Karin Kajjan tar bladet från munnen ang sitt avhopp från Gardet

Det är lite intressant att läsa att Karin Kajjan övervägde att hoppa av Gardet efter namnpubliceringen av en 16-åring, eftersom det är något som jag själv kritiserade här inne.

Kritiken Karin riktar mot Gardet och Cissi Wallin är hård men hon har tydligen ombetts att tala klarspråk, och klarspråk it is.

531 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Oj. Snacka om att CW tappat pucken.

  [Borttagen kommentar]

   Fast det där är ju inte heller så sjysst skrivet. Bidrar inte speciellt mycket till ett konstruktivt kommentarsfält direkt.

    Om du är ute efter ett konstruktivt kommentarsfält så har du kommit fel.

    Jag skrev ”verkar” och det är för mycket stormar kring henne för att vara en slump. Dessutom ändrar hon sin versioni olika frågor ofta… Det är något som inte stämmer.

     För övrigt vet jag inte om ett konstruktivt kommentarsfält i alla avseenden är eftersträvansvärt i alla lägen. Jag ville mest hylla Kajjan ifall hon själv kikar in här. ?

      Jag älskar att säga till att den eller den är galen.

       Hade inlägget handlar om Bella är ju det ordet, ”galen”, ett väldigt milt ord om man jämför vilka grova kommentarer somskrivs och får stå kvar om henne.. nu gäller det Cissi och då raderas det. Det är inte särskilt snyggt gjort att göra sån enorm skillnad på personer. Omoget att inte kunna vara mer professionell än så faktiskt.

      Så starkt av Kajjan att våga säga ifrån mot Cissi. Det är väl ingen som vågat det än.

     Det var väl nåt krångel för några år sedan med CW och Lady Dahmer avseende nåt samarbete som gick i stöpet vill jag minnas? Samarbete är inte alltid lätt tyvärr.

      Cissi har enormt många projekt bakom sig som varit kortvariga.

       Att döma ut en person med adhd (Wallin) baserat på att hon har många kortvariga projekt bakom sig är iofs som att döma ut en dyslektiker baserat på att hen stavar fel.

      Hanna Fridén hade också något way back, någon demo, som slutade ungefär som detta, om jag minns det rätt. Cissi agerade märkligt och Hanna Fridén med flera drog sig ur.

      Det var då Cissi tog helt avstånd från elitfeminismen. När hon var osams med Dahmer. Det hon då sa sig kommit fram till var helt fel genom noggrann analys och eftertanke, var i princip allt det hon står för igen idag.
      Detta var vad hon skrev 2013 efter den där eftertanken:
      ”Dagens feminism tycks handla mer om ord än faktiskt handling. Mer om att plocka poäng, framstå som mest påläst och övertygande. Mest ”guru”. Mest kompromisslöst aggressiv retorik. Mest separatism och därmed polarisering. Jag vill inte vara en del av det, även om det säkert hjälper vissa på olika sätt.
      Jag vill pyssla med en feministisk kamp för jämställdhet, lika rättigheter som skyldigheter och framförallt; möjligheter för kvinnor och män”.

      Jag undrar varför detta är exakt det hon står för idag?

       Vidare hade Cissi kommit fram till följande:

       ”Tyvärr kände jag för några månader sen, det var nog någon gång kring januari. februari att något hade börjat skava inom mig. Jag kände att den feminismkofta jag tagit på mig börjat klia, få mig att svettas. Det där; kampen och debatten jag omgav mig med, och var en del av kändes mer och mer… Kontraproduktiv. Jag satt inte på fullt lika mycket bitterhet över vad män utsatt mig och mina närmsta för, som många andra feminister i min ”krets”. Jag kände att det mer och mer blev en klubb för inbördes bitterhet, och jo; okonstruktivt hat där åsiktspositionering och svårast termer styrde.

       Elitism är något av det värsta jag vet. Oförmåga till självkritik detsamma. Tyvärr är ingen ideologi befriad från dessa. Inte att inte bitterhet och rent agg kan vara bra katalysatorer i en viktig kamp, men min erfarenhet är att det tyvärr ofta tenderar att stanna vid… Just det. Få människor tycks ha verktygen för att ta de där känslorna och ta dem vidare in i en konkret handling. Det är skrämmande lätt att bara sitta och rapa ur sig konstateranden om hur rövigt patriarkatet är, hur vidrigt kvinnor behandlas där och där, hur ojämställd världen ännu är… Men sen då? Det var verkligen så jag började tänka och känna för knappt ett år sedan – men NU då? Hur GÖR vi något”?

       Detta hade hon kommit på 2013. Metoo fick henne att återvända till att bli instagram-elit-feminist, mer och mer ju mer uppmärksamhet hon fick. Hur hon försvarar sina handlingar idag är oförståeligt.

    Ett kommentarsfält måste få vara högt i tak om det ska vara intressant.
    Bara hyllningskörer i form av ”Du är så fin”, ”Åh vad trevligt”, ”Gud vad duktiga ni är”…är väl höjden av ointressanta inlägg.

     Att säga att någon verkar galen har ingenting att göra med om det är högt i tak eller ej. Det går att ha högt i tak, att kritisera och ifrågasätta utan att skriva att någon verkar galen, just sayin.

    Men Camilla det var ju inte bara därför de tre andra lämnade Cissi. En stor del var ju även att Cissi såg Gardet som en plattform att nå ut från efter sparken från Metro. Det märks ju också på att hon tagit många beslut utan att bry sig om att informera någon annan, eller den ansvariga utgivaren.

    Cissi tror att hon efter metoo inte går att komma åt, att hon kan bete sig hursomhelst. Cissi ljuger så mycket att det är obehagligt. Om någon avslöjar lögnerna blir de uthängda med råge. Det hände som exempel de två journalisterna på piteåtidningen, som Cissi hängde ut som lögnare. I stället var det Cissi som helt hittat på en historia som passade in i hennes instagrams version av sig själv. Journalisterna dementerade Cissis historia, då var de lögnare enligt Cissi.

    Finns så många både företag och privatpersoner som påpekat att saker Cissi gått ut med på instagram, (alltid i syfte att höja sig själv), inte stämmer, som då blivit kallade lögnare av Cissi.

    Om man tycker att Cissi gjort något fel (vilket vi alla gör) kan man inte ta det sakligare utan tex angrepp på person?

    Istället tillskrivs hon diverse diagnoser och egenskaper. Och på riktigt, hur många känner henne/har mött henne? Hur många av er har varit med på samtalen inom gardet? Hur mycket vet ni, egentligen för att tycka till om allt? Man tycks kunna påstå vad som helst i kommentarerna här så hakar många på som att allt måste vara en sanning. När allt är spekulationer. För att de allra flesta inte varit med. Ser Cissi få ta mycket oförtjänt skit. Det blir mycket för en människa att bära. Lätt att tycka till på internet och dras med i hetsen mot enskilda personer. Men glöm inte att vi alla är människor i detta. Även Cissi.

     Helt enig med dig. Dock så har CW dragit igång betydligt värre drev och spekulationer, ibland mot människor som ibland varit helt oskyldiga (ibland inte och ibland vet vi inte och kommer aldrig att få veta hur oskyldiga de var eller ej). Dock så ska hon så klart behandlas med respekt och empati. Men detsamma borde gälla alla människor som råkat ut för drev orkestrerat av CW. De allra flesta har varit betydligt smutsigare än så här.

      ”Dock så har CW dragit igång betydligt värre drev och spekulationer, ibland mot människor som ibland varit helt oskyldiga”

      Det har jag missat att hon har gjort. Vilka drev har det varit? Mot vilka oskyldiga personer? Det enda jag sett är att hon lagt ut mail, dm och kommentarer hon har fått. Som varit riktigt grova, mot henne alltså. Sen får man tycka vad man vill om det. Om det är rätt eller ej. Personligen tycker jag att människor, oavsett ålder ska lära sig att det finns konsekvenser av det man skriver på internet. Näthatar man kan det man skrivit läggas ut öppet inför andra, du är inte så anonym. Näthatet/hatarna bör inte daltas med. Och jag förstår henne. Ifall hon är less eller arg. Att ta emot rena hot och hat gång på gång, skulle väl få vem som helst att ledsna? Vanliga anmälningar mot näthat leder väl sällan till fällande dom? Eller får näthataren att sluta?

       Läs på lite innan du uttalar dig. Tro absolut inte på allt Cissi skriver. Tillämpa källkritik, köp inte bara allt som sanning, för det är det inte. Har själv följt henne i ca 10 år, och de som gjort det vet vid det här laget precis hur hon är. Efter metoo har hon utnyttjat det förtroende hon fått och jag garanterar dig att om du bara gör några få googlingar så hittar du snabbt mycket som inte stämmer med det Cissi påstår. Cissi är väldigt slug och smart, och utnyttjar sina manipulerade följare som hon serverar falsk information, som ett vapen mot de som inte gör som Cissi vill.

       Det är därför ingen vågat säga ifrån förrän nu. Kajjan är den första som på riktigt säger ifrån, något jag tror att Cissi inte räknat med att hon skulle våga. Därför är nu Kajjan och de andra enligt Cissi mobbare och oprofessionella. Att Cissi säger att andra ska tänka på att det finns personer med psykisk ohälsa innan de ger kritik, är bara som ett stort skämt när det kommer från Cissi. Hon har definitivt aldrig tänkt i sådana tankebanor när hon slängt otaliga oskyldiga under bussen.

       Stort tack till Kajjan som vågar stå upp för sanningen och sig själv!

        Min fråga är fortfarande obesvarad. Läser bara massa påståenden om Cissi. Om något av de är sanna, varför kan man då inte besvara min fråga tex?

         Allt du behöver göra är att googla. Du kan till exempel läsa några fler inlägg här där det finns tydliga källor tom med länkar att klicka på. Läs alltid det Cissi skriver källkritiskt. Då kommer du snabbt att märka att det hon skriver ofta är en vriden del av sanningen eller en lögn.

       Har inte henne på Instagram men ett känt och tydligt exempel är väl UGs journalist. Man hör klart och tydligt i intervjun att hon frågar ”tänkte du på hans familj vid namngivandet” (en helt legitim fråga) men CW låter påskina att hon fått frågan om hon tänkt på familjen ”vid polisanmälan” (vilket inte hade varit en legitim fråga).

       Har du ”missat” att Wallin drar igång drev? Vilken planet bor du på? Tur att kammaråklagare Suneson bor på planeten Jorden.

  [Borttagen kommentar]

   Oj kommentaren råkade visst försvinna och ingen svarar på mail, så i länken dyker den upp igen. Dags att börja skriva om godtycklig kommentators moderering utan någon återkoppling.

   Bra va?

   Det här med borttagna kommentarer, är det något som börjats med nyligen? Kan inte minnas att jag sett så mycket av det förut, men på senaste en hel del. Vad är det som raderas?

    I länken http://www.bra.n.nu/ är ett exempel på en tydligen relativt uppskattad kommentar av Gillandet att döma. Varför tror du själv att den kommentaren försvann? Kanske för att den ifrågasatte vad CW ljuger om mer än vad som framgått det senaste..? Jag har lite svårt att gissa….

     Det skulle vara intressant att få höra faktiskt.

  Älskar kajjan och hur hon alltid kan hålla en saklig diskussion. Önskar att fler kunde hålla hennes nivå.

   Instämmer fullt

   Håller verkligen inte med. Hade en diskussion med henne och hennes man, båda två körde härskartekniker och var dryga som fan, skulle aldrig gå in i en diskussion med henne/dem igen.

    Till skillnad från Cissi går Karin att diskutera med. Cissi accepterar bara att man tycker som henne. Sen raderas man illa kvickt och sen också blocken efter det. Som en liten diktator.

    Tycker kajjan ör totalt osaklig, känslostyrd och oprofessionell i sitt beteende, hon och ladydahmer som många höjer till skyarna är mobbare. Snacka om skitsnack och uppbyggnad av skit utan att prata ur skägget.. kolla in vesuviennes Instagram för tydlighet idet fulspel som skett.

     Vesuviennes profil är privat, kan du återberätta vad som sägs?
     Tycker att Kajjan varit tydlig och presenterat relevanta bevis som styrker det hon säger. Och till skillnad från Cissi och nya Gardet-styrelsen har hon talat klarspråk och inte använt svepande och undanflyende formuleringar.

      Underbygg gärna dina påståenden om Kajjan på något sätt.

      Förstår att det är svårt för det du skriver är helt enkelt inte sant. Vad är osakligt i det Kajjan skrivit?

      Vad är oprofessionellt av henne? Att försvara Cissi och Gardet trots att Cissi betedde sig som om Gardet var bara hennes? Cissi publicerade saker utan att utföra varken källkoll eller prata med någon av de andra. De publiceringarna ledde till att Gardet sågs som en oseriös aktör. Ändå försökte Kajjan och de andra försvara Gardet utåt? Var det oprofessionellt?

      Kajjan höll ut i 2-3 månader och lämnade utan att säga sanningen bakom avhoppen, för att skydda Gardet och Cissi? Är det enligt dig att vara känslostyrd? Hade hon varit det hade hon berättat att Cissi är omöjlig att samarbeta med.

      Cissi kunde dock inte låta bli att säga att de som hoppat av gjorde det för att de saknade rätt engagemang och tid. Det sa hon här i kommentarerna under inlägget om avhoppen.

      Kajjan som inte tänkt berätta sanningen för att skydda Gardet och vara professionell, tror jag inte uppskattade att höra det. Därför sa hon sanningen att det berodde på konflikter.

      Då var Kajjan enligt Cissi plötsligt oprofessionell och elak.

      Jättebra av Kajjan att nu berätta sanningen. Så patetiskt av Cissi att dra snyftkortet när hon behandlat många oskyldiga illa och väldigt nonchalant. Hon trodde väl inte att Kajjan skulle våga och levde på sina för höga hästar i tron att hon kan komma undan med hur många lögner som helst.

     Vesuviennes, är det somligafetakvinnor?

      Det kontot raderar bort alla kommentarer som ifrågasätter det hon skriver och blockerar vederbörande.

    Intressant att kajjan säger sig vara transparant och motståndare till den s.k tystnadskulturen på instagram meen hon raderar friskt kommentarer och blockerar människor på sin instagram 🙁 Ha ha liksom lev som du själv lär för tusan.

  Verkar finnas lite problem med maktstrukturen. Hur är det möjligt? Märkligt. Hejdå.

  Lady D och Cissi verkar inte umgås längre

   Har också tänkt på det.

    LD följer Cissi, Cissi följer inte LD.

     Inte så jävla konstigt. Skulle jag också gjort.. Jag tror inte på all denna kritik cissi får, det är en hel del sekundärkränkta tjejer som vill smutskasta och sätta dit hårt när det inte gick som dom ville. Tycker faktiskt synd om Cissi!

      Du måste inte tro på det och empati är fint. Men ha i beaktande hur det gick till med uthängningen av det här barnet iaf. Det var det värsta tycker jag.

      Nej det är ingen sammansvärjning. Det är långt ifrån första gången Cissi ljugit och behandlat andra dåligt.

      Det finns så många bevisade lögner från Cissi att jag inte kan förstå hur någon kan vara så blind. Du kan inte lita på det Cissi skriver, läs det källkritiskt så upptäcker du snart sanningen på egen hand. Cissi har utnyttjat förtroendet hon fick genom Metoo och utnyttjar det till fullo genom att ljuga för att framstå som bättre, allt för uppmärksamhet. Tyvärr är det så sanningen ser ut.

       Tack ?? jag börjar mer och mer få en ny uppfattning när jag börjar se helheten. Man blir rätt blind, och jag är en som gärna vill tro gott om folk.

   är det ens någon som umgåd med Cissi i längden? Alla hennes relationer verkar avslutas ganska snabbt?

    Ja, hon umgicks ju väldigt mycket med Caroline Neurath tidigare… undrar om det tror slut i samband med hennes drev mot SVT då Caroline jobbar där?

    Hade du gillat om främmande människor skvallrade så här om dig, Sara? Vad har du med hennes relationer att göra?

   Däremot verkar LD och Karin Kajjan umgås…

   Va, gör dom inte? Är de ovänner? Har det skurit sig mellan LD och Cc också? Jag gillar inte Cissi så värst, ogillar en del av hennes beteende MEN jag tycker hon får väldigt mycket sk*t i kommentarerna här, får lite ont i magen för hennes skull faktiskt.

    Det är Cissi som gett många ont i magen.

    Hugger det till eller är det mer en molande värk?

     Hahaha

     I just detta fallet är det nog mer känslan av att ha försvarat någon trots att denna betett sig väldigt illa och egocentrerat, avgått utan att uppge den verkliga orsaken (konflikter), för att sedan bli totalt grundlurad när denne någon gåt ut med att du avgått för att du inte hade rätt engagemang.

     Känslan av att bli hotad att sedan hålla tyst om den sanna orsaken till avhoppen, Cissis agerande, för att annars bli uthängd på Cissis blogg.

     Fråga Cissi som kör snyftkortet nu. Patetiskt av henne. Karman har äntligen tagit ut sin rätt.

   Är de inte släkt på något vis, ingift?

    Dahmer och Wallin är gifta med två bröder. De är väl svägerskor då.

   Minns senast de bröt kontakten. Då verkade det (utifrån LDs tweets) berott på att CW tagit kontakt med bekanta till LD utifrån ”oro för LDs barn”. Alltså insinuerat att hennes svägerskas barn inte blev ordentligt omhändertagna och skickat meddelande till folk härs och tvärs. Blev förvånad att deras vänskap hämtade sig efter det faktiskt.

  En fråga som jag ställer mig efter att ha läst sammandraget är om förloppet påminner om förloppet den kritiska tiden innan, den korta tiden under och den närmaste tiden efter händelserna under oktober 1917 i Ryssland.

  Historien har ju sedan inte varit särskilt mild i sin beskrivning av det som slutligen upphörde 1991.

   Precis vad jag också tänkte på när jag läste. Oktober 1917 i Ryssland ?

   Tyvärr beskriver det väl situationen i lite för många företagsledningar. Det är mer regel än undantag att ledare har egna personliga agendor som inte överensstämmer med företagets och som allt för ofta prioriterad.

   Din skrivning; ”den närmaste tiden efter händelserna under oktober 1917 i Ryssland.”
   Menade du likvideringen av hela tsarfamiljen, som parallel till att Gardet kanske försvinner för gott, den närmaste tiden?

    Hellre då hur revolutionen (”Kampen”) tycks ta sina egna i en liknande omfattning som skedde i Ryssland i tron att det tjänar ett högre välvilligt ideal.

     Jag skrev 15:50 närmast som en förhoppning att Gardet ska försvinna.

     Troligen hade jag haft ”anställning” som politisk kommissarie, om jag levt på den tiden. Usch ja, men det har jag inga skamkänslor över att tro och tycka.

  Ingen är förvånad. Ändå skrivs det aldrig om Cissi

   Varför är det så?
   Är hon en helig get, eller helig ko?

    [Borttagen kommentar]

     [Borttagen kommentar]

      Bella hör väl inte riktigt till den här kategorin. Hon har ju varit öppen med strategin bakom sin blogg och pitchar väl mest sig själv. Men hon har ju inte riktigt gjort karriär på att kampanja mot andra eller ställa sig över rättsväsendet. Sen verkar folk störa sig på henne men det är en annan sak.

       [Borttagen kommentar]

       Cissi ljuger mer än Bella. Fattar inte varför Camilla tar bort så många kommentarer här som inte är över någon gräns. Inte över den gräns hon applicerar när det gäller kommentarer om BB iallafall.

        Camilla o Cissi är polare, därför tar hon bort negativa kommentarer om Cissi. Objektiv blogg detta??

  Tycker verkligen CW gjorde så mkt bra i början av me too. Men att hon det senaste året verkar vara driven av att synas och höras och ibland driver galna frågor. Tyvärr gör detta att hennes trovärdighet försvinner och att fler tvivlar på om hennes berättelse från början är sann. Jag tror den är sann men hon har ”grävt sin egen grav”.

   Men att Cissi hängde ut barnet och sedan dessutom ljög om att hon inte vetat om hans ålder före publicering, var ju bara ett av skälen till att Kajjan och de två andra hoppade av.

   Cissi fick många nya följare genom Metoo, det har hon tyvärr utnyttjat för egna syften. De känner inte till att hon hållit på likadant sedan ca 8-10 år tillbaka. Hon har kastat många kvinnor och personer som riskerat att avslöja hennes lögner och tvivelaktiga metoder, under bussen. Det finns det åtskilliga exempel på. Hennes svans är itutad en mängd lögner om hur saker och ting gått till i Cissis förflutna, för att det ska passa in i hennes fabricerade historia som jättefarlig för ”mäktiga mediemän”.

   Om det är något Cissi blivit bra på så är det manipulation. Hennes svans är mästerligt manipulerad och duperad av lögner, både stora och små.

   Jag liksom antagligen alla som vet vem Cissi är sedan länge, är inte ett dugg förvånad över det Kajan skriver. Det är tur att hon skriver det, eftersom man blev fundersam ett tag om man misstagit sig, när hon valde att starta Gardet med Cissi. Men nej, som tur var inte 🙂

    Oj är det så illa… Det är verkligen mycket man inte vet. Men då för ju CW saker och ting bakåt på lång sikt, det måste man väl kunna anta, eller ….?

     Jajemen, lita absolut på en helt objektiv och saklig kommentar i ett kommentarsfält. Vill du ha mer fakta så kan du gräva lite på Flashback också. Där vet alla minsann hur det ligger till med allt.

      Vad är inte sant? Läs några av Cissis gamla bloggar, poddar, radioprogram och återkom sedan och säg att det inte stämmer. Det kan jag garantera dig att du inte kommer göra.

      Läser du däremot bara det Cissi ljuger ihop på sin instagram, så grattis, du är då en av många som blivit manipulerad och ljugen för.

    [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

    Nu fanns det ju andra personer som berättade om samma man och att han betett sig som ett svin. Dock kan jag tycka att det sätt hon gjort det på inte alltid varit ok.

     Men var ÄR alla de andra personerna? Det visade röra sig om ” klapp i baken” och liknande, som de tjejerna inte ansåg var något att polisanmäla. Detta har Cissi sagt i transkriberat dialogförhör och förhöret finns i fupen.

      Det var väl ändå betydligt grövre än så. Och undersökningen som bara „försvann“ …

       Men det där var ju inte sant. AB hade väl bara inte lust blir indragen i Cissis åtal. Hade gjort samma sak.

      Nej, det var minst en anmälan om våldtäktsförsök.

       Falskt tyvärr. Ingen dylik anmälan om man bortser från CWs egen existerar eller har existerat.

        Möjligt att det inte var en anmälan då men minst en kvinna utöver C som anklagade honom för just våldtäktsförsök.

         Tyvärr falskt. Ingen sån kvinna existerar (bortsett från CW).

          Hur då falskt? Kvinnan existerar väl oavsett om du tror att hon talar sanning eller inte?

           Nej, alltså jag menar att ingen sån kvinna finns eller har uttalat sig (ens anonymt). Det du säger är ett rykte som uppstod på internet som jag fattat det, lite som viskleken. Den enda som anklagat honom för just det är CW.

           Cissi har ju själv sagt att de andra tjejerna inte ansåg att de hade råkat utför nåt värt att anmäla. Cissi gav ex som en tafsning och en klapp på rumpan. Exakt detta sa Cissi i polisförhör.

           Cissi har ljugit om enormt mycket på sin instagram. Alltid för att försköna och förbättra bilden av sig själv. Hon sägerdet som passar bäst för stunden, det som gynnar henne mest.

           Nej, det var ingen visklek. Kvinnan intervjuades i SvD. En annan kvinna med en liknande historia intervjuades också.

          Vad är ditt problem?

           Hur menar du, problem? Jag försöker vara saklig, det finns bara en person som anklagat honom för just det och det är CW. Det är fakta.

           Vi tar det igen för publiken längst bak: Två kvinnor, förutom CW, har vittnat om våldtäkt och våldtäktsförsök av FV i en av landets största tidningar.

           Titta på uppdrag granskning om mediernas dåliga källgranskning i samband med metoo.

           Men återigen: SvD har talat med tolv kvinnor som säger sig ha blivit utsatta för trakasserier eller övergrepp av ”Aftonbladetprofilen”. Två av dem, förutom CW, vittnar om våldtäkt och våldtäktsförsök.

           Vad som hände vet bara de inblandade, men SvD har alltså intervjuat dessa kvinnor. De existerar. Så vida du inte påstår att SvD har hittat på alltihopa.

           Cissi har sagt i polisförhör och många år senare även på sin insta skrivit att de andra 10-12 kvinnorna menade att det de råkat ut för inte var av så allvarlig art att de ansåg det finnas fog för polisanmälan. Cissi nämnde som exempel att någon hade blivit klappad på rumpan på krogen.

           I UG visades att media, bla svd, inte gjort någon källkoll alls innan de publicerade uppgifterna. Titta gärna på programmet.

           Jag har sett UG. Jag är inte imponerad.

           Ug är ju jättebra. Nyligen gjorde de ett undersökande program om polisens låga prioriteringar av våldtäkter. Väldigt intressant och informativt.

  Hade önskat en sammanfattning ?

   I bilder helst va?

    Nej?

   Jag med. Ingen chans att jag orkar zooma in och läsa det här.

  Varför har du inte en analys eller funderingar kring detta inlägg? Du brukar ju alltid lägga ut orden rätt ordentligt. Nu känns det mer som om du känner dig tvungen att göra ett inlägg om detta då det diskuterats i kommentarerna under flera inlägg, men att du samtidigt inte vill vara partiskt eller stöta dig med Cissi så du bara kör lite copy paste utan en egen åsikt.

   Men det får man väl ha förståelse för. Camcam har inga skyldigheter att skriva om något, och att lägga upp detta tycker jag ändå var ganska tydligt…

    Inte alls tydligt, hon har gjort en kompromiss. Det hade varit väldigt tydligt ifall hon INTE haft ett inlägg om detta, folk som läser denna blogg märker att hon håller Cissi om ryggen.

     Det börjar jag också märka.

   Och när hon väl har med sin egna analys om det så gnälls det då med, för ”ingen är intresserad av vad Camilla tycker om det”. Svårt att mätta denna publiken.

    Nej, stämmer inte alls. Det som folk vänt sig mot är när Cam drar långväga liknelser med sitt eget liv och erfarenheter i vissa inlägg. Det har hon i princip slutat med.

     Blogginnehavaren bestämmer själv innehållet i sin blogg

      Snacka om God dag yxskaft-svar.

       Ja? Det fick det svar det förtjänade

        Är det du CAM??

   Camilla har flera gånger bland kommentarerna erbjudits material om flera av Cissis lögner med bifogade källor med bevis, men inte ens svarat. Hade det rört någon annan, säg Bella, hade det varit uppe på bloggen för längesen.

    Precis så. Det skulle vara mer klädsamt av Cam att säga att ”BB sätter jag gärna dit men Cissi är någon jag tycker om och därför så gör jag inga negativa, granskande inlägg om henne.” Stå för det istället för att ducka när folk undrar och märker det uppenbara.

     Exakt!

  Typiskt kvinnor. Män håller varandra om ryggen. Kvinnor hugger varandra i ryggen. Måste vara något biologiskt.

   Skilj på vanliga kvinnor och mediakåta gaphalsar…

    *Inte alla kvinnor va 🙂

    Vi vill inte bli ihopblandade med backstabande kvinnor, är det konstigt att män då inte vill bli ihopblandade med vidriga våldtäktsmän?

   Fast det är väl vedertaget att kvinnor inte kan samarbeta så som män kan, och att män generellt lyfter andra män men kvinnor lyfter inte andra kvinnor. Det är ju en av anledningarna till att styrelser ofta bara består av män. Och kolla på jämställdhetsmyndigheten som bara har kvinnor anställda. Det är ju kaos där.

    Varifrån får du dina uppgifter? Din fantasi?

    Det är väl snarare vedertaget att män absolut inte är särskilt bra på att samarbeta utan ofta ser till sig själva framför gruppen?

     Cissi har aldrig klarat att samarbeta. Hon har startat upp enorma mängder projekt och hashtaggs som det aldrig blivit ngt av. Men det är väl i och för sig också pga Cissi bara är intresserad av den initiala mediala uppmärksamheten, inte av att sedan göra ngt riktigt jobb.

    Inom akademin så är det vedertaget att kvinnliga professorer lägger mer tid på att lyfta sina studenter (oavsett kön) istället för sig själva än manliga professorer som istället använder sina studenter för att lyfta sig själva.

     Som vi påpekat många gånger förut. Du är en rabiat anti-feminist. Ta det nu till dig.

      För egen del är jag inte feminist alls utan glädjer
      mig av en kollaps. Samma hände tex Fi i början
      så man fick plocka bort en del ut ledarskiktet.
      Den där tokiga finländska professorn var ju inte tam.

       Men nej. Jag som ville en kompis. Hade så hoppast på ett gäng feminister. ?

    Det är något män vill tuta i kvinnor. Kvinnor kan inte samarbeta. Bullshit

     Kvinnor ser ju hur det går för andra kvinnor.

      Det beror på personlighet, inte kön, om du kan samarbeta eller inte. Cissi är en person som ser till sig själv främst och ofta ljuger för att framställa sig i bättre dager. Att andra offras av henne på vägen spelar ingen roll för henne. Hon gör det känslokallt.

      Såna personer kan av förklarliga skäl inte samarbeta med andra.

    För att såna dom du sprider skit. Det är så tröttsamt att folk orkar dra denna vals om och om igen. Om du har den erfarenheten omger du dig med fel kvinnor eller beter dig konstigt själv. Om du är kvinna dvs och inte en man som älskar att ägna dig åt skitsnack.

    Lovisa: va?! Tror du på riktigt att det är därför så få kvinnor sitter på höga positioner/i styrelser? Har märkt tidigare att du har en bekymmersam syn på kvinnor, men detta… Av tradition har det suttit män på posterna, och män har en benägenhet att välja andra män, ofta baserat på att de umgås i andra sammanhang (golfbanan, herrklubbar etc), och därför väljer de inte den mest kompetenta personen om det råkar vara en kvinna – de väljer andra män. Det handlar inte om att deras vänskap är ”bättre/mer rejäl” än kvinnors, utan bygger snarare på ett lika barn leka bäst- tänk.

    Kom ihåg allihopa att Lovisa Lo dyrkar det manliga könet mer än sig själv eller nån annan. Så obehaglig.

    Du tror också säkert på att en man som gjort sexuella övergrepp är oskyldig, för i slutändan hade kvinnan för kort kjol på sig..?

   Ja, män håller varandra om ryggen oavsett vilka brott de har begått om de är polare.

    [Borttagen kommentar]

     Vadå Milly argumenterar ju FÖR att det är en myt att män skulle hålla varandra mer om ryggen än kvinnor. Inte läskunnig?

      Inte läskunnig? Läs vad jag svarade på. ??‍♀️

       Sjukt otrevlig är du ju helt tydligt iaf

        Fast det är det väl du som är? Som helt hejdlöst påstår att män håller varandra omryggen oavsett vad för brott som begås.
        Med feminister som dig behövs inget patriarkat.

        [Borttagen kommentar]

         Maria Johansson – det är väl Tjorven?

          ”Denna dagen ett liv”. Efter översaltad fiskrätt, tror jag det var.

         [Borttagen kommentar]

    Sprid dina feministiska ”sanningar” du men det är bara generaliseringar.

     Till skillnad från ”kvinnor hugger varandra i ryggen och kan inte samarbeta”, som saknar förankring i verkligheten?

      Precis!

   Milly, För att vara inom akademin stavar du vedertaget mycket illa.

    Sure, jag är inte humanist, använder inte svenska professionellt och är lite bakis. Jag kan ta att jag stavar halvkasst då.

     Hur vet du att Milly slingar sig? Och hur är hennes hår/frisyr relevant?

      Du förstår, kvinnor som slingar sig är uppenbarligen mycket ytliga som bryr sig om sitt utseende, och som alla vet så är ytliga kvinnor korkade. Därav så är allt jag säger ogiltigt pladder från en blåst bimbo om VMLJs påstående om min frisyr stämmer 😀

     Fast att köra att man själv är konstig om man är omringad av dåliga kvinnor är bara ett riktigt sjukt uttalande. Det FINNS idioter till kvinnor, som är avundsjuka och gör allt för att förpesta en annan kvinnas tillvaro. Alla är såklart inte såna och det finns även såna män. Men att säga att det inte existerar är bullshit. Någonstans har det sitt fäste att vissa kvinnor beter sig på ett visst sätt.

      Säga*

     Är du full?

   Män håller inte alls varandra om ryggen, det där är historia nu. Kanske 70-plussare men inte 20,30,40-åriga män.

    Män håller varandra om ryggen när det gäller in-gruppen, är det utomstående män så bakhugger de lika gärna. Men annars bildar de gärna grupper av hench men , som de kan lita på. Mer så än kvinnor gör. Det har biologiska förklaringar.

  Mic drop. Följer ej Cissi, men gissar att det kommer virkas en hel offeroverall i hennes kanaler snart.

   En offerall – när offerkoftan blir för liten 🙂

    En skoterofferall = extra tjock.

     En astronaut-overall direkt importerad från Nasa via Amazon.
     Beställ NU!!!

     Har påbörjats nu med en kommentar från Cissi om att man ska ha ev psykisk ohälsa i åtanke när man kritiserar någon. Det kommer från uthängningarnas och drevens drottning, Cissi.

  Drog CW pengakortet? Dvs, jag finansierar – jag bestämmer mest?

   Får intryck av det av texten från kajjan.

   Enligt Kajjan – ja.

    Sjukt ofräscht

     Ja, hon beter sig som de män hon själv hatar. Utnyttjar sin maktposition, ljuger och är allmänt oskön.

      Att Kajjan och förmodar jag, de två andra som hoppat av, nu berättar sanningen som Cissi försökt dölja, är så himla bra! Cissi har ju försökt få det till att de inte haft samma brinnande engagemang som Cissi och därför hoppat av. Såå dåligt av Cissi att ljuga även om det för att inte sanningen ska komma fram, och förvänta sig att komma undan med det, som alla andra lögner. Det följer ju samma mönster som alla hennes lögner, de är alltid till för att få henne att se bättre ut. Om andra offras på vägen bryr sig Cissi inte om.

  Hur menar du attitydproblem? Att de säger emot och tar diskussion i en debatt borde du väl välkomna om du vill diskutera feminism? Cissi kan jag väl hålla med om uttrycker sig ofta väldigt svartvitt, men LD analyserar ju ofta sitt eget liv i förhållande till den kamp hon för.

   Först och främst kan både uttrycka sig tämligen aggressivt och onyanserat. Mitt främsta problem är nog egentligen att jag nog ligger närmare Ebba Witt Brattström och Birgitta Ohlsson, dvs jag inser att de allra flesta kvinnor är cis och kommer leva i heterosexuella relativt monogama förhållanden. Jag tror inte att män är assholes och jag anser inte att det är kränkande om en transperson som identifierar sig som kvinna inte får jobba på t.ex ett hem för utsatta kvinnor. Jag anser också att just högprestera inom yrken som är mansdominerade (gärna i klänning) är betydligt mer normbrytande och gör mer för den feministiska än att sitta hemma och gnälla på internet och klä sina barn i Könsneutrala kläder. Att bana väg för manliga förskolepedagoger och kvinnliga raketingenjörer är viktigare än en 8 årig pojke i glittriga tights.

    *feministiska kampen

    Bra skrivet! Håller helt med dig!

    Bra skrivet, Milly!

    Naj, dåligt skrivet. ”Att bana väg för manliga förskolepedagoger och kvinnliga raketingenjörer är viktigare än en 8 årig pojke i glittriga tights.” Som att detta ska sättas mot varandra. Vi kämpar högt som lågt.

     Det står inte ivägen för varandra, men jag upplever det som att CW och LD fokuserar på det sistnämnda.

      Slingra dig inte. Du ansåg att detta ska sättas mot varandra annars hade din rant kl 13,11 uteblivit.

       Snälla, ge dig nu. Vi fattar att Milly trampat dig på tån, kom över det.

    [Borttagen kommentar]

     Vad exakt uppnår du genom att använda nedlåtande ord som gumman och lillestrumpan? Det är extremt svårt att ta till sig vad du faktiskt skriver när du använder sådan rutten härskarteknik.

     /Linda

      Milly får smaka på egen kaka. Hon är känd sedan tidgare och det var inte så länge sedan hon sa samma sak till en annan.

       Fast du verkar ju ha svåra problem m Milly??? tagga ner nu.

       Milly är ett lätt slätstruket namn, det är som att säga att någon med nicket ”Anna” är känd sedan tidigare.

        Vi känner igen dig gumman.

         Och vi känner igen dig, The Real Hmm.

         21:09
         Det skrev jag redan i eftermiddags högre upp i denna tråd. Vad roligt att vi är flera som tror detta. Flera, som i flera inbillningssjuka. 🙂 🙂

         Kopia från i eftermiddags:
         Anonym / 16:01
         Jag vet, jag vet, jag vet: V Maria L Johansson är THE REAL HMMs nya nick. Haha, det gick ju fort att lista ut detta.

    Tack Milly för en välskriven kommentar. Kan förstå att de glittriga tightsen kan provocera men håller med om att det handlar om prioriteringar, vad ger mest utväxling och gör störst nytta vid ett givet tillfälle.
    Det händer då och då när jag läser om olika feministiska initiativ att jag undrar om syftet verkligen är det som det utges att vara. En känsla som bekräftades av Kajjans skrivelse.

     SY, Men har ni helt tappat det. Barn som går i en bra förskola får en bättre utveckling på sikt och förskolan lägger grunden för framtidens samhälle, därför måste den vara med och förändar på strukturerna. Det är där grunden läggs till hela vårt samhälle och det är så dags när ni trippar runt på kontoret bland buffliga män som inte fick vara mjukan när de var små med glittriga thights.

     Hur ska man då tänka för att prioritera rätt? Ja inte som Milly i alla fall utan förskolan lägger grunden för framtidens samhälle.

      Så om killar får lära sig att trippa runt i glittriga tights på förskolan kommer vi slippa alla buffliga män på kontoret?
      Jag håller med dig om att en del dåligt beteende hade kunnat undvikas med att lära ut positiva beteenden under uppväxten. Är detta förskolans ansvar? Knappast.
      Problemet är att våra barn översköljd av mossiga könsstereotyper dagligdags. När mina barn var små hade jag koll på något då banalt som vad som lästes på sagostunden. Varför kan man ju undra. Jo för många barn och ungdomsböcker befäster just dessa könsstereotyper.

       Lånar detta från anonym som svar.

       Naj, dåligt skrivet. ”Att bana väg för manliga förskolepedagoger och kvinnliga raketingenjörer är viktigare än en 8 årig pojke i glittriga tights.” Som att detta ska sättas mot varandra. Vi kämpar högt som lågt.

        Ok då vet jag.

      [Borttagen kommentar]

       [Borttagen kommentar]

        Jag är antifeminist.
        Jag vill inte ha min son 8 på en förskola och nu en skola,
        som lär barnen att det är ok att gå i klänning, låta flickor
        ha egna timmar med plasttraktorn eller pojkar rita prinsessor.
        Traditionella könsroller är bra för oss.

         Varför är traditionella könsroller bra för oss?

          Därför.

          Tycker den här frågan runt traditionella könroller är så jävla svår? Rent krasst mår människor bra att veta sin plats, det uppstår snabbt förvirring psykiskt när man tappar platsen och måste finna den på egen hand. Den fria viljan är heller inte direkt fri då vi alltid gör val utifrån vår miljö och är miljön otydlig blir också valen otydliga, det uppstår då förvirring som i sin tur leder till den berömda nordiska psykiska ohälsan.

          Vi gillar ju att skilja våra psyken från vår biologi, vilket är rimligt och bra, men att sudda ut könsroller fullständigt känns kontraproduktivt för den stigande psykiska ohälsan.

          Det är ju i princip bara i västvärlden vi är priviligierade nog att ha de här diskussionerna, där man har råd att bli existentiell genom Internet, möten med andra människor och utbildning. Ändå mår vi otroligt dåligt och blandar ständigt ihop vanliga livskriser (som alla på ett eller annat sätt går igenom) med psykisk ohälsa, att då på den priviligerade depressionen skapa könsdysfori med flit känns…. märkligt?

          L: Men människor är olika på ett sätt där dagens könsroller gör enorm skada. Jag går i terapi just nu och jag och min psykolog försöker hitta orsaken till att jag alltid känt mig utanför bland annat. Det vi börjat snudda vid är att det antagligen har sin grund i att jag som barn varen väldigt livlig och extremt intelligent flicka. Det är två egenskaper som människor generellt har väldigt svårt för hos flickor, jag kan inte uttala mig tvärsäkert om det är den enda orsaken. Men tänk om jag dras med depression och social ångest nu i vuxen ålder för att jag var för intelligent för en flicka och samtidigt var oförmögen att dölja detså som många andra extremt intelligenta kvinnor gör? Är inte det hemskt?

         Vad som är bra för ”oss” vet var och en för sig. Det behöver du inte blanda dig i. Låt individer vara individer.

         Vad är traditionella könsroller? Om vi inte köper de som uppståd under efterkrigstiden med amerikansk förlaga.

          uppståd?

          Fortfarande bakfull? ??

       ”Hon är en besserwisser med sin dryga attityd”

       Skriver The Real Hmm 😀 😀 😀 Den beskrivningen beskriver dig, inte Milly. Det måste vara svårt när du med dina googlekunskaper vet så mycket mindre än Milly.

    Har du erfarenhet av barn? Barndom är extremt formande, oavsett vad den innehåller. Hur är det ”oviktigt” med pojkar i glittertajts om man vill att de ska överväga att bli pedagoger på sikt..? Barn liksom vuxna får olika bemötanden beroende på klädsel. Är det rörelsen vill åt med sånt fokus på kläder.

    Feminismen som ”rörelse” är bred. Livmoderfeminister, särartsfeminister, radikalfeminister, finns många vardagliga termer. Alla grupper brukar iaf kunna enas i att förtryck av kvinnor är förkastligt.

    Feminism är också ett intersektionellt analysverktyg, men sen ska det där verktyget ut i verkligheten också och då har man väl rimligen en folklig rörelse? På instagram tex? Som inkluderar glittertajts? Eller ”girl power”-tryck?

    Det ingen feminist behöver är att vi presenterar falska dilemman och i praktiken säger att den ena är bättre eller
    viktigare än den andra. Det missar ju målet helt? Eller hur bidrar det till att ändra tonen runt kvinnor och därmed hur de värderas? Alltså även på sitt raketforskarjobb så värderas de ju? Brukar kallas ”individuell lönesättning”, ”i den här branschen…”. Rent strukturellt så kan vi se ungefär 200 år bakåt i tid att status och lönenivå går ner när kvinnor gör entré i ett yrke. Sen om det är för att de är kvinnor eller för att de släpps in i vissa branscher när en viss sektor är på nedåtgående vet vi inte. En kombination antagligen. Man kan se det i det akademiska strukturella intersektionella feministiska analysverktyget iaf. Feminism är i grund och botten ett ”vänster-ämne” iom att analys av förtryck inte är ett intresse som höger-politik driver eller är intresserad av. Du måste ju iaf kunna se att ingen av sidorna vinner på retoriken ”Jag tycker Karin är problematisk men Stina är såååå bra”..?

     Intressant kommentar. Håller dock inte med dig i allt.
     Jag är själv förälder har flera barn av bägge sort. På de förskolor jag har haft insyn i har det alltid funnits en kökshörna som varit lika populär hos barnen oavsett kön. Väldigt ofta när jag hämtade kunde jag mötas av sonen, iklädd finklänning i full färd med att laga middag till dock- och gossedjursfamiljen. Barn härmar sina föräldrar, även om nu min man aldrig vad jag vet lagat middag i finklänning. Min poäng är att det är hos föräldrarna det börjar det är vi som lär ut beteenden till våra barn. Bara genom att dela lika i vardagen skickar man ut en signal till sina barn som förhoppningsvis kommer att fostra dem.
     Vad gäller din slutsats; Feminism är i grund och botten ett ”vänster-ämne” iom att analys av förtryck inte är ett intresse som höger-politik driver eller är intresserad av. Detta är politiserande retorik som enbart gagnar antifeminister och misogyna element. Att kämpa mot förtryck är långt ifrån ett vänster prerogativ.
     Vår kamp för kvinnlig rösträtt mobiliserades av LKPR som bestod av kvinnor från både högern och vänstern.
     Jag håller helt med dig om att när yrken blir kvinnodominerade tappar de i lön. Detta kan vi i mångt och mycket tacka de manligt dominerade LO förbunden för som drivit igenom höga löner för sina kollektiv.
     Vad gäller fri lönesättning inbegriper inte detta att en arbetsgivare kan ge en kvinna lägre lön än en man för samma arbete där de har likvärdig utbildning och erfarenhet. Det kallas för lönediskriminering och du riskerar att som arbetsgivare hamna i AD för detta. Jag har själv som chef fått hantera när mina underordnade chefer fördelat löneförhöjning utifrån minst sagt intressanta principer.
     Det du skriver om hur kvinnor värderas i förhållande till män är intressant. I samhällsdebatten i stort hittar jag tyvärr för ofta exempel på hur kvinnor tillskrivs ett lägre värde än män. Inom näringslivet tycker jag att kvinnors värde har stärkts det senaste 10 åren. Arbetsplatser som har en jämn könsfördelning mellan alla positioner i företaget blir inte kvinnor bedömda utifrån könsstereotyper utan faktiskt baserat på vad de bidrar med.
     Jämfört med många länder har vi uppnått mycket vad gäller jämställdhet i arbetslivet. Vad gäller jämställdheten i vardagen kan jag på ett personligt plan tycka att det finns mycket mer att göra. Men jag är gift med en man som tagit det som självklart att min karriär är lika viktig för mig som hans är för honom. Då måste man dela på ansvaret att få vardagen att gå ihop. Samtidigt har jag en otroligt stor respekt för alla som inte gör samma val som jag gör. Som någon skrev i en tidigare kommentar, kvinnor är inte alla stöpta i samma form vi gör olika val men för det ska vi inte uteslutas ur gemenskapen.

   Cissi tillåter ju ingen debatt. Tycker du inte som henne eller vill diskutera blir du raderad och blockad direkt. Hennes insta är som en diktatur.

  En liten passus…
  Måste säga det, vilket underbart språk Kajjan har, får i varjefall känslan av att förstå allt hon skriver.

   Håller med 🙂

  Jag känner spontant att dom har för lite att göra och borde försöka skaffa sig ett meningsfullt liv. Känner även Hur fan orkar dom? Barnrumpor

   OCH även: bråka och tjaffsa över instagram? Samma nivå som när man hade bilddagboken och tjaffsade där, skillnaden var dock att man var 14 år. Dom är över 30 liksom..

    Tjafsa. Inte tjaffsa.

     Haha tack det har du rätt i, något skavde men orkade inte googla stavningen

   Fast att jobba och inte få lön för det är inget barnrumpeproblem. Det är jävligt allvarligt om man inte är nyrik överklass som Cissi.

    Nej det är verkligen inget barnrumpeproblem, såklart! Jag tänkte mer att man tar det över sociala medier. Fjantigt om något. Dagens vuxna är ju som när man var 13-14 år och hade bilddagboken eller liknande

     Lite skillnad med Cissis stora följarantal. Hon har manipulerat sin lilla svans som hon skickar ut på uppdrag mot folk som inte dansar efter Cissis pipa. Cissi har en stor makt. Lite skillnad mot lite småbråk.

   Jag förstår att Kajan och övriga känner sig överkörda när deras intention verkligen var att försöka göra skillnad. Cissi använde Gardet enbart som en möjlighet att framhäva och ge uppmärksamhet åt sig själv.

  Jag följer Cissi W och har fått många ögonöppnare genom hennes instagram (och genom att klicka vidare till andra feminister).
  Jag uppfattar Cissi som ”gapig” och med en svart/vit syn men har tänkt att det behövs i kvinnokampen. Så det är inte förvånande att hon kört sitt eget race på bekostnad av sina kollegor/vänner men det är trist för hennes trovärdighet minskar och med det kommer ens benägenhet att lyssna på henne minska.

   Jag har alltid tyckt att hon känns väldigt hatisk, LD också, och har därför aldrig orkat ta någon av dem på allvar. Så fort de nämns eller vill göra sig hörda slår jag dövörat till.

    LD, Cissi med flera har nästan kidnappat begreppet feminismen och bara deras åsikter är de riktiga.
    Feminism borde inte vara politiskt vänsterinriktad eftersom det utesluter många kvinnor som inte får nån given plats i detta sammanhang.

    Feminismen ska främja alla kvinnor och vara välkomnande för alla kvinnor.

     Bara en sådan sak som att diskussioner ur olika synvinklar inte accepteras, utan direkt blockas på Cissis instagram, borde få svansen att dra öronen åt sig. Men svansen är vältrimmad av Cissi eftersom den ger sig på alla oliktänkande med intelligenta kommentarer som; ”Stick härifrån”, ”Tönt” osv. Om inte Cissi redan varit där och raderat och blockat redan förstås.

     Precis! Jag blir gång på annan kallad för anti-feminist här i kommentarsfältet för att jag inte är vänsterliberal. Man kan vara feminist och samtidigt vara hemmafru, ha många barn, vara emot abort och tycka om män.

      Ja precis! Feminism är något som faktiskt berör precis alla kvinnor men som ändå utesluts vissa typer av kvinnor.

      Vi kvinnor är inte stöpta i samma form utan vi är individer med olika bakgrund och olika mål i livet.

      Kvinnofrågor berör alla kvinnor!

       Hur menar du att feminism utesluter vissa kvinnor?
       Feminism handlar om politisk, ekonomisk, social och individens jämställdhet oberoende av kön.
       Om man tycker att något av könen har mer rätt till något kan man inte kalla sig feminist.

        Att man inte tillhör vänsterkollektivet såsom de flesta feminister.

        Att kapitalism ses som något enbart negativt ogillar jag starkt då företagsamma kvinnor som lyckats nå sina mål snarare borde ses som riktiga förebilder.

         .. de som slagit sig fram i patriarkatet och banat väg för andra kvinnor.

         Inom feminismen finns olika skolor. Jag blir lite trött på den eviga politiseringen av ismer i stort. Det tvättar bort vad som ursprungligen ismen handlar om. Politiseringen handlar enligt min mening om vem som har tolkningsföreträde. Dvs vems definition av feminism är den mest korrekta och har störst värde. Det resulterar i ett ändlöst flosklande och navelskåderi som tar fokus från att uppnå resultat.

          Håller med!

          Det skulle behövas betydligt fler tongivande feminister i debatten med olika bakgrund som engagerar sig i kvinnofrågor.

      Håller med om allt förutom att man kan vara feminist och vara emot abort. det går inte alls ihop.

       Klart att det gör. Jag är det.

        Jag med. Blir så trött på att jag utesluts från systerskapet och den feministiska kampen bara för att jag är emot abort. Jag anser tvärtom att abort är antifeministiskt. I Indien aborteras, i vissa byar, alla flickor! De föder bara pojkar. I Sverige tvingas och pressas kvinnor till abort av sina föräldrar, sina pojkvänner och samhället. Vi luras att tro att fri abort är lika med frihet, men det är bara ytterligare ett sätt för normer, män och patriarkala familjestrukturer att äga kvinnans reproduktion och kropp.

        Sedan anser jag att livet startar vid befruktningen och anser man det så kan man inte vara för abort. Jag anser att även ett oönskat barn kan få ett lyckligt och värdefullt liv. Jag anser att det borde vara lättare för kvinnor att behålla sina barn, att få ekonomiskt stöd och hjälp om familjen och pappan till barnet inte finns där. Jag har pratat med SÅ många kvinnor som egentligen ville behålla barnet men som inte ansåg sig ha råd, ha stöd, ha ett bra boende, utbildning eller partner för det. Och det är fruktansvärt.

         Men tjena, rätt till abort betyder inte att abort ska vara en skyldighet. De allra flesta som gör abort ångrar det inte och känner framförallt lättnad efteråt.
         Självklart ska ingen behöva göra abort mot sin vilja, men det har ingenting med rätt till abort att göra.

         55555 STAR!

          Gäller: Lovisa Lo / 15:20

         Lovisa Lo jag håller nog inte med dig om så mycket men just i denna fråga håller jag med dig helt. Att vara emot den fria aborträtten tycker inte jag i sig går emot det feninismen står för. Däremot används den fria aborträtten i retoriken både av feminister och antifeministen för att hävda sin sak.
         Den fria aborträtten är en fråga om individens beslutanderätt som eftersom det handlar om kvinnans val görs till en stridsfråga.

          Att vara emot fri abort är att pissa på liken av tiotusentals kvinnor som dör varje år i sviterna av osäkra o illegala aborter. Hur kan nån få ihop det med feminism?!

           Karin- jag vill trycka gilla 1000 gånger på din kommentar!

           Karin – jag anser själv att aborträtten är en självklarhet. Det jag vänder mig emot är när bägge läger gör frågan till ett slagträ att klappa till sina meningsmotståndare med.
           Aborträtten handlar i grunden om individens rätt till sin egen kropp.
           Feminismen handlar om lika värde oberoende av kön.

           Jag uppskattar verkligen er balanserade diskussion om abort och även om jag är för aborträtt är det värdefullt att höra feminister som är emot abort just varför de är det. Håller med syster yster fö.

           Jag säger som biskop eva Brunne att jag är mot abort men för svensk abortlag eftersom alternativet är förskräckande. Det är i mina ögon ren antifeminism att tycka abort är något bra när det i verkligheten är en nödlösning. Och ingen kan vara mer feminist än Brunne och jag. Gubbar som hatar kvinnor gillar däremot abort även om de inte gillat legal och säker abort.

         Så du menar att kvinnor i länder där abort är förbjudet är friare?

         Jättebra Lovisa! Då låter du ju bara bli att använda dig av rätten till abort!

        det är inte feminism, det är kognitiv dissonans

       Hur går det ihop att någon, tex du, säger åt en kvinna vad hon får och inte får definiera sig som? Är det feministiskt att bestämma vilka som får komma in i värmen och vilka som ska sparkas ut?

      Feminist som är emot abort? Hmm

      Vara emot abort och kalla sig feminist? Oxymoron kallar jag det.

     Ja det är trist när människor måste göra feminism till något politiskt. Men jag tror inte att det är fallet här. Med risk för att bli mossigt akademisk; CW och LD uppfattar jag vara pliktetiker. Allt i deras världsbild styrs av riktiga eller oriktiga handlingar. Det innebär att även om en oriktig handling leder till något bra är den ändå fel.

      Vad lustigt, jag uppfattar CW precis tvärtom! Alltså som att ändamålet verkligen helgar medlen, huruvida handlingen är riktig eller oriktig spelar ingen roll. LD vet jag inte mycket om.

       Förstår inte riktigt syster yster du får gärna utveckla. Tänker som anonym.

     Det är här skon klämmer. Feminismen skrämmer många kvinnor då den inte känns välkomnande.

  Kan någon förklara vad som hänt? Jag förstår inte riktigt, har läst texten flera gånger. 🙁

   Kort sammanfattat CW hade sin egen agenda med gardet som inte stämde överens med det som gruppen kommit överens om.
   För att få sin vilja igenom tog hon till olika härskartekniker som fick de andra att må dåligt.
   Tyvärr kan jag ge exempel på denna typ av beteende på många arbetsplatser. Och kan tillägga att detta beteende är inte kopplat till kön.

    Var du där?

     Jag gav en sammanfattning av Kajjans text.
     Har inte någonstans lagt in en egen värdering i huruvida texten reflekterar vad som inträffat.
     La till en egen reflektion som knyter an till sammanfattningen baserad på kunskap om de problem som finns inom många företag och myndigheter idag.
     Jag hoppas att det är tydligare för dig i vilken anda jag skrev texten. Jag väljer även att anta att din fråga var ställd utifrån en vilja att inte missuppfatta utan att ställa en kontrollfrågan.
     Ha en fortsatt bra dag.

      Nej jag missuppfattade inte dig.

       Tack för svar. Då vet jag att din fråga saknade relevans och förstår även till 100% syftet med din fråga.

        [Borttagen kommentar]

      Uppenbarligen är det någon som blev riktigt arg på vad jag skrev tidigare och imiterar mig.
      Jag får ju ta det som en komplimang att det påverkar någon så mycket, har kanske en dold talang för att bli krönikör 🙂 Men jag vill bar säga SY att jag tycker dina åsikter är vettiga och uppskattar dig i kommentarsfältet!

       Det är det nya sedan ett någon vecka tillbaka; att man använder någons etablerade nick för att sprida massa skitkommentarer i dennes namn. Det var tidigare förbehållet de som skriver som ”Anonym”, men nu har det spridit sig till de mera ovanliga nicken.

        Rättelse: Det *drabbade tidigare bara de som skrev som ”Anonym”, men nu har det spridit sig …

        Åh nej, jag som fick en självförtroendeboost och trodde jag hade en talang jag inte upptäckt förut! men så är det alltså inte :'( Trodde mitt nick var rätt slätstruket och ominnesvärt också.

         Nä, jag skriver inget dumt. Jag tänkte dra en jämförelse med nicket real Hmm, men avstår. Därmed hänger det i luften vem jag skulle göra mig lustig över.

         Nej gumman. Vi vet vem du är. Vi ser dig varje dag.

          Jultomten? Är det du? Åh snälla snälla kan jag få en komplett servis av serien Berså i julklapp iår? Snälla snälla!

           Nä, du har varit elak mot The real Hmm. Inga julklappar de närmaste FEM åren. Fat jag kan nog övertala någon med penis att komma som julklapp, om du så önskar.
           ”… någon med penis att komma …” – Ordvits.

       Tack Milly för denna kommentar. Det förklarar allt. Blev aningen förvirrad då jag har fått en bild av dig och sedan läser kommentarer som verkligen inte stämmer med den bilden.
       Skönt!

       Tack Milly för din kommentar.
       Jag uppskattar att du förklarar. Hade fått en bild av dig och läser sen andra kommentarer från samma nic som inte passade in i bilden. Förvirringen blev total.

        Vad bra att vi redde ut det 🙂
        För jag har fått en bild av dig som är väldigt fin också som en vettig människa som kan hålla två tankar i huvudet samtidigt och resonera utifrån olika ståndpunkter.

        Syster Yster, ”Förvirringen blev total.”

        Det är meingen att du ska bli det.

         Haha ja det verkar så. Det brukar behövas en del för att provocera mig. Och det är ju ingen som ser mina härskartekniker (himlar men ögonen) när jag läser vissa kommentarer.

       Tack Milly.
       Detta är svar nr 3 de andra är i mod eller möjligen borta. Wi-fi strul hemma.
       Uppskattar din förklaring. Har skapat mig en bild av dig som plötsligt inte stämde. Förvirringen blev total.

        Nu dök allt upp. Brukar inte vara såhär tjatig. ?

    En sammanfattning:
    CW hängde bla ut ett barn som skickat ett hatbrev till Gardet, med namn och mailadress på Gardets instagram. Detta bemöttes med mkt kritik i media och bland följare då det bryter mot pressetiska regler, och Gardet kallades för ett feminismens avpixlat. Cissi påstod som försvar att hon inte kände till pojkens ålder innan publiceringen av namnuppgifterna, och om hon hade gjort det skulle hon aldrig ha publicerat dem. Det visade sig vara en lögn, då hon i ett mejl skrivet FÖRE publicering till pojkens pappa, frågat om han visste ”vad hans minderåriga son höll på med”.

    Ett annat exempel är när Cissi skarpt kritiserade en tidning på Gardets instagram, och skrev en länk till tidningen med en uppmaning till följarna att mejla tidningen. Men Cissi hade inte brytt sig om att kontrollera tidningens namn, och länkade till fel tidning. Fel tidning fick alltså en kritikstorm. Kajan ska som ansvarig utgivare flera gånger ha påpekat vikten av källkontroll och samarbete, men Cissi ansåg inte det ”väsentligt”.

    Kajjan och de två andra, som ihop med Cissi utgjorde Gardets redaktion, fick ta hand om all kritik de möttes av pga Cissis dåliga beslut, från följare, media mm. De hävdar att Cissi hela tiden körde sitt eget race och att hon använde Gardet som ett alibi. Kajjan var ansvarig utgivare och Cissi utnyttjade det genom att publicera saker utan förankring med övriga.

    Tack vare Cissis ogenomtänkta märkliga egna publiceringar och uttalanden fick Gardet mycket kritik eftersom det fått dem att framstå som väldigt oseriösa. Ändå försvarade Kajjan och de övriga länge Cissi och höll enad front utåt som försvar för Gardet. Till slut fick dock Kajjan och övriga redaktörer nog av Cissis egocentrerade beteende och insåg att det inte fungerade.

    De gjorde ingen stor sak av sina avhopp utan sa bara att de skulle gå vidare till annat. Cissi nöjde sig dock inte med det. I kommentarerna på den här bloggen ifrågasattes varför hela redaktionen utom Cissi slutat. Cissi hävdade att inget särskilt hänt och att avhopp sker ofta i bolag. Hon hade bland annat även mage att påstå att det tar tid att hitta rätt personer med rätt engagemang (!). Detta för att framställa sig själv i bättre dager. Som vanligt. Varför säga att de andra inte var rätt personer med rätt engagemang? De hade ju precis avgått och varit storsinta nog att inte nämna orsaken.

    Bland kommentarerna använde Cissi sig av sitt vanliga bemötande av kritik- att hävda att hon får kritik för att hon är ”gapig” kvinna eller med att använda härskartekniker.

    Cissi hade sagt till Kajjan att ljuga och säga att hon slutat pga tidsbrist. Om hon pratade om konflikterna skulle Cissi hänga ut Kajjan, hotade alltså Cissi med.

    Cissi gör nu just det. Hon gör sitt yttersta för att sprida bilden av Kajjan och de övriga som onda mobbare som inte var tillräckligt engagerade och professionella. Cissi har utnyttjat sin trovärdighet från metoo och manipulerat och ljugit så mycket för sina följare under lång tid, att de tror på precis allt Cissi säger, utan någon egen reflektion. Det är på grund av de drev som Cissi utnyttjar följarna till, som ingen direkt vågat stå upp mot Cissi.

    Cissi har sedan de andra lämnat enligt Kajan inte betalat ut 2500kr för redan godkända utlägg för Gardet, och hänvisar bara till en jurist. Detta trots att Gardet fått in 100 000kr från sina patreons.

    I podden Haveristerna framställs allt med Cissi och Gardet sakligt. Då hade inte Kajjan gått ut med sanningen än. Den hade de ändå förstått i podden.

     Jättebra skrivet. Detta är vad C borde ha skrivit i inlägget!

     Så bra skrivet ??!

     Allt det här är ju påståenden baserade på vad någon berättat.

     Det är ändå fascinerande hur lätt alla ba ”AHA!” och totalt sväljer precis allt Kajan skriver som sanningen och den enda sanningen……

  Känns surt att jag bidrog med pengar när Gardet startade om nu den som ligger ute med 2500:- inte ens får tillbaka pengarna, det är ju förjävligt!

  Jag ställde från om varför LD inte var med i uppbyggnaden av Gardet, fick till svar från CW att jag måste förstå att LD inte hinner, hon är faktiskt småbarnsförälder….

   Och då hinner man inte jobba eller göra något annat som inte innefattar föräldraskapet?

   Det ska ju finnas 100 000 på kontot enligt Kajjan så det är uppenbarligen ett maktspel från Gardets sida.

   Cissi har yngre barn än LD så den ursäkten var ju lam.

   LD har ju förut försökt göra projekt med CW som har slutat med att de blev ovänner. Så LD kände väl antagligen att det inte var värt att hoppa på detta. Obs, enbart mina spekulationer.

  Cissi som skulle plugga till socionom och allt för att kunna hjälpa kvinnor och barn i svåra situationer. Nu blev hon bara rik, mäktig och snål istället. Nåja.

   Fast rik har hon ju varit sedan giftermålet, typ. Hennes tankar om att plugga till socionom kom ju ganska nyligen.

    Hon är ju inte rik bara för hon gifter sig med någon som är de

     Fast hon gör ju ingen hemlighet av att hon har gott om pengar och inte har några problem med att betala både det ena och det andra och att hennes ekonomi är ”säkrad” o med tanke på att hon verkar dra in ungefär 0:- i månaden så skulle jag nog säga att hon är det eftersom hon uppenbarligen får pengar av sin man.

     Hört talas om delad ekonomi nån gång? Det är nog relativt vanligt.

     Vet du inte vad giftermål innebär? Det innebär laglig rätt till partnerns pengar, att ha rätt till samma levnadsstandard som maken/makan. Vid skiljsmässa har man rätt till halva förmögenheten.

      Ja men fortfarande hennes mans pengar. Varför har folk svårt att acceptera det?

     CW har gott om pengar sedan hon gifte sig rikt. Hon använder sin mans pengar som maktmedel mot andra kvinnor.

    Jag minns det som att socionomtankarna kom strax efter att maken fick några hundra miljoner när bolaget såldes. Vad är det mest humble att göra när man blir stormrik? Att fortsätta att jobba ändå, för en liten lön i samhällets tjänst med någonting som ger ut mycket godhetssignaler. Hon är ju ändå uttalat vänster så att bara ligga på sofflocket och leva av en stor förmögenhet går ju inte riktigt. Det är någonting som rika höger-snubbar gör.
    Men, åt andra sidan så är det ju jobbigt att plugga och hålla på arbeta så hon lär inte bli socionom, eller någonting annat än en rikemans fru för den delen, och om 10 år så kallar hon sig säkert en filantrop för att övertyga sig själv att hon visst gör en massa viktiga saker ändå.

     Cissi verkar inte vilja göra något jobb som hon inte kan visa upp och få beröm för på insta eller i media.

     Har väldigt svårt att se Cissi som socionom och arbeta utan att synas och för andra människor, och inte för egen vinning.

     Då krävs det ett genuint intresse för andra människor. Cissi har ju flera gånger fått chansen att arbeta som journalist och det klarar hon inte eftersom hon bara vill prata om sig själv, inte andra. Minns när hon hade fått jobbet som flygande reporter på Nyhetsmorgon. Hon skulle göra nåt reportage om någon dansare i någon dansstudio. Istället för att prata mer med dansaren dansade hon själv i större delen av inslaget. Hon fick inte vara kvar på nyhetsmorgon men hävdade att det var hon som sagt upp sig för att det inte var så roligt. Eller hur?!

  Jag tycker verkligen synd om alla inblandade. Att en sådan här sak briserar och får väldigt stora proportioner under tiden som CW dessutom går igenom en sådan otroligt tung tid med svårt sjuka mamman och sedan mammans bortgång och tiden därefter, är kanske inte helt konstigt men extra tungt. Innan jag läste detta så tänkte jag att det måste verkligen ha varit något i hästväg hon gjort för att övriga inte skulle ha överseende när hon nu gick (och går) igenom denna kris. Jag hoppas att de kan försonas, interna stridigheter gör ingenting bättre, inte för någon eller något.

   Cissis beteende har varit likadant de senaste 8 åren.

   Varför ska de försonas! För sakens skull hjälper ingen. Ärlighet varar längst och att stå upp för sig själv när man blivit illa behandlad.

    Att stå upp för sig själv utesluter inte att en kan reda ut saker och försonas.

  [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

  Tycker det är obehagligt med cissis konstanta hot om att hänga ut folk. Gör man inte som hon säger, och låter henne manipulera en så hängs man ut direkt. Hon skapar en tystnadskultur som inte är sund. När jag såg klippet från uppdrag granskning när reportern sa typ ”lägg av, jag spelar inte det spelet” förstod jag henne till fullo. Cissi är ju extremt manipulativ, vrider, vänder och ljuger så att det ska passa hennes agenda, och har man inte som mål att hon ska gilla en, så pallar man ju inte delta i det spelet.

   Vad va det reporten svarade på?

    Det var ingen fråga. Hon avbryter Cissi när hon märker hur Cissi försöker manipulera henne och vrida och vända på frågorna istället för att faktiskt svara på dem.

     Okej! Tack för svar. Skulle vilja se det. Har fått en annan syn på henne sista tiden. Trodde det folk sa här, va nonsens först.

      Finns på cissis insta och Facebook om du scrollar.

     Exakt det tänkte jag också på då! Har följt henne jättelänge och vet hur hon är, samt hur hon helt obrydd ljuger om det mesta. Blev förvånad att många här inte förstod hur Cissi är. Men de kände bara till den tillrättalagda bilden som Cissi hittat på på sin instagram. Det är så mycket lögner som borde få komma fram i ljuset. Inte många har vågat säga ifrån. Cissi har använt metoo som en egovåg att rida på och utnyttja.

   Jag tänker att fler borde anmäla henne för förtal, är inte insatt men är det fler än FV som anmält henne? Och hon är väl åtalad också. Om hon börjar klassas som flergångsförbrytare, får hårdare straff osv, kanske hon nån gång fattar att hennes beteende inte är ok? Alltså, en miss med förtalsbrott kan man förstå om hon inte förstått vilka regler som gäller men att systematiskt fortsätta trots att man är åtalad? Det är ju sjukt beteende.

    Åklagaren har beslutat om åtalsunderlåtelse i fallet där Cissi förväntas bli åtalad för grovt förtal av fv. Det innebär att det finns så många anmälningar om förtal att ytterligare förtalsbrott inte tas med i åtalet. Detta för att fler fall inte skulle påpeka ett ev straff.

    Samtidigt är Cissi upprörd på sin instagram över att målet mot henne är onödigt och att det kostar massa skattepengar i onödan. Om hon brydde sig om skattepengarna hade hon inte fortsatt förtala Fv efter den första polisanmälan. Det är hennes upprepade brott som gjort att utredningen dragit ut på tiden och kostat mer skattepengar. Beslutet om att åtal ska väckas har fått skjutas upp flera gånger pga nya brott. Detta nämner hon givetvis inte på instagram.

     Det är inte ett brott att berätta vem som våldtagit en.

  Karin Kajjan – briljant ❤️

  Jag är så förvånad över hur mycket Cissi har fått hålla på. Listan över helt sjuka saker hon gjort och sagt är så fantastiskt lång att det nästan omöjligt att hålla koll på den. Det är ju helt sjuka saker hon kommer undan med.

   Påminner om Trump, Blondinbella och Bert Karlsson.
   Och så Cissi. Lögnare alla 4.

    Väldigt mycket om Trump faktiskt. Egentligen borde man sammanställa en lista på alla de vidrigheter hon gjort, bara för att en gång för alla visa hur stört det är.

     C har erbjudits det här. Med källor och allt. Hon har inte ens svarat.

  Alltså är det bara jag eller är det såååååå tråkigt att läsa om denna Cissi?????

   Vad vill du läsa om då? Själv tycker jag detta är mkt mer intressant än någon rövbild.

    Vem sa att en rövbild är intressantare?

  Du borde uppmärksamma Amazonas och vad människor kan göra för att hjälpa till.

   Fast det har väl inte med influensers göra

    Så hon kan inte göra det ändå menar du? Forni gör det och alla kan väl ta del av det som händer.

     Är väl nyhetsredaktionernas jobb. Varför sno nån annans jobb, typ.

     Fornis blogg är inte nischad att enbart handla på sociala medier… Anmärkningsvärt att du inte förstår den skillnaden.

     Om du vill läsa om Amazonas så är det dig fritt att göra det var som helst där det skrivs om det.

      Okej känslokalla svin.

       Svin och svin. Idag ska jag laga köttfärssås på nötfärs. Det ska inte ha varit några grisar i närheten av den färsen.
       Så känslokalla OXE blir bättre att kalla mig.

        … eller känslokalla NÖT.

  Om de inte hade varit så upptagna av att strida inbördes hade de istället kunna hjälpa den här kvinnan:

  https://www.expressen.se/kvallsposten/knivskuren-man-till-sjukhus-1/

  Hon sitter nu anhållen för mordförsök för att ha fredat sig mot en våldtäktsman.

  När ska CW komma och svara härinne då? Förra gången det skrevs om detta ramlade hon ju in och var superspydig över att alla fattat så himla fel och var så dumma. Vad är ursäkten denna gång?

  CW har aldrig slutfört ett enda projekt. Hon startar upp, ska revolutionera världen och sen bara dör allt. Inte ens sin egen svägerska kan hon hålla sams med tillräckligt länge.

  Jag är feminist och jag har noll respekt för CW. Gör jobbet istället för att bara snacka hela jävla tiden.

   Haha, ja. Ingen konflikt ligger bakom och helt naturligt att filk hoppar av. Nu har det även kommit fram att Filippa fick kicken efter att ha frågat om den utlovade skäliga lönen.
   Vilken shitshow!

    Åh var läste du det?

   Cissi har hållit på såhär det senaste decenniet. Bra att även de nytillkomna efter metoo får svart på vitt på hur Cissi funkar..

  Jag förstår att CW inte vill dela med sig av Gardets intäkter. Merparten av deras Patreonpengar kommer säkert från hennes man.

  Fast alltså…nu har jag läst den här rappakalja av kajjan flera gånger och kan inte se någon som helst rak och tydlig kritik mot Cissi. Tydligen börja konflikten med publiceringen av en 16-åring samt kritik mot en tidning som var fel tidning. Cissi gjorde tydligen detta helt på eget bevåg och Kajjan mfl kritiserar henne för det varpå Cissi försvarar sig med att bagatellisera det hela. Det var barnsjukdomar som alla måste räkna med och de som börjar bråka för detta lilla har fel fokus och brinner inte tillräckligt för systerskapet etc. Cissis teflonattityd retar såklart Kajjan mfl som känner sig mer och mer överkörda men dom väljer vara kvar trots hot om avhopp redan nu. Självklart skulle Kajjan ha hoppat av om dessa felsteg av C. Var så grova att hon, efter framförd saklig kritik, omöjligt kunde tolerera dom och speciellt när C. valde att inte backa en mm. Men Kajjan hota med avhopp som hon sen inte fullföljde. Hur jävla moget är det? Nu har jag valt att försvara C lite här, för att ingen annan klarar av det, men det Kajjan här ovan säger är sammanfattningsvis ungefär ”Buhuhu C lyssnar inte på oss trots att vi ska ha lika mycket makt som hon. Buhuhu C erkänner inte att hon gjort fel utan vänder sina misstag mot oss som beskylls för dåligt systerskap. Buhuhu inte ens hot om avhopp biter på henne.” Och visst ja. 2500kr var det också hon vägrar betala ut. Men vad fan. SLUTA GNÄLL. Stäm henne och Gärdet eller dra åt helvete. Antingen har ni rätt till pengarna eller också har C rätt,, juridisk sådan, att slippa betala under de här faktiska förhållandena.

   Om man driver en sida likt gardet tillsammans och väljer att gång på gång gå förbi övrig redaktion, t.o.m. förbi redaktören med kontroversiella publiceringar förtjänar man kritik. Men du ser inte det som rak och tydlig kritik?

    Jomen visst.. Och den här ju framförts också. Internt. Direkt till C. Så långt allt väl. Men det är ju inte där Kajjans nuvarande kritik ligger. Den ligger i att C inte lyssnar på kritiken utan tvärtom avfärdar den och för att hon vänder på det hela och börjar beskylla kritikerna för det ena och andra. Jag menar att man i sånt läge ska hoppa av utan hot eller buller och bång. Kajjan har enligt egen utsago lika mycket makt som C men uppenbart är hon en sämre maktspelare. Det är hela saken.

     Kajjan hoppade av utan buller och bång. Hon har ihärdigt sagt att det berodde på konflikter och att ingen annan har med det att göra. Cissi och Gardet har dock vid flertal tillfällen insinuerat att Kajjan tycker att personliga vendettor är viktigare än kampen etc. Om de hade haft samma integritet som Kajjan gissar jag att hon inte sagt ngt. Så om du ska skylla på någon får du nog vända dig till Cissi eller gardet.

      Fast avhoppet gjordes väl långt efter den interna kritiken mot C. Och hon valde vara kvar länge trots hot om avhopp redan tidigt. Klart att hela situationen var ohållbar. Det kallas också för samarbetsproblem som är vanligt i s.k platta organisationer utan klart ledarskap. Vidhåller att detta mer liknar en maktkamp än en offer/förövare situation som Kajjan vill framställa det som.

       Om det hade varit en maktkamp efter att Kajjan hoppat av hade hon väl gått ut på en gång och berättat sin synvinkel på det hela.

       Kajjan och de andra fick hela tiden stå upp för Gardet när Cissi förstörde deras trovärdighet genom sina egna ogenomtänkta publiceringar. När Kajjan och de två andra hoppade var de storsinta nog att inte nämna anledningen till avhoppet.

       Cissi visade sin ”uppskattning” genom att påstå att de som hoppat av gjorde det för att de saknade tillräckligt engagemang. Det var alltså Cissis tack för att de inte nämnt att Cissis beteende varit orsaken till avhoppen.

       Hade Cissi inte sagt det hon gjorde så hade inte Kajan varit tvungen att stå upp för sig själv.

       Kajan skrev då att avhoppen berodde på konflikter, men gick inte in på det mer än så. Cissi svarade igen med lögner, nu om att de som hoppat av inte kunde samarbeta och inte hade engagerat sig. När det egentligen var precis tvärtom. Det fick Kajan att gå ut med hur allt gått till. Cissi har alltså sig själv att skylla.

       Hon ska också ha hotat med uthängning om Kajjan nämnde konflikterna offentligt. Det verkar vara Cissis modus operandi och funka bra, eftersom ingen vill ha hennes hjärntvättade drev efter sig.

       Och nu påstår Cissi att Kajjan och de andra är mobbare, har samarbetssvårigheter osv. Otroligt hur någon fortfarande kan tro på ett ord av vad Cissi säger.

      Hej kajjan!!!

   Hear Hear!

    till kl 14:31

   För att stämma någon gör man ju bara så där.

   Det tar kraft och pengar och inte värt de 2500 som Kajjan behöver. Avskyr när folk säger till de som knappt något har att det är bara att stämma osv. Jag fick ett felaktigt beslut mot mig från en myndighet som jag ville överklaga – då måste jag till tingsrätten med allt vad det innebär. Förlorar jag där blir jag skyldig att betala för vissa kostnader. Jag redan ledsen och har varken ork eller pengar att riskera så jag får snällt foga mig mot den som har oändliga resurser och jurister. Men visst Kajjan – håll käften eller stäm Gardet med Cissis pengar bakom och SLUTA GNÄLL som Anonym 14:31 uppmanar dig att göra.

    Man ringer valfri advokatbyrå och säger att sakfrågan är otvistig då bevis för ens rätt till pengarna finns. Om dom håller med så behöver man knappast ens betala byrån under rättsprocessen. Problemet här och kanske även i ditt fall är väl att Ni inte är säkra på er rätt och bevisning saknas. Eller hur? Om jag vore Kajjan skulle jag kräva min rätt i domstol. C. Verkar vara en sån person man måste skjuta skarpt mot ibland.

     CW sätter väl sin mans jurister på att bemöta ev stämningar?

      Fult beteende av Cissi som vet att Kajjan inte har råd att anlita advokat, och överhuvudtaget att vägra betala ut redan godkända utgifter.

    Du har säkert koll på läget, och det finns kanske omständigheter jag inte känner till, men de flesta myndighetsbeslut överklagas till förvaltningsrätten, inte tingsrätten, och det kostar ingenting, inte om du ”förlorar” heller. Vet ju inte alls vilken process du pratar om eller vilken myndighet det gäller, men huvudregeln är att myndighetsbeslut överklagas kostnadsfritt, är ju väldigt viktigt ur ett rättssäkerhetsperspektiv.

     Det stämmer ju inte. Ett ex är ett aktuellt fall där en person stämt Försäkringskassan för att han förvägrats ersättning för den specialistvård han fått i Köpenhamn, som han enligt lag var berättigad till. Det har nu varit uppe i högsta förvaltningsdomstolen och överklagas kanske. Om patienten förlorar blir han skyldig att betala rättegångskostnaderna i sin helhet.

      Antar att du menar HFD 2019 ref 23? Eller nåt annat? Jo det stämmer. Det är kostnadsfritt att överklaga, ända upp till HFD, som är högsta instans. Alla får inte prövningstillstånd ända dit, men förvaltningsrätten prövar allt så en domstolsprövning har man rätt till. Sedan kan man naturligtvis ha privata egna kostnader för advokat osv men man behöver inte få det. Man kan överklaga på egen hand. Vet inte vilka kostnader du menar att han kan behöva betala men det låter konstigt. Man stämmer inte FK heller, man överklagar deras beslut. Jag ska sluta försöka sprida kunskap i kommentarsfält märker jag. 🙂 Men vill inte att människor ska gå miste om en överprövning av myndighetsbeslut på grund av rädsla att förlora pengar.

       Advokat får du väl betala för? Annars tror jag att mängden överklaganden av sjukpenning osv skulle skjuta i taket. Folk har inte råd helt enkelt.

        Nej du behöver ingen advokat för att överklaga ett sjukpenningbeslut ex. Det går utmärkt att överklaga på egen hand och de flesta som överklagar Försäkringskassans beslut gör det utan juridisk hjälp. Väldigt viktigt att veta! OM du anlitar en advokat så får du betala det själv såklart, men inga andra kostnader. Men som sagt – det är ytterst sällan juridisk hjälp behövs i överklaganden av ex sjukpenning, så skulle uppmuntra alla att överklaga myndighetsbeslut ni är missnöjda med. Det är en grundläggande rättighet för alla.

   Håller med fan vilken privvad lipsill karin kajjan är.
   Att gardets nuvarande styrelse har tagit in jurist låter som enda sättet att få mot de där fjortisbeteendet hos kajjan, Hanna bergwall m fl

    Hur är Kajjan ”privvad”?
    Vad har Kajjan gjort som du kallar fjortisbeteende?

  Ooopsss, hade missat detta från LD, måste lyssna på podden nu känner jag

  ”Den feministiska sekten oj förlåt jag menar såklart kretsen kommer alltmer att likna en myrstack med en krävande drottning i mitten som alla ska behaga. Kraven kring lojalitet och systerskap göder en tystnadskultur där feminismen hålls gisslan. Hur behåller vi fokus på det som är viktigt? Hur synliggör vi missförhållanden och illusioner som byggts upp?” #postpatriarkatet”

   Syftar hon på sig själv?

  Är på riktigt SÅ trött på detta navelskåderi. Vem fan e cw och vad fan e gardet? Vadå ”förstöra för kampen”, den som anklagar Karin för detta ha sannerligen ingen koll på något alls. Vad menar de ens med kampen, och varför envisas Karin med att sätta stor begynnelsebokstav när hon skriver om det? Sedan när blev den feministiska rörelsen något avhängt ett fåtal personer och där det öht är intressant eller relevant att bry sig om dessa personers skeva förehavanden och hur de personligen agerar? Så jääääävla deppigt.

  Vilket snedvridet kommentatorsfält. Gå in och läs Alexandra Rejsmars insta inlägg – tips till dig Camilla. Att spela in telefonsamtal, att välja att driva en ideell rörelse och sedan prata om sin dåliga ekonomi, använda sin mans sjukskrivning som en ursäkt men inte kunna visa hänsyn till en människa som förlorar sin mamma i cancer och att köpa in saker till sin privata dator och sen förvänta sig att samma ideella förening ska ersätta en. Kajjan har inget att komma med mer än ett rent personangrepp. Hon har ”hintat” om dessa problem sen hon hoppade av, att hon ville ta the high road är bara löjligt. Det enda hon gör är att göra ner feminismen och sig själv. Jäkla högstadiefasoner.

   ast det blir ju supermärkligt att Alexandra rejsmar som inte ens var med i gardet vid den tidpunkten eller ens mötet hon berättar om, och skriver ”sanningen” om vad som hände på mötet. Hon var ju inte där? Hon berättar ju bara cissis historia. Hur kan man uttala sig om vad som hänt och måla upp det som en sanning, när man inte varit med?

   Det är ju som om jag skulle utge mig för att ha sanningen för att jag läst kajjans inlägg.

   [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

   Fast nja. Det är fruktansvärt att CW förlorat en anhörig men det har ingenting med saken att göra. Man slipper tyvärr inte svara för saker man gjort fel för det. Jag tycker det är bra att inte hela gardet stod bakom namngivandet av barnet t ex och jag fattar om man vill berätta att man inget visste eller stod bakom beslutet.

  Det hela är så jävla korkat från början till slut. Titta på vilka som drog igång Gardets. En bunt personliga varumärken som Gardets alltid bara skulle vara en bloggplattform för.

  Framförallt. Hur många av dessa har inte varit inblandade i olika projekt och statups som vi aldrig sett skymten av ett resultat efter. Jenny Bengtsson, Amra, Vardagsrasism och inte minst Cissi ”Jag ska skapa en feministisk revolution för åttiosjunde gången” Wallin.

  HUR I HELVETET KUNDE NÅGON TRO ATT DENNA GÅNG VAR GÅNGEN DEN DE SKULLE KUNNA HÅLLA SAMS!?

  Sen vad man kan utläsa ur dagens bråk på Filippa Berg:s insta där de diskuterat deras planer för avlöning. En rörelse för förändring måste kunna drivas av ideella krafter fullt ut under minst något år eller två innan man kan börja diskutera om det finns avkastning till löner. De höll förfan bara i två månader och får det att låta som om de jobbat livet ur sig för en jävla WP-blogg. Newsflash. Det kostar ett part tusen och ett par timmar att dra igång.

  Idén om att kvinnor jobbar gratis och inte ska behöva göra det är såklart fin, men när man ställer det mot projekt med män som Avpixlat, Alliansfritt, Supermiljöbloggen, IRM, Fria Tider osv osv… Så har alla dessa inledningsvis och länge gått på ideella krafter. Flera gör det än idag. Sorry men thats the life of a activist.

  Det är bara skönt att de äntligen börjat pissa på varandra för det här lågintensiva subtweetande och ”vi vill bara prata lite om den feministiska tystnadskulturen” vara bara illa inlindade sätt att elda igång varandra till att prata om Cissi som problemet.

   Fast det blir ju supermärkligt att Alexandra rejsmar som inte ens var med i gardet vid den tidpunkten eller ens mötet hon berättar om, och skriver ”sanningen” om vad som hände på mötet. Hon var ju inte där? Hon berättar ju bara cissis historia. Hur kan man uttala sig om vad som hänt och måla upp det som en sanning, när man inte varit med?

   Det är ju som om jag skulle utge mig för att ha sanningen för att jag läst kajjans inlägg.

    Alexandra Rejsmar har också hoppat av från Gardet. Ingen text har publicerats på nästan två veckor.

    Fast AR skriver ju mest om sina egna erfarenheter, t ex hur hon spelades in i smyg av en fd styrelsemedlem.

   Nu överdriver du. Jag kan starta upp en WordPress-blogg på egen domän och dedicerad host för 300 kr, på en timme! Plus max fem timmar innan domännamnet propagerat ut till världens DNS:er

  Jag tror att hon som har 2 katter och en hund är medlem i Gardet, men vill inte skylta med det. Trovärdigheten skulle i så fall få sig en törn.
  Vad tror ni andra om den teorin?

   Är det mig du menar?
   Jag har ingenting med Gardet att göra överhuvudtaget…

    Det tog lång tid. jag tror jag har blivit moddad med kommentarerna nyss under Öppet Spår.
    Jag tänkte i eftermiddags att vi kunde diskuterat detta i en tråd, för att se om andra också trodde detta.

  Tja de håller ju i alla fall myten levande om att tjejer inte kan vara fler än två och leka ihop.

   Menar du att män är bättre på det?

    Det var inte sagt på allvar.

  Vad har Cissi gjort enligt dessa avhoppare, som kan rättfärdiga poddar, inlägg, stories, ryktesspridning etc? Jag noterar att det är diffusa anklagelser som att CW varit ”bossig”, ”kört sitt eget race” etc. GUD FÖRBJUDE att en kvinna är bossig, right? Vad gäller Kajjan så funderar jag mycket på dethär med empati. Kajjan anför sin privatekonomi och sin mans sjukskrivning som en stressfaktor i sammanhanget. Att Cissi förlorade sin mamma i cancer under denna period är dock inte något Kajjan tycks fästa någon vikt vid. Självömkan är ej klädsamt då det inte motsvaras av lika stor del empati för andra. Vad gäller Kajjans privatekonomi: en ideell förening går oftast ej med vinst, speciellt inte i början. Ingen har tvingat Kajjan att ”utföra obetalt arbete”, hon bör ha vetat villkoren innan. Hon tycks anse sig kompetent att avgöra hur CWs ekonomi ser ut och vilket ansvar och vilka befogenheter som ska gälla utifrån det. En underlig inställning. Nej, detta handlar om att Kajjan är bitter över att inte få lika mycket uppmärksamhet som CW. Kajjan borde fundera över vad CW tvingats gå igenom för att nå nuvarande position. Mediedrev då man är 7 månaders gravid, har, hån, etc är ett väldigt högt pris att betala. Det tycks som om ingen av de inblandade är vana vid att jobba inom en förening öht. Det är nåt annat än att sitta å ranta på insta. Det kräver rollfördelning, möten osv som dessa frilansare kanske inte är vana vid. Till sist : tror alla dessa bloggare att deras följare är dumma i huvudet? Verkar så. De har konsekvent nekat till att tala klarspråk fram tills nu, nåt kört med insinuationer. Alla har ju fattat vem och vad de snackat om. Det är en förolämpning mot alla väljares intelligens att inte bara erkänna från början.

   Hej igen Cissi! 🙂
   jag vet nog ingen annan som tyckt så otroligt synd om sig själv som gravid, det kan verkligen inte ha funnits nån annan i världshistorien som haft det såååå jobbigt under sin graviditet som att råka ut för ett ”mediedrev” (haha, ja….) Det är sååå synd om vissa……

    Antingen Cissi eller hjärntvättad del av svansen. Tror nog på Cissi ändå.

   [Borttagen kommentar]

    Fyfan vilken vidrig kommentar. Får denhär verkligen stanna kvar Camilla?

  https://www.instagram.com/p/B1iwcjNCNpt/

  ”Jag var också en del av den lilla redaktion som jobbade stenhårt med Gardet i månader innan lanseringen, som ni som följer mig säkert märkte. Jag skulle varit chefredaktör och ansvarig utgivare.

  Dagarna innan lansering ändrades plötsligt många av premisserna. Jag hade inte råd att fortsätta jobba gratis i den omfattning som krävdes, vilket jag hade påtalat flera gånger. Jag hade blivit lovad en ”skälig lön”, men aldrig något konkret. När jag på ett möte innan lanseringen ville besluta kring våra löner och få det på papper ändrades stämningen dramatiskt. Jag fick höra att vi inte skulle ”profitera på feminism”. Jag var alltså en dålig feminist för att jag ville ha en normal journalistlön så att jag skulle kunna betala mina räkningar. Det var oetiskt av mig.
  Mötet blev väldigt obehagligt, det användes härskartekniker och raljerades kring mina levnadskostnader. Där kan vi verkligen snacka mobbarfasoner.

  Efter det mötet hade jag, naturligtvis, en riktigt dålig känsla och dagen efter tog jag beslutet att hoppa av redaktionen helt. Ett par dagar efter lanseringen blev jag även sparkad som krönikör. Det hette att de ”inte hade förtroende för mig”. Efter att jag alltså jobbat hårt i flera månader med projektet. Oavlönat förstås.

  Jag kände mig självklart sviken och lurad. Så mycket tid, arbete och förhoppningar jag lagt på detta projekt. Jag mådde ärligt talat riktigt dåligt. Jag orkade inte prata om vad som hänt direkt, men tänkte väl att jag någon gång skulle göra det.

  Sommaren har gått och nu har jag fått höra hur det gick för dem som var kvar. Jag lider med dem. Det här har blivit så otroligt smutsigt och ovärdigt. Nu vill Gardet inte ens betala tillbaka för (redan godkända) utlägg som en person i den ursprungliga redaktionen gjort.

  Det har varit mycket påtryckningar från olika håll om att ”tala klarspråk” och jag har av respekt för andra som blivit utsatta för detta varit väldigt försiktig med det. Nu känner jag att jag inte vill låta @karinkajjan stå ensam. Jag kan bekräfta det hon säger, då jag upplevt samma saker, och kan lägga till mina egna upplevelser.

  Som ni nog vet har jag aldrig varit den som håller käft.”

   Spiken i kistan?

   Wow.

   Som sagt – ett granskande inlägg om detta kan vi se oss i månen efter. Jag är säker på att det finns en obetald elfaktura eller liknande som BB glömt där det kommer läggas krut istället med flödesscheman och att Cam försökt ringa elbolaget för att få det bekräftat men inte fått svar.

    16:40
    Hahaha precis ?!

   Juste, Filippa som senare förklarade i en kommentar att hon blev ”så illa behandlad” efter att ha hoppat av. Vilket visade sig vara att hon inte hade fått ett Mail från Cissi a la ”tack för den här tiden.” Och anledningen till att hon hoppade av var för att hon krävde 40.000 kr/mån från en nystartad förening (eller vad de nu kallar Gardet). Hon sa även att 40.000kr/mån blir 15.000 kr efter skatt. Haha, jag älskar detta drama.

    Fast det blir ca 15.000 kr efter skatt när man fakturerar. Du har moms, arbetsgivaravgifter och skatt som de där 40.000 kr ska inbegripa.
    Sitter man på massa miljoner så är det ju lätt att gå utan lön i flera månader och driva ideellt arbete på heltid, men de flesta har räkningar som måste betalas och är beroende av någon form av lön för att kunna betala deM.

     Jo, de flesta har utgifter, men har man gått med på att arbeta IDEELLT kan man inte sedan fakturera.

      Det verkar inte ha varit det de gick med på, från början. Idéellt arbete alltså. För då skulle det ju inte ha varit tal om löner och sånt.

       Just den delen verkar ju ha varit väldigt oklar. Det tycks ha rört sig om ideellt arbete men ha varit tal om arvode ”i framtiden”. Dock inte närmare specificerat när och hur mycket.

       Dumt att vara så otydlig men att någon utifrån det inbillar sig att det inom någon månad ska gå att fakturera 40k är beyond me.

      Fast så lät det ju inte från början, de tiggde patreons och donationer med just förevändning att de skulle kunna betala sina skribenter en skälig lön.
      Nu skulle väl Filippa dessutom vara chefsredaktör.
      Jag har inte koll på hur de diskuterade sinsemellan, om det var bestämt så att alla skulle arbeta gratis och ideellt. Har du koll på det?
      Även om det är en ideell förening så är ju det inget som hindrar att man betalar ut lön. Annars får man ju acceptera att folk bara kan arbeta ideellt på sin fritid, och då kommer ju det nedlagda arbetet bli därefter.
      Här sitter ju vi bara och spekulerar för vi har ju ingen koll på hur snacket gick dem sinsemellan när de drog igång gardet och vad som utlovades och vad som inte utlovades.
      Jag tar inte ställning för någon här, men att tycka att det är girigt att vilja ha 15.000 efter skatt för ett heltidsjobb är ju galet.

       Nej, jag tycker inte 20 000 efter skatt är girigt för ett normalt heltidsjobb. (Kan vi inte sluta prata om 15k?). Men den springande punkten är att bara Filippa tycks ha förväntat sig att Gardet skulle vara ett heltidsarvoderat uppdrag. Inte ens Kajjan som själv skulle vara ansvarig utgivare tar upp just den biten även om hon nämner allt från bråk om ett par tusenlappar till hur arbetet på redaktionen inte funkade.

        Nej Filippa skulle vara både chefsredaktör och ansvarig utgivare, Kajjan fick bli ansvarig utgivare när Filippa hoppade av.

         Aha ok. Svårt att hänga med i alla turerna. Men faktum kvarstår. Alla förstod att det inte går att fakturera 40 000 i månaden i ett feministiskt projekt som bara skulle få sina inkomster från patreons till en början. Alla utom Filippa.

     Njäe, moms lägger man normalt sett på faktureringsbeloppet. När jag gjort en snabb övetslagsräkning blir det ungefär 20 000 efter skatt för någon med Stockholms kommunalskatt. Visserligen är inte det heller någon hög lön.

      Jag tänker samma, jobbar som redovisningskonsult på byrå och man pratar ju alltid ex moms företag mot företag. Om sen Gardet inte kan lyfta momsen är ju deras grej, journalisten måste ju förmodligen betala in den i alla fall. Jag tänker också att det blir runt 20.000:- efter skatt om hon fakturerar 40.000:-

      Cissi är inte så hemma på detta med företagande känns det som?

       Inte Filippa heller.

  Hon blockade mig när jag skrev kommentar på hennes insta om att jag blivit våldtagen av min flickvän.

  Och jag är själv kvinna glömde jag tillägga.

   Så tråkigt , är det bara heterosexuella som får synas?

    Kan tro att det snarare var för att metoo handlade om män som utsätter kvinnor

  Men allvarligt talat, varför dra upp sin egen ekonomi och att man offrat andra uppdrag osv. Det var ju helt Kajjans egna beslut. CW vars mamma var döende och gått bort under samma period, står till åtal för förtal, har själv investerat mycket pengar i Gardet ska alltså ha skit för att någon inte får ut 2500? Vi har ju inte ens fått höra vad de pengarna gått till etc Allt detta är mycket märkligt.

  Ni borde hållit det privat, ni kanske inte gått ut som vänner men detta smutskastande är patetiskt.

   Jag tror att om Cissi inte pratat på ett dåligt sätt om de som lämna och varför de lämnade så hade det hela passerat utan större drama.

   Detta är ju ett svar och en reaktion på det som Cissi sagt offentligt, som varit både av negativ karaktär och osant. Jag förstår om man inte vill få sitt namn draget i smutsen om det egentligen är någon annan som betett sig som en rövhatt.

    Jodå, det hade blivit drama ändå. Var så säker på det. Ingen av de inblandande hade kunnat låta bli att hålla sig i längden.

    Precis Solstickan. De andra har ju länge utåt hållit enad front trots att Cissi agerat som om hon bestämde allt själv och utnyttjade Kajjan som ansvarig utgivare. De avgick tyst utan att uppge den verkliga anledningen till att de lämnat. Moget och storsint.

    Men Cissi går ut och säger att det tar tid att hitta personer med rätt engagemang och som vill lägga ner mycket tid.

    Därför gick Kajjan ut med den riktiga orsaken. Först bara att det varit konflikter. Cissi svarade med att utmåla de andra som oproffesionella och mobbare. Kajjan fick nog och berättade nu hela sanningen. Cissi hade tom hotat Kajan med uthängning om hon sa att hon hoppat av pga konflikter.

    Den uthängningen håller Cissi på med nu.

     Men vad var fel i det cissi sa? Har hon en skyldighet att förklara för hela världen öh varför andra slutat på gardet? Det var endå ett schysst svar åt alla som undra!

      Ett schysst svar att ljuga om att de inte hade rätt engagemang och inte tid de ville lägga på Gardet. Det var lögn. Schysst av Cissi? Knappast va.

   Är du seriös? Varför ska kvinnor plötsligt hålla käften om att dom går på knäna pga vidriga, narcissistiska chefer?! Wtf? Tysta och rättslösa är plötsligt din melodi eller? Är det därför du gillar Gardet?

  Har någon läst fejktartikeln som hon nämner? Jag hittar den inte hur jag än googlar?

  Har någon läst fejkartikeln som hon nämner? Jag hittar den inte hur jag än googlar?

   De har tagit bort det inlägget på gardets insta. Men det var en satirartikel, vilket gardet inte hade uppfattat och la upp att det var en sådan problematisk artikel/fokus/rubriksättning. Och kommentarerna gick varma, gardets läsare var lika lurade som gardet.

  Det jag finner mest intressant är ändå att Cam, som har åsikter om ALLT, om detta inte yppar ett ord.

  Tråkigt att du inte vågar kritisera eller ifrågasätta Cissi ens när målet är såhär öppet. Det visar dina rätta färger.

   Du läste inte vad jag skrev ca 11 kommentarer upp, kl 15:56?

   Kajjan är modig och står upp för sig själv och de andra!

  Gå in och läs Vesuviennes Instagram så får ni en mer korrekt och nyanserad bild av detta high school drama.

   Tror inte den människan är kapabel till något nyanserat även om somliga tror det..

  Vad är det Rejsmar har skrivit? Vilket möte? Hittar inte

  Cissi skriver i en kommentar på insta att hon har bemött detta i sina stories. Nån som orkat titta på dem och kan berätta vad hon säger om detta? Jag valde att avfölja henne

   Hon ljuger som vanligt. Jag avföljde också nu, sån barnunge. Hon har varit enormt komisk och roande, men hennes offerkofta börjar bli lätt kvävande, så orkar inte följa mer. Jag får hitta annan underhållning framöver 🙂

  Alltså… det enda jag känner när jag läser kommentarer från samtliga inblandade är ”ni verkar alla lite vrickade och skitjobbiga att ha på en arbetsplats”.

  Jag kan liksom inte se några offer eller skurkar i den här historien utan bara en enda soppa.

   [Borttagen kommentar]

    Du noterade inte att jag skrev ”samtliga inblandade”, va?

   Det är ju hur tydligt som helst att Cissi agerat som att Gardet enbart var hennes arena för att synas. Bra för henne att sätta Kajjan som ansvarig utgivare för att sedan på egen hand göra ogenomtänkta publiceringar. Det är Kajjan som fått se dum ut i media när hon upprepade gånger fått stå bakom Cissis oseriösa agerande.

  Gardet läggs troligen ner strax. Projektet varade drygt tre månader. Ungefär lika länge som CW:s övriga projekt.

   Lyssna på podden Haveristernas senaste avsnitt som handlar om Cissi och Gardet. Väldigt intressant!

   Ja, relationer är inte hennes starkaste gren direkt.

  Varför basunera ut allt detta på Instagram?
  Det löser väl ändå inget?
  Samtliga borde ge tid till att sätta er ned på en neutral plats, beställ en kopp kaffe och prata ut om detta. Går det inte, så ta in en neutral person (beteendevetare) som får medla.
  Förlåt varandra, inse att ni inte drar åt samma håll och gå vidare. Check ✔️

  Livet är för kort för att vara ovänner.
  Snart är vi ändå döda.
  Nu blir detta en låååång följetong på sociala medier istället, där energi kommer läggas istället för på viktigare saker. Tråkigt.
  Detta kommer inte att leda till något gott tyvärr. Pajkastning de luxe och Lag Nord mot Lag Syd med supporters.
  Det finns alltid flera sanningar och tolkningar av det som har hänt. Vi var inte där vi heller.
  Vem har rätt och hem har fel?
  Vad har hänt och inte hänt?
  Vad har sagts och hur har det tolkats?
  De vet bara de inblandade.