Lägenhetskunskap 1A av och med TramsFrans

Ni vet när man ibland hamnar i situationer och omedelbart känner att ”Nej, här kan jag inte riktigt bidra med så mycket alls”?
Lite så kände jag när jag rasslade in hos TramsFrans efter ett tips från er för att se vad han hade att säga om Lill-Babs-barnens missnöje över att inte få ärva mamsens hyresrätt.
Ni noterade ordet hyresrätt, va?

För att inte känna mig helt överflödig i det här inlägget så gjorde jag en snabb googling för att ta reda på om barn får ärva en förälders hyresrätt, och svaret lämnar väldigt lite utrymme för egna tolkningar.
Tänk om Malin Berghagen hade gjort samma sökning, innan hon skrev sitt vemodiga blogginlägg? Då hade hon sluppit bli föremål för TramsFrans Instagraminlägg och i förlängningen också det här kl 21-inlägget.

Eller tänker de att det är skillnad på kändisars hyresrätter och vanliga vanlisars hyresrätter?

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Äntligen Camilla!!! Tack!! Slut med detta trams kring Berghagen och Kaspersen..
    såklart man inte kan ta över en hyresrätt. Malin och inte tjänar något och låter alla hennes barn bo där .. så tror dem att de kan ta över lägenheten. Näää fortsätt med att gråta över mamma och tramsa runt. Vanliga människor står i kö!

    En människa med extremt stora privilegier kräver alltså än mer privilegier på bekostnad av andra? Så osmakligt.

      Mycket vill ha mer.

        Man blir typ ledsen när man läser det.

      Malin är en osmaklig kvinna, och en idiot förstår att man inte ärver en hyresrätt om man inte bott tillsammans i minst tre år. Det sista har jag läst angående tiden. Men Malin är van som alla kändisar att ha och få förtur….

    Mår seriöst dåligt av såna här priviligierade människor som helt saknar förmågan att tänka utanför sitt eget ego. Förstår att det vore asnajs för Malin och company att ha en sjysst hyresrätt på Östermalm till sitt förfogande. Men det hon kanske helt missar är att det pågår en ganska jobbig bostadsbrist i Stockholm. Det finns väldigt många människor som har bättre användning för den där hyresrätten än Malin Berghagen som kan köpa bostadsrätt för sitt saftiga arv istället.

    Och hjälp vad synd hon tycker om sig själv och sin stackars rika familj som inte får ha den där hyresrätten alldeles för sig själva. Mycket vill ha mer osv. Blä.

      Men hon har varit skriven där i två år, och då bör det inte vara nåt problem att få överta kontraktet. Det är väl snarare så att lägenheterna i Stockholms stad är glödheta, och kanske värden vill ha den till något annat. Eller kanske det beror på att MB bor utomlands delar av året. To be continued..

        Hon hade väl inte alls bott/varit skriven där i två år? Dessutom är det tre år som gäller.

        Malin skriver nu på sin blogg att tanken var att hon skulle skriva sig där. Flytta hem med sonen Isak men att de inte hann göra det innan Lillbabs plötsligt blev sjuk. Var har du läst att hon varit skriven där två år?

        Malin B. skrev sig på lägenheten drygt en månad innan Barbro dog. Malin kom hem till Sverige i anledning Barbros sjukdom. Innan dess har Barbro flitigt delat med sig på båda bloggar och andra medier om sitt liv på Mallorca. Där hon bott senaste åren! SÅ nej M. B har ingen som helst rätt på den lägenhet mer än jag har som stått i kö i snart 20 år och betalat medlemsavgift har! Vi är flera som följer denna sak i Stockholms Hyresnämnd och väntar på ett avgörande innan vi tar till hårdhandskarna!! SÅ här får det bara inte gå till varken för Malin och hennes närstående eller någon annan för den del!
        Att läsa om detta har fått mig helt att tappa respekt inte bara för M. B men även om detta var hennes mors sista önskan som M. B så fint berättar om i sina snyfthistorier. I Stoppa Pressarna står de att hon är utslängd på gatan men kan inte vara mer fel. Hyresnämnden har inte avgjort ärendet än trots att de gått över 1.5 år.

        https://stoppapressarna.se/svenskt/malin-berghagen-utslangd-pa-gatan

          Även grannar till Barbro träder fram och berättar om att Barbro bott ensam. Smaklöst av M. B så smaklöst!!

    Det är vid sådana här tillfällen man märker hur ”entitled” många kändisar är, även de som vill framstå som ”goda”. Bävar för framtiden då horder av kändisbarn ska ”kräva sin rätt” utan att egentligen ha något av värde att komma med (något som kan bidra till en inkomst, som tex en lön från ett vanligt jobb som sjuksköterska eller annat värdefullt o viktigt jobb).

      Som när speciElsa gnäller över att det byggs vanliga bostäder nära deras sommarhus, så att det pittoreskt lantliga hotas att likna en.. ..förort..? Där vanlisar ska få bo?

      Tips: det finns mängder av hus i pittoreskt lantliga miljöer – bara inte på pendlingsavstånd från Stockholm.

        SpeciElsa ??????

        Vem är det?

          Gissar på Elsa Billgren

            Elsa ”jag har äntligen fattat ett enormt beslut som jag nu meddelar världen: jag ska skaffa rökelsehållare från ett creddigt märke! Nu är det bestämt!” Billgren.
            Ja.

    Ställ er i bostadskö som alla andra får göra. Varför ska kvinnor i 55-årsåldern ärva en HR. Dags att bli vuxen kanske?

    Hade gärna ärvt min gammelfarmors hyreslägenhet som låg på en tvärgata till Strandvägen ??‍♀️

      Men istället flyttade Oliver Ingrosso in där ?

        åh för alla kändisbarn. dom som verkligen har råd att köpa

          Alla kändisbarn har inte automatiskt råd att köpa lägenhet ?

        ”Ärvde” inte han Mallorcapappans HR och höll på att bli/blev utkastad eftersom de inte hade varit sammanboende i lögenheten innan flytt. Pappan och vuxne sonen. På 25 kvm. Typ.

        Svartköp? Minns att hans mamma åkte fast med ett handikapptillstånd som hon hade köpt svart men hävdade att hon hittat i en papperskorg.

          Är inte mamman Wahlgren?

            Jo, det var Pernilla.

              Enligt FB var hennes motivering att hennes tid var mer dyrbar än andras

                Skulle också kunna tänka mig att köpa ett sånt svart. För mig är min tid helt klart dyrbarare än andras å handikappsplatser är alltid lediga.

                Sen skulle jag dock aldrig få för mig att skaffa ett, men det är en annan femma

        Undrar hur länge han stod i bostadskö till den hyresrätten?

      Torstenssongatan. Mycket trevligt hus.

        Förmodligen innerstads mest eftersatta hyreshus när det kommer till underhåll tyvärr. Går förbi där med jämna mellanrum och det förfaller mer och mer, så trist.

      Det finns svartmäklare som är underbara att göra lägenhet med. Och tro mig det fungerar. Ca400k så är du innanför tullarna.

        Köpte förstahandskontrakt för 14 år sen. Då räckte det med 30 000. Skulle aldrig få för mig att betala 400 000 om jag inte haft riktigt gott ställt.

    Folk.

    Så löjligt, om dom vill samlas alla kan dom väl vara hos Kristin eller den andra systern. Varför ska dom ha en hyreslägenhet att träffas i när andra har svårt att få en lägenhet att bo i.

      Dessutom har dom ju ärvt huset i Järvsö. Det är väl där alla ska samlas.
      Men saken är ju den att Malin inte har en lägenhet i Stockholm så det är klart hon behöver den här. Jag tycker att hon gör bort sig när hon skriver så här och är så dåligt insatt. Det går inte att kräva på det här viset. Spelar ingen roll vad man heter.

    Alla är lika inför lagen, i detta fall hyreslagen. Vill de skaffa ett ställe att träffas på kan de köpa en liten stuga i Järvsö eller om de har lite mera pengar över att avvara en bostadrätt runt Stockholm. Hyresrätten som Lillbabs bodde i såg inte ut att vara stor enligt de bilder man sett från reportage.
    De flesta får hyra någon lokal vid kalas m.m om släkten är stor och man inte ryms hemma hos någon.
    Att ha råd en lägenhet eller ett hus året runt att tillgå är få förunnat.

      Dom har ju ärvt hennes hus i Järvsö.

      Exakt! Alla är lika inför lagen, dåre som direktör. Märkligt att det trots allt finns ett undantag som heter Malin Berghagen!

      Är det nåt generellt med dessa ”kändisbarn” att dom inte fattar nåt?! Wahlgren/ingrosso-kombinationen har ju lyckats gå igenom livet utan att snappa upp ett skit. Bianca visste ju inte va ett rådjur är för nåt. Tycker att det sammanfattar nivån ganska bra.

    Hmmm… jag har också massa minnen i min pappas gamla lägenhet. Men det var bara städa o ge tillbaka nycklarna till hyresvärden..

      Lillbabs skrevs själv i en artikel, i min lägenhet sover jag, men det är i Järvsö jag har mitt hem.

      Tänkte inte ens tanken på att jag eller annan släkting skulle ha ’rätt’ på mormor och morfars fantastiska hyreslägenhet i centrala Göteborg. Vi städade, levererade nyckeln – och klarar att både sörja och träffas utan tillgång på deras gamla väggar.

    Bortskämda människor.

    Jag blir så less! Varför har inte personen bakom artikeln gjort en enkel googling på vad som gäller vid hyresrätter? Varför skriva en snyftartikel, och sen INTE skriva med vad som faktiskt gäller?! Nej, man citerar rakt av från hennes blogg. Herregud, dagens skvallerjournalistik. Skrämmande.

      Men alla syskon har ju godkänt att Malin får ta över lägenheten?
      Vad är problemet, så krånligt allt är i Sverige skriver Malin.
      Tur kan jag tänka med vänner med som stått i hyreskö i 10år och harvar på med andrahandslägenheter, otrygghet etc.

        Jag menar såklart artikeln i Svensk Damtidning ich inget annat.

        Syskonen äger inte lägenheten? Så det spelar väl ingen roll vad de tycker. Man kan inte ärva en hyresrätt.

          Ironi gissar jag.

        Men va??

    Men gud! Hade inte deras mamma ett stort hus…?

      I järvsö, där vill nog inte barnbarnen bo. Gissar att det är det det handlar om . Att få ta över ett förstahanskontrakt med billig hyra med centralt läge i Sockholm.

        Aaaah.. ja ja såklart!! mycket vill ha mer.

    Say whaat? SEX barn i en TREA på Östermalm?? Hur tänkte Malin här?

    Det finns inte här! Det existerar inte.
    Jag bor på Östermalm och man bor högst 3 personer i en 3:a.
    Barnen ska ju ha eget rum!

    Och sen när ärver man hyresrätter?

      ..och hoppas verkligen att Hyresnämnden fattar rätt beslut och inte går på ”snyfthistorien”.
      Man kan inte få allt man pekar på för att man är känd.

      Så tycker hon att hyresvärden bråkar..? Skriver hon i bloggen…??‍♀️

      Hon har naturligtvis inte en tanke på att knöka in sex barn i den där trean. Antagligen är tanken att någon av Malin eller Kristins ungar ska bo i lägenheten…
      Eller att de själva vill ha den som övernattningslägenhet.

      Det där snacket om att ha en plats att samlas på är bara känslodravel för att få sympatier (och lägenheten).

        Malin behöver den ju själv. Hon har ingen lägenhet i Sverige…
        Nä, det här smakar illa i munnen.

    Blir så förbannad över folk som inte tycks ha någon kontakt med verkligheten. Det pågår en extrem bostadsbrist över nästan hela Sverige och speciellt i Stockholm. Studenter får tacka nej till sin drömutbildning för att det inte finns NÅGON chans att få en bostad, pga stagnerad bostadsmarknad. Enda chansen är att få ”bollen i rullning”, dvs få ut hyresrätter till marknaden (så att tex någon som bor i en etta/tvåa lite utanför centrum, kan hyra en lägenhet mer centralt som denna, och på så sätt ”lösgöra” hyresettan/tvåan till förfogande för ett par studenter osv osv, så som bostadskedjan fungerar). Det finns inte utrymme för att lägga beslag på allt man tycker sig ha rätt till, till sina 6 barn (frivilligt att skaffa så många barn- ta ansvar för dem eller låt dem ta ansvar själva om de är vuxna). Allt i hela världen kretsar inte kring ”kändisar” och kändisars barn, barnbarn osv i all evighet. Andra människor har också känslor o behov o många jobbar o sliter med bra mycket viktigare jobb än att bara vara ”kändis”.

      Word sis!!! Eller kanske bro? ?

    Oj, vilka verklighetsfrånvända människor de verkar vara. Om alla tänkte så, att man automatiskt ska kunna ta över bortgångna anhörigas hyreskontrakt och ändå inte vilja bo där. kommer ju mängden tillgängliga bostäder blir ännu färre.

    Malin får väl ringa sin kompis Alexandra, hon kan allt om att köpa hyresrätter svart.

      OMG! Vilken Alexandra?
      Berätta mer!

    Men om man ska vara rättvis så kan man gå in och läsa Malins inlägg. Där skriver hon att
    hon flyttade hem från Mallorca för att vara nära sin mor och skrev sig då på hennes adress, hon har inget annat boende i Stockholm. Tanken var att hon och Isak skulle bo där med mamman för att hon skulle slippa ålderdomshem. Men jag skulle tippa att de har svårt att visa att de bott där i tre år så hyresvärden anser att det inte är tillräckligt.
    Tycker det är rätt att hon inte ärver den, men så aningslöst naivt och privilegierat som ni får det att låta var det ju inte.

      Fast mamman dog i princip en vecka efter Malin flyttade hem så att åberopa den tanken blir konstigt.

      Hon har ju inte fattat. Hon tror att familjen kan bestämma vem ska ärva den och att mamman hade kunnat ge henne lägenheten. Istället för att klaga på lång handläggningstid i Hyresnämnden kanske hon skulle vara tacksam för att kunnat bo kvar i nästan 2 år.

      Nja fast man kollar väl upp vad som gäller innan men antar att det inte gäller kändisar. Hon får väl finna sig i att ordna eget boende såsom oss andra i denna värld? Med hennes inkomst borde väl inte ett lån vara omöjligt? Bostadsrätt? Bodde själv i en stundentlya med min make (sammanboende sen många år) när jag läste en vidareutbildning och när jag var klar men min man fortfarande hade 1 år kvar så fick vi flytta ut då lgh stod på mig och även om han var student fick jag inte överlåta kontraktet trots att han också pluggade heltid. Bara att finna sig i reglerna och hitta ngt nytt!

        Blir lite nyfiken. Vad menar du med ”med hennes inkomst”?

      Hon flyttade hem på grund av andra anledningar, mer egoistiska. INTE för att vara nära sina ”gamla föräldrar”.

        Det pratade hon om för flera år sen men inte hände det något med det.

      Hon skrev själv att de har fått bo kvar där 1,5 år efter mammans död. Under den tiden borde hon väl ha fixat ny bostad istället för att envisas med att stanna kvar när hon vet att hon inte har rätt till det enligt lagen.

    Alltså det är sååå omöjligt att inte skratta rakt ut hur världsfrånvänd forni är!
    På en fråga om vaccin till sonen var svaret: ”Den ”gamla” skolan verkar avråda från att resa medan den yngre generationens läkare eller barnmorskor förstår att det inte är ett alternativ för de flesta människor.”

    Det är alltså INTE ett alternativ för de FLESTA människor att INTE åka på en långresa med sin 6-månaders. Åh samtiden <3

      Haha oh lord. Det är vän tvärtom ett alternativ för dom första att inte resa. Tror hon att majoriteten av människor är några slags världsmedborgare som måste ta sig runt planeten konstant och inte minst med en bebis. Det hon borde skriva är ”För många millennials är det otänkbart att behöva vara flygfri längre än ett par månader för vi ska minsann göra precis det vi känner för nu nu nu, kan inte vänta med något”.

      Obs är själv millennial!

    De har inte en chans i hyresnämnden. Ingen av barnen lär ju varaktigt bott ihop med Lill-Babs i lägenheten. Enbart slöseri med Hyresnämndens tid och resurser. Om det hade varit viktigt för henne att barnen skulle samlas i hennes gamla lägenhet hade hon väl haft en bostadsrätt istället. Handlar ju solklart om att något barnbarn ska kunna få en attraktiv hyresrätt.

    Hur gick det med Bellsans klädmärke Classified?

    https://www.isabellalowengrip.se/2011/06/07/classified-2/

      Men va

      Gick ganska bra, las sen ner. Är du så besatt av Bella att du försöker skapa nått kring inlägg från 2011?

        Märklig tolkning.

    Via regionen??

      Ja, precis.

      Menar nog via landstinget och inte privat, Jo jag har gjort det via landstinget och jag blev nöjd. Finns erfarna kirurer som jobbar både privat och hos Landstinget.

        Heter ju sen januari 2019 inte landsting längre.

        Får man fråga hur länge du var sjukskriven? Och vad du arbetade med isf? 🙂
        Är medveten om att ärren inte blir de snyggaste – hur har du upplevt det?
        Hur ont hade du efteråt? Behövde du göra en mammografi innan? Hur gammal var du?
        Frivilligt att svara på frågorna givetvis 😉

          Kontor, sjukskriven 2 vecker, mycket ont första dygnen. Fick ligga inne 3 dygn, tappa mycket blod.
          Mina ärr blev inte så synliga, svårt att svara på generellt. Kan vara olika. Ynkre hud kan ge lite synligare ärr för den läker ”för fort”. Så i detta fall är det bättre att vara äldre. Ärren bleks med tiden. Jag störs inte av mina men de syns förståss det viktiga var att få en ”normal byst” så skönt. Nu storlek 80c.
          Plocka bort 500gr från en sida 400gr från den andra.

            Tack för svar! 🙂
            Förstår att det såklart är olika för alla.. är ej orolig eller så, bara nyfiken!
            Fick det beviljat idag – är väldigt taggad på att få en mindre byst! Känns som en ny värld kommer öppnas, på så många olika vis ?

            Jag har inte så tungt jobb men är ensamstående men en dotter på 2,5 år ?‍♀️ Men har tack och lov stor familj omkring mig som hjälper ?
            Är själv 32 år, är egentligen ointressant om ärren blir ful eller inte. Som sagt, mest nyfiken 🙂

          Jag gjorde också. Pluggade då. Låg inne över natten, tyckte inte det gjorde så fasligt ont, sparade tabletterna till mensvärken istället. Tog bort 550 g på ena och 650 gram på andra. Sjukskriven två veckor. Ärren syns, men inte så farligt. Var 23 när jag gjorde operationen. Var supernöjd i 10 år, tappat typ 70% av känseln i bröstvårtorna men det överlever man. De blev en C-kupa men med åren återgick dom till en G (utan att jag gick upp i övrigt), men de hade en snyggare form, hängde inte lika långt ner. Tråkigare blev det när jag fick barn och amningen inte funkade. Har nu fått två barn jag inte kunnat amma, önskar att jag inte gjort operationen, så det kan vara något att väga in innan. Om du är klar med barn är det inget problem såklart. Trodde inte att jag skulle bry mig om amning, men det har varit en stor sorg…

            Åh – vad tråkigt att höra med amningen ? ?
            Jag har en dotter – som inte ammades då jag inte hade någon mjölk! Så funkar det inte att amma om jag får ett barn till – så får de vara så, det gick bra ändå! Och kände aldrig det var en sorg , jag var medveten innan om att det kunde bli så då ingen på min mammas sida har kunnat amma..

    Kom tillbaka och ställ din fråga i morgondagens ÖS.

      They can not!

    Jag har en vän (25 år) som gjorde det via landstinget och blev jättenöjd, ankarärret syns ju dock rätt tydligt.

    Det som främst skiljer sig är väl läkningsprocessen mellan olika individer, hon kunde komma tillbaka till jobbet någorlunda redan efter tre veckor (undersköterska) men en arbetskamrat (lärare) till min mor som också gjort operationen var sjukskriven i tre månader på grund av smärtan efteråt.

      Tack för svar ?

    Men på riktigt, så tröttsamt med alla OT som dyker upp på VARJE inlägg. Öppet spår var igår och är imorgon och lördag också. Är din bröstförminskning så viktig att du är på väg in till sjukhuset NU eller kan du inte ta din OT och vänta sisådär en dag??

    Camilla, dags att börja radera alla OT som dyker upp kanske??

      Enormt tröttsamt. Och respektlöst.

      Men chilla.
      Läs inte om man börjar med OT!!!! då.
      Och ja – den är jävligt viktig
      Hörs hej

        Det handlar ju om att blogginnehavaren uttryckligen undanbett OT som inte är relaterat till sociala medier och att det då är otroligt självcentrerat och snorkigt att inte respektera det. Särskilt om man dessutom betänker att det finns tre inlägg per vecka som är dedikerade till just OT. Skippa attityden och återkom på öppet spår.

        Nej, men du kan ta och skärpa dig istället.

    Jag hade gärna ärvt min pappas fyrarummare på Mosebacke men det fungerar inte riktigt så i verkligheten. Eller haft min pappa kvar i livet ??‍♀️

    Familjeliv, reddit, fla shback. Hejdå ??

    Kommer nu ihåg när Malin Berghagen ”rasade” över sjukhusmaten när Lill-Babs låg inlagd på sjukhus. Denna mat såg alltså helt ok ut, visserligen inte top-notch, men ändå helt acceptabel standard.

    Angående hyresrätt så flyttade jag till en stor stad för två år sedan. Fick först tag på en ”lägenhet” som var ett garage som blivit ombyggt till vad som skulle föreställa en bostad (antagligen inte lagligt av hyresvärden). Hyrde för 10 tkr per månad. Var kallt, fult och kom in myror. Så nej, är inte särskilt sympatisk för folk som vill överta hyresrätter bara för att ha någon slags mötesplats för sig själv och sina priviligerade familjemedlemmar.

    Alltså tolkar jag Anitha Clemens story rätt??? Hon dissar Mia Skäringers No More Fucks, Svergies nu största humor show. Bruden bakom Anithas Sitcom känner att hon har mandat för det…??
    Sorry för OT men jag var tvungen att få detta ur systemet..

      Alla har väl rätt till en åsikt. Man får tycka att någons senaste show är sämre än tidigare shower ? man måste inte hylla allt Mia gör.

        Aha, måste man inte? Ok fel av mig. Sorry!

          Ja, det var fel av dig 🙂

        Jag tyckte också att tidigare shower känts mer genuina och har berört mig mer.

      Tycker inte heller att det var så kul faktiskt. Inte min sorts av skämt.

      Man behöver inte ha mandat för att våga tycka! Jag dissar också skäringer pga att hon hänger ut en känd person som jag känner. Skäringer suger. Mobbare är hon.

      Jag tyckte också att den var rätt dålig..

    Det är också extremt lol att Malin verkar övertygad om att om bara hennes mamma hunnit så hade hon kunnat skriva över kontraktet på Malin och allt hade varit frid och fröjd. Så fungerar det nämligen inte heller. Vet jag det, min sambos pappa har haft två av sina söner boendes i ”sina” lägenheter i omgångar och ändå totalt misslyckats med att ge dem något förstahandskontrakt.

    Vi förstår nu att du inte gillar OT.
    Då är nog bloggbevakning fel forum för dig,

      Tror det är olika personer som skrivit faktiskt. Jag skrev nämligen bara ett av inläggen. Dessutom är det ju Camilla som undanbett sig en massa OT och t.o.m satt in ett extra Öppet spår i veckan istället. Respektlöst att inte kunna vänta tills dess. Och det finns fler forum på nätet om man inte har det tålamodet.

        Anonym 23,27. Är det fröken präktig som är i tråden!

          Man är inte präktig för att man stör sig på folks orelevanta OT ?

    ”Cissi Wallin uppger att det varit viktigt att berätta om Virtanen då han under många år varit en person som utnyttjat sin makt.”

    Åh, ironin.

    Ot. Nu har Peter rung skrivit på sin insta att Virtanen har….I familjen rungs värld så är Cissi gud och Fredrik en galning. Fy sjutton vad det är synd om Virtanen i detta fallet.

    Är inte Kristin sjukt självgod och berättar gärna om livets svårigheter i banala anekdoter. ?

    Men kan folk lära sig att googla ordentligt någon gång eller hitta lämpliga forum?!

    Inte konstigt att det kan ta tid att få sitt ärende prövat i hyresnämnden när de måste ha hand om såna här Kalle Anka-fall.

    Mvh en som gillar hyresjuridik

    Vad lär man sig av det här? Saknar du bostad och din släkting har precis avlidit? Flytta in i bostaden och överklaga så långt det går. Då slipper du flytta runt de kommande två åren i alla fall, även om du vet att du kommer förlora. Du sparar både tid och pengar och kan i bästa fall spara lite till en kontantinsats till en bostadsrätt.

    Alltså Lill Babs var en härlig kvinna, men hon var ingen gud som hennes döttrar så gärna vill framhäva.

      Nej – känns som att de lite vill få det till att eftersom hon var så populär ska hon få göra som hon vill med sin hyresrätt?

        Och också – jävlar vad de mjölkar sin mamma nu… aldrig har kasperssen och Berghagen gjort så mkt samarbeten och tjänat så bra som nu när de kan vara ”döttrarna”

          Ja, håller med. Har vi inte sett tillräckligt med snyftande och hyllningar till Lill-babs i tv nu? Kristin och Malin pratar om henne i VARJE intervju, och Får VARJE program dom är med i att handla om deras mamma. Börjar bli lite tröttsamt.

      Hon hade turen att vara på rätt plats i rätt tid av Sveriges historia då den typen av artister med den bakgrunden lyftes fram. Alltså, den delen i Sverige som ville ta bort en massa arvsprivilegier från adeln och andra, som ville lyfta fram arbetarklassen, den enkla människan utan en massa rika släktingar som kunde bana väg åt sina barn och ge dem en massa privilegier på andras bekostnad. Hela poängen med den vågen av artister var alltså just det- att människor utan föräldrar som kunde ge en massa privilegier, skulle få en chans. En sådan extrem ironi att barnen till denna artist nu försöker gama åt sig en massa privilegier som de tror sig ha ärvt, vara berättigade till genom vad deras förälder/släkting gjort….. osmakligt att inte se den extrema dubbelmoralen.

    Vet däremot att det ibland görs avtramp från hyreslagen. Jag och min bror fick förfråga om vi ville ta över min mammas hyresrätt när hon gick bort. Jag som hade en bostadsrätt ville såklart att min lillebror skulle få ta över den. Jag var då tvungen att skriva på ett avtal där jag avsade mig rätten till att överta lägenheten och att min bror som faktiskt bodde där och alltid bott där skulle få ta över den. Väldigt märkligt tyckte jag.

      Du skriver att din bror hade alltid bott där och då hade han möjlighet att överta kontraktet som sammanboende närstående. Oklart varför du fick förfrågan dock.

        Precis vilket inte alls var konstigt, det som var märkligt var att han inte kunde överta kontraktet förrän jag avskrivit mig rätten att själv ta över den. Då hade jag inte bott där de senaste fem åren.

    Linnéa Claeson har tagit bort ALLA ”assholes”-inlägg på instagram! Finns inga kvar!!! Hur sjukt!?

    Det finns något förnumstigt och raljerande över hela bloggbevakning.se. ”Härligt att vara på rätt sida” verkar vara drivkraften i åsikterna. Det verkar som om alla ja ALLA glömmer att vi alla skulle agera på liknande sätt i liknande scenario. Vem skulle inte vilja fightas för att få behålla en hyresrätt i Sthlm som även då har ett känslomässigt värde? Den ena kommentaren är mer präktig och rättande som den andre… Det är verkligen ett högtravande hyckleri ni håller på med…som ren underhållning dessutom! Urk!

      Nej, ”alla” skulle definitivt inte göra likadant. De flesta vet vad hyreslägenhet betyder. Detta som beskrivs är ett udda beteende som jag inte hört om någon annanstans (ingen jag känner, läst om eller hört talas om har betett sig på det viset). Läs tråden här så får du till och med exempel på folk som beskriver att de varit med om samma (förälder dött o haft hyreslägenhet) men inte haft tanken på att bråka, som denna kändis. Hyresmarknaden fungerar så här, inget konstigt utan bra så att det inte blir total stagnation. Att du inte tycker det är anmärkningsvärt att någon beter sig så här illa, bortskämt och egoistiskt säger mycket om dig….

    Längesen jag såg att Lill-Babs lägenhet var en hyreslägenhet. Normalt lämnas en sådan tillbaka till hyresvärden 3 mån efter dödsfallet. Men Malin tänker nog att andra regler gäller för henne som kändisbarn.
    Har ni tänkt på att det finns förhållandevis få hyrelägenheter i stan, men förhållandevis många kändisar bor i sådan. Hur kommer det sig, tro? Intressant fråga!
    Finns det kanske en svartsäljare av lägenheter i kändiskretsarna, precis som det fanns förr? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.