”Karin Kajjan” hoppar av Cissi Wallins sida Gardet

Det är så klart inte Cissi Wallins egen sida utan en sida hon har tillsammans med ett gäng andra skribenter, men hon har blivit ansiktet utåt för den, så genom att skriva så här så fattar så många som möjligt vad jag menar för sida.

Gardet slog ner lite som en bomb när den lanserades med ihopklippta hyllningar från tidigare ”väldigt tydliga meningsmotståndare” så som Alexander Bard och Jan Guillou.
När de sedan gick vidare till att hänga ut en sextonåring med namn efter att han skickat ett hatiskt och sexistiskt mail till sidan så tyckte i alla fall jag att namngivningen tog fokus från allt det bra sidan försökte göra genom att förvandla Gardet från offer till förövare på ett olyckligt vis. 
För Gardet har publicerat mycket bra grejer, men det är tyvärr inte det som fått uppmärksamhet i media utan istället de saker som är och dansar på den där berömda gränsen.

För ett litet tag sedan gick Karin (KarinKajjan) ut med att hon lämnar Gardet som både skribent och ansvarig utgivare för att istället satsa på sin egen karriär och den bok som ämnas komma ut under 2020.
Hon är helt borttagen från sidan – vilken kanske inte är jättemärkligt – och meddelar i kommentarer på Instagram att hon är helt klar med Gardet och inte kommer återvända dit.
Hon stöttas i sitt val att satsa på sin bok av flera kända feminister så som Lady Dahmer, Stina Wollter och den fd kollegan Hanna Bergwall.

Jag får skäll här för att jag inte uppmärksammat detta tidigare, har jag missat detta totala haveri helt eller? Är det för att det är sommar?
Är det ett totalt haveri? Projektet är väl fortfarande pågående?
Att Cissi inte är särskilt drivande/aktiv har en orsak som jag hoppas att ALLA respekterar – nämligen bortgången av en förälder, något hon skrivit både mycket och ärligt om.
(Kan nämna redan nu, att den som inte gör det kommer försvinna härifrån väldigt snabbt)

Så era tankar kring Gardet? 
Ni som följt dem och faktiskt vet om det är ett totalt haveri eller inte?

242 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Beklagar sorgen, Cissi. Vet tyvärr hur det känns.

  Någon jämförde Gardet med Avpixlat, tror det blev dödsstöten.

   Tog hon inte en selfie också? Något för barnbarnen att berätta för sina barn.

    Selfie på vad?

  SLog ner som en bomb? Gjorde Gardet verkligen det? Tycker inte de fick särskilt mycket uppmärksamhet och de flesta artiklarna är väldigt amatörsmässigt skrivna och handlar mest om skribenterna själva. Nja, blir nog inte mycket av den sidan.

  Kan du länka till någonting ”mycket bra” som Gardet har publicerat? Hittar nämligen ingenting.

  Det är dessutom på grund av Cissi Karin slutade i första början. De är inte vänner längre.

   Hur vet du det? Är väl dock rätt uppenbart att det blir kaos när någon ”medsyster” i CW:s närhet inte vill göra EXAKT samma feminism som henne själv. Ytterligare en daddys girl kanske i Cissis ögon? 🙂 🙂 🙂

    Vi kan väl säga såhär, hade det inte varit för att CW gick igenom en familjetragedi så hade Karin inte lämnat så tyst.

     Det förvånar mig att Hanna Bergwall lämnar, Cissi är ju hennes största idol och gardet var hennes ”liv” sa hon för nån månad sen. Det är antagligen ingen förlust för gardet direkt, men jag undrar vad som ligger bakom.

      Att lämna utan att på något vis tacka eller visa uppskattning gör det uppenbart att det har varit någon slags konflikt. Det var ett väldigt tydligt meddelande Kajjan kom med.

   Vad har hänt? Blir väldigt nyfiken!

    Ja jag får instämma.
    De är väl så mycket mot andra att de inte kan, vill eller orkar visa sina egna motsättningar. Men visst är det positivt med grupper som har lite dynamik och därmed också potential för interna motsättningar.

  Jag älskar kajjan. Hon är en favorit i mitt flöde ❤

   Älskar också Kajjan, tycker hon är en fena på att uttrycka sig kring feministiska frågor på ett sakligt och i lyssnande sätt! 💗

    Ja hon är ödmjuk på något vis när hon skriver sina texter.

     Blev väldigt besviken när Kajan först skulle samarbeta med Cissi, och började fundera på om jag fått fel uppfattning om Kajan. Har träffat henne personligen och hade fått ett bra intryck. Nu visade det sig att mitt intryck var rätt i och med att Kajan lämnar Gardet.

    Jag tycker att hon är SÅ tråkig. Inget i hennes texter fångar mig. 😴

  Tankar om Gardet, kanske att det kunde ha varit en bra grundidé men tyvärr blir det pannkaka av det mesta CW tar sig an och jag hade inte heller velat bli förknippad med henne.

  ”Jag får skäll här för att jag inte uppmärksammat detta tidigare, har jag missat detta totala haveri helt eller? Är det för att det är sommar?
  Är det ett totalt haveri? Projektet är väl fortfarande pågående?”

  HH är också ett pågående projekt, ändå har du inget emot att syna hur det företaget fungerar, så förstår inte varför du inte skulle kunna granska gardet även om det är ett pågående projekt?

  Flera personer har slutat, inte bara Karin. De får knappt in några pengar därav att skribenterna inte lägger ner så mycket energi i det längre. De har ca 450 patreons, vilket ger dem strax över 20 000 kr i månaden som det var tänkt att 8 personer skulle dela på i månaden. De trodde att de skulle bli multimiljonärer på detta projekt och att vi kvinnor skulle kasta pengar över dem som tack för att de kom på den här fantastiska iden att skriva om sig själva.

   Precis. Samma när anställda slutar hos Bella. Då är det inte bara haveri, det är sprängda luftslott och hela kalaset.

    Och där kom Bella-riddaren in på sin lytta häst. Suck.

     lol nej

     Det är väl inget försvar mot Bella? Det är mer ett ”granska alla likadant”- påstående.

      Haha exakt, jag gillar varken Bella eller Cissi.

       och kan vi nu för en gångs skull komma överens om att ni som skriver att ”det är bellariddaren”, ”det är en o samma som skriver skit om bella”, ”jag ser att det är du som skriver”. Era teorier suger!

       Herregud har blivit anklagad för att vara alla möjliga på sistone. Stollis, Bella-riddaren, den som skriver elakt om Bella jämt, den som klagar i varje inlägg varje dag osv. O när man förklarar att man inte alls är den personen de tror att man är, jo de ska de typ övertyga en om att ”jo det är du visst!!! ser att du är du som skriver! du utrycker dig på ett visst sätt”. Det är ju inte utan att man har börjat känna sig lite schitzofren. Bellahatare igår, Bellariddare idag. Vem är jag imorgon liksom?

        Imorgon är du Simon

         Och på onsdag Marisol

         Looking forward

     Fast utan att vara Bella riddare så måste du ju hålla med om att det är väääldigt olika hur det skrivs om vissa här inne?
     Säger inte att CC måste vara opartisk, men det blir svårare att ta inläggen seriöst när vissa kapas vid fotknölarna och andra knappt granskas alls.

     Tråkigt för CW att Gardet inte verkar vara något bestående, i mina ögon känns det tyvärr som en flopp. Beklagar också sorgen.

      Jag kan tänka mig ett par orsaker. Dels älskar folk att kritisera feministiska projekt och CC kanske inte vill bidra. Dels är CC inte insatt i feministiska frågor och kan känna sig ute på svag is. Med IL har hon ju en sjujävla övertygelse om att hon är en dålig människa som får henne att våga. Eller så är hon smärtsamt medveten om hur jobbigt det kan vara att få CS och kompani emot sig.

      Tycker dock detta inlägg var någorlunda balanserat. Hade gärna sett inlägg om Isabella gå åt det hållet.

       CW ej CS. Och vad hände med min kommentar om griploov pingis och bella o hajen under HH-inlägget? Den var publicerad o försvann sedan..

        Äh, Camilla struntar nog högaktningsfullt i kritik av ett feministiskt projekt, hon livnär sig på att riva ner andra kvinnor – och är som du säger inte insatt i feminism.

        Det handlar om Cissi. Antingen är hon livrädd, eller så har hon huvudet så långt upp i arslet på Cissi att hon inte kan höra/se fakta. Cissi är en guldgruva om det är granskningar man vill ägna sig åt. Det är dessutom världens enklaste jobb, eftersom man inte direkt behöver gräva för att hitta saker på henne. Helt absurd ”karriär”.

         Frågan är väl hur mycket influencer Cissi är jämfört med exempelvis Isabella? Baserat på de parametrar jag använder mig av här inne för att avgöra vilka jag ska skriva om…

          Men du skriver ju om Cissi här? Jag hade hängt med i resonemanget om du inte gjorde det.

           Men bloggbevakning bevakar även Sociala medier

           Du har sagt tidigare att du granskar influencers och sociala medier. Cissi har en egen kategori.
           Det du skriver går inte ihop Camilla.

          Provar att fråga igen eftersom jag är uppriktigt intresserad! Kan du länka till någonting ”mycket bra” som Gardet har publicerat? Hittar nämligen ingenting.

           Gardet repostar två tjejers IG-inlägg CC. Jättemycket jättebra, verkligen 😂😂😂

           Ingen annan har någonsin gjort detta, tur att gardet bildades. Det har liksom funnits ett tomrum när det kommer till IG-konton som repostar saker.

           (Obs! Klart att det är bra att reposta och uppmärksamma saker, men kom igen…)

          Cissi är kanske inte influencer i den bemärkelsen att hon testar dermapenbehandlingar och visar upp mobilskal, men hon är en sociala medier-profil och gör vad som helst för uppmärksamhet, klart hon räknas. Hon lägger dessutom näsan i blöt i så många andra influencers affärer och förväntar sig, och får, uppmärksamhet för det. Ändå blir hon sällan nämnd i andra inlägg än när veckans drev från CW presenteras på ”det händer på IG”.

          Du skriver om Cissi ofta och har till och med en kategori för henne så jag fattar inte alls hur du tänker där faktiskt. Trodde din hemsida gick ut på att du bevakar/granskar de du skriver om? Det verkar gälla för alla utom Cissi.

           Hon bloggade tidigare och var mer relevant för sidan då.

           Du skriver ju mer om henne nu än du gjorde när hon bloggade?

           CC: Dina svar är verkligen alltid Goddag yxskaft.

           Det var ju många år sedan Cissi bloggade. Hade ens den här bloggen startats då?

           Cissi hade väl ingen blogg när du drog igång denna bloggen?

           Vet inte vad som pågår Camilla, men dina svar och flera inlägg på sistone har varit okonsekventa och märkliga.

         Är: håller inte med gällande CC. Jag tror CC vill väl men många gånger blir det fel.

          vi kvinnor vill väl alltför ofta så män kan fortsätta bete sig som 🐽🐽🐽

           kati

           I det här sammanhanget är konsekvensen isf att Cissi kan fortsätta bete sig som ett svin pga bl.a Camillas ”välmenande” enabling.

        Ja det var mkt spännande som hände på det kontot!!!

        Burgschki: Ang raderat. Nyfiken vad skrev du?

        Gissar på att det du skrev inte hade något att göra med varför den försvann utan bara att den stod i en lång kedja av annat. 😊

         Det märkliga är att det ibland blir kvar enskilda kommentarer som stått i en tråd, men Camilla påstår att hela tråden försvinner. Flera gånger har trådar raderats, men av någon anledning kan enstaka kommentarer i tråden ”bli kvar”. Väldigt märkligt fenomen att det ibland kan ”sparas” enskilda kommentarer, och andra gånger inte.

          Har du inte märkt att Bloggbevakning svarar på det sätt som passar för stunden och för just den sitaution som gäller vid svaret.

          Ett hyckleri utan motstycke.

          Har det? Vad jag sett är att den första och några under blir kvar men alla dem som följer efter den kommentaren i tråden som raderas försvinner.

          Så här typ

          A säger blanlsbl
          B svara hubbabunba
          C svarar A xxxx
          Medan D svarar på As kommentar något elakt och efter det fyller E,F,G och på.

          CamCam raderar då D och då följer E,F och G med i papperskorgen men A, B och C kommer vara kvar.

          Har ni sett fall där tex G skulle också stått kvar? Har ni alltså sett något annat?

          Min förklaring är så som jag förstått att det är CamCam menar.

           Jag har också sett att enstaka kommentarer blivit kvar.

           Ett ex var när en hel tråd med befogad saklig kritik mot Camillas inlägg om Bella plötsligt raderades (innehöll ett tiotal kommentarer). Camilla svarade på direkt fråga att ingen kritik raderats, och om den raderats var det för att den varit skriven som svar på någon annan tråd, där någon kommentar om annat raderats.

           Detta stämde dock inte då första kommentaren i tråden var kritik mot Camilla, alltså en egen tråd. Tråden innehöll bara kritik. Personen som skrivit första kommentaren påpekade detta efteråt och jag kom också ihåg det.

           Samtidigt hade enskilda kommentarer med kritik på andra olika ställen bland kommentarerna raderats ur olika trådar. Där gick det alltså att radera enskilda kommentarer.

           All kritik raderades på någon/några minuter.

           Precis Tss!

         TRH: jag instämde att det var intressanta spekulationer om hur Pingis vill sälja men Bella övervärderad o därför åker Bella planlöst hit o dit för att öka sitt varumärkes värde. Och att både Hajen o Griploov varit vid havet i helgen. O att jag inte förstår varför Griploov skulle må dåligt mest rubbad humör.

          Aha. Ja så tror jag också. 😊👍

           Framförallt om du menade humor. 😁😉🌸

       Lite av varje är nog rätt i det du skriver. Tror framförallt att hon det upp till typ CW, LD och company o inte vill stöta sig med dessa. Eller hamna i någon form av argumentation mot dessa.

        Jag hade inte heller orkat detta. Dessa plus följare kan vara relentless.

         Och då är ju t ex Bella ett lätt byte, hon ger ju inget ”tuggmotstånd”, Anna Book likaså.

          Camilla råkade ut för Cissi och company’s hat när den här bloggen var ny, efter att hon skrivit kritiska inlägg om dem. De svartmålade Camilla överallt och gick till personangrepp på ett väldigt fult sätt.

          Bellas lögner och ändrade åsikter skärskådas ofta här, ibland in i absurdum, medan Cissis betydligt mer frekventa sådana, ignoreras helt.

          Personer som Cissi med stor makt och många följare bör granskas oavsett deras benägenhet att hänga ut oliktänkande, och mobilisera sin ofta onyanserat aggressiva svans efter dem.

           Men snälla…jag kritiserade deras (och Cissis) uthängning av det 16-åriga trollet och det var ingen som kom efter mig från Gardet.
           Det där är ju bara löjligt!

           När bloggen var ny skrev jag.

           Läser du inte innan du svarar Camilla eller missförstår du med flit för att undgå frågan?

           Ingen vidare kvalitativ granskning du gör om du går hårdast på dem som inte säger ifrån.

           Cissi ljuger jätteofta för att framställa sig själv som bättre. Hon är mycket värre än Bella. Skulle Bella betett sig som Cissi hade du slagit hål på alla lögner väldigt detaljerat. Men nu… gör du inte ens inlägg om det.

        Jag tror inte hon behöver se upp till dem för att inte vilja stöta sig med dem. De har en förmåga att gå fram som ångvältar och det hade inte jag orkat med iaf.

         Sant, men jag tror att hon ser upp till dem också.

         Stämmer, det var ett tag sedan det var ett inlägg LD vs Ellinor Bjurström. Blev matt av att läsa LD s
         kommentarer, så aggressivt att jag skulle inte heller orka ha meningsutbyte med denna person.

         Fråga mig. 😉

          Camilla är en klassisk mobbare. De mobbar i regel bara folk som antingen är svaga eller som inte ger tillbaka. För att mobbare är fega.

  Jag tycker att Gardet har publicerat ett gäng bra texter, framförallt de som skrivits av den kvinna som levt som prostituerad (har inte namnet just nu såklart..).

  Men det är långt ifrån den succé de hoppades på tror jag. Plattformen är basically en blogg med långa krönikor och jag tror inte att det lockar så många när det inte ens ger rum för diskussion.

   Precis. Innan lanseringen gick de ut med att det skulle vara en plattform för alla kvinnor som inte får höras. Men det skrivs i princip bara om offentliga personer som redan hörs tillräckligt på egen hand.

   Merly Åsbogård (viskansviol på instagram). Skicklig skribent och föreläsare 🙂

   Grundidén med Gardet är bra men de lyckas inte riktigt få till det. Står det att texten är ett reportage förväntar jag mig inte ett blogginlägg . Val av ämnen till artiklarna är bra men de lyfter inte liksom. De borde lagt mer krut på att göra hemläxan innan de drog igång.

    Håller med, grundideen är bra men det blir lite tråkigt. Tror ett problem är att det blir för likriktat, de hade säkert tjänat mer på att bredda åsikterna lite.

  Tycker vardagsrasismen som brukar skriva på gardet skriver väldigt bra, följer bara hennes sida så har dålig koll på de andra

  Isabella Löwengrip har sålt sin andel av Nordic Tech House, undrar varför? Hon skrev inget mer än det på sin blogg. Går det dåligt för företaget eller? Hon var väl inte operativ i det alls, så tänker att tidsbrist inte kan vara anledningen. Men vad vet väl jag om att äga företag I guess…

   Eller ville de inte längre ha henne som ägare och ”tvingade” ut henne?

   Vad tror du efter kontorsgate?

    Det låter ju inte helt ologiskt. Om jag var de hade jag vart minst sagt förbannad efter kontorshaveriet

    Men vi vet ju inte om kontorshaveriet var orsak eller resultat av avhoppet. Jag tror inte det började med att Löwengrip Beauty och Löwengrip Invest valde att inta flytta in i Urban Escape. Det var nog snarare resultatet av en brytning.
    Det var fem delägare i Nordic Tech House och de har ägarintressen flera bolag bl a Stylein, Hermine Hold, FitnessCollection, Nextcell Pharma och Qurant där det finns ytterligare ägare och viljor.
    Kanske inte så underligt att det blir konflikter. Vi får inte glömma att Bella för ett par år sedan avgick från verksamheten i Flattered efter konflikter med övriga operationella delägare. Även i Flattered har Bella (och Pingis) minskat sitt ägande.

  Blir så trött på folk som skriver att det är höst i luften. Det är början på augusti! Typ två månader kvar till hösten. Ofta samma människor som köper ”krispiga vårtulpaner” direkt efter nyår.

  Okej, rant over

   Två månader kvar? Var bor du?

    Skåne

     Älskar Skåne och hatar allt som är krispigt. ”Krispig vit skjorta” tex, som stylister ofta tjatar om.

      Det är bara för att du inte kan säga R.

       Dock inte skåningar som inte kan säga R.

     Du vet…sverige är rätt avlångt. Har hört flera, som bor längre söderut än jag gör, som haft minusgrader på nätterna.
     Sommar är det väl när det är minst 10+ under hela dygnet? Det har vi inte här. Blir så trött på de som tror att alla lever som de själva.

      Underbara Clara och Jonna Jinton, som båda bor rätt högt upp i landet, bloggar fortfarande om sommar, bad och varma dagar. Knappast höstvindar och minusgrader. Inte höst i luften.

       Sitter utan kläder på terrassen norr om Sverige. Badade igår.

       Haha nej, det är ganska mycket Sverige kvar ovanför dem. Clara har 42 mil till Kiruna, Jonna har 47 mil. Fågelvägen. Ni sörlänningar verkar tro att Sverige slutar vid Sundsvall.

    Jag bor i Stockholm och jag brukar ha sista semestern till i slutet av september. Det brukar vara fint väder.

   Hear ya sistah! Bor i Skåne och här håller värmen i sig en bit in i oktober!

   Men snälla håll sånna här kommentarer till öppet spår

    Det är ju relaterat till inlägget? Snälla nån på dig själv

    Hon skrev ju det här för att det var i inlägget det stod att det är höst i luften. vore märkligt att spara kommentaren till öppet spår då. Helt random.

   Två månader är det ju knappast kvar 😝 och för många känns det väl som höst när jobbet osv börjar igen och man inte har semestern kvar att se fram emot. Men håller med om att är lite tidigt

    Nästan hela augusti och sen hela september. Det är ju typ två månader.

    🎵Juli, augusti och september – härlig sommar är det då 🎶

   Augusti är sensommar.
   Hösten kommer i september.
   Sen kan den bli varm och lång eller kort och kall. Men höst är det.

    Enligt SMHI anländer hösten till Stockholm runt 29 september.

     Ja, hösten kommer i september. Som jag skrev. Jag utgick också från Stockholm (eftersom jag bor här).
     Sen beror det förstås på var man bor 🙂
     I Östersund är det 5 september som gäller, i Kiruna 16 augusti, i Malmö 12 oktober.

      När kommer den till Mjölby?🤔

       Hahaha! Kom att tänka på Sällskapsresan, kom inte paret Storck (Storch?) därifrån?

    Juli augusti å september härlig sommar är det dååå 🎶

   Ja vad tröttsamt sådant är!! Och framförallt stressande!! Herregud kan man få ta en sak i taget!
   Lika alla radiopratare som också utgår från att alla jobbar måndag-fredag och har semester vecka 28-31…..

  Älskar Karin, och tror hon gör rätt i att lämna gardet.

  Ärligt, jag förstår inte vad problemet är? Verkar vara en relevant sida med viktiga texter. Varför hatar alla så mycket?

   För att de svartmålar och hänger ut folk. För att de själva vill synas. Om de var seriösa så skulle de gå till polisen istället.

    Men de går ju till polisen?

  Synd ändå att Gardet inte lyfte. De behövs verkligen många forum för att lyfta fram alla mängder av den skit som kvinnor ständigt utsätts för (även om du inte blir drabbad själv så är det bara att slå upp en tidning för att direkt bli nedslagen).

  ”Utskälld” vet jag inte om du blev av mig? Jag skrattade lite åt att du är så partisk i dina granskningar bara, på ju t.om till ett par emojis? 😉

  Jo, gardet är ett totalt haveri. Det utlovades att ”makten” skulle granskas, avslöjande reportage om Facebook, videokameror upptryckt i politikers ansikten när gardet skulle ställa ”tuffa frågor” osv.

  5 avhopp på 2 månader. Uthängning av minderårig. Ingen AU förrän de sista veckorna, AU hoppar av så snabbt att man inte ens hinner ersätta henne. Totalt haveri.

   Vem blev uthängd?

    Ett barn som skickade ett hat-mail.

     Cissi avslöjades även igen med lögner i samband med uthängningen.

  Gardet är en förlängning av skribenterna respektive IG-konto, en blogg med flera skribenter. Vad har de publicerat som är så revolutionera? Vad är nytt?

  Det roligaste var när de publicerade en meme i tron att det var en riktig nyhet, och raderade alla sina egna kommentarer när de insåg det. För att sen påstå att de visste det hela tiden. Herregud, jag förstår att seriösa personer som Amra och Karin hoppar av.

   Vad var det för meme?

   Cissi startar ofta upp saker och får mycket press och uppmärksamhet. Sedan brister det i att hon inte gör det riktiga jobbet, som måste göras i tystnad. För ett år sedan startade hon ”Grupp 9”, som hon talade om på nästan precis samma sätt som ”Gardet”. Men liksom otaliga andra av Cissis nystartade projekt med stor medial uppmärksamhet initialt, blev det snabbt väldigt tyst.

   Gardet har inte bedrivit seriös granskande journalistik som de utlovade när de bad om ekonomiskt stöd. De har skrivit krönikeliknande texter, och visat prov på bristande omdöme när de bl a dragit alltför långtgående slutsatser på väldigt svag grund samt hängt ut minderåriga. Cissi påstod att hon inte visste om att personen som hängdes ut var minderårig då hon publicerade hans namn. Senare visade det sig att hon skickat ett sms till pojkens pappa före publiceringen, där hon frågat om han visste ”vad hans minderåriga son håller på med”.

    Cissis utmålande av Jonna Lundell som offer trots att Jonna svarade att hon inte ville bli tagen som exempel, är ett exempel på Cissis omdömeslöshet.

    Hon fortsatte gå på både Jonna och Jocke. Jocke svarade riktigt lugnt och sakligt på Cissis grova påhopp om deras privatliv som Cissi inte hade någon anledning att lägga sig i. Till slut skrev Cissi att hon inte ville diskutera med en galen narcissist. Vem är Cissi att kalla någon annan för det undrar jag. Allt Cissi gör och har gjort är för uppmärksamhet.

     Det där är det värsta. Hur dom totalt manglade ner Jonna, en arbetarklasstjej och verkligen förtryckte henne och faktiskt begick ett övergrepp mot henne som dom skrev om henne, hennes barn och make.

    De ÄR ju inte journalister. Gjorde en koll i början för att se om det skulle bli åka av. Om det fanns nåt embryo till banbrytande granskningar. Men vad jag fann var att Kajjan var den enda med journalistisk bakgrund och erfarenhet. Ingen annan.

    Det som publicerats på sajten har egentligen inte varit något annat än personliga åsikter i textform. Inom media kallas det krönikor.

    Krönikor är inte journalistik.

    Krönikan kan iofs ofta vara mer givande för läsaren om den är underbyggd med fakta krönikören förhåller sig till (som fallet är med de flesta som skrivs av journalister) men den behöver inte vara det.

    En krönika kan vara en betraktelse av en måndagsmorgon i november på planeten Saturnus som krönikören drömt om och vansinnigt roligt skriven. Läsvärd till tusen, men utan (anspråk på) att bygga på faktaresearch och/eller oberoende källor (dvs det som är journalistik).

    Motsatsen till Saturnusskribenten är en krönikör som humorlöst och tvärsäkert basunerar ut att alla som är idioter nog att gilla att gå på fotboll är män och därför borde män betala en särskild mansskatt eftersom polisinsatsen är kostsam. Då ger krönikören sken av att veta hur det i verkligheten förhåller sig med kostnader för polisiära insatser och hur säkerhetsarrangemangen på arenan finansieras.

    Nu blir det problematiskt. Dels för krönikören saknar kunskap om basala ekonomiska fakta, dels för att långt ifrån alla män är fotbollsintresserade och slutligen för att vi är väldigt många kvinnor som inget hellre gör än går på matcher.

    Det är inte journalistik. Det är okunnigt tyckande om en företeelse krönikören inte vet något om. Och i ärlighetens namn koketterar hon också med sin okunskap. Mao så långt ifrån ett grävjobb man kan komma.

    Gardets texter är krönikor av det senare slaget. Deklarationen om hur Gardet skulle vända upp och ner på patriarkatet med sin swishfinansierade undersökande journalistik bidde ingenting.

    Det hedrar Kajjan att hon inte vill ha kvar rollen som ansvarig för de tomma tunnor som skramlade så högt.

  OT!
  Har isabelles insta blivit någon slags reklamkanal för när Micke har lediga tatueringstider? Så jävla tråkigt så jag vill avfölja. Hade jag varit intresserad hade jag väl följt honom istället?

   Trist med tjejer som ger upp sina egna liv och sig själva när de är i en relation. Men också märkligt att folk följer de här människorna öht.

   Tycket den där Micke är no good!
   Dumpa!!!

    Haha no shit
    Men appropå den där härvan, vad håller sindy på med?? Vad är det för skit hon väljer framför sina små söner? Kolla hennes insta och dom fjantiga Estonia sisters hon hänger med. Fyfan. Skäms på henne. Kan inte FÖRSTÅ hur man kan välja dedär low life trash livet framför sina FINA SMÅ BARN
    Så nu har jag avreagerat mig lite. Uttryckte mig säkert väldigt omoget men blir på riktigt så ledsen hur en människa kan välja bort sina barn för att leva partylife

     Nu har hon dessutom börjat annonsera på rosasidan. Stackars, stackars barn, hoppas verkligen att de har det bra där de bor nu.

      För att säga det på det ”finaste” sättet jag kan: en escortsida. Hon verkar dock ha tagit bort sitt konto nu efter att folk började hitta det.

      Vem har gjort det? Och om vad?

  Kan någon förklara vissa influencers tiggande om gamla smartphones och laddare i sina storys?

   Hör det kanske ihop med den asirriterande Snappy-reklamen?

   Diis iss a sajt får just fåååns

  Nja, den har varit igång typ två månader och det har varit sommar. Är väl lite tidigt att säga att sajten inte lyft.

  Fan vad elak du är.

  Anonym

  Flera skribenter + alla redaktörer utom Cissi och Bildredaktören har hoppat av. De har ingen ansvarig utgivare. De har inte levererat alls, även när det -som med ”avslöjandet” av fb- har utlovats och utannonserats med buller och bång. …Känns korrekt att säga att det aldrig lyfte, för det kommer självklart aldrig lyfta. Eller tycker du att det här verkar vara ett genomtänkt projekt?

  Kan göra alla glada spekulanter besvikna genom att meddela att det inte är konstigt alls att en ideell förening då och då (ganska ofta emellanåt) byter nyckelpersoner, stuvar om, tappar engagerade och skaffar nya. Framförallt när projekt och initiativ ännu är i uppstart och man testar sig fram i olika konstellationer.

  Kajjan och Hanna gjort ett stort jobb med Gardet, tillsammans med ett flertal andra. Nu går arbetet vidare med både nya och gamla engagerade i allas mån av tid och ork. Förändringsarbete tar tid, och vi har tar det steg för steg 👍

   Damage control

    Av vad? Har du nånsin jobbat i organisationer? Folk rör på sig, inser att något inte funkade för en själv, tackar för sig osv. Det tar som sagt tid att bygga upp något långsiktigt och den resan är sällan spikrak.

     Om jag någonsin ”jobbat i organisationer”? Eh, självklart?
     Vet du vad en organisation är Cissi?

     Jag kan tillägga att jag har ett företag ihop med 3 personer, självklart tar det tid att bygga upp en organisation, självklart flyter inte allt på 100% från början. Personalfrågan har varit jobbig stundtals tex.

     Men om vi 4 hade gått skilda vägar efter 2 månader hade det varit anmärkningsvärt , ja.

     Det är väldigt mycket jobb – och det nästan kräver att man tror på sin idé och är inställd på att satsa, ihop med människor som delar ens syn och förstår innebörden av vad de ger sig in på. (Vi hade iofs alla tillstånd och papper iordning innan vi började driva verksamheten. Och banken kräver en hel del för att finansieringen skall säkras. Du har nog en lite, hmm… ”annan syn” på vad som krävs/vad det innebär.)

      Nu funderar jag på varför jag ens svarar på dina raljanta och insinuanta kommentarer 🤔 Du har nog rätt – vi har troligtvis olika syn på ganska mycket.

       Men va? 😂😂

       Slut på bortförklarningar?

        Bortförklaringar på vad?😆 Att det egentligen skett ett styckmord inom Gardet, innan någon låg med annans man och blåste alla på pengar?

        Många härinne är så sorgliga. Det är tyvärr nästan underhållande.

         Cissi, härskartekniker som dina används bara i brist på vettiga svar/argument.

         Att bemöta befogad kritik du fått ”härinne” med att ”många är sorgliga, och att det nästan är underhållande” är de facto sorgligt om något.

          Cissi är inte van att argumentera. På hennes instagram är det radera och block direkt som gäller om någon tycker annorlunda. Svansen har lärt sig och ifrågasätter aldrig. De går nu tom till attack om någon stackare råkar ifrågasätta eller tycka annorlunda.

           Japp , jag är en av de blockade men jag vet inte vad jag gjort.

           Oja. Det räckte med att skriva en enda gång på CWs insta om att tidningar faktiskt byter krönikörer med jämna eller ojämna mellanrum och att 12 års stående uppdrag är ett oerhört privilegium för vemsomhelst, och särskilt för någon som i början saknade såväl specialkunskaper inom något ämne som erfarenhet som skribent. Pang bom blockad.
           Det funkade väl inte med versionen om att hon utgjorde ett hot mot patriarkatet.
           Nu vet vi ju att hon var en i mängden, varken mer eller mindre. Alla frilansare avfärdades. Konkursen, varslen av fast anställda journalister och den utsiktslösa rekonstruktionen. Alla på redaktionen och i bolaget fick till slut gå, även den chefredaktör som CW-drevet anföll.
           Metro är finito och ett icke ringa antal yrkesmänniskor arbetslösa. Varför Custos köpte blaskan kan man bara spekulera i – ett riskkapitalbolag som inte kan eller bryr sig ett jota om media – men säkert är att avsikten aldrig var att driva en gratistidning och dito sajt.

           Nedläggningen hade alltså ingenting med CW ö h t att göra.

         Inte okej att skämta om styckmord.

         såja såja, nu tycker jag vi tar varandra i händerna allesammans och sjunger: We Shall overcome.

     Jo men inte när det precis är nystartat. Om det stämmer med 5 pers på 2 månader så nej, det hör inte till vanligheterna.

     Är ju som att starta ett litet företag och efter 2 månader säger VD, ägare och 3 nyckelpersoner upp sig o man hävdar ändå att allt går lysande i företaget. Nej, det är verkligen ingen standardprocedur så att säga.

      Gardet är inget företag, utan en ideell förening inledningsvis. Det medför givetvis andra premisser än en kommersiell verksamhet. Och sker också på folks fritid vid sidan av dagjobb, familj osv. 5 pers på 2 månader vet jag inte vad som syftas på, vi jobbar mer organiskt och folk kommer/går i engagemang i mån av tid och kraft.

       Jo, det är oxå en grej Cissi. Var folk inte medvetna om att ni inte skulle få in några pengar innan ni började? Om avhoppen nu beror på att folk måste försörja sig och att det här kräver tid? Var det nåt de kom på plötsligt? Eller trodde ni på allvar att ni skulle få runt en hel redaktion på swish?

        Har inte i princip alla engagerade i Gardet andra jobb/uppdrag? Tvivlar på att någon trodde de skulle försörja sig på detta.

       Det spelar väl ingen roll? Byt ut mitt AB mot ideell förening i exemplet jag gav och kolla om det förändrar budskapet? Det gör det inte, exakt samma poäng.

       Men poängen är densamma.

       Den erfarenheten jag har av föreningsliv brukar det handla om att man välja för ett förtroendeuppdrag för ett år i taget. Ibland längre. Att nyckelpersoner slutar så snart efter start är faktiskt speciellt.

   Hahahaha….

   Mmm, visa mig ett exempel där man påstår sig bedriva seriös journalistik utan ansvarig utgivare till att börja med. Är ännu mer intresserad av ett exempel där ansvarig utgivare hoppar av innan hen ersatts?

   Du kan sluta veva, alla vet att det här beror på att 1. Det är ett av sina projekt, vilket per automatik innebär att det inte är genomtänkt och kommer gå i graven inom 3 mån. 2. Interna konflikter.

    Gardet har aldrig påstått sig främst driva ”seriöst journalistik” utan främst bedriva feministisk opinionsbildning, även aktivism. Ansvarig utgivare är en ansvarsfull post som måste kännas rätt.

    Vi får se om vi har en ansvarig utgivare framöver, beroende på vilken riktning vi tar. Du får hålla utkik och är mer än välkommen in i kampvärmen😉💪

     Haha, lägg av. Det var knappast så ni profilerade er.

     Ni påstod er bedriva seriös journalistik och jag antar att det är vad de som stödjer er betalar för.

     Som vanligt när du kovänder som den mytoman du är; finns det gott om material som bevisar att det är just precis vad du gör. Kovänder

     Intervjuer med dig tex.

      Jaja, det är du som brukar återkomma om att jag är mytoman, ”borde granskas” osv. Verkar vara en sund hangup i så fall.

      Önskar dig all lycka med ditt.

       Det är rätt många som hävdar att du är mytoman. Och inte bara här.

       Jag vet inte om jag ”brukar återkomma” med det, kommenterar inte här jättemycket?

        ”Rätt många”, jo det tillhör väl att en viss klick envist vill måla ut en som allt möjligt när man är en mer eller mindre publik person, i synnerhet kvinna. För att ändå vara väldigt tillmötesgående trots din retorik: jag är inte mytoman (eller?😅) men vore ju ganska skönt ibland.

         ”Rätt många” var en sarkastisk underdrift. Alla som är läskunniga och orkar lägga 5 minuter på att kolla upp dig + oroväckande många i ”branschen” (antar att du menar att de mediala sammanhang du har figurerat i är ”branschen”) som du brukar kalla det.
         Detta vet du ju?

         Du är mytoman, det handlar inte ens om rykten Cissi. Det finns ” rätt många” konkreta exempel som kommer direkt från dig, har aldrig hört ett illvilligt spekulativt rykte faktiskt. Inte om man med det menar ’illvilligt spekulativt rykte som inte kan beläggas.

          Okej, du vet att jag är mytoman. Och du förväntar dig alltså att en mytoman ska erkänna det?🙄🍾

         Är du blind eller ser du inte att det är fler som inte håller med dig än de som gör det?

         Cissi när du får kritik får du det ofta till att det är för att du är kvinna, oavsett vad kritiken handlar om. Det, tillsammans med härskarteknik, verkar vara ett återkommande sätt för dig att bemöta konstruktiv kritik.

      Det stod på Gardets sida att ni skulle ”bedriva seriös granskande journalistik”.

     Fast det står på nedan länk att Gardet bedriver granskande journalistik:
     https://gardets.nu/om-gardet/

     ”För att kunna bedriva helt oberoende och kvalitativ opinionsbildning samt granskande journalistik så behöver vi din hjälp.”

     Visserligen så står det inte seriös journalistik, men det står granskande journalistik.

     Står även under en artikel:
     ” Gillar du GARDET? Vi gillar att kunna betala alla våra medarbetare. Och för att kunna göra det behöver vi din hjälp. Stötta oss (…) så vårt oberoende journalistiska och opinionsbildande arbete kan fortsätta. Tack för ditt stöd.”

     Se följande länk: https://gardets.nu/svt-svarar-pa-clara-tornvalls-text-havdar-att-hon-far-med-osanning/

     Det är så speciellt. Tycker Liv Strömquist sagt det bra i sin podd. Det går inte att vara aktivist och få egen vinning på det.

     Citat från dig Cissi i intervju i samband med lansering av Gardet:
     ”Vi kommer att bedriva granskande grävande journalistik och ägna oss åt opinionsbildning”.

     Ovan säger du:
     ”Gardet har aldrig påstått sig främst driva ”seriös journalistik”.

     Varför talar du inte sanning?

     Cissi Wallin i Medievärlden:

     ”– Vi kommer att fokusera på opinionsbildning genom granskning, gräv och längre intervjuer med kända och okända kvinnor som berättar fruktansvärda historier. Det handlar om ett sedvanligt journalistiskt arbete, i det ingår att granska rättsväsendet, makthavare och andra medier, säger Cissi Wallin till Medievärlden.”

      Ironiskt nog ännu en lögn från Cissi 🙄.

     Citat från Gardets hemsida: ”För att kunna bedriva helt oberoende och kvalitativ opinionsbildning samt granskande journalistik så behöver vi din hjälp.”

   Nu blev jag fundersam Cissi.

   Jag trodde hela styrkan med gardet var den sammansättning av medarbetare som startade den? Men nu menar du att det är irrelevant att nästan hela redaktionen + ett par skribenter har hoppat av? Intressant.

    Styrkan med Gardet är att vi är många som samverkar för förändring. Det har alltid, och kommer alltid ske avhopp i sammanhang där människor jobbar ideellt/halv-ideellt.

     Vad har ni lyckats förändra hittills då?

      Ptja, bland annat:

      Fått en högt uppsatt man på SVT omplacerad efter avslöjande om att han trakasserat en kvinna på jobbet, och sedan lyckats få henne att bli av med jobbet, granskat rättsväsendets slapphet inför dickpics och andra sexuella ofredanden på nätet, skapat stark opinion kring frågan om sexism i skolan, fått svenska Facebook att bjuda in oss till samtal om censur av kvinnokroppar på Facebook och Instagram (med vidare samtal och förändringsarbete i höst), folkbildat om allt från sexistisk reklam, aborträtt, hederskultur, psykiskt och fysiskt våld i nära relation osv osv osv.

      Och då har vi bara funnits i tre månader, och håller fortfarande på att söka olika bidrag för att kunna lägga ännu mer tid och kraft.

       Ah. Bidragsentreprenörer. Det börjar klarna nu.

        Eller några av de din ev dotter kommer tacka när hon blir stor 🤷‍♀️

         Men gud, get a grip, eru gud lr?

         Dem!

         Haha men snälla, kom ner på jorden.

         Folkbildat?
         Ni har till allra största delen skrivit krönikor om egna upplevelser, och om saker som rör er själva. Hur har ni, som ni utlovade, gett kvinnor som annars inte kommer till tals, en röst?

         Hur har ni som ni utlovade granskat makten och ställt beslutsfattare till svars?

         Hur har ni bedrivit granskande, grävande journalistik?

         Hur många projekt har Cissi inte startat och gått ut med i media, som sedan när uppmärksamheten är över, självdött? Våga anmäl, tala om det osv osv.

          Precis, skrivit om sig själva och sen skrivit OM andra kvinnor mot deras vilja på ett extremt kränkande sätt (Jonna Lundell) trots att hon protesterat. Förminskat, trakasserat och hängt ut henne på ett sätt hon fann kränkande och rakt i motsats till hur hon är. För det ska faktiskt få vara kvinnor själva som definierar sig själva, inte Gardet som definierar kvinnor mot deras vilja.

         Exakt så. Den som tycker Gardet är en förlängd instagram där skribenterna skriver om sig själva var fel.
         Jag har läst Gardet med stor behållning, om Våld mot kvinnor, förklarande artiklar, granskningar och utbildande texter.

         I ett större perspektiv är det just den här typen av plattformar och opinionsbildning som kommer göra skillnad.

         Är man som jag; vit, man, hetero, relativt ekonomiskt trygg så ser man inte patriarkatet och alla marginaliserade grupper som drabbas av att vi lever i ett patriarkat. Gardet ger ett intersektionellt perspektiv och det saknas i alla annan media.

         Gardet har åstadkommit mycket på bara några månader. Är djupt imponerad och hoppas på en GameChanger snart. Det kommer.

          Så du är en hetero man som läser Gardet med stor behållning. Jag är en ej hetero och ej cis-kvinna som tycker att Gardet är en narcissistisk klick av priviligierad media-klass som förstorar sina i-landsproblem och kränker andra kvinnor.

       Folkbildat. Jesses, har ni en skock får som läser? Allt det materialet finns i mängd på nätet, sociala medier, tidningar etc.
       Är också tveksam till din utsaga om att ni aldrig velat göra journalistik, direktcitat från dig i Expr 24/5 2019
       Vad är det ni ska göra?
       ”– Gardet är en oberoende feministisk plattform. Den är inte knuten till något politiskt parti. Det är framförallt en plattform för att ge kvinnor en röst. Vi kommer att bedriva granskande grävande journalistik och ägna oss åt opinionsbildning.
       – I nästa vecka har vi ett gräv om en man som har skickat tusentals ”dick pics”, bilder på sitt kön, till kvinnor på internet i åratal.”
       Varför ansvarig utgivare om ni inte ska bedriva journalistisk verksamhet, en,igt dig?
       Vad hände med din satsning på Grupp 9, maj 2018? På vilket sätt skiljer sig gardet.nu från den? Eller tvärtom?
       Tycker du fem avhopp, nära hälften av gruppen, på två månader är få?
       Vilka bidrag tänker ni söka? Presstöd är väl uteslutet om ni inte ska vara en tidning med ansvarig utgivare? Om skattepengar, varför? På vilket sätt skiljer sig gardet.nu ut från mängden av feminister som driver opinionsbildning helt gratis från sina IG-konton?
       Se där ett antal frågor journalister (eller du, Camilla) hade kunnat ställa.

        Grupp 9 lever i form av viktiga nätverk som anordnar olika typer av aktivism, insatser för att hjälpa kvinnor i akuta situationer, samordning av feministisk kamp osv. Allt som sker behöver inte synas publikt, det finns också en styrka i att inte alltid verka i ljuset så att säga👍

        I övrigt är väl medielandskapet under stor omgörning. Vi utforskar det, genom att blanda granskningar med opinionsbildning med ren aktivism. Vi har just börjat och har massor att utforska, utveckla och ställa till med😉

         Översatt till svenska: ni har ingen aning om vad ni håller på med och ingen plan för framtiden. Men bidrag vill ni ha.
         Spyr av tanken på att mina surt ihoparbetade skatteslantar kan komma att finansiera ert tramsande.

          Ja okej jag erkänner, allt är egentligen en incel-LAN-källarklubb i Kållered som lurar staten på pengar.

          Men kostar ändå inte ens i närheten av vad säg… Manliga fotbollsfans kostar skattebetalarna varje år.

           Aktivism? Samordning av feministisk kamp?

           Jättekonstigt att jag inte har hört ett ord om grupp 9 om det stämmer.

           Jaha? Är det ett argument på din planet? Ägnar ni er ofta åt whataboutism eller är det bara förbjudet om man inte håller med er?

           Manliga fotbollsfans betalar moms på sina biljetter. Ni ska snylta bidrag från staten. Är du på riktigt eller?

           Inte en susning om världens mest älskade idrott alla kategorier, som synes. Men fint att kokettera med. Är själv inte bajare men förstår att de trashar hennes instasvans. En försörjd lyxhustru flyttar in i bajenland och kräver att de ska sluta med traditionella marscher till arenan för att de skrämmer (hennes) barn. Oh dear.
           Jobbigt att, vad ungarna nu heter, kommer att gråta om de inte får delta om max 10 år.

        Vi har inte många avhopp med tanke på hur många som är engagerade. Ideellt arbete, eller bara delvis arvoderat kräver ju en ganska stor grupp som kan täcka upp för varann, omgruppera och jobba organiskt som det så fint heter.

        Det finns en del pengar att söka som inte är presstöd, presstödet är ganska snävt och vi ser oss inte som en regelätt tidning.

         Ja men Cissi då är det bara kvar att förklara vad som hände med din och Kajjans relation då…. Du följer henne på IG, hon inte dig. Enligt tidigare erfarenhet av sociala medier är ett möjligt scenario; Ni rök ihop pga dig, hon skiter i vilket för hon har rent mjöl och bryr sig föga om du skulle svartmåla henne på din IG alltså avföljer hon. Du gör det inte med risk att hon gör privat konto och sätter dig i dålig sits istället – då vill du isåfall veta och det bums. Eller vad har hänt?

          Varför känns det som jag borde köpa en trisslott efter sett Kajjans storie på IG..?! Cissi, lyft bladet från munnen och berätta.

         Cissi: Snäll fråga.

         Stämmer det att allt hennes bidrag plockats bort och om det stämmer varför då?

         Tack för att du är här och svara.

         Okay, jag konstaterar att du värjer dig inför framlagda fakta och de frågorna som ställdes 190805 19:11.

  Ot
  Är det inte dags för Bloggbevakning med ett djupgående granskande av Bellas senaste affärer? Hon har hoppat av NTH, satsningen i Ny, personalflykt, Pingis roll, ingen svensk medie mera, Expressens granskningar, dissandet av Odd i sommar, säkerhetsläget, statusen i företagen osv, osv…

   Hade varit mycket intressantare om hon granskade Cissi lika noga.

    Det ene behöver ju inte utesluta det andra? Eller hur CC?

    Vad med Cissi är det som ska granskas? Vad är det hemliga som ni tror ska upptäckas? Jag fattar ärligt talat inte.

     Rekommenderar att lyssna på nåt avsnitt av Penntricket och andra poddar med Cissi, samt hennes instagram, krönikor och bloggar. Då märker du snabbt att hon säger emot sig själv väldigt ofta. Eller kolla länkar i tidigare inlägg här, där bevis på flera lögner redovisas tydligt med källhänvisningar.

     Cissi har sedan tiotalet år tillbaka gjort sig känd som mytoman. Det började då hon ständigt hittade på historier om sig själv i radio 1. Ena dagen var hon mobboffer och diskuterade utsattheten med inringande lyssnare, andra dagen hade hon aldrig mobbats utan istället mobbat. Osv. Det tog aldrig slut. Hon erkände tom själv att hon ljög och försvarade det med att ”vilket radioankare gör inte det, hur ska man annars ha något att prata om”?

     Numera hävdar hon på sin instagram att hon fick en mytomanstämpel för att hon namngav FV. Det stämmer alltså inte, den fick hon cirka 10 år tidigare.

      Fast ni tänker på olika tidpunkter. Cissi menade när hon var ung och anmälde FV och då startade han en kampanja där han svartmålade henne. Detta finns dokumenterat, allt som sades och spreds om henne, alltså då för ca 10 år sedan. Det var då han namngavs. Inte nu.

       Dessutom. Nu har jag inte hört vad Cissi berättade eller vad och hur hon erkände men generellt ang mobbing är det inget ovanligt att en som är mobbad letar upp egna offer för att då i sin tur också vara en mobbare.

       Så det ena utesluter inte vartannat.

       Fast TRH det är en annan osanning Cissi spridit i efterhand. Cissi höll god kontakt med FV i två år efter själva händelsen, från 2006-2008. De var då på god fot och hade bl a en flirtig sms-kontakt. (Källa: transkriberat dialogförhör med Cissi samt FV, se fup).

       Cissi började senare mellan 2008 och 2010 utan FV’s vetskap sprida rykten om att han vå-ldta-git henne. Alla i medievärlden visste till slut om detta, namnet stod på forum på nätet och nämndes bland kommentarer i Cissis blogg utan att raderas.

       Till slut nåddes FV av dessa rykten och tog då kontakt med advokat som kontaktade Cissi för att informera om att det hon spred, hans namn, kunde utgöra förtal (källa polisförhör). Cissi polisanmälde efter det år 2011 FV.

       Att FV svartmålat Cissi och att hon då fick mytomanstämpeln är en av de lögner hon skriver i sin omgjorda berättelse om sin bakgrund för nya följare. Alla äldre följare vet ju att det inte stämmer. Det var alltså hon själv som två år efter händelsen lade pussel om vad som hänt, och spred hans namn utan hans vetskap (källa polisförhör med C och FV).

       Efter att ryktena nått FV sa han givetvis sin syn på saken. Men att han ska ha svartmålat Cissi så hon blev kallad mytoman stämmer inte.

       Mytomanstämpeln kommer från Cissis radioprogram på radio 1. Hon hade olika ämnen och lyssnare ringde in mån-tors. Hon ljög ihop olika berättelser om sig själv, sin bakgrund, saker som hänt henne, åsikter ändrades ofta radikalt, osv dagligen. Hon har till och med erkänt att hon ljög själv. Lyssnare som ringde in drev med hennes olika versioner, och hon blev efter en tid kallad mytoman. En mängd exempel finns i hennes tråd från den tiden på fb. Där går det även att läsa om hur mytomanstämpeln växte fram.

       Mobbingen var bara ett av en massa ex. Det är svårt att först säga sig ha varit mobbad, för att nån månad senare påstå sig aldrig ha varit mobbad, utan istället bara ha varit mobbare. Men det finns som sagt oräkneliga ex. De programmen går att lyssna på på nätet fortfarande.

        Trh

        Hon ljuger ju och blir motbevisad direkt i kommentarerna här oxå?

  Jag gillar Gardet o hoppas de håller ihop det. Visst har det hängts ut på fel sätt, men jag undrar hur mycket flickor o kvinnor SKA ta innan vi spårar UR som män o pojkar redan har gjort. De spårar ur o vi ska sitta tysta o svälja deras kvinnohat?? Nej det är dags att ta i m hårdhandskarna mot män som ”grisar runt” utan samveten, o samvetskval får de ju endast när de blir avslöjade.

  Jag fattar inte grejen med att så många här inne är skeptiska/hatar på CW. Vill ärligt veta. Ni som tycker hon behöver granskas, har massa skit i sin bakgrund, hamnar i konflikter vart hon än går, har ni feministiska åsikter som inte stämmer överens med hennes, eller är ni inte femister alls? Tycker varken bu eller bä, är bara genuint nyfiken. Tänker spontant att många feminister hänger här inne, men det kanske inte stämmer.

   Jag är feminist. Vet inte varför det skulle göra det konstigt att kritisera en annan feminist? Speciellt för saker som inte har med hens feminism att göra?

    Absolut – håller med. Formulerade mig fel, vill mer veta vad med hennes feminism eller person som stör dig då (eller inte gör det).

     Kan bara svara för mig själv (& jag hatar verkligen inte på Cissi men håller i 80 % av fallen inte med om vad hon säger). Tycker Cissi som person är hur cool som helst och väldigt smart. Tycker dock att hon har en tendens att vara oetisk eller tom ohederlig i sin argumentation (tänker t ex på drevet mot Lina M på UG) så hon är ingen jag skulle lita på när hon uttalar sig utan att faktagranska först. Sen i ung 20 % av fallen håller jag med henne i vad hon säger.

    Jag är feminist men skulle aldrig följa någon som inte tillåter debatt utan istället direkt nedvärderar eller helt enkelt raderar andra åsikter än hennes. Jag blev blockad också, och det har jag hört att många blir.

    Jag ogillar stämningen på hennes instagram där mycket framställs onyanserat och vinklat utan källor. Många följare har aldrig hört talas om källkritik utan tror utan att tänka efter blint på allt Cissi skriver. Ifrågasätter någon sakligt det Cissi skrivit, får denne om det hinns med innan hen raderas och blockas, ett gäng ociviliserade kommentarer från följare som; stick härifrån, sjas, daddy’s girl, idiot osv.

   Har inte svar på din fråga men tycker spontant tvärtom – verkar hänga mycket sdare här

   Jag är oense med CW gällande mycket, särskilt sättet hon bildar opinion på.

   Men jag fattar inte heller vad en granskning skulle gå ut på? Granskning av influensers med uppblåsta siffror med tveksamma samarbeten som uppmanar till kroppsmodifikation och får unga att köpa skit och så vidare. Ja. Där finns ett mervärde.

   Men CW och Gardet? Någon slags konspiration man hoppas finna? CW tillhör väl knappast etablissemanget? FV har redan gjort ner henne i diverse finrum, han är ju tillbaka i värmen.

   Jag kan tänka mig ett granskande reportage om drevets makt och hur den feministiska debatten far illa av ogenomtänkt instagramaktivism. Men det har ju gjorts liksom…

   Gardet vad ska granskas där? Klumpiga nybörjarmissar? Jag hoppas Gardet blir till något bra.

    Jag tycker nog att en faktagranskning av vad som ligger bakom Cissis alla drev är av intresse, eftersom hon startar drev som svartmålar privatpersoner och organisationer totalt – och det varje gång visar sig vara lögner.

    Cissis följare tror på allt hon säger och eftersom de är så många och vissa av dem fakriskt är så labila att de ringer till människors arbetsgivare pga en like’ar bild osv; är det på sin plats att kolla upp skiten hon skriver istället för att som CC reposta och föda dreven.

    Cissi har svartmålat och kastat så många-främst kvinnor- under bussen baserat på ingenting eller rena lögner. Hon kan inte förvalta makten hon har.

     Håller med Är!
     Det ska även tilläggas att det ofta är när Cissis osanningar ”avslöjas” som hon kastar personer under bussen och svartmålar dem. Detta hände bla två kvinnliga journalister på Piteåtidningen.

     På sin instagram basunerade Cissi upprört ut att hon blivit ”censurerad av mäktiga mediemän”. Detta för att en krönika, en positiv sådan, om henne blivit nedtagen på Piteåtidningen. Cissi hävdade att det berodde på att hon utgjorde ett sånt hot mot alla mäktiga mediemän, och att mediemännen därför fått den nedtagen. Journalisten dementerade detta på Cissis instagram och upplyste om att den var tillfälligt nedtagen pga faktafel. Cissi skrev att hon vet att tidningar absolut inte arbetar så, och att journalisten hittade på. Journalisten svarade att hon och en annan kvinnlig journalist var ensamt ansvariga för krönikedelen av tidningen, och att det inte finns några män över dem. Flera journalister skrev att det är standard att arbeta så, att ta ned artiklar för faktagranskning. Cissi svarade då otrevligt och nonchalant och snäste av båda journalisterna som att de ljög.

     Cissi ändrar på sanningen för att passa in i hennes historier. Samma sak när hon gick ut med på instagram att det var skandal för att både SR och TV4 avbokat henne från intervjuer pga att hon är kvinna och polisanmäld. Det visade sig efter uttalanden från båda ställen inte stämma. SR-intervjun hade hon till och med avbokat på egen hand då hon inte fick intervjuas om att hon blivit förtalsanmäld av sin kompis Kim Kärnvall, pga jävrisk.

     I försvar bland kommentarer här på bloggen hävdade hon att Malou på TV4 hittat på anledningen till att Cissi avbokats- att det var en efterhandskonstruktion från Malou.

  Mja, helt borttagna från Gardets webbplats är varken Kajjan eller Hanna i skrivande stund. https://gardets.nu/om-gardet/

   Jo, de är borttagna.

    Ja nu ja.

  Jag har inte varit inne på Gardet innan, ska göra det strax. Jag följde CWs blogg med glädje flera år men tycker att klimatet på IG har ändrat sig, på CW’s konto då alltså.
  Jag blev själv blockad efter jag ifrågasatte ett inlägg CW gjorde där hon hängde ut en tjej som kommenterat och jag tyckte synd om tjejen. Direkt blir man blockad för att man inte delar samma mening. Det är så synd! Är man en offentlig person med ett stort konto och lever på att skapa debatt då måste man ju kunna debattera också utan att slänga ut den som har en annan mening. Kanske jag till och med hade ändrat min uppfattning efter en diskussion?
  Det blir ju en väldigt tråkig debatt om bara likatyckande får göra sig hörda, farligt också i det stora hela. Trump-fasoner. (Nej jag jämför inte CW med ”världens mäktigaste man”, utan bara samma typ av beteende i denna fråga.)

   Håller med dig Malin, utan diskussion sker aldrig någon förändring. På Cissis instagram tillåts som du skriver ingen debatt.

  Har ”Kajjan” explicit utkommit med nån slags kritik mot Gärdet? Som skäl till hennes avhopp? Om inte så finns heller inget skäl att spekulera huruvida sådan finns. Att frigöra mer tid till att skriva bok, som Kajjan själv uppger, är skäl nog.

   Alltså, att Karins texter plockats bort helt från gardets.nu är väl ett bevis på att det här funnits/finns nån form av konflikt?
   Antingen vill hon inte förknippas med gardet, eller så vill gardets (Cissi) inte förknippas med henne.

   Inte jättevanligt att någons alster försvinner helt iom att hen väljer stiga av ett projekt. Inte ens om det råkar drivas som ”ideell förening” Cissi 👌😂

    Du drar långtgående slutsatser. Kajjan kanske inte vill stå för sina texter hon skrivit på Gärdet. Ser dem som en belastning för det nya arbete hon nu vill göra. Med sin nya bok. Vad vet man?

     Oj, du griper verkligen efter vartenda halmstrå anonym.

      Nejdå…Men vi har uppenbart skilda meningar vad gäller bevis.

       Filippa Berg, Amanda Oxell, Amra Baric, Hanna Bergwall, Karin Andersson hoppar alla av/blir uteslutna från det som kallats ”kvinnomaffian” och lanserats som en stark grupp. På under två månader. Det brukar bli så när Cissi ska försöka samarbeta med någon, pga att Cissi inte klarar det – av anledningar jag inte tänker spekulera i pga att jag inte vill ägna mig åt hobby-psykologi.

       Det intressanta här är att Karin lämnar utan att tacka och att Cissi inte tackar henne. + att alla alster är borttagna, när inte andra avhoppares alster är det. Varför skulle Karin inte kunna stå för vad hon skrivit? Mig veterligen står hon för allt hon skriver, jag tycker att du förminskar och karaktärsmördar Karin nu, utmålar henne som en glansig och osäker person som inte kan stå för sina åsikter?

       Att hon inte vill förknippas med gardets kan jag förstå , det verkar ju vara fler som inte vill det. Det är den mest logiska förklaringen, jämte att Cissi är arg då.

       Har du nån gång sett en tidning radera allt en journalist har skrivit bara för att journalisten slutat?

  Alltså tyvärr är det nog svårt att driva en helt oberoende sida som många människor ska leva på inkomsterna av, och som dessutom av många anses skriva ”provocerande”. Men jag är inne och läser på sidan ibland, har dock inte möjlighet att stötta ekonomiskt just nu, men annars hade jag gjort det.

  Jag tror fö att ingen kommer att behöva spekulera ganska snart, Cissi är instabil och blir oproportionerligt arg för oförätter/inbillade oförrätter. Karin är antagligen på hennes ”lista med fienden” nu, och Cissi kommer inte att kunna hålla sig ifrån att snacka, hon har själv gått ut med att hon lägger allt på minnet och vill ”förgöra” människor på den listan.

  Karin kommer inte böja sig och ta detta om jag har uppfattat hennes person rätt- och då kommer sanningen fram.

  Hanna Bergwalls diagnos innebär att hon fungerar ungefär som Cissi, så där kommer det också brista strax.

   Det kommer börja med något passivt aggressivt från någon part, sen rullar det bara på i öppen konflikt.

  Superintressant läsning. Noterar allt det här snacket om att Cissi kastar andra kvinnor framför bussen. Kan bara tillägga att en metod för detta är att hon startar FB-chattar där hon rasar över olika gillamarkeringar osv. När personer inte velat vara med har de fått personliga PM.

  Till Gardets som helhet så är det mest: jag jag jag jag jag och offer offer offer offer. Inget av nyhetsvärde. Värst av allt är ju hur Cissis runtramlande i sociala medier tvingats täckas upp av Gardet och de andra medarbetarna. Det börjar med att Cissi pekar ut en person, eller något annat dumt som folk ogillar pga Avpixlatbeteende. Man inser att detta är fel men istället för att be om ursäkt så försöker man krishantera genom att lyfta upp det på en ”strukturell nivå” och skriva någon artikel om saken. Se till ex Facebookgranskningen som aldrig kommer.

  Vad svensk feministisk debatt och diskussion behöver är en plattform som inte hela tiden utgår från: jaget och offerkoftan. Men också en sajt som faktiskt tar den journalistiska delen på allvar. Det får gärna vara uppblandat med lättsamhet osv men inget vandrande haveri där folk måste springa och täcka upp för varandra hela tiden. Framförallt. Det här jävla kändisfokuset måste få ett slut. Det finns kvinnor även utanför SVT och Sthlm.

   Läs ”women vs feminism”

  CW har svårt att fullfölja några projekt. Det mesta hon drar igång ebbar ut efter ett par månader. Grupp 9 har somnat in liksom Stan-Up Comedyklubben hon hade på Mosebacke, liksom poddarna Penntricket och Faktiskt. Mitt tips är att Gardet läggs ner under hösten.

   Cissi lockas av uppmärksamheten hon får när hon startar nya projekt. Att det sedan krävs riktigt arbete för att ro i land projekten, gör att de misslyckas. Att jobba utan konstant uppskattning är inget Cissi är intresserad av.

   Därför fortsätter hon med sin instagramfeminism, som hon tidigare själv kritiserat andra för. Först var hon instagramfeminist, sedan kritiserade hon allt som har med det att göra under ett par år. Då menade hon att sådana bara är ute efter uppmärksamhet, att de inte gör någon nytta och förväntar sig att någon annan ska göra själva jobbet. Hon sa sig inte kunna förstå att folk köpte deras ”bedrägliga beteende” rakt av.

   Sedan blev hon trots sin massiva kritik- instagramfeminist igen. Varför kan man undra? För att hon inte får synas på annat sätt? För att metoo gav henne mycket uppmärksamhet?

  Kajjan ledsnade på Wallins konstanta självcentrering och pissande på andra kvinnor.

  Nu låtsas Kajjan som om hennes skribentsida tagits bort hos Gardet och det är därför alla hennes texter försvunnit. Det är dock ett aktivt val och inte ett måste om man lämnar en WordPressblogg. Alla texter av de som lämnat har heller inte försvunnit. Btw, någon som vet vad som hände med hon Filippa Berg? Hon var ju med på bilder mm… vid lansering men kan inte hitta en enda text?

   Det låter konstigt att just Karin och Hannas texter tagits bort pga en teknisk bugg, när inte andra avhoppare/uteslutnas har gjort det?

   Filippa Berg hann inte skriva en enda text, hon uteslöts/hoppade av i samma sekund som gardets började ondgöra sig över bilder som råkar vara precis såna Filippa postar.

    Man blir ju nyfiken på hur du vet det 🙂

    Ja det är ju en superdålig ursäkt. Klart det går att ha kvar texten, hon menar att det är ett val av Gardet att inte ha med gamla skribenter. Vilket såklart inte hör till vanligheten. En person påpekar detta bland hennes kommentarer också men hon har lite taggarna utåt.

  CW lär vara en sådan person som man gärna samarbetar med en gång. Men inte två. Det brinner många broar bakom henne.

  Alla CW:s projekt blir kortlivade. Skulle inte hon plugga till socionom nyss? Det verkar hon också ha lagt på hyllan. Tur att hon har en rik make.

  Nu har Kajjan gått ut med att det var pga konflikter som hon slutade i Gardet

   Var?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *