Magdalena Graaf och skäggbarn

Jag kan villigt erkänna att jag ryckte till en smula när jag läste det här inlägget av Magdalena Graaf, där hon använder ordet ”skäggbarn”. 
Antingen vet Magdalena betydligt mer än jag gör om hur det här ordet kan användas, eller så känner hon inte till någonting alls och inser då inte heller att det är ett kränkande uttryck som myntades av Oleg Datsishin från SD Halmstad.

Jag skulle gissa att det är sin son Lance och/eller hans kompisar som hon menar i det här inlägget, då han visserligen är hennes barn, men samtidigt är gammal nog att ha just skägg.
Så hon har ju inte fel i sak – ett barn med skäggväxt – men borde kanske ha valt ett annat ord som inte är riktigt lika förknippat med Sverigedemokraterna och rasism?

Överdriver jag här?
Det gör jag kanske?
Är det här en trampmina som skapats och utplacerats enbart baserat på människors rädsla för att säga fel,  kränka någon och/eller inte vara tillräckligt PK eller är detta någonting man absolut ska reagera på?

Vad tycker ni?
Vad som kopplas till verbala trampminor verkar ju ändras lite från dag till dag, så ingen kan ju gå riktigt säker även om man anser sig ha rätt bra koll.
Det som var okej igår, kan explodera i ditt ansikte idag utan minsta förvarning, oavsett hur mycket du än tassar på tå…

Jag har tidigare skrivit om ämnet HÄR om någon är intresserad.

174 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  nä… detta känns som något lovette skulle nappa på men inte du. 🤷 orka bry sig.

  Svara

   Håller med. Gäsp

   Svara

   +1

   Svara

   Sorry för OT – gillar inredning och i mitt IG-flöde dyker Maggan Graaf upp på Sköna Hem.
   Shiiit, kände knappt igen henne. Så mycket botox & fillers a la Hollywoodfru.
   Tycker mest att det är tragiskt!

   Svara

  Så länge hon inte har ett gäng invandrarpojkar som hon brukar ge smoothie på morgonen så menade hon självklart inte något rasistiskt utan syftade på sin unge

  Svara

  Får snart inte skoja nåt. Detta känns rätt långsökt.

  Svara

   …i det här jävla landet.

   Svara

    ..längre!

    Svara

     Svääärje

     Svara

  Snacka om att göra en höna av en fjäder!

  Svara

  Har du börjat köra Bella-style? Dvs försöka provocera?

  Svara

  Hennes bästa vän Mona sköter kommentarerna sedan en tid tillbaka. För ingen får säga emot henne för då får hon sådana här utbrott. Kan inte vara lätt att leva i samma hus som Maggan.

  Svara

   såg ”Anders knackar på” när han var hos Hannah och hon sa att hon inte vågar säga emot Maggan för då kan det bli så att dom inte pratar alls på flera månader

   Svara

    ”Då krävs det inte mycket för att jag ska fräsa tillbaks. Explodera rättare sagt”
    Får intrycket av ett slags kaos alltid puttrar under ytan på henne.. En pålagd käckhet som kan flippa ut till ett totalt meltdown på två röda..

    Svara

     Ja, det är mycket bakom både Magdalena och Hannahs fasader….

     Svara

   Känns som Magdalena Graaf har så mycket hat inom sig, samtidigt som hon inte tillåter att någon ifrågasätter eller att någon har en annan åsikt. Det är liksom hela tiden som att hon vill vara upprorisk (som en tonåring) mot hennes bloggläsare. Håller med, kan nog inte vara lätt för varken barnen eller Filip som bor under samma tak som henne.

   Svara

    Känns som hennes blogg-kommenterare har så mycket missunnsamhet inom sig. Gnäller, klagar, anklagar.
    Det är DE som är problemet, snarare.

    Svara

   Har slutat läsa Maggans blogg, då det är Mona som läser mitt ev. inlägg.
   Hon är inte trevlig och jag tycker att hon kan hålla sig på sin blogg då kan jag enkelt slippa henne.
   Såg att hon också brett ut sig på 13 barnsmammans blogg med ett inlägg.
   Håll dig i din blogg för fasen.

   Svara

  Vem bryr sig egentligen? Alla förstår vad hon menar och man behöver inte leta fel hela tiden. Bara för att nån människa använde ordet på ett kränkande vis så behöver det ju inte förbjudas….

  Svara

  Skäggbarn är ett så jävla märkligt ord. Associerar det med nån Ove på landsbygden som har 0 kunskap om dagens globala samhällsstrukturer och rörelse, och heller inte vill sätta sig in länders diplomatiska kriser och inblandningar i krig (varför man faktiskt inte kan ”hjälpa på plats”..). Han vill bara köra sin pruttVolvo, äta sitt isterband och handla på ica utan att bli besvärad av att träffa på människor med annan etnisk bakgrund, få kritik för att han pruttar ut Co2 eller gör val som är dåliga för miljön (”men det får man väl inte säga i det här jävla landet längre?”). Ridå.

  Svara

   Så ett öknamn för det kända pch bevisade fenomenet vuxna män som ljuger ner sin ålder- ger dig anledning att hoppa på människor på laglydiga människor på landsbygden? Ljust detta skeva narrativ utarmar den svenska intellektuella mullan.

   Svara

    Jag är stockholmare och har ytterst begränsade erfarenheter av landsbygden, men blir lika upprörd varje gång folk ska dumförklara befolkningen på landsbygden. Storstadsbor måste sluta se ner på och ha fördomar om landsbygden.

    Att prata rasism samtidigt som man uppenbarligen ser ner på/pratar illa om/dumförklarar landsortsbor är ju så så puckat att man blir alldeles matt! Jösses alltså. Blåser rätt ihåligt i din skalle va?

    Svara

    Den svenska intellektuella mullan, haha 😂

    Svara

   Du är inte ett dugg bättre än ngn som använder det ordet, så fördomsfull som du är…

   Svara

   Jag KOMMER från landsbygden själv och baserar detta på egna iakttaganden. Sorry to dissapoint.

   Svara

   Lantisar e dumma och stadsbor så intellektuella allvetande globalistiska pannbensgåvor till dåm på landet.

   Svara

  Fast jag hajade också till när jag läste rubriken. Det ordet är, för mig, väldigt starkt förknippat med något rasistiskt. Jag skulle inte använda ordet själv.

  Svara

   Håller med! Bara så onödigt att använda det ordet.

   Svara

   Det är inte rasistiskt att påtala att kejsaren inte har några kläder, det är en ett ord som väldigt väl förklarar fenomenet vuxna män som låtsas att de är föräldralösa tonåringar som sen kallas barn för att spela på känslosträngar.

   Svara

    Det här var faktiskt det 1a dåliga inlägget av Camilla. Och fruktansvärt pk. Stora delar av Stockholms polisen använder ordet skäggbarn och det betyder vuxna män som barnlajvar. Sveriges kommuner går på knäna, men camcam går igång på att graaf använder ordet skäggbarn! Nej det här var ett onödigt inlägg av Camilla…

    Svara

     Skrämmande retorik som aldrig borde anses rumsren. Precis som man inte ska använda nedlåtande epitet som obildade, outbildade och icke världsvant folk i Foppatofflor om de som förespråkar orden som beskrivs ovan.

     Svara

   Rasistiskt? Snarare realistiskt va? För det är precis exakt vad de är?

   Jag gissar på att du är en sådan som vill kalla mörkhyade personer för ”maximalt pigmenterande”

   Svara

    Retard

    Svara

     moget och konstruktivt svar. Påhopp tar man till när man inte har något annat att komma med.

     Svara

      Eller så inser man att det är meningslöst att diskutera med idioter som dig.

      Svara

       Och då låter man helt enkelt bli att svara överhuvudtaget. Att bara komma med påhopp är inte speciellt funktionellt.
       Antingen är man med och diskuterar eller så låter man bli och då säger man ingenting alls. Man kan inte ha kakan och äta den samtidigt liksom.

       Svara

    Maximalt pigmenterade 😂

    Svara

    Snarare att det är bättre om det börjas talas mer respektfullt om medmänniskor. Att göra egna, bisarra ”förslag” gör att du inte tas på allvar btw.

    Svara

   Ja, det är lite som att envisas med att säga n-ger ”för hen är ju visst svart”! Det är onödigt att använda kränkande ord oavsett hur man använder dem. Hennes bästis omtalar sin egen dotter som talibanen och Magdalena kallar sina för skäggbarn, två trevliga tanter det där.

   Svara

    Tänk, ingen av tanthatarna behöver ens läsa deras bloggar 😁

    Svara

  Känns överdrivet

  Svara

  Även fast Magdalena inte menade något illa med hennes ordval utan verkligen syftade på hennes egna son så tycker jag att man idag i Sverige har lättare för att använda ord som är rasistiska. Det har liksom blivit mer normaliserat att vara säga sina fördomar.

  Svara

   Men skojar du nu. 🙄 Tycker dagens Sverige ser helt tvärtom ut än vad du skriver. Aldrig nånsin har folk varit så dömande eller så snabba att ge rasiststämpeln på folk. Bara titta på det här inlägget! Hade inte varit en diskussion ens för ett antal år sedan. Under säg 80-90-tal reflekterade ingen över rasistiska ord, det var avsikten som räknades. Vi spelade n-gger på rasterna och åt n-gerbollar till mellis och de flesta gjorde inte ens kopplingen till rasism eller hudfärg.

   Det var bara ord. De hade fått nya betydelser, nästan.

   Ingen värdering i om det är bättre eller sämre och jag själv använder definitivt inte sådant språk idag – för oavsett vad man vuxit upp med, så kan man faktiskt lära sig, utvecklas, och behöver inte alltid sträva emot… (”Men jag har ju ALLTID sagt n-gerboll” är liksom inget bra argument för att fortsätta uttrycka sig så idag) – men så var det liksom.

   Så nä håller inte med. Att det skulle vara ”normaliserat” att uttrycka fördomar. Tvärtom blir du dömd på en gång om du inte har det senaste korrekta i ditt ordförråd. Handikappad, funktionshindrad, funktionsnedsatt, eller har man rent utav en funktionsvariation? Det är svårare än nånsin att navigera sig i språket idag – och lättare på samma gång eftersom nån annan berättar för oss vad som är okej för dagen, vi behöver/får inte ens tänka själva alla gånger. (Medierna har sån enorm makt att de kan svartlista ord från en dag till en annan. Det är snabba svängar ibland. På gott och ont.)

   Svara

    Det heter faktiskt inte n-gerboll, det heter basket

    Svara

     😅😅😂

     Svara

    Fast att att säga att det inte las nån värdering i rasistiska ord är fel. Om ni spelade n*igger som du säger, så handlade just om att ingen vill bli n*gger.

    Svara

   Tvärsom! Det är nästan svårt att prata/skriva alls för allt är ju typ rasistiskt nu för tiden 😅

   Svara

    Du behöver bredda ditt ordförråd.

    Svara

    Rasist är ett urvattnat ord

    Svara

     Det håller jag med om. Tyvärr. Verklig rasism riskerar att tas på mindre allvar om man förstorar upp saker som uppenbart inte handlar om rasism. 🙄

     Svara

   Men skäggbarn är inte en fördom.

   Svara

   Och då använder man orden om sina egna barn? Knappast va. De rasistiska benämningarna och språkbruket har ökat, men används väl exakt tvärtemot som i detta fall.
   De används för att trycka ner människor man av rasistiska anledningar anser sig vara överlägsen.
   Så det är ju något helt annat?
   Har aldrig hört talas om att vita personer börjat använda rasistiskt språkbruk på sina nära och kära, som en konsekvens av ökade rasismen i samhället.

   Svara

  Man kanske ska använda uttrycket för att ta udden av det?

  Svara

   Håller med. Som dotter, syster, barnbarn, mamma och vän till skäggbarn så tycker jag att det skulle vara bättre att plocka bort laddningen. Vill inte känna att de jag älskar är offer som tar illa upp av ett ord som mest låter som en synonym till en man i sin ungdom eller äldre.

   Svara

  MG är inte rolig längre

  Svara

   Nä och det har hon aldrig varit!
   Förväxt tonåring så inte konstigt hon inte har pli på sina tonåringar hemma – blir svårt när barn ska uppfostra varandra.

   Svara

   Jag tycker hon är grym! Hon kör sin grej. Har energi och power.

   Svara

  Ja, du överdriver. Herregud vad ängsligt och PK.

  Svara

  Nä överdrivet…hon menade ju såklart sina vuxna barn. Tyckte det var ett rätt roligt uttryck, visste inte ens om att det var kopplat till sd och rasism🤔

  Svara

   Det är inte kopplat till sd och rasism, det är kopplat till kriminella män som utger sig att vara minderåriga pojkar.

   Svara

    Skönt att du visade ditt rätta ansikte här i kommentarsfältet, Anonym 12:24 🙂

    Svara

     Håller med. Otroligt skönt att veta att inte alla som kommenterar här har fallit för den största asylbluffen genom tiderna.

     Svara

      berätta gärna vad ”asylbluffen” är för nåt. Så trött på att man har normaliserat rasism till den grad att gemene man tror att det är nåt konspiratoriskt med att fly sitt land och söka asyl i ett tryggare land. Sorgligt hur många som anammar det här tänket. Hoppas ni aldrig tvingas göra samma val i livet.

      Svara

       Att vara kritisk mot att vuxna män som utger sig för att vara barn får i stort sett obegränsade resurser ur det offentliga och får uppehållstillstånd i direkt strid med gällande lagar är inte rasism.

       Svara

        Uttrycket har skapats av att det naiva landet Sverige verkar ha trott att man inte behöver göra någon kontroll på de som kommer hit och ta deras egna uppgivna ålder för sanning. Detta har resulterat i att tusentals vuxna män har skrivits in som 17-åringar i vårat system och de som jobbat på migrationsverket har inte ens fått ifrågasätta detta. Också varit en hel del fall som tex våldtäkter då vuxna män har blivit bestraffade som minderåriga vilket är sinnesjukt.

        Svara

         Det är inte sant att handläggare inte får ifrågasätta. Många blir uppskrivna i ålder.

         Svara

          Numera ja, så var det inte innan. Finns otaliga vittnesuppgifter som kommer från anställda på migrationsverket att dom inte fick ifrågasätta den uppgivna åldern även om det var uppenbart att de var vuxna män.

          Svara

           Åldersbedömningarna börjades ju inte tillämpas förens 2017 och visade då att över 80% av alla som testades var över 18 år. Frågan är ju då hur många som redan har fått uppehållstillstånd på felaktiga grunder?

           Någon som minns tandläkaren som blev anmäld och ruinerad för att han hade slagit larm om att det va vuxna män, trots att tandläkarna hade fått rekommendationer om att dom skulle anmäla.

           Jo så var det visst innan. Man gjorde okulär besiktning.

           Hur tycker du att det har gått med den då?
           På Migrationsverket var linjen att godta den ålder de uppger, om de inte ser ut att vara över 40 år gamla. Rätt uppenbart också sedan man började med den medicinska bedömningen att över 80% visade sig vara med marginal över 18 år gamla.

         Också, källa på att vuxna män blivit bestraffade som minderåriga?

         Svara

           ”I fallet som UG tar uppgruppvåldtog fyra utländska medborgare en 23-årig kvinna med stora inslag av våld. Polisen kallar våldtäkten ”nästan sadistisk”.

           Männen kom undan med ungdomsvård, en av dem slapp straff överhuvudtaget.Senare uppdagades genom Interpol att två av dem var över 20 år.

           Det finns andra exempel.

           Ett är våldtäkten på en 13-årig flicka i Mariestad, där gärningsmannen uppgav en lägre ålder än på sitt hemlands pass. Vid oklarheter godtogs den lägre åldern utan åldersbestämning och han slapp därmed fängelse.

           Mordet på en 22-årig kvinna på ett hvb-hem begicks av en ensamkommande som uppgett att han är under 18 år men som efter bedömning visade sig vara vuxen.”

           Tack för källor. Det låter ju helt sjukt men det verkar ju som tur är inte vara så vanligt ändå.
           I övrigt är jag den första att hålla med om att hela situationen med ensamkommande har varit enormt problematiskt. Men jag har ändå noll tolerans för uttrycket skäggbarn. Det är ett hatiskt och hånfullt uttryck och är inte till för att belysa problemet utan för att degradera människor. Vilket aldrig är okej.

           Ja det är förfärligt rent ut sagt.
           Det du också får tänka på är att det där är ju bara en del av dom fall som uppdagats. Mörkertalet lär vara stort med tanke på hur många som kom och hur många som vi godtyckligt accepterade deras egna angivna åldrar. Jag klandrar inte heller de unga män i åldrarna strax över 18 som utnyttjade sin chans till att få fördelar genom att påstå sig vara yngre för att få större möjligheter till att stanna. Det är ju en del i den mänskliga självbevarelsedriften. Men att inte politikerna har klarat av att göra någonting åt detta tidigare är inget annat än en ren skam.
           Också att vi inte utvisar dömda våldtäktsmän för att dom uppger sig komma från ett land från Afghanistan för att det är osäkert där. När dom i själva verket har kommit från Iran. Sen tycker jag såhär. Jag bryr mig mer om att vi ska ha det säkert här på våra gator än hur den dömda våldtäktsmännen eventuellt får det.

           hur Definierar man vanligt tänker jag. Finns många exempel på dom nyhetsajterna som är ”förbjudna”. Jag tycker inte det är så ovanligt längre. Inte så ovanligt som det borde vara.

          Enligt åklagaren visade knivmannen ”särskild hänsynslöshet och råhet genom att använda en kniv och då knivvåldet riktades mot målsägandens huvud”.
          Han greps på plats men eftersom han enligt Migrationsverkets handlingar bara var 15 år gammal överlämnades han till socialtjänsten i Järfälla kommun och en insats startades av kommunens enhet för ensamkommande barn.
          I början av mars förra året kom svar från Interpol i Rabat i Marocko: Knivmannens fingeravtryck identifierade honom som en man född 1986 – och han var därmed 31 år gammal och med god marginal straffmyndig vid tidpunkten för brottet. Om hans riktiga ålder varit känd hade han häktats och dömts till ett långt fängelsestraff.
          å Interpol i Stockholm är fallet med mannen som halverade sin ålder och blev en pojke inom rättsväsendet bara en del av ett större problem under senare år.
          – Jag har identifierat närmare hundra personer gentemot hemlandet, där de i snitt hävdat sig vara cirka fem år yngre än de egentligen är. Dels för att helt undgå lagföring eller för att på grund av låg ålder få lindrigare påföljder, säger en operativ handläggare vid Interpol.

          källa: https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/knivmannen-halverade-sin-alder-slapp-straff/

          Svara

         Källa på det

         Svara

       Melina//
       9 000 unga afghaner har blivit en av valrörelsens mest laddade frågor.
       Regeringens nya lagförslag om ensamkommande ger dem rätt att stanna i Sverige, trots att de saknar skyddsskäl.
       Men vilka är de? Vad vet vi om dem?
       Expressens granskning visar bland annat:
       • 99,4 procent är män.
       • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
       • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
       • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.

       källa: https://www.expressen.se/nyheter/qs/de-9-000-afghanerna–vilka-ar-de-egentligen/

       Svara

        Detta är en del av asylbluffen Melina. Förstår inte riktigt hur du menar att det är att normalisera rasism att kunna prata öppet om vilka fel som har begåtts så att man kan rätta till dom. Tycker att det är mer sorgligt med människor som tycks vara totalt resistenta mot fakta.

        Svara

    Det ena utesluter inte det andra.

    Svara

    När jag hör ordet Skäggbarn tänker jag på flyktingbarn som man inte vet åldern på… dom utger sig för att vara minderåriga men ser ut som 25 och är papperslösa så det går inte att kontrollera.

    Svara

    Vilket man (om man inte är rasse eller sd:are) brukar kunna diskutera och också kritisera utan att använda uttryck som skäggbarn..

    Svara

     Nej det brukar man inte kunna.

     Svara

      Jodå det går alldeles utmärkt!

      Svara

    12:24 så får man väl inte uttrycka sig, då är man rasist (ironi från min sida).

    Svara

   Jag har aldrig hört uttrycket tidigare så jag hade absolut inte reagerat, istället förstod jag direkt vad hon menade.

   Svara

  Tycker Maggans språk överlag är på rätt låg nivå… Som i programmet Arga Snickaren där hon så klart måste säga nåt om ”onani-rum”. Vi har ju redan fått detaljerade beskrivningar om sexeffekterna av hennes piller på burk. Har man barn i känslig ålder, som förmodligen tittar och hör allt, kan man kanske tänka till två ggr? Eller som när Mona kallar sin dotter Talibanen offentligt..
  Tycker de bägge passerar gränser för vad som är ok..

  Svara

   Då får du låsa in dina barn tills dom klara av dagens klimat.

   Svara

    Hur man beter sig som förälder/förebild har inget med dagens klimat att göra. Vett, sans och språk börjar hemma, så de bättre kan klara ”dagens klimat”.

    Svara

   Eller så kan de som producera programmet klippa bort den meningen, här tycker jag felet faktiskt ligger hos kanalen och inte Maggan.

   Svara

    Tycker mest hon kan stänga sin mun faktiskt..

    Svara

     En ny generation snöflinga gissar jag.

     Svara

     Hon kan inte stänga sin mun då läpparna är fulla av fillers. Maggan kallar det för brosk, men det heter fillers.

     Svara

  Äsch, man fattar ju vad hon menar. Tycker inte man behöver göra en grej av detta

  Svara

  Fast barnen var ju inte barn de var vuxna män så lite sanningshalt finns det i uttalandet!

  Svara

  Själv kopplar jag samman skäggbarn med något helt annat än mina egna tonårssöner och deras vänner. Hade därför inte använt ordet om dem då det betyder något annat för mig.

  Vill maggan kalla sina barn och deras vänner för skäggbarn så rullar dock mitt liv på som vanligt ändå..

  Svara

  Men då är väl Magdalenas användande av ordet något positivt?! Att hon förändrar den negativa innebörden och istället ger ordet en betydelse som INTE är kopplad till rasism – reclaimar ordet!
  Det finns inget historiskt förtryck laddat i själva ordet (svårare att reclaima t.ex. N-ordet och koppla det till att betyda något annat), det är nykonstruerat, men är det förbjudet att använda? Tänker att det blir väldigt jobbigt om man kan kidnappa ett nyord för sig själv, så ingen kan använda det igen. Om jag hittar på ordet Bellaballong, som skulle kunna representera luftslottet Bella har byggt och som snart exploderar som en ballong, men jag paxar det i betydelsen att man fyller en ballong med giftiga växten Belladonna…då blir det jobbigt i kommentarsfältet eftersom ”Bellaballong” annars skulle vara ett väldigt användbart och beskrivande ord (precis som skäggbarn, jag ser det fjuniga skägget framför mig, det är åldern efter tweenie och tonår, när man är vuxen och ändå ett barn).
  Tänk om man gör detsamma med ett vardagsord? Om Jimmie Åkesson trycker ett ord på sina valaffischer, blir det tabu för oss andra då eftersom det blir så starkt kopplat till honom? I så fall föreslår jag att han tar ordet ”byrå”, för det ordet skulle jag klara mig utan. Vilket himla skumt ord, egentligen – säg det högt massa gånger på raken: byrå, byrå, by-rå, byråååå!

  Svara

  För mig är det i samma klass som att säga negerboll. Onödigt.

  Svara

  Jag tycker det var ett utmärkt användningsområde om vuxna söner när dom är störiga. Bättre än orginalanvändningen.

  Svara

  1. Hon vet innebörden av ordet och skriver endast för att provocera= cash

  2. Hon vet inte innebörden av ordet.

  3. Hon vet innebörden av ordet och använder det medvetet för att hon är rasist.

  Pick one and move on

  Svara

   Men vad är innebörden av ordet då? Bestämmer du att det är ”rasistiskt”?

   Svara

    Bestämmer du att citroner är gula?

    Svara

     Vad är det för rasistiskt att benämna vuxna män med skäggväxt som låtsas vara barn för skäggbarn? Jag tycker ordet fångar in fenomenet väldigt väl. Tröttsamt med detta urvattnade av ord.

     Svara

   Skäggbarn må vara nedsättande, men rasistiskt är det inte.

   Svara

  Varför skulle man inte få kalla sitt eget barn ett skäggbarn?

  Svara

  Det är ju ”skäggbarn”/ensamkommande män…..

  Svara

  Hennes blogg har gjort sitt. Sen behöver man ju inte överreagera

  Svara

  Det enda roliga i sociala medier just nu är att Jennifer Aniston skaffat instagram och alla i vänner skickar massa repliker till/om varandra.

  Svara

   Hehehe oj så skoj!
   Finns det verkligen INGET någonstans i hela världens sociala medier som är roligare än det?
   Själv har jag stött på minst 24 saker bara idag.

   Svara

    Nej? Är sjukt kul. Jennifer svarar att hon och Ross är ”on a break” just nu. Om någon undrar hur det går för dem. 😊😂

    Svara

     Om man gillar Vänner så kanske det är sjukt kul…

     Svara

      Japp. 😊 Ni andra är ju faktiskt fria att ha andra åsikter om vad som är kul. Vad är problemet?

      Svara

     Det var väl roligt för 15 år sedan ungefär

     Svara

      Lika kul nu. 🙂

      Svara

      Ett tips till dig i all välmening – följ inte Jennifer.

      Svara

       Det gör jag inte heller🤷‍♀️

       Svara

      Eh, gå och bajsa så ska du se att det släpper. 🙂

      Svara

       Får man samma humor som när man var 13 om man skiter?

       Svara

        Nej men du får ut pinnen som skaver som gör att du inte kan låta andra ha roligt. 🙂

        Svara

         Skratta på ni. Ni får skratta åt vad ni vill. Att jag tycker att ett gammalt skämt från förra årtiondet inte är roligt idag betyder inte att ni inte får tycka det, eller hur!? Vi kan nog klara av att leva i samma värld ändå.

         Och nej, det var inte jag som skrev 12.53…

         Svara

    Är ju det största som hänt senaste dagarna. Hon kraschade instagram och slog rekord i följarantal.

    Svara

     Snabbast till en miljon följare någonsin.

     Svara

    Oj vad negativ. Du kan inte låta andra tycka något är roligt eller?

    Svara

   Jag har så mycket fördomar om människor som fortfarande tycker att vänner är roligt.

   Svara

    Jaaa för Jennifer är ju enbart vänner…..?

    Svara

     Sa jag det…?🤔

     Svara

    Tycker människor som dömmer andra efter musik, film och tv smak är rätt fjantiga.
    Ungefär lågstadiet.
    Men men vi är alla olika hurra!

    Svara

     Du har säkert inga fördomar 😂

     Svara

      Massor

      Svara

    Kom över det, alla har inte samma humör.

    Svara

   TIL kommentera enbart vad du tycker är negativt här inne. Tycker du att något är roligt så säg det inte, folk blir kränkta.

   Svara

    Blev du kränkt?

    Svara

     Kränkt är fel ord, snarare bekymrad över klimatet här inne. Måste vara sorgsna ensamma personer.

     Svara

      Ja, det märker vi ju tydligt under öppet spår.

      Svara

  Besynnerligt inlägg överlag. Jobbar ”tant Kurva” inom flyktingmottagningsrelaterad verksamhet?

  Svara

  Ahh, hon menar ”mansbebis såklart!

  Svara

  Tröttsamt att kränkta och sekundärkränkta människor kidnappat så många svenska ord.
  Snart får alla börja prata fikonspråket istället för att ha ryggen fri åt alla håll.

  Svara

   Ordet skäggbarn fanns inte i vårt svenska språk för ca 7 år sedan och det var just SD som myntade detta nya ord.
   Och benämningen är inget annat än rasistisk för att beskriva ensamkommande pojkar/män i negativt syfte.
   Man har väl aldrig hört någon beskriva en man som : ett trevligt och omtänksamt skäggbarn!

   Svara

    Och enda anledningen till det vara att vi för 7 år sedan inte hade en stor flyktingström med vuxna som ljög om att de var barn.

    Svara

     Jamen kalla dem för det då! Man måste inte använda nedsättande och hånfulla termer bara för att det går. Så fruktansvärt obildat.

     Svara

      Haha

      Svara

  MG har humor tycker jag, men då är jag ju jämnårig också. Hon kanske inte är den vassaste kniven i lådan och slänger sig med uttryck som i vår enormt bajsnödiga PK-värld skapar stormar i det lilla vattenglaset. Tycker givetvis att vi inte ska slänga oss med rasistiska ord eller tillmälen, men allvarligt, kan vi inte bara slappna av och ta oss förbi utan att dra på de kränktas sirener när det råkar hända någon endaste gång? Som detta uttalande som vem som helst fattar att det var hennes eget barn hon syftade till. Sluta gör allting till politik och offermentalitet. Testa. Bara gör det.

  I övrigt måste jag bara säga att jag numera även börjat läsa Mys blogg enbart för kommentarernas skull. Herregud alltså. Camilla, du måste skriva om Moa=My? Hon avslöjar ju sig själv gång på gång i sina egna kommentarer. Helt sjukt pinsamt nu de senaste dagarna. När andra ifrågasätter grävs gropen ännu djupare. Där snackar vi också någon som inte tillhör Sveriges begåvningsreserv. Jisses…

  Svara

   MGs blogg är inte kul längre. Har läst den sen 2009 då var den jättekul.
   Nu ska det bara provoceras.

   Svara

   Extra kul är att när My är ute och flyger då kommenterar inte Moa😉

   Svara

  Jag tänkte inte alls på SD utan en mamma vars tonåring anser sig själv är vuxen,
  i många sammanhang men innerst inne är fortfarande beter sig som,
  ett barn som får utbrott på morgonen.
  Klockrent då med ordet skäggbarn.

  Svara

  Är ju bra att reclaima och avväpna ordet så det inte längre specifikt syftar på unga flyktingkillar.

  Svara

   Det har aldrig gällt unga flyktingkillar, utan äldre flyktingmän.

   Svara

  Haha var är alla PK-människor nu som den här bloggens kommentarsfält annars kryllar av😂

  Svara

   Tänkte precis samma sak😂

   Svara

  Skäggbarn är ett ord som Magdalena har använt sig av länge. Rätt eller fel. Inget jag reagerat på tänker att det i sammanhanget handlar om tonårspojkar.

  Svara

  MG vill säkerligen få upp sina blogg lite högre än plats nummer sex. Camilla alltid i topp! https://www.bloggportalen.se/BlogPortal/view/Home

  Svara

  Maggan och Hanna är så otroligt fascinerande nästan i paritet med Booken. Men egentligen är allt bara så tragiskt då dom skall föreställa vuxna men agerar som pubertala tonåringar. Båda påminner en hel del om min dotter och hennes kompisar då de var kring femton år. Fotografier med plutande läppar( här har M och H dock även fillers) fötter som vinklas inåt för att åstadkomma det rätta mellanrummet mellan benen. Lättirriterade och konstant kränkta när man egentligen bara påpekar en självklarhet. Nu tycker jag dock Maggans förstärkning av sin smala kropp, genom att ta bilder med konstiga vinklar där benen ser ut att tillhöra en 10 åring, är riktigt sjuka och smaklösa. Allt är också så cyniskt då det bara handlar om att kränga skit till folket. När man går in på bloggen är det som att titta på något som man vet att man inte borde titta på, typ som en trafikolycka. För detta kan ju inte sluta bra och nu en serier där unga tjejer skall få en uppfattning om att det viktigaste i livet är utseendet. Att man är smart, duktig i skolan och en snäll person verkar ju vara sekundärt i deras värd.

  Svara

   Tänkte på när Hanna var med i ”Anders knackar på” tyckte att hon var riktigt oanständig när Anders frågade vart han skulle sova, och hon svarade ”du ska sova hos mig”. När han bestämt svarade NEJ, det ska jag inte! Så fnissade hon nervöst och svarade ”nä det ska du inte”. Ingen respekt för Anders och hans fru, även pinsamt för hennes tonårsbarn.

   Svara

    Men snälla 21.43, nog förstår du att det är inskrivet i manus?
    Du tror väl inte att Hanna raggar på Anders?? I programmet???

    Svara

     22:57 Nej, det är inte inskrivet i manus. Känner en person som jobbar inom media som berättat.

     Svara

  Men fy vad löjligt att du skriver ett sådant här inlägg överhuvudtaget!! Du medverkar ju själv till rasism genom att påstå att ordet ”skäggbarn” får man inte uttrycka för att det skulle ha något med SD att göra?? Men ge er nu!!!!! Ha en sak klart för er alla som märker ord! Man får uttrycka sig precis som man vill inom rimliga gränser så klart!!! Och det är inte straffbart att säga ordet ”skäggbarn”. Detta iakttagande är bara TRAMS och inget annat!!! Har du inget annat intressantare skvaller att komma med så lägg ner den här portalen!!! Den börjar bli barnslig och oerhört omogen!

  Svara

  Trodde att det var hennes man hon syftade på, att han betedde sig som ett barn, men som har skägg

  Svara

  Ja, jag tycker det får finnas nån gräns för hur lättkränkt man får vara. Hon menar sin son. Det var ingen farlig kommentar alls.

  Svara

  jag blir mer irriterad på att hon låter skäggbarnen bo hemma. Curlar dom och ger dom smoothie på morgonen. Så jävla bortskämd här han.

  Svara

   Och dessutom svär dom åt henne, samtidigt som hon curlar dom.

   Svara

  Otroligt löjligt att reagera på, herregud någon måtta får det vara

  Svara

  Jag uppfattar inte Maggan som särskilt bildad eller intellektuell och tänker därför att hon sannolikt åsyftade sina tonårsbarn.

  Svara

  Kanske lite överdrivet men Maggan jag har å andra sidan många ggr tyckt att Maggan är rasistisk. Många meningar på den där bloggen genom åren som låter riktigt SD:aktigt.

  Svara

   Nog kommer vi ihåg hennes provokativa lilla sång om Indianer…?

   Svara

  Herregud, vad spelar det för roll om någon Sd-person använd samma ord.
  Slappna av, låt henne säga skäggbarn utan att sätta på en SD-etikett på henne.

  Svara

  Scrollar man igenom kommentarsfältet här får jag en bild att det här var inte så farligt, t o m ett bra ord att använda. Jag blir lite chockad över den stora mängden som är överens om det. Speglar inte alls den verklighet och omgivning jag känner. Jag upplever att det inte känns ok i magen med sådan vokabulär i mitt umgänge för man har det i sig att det inte hör till god ton att använda nedvärderande ord. Man kan angripa det man anser är problematiskt på betydligt mer sofistikerat vis.

  Svara

  Hade ingen aning om att skäggbarn är rasistiskt, aldrig hört eller läst det ordet någon annanstans än på Maggans blogg när hon är irriterad på de äldre sönerna.

  Är det ett nyare uttryck eller bodde jag under en sten innan jag flyttade från Sverige för 15 år sedan?🤔

  Svara

   Det myntades i samband med den stora flyktinginströmningen 2015 av människor som ifrågasatte flyktingars ålder. Främst afghanska killar i 15, 16, 17 årsåldern kallades skäggbarn med insunation att de ljög om sin ålder och i själva verket var vuxna män.

   Svara

  Ordet klingar illa i mina öron oavsett vem man avser.
  Förstår inte det roliga i att kalla sina egna barn för det.
  Känns som om många glömmer bort hur det kändes att vara tonåring.
  Tror inte en yngre MG skulle uppskattat det själv.

  Svara

  Maggan trampar ofta många på tårna. Jag tror det är avsiktligt så egentligen är nog det bästa att inte kommentera alls eller ens bry sig. Ibland undrar man om hon ens är nykter när hon lägger ut vissa saker 😂❓
  Men en grej funderar jag över. Tyvärr frångår jag lite av mina egna principer här genom att inte hålla mig till inlägget, men… man törs ju inte skriva så mycket på hennes egen sida numer då ju ”Mona” är moderator och det tyvärr verkar som det är mest trevligheter som släpps igenom.
  Hursomhelst, både Maggan och hennes syrra har ju varit mulligare förr och 1. Varför är bådas ben så himla SMALA? Jag gått ner över 40 kilo men inte är mina ben som tändstickor för det.
  2. Nya inlägget på Maggans blogg där hon sitter med en jumper på där båda bröstvårtorna syns ( vilket är NO NO i min värld) Visst ser det ut där som om hon gjort brösten lite större? Hon har ju hittills varit ganska platt om man får säga så.
  3. Visst är botoxrynkan över överläppen större också?
  De får göra vad fan de vill med sina kroppar men det är fel att hymla om det och framförallt är det fel när de ( och en massa andra influensers) så ofta påpekar att man duger som man är, men tydligen duger de inte själva.
  Dubbelmoral kallas det.
  Sen en sak till, som gör att jag inte ORKAR titta på deras program… visst har syrran hennes fixat sina läppar så hon ser lite ”småleende” glad ut även när hon är ledsen.
  Som sagt, var och en gör som de vill, men fult, fult att andra ska vara nöjda med sig själva när DE tydligt är hur missnöjda som helst med SIG.

  Svara

  Åren går för alla och man förändras mer eller mindre…kan konstatera att båda systrarna Graaf var sötare förr, idag not so much!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.