbet. Texten innehöll flera felaktiga meningsbyggnader och syftningsfel. Egentligen bryr jag mig inte så mycket om det, bara man förstår handlingen.
    Men nu till frågan. En person i boken säger
    -Jesus på sin ponny! Det är när hon blir avbruten och irriterad.
    Vad jag förstår så är det ett direktöversatt utryck.
    Rotade lite på nätet och hittade förklaringen Dammit.
    Jag försöker hitta vad vi egentligen säger på svenska. Kan det vara ”gudars skymning”?
    Eller vad?

      Jesus på sin ponny! Det ska jag omedelbart börja använda.

        Haha jag skrattade gott när jag läste det och förstår andemeningen. Finns ju gott med talesätt på alla språk som blir helt orimliga vid översättning.

          Min mamma brukar direktöversätta talesätt och ordspråk från sitt modersmål, utan att märka det. Sen hävdar hon bestämt att det heter så på svenska. En av mina (många) favoriter är ”spring in i min röv och ring din mamma”.
          Hon är som en dålig Google translate, haha. Älskar henne

            ???

            Dansk?

            Hahaha!

      Mitt favoritexempel är en översättning från engelska:

      Ja, läspade Bill.

        ???

        Gapskrattar!

        Fy fan vad roligt!

        Fattar inte! Hjälp?

          Tog mig en natt men det finns inget s att läspa fram i ’ja’

          Man läspar inte när man uttalar ”ja”, eftersom ordet inte innehåller något S

      Inte min egen, men rolig ändå: ”It’s not the fart that kills, it’s the smäll.”

    Hur mycket tjänar ni och er partner efter skatt? ?

      Jag tjänar ca 17 500 efter skatt. Min man pluggar utan CSN, pga massa olika grejer. Såtte…fett med pengar att leva loppan för! Eller inte 😛

      27 k, lever däremot ensam

      Jag runt 23’ 25år
      Han runt 22’ 28år
      Efter skatt ?

    Förklarade min ”oro” för pojkvännen om att jag var gravid. Han blev supernervös och ville verkligen inte att jag skulle vara gravid, i annat fall hade vi behövt göra abort. Jag var inte gravid och han blev såklart lättad. Nu funderar jag på framtiden. Kommer han alltid känna såhär? Jag är inte heller redo för barn men blev lite chockad över hans noja när jag sa att jag kanske var det.

      Hur gamla är ni? Hur länge har ni varit tillsammans? Om det är så att det är första gången ni öht diskuterar graviditet och barn kanske du inte kan klandra honom. Men fundera på vad som är rimligt för dig, vill du bli gravid och skaffa barn i framtiden och hur länge känns det bra för dig att vänta? Jag och min respektive sköt upp barnskaffandet i många år för det var alltid något annat som fick prio först och skulle hända. Sen när jag var 30 var det visst inte lika enkelt att bli gravid! Så mitt råd är, fundera på allvar vad du vill och ta sedan en diskussion med killen! Ni vet bara var ni står om ni pratar om det

    Är det nån som kan svaret på den här gåtan som sprids på Facebook?
    Orkar inte leka med i såna lekar men vill veta svaret ?

    Någons mamma har fyra söner: Norr, Väster och Söder. Vad är namnet på fjärde sonen

    Jag har läst att det inte ska va ”någon”

      Ja? Du har ju svaret…

      Någon

        Jag skrev ju att det inte ska va någon.
        Jag såg en kommentera i kommentatorfältet istället för messenger, han skrev Någon och fick svaret Att det var fel.

          Vad är svaret

      Jag kan förstå att ”Någon” inte nödvändigtvis är rätt, eftersom det kan vara en dotter.

        Så kan det vara. Men vad tusan är svaret då

      Vad

        ”Vad” är namnet på den fjärde sonen

          Jamen så klart!

          Så klart. Då är det inte ens en fråga. Ett påstående bara ?
          Tack

      ”Vad” är det enda jag kan tänka mig om det inte är någon 🙂

      Är jag trög, varför är inte svaret Öster?

        För att det är det uppenbara.

        Då hade det inte varit en gåta.

        Det är inte ens en fråga.

          Ah, just det! Inget frågetecken = ingen fråga, bara ett påstående. Nu fattar jag det med, jädrans så snyggt!

          Tack! Tydligen trög alltså. ?

            Fast där är ingen punkt heller. 😉

      Vad

        Den sista sonen är ju ”någon”, ”någons mamma har 3 barn”. Någon + 3 till = 4 barn

          Nej, Vad är svaret.

          Men är ”någon” ens ett namn?

            Är ”Vad” det?

      Finns inget svar eftersom det inte finns någon fråga.

      Svaret är Vad

      VAD är namnet på den fjärde sonen.

    Hej, har någon bra tips på hur man får distansförhållande att funka? Har träffat en kille som bor ca 17 mil bort (obs vet att det inte är så långt, och att andra har det värre, men har aldrig haft distans förut) och just nu träffas vi bara på helger. Jag jobbar ca varannan helg, så då kommer vi inte kunna ses. Känns som att jag ska gå under av saknad. Hur har ni som haft distans fått det att funka?

      Se film/serie tillsammans via ex facetime, vi videoringer ofta på kvällen när vi går och lägger oss och ibland pratar vi och ibland bara somnar vi så ”tillsammans”, skickar mycket bilder från vår vardag till varandra osv. Vi bor 9 timmars resa ifrån varandra och kan ses ca var tredje, fjärde månad (inte för att vi skulle ha det värre för det, saknar man någon så gör man det oavsett om de bor två hus bort eller på andra sidan jorden).

      När vi distansade sågs vi ca en gång i månaden. Det var jättetufft, men vi ringde, smsade, skypade varje dag. Efter åtta månader flyttade han in hos mig. Idag är vi gifta och har varit tillsammans i sex år, men vanan att höras hela tiden sitter i och vi smsar alltid när vi är på jobbet. På rasterna, ej på arbetstid

      Har en kompis som har sin kille i Holland. De har klarat över 2 är tsm och innan hade hon 2,5 h tågresa bara till flygplatsen… men de har klarat det. Hur de gör vet jag inte mer än att de försöker ses så ofta som möjligt och största anledningen är väll att de älskar varandra såpass mycket. Ge det en chans. Är det den rätte inbillar jag iaf mig att allt löser sig ❤️

      Telefonsex. Och om man vågar, så har man preppat med roliga leksaker i förväg, där den andre bestämmer vad som ska göras.

    Hej! Är det någon annan som varit med om ovanligt lång läkning av sår och blåmärken? Och som sedan blir tydliga röda märken. Hade ni i så fall någon brist eller något annat tillstånd som gjorde att det blev så? Blev det bättre sen?

      Kanske inte riktigt svaret på din fråga. Men jag fick jätte lätt blåmärken och som läkte jätte långsamt för några månader sedan. Då ringde jag 1177 och dom sa att det är något man ska kolla upp. Så gick till vårdcentralen och lämnade blodprov för ktrl blodkropparna. Men det såg normalt ut så det vara bara att släppa.
      Så kolla upp det:)

    Sämsta vet jag inget om men Nordiska Kliniken och Proforma ligger i toppen i Sthlm.

    Var är IL? Hon sa på Instastories att hon skulle ta ”semester från semestern”… Gbg?

      Ja, det är väl klart som korvspad att hon är med ES. Han kräver ju radioskugga i relationen (med rätta).
      Frågan är hur länge hon orkar leva så.
      Och hur länge hon har råd att leva så..
      Följarna väntar ju med spänd förväntan på mer info nu.
      Om den aldrig kommer så rasar nog uppmärksamheten.

        Precis, hon klagade på Odd i sitt sommarprogram att han begränsade henne, men nu då? Radioskugga?!? Hon som lever för sin blogg. Kommer ALDRIG att hålla. Kom i håg var ni hörde det först! ?

          Hon håller nog igen så länge snubben har miljarder på kontot. Aldrig att hon hade tonat ner sig för en sketen miljonär.

    Vill mest bara skriva av mig och vet att det är på en skvallerblogg men spydiga kommentarer undanbedes tacksamt.
    I vilket fall, min kille sen 2 år gjorde slut med mig i måndags och allt känns så jävla pissigt just nu. Trodde verkligen att han var personen jag skulle skaffa barn och hus med och bli gammal tillsammans med. Vårat förhållande var väldigt lugnt och fint, vi har aldrig bråkat och skrikit på varandra, även om vi såklart har varit oense om vissa saker så har han varit så lätt att prata med. Han har förutom min partner också varit min absolut närmsta vän, han vet saker som jag inte sagt till någon annan och varit ett väldigt stort stöd bl.a. när jag gick in i väggen förra hösten.
    Vi har inte pratat sen dess men han sa då att han vill fortsätta vara kompisar, vad det nu betyder och sa även att han vill komma och hälsa på mig då jag flyttar till en annan stad för att plugga i 1 år.
    Min hjärna är bara ett stort virrvarr av tankar och obesvarade frågor och jag har så stor ångest att jag typ inte klarar av att äta något.
    Anledningen till att det tog slut var för att han tappade känslor för mig, inte såg en framtid tillsammans och att han vill ha space.
    Vet inte riktigt var jag vill komma med det här mer än att få skriva av mig som sagt.

      Hej raring! Vet vad du går igenom. Tappade känslor, det är grymt att höra det men faktiskt bra.
      Det tror du inte nu. Jag fick också höra det. Det sved som tusan men det hjälpte mig att gå vidare.
      Har bara en sak att råda: gå inte ner dig träsket. Fastna inte.
      Sörj men gå vidare.
      Han är INTE den enda bra mannen i världen.
      Du kommer träffa någon, om några månader, kanske några år.
      Han kommer vara den mest otroliga killen, kyssas så skönt och du kommer inte längre minnas vad det var du grät om. Lovar…
      Denne snubbe sitter i sin lägenhet nu ikväll och tittar på TV, helt ovetandes om din existens.
      Du kommer över det här.

        Fint skrivet! Blev peppad själv trots att jag har sambo! ?

        Inte för att vara en party pooper – men nej, det är inte alls säkert det sitter någon kille där och väntar på henne. Alla är inte menade att träffa någon. Vissa är ensamma hela livet.

          Men så kan man väl inte skriva! De som är ensamma hela livet är personer som du och ska du nu säga till mig att ”jag är minsann inte ensam” så är det bara för att du träffat en likasinnad. Var snäll.

      Usch vad jobbigt! Skickar en stor kram till dig! Tror det inte finns något någon kan säga för att trösta dig just nu egentligen men försök komma ihåg att det kommer att komma dagar när du inte har samma ångest och till slut kommer det dagar då du mår bra igen. För att komma dit så fort som möjligt behöver du bryta all kontakt med honom så fort som möjligt. Att ni ska vara vänner och umgås är uteslutet så länge det finns känslor kvar från din sida. Det är jobbigt att inte få prats med en person man älskar men det är nödvändigt för att kunna må bra igen och för att du ska hitta personen som det är meningen att du ska bli gammal med!

    Ääeh men vafan. Skrev ett inlägg för en timme sedan som hamnade i modd, tänkte att det skulle leta sig igenom till slut men har förfarande inte gått igenom. Irriterande när man verkligen vill ha svar på en fråga ??‍♀️

      Ställ den igen?

        Absolut, men jag upplever att man har störst chans att få svar på sin fråga desto tidigare man ställer den och därför var jag ”tidig” med den. Därför sjukt irriterande att det utan anledning hamnade i modd.

          Men så blir det ibland 🙂 irriterande men acceptera läget.

          Men så blir det ibland 🙂 irriterande men acceptera läget. Lika stor chans att få svar om man skriver långt ner. Jag kollar inte längre längst upp utan bara scrollar ner

      Har undrat över vad som triggar modd.
      Är det vissa ord?

        Jag tror det, och har för mig att vissa inlägg bara rent automatiskt kan hamna i modd eller om man t ex skrivet ett långt inlägg. Varför vet jag inte.

        Är det verkligen så? Ibland hamnar jag där trots helt vanliga ord som varken är fula eller kränkande eller dåliga på något sätt. Har därför fått för mig att det kanske är om man skriver korta/snabba svar eller många svar i rad.?

    Någon här som läst kriminologi? Vad arbetar du/ni med idag, var det tufft att plugga, hur är lönen och finns det goda chanser till jobb efteråt? ?

    Är utbildad förskollärare men är trött på dagens arbetsförhållanden inom förskolan.. Skulle mer än gärna skola om mig till att bli kriminolog och arbeta med olika typer av brottsförebyggande eller utredningar ?

      Någon lite högre upp i fältet sa att den var det och att arbetsmarknaden var usel. Leta upp kommentaren

      Vill du verkligen jobba på Brottsförnekande rådet och ljuga som Jerzy?

        Konspiratorisk much?

      Hej hej! sent svar kommer här men förhoppningsvis tittar du in här idag också 🙂 Har två kompisar från studietiden som läst kandidat i kriminologi. Den ena jobbar på 11414 med ”mindre utredningar” eller vad man ska säga, tar in anmälningar, samlar bevis och följer upp etc. Den andra jobbar som civilutredare inom polisen. Verkar finnas en hel del man kan jobba som inom polismyndigheten och liknande även fast man inte är utbildad polis. Läste högre upp att det var svårt att få jobb, dock fick båda mina vänner jobb efter ett sommarjobb inom krimvården. Lycka till 🙂

    Ska göra koloskopi imorgon och är så nervös. Gjorde en rektoskopi för några månader sedan som inte visade något. Tyckte det var så obehagligt att jag fick tårar i ögonen. Är livrädd för koloskopin imorgon. OCH hungrig ? mvh inte fått äta sen igår kväll.. någon som gjort en rektoskopi med lugnande/smärtstillande som kan lugna mig?

      Koloskopi med lugnande/smärtstillande ska det stå såklart*

      Jag har! Be om lugnande förklara stt du är nervös och orolig så löser dom det.

      Har inga egna erfarenheter men kan säga att en familjemedlem till mig nyligen gjorde en gasto- och koloskopi på samma gång och hen är överlag väldigt rädd för sjukhus och liknande. Men det gick väldigt bra och vi var förvånade över hur snabbt och smidigt det fick. Hen fick själv ta bussen dit och hem och det var inga problem. Så även om jag inte har erfarenhet så ville jag bara peppa dig lite. <3 Hitta en behaglig plats att "uppleva" i huvudet, andas djupt och när det är över får du belöna dig med något gott/roligt/härligt tycker jag. Tänk vad skönt när du är klar och är hemma och vaknar ur en härlig tupplur? 🙂

      Jag har, är inte jättekul men om det inte hittar ngt särskilt går det rätt fort. Man kan få lugnande ❤️

        Förlåt, men hur mycket är rätt fort i tid, ungefär??kan du uppskatta det på ett ungefär?

      Vid koloskopi sätts nål och du erbjuds både lugnande och ett starkt smärtlindrande läkemedel intravenöst före undersökningen. Alla upplever undersökningen olika smärtsam. Skulle du ändå få ont ges mer smärtlindring intravenöst.

      Det som brukar kunna göra ont är när kameran ska passera de tvära krökar tarmen gör. För att kunna passera krökarna lättare får du först ligga på vänster sida, och sedan efter en stund lägga dig på rygg eller ev mage. Det kan kännas lite obehagligt att vända sig med kameran inne i tarmen. Med lugnande samt smärtlindring brukar dock de flesta klara undersökningen väldigt väl. En del patienter klarar även undersökningen bra utan, men läkemedel brukar rekommenderas inte bara för patientens skull, utan även eftersom det är lättare för läkaren att genomföra undersökningen med en avslappnad patient.

      Du behöver inte vara orolig, du blir väl omhändertagen. Säg till när du kommer dit om du känner dig orolig. Efteråt kan du få ligga kvar en stund eftersom man blir trött och dåsig av läkemedlen. Tänk på att helst ha någon som hämtar dig. Du får inte köra bil/ cykla hem. Vid undersökningen blåses luft in i tarmen så räkna med en del pruttande ?.

      Hoppas allt ska gå bra ?!

      Oroa dig inte. Det lugnande du får, om det är samma som jag fick, blir du ”borta” på. Jag minns nästan ingenting.
      Det går bra. Lycka till.

      Ja och det var fan hemskt!! Hade en ”kurvig” tarm så det stod tre läkare och grävde i min röv medan sjuksköterskan höll mig i handen och injicerade smärtstillande. Lycka till!! Har hört att vissa knappt känner något.

      Jag har för ungefär 20 år sedan. Fick någon slags medicin och kände ingenting av undersökningen. Låg och tittade på skärmen och småpratade med läkare och sköterskor ? var ganska groggy efteråt så ordna med transport hem efter!

      Nu har du kanske redan gjort undersökningen men ifall du inte har gjort det så får du här ett peppande inlägg! Jag gjorde en gastroskopi/koloskopi för ca 1.5 månad sedan. Var jättenervös innan pga jag hade såklart googlat och bara fått upp skräckhistorier. Antar att inte så många skriver om det ifall det inte var något speciellt liksom. Men iaf, kom dit (gjorde min på st Görans i Sthlm), fick en gullig sköterska (Rita, du är bäst<3), berättade att jag var orolig och hade lite ångest. Fick både lugnande och smärtstillande. SJälva undersökningen var ju såklart obehaglig, kunde göra lite ont men var mest obekväm. De fick kalla in en annan läkare pga krånglig tarm men det gick bra efter det. För mig tog hela undersökningen med vila efteråt ca 1 h och kunde ta bussen hem efteråt samt åka tåg på eftermiddagen i 4 timmar. Allas upplevelser är olika men för egen del kan jag säga att fastandet innan + den där vidriga vätskan man skulle hinka i sig var betydligt värre än själva undersökningen. Lycka till och hoppas du får ett svar på varför du gör som du gör. Hos mig hittade de ingenting och går nu vidare med annan utredning. Lycka till 🙂

    Jag är lite orolig över att jag inte kan få barn. Inga spydiga kommentarer nu, jag vet att det är oansvarigt av mig.

    I mitt förhållande har jag och killen inte använt kondom en enda gång och vi har varit tillsammans sen november 2018, d.v.s. 8 månader. Vi kör alltid med avbrutet, d.v.s. att han drar sig ur precis innan han kommer. I mitt förra förhållande på 2 år var det likadant. Jag går inte på några preventivmedel. Är det konstigt att jag inte blivit gravid? Kan jag vara steril? I framtiden vill vi ha barn, inte just nu. Vad gäller varför jag är så korkad som inte har något skydd är för att jag provat preventivmedel förut och mått väldigt dåligt och sen övergått till avbrutet och det har inte hänt något… (än). Men det är inte det jag vill bli uppläxad på, utan veta om någon varit med om liknande och ändå kunnat få barn? Är detta vanligare än jag tror? Tacksam för svar!

      Min och mina kompisars erfarenheter är att oj, det är verkligen inte så lätt att bli gravid som man alltid trott. Det man tänkte på innan handlade mest om ”kan jag få barn eller inte”. Men sen när man väl vill bli gravid det så är det visst bara en liten chans för de flesta en gång i månaden och då är det mycket som ska klaffa. Har också alltid gjort som du och inte blivit gravid men när jag väl ville bli det hade jag superkoll på ägglossning och det tog bara två månader. Det behöver alltså inte betyda nånting att du inte blivit gravid hittills.

      Och ja, jag vet, olika för alla, ville bara säga att det inte behöver betyda nånting.

        Vad glad jag blev av din kommentar! Nu är det ju inte säkert att det behöver bli så för mig men det var så skönt att läsa ändå.

        Jag läste i en amerikansk studie (som jag dessvärre inte hittar länken till) att det för det mesta inte finns några livsdugliga spermier i försatsen även om det såklart kan förekomma, men att det egentligen är ovanligt. Tänker på alla barnmorskor och andra genom åren som sagt att man kan bli gravid av försatsen – det kan ju vara så att kvinnorna blivit gravida för att killen inte kunnat hålla sig och ingen av dem märkt att det kommit lite? Alternativt att det finns kvar litegrann om de har sex två gånger på varann? Och som du säger så är det egentligen inte så många dagar en kvinna kan bli gravid. Det var intressant läsning i studien men jag tog det såklart med en eller två nypor salt.

      Hej! Vi har kört med avbrutet i många år ? aldrig blivit gravid med avbrutet, men sen när vi har bestämt oss att bilda familj har jag blivit gravid vid första försöket båda gångerna (alltså inte avbrutet samlag då) nu är det snart 4 år sedan andra barnet föddes så vi har fortsatt med avbrutet utan att jag blivit gravid!

        Så skönt att höra! 🙂 Min kropp kanske fungerar helt normalt ändå.

      Det här är väldigt vanligt.. de flesta av mina vänner har under en längre period kört med avbrutet samlag. Vi är i 25-30 årsåldern

        Har någon av er barn?

      Körde avbrutet med min kille i 6 år utan att bli gravid. När vi ville ha barn och för första gången fullföljde så blev jag gravid. Var också orolig av samma anledning som du.

        Tack för din kommentar 🙂 Kanske har oroat mig i onödan. Kan ju såklart fortfarande vara så att jag är steril men det låter som att risken är rätt liten om flera av er här ikväll haft dessa erfarenheter. Jag är 27 år förresten.

      Vill verkligen inte oroa dig för du har ju fått varierande svar här! Vi körde likadant i typ 5 år och när vi väl försökte få barn så visade det sig att det var svårt. Tillslut blev det ivf, dock sa läkaren att jag hade jättebra äggstockar, min man välfungerande spermier och vi fick många embryon som klarade sig. Och nu är jag gravid efter en återföring 🙂 Så med det vill jag mest säga att det är svårare att bli gravid än vad man intalat sig, mycket hänger på rätt sammanträffande och slumpen tror jag? Vi kanske hade lyckats efter 2 månader eller så hade vi fått försöka 2 år.. oavsett så tror jag inte man sks nojja förrän det är ett problem! Sen är ju ålder en tilltagande orsak, kan ju inte förvänta sig att bli gravid lika lätt vid 35 som när man var 22. Det är tyvärr där skon klämmer för många och så var det även för oss

        Hmm, det är alltid bra att höra varierande saker så jag uppskattar att du skrev detta. Jag är 27 år nu och vill helst ha barn någonstans mellan 32 och 35 år så vi får se om det blir lätt eller svårt. Men tack så jättemycket för att du skrev om din erfarenhet, Rosa 🙂

      Hej! Jag och min man har kört med avbrutet samlag i 10 år nu. Tänkte som du att jag kanske inte kunde få barn men blev gravid så fort vi försökte inte bara en utan två ggr.

        Tack Andie! Väldigt betryggande att höra.

      Hej! Vi gjorde likadant i flera år (för det hade inte varit hela världen om vi blev gravida heller) och jag blev aldrig gravid. När vi sen försökte skaffa barn tog det 7 månader (alla månader försökte vi inte lika mycket dessutom) innan jag blev gravid så tror absolut inte du har något att oroa dig över 🙂

        Så härligt att höra 🙂 Verkar som att många har varit i min situation.

          Glömde mitt nick

      Jag kör avbrytet med min sambo (varit tillsammans i 6 år) och inte blivit gravid då! Dock har vi skaffat två planerade barn och bägge på första försöken! Dock har jag haft stenkoll på ägglosningen ?

      Har kört sådär i över tio år, inga barn eller graviditeter (ännu). Avbrutet är ju just avbrutet – om man gör det rätt såklart.

      Jag levde så i tio år utan att bli gravid. Blev tillsammans med maken och då gick det snabbt att bli gravida.

      En vän körde med avbrutet hela livet, och plötsligt vid 25 blev hon oväntat gravid!

    Någon här som tränar pilates? Ger det bra resultat om man tränar det varje dag i en månad? Vill inte ha såna där bulkiga gymmuskler, är så liten

      Jag tränar pilates och har gjort det i flera år. Du ser inte tydliga resultat redan efter redan en månad om du bara kör pilates dessvärre. Möjligtvis efter 3, om du också tränar styrka och lägger om din kost väldigt strikt.

      Jag antar att du vill ha ”långa, smala muskler” som många vill. Problemet är att det finns ingen träning som ger långa smala muskler, du får de muskler din kropp är menad att ha. Har du korta armar och ben och kör mycket styrka kommer du få muskler som upplevs som större p.g.a. dina korta muskelfästen. Dessutom, för att bli ”bulkig” kräver det att du kör mycket styrka och äter typ dubbelt så mycket som nu, lägger till mer protein och så vidare. Kvinnor lägger inte på sig muskler lika lätt som män för det mesta och kvinnor vaknar generellt sett inte upp med muskler bara sådär. De där ”bulkiga” kvinnorna du ser är extremt medvetna om sin träning och har jobbat sig hårt till sin kropp. Om du inte tränar för att få sådana muskler lär du inte heller få dem. Får jag fråga vad du vill ha ut av din träning?

    Hur slutar man bry sig om vad andra tycker om en?
    I hela mitt liv har jag gjort val baserat på vad andra ska få för uppfattning om och tycka om mig. Stor del av mina dagar går åt till att tänka på vad andra tycker om det ena jag gör och det andra jag säger. Nu har jag börjat tvivla på min utbildning, som jag har ett år kvar av, för att folk heeeeela tiden ”snackar skit” om den. De pratar ner och hånar de som går den, de påstår att ingen kommer få något jobb och att det bara är en låtsasutbildning för folk som inte orkar plugga något riktigt.

    Jag har blivit så himla osäker på mitt val och har rent ut sagt ångest för att plugget ska dra igång igen, för att det bara kommer närmare och närmare examen. Och jag är rädd att folk ska ha rätt i det de sagt om oss som pluggar/utbildningen i sig :/

      Vad är det för utbildning om jag får fråga? När du säger att ”folk” snackar skit om den, är det som i en allmänt vedertagen grej typ ”Vad sjutton ska du jobba med om du läser filosofi” eller att du hört typ 10 pers som sagt det?

        Jag pluggar till kommunikatör. Det har varit folk jag pratat med, inlägg på diverse sociala medier, när jag nämnde min utbildning här på öppet spår en gång var det någon som sa åt mig att hoppa av för att det är en skitutbildning och ”du kommer inte få något jobb” osv. Det är alltså fler än 10 pers som direkt kommenterat utbildningen eller ifrågasatt mitt val att plugga det.

          Har även hört att ”det är bara tjejer som drömmer om att bli influencers som pluggar det” och ”ingen med riktiga mål i livet pluggar Kommunikation och PR” typ. Anledningen att jag pluggar det är för att jag vill göra något kreativt i mitt liv, och att jag älskar att skriva och vet att jag är bra på det. Har även fått toppbetyg i allt vi gjort, så att jag skulle vara lat/dålig vet jag inte stämmer, men ändå kan jag inte sluta bry mig om alla kommentarer.

            Men vilket struntprat….! Ärligt talat, skit i det där. Folk har så förutfattade meningar om utbildning. Dessutom skulle jag säga att ingen utbildning är förgäves, du lär dig alltid nånting. Dessutom kan du ta med dig dessa erfarenheter och använda i en helt annan yrkesroll om du vill. Om det känns rätt för dig blir det rätt och du kan jobba i sjukt många olika slags branscher. Jag jobbar som kommunikatör idag på en handelskammare t.ex. och älskar mitt spännande jobb. Jag pluggade visserligen inte till det men det är min titel idag.

          Superbra att plugga till ju! Behövs folk som jobbar med det inom de flesta branscher. Heja dig! Kör hårt!

    Finns det någon här som läst till fastighetsförvaltare/teknisk förvaltare via yrkesutbildning? Som kan dela med sig av erfarenhet? (Typ skola, svårhetsgrad på utbildningen, vad ni jobbar med idag, lön osv)

    Kan någon här danska? Är det svårt att lära sig som svensk eller går det rätt snabbt? Tycker själv att skriven danska är lätt att förstå men då de pratar fattar jag verkligen noll. Känner mig vääääldigt sugen på att jobba och samt leva i Köpenhamn +är kind of kär i en dansk kille så det har kanske något med saken att göra, heh.

      Hej A!

      Jg bodde och pluggade i Lund och jobbade i Köpenhamn några dagar i veckan för att dryga ut studentkassan. Det tog lite tid att lära sig lyssna och förstå (allt flyter ihop till en verbal smet) men att läsa och prata var lättare. Mitt tips är att läsa mycket böcker och nyhetssidor på danska utöver ditt språkplugg så går det fortare 🙂 Vad gäller jobb så kan jag säga såhär: Det var lätt att få jobb men det var också lätt att bli av med det. De har inte samma uppsägningslagar som här i Sverige. Men tycker ändå du ska köra på det om det känns rätt, Köpenhamn är en underbar stad. Älskar att det inte känns som Norden (enligt mig dårå) fast det ligger en halvtimme från Sverige. <3

        Tack så jättemycket, ska absolut använda dina tips <3 För tillfället försöker jag lära mig genom att kolla om Bron ahha

          Hahah jamen det är ju super. Stäng av undertexterna 😉

      Det går snabbt. Utsätt dig för det, kolla på danska filmer/serier etc. det är logiskt och orden är typ samma som svenska/norska, de bara låter annorlunda. Lyssna mycket på danska killen. Köpenhamn är grymt.

      Jag flyttade till Danmark för att jobba för några år sedan och det går superfort. Man måste ha lite fantasi bara och verkligen leva med språket. Lyssna på dansk radio (kan varmt rekommendera curlingklubben på danska P3 – speciellt då värdarna har två olika dialekter), titta på danska serier, läs böcker på danska och prata, prata prata.

      Hej!
      Jag kan inte tala för mig själv, då mitt andra modersmål är danska, men min man lärde sig fort. Innan vi träffades förstod han inte ett ord danska, alltså verkligen INGENTING. Men bara efter att ha träffat min dansktalande familj några gånger gick det mycket lättare!

      Lyssna på dansk musik och sjung med!

    Varför hamnar vanliga ord i modd? Kan du ta bort alla ord från din lista Camilla? Det är faktiskt rejält irriterande när man skrivit en lång kommentar och den bara …försvinner. Särskilt om den sedan inte ens publiceras alls.

      Hej,
      Ibland fastnar kommentarerna utan någon uppenbar anledning. Det kan bero på att kommentaren är lång och då tror WordPress att det är en spamkommentar, men jag försöker ha små mycket koll som jag bara kan för att ingen ska behöva sitta i modd en längre stund.

      Jag är ledsen om det sinkar diskussionerna, särskilt som jag inte vet vad beror på. 🙁

        Då var det dags nu i den förra tråden under Ylva. ?

        Nu har två kommentarer i rad hamnat i modd. Väldigt märkligt.

          Blir ofta så när man försöker skriva samma igen. Lyckas sällan. 🙁

    Ni som lyssnat på rättegångspodden om a*be och kvinnan i badkaret, vad är era tankar?

      Att han är jordens avskum och förtjänar kronisk analklåda. Samtidigt förstår jag hur det blev såhär och jag är på sätt och vis (inte först dock, blev förbannad och ledsen) glad att vårt rättsystem ser ut som det gör. Finns det något tvivel huruvida en person verkligen är skyldig eller ej och det inte finns tillräckliga bevis, ska inte den personen bli satt bakom lås och bom. Hellre fria en skyldig än att fängsla en oskyldig trots allt. Jag tvivlar dock inte en sekund på det där äcklet kan jag säga men rent rationellt sett så…

      Att Sverige blivit en bananrepublik och otroligt rättsosäkert.
      Sen blir jag alltid förundrad av att så pass många kvinnor väljer uppenbart kriminella, farliga, vidriga killar. Varför?
      De hade kunnat välja den trygga, snälla killen som hade älskat dem deras barn men nej, de ska ta den tatuerade idioten.

        Fyfan vad vidrig kommentar ?

          Att jag tycker att tjejer förtjänar bättre killar än våldsamma, tuffingar med häftigt yttre?
          OK….

      Tycker det är vidrigt att han blev friad. Tycker det är alldeles för mycket som pekar på att han är skyldig och det här med bortom rimliga tvivel är bara idiotiskt i det här fallet. Människor kan inte anpassas till text, de är för komplexa för det. Hela hans historia, brist på trovärdighet, vittnen, samtal, osv visar vilken jävla skit han är, bara det borde ge honom 10 års fängelser. Men som vanligt ska Sverige stå på de skyldigas sida istället för på offrets. Har alltid varit så och kommer visst alltid vara det.

        Får sån ångest av att tänka på offrets barn! ?

    Frågade för ett tag sedan om feelgood-böcker, och skulle gärna få lite fler tips!
    Har läst flera av Sophie Kinsellas böcker sedan dess, som jag blev rekommenderad, och jag äääälskar dem. Har även gett mig på Emma Hambergs första bok om Rosengädda, men hade lite svårt att få grepp om karaktärerna och handlingen och var inte överförtjust när jag läst klart. Har den andra boken också men känner mig inte supersugen på att läsa den tbh. Blev även tipsad om Fangirl, som jag också läst! Försökt hitta andra böcker av samma författare, men verkar vara svåra att hitta på svenska?

    Så är det någon som har tips på chicklit/feelgood-författare/böcker? 😀

    (Har f.ö. hittat alla böcker jag läst i sommar på Erikshjälpen/Myrorna/loppisar för max 25 spänn styck, vääärldens bästa grej. Köpte sex böcker till priset av en ny, blev SÅ glad)

      Jag älskade ”Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap”. Filmen var också bra.

      Jaaa, mer förslag!

      Mahari Mcfarlane är en av mina favoriter! Så bra, roliga, hjärta och smärta. Och smarta!

      Läs ”Livet kan börja”! Fanns för 49kr på vårt Coop sist ja va där. Jag gillade den feel-good boken

      Kristan Higgins – Hem till Scupper Island är mitt bästa feelgood-tips just nu. Det är ju lite förutsägbart så klart, men jag tyckte ändå den hade lite fler bottnar än den vanliga standardstoryn.
      Även Lucy Diamond, jag har läst Sommaren i Brighton och Strandcaféet, gillade båda.

    SÖKER TIPS!! (Ursäkta skriket)

    Det har just öppnat en ny butik här med utländsk mat (antar att det är icke västerländsk mat).
    Tänkte besöka den under morgondagen och skulle gärna vilja ha era bästa tips på god och nyttig mat/dryck.
    Jag tänker att (kanske bara fått för mig det, jag vet inte) livsmedel från typ mellanöstern, asien osv osv är väldigt mycket hälsosammare än det vi normalt äter här.

      Utländsk mat? Är det asiatiskt, mellanöstern, afrikansk, indiskt etc? Eller är utbudet allt som inte är västerländskt? Säljer de alltså livsmedel och du vill ha tips på mat att laga?

        (Innan någon påpekar: ja, Indien är Asien. Det är min hjärna som inte hänger med ikväll)

        Jag har ingen aning då jag inte besökt butiken än men jag antar att det är icke västerländsk mat, så alltså allt du nämner utom typ.. typisk västerländsk mat.
        För mig är det iaf vad utländsk mat betyder.

        Inte mat att laga utan mer plockgrejer liksom.

      Kolla sockerhalten! I min orientlivs är det stora mängder socker i det mesta.

        Bra tips! Det tänkte jag inte på. Tack<3

    Jag känner en person som slår och hotar ett litet barn. Är det tillåtet för mig att spela in ljud i hemmet när denna person hotar att slå barnet och sen visa upp för tex socialtjänst? Får man samla in bevis på detta sätt?

      Om personen slår ett litet barn ska du omedelbart kontakta polisen!

      Du måste agera nu! Vad väntar du på???

      Ja det får du.

      Du måste anmäla till polisen!!!
      Blir då upprörd att höra om det lilla barnet dom någon du känner hotar och slår!

      Precis som de andra skriver, kontakta polisen?! Du ska inte börja samla massa bevis. Du behöver agera med en gång!

      Ja, du får använda bevis som kommit fram på vilket sätt som helst. Om du nu exempel skulle filma in i någons lägenhet är en annan grej, dock får du fortfarande använda det som bevis.

      Gör en orosanmälan direkt till socialtjänsten! Du behöver ej bevis för att det ska utredas. Räcker med din oro och dina upplevelser.

      Du ska absolut inte sitta hemma hos dom och spela in för att SEN anmäla.
      Du ska anmäla NU, om du därefter är hemma hos dom och samlar bevis är bara bra men anmäl nu på en gång!

    Vad har hänt med Jennysmatblogg.se?
    Hon har över 150.000 läsare på bloggen men gör urusla inlägg med en massa stavfel och så vidare. Hon får knappt några kommentarer, och de få hon får svarar hon inte på.
    Hon postar inlägg på Instagram ca 1 gång per vecka. Hennes senast tävling på Instagram gav ca 300 svar när hon har ca. 250.000 följare på Instagram. Har Jenny tröttnat eller hennes följare eller både och?

    Någon som pluggat till tandsköterska? Isåfall vad har ni för ingångslön och trivs ni i yrket?

      ?‍♀️ inte färdig dock, har en termin kvar. Det är inget jobb du utbildar dig till för pengar då lönen ligger runt 18 efter skatt (om den är bra) du tjänar bättre privat men förmånerna är bättre på folktandvården. Sjukt roligt är det dock! Gillar man att jobba med människor så är det rätt jobb men inte om man tänker på lönen..

        Gör som min pappa, starta en tandläkarklinik 🙂 Han tjänar bra.

          Lite svårt att göra det som tandsköterska =)

    Har valt helt fel gymnasium och redan gått där ett år och undrar är dom vännerna man får på gymnasiet dom enda man kommer h sen i vuxen livet eller hittar man nya vänner lätt efter gymnasiet?

      Nej, tvärtom du kommet träffa de flesta vännerna efter gymnasiet

        Det är nog väldigt olika. Jag har dock aldrig träffat någon vän som jag blivit nära med efter gymnasiet.

          Men då har jag inte pluggat vidare. Kan tänka mig att det är ”lätt” att träffa nya vänner på högskolan. Men när man slutar plugga är det svårare.

            Hallå, arbetskamrater!?!

      Sjävklart kommer du att ha andra chanser att skaffa vänner även efter gymnasiet. Jag är 30 och har en blandning av vänner från grundskolan, gymnasiet, universitetet, jobbet och andra helt random saker.

      Jag umgås inte med en enda person från gymnasiet och har inte träffat dom sen studentdagen.
      Jag har hittat andra fina nära vänner efter studenten. Tycker det är lättare att finna nya vänner nu än vad det var då!

    Säg något ställe i Stockholm som uppfyller detta:

    – Rolig musik att dansa och sjunga med till, gamla och nya hits typ
    – Inte svindyrt och snobbigt
    – Funkar för 30+
    – Gärna på söder

    Måste ju finnas annat än Golden Hits… vet ni några roliga klubbar?

      Pet Sounds kanske?

      Ett Ställe kanske? Minns inte så mycket från det då jag blev utkastad när jag var tokfull för några år sen men eh… Gänget jag gick med var lite blandade åldrar iaf.
      Googlade, det verkar heta Baras Ställe nu. Idk.

    Hej! Är det bara jag som tycker blondinbella är så sjukt snygg på alla bilder från Frankrike?

      Bella dearest, nu är du här igen. Gå och lägg dig, ingen som är intresserad.

    Är ni vakna än?

      Ja men borde egentligen sova. Ska upp tidigt i morgon och sov inte alls igår natt.

      Ja, jag kan inte sova pga ångest 🙁

      Nej.

        Shut up!

      Ja, jag har legat och internetshoppat fram tills nu.. men nu blir det en nattdusch och sen i säng!

    Skrev så sent nu men hoppas någon kan svara! Jag skall flyga till Tyskland på söndag. Är en oerfaren flygare men har iallafall fixat Schengaintyg för två narkotika-klassade sömnmedel jag vill ha med i handbagaget. Hur gör jag med tex p-piller och kortisontabletter? Måste jag ha dem i originalförpackning eller kan jag lägga kartor löst i en bunt?

      Skall bara åka med handbagage kan vara bra att tillägga. Hittar ingen info om detta någonstans!

        Du kan ta en karta med dig men riv då av lappen från kartongen med info om innehåll, ditt personnummer läkare etc och sätt på kartan eller lägg med den. Men klistra helt på den.

        Du kan för säkerhetsskull skriva ut listan från 117 eller apoteket om vilka mediciner du är förskriven.

        Ha så kul och hoppas du ska till Berlin. 🙂

      Har 200 resdagar per år med jobbet och har aldrig någonsin varit med om att de kollat p-piller eller annan medicin i handbagaget. Tar alltid med lösa kartor och andra saker som lergigan löst i påse utan karta/förpackning.

        Fast du borde ha lappen med dig så du har bara haft tur.

          Otrolig tur i 13 år då…

            Ja det har du för enligt reglerna ska du kunna redogöra vad du tar in och varför annars har de rätt att ta det från dig för att undersöka det närmre.

            Sedan att de inte lägger så mycket tid på att kolla just det är en annan fråga.

        Samma här!

    Så fränt att ni är här ännu. men hörnni. Har en sjuk fråga!! Min sambo är som besatt av analsex, måste jag liksom fixa det? Är född-83 och i min värld har det Alltid funnits ett äckel i ärendet. Han menar att nu är det 2019 och det är bara så vanligt och självklart?

      Är du seriös? Vill man inte så behöver man inte, oavsett vilket år det är. Och har inte märkt att det skulle vara något man måste prova 2019, låter snarare som att han inte respekterar dig och försöker övertala dig med fula knep.

      Det är absolut inte vanligt och ”självklart”. Jag har aldrig provat och har ingen tjejkompis som gjort det heller eller som vill för den delen.

      Kör upp leksaker eller liknande i hans anal då, om han är besatt av det. Varför din?

        Exakt vad jag tänkte skriva. Vill han ha saker i rumpan kan han ju få det…

      Din sambo låter pervers. Att du ens ska tänka tanken på att göra något som äcklar dig är bara nej.

        Och vidrigare än pervers: manipulativ och respektlös.
        Om man försöker pressa någon till nåt personen inte vill är man en usel äcklig människa.
        Förhoppningsvis snart din ex-sambo.

      Min fästman skulle gärna prova analsex också. Jag har aldrig varit bekväm med tanken att någon ska köra något upp i mitt rövhål. Jag berättade det för honom och han respekterar det. För han vill inte såra mig eller göra mig obekväm. Det är så det ska vara också i ett förhållande.

    Jag vet inte men det kanske är för mycket surfande eller vad det nu kan handla om. Vill bara få veta att jag liksom inte är själv på att inte inte gilla det. ska väl tilläggas att han är extremt sexuell och har flera ” laster” som jag lärt mig leva med ( banna mig inte)

      Gör inget du inte vill göra vill jag betona starkt. Är man nyfiken på olika saker kan man ju testa tillsammans, man kan ju ändra sig. Men då ska intresset/lusten finnas där. Att han försöker övertala och övertyga dig låter inte respektfullt eller som en bra grund. Tror inte det är så vanligt som han vill få det till men det spelar ingen roll egentligen, viktigast är hur man själv känner för det. Stå upp för dig själv ❤️

    Bianca och Phillip har gjort slut igen? De följer inte varandra på Instagram igen

      Old news

    Jodå. Jobbar natt så jag är uppe tills 07 🙂

      Vad jobbar du med? Vill också jobba natt under studietiden.

        Jag är inte kommentaren ovan, men jag jobbade som väktare tidigare. Utbildningen är nio dagar, haha och man får jobb superlätt. Skaffa jobbet först, så betalar dom utbildningen. Jag åkte runt på nätterna på olika företag och kollade att deras fönster och dörrar var låsta och så. På de flesta ställen jag hade var det bara yttre rond, dvs att man går ett varv runt byggnaden och kollar att allt ser bra ut. Aslätt.

        Vissa industrier kör kortare pass på natten. Finns även sovande nattjour på typ behandlingshem av olika slag

    Vill ligga med kvalitet och ha många komplimanger och presenter. Men har aldrig fått något sådant från någon av alla kända bloggare eller influencers, så vad ska man med dem till, dåråh?

      Denna återstår att se men jag undrar mest vad din blogg erbjuder i form av liggandes kvalitet, komplimanger och presenter, om du nu efterfrågar det från andra?

    Hur förklarar man på ett smidigt vis att man inte har lust att ha så mycket kontakt med en person? Människan får gärna finnas i mitt liv, men är helt ointresserad av att ses en gång i veckan och orkar inte med att personen i perioder skriver till mig två ggr/dag fastän jag inte svarat på några dagar osv (ja, en gång hade jag 15 meddelanden att svara på…). Jag blir jättetrött av sånt! Är det kanske rentav lika bra att ”göra slut” med människan? Jag har redan varit tydlig och förklarat att jag inte vill att personen skriver så mycket till mig och att jag har fullt upp med mycket annat samt att jag gillar att vara ensam…

      Var ärlig. ”Hej! Du engagerar dig mycket i vår relation men jag har inte samma behov och intresse av det så vill gärna inte umgås och höras till vardags. Önskar dig lycka till!”

        Tack för svar! Känns dock som att jag redan sagt det och hen inte förstått… Ska jag betrakta hen som ett creep? Det känns så. Kan tillägga att hen är en man, väsentligt äldre än jag, om det gör någon skillnad.

    För ett år sedan sårade en person mig sådär djupt så man tror man aldrig kommer kunna älska igen. Jag brukade gråta och tänka ”jag kommer aldrig hitta någon likadan”. Jag hittade någon olik. Och han är underbar. Fjärilar igen.

      Underbart ?

    Någon mer här som inte har några vänner i vuxen ålder? Är 31 och lever med min man och vår 3 åring. Var mobbad hela skoltiden men fick flera fina vänner i tonåren som jag sedan kom ifrån. Och lärde känna fler vänner i vuxen ålder. Dessa 3 som betytt väldigt mycket för mig hör inte av sig till mig längre. Vet inte ens varför. Jag har försökt nå ut till dom. Sagt jag gärna kommer o hälsar på. Men intresset från deras sida verkar svalt och numera obefintligt. Mitt barn blev allvarligt sjuk för 1 år sedan och sedan dess har jag märkt hur ensam jag är och hur mycket jag behövt o saknat vänner att hänga med, för att ha kul, prata ut o koppla bort allt hemifrån ett tag.

    Mobbningen har satt sina spår så att mitt självförtroende inte är det bästa.

    Jag känner att det måste vara något fel på mig? Mina sociala skills är väl inte de bästa då jag var utan vänner hela uppväxten.

    Men är det så här livet ska vara? Jag har börjat en ny utbildning, är ute på praktik just nu och har verkligen försökt hitta nya människor att lära känna. På olika sätt. T o m svarat på sån vän annons i en blogg. Där jag träffade en irl. Men utan att lyckas på flera år. Har min man o barn vilket jag är oerhört glad över. Men jag tror alla behöver vänner för att må riktigt bra. Och jag känner de fattas mig.

    Någon som känner igen sig?

      Känner igen mig i allt du skriver

      Kan du komma i kontakt med andra i liknande situation som du själv? Kanske starta en grupp på Facebook för andra mammor med barn i samma ålder i din stad? Eller kolla på meetup om det finns någon lokal grupp som träffas och gör saker du tycker är roliga. De tre vänner som du känner inte verkar intresserade, hade de också barn? Jag kan själv känna att det krävs mycket extra i en relation med en vän som har barn och familjeliv när jag inte har det. Man får lite dör olika vardagssituationer och så, men man kan absolut hålla ihop, det krävs bara mer. Har ni grannar att lära känna kanske? Ordna en kräftskiva?

        Holden mcgroin. Tråkigt att höra att vi är fler ensamma. Finns ju människor som är mer ensamma än mig. Jag har ju iaf min man o barn. Men vänskap till andra är så viktigt och avgörande för ens mående. Vill du berätta mer om dig? Tack för svar och råd M ? Jag kom i kontakt med 3 andra tjejer, 2 som själv hade barn och som var i samma situation och utan vänner via en ”Hitta vänner tråd ”. Hade mycket gemensamt med speciellt Ena. Och vi mailade mycket. En av de andra träffade jag irl. Hon bodde i samma stad. Men det dog ut från deras sida. Och även de slutade svara mig. Av de andra 3 nära vännerna har 2 av dom barn. Känns som jag gör något fel. Och hade önskat att de sagt vad istället för att låta vår fleråriga vänskap bara rinna ut i sanden.

        Har inte längre facebook men har provat flera ggr att bestämma träff med andra mammor och liknande när jag hade fb. Folk säger att de vill ses och när vi ska bestämma tid hör jag inget mer. Jag är inte alls på eller desperat. Utan väldigt inkännande så jag förstår ingenting.

        Har börjat må väldigt dåligt av det här. Speciellt sen barnet blev sjuk. Och nu försöker vi få ett till barn. Glädje Saker i livet som jag vill dela någon. Livet känns så halvt. Har börjat min drömutbildning till trädgårdsmästare. Funnit min livspartner och har världens goaste unge.. men ensamheten och längtan efter vänner äter upp glädjen ur en.

    Tror hon opererar på en västsvensk miljardär.

    Enligt uppgifter på ILs blogg så lär hon befinna sig i Båstad:
    https://www.isabellalowengrip.se/2019/08/01/bastad/

    Är inte Bindefelts barnkalas med djur, karuseller och dylikt ngt överdrivet? Stackars djur…

    Vilka sociala situationer är ni bäst/sämst i?

    Jag är bra på att networka/småprata men väldigt dålig på att ragga ?

    En fråga angående omarkerad reklam: Egoina (som jag i övrigt upplever är tydlig med vad som är reklam i sin blogg) har för någon vecka sedan skrivit ett inlägg om en resa som hon + pojkvän varit på till en viss dryckesproducent och där hela inlägget i väldigt positiva ordalag beskriver resmålet/företaget, allt ifrån hur otroligt smidigt det var att ta sig dit med kommunala transportmedel till hur fenomenal den guidade turen var etc. Hon skriver även om hur de fick lära sig att blanda drinkar av drycken som produceras av företaget och ger läsaren recept på detta (dvs uppmuntrar till att använda drycken). Flera läsare har kommenterat med fråga om detta inte är reklam och Egoina hänvisar då till någon policy och menar att det i inlägget framgår att de blivit bjudna dit men att det inte är frågan om reklam. Det står dock inte i blogginlägget att de blev bjudna utan det står att de tillfrågats om de ville komma på en guidad tur, men det kanske man som läsare ska förstå att det är samma sak? Det känns som en gråzon om man som bloggare kan bli bjuden på en resa, skriva väldigt positivt om det specifika besöksmålet/företaget i sin blogg (för att locka folk att åka dit och/eller konsumera produkten) men samtidigt hävda att det inte handlar om att man gör reklam och således inte behöver markera inlägget som reklam.. Kan någon förklara vad som gäller?

    .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.