Joanna från The Swedish family uthängd som kriminell på Filippinsk tv.

Joanna från Youtubefamiljen familjen André-Berggren – ”The Swedish family” – har blivit uthängd på Fillippinernas motsvarighet till SVT som en bedragare som lurar av folk pengar som ansöker om att bli familjens nanny. (Dock med andra namn och historik, men fortfarande Joannas bild)

I videon här under förklarar hon mer hur det här gått till och att hon på måndag kommer göra en intervju med programmet via Skype som förhoppningsvis kommer leda till att inga fler människor luras på pengar av personerna bakom bedrägeriet.

[YouPlaySinglePlayer video=”1411,1847,278564″ ap mute yot ]

Läskigt!
Minns ni när Kenza hängdes ut med bild i brittisk media som en lärare som haft sex med sina elever? Läs om det här om du missade det. 

Tack för tips!

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hannalicious ger tips på gamla anorexia-trick.
    Säger i en instastory att man ska skära ett äpple i mindre bitar för att det mättar fortare…

    https://twitter.com/malinblock/status/1166412315140546563?s=21

      Och nu ger du vidare tipset här… Precis som det kan trigga hennes följare, så kan du göra samma sak nu med någon här.

        Men om det inte uppmärksammas minskar ju chansen att belysa, informera och göra om göra rätt? Ska vi tyst notera alla fel signaler som influensers ger?

          Just ätstörningar och andra självskadebeteenden ska man vara försiktig med och man bör veta HUR man ska belysa och informera för att göra det. Jag vet att ordet ”triggar” triggar folk här (hehe) men vet man inte hur man ska belysa ämnet (exempelvis dela en länk med tips som detta) så kan man göra mycket mer skada än nytta.

          Hjälper väl inte att du belyser det här, det enda du gör är att sprida vidare. Säg till henne på instagram istället. Bättre det än att ännu fler som inte ens följer henne ska behöva triggas. Det är inte värt det.

      Kan ni inte bara lägga av med alla jävla ot i alla inlägg.

        Fast nej! Bloggrelaterat OT är vad som gör hela den här bloggen.
        / inte ts

        Fast som jag har förstått det så är det ok med bloggrelaterat OT enl Camilla.

        Man får skriva om influencers, även om i lägget inte handlar om dem 🙂 däremot får man inte göra OT om privatsaker. Så nej, vi kommer inte att sluta. Hade varit jättetråkigt om man bara fick diskutera vad inlägget handlade om.

          Jo, men folk slutar ju inte med andra OT heller.
          Senast igår var det någon som inte kunde vänta två timmar innan ÖS.
          Det är SÅ tröttsamt att folk aldrig respekterar detta.

      Men slappna av… o ta lite eget ansvar

        Självklart ska man ta eget ansvar, men det är lättare sagt än gjort ibland. Därför Kan det vara bra/fint att tänka på sina medmänniskor ibland och faktiskt tänka sig för ibland. Allt är inte rimligt och nödvändigt att posta/säga.

        Så otroligt ignorant skrivet. Det säger mycket om din okunskap och syn på psykisk ohälsa.

          Haha, pratar du om mig? Jag har mycket kunskap om det, så det behöver du inte tänka på.

          Tycker jag inte 🙂

      Så himla trött på Hanna, detta är inte första gången hon gör något provocerande. Att folk fortfarande följer henne är helt?

    Men oj vad sjukt att de bara hänger ut personen med bild utan att ens vara säkra på att personen använt bilder på sig själv ?

      Det är Filippinerna vi pratar om här inte Sverige. De älskar sensationsnyheter och skvaller, chismis. De bryr sig inte så mycket om sådant så länge det är en göttig story, speciellt när det gäller utlänningar.

        Jo, jag förstår det. Vet att många länders nyheter/tidningar har helt andra regler än Sverige. Så det är väl därför man blir så chockad, eftersom det inte är något man är van vid.

    Hur får man reda på sånt här? Det känns som att någon hade kunnat använda min bild länge utan att jag fått reda på det.

      Är nog många som aldrig får reda på det. Men är nog större chans att få veta om man är lite offentlig och har en del följare som kanske uppmärksammat och sen berättar för dig.

        Eller så kanske någon ”bildgooglat” bilden och fått upp rätt person, och på så sätt kan tala om det för en.

          Hur kan man ens bildgoogla? Genuint nyfiken.

            lägg upp din bild på google images så söker den efter samma och liknande. eller på tinyeye. google chrome har även inbyggt så du kan högerklicka på en bild och söka efter den direkt.

              Wow, det visste jag faktiskt inte!

            Det finns ett sånt verktyg på Google (tror dock bara det funkar på datorn, inte mobilen) Så ifall man har en bild kan man klistra in/bifoga den i sökningen och så kommer det upp hemsidor där den bilden finns

            klicka på kamerasymbolen till höger i sökfältet, där kan du sedan välja att klistra in en bildadress eller att ladda upp en bild att söka från. Då kommer samma och liknande bilder upp.

            Google har dock av någon anledning nedgraderat sin algoritm, numera är ofta det ryska Yandex bättre. https://yandex.ru/images/ klicka på kamerasymbolen vid sökfäktet, ladda upp bild till vänster, alt klistra in bildadress till höger.
            Bildsök på denna bloggens header: https://yandex.ru/images/search?url=https%3A%2F%2Fbloggbevakning.se%2Ffiles%2F2018%2F02%2F960x400_header.jpg&rpt=imageview få se om url klarar publiceringen…

            klicka på kamerasymbolen till höger i sökfältet, där kan du sedan välja att klistra in en bildadress eller att ladda upp en bild att söka från. Då kommer samma och liknande bilder upp.
            Google har dock av någon anledning nedgraderat sin algoritm, numera är ofta det ryska Yandex bättre. https://yandex.ru/images/ klicka på kamerasymbolen vid sökfäktet, ladda upp bild till vänster, alt klistra in bildadress till höger.
            Bildsök på denna bloggens header: https://yandex.ru/images/search?url=https%3A%2F%2Fbloggbevakning.se%2Ffiles%2F2018%2F02%2F960x400_header.jpg&rpt=imageview få se om url klarar publiceringen…

    Jag är allergisk mot swedish family på hur de hänger ut sina barn i alla situationer- när de blir ledsna, rädda och arga. Jag tycker att det inkräktar på barnens privatliv. Jag skrev en vänlig fråga till dem på fb en gång och frågade hur de såg på saken, om de funderat på hur de säkerställde att barnen verkligen ville bli filmade i dessa situationer. Fick ett otrevligt svar tillbaka att de ”inte ville diskutera med någon som uppenbarligen var ute efter att skapa konflikt.” Jag förklarade att jag är en 36 årig socionom med en ärlig undran, men fick inger svar. Känns lite som att de fick smaka på sin egen medicin nu när de själva blir uthängda. Självklart inte samma sak (detta är ju olagligt) men jag kan inte sluta undra hur barn vars hela känsloregister delas med allt och alla under deras uppväxt mår när de blir äldre. Var får gränsen för deras rätt till privatliv? I amerikansk forskning kring det kallas det ”sharenting” ( shareing/ parenting)

      Nu har jag noll belägg för detta, men tänker att det kanske är lite samma fenomen som ”kändisbarn” som flippar när de blir större. Tänker tex miley cyrus, Justin Bieber, han från ensam hemma osv.

        Precis det jag tänker också. Gemensamt för många barnstjärnor som vuxit upp är just att de säger att de aldrig kunde välja. Oerhört tragiskt tycker jag.

      Jag följde bloggkanalen för kanske ett år sedan och har sedan dess endast gjort det sporadiskt, knappt inte alls. Föräldrarna verkar måna om sina barn men nej, det är aldrig kul att se föräldrar hänga ut sina ledsna eller arga barn. Skulle en vuxen vilja att omvärlden såg på i sådana situationer? Ser man någonsin Joanna eller Axel gråta eller vara ordentligt arga? Jag blir så trött på att vuxna inte kan tänka ett steg längre. Det är kanske omöjligt att veta så här i efterhand men jag hade inte uppskattat att omvärlden kunde följa mycket av min uppväxt. Jag förstår att det finns en poäng med att ta med svårare situationer (och Joanna är trots allt producent) men ja. En psykologs syn på saken vore intressant!

        Ja och det blir ännu mer intressant när barnkonventionen blir lag nästa år. Vad ska alla föräldrar som tjänar pengar på sina barns offentlighet göra om det blir olagligt?

        https://www.aftonbladet.se/family/a/4qX18V/att-dela-bilder-pa-sina-barn-kan-bli-olagligt

      Jag frågade hur de ställer sig till all den reklam (förlåt, ”samarbeten” som det heter nu ?) de öser över sina unga tittare. Inget svar.

      Tycker Youtube-familjer som denna och tex familjen Reinholdt är problematiska.

        Hej, det Joanna från The Swedish Family, jag vet inte var du ställde din fråga men vi får hundratals meddelanden och kommentarer på YT, Insta och FB dagligen så det är tyvärr lätt för oss att missa. Vi är selektiva med reklam och samarbetar bara med företag/produkter/tjänster som vi vanligtvis skulle använda eller redan använder. Vi anser absolut inte att vi öser samarbeten över våra tittare.

      Jag håller med om vad du skriver Socionomen, har dock för mig förut att dom alltid frågar barnen om det är okej att dom lägger ut när dom tex är ledsna , rädda, arga osv.

      Hej Socionomen, det här är Joanna från the Swedish Family. Vi svarar aldrig otrevligt och gjorde inte det till dig heller, om jag inte minns fel så var det efter flera meddelanden som gick fram och tillbaka och vi avslutade det hela med att vi inte ville diskutera vidare med någon som uppenbarligen var ute efter att skapa konflikt. Du börjar ju din kommentar här med att skriva att du är allergisk mot oss så det känns egentligen lönlöst för oss att försöka få dig att förstå hur vi tänker kring kanalen. Samtidigt vill jag bemöta det du skriver eftersom jag anser att det inte stämmer. Det är ett medvetet val från oss föräldrar att visa fler sidor, än de glada och roliga, av ett familjeliv. Barn har ett helt känsloregister, precis som vuxna, och vi väljer att visa när medlemmar i familjen är ledsna eller arga – ibland – det har hänt en handfull gånger så det är inte ofta! Vi delar inte med oss av allt som rör våra barn och vi hänger inte ut deras privatliv. Vi är personliga men inte privata. Vi pratar igenom varje video när den redigeras och innan den publiceras. Om du är genuint oroad för mina barn och vill fortsätta diskussionen så skicka gärna ett mejl till mig på: densvenskafamiljen@gmail.com

    Har ingen aning om vad det här är för familj. Helt ointressant.
    Dock är det ju lite olustigt för dom att vara med om det där. OM det nu har förekommit.

      vadå OM? du ser väl klippet från filippinsk tv?!

    verkar finnas en hel del freudianskt önsketänkande kring den amorösa lärarinnan
    **kan man tro**

    Ursäkta ot men vet ngn om
    Sakerna som säljs här är äkta? https://instagram.com/youngbabyboutiquee?igshid=1e8ievc1c1075

      Fejk såklart

      Nej. Inte för fem öre.
      Har man bara en fb sida och inga returer eller pengarna tillbaka är tillåtna så är det fejk. Ska nog anmäla den sidan

        Det är hon Instagram tjejen https://instagram.com/marie.jaskari?igshid=m08k2xk0klm4 som driver butiken. Har frågat flera gånger om det är äkta men får aldrig svar

    Googles tidigare bildsökning kunde snabbt identifiera och hänvisa till bilderna i en bildkomposit från tex 3 bilder. Vilket snabbt gjorde att man kunde härleda bildstölder i helhet och delar.

    Vet inte riktigt varför den höga kvaliteten försvann. Men den försvann innan ”Google Gorilla”
    https://boingboing.net/2018/01/11/gorilla-chimp-monkey-unpersone.html
    och andra skandaler som drabbat Google bildsökning…

    Ja och det blir ännu mer intressant när barnkonventionen blir lag nästa år. Vad ska alla föräldrar som tjänar pengar på sina barns offentlighet göra om det blir olagligt?

    https://www.aftonbladet.se/family/a/4qX18V/att-dela-bilder-pa-sina-barn-kan-bli-olagligt

    Tycker det låter väldigt konstigt att hon skrivit på screenshotten från FB att en ”fattig” kvinna har blivit blåst på motsvarande 13.000 svenska kr. Jag har familj i Filippinerna och spenderat sommar där och det är väldigt mycket pengar. Motsvarar ca 69.000 Filippinska pesos.
    Du kan köpa hus eller mark eller starta ett företag för dom pengarna. Finns inte en chans att personen är ”fattig” och att hennes 13.000 sek stämmer. Tror absolut att den Filippinska kvinnan blivit blåst av bedragaren, men tror också att youtubern försöker utnyttja situationen lite för mer headlines..

      Det händer att släkten säljer och lånar allt de kan för att kunna samla ihop pengar till ”placement fees”. Man resonerar att man får tillbaka investeringen redan efter någon månad när man jobbar utomlands.

    Förstår inte alls vad det här med The Swedish Family är. Vem följer dom? Är det liksom barn/tonåringar eller har de mest vuxna följare…? Hur kan de vara så stora, vilken är deras huvudmålgrupp liksom? Någon som har lust att informera en okunnig?

    Kvinnan i programmet BITAG har blivit lurad på
    800,000 pesos. Betydligt mer än 13,000 SEK.
    På vilket sätt skulle youtubers få headlines?

    ni är doligt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.