Offerkoftan – på sin höjd en förklaring men absolut ingen ursäkt.

Vet ni vad jag avskyr? Jag avskyr när människor tvingar mig att byta ringhörna.
När människor jag på ett eller annat sätt valt att backa, går på tok för långt och beter sig så jävla rövhattigt att de helt enkelt inte går att stötta längre.
Känslan påminner om den av att ha blivit lurad och då särskilt när alltsammans utspelat sig i offentlighetens ljus, exempelvis här på bloggen.
Det har hänt mig två gånger på ganska kort tid att jag tvingats omvärdera mina ställningstaganden just pga detta.
När någon gör någonting så urbota dumt att det är omöjligt att fortsatt stötta dem…
När den som från början framstod som ett offer, nu antagit skepnaden av en förövare vars agerande är betydligt värre än det som gjorde dem till offer från första början är sinnessjukt.
En offerkofta är ingen diplomatisk immunitet som gör det fritt fram att pulvrisera en annan människa utan minsta konsekvens eller repressalie, vilket vissa av dessa ”offer” verkar tro.

”Det har faktiskt  varit synd om mig och därför får jag bete mig precis hur jävla svinigt som helst, och hör sen…”

Jag backade Joakim Lundell i början när han, Jonna och Alexandra berättade om vad som föranlett att ”Joz” gått under jorden.
Det gör jag inte längre, inte efter Jockes attack på Mediernas journalist Terje Carlsson som ifrågasatte tillvägagångssättet som Jockes och produktionsbolaget för ”Familjen Lundell” använde sig av för att komma tillräckligt nära för att konfrontera ”Joz” – en falsk ambulans.

Jag stöttade även Cissi Wallin, både under och efter #metoo, och hade planer på att närvara vid rättegången som äger rum nu i november där Cissi står åtalad för grovt förtal av Fredrik Virtanen.
Inte heller det kommer hända, inte efter vad Cissi visat sig kapabel att göra för att tysta de röster som kritiskt granskat och ifrågasatt hur hon egentligen förvaltat sitt varumärke och sina projekt och saker hon sagt i och med det.
Cissi svarade med att publicera hot på Instagram.
Det finns en GRÄNS för hur mycket jag kan se mellan fingrarna med, och den gränsen är nådd.

Ni är så pass många som frågat mig var jag står i allt det här som utspelade sig i veckan som gick, mycket med tanke på att jag tidigare backat Cissi offentligt.
För att undvika att någon går runt och tror att jag har överseende med Cissis agerande mot Haveristernas medlemmar, eller ursäktar det med att hon minsann var ett offer under #metoo, så har jag valt att dra tillbaka mitt stöd på samma offentliga sätt som jag en gång uttryckte det, så behöver ingen undra…

Man får inte bete sig hur illa som helst bara för att man anser sig vara ett offer.
Det är på sin höjd en förklaring, men absolut ingen ursäkt!

Det här är ett inlägg jag önskar att jag aldrig någonsin hade behövt skriva, men universum ville annorlunda..

290 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bra och ärligt ⭐️

  Svara

  Tack! Ärligt, rakt och klart. Inga krusiduller och svårtydda åsikter.

  Du har helt rätt, det är en förklaring men ingen ursäkt.

  Svara

   Helt rätt!!

   Svara

    Instämmer
    CW uppvisar i mångt och mycket ett förövarbeteende och har gjort karriär som offer. En synnerligen försåtminerad terräng där man gärna vill tro på det ena eller andra men det är som bäddat för att man stödjer den verkliga förövaren dvs CW.

    Den som gör detta så skickligt har sannolikt tränat på det i några årtionden minst! Och är nog ganska omöjlig att avslöja vid första blicken. CW är förefaller ganska Gränslös.

    Svara

     Man har rent av snuddat vid Macciarinitankar stundom i detta. Just det att vi vanlisar skulle baxna av genans inför att bli avslöjade med sådana uppenbara lögner, ful/falskspel och odrägligheter är nog det vi lurar oss SJÄLVA mest med. Fullblodsnarcissisten HAR inget sådant samvete! Det finns inget obekvämt i att ljuga och vrida om samma lögn tre varv till när den blir bemött eller avslöjad, man slingrar sig bara vidare varv på varv och hittar nya saker att attackera och gasar på, ”attack är bästa försvar”, döda budbäraren osv. ”Jag är offer!” Indirekt budskap: TÄNK inte själva, FÖLJ bara mig!!! (Det som kan vara lite bökigt är förståss att hålla REDA på alla lögner och turer – vg se exempel i inlägg längre ned i tråd)

     Klart man kan vilja ha en tuffing längst fram där i ledet att gå bakom. En som vågar och orkar fronta. Färgar håret rött och knyter näven i jacka med svart läder och nitar. Men så snopet när det liksom var ROLLEN den ville ha, och inte ”UPPDRAGET”. Det var Uppmärksamheten som lockade, och inte Ändamålet. Ändamålet blev bara en ”arena” för aktören, och medspelarna statister, ”bönder” som offras på löpande band av Drottningen.

     Jag tittade in på CWs konto frekvent i början av Metoo och jordbävningsgladdes åt den våg som gick över världen i att våga stå upp och tala ut om övergrepp, fjärran från kändisar skall sägas. MEN. När jag såg hur C ideligen, helt jättekonstigt och ologiskt/omotiverat DROG IN sin unge i bild i story efter story som någon REKVISITA där hon skulle leverera budskap i egenskap av ”Hej här är jag, en MORSA och brinnande feminist” samtidigt som hon hade NOLL kontakt och interagerande med sitt några månader gamla barn – hur detta ideligen drogs upp i sammanhang där det är helt irrelevant… som ett poserande, förskjutande, ja rent av en slags känsla av ”utnyttjande”…? Det började skava. Blev RIKTIGT obekvämt.

     Det var, som Martina Haag skrev, något som inte stämde.

     Men kära nån. Det var inte bara något. Det var så mycket mer.

     JUST därför är det SÅ viktigt att aldrig ersätta sin egen inre röst med någon annans.
     Någon som direkt eller indirekt kräver att bli följd eller åtlydd. Kräver ”underkastelse” eller lojalitet.

     Det kan kännas banalt med ”skvallertrådar”, Gardetavhopprapporter och Haverister. Men på den här nivån, i denna gränslöshet, är det något mycket mera allvarligt. Rent av farligt.

     Svara

      Wow. Bra text.

      Svara

       Min var bättre men den raderades.

       Svara

        En analys av Camilla själv var visst inte välkommen.

        Svara

      🙏

      Svara

      👏🏻

      Svara

  Starkt av dig! Vi får hoppas att dagen då du istället hyllar Bellsan inte kommer 😂

  Svara

   Haha!

   Svara

   Jag hoppas den dagen kommer på så vis att jag hoppas BB en vacker dag får självinsikt. För hennes egen skull, hennes barn och familj.

   Svara

  Vadå universum ville annorlunda? Nej du valde att blunda för Cissis lögner såå länge, trots alla kommentarer du har fått. Cissi har alltid varit såhär, det är du som hade svårt att svälja din stolthet.

  Svara

   Att fatta ett sådant beslut och publicera det här behöver vara baserat på mer än anonyma kommentarer.. Så ser i alla fall jag det..

   Svara

    Vad konstigt, du har ju skrivit flera andra inlägg genom åren baserat på endast några anonyma kommentarer.

    Svara

     Det beror helt på vad det handlar om så man får ta det från fall till fall, men så resonerade jag här.

     Svara

      Okej jag antar att ni var vänner då. Det är lättare att se mellan fingrarna när det är folk man känner och bryr sig om såklart.

      Svara

       Cissi var på sin höjd en bekant till mig, men eftersom ämnet och situationen är ganska allvarlig så behöver ett beslut om att sluta stötta henne eller liknande vara noga genomtänkt då det är ett ganska starkt ställningstagande.

       Svara

        Jag skulle kunna stötta henne om det gällde enbart uttalandet i början av metoo. Men det är bara en av punkterna. Har man läst igenom fup förstår jag inte hur någon skulle kunna stötta henne.

        Svara

        Kanske korkad fråga men är du inte rädd för ”internet.” Du har ju en stor blogg och drevar ibland med dina följare men Cissi är väl (antar jag) i ungefär samma position som dig. Och har också följare som inte är jättekända för att ”bete” sig. Blir man inte orolig att man ska få massa ettriga små troll efter sig?

        Svara

         Cissi är inte i samma position som Sveriges största blogg. Det är ett litet gäng inne hos Cissi som verkar immuna mot fakta, men annars har de flesta sett igenom henne nu.

         Svara

          Men stämmer verkligen det? Ang påverkan alltså. Cissi har ju faktiskt lyckats med ganska extrema grejer från sin platform som massanmälningar mot ug, folk har mailat arbetsplatser osv och haft oerhörd genomslagskraft i vissa kretsar. Tänker också att hennes följare är rätt aggressiva.

          Svara

           De har ju inte lyckats med något? Ug friades på alla punkter utan en.
           Svt har fortfarande inte sänt hennes program. Vad är det de lyckats genomföra?

           Jo men spelar ingen roll. Hon lyckades ändå under en period föra fram ett budskap om UG, journalisten etc etc som gjorde att många unga människor på riktigt trodde att det var nåt fel på programmet. Alltså helt förskjuta fokus från vad programmet handlade om. Spelar sen ingen roll om de friades i allt väsentligt nåt halvår senare, hennes syfte är uppnått. Också ingjuta lite rädsla i journalister. Supermanipulativt men också väldigt skickligt.

           Mycket har hänt sen UG. Stödet är inte så starkt längre. CW blir mer och mer ensam. Det är därför hon skriker högre och högre.

           Synd bara att hon inte får krypa in en månad

           Många som har stått bakom henne har inget förtroende alls för henne längre. Om man kikar på insta-kontot vardagsrasism så ser man Stina Wollter mfl. som tar avstånd, även kontot superturken (som Cissi hängde ut för att snott 80″) får stöd från bland annat Mia Skäringer. LD är ju ganska uppenbart att hon backat helt i från CW och LD har en stor och lojal grupp som följer henne. Alexandra Rejsmar lade för några dagar sedan ut ett inlägg om att man inte kan vara lojal hur länge som helst, oklart om hon syftade på CW, men kändes så. Hanna Bergwall skrev också ett inlägg om det absurda med att Cissi hotade Henrik (Haveristerna), det togs dock bort på grund av hänsyn till inblandade personer. Karin Kajjan har många stories om alla CW´s lögner på sin insta, helt sjukt hur hon har utnyttjat alla i Gardet. Nu det senaste verkar vara att Jenny Bengtsson också har lämnat och tagit bort info om Gardet i sin profil. Cissi har satt sin sista potatis känns det som.

        Kan du inte bara erkänna att du inte granskat henne alls på samma sätt som du borde ha gjort. Det har varit så uppenbart att du hållit henne om ryggen och det spiller över på hur seriöst man tar dig som skribent som ska granska sociala medier. Om du ska bli tagen seriöst fullt ut så går det helt enkelt inte att favorisera vissa och gå all in på andra. Där måste du ha en klarare och tydligare målbild med din blogg. Eller så är du helt enkelt ärlig och berättar om du tänker fortsätta med favoriseringar – det märks som sagt tydligt och blir bara dumt om du fortsättningsvis kommer tiga ihjäl det när folk ifrågasätter och undrar.

        Svara

         Håller med om att granskningen varit väldigt dålig. Hon är anmäld för grovt förtal tex för att Cissi sagt att F V är pedof il. Och massa annat. Inte enbart för vad som hände under metoo. Det har inte skrivits något vettigt inlägg om detta, utan bara vad Cissi hävdat.
         Fupen ligger i Cissis tråd, finns i inlägg 2068.

         Svara

         Jo, absolut. Jag har skrivit det innan men kanske tydligt nog. Det fanns flera anledningar till att jag inte granskade Cissi hårdare i somras som alla ville.
         1. Min pappa var sjuk och avled senare och det fanns inte på kartan att göra granskningar eller liknande. Jag försökte bara överleva och gjorde det med inlägg som inte krävde en massa grävande mm. Jag hade det inte i mig.
         2. Både jag och Cissi förlorade en förälder inom loppet av någon månad och det tog emot att gå på någon i samma smärta som den jag själv kände.
         3. Cissi betydde så mycket för så många under #metoo att blotta tanken på att hon skulle vara en bluff och lögnare gjorde mig ledsen.
         Jag ville inte tro det och kände att just det HÄR grävet kan väl någon annan göra, för jag fixar det inte.

         Där är min förklaring, som inte heller är en ursäkt.

         Svara

          Jag tänkte mer på inlägg du skrivit i ämnet. Du har inte kollat bakåt i tiden. Eller faktakollat. Varför hennes historia tex ändrats flera gånger. Varför stämmer inte det hon säger nu med det hon sa i anmälan. Är ju ändå lång tid nu som folk påpekat detta här inne, längre tillbaks än i somras.

          Svara

           Jag har påpekat det många många gånger men mina kommentarer har ofta hamnat i modd för att sen aldrig släppas fram. Det har pågått flera år tillbaka.

           Men alltså, Camcsm har gett sitt svar. Man behöver inte va nöjd över det, men va fan släpp det? Vi är alla bara människor.

           Fast Prison beauty, hon skriver ju ett svar som inte stämmer med verkligheten. Klart man ska ifrågasätta när folk backar från saker de tidigare skrivit som sanning, oavsett om det är media, Camilla, Kenza eller politiker.

           Skrivit som sanning? Jag tror faktiskt inte att jag skrivit någonting i den här historien som en sanning. Jag skrev mitt inlägg för att jag tycker att Cissi nu gått på tok för långt, men det är en åsikt – inte en sanning.
           En sanning kan inte vara dynamisk och förändras beroende på åsikt eller var folk drar sin gräns gällande den moraliska kompassen.
           Det är i alla fall så jag resonerar i den här situationen.

           Fast det är ju camcams verklighet hennes skäl och orsaker. Du får ju acceptera att allas verklighet ich känslor inte är samma.
           Man äger sina handlingar och måste bli respekterad i sina förklaringar. För dig stämmer det inte för det är din verklighet men man måste kunna lyssna på förklaringar och acceptera dem.
           Man kan tycka att man borde ha en massa saker men gjort är gjort.
           Tycker enbart det är starkt att kunna byta åsikt.

           Missade du punkt nummer 3? Helt klart ärliga svar, släpp det nu.

           Men snälla jösses sluta älta vad hon INTE gjorde??? Hon har ju skrivit om det nu! Gå vidare

          Jag är Anonym 16:23 och förstår din förklaring, det är mänskligt. Jag tror som sagt att du ska kommunicera det tydligare i framtiden då jag är säker på att det kommer gynna dig. Du bygger en ännu större tillit och förståelse istället för att ha öppet mål med anklagelser om att du är partisk. Anses man vara partiskt mot vissa så färgar det av sig negativt på andra gräv du gör.

          Svara

          ❤️💪

          Svara

          Fullt rimligt. Tack för transparensen.

          Svara

         Du tänker inte att man typ är livrädd för Cissi pga hennes metoder och behöver ha ordentligt med kött på benen innan man vågar tala? För så är det.

         Svara

          Hade Camilla följt henne lika länge som många andra, i tiotalet år, hade hon insett för många år sedan vem Cissi är och hur hon agerar med största möjliga hyckleri mot sina ”medsystrar”. Men bättre sent än aldrig 😊. Var minst sagt frustrerande när många var så blinda för Cissis lögner och hyckleri under och efter metoo. Äntligen! Känner jag nu 🥳👌!

          Svara

     Burn! Men soo true…

     Svara

    Glöm inte att en anmälning till socialtjänsten gällande barn i fara är aldrig ett HOT mot någon. Det är en skyldighet vi har mot alla barn där det finns en misstanke. Det är sedan socialtjänsten som har skyldighet att utreda detta vidare. Ingen vet varför CW haft misstankar om att barn far illa. Att skriva att en orosanmälan är ett hot mot något är helt fel!! Man kanske ska funderar på alla barn som far illa i Sverige där ingen anmäler! Det är ALLTID rätt att anmäla vid minsta misstanke.

    Svara

     Lite skillnad på att hota och faktiskt anmäla. Hotar man om att anmäla, bör man också fullfölja.

     Svara

      Varför som Cissi ringa runt till flera bekanta, som bla sin svartjobbande nanny, och spela falskt orolig? Nannyn och flera andra har berättat detta för Haveristerna, och de har även mejl/sms från Cissi där hon uttrycker någon sorts låtsad oro, men där hon egentligen bara vill svartmåla Lady Dahmer.

      Någon socanmälan gjordes aldrig. Allt nådde fram till LD efter att Cissi till slut spridit detta till ”fel” person, som berättade för LD vad Cissi spred bakom ryggen på henne.

      Om Cissi varit orolig hade hon inte spridit det till så många och även mer ytligt bekanta helt bakom ryggen på LD. Det normala hade varit att antingen prata med LD eller göra en anonym anmälan.

      Cissi spred ju även skit bakom ryggen på kassören i Metoo-föreningen Min upprättelse. Ett år efter att kassören helt korrekt fört över insamlade pengar till rätt konto, dokumenterat av bankman, började Cissi sprida ut till personer att kassören förskingrat 80 000kr av föreningens pengar. Cissi visste att det inte var sant.

      Nu påstår hon att hon aldrig spridit detta men det finns flera sms och mejl från Cissi där hon sprider att kassören spridit 80 000kr. (Finns upplagt på Haveristernas fb). Cissi skriver nu att kassören är hos Kronofogden och försöker genom det skifta fokus från sina lögner om henne. Vad Cissi inte nämner är att Cissi själv har minst en betalningsanmärkning själv hos Kronofogden.

      Jag förstår inte hur Cissi kan uppträda så egoistiskt och nonchalant elakt mot andra utan anledning. Så fort någon ens kan riskera att avslöja minsta sak om hennes luftslott uppbyggt på ett kolossalt antal vidriga känslokalla lögner, hänger hon ut dem och hittar på lögner som ska svärta deras rykten/ringa deras chefer för att dra rena lögner.

      Så otroligt obehaglig människa Cissi Wallin.

      Svara

     Ett hot om anmälan är ju givetvis ett hot (om anmälan) och inget annat.

     Svara

     Jo, det är det.
     Det är inte olaga hot men ett hot är det naturligtvis.

     Svara

  Har du och Cissi haft någon kontakt med varandra under det här?

  Tycker det va bra att du tog din tid innan du publicerade det här. Och vi alla vet nog hur känslan av att ha blivit ”lurad” på det här sättet känns. Beklagar!

  Svara

   Precis så👍

   Svara

  Är Sindys instagamkonto äntligen borta?

  Svara

   Verkar så, synd.

   Svara

    Syndi

    Svara

     😂😂
     Älsk på den

     Svara

     😂 😂 😂

     Svara

   Tror hon pausat det ett tag. Hon läste inläggen på Flashback som önskade henne cancer osv. Fattar att det inte är kul att läsa så jag antar att det handlar om det.

   Svara

    Det var bara ett sätt för henne att få folk att tycka synd om henne, gå inte på hennes manipulativa beteende. Hon är precis som Cissi.

    Svara

     +1

     Svara

    Hon kommer snart köra en fejkad insjukning eller fejkad psykisk kollaps och på det viset fokusförskjuta allt på de som granskat henne till förfall. Då är det snart synd om henne igen. Väntar spänt på vilken åkomma hon väljer.

    Svara

  Det finns ett franskt uttryck:

  ”Il n’y a que les imbéciles qui ne changent pas d’avis.”
  (Det är bara idioter som aldrig ändrar uppfattning.)

  Chapeau!
  (Hatten av!)

  Svara

  Såg ett inlägg av Elaine på Insta idag som jag reagerade positivt på. Snacka om Cissis raka motsats! Hon bad folk att sluta skicka meddelanden till henne gällande utsatta barn och hänvisade till polisen. Hon skrev också att det lätt kan bli så fel när hon engagerar sig. ”Ibland blir det också fel som @haveristerna påtalade på sitt kanske icke så retoriska sätt. Men de hade sina poänger”. Vidare svarar hon i kommentarsfältet att hon alltid lyssnar på kritik men att hon (såklart) inte tycker om personliga påhopp.

  Kändes så uppfriskande med någon som inte beter sig som en fullständigt tappad person med offerkofta i strl XXXXXXL som vrålar högt om kvinnohat för att någon ger (rimlig)kritik.

  Svara

   Säger du det. Eller kanske är det så att hon föregår granskningen. Så som Haveristerna hintar om i April.

   Svara

    Mycket möjligt, men jag tycker fortfarande att det är det mest mogna jag sett på Instagram på åtminstone hela dagen.

    Svara

     Och med granskning så syftar jag inte på haveristerna. En helt annan separat granskning.

     Svara

     Hon är väl nervös nu? När väggarna kryper närmare för alla de som drevat på sociala medier de senaste åren. Glöm inte drevet mot tex Anton Magnusson, ett helt sinnesjukt beteende. Även där ivrigt påhejad av tex Cissi.

     Svara

   Kan det ha att göra med den där vårdnadstvisten många feminister vevade om, där en pappa påstods ha fått ensam vårdnad fast han misshandlat barnet? Idag kom det fram att det var lögn, både mamman och vittnet hade ljugit. Vet inte om EE var med i drevet men minns att många trodde på mamman utan att ha alla fakta och fick det till en rätsskandal.

   Svara

    Korrekt

    Svara

    Helt sjukt att folk tar ställning utan att veta. Hoppas alla som gått på pappan skäms.

    Svara

    Helt fruktansvärt. Där kan man verkligen tala om drev till skillnad mot Cissi som t ex anklagade Sina Wollter för att gilla en sida och indirekt driva henne till självmord. Cissi snackar att hon är utsatt för drev överlag och sen gör hon något tusen gånger värre mot en oskyldig pappa där han anklagas för helt fruktansvärda saker. Sådana saker som en människa lätt kan ta livet av sig för i ren desperation. Kommer det en ursäkt från Cissi? Nej. Hon är hemsk.

    Svara

   Ok, då vill jag ge Elaine kritik för att hon slutade blogga. En av de få jag saknat. Hon var så ful, snygg, nyvaken, vacker, skitsnygg, systerlig, yr, mammig, ammig, sexig, förbannad och mycket annat. Kort sagt en ganska normal tjej med ord och bildade bilder för smak & mening. Lätt att identifiera sig med i flera lager å en massa smaker.

   Svara

  Tack Camilla.👍

  Svara

  Haha whats up with ambulansen

  Svara

   Den hade väl att göra med det att Jocke och co hade använt just en Ambulans för att komma nära snickarn

   Svara

    Varför inte välja en bild som är relaterat till den inlägget handlar om?

    Svara

   Läser du inte inlägget innan du kommenterar? Sammanhanget framgår mycket tydligt i texten.

   Svara

    Kommentaren är till Hanna/häls Anonym 15.43.

    Svara

  Cissi var på sin höjd en bekant till mig, men eftersom ämnet och situationen är ganska allvarlig så behöver ett beslut om att sluta stötta henne eller liknande vara noga genomtänkt då det är ett ganska starkt ställningstagande från mig på det här stora plattformen.

  Svara

   Du ska stötta C när du tycker hon GÖR nåt bra och kritisera henne när du tycker hon GÖR nåt dåligt. Men du verkar inte funka så. Du skaffar dig först en uppfattning om en person ÄR bra eller dålig. Kallas även att ha förutfattade meningar om en person. Du är tragisk, och alla andra idioter som hänger här, som inte ens fattar detta enkla.

   Svara

    Det är lite intressant det du skriver, för jag har nämligen blivit anklagad för att göra exakt det du förespråkar. Att hylla det som hyllas bör, och kritisera det som kritiseras bör.
    Jag tror jag kallades en person som klappar och slår samtidigt.

    Svara

     Det var Cissi som anklagade dig för det då den här bloggen var ny, och du skrivit kritiskt om Cissi.

     Är Cissi här igen och skriver under andra namn kanske? På insta har hon ju berättat att hon har 4 fejkkonton för att hålla ”koll på sina fiender”. Att människan är vuxen och har fiender hon följer via fejkkonton säger mer än väl vad Cissi är för sorts person…

     Svara

       Så som jag minns det så skrev du negativt/kritiskt om bla Natashja (LD), Cissi och Elaine. Men efter att dom sa ifrån och du även snabbt märkte att det var i ditt bästa intresse att hålla dig på god fot med vissa du skriver om (som dom tre) så slutade du med att kritisera dom och valde att hålla med dom om vad dom står för och skriver om. Jag misstänker att du inte var så insatt i feminism och liknande frågor innan du fick LD på dig. Vilket är OK för det är aldrig försent att lära sig saker eller ändra sig men det kändes lite falskt för mig. Typ vända kappan efter vinden.

       https://en.wikipedia.org/wiki/Journalism
       ”Main article: Journalism ethics and standards
       While various existing codes have some differences, most share common elements including the principles of – truthfulness, accuracy, objectivity, impartiality, fairness and public accountability – as these apply to the acquisition of newsworthy information and its subsequent dissemination to the public.”

       Hursomhelst…..tycker även att du har gjort en bra insats med vissa av dina granskningar.

       Svara

       Bra kämpat Camilla att skriva din åsikt. Förtroendet för dig ökar jättemycket! Sä kör på, älskar din blogg 😊💖✨!

       Svara

  Bra där!

  (Pssst Ni som ännu inte prövat Marabou pepparkaka har något att se fram emot)

  Svara

   Är inte insatt i detta. Tips sias julglass med marsipansmak är så god. Farligt god.

   Svara

    Tack för tips, älskar marsipan ✌

    Svara

   Den var äcklig!!

   Svara

    Naaaaj 😂😂😂😂
    Är du en sån som påstår att 90% choklad är gott månntro?

    Skämt å sido.

    Alla kan ju såklart inte tycka som jag.
    Trevlig afton

    Svara

     Ja om vi säger så här..Jag bara älskar körsbär i choklad..vilka många inte gör. 🙂

     Svara

      Men det gör jag också!! Var ju tidigare aladinaskens höjdpunkt tätt följt av romrussin.

      Svara

    Håller med. Märklig eftersmak.

    Svara

   Men den är ju jätteäcklig!!

   Svara

    Iof gillar jag också romrussin i aladinasken… kanske skulle nämnt det så oskyldiga chokladprovare vet vad jag har för böjelser…🤣

    Svara

     Romrussin är den godaste!

     Svara

     Åhh.. Romrussin, så gott ju! 😍 ..å marsipanglass lät gott, måste helt klart provas! ;D

     Svara

   Jag tyckte den var på tok för söt…

   Svara

   Alexis: helt beroendeframkallande juh! Gäller att köpa upp ett lager med tanke på att det är en ”limited edition”.

   Svara

   Marabou pepparkaka har jag testat och både jag och två kompisar hälsar ”nej tack”. Inte dålig… bara inte tillräckligt god för att köpas en andra gång. 🤷‍♀️

   Svara

  Kan vi inte bara acceptera att folk kan vara både duktiga och dåliga, snälla och otrevliga, offer och förövare samtidigt? Man behöver inte referera till vad hon blev utsatt för av FV för att konstatera att hon har betett sig som ett as mot andra kvinnor – det ena utesluter liksom inte det andra.

  Svara

   Det vanligaste är ju faktiskt att förövare en gång själva varit offer, så självklart kan man vara både och.

   Svara

  Jag förstår inte att hon kan fortsätta. Vad är det för folk som ser på och tänker att det är rimligt?
  Hänga ut barn. Blocka alla som kritiserar henne. Ljuga om sitt åtal och få kvinnor att tro att det handlar om att hon berättat om vad som hänt henne. Hota människor offentligt. Genomföra hoten – offentligt. Hänga ut andra feminister.
  Kan räkna upp hundra saker till. Det här har pågått så länge.

  Svara

  Jag är tvärtom, jag diggar deras sätt att vara på. De är ju sånna. Känns som jag är en fjärde person i ett hetsigt samtal mellan vänner.

  Svara

   Så bra för att de är ”sånna” ska man acceptera grisighet? Inte konstigt att Sverige ser ut som det gör. Bullys går hem 🤦‍♂️

   Svara

    Du är ingen bully för att du är lite dryg av dig. Aldrig kommit in i en diskussion på en fest när folk druckit lite?
    Inte undra på att folk är så lättkränkta om de tar så illa vid sig av lite svärord. 😂

    Svara

     Att säga saker under berusnings är ingen ursäkt för någonting. Det var just en sådan retorik som gjorde att våldtäkt vid berusning var förmildrande omständigheter. Vilken tur att det inte är så längre. Att du sedan tycker det är att vara lättkränkt får stå för dig. För egen del går sådana människor bort i min umgängeskrets.

     Svara

      Men shit sluta dra upp våldtäkt i allt. Och ja! Fan vad jag älskar mina vänner som säger vad de känner och tycker utan att fega på orden. P.s You can’t sit with us.

      Svara

       Ingen pratar om dig din idiot. Em bryr sig om vad du gör med dina vänner. Jävla pucko.

       Svara

        Och ingen tar dina kommentarer seriöst. Du skriver som 7åring som nyss lört sig stava till pucko. Vart vill du komma?

        Svara

         Kommer från en omogen människa som säger ”du kan inte sitta med mig och mina vänner”. Jävla mobbare

         Svara

          Tss. Jo för du verkar ju vara en superhärlig person att ha runt sig. 🤢🤢

          Svara

          Vad fan är ditt problem? Ingen frågade dig om någonting men du ville själv vara med och leka. Håll dig till dina vänner du och avlägsna dig härifrån

          Svara

   Tycker de har en annorlunda jargong men man märker att de är väldigt skärpta, sakliga och seriösa i sina granskningar. Det värdesätter jag betydligt mer än att de använder andra ord än vad man kanske själv gör. Ju mer man lyssnar, ju mer ser man hur personerna är, och de gör sina granskningar på ett välplanerat och genomtänkt sätt.

   Svara

    Jag håller inte med. Jag anser inte att de är sakliga eller särskilt seriösa. Tvärtom faktiskt. Burdusa och på gränser till aggressiva. Ingenting som jag anser vara särskilt tilltalande.

    Svara

     Har du lyssnat på mer än det avsnittet där de mötte Cissi som satt och ljög sig blå och anklagade två av haveristerna för allvarliga brott? Det tror jag faktiskt inte att du har. Hade du gjort det så hade du vetat att de alltid är pålästa. De håller sig alltid till sanningen.

     Svara

      Är du puckad? Har du inte läst vad Vilda skrev? Saklighet och sanning är fan inte samma sak

      Svara

       Är du puckad anonym?

       Svara

        Dåre

        Svara

         Tråden ovanför är precis det som drar ner denna blogg något fruktansvärt. Så jäkla synd, så var det inte när bloggen var ny.

         Svara

  Sak går alltid före retorik dock. Sen behöver du såklart inte gilla dem.

  Svara

   Nej, sak går inte alltid före retorik. Är man skicklig kan man få fram sin poäng på ett bra sätt. Instämmer i kommentaren om att de är grisiga.

   Svara

    Att man kan förena sak och framförande menar du? Absolut. Men om man av nån anledning måste välja tar jag sak.

    Svara

    Och kvalitén på retoriken kan i många fall förstöra för saken.

    Dålig stavning eller missbruk av förstärkningsord och upprepningar av ”liksom, alltså, asså” osv gör att i alla fall jag stänger av och tappar förtroendet.
    Tyvärr

    Svara

     Lyssna inte då? Många som uppskattar deras gräv.

     Svara

      Och många som inte gör det. Och har åsikter om det. Det borde inte störa dig

      Svara

       Hur kan man inte uppskatta att de lägger fram bevis på saker folk som försöker styra andra gör?

       Svara

        Ingen säger att man ej uppskattar att de granskar folk. Det är sättet det görs på som gör att iaf jag anser att de är idioter

        Svara

         Nja, skulle inte kalla dem idioter. Men dryga personer, absolut. Det som är bra att de visar ju. Hade de fejkat sin personlighet hade allt efteråt handlat om att bevisa hur dryga dem är istället för att ta till sig det avsnittet handlade om.

         Svara

          Du har rätt till din åsikt. Och jag till min. Jag tycker de (mannen) är idioter och mansgrisar. Försöker vara humoristiska men misslyckas. Jag tänker inte tycka att det är okej att bete sig som en idiot bara för att man har rätt om Cissi Wallin

          Svara

          Tycker de beter sig som människor. Känner ingen som är en tyst liten skolflicka irl. Låter som typ alla lite hetsigare diskussioner där lite alkohol är inblandat.

          Svara

          Tycker de beter sig som fullkomligen omogna idioter

          Svara

      Svarade rent generellt. Har ej lyssnat och komet ej göra. Tack.

      Svara

       Då kan du ju inte uttala dig om hur podden är. Cissi

       Svara

     Exakt. Man behöver inte vara en mansgris eller idiot för att man har rätt i sak

     Svara

      Och har man rätt i sak behöver man inte uppträda tillrättalagt heller. SJÄLVKLART hjälper det, men dom varken vill eller behöver.

      Svara

       Bara för att man framför sin poäng sakligt, så innebär det inte att det är tillrättalagt. Tyvärr, för egen del är Haveristernas framtoning fruktansvärd.

       Svara

        Men lyssna inte då Vilda? Håll dig till Astrid Lindgrens ljudböcker. 👍🏻

        Svara

         Vad fan bryr du dig om vad Vilda lyssnar på? Och vem är du att säga till henne vad hon ska göra? Hon har väl rätt till sin åsikt precis som du. Skärpning!

         Svara

          Lol. Vad hetsar du upp dig för? Låt folk lyssna på vad de vill. Skärpning tillbaks.

          Svara

          Du är fan dum i huvudet på riktigt

          Svara

    Nej det finns ju manipulatörer som Cissi som uttrycker sig fint men menar något helt annat. Som är äckligt falsk men uttrycker sig ”fint”.

    Svara

     Jag anser inte att Cissi Wallin uttrycker sig fint. Det lilla jag har hört och läst av henne visar ej på intelligens eller kunnighet. Snarare tvärtom. Men, det innebär inte att jag behöver gilla eller hylla Haveristernas sätt, bara för att visa på ogillande av Cissi Wallin. Anser att de är lika hemska i sin framtoning helt enkelt.

     Svara

      Kanske. Men då är vi tillbaka vid kuggfrågan, vad är värst, vara hemsk i retorik eller i sak…och självklart är svaret sak även där – de går helt enkelt inte att jämföra. Du kanske uttrycker dig som en full mansgris men jag kommer ändå respektera dig högre än den som sitter på alla teorem men är en riktigt elak människa som skadar andra för att se bättre ut.

      Svara

       Håller med 17:52.

       Svara

       Svaret är väl inte sjävklart för att du säger att det är. Du tycker som du tycker men det innebär inte att du har rätt

       Svara

        Sanningen är inte en TOLKNINGSFRÅGA, oavsett vad queen cissi tycker.

        Svara

         Vem fan pratar om Cissi? Bara för att Cissi är en idiot ska man alltså hylla haveristen-idiotierna och deras omogna och oseriösa jargong också? Vad fan är det för fel på folk

         Svara

          På vilket sätt är Myra omogen?

          Svara

          Männen är omogna och har en fruktansvärd jargong

          Svara

          De som hyllar Haveristerna hyllar deras gräv och att de drar ner brallorna på rövhattar.

          Svara

          Och? De som kritiserar haveristerna gör det för att de varken är sakliga eller har en bra retorik. Alla har rätt till sin åsikt

          Svara

  Starkt, Camilla. Känner med dig i detta.

  Svara

  Tack CamCam! Tänk att det är så ovanligt i dag med någon som dels kan byta åsikt (efter att ha funderat länge), dels står för det. Du inspirerar andra till att göra bättre. Sedan om någon orkar göra likadant, det är ju en annan sak.

  Svara

  All respekt och förtroende för andra människor är en färskvara. Att behöva omvärdera detta kan kännas surt. Har fått göra det själv flera gånger. Man känner sig lite lurad som du säger, och lite som en kappvändare. Men samtidigt som man utvärderar andra måste man ju utvärdera sig själv löpande, på gott och ont.

  Svara

  Jag är 100% säker på att hon ljuger om FV. Har jag iofs alltid varit men läser nu fler och fler som tänker om.

  Svara

   Jag har aldrig varit säker på att hon talar sanning. Men heller aldrig säker på att hon ljuger. Det var bara de två där. Blev påhoppad här inne varje gång jag påpekade det då allllllla var sååååå säkra på att hon talade sanning, trodde man inte det var man en daddys girl eller ”Hej man”.

   Det som skaver för mig är ifrån fupen. Vittnet, som Cissi ringde på en gång efteråt. ”Vet du vem jag har legat med? Xxx”. Vittnet hävdar att Cissi lät glad och berättande på om det fram tills vittnet visade att hon inte diggade han. Då ändrade Cissi inställning till händelsen.

   Och ja, vittnet har ett namn, men då får ni läsa fup.

   Svara

    Det som skaver mest för mig är drogerna. Det är ju helt uppenbart osant eller i absolut bästa fall ren spekulation från hennes sida och det måste hon ju inse själv. Om hon trots detta inte har problem med att basunera ut det som sanning blir det extremt knepigt för mig ta resten för givet.

    Svara

     Allt hon hävdat efteråt är ju bs. Kolla åtslspunkterna liksom. Jag tror, och hoppas, att f v går vinnande ur det. Att hävda sånna saker om en annan person utan belägg för det är helt sjukt.

     Svara

     Ja, det är lite märkligt att drogerna kommer in i bilden först vid metoo.

     Svara

     Hon ljuger iallafall om något i situationen då hon påstår sig ha blivit drogad. I polisförhöret 2011 säger hon sig endast ha druckit lite alkohol den aktuella kvällen, så LITE att hon EJ blev påverkad av alkoholrn. För det var, enligt Cissi i förhöret, ”DROGEN” som hon säger ska ha gett minnesluckor och ha orsakat att hon däckade.

     Det är alltså ENDAST pga att hon blev så påverkad av NÅGOT ANNAT än alkohol som Cissi i polisförhöret 2011 säger sig veta att hon blivit drogad.

     MEN, året före hon gjorde polisanmälan, 2010, skrev hon något helt annat i sin blogg. Nämligen att hon varit så jätteberusad av alkohol den kvällen att hon ”var helt borta och att våldtäkten inte skulle ha skett om hon inte varit det”- Cissis egna ord. När hon skrev detta i bloggen hade hon ännu inga planer på att polisanmäla våldtäkten.

     Det finns ingen anledning till att tro att hon 2010 ljög om att hon var jättefull vid ”händelsen”. Däremot fanns det i polisförhör 2011 all anledning att ljuga. Där var hon tvungen att säga att hon inte alls var påverkad av alkohol, för annars skulle hon ju INTE VETA att hon var påverkad av ”drogen”.

     Cissi har enligt polisförhören 2011 inte sett någon drog. Hennes enda skäl till att anklaga Virtanen för att ha drogat henne är att hon blev så påverkad av ”drogen”. att hon egentligen enligt egen utsago 2010 var stupfull, säger hon inget om i polisförhören.

     Cissi talade ut i all media om att FV hade drogat henne med Rohypnol. Namnet Rohypnol är helt taget ur luften. Cissi säger i polisförhör 2011 att hon lagt pussel efteråt och då pratat med andra som blivit drogade och kom då på att hon blivit det också. Men av vad har hon ingen aning om. Namnet Rohypnol hade hon sett på google.

     Cissi i förhör: ”Eh som jag då har, som jag, jag har ju pratat med andra, inte så många, men när jag la mitt pussel så att säga efteråt så har jag mött andra tjejer som har varit utsatta förut, inte av honom men har, har blivit drogade på olika sätt. Och… det är först liksom när de har beskrivit det så har jag verkligen såhär just det, det var så där det var”.

     Till sin kompis dagen efter sa hon inget om att hon blivit drogad, inget om att hon känt sig konstig, och inget om att hon blivit våldtagen.

     Hon säger i förhöret att hon fick långtgående alkoholproblem först efter våldtäkten, och att hon inte hade det vid våldtäkten. Det går också att läsa klart och tydligt i hennes blogg att hon hade. De började redan året innan.

     Från bloggen 2011;
     ”Hade jag inte varit så full när jag följde med honom hem efter löfte om efterfest hade det där aldrig hänt. Det tog lång tid att inse att det faktiskt, inte på något sätt var mitt fel, men insikten om att det aldrig hade hänt om jag inte hade druckit… Ja den fanns, den finns alltid. Utan något skuldbeläggande av mig själv. Mer ett konstaterande. (det går för övrigt rykten om att jag och den här mannen haft en relation och knarkat ihop, sanningen är att jag aldrig hade träffat honom innan detta hände, ett litet OBS bara, för att visa på hur ondsinta vissa kan vara)”.

     Angående det sista stycket så säger hon i förhöret med polisen att hon träffat och pratat med Virtanen flera gånger tidigare ute på krogen och att han bjudit på öl. Ännu en lögn.

     Kan man ljuga om att ha blivit drogad, välja namnet på en drog som låter bra, out of the blue, och gå ut med det som om man är 100% säker i all media tror jag ärligt talat inte att det finns några spärrar att ljuga om annat också.

     Svara

      Jag är beredd hålla med där. Det är för uppenbart att just det där är en lögn för att man sen bara ska kunna svälja resten av historien.

      Svara

      +1. Finns ju dessutom ändlöst med exempel på lögner.

      Svara

       Det är ju två helt olika situationer Cissi beskriver om drogningen, där hennes första version direkt motsäger hennes nya version i polisförhör då hon bestämt att hon ska polisanmäla.

       Den bakgrundshistoria Cissi bakade ihop i höstas åt nya följare på sin instagram innehåller så mycket lögner att den mer borde benämnas saga än sammanfattning.
       Allt är förändrat för att framställa Cissi i bättre dager. Rent av illamående blir jag när jag läste den.

       Svara

      Shit vilken bra kommentar! Tack för
      sammanfattning 🙂

      Svara

      Tackar för att du orkat lägga så mycket tid och omsorg på denna skiten!
      Modus Operandi passar inte alls in på FV, men tittar man på CW kristalliserar sig ett visst mönster och här börjar det bli otäckt.

      Hon har inverterat Häxprocessen det får man ändå ge henne, Länge har FV varit mer eller mindre tvungen att bevisa sin oskuld i mångas ögon.

      Svara

      Ok, men varför tycker man/ni att CW är en skit och inte FV? Vad är väl att att ljuga/inte veta/ändra sig, om i min värld bagateller, vad man är påverkad av med att någon utnyttjar en? Sila mygg och svälja elefanter känner jag. Vem tycker FV verkar vara en reko kille oavsett vad CW säger? Nu är jag en nybörjare här och är inte lika pålästa som er andra. Men varför kasta skit på varandra? Cissi har gjort mycket bra, sen att hon betett sig dåligt på ett personligt plan och sänkt många, säkert. Men rent strukturellt stärker hon och förändrar. Och att folk hoppar på att hon skulle vara en dålig mamma…WTF skärp er och och stärk varandra ist, gå då inte till hennes nivå om ni tycker att det är så hon beter sig (map barn berörde kanske inte denna kommentaren…) Hon vågar riska och det är det vi behöver för att slå igenom i patriarkatet, inte fan fråga om lov. Skilj på sak och person.

      Svara

    Jag tror inte att hon ljuger men att det handlar om någon slags gråzon då de båda har varit berusade och eventuellt drogpåverkade. Tror inte på att han drogat henne.

    Svara

     Se kommentar 16.48. Bevis på att Cissi ljuger om ”drogningen”.

     Svara

  Fattar inte Cissi att ju mer hon håller på desto värre blir det?

  Svara

   Nej jag tror faktiskt inte att hon förstår det. I hennes egna värld tror hon att alla köper hennes lögner och att hon kan få oss att tro på vad som helst. Hon är sjuk.

   Svara

    Men hon måste ju se all kritik? Folk som följer henne vet att de blir blockade om de kritiserar henne, så inne hos henne tvekar jag inte på att det ser bra ut. Men hon får ju kritik på alla andra konton. Överallt snackar folk om det.

    Svara

     På socialblade ser det ut som att hon fått 6000 följare en dag och 12 000 en annan dag. Köper Cissi följare på instagram?

     Svara

      Verkar så.

      Svara

      Ja.

      Svara

   Om du ALDRIG gör fel måste det innebära att det är fel på alla andra. Bumsfilibabba

   Svara

  Respekt kommer med att våga erkänna sina fel. Det är stort, så heja på detta inlägg!

  Svara

   Alltså ingenting Cissi förtjänar.

   Svara

    Verkligen inte. Det förvånade mig allra mest faktiskt, hur hon inte kan erkänna någonting. Till och med ”Jag skriker/höjer inte alls rösten” för att EN SEKUND senare göra det igen.

    Svara

  Helt rätt. Jag var en av dom som började hetsa mot FV, skriva under lista mot bard, anmäla ut etc och ångrar allt detta nu när jag ser hur hon ljugit. Läste FUP för inte så längesedan och tror inte på henne längre.

  Svara

   Fast bard har satt sig själv i skiten och han behövde inte Cissis hjälp för att folk skulle se vad han är för en typ.

   Svara

    Jag gillar Bard som fan. Bra snubbe.

    Svara

     Jag gillar också Bard. Skulle dock inte kalla han för en bra snubbe. Jag kan liksom digga Bert Karlsson också, tycker inte att han är en bra person för det.

     Svara

      Fast jag tycker Bard är en bra snubbe 🙂 En sån där som egentligen är en riktigt fin människa men låtsas att han inte är det. I stället för tvärtom vilket är befriande.

      Svara

       Haha du har en poäng där

       Svara

     🤢

     Svara

   Hur fungerar ni som gör så? Varför drar ni med i ett drev där ni inte vet sanningen?

   Svara

    Ja skrämmande verkligen

    Svara

    För att de tror sig veta sanningen, för att Cissi är bra på en enda grej – att manipulera andra.

    Svara

  Tycker det är illa att hon köper följare. Inte för att fejkföljare kommer hjälpa henne.

  Svara

   Fast det är väl det minsta problemet i hela denna röran? Det är ju otroligt harmlöst och oviktigt jämfört med resten av allt hon gjort. De flesta influencers köper ju följare o likes, det är liksom en del av deras fejklivsstil. Det skadar ingen som är vettig (dvs folk som inte litar på eller låter sig ”influeras” av influencers, utan ser dem för vad de är- manipulatörer). Jag förutsätter att alla som har influensning som sitt ”jobb” köper följare. Själv följer jag ingen influensa utan bara folk jag känner i verkliga livet. Då slipper man bli manipulerad. Och irriterad.

   Svara

  Hur ser det ut med Gardet nu? Finns det någon kvar? De måste ju utesluta Cissi, finns inte en chans att de kommer kunna komma någonstans med hennes namn inblandat.

  Svara

   Palla skänka pengar till folk som tappar bort dem.

   Svara

   Gardet är ju ett jävla fejkprojekt med två egentliga syften: söka skattepengar och göda medlemmarnas mediala makt. ”Min upprättelse” 2.0 som i sin tur var ”Våga anmäl” 2.0.
   Tycker samtliga inblandade i dessa projekt är extremt klandervärda. Man vill bara sjunka genom jorden av sekundärskam när man ser och hör hur oproffsigt, hattigt och oseriöst de bedrevs, och inte enbart av Cissi. Superturken som hon slängde under bussen, gick med på att ta emot donerade pengar till sitt privata bankkonto, WHAT THE ACTUAL FUCK. Gäller Kajjan också för den delen. ”vi ska bli en feministisk plattform, swisha till vår privata PayPal”, aha era stolpskott. Och allt jävla sandlådetjafs och ren inkompetens kring Gardet, dessa kvinnor skämmer ut andra kvinnor genom sitt omogna och blåsta beteende. Det har visat noll kunskap om hur man driver förening (hett tips, att det drivs ideellt betyder inte att man inte måste hålla en viss kvalitet i sitt arbete), behandlat donationer fruktansvärt respektlöst genom att skyffla dem mellan rent privata konton, tappa bort spåren efter dem och slänga dem på att abonnera Rival för 50 pers och låtit sina personliga konflikter komma före jobbet. Det enda positiva som förhoppningsvis kommer ur detta att alla framtida samarbetspartners kommer vända på klacken och springa uti bara helvete så fort dessa idioters namn dyker upp.

   Svara

  Jätte bra inlägg! Tycker det är bra att du skriver hur du står i frågan och det är ok att ändra sig. Jag vill fortfarande tro på Cissi när det gäller metoo, men utöver det har jag inget förtroende för henne efter hennes agerande.

  Svara

  Jag kände inte till Cissi innan metoo och är så förvirrad just nu. Kan du inte skriva ett inlägg och sammanfatta lite om alla turer, vad som kommit fram som gjort att du nu tar avstånd osv? Tack!:)

  Svara

   Är svårt att sammanfatta. Jag skulle kunna skriva en bok full med Cissis avslöjade lögner och manipulativa otäcka beteende från 2010 och framåt. Men vem orkar det, inte jag 😊.

   Svara

   Isåfl måste C läsa på ordentligt. Inte bara gå efter känsla.

   Cissi hade väldigt lågt förtroende hos folk innan metoo pga hur mycket lögner hon blivit påkommen med. Vid metoo fick hon nya följare, som inte har koll bakåt. Från metoo till nu har hon dock fortsatt med sina lögner så vi är tillbaka på ruta ett.

   Svara

  Bra Camilla!
  Vill dock tillägga att jag fortfarande stöttar cissi i fv-härvan!

  Svara

   Jag känner likadant, att det går att stötta Cissi där, samtidigt som man är kritisk till andra saker hon gjort eller sagt.

   Svara

    Varför känner du att hon är trovärdig på den punkten? (ärlig fråga!)

    Svara

    Sättet Cissi började svartmåla reportern på UG innan hon ens visste mer än att programmet skulle handla om metoo är högst anmärkningsvärt. Det är exakt samma tillvägagångssätt hon använt mot andra där hon insett att hennes lögner riskerat att avslöjas. Cissi ljög ihop många saker om reportern och senare även UG och SVT i syfte att svartmåla för att underminera förtroendet för dem inför att programmet om FV och medierna skulle sändas.

    Reporterns beskrivning om den svartmålning hon utsattes för av Cissi:
    https://www.journalisten.se/debatt/sa-har-flyttar-nattrollen-fokus

    Svara

     Det är så jäkla synd att programmet inte är kvar. Vill se det igen.

     Svara

      Finns det inte kvar på play? Det tror jag det gör.

      Svara

       Nope. Bara program från 2019.

       Svara

        Avsnitt menar jag, bara avsnitt från 2019.

        Svara

        På ”öppet arkiv” på svt play borde det finnas. Eller ev på youtube.

        Svara

         Nä. Kollat.

         Svara

         Jag förstod redan då vad reportern menade när hon sa” jag spelar inte med i det spelet” till Cissi. Hon visste precis hur Cissi är. Hon har varit sån i minst tio år.

         Det var frustrerande när de nya följarna vid metoo trodde på Cissis lögner och svalde manipulationerna med hull och hår. Jag gav ex på Cissis lögner som avslöjats men blev kallad idiot och allt möjligt här. Jag och en del andra som följt Cissi sen hon blev känd har ju vetat hur Cissi är i åratal.

         Svara

          I artikeln ovan står det att Cissi själv publicerade en egen inspelning av intervjun, någon som vet vart hon gjorde det?

          Svara

           De publicerade ett kort klipp, även härinne. Sjukt smart och riktigt evil. Sen följde en lång helt felaktig sammanfattning av vad programmet handlade om och vem som var kompis med vem. De sa att reportern var gammal vän till FV vilket var helt falskt. Och det sjuka är att folk gick på det 🙂 INNAN programmet ens sändes samma kväll hade anmälningarna strömmat in.

           Men det stod att hon publicerade en inspelning som folk trodde va ugs egna. Tänkte bara att det va ett sätt att få tag på det vi vill se.

           Jag följde som sagt inte det här under tiden, trodde blint på Cissi, så ville inte ens se ugs granskning för att det skulle bli plågsamt för mig själv, av mina personliga saker, och att jag (felaktigt) tappade respekten för ug!

           Och ja, smart att bara publicera ett kort klipp. Exakt på samma sätt som stt hon erbjuder sina följare att skriva ihop en kort sammanfattning av förtalsåtalet och sen förklara i stories.

           Hon är stört manipulativ.

     Helt galet…

     Svara

      ”Hon refererade upprepade gånger till den dystopiska serien ”The Handmaid´s Tale” om ett totalitärt samhälle där kvinnor förtrycks, våldtas och bara har existensberättigande för sin fertilitet.”

      Svara

     Jag följde inte det här på insta, läste bara kommentarer här på BB, och tog det för sanning. Reportern va horribel. Tappade respekt för ug.

     Usch vad jag ångrar detta nu. Fy fan. Cissi är en mobbare. Läs om hur narcissister/psykopater mobbar folk på arbetsplatser, det är exakt samma tillvägagångssätt. Och vi andra svaga hakar på. Till slut tar offret livet av sig, som Cissi anklagar andra att utsätta henne för.

     ”När man lyssnar på hur en psykopat pratar om andra, blir det tydligt att dom egentligen pratar om sig själva, när man väl har sett hur dom fungerar”

     Svara

    Nyfiken, blir du aldrig orolig? Alltså ”men tänk om det inte stämmer” eller åtminstone är såpass kryddat och överdrivet att det blivit missvisande? Det handlar ju faktiskt inte om att sätta dit en ”dålig kille” utan vad exakt som har hänt. Har du läst fupen i förtalsmålet? Jag tror man är en sten om man inte får lite ont i magen då.

    Svara

    Har du läst igenom fup och har ordentligt på fötterna? Isåfl respekterar jag ditt beslut, om du bara gör det för att det ”känns bäst” respekterar jag dig inte.
    Själv skulle jag ALDRIG kunna säga att jag stöttar henne efter att ha läst igenom fup. Jag skulle inte kunna säga att hon ljuger om händelsen heller, men jag skulle definitivt inte ta ställning offentligt.

    Svara

    Camilla, jag vet inte om du redan svarat på detta och ber isåfall om ursäkt för upprepningen. Någon på Flashback publicerade ett mail som sades komma från dig, där du väldigt skarpt sa ifrån och tacka nej till att publicera uppgifter du fått skickade till dig som du ansåg var syftade till att skada haverist-Henriks sambo. Är detta mailsvar autentiskt (bra svarat isåfall!) och kan du på något sätt bekräfta/förneka att detta kommer från någon i cissis närhet? OBS jag förstår om du inte alls vill svara på detta.

    Svara

     Det är jag som skrivit svaret av den anledning du nämner i din kommentar men jag har ingen aning om vem det var jag mailade med.

     Svara

      Det var så jäkla bra svarat av dig! Du borde ha massa cred för detta.

      Svara

       Tack! Jag hoppas det är vad alla skulle ha svarat om de fick samma mail.

       Svara

       Jag hade creddat om jag visste vart jag kunde läsa det😉

       Svara

     Det är inte någon researchgrupp. Det är en stalkande galning som är dömd både för våldtäkt och kontaktförbud till sin egen son och sonens mor.

     Denna stalker har varit upphängd på Haveristerna i typ tre års tid.

     Svara

    Jag tycker genuint illa om FV, hans arrogans, hans oförmåga att ta in vad det innebär att han skrivit pk-artiklar i årtionden och samtidigt bete sig illa mot kvinnor i årtionden. Men det ger inte CW rätt att bete sig som hon gör. Förstod aldrig varför dessa två hyllades och lyftes fram som stjärnor, kan inte bara jag som kännt att det stämmer inte. I sverige har dessa två hemska människor hyllats i åratal, det är skrämmande. Kan vi inte hylla bra människor i stället, som gör gott.

    Svara

   Varför? Hur vet du att hon talar ljuger om annat men talar sanning om våldtäkten?

   Svara

    Jag har alltid haft hållningen att ord står mot ord och att vi aldrig någonsin kan veta vad som hände den kvällen.

    Jag förhåller mig helt neutral för jag vill inte ha folkdomstolar. Ponera att Cissi ljuger vilket helvete FV och hans familj måste gått igenom.

    Hon riskerar att åtalas för förtal med rätta tycker jag, så som hon har hängt ut honom. Det har ingen betydelse om han är skyldig.

    Svara

     Hans familj har gått igenom ett helvete oavsett. Inte mindre synd om dem om hon nu skulle tala sanning.

     Svara

      Ja det har du helt rätt i. Fel av mig!

      Svara

       Frun, barnen, svärmor, syskon, syskonbarn.. Alla verkar mer eller mindre bli avskärmade av folk.

       Svara

        11-09. 18.02 Tycker synd om barnen, syskonbarn och syskon, men inte om frun och svärmorn. Frun har valt att gifta sig med FV.
        FV:s svärmor har uppfostrat dottern så hon gjorde detta val.

        Svara

      11-09 17.22 FV har bäddat för det, undrar om han någonsin kommer att förstå det. Hans barn kommer troligen att förstå det.

      Svara

     Hon riskerar inte åtal? Hon kommer åtalas.

     Svara

     Fast hon kommer bara att få dagsböter och kanske villkorligt! Det är ett skämt som mycket annat med svenska domstolar.

     Svara

      Jag misstänker och hoppas att det kan inkomma en anmälan från Henko om dom hot och handlingar hon har riktat mot honom och hans familj. Den villkorliga domen kan hastigt omvandlas till ett fängelsestraff.

      Svara

  Tack för klargörande.

  Svara

  Tack för ett jäkligt bra inlägg Camilla. Jag var tveksam ett tag och jag trodde faktiskt inte att jag skulle få läsa det du har skrivit! Lite ot. Tänk om virtanen är oskyldig! Visserligen är han ett rövhål men om det är lögn. Fy fasen han har fått sitt liv helt förstört isf.

  Svara

   Hur många liv har FV förstört genom åren med sin ”journalistik”?
   Han om någon har drevat och släpat folk i smutsen.
   Och inte för brott de begått utan för att de haft fel åsikter.
   Det rättfärdigar inte att han blir dömd för något han inte gjort. Absolut inte.
   Men jag gråter mig inte till sömns heller när han hamnar i kläm i det maskineri han varit med om att bygga upp.
   You live by the sword, you die by the sword.

   Svara

    Journalister ska granska människor. Så lägg ner. Han som person och han i sin yrkesroll är skilda saker.

    Svara

     Då skiljer vi oss i vår bedömning av vad som är seriös journalistik.
     Det är ok att tycka olika.

     Svara

    Jag förstår vad du menar (åsiktskorridoren) & FV var ett tag så PK man kunde bli. Men du kan liksom inte blanda in det här och känna skadeglädje för att han drabbades av samma åsiktskorridor (metoo) han själv var med och skapade. Han har säkert blivit mer ödmjuk på kuppen. Bottom line är att han med högsta sannolikhet inte gjort det CW påstår att han gjort. (Läs fupen) Även en politisk motståndare som du kanske hatar förtjänar inte det (läs andra fupen).

    Svara

   Det har han fått oavsett. Polis, utredare, aftonblades egna utredning, säkerrhetsbolag… Ingen har kunnat fastställa något.
   Mest synd är det om hans familj.

   Svara

    Hans fru visste vem han var när hon slog sina påsar ihop med honom. Rimligtvis.
    Han var välkänd i Stockholms mediasväng.
    Hans barn är det definitivt synd om för de hade inget val i frågan.

    Svara

     Så hans fru ska alltså acceptera hotbrev i hennes namn, trakasserier på hennes telefon i samtal och sms osv? Hur tänkte du nu? Det är olagligt.

     Svara

     Läs fup. Hans fru har råkat ut för saker riktade mot henne personligen.

     Svara

   Han är oskyldig. Rättsväsendet har prövat och lagt ner fallet. Slut diskuterat, en person är oskyldig tills dess att det finns en fällande dom.

   Svara

  Många som har stått bakom henne har inget förtroende alls för henne längre. Om man kikar på insta-kontot vardagsrasism så ser man Stina Wollter mfl. som tar avstånd, även kontot superturken (som Cissi hängde ut för att snott 80″) får stöd från bland annat Mia Skäringer. LD är ju ganska uppenbart att hon backat helt i från CW och LD har en stor och lojal grupp som följer henne. Alexandra Rejsmar lade för några dagar sedan ut ett inlägg om att man inte kan vara lojal hur länge som helst, oklart om hon syftade på CW, men kändes så. Hanna Bergwall skrev också ett inlägg om det absurda med att Cissi hotade Henrik (Haveristerna), det togs dock bort på grund av hänsyn till inblandade personer. Karin Kajjan har många stories om alla CW´s lögner på sin insta, helt sjukt hur hon har utnyttjat alla i Gardet. Nu det senaste verkar vara att Jenny Bengtsson också har lämnat och tagit bort info om Gardet i sin profil. Cissi har satt sin sista potatis känns det som.

  Svara

   Superturism är Skäringers svägerska så inte så märkligt att hon stöttar henne i sammanhanget.

   Svara

    *superturken

    Svara

    Nej, det är hon verkligen inte! De är inte blodssläkt men bästa vänner och där med familj!

    Svara

     Svägerska är inte blodsläkt….

     Svara

   Superturken kan ju sitta ner i båten och hålla klaffen, efter hur hon blåste artister på gage efter den där David Bowie-hyllningen i Globen. Massvis med folk fick inte betalt för sitt arbete där. Hon har inte rent mjöl i påsen, hennes betalningsmoral är noll och jag blir fan förbannad så fort jag ser hennes namn. Fet varning för att jobba med henne.

   Svara

    Har Cissi sagt det? Tro inte på det isåfall.

    Svara

     Finns info om det på Dregens facebook.

     Svara

    Det har jag också fått info om, dvs att hon en lång tid ”avstod från att betala” 80 000 kr pga att hon ”lånat” pengarna då hennes ekonomi var körd i botten.
    Efter många om och men betalade hon tillbaka dom efter att ha lånat summan av Karin Adelsköld. Att Skäringer håller med Superturken är inte så konstigt då Skäringer är gift med hennes bror.

    Svara

     Finns inga som helst bevis på detta. Däremot bevis på att inga pengar försvann från kontot.

     Svara

     Gabriel Lazar är inte Elcim yilmaz bror. Vad har du fått det ifrån?

     Svara

    Det är sant att hon inte kunde betala, hon gick med en stor förlust efter globen. Tror det var tre mille back. Sånt händer även den bästa. Det är inte detsamma som att vara tjuv. Hon har betalat igen samtliga sen dess. Varsågod och kolla upp.

    Dessa rykten som Cissi sprider om Superturken är fullkomligt vidriga och inte en endaste gång har cissi eller de andra kunnat backa upp med bevis. Det har däremot superturken gjort.

    Svara

  Camilla, är inte du rädd att hon ska gå på dig nu i sina kanaler? Så som hon gjort mot andra som ifrågasatt? Har den tanken slagit dig?

  Svara

   Vid det här laget är det väl bara de närmast sörjande som tror blint på CW.

   Svara

  Tycker även att att många av dom som namngav FV har sjunkit i min aktning typ Mia Skäringer och Camilla Läckberg, Den senare har jag i och för sig aldrig gillat. Framställa sig som världens feminist och sedan åka till Dubai. Lämna sin minsta i veckor pga jobbet och sedan inte ens ta med henne på sina semesterresor, nej inget som jag kan beundra.

  Svara

  Såg i gammalt blogginlägg från 2011 att Cissi skällde ut några av sina läsare för att de påstått att de visste att Cissi träffat FV innan kvällen för den påstådda ”våldtäkten”. Cissi skrev argt att hon inte sett människan (FV) tidigare, och raljerade över hur hemska läsarna var som påstådde sånna rent idiotiska saker. I ”Malou efter tio” på tv4 sa hon även utan att blinka att hon aldrig sett honom innan kvällen då övergreppet ”skedde”.

  Men… lögn igen. I polisförhöret i fup:en om våldtäkten säger hon att hon och FV pratat med varandra på krogen vid flera tillfällen, och att han flera gånger olika kvällar bjudit henne på öl före just den aktuella kvällen.

  Varför ljuger hon om sånt?

  Hon har också ljugit om bevis. I ett blogginlägg från tiden innan hon bestämde sig för att anmäla FV, skrev hon att hon hade många bevis i form av skador, sms och anhörigas vittnesmål. Detta ändrades senare när hon polisanmält och svarade i polisförhör att hon inte hade några bevis alls.

  Enligt polisförhöret av den kompis hon gick hem till morgonen efter övergreppet, hade Cissi sagt att de haft frivilligt sex under natten. I polisförhör säger Cissi att hon inte varit alls intresserad av att ha sex med honom och absolut inte tänkt ha detta, det poängterar hon flera gånger. Hon berättar inget om att de haft frivilligt sex för polisen trots att hon ombeds flera gånger att berätta hela skeendet i detalj.

  Cissi hade, enligt polisförhöret med henne, sms-kontakt med FV i 2 år efter våldtäkten. Först efter två år ”la hon pusslet” om vad som hänt när hon träffade en annan person som han tafsat på. Cissi skickade även flirtiga sms till FV enligt polisförhöret. Hon smsade bla till FV och ville åka till Hultsfred bara för att han var där, för att träffa och prata med honom. Han svarade dock aldrig på det. Att hon velat åka till Hultsfred menar hon numera är påhittat av polisen. Detta trots att hon sagt det i ett inspelat dialogförhör som transkriberats ordagrant in i minsta detalj. Varför skulle polisen hitta på det?

  Svara

   Intressant.

   Svara

  Det är ju snarare så att Camilla hållit Cissi bakom ryggen verkligen in i det sista. Hon har väldigt många gånger INTE skrivit om Cissis lögner, manipulationer och fula beteendemönster. För de som följt Cissi sedan hon blev känd för ett decennium sedan, har detta varit otroligt tydligt. Cissis beteende nu är likadant som det alltid varit.

  På senare tid har personer som Kajjan vågat stå upp mot Cissis lögner och förtal av henne. Det ledde till att fler vågade efter det. Alla har varit rädda att få Cissis galna svans efter sig och att få lögner om sig själva, påhittade av Cissi, spridna precis överallt.

  Svara

   Mmm. Med tanke på hur snabbt det gick efter att kajjan gick ut och sa ”men fan, det här och det här var inte sant och det är inte okej” till att flera andra gjorde det tänker jag att folk måste varit livrädda för henne. För många har ju vetat om mycket av det här ett bra tag men bara varit tysta.

   Svara

   Att skälla på andra medans du själv helt klart pratar skit om de du vill här, blir ju lite pompöst.
   Har läst flera inlägg om bl.a blondinbella och undrat varför ni är ovänner?
   För du kritiserar henne så mycket.
   Fast du tjänar följare o pengar o status här med bloggen????
   Vad är skillnaden?
   I vanlig uppfostranvet man att man inte ska snacka skit om andra. Du har liksom gjort det legalt?
   Jag är bara en ” tant o sjukpensionär” på 57 år… så vad vet jag… men i bibeln står det att de som knotade och klagade dog, dem ville Gud inte ha..
   Moralen och lagarna kommer mestadels av bibeln i kristna länder och av andra filosofier o religioner i andra delar av världen.
   Att vara proffisionell mobbare är väl ändå inget att sträva efter?
   Ser fram emot dina kommande inlägg, hoppas jag.

   Svara

  Hej! Tycker du/man kan stötta på rättegången i förtalsfrågan oavsett det personliga beteendet man/du inte gillar.

  Svara

   Tycker man bör läsa fup själv, inte cissis sammanfattning på sin IG innan man beslutar sig för om man tänkt gå på rättegang för att stödja cissi eller inte.

   Svara

   CW har förtalat FV så självklar ska man gå dit och stötta bo som är FV om man vill.

   Svara

   Cissi anklagar F V för att vara peddo. Bara en av lögnerna. Varför vill du stötta hennes lögner för?

   Svara

  Sedan Radio1-tiden har jag ogillat Cissi, sen dök våldtäkten upp och jag lossade lite på känslorna för henne.
  Jag tror att anledningen till att så många tror/trott på henne är för att vi gärna VILL tro på kvinnor som säger att de blivit våldtagna. Både för att det är ovanligt men också för att stötta kvinnor, ”hålla varandra i händerna när det blir läskigt.”
  Hade hon stoppat där, då hade hon nog kommit undan med det men som det ser ut nu så börjar fler och fler se igenom lögnerna och inse att det nog inte riktigt gick till som Cissi beskrivit det. I och med detta förstör hon inte enbart för sig själv, hon förstör för alla våldtäktsoffer, de som inte blir trodda trots att de inte ljuger.

  Svara

  Känner precis exakt samma sak. Har alltid backat Cissi, men nu när lögn på lögn rullas upp känner jag att jag inte kan stötta henne längre. Som det är nu, gör hon feminismen en riktig björntjänst – hon skadar rörelsen istället för tvärtom.

  Svara

  Var hittar man FUP:en då? Måste man beställa den?

  Svara

   Flashbac k.

   Svara

  Bra beslut Cissi Wallin har härjat alldeles för länge. Jag ser fram emot rättegången

  Svara

  Ingen gillar att bli lurad och det är det mänga, många har blivit av både Cissi Wallin och Fredrik Virtanen, har dragits med i den oförtjänta hypen av de två. Ingen av de två har erkänt något fel. FV har skrivit en bok om sitt äckliga liv, men han verkar inte själv ha förmåga att ta in det, och dra några slusatser, utan forsätter att hävda att han egentligen inte gjort något fel, och om han gjort fel så ska alla förlåta honom, han tycker att är i sin sin fulla rätt att bete sig så, inte minst för att han var känd och hyllad (dessvärre) krönikör på en stor kvällstidning. Jag har inte blivit lurad av dem, har varit oförstående till dem och till att de lyfts fram så stort i mediasverige. Hatar alla år där Fv satt i statliga televisionens nöjespanel och hatar att fv t.om blev ledarskribent i aftonbladet, läste minst en av hans ledartext och kunde ganska omedelbart konststera att han hade absolut inget att komma med, sjukt att han skrev där.

  Svara

  Mycket stark och bra skrivet av dig Camilla!!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.