Bris kritiseras för val av idol

Bris har utsett influencern Felicia Bergström till Bris-idol, någonting som kritiseras på Instagram. 
Majoriteten av kommentarerna handlar om att Felicia själv är en mobbare och en lögnare, och att utnämningen är ett hån mot de som faktiskt blivit mobbade. 
Bris svarar på kritiken och menar att de inte kan gå tio år tillbaka i tiden på alla olika plattformar för att se så att Brisidolerna inte misskött sig eller på annat sätt betett sig på ett sådant vis att en utnämning till Idol vore ett rent magplask.

Jag undrar hur processen går till när Bris brainstormar fram sina kandidater.
Någon måste ju ändå ha föreslagit henne tänker jag, och då även haft lite koll på henne, anars borde de ju bara ha fortsatt ner längs listan.
Kan man kanske skicka in en ansökan?

”Härmed ansöker jag om att bli Sveriges Lucia, att få gå in på planen, hållandes John Guidetti handen vid nästa fotbollslandskamp och om att få bli Bris-idol med min bild på alla mjölkpaket”.

Håller ni med om kritiken?
Jag kan ärligt erkänna att jag inte har så pass mycket koll på Felicia att jag på rak arm varken kan hålla med eller säga emot, så har du några konkreta exempel – maila dem gärna till mig så tar jag mig en titt.
kontakt@bloggbevakning.se

Tack för tips!

106 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Influensers är skräp. Kom ihåg var det läste det först.

      [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

      «först»?

      Tror det var nån gång i mars 2014

      Någon som vet varför Anna Book legat 11 dagar på sjukhus?! My svarade på en kommentar om Anna 24/11 på sin blogg och skrev detta. What? What? What?

        Det undrar jag också.

        Men usch då, hoppas allt blir bra med henne❤️

    Det står ju i deras svar hur de valde henne (med flera).

    Säg den som inte mobbat eller ljugit.
    Då skulle de inte finnas någon att välja.

      Ganska många som aldrig har mobbat skulle jag säga.

        Det beror ju på definitionen av mobba.

          Haha absolut… Men tror ändå att det är många som aldrig mobbat.

          Tror också det beror lite på ens minnesförmåga. Tror faktiskt de flesta någon gång under barn- och ungdom deltagit i mobbning i bemärkelsen inte säga ifrån, utfrysning eller kanske säga något dumt till någon som även många andra är på. Kanske någon som beter sig lite jobbigt, inte riktigt förstår det sociala spelet.

          Tror det är väldigt lätt att försöka bilden av sig själv och skulle man få spola igenom hela sitt liv från barnsben till vuxen skulle jag gissa att de flesta gjort betydligt mer taskigt än de minns och skulle skämmas.

          Tror däremot man är betydligt med benägen att spara i minnesbanken när det är man själv som varit utsatt.

            Tänker samma. Jag var definitivt sån. Jag hade mitt gäng jag umgicks med, typiskt tjejgäng ”vi gillar bara oss”, vi mobbade ingen men vi umgicks heller inte med de som var mobbade.
            Idag hade jag agerat annorlunda, men som barn gjorde man ju inte det. Man levde i sin egna lilla bubbla.
            Så jag skulle säga att jag aldrig mobbade, men gissningsvis uppskattade inte personen i klassen utan vänner att vi satt och pratade om kommande helgens moppeäventyr med killarna liksom.

        Jag kan ärligt säga att jag aldrig mobbat.
        Jag umgicks med de ”tuffa” tjejerna i skolan men sa alltid ifrån om de var elaka på någon/sa något tveksamt osv.
        Jag gick ut grundskolan med godkänt tack vare att ”det är viktigare att ha ett gott hjärta och gott förstånd” än att vara bra på typ bild, musik eller matematik.

          Nja, du gick sannolikt snarare ut med G för att varken dina föräldrar eller du prioriterade dina studier tillräckligt för att få bättre betyg. Att ha ett gott hjärta och ett gott förstånd utesluter inte på något sätt goda studieresultat.

            Förstår hur du menar men hade det inte varit för ”ett gott hjärta och gott förstånd” så hade jag gått ut med IG

              Men va? Ig i vad? Man har ju ett betyg per ämne och uppförande är inte ett ämne.

                Jag misslyckades så fatalt (jag blev våldtagen när jag började högstadiet och var efter det rätt ”borta” i huvudet) och skulle ha fått IG i rätt många ämnen. ”Ditt prov var rent utsagt skitdåligt” var en sak jag ofta hörde från lärare men ”du visar prov på ett gott hjärta och gott förstånd som står upp för de utsatta, oavsett hur många som går emot dig och det är trots allt det viktigaste”. Konstigt men så var det. Och nu handlade det egentligen inte om det utan huruvida vi mobbat folk eller ej och nä, jag kan ärligt säga att jag aldrig mobbat.

      Sen är det väl inte helt ovanligt att någon som mobbar själv har en bakgrund där hen blivit mobbad.

        Åh ja, var går gränsen mellan att mobba någon och ha en ovän?

        Jag blev anklagad för mobbning för ett tag sedan av en tjej som jag gick i skolan med. Jag minns mycket väl att vi hade många tjafs och bråk, som främst handlade om att hon var en väldigt stark företrädare av kommunismen och jag har judiskt påbrå från sovjet, från vilket mina förföräldrar flydde. Som jag minns det så tyckte vi absolut inte om varandra och undvek att vara i varandras närhet så mycket som möjligt, men att vi båda hadr många vänner både gemensamt och seperat. Men uppenbarligen så var hennes syn annorlunda. Vad tycker ni?

          Håller med. Jag var inblandad i ett gammalt hederligt fjortisbråk en gång och plötsligt hade några utsetts till mobbare och några till offer. Precis som alla fjortisbråk handlade det typ om en skitsak och inte fan var det mobbning i alla fall.

            Det är ju inte vad bråket handlade om som avgör om det är mobbing eller inte, många blir mobbade över skitsaker som du uttrycker det. Innan du (typiskt mobbare, ska påpekas) helt avfärdar din skuld i det hela kan du fråga dig: Pågick det under en längre tid? Var det upprepade incidenter, till exempel att en och samma person fick ta emot ”kritik” gång på gång? Var i så fall denna kritik rimlig eller letades fel hos denne? Skedde något, var det alltid den personen som fick skulden? Pratade ni illa om personen med varandra och andra? Fick ni folk att börja ogilla personen eller till och med sluta vara med personen? Hade den någon på sin sida eller stod den själv? Och om den hade någon kompis, var det en kompis som gick över till er sida när ni kanske ville demonstrera er makt? Låtsades ni glömma bort att bjuda med personen i olika sammanhang där den likt alla andra i exempelvis klassen borde ha inkluderats? Himlade ni med ögonen eller suckade när personen pratade? Listan kan göras lång men kontentan är att fjortisbråk för ena parten kan ju ha fått allvarliga konsekvenser för den andra.

        Ja, utan att veta mer kan man ju gissa att det är därifrån det kommer. Men, om det stämmer, så måste man nog ta upp det i en sån här kampanj. Typ, jag blev mobbad så jag ville ta livet av mig, sen blev jag själv en mobbare, det ångrar jag nu och hoppas andra kan få hjälp av min historia. Inte låtsas som att den andra delen inte hänt… Det är först då förändring kommer. De som mobbade henne först kanske själva hade blivit mobbade, har sett föräldrar som mobbar sina egna barn när de är små… Det kommer ju inte ur ingenting oftast. Obs, har ingen mer info än det som står i inlägget, så detta enbart förutsatt att det var så det hände!

          Instämmer, vet inget om henne och kan därmed inte uttala mig, men reagerade i din text ”föräldrar som mobbar sina egna barn när de är små”. Finns det föräldrar som mobbar sina barn? Det lät så märkligt eller så har jag aldrig bemött sådana föräldrar, vilket jag är tacksam för.

            Det är klart att det finns föräldrar som utsätter sina barn för psykiskt våld, likväl som andra typer av våld.

          Bra poäng. Det hade varit bättre att ta itu med att hon själv har varit mobbare (omöjligt dock om hon fortfarande är mobbare), nu blir det bara falskt.

      ljugit ja men aldrig mobbat från 8 år o uppåt.

    Vad är det hon har gjort? Någon som vill förklara/länka?

      Har inte följt henne särskilt väl alls, det enda jag har ett svagt minne av är att någon annan youtuber la upp en vlogg där Felicia var ganska elak mot Joel Wetzel. Typ tog hans telefon och vägrade ge tillbaka den eller något liknande?

        Ja här är den delen: https://www.youtube.com/watch?v=z_kD9RxovtU
        Felicias beteende är rent ut av vidrigt i den här videon!

          Ja just det, den menade jag. Märks så väl att Joel faktiskt tar illa vid sig på riktigt, tycker jag..

            Ja det är hemskt att se på, hon gör verkligen allt för att förnedra honom. Det är sjukt att det de ens håller på sådär på ett tåg med andra passagerare.

              Också att Amir och Bea skrattar och hejar på, fruktansvärt.

              Hon, Amir och Joel gjorde en video ”angående dramat” och typ förklarade situationen. Den är 2 år gammal, har inte sett den på sjukt länge, så minns inte vad dom sa, men det verkar som att folk gjorde det som en större grej än vad det egentligen var.

                Det till en större*

              Han håller sig ändå lugn, jag hade blivit skogstokig. Gör faktiskt lite ont i hjärtat att se videon ?

          Otroligt smaklöst och dåligt skämt som togs lite för långt två vänner emellan (jag själv skulle blivit svinarg), absolut, men mobbning? Absolut inte.

          Nej men usch, vilket jävla beteende. Stackars grabb. Behöver nog gråta nu (ja jag vet, jag är skitkänslig)

      Jag vet typ bara att hon skrev något rasistiskt inlägg för flera år sedan. Som verkligen var riktat i ren rasism. Vet också att hon bett om ursäkt för det.

      Sedan vet jag att Jocke och Jonna inte gillar henne för att dem menar på att Felicia gråter i videos att det inte är okej att gå på/kommentera andra men hon själv är dubbelmoral och gör det.

      Jag vet bara att hon skrev någor rasistiskt (på twitter tror jag) för flera år sedan. Och det var verkligen menat rasistiskt. Hon har bett om ursäkt för det sen det hände.

      Sedan vet jag att Jocke och Jonna inte gillar henne för dem menar på att hon är dubbelmoral med att grina i kameran att hon tar åt sig när andra är elaka men hon själv är det.

      Den här videon ska tydligen handla om henne:
      https://youtu.be/hjOhBvalT0Q

    Vad jag fattat det som så har Felicia hamnat i blåsväder efter ett bråk med Joakim Lundell – och att den sistnämnde skickat hela följarmaffian på henne. Skulle vara intressant att se om hon faktiskt gjort någonting på roligt (mer än de rasistisla uttalandena för X antal år sen)

      Bråket med Joakim Lundell är bara en pytteliten bråkdel av allt hon har gjort.
      Jag är för trött för att rada upp allt själv nu, kanske återkommer med det senare.

        Såg en video nu! Huvva :((

    Titta tonkyms video på youtube. Där går han igenom vad han blev utsatt för. Tror det är därför folk kritiserar deras val för hon systematiskt går på folk hela tiden.

    Allt grundar sig i Tonkym och Jimmie stars drama med Felicia Bergström. Verkar som att Felicia mobbat Tony, Jimmie gick då in och försvarade honom och det kan tydligen inte Felicia hantera och väljer då att snacka skit om dem båda på offentliga tillställningar som varken Tonkym eller Jimmie Star kan försvara sig på.
    Finns videos ute där dem båda förklarar vad som hänt.

    Ot. Svensk Dam har publicerat en artikel om prinsessan Sofia och isabellas vänskap och att Isabella är i ekonomisk knipa och citat: ”Och känner vi Sofia rätt stöttar hon sin vän i den här situationen också.”. Snacka om att lägga press på en människa (i det här fallet Sofia). Är dom verkligen ens vänner? Allt i artikeln är ju citat från Isabellas blogg. Vet inte hur pass seriösa svensk Dam är som tidning dock.

      Typ den oseriösaste tidningen någonsin. Tror verkligen inte Sofia känner någon press över att de skrivit så.

      Svensk dam är hänt extra för tanter.

        Eller som denna blogg är för oss ?

        Stämmer, men Svensk Dam är den enda skvallertidningen som överklasstanterna är stolta över att de läser. Den är mer rumsren och det anses fint att man känner till vilka det är som är med på vimmelsidorna.

        Hänt extra har de givetvis bara råkat bläddra i hos frissan eller i tandläkarens väntrum…

          Förutfattade meningar.

            Nope, talar av egna erfarenheter.

      Jag tror inte någon i kungahuset bryr sig om vad skvallerpressen skriver, det skvallras ju om dem i varje nummer.

        Asså snacka om att hålla sig till ämnet lol

    Allt är så svart eller vitt på sociala medier och alla får en chans och en chans endast. Gör man eller säger man något dumt/fel så är man för evigt utdömd som en dålig person.

    Jag har inte någon koll på Felicia och väg hon har sagt så jag pratar mer generellt nu.

      Hon har gjort detta mot flera personer vid flertal tillfällen då hon är Youtubes egna dramaqueen och offerkoftan är hennes bästa vän. Så hon har fått flertalet chanser att ändra sitt beteende men hon verkar inte ense att hon själv är problemet.

      Hon har gjort mycket under flera år. Det är inte i det förflutna bara. Vilket gör att folk tröttnar.

    Jimmie star har släppt en video om detta!!

      Jimmie Star?! Omg är det ullaredversionen av Jeffree ?

        16:17 – han gillade din kommentar så pass mycket så han valde att skriva det i sin bio på Instagram ?

        Haha, aldrig hört talas om men det låter onekligen så!

        Han är helt fantastisk ? älskar hans dialekt ❤️

      Vilken??

      Hej Jimmie??

    [Borttagen kommentar]

      Stabil kommentar på ett inlägg om mobbning..

    Det här är lika bisarrt som att Iraks försvarsminister är svensk medborgare. Det gäller att låtsas ha den rätta värdegrunden i sverige! Då fungerar allt. Se Linnea c som exempel.

      Att han är medborgare är väl inte så märkligt, många har dubbla, borde inte påverka din yrkesroll. Men att han och frun får bostadsbidrag tex, det är f an märkligt.

        Det är tydligen väldigt märkligt, då han arbetat för Saddam Hussein och i Saddams regering eller liknande och det ska vara 25 års ”karantän” innan man kan få svenskt medborgarskap efter något sådant.
        Han är misstänkt för brott mot mänskligheten.

      Hellre folk med bra människosyn än rasister, islamofober och nazister! Du borde veta att det inte är konstigt eller fel att ha flera medborgarskap. Många adopterade har detta och även folk som inte är adopterade.

        Jaha Iraks försvarsminister har en bra människosyn är det du menar? Han är en riktig skitstövel som utnyttjar Sverige, hoppas verkligen han får stå tillsvars för sina handlingar.

        Nu tänkte du inte till va.

          Nä jag tänker aldrig

    Felicia är lite svår, väldigt speciell i sättet. Tycker att hon ibland framstår som väldigt dryg och hård mot personer runt sig (I sina videos), men jag tror bara att det är sån hon är.

      Hon framstår verkligen som super dryg, aldrig gillat Felicia och förstår inte riktigt vad folk ser i henne då man ser att hon är en dryg och elak person som slänger på ett överdrivet spel i hennes videor för att locka tittare.
      Hade varit så mycket lättare för henne om hon kunde sluta låtsas gråta, låtsas skratta och bara vara sig själv, man kan göra en karriär som en dryg mobbare också, titta bara på Hydra.
      Tragisk och trasig person.

      Hon kanske borde tänka på hur folk runt omkring sig uppfattar det och sluta vara ”sån”

      Det rättfärdigar ingenting tho

      Ja, jag upplever henne också som otroligt osympatisk. En sån där tjej som man var rädd för i skolan och gjorde allt för att undvika. Känns bisarrt att BRIS valt henne.

    OT: Vet inte om någon tagit upp detta men Margaux senaste video med Arnold.. alltså tycker redan det är ganska problematiskt att exponera sina barn i sina kanaler men detta måste väl ändå vara att gå över en gräns även för influensers. Att visa upp barnet när han pratar om andra personers snoppar och visa när han kissar. Fan vad elakt. Och hennes ursäkt till att visa upp honom som hon skrev i bloggen, att hon hittar på mer roliga saker med honom för att han är med i videos. Som att det skulle väga upp? Nej känns fan inte okej.

      Arnold kissade inte. Han satt på pottan med kläderna på. I övrigt verkar Arnold vara ett glatt och tryggt barn, utifrån vad jag kan observera av de videos han medverkar i.

        Ja alltså han är säkert lycklig, har väl inte påstått annat? Däremot är han inte tillräckligt gammal för att själv kunna reflektera över vad det innebär att visas upp för tusentals människor, inte heller är han tillräckligt gammal för att besluta över det. Vad det kommer göra mot honom när han är 10 år, 15 år, 20 år, 40 år och så vidare (att hans föräldrar exploaterat honom för pengar och likes) kan vi ju omöjligt veta nu. Det bekymrar mig att du jobbar på soc och inte har ett bredare tänk än ”han ser glad ut i videon”.

          Man har ju blivit exponerad i sina mest sköra tillstånd i alla tider även utan sociala medier. Jag vet att kompisar till mina föräldrar varit med mig på toa när jag var liten och också hur många bilder det finns på mig när jag sitter på toa (i fotoalbumen, så vem som helst kan se). Ungar springer nakna på stranden. Föräldrar som står med sina ungar vid vägkanten så att de kan kissa – så att alla förbipasserande kan se. Det är ingen big deal alls. Är helt övertygad om att Arnold kommer skratta åt det. För man blir så som man är uppfostrad. Och han uppfostras av två spontana, icke brydda föräldrar och kommer ta det med en klackspark precis som dem.

            Du jämför alltså pottbilder och nakenbad på stranden med att filmas och visas upp för hundratusentals främlingar i syfte att agera underhållning samt att tjäna likes och pengar åt sin förälder? Ehm mm same exact.

            Ditt argument är så dumt att det egentligen inte ens förtjänar ett svar. Hur kan du ens komma på tanken att jämföra bilder i ett privat fotoalbum hemma hos barnets familj med att publicera samma bilder och filmer på nätet så varenda människa i hela världen kan glo på den stackars ungen i de mest privata och intima situationer?? Dessutom gör hon det i syfte att tjäna pengar på det! Hennes främsta inkomstkälla är att sälja sitt eget barn. Det är en grov kränkning av barnets integritet och rätt till privatliv och det bryter mot FNs barnkonvention.

      Det var ju det roligaste i hela videon? tror Arnold kommer skratta åt det också när han blir stor och kan titta tillbaka på roliga filmer som hans mamma gjort?

        Risken finns att hans klasskamrater också kan göra det och det är inte alltid de lyfter fram det gulliga i ett besök på pottan ?

      Det var ju jätteroligt och charmigt! Och som redan sagts: Han kissade inte utan visade bara hur man skulle göra men med kläderna på.

        Jag måste erkänna att jag var lite snabb där och skriva att han kissade (såg först bara klippet på insta) så det var helt klart faktafel. Med det sagt är det fortfarande andra tveksamheter i videon och kontexten är väl snarare problematiken med att utsätta sitt barn för exponering i sina kanaler rent i allmänhet. Sen vad vi tycker är roligt är väl irrelevant?

    Kan faktiskt hålla med om kritiken. Har träffat Felicia en gång och hon var riktigt dryg mot mig (till skillnad från Thomas Sekelius och Pojkendrömmer som var såååååå gulliga), och hon har ju aldrig ens försökt dölja hur dåligt hon kan behandla sina vänner. Hon visar öppet i både sina egna och andras vloggar hur hon pratar ner och använder härskartekniker mot dem. Att Tony och Jimmie nu valt att gå ut med sin upplevelse av henne bekräftar bara den bild jag haft. Hon är även jävligt duktig på att dra på sig en offerkofta och skrika ”NÄTHAT!!! SKA TA EN PAUS PGA ALLT HAAAAAT!!!” så fort hon blir kritiserad av något.

    Tycker det är lite konstigt att Bris inte gör bättre research. Det var liksom inte TIO ÅR sedan detta skedde, utan högst något år sedan + det händer fortfarande.

    Kan bara relatera till när jag såg i tidningen att min mobbare, som fick mig att byta skola och flytta, blivit utnämnd till ”årets kompis” eller ngt liknande med motiveringen att hon tar hand om alla och bidrar till en häärlig stämning på skolan. Kände mig otroligt förminskad och ledsen.

      Så sjukt! Lika bisarrt som Brisutnämningen. ?

      Fy vad hemskt, galet att de som ger sådana utnämningar inte kollar upp innan. Det ger ju ett löjets skimmer över hela priset om man ger det till motsatsen till en bra kompis. Finns faktiskt väldigt många som inte mobbat andra, som därför är bättre förtjänta av ett sådant pris. Tjafsar, haft konflikter, bråkat, varit sura, ljugit- så kanske många har betett sig. Men att mobba någon- det är något helt annat och mycket allvarligare. Där handlar det om att systematiskt försöka försvaga, trycka ner och kränka någon. De som betett sig så borde diskvalificerad från sådana ”kompis-pris” för all framtid, pga den skada de åsamkat andra.

      Såg min mobbare i tidningen för några år sedan, hade visst startat ett projekt för att stärka unga tjejers självkänsla. Är vuxen och det har gått många år sen skolan. Min självkänsla är fortfarande obefintlig och jag fryser till is och blir en liten flicka när jag hamnar nära personer som påminner om mobbaren.

        På något sätt borde folk få reda på sådant hyckleri. Jag förstår att man kanske inte orkar ta tag i det när man själv varit utsatt, men någon runtomkring som sett hur dessa personer betett sig, borde väl ha modet att våga säga ”kejsaren är naken”. Verkar ju tyvärr vara ganska vanligt att gamla mobbare försöker rentvå sitt rykte genom att låtsas vara ”superkompis”, gärna offentligt så det glöms bort hur vidrig personen egentligen är/varit.

    Dåligt svar från Bris. De menar att det är omöjligt att kolla vad influencers har lagt upp tidigare, svårt för Bris att ta ansvar för vad idolerna gör utanför kampanjen och att det inte skulle bli några idoler kvar om man tog bort problematiska idoler. Lösningen är alltså att hänvisa till att personen önskades/röstades fram och fokusera på att filmen har fått positiv feedback. Ingen är perfekt så det är okej om du har varit mobbare och fortsätter vara mobbare så länge du inte mobbar någon i filmen.

      Åh ja, det resonemanget håller inte riktigt. Hitler röstades väl också fram men inte var han rätt person för jobbet. ??

    Men har ingen här inne en nykter uppfattning om vad mobbning innebär? Mobbning är inte när två människor bråkar eller när man inte är kompis med precis alla. Det är inte föräldrar som är elaka mot sina barn eller två tjejgäng som slåss. Man kan vara ensam utan att vara mobbad. Mobbning är när en eller få personer av en större grupp människor utsätts för långvarig, upprepad och konstant utfrysning och trakasserier. Mobbning är något aktivt och långvarigt.

      Vilket hon har hållit på med i flera års tid, ja. Alla som följt henne länge har sett när hon gått på folk och sen när hennes maktmissbruk går snett och kommer ut, så ska hon försöka att tysta ner allting genom att radera kommentarer, försvinna från sociala medier osv. Sen kommer offerkoftan. Vad gör en mobbare när allt börjar klarna? Ja precis, tystar offren och låtsas som att det regnar. Att även BRIS som är en organisation mot mobbning ger det här svaret är helt sinnessjukt.

    Politiker och partier är oxå mot mobbning men ändå mobbar de varandra på tv iallafall;)

      Sant oof

    jag hoppas fler inser vilken mobbare hon är är riktigt besviken på bris som väljer henne dessutom står på hennes sida får spya i munnen bra att både kammi nico och anja ser fattar vilken mobbare hon är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.