Vad pågår på Gardets Instagram egentligen?

Det kom ett mail:

Hej!
Jag har, liksom vissa andra, följt med i svängarna kring Gardets förfall (det går inte att kalla det för annat) och har ibland kommenterat diverse. På senare tid har jag noterat hur (icke hatiska eller på annat sätt olämpliga) kommentarer raderats och annat. Så sent som ikväll hamnade jag i diskussion med en styrelseledamot från Gardet där det hela slutade med att samtliga kommentarer raderades samt att min profil begränsades (inga kommentarer jag skriver kommer längre synas för utomstående).

Tänkte fråga om du vill/orkar skriva om detta? Tror fler har drabbats och sättet (språket med mera) som Gardets styrelsemedlemmar bemöter en på är ett ämne för sig…

Självklart har jag skärmdumpat allt. Gardets har dels stängt av kommentarsfunktionen på ett inlägg (efter att jag skrivit en kritisk kommentar) igår och nu begränsat mig helt. På vilket sätt är det här transparent och öppet?
//A.


Vad som händer här inne på Gardets kan man verkligen fråga sig.
Varför redaktionen svarar med sina egna konton istället för Gardets när det är till Gardet frågan ställs vet jag inte, inte heller varför frågor om SVT-journalistens kontaktuppgifter gör avsändare till ”troll”?

Med tanke på deras senaste utspel så skulle jag inte anförtro Gardet med uppgifter som ens är nära att gränsa till det konfidentiella.
Jag skulle inte ens anförtro dem vilken typ av kattsand jag har i kattlådan här hemma så jag kan verkligen förstå att dessa frågor ställs till Gardet på Instagram.
Av följande konversation som utspelat sig mellan Gardets redaktionsmedlem Merly och några av kontots följare kan jag bara konstatera att jag vidhåller mitt tidigare ställningstagande vad gäller tillit och förtroende för Gardet.
Inte ens märket på kattsand alltså. Inte ens det…..

Vill DU komma i kontakt med SVTs journalist utan att behöva gå via Gardet – använd då adressen ungdomsdokumentar@svt.se

Tack för tips!

 

159 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  vad pinsamma dom är…🙈 ska alltid överreagera.

  Svara

  Nina Rung ut i försvar för LC.
  https://www.instagram.com/p/B4__mFuBqaf/

  Svara

   hahah, så mycket dynga.

   Svara

    Avskyr när dessa tyckare lägger huvudet på sne och klämmer ur sig att ”javisst ska alla kunna granskas men inte såhääääär, det är inte god tooooon”. Det är en direkt översättning av ”jag har inga som helst sakliga argument att ta upp mot granskningen men anser ändå att folk ska ge fan i att granska mina heliga kor”.

    Svara

    Du hänger här mycket Rebecka nyckelpiga. Kanske skulle du skaffa dig ett liv?

    Svara

     Hur vet du att hon hänger här mycket om du själv inte gör det? Sten. Glashus. Osv.

     Svara

      Tack för att detta lyftes! En organisation som gardet kan inte censurera kritiska kommentarer (OBS ej hat eller angrepp) och behålla sin ställning. Grymt inlägg!

      Svara

   Å Elaine Eksvärd skriver ett genomskinligt ”gåtfullt” inlägg mot LC. Tycker hon har helt rätt (för en gångs skull, brukar INTE hålla med Elaine i mycket). Lögnerna skadar och för inte kampen framåt.

   Svara

    politisk positionering kallar jag det hon skriver.

    Svara

   Nina rung har jag varnat för tidigare. Hon är en aktivist precis som hennes man Peter, även om det iofs handlar om gardet nu. Lite ot blev det.

   Svara

    Hur menar du? Måste man varna för aktivister? Visst kan det slå fel och gå överstyr inom aktivism, men i många frågor är det ju aktivister som får saker att hända? Utan aktivister hade vi kvinnor vare sig fått rösta eller blivit myndiga ännu. Gällande att ”varna” för just Nina Rung verkar rätt överdrivet med.

    Svara

    Hon är otäck den människan. Hon anser att våldtäkter ej ökat utan bara anmälningsbenägenheten har ökat samt så måste man veta berusningsgrad innan man tror ej tjej, samt att våldtäkter kan förklaras med Tinder och varm väder!

    Skall detta kallas feminism! Tjejer, läs noga: att kämpa för kvinnors rättigheter är värdigt, men det har inget med feminism att göra. Dagens feminism har blivit ett monster som enkom skadar kvinnor och polariserar dem. Ignorera dessa narcissister och penningtiggare på Instagram.

    Jag fattar inte att kvinnor än idag kan gå på den här skiten!

    Svara

    Du har så himla fel.

    Svara

     Bra argumentationsteknik du har. Eller inte.

     Skriv vad du anser är fel ist. Större chans att du når fram då.

     Svara

   Kvinnan som trodde hon hade lösningen på våldtäktsvågen: plastband med gulliga meddelanden.

   Svara

    Va det hon?😂

    Svara

   Nån som vet vilken tidning som ska granska henne??

   Svara

   Blir det något om Margaux som skiljer sig?

   Svara

    De separerar. De är inte gifta.

    Svara

     Just det, det var ju bröllop utan giftermål 🙂

     Svara

      De har haft en fest?

      Svara

    Vart har d stått?

    Svara

     Hon har sagt att de har flyttat isär. Det är allt.

     Svara

     Nyheterna, Expressen eller Aftonbladet. Kommer inte ihåg.

     Svara

      ”Nyheterna”

      Svara

  Men vilka är det som sitter i Gardets styrelse? Kanske är svårt att veta med tanke på hur fort man åker ut om man inte ställer upp på sekten runt Cissi Wallin.

  Svara

   har Bengtsson och Rejsmar lämnat?

   Svara

   De som påstås sitta i styrelsen nu är Jenny Bengtsson, Alexandra Reijsmar, Cissi Wallin och Merly Åsbogård, men den enda som egentligen sitter i styrelsen nu är Cissi.

   Svara

    Hur vet du det? Har letat men hittar ingenstans vilka som de facto fortfarande sitter i styrelsen. Med tanke på Rejsamars Instagram story om ev bråk med Cissi och att både hon och Jenny tagit bort Gardet-infon från sin presentation undrar jag om dom faktiskt är kvar?

    Svara

     Var därför jag undra! Hoppas innerligt att Rejsmar inte är kvar! Gillar henne annars :/

     Svara

     Men OM dom lämnat gardet? Varför har dom inte gått ut med det? Finns säkerligen något som cw har på dom. Är ju till deras fördel att ta avstånd från skiten…

     Svara

      Blir inte klok! Har kollat runt och de verkar som att Alexandra är kompis med alla som vänt Cissi ryggen men med den sittande styrelsen + Cissi med?

      Svara

     Söker de fortfarande donationer? Man får hoppas att de har vett nog att inte tigga mer pengar när de inte vet själva vad de gör med donationerna och dessutom har ljugit om vad de skulle gå till. Under flera månader utlovades bla seriöst granskande journalistik av Cissi och även av Gardet. Ingen har sett spåret av någon sådan.

     När alla i redaktionen hoppat av pga Cissis beteende, så ljög Cissi även om att pengarna ALDRIG hade påståtts gå till någon granskande seriös journalistik.

     Trots att hon själv sagt exakt de orden i flera intervjuer med större tidningar då Gardet lanserades. Eller rättare sagt, när Cissi njöt av sin egotripptid av ordbajseri i ALL tänkbar media. Resultatet av Gardet verkar gå hennes tidigare, i media extremt hajpade åttielva projekt, till mötes -genom att självdö snabbare än snabbt.

     Svara

      I Gardets första poddavsnitt sa Cissi att hon ville ha donerade pengar till att betala rättegångskostnaderna mot Virtanen. Hon skulle sedan i sin tur donera motsvarande summa till ”utsatta kvinnor”.
      Man kan ju undra varför hon ska ha det så?
      Hon skulle lika gärna själv kunna stå för sina rättegångskostnader och uppmana andra att donera till nån kvinnojour eller så.

      Svara

       För att lättmanipulerade människor skulle höja henne till skyarna om HON donerade pengarna. Det skulle se bättre ut för Cissi wallin🤮

       Svara

     Verkar som Bengtsson och Reijsmar lämnat i det tysta, de är väl livrädda för att avslöja offentligt att de hoppat av med tanke på vad som hänt tidigare avhoppare. Att Gardet vill att kvinnorna ska mejla dem och inte SVT:s journalist är givetvis inget SVT bett dem om pga källskydd. Det här avslöjar bara att Gardet har noll journalistisk kompetens. Skulle inte förvåna mig om de sett att SVT efterlyst utsatta kvinnor genom andra organisationer och då lagt ut en egen annons för att kunna läsa vad kvinnor skriver och kanske få fram material till ett eget reportage. Jävligt fräckt men inget CW gör förvånar mig längre.

     Svara

      Ja, om det var en annan journalist på SVT om jobbar med samma uppslag (troligt, hm NOT) skulle ju Gardet kunnat bevisa det genom att lägga ut kontaktuppgifter till den journalist de har kontakt med. Så j-la osmakligt att uppmuntra kvinnor att skicka något så utlämnande till dem själva att ta del av, saknar ord.

      Merlys besserwisserattityd, vill någon fortsätta skänka pengar🤮

      Svara

   Vem tar Cissis plats när hon skakar galler?

   Svara

    Nu söker Cissi tjejer som inte vågat polisanmäla våldtäkt för att de varit rädda att bli förtalsanmälda.

    Cissi har ju under ett halvår- år präntat in i följarna att ”om de polisanmäler eller berättar om våldtäkt blir de anmälda för förtal”.

    Jag antar att Cissi nu kammar hem vinsten med sin skrämselkampnanj: genom att visa hur ”felaktigt” rättssystemet är.

    Saken är bara att ingen blir polisanmäld för förtal av att anmäla våldtäkt eller berätta om den, och att det är Cissi som skrämt upp sina unga, naiva följare”. Precis som jag anat ska Cissi nu agera hjälte och ”stå upp för alla kvinnor” som varit rädda för förtal. För Cissi skriver att hon gör detta för alla andra som inte orkar..

    Det kan verkligen inte bli mer manipulativt och rent av äckligt från Cissis sida. Ryser.

    Svara

     On point, precis så är det!

     Svara

    Torsten Flinck

    Svara

    Fyn fan vilken låg kommentar!

    Svara

   Camilla, kan du inte hjälpa oss att reda ut detta? Du brukar vara snabb?

   Svara

   Nu står det på Gardets Instagram att Rejsamar och Bengtsson är kvar i styrelsen. Så sorgligt tycker jag. Dom verkade vara vettiga personer med bra omdöme…

   Svara

  Men herregud. Gardet och dess fans beter sig som någon sorts jäkla sekt där alla som ställer minsta fråga blir misstänkliggjorda och kallade diverse öknamn och bortjagade från de renlärigas skara, allt med en överlägsen ton. Typ du kan endast vara rättrogen om du dyrkar Cissi och hennes amoklöperi, ifrågasätter du deras maffiametoder är du ett derailande troll direkt utskickad från Patriarkatets™ högkvarter. De påminner mig om de där Clerics i filmen Equilibrium som hade till uppgift att tysta alla som visade minsta känsla.

  Svara

  Verkligen Varning att lita på dem med någon känslig info

  Svara

  Så märkligt att alla som kommer kritik kallas för troll 🤔

  Svara

   Ja det är ju de som beter sig som troll gentemot sina följare.

   Vilken obehaglig människa. Hon ska inte sitta på den positionen när man utöver makt det det sättet, och inte klarar av att ge vettiga seriösa svar till vettiga frågeställningar.

   Svara

  Merly borde skämmas och logga ut ur sociala medier ett tag. Extremt låg nivå på hennes svar. Det är extremt pinsamt och skulle man ha haft något som helst förtroende för Gardet kvar, så hade hennes svingande bland kommentarerna bränt allt direkt.

  Och ja, jag hoppas hon och/eller de andra från Gardets anonyma styrelse är här inne och läser.

  Svara

   Håller helt med. Har aldrig sett på maken till pinsamheter? Oproffsigt och helt ärligt skrämmande. HUR kan VUXNA människor som startat en FÖRENING, eller vad det nu ska likna, INTE föra sig och ge PROFFESSIONELLA svar på deras följares FULLT LEGITIMA och VETTIGT STÄLLDA frågor?! Det är fan bortom all kritik. Hade hon där Merley varit anställd hos mig hade hon blivit kickad illa kvickt, alternativt satt på dokumentförstörnings-duty. Hade iofs inte anförtrott henne eller dem med sekretessbelagda dokument som ska strimlas. Och verkligen inte låtit dem medla i detta ärende. Ruttet att bete sig så och ljuga så. Seriöst, vad är deras agenda?

   Svara

  Kaxiga och uppkäftiga människor känns så osäkra i sig själva. Om hon representerar Gardet så vet man ju vart den slutsatsen kan dras.

  Det blir stor dos av illamående från mig. Vuxna människor som inte har utvecklats mer än en kaxig 14årig tonåring. Det är… jag hittar inte ordet🤷‍♀️

  Svara

   Jag anser nog att det går att hitta fler kaxiga och uppkäftiga människor här i kommentarsfälten. Ifrågasätter man det lämpliga i att skriva att man hatar någon, får man antingen höra att man är ett fan eller att man borde läsa en annan blogg.

   Svara

    AMENDUUDÅÅÅÅÅÅ

    Svara

    Så är det absolut, det finns ju fler läsare här än på Gardet. Antalet spelar ingen roll för mig, men det var väl inte en läsare på gardet som betedde sig så? Eller missuppfattade jag vem hon var?

    Svara

  Alla människor är jämlika, några är lite mer jämlika än andra.

  Det han säger är sant men ser han inte hotfull ut och använd ett vårdat språk.

  Svara

  Men herreGUD?!?! Fattar de inte att i det (under)läge som Gardet befinner sig i nu så är det av största vikt att i alla fall hålla en god ton, till sina medlemmar/följare..? Haha, alltså detta var så FRUKTANSVÄRT pinsamt!!! Den kortklippta bruden i styrelsen är riktigt otrevlig hon också, minns eller bryr mig ej vad hon heter. Såg en live som Gardet sände en gång och hon var mestadels av tiden riktigt ”bitchig” och haggig.
  Att det finns folk som swishar pengar till den här dyngan är för mig en gåta. Det är till och med riktigt tragiskt att det överhuvudtaget finns människor som fortfarande litar på dem. Huuu!

  Svara

   Jenny Bengtsson var den jag syftade på, som ”den kortklippta bruden”.

   Svara

  Vi har ju sett exempel på hur oproffsigt Gardet har skötts med hänsyn till styrelse, ekonomi osv. Styrelsemedlemmar som tagit emot donationer på privata konton, pengar som hamnat på villovägar (=inte att någon stulit något men typ Oj här var 70 papp på mitt privata konto), fullständig okunskap om allt ifrån projektarbete till bokföring… dessa svar från Merly är bara ännu ett exempel på att dessa kvinnor inte har en tanke på att sköta Gardet på ett professionellt sätt utan allt är helt känslostyrt och impulsivt. Ingen seriös förening i världen skulle ge så aggressiva och raljerande svar på frågor, oavsett vad man tycker om frågan så lägger man band på sig och svarar på ett sakligt och proffsigt sätt.

  Svara

   Gardet känns som en enda stor antifeministisk konspiration. TACK för att ni demonstrerar hur kvinnor är för känslostyrda, impulsiva och okunniga för att leda organisationer liksom. Obs tycker naturligtvis inte det (!!!), men det här spelar antifeminismen rätt i händerna.

   Svara

    Kvinnor är tyvärr inte ett dugg bättre än män när de får minsta tillstymmelse till makt, obehagligt detta.

    Svara

    Du har fel.

    Svara

  Enda anledningen jag kan finna att svar från SVT’s förfrågan ska skickas via dem är för att de ska kunna ta del av dem. Vad de sedan ska göra med uppgifterna som av SVT lovats anonymitet är det bara de själva som vet. Kanske sammanställas för att användas i något annat sammanhang? Konstigt framstår det som i viket fall som helst.

  Svara

   Menar att det först ska skickas via Gardet för att de ska kunna ta del av dem.

   Svara

    Precis😊

    Svara

   Det kanske är så att Cissi kan få lite fler kvinnor att slänga under bussen nästa gång hon behöver lite PR?

   Svara

   Självklart vill Gardet vara förmedlare då de vill ha direktkontakt med en SVT-journalist genom att förmedla flera intressenter. Naturligt är att journalisten svarar och tackar vid varje tillfälle och kanske ställer någon följdfråga och sen börjar en kontakt ta form som Gardet hoppas kunna dra nytta av i framtiden, kanske får de till och med vara med i något inslag i framtiden om de har riktig tur! Väldigt genomskinligt.

   Svara

    Tycker också det låter som det mest trovärdiga alternativet. De vill behålla kontrollen och passa på att få lite kontakter. Att de i sig skulle vara intresserade av att få tag på massa berättelser från våldtäksoffer låter konstigt, det låter som något de inte har problem med att få tag i själva.

    Svara

    Det är exakt så det är! Gardet vill vill vill vara med och det ska se ut som gardet har med SVT att göra. Sen ska gardet säga att dom samarbetar med SVT. Det här är genomskinligt som bara den. Skämskudde och obehag får jag av gardet.

    Svara

     Just det, att även kunna säga att de samarbetat med SVT tänkte jag inte på i min lilla analys!

     Svara

    SVT har inte bett Gardet vara mellanhand för kontakter med dem, det är Gardets egna påhitt. Det är SVT som efterlyser information och kontaktar du en journalist på SVT har du källskydd. Kontaktar du CW riskerar du att få din story skärmdumpad och utlagd på insta.

    Svara

  Ska man inte ha lite mer förtroende kapital innan man ber folk skicka sina mest känsliga historier och uppgifter oanonymt via dom? Och är inte ett sätt att få lite förtroendekapital att bara inte kalla alla som ifrågasätter för troll?

  Svara

  Självklart vill Gardet vara förmedlare då de vill ha direktkontakt med en SVT-journalist genom att förmedla flera intressenter. Naturligt är att journalisten svarar och tackar vid varje tillfälle och kanske ställer någon följdfråga och sen börjar en kontakt ta form som Gardet hoppas kunna dra nytta av i framtiden, kanske får de till och med vara med i något inslag i framtiden om de har riktig tur! Väldigt genomskinligt.

  Svara

  Åh,mansbebisar börjar påminna om Gardet. En hel del vettigt och både intressanta och roliga poänger. Sen kommer någon med en annorlunda åsikt/tanke…..

  Svara

   Jag följer mansgrisar eftersom kontot är hyfsat intressant, men herregud så fattigt språk av hon som står bakom. Så fort nån inte håller med så ”derailar” man osv. Känns som om hon nyss lärt sig det uttrycket. Och detta fjanteri med att sälja armband? Kan ingen komma på nåt nytt?! Bara dessa pärlarmband med text på, som en treåring skulle kunna gjort… Hon har fått för mycket makt!

   Svara

   Men ja! Avföljde kontot för ungefär ett år sedan då min kommentar om att jag gillade deras berättelser mer än de skämt de lägger upp blev raderad. Tydligen är det emot kontots regler att offentligt skriva vad man inte gillar med kontot 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Vad befängt av mig att tro att det skulle vara intressant för dem att veta vad deras följare, som typ gör hela kontot, tycker….
   Är så hävla trött på företags/förenings/opinions-kontot som ser sig själva som privata så fort det passar dem.

   Svara

   Gardet består av kvinnobebisar

   Svara

    Du har fel.

    Svara

  Vad har hänt med människokännedomen hos folk? Man kanske inte ska döma folk man inte känner men jag har hela tiden tyckt att hela Linnea utstrålar en självupptagenhet utan dess like. Titta bara på hennes minspel under intervjuer. Nog för att jag länge trott att hon är bluff men jag hade oavsett bevis eller inte, känt att hon inte är genuin. Att folk inte ser igenom henne alltså.

  Svara

   Wow. Helt fantastiskt att du kan se på människor vilka egenskaper och kvaliteter de har, bara genom att titta på dem. Kan vi inte anlita dig i rättsväsendet? Du måste ju ha en superkraft eller något. Tänk, här sitter jag och skriver långa barnutredningar (har dock rast nu) när jag bara kunde ha tittat på klienterna för att bedöma deras lämplighet som föräldrar.

   Svara

    Jo, anlita mig gärna i rättsväsendet! 😉 Har vi människor som Linnea där lär det gå bra för mig!

    Svara

    Tror du att du gör ett bra jobb för att du gör långa utredningar?
    Kan du avgöra om en förälder ljuger eller ej?
    Kan berätta om en tvist mellan två föräldrar som höll på separera.
    Kvinnan mådde psykisk dåligt pga av mannen och va väldigt utåtagerande men alltid ärlig med sina bra och dåliga sidor.
    Mannen va i princip guds gåva, levt ett helvete med den här kvinnan och världens snällaste person som bara gjort snälla saker i förhållandet.
    Det var bilden soc hade av paret.
    Sen kom dagen människor helst inte vill stöta på, dagen de visa sig att trots långa utredningar och möten så hade de fel. Mannen va inte så snäll och det va otroligt mycket lögner han sagt.
    Tur att exfrun va smart och sparat sms, filmat hans beteende samt kunde bevisa att han va otrogen, snott droger mm.
    Pinsamt för soc. Båda tjejerna fick sluta.
    Barnen är vv för båda föräldrarna anses som lämpliga men de va nära att mamman förlora vårdnaden pga soc kassa långa utredning. Tur att hon hade mer kompetens än högskoleutbildade socionomer.

    Svara

    Vad har dina utredningar med allmän människokännedom att göra? Att läsa av människor kanske inte är en metod som håller i en vårdnadstvist men är nog så nyttig när man pratar om offentliga profiler som okritiskt höjs till skyarna för att de råkar tycka saker som ligger rätt i tiden.

    Svara

     Ganska bra egenskap att ha när man utreder människor.
     Kan du läsa av så kan du förutse hur nästa drag blir och kan lägga ut ”fällor” som gör att den oärliga fastnar.
     Man är tyst under hela utredningen och ifrågasätter allt man har i slutet, då blir det svårt att ljuga sig ur skiten man satt sig i.
     Men oftast har personalen som utreder redan bestämt vem som är vad och gör allt för att det ska matcha vad dom tror.
     Så allt blir bara en pannkaka i slutändan, en dyyyr pannkaka.

     Svara

  Jag blir på riktigt ledsen över att dessa ”feminister” sabbar för oss andra feminister.

  Svara

   Jag med.

   Svara

   Du har fel.

   Svara

  Gardet ljuger, SVT har krävt nu att gardet skriver ut journalistens kontaktuppgifter.

  Svara

   Vart? Hade varit intressant att se.

   Svara

    Var. Inte vart.

    Svara

     Spela roll, kokosboll!

     Svara

   Kommentar på Gardets insta.

   ”SVT har uppmanat Gardet att uppdatera inlägget med journalistens kontaktinfo, att Gardet valt att inte ta med den i utan istället hänvisar till sin egen mail i inlägget är inget SVT har haft någon vetskap om eller medverkan i. Det är alltså inte alls en överenskommelse, utan något som skett HELT på Gardets initiativ. Ingen av de andra organisationer som ombetts dela har uppgivit sin egen mail, utan har hänvisat direkt till berörd journalist. Det stämmer alltså inte att det är efter ”överenskommelse med berörd journalist” som Gardet uppger sin egen mail. Ni omfattas inte av SVT källskydd när uppgifterna skickas till Gardet, det finns heller ingen garanti för att uppgifterna behandlas etiskt eller ens används för syftet som beskrivs i delningen. Det här är ett superviktigt initiativ, så vänta tills Gardet har uppdaterat inlägget innan ni skickar in, eller kontakta SVT dokumentär direkt. Denna info fick jag idag i kontakt med Jenny Agö på SVT Dokumentär.”

   Svara

    återstår att se om den kommentaren får stå kvar eller inte. gissar på inte, med förklaringen ”troll” 🤦

    Svara

    Låter som en Cissi-ide’ detta. Inte förstagången hon ljuger om man säger så. Eftersom hon blir påkommen med bevisade lögner så ofta, och har blivit det de senaste 10-15 åren, undrar man ju HUR ofta människan EGENTLIGEN ljuger.

    Svara

    Gardet går från klarhet till klarhet.

    Svara

    Är/var kommentaren på bilden med efterlysningen? För jag kan inte se den längre…

    Svara

     Glöm vad jag sa! Den stod som svar till en annan kommentar, hade inte klickat tillräckligt noggrant.

     Svara

   Du har fel.

   Svara

  Camilla jag har mailat dig

  Svara

  Har också sett kommentarer försvinna (helt sakligt ställda frågor). Spontant känns det skumt, om man skulle kontakta SVT har man väl källskydd? Känns tveksamt hur Gardet arbetar när det gäller publicist-etiska regler.

  Svara

   Lita aldrig på något Cissi Wallin är inblandad i!

   Svara

    Det är något jag kommer lära mina barn. Rök inte, stjäl inte och lita inte på Cissi Wallin.

    Svara

     Stackars barn.

     Svara

      Merly, det räcker. Gå och lägg dig.

      Svara

  Uppenbart att hon vill göra en Victoria Kawesa och leecha.

  Svara

  Hur kan folk fortfarande stötta Gardet? De är totalt vidriga.

  Svara

   Du har fel.

   Svara

  Kan dem ba lägga ner gardet. Eller sluta vara offentliga och driva organisationen på ett professionellt sätt det här är ju fan pinsamt

  Svara

   De.

   Svara

    Jag talar skriver och läser 5 språk. Har alltid haft svårt med svenskans de/dem tyvärr. Men tycker det är jättetråkigt med språkpoliser, för det känns som de måste hävda sig. Är det så för dig? Känns det bra och trycka ner ngn för att dem inte skriver perfekt?

    Svara

     Nä men jag tror Cissi har prutat ner timpriset (svart, via swish) så det enda som ingår är ett par standardfraser.

     Svara

     Allmänt tips i all välmening:
     They = de (subjekt)
     Them = dem (objekt).
     Folk verkar sällan göra fel på they/them och att snabbchecka i huvudet vilket som passar brukar hjälpa en del.

     Svara

     Att du tycker det är ”jättetråkigt med språkpoliser” är mindre viktigt än att bibehålla ett korrekt språk i den allmänna debatten. Språkförfallet är tragiskt, och du birde istället tacka dessa ”språkpoliser” som försöker lära dig och andra korrekt svenska. Huruvida du behärskar andra språk eller ej är irrelevant.

     Svara

      Borde. Inte birde. Om vi nu ska vara korrekta menar jag…

      Svara

  Allt tjafs tar bort fokus på det viktiga som metoo och Cissis kampanj #rättslösa. Det handlar om interna stridigheter som kunde ha skötts på ett bättre och mognare sätt.

  Svara

  ”Inte för att vi har någon skyldighet över huvud taget att förklara oss” är så talande för de här idioterna. Visst – ni ber bara kvinnor att dela med sig av traumatiska berättelser om våldtäkt och gyn-undersökningar, varför skulle ni behöva vara transparenta med vad för onödig roll ni spelar i det hela?

  Måtte skiten vara över snart. Gardet, CW, Linnea Claeson. Självförhärligande klåpare hela bunten.

  Svara

  Imponerande, kanske inte på ett positivt sätt, att de fortfarande håller på. Gardet framstår ju just nu lite som att försöka segla med Vasaskeppet, efter bärgning. Det läcker liksom lite för mycket för att det ska kunna hållas flytande.

  Svara

  Saklig kritik från Gardets håll = Granskning och stöd till utsatta kvinnor.
  Saklig kritik mot Gardet = TROLL! 😠😡😠

  Svara

   Kan det inte vara så att om man lägger ner den mesta av sin tid, kraft och engagemang på så viktiga frågor som kvinnor och barns utsatthet i form av sexuella övergrepp, strukturellt maktmissbruk och har en brinnande iver att förändra den rådande könsmaktsordningen att man har inte tid, kraft och engagemang kvar att lägga på att vara trevlig, saklig, och tillmötesgående på varje ifrågasättande av vad de gör. De gör garanterat inte alla rätt men WTF de försöker ju göra något. Tycker det är fruktansvärt hur mkt ifrågasättande de får. Oavsett om de slarvat med redovisningen, protokoll osv oavsett om de svarar bitchigt. Oavsett om de privat har 14 nannys. Tycker det är så oerhört sorgligt!

   Svara

    Mycket tid på vad? Inte fått uppfattningen om att de lagt mycket tid på annat än bygga hemsidan och interna konflikter.
    Men ja, om du lever på donationer så ska du vara trevlig mot de som kommenterar om du vill verka seriös. Simple as that.

    Svara

     På tal om hemsidan (som kostade runt 150 000): de ska ersätta den nu snart med hjälp av en kvinna som ställer upp ideellt. De kan inte låta bli att parodiera sig själva.

     Svara

      Det är ännu dummare, de anlitade en byrå. Detta kostade 55k som skulle täcka visuell branding av varumärket, UX, UI, webbutveckling, och support för redaktörerna. Byrån anlitade en extern AD för det arbetet. Budgeten var slut efter en vecka MEN byrån erbjöd sig att fortsätta arbeta pro bono pga de gillade tanken med Gardet. Flera hundra timmar gratisarbete senare kärvar samarbetet pga CW. Sidan var nära lansering men det slutar med att de bryter kontakten.

      Därefter går Gardet och anlitar en annan byrå och lägger ytterligare 95000:- på att göra ett arbete som redan var gjort och i det närmaste klart.

      källa: en av grundarna till den första byrån, finns ett inlägg om det hos Haveristerna

      Svara

       Åh. Åh herre gud.

       De är så perfekta i sin idioti.

       Svara

     Tycker de belyser de viktigaste frågor vi har -barns och kvinnors utsatthet.

     Svara

    OK, rent konkret, vad har Gardet uppnått hittills?

    Svara

     Uthängning av ett barn. Bli ovänner inom gruppen. Stjäla pengar. Smutstala varandra. Förstöra feminismen. Bevisa för dem som tvivlar på att kvinnor kan samarbeta att de haft rätt med sina tvivel.

     Svara

      Önskar att jag kunde skratta åt skiten, men det går inte. Det du skriver är ju dessvärre väldigt beskrivande för deras verksamhet. Blir bara ledsen.

      Svara

      Glöm inte det viktigaste: matning av CW:s omättliga ego.

      Svara

      Du har så fel.

      Svara

     Tycker de belyser de viktigaste frågor vi har -barns och kvinnors utsatthet.

     Svara

      Tycker inte att det är den viktigaste frågan. En av de viktigaste, men vi har större problem i Sverige än det.

      Svara

    Ja dom har höga ambitioner och hjärtat på rätta stället. Men vad har dom rent konkret gjort? Som inte andra gjort och gör? Och som klarar av att vara trevlig och saklig samtidigt? Är brist på tid, kraft och engagemang bra ursäkter, och vad gör bristen därav med förtroendet? Och antalet nannys någon har har inte med Gardet att göra och ingen påstår det heller. Men om man utåt slår på stora trumman om hur dåligt det är för kvinnor att jobba gratis och/eller svart och att kvinnor ska kräva ersättning för sitt arbete, blir det jävligt illa att inte leva som man lär. Hade man inte uttalat sig om saken och betalat nannys svart skulle knappt nån höja på ögonbrynet.

    Svara

    Jag håller inte med. Jag har arbetat hands on med utsatta kvinnor i flera år nu och jag skulle aldrig någonsin bete mig sådär när jag representerar organisationen jag arbetar för. De är inte alls ”helt slut” av att kämpa med viktiga frågor, de har en hemsida de slumpmässigt uppdaterar och så sitter de och kastar skit på insta. Tro mig när jag säger att vi är MÅNGA som jobbar fan så mycket hårdare för och med deras målgrupp och ändå kan bete oss professionellt i vårt arbete.

    Gardet har inte uppnått nånting. Ja, förutom att göra bort sig då.

    Svara

     Jag förstår o håller med…delvis. Men de har startat detta själva. Kvinnor blir alltid motarbetade misstrodda och orkar inte. Politiskt orkar jag inte ens börja gå in på. De har försökt skapa något nytt, något omvälvande. De skulle behöva massa folk med kunskap i strategi och bemötande, kunskap om styrelsearbete etc.

     Men med det sagt. Frågorna de kämpar för är frågor jag skulle vilja orka kämpa för också men jag får tryck över bröstet och ångest bara av att tänka på det.
     Tyvärr.

     Svara

      Startat vad? De gör INGENTING förutom att tjafsa på nätet. De har organiserat några demos men det har MÅNGA gjort innan dem utan att bete sig så illa som de gör.

      Det stör mig att CW målar upp en bild av sig själv som en jävla kämpe? Tjejen gör nada förutom att tjafsa och pusha sitt egna varumärke.

      Svara

     Jag förstår o håller med…delvis. Men de har startat detta själva. Kvinnor blir alltid motarbetade misstrodda och orkar inte. Politiskt orkar jag inte ens börja gå in på. De har försökt skapa något nytt, något omvälvande. De skulle behöva massa folk med kunskap i strategi och bemötande, kunskap om styrelsearbete etc.

     Ps.3:e gången jag försöker posta detta men funkar inte…

     Men med det sagt. Frågorna de kämpar för är frågor jag skulle vilja orka kämpa för också men jag får tryck över bröstet och ångest bara av att tänka på det.
     Tyvärr.

     Svara

    Informationen är relevant för kvinnorna som omges att delge känslig information. Det minsta man kan göra att visa någon jävla respekt för dem och deras trygghet. Om det här var genomtänkt och ärligt så hade det inte varit det minsta svårt att kort och enkelt svara på varför. De får en jävla massa relevant ifrågasättande – för att de själva har skapat en massa situationer som behöver ifrågasättas. Men de verkar göra allt för att inte ge några bra, raka svar. Tre redaktionsmedlemmar hoppade ju för fasen av för att det inte sköttes på ett vettigt sätt! Om kampen är viktig och man klantar sig så är knappast aggressivt utåtagerande mot andra ett rimligt sätt att svara. Det är inte personerna som frågar som gjort fel! Skyll för fan inte på dem! Gardet får väl ta ansvar för sina egna handlingar, han och uttalanden precis som alla andra människor?

    Svara

  TIPS! Spalt PR som skickar ut saker till influencers gjorde ett inlägg idag på sin instagram och sa åt personer som säljer sina pr gåvor vidare.

  Svara

  Vilket är Gardets senaste utspel som du hänvisar till i slutet av inlägget?

  Svara

  Tycker uppriktigt att det är synd att det blev såhär med en feministisk plattform som skulle underlätta lite för kvinnor att höras. Vilken barnslig soppa det blev av alltihop! Känns som det bara gjorde uppförsbacken än brantare. Jag backar.. bort från Gardet, CW och all barnslig hantering av prick allt.

  Svara

  Cissi Wallin är enligt mig ett hot mot feminismen. Många kvinnor har, likt mig, länge skrämts av hennes aggressiva utspel kring män. Först funderade jag om det var jag som var dum som inte förstod och fick ont av magen av den s k feminismen. Nu förstår jag att det hon håller på med inte är feminism.

  Svara

   Du har så rätt. #inteminfeminist

   Svara

   Jag håller med om att CW är ett hot mot feminismen, däremot förstår jag inte vad som skrämmer dig kring vad hon säger om män?

   Svara

   Du har så fel.

   Svara

  Nu har de gjort om hemsidan också. 🤦🏼‍♀️ Varför lägga 6 siffrigt av donerade pengar på en hemsida för att sen göra om den inom kort?

  Svara

   Nu ännu fulare!

   Fortfarande rätt tomt på innehåll.

   Inte alls tydligt vilka som råkar sitta i styrelsen just i dag. Nej, ”Om oss” innehåller inte någon information om styrelse.

   Svara

  Undrar vilken koll gardet har på GDPR och hur de behandlar folks uppgifter i relation till den? Blir jävligt nyfiken. Man kan nog inte garantera att ens uppgifter blir raderade etc.

  Svara

   Cissi Wallin respekterar inte personer i sin närhet, varför skulle hon bry sig om främlingar?

   Svara

    eller bry sig om lagar? hon älskar ju uppenbarligen att bryta mot dom 😅

    Svara

     Hur vet du det?

     Svara

  Gardet gick precis ut med att en ny hemsida kommer upp i dagarna. Denna hemsida har gjorts ”ideellt” av en kvinna. Med andra ord har 100k som donerats kastats i sjön och en kvinna utnyttjas återigen som gratis arbetskraft av CW och gänget. Jag spyr.

  Svara

   100k var alltså kostnaden för den gamla hemsidan 🙃

   Svara

    *150k

    Svara

   Blir helt matt..

   Svara

   Vart har de skrivit det? länk?

   Svara

  Kan du inte publicera mailet från SVT?

  Svara

  Om man läser sista raden ”om du redan haft kontakt i detta ärende kvarstår den och inget ändras”
  Så tolkar jag det som att även de som redan varit i kontakt med SVT ska pma gardet = Gardet samlar in berättelser och vittnesmål helt på egen hand..

  Svara

  Jag skrev en kommentar en gång till Viskansviol som förvisso innehöll kritik men den var 100% konstruktiv och skriven på ett vänligt sätt, fick ett otroligt otrevligt svar tillbaka så kan bara dra slutsatsen när jag ser det här att hon reagerar med alla taggar utåt om någon ifrågasätter henne…

  Svara

  Har ni sett vad Jack Werner skriver på twitter?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.