Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

So get it all out of your systems!!
GO!

685 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur går det för er?

      Inte bra. Instagräm issues

        Berätta mer

      Åt helvete 🙁

      Är trött på att vara singel. På att bli sårad 🙁
      På att träffa fina killar som ändå dissar mig i slutändan.
      Förstår inte hur någon kan vara gullig, fysisk, man har roligt ihop, bra sex, mys efter sex och hela natten igenom… och sen… poff! Inget mer.
      Släng gärna en önskan till universum att jag inom några veckor träffar the hunky, välutrustade, tatuerade love of my life som har massa hår på huvudet ??❤️

      Nog med klagomål! Ta hand om er❤️

        Hoppas du hittar dina drömmars prins i en snar framtid?

          ❤️

        I feeeel ya!!!

        Igenkänning 100%

        Är det efter första ligget du brukar bli dissad? Då låter det som du bara träffat killar som är ute efter en sak… kan det vara en idé att vara mer tydlig från början med vad du söker? Det kanske du är iof. Med vänlig hälsning doktor Phil hahahah

        Snart finns han där!! ❤️❤️

        Tycker det är skönt att det finns fler i samma sits. Våra prinsar kommer nog nån gång❤

          Är du en Disney-prinsessa?

            Ja hur kan du ha missat det

              ❤️

        Du kanske ska sluta ha en ”typ”? Mina erfarenheter säger att tjejer/killar med ett tydligt ideal ofta blir sårade och är till denna dag olyckligt kära trots att vi andra lever lyckligt med man och barn. Fundera snarare på hur du vill att en man ska få dig känna snarare än hans lockar.

          Nejdå, jag har ingen typ 🙂 I slutändan handlar det om personen och känslan, inte utseendet 🙂 Men om jag fått sätta ihop en man av alla de fysiska attribut jag attraheras av, hade han gärna fått se ut som beskrivet ovan 🙂

      Det går bra nu kompis.

        De går bra nu kompis de går bra nu ..,,, pengar rullar in som de ska

    Någon mer som har problem med instagräm???

    Inget uppdaterar sig, inlägg sen 6h tillbaka i flödet och går jag in och kollar på de jag följer så finns massa nya inlägg…

      Låter som att allt är som det ska.

        Naj

          Jag fattar. Menade bara att det är så hela tiden för mig. Segt.

            För mig funkar det prima .

      Japp. Ser inte storys om jag inte går in på profilen och allt laddas in långsamt.

      Det funkar för mig! Kollat gynnings instastorys..?

      Allt är segt för min del, har varit så senaste timmarna.
      Igår var det outlook som krånglade med inloggning och i förrgår var det Bank-Id.
      Illuminati. Jag säger då det.

      Tack alla för support. Känner att det är ett väldigt litet problem i det stora hela. Nu ska jag läsa ”Vi i villa” och gå och nana. Kram

      japp samma här

      Har samma problem.

    Är gravid och har få kompisar i samma situation. Har läst några böcker och lyssnat på poddar men undrar om nån kan tipsa om bra Facebookgrupper? Är med i diverse -gärisgrupper som jag älskar, nån som har några tips?
    Mvh en ensam preggo

      Min psykolog tipsade om go friendly. Många i samma sits som använder det, enligt henne.

      Det brukar bli bra sammanhållning i grupper med dansa bf-månad som du. När är du beräknad?

        April

          jag med ! 16/4 är de just nu bf ! vi har en grupp på Facebook om du vill vara med ,blivande mammor från hela Sverige ?

            Hur hittar jag den? Tror inte jag söker ”rätt”, på Facebook måste man liksom veta vad man letar efter. Men det låter exakt som en grupp jag skulle vilja vara med i, bara läsa och ta del av andra i samma situation.

      Amningshjälpens slutna grupp på fb och liten&stor!

        Stort tack! Exakt vad jag var ute efter men hade ingen aning om vad jag skulle leta efter, inte lätt på Facebook.

          Jag la även upp kontaktannons på rulla vagn.se när min var ca 5 mån och babybubblan lättade och hittade en mammakompis i samma ålder, vi träffas minst varje vecka fortfarande! Lycka till!

      Samma problem men har inte fb sååå.. What to do xD

        Skaffa fb 😉

        Gravid.ifokus.se

      Tips som du inte vill ha! Gå ur grupperna då fort bebisen är född. Jag höll på att bli knäpp av att alla jämförde bebisarna och deras utveckling. Har du ingen föräldragrupp? Bjud ut någon eller några därifrån på en fika!

      Borde finnas mamma grupper tycker man. Vet finns en som heter nått med genus men den e inte så bra.
      Sen är jag med i ett par npf grupper då min dotter har bla adhd o en annan diagnos dom e toppen o stöttande

    Alex Schulman skrev i sin senaste krönika att han trodde att nästa statsminister kommer att heta Jimmie. Tror ni han får rätt? Konsekvenser för Sverige?

      Vet inte ifall han får rätt men man kan ju alltid hoppas!

        Hatar att säga det, men nog fan hoppas jag…

          Om ni hoppas på det rekommenderar jag en resa till Tyskland ca 1930. Ha så kul och hoppas ni passar in i normen så ni inte blir slaktade!!!

            Du behöver läsa på både om Tyskland och SD.

            Åh herre, vilka är det som begår folkmord mot svenskar genom lågintensivt krig i Sverige just nu? Jo alla invandrade terrorister och kriminella som har fått vandra in i Sverige tack vare vår otroligt inkompetenta regering. Dessa personerna gör ett otroligt stort hot mot det svenska samhället genom skjutningar, bombningar, gruppvåldtäkter, personrån med vapen tom på unga (flera 100 mellan 10-15 har drabbats i gbg detta året), åldringsrån osv osv. Varenda dag! Hur kan ni inte öppna ögonen o se detta? Jimmie är den enda som kan styra det sjunkande skeppet i styr, dock tror jag att vår landsförädande regering har förstört vart fina Sverige för gott. :’-(

              Neeeej då. Det är pensionsräddarna som kommit hit. Det är vårt fel att de inte fått jobb och inte integreras ordentligt.
              Vi kommer tjäna så mycket på att ta hit fler, vänta bara!

              Just nu är det största hotet din pinsamma svenska. Du gör anspråk på Sverige men kan inte det svenska språket till att börja med – ”dessa personerna”? Jösses Amalia! ??‍♀️

                Att påpeka stavfel istället för att faktiskt lägga fram motargument visar verkligen att du inte har något att tillföra till diskussionen…

              Hur stor andel av flyktingarna är terrorister och gruppvåldtäktsmän? Källa, tack!

                Hur stor andel svenskar är våldtäktsmän, ekobrottslingar (som för övrigt påverkat ditt och mitt levnadsstandard långt mycket mer än dessa terrorister till invandrare)? Kom igen nu, källa tack!

                  Jag frågar ju Evelina ovan som formulerar sig som att det nu kommit horder av gruppvåldtagande invandrare.

            Men lägg av. Ingen kommer bli slaktad om SD kommer till makten.
            Däremot kommer många kanske bli utvisade och slakten på vårt lands trygghet kanske tar slut.

      Inte helt orimligt med tanke på de senaste mätningarna… Det skrämmer mig lite grann

        Klimatet i samhället borde skrämma dig mer…

          Precis. Går åt h-vete för hela mänskligheten. Men det är viktigare med ca. 9 miljoner sketna svenskar. Mycket vill ha mer, eller hur var det nu igen?

            Herregud vilket dramatiskt inlägg. Folk har i alla tider tyckt att det går åt h-vete, å därför ska en minoritet som svenskarna faktiskt är, inte önska sig överlevnad i ett säkert , stabilt samhälle? Heller vad menar du?

              Jag menar att ingen är så bra på att tycka synd om sig själv som svensken. Trots alla privilegier vi har fötts in in. Tydligt nog?

                https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/K3kogy/jimmie-akesson-blir-inte-statsminister
                Fast ibland hoppas jag NÄSTAN att de kom till makten, bara för täppa till truten på alla som tror att de kommer kunna ”rädda” Sverige. De är de största snackarna av alla

        Är det bara SD-are som läser här? Vad vill ni att SD ska genomföra som viktigaste åtgärder om de skulle bli största parti nästa val?

        Obs, jag skulle aldrig rösta på dem.

          Utvisa invandrade brottslingar hoppas jag på, helt SJUKT att tex Akilov inte skickades ut med huvudet före innan han åkte Drottninggatan ner…

          Och förhoppningsvis införa ett försörjningskrav på alla som invandrar eller flyr hit, det är få andra länder i världen som man kan flytta till och förvänta sig att få ett hem, mat och pengar till kläder hur länge som helst.

            Han gömde sig väl? Lycka till att kunna avsätta resurser till att hitta alla som avviker o går under jord.

              Det lösgörs en hel del resurser den dagen ickebehöriga omhändertas dagen de får avslag, istället för att låta de vistas här på bidrag.

            Om jag förstår dig rätt ska alltså en person som flytt för sitt liv och som fått uppehållstillstånd pga risk att dödas i sitt hemland utvisas om hen inte fått ett jobb inom en viss tid? Och nej, det är inte så att en person kan lyfta bidrag utan att göra något. För att få försörjningsstöd pga att du inte har ett jobb måste du i typ alla kommuner vara inskriven på Af och delta i arbetsmarknadsinsatser. Och nej, du kan inte få supermycket pengar. Det handlar om några tusenlappar, och det beräknas på hushållsnivå.

              Du får asyl, uppehållstillstånd, boende, mat, utbildning, sjukvård samt försörjningsstöd. Om du nu har flytt för att du svävar i direkt livsfara (vilket är långt ifrån alla) så är det ju en mer än rimlig motprestation?

              Vi bör inte ta hit folk som endast är här för att nyttja förmåner utan att bidra som alla andra…

                Och du vet hur många det är som inte har flytt för sitt liv? Du har räknat dem? Jävla bortskämda snorvalpar som har fötts in i välstånd utan att ha gjort sig förtjänta av det. Och som p g a det är mer privilegierade än 80% av jordens befolkning. FYI: Jorden tillhör oss alla, vare sig du gillar det eller ej. Och alla har rätt till samma välstånd som du och jag åtnjuter.

                  ska jobba gratis hälften av månaden för att betala (vidrig jävla) skatt så tycker jag i alla fall det är helt sjukt att t ex ålderdomshem ska behöva sänka värmen och spara in på transport, läkare och sjuksköterskor skärs ner på medan pengar slängs på helt andra saker. Nej tack.

                    Så klart är det mer synd om oss svenskar. Herregud människa skärp dig, du är (precis som jag) priviligerad. Vet du förresten vilka de flesta sjuksköterskor, undersköterskor, städare, taxiförare är? Jo vars – invandrare. För vi svenskar är alldeles för fina för sådana jobb. Vet du att dessa människor aldrig tjänar lika mycket som en svensk skulle tjäna på samma tjänst? Nej, för det enda du bryr dig om är dig själv. Så trött på att människor bara tänker på sitt eget arsle. Vore grymt bra med jordens undergång faktiskt.

                  Nej Petter jag vet inte exakt hur många som har flytt för sina liv. Men det vet du, har du räknat dem? Däremot så har det tyvärr framkommit att en stor mängd människor som har tagit sig hit saknar asylskäl och därför lagliga rättigheter att befinna sig här. Detta finns det hur mycket information om som helst, därför så vet vi att många inte har fått fly för sina liv- utan istället är ekonomiska migranter. Detta tycks helt ha förbigått dig?

                  Jag är för den delen inte någon bortskämd snorunge- utan jag har fått jobba hårt för att göra rätt för mig fram tills idag. För din information så finns det någonting som kallas stater, vare sig du gillar det eller ej

                    Nu var det du som hävdade att inte alla har flytt för sitt liv, inte jag. Då anser jag att det vore på sin plats att du bevisar det också. Annars är det bara en hörsägen, eller som vi säger i folkmun: bullshit.

                    Ekonomiska migranter? Du menar som de där 1,9 mille svenskar som emigrerade till Amerikat på den tiden då det begav sig.

                    Jodå, du är en bortskämd snorunge som inte tänker längre än vad näsan räcker.

                      Petter vännen, du tycks vara kanske den sista som fortfarande inte har insett att Sveriges generösa flyktingpolitik har lockat till sig stora mängder av lyckosökande framförallt unga män, som bevisligen har ljugit om både ålder och ursprung för att ta del av förmåner som de saknar rätt till. Det är liksom ingenting som jag behöver bevisa, då detta är statligt utförd information som är både allmänt känd och väldigt lättillgängligt.

                      Det är faktiskt väldigt graverande att du som tycks brinna för dessa frågor inte klarar av att ta del av dessa uppgifter.

                  Tror du att vårat välstånd har kommit till av en slump?

                    Vårat? Det heter ”vårt”, till att börja med. Nej, inte av en slump. Däremot mycket tack vare den där stora arbetskraftsinvandringen från Ungern, Jugoslavien, Italien, etc. För inte var det du som byggde upp Sverige? Eller dina förfäder ensamma? Lite förmätet, don’t you think?

                      Det var iaf inte högern som byggde upp Sveriges välstånd.

                    Vårt välstånd kommer av att Sverige stod intakt medan större delen av världen glödde i mitten på 1900-talet. Det gav gav oss ett litet försprång. Dessförinnan var Sverige ett fattigt land.

                      Nja, det kom med industrin, det största lyftet ur fattigdomen vi tidigare hade. Arbetarklassen sattes i industrin, samma arbetarklass som nu undergrävs och skattas hårt i socialismens anda.

                  Lite roligt är det allt när SD:s bästa valarbetare är deras meningsmotståndare.

                    Du menar när SDarna själva – sverigevännerna – inte lyckas formulera en enda förståelig, sammanhängande mening på svenska?

                  Man har rätt till det man har själv skapat. Allt annat är en ynnest. Välstånd kommer av en planering skapad över generationer, så vörda de före er som födde er in i fina Sverige och jobba för samma välstånd åt de som komma skall. Att födas in i ett välstånd förpliktigar och är ej endast ett privilegium, det är ett ansvar som skall bäras och läras vidare.

                Men det finns ju en massa krav på motprestation. Du måste aktivt söka jobb, delta i insatser på heltid och ta jobb som är lediga, annars får du inga pengar. Har du träffat några flyktingar? Jag gör det ofta i mitt jobb. Har än idag inte träffat en enda flykting som hellre tillbringar dagarna i arbetsmarknadsinsatser hos Af för 7000 i månaden än att ta ett riktigt jobb. Vad tror du?

                  Det är ju jättebra, alla flyktingar som har ambitioner och på så sätt lyckas bli en del av samhället är såklart välkomna att bli en del av det. Problemet är ju dessvärre att så är inte verkligheten.

                  Jag vet inte vart eller vad som du jobbar med men jag finner det otroligt om du aldrig har stött på de människor som dagligen visar noll tacksamhet eller vilja att anpassa sig till det samhälle som dom av någon anledning har valt att söka sig till. Enligt mina erfarenheter så måste du vara helt blind i sådant fall.

                    När du säger ”detta är inte verkligheten”, vad är din källa då? Och jag har väl aldrig påstått att alla som kommer till Sverige köper allt här. Mitt svar var ett svar på din kommentar om att flyktingar kommer hit och lyfter bidrag utan krav på motprestation. Det stämmer inte. Det finns som sagt var en massa krav på motprestation. Och att tro att de flesta flyktingar hellre sitter fast i ändlösa Af-åtgärder för några tusenlappar i månaden hellre än att ta ett riktigt jobb är absurt.

          Är själv inte SD:are eller skulle förmå mig att lägga mi röst på dom.
          Däremot så har jag full förståelse för deras väljare och deras val då jag både hör och ser vad som sker i vårat samhälle.

          Jag skulle säga att det som eftersträvas är att våra politiker bör sätta vi som lever här och är skattebetalares behov före utomstående. Det är inte monopolpengar som alla vi flitigt arbetande medborgare ska behöva att ofrivilligt skänka till alla fattiga som vill ta del av våra hårt förvärvade pengar.

            Ja, lägg ned missbruksvården och pengarna vi lägger på hemlösa, på de sjuka och behövande! De har aldrig betalat skatt. Mina skattepengar ska gå till mig och till andra produktiva medborgare, inte till alla utsugande stackare som haft oturen att födas under mindre lyckliga omständigheter.

              Oj vilken vilsen retorik. Självklart så måste samhället ha ett socialt skyddnät för de mest utsatta medborgarna. Problemet med ditt tänk är att ju fler som hamnar utanför samhället- ju sämre förutsättningar kommer dom alla att få. Sverige kan inte bli alla andra länders fattiga medborgares socialkontor utan att det kommer påverka resten av samhället.

                Men vi ska ge pengar till Jimmie Åkessons brottsling till svärmor? Det är väl för väl att SD-anhängare inte kan tänka längre än vad näsan räcker. Ungefär som Isabella Löwengrips indoktrinerade svans. ?

                  Ja, hon ska ha fyrahundra tusen miljarder – minst – och det är väldigt mycket pengar!

                    Ha ha, precis. Något säger mig att hon skolkade från mattelektionerna då det begav sig. Praktpucko. ??‍♀️

                  Visst är det underligt att man fått en stor del av befolkningen att rösta på en politik som gynnar några få procent?

                Det är ju där vi har olika syn. Självklart kan vi inte bli hela världens socialkontor, och jag har heller aldrig skrivit att vi ska öppna gränserna. Men om det blev krig här och jag flydde med mina barn till ett annat land så önskar jag att det landet tog emot mig. Och då måste jag ju vara beredd att göra detsamma för familjer som kommer hit, dvs inte stänga gränserna utifrån principen att de inte betalat skatt här. Tycker du att Sverige också gjorde fel när vi tog emot finska vinterbarn eller judar som flydde undan Hitler?

                  fast vi tog ju knappt emot judar som flydde hitler, de fick ju skriva in ett J i sitt pass och inte komma in i landet förrän 1942 och då var det ju redan försent för de flesta…

          Inte bara SD-re. Tycker SD är pinsamma. Fete Jimmie-boy med daddyissues och en aldrig bearbetad trauma från barndomen. Därav passivt aggressivt beteende. Och hans WT till flickvän. Med en (inkompetent) brottslig till morsa. Härligt, välutbildat folk minsann. Man tar sig för pannan. ??‍♀️

            Menar du att vi ska ta dig på allvar när ditt sätt att argumentera är milt sagt ohederligt.
            Du lyckades framföra exakt noll givande poänger, reflektioner eller diskussionsunderlag, grattis Petter!

              Ohederligt? Du är rolig du. Cry me a river. ??‍♀️

                Inte går det att ta dig på allvar i alla fall.

                  Och det kommer från någon som är anonym. Ja du, indoktrinerade imbecilles finns det gott om tydligen. ??‍♀️

                    Du är precis lika anonym bara att du har valt ett användarnamn. Det är fortfarande ingen här som vet vem du är.

                      Men det var inte det som var poängen, inte sant? Poängen var att du hävdade att man inte kan ta mig på allvar. Aningen pinsamt att det påståendet kommer från någon som är namnlös. Hm… jag vet nog vem man inte riktigt kan ta på allvar.

      Värsta mardrömmen om det blir så!
      Jag som nu lever på sjukförsäkringspengar, kommer att mista min inkomst och bli utan både hem och mat. Det hade varit humanare att avliva oss direkt. Han kan ju ta samma slaktpistol som används till djuren.

        🙁

        Lycko dig, mina har de redan dragit in så väntar nu bara på slaktpistolen.

        Erkänner att jag inte är så insatt, men går SD´s partipolitik ut på att sjukförsäkringspengar och socialbidrag upphör att existera?

          Inte politiken direkt, men budgetförslag är skrämmande ibland.

          Naturligtvis inte. Sossarna har däremot haft som uttalat mål att banta sjukförsäkringen.

          Ja, tyvärr finns det bara ett parti som förespråkar medmänsklighet.

            VP?

        Du har ju röstat för mångkultur och nu får du betala priset för det! Svenskar kommer i 2a hand. Jag har inte råd att gå till tandläkaren. Jag har 11; 800 och då är bostadsbidrag inräknad. Vi svenskar ska utrotas.

          11; 800?
          11°800?
          11/800?
          11,800?

            Trög och dryg?

      Konsekvenser för Sverige? Se Tyskland typ 1936.

        Hahaha men gud ?‍♀️

        Så sanslöst larvigt att dra upp Nazi-Tyskland som ett argument i debatten. Om SD skulle få mer inflytande över politiken så får vi absolut en rimligare flyktingpolitik som värnar om landets medborgare.
        Det är själva grundiden med SD:s politik. Inte gaskammare och massmord, den parallellen är faktiskt rejält extrem, osmaklig och överdriven.

          Gå tillbaka några år i tiden och se vad sd sysslade med då innan kostymerna åkte på för att dölja deras förflutna. De (ni) som inte fattar vad sd är ute efter, läs på om deras historia för fan och om ni orkar göra det och ändå sympatiserar med dem så är ni antingen fascister eller helt dumma i huvudet. Vet ärligt talat inte vad som är värst.

            Man kan absolut gå tillbaka i tiden och klandra SD på så sätt. Likaså Socialdemokraterna vars historia är väldigt mycket mörkare- även fast det såklart ligger längre bakåt i tiden.

            Poängen är ändå att det är kontraproduktivt att peka till det som har varit. Det som vi har framför oss är ju det som är intressant?

              Det du har framför dig är en ulv i fårakläder.

            Det känns väldigt bakåtsträvande att peka finger mot vad som har skett i dåtid- istället för att fokusera på vad som faktiskt ligger i våran och våra barns framtid.

            Om vi ska prata nutid så är jag mer oroad över många av Miljöpartiets talespersoners framtidsvisioner än vad vissa muppar från SD sa fem år bakåt i tiden.

              Tack anonym 22,48. Jag och många med dig tänker likadant som du. Tyvärr är det sektliknande med mp.

            Svar till 22,21. Läs vilken politik som C och S hade längre bak i historien! Det var S som stämplade J i judars pass i sverige. Och C vet du inte ens. Fuck dig själv ditt riksmongo. Ser du hur Sverige har förändrats dom senaste 20åren! Du kanske gillar mord/våldtäkter. Jag röstar SD och jag har högskola bakom mig. Men flytta till rinkeby el Tensta så får du smaka mångkultur!

          Tycker ändå det är problematiskt. Jimmie Åkesson anser ju t ex att Zlatan inte är ”tillräckligt svensk” och i deras partiprogram skriver de om en ”nedärvd essens”, alltså något man föds med – svenskhet. Med andra ord spelar det ingen roll hur väl en person anpassar sig, den kommer aldrig att vara tillräckligt svensk, vilket jag tycker sänder riktigt dåliga signaler. Då handlar det inte längre om att anpassa sig till samhället och bidra till det, utan att helt enkelt vara etniskt svensk och inget annat.

            Det handlar endast om att erkänna svenskar som en etnisk grupp, inget annat. Och det är dom ju? I dag vill man ju förneka en svensk identitet, samtidigt som man erkänner andra grupper som Samer t.e.x. Svenskar är exakt lika urskiljbara genetiskt och kulturellt som Samer.

              Men svensk grammatik bryr du dig inte om?

      Usch nä, fyyyy vad hemskt.

      Drar till Kanada direkt om så blir fallet. Tar mina skattepengar och drar med maken.

        Som Lena Dunham som skulle lämna USA om Trump blev president?

        (Hon är fortfarande kvar.)

          Som typ hälften av deras befolkning skulle göra men ingen gjorde.

            jo! pamela anderson gjorde slag i saken och flyttade till frankrike 🙂

              Pam Pam! ?‍♀️

              flyttade hon pga trump?

                ja enligt hennes son brandon – sa det i ” ”The Hills: New Beginnings”

          Joel Kinnaman skulle också flytta. Men något kom tydligen mellan!

        Varför inte till Mexiko? Varför är det alltid Kanada? Är det för många Mexikaner i Mexiko?

          Alltså, din fråga?? Kanske för att Kanada är någorlunda likt Sverige när det kommer till välfärd, skyddsnät osv. Bara för att någon vill flytta till ett annat land betyder väl inte det att den kommer trivas och ha det bra vart som helst.

      Jag tror att konsekvenserna blir ungefär lika revolutionerande som när Stefan blev statsminister. Skillnaden är dock att Jimmy kan få orden ur munnen istället för att fumla som om han åt en torr macka och led av stamning samtidigt.

        instagram.com/p/B1oxCDwgt4k/

        Mobbare

        Tack Henrietta! Haha Det är så sant. Nu kan jag lägga mig och sova med ett leende på läpparna.

      Jag tror inte det eftersom det blir svårt att få till en regering även om de blir störst.

      Konsekvenser då.. Vi hade finska motsvarigheten i vår tidigare regering och det var hemskt. Eller ja det blev ju drama eftersom största delen av ledamöterna inte kunde hantera sin makt, och partiet delades i tu när de fick en ny ledare som var mycket mer främlingsfientlig än den förra. Slutade med att den ”mindre extrema” delen fick stanna kvar i regeringen under nytt parti och de mer extrema kickades ut. Inte fick de något vettigt gjort heller, allt den regeringen gjorde var att skära ner på välfärden drastiskt så att både högskolor och kommuner än idag är i kris då deras inkomster skurits ner avsevärt.

        Anonym 20,55. Konsekvenser! Ser du hur Sverige ser ut? Kronan är svag och kommuner går på knäna. Alla pengar går till migration. Jag har inte råd att gå till tandläkaren, men nyanlända får tandvård och läkare besök. Mord och våldtäkter. Sverige är inte något land att åldras i. Nästa val ska jag ge SD min röst, vi har snart inbördeskrig och mp pratar mer migration och C likaså. Ser ni inte?

          Jag är ledsen att höra att du inte har råd att gå till tandläkaren. Förstår att det måste vara jättejobbigt. Nyanlända får dock inte gratis tandvård. De betalar samma avgifter som svenska medborgare. Gå in på valfri regions (före detta landstingen) hemsida och läs på, ex Region Värmland. Asylsökande betalar 50 kr för akuta tandläkarbesök. Övrig tandvård har de ej tillgång till.

            Varför ska Sveriges skattebetalare betala för anda länders medborgares tandvård?
            Jag tror inte riktigt att du begriper vilken belastning det innebär för den allmänna tandvården med dessa förmåner till icke medborgare. Läs denna länken för en liten inblick i ett ännu större problem än vad som framkommer.

            https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6906934

              Ja, jag tycker att vi ska hjälpa en sexåring som flytt för sitt liv till Sverige och vars tänder är så angripna av karies att de inte ens går att laga. Och ja, jag betalar som höginkomsttagare gärna mer skatt för att möjliggöra detta.

              Självklart är det dock en stor påfrestning på tandvården. Och det är klart att flyktinginvandring över en viss gräns sätter stor press på systemet som åtminstone initialt kan påverka tillgänglighet etc i stort negativt. Vi måste dra en gräns någonstans och vi måste kunna diskutera detta, och vara ärliga med det faktum att en stor invandring under kort tid är utmanande och kräver resurser. Men att det är en helt annan sak än att stänga gränserna utifrån devisen att varje land bara ska vara solidarisk mot dem som råkat födas inom landets gränser. Dels för att det i slutänden är en slump vart man råkar födas, dels då Kopplingen mellan medborgarskap och den som moralsikt bör få hjälp är ganska svag. I mina ögon är det tex mer moraliskt att hjälpa en sexåring som råkat födas i Syrien och som flytt till Sverige med söndertrasande tänder än en yrkeskriminell med svenskt medborgarskap.

            Jo deras tandvård är i princip gratis. Det är någon annan som betalar bidraget de använder för att betala den redan subventionerade tandvården.

              Brukar du säga att sjukpensionärer, försörjningsstödsmottagare och deltagare i Af-program också har gratis tandvård? För de lever också på ersättningar som någon annan betalat.

          Fast att du inte har råd att gå till tandläkaren kan väl knappast var invandringens fel?! Har ju alltid varit dyrt att gå till tandläkaren och är väl ingen nyhet att man måste ha en buffert för oförutsedda händelser. Blir mörkrädd när jag läser kommentarerna här! Om SD skulle få makten skulle de inte bara styra vår ekonomi i botten de skulle också rasera alla de rättigheter vi kvinnor kämpat för i generationer.

            Högerpartier som SD vill inte ha välfärd för medborgarna. Vill man tex ha billigare tandvård, ha kvar vårt sociala skyddsnät och ha billigt rent vatten som rinner ur våra kranar så ska man inte rösta höger.

              Om vi fortsätter på det viset som sittande regering sköter dom statliga resurserna så kommer det snart inte att handla om vad dom styrande politikerna vill, utan snarare om att dom inte kan längre.

      Inga mer jävla vägskatter eller höjda skatter på bilar och drivmedel. Så trött på skiten.. det är det enda bra med deras politik.

      Vad har vi medborgare egentligen för rättigheter? Nyamko Sabuni vill införa motorvägsskatter, hur kan medborgarna egentligen motverka detta? Vem frågar oss? borde det inte hållas folkomröstning med medborgare i Stockholms kommun? Börjar seriöst tappa tro på demokratin.

      Hoppas inte

    Go’kväll på er ? hur mår ni? Själv är jag lite lugnare än vanligt

      Inget vidare, depressionen djupnar, försäkringskassan utförsäkrar och arbetsförmedlingen klassar en som psykfall…

        Vet inte ens vad jag ska säga… all kärlek till dig <3

          Tack, övervägde att låta mig bli påkörd av en bil idag. Jag orkar inte mer, finns ingen välfärd längre och ingen hjälp att få.

            Snälla ge inte upp, du kommer finna saker här i livet som är värt att kämpa för. Du har ingen i din närhet som du kan prata med? ?

              Nej jag har ingen, när jag har försökt så har de bara tyckt att jag är knäpp och att det bara är att bita ihop. Tack kära föräldrar, ska bita ihop då..

                Så tråkigt:( Jag vet inte riktigt vilken grupp du tillhör men här finns en lista på en massa nummer du kan ringa till och bara få ut dina känslor: https://www.umo.se/att-ta-hjalp/hit-kan-du-ringa-maila-eller-chatta/hjalp-om-du-mar-daligt/ Se inte bort det här, det behöver inte bli en stor grej, ring och prata ut❤

                  Tack för stödet, men har en kraftig telefonångest så klarar inte av att ringa. Har övervägt att använda nån av chattjänsterna men känner mig inte värd det. Finns ju de som har det värre och behöver hjälpen mer.

                    Du kan ta kontakt via 1177 också. Så behöver du inte ringa ?

                    Du är värd att få hjälp! Och det verkar verkligen som om att du behöver det!

                  Skrev ett svar men den verkar ha hamnat i modd.

        Har du kontaktat socialtjänsten? De finns verkligen för att hjälpa, glöm inte att socialtjänstlagen är en rättighetslag. Du har rätt till ett värdigt liv ❤️ Du är värdefull

          Skickat in papper idag, men de hjälper inte ens min Mor så varför skulle de hjälpa mig då? Nej jag är inte värdefull, jag borde inte ens bilvit född.

            Du kommer klara dig igenom det här, ge inte upp❤❤

            Varför kan du inte jobba?

              Funktionsnedsättning

                Och det finns absolut inget jobb som skulle passa?

                  Nej – frågor på det?

                    Du verkar ärligt talat inte särskilt lösningsorienterad. Du har fått flera snälla förslag ovan och allt skjuter du ner direkt.

                      Svår depression – hört talas om det??

                      Oavsett depression har man ett eget ansvar för att söka hjälp och förbättra sin situation.

                      En person med depression är inte särskilt lösningsorienterad, det är liksom en av de stora symptomen.. Önskar det fanns mer förståelse kring depression och ångest <3

                      Personen bad aldrig om att få förslag på lösningar vad jag kan se? Är man inne i en djup depression så är att hitta motivering till att ens orka tänka ut en lösning inte direkt det enklaste. Spelar ingen roll om man får massa snälla förslag, man orkar inte ta in det.

                      Hur tar en deprimerad sig ur sin depression om man inte orkar hitta på någon lösning? Är inte tanken ändå att det ska finnas en sysselsättning för dom också så småningom?

                      Tack till er som förstår❤ Och till er andra – hoppas jag att ni inte hamnar i en liknande situation även om det kanske vore en ögonöppnare för er?

                      ”Oavsett depression har man ett eget ansvar för att söka hjälp och förbättra sin situation”

                      Så dumt att det är rent obehagligt. De borde verkligen lära ut baskunskaper i psykisk ohälsa i skolorna.

                      En svår depression kräver nästan alltid behandling och det kan ta lång tid att ta sig ur den även med hjälp. Att vara ”lösningsorienterad” ligger långt bort för någon som är drabbad. Det är liksom det som är det farliga med depressioner.

                      Om det vore så enkelt som att hitta en ny kul hobby eller sysselsättning skulle statistiken inte se ut som den gör. Ungefär 1500 människor om året tycker ett farväl till livet är att vara lösningsorienterad. Kanske dags att vi lyfter blicken lite och tänker ett varv extra.

                      Feel you, blir vräkt nu och undrar lite hur och vart jag ska flytta mina möbler. Eller asså jag borde varit ute från lägenheten redan men alla mina ägodelar står kvar för jag orkar inte hämta dom och vet ändå inte vart jag ska ha dom. Sos erbjuder härbärge men sover i en släktings vardagsrum istället. Det värsta är att jag är för feg för att ta livet av mig.

                    Ja. Allt med djur borde väl gå bra? Väldigt härligt att vara bland speciellt hundar och hästar. Du kan ju prova praktisera/arbetsträna på hunddagis eller i ett stall. Väldigt bra terapi. Hade nog själv inte levt idag om jag inte börjat med hästar igen.

                  Har man de är de väligt svårt att få ett riktigt jobb har man tur kan man få typ praktik el lägsta bet från af

          Socialtjänstlagen är inte en rättighetslag, utan en ramlag som innehåller en rättighetsparagraf 4 kap 1 § SoL. Så ingen tror att man är berättigad allt som står i Socialtjänstlagen, även om de borde vara så.

          Fast socialtjänstlagen är en ramlag, till skillnad från LSS som är en rättighetslag.

        Anonym 20:07, Jobbar som boendestödjare och träffar en del personer med både funktionsvariationer och depressioner. Även om det känns hopplöst så ge inte upp. Har sett hur jobbigt många kan ha det innan det kan bli lite lättare och man kan hitta en väg att gå. Det jag vill säga med det är att även om det känns mörkt nu finns det hopp. Det finns ingen du kan ta hjälp av i din kamp, ibland kan en samtalskontakt vara väldigt stöttande och ge hjälp. Många kramar

        Det är helt galet med sjukförsäkringen. Inte konstigt att det begås ett självmord var 6:e timme i Sverige.

        Även jag utförsäkrad sen ca 20 månader sen. Min handläggare på FK har aldrig träffat mig. Likadant med den försäkringsmedicinska rådgivaren. Min överläkare i psykiatri kan tydligen inte bedöma arbetsförmåga. Misslyckas min jurist så skiter jag i det här.

          Lider med dig? Känns som att försäkringskassans mål är att utförsäkra alla, ingen sjuk är värd något idag.

          Livstrött-ge inte upp! Låter lite tamt att säga att det blir bättre, men det blir det. Låt inte FK vinna över dig, du är värd att kämpa och hoppas du har någon som kan stötta dig. Ibland har jag hört att överläkare i psykiatri kan komplettera uppgifter för att vara tydligare till fk i deras bedömning och att det kan hjälpa. Vet också någon som hade en liknande situation du beskriver och som kommit upp att arbetsträna nu men att så såg det inte ut från början. Med det vill jag inte säga att det är så för dig, men ibland kan det bli en annan vändning till något bra, även om det känns hopplöst när man är uppe i det. Många styrkekramar

      Mådde bra fram tills för en halvtimme sen, vet inte om jag är hungrig eller illamående haha:( och eftersom jag är så rädd för att må illa så vågar jag typ inte äta och så skrämmer jag upp mig själv och det blir en ond cirkel istället??

        Ingefära brukar hjälpa när jag känner så 🙂

          Bra tips! Har en flaska med ingefärashots, dock köpt och öppnad i september…hoppas den inte är för gammal?

            Smaka lite och smakar det dåligt så är det bara att kasta. Har du ingefärste eller pepparmyntte så drick det istället 🙂

      Jag mår sååå bra idag! Min mamma fick besked igår att hennes svullna lymfkörtel inte innehåller cancerceller! Känns som jag går på moln och att jag kan andas ordentligt igen.

        Vad härligt?

        ❤️

      Jag mår helt ärligt sämst. Min nära anhörig fick idag ett besked om att cancern har spritt sig till hjärnan och att prognosen är mörk. Han har nog inte alls lång tid kvar… hoppas vi får en fin sista tid tillsammans ?

      Läste om någon annans positiva ”icke-cancer” besked här i tråden. Det gjorde mig iallafall lite glad, att alla inte hamnar i samma cancermörker som oss. Cancer är det värsta som kan drabba människan.

        Nej fy vad tråkigt?

        Beklagar verkligen. Om det var min kommentar om icke-cancer glädjer det mig att du blev lite glad.
        Förlorade min svärmor för 1,5 år sen i cancer. Hon var som en mamma för mig och den brutala sorgen är så fruktansvärt grym. Ta vara på tiden tillsammans, ta mycket kort, fråga allt du undrar och säg allt du vill säga. Och sök gärna hjälp innan han går bort. Jag trodde att jag var beredd och att jag skulle acceptera min svärmors död, men det var jag inte och föll så handlöst i sorgen.

          Tack så mycket för dina visa ord. Det känns som att varje ord, även om det är från främlingar på internet, gör så att det känns lite lite lättare i mitt hjärta (även om det fortfarande är ett rent helvete). Jag behöver nog all hjälp och alla ord jag kan få för att orka ta mig igenom detta, det är ju ändå vi anhörigas roll att försöka vara starka för hans skull❤️

        Har varit i exakt din sits. Fy fan vilket helvete att behöva gå igenom.
        Ta hand om dig, och din anhörig! Den tid ni har nu kommer aldrig igen, så finns där för varandra så gott ni kan.

          Tack för visa ord. Jag skall verkligen försöka finnas där men känner redan nu ångest inför att jag har så mycket annat som kräver min tid (jobb bla) och att jag inte kommer kunna finnas där hela tiden, även om jag så vill.

          Jag beklagar att du även gått igenom detta, kram❤️

        Om du är mottaglig, så kolla upp alternativa metoder. Det finns tex en Fb-sida ”C- AMF” där du hittar mycket information.
        Läs också om Sven-Erik Nordin, http://www.svaradoktorn.se/441550183 och hur han själv botade sin cancer. Ta kontakt med Dr. Erik Enby.

    Hur uttalar ni gifflar???

      Med hårt g. Väl? Kan man uttala det på annat sätt?

        Från svenska akademiens ordlista: ”giffel [jif´el el. gif´el] substantiv ~n gifflar • vete­bröd i form av en mån­skära”

      Hårt G.

      Jifflar

      Blir otroligt triggad när folk uttalar det GGGifflar

        Det är väl samma psykopater som uttalar kex med hårt k ?

          Men va? Hur uttalar du kex? Tjex???? Shecks? Nejjjj!!!!

            Med mjukt k, som är det korrekta uttalet naturligtvis.

              Haha, nej så uttalar man verkligen inte kex! ?

                Aha, så du uttalar kemi och keramik med hårt k också. Måste vara skoj att lyssna på dig

                  Haha, nej för jag är inte dum i huvudet, till skillnad för vissa andra här… ?

                  Och Kyrka..

                  Hur uttalar du mail, grapefukt, baguette, pommes frites, pizza osv?
                  Uttalar du dem stikt utefter svenska uttalsregler, eller som normalt folk?

                  Det är samma sak med kex. Det är ett engelskt låneord från cake som blev kex och det har alltid uttalas med hårt k.

                  Hur uttalar du keso då? ??

                    Och keps?

                      Kanel?

                      Jag vill ha en tjebab!

                    Kuk och kök?

                      Hård (sic!) och mjuk vokal – hört om?

                  Då vill jag höra hur du uttalar dessa ord:
                  kebab
                  keff
                  kefir
                  kelp
                  kelt
                  kelvin
                  kendo
                  kennel
                  kentaur
                  Kenya
                  keratin
                  kers
                  kesella
                  keso
                  ketch
                  ketchup

                    Tjechup ?

                      Den här tjebaben är fett tjeff! Är den från Tjenya eller har du använt tjefir, tjeso, eller tjesella i den?

            SCHECKS!!! ALLT ANNAT ÄR KONSTIGT!!!

              lDu är konstig ?

                JA men det står jag för?

                  Riktigt knäpp!

                    Jag vet❤

                    Schnäpp

              Svenskar är konstiga med era uttal haha ? /finnen

              Näe, schecks tvivlar jag på att någon uttalar det.
              Tänk efter hur sch-tjudet låter.

              Schampo, schack, schema, Schyffert, schimpans, schäfer…

                DuSCH. Tjecks då, om man ska skriva med det mest liknande uttalet.
                Men, de orden du skrev kan mycket väl uttalas med samma ljud som kex utan K-ljud.

          Psykopater sååå bara för du tycker man uttalar ett ord fel är man psykopat???? Då borde du kolla upp vad de innebär o vara en psykopat

        Jifflar?? Skulle vilja höra dig säga gaffel…

          Men gift givare gilla uttalas ju med j

          Men jävla SFI-rymling, har du inte hört talas om mjuka och hårda vokaler!!!

            Wow, fräscht.

              #kränkt

          Hahaha 3.47 in, Özz pratar om ordet get och just g/j-ljud
          https://youtu.be/ZoOhdd2QLSk

      Som det stavas

      Hörde någon uttala det med hårt g för ett par veckor sedan och jag blev typ chockad. Har alltid uttalat det som ”jifflar”

        Hahaha INGEN säger jifflar. Sjukaste jag hört. Största trollet i stan är du

          Haha jag har sagt jifflar hela mitt liv.

          ??

          Jag har inte heller hört någon uttala det med J.

          säger
          Gifflar (alltså med g)
          Kex (schex)
          Lackriss
          KaviAr
          Sjukhus (alltså inte k i början)

          Tex

            Lackriss är så jävla provocerande.

              Nej det heter så!

            Sjukhus? K i början? …kukhus?

            Nej nej nej, ”kavviarr”

            nej alla dina går inte in i min hjärna
            LAAkrits
            Kex- hårt K
            Gifflar – Jjjjjifflar
            Kaviar – kavviar

            Men vadå ingen säger väl sjukhus med k i början? Kukhus? ?

          Från svenska akademiens ordlista: ”giffel [jif´el el. gif´el] substantiv ~n gifflar • vete­bröd i form av en mån­skära”

            Så båda är rätt

      Rekommenderar STARKT pepparkakssmak!

        På pepparkakor?

          På tjex och jifflar!

            Har skrattat så jag gråtit lite av denna tråden! Fantastiskt!

    Årets säsong av Bachelor!! Vad tycker ni? Jag tycker Simon framställer sig själv som en stor mansbebis och hoppas på att Felix i slutändan väljer Amanda ?

      Jag är skitbesviken på den här säsongen. Två bachelors är inte min grej.

        Nej gillar inte heller det, blev lite fööör mycket dokusåpa. En positiv del av det är dock att det sätts lite press på killen också som inte längre bara kan ta tjejerna för givna.

      Simon är en osäker pojke som leker tuff man. Och vad har man för kvinnosyn när man tatuerar in en sexig tjej med munnen igensydd? Bättre bachelors måste det väl ha funnits?

    Var är Bellas dagliga ”jag biter ihop genom värsta krisen”-inlägg på hennes blogg? Jag är nästan orolig för henne.

      Brukar inte hennes kille vara på besök, kanske därav tystnad kanske?

        Nej, tvärtom. Hon har radioskugga de helger hon är hos honom i Gbg. Nu är det barnvecka på Lidingö men vem vet, han kanske följde med upp och lever familjeliv med henne och barnen.

      Blir lite full i skratt, om hon uppdaterar varje dag så är det katastrofalt, om hon inte uppdaterar så är det ännu värre.

      Tror att hon tog kisen och åkte på höstlov. Brukar ungar säga Hejdå huset när de åker till förskolan.
      Men med tanke på krisen kan hon inte gärna boka något för uppseendeväckande.

        Kanske åkt hemma till hennes egen mamma? Inget uppseendeväckande uppbackning med matlagning m m och huset blir tillgängligt för visningar.

    Hur gamla var ni när ni tappade oskulden? Jag var 16.

      Vilken ålder tycker ni är konstigt om man fortfarande är oskuld?

        Ingen ålder – låt alla leva som de vill.

          Skönt att veta att jag inte är ensam om att tycka som du!

        Har inte ’tappat’ nåt…

      26

      Jag tappade den inte.

      Har du hittat den än?

        Nej ?

      19 år ??

      13 ?

        ?

        Oh no.. bara barnet ju!

          Jag vet, helt sjukt! Han var lika gammal. Det var inget positivt som kom ur det. Han dumpade mig, ”skröt” över hela skolan – jag blev kallad hora och madrass.

          Träffade en ny kille efter det som var lite äldre. Hade sex med honom efter 6 (dock fortfarande 13) månader och höll ihop i flera år.

          Har en dotter idag som är 12 och får ont i magen bara jag tänker på det.

      16.

      29 år

        ?

          13 ?

          ?

          Alltså egentligen vid 21 års åldern…men jag räknar inte in det pga att det var övergrepp/våldtäkt. Min förra sambo bröt ner mig psykiskt och sexet med honom var obehaglig. Flera månader efter honom dejta jag en kille som gjorde övergrepp mot mig. Han kunde knappt kyssa t.om. jättegrovt att jag fick blåmärken på mitt ansikte. Och han tafsa på mig.

          Träffade min nuvarande sambo när jag var 29 och det är då jag räknar det som att jag har tappat oskulden för att det var då för första gången jag hade riktig sex.

            Jag är medelålders kvinna och fortfarande oskuld. Stolt.

      17

      Avskyr ordet oskuld- som att man bär på nån typ av skuld efter att man har haft sex.

        Aldrig tänkt på det

        Mm Jonas Gardell skrev det för länge sedan

          Se där- då har vi haft samma reflektion han och jag (och förmodligen många med oss)

      24

      16

      Tappade den..? Säger man så?

      Tappade?? ?

      Jag tappade/förlorade inget men sexdebuterade när jag var 19. Är förövrigt gift med min dåvarande pojkvän.. ❤️

      13.

      Det här med att många säger ”tappa” oskulden. Hur tappar man den? Trillar den ut genom f*ttan o ner på golvet?

        Ja, antagligen ?

        Aah, så det är så man tar någon annans oskuld också? Man liksom plockar upp den från marken? Fan, hur ser en tappad oskuld ut? Jag har inte tagit någon, men kan ju vara kul att ha i bagaget och plocka upp en när man ser den…?

      Vetefan om jag tappa oskulden men 16 var jag och önskar att jag kunde slå fanskapet på käften pga hur jag blev behandlad ist för att bli kär och ha sex med äcklet 🙂

    Har ni lagt märke till att allt fler unga är konservativa?

      Intressant, kan du utveckla det? 🙂

        För det första så är det inget nytt att ideologier går i vågor. Samhället har dominerats av liberalism länge nu, och då är det naturligt att det kommer en konservativ våg efter det. För det andra så börjar många unga nog tänka om när de ser vad som hänt med Sverige tack vare liberalismen.

          Längtar tills vänstervågen kommer tillbaka❤

            Vi är ju mitt i den nu, längtar tills den är över.

              Hade vi varit det så skulle välfärden fungera…

                Menar du att den skulle fungera om vi var mitt i den? För tyckte den funkade bättre förut…före 2014, typ.

                  Välfärden var bättre förr, nu går det bara utför

                    Instämmer!

      Jag har lagt märke till tvärtom.

    Jag tänkte köpa nytt playstation till min man i julklapp. Vilket är det senaste? Är det fortf PS4? Spelar det någon större roll om det är slim eller en med mindre kapacitet (?) om det mest spelas fifa o sen används för att kolla på gamla serieboxar o så? Någon som kan?

      Kan inte mycket mer än att PS4 är senaste, köp absolut inte PS3 då den håller på att dö ut! Hoppas han blir glad 🙂

      Ps5 kommer i december och den skulle komma i både en dyr och billigare version.. Annars skulle jag satsat på ps4, mer än så kan jag tyvärr inte! ? Lyssnat på ett halvt öra när min sambo pratat om detta.

      Japp PS4 gäller än så länge (PS5 släpps om ett år dock)! Och jag skulle nog köpa slim om det bara används till ett enda spel och dvd

      Om femma kommer i december så kan du inte köpa fyran.

        Det släpps till jul år 2020

          Oj haha. Förlåt. Jag är trött. Hmm..Hur troligt är det att han kommer vilka uppgradera sig nästa jul? Kanske helt onödigt med en konsol nu då om din julklapp blir utbytt snart.

            Eller så köper hon den så får han bestämma själv om han vill köpa 5an nästa jul eller inte.

              …eller så kan han köpa fyran själv. Om jag ska köpa en julklapp för flera tusen så skulle iaf jag vilja att den använda i mer ett år. Jag ser det som slöseri av mina pengar.

    Nya säsonger av Solsidan och Vår tid är nu, är så glad så glad ??

      Älskar Vår tid är nu! Hjärtat bankar extra för Gustaf ?

        Gustaf? Mitt hjärta bankar extra för Maggan ?

          Ok ångra mig, glömde Maggan ? hon var väl för självklar eller nåt …

          Jag känner med Gustafs kamp att hålla sin sexualitet låst, precis som för Maggan i början.

            Mattias Nordkvist som spelar Gustaf verkar så sympatisk när jag sett honom i andra rum än i serien, det har väl blivit att skådis och karaktär smält ihop i sinnena lite heh. Han är en bra sångare!

      Blev besviken på första avsnittet sv Vår tid är nu 🙁

        På vilket sätt? Bara nyfiken alltså.

    asså hörni, hur bankar man vett i någon som gått på hela anti-vax lögnen? min syster har börjat tro på det och jag blir seriöst galen varje gång jag hör henne prata och hon avfärdar allt som motbevisar henne. HJÄLP

      Vadå för vax och lögn?

        Vaccination eller?

        anti vaccin

          Tack, försökte tänka, anti-vax? Att man vägrar ta bort kroppsbehåring, typ bikinilinjen, hår på benen och i armhålorna,,,

        Anti-vaccin.

        Och till TS – tyvärr, din syster är förlorad.

        Du är bortom all räddning.

        Men bor du under en sten?

      Socialen brukar reagera på personer som nekar vaccinationer. Tror TROR att BVC gör en rapport om föräldrarna väljer att avstå dom vanliga vaccinationerna. Vet en person där det hände iaf…. sen vet jag inte om det är rutin eller om det var ett undantag.

        Det stämmer inte (i Sthlm iaf) däremot gör tandläkaren en anmälan till socialtjänsten om barnet uteblir från flera kallade tandläkarbesök

        Det låter inte troligt. BVC är inte obligatoriskt. De skriver väl bara in det i journalen. Sedan är det bra om socialtjänsten väljer att kolla upp familjen, tycker jag. Jag kan inte förstår varför man inte vill skydda sitt barn.

          Fast de som inte ger vaccin vill ju skydda sina barn. Bara olika sätt man ser på det. Det ÄR frivilligt så alla borde låta alla väja. Så länge det inte är tvång är det fel av tex BVC att ifrågasätta det. Tex svininfluensan har många blivit sjuka av. Jag har vaccinerat mitt barn. Men tar inte lätt på det. Vaccinerar tex inte mot influensa.

      Så svårt! Förstår att du blir galen. Vad tror du om att visa henne youtube-videos eller kanske vetenskapliga artiklar där man antingen tar upp varför man ska vaccinera, eller där man diskuterar problematiken med att inte vaccinera? Tänker att din syster inte lyssnar på ”vanliga människor” då hon anser att de inte har några belägg för att vaccin är livsviktigt, kan det vara så?

        hhahahhahha källkritik is your friend not your enemy!!!

        Men seriöst. Hur google translatead var inte den där artikeln då?

        ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

        Du menar ”alternativ fakta” va?
        Gör dig en tjänst och börja bli källkritisk, med t.ex. den här riktiga artikeln: https://respectfulinsolence.com/2019/10/09/corvelva/

        För övrigt är det du länkade till inte en artikel. Det är två google translateade meningar.

      Vägra träffa henne?

      Jag vet faktiskt inte. Finns något superenkel artikel du kan visa? Som ändå har tyngd. Eller försöka få veta vad hon är rädd för ska hända pga vaccin och jämföra det med sjukdomsrisken – dvs döden i många fall. ELLER försöka förklara flockskydd och vad som kan hända t.ex nyfödda som inte kan vaccineras om de åker på sjukdomarna?

      Tack vare vaccin har många epidemier kunnat hållas i schack o dö ut. De har samma problem med människor i världen som inte är så informerade, att få dem att ta vaccin… Låt inte detta bli nån mur mellan er. Hon låter alternativ i huvudet o så länge föräldrar har veto över sina barn så är det så… Barn kan nog överleva mkt tokerier om de har några omsorgsfulla vuxna runt sig. Visa inte till dem att du anser dig veta mer än deras föräldrar. Tänk som en gubbe-det ligger inte på ditt bord.

      Det första vaccinet kom till Sverige 1971, men det var på den tiden bara riskgrupper som vaccinerades. År 1976 blev det en allmän rekommendation, men det var ändå väldigt få som valde att vaccinera sig och mässlingen fanns fortfarande i samhället. (Det verkar helt enkelt ha varit svårt att övertala föräldrar att vaccinera sina barn mot den vanliga barnsjukdomen mässlingen.) Det var först 1982 när trippelvaccinet kom som massvaccinationen kom igång och mässlingen försvann. Det här går att se i diagrammen på Folkhälsomyndighetens sida.

      https://www.folkhalsomyndigheten.se/…/vacciner-a-o/massling/

      Innan vaccinet infördes i Sverige 1971, var siffran gällande döda i Sverige av mässlingen
      år 1969: 2 personer,
      år 1970: 1 person,
      (trots över 12 000 rapporterade smittade fall båda åren enligt uppgifterna ovan på Folkhälsomyndighetens hemsida).

      Informationen om antalet döda 1969 och 1970 finns i Statistisk årsbok för Sverige 1973 s. 286 och 288 och du kommer till årsböckerna i den bifogade länken.

      http://www.scb.se/…/historis…/sok-publikationer-efter-amne/…

      Vad man kan se i årsböckerna är att antalet döda i mässlingen sedan 1800-talet kraftigt hade minskat. Vad det berodde på var alltså inte något vaccin, utan bättre levnadsförhållanden. Mellan 1970 och 1983 dog det i snitt färre än en person per år av mässlingen i Sverige, trots att smittan fanns i samhället fram till 1985 och t.ex. över 5000 rapporterade fall år 1983. Att notera är också att av diagrammet på Folkhälsomyndighetens sida framgår bara de fallen som har rapporterats, vilket förmodligen är en låg andel.

      Vad gäller de dödsfall i Rumänien, så hade alla som dog fram till februari 2017 andra underliggande sjukdomar. Se sidan 3 i länken nedan.

      https://ecdc.europa.eu/…/27-02-2017-RRA-Measles-Romania%2C%…

      Vad alla säkert känner till är också att levnadsförhållandena i Rumänien inte går att jämföra med Sveriges.

      Något annat som kan vara bra att känna till är också att barn under 6 månader som föds av en mamma som har haft mässlingen, är immun mot sjukdomen. Om barnet får mässlingen mellan 6 och 9 månaders ålder får den en väldigt lindrig variant. Skyddet från mamman avtar sedan succesivt.

      I Läkarboken (Bokförlaget Forum AB, 1971) står det t.ex. på s. 66: ”Immuna är också nyfödda barn vars mödrar någon gång haft mässling. Denna immunitet kvarstår till framemot 6 månaders ålder. Mässling hos barn upp till 9 månaders ålder brukar ha ett lindrigt förlopp”.

      Som jag har förstått det trodde man att en vaccinerad mamma skulle ge det nyfödda barnet samma skydd som om hon hade haft sjukdomen, men nu när mammor som inte själva har haft mässlingen börjar få barn så visar det sig inte vara så. Det naturliga skyddet för de allra minsta har alltså minskat i och med vaccinationerna.

      Sedan så har heller inte antalet mässlingfall i år varit högre än vad det brukar vara i Sverige (om man bortser från 2016 som var ett rekordlågt år), det är bara att media har rapporterat om fallen. Statistik om antalet smittade per år finns på Folkhälsomyndighetens hemsida.

      https://www.folkhalsomyndigheten.se/…/sjukdomsst…/massling/…

      Idag så vet man också att kroppen förbrukar mycket A-vitamin under mässlingen och man har i studier sett att behandling med A-vitamin minskar risken för komplikationer vid mässlingen.

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11869601

      Under 2017 har tre studier kommit där man jämför hälsan hos vaccinerade och ovaccinerade.

      Statsfinansierad forskning från Danmark som visar ”All currently available evidence suggests that DTP vaccine may kill more children from other causes than it saves from diphtheria, tetanus or pertussis. Though a vaccine protects children against the target disease it may simultaneously increase susceptibility to unrelated infections.” Man tror att det beror på att vaccinet försvagar immunförsvaret och, trots att det må skydda mot vissa specifika sjukdomar, ökar det risken att dö med 5-10 gånger om du är vaccinerad jämfört med ovaccinerad.

      DTP är ett av världens mest distribuerade vaccin. Hur vet vi att inte samma siffror gäller för de vaccin vi har idag?

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5360569/

      Forskning från Yale som visar samband mellan nyligen vaccinerade och en diagnos av t.ex. ADHD, bipolär sjukdom, depression eller anorexia:

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5244035/

      En pilotstudie av vaccinerade barn jämfört med ovaccinerade barn respektive mindre vaccinerade barn som bl.a. visar att allergisk rinit, allergier, eksem, autism och ADHD är mycket vanligare hos vaccinerade jämfört med ovaccinerade.

      http://www.oatext.com/Pilot-comparative-study-on-the-health…

      Några större studier där man jämför hälsan hos ovaccinerade och vaccinerade har aldrig gjorts. Så här svarade Karin Boyle på CDC i USA när hon fick frågan om CDC hade gjort någon studie där man jämför hälsan hos vaccinerade och ovaccinerade:

      https://www.youtube.com/watch?v=dE9ZrybFDBw

      Vaccin behöver heller inte testas på samma noggranna sätt som läkemedel. T.ex. behöver inte något placebo användas vid testning. Vid testningen av Gardasil användes i kontrollgruppen ett ämne som i bipacksedeln kallas Amorphous Aluminum Hydroxyphosphate Sulfatue. Aluminium är ett nervgift och är kopplat till en mängd autoimmuna sjukdomar, alzheimers, bröstcancer m.m. Se länk nedan till bipacksedeln där testerna närmare beskrivs. I länken nedan kan man på s. 4 under avsnitt 6.1 t.ex. läsa att i ett av testerna fick 5088 personer Gardasil, 3470 fick aluminium och endast 320 fick verkligt placebo. Där specificeras skillnader i lokala reaktioner. Senare, under t.ex. table 5 och 6, där man jämför andra möjliga biverkningar, har man slagit samman kontollgruppen som fick aluminium med den som fick placebo. Vid testerna som gjorts innan man för ut vaccinet på marknaden har man alltså jämfört vaccinet med ett ämne innehållande allt i vaccinet utom själva smittämnet.

      https://www.fda.gov/…/Vaccin…/ApprovedProducts/UCM111263.pdf

      En annan vanlig metod är att man i kontrollgruppen jämför med ett vaccin som sedan tidigare finns på marknaden. Nedan kan man läsa att Gardasil 9 inte är placebokontrollerat eftersom Gardasil redan fanns på marknaden.

      https://lakemedelsverket.se/…/Gardasil-9-vaccin-mot-humant…/

      Enligt mailkorrespondens som jag har haft med Läkemedelsverket är inga av de vaccin som idag ingår i barnvaccinationsprogrammet placebokontrollerade. Istället för placebo ger man i de kliniska studierna ett annat, tidigare godkänt vaccin (som heller inte är placebokontrollerat) eller, som vid Gardasil, allt innehåll i vaccinet utom det verksamma ämnet. Jag försökte begära ut de kliniska studierna för Priorix (MPR-vaccinet) men Läkemedelsverket hade inte tillgång till dem, utan hänvisade mig till tyska myndigheters motsvarigheter till Läkemedelsverket, men de visste inte ens själva vilken utav två myndigheter jag skulle vända mig till.

      Vad gäller ämnet autism och vaccin så vill jag nämna följande. Ja, det stämmer att man i en stor studie som publicerades i the Pediatrics 2004, visade att det inte fanns något samband mellan vaccin och autism. År 2014 gick emellertid den ansvarige forskaren, William Thompson ut och berättade att han och de andra forskarna hade förfalskat uppgifterna i studien och att den istället visade på ett klart samband mellan MPR-vaccinet och autism. Särskilt om barnen fick vaccinet före tre års ålder. Här talar kongressmannen Bill Posey inför kongressen i USA om Willam Thompsons erkännande:

      https://www.youtube.com/watch?v=ctLqzE3szLQ

      Originaldokumenten som William Thompson hade sparat under alla år, finns att ladda hem på http://www.vaxxed.com/thompson-file-releases/

      Det har gjorts två kända dokumentärfilmer om telefoninspelningarna där William Thompson erkänner för en annan forskare att studien från 2004 var förfalskad. De två dokumentärerna är:

      https://www.youtube.com/watch?v=XIRXxEYnkxA

      och https://www.youtube.com/watch?v=pQKglol4OLE

      Den första filmen är producerad av den tidigare Emmy-nominerade producenten Del Bigtree och den andra filmen är producerad av Robert Kennedy junior (miljörättsadvokat och brorson till presidenten Kennedy).

      Teamet bakom Vaxxed har rest runt i USA och visat filmen samt intervjuat föräldrar som påstår att deras barn blev autistiska kort efter att de fick ett vaccin. Det finns tusentals intervjuer att se på deras Facebooksida, We are Vaxxed eller deras youtube kanal Vaxxed TV. Här är t.ex. föräldrar till trillingar som berättar att deras barn blev autistiska samma dag de fick ett vaccin:

      https://www.youtube.com/watch?v=GPHZFQFpZrY

      Här är en annan hjärtskärande berättelse (men det finns som sagt tusentals):

      https://www.youtube.com/watch?v=8nk2RYGZkb4

      Nyligen kom också en studie som visar att autistiska barn har höga halter av aluminium i hjärnan. Man kan läsa om studien i den här artikeln från Daily mail.

      http://www.dailymail.co.uk/…/Aluminium-vaccines-cause-autis…

      Det finns ingen tidigare forskning som visar på att användandet av aluminium i vaccin är säkert. Det finns enbart en studie och den vilar på hur mycket aluminium som är säkert att ta in oralt, men det saknas studier på att det är säkert att injicera aluminium.

      Den 10 juli 2017 kom också ett utslag från den statliga ”vaccindomstolen” i USA där ett barn som dog i plötslig spädbarnsdöd blir bedömd som en vaccinskada.

      https://ecf.cofc.uscourts.gov/cgi-bin/show_public_doc…

      I Sverige har det mellan 2010 och 2016 rapporterats in 31 dödsfall efter vaccineringar till Läkemedelsverket.

    Har separerat från min sambo. Ömsesidigt beslut, men hon var drivande och sa att hon tappat känslor. När jag skulle hämta mina flyttlådor låg vi istället å hon sa ”släpp mig inte” flera gånger.

    Hur ska jag göra? Vi har ingen kontakt pga bestämt så pga hon säger att hon inte kan vara vän med mig eftersom hon tycker för mycket om mig. Men hon vill ändå inte ha mig, säger hon. Vad fan?

      Låt inte henne leka med dina känslor. Slutför flytten och ta ett par månader eller halvår och marinera i tanken på att kanske leva själv. Men låt det bli ditt beslut.

      Låter som hon vill ha kakan och äta den. Save yourself, run!

      Enligt mig klassiskt ”ångest över att vara själv”. Har själv gjort exakt samma sak för typ 5 år sedan och det är inget jag är stolt över. Lämnade min sambo pga var inte kär längre. Vi hade kontakt per sms och låg flera gånger… i fyra månader… Det var tryggt att ha honom, bra sex m.m. men jag visste hela tiden innerst inne att jag inte ville tillbaka. Så nej, släpp kontakten. Inget ligga, ingen bekräftelse eller annat utan att det är ni igen (såvida ni inte är eniga om det).

      Håller med alla ovanstående!!

    Jag har kört fast pluggmässigt. Snälla hjälp. Jag vet vad jag ska göra, men bli förlamad av prestationsångest och självaste mängden. Läser Nek på kandidatnivå ?
    Igår så kollade jag på tv-serier hela dagen. Och idag blev jag räddad på seminariet av mitt goda minne och fick fråga på de få raderna jag faktiskt hade läst.
    Ville bara ventilera lite

      Försök börja med en mindre enkel uppgift. När man är klar med en enkel liten uppgift brukar det oftast ge en liten boost som gör att man känner sig manad att fortsätta plugga.

      Gör det så ”mysigt” som möjligt att plugga. Jag brukar alltid dricka kaffe och äta något litet samtidigt så att det inte bara associeras med något tråkigt.

      Det jobbigaste är att faktiskt ta tag i att sätta sig och plugga, men när man väl är igång brukar det oftast flyta på!?

        Ska mysa till det ❤️

          Men alltså geez. Jag sitter just nu på en institution och läser Nek A och har köpt med sallad, bananer, godis och en vän kom förbi med kaffe. Har en varm halsduk och det är tyst och lagom belysning och allt som kan vara mysigt när en inte klarar att plugga hemma är det. Men kan inte heller! Mina generella tips är dock att hålla hjärnan på så mycket topp som möjligt genom att bara äta nyttigt, t.ex. mycket färsk spenat, grönkål, bönor, fullkornsbulgur, varma tomater (yes! frigör extra lykopen som är superbra för kroppen), ingefära, citronvatten (värm upp t.ex. ett halvt glas vatten och ha i en halv pressad citron och svep), grönt te, bananer, morötter och typ feta, parmesan och olivolja på dina sallader för att göra dem trevligare. Släng in klyftade rödbetor i ugnen och ha på din sallad, addera feta eller en bit getost och bröd till. Frukost typ havregrynsgröt eller en snäll youghurt eller fil + fullkornsflingor alternativt en omelett som du vispat ihop med en skvätt vispgrädde och som du sedan slänger på lite ost, lite tomat och lite färsk spenat på. Och honung till typ allt. Det jämte att sova ordentligt. Inser nu att det blev en uppsats på mat istället för pepp om prestationsångest… Men när det kommer till att plugga är det bara ovan jag vet funkar. Har bara jobbat alldeles för mycket i det sista så ätit för lite och för dålig mat + sovit alldeles för lite och fått i mig alldeles för mycket koffein vilket in alles är verkligen sämst. Iaf kom ihåg att också röra på dig, ut och spring/promenera regelbundet och i synnerhet när du kört fast. Bara på med en playlist eller podd och ut!

            Wow, hjärnan på topp är verkligen nyckeln. Jag gick på kostrådgivning i våras, aldrig varit så smart. Om du kör fast i nekA så kanske jag kan hjälpa dig ?

              Visst är det! Alltså förmågan att koncentrera sig och inte tappa fokus eller bli trött snabbt, att förstå det man koncentrerar sig på och att komma ihåg det stavas typ mat, sömn och rörelse.
              Alltså JA! Haha.

            du är nog en sån som tar med halva köket till tentorna

              Vad skriver du för tentor? Eller snarare med vilka?

      Helt ärligt. Ta hjälp! Skolsköterska kan ofta slussa dig vidare, lovar att du inte är den första studenten med prestationsångest.

        Trodde helt ärligt att prestationsångest ingick i akademisk utbildning.

      Jag såg alltid till att åka till bibblan direkt på morgonen, ungefär som att åka till jobbet. Mindre distraktioner där, särskilt i tyst läsesal. Efter en 4 timmar där med gott om ”ett snabbt varv runt huset-pauser”, så nöjde jag mig för dagen och kunde se på serier med gott samvete utan pluggångest. Plugga hemma är verkligen värdelöst (för mig), se det som ett jobb man åker till istället, och lämnar när man åker hem.

        Jag ska testa det också nästa vecka (tentavecka).

      Jag är på sista året av min master och igår låg jag på soffan och åt glass hela dagen. Det behövs sånna slappedagar ibland tycker jag, annars hade jag gått in i väggen för länge sen.

    Har en dålig magkänsla kring min granne men vet inte om han bara är trevlig eller nåt?…han bor ensam och är ca 20-25 år äldre än mig (jag är 27).
    Två gånger har han kommenterat något kopplat till mitt utseende, och två gånger försökt luska i om jag har pojkvän eller inte samt försökt få fram vad för ålder på killar jag föredrar.
    Han har nu stalkat upp mig på Facebook, jag är verkligen svårhittad enligt typ alla andra så han måste typ ha gått igenom alla som finns med mitt namn. Har inte och kommer inte acceptera. Usch!! Tycker det är lite äckligt.

      Ge han en äcklad blick nästa gång ni ses, och frågar han ngt, svarar du så kort och så lite informativt som möjligt.

        Motfråga: ”varför undrar du det?”

          Ja det är bra. Jag är så dum dock, för ibland blir jag så ställd av frågor jag får så jag kan svara och tänka först efteråt att fan, jag ska inte svara på det där. Det var t.ex en gång han frågade om jag hade dubbelsäng. ”Ja” sa jag utan att tänka på varför han skulle vilja veta det, och han fortsatte med ”bra, för får jag inte min nya säng idag så knackar jag på hos dig”. Det var nog menat som ett skämt hoppas jag, men han lät seriös.
          Jag sov inte hemma den natten, haha.

          Och sist han kommenterade mitt utseende var när han mötte mig på gården och jag var på väg för en utekväll, jag var uppklädd, sminkad och klackarna var på. Den gången tyckte jag det var lite obehagligt att komma hem sent faktiskt, han bor ändå på samma våning…

            Fnula ut en dräpande kommentar som tystar honom för gott!
            Och tänk inte att du måste vara trevlig eller ngt, tycker han låter riktigt creepy.
            Googla upp honom också, kolla om han är tidigare dömd osv.

              Redan gjort, han är dömd…

                Fy fan!
                För vad?
                Ring och prata med polisen och be om råd!

                  Hur menar du med be om råd?

                    Ring dem och förklara läget precis som du gjort här, de har ju erfarenheter och kanske har bra råd hur man kan förhålla sig när man som du känner obehag och därmed otrygghet. Är han dessutom dömd så!

                  På riktigt? Polisen är inte Bris!
                  Vad sjutton skulle polisen göra åt saken tror du?

      Nä fy, låter inte helt bra. Försök hålla honom på avstånd så gott det går, någon annan här har säkert bra råd om hur. Du har ingen skyldighet att vara trevlig när han kommenterar ditt utseende.

        Ska försöka göra det, försöker att inte hamna så han börjar prata med mig, men det är svårt. Försökte igår genom att gå och sms:a men han började prata efter att jag hälsat (hälsa måste jag ändå göra känner jag, vi är ju grannar) och jag hittade aldrig rätt tillfälle att avbryta och gå in till mig.

      Låna en biffig killkompis som kommer på besök och visar upp sig. Ska iof inte behövas men effektivt.

        Haha tyvärr är grannen stor som ett hus själv så det kanske inte är så effektivt trots allt. Men det kan vara värt ett försök? måste bara hitta en biffig killkompis först??

          Ja eller bara nån som kan låtsas vara pojkvän liksom….

      Var bor du? Låter som min tidigare granne…

        Det finns nog fler tyvärr…Västsverige

        Seriöst? Typ precis alla har en gubbsjuk granne

      Säg till honom att du träffat en kille som är polis så slipper du honom för gått.

        Man kan ju hoppas! Har sett att han finns på lexbase så en polis kanske skrämmer honom lite fast han lär inte se nån kille på besök iofs?

      Kommentera tillbaka i samma kaliber och säg att du föredrar yngre killar?

        Det gjorde jag första gången men han fortsatte tydligen.

          Ignorera honom helt, sluta hälsa osv.

            Ja, kanske. Fan, jag är för snäll för det haha…Men kanske är det bäst att göra så…Det är dock inte som att vi ses särskilt ofta, det har inte hänt mer än 10 gånger på nästan 3 år. Hälften av gångerna har han pratat, och hälften bara hälsat.

              Bara det att du uttrycker en oro här säger mycket.

              Lita på din magkänsla!
              Du kan råka illa ut.

              Om jag var du hade jag flyttat snarast!

                Ja det hoppas jag kunna göra, letar lägenhet sen en tid tillbaka

                  SLuta hälsa, du måste inte hälsa på honom bara för att han är din granne om du tycker att han är obehaglig. Du väljer helt själv vem du vill prata med och inte. Man behöver inte hälsa på nån annan man inte vill prata med, fastän det skulle vara ens morfar liksom. Skit i honom, behandla honom som luft. Dräpande kommentar hjälper nog inte och kan trigga fram nån obehaglig reaktion så bara gå förbi som om han inte fanns. Oavsett vad han säger.

          Så ge en tillbaka i starkare kaliber.

          Säg att du föredrar tjejer 🙂

            När jag träffar främmande män som ställer konstiga frågor (som om de vill få kontroll över en eller kartlägga ens liv) svarar jag: Det har du inte med att göra. Alternativt: ”hurså?”
            Ja, de tycker förstås att jag är en otrevlig bitch men det är ju ömsesidigt så ingen skada skedd. 🙂

    Har en väska (canvas med läderdetaljer) som luktar källare/vindsförråd. Tips på hur jag får bort lukten? Alltså främst utsidan (men även på insidan). Tack ?

      Lägg den i frysen

      Tvätta med utspädd ättika.

    Jag har en fråga om skanning och kopiering.

    Jag håller på med ett projekt där jag skannar in en massa gamla papper för att sedan trycka en bok med allt. Papperna är över 20 år gamla och varierar i kvalitén.

    Nu till mitt problem: hur jag än gör blir resultatet av skanningen inte bra. Jag har köpt två apparater själv (en dyr och en billig), skannat på olika bibliotek, på jobbets proffsapparat och har även provat att fota med mobilen. Bäst resultat blir nästan mobilen (inte på allt).

    Min fråga: finns det någon man kan lämna in papper till för skanning i bra kvalité tror ni? I Stockholm.

    Det handlar om ca 300 A4-papper 🙂

    Tack på förhand!

      Är det texter, bilder eller blandat?

        Det är blandat.

      Prova appen Scannable. Tycker de ger bäst scannade bilder.

        Tack, fungerar den även på färg? Måste man ändå redigera bilden efteråt?

          Såg ditt svar nu! Oj appen borde kunna ta färg. Det minns jag inte just nu. Man kan beskära pappret men hur mkt man kan redigera vet jag inte.
          Jag tycker appen iallafall fångar upp bilder bra!

          Men är det så mycket papper så kan det bli jobbigt att scanna alla var för sig…
          Hoppas det löser sig på något sätt!

      Arkitektkopia är de som gör det bäst. De kan skanna i 300 eller 600 dpi. (Enligt min man med 15 års erfarenhet i tryckeribranschen.)

    Nån som har läst Ben Mitkus bok? Han skriver om sin ex My och Nicky och påstår att dem har varit otrogna och lurat honom. Väldigt mycket gossip. För övrigt är boken väldigt platt och innehållslöst.

      De. De har varit otrogna.
      Är det svårt ser det bättre ut att bara skriva dom.

        Språkpoliser har dålig sexliv

          Kan va värt det

          Verkligen inte.

        Heter det inte sitt ex också?

          Sina ex vore väl rätt i sammanhanget

    Jag letar efter presentpapper som är frankrikeinspirerat (gärna Paris) tänk Eiffeltornet, en basker, baguette, rosor etc. Ni fattar. Som INTE kostar 130 spänn rullen! Söker med ljus och lykta, men kan inte hitta. Hittade billigt på eBay, men då var frakten typ 140:- ? HJÄLP!

      Kolla Rusta och ÖB! Dom brukar ha allt möjligt. I ”värsta” fall kan du göra eget? Ok tar lite tid men ändå…

        Kollat rusta, men inte Ö&B, ska kika där, tack!
        Hur gör man eget? ?

          Jag tänkte att man fixar och trixar i Photoshop och sen skrivet ut på ett stort ark? Eller så ger du ett ark och fysiskt målar dit franska teman? Eller klipper bilder fr tidningar lr nätet o limmar på ett ark. Asså d kan de bra ut fastän d låter lite m. Med lite fantasi kommer man långt. Testa!

          Kolla Dollar Store. Om jag hade gjort eget så hade jag köpt ett brunt papper, och gjort stämplar av potatis eller nåt. Bara att stämpla en massa 🙂 Fint snöre i tyg runt också.

            Kom på också att du kan alltid slå in med typ, om det är tänkt till presenter? Finns säkert billig metervara.

              TYG

              Så.jäkla.SMART! Tack!

          Finns tyvärr inte på öob.

      Har du kollat Panduro?

        Japp, dom har inget ?

      Jag älskar presentpapper. Blev tvungen att googla när jag såg din fråga. Hittade detta
      https://www.zazzle.se/vintage+paris+presentpapper

      Dyrare än vad du tänkt, men väldigt fint.
      Lycka till på din jakt

        Etsy 🙂

      Printa ut eller gör en schablon och tryck själv? Lättare än man tror!

      Kolla Lagerhaus! 🙂

      Kan du inte bara sno ett mönster på nätet och skriva ut själv på några A4-papper och tejpa ihop?

      ÖoB brukar ha rätt billiga posters. Kanske kan funka?

      Decoupagepapper är ett tips, det finns massor med franskt tema men kanske inte fungerar just för ditt ändamål?:)

        Vad är det för särskilt med decoupagepapper? Eller alltså, så här. När jag tänker decoupage tänker jag servetter, och rent spontant känns det för tunt för att slå in en present med. Men papper speciellt designat för just decoupage kanske är grövre..?

          Jag tänkte nog på scrapbookingpapper? det jag tänkte på är tjockare papper nämligen men har sett med franskt tema lite överallt…finns mönster att printa ut också. Tex https://www.google.com/search?q=scrapbooking+papper+eiffeltorn+frankrike&tbm=isch&ved=2ahUKEwjg4eGe-cTlAhWV6CoKHRlFAsMQ2-cCegQIABAB&oq=scrapbooking+papper+eiffeltorn+frankrike&gs_l=mobile-gws-wiz-img.3…30356.33733..34258…0.0..0.126.985.6j4……0….1………30i10j33i10.s5VH1jDRQUQ&ei=OwO6XaDYNZXRqwGZiomYDA&bih=616&biw=360&client=ms-android-samsung&prmd=isvn#imgrc=jBq5cMJRjJt6oM

      Kanske lagerhaus om du inte kollat där?

      Om du har någon internationell tidningshandel eller bibliotek i närheten kanske du kan slå in med franskt tidningspapper?

        Åååh vilken bra idé! ?

    Fy, jag ska tenta av nek a nu. Topp 3 av värsta kurserna, bara 18 miljoner sidor teori att trycka in. Örk

      Hang in there, det blir värre om du läser vidare ?

      Kämpa! ??❤️

        Garvade högt!

        Haha, så kul! ?

      Jag med!!!!!!!!

    Började fundera på en sak idag när jag var inne på Bisses Instagram och kollade.. Hon jobbar ju som mäklare, och lägger jämt och ständigt ut lägenheter och reklam om byrån hon jobbar på på sina stories?
    Borde detta reklammarkeras då hon jobbar för byrån? ?

    Är såå frustrerad! Haft noll sexlust i vad som känns som 100 år men senaste dagarna har den äntligen kommit tillbaka, som fan kom den tillbaka! ??? Blev iaf så glad att jag för några dagar sedan beställde lite nya leksaker som jag tänkte överraska min sambo med. Paketet skulle kommit igår men har inte kommit än och jag är så galet irriterad. Jag får väl ha sex ändå men vafaan! Är ju så peppad. Och imorgon kommer barnen så då får jag vänta en jävla vecka! Kan inte berätta om min frustration till sambon heller eftersom det är en överraskning. Buhu.

      Kör lite rollekar så länge! ?

    Någon som bor i Motala och kan berätta mer om hur Madeleine Ilmrud är? Att familjen förekommer hos justitia med betalningsföreläggande titt som tätt är ju allmänt känt men hur uppfattas familjen av andra föräldrar i skolan, grannar mfl? Är hon lekmannanivå som gör allt med/för barnen som hon skriver? Hon tjänar ju 100k/mån på bloggen enligt egen utsago, hade varit intressant att höra någon nära berätta mer. En 11 barnsmamma som inte stå på sitt egna hus eller sin egna bil är ju märkligt, framförallt när hon tjänar så bra men det bemöter hon ju aldrig! ?

      Berätta mer!

        cahouligan / 2019-02-05 21:27
        Åh vad roligt att du läser och svarar här Madeleine, du dissar ju gärna ekonomifrågor i din egen blogg annars ?

        Vem är inte heltidsmamma, undrar jag då? Den roligaste frågan blir väl då hur mycket du tjänar på ditt ”heltidsjobb” eftersom det uppenbarligen inte täcker era utgifter, trots arbetande partner, mtp att ni ofta förekommer i Justitia med betalningsförelägganden. Sista gången var det 15.000:- i somras som ni fick betalningsföreläggande nr 3 på. Jag vet inte hur mycket man kan lita på Justitia men det känns för mig som ganska säker källa ändå? Plus undrar varför ni inte äger ert hus, men den frågan har ju ställts förut utan svar, så förväntar mig inte svar på det ?

        Gilla16
        Svara

        https://bloggbevakning.se/2019/02/05/madeleine-ilmrud-vantar-sitt-11e-barn/

      Vilken hemsk kommentar. Det är ju bara elakt skvaller.

    Vill ha seriösa tips på hur man blir snyggare. Inte jobba på ditt självförtroende.

      Drick mer vatten

      Definiera snyggare

      Jag tycker alla blir vackrare när dom ler. Jaaag veeet att d låter klyschigt men d e fan sant! O vackra blir tom fula av att inte le.

        Ingen är ful men alla är desto vackrare när de ler av äkta glädje.

      Lär dig vad du passar i för färger och typ av kläder. Är du kall eller varm? Anpassa färgval efter värme. Är du bra på smink? Är din hy fräsch? Framhäv de du gillar. Kan du gå till en bra mua för tips och tricks? Lashlift?

      Sminka dig rätt, lägg naturliga lösögonfransar, ha långt hår, bli smal, fixa tuttarna om du inte har dem och träna rumpan, klä dig tight, gör en spraytan, använd smycken, lägg lite fillers ”Apple cheeks” så du ser yngre ut, kör på bra hudvård… fast gör allt med måtta

        Så du inte ser fake ut. Operera dig om något är för off på ditt ansikte. Blek tänderna eller ta på tandställning.

        Haha älskar det här ?

        Haha!

        Blir inte ärligare än sådär ?

        Tack för tips!!

      Skönhet kommer ofta inifrån. Drick vatten, ät bra mat, rör på dig. Yttre faktorer man kan tänka på; ta hand om hy, hår, ögonbryn och naglar. Behöver inte va komplicerat, less is oftast more. Känn efter vad du känner dig som mest bekväm i och kör på det. Är du glad och bekväm (? Kommer inte på ett bättre ord) med dig själv kommer det synas utåt. Bara några tankar jag har, hoppas det hjälper lite <3

      Enklare att ge tips om du förklarar varför du tycker att du är ful.

      Dålig hy? Sned näsa? Skelar du?

        Nej, problemet är att jag inte har något jag tycker ÄR fult. Tycker bara hela jag Hahahah..

        Är smal. Har fin hy, fint halvlångt hår, sminkar mig, skitsnygga ögonbryn, normal näsa, opererade tuttar, smal osv. Därför det är så svårt – för kan inte sätta fingret på vad som skulle göra skillnad.

          Gå och prata med någon om vad de här känslorna bottnar i. Bättre investering än fillers.

          Då vet vi att dagens jäkla fixande inte gör en lyckligare och mer nöjd.

            Jo, jag är så galet nöjd med mina tuttar. Så jo. Bästa jag gjort (samma anonym som ovan). Däremot gör inte tuttar mitt face snyggare

          Lägg upp en bild så kan vi säga vad du borde göra för att bli snyggare, på ett snällt sätt.

          Skaffa en ordentlig stil! Personliga, snygga och välsittande kläder kan ju lyfta vilken standardperson som helst 🙂

      Brun utan sol i ansiktet, gå till någon som färgar och formar brynen efter ditt ansikte, rundföna håret efter tvätt (ENORM skillnad), bär skor med klack

      Använd fuktkräm och kemisk peeling då och då. Borsta tänderna och använd tandtråd.

      Hitta kläder som passar dig – varken för små eller för stora. Tona håret och gör det varmare eller kallare. Sköt dina naglar.

        Herregud hon bad inte om tips på hur man sköter basic hygien.. förutom kemiska peelingen och toningen då. ”Borsta tänderna” ?

          Hahahahahahajajaajajaja skrattade så mkt åt denna ?tänkte exakt samma

          Hahahah eller hur!!
          Här kommer mina bästa skönhetstips; duscha, torka dig med papper i skrevet efter toabesök och tvätta händerna med tvål. Dessa saker gör sååå stor skillnad asså!

        ”borsta tänderna” låter som min mormor lol

      Byt gener

    Gokväll! Jag och mina kompisar planerar att ca 2022-23 åka till USA i 2 månader och leva life, vi planerar att först åka till Kalifornien och sedan någon vecka åka till New York.
    Mina funderingar är hur mycket skulle man behöva i fickpengar och har ni några bra att veta saker som ni kan dela med er av?

      En fd jobbarkompis brände ca 150k på tre månader i USA. Om det är mycket eller inte för tre månader vet jag inte, vet bara att de var i flera olika delstater och åkte runt.

      Det är ju ganska dyrt att äta där plus att dom alltid vill ha dricks. Kan du kolla vad det kostar med mat och dryck ungefär? Räkna ut hur mycket ni tänkt äta och sånt. Plus vatten. Så kan ni ju göra en mat och vattenbudget iallafall. Äta bör man annars dör man ?

        Vi ska hyra genom bnb så vi äter väll middag och frukost hemma ibland

      Jag och min kille brände ca 1000kr/person per dag. Då bodde vi gratis. Och det är inte inräknat med småshopping och inträde till museum, taxi osv. Bara maten i nyc är tillräckligt att göra en pank.

      Det beror väl på vad du ska göra. Ha airbnb och laga mat hemma eller gå ut och äta varje dag? Ärligt, helt omöjligt att svara på om vi inte får mer info. 🙂

        Vi tänkte hyra genom bnb så ibland lär vi laga mat och äta frukost hemma

          Det är i stort sätt lika dyrt att köpa hem mat som att äta ute i USA, bra att ha i åtanke.

      Jag ska till usa på tisdag och vara borta i tio veckor. Har budgeterat med 1000 spänn per dag. Vi ska resa runt i husbil och räknar med att kunna laga mat själva och så vidare.

        Ååå va kul att resa runt med husbil!

      Räkna på hur mycket du skulle göra av med under två månaders semestrade i Stockholm. Och lägg på lite till, för allt skoj du vill göra kostar mer än här. Förutom bensinen, den är typ det enda som är billigare än i Sverige. Räkna annars fullt helt och hållet med svenska priser.

      Vi kom nyss hem efter två veckor i Kalifornien. Två personer har bränt 40 000 bara i fickpengar. Då bodde vi i hus men som någon annan skrivit är det lika dyrt att handla som att äta ute. USA ÄR dyrt.

        Brände 25.000 på 6 dagar skidsemester i USA..???⛷?

    Jag kom in ikv för att jag har en fråga. Råkade svara på två andra innan jag ställde min. Fram till vilken ålder kan en kvinna bli gravid? Känner mig stressad pga åldern och instabil kärleksliv.

      kvinnor är som mest fertila i 20 års ålder. Runt 30 börjar chanserna eller sannolikheten för att bli gravid gå brantare nedför. Efter 35 går det ännu snabbare. Vid 45 års ålder är sannolikheten för att på naturlig väg blir gravid så låg som 1% per månad

      Det beror väl på kvinnan. Min kompis mamma fick en sladdis vid 50..

        Tack Loui o anonym för svar ❤️

        Känner till flera som va 40

      Känner en som fick vid 46 års ålder 🙂

      Mamma fick mig som 42-åring.

      Jag var 40 när jag blev gravid. Med det sagt vill jag inte invagga dig i en falsk trygghet att vänta för länge. Det är väldigt olika hur god äggreserv man har upp till vilken ålder och det är inte roligt att vakna upp en morgon och så är äggen slut.

        Man får inseminera sig i Danmark upp till 47 års ålder. Kvinnor kan bli gravida rätt långt upp i åldrarna så ingen anledning att stressa med barn..

    Vad hände med tjejen bakom 1337likes??

      Hon fick 1338likes

      Tror hon jobbar/jobbade för Filip o Fredrik i nån av deras produktioner. Sen la väl sig hypen!

    Tips att göra i Sunnetrakten? Har spanat in julmarknaden. Är den bra?

      Selma spa, var där igår. Inte det bästa jag vart med om men förmodligen det roligaste som händer i sunne XD

      Julmarknaden på Mårbacka är bra! (Om det var den du menade). Det finns även bra affärer i centrum, exempelvis Garderob och Shangri-La 🙂

      Vet inte riktigt vad du gillar? Sunne andas ju mycket kultur tack vare Selma Lagerlöfs ande (hon hade helt klart varit influence om hon hade levt nu)

      Har ej koll på öppettider under olika årstider men pratar du om julmarknaden på Mårbacka var/är den jättemysig pga de vackra omgivningarna! Mest hantverk som säljs. Gå på guidning i Lagerlöfs gamla bostad om det ges sådant under dessa tider.

      Rottneros Park är väl värt ett besök om det är öppet, en stor skulpturpark. Bredvid ligger Västanå Teater som säkert ger någon juluppsättning.

      Annars är det nog väldigt lugnt och stilla i centrum.
      Diner 45 är värt ett besök om du gillar hamburgare haha, inrett i amerikansk stil med gamla filmstjärnor på väggarna osv. Ingen värmländsk touch då.

      Är du naturfantast är det bara att glida runt då områdena kring Fryken är otroligt vackert. Insup omgivningen.

    Hej! En vilsen själ som behöver relationsråd.

    Såhär är det:
    Jag och min kille har varit ihop i nästan sju år. Vi träffades när jag var 20 och han 23 och har väl haft ett förhållande som gått upp och ner. Vi har bott i en stad där han har ett bra jobb och umgänge ….. och jag har bara ett jobb och inte så mycket mer.

    Som en motivation för att orka stanna kvar här trots brist på vänner och utbildningsmöjligheter (bor i en storstad där det är omöjligt att komma in) har jag velat skaffa en gemensam lägenhet och har sparat i över fem år till den och har sagt till min kille att det är någonting jag har som mål. (Smartare att betala 14.000 till dig själv en till någon annan?)

    För 1 år sedan så frågade jag han helt ärligt hur mycket han hade sparat och han sa 300.000 kr vilket gjorde mig glad och förvånad. Då kan vi ju köpa lägenhet! Men han har hela tiden förhalat och varit oengagerad, han har kanske varit på två lägenheter och sitter kollar inte ens gång.

    Nu på slutet har jag börja ge upp för jag känner inte att jag får gehör och han blir vrång varenda gång jag ställer krav på han.
    Också kom bomben efter ett bråk. Han har inte sparat 300.000, han har knappt sparat 100.000 och då har han lyft en lön på 43.000 rent sista månaderna och innan dess legat på vart fall 30.000 rent.

    Istället har bränt pengar på att käka ute, spelare” på FIFA”, casino och bara annat allmänt skit. Jag kände mig lurad och bedragen och sa upp vår gemensamma lägenhet i ett vredesutbrott.

    Han har haft spelproblematik innan vi träffades och jag trodde han var bra. Nu verkar det inte vara fallet.

    Jag bryr mig väldigt mycket om han men känner inte att han tar våran relation på allvar. Jag måste få veta att han ser en framtid med mig och om man är så oekonomisk och dessutom ljuger mig rakt upp i ansiktet om detta så försvinner förtroendet.

    Vad ska jag göra? Ena sekunden är jag förbannad och andra ångrar jag mig och känner att jag har överreagerat.

    Ge mig lite input

      En spelmissbrukare inger oro…

      Jag blir ledsen av att höra hur han beter sig mot dig. Känns som att han lurar dig och beter sig som en pojke och inte vuxen.

      Har du råd att köpa en lgh på egen hand? Gör det isåfall. Kanske ngn av dina föräldrar kan hjälpa till? Han har spelproblem. Prio ett är att han söker hjälp för det. Troligen har han 10kr och inte 100’ på kontot. Hoppas hoppas det löser sig för dig! Du är stark som orkar med detta.

      Skulle aldrig lita på en spelmissbrukare. Anser personligen själv att de är värre än pundare. Riktigt opålitliga. Så vi förstår varann rätt: dumpa.

      Spelmissbruk är inte att leka med. Jag hade gett han en chans till att ”make it up”, han ska spara allt i stort sett och aldrig spela igen osv osv. Funkar det inte hade jag nog faktiskt sagt byebye.

      Det låter som att han nog hade 300 000 vid det första tillfället, men att han har spelat bort minst 200 000 sen dess. Spelmissbruk är ett rejält gift, och folk har förlorat hus och hem och satt sig i skuld. Han måste söka professionell hjälp.
      Jag hoppas han inte har tillgång till dina besparingar också, för då lever du farligt.

        Tyvärr kostar en lägenhet där jag bor jävligt mycket pengar. Bor i Norge och jag har tyvärr väldigt låg grundlön för att bo här och inga föräldrar som kan hjälpa mig. Men har lyckas spara ihop 600k iallafall. Kan ju köpa lägenhet i Sverige men då avslutar jag verkligen ett kapitel och jag har ingen aning vart jag vill bo. Bli väl bara att flytta in i kollektiv igen som snart 28åring….

        Och note om det här om han hade 300k men spelat bort det på ett år. nej, han har berättat ärligt att han ljög om det. Han har aldrig haft 300k men har visst haft mer än 100k för tre år sedan. Blev bara ännu mer arg då. Suck.

        Vi borde flytta ifrån varandra antar jag och han låste bevisa att han är villig att ändra på sig. For real. Gå i terapi i guess.

      Trist att han ljugit för dig. Mitt råd är att du köper en lägenhet till dig själv. Bara du. Se till att det blir rätt gjort så att det inte blir en bodelning. Om man är sambos i en hyresrätt och sedan köper en lägenhet för att bo ihop i så blir det en bodelning vid separation, eller?

      En av de vanligaste orsakerna till bråk är pengar.Om du stannar så kan ni INTE under några omständigheter ha gemensam ekonomi. Köp ingen lägenhet med honom, försök hitta hyres eller köp själv.

      Jag hade sprungit men alla är olika. För mig skulle det vara viktigt att ha någon som har samma syn på pengar som mig, vilket jag har haft tur att hitta. Pengastress är rent ut sagt vidrigt, det gör så mycket för livslusten att stressa över det. Mitt råd är SPRING men om du stannar ser du till att ha skilda konton, tillgångar osv. Och lita aldrig på vad han säger om pengar, dubbel och trippel kolla sånt. Rör sig munnen på en missbrukare så är risken stor att hen ljuger. Sorry not sorry.

      Lycka till!

        Sant. Vi har alltid haft skild ekonomi då jag känt att vi inte har samma syn på pengar. Men jag har mer och mer börjat tänka på familj och det känns farligt att skaffa barn med någon som tänker att ”allt löser sig” hela tiden.

        Men samtidigt är han min bästa vän och partner. Och när man har satsat så mycket på förhållandet så är det jobbigt…

      Ett som är säkert är att du i alla fall aldrig ska köpa eller äga lägenhet tillsammans med honom. Köper du själv men ni fortsätter att bo tillsammans ska du se till att säkra lägenheten så att halva inte tillfaller honom ifall ni skulle göra slut.

      Hej. Jag är en nykter spelmissbrukare (spelfri i två år). Tillit går att återvinna, men det krävs engagemang från missbrukaren. Tyvärr fattar inte spelmissbrukaren allvar förrän han eller hon ligger på botten. Jag blev förlåten av min sambo, och när mina barn blir vuxna kommer jag att vara tvungen att berätta för dem att jag länsade deras sparkonton och be om förlåtelse. (De är båda under 4 år)
      Har gått på GA (aa för spelare) och insett att jag aldrig någonsin får spela igen. Inte ens en skraplott. Och ska jag vara krass, lämna människan innan han sätter er i skiten båda två. Har ni barn, kämpa, men på villkoret att han söker hjälp.
      Från spel får man inte abstinens på samma sätt som ex. Knark, men suget efter spel är mycket starkt,svårt att stå emot (i början). Problematiken tror jag ligger i stark ångest, och spel är ett utmärkt sätt att fly från tankar som maler på i huvudet. Därför måste spelmissbrukaren ta tag i dessa problem också.
      Så, spontant råd, lämna.
      Man älskar alltid en människa, men man hatar det han gör. Det går att förlåta, men det tar tid att bygga upp förtroendet igen.

    Egoina verkar jobba på prisjakt enligt linkedin

      Jaha

    Nån som varit inne på Micahs på länge? Tycker verkligen hon förtjänar pepp :/ hon verkar så nedstämd

      Vem är det?

        Hon blev gravid som 14 år för flera år sedan. Hon fick snabbt en stor blogg pga det men uppdateringen har varit dålig i flera år nu.

      Hon uppdaterar väl bara ett par ggr per år?

    Sex på första dejten. Ja? Nej? Varför/varför inte?

    Har ni upplevt att killar dissar er och inte vill ses igen om ni ligger på första dejten?

      Ja om det känns bra. Men tyvärr har jag även varit med om att bli dissad efter det.

      Om jag vill det: ja! Om jag inte vill det: nej! Har haft sex på första dejten med en snubbe och vi har nu varit ett par i 10 år. Har haft sex på första dejten med några andra och det blev inget mer. Beror mer på killen än om du släpper till eller inte. Var inte så ängslig. Gå på känslan!

        Jag älskar ju sex och har inga problem med att ligga första dejten.
        Men jag upplever att killar, fastän vi lever i år 2019, ännu har en skev kvinnosyn och dissar en efteråt…

          Då är det väl bara bra att få outa de unkna med en gång, DU vill ju inte slösa mer än en date på krapylerna!

          De kanske helt enkelt tyckte om dig och sexet med dig.

      Låg oftast på första dejten, och oftast ville killarna ses igen, tror det lite handlar om smak, vilka killar man undermedvetet dras till, mitt problem brukar snarare vara stalkers typ så jag har nog grova problem.

    Någon mer som känner sig uttråkad och less på sitt liv? ?

      Gör inte alla det?

        Är det så illa? ??‍♀️

        Nej inte jag

      Ja. Jag känner mig understimulerad som fan. Saknar intellektuella diskussioner och roligt umgänge! Jobbar som ssk i akutsjukvård och därför oregelbundna tider, är ofta trött pga jobbar hårt och alla mina vänner har barn och det blir svårt med umgänge då. Jag har partner och hund och vänner men saknar ändå stimulans!!

    är de bara jag som får trypofobipanik av bilden där uppe? ”öppet spår”

      Vad är det för fobi? Aldrig hört förr ?

        Trendfobin! SuperspeciElsa har den…

          Haha exakt

        Man har fobi för små hål

        googla inte trypofobi bilder

    Vem är vem i Gr*plo*vs instakonto; pojken etc någon får gärna reda ut så man kan följa sammanhanget!

      Pojken är väl Hajen och Was? typ är väl Marisol?

    Vad tycker ni om Stordalens senaste köp??

      Kul för honom!

    Vad är det sjukaste ni har gjort? Me

      Oj, det ska inte stå ”me”

      Fött barn vaginalt. (alla anti-familjelivare hatar detta svar) hahha

      Fått en fransman upphetsad i stadshusparken (heter det så?). Det blev lite bråttom tillbaka till honom sen.

    Jag har lyckats få en jättefin pojkvän som verkar tycka om mig på riktigt och han visar det på alla sätt och vis. Han är högutbildad och tjänar väldigt bra, har bostadsrätt osv. Jag hyr lägenhet och arbetar inom servicebranschen. Jag vill inte tänka såhär men jag känner: vad i hela Gör han med mig?! Jag klarar mig bra och kan spara varje månad och hitta på saker, men jag känner mig otillräcklig kompetensmässigt och för att jag inte är helt och hållet på hans nivå. Hur tänker ni inför detta? Är det något jag ska försöka strunta i eller kommer det bli ett problem längre fram? Skäms till och med över att träffa hans vänner och svara på frågan: så vad gör du?

      Alla, EXAKT ALLA, behövs. Så länge man är lycklig och trivs med sitt jobb så ska man inte känna skam över sitt jobb.
      Och gällande att känna sig otillräcklig, så är det bara du som kan ändra det. Vill du utbilda dig? Starta eget? Gör det isf, som sagt, det är inte självaste yrket, utan din känsla som är det viktiga. Hoppas du förstår hur jag resonerar.

      Jag levde två år i en sådan relation. Utöver den akademiska skillnaden så var han etnisk svensk, och det var inte jag. Jag gjorde slut trots att han var den snällaste mot mig. Om han hade varit med mig så hade han inte flyttat till större stad. Han hade fastnat och blivit pappa eftersom jag ville ha barn. För ett tag sedan stalkade jag honom på www och såg att han är tillsammans med en läkare, bor i bostadsrätt med henne i storstaden som jag inte ville flytta till. Jag är genuint glad för honom. Han har det bättre utan mig trots att jag krossade hans hjärta pga min osäkerhet.

      Jag är högutbildad och min sambo arbetstränar. Älskar honom så mkt och skiter i vad han gör så länge han är lycklig ❤

      Min man är högutbildad och tjänar väldigt bra. Helt otroligt duktig på matematik och allt som har med siffror att göra. Jag är undersköterska utan jobb men han älskar mig ändå mest av allt på denna jord.

    FÅR ett barn på ett år gå på förskola mer än 15h/vecka? Kommer flytta till sverige från norge under föräldraledigheten, som i norge bara är ett år. Så när sonen är ett år kommer jag behöva börja jobba igen för att gå runt ekonomiskt, men det skulle ju inte gå om man bara kan ha barnet där 3h/dag…

      Barnet får vara på fsk så länge du behöver för att kunna arbeta(inom fsk öppetider naturligtvis). Dock rekommenderar jag inte långa dagar då det är väldigt uttröttande för barnet och det behöver mer lugn och ro för att kunna utvecklas på ett bra sätt. Om du inte är ensamstående skulle ni kunna överlappa varandras arbetstider och på så sätt korta ner dagarna.

        Tack för svar. Vill ju såklart inte lämna honom där mer än absolut nödvändigt och har redan ångest över detta, men jobba måste jag om vi ska klara oss. Hans pappa kommer jobba men det blir svårt att klara sig på en lön, så det perfekta vore ju om jag kunde jobba halvtid iaf.
        Att bo kvar i Norge blir alldeles för dyrt med barn så vi har inte direkt något val där :/

      Ja. De får gå heltid, och mer om du jobbar mer. Det där med 15h/veckan gäller bara om du är föräldraledig med ett småsyskon. I kommunen jag bor så får inte det äldre syskonet vara på förskolan mer än 15h/v. Det vanligaste här är att man fördelar den tiden 5hx3. Andra kommuner har andra regler.

      Jobbar man får ju barnet vara på förskolan såklart. 15h gäller väl om man är föräldraledig eller arbetssökande t.ex,. I vissa kommuner är det fler timmar än så för den gruppen också.

      Ja det får dom.

      Ja det får dom.

      Om du arbetar får du ha barnet där din arbetstid+resväg. Är du föräldraledig så har olika kommuner olika, vissa har 15h/v andra har 30h/v.

    Ska på kryssning snart och alkohol kommer bara säljas i tax freen på hemvägen. Jag är definitionen av fattig student och kommer inte ha råd att köpa i baren en hel kväll och vet inte riktigt vad jag ska göra? Känns som att kryssning är ett sådant ställe jag måste vara i alla fall lite full på för att uppskatta. De jag åker med har pratat om att ”smuggla” in sprit på något sätt men jag tror jag är alldeles för mesig för det, hahah, är livrädd för att åka fast.

    Någon som har erfarenhet? Både av att vara utan sprit på kryssning och att ”smuggla”?

      Stanna hemma och spar pengar istället.

        Nej, vet du vad. Jag har inte gjort någonting på hela sommaren och jag åker aldrig någonstans, det enda jag lägger pengar på är mat och förnödenheter. Den här resan gör jag för att jag förtjänar att ha lite kul, oavsett om jag kommer dricka insmugglad sprit eller inte. Jag har mycket sparade pengar för att jag sällan gör något, men det är pengar som jag efter min examen kommer behöva lägga på att flytta till en ny stad, hitta lägenhet och om jag inte får något jobb. Att jag inte vill köpa sprit i baren är just på grund av att jag vill ”spara pengar.”

        Ibland kanske man bara kan låta bli att döma andras val.

      Smuggla alkohol i bindor/trosskyddsförpackningar

      ”Smuggla” = stoppa en flaska i väskan och kliv ombord. Ingen kommer kolla din väska och du kommer inte åka fast.

        Har hört från flera håll att de både scannar och ibland kollar igenom väskorna.

      När vi skulle åka färja sist så fick man lägga sina väskor i en liknande flygplatsscanner, hade aldrig vågat smuggla in något där

        häll spriten i schampoflaskor

          Eller loka-flaska. Blev stoppad av polis en gång som minderårig (Jag och en kompis). De rotade igenom vår ryggsäck och tog några cider. Men Loka-flaskan med 1.5 liter vodka i öppnade de inte ens och luktade i utan lät oss behålla den ??

      Brukar de inte ha en buffemiddag till bra pris och där det ingår alkohol, typ tappkranar med vin! ?

        Jo, vi ska käka där! Men har hört att det knappt är någon alkohol i det de bjussar på där, och jag är pga student väldigt svårpåverkad nu för tiden, haha. Men det kommer absolut utnyttjas, även om jag inte gillar vin. Går väl att blanda ut med någon form av alkoholfri dryck!

          Vin + Cola är gott. Öl + Fanta är gooooott. Tut tut

            Haha, vet inte om jag vågar mig på att blanda något med cola. Vill inte förstöra den ljuva drycken som man gjorde med Fanta Exotic och dylika drycker när man var tonåring… men någon helt okej blandning ska jag nog lyckas hitta!

          Men du kan väl grunda bra där och sen vem vet kanske du blir bjuden på drinkar i baren av ngn snygging! ?

      Nu förtiden skannar de väskorna innan ni går på såå allt ätbart och dryck måste slängas… så lycka till att smuggla

      Man behöver inte dricka för att ha roligt ?

    Min pappa dog igår. Han var ung och ingen var beredd på detta. Det gör så jävla ont. Jag är ledsen och arg så in i helvete på allt.
    Allt trasas sönder på ett ögonblick och ingenting blir någonsin som vanligt igen.

      Beklagar sorgen?

      Så fruktansvärt. Ingenting blir någonsin detsamma igen. Men tids nog hoppas jag att du får en vardag tillbaka där du bär din pappa i hjärtat och kan glädjas åt fina minnen <3

      Åh men fy fan i helvete. Kan inte ens föreställa mig. Min största skräck i livet att förlora min pappa. Hoppas du har axlar att gråta mot. Lider med dig 🙁

      Beklagar förlusten <3

      Beklagar sorgen ❤

      Beklagar❤️

      ❤️❤️❤️

    Hur gör man för att förbättra sin impulskontroll?

    Är så trött på mig själv, inser vad jag gör fel och allt det där men ändå så händer det igen.
    Kan tex gå på stan, någon glor lite för mycket och ut flyger det kommentarer från mig DIREKT. Och det är inte något lugnt ”hihi käka glo soppa eller?” som kanske är godtagbart om man nu så illa tvunget måste kommentera något, utan det är ”vad faaaan glor du på??? jävla idiot alltså!!!”
    Värst är det nu när jag efter graviditet har som sämst självförtroende, är både det och ful. Blir helt ställd efteråt ibland och tänker flera gånger att det faktiskt är något jävla ordentligt fel på mig. Känns som det är en tidsfråga innan jag brinner av på fel person och det får ordentliga konsekvenser.

    hjälp.

      Oj. Känns inte som en helt rimlig reaktion på att någon tittar. Terapi? Inte helt jämförbart men när jag var djupt deprimerad var jag irriterad på allt och alla. Störde ihjäl mig på folk, men dock bara ”inombords”. Nu när jag mår bra igen har jag världens tålamod 🙂

        Har världens tålamod även om impulserna kommer fram ibland. Skulle inte säga att jag är deprimerad heller så vet inte om det skulle vara något som gnyr i mig heller.
        Har försökt gå i terapi för det genom VC men vi kom in på ett sidospår om min mor så alla besöken handlade om henne istället. Borde kanske ge det ett nytt försök.

      Oj, det låter verkligen inte bra, obehagligt.. Tror psykologhjälp är bästa/enda lösningen.

        Tack! Ska söka hjälp imorn

    Är 20 år och singel. Har aldrig varit kär, inte dejtat eller ens flörtat med en kille. Jag har inte bråttom men är väldigt intresserad av att höra om andras människors kärlek. Hur träffades ni? Verkar svårt att träffa folk så vidare man skaffar sig en profil på Tinder.

      Jag träffade min kille på sociala medier som 20-åring när jag bodde i USA och han i Sverige. Nu bor vi ihop och är superlyckliga.

        Härligt!! Hur gick det till i praktiken? Vem skrev till vem? 🙂

          Jag följde honom sen tidigare (han är en offentlig person), och när han började följa mig via Utforskarsidan på Instagram slideade jag in i hans DMs.

      Jag träffade min fästman på Tinder när jag var 24 år. Jag hade nyss tappat hoppet om Tinder då jag endast träffat oseriösa killar där innan honom. Jag skulle gå ut på en promenad en fredag kväll och jag började skicka meddelanden åt honom för att prata lite. Jag sa att jag går ut på en promenad nu ikväll och han frågade om han får komma med också. Vi bestämde att träffas i centrum av stan. Jag var skit nervös såklart och tänkte att han är bara ute efter sex också som alla andra. När jag såg honom första gången komma gåendes mot mig så stannade världen för mig i några sekunder. En helt sjuk känsla som jag aldrig upplevt tidigare. Vi gick till en pub för att prata lite. Vi båda sa att det känns som att vi har alltid känt varandra trots att vi precis träffades för första gången. Han följde med mig hem och frågade om vi ska träffas igen. Nästa morgon frågade jag om han vill gå ut på en promenad. Vi satte oss på en bänk vid havet och vi hade vår första kyss. Så efter det träffades vi varje dag och efter några dagar började jag sova över hos honom. Nu är vi förlovade och varit tillsammans i lite över 2 år och precis köpt en egen lägenhet tillsammans.

    Har en ny crush – Matthias Schoenaerts. Dear Lord…..så snygg!
    Sen till er som gillar att plocka svamp (Camilla tex)…..
    http://blog.mycology.cornell.edu/category/mushroom-poisoning/

      Yes han är bäst!

    Hej alla ni som är kreativa, påhittiga, smarta och gillar att lösa problem! Här kommer en utmaning 😀
    Kan du hitta mitt drömyrke åt mig? Vad borde jag jobba med? 🙂
    Det jag vill är: Dagtid (alltså typ 8-15) 70-80% kanske. Helst ingen utbildning men annars något inte allt för svårt osv, gärna något som går att läsa på distans. Inget med stress (typ deadlines) eller att man ska avancera eller något sånt. Bara ett helt vanligt jäkla jobb.
    Jag är en helt vanligt person (tjej, 28) , social, normalsmart, normala betyg. Tidigare jobbat främst inom restaurang, butik och lite pr/journalistik.
    Tacksam för ALLA TIPS 😀

      Läs två år statsvetenskap så får du en högskoleexamen (ej kandidat – 3 år) så kan du typ jobba på myndighet

        Finns distans vad jag vet

          Tack för svar! Vad tänker du då att jag skulle jobba med på myndighet? 🙂

            Handläggning typ..? Regeringskansliet (dock kräver det kandidatexamen men det är ju bara tre år) eller handläggare på annan myndighet.. handläggare kommer alltid att behövas och en utbildning är alltid en bra investering..

          Tur att det finns kurator på sjukhus efter jobbig operation och tumör. Inte är det lätt att gå igenom. Vi har inget sånt i släkten och jag röker inte och sköter hälsan. Ändå åkte man på det. Suck. Tror faktiskt stress och oro kan påverka.

      Lager, livsmedelsbutik.

      Hmm svårt när man inte vet vad du är intresserad av, vad tycker du om och är bra på? 🙂

        Tack för att du försöker hjälpa 🙂 jag vet ju inte riktigt! Älskade att vara bartender/servitris men vill inte jobba helger/kvällar och ex lunchrestaurang är inte samma sak tycker jag.. annars gillar jag väl träning, dricka öl, prata med folk, skriva. Inget speciellt, önskar verkligen jag hade något jag brann för ? gillar kläder och inredning. Är ganska kreativ. Är nog bra på en del saker men ingen ”talang” så.

      Reception, kanske? Jag extrajobbar i reception på företag och det skulle kanske kunna passa dig. Helt vanliga kontorstider, känns väldigt mycket som ett ”vanligt jobb”, behövs inte någon utbildning (antar jag?). Mycket problemlösning och småfix som hantering av post, ta emot paket, sitta i växeln osv. Absolut ett socialt jobb, (telefon, ta emot besökare etc.) men också alltid administrativa grejer att fixa. Av det lilla jag vet om dig nu tror jag det skulle kunna passa! 🙂

    Tror ni MJ var pedofil?

      Ja, efter att han agenten som ledde utredningen berättade vad de hittat, absolut. Och sen att han betalade 25 mil dollar för att tysta Jordan chandler. Varför betala om man är oskyldig? Såå synd, jag var ett stort fan. Älskar fortfarande hans musik och inser vilket musikaliskt geni han var, men normal var han inte.

        Jag älskar också honom som artist och man vet inte så många ville utnyttja och ljuga för att få pengar. Han verkar så känslig och sådana människor har svårt att göra illa andra.

          Känsliga personer brukar väl mest vara rädda för att bli påkomna tänker jag.

          Fast hade en vanlig manlig granne hängt med småpojkar som han sedan bytte ut så fort de passerade en viss ålder och köpte saker åt dem och deras föräldrar + sov i samma säng som dessa barn hade jag typ ringt polisen.

          Jag trodde verkligen inte på de två killarna i Leaving Neverland och vet fortfarande inte om jag tror på att just de blev utsatta, men jag tror absolut att andra blev det… har också sett den dokumentären där polisen som ledde undersökningen berättade att de hittat en bok med nakna pojkar i, men att det inte gick under ”porr” utan ”erotik” och jag undrar varför en frisk människa ens vill och kan ha en sån bok i sitt hem utan att må illa? Och sen att den pojken han gav massa miljoner kunde beskriva hur hans penis såg ut ”underifrån”- alltså i erigerat tillstånd. Det är även anledningen till att MJ betalade av honom, för annars kunde han ju lätt bevisat sin oskuld med sina toppadvokater, om han nu vore oskyldig. Men jag tror helt enkelt att hans advokater varnade honom för att han antagligen kommer att bli dömd pga att det fanns så starka bevis men att han valde att betala barnet ”outside court” och fick honom även att skriva på papper på att han aldrig skulle få prata om det igen. Pojken har bytt namn pga galna fans.. tror ingen oskyldig hade betalt ut en krona om de nu vore just helt oskyldiga..

      Tror? Tror man på evolutionen också? Det är fakta att han var det. Ingenting annat.

      Nej är inte säker på det. Alltså han hade ju extrem och hård barndom. Så nog var han skadad. Samtidigt vad mjuk och fin han är i intervjuer. Vill verkligen inte att det ska vara så.

        Tänkte också så tills jag såg den här lilla dokumentären https://youtu.be/iScDZ-UE93s
        Så sorgligt

        Fast hård barndom resulterar oftast inte att man gillar småbarn…

      Yes! Allt tyder på det och jag tar offrens sida. Sjukt att han kom undan med allt, han var en trasig själ som gjorde andra trasiga.

      Självklart.

      Ja. Men tycker om hans musik och vet inte om det är ok att lyssna eller inte… blir typ äcklad av att lyssna men jag vet inte, får jag bort det dåliga samvetet skulle jag nog kunna lyssna på hans musik.

    Är det någon här som är poly? Hur kom ni på att ni var det?

      Ska kolla ph. Tycker så synd om nina som vill ha tillbaks marcelo. Vad jobbigt för henne.

      Japp. Känner att jag har så mycket kärlek och behov av kärlek, räcker inte med bara en person

        Har du alltid vetat eller insåg du det i ett förhållande?

      Ja. Jag har inte kommit på det vid något speciellt tillfälle. (När kommer man på att man är monoamorös?)
      Har väl alltid bara känt att tvåsamhet inte är min grej. Kärleken till partners är olika precis som att man kan älska flera vänner lika mycket på olika sätt, älska sina syskon lika mycket men på olika sätt osv.

    Kommer ni ihåg när Bella skrev att hon fått erbjudande om ett jättestort förvärv? Idag kom ju nyheten att Petter Stordalen köper svenska Ving. Kan det inte ha varit att hon fick erbjudande om att vara med på ett hörn där?

      Knappast! ?

      Du menar som reseledare?

    Asså är mitt i en separation och har smått panik. Jag känner mig SÅ FUL. Jag försöker ha snygga kläder, fixat hår och smink etc men är inte grundsnygg. Har en stor näsa som tar över, inga fina tänder etc… känner mig så osäker inför att träffa någon ny och känner bara att jag bara kan ge upp. Hatar att gå på gymmet bland alla snygga tjejer som ser fantastiska ut. Ghaa… Har just nu inte heller något överflöd av pengar att lägga på mitt utseende

      Men kanske du överdriver och känner så för att du är i en kris. Då känns ju allt fel och kommer vara ett tag. Se det bra i dej och dina bra egenskaper. Kram.

      I feel you! ❤️
      Har inget smart att säga, då jag går i exakt samma tankar med exakt de problemen (stor höknäsa, vem fan vill ha mig?). Och tinder… vem fan vill swipea på en när det finns en uppsjö av galet vackra kvinnor!
      Det enda jag kan tänka är att du säkert är apsnygg och har en skev självbild. Du är säkert den skitsnygga tjejen på gymmet/tinder som jag avundas!
      Så upp med hakan och försök tänka på att du är het och attraktiv, både utåt och inåt! För det är du!

      Jag tror att du fått det hela om bakfoten! Din känsla är självklart din, men det betyder inte att den är rätt för alla andra. Jag råkar veta att det finns män som tänder enormt på just en större näsa, tycker att det är jättecharmigt med lite sneda tänder och föredrar kvinnor som inte är ”Mainstream”.
      Njut av att du är singel, hitta dig själv och lär dig att trivas med att vara ensam. Gör saker där du känner dig hemma och tycker om. En människa med självförtroende är alltid mer attraktiv. Därefter tar du lite bilder på dig själv i alla vinklar (jepp, även de som du anser är fula) för att du ska inse att du är fin precis som du är.
      Stressa inte, låt det ta sin tid och så kommer den där killen dyka upp! 🙂

        Vi tjejer låter sånt här ta alldeles för stor plats. Vettiga killar bryr sig inte. Dom vill ha dig precis som du är.
        Vänd på det… Du känner säkert att utseendet inte är det viktigaste och att ska man leva tillsammans med någon kommer man åldras och förändras mycket. Men att det är det som är det fina med långa relationer. Att se någon man älskar förändras. Och älska dom mer.

      Operera näsan när du sparat ihop tillräckligt med pengar.

    Har köpt en kaffebryggare till min sambo i födelsedagspresent och tänkte då även ge honom kaffefilter och ett paket kaffe (haha). Sååå till alla er som dricker bryggkaffe, vilket är godast?! Är en hel djungel där ute känner jag.

      Mollbergs blandning, Zoega

        Definitivt Mollbergs blandning, alla älskar den, folk som dricker kaffe hos mig frågar vad det är och börjar sen köpa det själva.

          Låter som att det får bli en sån! Tack för hjälpen!

            Har du nån butik, café eller kaffebar i närheten som säljer kaffe så hade jag gått dit och köpt nåt lite annorlunda kaffe mot det som finns i vanliga matbutiken. Säljs ofta som hela bönor men säg bara att du vill ha dom malda till vanligt filterkaffe. Har alltid varit en uppskattad present dom gånger jag gett bort kaffe☺️

    Blev uppring av en annan arbetsgivare om referens på en av mina anställda, inget konstigt med det, jag hade blivit förvarnad om att någon skulle ringa. Det som jag blev lite ställd av var att jag fick frågan om hen hade mycket sjukdagar, visst är frågan befogad kanske men får jag verkligen lämna ut sådana uppgifter?

      Den frågan ställs väl alltid som rutin?
      Man vill ju veta hur ofta personen är borta från jobbet och få en indikation på om denne har en tendens att ta ut sjukdagar ovanligt många måndagar t.ex.
      Man frågar ju inte detaljerat efter exakt antal, bara efter en känsla.

      Det får man inte lämna ut IOM GDPR, det lärde jag mig på en av våra internutbildningar för chefer 🙂 hade ingen aning!

        Att säga: Det är en av de mest lojala medarbetarna jag haft. Personen hade bara en enda sjukdag på ett helt år!
        Är det verkligen att gå emot GDPR?
        Vi har ju dessutom Personuppgiftslagen som är väldigt stark och det enda GDPR har utökat är hur man behandlar uppgifterna.

    Hur sjukt är det inte att man slutat sälja blodapelsiner nu för tiden.
    Nu säljer man röda apelsiner eftersom man kan bli väcka anstöt över att det heter _blod_apelsin.
    Var är generation snöflinga påväg egentligen!?!

      Det stämmer inte alls, de säljer de som ”röda” apelsinen istället för att det säljer bättre. Folk tror att det är något nytt och får upp ögonen.
      Vart har du ens fått din info ifrån?

      Ouff, det lär vara många kränkta kunder på ica nu under halloween men monsterögon som clementiner, vampyrvitlökständer, till och med salladen har förvandlats till hjärnor.

    Hej! Vill ta kandidatexamen i företagsekonomi men undrar hur mycket matte det egentligen är? Har läst Nationalekonomi A och jag hatade varje sekund av det då jag AVSKYR matte! Så ni som vet, kan ni berätta om det är något liknande?

      Det är en del. Du läser ju också statistik, finansiering och redovisning.
      Det är dock väldigt simpel matte så om du känner att till och med nationalekonomin kändes avskyvärd, vilket inte innehåller matte alls överhuvudtaget om man jämför med de andra nämnda kurserna så har du definitivt valt fel utbildning.

        okej tack för svar till er båda. i NEK var det ju massa formler man skulle kunna för både det ena och andra, är det så i företagsekonomin med eller är det någon annan sorts matte?

          Okej, om man vill se formler som matematik så ligger det till såhär: Statistik är ren matematik. Finansiering innehåller mycket matte, både formler och räkning (mest på procentökningar har jag för mig), men också hur man räknar ut hur lönsamt ett företag är, hur mycket aktiekurser bör ligga på och liknande.
          I redovisningen är det mycket matte, där man ska räkna på vinst, inkomster, utgifter etc. En del formler också har jag för mig. Ekonomistyrning har väldigt mycket matte, både uträkningar och formler. Alla innehåller mer matte än NEK.

          Så egentligen innehåller typ hälften av alla kurser någon form av matte. Det finns en anledning till varför man behöver läsa matematik 3b/3c för att bli antagen till programmet. Så om du avskyr matte och inte har en fallenhet för det så har du minst tre väldigt kämpiga år framför dig. Jag skulle välja att läsa något annat. Typ juridik?

            Tack! Är utbildad jurist men planerar att lämna Sverige så jag behöver en mer internationell examen. Men då vet jag ????

              Marknadskommunikation kanske kan vara något? Retorik? Historia, politik & samhälle? Internationella relationer? Personal arbete och organisation?
              Det finns mycket mer passande grejer att läsa än företagsekonomi när man avskyr matte.

              För jag kan berätta att det inte blir bättre när man kommer ut i arbetslivet. Även fast jag jobbar med marknadsföring behöver jag ändå använda formler, använda statistik, analysera och räkna rätt så mycket.

      Nu har inte jag läst ekonomi men har vänner som gjort det och de har läst statistik vet jag. Det är ju inte ren matematik men tillämpad sådan.

    Jag är olyckligt kär i någon som just droppat att han ej är psykiskt välmående nog för en relation. Vi har ingen kontakt längre sedan ett par dagar tillbaka. Jag går runt med konstant ont i magen och en ilska över att han lurade mig att bli kär i honom. Han lurade mig verkligen med tomma ord. Har inte vågat känna såhär för någon på nästan 10 år. Har ni tips på hur jag släpper tanken på att han är mitt livs kärlek? Jag vill bara gå vidare med mitt liv som om vi aldrig träffats, men det känns som han förändrat mig. Känns som jag går miste om min själsfrände, typ. Hjälp…

      Bara för att du tycker någon är intressant, fantastisk och alldeles, alldeles underbar innebär ***INTE*** att den personen är rätt för dig (eller för den delen en bra människa) detta är väl den viktigaste läxan jag lärt mig inom relationer. Har lätt för att falla för fel människor och likställer jag gillar dem = det blir säkert ett bra förhållande. Att hålla isär de sakerna kommer bespara dig mycket hjärtesorg och förhoppningsvis är det en liten hjälp i att gå vidare!

        Tack för otroligt kloka ord. Det var ett riktigt nyttigt sätt att se på saken! Jag tror att detta nyfunna tankesätt kommer hjälpa mig mycket. Tack, verkligen!

        Så bra sagt! Hade också en som jag var kär i men visste innerst inne att vi inte passade i hop så jag hade så mycket bry kring om jag ville inleda en relation. Till slut var den han som drog sig undan så det gjorde det lättare för mig – men tog ett bra tag att komma över. Idag är jag glad eftersom det inte hade blivit en bra relation och det är fint att höra det av någon annan också – tack.

    Är ensamstående med fantastiska barn, ett bra och roligt jobb och fin familj o vänner. Ändå växer ångesten och ensamheten inom mig och allt oftare kommer tankar om döden ikapp..

    Min stora sa idag att hen saknat mig så mycket att hen inte kunnat äta hos sin andre förälder. Spontant borde jag tänka varma tankar men från ingenstans tänkte jag ”hur blir det om jag dör?”.

    Känner mig så ohyggligt ensam.

      Pratade med en psykolog en gång och vi kom in på det här med föräldrar och självmord.
      Han sade ”barnen, det är de som hamnar här hos oss sedan. Och är de svåraste att hjälpa”

      När man tänker på det inser man vilket ansvar och vilken oerhört viktig roll man har i livet. Man är den allra viktigaste personen i sina barns liv ❤️

      Sök hjälp! ”Katastroftankar” är ett tecken på depression. Du ska inte behöva tänka så <3

    747378 Besökare senaste veckan enligt Bloggportalen.
    Vad är besöksrekordet på Sveriges mest besökta blogg enligt bloggportalens sätt att räkna?
    Har inte sett en högre siffra än denna.

      Menar du den här bloggen specifikt eller generellt?
      För några år sedan var det en del bloggar som låg på långt över miljonen besökare på bloggportalen.

        Menade rekordet för bloggbevakning har inte sett någon högre siffra.
        Men nu blir jag också nyfiken på vilka bloggar som hade över miljonen besökare, vilka var dessa bloggar och hur länge låg de på toppen såpass?

          Jag tror att de hade ett annat sätt att mäta på under den tiden.
          Det var bloggar som fortfarande är stora nu, Kenza, Kissie, Blondinbella. Kommer inte ihåg vem det var som bröt miljonstrecket först. Det kan ha varit Blondinbella när hon skulle gifta sig, eller när hon fick Gillis?

          Jag behöver hjälp att minnas här..

    Ibland är jag ett ”troll” och skriver dumma kommentarer på bloggar jag läser. Kommentarerna som följer är inte sällan ”asså den människan kan inte må bra”.
    De har jätterätt, jag mår skit. De senaste 20 åren har varit som ett lutande plan nedför. Allting blir sämre och sämre. Jag är introvert högkänslig och det känns som om ingen vill ha med mig att göra längre.
    Jag är gift, ett barn. Min man jobbar jättemycket och gör karriär. Jag har en dotter som avgudar mig. Förutom de två har jag inga.
    Är så ensam.
    Hur kan man vara så ensam och bortglömd?
    Hur länge kan man orka?

      Vet inte, men jag känner att jag börjar bli som du. Dock utan man och barn. Ibland undrar jag om det ens är värt att försöka orka längre?

      Hej! Så bra att ni båda erkänner att ni mår dåligt – det är ett bra första steg att bli bättre. Sök hjälp säger jag. Ett steg i taget.

      Vad tycker du riktigt mycket om? Tror de flesta har de negativa tankar du bär på, även jag. Men jag låter dem inte ta över genom att odla mina intressen (i mitt fall film, musik, böcker, trädgårdsskötsel).

      Stackars din dotter, kan bara tänka mig vad för vidrigt skit du skriver när folk skriver tillbaka så. Sök hjälp, och till att börja med- Sluta sprid Dynga hos andra. Bara för att du mår dåligt ger det dig inte rätt att få andra att göra det.

    Jag mår så dåligt pga att jag inte kan nå fram till min dotter. Hon har en kompis som har alla drag jag kan komma på av en psykopat. Noll självinsikt, saknar förmåga att skämmas över dåligheter hon gjort, noll genuin empati men ett fjäskigt och insmickrande sätt när hon själv har vinning av det, oförmåga att se sina egna tillkortakommanden, ett uppblåst ego och förmågan att alltid sätta sig själv i centrum hur ointressant hon än är. Min dotter är tyvärr för empatisk för sitt eget bästa och ser inte denna kompis för den hon verkligen är. Jag vill att hon ska bryta kontakten, men hon vägrar och det blir alltid bråk när vi diskuterar denna person. Vad ska jag göra? Har börjat hata att min dotter är så empatisk, det gör henne till ett lätt byte för detta rovdjur. Avskyr att min dotter inte själv kan se hur destruktivt det är att ha en manipulativ psykopat i sitt liv. Vad ska jag göra? Blir alltid bråk varje gång jag försöker ta upp detta.

      Hur gammal är din dotter? Det enda jag kan komma på är att om du geografiskt kan sära på dottern och kompisen. Typ skicka dottern på en längre språkresa, byta skola, flytta? Ja, jag vet, drastiskt och dyrt.

    Lite sent för att vara gårdagens ÖS, men måste få skriva om min lilla vardagslycka:
    Äntligen har jag fått ett svar på vad torrschampoo egentligen är bra för!
    Har ställt frågor några gånger på olika ställen men aldrig fått svar. Folk har väl tyckt att frågan är för idiotisk. 😀
    Nu hade någon annan ställt frågan på FB, yay, och ytterligare någon annan svarade.

    Jag förstår också varför jag inte fått kläm på användningen, jag behöver varken avfetta håret eller mer volym.

    Hej!

    Jag ska hyra ut min bostadsrätt i andrahand, och vill självklart upprätta ett kontrakt som signeras med hyresgästen. Nån som kan rekommendera en färdig mall? vad är viktigt att ha med?? Googlat runt och finns så många att välja bland 😮

      Den här mallen är bra tycker jag: https://www.hyresgastforeningen.se/globalassets/globalt-innehall/blanketter/hyresavtal_andrahandsuthyrning.pdf
      Om du hyr ut lägenheten med grejer så kan det vara bra att upprätta en lista över dessa grejer. Och glöm inte att skaffa en uthyrningsförsäkring på lägenheten.

    /(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.