Johanna Toftbys stalker åtalad

Det kommer att bli rättegång och därför vill jag säga så lite som möjligt om själva åtalet och förundersökningen nu. Men jag kan säga att det känns otroligt skönt att det faktiskt händer något, att polis och åklagare tar det på allvar. Vilket fantastiskt jobb de gjort. 

Jag har haft en stalker i många år, det har verkligen varit fruktansvärt och det sista året spårade det ur rejält. Riktigt jävligt. Mina känslor kring detta går inte sätta rätt ord på och vad jag känner för vad den här människan ställt till det med. Jag har inte sovit själv en enda natt på flera år. 

Efter rättegången kommer jag berätta allt. Ni kommer inte tro det är sant, det har verkligen varit en mardröm. // Johanna Toftby

Jag kan inte säga för säkert att det är samma stalker som Aschberg hälsade på i ”Trolljägarna” som nu åtalas men det känns väl ganska rimligt?
Det ska bli väldigt intressant att höra Johanna berätta om det efter rättegången, eller så beställer jag FUPen för att läsa in mig på ärendet om ni är intresserade?

Det är SÅ glädjande att se att den här typen av brott börjar tas på allvar av polis och rättsväsende, även om majoriteten av alla anmälningar läggs ner.
Jag hoppas att de fällande domarna som vi sett i år kan statuera exempel på att man faktiskt KAN åka dit om man beter sig som en stalkande rövhatt.
Många bäckar små, eller ringar på vattnet – kärt barn har många namn men jag hoppas att allt det här leder till någonting bra och att fällande domar kan agera som varnande exempel i framtiden.

96 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vill absolut inte förminska hennes upplevelse.
    Men man blir så trött på media som fokuserar på sånt.. kvinnor blir utsatta dagligen och knappt nån bryr sig.
    Om personen inte är kändis och genererar klick.
    Tänk om media varje dag tog upp organisationer som hjälper andra, det är äkta mänsklighet.
    Ett stort guld ? till er som kämpar på ensamma.

      Media tar upp aktuella händelser. Det ena utesluter ju inte det andra.

        Anonym 15,08. Nej media tar inte upp alla aktuella händelser! Nu har säkert Johanna haft det jobbigt med denna galning, men det är inte försvarbart att skriva så här mycket samtidigt som en brutal våldtäkt inte ens får en notis vissa dagar.

      Tror många ickenkända människor är tacksamma över att deras privatliv inte uppmärksammas i media.

        ”Tänk om media varje dag tog upp organisationer som hjälper andra, det är äkta mänsklighet.
        Ett stort guld  till er som kämpar på ensamma.”
        ORGANISATIONER…inte privatmänniskor.

        Ska vi ta det igen, ORGANISATIONER EJ PRIVATPERSONER.
        Så trött på folk här som inte kan läsa en hel mening och sen tyst när de inser att de klanta till de.
        Orkar ni inte läsa allt svara inte heller.

      Det du beskriver låter ju mer som veckotidningar som typ ”hemmets journal” osv. Känns inte som det är något vanlig media ska rapportera om.

        Nä usch om media rapporterar om saker som är bra i världen.

      Patriarkatet!

        ??‍♀️

      Definiera ”media”? Tycker du tex att nyhetstidningar ska skriva artiklar om organisationer som är bra? Dessutom skrivs det ju ofta om olika kvinnors livshistorier – då de själva kontaktat tidningar. Sociala medier ger vilken människa som helst möjlighet att skriva om eller dela det den vill. Personligen hoppas jag att tidningar fortsätter skriva om nyheter snarare än random personers livsöden, hur sorgliga de än må vara.

        Negativa klubben ser ja.
        Jag syfta på att världen skulle bli bättre om tidningarna fokusera på de som hjälper utsatta ist för en enstaka kändis.
        Men du bryr dig väl mer om toftby än okända. Inget unikt, de flesta är så.

          Men det görs väl? Eller ska alla förstasidor bestå av reportage om olika eldsjälar? Jag förstår verkligen vad du menar men tycker det är en så konstig sak att angripa att tidningar inte rapporterar om saker med lågt nyhetsvärde.

            De gör de ju inte.. enda man läser om är greta och vad har hon gjort?
            Åkt en båt och kostat samhället mkt.

            Här har du riktiga unga hjältar som gör skillnad ist.
            https://www.boredpanda.com/young-climate-activists-people-share-twitter/

              Har du enbart läst om Greta i alla nyhetsmedier någonsin? Du har ju uppenbarligen läst om de andra unga hjältarna eftersom du länkar till ett medie som skrivit om de?

        Jag läste en studie för ett par år sedan som sa att länder där nyheterna visar större andel positiva nyheter, där upplever befolkningen att de är tryggare och lyckligare (minns att Kanada var ett exempel på ett land med större andel positiva nyheter i tidningar och nyhetssändningar). Mycket enkelt sammanfattat så klart men det finns en poäng med att inte _bara_ visa eländiga nyheter.

    Kan man som straff få internet avstängt? Kanske svårt om någon annan i hushållet är ansluten.

      Är det samma stalker som i trolljägarna så bor personen hos sin mamma

        Det är samma galning. Och hon har trackasserat även ”okända” personer, mig tex. Hon borde beläggas med livslångt internetförbud ?

          Usch vad har hon gjort mot dig som är en icke kändis?

        Ja det är samma troll ?

    Ja beställ Fup’n eller fupen eller hur skriver man ?!

      Kommer finnas på fb. Tips om ni är intresserade av något case, sök minfil i tråden så brukar inlägg med fup komma upp på en gång.

    Beställ gärna FUP 🙂
    Jg tror, utan att veta, att det är samma stalker.

    Hon har alltså haft det så här jobbigt i flera år. Inte klokt. Och först nu händer något. En del människor hade inte orkat ha det så här så länge. Mycket i Sverige fungerar inte. Det är tragiskt och skrämmande.

      Varför tar inte fler lagen i egna händer? Ja, det är fel, men vad ska man göra om absolut inget händer utan bara blir värre?

        På vilket sätt ska man ta lagen i egna händer menar du?

          På samma sätt som om någon försöker våldta en. Pryla upp jäveln

            ?

            Exakt jag hade skickat några biffiga kompisar på en sån människa. Vad ska idioten göra? Anmäla? Och den anmälan lär ju läggas ner. Nej stryk ska dom ha.

          Om jag gång efter gång efter gång utsattes för hot, inbrott eller misshandel, så skulle jag se till att det upphörde.

            Inte så smart då du själv troligtvis skulle bli straffad för det.

              Varför skulle jag bli det? Det är ju inte så att polisens uppklarningsprocent är särskilt imponerande.

              Ett eventuellt straff väger rätt lätt om man överväger att alternativet är att man fortsätts utsättas för hot och våld. Eller att en familjemedlem utsätts. Skulle någon ge sig på mina döttrar och polisen inte kunde/ville hjälpa skulle jag inte tveka att ta lagen i egna händer.

                Hade en granne som blev våldtagen (en för henne obekant man klev in genom balkongdörren i bottenplan). Han blev friad vid rättegången p g a ”brist på bevis”. Efter det gjorde hon ett oannonserat besök hos honom med en hammare. Och tog sitt straff.

                  Wow. Men Fyfan vad hemskt, hon borde blivit friad, inte han.

                  Så jäkla bra! Men synd. Det var tydligen lätt att utreda.

                    Hon gick till polisen och erkände. Och han är död – så ingen annan skulle drabbas sv den mannen. Så hon tog straffet medvetet.

                      Vad fick hon för straff?

                      Fast ingen har ju rätt att ta ett annat liv…oavsett.

                      Sofia, nä, och det var därför hon anmälde sig själv och tog straffet medvetet.

                      Nej och enligt East så erkände hon och tog sitt straff. Straffet finns ju där just eftersom det inte är rätt att ta någons liv. Tyvärr delas det straffet sällan ut till våldtäktsmän.

                  Men en kvinna som är våldtagen det är ju hon som är beviset. Alltså är verkligheten så jävlig att ofta blir vi kvinnor inte trodda och förövaren går fri . Fy fan och detta händer i moderna Sverige.

            Min amatörmässiga gissning är att ca 80% av befolkningen säger exakt så som du skriver…ca 1% går till handling!

              Ungefär som alla säger ”Jag skulle hellre dö än att äta bajs/uppträda inför folk/gå på en konsert med takida/whatever” de skulle knappast välja döden om de stod inför ett faktiskt val. Vad är din poäng?

      Kvinnan har ju dessutom stalkat andra innan dess och dömts (tror jag iaf) Hon bryr sig inte öht. Rättspsykiatrisk vård under lång tid är vad hon behöver

    Det är sjukt att det ska vara mer eller mindre fritt fram att vara kriminell på internet. Att poliser bara lägger ner anmälningar utan att ens försöka göra något. Sjukt att polisen inte kan hänga med i den tekniska utveckligen. Men sjukast att de inte har tillräckliga resurser samt att man inte tar allvarligare på kränkningar mot andra personer.

      Nej, all näthat läggs absolut inte ned direkt.

      Mycket utreds.

      OCH Det finns anledningar till att ärenden läggs ner, det sker inte på random basis.

      Sprid inte felaktig information.

        Skrev inte att allt näthat läggs ner direkt. Sprid inte felaktig information.

        Och ja, det finns anledningar till att mycket läggs ner. Men ofta är inte anledningarna tillräckligt bra. Det handlar om prioritering och resurser. Det är ju givetvis också en politisk fråga.

          Du skrev:
          ”att poliser bara lägger ner ärenden utan att ens försöka göra något”.

          Hur menar du då om du inte menar att ärendena direktnedläggs?

            Hur blir det att ”allt näthat läggs ner” i din värld? Många fall läggs ner, det är väl inget nytt? Det är ju standard. Fick själv anmäla ett brott jag blev utsatt för, polisen jag snackade med verkade varken särskilt intresserad eller kunnig i att få all information eller bevis som de kunde fått. Några dagar senare fick jag brev om att ärendet var nedlagt och ingen förundersökning ägt rum. Detta utan att ens ha, få eller be om all info. Tyvärr inget ovanligt.

      Det där stämmer verkligen inte. Polisen lägger visst ner resurser på dessa ärenden, tex spårar IP-nummer, samarbetar med Facebook, m.m. Hoppas inte att du varit utsatt för nåt, men mina erfarenheter är att de tar det mycket allvarligt.

        Jaså? Min erfarenhet är precis tvärtom. Har också läst om andra där det inte blivit något av det alls. Det kanske finns stora regionala skillnader? Eller att de inte tar brotten tillräckligt allvarligt. Tycker det borde vara hårdare straff på kränkningar av alla dess slag.

    Har funderat på vad jag själv hade gjort om jag eller mina barn hade blivit utsatta av någon på det sättet, och att man inte skulle få någon hjälp med att få stopp på det. Det är mitt liv det handlar om, ska en annan människa år ut och år in få terrorisera mig? Nej. Vad är personens främsta vapen, när personen skriver massa skit till en på Internet? Fingrarna. Hade tagit en hammare och slagit sönder fingrarna på personen. Fan vilken gangstatönt jag låter som, men trasiga fingrar kan inte skriva på en telefon

      Haha, förstår ändå ditt tankesätt.

      Hade nog också typ gjort nåt drastiskt om jag hade en stalker som gjorde mig livrädd varje vaken stund

      Jag hade nog börjat stalka tillbaka fast anonymt, försökt skrämma skiten ur hen, luskat fram all information om personen, åkt hem til hen mitt i natten o bankat på dörr o fönster, o allt möjligt man kan komma på för att ge igen och sätta skräck i hen tillbaka. ?

    Universum kanske inte ska uttala sig vad gäller välgörenhet. Hon berättar skräckhistorier om hur lätt det är att bli hemlös med argument som inte styrks av hyreslagen. Vore det inte bättre att hålla sig till sanningen? Det är fortfarande fruktansvärt att människor lever på gatan i ett land som Sverige.

      I helgen skrev hon ett inlägg om hur hennes hund var resultatet av en rolig gangbang.

    Är LHS medlemmar här inne och förespråkar ”ta lagen i egna händer” ?

    Det är säkert fun and play tills någon anser DIG vara skyldig till ett brott och tar lagen lite i sina egna händer.

    Det är inte häftigt eller coolt att förespråka brott för att stävja brott. Bara synnerligen osmart.

      Om ditt barn blir våldtaget och misshandlat men undersökningen läggs ner, så är du nöjd med det?

        Är en viss skillnad på att vara nöjd och att misshandla någon. Kan jag tycka.

          Så vad gör du?

        Inte nöjd men inte hade jag slagit ihjäl personen som gjorde det…dels är jag inte en person som slåss och skulle aldrig kompromissa med ”vem jag är”…och dels vem skulle ta hand om mitt våldtagna barn om jag skulle bli dömd?!

      Lhs?

      Mvh trög hjärna

        Livets Hårda Skola, ett epitet som används för att förminska dem man inte tycker om.

          Aaah jag försökte koppla det till någon influencer??

        Livets Hårda Skola. Det är vad många ur begåvningsreserven skriver under ”utbildning” på Facebook, därför har det blivit synonymt med trångsynthet.

          Ja jag var för trött i huvudet för att ens tänka utanför influencerlådan. Tack!

      Jag tycker du resonerar fel. Det är inga typiska ”livets hårda skola” typer som bredbent skrävlar om hur de ”minsann skulle tukta varenda jävel som nuddar min bil” typ… Jag försöker föreställa mig hur jag skulle reagera om min dotter hade en stalker efter sig som polisen inte kunde hantera. Jag skulle riva ner himmel och jord för att få kräket bakom lås och bom och om det inte går skulle jag ta lagen i egna händer, absolut. Det handlar om mina allra närmaste och brott som förstör deras liv, inga petitesser.

      Anser mig inte tillhöra LHS på det sättet men hade något drabbat mig eller mina barn och vårt flata rättssystem hade friat personen hade jag inte tvekat. Det är ju skitenkelt att spöa upp någon. Kommer aldrig utredas ens. Bodde granne med en kille som dealade han fick påhälsning en kväll av 4 killar som slog honom rejält. Jag såg dem genom fönstret, och även bilen! Sa detta till polisen när de dök upp. Men fick aldrig mer en enda fråga. Inget som prioriteras alls. Så spöa på säger jag.

    Det är ju en människa som inte mår särskilt bra som håller på så där. Vet inte riktigt hur man ska hantera det. Hon/han behöver vård.

      Men man kan ju inte ta hur mycket skit som helst från sjuka människor heller? Kan man inte bete sig får man inte vara med.

      Begår man ett brott så ska man ha ett straff, svårare än så är det inte. Tvångsvård är oerhört svårt att genomföra. Sen kan man ju hoppas att personen själv inser behovet av vård…

    Egoina fick ju äntligen åtal mot den man som stalkat henne i flera år. Han blev dömd men vann sedan i sitt överklagande och fortsatte att kommentera hennes blogg.
    Galet.

    Samtidigt efterfrågar Hannalicious, via sin Instastory, erfarenheter av stalkers från sina följare eftersom hon och Lojsan ”älskar stålkers” och ska göra ett ”kul” poddavsnitt om det.

      Fy fan alltså. Stalkers är på riktigt en av mina värsta mardrömmar. Så jävla otäckt

      Förlåt men.. hjärncellerna hos dom två
      ??‍♀️

    Vad har hänt mellan Niklas & Julia? (Ex on the Beach) tydligen var han otrogen med Pella Öster? Som också har pojkvän?? Julia har gått ut med det i sin story på insta

      No one cares.

      Du svarade ju själv på din fråga.

        Hahahaah meeen ska tydligen vara något ute på det på ngn blogg

    Var är det för fel i huvudet på folk som blir stalkers? Vad är de som driver dem?
    Sjukt obehagligt, gissar jag utan att veta, att bli förföljd och trakasserad av någon man kanske inte ens känner. Usch!

      Verkligen. Fattar ingenting, det måste vara någon sorts sjukdom.

    “säga för säkert“?

    Off topic: Varför återvänder Forni till Dubai (hon skrev på bloggen att det var ett av alternativen för deras kommande resa) på nytt och på nytt, då hon genom turistande där indirekt stöttar deras kvinnoförtryck? Tycker det är märkligt när en person väljer Dubai som resmål och samtidigt lägger så stor vikt vid att alla ska veta vart hon står i kvinnofrågan som feminist.

      Finns det något land i världen som är OK att åka till?

        Nej.

        Finns rätt många och det finns definitivt länder med bättre system än UAE….

          Småland kan fungera.

            Nä, kom inte hit, vi vill inte dela med oss. Av något. Gå hem.

              Jag dör vilken roligt snål-kommentar. Gå hem.???

    Är det någon som kan länka FUP?

      Kolla fb om den finns där. Annars får du begära ut den från tingsrätten. Det gör man med ett telefonsamtal till den tingsrätt det berör. Osäker om du behöver brottmålets nummer eller om det går utan..

        Går att maila också. Brukar räcka med namn alternativt personnummer.

    Jag vet inte vad Johanna blivit utsatt för specifikt men stalkers är inte att leka med. Rättegång kan ge ett slut på det hela i de flesta fall, men ibland tyvärr trigga och göra det värre.
    Tvångsvård är bullshit och onödigt för de som är RIKTIGT sjuka. Vissa kan liksom inte bli friska vad man än gör med dom, de slussas bara mellan fängelse och tvångsvård men fortsätter.
    För min del klarar inte av att leva såhär(stalkad i flera år där personen blivit dömd men fortsätter även inlåst) så jag försöker lämna landet.
    Det är så hemskt att en person kan förstöra hela ens liv. Hoppas han/hon blir dömd och SLUTAR med sitt sjuka beteende!
    Det är bra om det som Johanna går igenom uppmärksammas så ämnet lyfts och sedan att fler utsatta får en röst, och myndigheterna inser vilket stort problem detta är

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.