Kan Skäringer och Läckberg förvänta sig kravbrev?

Jag har valt att inte skriva ut mannens namn i inlägget och skulle uppskatta om ni respekterade det i kommentarsfältet.

Rättegången mot Cissi Wallin inleds onsdag 20 november och väntas pågå i tre dagar.
Det begångna brottet är grovt förtal.
Målsägande är den man som hon pekade ut som våldtäktsman och han verkar relativt säker på att det kommer bli en fällande dom .
Men den utpekade mannan nöjer sig inte med det, utan ämnar också – att vid en fallande dom – skicka kravbrev till bland annat Camilla Läckberg och Mia Skäringer då de båda delat Cissi Wallins inlägg och på så vis spridit förtalet vidare.
Mig veterligen så har ingen av dem uttalats sig i frågan (i alla fall inte i skrivande stund) så jag kan bara spekulera kring hur dessa kvinnor kommer bemöta ett eventuellt kravbrev från mannen.

Under en tidnings intervju ju säger mannen att de som spridit inlägget vidare kommer polisanmälans.

Det finns en plan för det där. Polisen tar inte vanligtvis upp förtalsfrågor, då det anses vara en civilprocess och att man ska göra det privat. // Den anklagade mannen

Hur många fler människor där ute tror ni skulle kunna få ett likadant kravbrev i brevlådan?
Cissi Wallins inlägg har ju inte delats några få gånger bara utan här talar vi hundra, eller kanske till och med tusentals gånger.
Jag antar att han går på de med flest följare först för maximal effekt.
Jag vet inte med er, men för varje gång jag hör eller ser någonting från den anklagade mannen så påminns jag ju bara om vad Cissi Wallin skrev om honom. Han verkar göra sitt absolut bästa för att ingen ska ha missat eller glömt bort att han anklagades för våldtäkt.

Om jag inte vetat bättre så hade jag trott att det här enbart kanske var en strategi för att sälja fler av mannens senast utgivna bok?
Varför skulle han annars snubbla upp på scen med sin enorma offerkofta draperad över axlarna och återigen prata om att han blivit anklagad för våldtäkt
Jo, för att sälja fler böcker. Frågor på det?

143 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Förtal går väl under ärekränkning i Brottsbalken, det är väl inte särskilt civilrättsligt? Är skillnad på lite skitsnack och att klandervärt hänga ut någon (generellt pratat och ej inriktat på denna situation)

  Svara

   Det är skillnad på vad som faller under allmänt respektive enskilt åtal. Enskilt åtal, som förtal ofta hamnar under, innebär att målsäganden själv får driva processen. Däremot finns det ett undantag till den huvudregeln (förtal är 5 kap 1): 5 kap 5 § Brott som avses i 1-3 §§ får inte åtalas av någon annan än målsäganden. Om brottet riktar sig mot någon som är under arton år eller om i annat fall målsäganden anger brottet till åtal, får dock åklagaren väcka åtal om detta anses påkallat från allmän synpunkt och åtalet avser
   1. förtal och grovt förtal,
   2. förolämpning mot någon i eller för hans eller hennes myndighetsutövning, eller
   3. förolämpning med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse, sexuell läggning eller könsöverskridande identitet eller uttryck.

   Det är alltså åklagaren som i det här fallet bedömt att allmänt åtal är påkallat.

   Svara

    Och ps. åklagaren har alltså inte valt att dra in de andra två i det här så den processen får mannen i fråga i så fall driva som enskilt åtal.

    Svara

  Kanske dig. Du ligger nog i riskzonen. Kanske för flera olika saker. Kanke NY24 också. Du har ju tidigare skrivit ut hans namn här så kanske lite sent nu att inte göra det, gör ju liksom ingen skillnad.

  Svara

   Nix pix, jag skrev inte ut hans namn förrän efter att han själv gått ut med att han var ”Aftonbladet-mannen” så jag sitter helt säkert.

   Svara

    En sak jag tycker är lite märkligt med ditt inlägg camilla är hur du inte verkar uppfatta den här personens utsatthet under de senaste åren ”Lite offerkofta och han blev ju faktiskt bara anklagad för lite våldtäkt.” Gör nu tankeexperimentet att det handlar om dig eller din pappa eller kille. Dina barn blir mobbade i skolan, du möts av hat och hot i din vardag av människor du inte vet vilka de är och ditt liv är i princip slut. Vi får också utgå från att du eller din pappa /bror inte är dömd för nåt och ni säger er vara oskyldiga. Tycker uppriktigt inte det är han som offerkoftar sig nåt särskilt här. Folk har tagit livet av sig för mindre.

    Svara

     Eller så börjar samhället tänka på vem som faktiskt har skuld i frågan.

     Svara

      I just den här frågan är ju svaret uppenbart, den som eventuellt har skuld är ju den som står åtalad. Men du kanske pratar om nån annan fråga.

      Svara

       Det finns ju dock flera frågor. En försvarsadvokat jag känner tänker ”det viktigaste är att rätten finner någon oskyldig, de övriga sätten någon kan vara skyldig är inte lika viktigt”.

       Svara

       Och hur vet du att Cissi talar sanning?!

       Det är bara de två som vet.

       Svara

        Ja, och för att man inte stryker Cissi medhårs i detta ärende så raderas kommentarer också.

        Svara

         Ja och man block.eras. Otroligt med åsiktsmoderering.

         Svara

          Ja väldigt modernt med åsiktsmoderering. Kanske fått inspiration från sin idol CW?

          Svara

           Förmodligen. Camillas nya sak verkar vara att blockera ens i.p. för evigt när man skrivit något innehållande kritik om henne själv eller den stora, för C, förebilden CW.

           Det är alltså inte som man tror att det är ”galningar” som blockeras, det sker efter enstaka kommentarer. Varför inte skippa att skriva inlägg om vissa personer, om i.p. på de som kritiserat dig eller CW blockeras för evigt?

           Den stora frågan är- varför blockerar du i.p för evigt efter endast enstaka kommentarer med saklig kritik?

           (En parantes i parantesen- jag tror inte att du C förstått hur vanligt förekommande användning av vpn är, och att olika personer som använder någon av de vanligaste gratis vpn-tjänsterna, ofta tilldelas samma ip).

        Lyssna på söndagsintervjun med mannen. Där säger han i princip att ja, det kan ha hänt men att det inte var inte hans intention att göra någon illa. En våldtäktsman är en ond person och han är en Bra person. Ergo: han är ingen våldtäktsman.

        Svara

         Fan vad du snackar skit. Det är inte vad han säger alls.

         Svara

       Hahahah älskar det svart/vita tänket! I Sverige kan knappt våldtäktsmän åtalas. Förstår du hur mycket bevis som måste fram? Vill man våldta är detta det perfekta landet!! Kom och våldta, ingen kan ta dig! Och har du tur kan du få spela lite offer också om den våldtagna namnger dig!
       Är lite enklare bevisa att någon namngivits inför hundratusentals än en våldtäkt som sker i det dolda.
       Du borde fan vakna upp.

       Svara

       I en rättegång behöver inte sanningen komma fram. Det är de som kan övertyga rätten att det de säger är riktigt som vinner i en rättegång. Sanningen behöver inte vinna.

       Svara

     Enkelt. Trakassera inte kvinnor. Våldta inte kvinnor. Då slipper du och din familj må dåligt. Det viktigaste med det är dock att dina offer slipper må dåligt med.

     Svara

      Hans beteende har slagit tillbaka mot honom, men han har inte fattat det.

      Svara

       Samma får man väl dock säga om de berörda kvinnorna, inte sant?

       Svara

      Tror du att det är så enkelt M? Titta lite i den här bloggen. Tror du alla anklagelser och spekulationer mot olika människor man hittar i den är sanna? Så att bara man är juste råkar man aldrig ut för något? Stort som smått.

      Svara

      Han har inte våldtagit någon vad du eller vi vet! Under medeltiden hade du hejat på häxprocesser. ”Hon är ANKLAGAD! Alltså är hon en häxa! Var inte en häxa så blir du inte bränd! Enkelt!”

      Svara

     Varför filosoferar vi såhär kring gärningsmän när det gäller sexualbrott? Men inga andra brott? Helt ärligt väldigt nyfiken.

     Svara

      Kvinnohat och manstillvändhet i kombination.

      Svara

      Jag tror du missuppfattar. Vi resonerar så här angående offer för lynchjustis. (Inte gärningsmän för sexualbrott).

      Svara

      Idag förekommer bara instagramdomstol om någon anklagar nån för sexualbrott. Om inte rättsväsendet tar tag i det kommer vi behöva resonera såhär om andra brott. Det viktigaste är att det här pöbelväldet uppför. All respekt till mia, camilla och cissi men jag vill inte se dem som åklagare eller domare i ett enda fall till. De har inte uppvisat kompetens eller ansvarskänsla på området hittills.

      Svara

     Men skojar du?? (Till anonym 18.38).
     Så det är synd om förövaren??

     Svara

      Förövaren?! För helvete, vad vet du om det? Cissi Wallin påstår det. Det vi vet är att HON är förövaren. En stalker och grav förtalare.

      Svara

     Frågan måste ställas hur kulturen varit på Aftonbladet? Jag har under årens lopp hört otaliga kvinnor berättat som jobbat på Aftonbladet som journalister hur de har blivit utnyttjade.
     Jag tycker det är bra att det kommit fram i ljuset. Sedan så undrar jag över att livet är slut? Vem har inte förlorat jobbet och fått börja på ny kula? Alla måste väl inte jobba som journalister. Det finns många lediga jobb att söka.

     Svara

      Men jag tror man måste hålla isär de här frågorna. Såklart att kulturen på inte bara aftonbladet utan alla arbetsplatser måste diskuteras. Samtidigt måste man lyfta blicken från de berörda personerna och fråga sig, om vi tillåter privatjustis för en människa, vad är då nästa steg? Vad får det i förlängningen för effekter för samhället och för mig själv?

      Svara

     Att hitta på en våldtäkt har aldrig gynnat en kvinna. Cissi får förmodligen fler hot och elaka meddelanden än den mannen. Han utnyttjar Sveriges pissiga system. Där man faktiskt kan vålta, då det är så svårt att bevisa och bli dömd för. Däremot är det enkelt att bevisa att Cissi har namngivit honom i sociala medier. Så. Inte nog med att hon med största sannolikhet blivit våldtagen, nu blir hon också förmodligen dömd för att ha berättat om det för andra.
     Våldtäktsmannen har det alltså ganska så jävla gött.
     Hur många kvinnor tror du har våldtagits och aldrig fått upprättelse? Kontra hur många män som FELAKTIGT namngivits av onda, elaka, uppmärksamhetssökande kvinnor?
     Bara för att man inte KAN bli dömd, betyder inte det att man inte är skyldig.

     Tack och lov är den vidriga mannens liv ändå i någon bemärkelse förstört. Alla vet ju…

     Svara

    Men varför vågar du inte skriva ut hans namn nu då? Blir ju enbart löjligt när du gjort det tidigare. Du är allt bra märklig ibland du, dubbelmoral, vändningar, säger emot dig själv, anklagar och skammar andra för sånt som du gör själv och själv gjort, vinklar, förvrider, spekulerar, svartmålar, hycklar, blockar osv….

    Svara

     …o så självklart blockeliblock efter den kommentaren hahaha du är otrolig, sanslös, riktigt pinsam.

     Svara

      nähe nu gick det, men inte när jag svarade någon längre ner, då verkade jag blockad? Du brukar ju blocka efter kritik, efter att vissa sanningar skrivs.

      Svara

       Zzzzzzzzzzz.

       Svara

     Varför är du anonym?

     Svara

  Han får väl leva på de pengar han får ihop på den vägen. Ingen verkade ju egentligen gilla honom innan heller. Har fått intrycket att han skrämt sig till framgång med riktiga mobbarfasoner (aggressivt språk, klibbig, samt skryt om inflytelserika vänner och jobb).
  Jämför med Plácido Domingo tex. Folk gillar ju fortfarande hans musik och utstrålning.

  Svara

   Men han är från Motala. Motala!

   Svara

  Pest eller kolera..?

  Svara

  Nej! NEJ! NEEEEEEJ! Har någon läst ILs senaste inlägg? Nej, det är en strategi. Hon leker med sina läsare. Jag blir för fan RASANDE.

  Visste hon om den här artikeln: https://www.expressen.se/noje/maria-brander/lowengrips-luftslott-lacker-och-hon-borde-vara-lattad/

  Svara

   Andas…

   Svara

    Ja andas och lugna ner dig! Nej det visste hon nog inte eftersom att artikeln är skriven idag EFTER att de sett Isabellas blogginlägg. Men att de och andra skulle skriva en massa om det kom nog inte som en överraskning. Och vissa medier vinklar och förvrider så det blir till förtal…

    Svara

     Den är publicerad idag, inte skriven idag. Stor skillnad.

     Svara

      Den är skriven efter hennes blogginlägg, den handlar om hennes blogginlägg så. De skriver och publicerar ofta artiklar samma dag, de är snabba och jobbar dygnet runt.

      Svara

   Damage control

   Svara

   Senaste inlägg idag eller? Jag har ingen lust att ge henne ett enda klick.

   Svara

    Ja!

    Svara

    Ett inlägg nu ikväll, för någon timme sedan.

    Svara

   Men lugna ner dig, snälla.. Den där artikeln är skriven idag efter att de sett vad Isabella skrivit på sin blogg! Den där Maria har ju inte full koll, j-lar vad vinklat och vadå ”robot-influencern skulle först lanseras i New York, med siktet inställt på att förvandla den forna ”Blondinbella” till världens mäktigaste kvinna.” Haha lanseras i NY nej den lanserades på instagram och det var inte tänkt att den skulle göra Isabella till världens mäktigaste alltså haha Expressen vilka nötter.. Pinsamt. Jag tolkar ILs inlägg som att usa-satsning inte blir av så vadå leker med sina läsare hur gör hon det, vad får hon skriva? Jisses tagga ner.

   Svara

   Jävla tjat om Bella och strategi. Klart hon har en plan med att hon skriver, det är ju hennes jobb. Så jobbar väl för övrigt de allra flesta stora influencers

   Svara

   Jag förstår dig. Nu är det igång igen. Skrytet och den totala självgodheten, dåligt förklädda till ”ödmjukhet” och ”insikt”. Så nu kör vi igen, exakt samma formula som tidigare, bara med annat innehåll.

   Svara

    Är det jobbigt för er att hon inte ligger på golvet och gråter och ger upp allt?

    Svara

   Helt enig med dig och förstår att hon vill hålla upp kommentarerna ģenom att inte radera samma kommentarer i fieŕa exemplar.Känns knappast ärligt

   Svara

   På hennes blogg och instagram syns så gott som enbart massor med positiva kommentarer detta dygns inlägg. Är folk så naiva? Kan det stämma eller rensas det hejvilt bland negativa kommentarer? Skriver teamet en majoritet av kommentarerna?

   Svara

  Vad ska han göra sen när han sitter där på sina segrar och pengar? Hur ser livet ut då tänker han sig? Någon Eriksgata blir det knappast.

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Zzzzzzzzzzz

    Svara

     Plutten, bolibompa är nog slut nu, så nu kan du sova

     Svara

      Zzzzzzzzzzz

      Svara

    Förtal. Ta bort kommentaren.

    Svara

    Ett klockrent exempel på förtal.

    Svara

    Hur vet du att han är det? Blev han dömd för våldtäkt?

    Svara

    Tack!! När jag hör hans namn tänker jag alltid på den unga tjejen, var hon 13år? som ville jobba för honom och såg upp till honom och hans äckliga svar han skrev tillbaka på fb👿skriver man så till en minderårig så ska man inte få vistas bland folk utan att dom blivit varnade så cw med övriga(även jag) gjorde helt rätt.

    Svara

      Va är du inte läskunnig? Han skrev: så pass att du vill ligga med mig till en jätteung tjej och även om hon inte nämnde sin ålder så kunde han se profilbilden och hon ser inte äldre ut än 13-14. Va är det för fel på folk som tycker detta är ok?!?

      Svara

       Hur vet du att han kunde det? Eller att han ens tittade på hennes profilbild. Lägg ner.

       Svara

        🤦🏼‍♀️

        Svara

        Men det spelar väl ingen roll? Sjukt olämpligt att skriva så till någon som söker praktikplats. Om hon är 13 eller 35 är irrelevant. Han utnyttjar sin position. Punkt. Att hon visade sig vara 14 år gör det enbart mer problematiskt.

        Svara

         Pja, nu skrev han ju inte så till nån som sökte praktikplats utan klippte ju bara konversationen när han fattade att det var det hon var ute efter & inte en vuxen kvinna som ville ha ett ragg. Inte så hyggligt eller lämpligt kan man tycka. Frågan är dock: HUR är det relevant i sammanhanget? Fråga 2, vad får du ut av att fortsätta beskriva det som att han visste att hon sökte praktikplats när han ställde frågan trots att svt bevisat att det inte är sant? Så fort hon nämnde praktik slutade han prata.

         Svara

          Han är ett äckel som per default sliskar till sig mot okänd ”kvinna” (barn i detta fall) på nätet, utan någon som helst reflektion om det är lämpligt, eller vem han ens skriver med. Det gör honom olämplig att inneha internet, eller vistas ute imho.

          Svara

           Det här är ju din personliga åsikt och något ”extensiva” slutsats. Frågan kvarstår, HUR är det relevant i sammanhanget? Och om du är så övertygad om att personen är en slisk, varför ljuger du då och påstår att han ställde frågan som svar på praktik? Hade det inte räckt med att bara vara ärlig om vad som hände? Var kommer behovet att vinkla och överdriva historien ifrån?

         Han utnyttjade inte ett skit, han skämtade för helvete. Har du sett hur Cissi Wallin uttrycker sig? Bara ett exempel, ta vilken instagramfeminist som helst. Han visste inte att hon var minderårig och man söker inte praktik via Facebook, han får väl skämta hur han vill privat.
         Han jobbade inte som lärare, ungdomspräst, polis osv utan var en nöjesjournalist. Dom behöver inte vara helgon 24/7.

         Svara

   Humm? Varför togs den kommentaren bort?

   Svara

  Du har väl skrivit flera gånger att han har våldtagit CW?

  Att åklagaren även tittar vidare på Läckberg och Skäringer beror på att de hade följarantal på flera hundratusen, när de ganska omgående delade Cissis första Metoo-post. Spridningen av Cissis ”förtal” blev därmed större och snabbare.

  Åklagaren driver målet, inte FV.

  Svara

   Nej, däremot har jag skrivit om vad Cissi anklagar honom för.

   Svara

    Fast ibland kan det vara svårt att slänga sig med rätt uttryck. T. ex. i texten här ovan: ”Det begångna brottet är grovt förtal.” CW har inte begått något brott förrän det är bevisat i domstol.

    Svara

     FV har inte heller begått ett brott då så länge han inte är dömd?

     Svara

     Hittat flera ex genom snabb googling där C skriver rätt ut att FV (namn utskrivet), våldtag_it CW. Varför nekar du till det när det finns flera exempel?

     Svara

    Fast du låter förtalskommentaren här ovan stå kvar. Alltså gör DU dig skyldig till förtal. Din blogg. Ditt ansvar.

    Svara

     Ingen är namngiven?

     Svara

      Det behöver det ju tydligen inte vara när man kan räkna ut vem det handlar om, när det är uppenbart vem det är – så har det tidigare förklarats här iaf. Alla vet vem hon skriver om och hon har namngett honom tidigare.

      Svara

      Spelar ingen roll för alla vet vem det är hon menar, så har det tdigare förklarats här iaf. Hon har namngett honom tidigare.

      Svara

     Tack. Bra jobbat där CC.

     Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

    Våld.tagit

    Svara

  Bra att han gör det. Skäringer och Läckberg kan gärna betala.

  Svara

   Roligare om han stämmer CG 😉

   Svara

   En till JP? Jahapp då får jag byta nic då.

   Svara

  Såg att det aset skulle prata om sin bok i en monter på bokmässan. Mitt sällskap trodde inte att jag skulle kunna smuggla in råa ägg eftersom de kontrollerade alla väskor.
  Gissa om jag gick dit.

  Svara

   Intressant, den boken kommer jag att läsa.

   Svara

    Varför?

    Svara

     Jag tror den är väldigt intressant. Tror inte du?

     Svara

      Nä, bara massa offerkoftegnäll.

      Svara

       Kanske ska vi båda läsa den så kan vi efteråt prata om vad den innehöll?

       Svara

       Exakt, har precis läst den. Lånade den på bibban, skitlång kö.
       Han är en riktig skit 💩. Ändå tänkte jag ge honom en chans och läsa m öppet sinne. Läs inte, man ledsnar redan i början av boken, av hans äckliga vokabulär och vinklingar. Trodde åtminstående att han skulle briljera som skribent.

       Svara

   Då såg du fel. Han har blivit inbjuden av bokmässan men tackat nej. Lätt att bli upprörd när man är så slapp med källgranskningen.

   Svara

    Intressant. Den här bilden är från Årets Bokmässa.
    https://imgur.com/a/o6Q6XjZ

    Svara

    Han hade ett monterprat. Man blir oftast inte inbjuden av ”bokmässan” utan man blir det av företaget/tidningen/förlaget som vill dra publik.

    Svara

    Vilket skitsnack. Han var där och bredde ut sig i egen hög person på Expressens scen. Bäst var den rosa elefanten som stod jämte scenen och också blev tackad för sin närvaro av Karin Olsson i slutet.

    Svara

   Har inte hört nånting om att han skulle fått ägg på sig så jag gissar på nej. Eller det kanske bara var din matsäck du hade med dig?

   Svara

    Du har så rätt. Jaaa jag skulle sagt att det var frukost. Som jag sedan råkade tappa på honom.

    Svara

     Vuxet gjort, men du vet väl vad som hänt.

     Svara

   Såg honom också prata på bokmässan. Man kan ju inte låta bli att undra vad han är ute efter… tror han verkligen att om Cissi blir dömd för förtal är allt glömt och förlåtet och han kommer att få jobba som förr? Kommer inte att hända.

   Svara

    Jag tror det är kört i tidningsbranschen för FV. Vem anställer honom? Ingen tror jag. Men det finns andra jobb att söka. Han måste väl inte arbeta som journalist. Det är ingen självklarhet. För mig är det absurt att FV skrev om jämställdhet och att han själv har genom olika intervjuer i till exempel SvD ha enligt min åsikt extrema manschauvinistiska åsikter. En dr Jekyll and Mr Hyde.

    Svara

   Du är ju sjuk i huvet som tar dig rätten att gå ut och misshandla en främling för att en annan främling förtalar denna. Helt jävla störd. Så om din granne 1 säger att granne 2 är en mördare, går du dit och kastar tomater på granne 1 då och vrålar ”granne 1 är ett as, det vet jag för granne 2 har sagt det” från balkongen?

   Svara

    😂😂😂 tack för fredagens garv

    Svara

  Rätt äckligt av dig att påstå att han gör det här för att sälja fler böcker.

  Svara

   Håller med 19:18.
   Ingen vet vad som hänt. Tror inte nån av dem talar sanning. CW har blivit avslöjad med väldigt makabra lögner, och det i stort antal, så varför skulle detta vara sant?

   Det är dessutom så otroligt fult att lura sin dumnaiva svans att tro att (citat fr CW’s instagram); ”Kvinnor kan i dagens Sverige inte berätta om, eller polisanmäla våldtäkt, utan att bli anmälda för förtal”.

   Man har märkt här i detta kommentarsfältet hur detta spridit sig, och flera kommenterar och tror på fullt allvar att det är så.

   CW vill enbart ha sympatier inför rättegången och uttalar sig som ovan för att få det till att det är absurt att hon är åtalad.

   Svara

    Nej ingen mer än de två vet sanningen. Vi har bara sett deras utspel i medier. Det är det som är det intressanta här tycker jag. Speciellt det predjuserande resultatet. I detta fallet, hur grovt förtal regleras i nätvärlden. Att det måste finnas ett tydligt regelverk för den typen av ryktespridning. Det är tyvärr väldigt otydligt för många. Hur många gånger har man inte sett hur det hojtas – det är inte förtal.
    Jag bryr mig inte om någon av dessa personer, men ser dem som viktiga i en större kontext, där prosessen är viktig och medvetandegöra de för en majoritet.

    Svara

     Det finns redan flera domar i fall liknande Cissis.

     Svara

      Jo, visserligen. Men det här blir ett medialt uppmärksammat fall i ganska stor omfattning, med fokus på sociala medier. De som har stora plattformar o anser sig göra hur de vill och behagar. Några slags rättshaverister.
      Gäller generellt inte bara förtal, utan även olika rättsöverträdelser som granskas här.

      Svara

    Jag tycker inte hur män och kvinnor uppför sig mot varandra är en juridisk fråga. Jag tycker inte man ska springa till domstol och lösa relationsproblem. Det är en moralisk/etisk fråga. Redan på 60-talet berättade mina kvinnliga klubbkamrater som arbetade på Aftonbladet om sina manliga kollegor som förtryckte de få kvinnliga journalisterna. Me too har betytt mycket för att förhoppningsvis ändra på attityderna hos de män som utnyttjade kvinnor sexuellt och arbetsmässigt. Kvinnor har berättat för mig hur de fick skriva färdigt männens artiklar då de drog ut på barerna och söp. Vilken kultur! Det är inte en dag försent att det blir en ändring. Sedan undrar jag över att FV är så knäckt över att ha förlorat jobbet på Aftonbladet? Vem har inte förlorat jobbet och fått bita ihop och ta andra jobb. Alla behöver inte jobba som journalister. Jag tycker också det är fel att lösa relationsproblem genom domstol. Det vill jag inte betala skatt till. Att dessutom hålla på att hota folk om att stämma dem är inget trevligt. Som sagt är det inte en dag försent att subkulturen rensas bort från Aftonbladet.

    Svara

     Du är ju dum i huvet. Han kan inte gå ut utan att psychon som vissa här i tråden förföljer och misshandlar, kastar grejer, skriker och spottar. Vem har inte varit med om det liksom? Det får man ju ta. Kom igen när du själv blivit uthängd och hatad och hotad av halva Sverige, när dina barn blir utfrusna i skolan OCH du förlorar jobbet pga din mobbare/stalker fått så stor spridning på sitt skitsnack om dig med grova anklagelser.

     Svara

    Nej om man har ljugit och sådär förtjänar man ju heeeelt klart att bli våldtagen 😂😂😂😂😂😂 Logiken i ditt meddelande. Dör.

    Svara

  Kan du inte gräva lite i vem den här ”Estetica” är som kommenterat vidriga kommentarer hos flertalet bloggare under 10-års tid? Nu senast har Ebba skrivit ett hjärtskärande inlägg om alla kommentarer och påhopp hon har fått utstå i många år. Vem är denna sjuka person som skriver långa haranger under varje inlägg. Nu förtiden går hen mest under olika nicks, men förr var det endast under ”…

  Svara

   När hon var i farten för sådär en tio år sedan lyckades jag googla fram namnet, tror jag sökte på ”Estetica Ebba von Sydow” eller något liknande. Om jag inte minns fel var det någon på flashback som hade lyckats ta reda på vem hon var. Medelålders kvinna från Göteborg, som också verkar ha en hangup på invandrare och i synnerhet muslimer. Hon verkar minst sagt tvångsmässig.

   Svara

  Det skulle väl vara rimligt att de som sprider skvallret vidare också har ett delat ansvar för sitt delande. I den digitala tidens är det nu dessutom lättare än någonsin med bevisfrågan rent praktiskt, men också ganska viktigt att fundera över ansvaret i lagens praxis.

  Svara

  Cissi Wallin är inte flockens vitaste får heller….

  Svara

   Sofie nä verkligen inte Cissi har ju ”bara” blivit våldtagen…Vakna om du är en man…skäms om du är en kvinna.

   Svara

    Kati snälla öppna ögonen och läs något annat än Cissis instagram. Det hon berättar där är hennes påhittade version av verkligheten, där hon Helt ogenerat ljuger om allt mellan himmel och jord, för att framställa sig i bättre dager (och ganska ofta andra i sämre).

    Svara

     Alla andra kvinnor som säger att dom blivit våldtagna av honom? Dom ljuger allihop antar jag?

     Svara

      Vilka?

      Svara

      Det finns inga ”fler” som ”våldtagits”. Det är EN av Cissis mest frekvent återkommande lögner.

      Svara

  Jag har just lyssnat på hans självbiografi o fått ett helt annat perspektiv. Vilken jävla soppa det blev så många år efteråt, jo visst skulle han tänkt på det innan den ev våldtäkten men inte många som har konsekvenstänk när man är inne i partymood – oavsett drog.
  Och det är ok att hata på mig nu, jag tycker det jag tycker. Punkt.

  Svara

   Äcklig och ursäktande kommentar å alla våldtäktsmäns vägnar.

   Svara

    Ja ojsan ja så det kan bli med lite drogelidroger i systemet! Inte kan man räkna med att han ska kunna vara VETTIG då, eller minnas efter hahaha!

    Svara

  Ingen av oss vet vad som hände den där natten för typ 13 år sedan. Det vet bara de två. Som verkar vara lika goda kålsupare bägge två. Enough said.

  Svara

   Ja. Klart det är lika illa att droga och våldta någon och sen ljuga om det, som att vilja berätta om det som hänt åratal senare när man lyckats bearbeta vad som hänt. Precis samma sak.

   Svara

  Jag tror att de som försvarat CW snart kommer att få anledning att göra både dubbel och trippel pudel. Cissi är som en omvänd kung Midas. Alla projekt och alla människor hon jobbar med ruttnar.

  Svara

   Det har jag väntat på länge!

   Jag har själv material med en mängd av Cissi Wallins bluffar/lögner, styrkta av källor. Jag har erbjudit Camilla detta flera gånger, men det har inte ens bevärdigats med ett svar (men vad trodde jag, det handlar ju faktiskt inte om Bella..). Camilla uppger så fint i intervjuer, som i Mediepodden med Emanuel Karlsten, att hennes arbete är att granska influencers, och att hon själv inte ser sig som en bloggare.

   Den här sk granskningen av influencers är dock allt annat än seriös då den är starkt subjektiv och ofta personligt känslostyrd. Varför Camilla envisas med att kalla det hon håller på med för granskning är en gåta.

   Camilla bedriver en högst subjektiv skvallerblogg. Punkt.

   Svara

    På pricken sant Anonym 23.00👌!

    Svara

  Han fattar inte att det är hans HANS görande och låtande tagit dit han är. Han levde/lever i tron att iom att han skrev pk-texter i en stor aftontidning och satt i svt:s nöjespanel så var det hans rättighet att bete sig mot kvinnor som gjorde.

  Svara

   Exakt vad snackar du om? Cissi Wallin har inte behandlat kvinnor bättre än vad han har.

   Svara

  Oskyldig tills motsatsen är bevisad. Och det gäller åt båda håll, ingen är dömd för något ännu. Viktigt att skilja på dom och dom (Leif GW Persson).
  Däremot hoppas jag och tror att rättssystemet kan utvecklas i takt med vårt samhälle. Så min personliga åsikt och förhoppning är att alla parter kommer att uppleva en större rättssäkerhet efter allt som händer i Sverige och världen. Fortfarande ser man inte brottet som begås, säg en våldtäkt, som ett brott en människa begår mot en annan människa. Då skulle inte det spela någon roll att ”hon har ett rykte om sig att vara lättfotad” eller att ”han är en lovande fotbollsspelare”. I USA spelar det stor roll. Där har kvinnor en lägre status än män som bara där är rent rättsfarlig. Mannens bedrift värderas högre än kvinnans faktiska liv och välmående.
  I Sverige är och har det varit liknande men med kulturella skillnader, men jag tror att förändring sker varje gång det här uppmärksammas oavsett arena och jag tror fan att vi ska vara glada för det.
  Jag vill att min dotter främst ska ses som den människa hon är, inte att hon är ett kön. Annars finns det redan där så mycket förutfattade meningar som kommer hindra henne i livet.
  Slutligen, var rädda om rättigheten att yttra sig! Jag menar oavsett vad någon säger, har du inte gjort något så finns det ingen anledning att oroa sig, eller hur? 😉

  Svara

  Kanske se över biten där det står att ”det begångna brottet är grovt förtal”, kan verka petigt men det är ju just om det är ett brott eller inte som ska utredas under rättegången, rätt ska vara rätt där tycker jag.

  Svara

   Inget fel skriva så om man är tydlig med att det handlar om en rättegång. Och det är ju CC. ” Det ska bli rättegång. Det begångna brottet är förtal”. Att stcka in ” åklagaren anser hon gjort sig skyldig till” blir lite tårta på tårta tycker jag. Lite läsförståelse måste man ha. Om det ska bli rättegång så anser åklagaren att brott har begåtts. Kan man också säga.

   Svara

  Sen det här med att en den ene ljuger. Behöver nödvändigtvis inte vara så att någon ljuger. CW ljuger inte. Varför skulle hon göra det? Hade väl varit enklare för henne avfärda hela grejen med ungdomligt oförstånd och fyllegrej om nu hon haft behov att distansera sig från det som hände. Mannen hon anklagar för våldtäkt ljuger inte heller. Han minns inte exakt vad som hände mer än att båda var rejält berusade, och flamsiga, och att det urartade i misslyckat sex. Under åtminstone tillräckligt samförstånd. Jag tycker det låter ganska trovärdigt men det betyder inte att CW måste ljuga för det. Hon upplevde eller tror sig ha upplevt nåt annat. Tycker bara hon kunde ha varit mer exakt med vad hon anser gör mannens handling till en våldtäkt. Det har hon misslyckats med. Finns liksom inget att ta på i hennes berättelse som gör männen till våldtäktsmän. Inte ens påståendet att hon blev drogad. Behöver ju inte varit han som droga henne och om det var så blir det inte våldtäkt automatiskt för det. Och mycket mer än att hon var drogad och befann sig som i en dimma med en sexuellt aggressiv man minns hon inte. Låter också trovärdigt men skulle knappast räcka till fällande dom vid en prövning. Ingen ljuger och detas berättelser hakar i varann på ett märkbart sätt så dom nästan är otvistiga i sakfrågan. Det handlar om partyfylla och impulssex och dåligt omdöme i grova drag. Det enda som skiljer är att den ena anser det var våldtäkt medan den andre inte gör det. En fråga ingen av dem äger utan det hade varit en uppgift för domstol att avgöra.

  Svara

  Tror att han vill få alla som hängt ut honom som något han själv upplever sig inte är och aldrig heller ha varit. Ganska enkelt egentligen, killen vill ha sitt liv tillbaka och hur kan han få det om de som svärtat ner hans namn så hårt och länge skulle kunna gå fria med det.

  Han vill bli friad i en modern häxprocess där samhällets många starka röster stått riktade mot honom & detta helt utan något bevis. Behöver det vara svårare än så?

  En våldtagen mans heder vad är den värd? Alltid något att skratta åt? Att håna? Våga tänka tanken för en enda liten stund. Många vågar ofta inte det, de ställer sig oftas på den starkaste sidan, som så ofta i alla häxprocesser. (vars utseende, förlopp och utfall skiftat genom tidevarven)

  Svara

  Mannen ifråga har ingen rätt att begära att åklagaren ska kräva skadestånd av de två nämnda kvinnorna, för vad åklagaren ska göra är att fokusera på själva brottmålet, och sköts detta korrekt vilket det bör göras då media stenhårt bevakar varje ord som åklagaren säger, då ska domstolen avskilja målsägarens krav från själva brottmålet och sedan får målsäganden själv stämma de nämnda kvinnorna som han kräver skadestånd av i en civilprocess som han själv får betala.

  Svara

  Vad åklagaren anser är väl knappast relevant? Åklagaren anser ju såklart att ett brott har begåtts, det är åklagarens jobb, det betyder ju inte att det som åklagaren anser har hänt är vad som faktiskt hänt. Det handlar inte om läsförståelse, det handlar om språkbruk och vilka signaler det sänder ut.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.