691 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag och min sambo har igår valt att gå skilda vägar efter fyra år tillsammans. Jag är väldigt ledsen, det var ett gemensamt beslut. Just nu känns allt bara konstigt, bor inte kvar i lägenheten. Hur hanterar man ett breakup? Aldrig varit i denna sitsen innan. Snälla ge mig tips. Han var min bästa vän ?

      Jag behöver också tips på hur man gör. Mer hur man säger det. Hur får man styrka att stå upp för en själv när man vanligtvis blir nertryckt och vardagen är fylld av oro och nervositet?

        Får jag fråga varför vardagen är fylld av oro och nervositet? Jag känner igen känslan, därför jag frågar. Jag vet ju varför jag känner så, pga min sambos beteende. Han är pedant och blir galen om man lämnar minsta spår efter sig, typ.
        Men har så svårt att se att andra kan känna likadant då det är väldigt sällan man hör om pedanta män som bara städar och städar. Så får jag, med all respekt, fråga vad din sambo gör som framkallar dessa jobbiga känslor för dig? Jag har knappt några vänner så jag kan inte direkt ventilera detta med någon..
        Och vad säger/gör han som gör att du känner dig nedtryckt?

        Andra som känner oro och nervositet i vardagen med sin manliga sambo får gärna också svara

          Ingen ska behöva gå omkring och känna ångest/oro i sin vardag och speciellt inte pga en relation i hemmet. Man ska få känna sig trygg både i sitt hem och med sin partner. Stå upp för sig själv – du förtjänar att få må bra.

          Jag kan känna mig nedtryckt då min sambo är passivt aggressivt emot mig och är ofta arg. Varit ett problem som vi jobbat på i ett par år men är svårt. Han har mycket bakom sig som orsakat ilska som han inte har hanterat fören nu.

            Samma här. Kan va skitsvårt att leva ihop med en människa som blir aggressiv som en slags försvarsmekanism direkt man får en motgång. Min sambo är likadan. Har lärt mig fatta vad jag ska ta på allvar och inte.. Har dock tagit 11 år å på nåt sjukt vänster är vi lyckligare än nånsin.. Skumt det där..

              Okej, tack för att du också delar med dig! Samtidigt som passiv aggressivitet inte är okej så har jag förståelse för den. Den finns där av en anledning. Vi går i terapi och han får hjälp för sin ilska. Jag tar inte skit och tänker inte ta emot denna ilska dock så det måste bli bättre. Skönt att höra att ni är lyckliga! Har ni jobbat på det länge? Är han fortfarande lika arg, om jag får fråga?

                Alltså nejnej! Ni ska inte vara några psykologer åt era sambos. Dom ska inte använda er som slagpåse.
                När och om du säger att du vill lämna så hänvisa till att hans aggressiva sida gör att du inte vågar leva som du vill att di mår psykiskt dåligt av att han blir arg. Säg att han får arbeta med den själv och när och om han blir bättre så kan ni prata då och du vägrar göra någonting förens han jobbat på det och inte blir arg längre. Vi finns alltid här för dig, dina medsystrar på internet ❤️

                  Tack, men du har fått det om bakfoten. Jag förstår att det är lätt att få det av min korta text som beskriver egentligen flera år av bråk och kämpanden med detta. Jag har varit hård och sätt krav och det är bättre. Om du hade vetat hela bakgrunden så hade du nog sagt annorlunda än det du sa. Jag klarar mig, jag mår inte psykiskt dåligt men tar inte skit bara, vilket han vet. Tack för omtanken ändå <3

                Nä inte alls. Men märker om han mår dåligt över något eller har något som tynger honom. Vi har jobbat rätt länge på det ja. Tom gått isär en tid för det funkade inte just då.

          Mitt ex var en sån man liksom var tvungen hålla på gott humör hela tiden. Hade han en dålig dag tog han annars ut det på mig. Blev väldigt nervös under vårt samboskap.

          Vet precis. Jag tycker att man efter en måltid som efterföljer en lång dags arbete som gjort en dödstrött absolut kan lämna disken tills dagen efter. I alla fall då och då. Det tyckte inte min f.d. sambo. För honom spelade det heller ingen roll om typ jag haft en helvetesvecka – torsdag var ”tvätt och dammsugningsdag” och då vart man TVUNGEN att göra det. Alltså inte bara jag eller så, utan vi var tvugna att göra det i egenskap av hushållsgemensamma. Han förstod inte alls detta med att ”ibland orkar man bara inte”. Om nåt behövde göras så skulle det göras – oavsett hur trött han själv eller jag var.

            Innan honom bodde jag ihop med en helt värdelös total slacker som gott tyckte man kunde vänta i två veckor med att diska om man var ”stressad” eller ”utbränd” för tillfället. Så har sammanbott med två extremer. Ingen av dem fick mig att må så bra.

        Bella vet hur sånt går till, för hon får utstå många svårigheter i sin vardag. Läs och begrunda informationen hon delar med sig av.

      Svårt att säga exakt hur man hanterar det, alla är ju olika. För vissa hjälper det att hitta på saker för att tänka på annat och för vissa så hjälper det att bryta ner sig totalt för att sen resa sig upp, starkare och gladare än någonsin.
      Testa dig fram, kanske hitta på saker som du aldrig har gjort förut? Eller göra sånt som får dig att må bra, typ ett långt jävla bad, chips till middag eller klappa kaniner.
      Det är otroligt tufft i början och man tänker att det aldrig kommer att gå över, att man aldrig kommer att må bra igen. Men vet du? Det kommer att gå över, du kommer att må bra igen och du kommer att hitta din plats i livet. Du fixar det här ❤

      Prata med andra om det. Bearbeta dina känslor genom att ventilera. Umgås med dina vänner. Försök att ha roligt. Påminn dig själv om varför ni valt att dela på er. Och ta en dag i taget (dåligt tips, men när tiden är mogen laddar du ner tinder och får lite uppskattning)

      Man gråter, skriker, är glad, ledsen, förbannad, förvirrad, saknar och allt annat om vartannat.
      Tomheten är värst.

      Det finns inget annat sätt. Inga quick fix.

      Sakta, sakta kommer det kännas lättare. Det kan ta tid och det är jobbigt. Men det blir bra.

      Wow första bilden c!amc!am ser bra ut på. Mer lugg och rosa hår tack. Det distraherar bort allt det andra… works for you! ??

        Fy fan vilken taskig kommentar! Du borde skämmas för ditt försök att trycka ner henne.

        00.27 Du har problem med att begripa vad man säger eller inte säger till andra människor va?

          Håller med hon var snyggare med rosa hår

            Fast när hen skriver att ”[…] det distraherar bort allt det andra”, så försöker denne antyda att C på något sätt skulle vara ful. C är verkligen INTE ful och det är inte okej att skriva som hen gjorde. Det är bara taskigt att skriva på det sättet och hen borde därför avstått från att skriva sitt meddelande. Min gissning att personen ovan är någon som C råkat ”trampat på tårarna” och nu vill hen ge igen på ett vidrigt sätt. Så gör man inte.

              Jag håller med. Långnäsan och de mörka ringarna syns inte lika tydligt på den bilden, säkert det personen menar. Är väl inte taskigare än saker cam skriver om andra offentliga personer på daglig basis?

      Ta en dag i taget. Ingen annan än ni själva bestämmer hur er relation ska se ut efteråt.
      Smärtan går över.

      Läs böckerna why men love bitches och why men marry bitches, förutom att det handlar hur man hanterar män så är de faktiskt peppande hur man får tillbaka självförtroende och förstår sitt egna värde. Det finns massor med mer män där ute, just nu är de tufft men om några månader kommer de ha lagt sig. De värsta man kan göra är att försöka gå vidare för snabbt och tvinga sig till dejter då får man bara ångest. Våga vara ledsen ett tag men sätt en deadline på när det är slut på ”ledsen-perioden” och dags att rycka upp sig igen och börja dejta osv.

        Och just det radera alla gulliga sms och bilder. Sånt kan bli lätt att titta på när man är ledsen. Plus skriv en lista på ALLA negativa saker med ditt ex, alla negativa egenskaper, beteenden, tom utseendet, vad som helst. Sen skriver du en lista på allt du vill att din nästa kille ska ha/vad du förtjänar ???

      Det enda jag kan säga är att det gör så jävla ont men det måste få göra det ett tag. Gör det du kan för att lindra den, netflix, promenader, jag kollade på smink tutorials på youtube det var det enda jag orkade ett tag, men sen våga ta in vänner och låt dem ta med dig på saker. Gör dig fin för dig själv, och sen kolla på saker som gör dig glad. Avfölj saker på insta som inte peppar dig. Gör allt du kan för att må bra, så känner du att du tar hand om dig själv.

      Jag trodde aldrig det skulle bli bättre men 2 år senare är jag mer än back on track. Och en sak till som faktiskt hjälpte mig var ett rebound ligg ? min kompis sa det till mig och jag tänkte aldrig i livet men det hjälpte mig tillbaka och med självkänslan också. Men kanske inte är för alla! I alla fall så tänker jag på dig och hoppas det blir bättre snart. Du får vila i att ert gemensamma beslut är det bästa, för en relation ska vara 100% det är du värd ❤️

    Jag är inte lika säker och tänker tvärtom.

    Jag tänker på att porren har normaliserat att ha sex i anleb tex och de som inte går med på det är tråkiga och torra typ. Eller iaf rädda att ses som det och förlora sin partner för ”alla” gör ju det.

    Varför skulle inte då en blid på någon som är intim med sin vän som läggs ut på minsta inte normalisera det också? Och att tillsist så är man en tråkmåns och ”borde” enligt ”alla” gå med på att det nojas lite hit och dit utan att man får bry sig.

    Tankar?

      Ska nu laga middag och äta så jag återkommer om en stund. 🙂

        Eeeh, drick inte mer…

          Fattar inte heller vad trh menar.

            Med tanke på frånvaron av antalet likes ? kan det ju vara någon som utger sig för att vara trh.

              Någon har gjort ett bra jobb i så fall, bara TRH som envisas med att skriva separata kommentarer med live-uppdating kring eventuell frånvaro från kommentarsfältet (”Jag svarar snart”, ”svar i modd”, ”jag ska bara på toa, svarar sen”).

                Jag tycker att matlagningskommentaren styrker min tes ?

                  Det är THR. Kommentaren är en fortsättning(?) på en diskussion i ett annat inlägg (Margaux och Viktors kompispuss på munnen)

                    Japp, jag satta och skrev den medan jag lagade mat innan kl 20 men kopierade inte in hela utan bara halva. 🙂

                    Det var väl i går (6/8) kl 0900 inlägget, svårt att förstå att någon fortsätter sina kommentarer 36 timmar senare.

                Så som trh kommenterar här inne, nog borde personen ta med sig luren på toan??

          ? see U

          @anonym VPN

      Va?

      Vad babblar du om nu?

      Vad pratar du om? Vem svarar du till? Vet du i vilken blogg du är, blandar du ihop bloggen? Du brukar ju hänga i många olika bloggar enl dig själv.

      Halva kommentaren kom inte med. Postar om. 🙂

      Hej hopp!

      Jag fick en fundering när vi har pratat om detta om att lägga upp blider där man pussa någon på munnen på insats mm och vissa vill säga att man inte ska bry sig och att det inte normaliserar otrohet.

      Jag är inte lika säker och tänker tvärtom.

      Jag tänker på att porren har normaliserat att ha sex i anleb tex och de som inte går med på det är tråkiga och torra typ. Eller iaf rädda att ses som det och förlora sin partner för ”alla” gör ju det.

      Varför skulle inte då en blid på någon som är intim med sin vän som läggs ut på minsta inte normalisera det också? Och att tillsist så är man en tråkmåns och ”borde” enligt ”alla” gå med på att det nojas lite hit och dit utan att man får bry sig.

      Tankar?

        Varför rättade du inte dina fel! Blider och anleb? Slarvigt!

          Hej hej!

          Ja så kan man ju se på det men jag tror inte att det påverkar varken åt ena eller andra hållet ang att normalisera med bilder på insat. Eller?

            Anleb-blider på insat?

              Ja, vad fan menas ens?

        Kan man faktiskt jämföra en hel stor och vidrig industri och en svensk influencer?

          Tänker samma sak. Vad en person med lite fler följare än genomsnittet tycker är normalt går inte att jämföra med hela porrindustrin. Finns ju andra svenska influencers som postar andra typer av bilder på saker som inte heller blir eller är normen. Just gällande otrohet tror jag dessutom att det är upp till varje par att vara överens om vad man tycker är okej och inte – den gränsen sätter inte en främling på IG.

            Ja fast det var inte länge sedan som det var helt otänkbart för de allra flesta att ha sex i analen. Och i en ideal vält så borde det vara upp till var och en, men vi blir alla påverkad av vår samtid och vårt samhälle och framförallt unga som inte än bestämt sig för vem de vill vara och gör allt för att passa in och bli accepterade lyssnar för mycket till andra.

            Jag tänker att idag med social media så går det fort att ändra på attityder. På gott och ont.

            Jag lägger inte ens en värdering ifall det är rätt eller fel men jag är ganska övertygade att de flesta blir tryggare och lyckligare ifall de inte är osäkra på sin relation och känner att den är stabil och inte något som kan ta slut nästa minut. Jag en en som tror att monogam eller iaf seriemonogam är det som lättast kommer till människan.

              Och i en ideal värld *

              Jo men för att DIN definition av otrohet är en kyss mellan två vänner betyder inte det att det skulle skapa olycka eller göra någon annan otrygg i deras relation. Du kan tolka andras bilder och tänka hur du skulle påverkas om det var din relation, men en influencer som har en annan definiton av vad kyssen innebär bär inte ansvaret för din relation och din trygghet.

                Instämmer!

                Men jag tror att min defintion är den mest vanliga.

                Med det var inte min huvudtes. Den handlade om att det faktisk normaliserar det. Att lägga upp bilder på minsta. Det var dem som inte höll med om det och varken tror eller tycker att det borde vara så.

                  minsta = insta

              Vart har du fått att det var mer otänkbart förr i tiden? Bara för att man inte pratade om det betyder det inte att det inte skedde. Hela bibeln är ju full med analaex, katolska kyrkan och ”de gamla grekerna” är kända historiska utövare.

              Det har alltid varit tabu, ja. Jag tror kanske det är tabun som luckras upp snarare än att fler har analsex. Även om porren kanske kan ha påverkat lite så kräver det ju ändå att båda ska vilja. I vilket fall som helst ser jag inte hur det rör någon annan än de som ska utöva det, förutsatt att båda vill då såklart.

                ”förutsatt att båda vill då såklart.”

                Och där har du kärnan i det jag tar upp.

                Och nej det var verkligen inte något som gemen man hade runt i stugorna. Analsex. Litteratur har en tendens att ta upp extremerna, inte normen.

          Jag tänker att man kan det. Just en influenser tänker jag når ännu fler och sprider sig som ringar på vattnet.

          Men även om vi inte håller med varandra om det så var det mest ett exempel på hur normalisering fungerar och att detta också är så.

          Jag hann inte, för jag höll på att bränna vid maten, men jag tänkte ta upp ett exempel till och det är hur det i USA har blivit helt normaliserat att män både ska gå på och tycka om strippklubbar. Gör du inte det så skämmer han ut sig och är inte en man med potens.

          Detta var verkligen inte normen så sent som på 70-talet då de var mer strik religiösa. Men i takt med att de mest går i kyrkan för syns skull och gemenskap så tullar man på gammaldags moral.

          Men som sagt min invändning var mest mot dem som menar på att bilder man lägger upp på insat, vare sig man har ett stort eller sitt konto, så är man med oh normaliserar.

          Så tänker man ju om kroppar och utseende också. Varför inte beteende? Eller snarare varför är ju intimitet undantaget från folks uppfattning om ifall det normaliserar. Konsumtion mm är de flesta ju redan med på tåget ang.

          (Har på känn att detta hamnar i modd pga långt. Vi får väl se. 😉 )

            Jaha du menar så. Ja, på ett sätt deltar man väl i normalisering av vad som helst om man väljer att visa upp det på sociala medier. Tänkte att det inte spelar nån roll vad en person gör, men alla influencertrender som nu finns över hela världen och påverkar unga har ju börjat nånstans.

              Instämmer!

            Enligt vem ska en man gilla strippklubb för att ha ”potens”? Har bott i USA i flera år under flera perioder och har många vänner där, ingen av dem skulle påstå att en man måste gå på strippklubb för att vara normal. Har aldrig heller läst en undersökning eller liknande som stödjer detta påstående. Vad har du för källa?

            Hur som helst så ser jag inte hur det är relevant eller ändrar på det faktum att otrohet är något som för vissa innebär att man ligger med någon annan och för någon annan räcker det att man kysser någon annan eller utvecklar känslor för någon annan. Alltså kan en kyss med en vän som en influencer eller någon annan lägger upp inte normalisera otrohet. Det är upp till parterna i varje partnerskap att komma överens om var gränsen går. För någon är bilden ifråga över gränsen men för någon annan är den inte det och alltså inte ens otrohet.

              Du diskuterar en annan fråga. Du har helt rätt att vi alla har olika gränser. Min poäng är att det kommer bli fler som flyttar fram sina gränser pga yttre press från samhället mot deras vilja.

              Eller tror du inte att på att de flesta idag inte skulle vara ok med att vänner av två olika kön pussas på munnen. Tror du att de flesta är ok med det?

              Isf har pollen på nyheter24 fel, och det är ju inte omöjligt men jag tror faktiskt att det spelar samhället i stort. Det är det som är mest rimligt.

                Tror inte de flesta är bekväma med det, men tror inte heller att de flesta påverkas av vad en svensk influencer tycker är ok när det gäller detta. Sen flyttas ju gränserna för vad som är ”normalt” eller ”okej” framåt hela tiden. Så har det varit alltid. De som levde under medeltiden trodde inte att deras tid vad ”medel” någonting, utan levde ju som de levde och sen råkade det komma en tid med ett sätt att leva efter den också, precis som att kvinnor tidigare inte hade rösträtt och nu har det osv. Det fanns dem som tyckte det var oroväckande utveckling det med, betyder inte att framflyttandet av den gränsen var fel. När nya ”world views” föds är det alltid smärtsamt för någon. Det går över. Framförallt går det väldigt långsamt i de flesta fall.

                  Instämmer även här. Jag tänker att visst är bra annat sämre och att så länge vi är medveten om var saker kommer ifrån så kan man lättre värja sig eller följa med vilket man nu mår bäst av.

                  Min oro är att många inte är det. Medvetna. Just pga att vissa säger att det inte kommer att normalisera.

                  Tack för att du ville bolla tankar med mig! ?

              Jag sade inte att män fast uppskattar det, eller menande inte att säga det iaf. Jag hävdade att det blivit normaliserat och dem som vågar säga att de inte gillar det, vilket är de flesta, så blir de hånade.

              ”I used to be a prude weirdo who was afraid to say how much I hated strip clubs. Now knowing two-thirds of dudes have my back, I’m a prude weirdo who’s proud to say I hate them.”

              I used to be a prude weirdo who was afraid to say how much I hated strip clubs. Now knowing two-thirds of dudes have my back, I’m a prude weirdo who’s proud to say I hate them.

              Jag menar på att det blir samma med att acceptera att ens vänner nojsar med en vän av motsatt kön. De flesta gillar de inte men kommer bli hånade ifall de står upp för det.

                Här skulle egentligen varit en länk med men det är nog skit samma. 🙂

              Tilläg ang USA i modd

        Tror du har rätt.
        Många verkar även tycka saker/situationer/beteende som de ofta ser influencers göra på exempelvis Insta är mer och mer okej ju fler som hänger på.

        Som att man tappar sin egna moralkompass eller glömmer stå för vad man faktiskt själv har för värderingar då man faller för grupptrycket.
        Ett exempel på detta var jag själv med om som fjortis.
        ”Alla” mina tjejkompisar solade topless men jag var inte bekvämt med det och har aldrig varit även om mina bröst varit helt ok.
        Men jag såg fler o fler som gjorde det och till slut gjorde jag med det. Jag var inte bekväm och nästa dag tog jag på överdelen igen men ångrade mig då vad jag gjort dagen innan och mådde ganska piss över det länge.

        Nu hörde jag om min sambos kusin som är 18 och som dansar runt i stringbikini, inspirerade av Philippa Parnevik och lagt it flera klipp på insta.
        Detta ångrar hon och vill ha ogjort. Och det hela var lite förhastat från hennes sida och hennes kompisar tröstar med att ”alla minnsann visar röven” på stranden o på instagram.
        Hon glömde helt enkelt bort/ignorerade sin egen magkänsla.

        Detsamma händer nog med exempelvis analsex. Eller pussar med kompisar etc.

        Personligen hade jag tyckt att hångel på det viset vore vidrigt respektlöst. 14-aktigt och inget jag vill ha i min relation.

        Vem vet, de kanske har en öppen relation?

          Tack för dina tankar! Tycker inte att du gjorde något fel som var toppless, men man ska allt göra det som känns rätt för en själv. ?

      Fattade inte TrH även fast jag läste puss bild inlägget. Vad är det som normaliseras av en bild på en puss mellan vänner?

        Att det blir mer ok att mellan vänner vara fysisk även intimt på munnen och att ens partner borde vara chill med det.

          Ah okej. Jag tycker nog redan det är normalt så helt fel person att svara egentligen. Men kanske. Fast svårt att normalisera nåt normalt 🙂

            Exakt, normalt att pussa vänner!

            Haha, ok. ???

      Snälla gå och lägg dig. Vi är många här som fått nog av dig.

        Snart så ska jag duscha och gå och lägga mig. Tills dess får du hålla dig till de inlägg som jag inte varit på idag.

        Sov så gott!

          @ real Hmm:
          Synd att du inte kan ta Anonym 22:38 med in i duschen. För en riktig kalldusch. 🙂 🙂

            Haha, nej tack för då måste jag ju blunda. Vill inte se fula saker så här innan sömnen för då får jag kanske mardrömmar. 😉 ?

              @ real Hmm:
              Lika bra att inte vänta med att återkomma en annan dag med ett identifierbart nick. Sååå svaret från en annan tråd är; svart bälte i shopping.

                Haha, och ja. Fast det är nog mer brunt idag. Har betydligt mindre koll nuförtiden. 🙂

                  Uppenbarligen när du inte ens känner till Strongers träningskläder eller deras stora logotyp ”STRONGER”

                    Men du, stick. Här har vi en normal och trevlig konversation.

                  Jag ville vara lite anonym (dåligt skämt) då 22:35, för att inte trigga igång något bråk. Du vet ju hur det kan bli när några känner igen ett nick. Inte för att jag inte kan svara för mig, men det blir dålig stämmning och seda eskalerar allting.
                  Tack för idag och godnatt.

                  //@ real Hmm

                    Är redan igång som du ser.

                    Sov gott själv! ?

                    Däruppe, 00:10 var ett typexempel på vad jag menade. ZZZZZZZZZZZZZZZZZZ …

                    Vad svamlar du nu om?

                      zzzzzzzz …

    Någon här som är socionom eller utbildar sig till det? berätta allt! funderar på att byta yrkesriktning och börja plugga igen och socionom lät spännande

      Jag är! Vad undrar du?

      Vad vill du veta :)? Jag har varit färdig socionom i 10 år och har aldrig ångrat mitt yrkesval. Har jobbat både inom myndighet och nu so kurator inom vården.

      jag undrar mest inom vad ni jobbar? behövs det en påbyggnadsutbildning för att jobba som kurator? hur är arbetsbelastningen, kraven osv? är det något som är påfrestande med yrket? Lätt/svårt att ta sig igenom studierna? jag är förskollärare och orkar inte mer arbetsvillkoren och arbetsmiljön längre.

        var det lätt att få jobb? och hur ser en vanlig dag på jobbet ut för er är jag nyfiken på!

          Jag har alltid upplevt att det har varit lätt att få jobb, och med mer erfarenhet är min känsla att man är relativt eftertraktad på arbetsmarknaden. Som kurator är det en stor fördel om man har vidareutbildning, men oftast inte ett krav (än). Jag har trivts på alla mina jobb (har haft tre sedan examen) även om det var stressigt och högt tempo att jobba inom socialtjänsten. Jobbet som kurator är lättare att kombinera med familj då jag väldigt sällan behöver jobba över. Min arbetsdag på mitt nuvarande jobb går mest åt till patientsamtal.

          Utbildningen var rolig och lärorik men något varierande kvalitet på kurserna. Jag upplevde att det var på praktikerna som jag lärde mig mest :). Nu var jag ju 10 år yngre också när jag läste så det är möjligt att jag hade upplevt det på ett annat sätt idag. Men jag skulle iaf varmt rekommendera dig att våga prova om du vill ha en bred utbildning med möjlighet till många spännande jobb!

            vad exakt har man för arbetsuppgifter inom socialtjänsten? blev det mycket övertid och varför?

              Vad jobbar du på för ställe där det inte förekommer övertid alls? Genuin undran! ?

            Vad tjänar du idag?

        Socionomer liksom förskollärare kan lida av dåliga arbetsvillkor och arbetsmiljö beroende på var man jobbar.
        Vad exakt är det som får dig att vilja byta?

          oändliga krav i kombination med noll resurser, stora barngrupper, outbildat personal, personalbrist, enorm arbetsbörda som bara blir större för förskollärare

            Förstår. Som biståndshandläggare kan situationen vara liknande med många ärenden, personalbrist dvs stor arbetsbörda och liten mandat dvs att man ibland får fatta beslut som man inte står för. Politik och budget är också parametrar som kan försvåra arbetet.
            Men det finns mycket annat man kan göra som socionom och alla kommuner är inte dåliga.

        Arbetar som kurator på en grundskola, har tidigare jobbat med ekonomiskt bistånd. Så stor skillnad med arbetsbörda och fritidsmöjlighet. Älskade jobbet som socialsekreterare, men brist på personal och hög mängd sjukfrånvaro gjorde att jag jobbade över allt för mycket.

        Kuratorsjobbet bygger mer på eget ansvar och ger mig möjligheten att skapa förändring på närmre håll. Älskar jobbet, men såklart är det väldigt påfrestande också på grund av skolornas förutsättningar i kombination med dagens samhälle och psykisk ohälsa i lägre ålder. Att finnas där och vara en trygg vuxen med kontaktnät på olika håll är min viktigaste uppgift 🙂

          Just det, vidareutveckling är inget krav men fortbildning är alltid utvecklande! Nu har också kurstorslicens införts vilket förhoppningsvis höjer statusen och möjligheterna.

      Jag la ner efter 2 år i yrket och gick en annan utbildning. Förbered dig på att bli utbränd! Utbildningen är kul men arbetet är sedan ett helvete. De flesta jag känner har blivit utbrända.

        Beror på hur man är som person. Är man lite tuff och vågar ställa krav på arbetsgivaren behöver man inte bli utbränd. Säg nej när du inte orkar mer. Känner endast ett fåtal som bränt ut sig men inom andra branscher känner jag många. Som lärare, inom vården och säljare.

      Jag är också socionom och arbetar med ekonomiskt bistånd. Jag trivs väldigt bra med detta och är inne på mitt sjunde år. Känner inte att jag nånsin tar med mig jobbet hem då det ”bara” handlar om pengar. Jobbar över lite ibland men de timmarna samlas i en pott som jag kan ta ut då och då. Jag arbetar i en stor hårt belastad kommun men är också snabb och stresstålig. Jag tjänar också bra, 37000 kr/mån i stockholmsområdet. Kommer nog upp till 40 000 inom ett litet tag.

    Random fråga men plastfilm, har ni tips på ett bra märke där plasten faktiskt fäster på det man försöker täcka över?

      Ninjaplast, finns på Ica.

        Tack!

      Toppits tycker ju jag är bra 🙂
      Ninjaplast oxå (har bättre låda och skärförmåga) skulle dock varit något bredare tycker jag.
      Sen var det någon som sa att Lidls tydligen fått bäst i test någonstans (har inte testat dem dock)

      Hahaha! Rimligaste frågan ever. Får aldrig den där plasten att fästa.

    Jag brukar backupa mina bilder i mobilen till Google foto. Detta gör jag varje kväll, då jag fotar en hel del varje dag.
    Nu har jag några helt nytagna nakenbilder… Vågar jag backupa dessa också? Eller ägs de då av Google och kan typ användas eller hackas eller något? ??

      ”När du överför, skickar in, lagrar och skickar eller tar emot innehåll till eller via våra Tjänster ger du Google (och våra samarbetspartners) en global licens att använda, värdlagra, spara, återge, ändra, skapa härledda verk (exempelvis översättningar, anpassningar eller modifieringar som vi gör så att ditt innehåll fungerar bättre med våra Tjänster), kommunicera, publicera, framföra offentligt och distribuera innehållet.” — Googles användarvillkor, https://policies.google.com/terms

      Så, ja. Google äger dina nakenbilder om du laddar upp dem dit. En lokal disk som du äger är att rekommendera för din amatörporr.

        Och kryptera hårddisken med ett långt lösenord också 🙂

      Risken är extremt låg att något händer men det finns såklart fortfarande en risk.
      Vill man inte att ens bilder sprids så laddar man inte upp de på internet någonstans öht…

        Tack för era svar!
        Nu har jag raderat bilderna helt och hållet ? Det känns säkrare så.

    Tips på maträtter med max 5 ingredienser?

    Jag kan börja:

    Lax
    Creme fraiche med saffran och tomat
    Haricot verts
    Pasta

    Stek lax i småbitar, häll på creme fraiche och blanda i nykokt pasta. Servera med haricot verts. Gott och megasnabbt ?

      Bacon och ägg, stek bacon och sedan ägg ät på tallrik med bestick.

        ??

          Bacon och lok i stekpanna, pa med creme fraiche och pasta

            Svenskar + creme fraîche = sant

              Svenskar + creme fraiche/grädde = sant

      Makaroner och stekt falukorv, stek i smör.

      Stekt kycklingfilé med ris eller potatis.

        Bara? Ingen sås eller gucka till?

      Köttbullar och makaroner.

        Köttbullar innehåller en hel del ingredienser inte enbart fem.

          Inte om man gör dem själv ?‍♀️

            Egna köttbullar innehåller väl typ: köttfärs ägg ströbröd vatten salt peppar och lök. Sällan man tar endast köttfärsen och steker 😉

      Nudlar, koka nudlarna i vatten och häll på det där smakpulvret som följer med i paketet.

      2-4 portioner beroende på hur hungrig. Blev sex ingredienser men en är buljong…

      250gram risottoris
      1/2 gullök
      200g av valfritt färdigt kött/vegetarisk ersättning (jag har oftast fläsklägg)
      200g majskorn
      100g mascarpone
      900ml av grönsaksbuljong

      Steg löken i en gryta på medelvärme, addera risotto och täck med buljong. Addera buljong när det börjar bli torrt, repetera. Släng i kött och majs när du adderar den sista buljongen. Rör i mascarpone när allt är klart!

        Fast nu var det ju 5 ingredienser eller färre som efterfrågades.

          Jag vet. Men är så sjukt gott så var tvungen att dela med mig. Är ju inte för mycket effort att slänga i en buljongtärning i kokvattnet 😉

      Lösgodis. Mest bara socker, färgämnen och bindningsmedel. Så gott! Kan varmt rekommendera. ?

        Popcorn!
        Popcornkärnor
        Olja
        salt

      Carbonara för två

      250g pasta
      3 ägg
      50g parmesan
      200g tärnad bacon

      Koka pasta och bacon enligt anvisningar.
      Mixa ägg och parmesan.
      Stäng av plattorna. Slå av vattnet på pasta, och häll i pastan i stekpannan med bacon. Häll på ägg/parmesan och rör runt!

      Tortellini med gorgonzolasås.

      Skär upp broccoli i bitar och lägg i en ugnsplåt tillsammans med vitlöksklyftor, häll över olivolja och salta. In i ugnen på 225 grader i ca 30 min eller tills det är färdigt. Stek fläskfilé, servera med kall beasås på burk.

      Laxpasta för två!

      250g pasta
      200g lax (stek i små bitar, i ugnen hel eller kör rökt lx)
      200g spenat
      1,5dl grädde
      Mjukost (vitlök och örter).

      Koka pasta. I stekpanna mixa grädde, mjukost (efter smak) och spenat. Koka upp till bubbel. Addera laxen (om du inte stekte laxen för då kan du göra det först och sen addera resten).

      Häll upp pasta och servera med såsen 🙂

        Svenskar + creme fraiche/grädde = sant

          ?

      Vattenmelon, färsk mynta och fetaost ?

      En snabb favvo:

      Kräftstjärtar
      Creme fraiche med saffran och tomat
      Fetaost – smulas
      Ruccola
      Färskpasta
      Valfri bonusingrediens: Riven parmesan på.

      Koka pasta. Blanda ihop resten. Ät.

        Svenskar + creme fraîche = sant

          Svenskar + creme fraiche/grädde = sant

            ?

      För 2-3 pers:

      500 g Spenatpasta (fettucine, finns bland tortellinin)
      500 g färska kycklingfiléer
      2-3 dl Kycklingfond från Bong (eller smaka av! Den är rätt salt)
      4 dl Creme fraiche
      En jävla massa Oregano

      Skär kycklingen i tunna skivor och stek den på medelhög värme. Under tiden så gör en sås med creme fraichen, kycklingfonden och oreganon (alltså typ halva burken). Låt kycklingen puttra i såsen. Smaka av hela tiden. Koka upp pastan. Servera med lite halverade körsbärstomater på toppen men då blir de ju såklart 6 ingredienser 😉

        Svenskar + creme fraîche = sant

          Svenskar + creme fraiche/grädde = sant

            ?

      Lägg fläskkotletter i en ugnsfast form.
      Gör en sås på vispgrädde, creme fraiche och sambal oelek. Häll över köttet och låt gå i ugn 175 grader i ca 1.5h
      Servera med ris.

        Svenskar + creme fraîche = sant

          Svenskar + creme fraiche/grädde = sant

            ?

      Kyckling, vitlök, fetaost, grädde och färska tomater på slutet. Sen lite kryddor förstås oregano tex. Servera till pasta

      Svenskar + creme fraîche = sant

        Svenskar + creme fraiche/grädde = sant

          ?

            ??? fnissade för varje ? men Började asgarva på bussen när jag kom ner hit hahahahaha ????

      Fräs lök i stekpanna. Häll på grädde och kryddor efter smak. Strimla rökt lax och rör i. Servera med färsk pasta.

        Svenskar + creme fraiche/grädde = sant

          Är grädde/creme fraîche white trash månne?

            Japp, bör läggas till på listan! Ett tecken på att man inte kan laga mat.

              Haha vilket skitsnack gummsi

          SKRATTADE SÅ ATT JAG FICK ONT I MAGEN AV ERA 3 KOMMENTARER!!!

      AM, det var 6 ingredienser ?

      Varmrökt lax (dyrt iofs)
      Babyspenat + Ruccola
      Parmesan (dyrt iofs)
      Pasta av valfri modell, föredrar fjärilarna
      + den sås man gillar mest då, Keldas 4 ostar funkar här
      När jag skriver dyrt så är det för att jag själv har problem med det då jag lever ensam med sonen och det finns inga små förpackningar att köpa (vilket gör mig ganska arg) så, om man inte har frys nog eller vill käka lax och permesan i tre dagar i rad så kanske man kan bjuda in lite folk så att maten hinner ätas upp, tips bara 😉

        Tycker du att de vanliga tårtbitarna med parmesan är för stora? Riv och frys in, supersmidigt och ekonomiskt. Vi har alltid en burk riven ost i frysen, bara att fylla på.

      Valfri ”cut” av kyckling
      Paprika
      Röd currypasta
      Sesamfrön

      Tillaga kycklingen på valfritt sätt. Stek/woka paprika i en nonstickpanna med currypastan. Lägg kycklingen och paprikan på en tallrik, strössla över sesam. Boom.

      Fläskfilé
      Ris
      Créme fraiche med vitlök och kött- och grillkrydda från knorr
      Majs

      Koka ris. Skär fläskfilén i bitar, stek med valfri krydda (salt och peppar räcker), blanda i créme fraiche-röran och majs.

        Den röran passar dessutom till typ ALLT.

    Så konstigt på min Facebook, det har ju alltid funnits en flik under ens profilbild och info med album och foton. Detta är för mig helt borta nu och jag kan inte längre gå in i mitt album och se dessa bilder där. Jag måste skrolla i hela flödet för att se bild för bild.

      Så är det för mig också. Dumt.

      Letade som en galning igår men hittade en väg! Tryck på din bakgrundsbild så kommer alternativet ”välj foto på Facebook upp”. Där finns bilderna att se.

        Nä där finns endast en bråkdel av mina album… jag har mängder av album på fb ända sedan 2009 och de ligger ej där.

        Inte de bilderna som är uppladdade på Facebook, endast mobilens album… har appen.

      Jag vet, superrörigt.

      Kolla lite längre ner, under vännersektionen, precis under där du skriver ett inlägg (där det står ”vad gör du just nu?”). Under den rutan finns bilder och händelser.

        Iaf i iphone-appen.

          Sammanför mig

        Nej, när jag klickar på foto där under vänner så kommer jag endast till telefonens foton som om jag vill använda något nytt och lägga upp och kommer inte till mina gamla fb album

          Trycker du på foto som är mellan live och livshändelse? Alltså just under där man skriver en statusuppdatering? För går du ner ett snäpp till så finns foton (med N på slutet!), livshändelser och musik. Därifrån kommer du till dina album.

          Utifrån min app iaf 🙂

    Jag läser Liftarens guide till galaxen och skrattar så jag gråter. Slut på upplysningen.

      Ett litterlärt mästerverk.

      Världsbäst. Ska nog blanda en All-Galaktisk Gurgelbrännare!

      42.

      Åå, den är så bra!! ?

      En av de bästa böckerna ever. ??

      Fun fact. Jag har för mig att den som var först med translate var …. https://sv.wikipedia.org/wiki/Babel_Fish, och de tog så klart namnet från liftaren.

      OBS! Titta aldrig på filmen. Bara gör det inte. 🙁

    Någon som avlivat en hund pga väldigt dåligt psyke? Alltså att den t.ex är rädd eller agressiv.

      Varför skulle man göra de? Finns riktigt bra hundpsykologer att ta kontakt med ist för att avliva.

        I mitt huvud är det självklart att avlivning bara skulle vara ett alternativ efter att man gjort och provat ALLT för att hjälpa hunden – inklusive seriös utredning av hundpsykolog. Jag har träffat en sådan regelbundet i ett halvår. Tyvärr kan inte en hundpsykolog hjälpa alla hundar. T.ex min hund.

        Hon ska avlivas nästa vecka och det känns så jävla tungt. Men jag vet att jag gjort allt jag kunnat för att hjälpa henne. Hundpsykolog, veterinärutredningar, ångestdämpande mediciner, lugnande kosttillskott, anpassat hela mitt liv efter henne för att hon slippa vara rädd så mycket som möjligt. Men inget har hjälpt tyvärr. Jag tycker att jag har tagit rätt beslut. Men det är förjävla hemskt.

          Usch för såna som har ihjäl sina djur pga en sån grej. Om din syster/mamma/bror/dotter/son/vän hade ångest, är det okej att ha ihjäl dom då? Blir äcklad

            Det är du som är äcklig och elak. Naiv och okunnig. ”Sån grej” – du vet ju inte ens om hennes problem, jag har inte beskrivit det – bara sagt att hon har rädslor. För vad, i vilken utsträckning och hur det påverkar henne har du ingen aning om. Hoppas din dag blir lika pissig som ditt hjärta.

          Coco jag är säker på att du gjort det val som är det ända rätta.
          Var nöjd med det du gjort och valet som du nu tvingats ta.

      Nej men fler borde göra det. Ett dött djur lider inte.

        Detsamma gäller människor…

          Skillnad på djur och människor!

            Berätta gärna vad skillnaden är 🙂

              Sluta tramsa 12.07.
              Om du inte vet skillnaden så är det synd om dig.

      Nej, men vi har varit fosterhem åt en hund som hade problem med aggression. Hans första matte skaffade honom för att hon var rädd när hon rörde sig ute, och den energin gjorde att han kände sig otrygg och blev aggressiv mot allt och alla eftersom hon var rädd för allt och alla. Allt blev ett hot då. Efter 3 månader hos oss, slutade han att morra och göra utfall och han blev sedan världens mysigaste när han slapp gå och vara konstant på vakt.

        ❤️?❤️?❤️?❤️?❤️

      Jag jobbade med en veterinär i 3 månader och det kom en ung hund som ägaren ville avliva för att den var aggressiv. Även en släkting bestämde avliva sin hund efter att hunden bet hennes barn när barnet lekte och klappade på hunden.

        Och det var inget stort sår som uppstod på barnet alltså inget som skulle leda till livsfara eller ärr…

          Wtf, du har varken barn eller inlevelseförmåga va?

      Var nära att avliva min man förra helgen, men nu har han lugnat ner sig.

      Pappa fick göra det. Hunden blev sjuk. Var världens goaste hund, sen helt plötsligt kunde han anfalla saker eller människor. Gick från lugn till arg på en sekund utan anledning. Högg pappa i benet, vägrade sluta så de låg och brottades ett tag tills det gick över och hunden blev lugn igen. :S Han avlivade till slut då inget hjälpte och det var farligt till slut att ha hunden.

        Hunden blev alltså sjuk på riktigt, minns inte i vad men något i hjärnan. Hunden låg inne ett tag. Det var efter det han började bete sig så.

      Ja, vi hade en jackrussel som avlivades cirka 7 år gammal för sex år sedan.
      Han hade bl.a. blivit attackerad som barn av andra hundar och var extremt aggressiv mot andra djur och barn (framförallt om det var okända). Han bet alla i familjen och attackerade andra hundar såpass att det krävts vetrinärvård.
      Då han var nästan renrasig men också svart och brun (ovanligt) så satte han ett dussin kullar till världen. Hans sista kull blev en andra med hans fru som nu flyttat in till oss, en fyraårig dumsnäll renrasig hona.
      Då den kullen var beräknad till maj och vi visste att han inte skulle kunna vara snäll mot valparna samt att det skulle komma en bebis i familjen beräknad december (som vi då alltid skulle behöva hålla borta från hunden eller vakta de) så avlivades han.
      En väldigt fin hund i övrigt, haft mycket kul med honom men han mådde inte bra.
      Fina Mickey ♡

        Är det verkligen så jävla smart att avla på en aggressiv hund? ?

          Så jävla korkat. Folk som avlar för att tjäna en extra slant. Inte ens på en renrasig hund. Varför??? Idioti.

          På en hund som föfmodligen hade PTSD,vet ej.
          Vi köpte han av en av mammas vänner som drev kennel och tidigare haft djurbutik, men oss satte han bara sista kullen till världen.

          Värt att tillägga är kanske att jag var 12 när han avlivades så det är inte direkt så att jag hade så mycket att säga till om :/

    hej allihopa
    jag har inte kunnat vara inne då min dator pajade förra veckan. men nu har jag en ny sprillans

      Hej Pia! Kul att du är med oss igen <3

        hej elin
        hittar inte punkten på det nya tangentbordet bara

          Det ska vara automatiskt nu, att om man väntar att skriva 5 sek efter senaste bokstaven, så blir det en punkt automatiskt efter texten.

            Det låter ju skitjobbigt.

      Är du säker på att det inte var något virus, som kommit från Bloggbevakning och tagit sig in i din gamla dator och pajat den?

      Hej Pia!
      Har inte heller varit här på ett par veckor. Roligt att se dig igen och grattis till den nya datorn.

        hej zaza. nej det var nog inge virus. den var fyra år gammal och hade varit dålig ett år
        kul att se er.

          jag trollade om viruset. Plus det om den automatiska punkten efter texten.

        Roligt att se välbekanta namn igen! ⭐

          Hej Drakens, att se dig här är alltid ett sant nöje.

      Hej Pia! Låter fantastiskt med en ny dator ?

        heej violet
        ja jag är så lycklig. fick den av mamma som ett litet arv efter min pappa som dog i våras

    Vilka personlighetsdrag associerar ni till följande namn (potentiella namn till mitt barn som föds inom några veckor):
    – Hampus
    – Milo
    – Rasmus
    – Noah
    – Filip
    – Hugo
    ❤️

      Hampus = Dampus
      Milo = WT snowflake
      Rasmus = reserverad och söt, mörka drag
      Noah = tråkig
      Filip = uptight
      Hugo = rultig, lite dum

        Näää inte dampus!! Hampus är SÅ gulligt, hamPUSS.

          Min son heter Hampus och är nu 10 år och vill byta namn just pga HamPuss! Tjejer som retas. Tror dock det är övergående ??

        Hampus : jobbig lillebror till Rasmus.
        Milo: en gullig brun och vit hund, energisk.
        Rasmus : reserverad och snäll.
        Noah: felstavning av Noa, han med båten.
        Filip: wt-stavningen av Philip. Dock har alla killar jag träffat oavsett stavning varit lite störiga.
        Hugo: Hugo djungeldjuret var ett hyfsat kul datorspel. Ett passande hundnamn eller namn på en liten busig ponny.

      Kopplar inte personlighet till namn sådär, men tycker Noah är finast av de namn du listat.

        Jag med!

      Hampus är en snygg kille, han är charmig och spelar fotboll. Inte helt omöjligt att han tycker om att segla också.

      Milo, han har fått sitt namn för att föräldrarna ville ha något ”unikt”. Känns blyg.

      Rasmus känns som någon som inte riktigt vet var han hör hemma. Spelar nog mycket datorspel.

      Noah, ungefär som Milo.

      Filip, han är ordentlig. Lite lillgammal men har ändå en del av den charmen som Hampus besitter. Spelar golf och kommer jobba med ekonomi i framtiden.

      Hugo, en blygare version av Hampus.

        Du satte en Rasmus som jag är bekant med, on spot?

      Tycker Filip är bäst och finast av de namnen du funderar på. Är både gulligt på en bäbis, snyggt på tonåring och seriöst på vuxen man.

        Aa, det är ett helt okej namn men det ska stavas Philip.

          Möjligtvis om man bor i ett engelskspåkigt land.

          Nä det ska stavas Pwhelep

      Hampus – en liten tjockis
      Milo – liten spinkig söt kille
      Rasmus – riktig busunge
      Noah – ordentlig med glasögon
      Filip – besserwisser och nörd
      Hugo – söt busig kille

        Hampus – den manliga motsvarigheten till basic bitch
        Milo – Svår och mystisk
        Rasmus – Kille som växer upp på barnhem och sedermera umgås med hemlösa alkoholister
        Noah – Frikyrklig
        Filip – Så tråkig att klockan stannar
        Hugo – Har alltid på sig gröna kläder, har ring i örat, krulligt svart hår och svans

          Till Anonym 23:03, ?????

      Hampus – lojal/trofast. Känner dock bara hundar som heter så.

      Milo – söt och busig. Tänker på fräknar av någon anledning. Och Tintins hund ofc.

      Rasmus – mystisk och ödmjuk. James Dean-look med ”emo-inslag”. Eller varför inte låten ”In the shadow” med finska The Rasmus.

      Noah – lugn person, trygg i sig själv. Klok. Bra på att snickra.

      Filip – Fjäskare. Slug. Idiot (sorry, men det namnet har tyvärr burits av sämre människor i mitt liv, gillar det inte)

      Hugo – en söt liten skojare. Lekfull.

      Noah är nog favoritnamnet av det du listat ? lycka till med födseln och barnet, spännande att det snart är dags!

      Men snälla. Du har ställt den frågan förut. Alla namn är astöntiga och jag associerar det med att alla som heter så där har en astöntig mamma som inte kan tänka själv utan måste ha allas godkännande hela tiden.

        Scrolla förbi bara om du känner dig stött/irriterad. Har du haft en tuff dag?

      Hampus, Rasmus, Noah och Hugo är alla gulliga goa pojkar. Skulle kunna tänka mig dessa på en framtida son, jag vill ha snälla killar.

      Kanske Milo också är det men det namnet är för nytt för att jag ska ha en färdig uppfattning.

      Filip kan också vara en snällis tack vare hans stavning. Philip är däremot en snobb.

        Haha tycker tvärtom, Filip är en snobb, Philip är en wannabe

      Hugo – Tänker på en riktigt gnällig tonåring som suckar & stånkar sig genom dagarna och är allmämt dryg. Men charmar sönder alla – när han själv önskar eller när månadspengen är slut.

      Ja, min son heter så.

      Hampus – jobbig och problem i skolan
      Milo – wt
      Rasmus – helt ok
      Noah – driver runt, lat
      Filip – sportig, fotboll. Borde stava med ph
      Hugo – ambitiös

      Hahaha Hampus, Noah, Milo, Filip och Hugo känner jag hundar som heter. ? Förknippar dem med päls och mys.

      Milo känner jag flera hundar som heter.
      Rasmus har en som våldtagit mig hetat.
      Noah har jag en vän som är transkille som heter, väldigt deprimerad och psykiskt sjuk så tänker aoutomatiskt lesset.
      Filip hette en snygg störig ishockeykille jag gick med i samma klass i många år.
      Hugo är så fint ♡♡

      Allså, när vi bestämde namn för vår son så tänkte vi : ” Han ska kunna gå in på ett kontor och presentera sig och bli tagen seriöst”

      Sen har jag arbetat på förskola och alla dina förslag har varit barn som jag.. avskytt.. jobbiga snorungar. ?

        Blir nyfiken på vilket namn din son har nu 🙂

      Hampus -gulligt på ett barn men passar inte en vuxen
      Milo – låter som ett smeknamn som passar någon som heter tex Dragomir
      Rasmus – kan bara tänka på karaktären Tabita i Mia och Klara ? Känns väldigt mycket tidigt 90-tal på det namnet också.
      Noah – helt ok namn, tycker det är ett mjukt namn
      Filip – föredrar stavningen Philip, ser mycket snyggare ut. Klassiskt namn som alltid funkar men väldigt vanligt och har varit det i säkert 20 år
      Hugo – snyggt och mjukt namn som passar ett barn och en vuxen.

      Skulle verkligen råda dig att inte välja Rasmus, det är varken vackert eller har åldrars särskilt väl (givetvis min personliga åsikt).

      Vill du ha ett klassiskt namn (likt Philip) så föreslår jag Alexander, Samuel, Gabriel eller Isak.

        Tycker tvärtom på Hampus och Hugo. Hampus passar alla åldrar, det gör inte Hugo.

      – Hampus = vänlig
      – Milo = ?
      – Rasmus = påhittig
      – Noah = allvarlig
      – Filip = tystlåten
      – Hugo = arg

        Mitt förslag är Rasmus ❤️

      Hampus = Gråhund
      Milo = Shetlandsponny
      Rasmus = psykopat alt. Astrid Lindgren-karaktär
      Noah = bibelkaraktär
      Filip = tv
      Hugo = ”knack, knack, knack… sista chansen nu”

        Omg! Vi associerade nästan exakt lika ??

          Samma här! ?

      Hampus = ADHD/problem-barnet i skolan och slightly WT
      Milo = WT
      Rasmus = problemunge, en aning WT
      Noah = barn till föräldrar i en religös sekt
      Filip = helt ok, ksk lite torr
      Hugo = problembarn och lite WT…

      Hampus – Trevlig, lugn, rolig, hjälpsam, omtänksam. Misstänker att det är pga en släkting med namnet är just såhär.

      Milo – Utstött

      Rasmus – Förknippar med Rasmussen vilket en riktigt störig jävla unge i grannskapet hette

      Noah – Tråkig, torr

      Filip – Förlåt.. men.. adhd. En unge på dagis med namnet som hade adhd och var elak mot allt och alla

      Hugo – För alltid omogen

    Min syster skryter så himla mycket. Allt i hennes liv är perfekt tydligen. Dock vet jag att det inte är så pga hennes sambo säger tvärtom ibland. Allt ska även se perfekt ut på insta. Hennes sambo säger även att hon och jag tävlar med varandra men jag har inget behov av det vilket min syster verkar ha. Jag orkar inte höra mer skryt. Något tips på vad jag kan säga nästa gång hon håller på så?

      ”Skärp dig”

        Hon är ganska lättstött så får säga det lite snällare

          Varför dalta med henne?

          Din syster är väl vuxen? Hon får ta det som en vuxen då ?‍♀️

      Hon känner väl sig lite osäker på sitt eget värde och kompenserar? Kanske prova att ha ett riktigt samtal med henne om hur hon verkligen mår och om att det är okej att saker inte är perfekta hela tiden.

      Skryt ännu mer själv, med extremt uppenbara lögner.

        Det där är ganska roligt att göra, eller påstå något som helt uppenbart inte stämmer men att man ändå låtsas som om det är så på riktigt. Som det här med alla likörbutiker i USA, jädrans vad deras likörbransch måste gå bra!

      Tänk bara på att de som skryter mest är oftast de som inte har det bäst

    Hur vet man om man luktar illa? Alla säger ju att ingen kommer berätta för en, även om man frågar, och man känner det inte själv, hur ska man då veta?

      Dina familjemedlemmar lär kunna säga det, men jag har nojat över exakt samma. Jag kan dock ibland känna min egen svettlukt, andedräkt känner man väl dock inte?

        Ja, jag tänker på att det skrivits om att folk som inte duschar varje dag luktar illa men inte märker det själva, för ingen säger något och man känner inte lukten själv. Hur vet man att man inte är en av de som luktar illa, vare sig man duschar varje dag eller inte?

          En annan fråga är hur man vet hur ofta folk duschar?

          Jag tror snarare en del människor luktar lite illa och att man gör ett löst antagande som att de beror på att de inte har samma hygienrutiner som en själv.

          Börjar håret bli fettigt eller det ofta är oljigt? Du luktar illa och ser ofräsch ut. Borstar du tänderna på morgonen, äter och sen inte borstar förrän kvällen igen? Du behöver köpa halstabletter eller tuggummi att ta iaf då och då under dagen, speciellt efter mat. Svettas du mycket? Duscha kroppen varje dag och använd deodorant

      Läste ett tips om att fråga tandläkaren. Alltså att man ber dem svara i sin yrkesroll… Bör väl fungera?

        Du tänker andedräkt eller? Jag är rädd att jag går runt och luktar svett

          Ja förlåt jag trodde det stod andedräkt. Men kanske fråga en läkare/ vårdpersonal då när man träffar den i tjänst? Lite mer långsökt dock.

          Men annars tror jag på att inleda en konversation på ett ganska lugnt sätt med att man har ett problem man skulle behöva hjälp med, att man har bytt till en ekologisk tvål eller liknande (dvs ljuga lite) och är orolig att man luktar illa och borde byta tillbaka. Då borde folk känna sig bekväma med att svara ärligt?

            Tack! Det är väl mest att jag inte riktigt tror på svaren jag får. Men ska testa det där med ny tvål 🙂

          Lukta på dina kläder dagen efter att du använt dom.

      Tänker att man kanske märker om folk u sviker att komma när en tex.

      behöver du fråga så luktar du nog lite iaf…

    Min sambo är på spelkväll med vänner så jag har en kväll själv. Bunkrat upp med räksallad och tre st delicatobollar. Ska kolla på OITNB sista säsongen. Är den bra?

      Älskar delicatobollar!! Enjoy ?

      Tyckte säsongen var sådär… Inte den bästa! Men i och med att det är sista säsongen känns upplösningen ändå helt ok. Älskar serien överlag <3

      Du skulle bara VÅGA spoila

      Jag tyckte den var jättebra, jag brukar inte gråta av tv och film men jag fick tårar i ögonen flera gånger. De knöt ihop trådarna bra och tog upp flera aktuella problem i USA.

      ÄLSKADE sista säsongen (var inte ett superfan av nästsista så blev positivt överasskad.)

      Ev spoiler??

      DOCK tyckte jag att det var en extremt tung säsong som tacklade mycket och svåra saker, personer vi aldrig får se igen osv och fick verkligen en käftsmäll av verkligheten. Samt att det är ju sista gången vi får se dem så jag grät floder säsongen igenom

      Tyckte det blev lite väl mycket politik. Typ som att de i en säsong skulle försöka trycka in så mycket samhällspolitik som möjligt.

      Så himla bra! Hulk-grinade dock.

    Alltså hjälp!!!!! Har nyss fått mitt andra barn och till följd av det även hemorrojder!!! Fick det även med första men denna gången håller jag på att avlida! Det gör så jävla ont att göra nummer två! Har någon tips? Köpt salva idag på apoteket och börjar lindra lite men ännu inte gått på toa… alltså de e den värsta smärtan någonsin! Ni som fått, hur lång tid tog det för dom att försvinna??

      Gå till vc och få dem bortplockade.

        Vågar inte ???

          Jag har tagit bort, inget farligt alls, lovar! Just do it! Ring vc och det kommer kännas betydligt lugnare för dig! Kom igen! Det är deras jobb!

          Badda med alsollösning också, då drar de ihop sig! ????

      Ett år har det tagit från att min yngsta föddes till att det nu är flera veckor sedan det gjorde ont att bajsa.

        Åh herregud kommer dö innan isåfall

          Men om du har så ont så behöver du hjälp. Varför vågar du inte? Kan du göra det i små steg? Känns det lättare att börja med att ringa MVC, BVC eller Vårdguiden?

          Drick mycket vatten, ät mycket fiber och ät lite extra fett så gör det iaf lite mindre ont 😉

      Nejnej ej lyssna bara på detta: Ricinolja! Smörj o kladda på. Jag leeeed efter nin andra förlossning. Grät i flera dagar tills jag provade ricinolja. BÖSTA!

        Tack för tipset!! ❤️ Dum fråga men kan man köpa det på Ica?

          Apoteket.

            Tack!

      Jag fick mitt barn för 3,5 år sen och har fortfarande mina kvar ?? gör tack och lov inte alltid ont men får kliattacker som är jäkligt jobbiga när man är ute bland folk och inte kan klia.

        Åh Fyfan ??

      Jag fick hemorrojder i samband med magsår och dåliga toalettvanor. Innan jag fattade vad det var så satt jag och grät inne på toan varje gång jag gjorde nr 2. Jag köpte receptfria xyloproct, stolpiller. Märkte en förändring efter bara några få dagar. Stor fördel med att de ska förvaras i kylskåp och är kall när man sätter in dem. Smärtstillande. Använder xyloproct varje gång jag börjar känna av smärtan igen och har inte haft i närheten så ont igen sedan jag började använda dem. Så testa! ?

    Sanne Alexandra visade upp ”åksjuke” armband på sin story för någon vecka sen… gravid??

      Kanske. Kanske inte.

      Kan vi inte bara enas om att det är så onödigt och respektlöst att spekulera kring andras eventuella graviditeter?

        Håller med! Tänkte mest ifall hon gått ut med det, följer henne inte längre utan såg endast den storyn

    Margaux dietz! Lever lajf, pussar Viktor och hade enligt någon ingen ring på fingret… trouble in paradise??

      Lägg ner!

        Hej margaux

    Är det någon som tycker sill är gott?

      Älskar sill ?

      Ja, men inte alla sorter.

      Nej! Är dock från västkusten men gillar varken fisk, räkor eller något som kommer från vatrnet?

        Asså, det går bara inte. Du måste flytta! 😉

          Aldrig! Men kan försöka lära mig äta

      Ja! Främst fransk löksill ? intages tillsammans med gräddfil och färskpotäter.

        Gott!

      JA ?

    Gaahh, är det någon som kan hjälpa mig första herrkostymstorlekar?? Jag försöker förstå, men jag fattar verkligen inte alla olika varianterna. Min man kan av olika skäl inte själv gå och prova, och jag försöker beställa on line. Han är 190 cm lång, långa ben, inte jättebred rygg men ganska mycket mage. Om ngn känner igen beskrivningen så kika plz in i hans garderob och kolla storleken i hans kostym. Long shot men jag börjar bli desperat 🙂

      Förstå herrkostymstorlekar skulle det vara

      Oftast brukar det såg med en tabell med olika mått så mät honom, innerben, mellan armar, midja osv osv, så hittar du nog en kostym

      Ett tips är att mäta honom på två ställen, från axel till axel och axel till handen. På så sätt kan du med hjälp av måtten ta hjälp av personal i butik innan du beställer online ?

      Jag jobbar på en herrbutik som säljer bland annat kostymer så kanske kan hjälpa dig lite 🙂 Förstår att det blir svårt om din man inte kan prova så som några andra sa: mät. Brukar funka. Alternativt ta måtten och så går du in i en fysisk butik och förklarar för ngn av de anställda. I alla fall hos oss händer det ofta och då hjälper vi gärna till att mäta och hitta rätt storlek. Enkelt med öppet köp, och många fysiska butiker har dessutom skräddare till bra priser så att han kan testa hemma, och så kan ni mäta tex om ärmarna eller benen behöver läggas upp och tar med kostymen tillbaka till butiken sen så fixas det där. Hos oss tar ändringarna en vecka ungefär.

      Ett bra sätt är att utgå från vad han har i vanliga kläder (ex t-shirt). Det är inte exakt samma i varje butik men hos oss motsvarar M ca 48-50, L ca 50-52, XL ca 54-56 osv. Beror såklart på men det är bra att starta där. Bokstaven som står efter siffran på kavajen beror på om kavajen är längre, kortare eller normal. S=short, L=long och R=regular (normal). Har han långa armar (dvs alltid problem med för korta ärmar) skulle jag ta L, annars R för det är inte snyggt med för långa ärmar.

      Och ang. byxor så har butiker olika system så kan bara vårt. Vi har tumstorlekar så ta samma som på jeansen alternativt en storlek upp då kostymbyxor oftast ej har stretch. I tex 34-32 är 34 midja och 32 längden.

      Sist av allt! VÅGA testa Slim fit! Framför allt om han är långsmal för det sitter alltid bättre. Vet inte hur många som kommer in till oss med inställningen ”ingen jävla slim fit” och 9 av 10 går ut med just slimmade kavajer och/eller byxor. Och det är verkligen inte snyggt med kostymer som sitter som säckar, på riktigt, plus att är byxor och ärmar för långa blir det dragspel längst ner av veck och det gör att man ser kortare (och bara allmänt sämre) ut.

      Nu blev det sjukt långt men hoppas jag kunde hjälpa till lite ❣️

        Glöm inte att det finns ”3 stl” av varje…
        Ex: 190 cm, stl M, då ”skall” han ha 150 i stl
        Ex 170 cm , stl M, då skall han ha 100 i stl
        Ex 180 cm, stl M då skall han ha 50 i stl

        150 är lång stl 50
        100 är en kort stl 50
        Stl 50 är ”normal”

          Precis! Dock beror det på vilket storlekssystem. Man har bytt på senaste tiden så på de ställen jag känner till använder man ej längre varken de storlekssystem du beskriver eller C storlekarna. Det var det jag beskrev med Short (S), long (L) och regular (R) sol motsvarar det du beskriver 🙂

            Man har bytt? Butikskedjorna som hm, dressman och likande då?
            Annars har leverantörerna inte bytt något system ? Tiger, boss, oscar jacobson mm

            Mitt svar kanske uppfattas som drygt, inte min mening ??
            Tänkte om hon kommer över stl som jag skrev ovan så ville jag informera vad dom stod för.

        Hello fellow DM kollega!

          Jag? ??‍♀️

            Nej, svaret var till Gabri 🙂

      C96 är en kort 48
      148 är en lång 48

      C100 är en kort 50
      150 är en lång 50

      Osv…

      Min man är några cm längre än din men låter ungefär lika i kroppsbyggnad och han har 154 på både kavaj och byxor. L på skjorta i modell slim fit.

    Tips att göra/se på Sardinien (Alghero)? ?

      Åk vidare… Sardinien är fint men inte Alghero. Porto Cervo och La Maddalena är fint

    Vilka bloggar läser ni? Alla är ju sjukt tråkiga nu förtiden och det finns ”inga” kvar att läsa. Den här är den enda jag läser regelbundet nu förtiden.

      HanaPee, Sandra Beijer och Julia på prick.blogg.se

      Håller med, läser bara denna ock kollar på apan satt i granens instagram.

    Nöjet när det är en rosa vägg på huset mittemot och passerande wannabe influencers står och kråmar sig en halvtimma i olika poser medan deras mamma tar ur varenda vinkel.

      ? ? ?

      När jag reste till Tyskland såg jag två tonåringar som posade och höll på medan deras föräldrar tog bilder. En av dem höll på att bryta ryggen av sig för att hon ville rumpan skulle se större ut. Såg väldigt roligt ut. Dock så njöt dom inget av vyn över stan utan det var mer viktigt att få 1000 bilder.

    Hej! Undrar om du skulle vilja diskutera kring följande:

    I förra och förrförra (tror jag) avsnitten berättar Zytomierska om sitt sexliv med Schulman. Att de haft rollspel där hon låtsats vara lyxprostituerad, och att han är ”långt ifrån stiff” i sängen.

    I senaste della Q berättade Moa om att hon haft en intervention med en vän som slåss på fyllan. Vännen är mamma och har tidigare domar mot sig. Stämmer väl överens med Julia Frändfors baserat på hennes pod Daddy Issues. Julia och Moa var dessutom kollegor när de jobbade med Filip och Fredrik.

      Undrar hur Monica Schulman kommer att besvara Katrin ?!

        Haha Monica Schulman?! Jag menade såklart Alex Schulman.

          Ja! Med avsnitten menade jag relationspodden!

      Fast det enda hon som om schulman var att han inte var stel i sängen.

      Rollspelet gällde inte honom,.

        Hon sa att man kan räkna ut vem det är. Det var samtidigt som Beckham anklagats för att träffa lyxprostituerade – alltså samtidigt som hon var gift med Schulman.

    Någon som har provat satisfyer sky (penisring för par) och kan säga vad ni tycker om den? Är den bra?

      Jag är också nyfiken!

      Nyfiken på båda ringarna om någon provat endera.

    vad läser ni just nu
    hittar inte frågetecknet på min nya dator. jag har så mörkt i rummet. nu hittade jag punkten iaf.

      Jag läser Tom Bradbys ”Secret Service” efter att ha läst den intressanta utgångspunkten: ”What if you knew the next prime minister was a Russian spy?”

      Jag läser ”Min första kärlek” av Ivan Turgenjev. Ryska författare är ett helt outforskat område för mig, så det här är mycket spännande! Sen läser jag lite Svensk Damtidning också.

      ”Staden-serien” av Fogelström. Är på andra boken nu. Otroligt bra

      Jag läser American Gods av Neil Gaiman! En av mina favoritförfattare och har inte blivit besviken på någon av hans böcker än ?

        Åh, det är den bästa boken världshistorien någonsin. Jag har läst den tre gånger! Min favorit, alla kategorier!

          Köpte den för ett år sedan och har sparat den till semestern så nu äntligen, haha! Har läst lite över 400 sidor och är lite lagom kär i Shadow ?

    haha nu hittade jag frågetecknet också
    ?

    Ni som golfar och har gjort kejsarsnitt, hur länge väntade ni innan ni började spela?

      Sex veckor efter snitt innan jag fick börja putta, sex månader efter snitt innan jag fick fullsvinga. Det var iaf min bm:s rekommendation.

    Hej hörrni.

    Jag har ett jättepinsamt problem som jag typ inte vågat berätta för någon om IRL. Jag har typ inga nära vänner? eller alltså, jag har kompisar men alla mina kompisar är bättre, närmare vän med någon annan. Ingen i hela världen är MIN bästa vän. Det kanske är töntigt att bry sig om sånt som vuxen men jag blir jättedeppig till och från pga det här. Det är som att jag passar för en lunchdejt eller för ett glas vin en fredag och det känns som att vi har jättetrevligt men det blir liksom aldrig mer än så. Sporadiska träffar. Alla är så upptagna och jag blir alltid längst ner på priolistan.

    Jag har bott utomlands länge tidigare och tappade många bra (?) vänner i flytten. Sedan jag kom tillbaka har jag känt mig ensam, just för att verkligen ingen verkar vilja vara riktigt nära vän med mig. En sån vän man kan ringa närsomhelst, vara helt ärlig med, prata om allt.

    Någon som känner igen sig? 🙁

      Jag känner igen mig?‍♀️

        @anonym

        <3

        Hur hanterar du det? Försöker du aktivt lösa det eller har du accepterat det typ? Jag pendlar mellan att vara superaktiv (typ genom Friendly el dyl) och att inte orka alls och bara bli deppig och bitter. Än så länge har ingen av strategierna fungerat :p

          Jag vet inte, känns hopplöst ibland och den där appen tycker jag suger. Dessutom bor jag i en stad där folk inte vill släppa in en om man inte är född här så bara det gör ju att jag ger upp.

          Min plan är istället att flytta och börja om. Men det är en process i sig som inte är den lättaste (jobb och lägenhet).?‍♀️

            Ja jag tycker också att den suger- det är därför jag ger upp till och från.

            Hoppas det löser sig när du flyttar! Lycka till verkligen <3.

      Känner igen mig i att det är svårt att behålla relationer när man flyttar utomlands. Personligen har jag alltid, i alla fall sen jag var tonåring, haft många bra vänner men ingen som jag skulle kalla min bästa vän och som också skulle kalla mig det. Jag kände länge att jag också saknade den där personen att vara 100% ärlig med, men de senaste åren har jag insett att det låg mycket hos mig också. Jag har ju vänner jag aldrig släppt in på det sättet. Jag behöll så mycket för mig själv och skulle säga att jag visste långt mer om mina vänner än de visste om mig. Jag insåg att jag faktiskt hade aktivt skapat den situationen för mig själv genom att alltid vara den som kom med goda råd och lyssnade, men jag bad aldrig om hjälp själv. Idag har jag släppt på det där och har ett par personer som jag faktiskt släpper in och desto mer ärlig och öppen jag blivit, desto närmre har vi kommit varandra. Jag menar inte att det är ditt fel på något sätt, men kanske är du som jag, lite rädd för att släppa in folk just pga den där känslan av att du inte är högt upp på prio-listan? Min erfarenhet nu är att jag har många jag kan ringa mitt i natten om det behövs, vi hade bara aldrig pratat om det/de visste inte att jag ville ha en mer nära relation.

        <3 Tack för ditt svar! Och jo, du är helt spot on. Jag är medveten om att det ligger jättemycket hos mig själv och jag har verkligen försökt att släppa in och öppna upp. Men det är så himla svårt :(. När jag äntligen vågade ta mod till mig för ett par år sedan och pratade öppet och ärligt om hur dåligt jag mådde till en vän så blev jag direkt efter dumpad av henne. Min vän som jag då stöttat genom vått och torrt innan dess, tröttnade så fort jag var den som mådde skit. Och sedan dess är det ännu svårare att våga.

        Sen får jag ofta känslan av att alla andra redan har sina bästa vänner liksom. Att det inte finns nån plats för mig. Vissa av mina kompisar skulle jag jättegärna umgås mer med, och närmare, men de har inte tid. De har sina bffs som de prioriterar och av nån anledning så kommer jag aldrig ingå där liksom.

          Förstår vad du menar. Det finns ju alltid en risk i att släppa in någon, och det var definitivt en rädsla jag hade också. För mig så grundade det sig mycket i en dålig relation till min pappa, som försvann ur mitt liv när jag var barn. Därför tycker jag att det är svårt att lita på människor och har svårt att visa mig svag. Vill liksom vara den som mår bra och inte är en börda för någon. Men, en klok person i mitt liv, och den vän som jag står närmast idag, påminner mig alltid om att majoriteten av människorna man möter under en livstid är goda och vill ha samma trygghet och kärlek som man själv och även de som sårar oss gör sitt bästa. Har man inte verktyg till att ta hand om någon annan så kan man inte det helt enkelt. Det är synd om din fd vän som inte klarade av att finnas där för dig också, för hennes rädsla och oförmåga att lyssna och ta hand om dig när du behövde det kostade henne dig som vän, och det är ett dyrt pris.

          Om du känner att du inte riktigt kan göra någonting annorlunda med de relationer du har, skulle du kunna skaffa nya? Låter ju supersvårt såklart, men kanske har du någon hobby du skulle vilja testa eller så? Gå en akvarellkurs? Lära dig dreja? Börja på yoga? Starta en bokklubb på facebook? Ibland är det liksom skönt att börja på ny kula, med nya människor som man inte har någon historik med. Då kan man gå in med helt öppet sinne och känna att okej, nu kör jag – jag tar chansen, och så får man samla massor av mod – det är svårt, men som någon som har stora trust issues, det är värt det.

            tack för ditt fina svar! Din vän har såklart rätt, även om det är svårt att våga liksom.

            Jag har testat lite olika hobbies men ännu inte riktigt hamnat rätt. Jag tror dock på det som koncept och kommer att testa mer till hösten och/eller när jag får tid. Samtidigt som jag vill träffa nya vänner (eller ja, jag vill ha en bästa vän typ :p) så vill jag ju hinna träffa de vänner jag har idag, vilket är några stycken även om de inte är mina bffs. Så det är en fråga om att hinna med också. Men absolut – jag ska fortsätta försöka med det.

      Relaterar såå mycket!
      Jag har bott i samma stad hela mitt liv men har ändå ingen nära vän. Upplever att folk inte vill lära känna mig på djupet och jag har aldrig varit någons ”nummer ett” liksom. Är oerhört ledsen över det pga känns liksom för sent att hitta någon nu och jag skulle också vilja uppleva det :/ att jag sällan blir prioriterad som vän gör ju även att jag har svårt att släppa in folk och håller gärna allt och alla på visst avstånd. Blir ett moment 22 typ.

        Jamen precis så känns det för mig med!!! Jag har inte haft en bästa vän sen typ gymnasiet, inte varit nåns nummer ett sen dess! Jag vill ha en sån där riktig bästa vän som man typ ser i alla filmer, som man står jättenära liksom.

        Tycker det här är så sjukt pinsamt också att ens erkänna i verkligheten. Typ hur kan man ens ta upp det utan att låta patetisk och ensam? Alla mina vänner har en biljon vänner och typ tre bästa vänner var. Och sen är jag där liksom, ensam och patetisk.

      Kanske inte helt on topic men jag har tänkt på det här med att det är en stor, inbyggd rädsla för oss människor att känna oss exkluderade.

      Sen dess försöker jag varje gång det händer att jag blir ledsen när jag t ex inte blivit medbjuden när ett par kompisar ses (hände senast för några timmar sen) tänka på alla grejer jag faktiskt blir medbjuden på, alla som faktiskt hör av sig, alla gånger man känner att samtalet flyter bra osv.

      Dvs jag tänker att obehaget kring exkludering är delvis något som sker i mitt huvud, är min hjärna hela tiden söker efter tecken på att jag håller på att bli exkluderad men inte lägger så stor vikt vid allt som ändå fungerar bra socialt. Och att det skapar onödig sorg hos mig.

      Jag är inte heller så bra på att ta nästa steg i relationer men upptäckte nyligen när jag har varit öppen om ett personligt och ganska laddat problem jag haft att många av mina vänskapsrelationer verkar ha förbättrats. Att folk blir närmare vänner till en själv när man blottar sig lite, och ofta väljer att vara mer öppna själv. Läste en artikel om ”36 frågor” i DN här om dagen där de teoritiserade lite kring vad som skapar en nära relation, den kanske man kunde inspireras av?

        Mitt svar fastnade i modd?

        Klistrar in och testar igen!

        Det där har jag också funderat över och jag har länge tänkt att det är så men ibland blir det så himla uppenbart och sårande bara.

        Exempel:

        Jag träffar en god vän. Vi pratar om detta med ensamhet, och att komma nära människor. Hon säger då att hon knappt har tid för fler vänner, utan hon prioriterar Kajsa, Stina och Lars som hon räknar som sina bästa, närmaste vänner. Dvs – jag är inte en av de prioriterade, nära vännerna, och vi ses typ en gång varannan månad. Jag skulle jättegärna ses mer, komma varandra närmare, för det här är en tjej jag tycker så himla bra om. Men ja, känns svårt.

        En annan vän som jag tyckte jag stod nära, bjöd henne på min ganska intima fest när jag fyllde jämnt, tillsammans med några andra vänner och min familj. Hon nämner sedan i förbigående att hon och hennes tre bästa vänner ska ha en stor maskeradfest när hon fyller jämnt – en fest jag alltså inte är inbjuden till.

        Typ så. Får mig att känna mig som att jag är sju år gammal och blir bortvald på skolgården typ.

          Försök att inte ta det så inpå dig även om det är svårt. Det är den där mellan tiden nu innan det blir bättre. Stå på dig och håll huvudet högt. Tids nog kommer det att utvecklas lite eller du få in lite andra människor i ditt liv.

        Förstår vad du menar. F ö det om att öppna upp sig, jag är fullkomligt övertygad om att just det tar en långt i relationsskapande och underhållande. Det är liksom tillit, förtroende, som ger en känsla av trygghet, bekräftelse etc. Det blir en positiv loop. Men det är ju läskigt och något som får anpassas efter person och situation. På jobbet är det ju en sorts samtal och med din kompis som du vill bli närmre en annan sorts samtal.
        Ang. de 36 frågorna-artikeln, kanske kan användas som inspiration eller så? Att ställa dem i sig är ju inte nödvändigtvis intimt, men i rätt kontext när det kommer naturligt och svaren likaså så är det säkert något som kan leda till fördjupade känslor – man får ju lära känna människan man talar med i någon mån.

        Vill i alla fall säga Go!

      Ja tyvärr :'(

      Känner igen mig sååå mycket i ditt inlägg <3

    Tror ni att killar & tjejer egentligen kan vara bara vänner?
    Jag har en bästa killvän sen ca 25 år tillbaka.
    Vi har verkligen varit nära såsom pratat mycket i tele och alltid följt varann genom livet. (Kanske inte umgåtts jättemycket irl men alltid varit en del av varandras liv)
    Slutade iaf med att vi hånglade med varann för nån månad sen? har aaaaldrig tänkt i dom banorna innan!
    Vi har pratat efter och hyllar varann precis som förr, så KAN man verkligen vara bara vän med sin killkompis?

      Nä jag tror inte det, men har inte den erfarenheten heller att man kan det. Skulle dock älska att ha en killkompis, men alla killar jag träffar vill inte vara kompis, de vill mer, eller inget alls.

      Jag har tyvärr samma erfarenhet. Hade mest killkompisar förr. Varit vänner länge. En var tom min bästis. Trodde jag. Fick sedan veta att han ville vara mer än en kompis. Samma visa med dem alla. 🙁

      Jag är deppad över det och har bara kvar tjejer som kompisar idag förutom de som kommer med på köpet från andra. Men mina vänner är alla kvinnor idag.

        Alltså… Jag har istället kvar de killkompisarna. Vi har tagit en paus tills de ungefär slutat ha en crush och sedan fortsatt att umgås (liksom det kanske har funnits/finns något mått av känslor kvar men är inte lika problematiskt (jobbigt för dem och påtagligt i relationen) längre) . Mina nära är alltså några killkompisar som har genomgått den processen i olika grad, och sedan förluster längs vägen av killkompisar som man faktiskt förlorade. Men tjejer?? Jag behöver tjejkompisar… Jag har en nära tjejkompis, that’s it. Hur gör man? Var hittar man dem? Och hur knyter man an till varandra? Det känns som att jag har vant mig vid den här skeva dynamiken så att en sund kvinnlig relation (frånsett med min enda nära tjejkompis) skulle vara svår för mig att ens initiera – än mindre behålla.

          Med ”några” menar jag 5-6 stycken verkligt nära som alla är ganska olika varandra. Jag blir mentalt stimulerad men är också otroligt medveten om att jag saknar en stor del i mitt relationsliv och med det i min s.a.s. känslovärld. I den mån en människa kan veta om vad hon saknar så vet jag liksom verkligen vad jag saknar.

          Oj jag har inget bra svar på det. Jag har både dem från när jag är liten och fått nya genom hela livet. (flyttat mycket)

          Mina tjejer är väl också så med att vi respekterar att det kan gå låååång tid mellan varven till vi hörs nästa gång. Jag behöver inte hålla dem varma liksom annat än ett och annat mess eller blid på födelsedag eller namnsdag typ och så träffas vi intensivt igen när tiden är mogen för det, tills nästa livspussel dyker upp. Jag har dock enbart 4 st som jag tycker är riktigt nära vänner.

          Vad de vet om mig är att jag alltid kommer säga sanningen. Är något inte bra så kommer jag berätta det. Så säger jag inget kan de varar lunga med att allt är toppen. De vet också att jag skulle sälja skjortan på min rygg, flyga över hela välden ifall de skulle behöva mig en dag. Jag räknar inte puls och minus. Har jag gjort något för dem så förväntar jag mig inte att de ger samma tillbaka.

          Så vad jag ger är respekt och förtroende. De vet att de kan komma när som helst och också hålla sig borta när de har för mycket på sin tallrik utan att jag funderar på det, och allt är som vanligt när vi väl sedan träffas igen även om det gått två år.

          Men det finns väl nog inte ett recept som funkar på alla. De som du vill ha som dina vänner kanske vädrar helt andra saker än dem jag dras till. Och mina vänner är alla helt olika på alla sätt och vis. Politik, jobb, familj, nationalitet allt. De enda de har gemensamt är att de ger lika mycket respekt tillbaka.

          Tror inte detta var mycket till hjälp. Förlåt för det.?

            Tack för ditt svar! Alltså själva bibehållande-biten är såklart i grova drag samma oavsett kön. Alltså respekt och förtroende är ju det mest grundläggande i en nära relation – och att hålla kontakten oavsett geografiskt läge eller livssituation. Det är definitionen av en nära vän. Jag tror att jag har haussat upp det till en hägring av ”det kvinnliga” (men GUD vad jag saknar tjejer!), och glömmer att jag har lämnat (gjort kompis-slut) eller inte följt upp det där hänget. Kanske för att jag är rädd för att göra fel och bli dömd? Alltså… sådana klassiska känslor en kan ha inför något som den inte känner sig bra på men vet att den vill och/eller måste göra. Och då får man ju bara… träna typ? Börja småskaligt, vara snäll mot sig själv och köra på. Jag tror jag kan ha fastnat i att det känns tryggt och bra med de jag har att jag följer minsta motståndets lag till trots för att det här är något som är viktigt för mig. Och kanske universellt viktigt.

              Kan det inte bara ramla ner lite grymma tjejer i mitt knä??:P Jag tror att jag kan fantisera lite om det på ett sätt som inte är helt olikt en kille som längtar efter att få träffa en tjej, men liksom inte vågar försöka. Minus åtrån då.

              Tror du är inne på rätt väg där. Om jag jämför minna förra killkompisar med dagens tjejer så är det ju ingen större skillnad. Vi berättar samma förtroenden, garvar åt samma saker dricker vin mer än wiskhy kanske men annars samma. Sportar ihop, äter middag och listar upp mysiga häng. Den enda skillnaden är väl igenkänning men fördela med män är att vi nya perspektiv som får en att tänka i nya banor.
              Men annars, samma!

                Den enda skillnaden är väl igenkänning mellan kvinnor men fördelen med män är att de ger nya perspektiv som får en att tänka i nya banor*

                  Jag vet verkligen inte… Det har länge känts som att kill-perspektivet är mer begripligt och att det snarare är det kvinnliga som skulle inbringa de nya perspektiven – som jag är övertygad om är verkligt viktigt för en som kvinna. Det är en läskig tanke, men den befästs när jag möter tjejer, de är liksom så… subtila och perceptiva på ett lite annat sätt. Jag är så ovan (det här låter ju sjukt) att jag får svårt att orientera mig. Men med mina killkompisar.. Alltså dels HUR vi hänger/pratar men också rent innehållsligt; musik, politik och Seinfeldiskt ältande (vilket man naturligtvis kan få med tjejer med… jag möter bara inte de med tillräckligt mycket samma musiksmak/intressen/referensramar). Hur som helst, de här personerna är ganska emotionellt närvarande. Det blir liksom lätt att.. bara sjunka in i? Alltså… Det finns verkligen inga genvägar när man ska lära sig något. Jag kan vara ganska dominant och ser bra ut (eller hur man nu säger utan att låta som ett pucko) och kan helt klart tänka mig att mitt uttryck för en tjej kan vara intimidating och relationsmässigt avtändande. Men… Jag tänker att devisen en enkel lösning är att föredra framför en komplicerad allt som oftast är applicerbar, och så också här? Med det handlar det om att ta ett steg tillbaka och ta in, inte leda och hålla låda. Och våga känna sig lite fånig.

                    Naturligvis Seinfeldskt… Även om Seinfeldiskt är gulligare:)

                      🙂

                    Nej inget låter fånigt, jag tror jag förstår precis och jag känner så mycket igen mig i dig. ?

                    Vet inte om jag är lite äldre än du men för min del så kom förändringen med åldern. Då när det var lättare att relatera till tjejer och inte bry mig om ifall de tex inte gillar samma musik (nej det gör vi verkligen inte). Då när alla hitta sin plast i livet var det enklare att mötas på neutral mark.

                      Förstår hur du menar. Jag har aldrig sett det så, men som de flesta sanningar så låter det rätt uppenbart nu när jag läser det. Vi är nog i samma ålder, kanske jag är lite äldre, jag är oaktat definitivt i stadiet innan, givet att vi leker med tanken att det finns en tydlig skiljelinje. Men å andra sidan… När kommer man egentligen över? Min favoritsyssla nu är samma som för typ tio år sedan, i en bar med en whiskey och i stort sätt samma ämnesrubriker, om än med mer sakligt kunnande och erfarenhetsförankrad men icke desto mindre spelad, visdom. 😛 Ska det ynglas av? Jag är liksom nybliven singel? 😛

                      Tillägg till min egen kommentar, varför ser alla smileys frånsett den som bara ler så vidriga ut? De är gjorda med samma känsla för estetik som födelsedagskort på Åhléns.

                      ”De är gjorda med samma känsla för estetik som födelsedagskort på Åhléns.”

                      Hahah, bästa beskrivningen. ??

                      Tack för idag och sov så gott!

                      Tack själv(!), sov gott. 🙂

      Har ett par killkompisar som jag haft sedan mellanstadiet (vi är 30 år gamla nu) och är inte alls attraherad av någon av dem även om vi står varandra väldigt nära. Kan vara för att vi lärde känna varandra som barn dock.

      Ja det är klart man kan. Man är inte automatiskt attraherade av varandra bara för att man är av motsatt kön. Om jag har en kompis som jag tycker är snygg betyder det inte att jag vill ligga med honom heller. Tror det kan vara lättare för tjejer att se killar som bara vänner dock eftersom vissa män verkar tycka att det är ett straff att bara få vara vän med någon.
      Om någon av mina kompisar mot förmodan är intresserad av mig har de tack och lov hållit det för sig själva..

        Plus: man måste komma ihåg att alla är olika. Alla kanske inte kan ha nära vänner av motsatt kön och andra har inga problem med det alls. Tycker det därför är så dumt att säga att det absolut inte går (ja ja jag vet jag generaliserade också när jag sa att det går)

        Jag tänker samma. Att kvinnor har lättare för det och vill ha det så. Jag tror att det är betydligt mer ovanligt för män. Tyvärr. 🙁

          Undrar om det har att göra med att det för kvinnor är normalt att ha djupa vänskaper och värdesätta det och att män ofta inte har lika nära relationer med sina vänner utan sparar sånt till sin flickvän.

            Jag tror att du tänker helt rätt där.

      Har bra killvänner 🙂

      Vissa kanske inte kan det. Men jag kan det, och många andra som jag känner 🙂

      Jag har massvis av killkompisar. De killkompisarna har massa tjejkompisar. Två av mina bästa killkompisar har jag snackat med om det här, de har båda sagt att de aldrig varit attraherade av mig eller sett mig som något annat än en polare. Jag känner samma som de känner. Så ja 🙂

      Ja det tror jag att man kan. Jag och mina vänner kan det i alla fall. Men så går jag ju inte runt och tänder på allt som är av motsatt kön heller. Majoriteten av mina nära vänner är män sedan jag läste en utbildning på universitetet med mestadels män. Har inte legat med en enda av dom.

      (Är för övrigt bisexuell och klarar av att ha rena vänskaper med tjejer också.)

      Jag har en killkompis som jag känt i över 10 år och vi är väldigt nära, top 5 av de jag umgås mest med. När vi känt varandra i ca 6 år så hade vi sex en gång på fyllan. Nu vill jag typ inte ens tänka på det, får cringe-attack och det känns som om jag legat med min bror. Nu har vi båda lyckliga förhållanden med andra, är fortfarande vänner och umgås. Men ingen vet att vi låg, och jag vill helst glömma haha. Så ja, det går.

    Jag har precis fått redan på att jag är gravid (lycka) men också fått besked om jag har fått cellförändringar. ? Någon som har fått cellförändringar i graviditet eller överlag?
    Jag vet att det inte betyder cancer. Men ändå nervös.. fan att man inte är orolig för missfallrisken och nu dessa jävla cellförändringar…

      Jag har/hade. Har kvar cellförändringarna men ungen är ute och har mått prima sen start. Vet inte om det hjälper dig att veta men jag hoppas att det kan lugna 🙂
      Jag väntar fortfarande på att få ta bort cellförändringarna eftersom de inte ville göra något under graviditet (när det inte var cancer, dock grad tre).

      Jag har! Mina cellförändringar kollades varje halvår innan jag va gravid, barnet är idag drygt 1,5 och alla koller efter de har vart positiva för mig, cellförändringarna har blivit mindre/färre!

        Juste, kan även tillägga att min gynekolog sa att man har dom mest cellförändringar när man är yngre, att de brukar bli mindre efter 30. Vet dock inte om de är helt sant men är 27 och upptäckte cellförändringarna när jag va 20.

      Grattis till graviditeten. Jag hade cellförändringar och genomgick konisering i v.7+2 (de gjorde VUL innan). De var inte oroliga alls och allting gick bra 🙂

    Jag är så jäkla ledsen för killen som jag träffar hela våren har valt att avsluta det. Vi har en stor vänkrets ihop och jag gillar honom så mycket. Vi har så himla kul ihop, kan snacka om allt och så bra sex. Förstår bara inte vad det är för fel på mig för att han inte ens ska vilja se vad det kan bli?!

      Absolut inte fel på dig. Alla relationer är inte rätt bara. Du som person är fortfarande rätt och allt du ska och behöver vara.

        Så bra formulerat!

    Behöver tips.. har det just nu väldigt tufft ekonomiskt. Har två barn och inga pengar kvar för månaden.. mat löser sig men kan alltid handla på faktura men tänkte lösa lite ”snabba pengar”. Har en del kläder jag kan sälja men har ni något tips på ifall man sälja dem via någon annan? Har nämligen inte tid att sälja plagg för plagg själv…

      Och snälla inga påhopp, har fått mycket mindre pengar än väntat i tre månader och haft väldigt många oförutsedda räkningar så därför det är riktigt tight just nu. Kan såklart låna av någon men vill helst inte blanda in någon! Har ni något annat tips på hur man kan tjäna lite pengar snabbt välkomnas det gärna

        Det finns egentligen inga lagliga snabba sätt att få pengar… förutom att jobba.
        Du kan sälja kläder osv men den största summan pengar att ”tjäna” är att göra av med mindre, dvs spara.

      Sellpy kanske? Vet dock inte hur mycket de i så fall behåller själva… Knepig situation. Skulle du kunna ta ett tillfälligt extrajobb?

        Tack för tipset! Har en 2 veckors bebis så funkar tyvärr inte.. och behöver pengarna nu innan den 25e.. efter det så är det lugnt igen.

          Pantbanken?

      Kan du sälja något annat på blocket, som ger lite mer pengar? Barnprylar brukar ju gå fort, typ bärsele, babysitter etc. Eller någon elektronikpryl du inte behöver? Kanske finns nåt i källarförrådet?
      Eller ev låna av någon familjemedlem… kram!

      Tror att det beror lite på vad det är för typ av plagg samt var du bor och vilka möjligheter som finns där. Kanske kan du kolla upp om det finns någon butik som tar emot och säljer åt dig? Alternativt ha en liten loppis hemma hos dig/kompis? 🙂

      Mina grannar bjöd in till ”loppis” i deras kök med massa barnkläder, via den lokala facebookgruppen. Det kanske du skulle ha tid med?

      Åk till ett loppis i helgen och ta med dig allt du kan avvara. Vi hade vad vi trodde var värdelöst krafs med oss i helgen och gick tvåtusen spänn plus utöver bordshyra, bensin och matsäck.

      Kanske det går att sälja kläderna i paket… om de har liknande storlek och passform?!

      Kan du få hjälp av giving people? givingpeople.se

      Brukar ju finnas mängder med köp och sälj-grupper på Facebook, där brukar det gå snabbt att få saker sålt. Finns säkert grupper specifikt för det du vill sälja också typ en grupp där man bara säljer barnkläder tillexempel.

    Fan inte nog med att man är orolig för missfallsrisken*
    Ber om ursäkt för min stavning och grammatik 🙂

    Bianca och Phillipe har alltså varit ihop i fyra år. Hur ser deras tidslinje ut? När gjorde dom slut första gången och hur många gånger har dom gjort slut? Är det i en tidigare säsong av Wahlgrens värld som är första gången? Hur träffades dom?

      Har inte dom gjort slut nu igen?

        Ja och det är därför jag undrar hur många gånger detta redan har hänt. Någon nämnde på Instagram att han har ny flickvän

    Tips på bra hudkrämer som snabbt går in i huden? Gärna hyfsat billig också, är student så har inte så mycket pengar över

      Eucerin är lätt det bästa märket jag någonsin använt

      Huden eller hyn?

      För kroppen: Biotherm Lait Corporel, min bästa! Doftar gott och går in snabbt.

      För ansiktet: Cetaphil facial , billig och bra.

        Instämmer med dem båda. ?

      Bodylotion använder jag ICAs egna och den är bra

      Squalene/squalane till ansiktet. En olja, men TRO MIG det gör underverk! Man måste lägga på den när huden är fuktig av vatten dock. En flaska som räcker ca 6-8 månader för mig kostar 99 kr 🙂

    Jag behöver foundation hjälp! Ska på bröllop och just nu funkar inget på min hy( har mycket komplex redan) är yttorr och har fina linjer. Har typ slängt sååååå mycket pengar på alla möjliga märke men inget funkar. Jag har bra hudvård och använder primer. Sitter någon av er just nu på värsta tipset på foundation för en desperat torris? ??

      Be om tester innan du köper igen nästa gång.

      Jag är också yttorr och gillar Bobbi Brown. Även Rihannas Fenty tycker jag funkar super.

      Jag brukade gilla Rubenstien men tycker att de har för mycket anti age och det gör mig torrare.

      Så fort de säger att den inne håller massor med fukt, spring. Fukt torkar ut. Vad du behöver är en retar foundation.

      Hoppas du hittar något. ??

        Ohh tack för svar ?jag som bara letar efter foundation som innehåller fukt ?. Nu har jag lärt mig nått. Sensei va en stor favorit men funkar helt plötsligt inte mer. Vilken från bobbi Brown har du?

          Found de teint equilibrant men spf 15.

          Men den kanske inte funkar på dig så be om tester. 🙂

          Den heter Skin Foundation (den som ej heter longwear är toppen för oss torrisar!)
          Det TRH skrev är en benämning som står på många olika foundationprodukter men antar det är Skin hon menar.
          Deras serum-foundation är också bra, täcker lite mer.

          Jobbat mycket med hud & makeup, och fuktgivande produkter torkar inte ut, det är självklart tvärtom❤️

            Du skrev det engelska namnet. Tänk nu logiskt. Vatten torkar ut. Tex duschar du för mycket så blir du torr.

            Det är den största bluffen som industrin försökt sälja på och är också nu anledningen till att serum är storsäljare. Det är mer eller mindre rent fett. De som tycker ”fukt” är bra har inte torr hy.

              Jag skrev vad den heter. Du skrev något som står på mängder av tillverkares produkter.
              Ett exempel är denna från Clarins. Kan vi vara överens om att själva foundationnamnet inte är det du skrev?
              https://m.origins.com/product/15333/60748/makeup/stay-tuned/balancing-foundation

                Jag skrev det som står på flaskan och vad expediten i butiken i Frankrike kallade den för. Men det du skrev står också på flaskan. 🙂

              Tar gärna länk till serum som ”mer eller mindre är fett” har själv bara provat vattenbaserade fuktgivande utan fett så kan vara kul att testa lite
              annat 🙂

                Var så god men du som jobbar med det borde veta själv tänker jag.

                Jag har fler än dessa hemma på hyllan, men en länk räcker tänker jag…

                https://www.apoteket.se/produkt/emma-s-sensitive-oil-serum-30-ml-650130/?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMIoNWb7trx4wIVBeAYCh3yeA82EAQYASABEgK6mfD_BwE#fo_c=2802&fo_k=0dcface3a4fd78febcccc9e31d549156&fo_s=gplase

                  Vi brukar kalla det för olja.

                    Alltså att eftersom majoriteten serum inte är oljebaserade brukade vi säga serum eller olja. Kanske har ändrats idag, vad vet jag. Men majoriteten av alla serum trodde jag fortfarande innehöll fukt och inte fett.

                    Min torra hy blir iaf jättebra med den foundation du också gillar, och eftersom den är vattenbaserad så är mitt logiska tänkande att vatten inte i alla konstellationer är uttorkande. Peace out

                      Emma S kallar det själv för serum.

                      Vet inte hur torr hy du har men min är psoriasislik.

                      Alla serum jag har blivit rekommenderade har fett i sig. Jag håller med om att det finns många som hävdar fukt. Dr Jarta tex. Men det är inte fukt den tillför utan det är ett modeord. Den innehåller cermider och det är dem som fungerar och hävdar att de återfuktar. Det är inte det de gör.

                      Och de som köper serum med fukt köper något de inte behöver och har gått på ett försäljningstrick. Promis!

                      Vattenbaserad är inte samma sak som att den återfuktar utan det är vad i den som är lösligt. Det är mer en fråga om ren kemi. Den kan flytande innehålla mjukgörare som är rent fett. Nästan allt flytande har vatten i sig och något som är helt oljebaserat blir svårt att fästa. Då måste vi upp i nivå med teatersmink och det torkar ut av andra anledningar.

                      Såg ett tips längre ner som hävdar att den är baserad på glyserin. Låter spännande men kan också vara uttorkande.

                      Peace out!

                      Den kan fortfarande innehålla…*

              Men sluta

        Är detta den riktiga TRH som svarar? Ovanlig kommentar för att komma därifrån ….?

          Japp jag och jag har ofta svarat på frågor om smink genom åren. 🙂

          Jag har skrivit det innan, att folk också skulle fråga real Hmm om mode, klädköp, vad som passar ihop (kläder, vin till mat), varors kvalite m.m. Det har genom åren faktiskt framgått att Hmm är duktig på att handla och hon går inte på reklamtrick utan köper på kvalite och vad som är prisvärt. Noggrann i valet av produkter, helt enkelt.

          Sedan är JAG inte real Hmm, så ni behöver inte skriva det i era hälsningar. Ni vet: ”Hej TrH.”

            Hej hej och tack så mycket för fina fina ord. Det värmer. ??

              En annan dag återkommer jag i samma ämne, men med identifierbart nick, så du får reda på vem som skrev 22:35.

              Fortsättning till 22:50:
              Jag vet nämligen vilket bälte du anser dig ha i shopping, hehe.
              DET ska jag återkomma med en annan dag.

                My god du har hängt här länge. 🙂

                  Jan/feb 2016. Bloggstarten.

                    Aha, samma då. 🙂

                  Eller…. kommer du från en annan ”bubbla”? 🙂

                    Nä. Bloggbevakning blev den första blogg jag började följa. Jag kommer faktiskt inte ihåg varför jag råkade på den. Troligen kom den upp i något flöde?

                      ??

      Jag tycker faktiskt att mineralpuder är det som funkar bäst på min förra hud.

        Jag önskar sååå att det hade funkat på mig men ser tyvärr 10 år äldre ut direkt ?
        Tack för tipset ändå ?

        Skrattade orimligt mycket åt ”min förra hud”, förstår att det är autokorrekt och menar inget illa men ?

      Estee Lauders Double Wear. Finns inget bättre. Sitter heeeeela dagen och täcker allt.

      Kan varmt rekommendera Clarins ”skin illusion”. Har testat många, många, genom åren men alltid återgått till denna. Den är tunn men täckande, ger ett naturligt glow och känns återfuktande. Blir aldrig torr av den trots att jag är som du, yttorr! Den doftar dessutom underbart ?

      Teint Idole Ultra Wear från Lancome.

      Heltäckande men ändå lätt. Den drar åt det mattare hållet så man behöver inte så mycket setting powder. Håller bra och smular inte. Finns i många nyanser så t.o.m. en blekfis som jag hittar en nyans (jag har 008 – beige opale).

        Ett tillägg är att jag kör ordentligt med rengöring. Ansiktstvål (mild) fr Clinique + foreo Luna (sån där vibrerande rosa puck). Sen ansiktsvatten med lätt exfoliering de dagar jag inte peelar mig mer ordentligt med en finkornig men ändå ganska rivig peeling fr Rituals. Sen kör jag foreo ufo några ggr per vecka som masserar ner fukt i huden och kör rött LED-ljus för kollagenproduktionens skull. Kan vara lite placebo (för att släta över att foreo ufo:n var dyr som fan trots 50 % rea) men tycker jag har fått en bättre fuktbalans i hyn.

        Filorgas essence är toppen för min yttorra hud, kanske fungerar för dig med? Glycerin är högt upp på ingredienslistan:).

        Men den oxiderar som?

      Med risk för att göra det mer komplicerat… Du tror inte att det är ansiktskrämen som inte återfuktar tillräckligt? Eller primern som ställer till det genom att torka ut? Har själv haft liknande problem och behövde ändra min hudvårdsrutin för att få bukt med dessa.
      ?

        Håller med om primern. Tycker de alla mer ställer till det än gör något bra annat än om man har en fetare hy. Då är de kanon.

          Ja, så upplevde jag det också. Men nu har jag hittat någon som faktiskt både fungerar bra och inte ”ställer till det” alls :
          https://skincity.se/sv/niacinamide-soft-focus-primer

            Tack för tips. Ska kolla in om det gör någon skillnad för mig också. 🙂

      Måste man ha foundation?!

        Nej jag kör gärna på med en CC och concealer de dagar jag sminkar mig istället för en foundation. Men jag har tur och har inte så mycket jag behöver täcka (eller inte så mycket som jag bryr mig om ifall det syns) heller utan vill mest jämna till lite och få mer lyster samt en bas till skugga mm.

      1. Ta bort smink på kvällen genom att massera ansiktet med kokosolja och sen skölja av med varmt vatten.
      2. Om ansiktet fortfarande känns spänt/torrt efter detta så smörj in ansiktet med kojosolja innan sänggående.

        Skulle inte rekommendera kokosolja, utan hellre raps/oliv. Kokosolja är känt för att kunna ge finnar, såklart individuellt men varför chansa.

          Alla de tre oljorna är comodogenic. Lättare att bara köpa en produkt specifikt för att ta bort smink bara…

      NYX tinted skin veil! SÅ återfuktande. Pudra inte över den bara.

    Någon som kollar på nya säsongen av the hills?? Vad tycker ni?

      Är det en helt ny säsong eller repris?

        Helt ny säsong!

          Whohoo! ?

      Justin Bobby e så sjukt jävla snygg ?

        Men vaaarför är brody sån röv mot sin tjej? Och varför är kusin Bobby alltid så sjukt oklar mot Audrina

          Åh hej!!! Äntligen någon jag kan snacka the hills med ?

          Jaaaa hade inte förväntat mig det av brody! Har alltid gillat honom, det har skiljt sig nu dock! Typ förra veckan..

          Bobby är sjukt oklar men så jävla sexig! Hatar dock hans lilla vänskap med Stephanie hon är typ psykopat

        Oh yes… Faaaan om han inte är mitt nya frikort istället för Charlie Hunnam ?

          Men hej tvilling!!! ?

      Älskar det!

    Från en som är väldigt grön på den här fronten…. har läst mycket bra om womanizer (dildo), någon som testat och vet att den är prisvärd? Någon annan ni har att rekomendera? Tack på förhand?

      Satisfyer PRO, den är magi

    Vad gör man när man har en otrevlig kollega? Jag jobbar med en kvinna dagligen (vi sitter praktiskt taget bredvid varandra) och hon säger ofta nedtryckande kommentarer till mig. Att jag inte är tuff nog, avbryter mig när jag pratar etc. jag är relativt ny, och hon är i 50 årsåldern så jag tror att hon ser ner på mig eftersom jag är oerfaren jämfört med henne. Jag försöker så gott jag kan att ignorera hennes kommentarer, men det börjar bli jobbigt, och jag mår dåligt av det. Vet inte hur jag kan svara henne på ett sätt som är respektfullt, men samtidigt visar henne att hon inte kan behandla mig så. Någon som har bra tips?

      Ser ner på eller osäker på om du ska ersätta henne och göra ett bättre jobb. Svårt att veta.

      Ta upp det med HR. De borde kunna vägleda dig.

      Lycka till!?

        Tack! Jag vill ta upp det med HR men jag har bara jobbat där i två månader, så tänkte vänta och se hur det går. Tyvärr så vet jag att jag inte är den första som har problem med henne, men hon är väldigt erfaren i sin roll, så tror att det är därför de har kvar henne.

      Fick ett bra tips, varje gång personen säger nå drygt svarar du ”hur menar du nu?” Eller ”vad är din poäng med den kommentaren?”. Personen måste tänka över de den sagt och du kan låta trevlig när hon slänger ur sig osköna kommentarer så framstår hon bara som ännu mer dum!

      Lycka till & kom ihåg att du är den bättre människan av er två!

        Åh vad bra, tack! Skulle gärna vilja se vad hon svarar på det. Det sjuka är att det är speciellt när min chef är där som hon slänger ur sig sådana kommentarer, och min chef försvarar mig (vilket är tur för jag får tunghäfta när folk beter sig så!).

      Jag tror det bästa är att bita ifrån en gång, det verkar som en person som gör så för att hon kan och inte känner på nåt motstånd. Hon behandlar inte dig respektfullt så jag tycker inte du behöver vara överdrivet respektfull i din replik utan visa att du är arg och inte tolererar med hennes skit längre. Försök byta plats om det inte blir konstigt också så du slipper ha lika många interaktioner med henne som nu.

        Du har nog rätt i det du säger, att hon gör så för att hon kan. Tyvärr så kan jag vara lite för snäll, och det känns som att när jag väl biter ifrån så är det för mycket. Hon och jag jobbar med varandra varje dag och vårt team sitter på samma plats så jag kan inte byta plats. Men ska verkligen försöka säga ifrån. Tack!

        Ja, detta!
        Jag sa t.o.m till en som tyckte jag betedde mig illa ”jag bemöter bara dig så som du bemöter mig. Testa en annan attityd så ska du se att jag också ändrar mig mot dig”.
        Hon blev helt paff och sen var hon världens fjäskare istället.

      Önskar att jag visste. Sitter i exakt samma båt även om vi inte sitter prick bredvid varandra (men för nära ändå pga litet kontor). Elaka kommentarer duggar tätt, senaste kommentaren var kl 17 idag (så att andra reagerade). Innan semestrarna frågade hon om jag är gravid och med det sneda leendet hon gör så förstår man att hon menar det elakt (jag är ej gravid, kan inte bli heller så där trampade hon mig på tårna så det sjöng om det). Hon har precis blivit omplacerad in i min grupp och hon förpestar miljön för resten av oss. Jag går till jobbet med klump i magen pga henne. När jag tog upp det med chefen fick jag svaret ”låt det rinna av”. Jahopp. Så det är upp till mig att låta det rinna av och hon får hållas trots att flera (iaf tre andra jag vet om) sagt ifrån om henne till chefshåll.

      Ja, hon känner sig hotad av mig. Jag tjänar mer, är yngre, är driven, kom snabbt in i (övriga) gänget. Nej, det gör det inte lättare. Jag tar åt mig ändå. ?

        Kasst svar av din chef! Det du och anonym 20:57 beskriver är ju solklara arbetsmiljöproblem som en chef måste ta tag i. Det du kan göra är att (om du vågar/känner dig ok med) är att prata med personen och tydligt säga att du inte accepterar elaka kommentarer, med tydliga exempel på sådana, samt att du önskar att ni kan ha en bra relation som arbetskamrater. Funkar inte det så bör ni kräva av er chef att hen tar tag i problemet, gärna ihop med HR och facket. Chefen får helt kelt klargöra vilket beteende som är ok och vilket som inte är det och sedan följa upp med personen. Om chefen nu inte verkar ta ert mående på allvar så prata med hen om att en arbetsplats där de anställda inte trivs blir mycket mindre produktiv än den borde vara och att kompetenta medarbetare kommer att sluta om inget görs åt saken. Tryck på chefen lite men car inte arg utan saklig.

        Usch, önskar jag kunde skriva ut ett recept på hur man låter saker rinna av sig. Finns kanske någon bok att läsa.

        Men när inte chefen lyssnar, gå till HR. ??

      Detta är en mobbare som det är viktigt att markera tidigt mot. Säg i lugn men fast ton at du inte tycker om den sortens kommentarer. Upprepa detta. Ge INTE igen med att vara elak som hon, det eskalerar bara situationen och då känner hon att det är ok att vara mer elak tillbaka. Om du börjar bli elak tillbaka så blir det också svårare att ta upp det med HR sedan eftersom hon då kan peka på elaka saker som du har sagt. Alltså, i lugn ton säg ’Jag uppskattar inte när du säger så här’. ’Det du sade igår var inte lämpligt att säga till en kollega’. Gå inte i diskussion med henne om det hon sagt utan upprepa bara meddelandet. TIPS: öva med en kompis!

      Bra att din chef ser vad som pågår och försvarar dig – tveka inte att prata med denna om det blir värre. Och nej, det är inte för tidigt att ta tag i det – bättre nu än när det blivit värre!

        Wow tack så mycket! Det du skriver låter väldigt rationellt och bra, och det är så jag vill att situationen hanteras. Som tur är så ska hon vara bortrest ett tag så jag har tid att öva och tänka igenom vad jag ska säga. Tack igen, ni är bäst!

    Mitt hår blir fett dagen efter jag tvättat det och jag är såååååå less på det. Upplever att mitt hår, även i längderna som annars håller sig fräscha, blir fett av balsam också.

    Har testat balsammetoden utan lyckat resultat. Har försökt tvätta håret mer sällan men det går inte och tvättar jag varenda dag får jag problem med hårbotten. Håret blir så fett att torrschampo inte funkar ens dagen efter tvätt. Kan bara ha utsläppt hår samma dag som jag tvättat det och jag blir så frustrerad pga gillar att ha utsläppt hår samt känner mig ju ständigt ofräsch.

    Någon som har tips på vad jag kan göra? Eller något bra schampo? Inpackning? Jag vet inte jag kan ingenting om hår ?

      Jag hade samma problem som dig men med mycket torrshampoo och mindre tvättar och stå ut ett tag med fettigt hår så är det Såå mycket bättre nu! Behöver tvätta 1-2 gånger i veckan ?

        Har som sagt testat att tvätta mer sällan men det hjälper inte. Kan, som sagt igen, inte heller använda torrschampo för håret är alldeles för fett.

          Men hur länge testade du att tvätta mer sällan? Tar ett tag för håret att vänja sig

            Jag vet, men jag testade det i över ett halvår utan minsta lilla resultat och jag orkar inte gå runt och känna mig ofräsch längre.

          Då använder du för lite torrschampo. Spraya på med torrshampo och jobba in i håret tills det inte ser fett ut längre helt enkelt.

      Har du provat att använda Head & Shoulders och skippa balsam?

        Head & Shoulders är ju Satans påfund. Skulle aldrig använda det.

          Oj då, ja olika produkter passar ju olika hår/personer såklart. Funkar inte med mitt hår, men vet från när jag jobbade där att det kunde funka just om man upplevde att andra produkter tyngde ner håret. Men hoppas att du hittar rätt i alla fall då. Låter som att du tvättar för ofta helt enkelt. Hår och hårbotten mår bäst av att man inte tvättar mer än 2 gånger per vecka. Lycka till!

            Har aldrig hört någon som haft en bra upplevelse av Head & Shoulders tyvärr. Jag har skrivit flera gånger nu att jag testat att tvätta mer sällan men att det inte hjälper. Tack, i alla fall.

              Haha P&G är ett av världens största företag och skulle inte fortsätta tillverka och sälja produkten om *ingen* var nöjd, men förstår vad du menar. Kanske har din frisör något bra råd?

                Nej, såklart. Men jag har aldrig mött någon personligen som varit nöjd med det. Inte för att jag brukar prata schampo och fett hår med varenda människa jag möter men you get my point. Jag har inte varit till en frisör på typ sex år, heh. Har dock funderat på att gå till en och klippa topparna lite (det behövs, efter alla dessa år utan att ha blivit klippta) för att kunna fråga om detta. Har ju dock lagt alla mina studentpengar på att köpa snordyra produkter till håret, så måste spara ihop lite pengar innan jag har råd att gå till frisören!

      JA. Har efter 15 år (från puberteten räknat) med superhett hår där inga av de där råden funkar, hittat min grej: Djuprengörande schampo. Jag använder Redken Relief Oil Detox (https://www.lyko.se/redken/harvard/scalp-relief/redken-scalp-relief-oil-detox-shampoo) som gör att jag kan ha snyggt, böljande hår även efter tre dagar!!! Galet. Blir lite gnissligt i duschen men det gör mig ingenting som alltid haft så glansigt hår.
      Har fått prova mig fram till ett balsam som inte tynger ner, en del gör det fett snabbare än andra (men fortfarande mycket bättre än förut då jag tog torrschampo direkt efter duschen). Är mest nöjd med Living Proof – Full Conditioner. På Lyko kan du köpa små flaskor för att testa olika.

      Har kört detta för kort tid för att veta om det torkar ut hårbotten på lång sikt. Men då kommer jag göra som när jag överanvände torrschampo och behandla med Graztte Neccin ett par gånger.

      Sorry för lång men är så jävla glad och kan jag hjälpa en syster med fett hår så gör jag det gärna.

        Taaack så jättemycket för din kommentar!! Uppskattas verkligen <3
        Ska kolla upp produkterna och testa. Hoppas det funkar lika bra för mig!!!

          Urtekram shampo i alla dess former, jag har ofett hår i fem dagar. Nu tvättar jag det oftare om jag ska iväg, och balsam på det långa håret från Lidle. Men inte balsam i hårbotten.

          Jag har haft kliande hårbotten, men det har jag sluppit med detta shampo också?

      Det allra bästa är ju att tvätta håret mer sällan. Ca 1-2 gr per vecka och alltid ha bestämda dagar så att hårbotten vänjer sig vid när du tvättar håret, då blir det inte lika fett snabbt. Men det tar en tid innan hårbotten vänjer sig, ca 1 -2 mån, så om du kan stå ut med att ha uppsatt hår lite oftare under den perioden så blir det bättre sen! Att byta produktserie är också ett alternativ, lite dyrare och kvalitativa produkter (som också är drygare) är mycket bättre än de man köper i mataffärer. De är gjorda för att ge fettigt hår snabbare för att man ska köpa mer. Vilka torrschampon har du testat? För det är stor skillnad på torrschampo och torrschampo. Testa dig fram vilket som passar ditt hår. Och man kan behöva bättra på lite varje dag. Tips är t.ex Batiste, proffs eller en dyrare variant.
      Lycka till! 🙂

        Jag vet att man ska tvätta sällan men som jag skrev i mitt orginialinlägg har jag redan testat detta, och jag har gjort det under sjukt lång tid, och det fungerar inte. Har testat alla olika möjliga schampon för att alla säger att det ska vara bättre, bland annat Maria Nila som ALLA rekommenderar men det gjorde håret ännu fetare och jag blev aldrig riktigt ren. Har köpt så jävla mycket olika svindyra schampon som inte fungerar ett piss, då funkar typ Tresemmés produkter från Ica bättre + slipper bli totalt ruinerad utan att se någon skillnad på håret. Har testat cirka alla torrschampon på marknaden och ingenting fungerar. Håret är helt enkelt för fett för att det ska ta bort skiten och så fort jag använder torrschampo blir håret svårt att hantera. Jag har varken råd eller lust att köpa svindyra produkter som snarare gör allting värre.

      Samma problem. Mitt hår blir fett samma dag!! jag tvättar det. Har provat allt. Är 27 och får nog bara leva med det haha..

        Jag är 26 så börjar också känna så, haha. Så frustrerande bara när jag inte haft det problemet förrän typ fem år sedan :/

      Tvätta sängkläder kanske?

      Det är typ något jag märker om jag inte bytt sängkläder på ett tag. Det kanske hjälper lite?

      Annars säger jag som någon annan sa, håll ut. Jag tvättade håret ganska ofta tidigare och nu bara 2-3 gånger i veckan (som regel 2, bara 3 om jag ska göra något speciellt där jag vill vara fin) och behöver bara torrschampo sista dagen innan tvätt.

      Jag hade också det problemet tills jag köpte ett balsam som faktiskt innehåller olja och ett myyyycket mildare schampo. Jag använder Urtekrams Nordic Birch schampo för extra torrt hår och Macadamia Oil reparerande inpackning som balsam. Din hårbotten kommer fortsätta producera mängder av olja tills du återfuktar den ordentligt med OLJA.

      Ett tips är att bleka håret. Blekningar torkar ut håret och mitt hår som vanligtvis är ganska fett måste jag nu ha i olja för att det inte ska vara torrt. Upplever också att det feta syntes mer i mörkt hår. Davines är den bästa produktserien, har testat alla möjliga schampoon i olika prisklasser men landar alltid tillbaka där. Sen schamponerar jag alltid två gånger, men alltid bara i hårbottnen, och balsam endast i topparna. Sen har jag också märkt att när jag låter håret självtorka så blir håtbottnen fet fortare än om jag fönar håret. Vet inte riktigt varför.

    Läste kommentarerna under senaste inlägget om
    Cissi Wallin (och gubbslemmet…). Diskuteras en del kring föräldradagar och hur dessa plockas ut. Reagera på att de antingen verkade va så att föräldrar pusslar och tar typ 4 veckor för att va schysta/rättvisa mot kollegor/arbetsgivare och dessa personer verkade anses (kan ju va jag som överanalyserar) sämre föräldrar än personerna som tog ledigt heeela sommaren för att va hemma hela familjen ? vet inte ens vart jag vill komma me detta ?

      Va?
      Extremt få människor kan vara lediga lika länge som barnen har sommarlov…
      Har det själv generöst med 6 veckor semester på mitt jobb men det motsvarar ju ungefär hälften av ett sommarlov.

    Någon som vet om Anty & Paris slutat med sin podd?

      De har sommaruppehåll.

        När sa dom det???

    jag har fixat en fälla till mina hundra bananflugor. vinäger honung och lite lite diskmedel. någon som testat?nu verkar det som om sitter på kanten och dricker och sen flyger. nåt måste vara fel

      Täck glaset eller vad du nu har vätskan in med plastfolie och gör ngr små hål som flugorna kan krypa in i. Då kan de inte flyga ut igen och de drunknar istället!

      Blanda i lite vatten också så att det blir lite mer lättflytande. Jag har blivit av med alla mina bananflugor efter kombon vatten, honung, vinäger och diskmedel.

      Ja fälla funkar toppen! Vinäger diskmedel honung ättika har jag. Alla dör.

      Låt stå några dagar. Alla dör till slut.

      Ättika vatten saft 1/3-del av vardera och sedan några droppar diskmedel. Funkar pörf!

      Rödvin, en droppe diskmedel i ett litet glas, funkar superbra!

    Nåååågon som har tips på någon som hyr lgh i Sthlm? Inte allt för dyrt o inte allt för långt ut från stan? Med vänlig hälsning, desperat tjej som inte vill flytta tillbaka till föräldrarna

      Finns massor på blocket om du kan tänka dig att hyra i andra hand.

        Ja absolut det är ju andra hand jag tänker mig, men dom jag hittar på blocket som är attraktiva svarar ej eller är hutlöst dyra

          Lägg ut en egen annons på blocket och säg att du söker bostad. Det funkar 100% bättre och man får massa svar.

      Facebookgrupper är mkt mkt bättre än blocket. Känns som man är lite mer skyddad från knäppa människor där också… Fick min nuvarande lägenhet där och har en väldigt bra hyresvärd, dock kostar det 7700 i månaden och ligger långt ut på tunnelbanelinjen.

    Någon som vet var man kan hitta Solsidan med engelsk text? Min fästman lär sig svenska just nu men behöver ha text som stöd ännu. Tänkte att det skulle vara ett bra sätt att lära sig.

    Är det någon som gått i kbt för att bota en fobi? Jag är så himla ormrädd och kan i princip börja gråta om jag tänker på ormar… detta begränsar mig så himla mkt då jag inte kan gå i skogen (som jag älskar) om det inte är snö ute. Jag orkar inte ha sånna begränsningar längre och speciellt inte när jag har barn som snart kommer vilja gå i skogen eller bada i sjöar… har kbt hjälpt någon? Och i såfall hur går man tillväga?

      Undrar fan också, fast om getingar/bin. Känns som fobin blir värre för varje år. Jag har fått det från min mamma, men vill inte ge över detta till min son. Funderade nu i sommar för första gången på KBT. Hoppas någon svara ^^ =)

      Har själv inte gått kbt mot fobier. Men kbt är väldigt hjälpfullt OM man är redo att satsa för det. Krävs en del för en att genomgå kbt. En början kan vara tex att bara gå in och googla och titta på bilder på insekterna och härda ut.

      Jag har gått kbt för spindelfobi! Helt sjukt bra. Trodde aldrig att det skulle funka. Var oerhört rädd, men det blev snabbt mycket bättre. Behöver dock ”underhållas”, men har iaf aldrig blivit lika illa igen trots min brist på underhåll. Tips – jag gick hos psykologstudent på universitetet, gratis!

      Japp, för just ormfobi. Kunde inte titta på bilder och drog mig för att läsa tidningen eller kolla typ Aftonbladet av rädsla för att det skulle komma en bild på en orm.

      Jag gick hos Tytte Hellman (tror hon hette Hellman) i Stockholm. Hon jobbade iaf då på Skansenakvariet så det var ”Snoddas” jag fick klappa (för ja, jag klappade en tillslut!)

    Heej! Känner mig så vilsen. Har liksom mål och planer över livet med allt börjar och slutar med att jag inte vågar. Alltså hur vågar man och kanske framför allt hur får man bort onda tankar om att omgivningen kommer vända ryggen till mig.

      Tankar är bara tankar. Eftersom du kan höra dem så är du separat från dem – du betraktar dina tankar, du ÄR inte dina tankar och de reflekterar heller inte verkligheten. Det finns ett sätt att ta reda på om dina planer är vad du verkligen vill göra och brinner för, och det är att testa. Den omgivning som överger dig för att du gör det du brinner för är inte en omgivning du behöver i ditt liv.

        Oj M tack för din fina kommentar. Det var något jag behöver höra och kommer att bära med mig länge. <3

    Godkväll!
    Snälla, kan ni ge mig erat BÄSTA serie-tips!
    Känns som att jag sett allt, och det jag inte sett har jag själv valt att ej se för att det inte verkar bra/ej min typ av serie.
    Favvisarna är: Desperate housewives, Greys, Wentworth, Dexter, SoA, Bron, Breaking bad, Supernatural och fler, men har sett supermycket fler än dessa..
    GoT och sånnadär vikingserier går bort..

    Tack på förhud =)

      Några som jag gillar:
      The Affair
      Suits
      Scandal
      Handmaids tale
      Designated survivors
      SKAM
      Vår tid är nu
      Big little lies

        +1 på Vår tid är nu! ? Snart kommer ju en ny säsong också. Kan knappt bärga mig.

        Har sett alla dessa, men bra förslag :))

      The hills

      Hm men Stranger Things, Dark, Lucifer.

        Älskar Lucifer!

          SÅ JÄVLA BRA!

          Och du som letar serier jag kom på en till: Sjuksystrarna på Fredenslund den är faktiskt förbannat bra.

      Big Little Lies?

      Euphoria på HBO

      La casa de papel

      Vida, Riviera och Sweetbitter på CMore.

      The Fall

    Nu är ju Beethovens symfoni nr. 9 Europas nationalhymn. Men vore det inte mer passande att ha Charpentiers Te Deum istället? Båda är pampiga tycker jag, men den senare associerar jag mycket mer med europeisk gemenskap.

    https://www.youtube.com/watch?v=Jo_-KoBiBG0
    https://www.youtube.com/watch?v=iwU37osOkQA

    För tre veckor sedan kom jag hem från en veckas semester. Efter det är ingenting sig likt. Både mina vänner och kollegor verkar hysa agg mot mig och är otrevliga. Jag vet inte vad jag har gjort. Innan jag åkte bort var allt som vanligt men nu får jag otrevliga svar så fort jag öppnar käften och frågar något. Jag försöker sätta mig in i allt som hänt/inte hänt den tid jag varit bortrest men när jag ställer en fråga får jag som svar (alltid liknande svar) ”Det vet du väl?! Vi pratade ju om det på mötet!”. När jag svarar att jag inte hade frågat om jag visste svaret på frågan och att jag var bortrest så får jag bara ännu ett taskigt svar eller ett hånleende. Det här har hållit på i snart tre veckor nu och jag mår skit! Det känns som folk tror att jag ska kunna läsa deras tankar. Har försökt konfrontera både vänner och kollegor men har inte lyckats då de börjar skälla på mig eller bara går ifrån mig som om jag vore luft.
    Allt känns som ett sjukt skämt och de sista dagarna har jag undvikit både vänner och kollegor för att inte få skäll och taskiga kommentarer. Om jag bara visste varför dom beter sig så här mot mig 🙁

      Stackare 🙁 låter jättemärkligt att det är både vänner och kollegor. Vad säger de när du frågar om något är knas?

      Låter ju sjukt konstigt! Jag tycker att du borde ställa åtminstone dina vänner mot väggen och fråga vad fan det är som försiggår egentligen?! Om de inte kan eller vill svara på det så berätta för dem att du har känt att de har varit jätteotrevliga mot dig sen du kom hem, och att du är ledsen och mår skitdåligt över det och att du behöver en förklaring. Om de fortsätter likadant efter det så be dem dra åt helvete, det är inga vänner att ha i såna fall.

      Låter som att du har psykos. På riktigt.

      Finns det någon anledning till att dina vänner och kollegor, alla på samma gång, skulle ha blivit arga på dig och konspirerat mot dig? Särskilt om deras enda gemensamma faktor är du.

      I annat fall tänker jag att du ska fundera på om det kan vara något annat som har hänt. Hur mår du generellt? Hände något på din semester som kan ha gjort att du upplever saker annorlunda?

    Saker jag skäms över att jag stör mig på gällande influencers just nu:

    2. Lisa Anckarmans ”stylingvideos”. Anser inte att det kan kallas att styla någon när alla får samma stil. Enligt mig bör man ta hänsyn personens egen stil och personlighet när man stylar någon.

    3. Allt som rör Margaux, i synnerhet när hon säger att hon behöver ledigt. Allt hon gör är ju att semestra, festa och gå på middagar. Visst förstår att hon jobbar med sånt, men ändå! Men mest skäms jag över att jag stör mig på att hon har mycket barnvakt och sen inte förstår varför barnet blir mammig och pappig när de väl är hemma. (Menar sett i stort har de nog inte mycket barnvakt, eftersom deras släkt ofta bor på ett längre avstånd, och av den anledning vaktar mer koncentrerat).

    4. ”Nyhetskanaler” gällande Youtubers. De är inget annat ett sätt att skapa drama.

    Har ni några saker ni skäms över att störa er på? Antingen pågrund av att det ur samhällsyn är inkorrekt eller för att det egentligen inte är en big deal.

      Kul ämne!

      Jag skäms också för att jag skäms över helt onödiga saker som inte rör mig.
      Jag stör mig på att jag Älskar Malin Gramer men att hon sprutat in så mkt botox i nyllet nu innan bröllopet att hon bara kan le och blinka med ögonen. Inga
      Ögonbrynsrörelser, stel panna.
      Ser ut som sådan där buktalardocka fast snygg.
      Att ingen säger till henne att hon ser helt stel och blank ut,
      Hon som är så fin ändå!

      Stör mig på Miss Lissibell.

      Och skäms ngt enormt över att jag alltid stört mig på Jonna Lundells framtänder. De går liksom upp i en båge.

      Skäms på mig!

        Stör mig också på miss Lissibell. Men försöker tänka att hon antagligen är en väldigt osäker person.

      Håller med om punkt 2!

        3 menar jag

          Jag glömde tydligen att göra en punkt ett. Nåväl, ingen person är fulländad!

      Jag skäms innerligt över att jag stör mig på att Michaela Forni redan fått möjlighet att lämna bort sitt nyfödda barn ett par timmar för att äta middag ute barnfri. Är antagligen bara avundsjuk för att jag aldrig fått avlastning på det sättet med mitt barn. På samma sätt stör jag mig på att Dani Pavlica åkte till Ibiza på festresa med kompisar i 4 dagar utan sin bebis (återigen, beror garanterat på avundsjuka…)

        Hahaha jag med!! Lämnat ifrån min tvååring 4 nätter totalt varav 3 var när jag låg inne på BB för att föda lillebror och den 4e gången var en ”test” övernattning inför BB ?

      Håller så med, särskilt 1 och 2!

    Under många inlägg här när saker spekuleras kring så finns det alltid de som vet vad som gäller, saker som är ”uppenbara” eller ”självklara”. Var influensers bor, gör och vilka de träffar fast det inte är utskrivet. Tex när IL började träffa sin nya kärlek och vem det var, eller vem som nu är Annicas nya kille. Är det skvallersidor? Observationer? Folk som är duktiga på google och internet stalking? ?

    Bara genuint nyfiken. Känner mig så blåögd och som en snäll liten tant som försöker hänga med ungdomen när den typen av resonemang dyker upp under inlägg. ? lärorikt är det iallafall! ?

    Min lillebror har mått riktigt jävla psykiskt dåligt ett bra tag.
    Han fick ett skitbra jobb men orkade inte med det och har nu flyttat hem en period och börjat med antidep som verkar fungera.
    Personligen är jag emot medicinering men han är 24 och beslutet ligger så klart hos honom och mår han bättre så fine.
    Det har varit jobbigt för honom ett helt år men blev akut innan sommaren.
    Och nu lite bättre.
    Har börjat hänga med en tjej och tydligen hoppas hon på mer men inte han. Ligger kanske de gör men tror bara han vill vara vän med henne.
    Nu ska de eventuellt flytta ihop, och leva som kompisar. De har känt varandra 5-6 månader och kommit nära.
    Nu har jag försökt luska lite eftersom ingen i familjen träffat den blivande sambon och tydligen har hon svår ångest i perioder, samt ADHD.

    Jag tänker att de finner stöd i varandra vilket jag är positiv till, MEN tycker det verkar lite riskabelt att bli sambos när båda två haft sånna problem.
    Eller har. Min bror kämpar fortfarande som fan med sitt mående.
    Å ena sidan känner de väl samhörighet o stöd men tänker att man kanske är mer mottaglig om den andra må är skit? Och tror även hon vill mer men inte han, kul om han träffar en annan då?

    Ska jag säga ngt om mina funderingar?/Farhågor?

    Vad tycker ni vore lämpligt i deras fall?
    Råd tack till orolig syster.

      Tänker att det är hans ansvar. Har också yngre syskon som i perioder mått dåligt och varit/är medicinerade så vet att man lätt hamnar där och vill hjälpa till och skydda som storasyster, men tror det viktigaste är att låta honom vara vuxen, ta besluten kring detta själv och sen visa att du finns där och lyssnar utan att döma om han skulle behöva råd under vägen. Vänta tills han kommer till dig. De kanske får ett fantastiskt stöd i varandra, eller så funkar det inte alls och han får flytta igen. Hur som helst så växer han säkert och känner att han får tillbaka lite av sitt eget liv genom att få testa att stå på egna ben igen.

      Jag och min sambo har båda bakgrund med självskadebeteende, ångest, depression, han är ordentligt medicinerad idag. Vi förstår varandra när det är en dålig period. Lättare att prata om det. När jag dejtade killar som inte haft samma bakgrund upplevde jag det som om dom tyckte jag överdrev eller viftade bort problemen. Det är min erfarenhet iaf.

    Nån som har följt ”Bachelorette” på TV4 play?

    Tycker ni hon gjorde rätt eller var hon för hård mot Jed?
    Vad tror ni fortsättningen blir med Taylor?

    Dejtat en kille i sex månader. Igår fick jag reda på att han är gift av en bekant till honom. Jag känner mig urdum. Hur vanligt är det här? Och hur kommer jag över honom och hela grejen?

      Ett sånt äckligt as!
      Har du konfronterat honom?!

      Jag hade ringt upp hans fru och snackat med henne och sen et ttreparts samtal med honom och henne fär att sätta
      Han på pottkanten.
      Det hade varit terapi för mig. Att få förklara för frun att jag inget visste och sen får han reda ut sin egna skit.

      Som terapi hade jag tränat som fasen för efter mår man alltid bra.
      Tiden får läka såret.

      Men kolla alltid upp dina dater på ratsit. 🙂

      Men va sjukt! Vilket kräk han är mot dig??

      Oh no, Beklagar verkligen! Var själv med om det. Vi var tillsammans i ett år och sen kom det fram att han var gift med tre barn, sjukaste jag varit med om. Just då var jag förstörd men har nu insett att ingen sund människa kan leva ett sånt dubbelliv. När det hände mig så var jag extremt ledsen. Aldrig känt mig så lurad, arg och förvirrad på samma gång. Jag valde att bara berätta för honom att jag visste att han var gift med tre barn och sen hördes vi inte mer. Pratade dock väldigt mycket med hans fru som hade väldigt mycket frågor och jag svarade på allt så gott jag kunde. Det var min lilla ”hämnd”, att avslöja exakt allt och hoppas på att frun skulle kasta ut honom(vilket hon sen gjorde), jag var så himla arg och kände att skit ska skit ha. Men trots att jag kände mig så väldigt bedragen och förd bakom ljuset så bearbetade jag det till stora delar som vilket break up som helst. Tog nog ca ett år och idag är jag verkligen så tacksam att jag inte var/är frun till honom.

        Tack, förvirring var ett bra ord idag 🙂 Väldigt skönt höra jag inte är ensam om att ha fallit för det här <3

          Absolut inte ensam! <3 men håller med andra, kontakta frun. Hon förtjänar att veta vilket ärkesvin hon har råkat gifta sig med. Jag fick ett email från frun, det var så jag fick veta. Jag hade allt sparat; sms, bilder, emails etc och hon fick ta del av allt. Jag hade nog iallafall mailat eller skrivit på fb/insta, hade inte kunnat hålla mig om jag var den som fick veta om frun innan hon fick veta om mig.

      Hade jag varit du hade jag velat hämnas. Hänga ut honom som svin till alla i hans omgivning. Kontakta hans fru. Gömma räkor i hans gardinstänger så att det luktar apa i hela hans boende utan att han nånsin hittar orsaken. Så ska man inte göra så klart, jag vet.
      Kram på dig, du förtjänar bättre!

      Om det är en bekant är du säker på att han du träffar inte är separerad och den bekanta inte är uppdaterad? Fråga han du dejtar!

        Jag frågade. Jag trodde inte heller på det med en gång 🙁 Han testade slingra sig lite men när jag pushade kom det fram att det var sant.

      Ställ honom mot väggen och ring frugan.

      Mitt ex dejtade andra parallellt med vår relation, de visste ingenting innan de kollade upp honom ordentligt.

        Vågar inte ringa frun. Sen skäms jag fast jag vet att jag inte borde. Men aldrig känt mig så sjukt dum.

          Skicka ett meddelande på typ facebook kanske? Du är verkligen inte dum, det är han som ska skämmas!!

      Stackars dig, jag har också varit med om det. I mitt fall ljög hon om allt möjligt, inklusive sitt namn och sin ålder., så jag kunde inte kolla upp henne online. Jag var jättekär och ville att vi skulle berätta för våra familjer men hennes ursäkt var att hennes gamla taiwanesiska föräldrar som hon bodde med inte visste att hon dejtade en tjej och att hon behövde tid. Älskade henne så jag trodde henne. Så fort jag började tvivla på allt så gjorde hon slut med mig och jag blev helt gaslightad. En bra månad fick jag till och med träffa hennes kompisar från universitetet! Helt sjukt, jag började tvivla på allt möjligt och kände mig helt hjärntvättad. När jag efter ett år fått ihop alla pusselbitar och förstått att hon var gift med två små barn var jag helt knäckt och orkade inte kontakta maken utan drog mig undan för att försöka slicka såren. Mår du bra så kontakta frun och allt det där, men annars är det okej att bara försöka resa dig upp igen. Vet exakt hur det känns och man skäms men det är inte ditt fel!!

    Ok att grannarnas hundar skäller o väcker grannskapet 06:30? Ägarna kommer hem från nattjobbet då och det är ju ”den rasen” att dom skäller. En annan granne tycker att det är beklagligt att jag stör mig, för jag bordet väl ändå vara vaken och vara på väg till jobbet vid den tiden….

      Nej inte ok. Du kan anmäla som sanitär olägenhet. Eller bättre upp berätta för grannan så att hen gör något åt saken.

      Lider med dig.?

        Betyder inte sanitär olägenhet att det är så smutsigt att det blir farligt att vara där?

          Inte enbart men också ja. 🙂

      Inte ok. Hade lackat, hundj*vel, räcker med att man har barn och katt som väcker en, hade blivit skogstokig om grannarna börja. Hahha. Först hade jag gått och pratat med grannen och se hur resonabel hen är, om hen inte bryr sig hade jag gått vidare med en störelserapport man fyller i om en granne stör som vår bostadsförening har, lär ju finnas liknande oavsett om man bor i hyres/bostadsrätt. Har hjälp oss 2 gånger när vi haft idi*ter till grannar.
      Lycka till!

      Hundar får börja skälla från tidigast 07:00 till senast 22:00 enligt länsstyrelsen. Sedan kan ju en hund skälla till såklart och det är ju ingenting att klaga över för det är samma sak som att en bebis börjar gråta och skrika men inte hela tiden. Men om du stör dig på ett skällande för att hunden är glad när de kommer hem och du blir väckt så är du väldigt gnällig.

        Hunden skäller VARJE eviga morgon 6:30, och det är skäller som i YLAR. Och på dagarna. Men det är ”okej”, som i att jag fattar att hundar skäller och jag accepterar det. Men att vakna till ylande hundar 6:30. Näe.

          Jag tolkade inte din text som att hunden skällde och ylade konstant men tack för förtydligandet. Och nej det är absolut inte okej.

          Är det en Beagle? Ja hundar skäller men det har också med uppfostran att göra. Ska man ha hund och bo där man har grannar får man se till att hunden inte stör (inom rimliga gränser). Vissa hundar blir överexalterade när man kommer hem men det kan man träna bort.

        Antar att du är en ”hundmänniska”. Länsstyrelsen säger också efter en enklare googling att ”grannar inte ska störas av ihållande hundskall”. Det är inte samma sak som med en bebis som gråter, snälla. Man får dessutom inte lämna hunden ensam flera timmar om de båda jobbar natt, så redan där verkar de bryta mot lagen.

        Nej hon är inte gnällig hon är en människa som vaknar av en jäkla hund som inte ens är hennes egen varje fking dag. Hatar egentligen ”god granne diskussioner” för folk är helt efter och tror att de kan leva som om de har en villa utan en enda granne. Bor man i lägenhet eller radhus eller där man har en närliggande granne så ska man se till att inte störa, så svårt är det inte.

          Om du läser vad jag skrev så är det inte okej om hunden skäller hela tiden. Läs igen.

          Men åt hrlvrte med barn. Blir väckt 5 varje morgon av mina grannars springande barn (7-8) år och det är ju ”bara baaarn” så det får man acceptera. Usch har börjat hata barn efter dessa.

      Det är hundägarens ansvar att uppfostra hunden till att inte skälla på ett sätt som stör grannarna. Vill man ha en ras som är känd för att vara skälig så bör man kanske bo ensligt på landet där det inte stör. Inte ok att vakna varje morgon vid 06 av hundskall. Prata med grannen och hjälper inte det prata med värden eller föreningen.

        Skällig ska det vara

    Vad tror ni, 3 dagar kvar tills Bianca droppar att hon och Philippe har gjort slut igen?

    Skulle du säga att du hade en lycklig barndom? Skulle du önska att ditt barn hade en likadan barndom som du?

      Ja, känner mig lyckligt lottad från åldern 0-11 och sen blev det lite mindre lyckligt men fortfarande väldigt bra. Jag skulle bli glad om min son får en lika fin uppväxt som jag fått. =)

      Absolut inte.
      Min barndom fylldes av separation, flyttar, alkoholism, en pappa som ständigt jobbade, en pappa som inte kunde prata mitt språk bra, psykisk och fysisk misshandel, utanförskap och våldtäkt.

      Om jag sätter ett barn till världen kommer hen få en så jäkla bra, stödfylld, rolig och trygg uppväxt och barndom.

      Både ja och nej kanske. Mina föräldrar skilde sig när jag var rätt liten men ändå gammal nog till att förstå, kanske 9 ish? Sen var det fram och tillbaka med att dom var tillsammans igen. Mamma kunde gråta framför mig för att hon va så ledsen över det hela. Att ha en ensamstående pappa sen som hade sitt eget företag och jobbade sena kvällar gjorde det kanske inte bättre. På senare år har det varit skitsnack hit o dit om varann. Kan aldrig påstå att jag haft en dålig uppväxt, dom försökte båda två men ibland var det jobbigt ändå. Tror inte jag har några större problem för det idag, annat än att det är lite obehagligt att visa mycket känslor (kan absolut prata om saker men skulle aldrig falla mig in att gråta framför någon)
      Tror min framtida unge hade överlevt samma barndom, men hoppas väl på att det blir en familj som håller ihop eller iaf kan uppföra sig gentemot varann.
      Nu när jag svarat så känner jag lite ”vem bryr sig ens?” Men kul fråga! Skönt att skriva av sig lite 🙂
      Vad skulle du själv säga?

        Jag skulle inte säga att min barndom var lycklig. Visst fanns det mycket som var jättebra och jag har många fina barndomsminnen, men det väger inte upp det dåliga. Min pappa betedde sig väldigt illa efter skilsmässan (de skildes när jag var 6-7 år) och min styvpappa var hemsk. Jag skulle inte önska detsamma för min dotter. Lyckligtvis har hon en mycket bättre pappa än vad jag har, som jag förhoppningsvis kommer att hålla ihop med för resten av livet.

      Jag anser att jag har haft det bra med tak över huvudet, vi har inte haft ekonomiska bekymmer eller liknande och jag har föräldrar som gjort sitt bästa med det baggage de själva haft – men skulle inte vilja ge mina framtida barn samma typ av barndom då jag växte upp i ett hem där man aldrig pratade om känslor och allting var väldigt ytligt och tillrättalagt. Kände enorm press som barn att vara perfekt och felfri för att inte ”smutsa ner” denna perfekta värld. Det skulle jag inte vilja utsätta mina egna barn för.

      Absolut inte. Utåt sett hade vi allt, fin familj, villa, Volvo, vovve, reste varje år, vi barn var hela, rena, mätta, artiga. Men… livrädda för när nästa fruktansvärda bråk skulle braka loss hemma och vi skulle behöva ringa efter hjälp. Otrygga och rädda.

      Nej, verkligen inte. Växte upp med en bipolär mor (som valde att inte medicinera) och ingen i omgivningen (släkt, skolpersonal, grannar mm) grep in och hjälpte oss barn.

      Helt klart!?

    Jag tycker vi fokuserar på fel saker i samhället. Ex så borde jag fokusera på att forska och hjälpa döende och hitta svar på frågor men jag sitter här och funderar istället. Varför det blir stora diskussioner om influencers liv, felstavningar, svärord hos unga, dåliga filmer, dyra skor osv. Om alla samlades och gav sin kompetens till det som faktiskt betyder något. Fler människor som ingriper, delar med sig, ger sin tid, sätter orken mot de som behöver oss.

    Jag övertänker många saker. Ser inte ner på andra för att jag har funderingar. Pluggar till barnmorska. Borde lägga ifrån mig mobilen och plugga så jag kommer framåt istället för att lägga tiden här. Så jag misslyckas med min egan fundering.

    Vilket får mig att fört fundera på vad jag gör istället för att börja med att ifrågasätta och fundera kring andra.

    Ha en bra kväll.

      Helt oftopic men hur är barnmorskeutbildningen?

      Ibland tror jag att människor har en tendens att fokusera på de små sakerna för att de riktigt stora frågorna får oss att få lite svindel. Vi tycker om, rent kulturellt, när vi har fakta och vet hur saker fungerar. Vi vill att allt ska kunna mätas och ordnas och många av de största frågorna vi egentligen skulle behöva ställa oss själva finns det inga mätbara svar på och då känns det så skrämmande och omöjligt att vi vänder blicken nedåt, till det lilla. Sen finns det ju många som vill titta på det som betyder något, men kapitalismen och den kultur vi lever i (som David Quinn klokt nog kallade ”the culture of maximum harm”) bygger på att vi inte tänker så mycket, utan konsumerar och försöker kontrollera – land, människor, resurser och tillgångar. Det går emot vår natur egentligen och distraherar oss från allt som är större och mer betydelsefullt.

      Tack för dina tankar. Jag håller i stort med men jag tänker även att de små sakerna är viktigt för att allt ska gå runt och att vi alla ska trivas. Det är i och av detaljerna som som de stora konstruktionerna byggs. Samma som med universum, utan de minsta beståndsdelarna nanopartiklarna och deras ordning hade inte planeter och galaxer heller kunnat existera.

      Men visst, vissa saker fokusera helt fel på och framförallt med helt fel timeing. Var sak har sin tid typ. ?

      Du snuddar vid någonting som jag har tänkt på länge (jag är nog lite äldre än de flesta här). Att många utgår från att alla måste tycka/tänka som de. Det ger ofta upphov till väldigt hetsiga debatter. (”Tycker du inte som jag är du dum i huvudet.”) Istället borde vi kanske ”cut each other some slack” (hittar inget bra svenskt uttryck). Jag tror de flesta gör så gott de kan, och tycker att man borde få göra som man vill så länge man inte skadar någon annan.

    Varför har therese Lindgren behovet av att hela tiden lägga ut Thumbler bilder och typ visa sig i underkläder/sexigt hela tiden? Hennes senaste story ex, hon skriver typ ”är älskar när Rasmus bla bla bla” men egentligen är baktanken att visa sig ”naken” men på ett slugt sätt. Fattar någon vad jag menar ?

      Jag förstår exakt vad menar!

        Men tack!! Tycker hon ofta använder hundarna som svepskäl för att visa upp sig… en sak till som stör sönder mig är ut hon hela tiden frågar frågor på sina instagrambilder typ ”hur mår ni idag berätta?” Och så har hon värsta posar bilden på henne ? kids avgudar henne

      Therese har ju tappat all personlighet och sålt sin själ till div företag hon promoteat

    Vad är era sämsta egenskaper? Stör mig på folk som svarar ”jag prioriterar inte mig själv” eller ”jag är perfektionist” (alltså typ egentligen positiva egenskaper)… mina sämsta:

    • snackar jättemycket skit om människor
    • är rätt elak
    • egoistisk

      Det är ingen positiv egenskap av att vara perfektionist. Jag är perfektionist och det är väldigt påfrestande för psyket att aldrig vara nöjd med det man presterar.

      Men mina dåliga egenskaper är i så fall:
      * har alldeles för höga krav på mig själv
      * hanterar inte alltid stressade situationer så bra utan blir arg och frustrerad
      * är väldigt envis
      * vet jag att jag har rätt så ger jag mig inte

        Vet inte hur jag ska förklara men 3 av dina 4 egenskaper är ju på ett sätt även positivt.
        ”För höga krav” kan omskrivas ”ambitiös”
        ”Envis” kan omskrivas till ”envis” som något positivt
        ”Vet jag att jag har rätt” kan omskrivas till ”argumenterande”.

        Prova å omskriva egoistisk och snack skit till nåt positivt

      Att jag lätt blir arg när jag blir stressad, är inte trevlig då
      Är en besserwisser
      Behandlar ibland andra som mindre vetande och förklarar saker för dem som de redan vet.

      Att vara perfektionist är verkligen ingen bra egenskap egentligen dock. Det kanske låter bra och det är väl bra för folk som inte riktigt menar det, men för alla som verkligen är perfektionister är det väldigt kämpigt att hela tiden sträva efter ouppnåeliga mål.

      Jag hade gladeligen bytt min benägenhet att tycka att jag är för dålig på allting mot någon annan dålig egenskap som inte är lika jobbig för mig själv, men det är inte så enkelt.

      ~En bränd bro är för alltid bränd. Jag delar inte ut hur många chanser som helst. Kan bli väldigt kall och elak om någon försöker bygga bron igen.
      ~Jag har svår ångest och depression och förskjuten folk i min närhet, pga det.
      ~ Jag dömer folk hårt och snabbt.

      Ja det är så bra att vara perfektionist. Alltid kul att vara utbränd, alla borde sträva efter det!

        Utåt sett ser det bra ut, ja.

        Perfektionist kan man skriva på ett CV, prova å skriv ”jag snackar mycket skit om mina kollegor”

        Face it, perfektionism kan vara otroligt påfrestande för dig själv men det kan det vara att vara ambitiös också. Fortfarande positivt för din omgivning

      •Jag är extremt känslig för att känna mig utanför
      •Jag blir skitsur när jag inte får som jag vill
      •Om jag är arg på någon kan jag ibland ringa min man eller min pappa och provocera fram ett bråk medvetet för att få utlopp

      Jag är:

      *Svartsjuk
      *Avundsjuk
      *Lat
      *Rätt ytlig
      *Har stort bekräftelsebehov och måste få uppmärksamhet annars blir jag sur

      * Jag älskar att prata om mig själv. Får på riktigt bita mig i tungan ibland för att inte avbryta någon och prata om mig. Tycker att alla har så tråkiga liv och att mitt eget är mycket roligare. Men ibland glömmer jag mig och babblar på om mig själv i timmar.
      * Jag dömer folk fort och för hårt. Har du ”fel” tröja på dig så är du för evigt stämplad och icke godkänd.

      Jag hatar folk som är avundsjuka och snackar skit. Alltså såna äcklar mig på riktigt. Det är nog min sämsta sida. Att jag blir så arg över såna människor.

    Har en komplicerad relation med mina föräldrar.. även till mina syskon. Och egentligen resten av släkten med. Har nu egen familj och barn. Träffar mycket släkten pga mina syskonbarn och för mitt barn ska ha en relation till sina kusiner, mormor och morfar mm.

    Men varje gång ska jag spela spelet att allt är bra. Mina syskon har jag ingen konflikt med. Vår relation har bara alltid varit obefintlig. Har inget att prata med varandra om. Mer än väder typ.

    Och jag är så utmattad. Efter senaste konflikten med mina föräldrar och att de ännu en gång låtsas som att vi har en nära relation (aldrig haft det) och de inte ber om ursäkt för sitt senaste övertramp utan bara låtsas som inget hänt. Så känner jag mig mer matt än någonsin. Men hur säger man upp kontakten? Har jag rätt att ta mitt barns släktingar från mitt barn? Vi bor i olika städer då jag lämnat hemstaden. Jag känner mig så malplacerad bland mina släktingar. Så fel. Mitt barn hade gärna fått träffa sina släktingar på egen hand utan mig. Men hen har fått en sjukdom som släktingarna visat noll intresse att lära sig. Och jag mår bara dåligt att vara i deras närvaro.

    Någon som varit i liknande sits?

    Hur kommer man över nån som ghostat?? Kan liksom inte tro det… känns verkligen inte som om han skulle göra det men sitter ju ändå här och inte fått nått svar på över en vecka. Försöker tänka att aja men då var det väll lika bra att det hände nu och inte längre fram men så svårt att acceptera det.. hjälp 🙁 Någon annan som har erfarenhet eller tips??

      Hur länge hade ni pratat eller träffats? Du ska blocka honom och tänka att det är hans förlust. Han är säkert utomlands och festar och hör av sig när det passar honom. Fuck that!!!

        Vi har pratat i typ 8 månader.. Jag har varit osäker och lite rädd för att släppa in men har alltid varit sjukt ärlig och haft en öppen dialog med honom om det. Har sagt att jag inte är redo men han har varit det. Också sagt att om han tycker det blir jobbigt att jag är fram och tillbaka så säg till iallafall.. Vet att han är hemma och jobbar… vill bara ha ett avslut liksom 🙁

    Om din kille (ni är inte officiella än) varit på en fest och en tjej addar honom på Instagram (Han har öppen instagram). Skulle du vilja att han säger det till dig? Han har inte följt tillbaka tack och lov. Men har jag rätt att vara svartsjuk. Har inte sagt att jag sett att hon följer honom.

      Näe hade inte brytt mig.. Följa nån på instagram tycker jag är sjuuukt oskyldigt? För att jag följer en kille på instagram betyder det ju inte att jag är intresserad av honom? Lita på din pojkvän istället 🙂

      Behöver det ens vara någon han träffat? Senast igår började en random snubbe följa mig på insta, ingen aning vem han är

      Nej, du har ingen anledning att vara svartsjuk

    Vi har pratat i typ 8 månader.. Jag har varit osäker och lite rädd för att släppa in men har alltid varit sjukt ärlig och haft en öppen dialog med honom om det. Har sagt att jag inte är redo men han har varit det. Också sagt att om han tycker det blir jobbigt att jag är fram och tillbaka så säg till iallafall.. Vet att han är hemma och jobbar… vill bara ha ett avslut liksom 🙁

      Ooops fel!!

    Nu är det såpass många kommentarer och dessutom är klockan sent men.. jag provar ändå 🙂

    Jag trivs inte med mina bröst. Jag är väldigt smal men med stora bröst och får frågan om de är silikon. Vill inte nämna exakt storlek, det är inte J-kupa utan mindre än så men ser också större ut eftersom jag är så smal och med liten midja. Jag hatar det! Jag vet, det är ett ideal på många håll i världen och anses ’sexigt’ men jag tycker inte om det. Allt jag tar på mig blir sexuellt och blickarna går direkt dit, oavsett om det är polo eller urringning. Jag kan inte välja när jag vill se sexig ut. Förstår att många suckar här och tycker att det är ett lyxproblem men då får ni scrolla vidare. Det är ett problem för mig, jag är inte en jättesexuell person och tycker inte om att bli sedd som ett objekt i alla miljöer jag är i: hos läkare, på jobbet, på gymmet, på middagar, etc. Jag hade gett vad som helst för att ha små bröst där man kan välja när man vill ha fokus på dem. Är det någon här som har samma problem och har tips på hur jag lär mig leva med den kropp jag har?

      Rianne/00:33

      Jag förstår dig precis, jag växte upp som lång med stora bröst. FIck ofta frågan om de var silikon.
      Jag hatade att inte kunna välja när jag ville vara sexig, när jag ville få uppmärksamhet med brösten. Det blev bättre med åldern, jag anpassade kläderna efter brösten och börja använda bh som gjorde brösten mindre visuellt (minimizer).
      Det var som värst när jag var i puberteten eftersom brösten var spända/svullna.

      Jag vet inte hur gammal du är men om du verkligen lider av det och du är 20 år eller äldre så kan en förminskning vara ett alternativ. Man kan få det betalt av staten om du kan visa att du lider av ryggont/uppmärksamheten.

      Annars kan du prova använda olika kläder och se om det känns bättre, jag slutade använda tighta linnen och urringade blusar.

    Nästa vecka ska jag jobba 1 vecka som vikarie som skolgångsbiträde. Jag får prova på under den här veckan hur det är att jobba som det när jag inte har erfarenhet. Under den här veckan ska dom intervjua andra också för att dom har ett ledigt jobb för hela året som börjar 19.8. Jag har ju dock stor chans att få jobbet om dom tycker om mig.

    Nu till problemet…. En ledig tjänst att jobba med personer med funktionsnedsättning har kommit upp. En tjänst som jag väntat på länge. Det bästa är att det är ett permanent jobb och lönen kommer vara 2 gånger bättre. Jobbet där börjar 26.8 alltså 1 vecka efter skolgångsbiträdet.

    Tänk om jag får skolgångsbiträde jobbet och sedan får jag en kallelse till intervju till drömjobbet? Och sedan vill dom anställa mig.

    Har jag rätt till att avsluta skolgångsbiträdet på så pass kort tid? För nog kommer det svida i hjärtat om jag måste tacka nej till något jag väntat så otroligt länge på.

      Ha is i magen. I dagsläget vet vi ju inte om du får något av jobben, så avvakta och ta det som det kommer. Om du skulle få det andra jobbet, låter det märkligt att du skulle vara tvungen att börja redan den 26/8. De måste ju ha med i beräkningen att folk har uppsägningstid.

      Klart du har rätt att tacka nej, de kan ju inte utgå ifrån att folk alltid kommer tacka ja till jobb. Stäng inte några dörrar för fort bara 🙂

    buy careprostcareprost is used for the treatment of increased fluid pressure inside the eye (intraocular hypertension) and open-angle glaucoma, a progressive condition that may eventually lead to vision loss

      ta bort om du inte vill drunkna i satansreklam från helvetets förorter

    Kan vi prata om att influencers inleder samarbete med fossilindustrin när vi står inför en klimatkollaps?

    Hittills har jag noterat Johanna Nordström och Filip Dikmen som tycks ha inlett ett betalt samarbete med Shell. Först troddejag det var någon slags metaironi som flög över huvudet på mig, men det verkar vara ett riktigt samarbete.

    För något år sedan stämde New York stad Shell och en rad andra oljebolag för att ha bidragit till den globala uppvärmningen.

    tadarise 40 tablet (Tadalafil) is a drug for men who suffer from erectile dysfunction and when its use is allowed virtually every man achieve erection quality and thus enjoy better sexual intercourse. It may work up to 36 hours, it is much longer than other products.

    Buy tadarise 20 caution is advisable during concurrent use of citalopram.

    cenforce 25 is a PDE-5 (phosphodiesterase type 5) enzyme inhibitor that discontinues the activity of the enzyme which permits the muscles of the blood vessels of the male organ to relax creating an enlarged flow of blood.

    Cenforce D is the combination of the two effective drugs Sildenafil Citrate 100mg and Dapoxetine 60mg which is used to manage premature ejaculation (PE) cenforce d helps man to overcome the problem of frequent erectile failure problem.cenforce is the most popular brand in USA and also most awaited Brand in the world.

    Buy cenforce 200 Online is a perfect and effective drug for the treatment of erectile abnormality within the me. cenforce 200 mg from your most reliable Trusted online pharmacy Medypharma. by your doorsteps, Avail best price in USA. cenforce 200 review, cenforce 200 directions.

    ok

    Numerous Men endure Erectile Dysfunction problems. There is much distinctive Medication accessible for ED issues such and as medical procedures. There Generic Cialis and Generic Viagra Available in Store for an Erectile Dysfunction Issue. You if you want to get more detail about generic Cialis? Then you can check Cenforce 100 Pills online at Arrowmeds.

    Toptada Pills through ensured online medication stores can offer different central focuses. It infers that you can buy the thing in the security of your own home and it gives you permission to comparative things at a more affordable expense. You also have the decision of buying a traditional brand that is comparatively as convincing, anyway will allow you to keep a lot of a more noteworthy measure of your merited money.

    Bimatoprost used locally (as eye drops) to control the development of glaucoma and in the organization of visual hypertension. It is used to treat glaucoma which is depicted by high weight in the eye. Sidestep direct eye, mouth, and nose contact. This is the best place to buy Careprost, If the eye drop falls all over wherever wipe the zone expeditiously with the help of tissue to avoid bothersome hair advancement. Hold fast to the estimation rules as suggested by the subject matter expert. In the event that it’s not all that much difficulty check the customer manual inside the thing group for extra rules.

    The instrument of activity of Careprost available to be purchased Bimatoprost is straightforward with visual hypotensive movement. It is wanted to cut down weight level by expanding the flood of watery humor through each the trabeculate material and courses.

    Careprost used locally (as eye drops) to control the development of glaucoma and in the organization of visual hypertension. It is used to treat glaucoma which is depicted by high weight in the eye. Sidestep direct eye, mouth, and nose contact. This is the best place to buy Careprost, If the eye drop falls all over wherever wipe the zone expeditiously with the help of tissue to avoid bothersome hair advancement. Hold fast to the estimation rules as suggested by the subject matter expert. In the event that it’s not all that much difficulty check the customer manual inside the thing group for extra rules.
    The instrument of activity of Careprost available to be purchased Bimatoprost is straightforward with visual hypotensive movement. It is wanted to cut down weight level by expanding the flood of watery humor through each the trabeculate material and courses.

    In the world, many men suffer with the erectile dysfunction. With that you can use the Tadora 20 german remedies pill it’s PDE-5 Inhibitor. Tadora 20 mg tablet effectively helps in relaxing the muscles that are present in blood vessel walls, thus successfully increasing the flow of blood to certain areas in the body. List of the Tadora 20 mg Side effects: Headache, Heartburn, Nausea, Diarrhea, Flushing, Blurred vision, Indigestion, Muscle pain. To order Tadora 20 mg medicine in usa check out the Reliablekart online ED pharmacy store Where you get very cheap rated ED pill and other general medicines. Shop Now!

    Are you Confused about where to buy the erectile dysfunction pill Aurogra 100 mg? Yes then go with the Reliablekart online ED Pharmacy store where just get $0.50/pill. Aurogra 100 (Sildenafil Citrate) is recommended for the problems of sexual erectile dysfunction in men’s. It is used for impotence that is a failure to have an erection, erectile dysfunction which is an inability to maintain an erection. Aurogra effectively treats the problem of impotence. Take this medication 45 to 60 minutes before. Once taken, don’t take it again within 24 hours. Its effectiveness lasts 4 to 5 hours. Aurogra 100 mg is utilized for the treatment of men with erectile dysfunction. Now go and shop with Reliablekart In the USA, UK, Australia, Canada. Shop Now!

    Buy Aurogra 100 mg online in the USA & UK for treating erectile dysfunction (ED), also called male impotence. Aurogra 100 (Sildenafil Citrate)

    Buy pain-relief medicines & get $25 OFF, Fast-Free-Cash on Delivery, Discount, 100% certified – FDA Approved drugs. Find details for Uses, Side Effects, Warnings, Precautions, Working Actions of the drugs like Pain O Soma, Ol-Tram, Aspadol (Tapentadol), Topdol & UDT (Tramadol) & so on @Unitedmedicines.

    Order pain-relief medicines & get discount of $25, Fast – Free & Cash on Delivery, 100% certified & FDA Approved medicine. Also get information about the Uses, Side Effects, Warnings, Precautions, Working Actions of the medicines like Pain O Soma, Ol-Tram, Aspadol (Tapentadol), Topdol & UDT (Tramadol), Paracetamol, Diclofenac gel etc. @Genericmedsupply.com.

    Super P Force sildenafil citrate + Dapoxetine used to treat erectile dysfunction for men. Check Dosage, Side Effects, Price & Reviews

    https://www.publicpills.com/super-p-force.html

    The standard portion is tadalafil 40 mg tablet , required once every day. These tablets are huge, so take the tablets consistently. Because you have kidney or liver issues your primary care physician may diminish the beginning portion to 10mg or 20mg.

    If you suffering from sexual issue so buy Aurogra 100 Mgg which is used to treat erectile dysfunction for person. It contains sildenafil citrate as main component. Aurogra 100mg is made up of sildenafil citrate is a recognized phosphodiesterase 5 (PDE5) inhibitor. take this medicine with suggestion of your doctor.

    An Aurogra 100 Mg tablet is used orally one hour before sexual intercourse. Aurogra starts in-process nearly 30-60 minutes after the medication was taken.
    https://www.publicpills.com/aurogra-100-mg.html

    Aurogra 100Tadacip 20 Mg (Sildenafil Citrate) is endorsed for the problems of sexual erectile dysfunction in men.

    https://www.publicpills.com/tadacip-20-mg.html

    Visalista 20 is a medicine whose generic name is Tadalafil. Vidalista 20mg pills are medicines used to treat erectile dysfunction or impotence in men. It is also used to improve athletic performance in people with pulmonary arterial hypertension.

    Buy Modafinil Online at the cheapest price in USA | All Generic Med
    Buy Modafinil online at All Generic Med at cheapest rate in USA. 100% certified – FDA Approved drugs. You can Order Modafinil, Modalert 200mg, Modvigil 100mg, Waklert 150mg, etc. Order now at allgenericmed.com
    https://allgenericmed.com/

    Modvigil 200mg / modvigil100mg – Buy Modafinil | Provigil Online
    Modvigil 100mg is a safe and FDA-approved medication for your sleep disorder. As your smart drug, you can try Modvigil 200mg which is very effective. Modvigil is a brand of Modafinil because of which it is very effective. You Can buy Modvgil 200mg at allgenericmed.com

    Modalert 200mg usage & side effects | Buy Modalert 200mg online
    Modalert 200mg used to treat narcolepsy, For sleep apnea, take one tablet before going to bed or before the start of your shift.

    Buy Waklert 150mg | Order Waklert 150mg (Armodafinil)
    Waklert 150mg enhances cognitive ability, creativity, and alertness. The main component present in Waklert 150mg is Armodafinil
    https://allgenericmed.com/product/buy-waklert-150mg-tablets/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.