Det kom ett mail…

NEJ!
Jag kommer inte dra igång eller stötta en insamling till Cissi Wallin för att täcka hennes kostnader så som skadestånd mm gällande hennes fällande dom, av den enkla anledning att hon och hennes man har enorma mängder pengar på banken, eller hur de nu valt att placera dem. (kommer inte gå in på summor men tänk dig generationer av ekonomiskt oberoende)
Jag hoppas inte hon har mage att ta emot några pengar om det sker en insamling då hon lika gärna skulle kunna torka sig i röven med dem. SÅ gott ställt har hon det.

Hade du tänkt skänka pengar till Cissis skadestånd, tänk om och skänk dem istället någon av alla Sveriges kvinnojourer som helt eller delvis finansieras av gåvor.
Jag fick ett mail från en privatperson om att Karlstads Kvinnojour är i stort behov av pengar, så dit kan man swisha om man vill, annars går det bra att välja vilken kvinnojour som helst man önskar – för hjälpen och pengarna behövs.

Nu ska Selma och jag ut och gå i snön.
Ät en pepparkaka eller två och håll god ton i kommentarerna. Det är SÅ tråkigt att behöva radera långa trådar av urspårade kommentarer när jag sätter mig och plöjer.

251 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Håller helt med dej camcam. Ha en trevlig promenad med Selma. 😊🐶

  Svara

   Jag fattar inte – kom det ett mail eller skrev Cam detta själv? Fattas citationstecken i sådana fall.

   Svara

    Vad är det du inte fattar?

    Svara

     Rubriken lyder ”Det kom ett mail” Sen går det inte att särskilja vad som är mailet och vad som är Cams egna åsikter.

     Svara

      Det kom ett mail om att Karlstads kvinnojour behöver pengar

      Svara

  Bra skrivet!

  Svara

  Precis. Skänk direkt istället för att Cissi ska få massa pengar som hon sedan skänker och tar äran för!

  Svara

   Eller behåller och betalar sina nannys svart.

   Svara

    Cissi slarvade bort 60 000kr som donerats till Gardet. Hon sa sig inte veta var de fanns. Kajjan letade runt och testade med ett av Gardets gamla lösenord på Cissis paypalkonto- och ser man på- där var de 60 000 kronorna. Källa: Kajjans instagramstories samt Haveristernas FB.

    Så mycket kan man lita på att Cissi förvaltar skänkta pengar till kvinnor i nöd på ett ansvarsfullt sätt..

    Svara

     Anklagade hon inte även en medarbetare för förskingring?

     Svara

      Jo. Tjejen som går under namnet Superturken. Lyckligtvis kunde hon visa det skriftligen från banken att pengarna överförts till gardet

      Svara

       Var inte det i ett annat projekt?

       Svara

        Vart har CW fått alla dessa pengar ifrån?! Hur kan hon vara så rik???

        Svara

         Hennes man är Linus Blomberg som sålde sitt spelföretag (avelance studios) till Nordisk film för sisådär 1 miljard kronor. nu var han visserligen inte ensam ägare. Men han är god för flera hundra miljoner.

         Svara

       Superturken borde anmäla henne för förtal!

       Svara

     Oj, är inte det bedrägeri? Eller förskingring?

     Och är det inte det så tycker jag fortfarande att det är det, moraliskt sett.

     Svara

     Jag är defintivt ingen fan av Cissi. Men jag håller med om att inget offer ska betala sin förövare. Av ren princin! Hon har dessutom sagt att hon skänker samma summa pengar. Spela roll vilket namn hon skänker i, tkr det är viktigare att INGEN, inte ens Cissi ska betala sin våldtäksman.

     Svara

      Fast hennes ”våldtäktsman” är ju inte dömd. Vem ska avgöra vilka som ska betala falsk ryktesspridning och vilka rykten som är sanna?

      Svara

       Sanningshalten i det som sprids spelar INGEN SOM HELST roll när det kommer till förtal!!!!!!!!!!!!!!!!!

       Svara

        Intressant att du inte släppte igenom mitt svar. Vad var det för fel på mitt svar? Mer än att jag rent av hade rätt och du, inte.

        Svara

    Kvinnojouren i all vära. Men i detta kommentarsfält har vi en kvinna med två barn som bara har några kronor kvar på kontot fram till barnbidraget 20 december. Tycker vi alla här inne kan swisha henne en slant!

    Svara

     Finns ingen möjlighet att kvinnan med två barn bara har ett par kronor kvar. Var inte så förbannat godtrogna och naiva gött folk det lackar mot jul och då kommer tiggarna som alltid till olika bloggars k-fält. Du är skyldig att kunna försörja dina barn i Sverige

     Svara

     Nej tack – fattar inte hur folk har mage att tigga hela tiden. Pinsamt beteende. Lär dig att hålla i pengar.

     Svara

   Det är väl snarare hennes man som har god ekonomi?

   Svara

    De är gifta utan någon typ av äktenskapsförord och han försörjer henne

    Svara

     Vad vet du om äktenskapsförord eller inte?

     Svara

   Kan inte för mitt liv fantisera fram en värre situation än att behöva betala pengar till personen som våldtog mig och därmed tog något för alltid från mig. Förstår verkligen det symboliskt viktiga av att inte betala de pengarna själv.

   Svara

    Samtidigt.. Hade jag blivit dömd hade jag inte haft något val än att bli skuldsatt hela summan typ. Är väl bra att kunna ha pengar att betala om det nu blir så. Enklare för en som har det väldigt gott ställt.

    Svara

  Kvinnojourer behöver hjälp! Swisha! ❤️

  Svara

   Jag har swishat 50:- äv vi 1000 Pers som gör det är det 50000:- Avvara vad ni kan. Så många kvinnor misshandlas över julen och behöver någonstans att vända sig.
   Bara att kopiera och swisha: 1231498146

   Svara

    Också swishat☃️

    Svara

    Har 3 kr på kontot så nej 😁 Men efter jul, ja!! 😊

    Svara

     Feel you! Som student ligger jag redan på minus 🤯

     Svara

     Jag har många gånger hört kompisar säga så, att de har några kronor på kortet.. blir så konfunderad. menar du att du har totalt 3 kronor på alla dina konton eller har du pengar som du inte rör på typ ett sparkonto? 🤔

     Svara

      Men nä. Alla människor har inte ett sparkonto. Jag har 23kr kvar. Bara. Totalt. Med två barn och 10 dagar kvar till barnbidrag. Och det sorgliga är att min situation inte är unik på något sätt, och att många har det värre.

      Svara

       Det är verkligen hemskt! Förstår att det måste vara en enorm stress. Har väl försökt tänka att det inte kan vara så illa som de säger… men tack för att du får mig att förstå

       Svara

        Sluta ifrågasätt människors ekonomi. Du borde skämmas.

        Svara

         Förlåt, det var en genuin fundering för att förstå mina medmänniskor bättre

         Svara

          Du borde lita vänner, och ha en sån genuin relation att du ser hur deras livssituation ser ut. Eller kolla upp det, utan stt ifråga sätta enskilda personers ekonomi.

          Be om ursäkt till dom som förtjänar det, och hjälp dom en SMULA på vägen❤️

          Svara

           Det är mest bekanta och klasskompisar som jag hör säga så. Ingen jag har en djupare relation med, isåfall skulle jag såklart fråga om jag kunde hjälpa till! Känns dock konstigt att erbjuda varenda kotte som jag hör säga så mina pengar

           Då googlar man som alla föreslår.

           Jag undrar mest vad du lever i för verklighet om du inte vet att folk även i Sverige har det svårt ekonimiskt.

           Om dina klasskamrater säger att dom inte har pengar, försök förstå varför redan då. Om du har hört det så många gånger, så borde du ju va nyfiken nog att ta reda på fakta, istället för att ifrågasätta någon i ett kommentarsfält?

           Det är väl skillnad på studenter som köper öl och inte har vett att lägga undan pengar än en barnfamilj som har det extremt tajt. Har haft massa kursare som haft det tajt men det är ofta självvalt.

           Många har det absolut tufft men det finns även många som säger att de inte har några pengar, och då syftar till vad de har på kortet men sitter på ett par hundra tusen i sparande som de inte rör.

         Absolut ingenting att skämmas för att man ställer genuina och nyfikna frågor i syfte att vidga sitt perspektiv!

         Svara

         Fast det var väl inget ifrågasättande? Jag har hört människor säga ”jag har inga pengar” lr typ ”jag har bara 30 spänn” men så har man ett saftigt sparkonto eller fond som man inte vill röra. Därmed kan det likväl vara ett ifrågasättande av att en del missbrukar begreppet att inte ha pengar.

         Svara

          Att spara till en pension i en fond, eller spara till kontantinsats på ett sparkonto t. Ex ska inte räknas.

          Dom pengarna får inte röras.

          Svara

           Fast det ÄR ju ändå skillnad att ha slut för månaden och inte vilja röra sina sparpengar, och att ha helt slut.

           Får och får, det är ju en jäkla skillnad på människor som bokstavligen inte har några pengar än de på kortet, än de människor som sitter på ett stort sparande med pengar som de ”inte får röra”

           De kanske inte får röras men händer något akut kan du ändå ta därifrån vilket vi utan sparkonton inte kan, den möjligheten finns inte så de där 23kr är bara de där 23kr och det går inte att i närheten jämföra med ett sparande man för sig själv ”inte får” röra.

        Vart har du fått alla dina pengar ifrån?🤔

        Svara

         Lön och studiebidrag, men det är inga stora summor. Jag har dock aldrig haft bara några kronor kvar på kortet, har väl kommit billigt undan med boende osv och har oftast kunnat lägga undan 100-1000 kr per månad. Så har jag sakta men säkert byggt upp ett litet sparkonto.

         Svara

          Samma, jag levde på studiebidrag i flera år, med lågavlönat sommarjobb någon månad vars lön skulle räcka hela året. Ändå lyckades jag bygga upp ett sparkonto för det var en prioritet för mig. Ett tips som fungerade jättebra för mig var att lägga en funktion till sitt kort som avrundar upp alla belopp och lägger den summan på sparkontot. Alltså om jag köpte något för 25 kr gick 5 kr till sparkontot osv. Många bäckar små 🙂

          Svara

        Alltså jag menade inte att låta så anklagande. Har bara fått höra så himla många gånger att ”men låna från sparkontot bara”. Liksom ja det hade jag gärna gjort, men måste nog sälja nåt organ först då.

        Svara

         Sluta ursäkta dig❤️ Ingen ska tala så till dig. Dom personerna som säger så, ska antingen ge dig en 100ing, eller hålla käften. Det gör mina vänner, utan att jag ber dom.

         Ibland frågar dom vad jag ska handla, jag säger helt ärligt att jag funderar på stt unna mig fredagsmys, men inte vet om det är värt det.

         ”Du ska fan inte ”unna” dig chips en fredag! Det finns 100kr på ditt kort, åk och handla”

         Nu för tiden håller jag käften, annars ber jag om lån om 500:-.

         MEN ÄNDÅ! DOM HÅLLER KÄFTEN OCH LÄGGER SIG INTE I MIN EKONOMI!

         Svara

          Jag tycker också att man inte ska klaga på hur andra prioriterar med sina pengar, gäller båda vägarna. Jag har rutit ifrån en gång, då jag levde på studiebidrag och sparade så mycket jag kunde för att kunna resa så ofta jag kunde, och en kompis (som också levde på studiebidrag) tyckte att jag var bortskämd då jag reste så mycket och att hon minsann inte hade några sådana pengar. Då sa jag åt henne att vi har precis samma inkomst och att hon antagligen bränner mer pengar på sina cigaretter än jag gör på resor. Trots allt handlar ekonomi att prioritera. Vill hon prioritera cigaretter framför resor så fine, men klaga inte på mig för att jag gör andra val liksom. Så tycker du att den där chipspåsen är prioritet ska du självklart unna dig den och det spelar ingen roll vad nån annan tycker! 🙂

          Svara

           Eller hur!

           Mina äkta vänner och nya bekanta/kompisar vet också vilken misär jag lever i. En chipspåse och cigg betyder oerhört mycket för mig för det är det enda sällskapet jag egentligen orkar med, och den enda tröst jag har.

           En granne(som nu har blivit en kompis), frågade om hon fick låna några cigg när vi stod och hängde utanför med hundarna någon timme.

           Några dagar senare kom hon fram och räckte över ett paket cigg och sa ”jag ska inte låna cigg av dig, när du har det som du har det”, jag tyckte det va obekvämt, jag gillar inte allmosor, och för att jag vill dela med mig av det jag har, och några cigg gör varken till eller från, och jag har fått ha trevligt och socialt en timme med en människa som jag orkar med att den ger mig glädje.

           Jag har flytt, och lever i en flykt och rädsla dagligen. Med enorma trauman. Och en kollapsad ekonomi pga en annan människa och utförsäkring. Jag saknar alla mina älskade jag inte kan umgås med eller träffa.

           Mina nära vänner som saknar mig, det enda dom vill är att jag ska ha en mysig fredagkväll. Och även dom få nya kompisarna. Dom skulle aldrig skuldbelägga mig för att jag tar cigaretter till tröst. Det är en belastning att röka, och dom skulle aldrig skuldbelägga mig eller påpeka det.

           Man ifrågasätter inte andras pengar. Oavsett vad man vet eller inte.

           Jag menade alltså att dom inte tycker att det är att unna sig stt köpa en påse chips, så dom förde över pengar utan att jag visste det, så att jag skulle kunna köpa fredagsmys utan att oroa mig för ekonomin. Med orden ”alla ska ha chips en fredag”

           Världens finaste❤️

           Hade en vän som reste mycket och därav inte hade så mycket pengar kvar, hon tyckte alltid att den som hade pengar kunde betala taxi osv. Jo tack, men jag har pengar kvar för att jag inte bränt av dem som hon… båda studenter

           Den vännen satt ju då även på ett gott sparande som den fått av sina föräldrar. Så allt är ju relativt om
           Man har pengar eller inte

         Du verkar vara så jäkla grym (på ett bra sätt såklart lol) , be inte om ursäkt ❤️

         Svara

       Svara

       Om du vill så lägg upp ditt nummer så swishat jag gärna över en femhundring. Har 19:- på kontot men har ett huskonto för framtida underhåll och kan absolut undvara lite.

       Svara

        Men älskade människa, tack men nej det kan jag inte ta emot ❤️ vi har släktingar vi kan låna av om maten tar slut, det löser sig på nåt sätt.

        Svara

         Håller med. Lägg ut ditt nummer är du snäll, jag vill gärna bidra med en liten slant jag med! Har själv två barn och en ekonomi som ska gå ihop sig varje månad.
         Vet att det kan vara tufft ♥️

         Svara

          ❤️❤️

          Svara

           Maila mig ditt nummer så löser jag det på något vis. 🙂 Om du vill så klart…

           Tack så himla mycket men alltså det är helt okej ❤️ vi har nog mat så vi klarar oss och ungarna äter ju frukost och lunch på förskolan. Det är helt okej 🙂 tror andra här är i större behov av hjälp då, vi har familj att låna av om det krisar. Känns inte bra att bara ta emot pengar av främmande människor, även om ni är jättefina allihopa ❤️

          Camilla hjälpt oss!!! Vi vill Swisha

          Svara

         Vill gärna hjälpa med en liten slant ❤️ Är själv ensamstående men vill gärna hjälpa med några tior, många bäckar små ❤️

         Svara

       Uppvuxen med en mamma som har det likadant! Det berörde mig verkligen att läsa om dig❤️

       Svara

        ❤️❤️

        Svara

       Jag kan Swisha till dig fina! Men hur utan att du behöver outa dig? Camilla kan du hjälpa till?

       Svara

       Det är ju fruktansvärt, har ni mat attt äta?

       Svara

      Sparkonton ska inte räknas!!! Har man råd att spara några kronor i månaden ska ingen ifrågasätta det!! Inte om personen bara har några kronor kvar på sitt ”lönekonto”. Fy fan för sånna som dig.

      Du tror väl inte att en person med 30.000 i månaden har 3 kr kvar på kontot med hundrstusentals kronor på sparkontot klagar?!

      Skäms!!

      Svara

       Ps du låter som min psykopstbror, som påstår att pappa visst kan ge honom mer pengar fast kontot är tomt, för att han anser att pappa kan sälja sina ynka aktier.

       🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

       Svara

       Alltså det är ju många som har undanlagt pengar för om bilen går sönder eller pannan rasar. Alltså vi bor i hus och behöver ständigt ha en buffert. Annars kanske vi får stå utan värme med två små barn. Funkar liksom inte. Är väl skillnad om man har hyresrätt och kan spendera allt. Finns inte att vi kan nolla alla konton även om vi skulle få äta 3 mål havregrynsgröt per dag i flera månader. Alltså alla bor inte i innerstan i lägenhet. Vi bor på landet och kan inte köpa mat utan bil. Vi MÅSTE ha buffert för bil och hus. Det är inget som är valfritt.

       Svara

        Nu menar jag inte att vara sån, men huset är ju en tillgång också. Alltså det måste ju funnits en stabil ekonomi i botten om det ens skulle vara tal om att köpa hus? Det är inte samma sak alls, även om det såklart kan skita sig för er ibland också.

        Svara

         Alla köper inte sitt hus 🤦‍♀️ jag bor i huset jag ärvde från mor, har inte råd att sälja och flytta någon annanstans! Man är inte automatiskt rik för att man bor i hus.

         Svara

          Samma här. Ärvde huset jag bor i av min mormor. Huset finns i en liten by i Norrbotten. Får inte mycket för huset den dagen jag säljer det.

          Svara

          Okej då förstår jag, det är ju en annan sak 🙂

          Vi är väl i liknande situation ändå, fast med hyresrätt. Alltså vi är beroende av bilen eftersom vi fick flytta utanför stan då det är typ 10 år i bostadskön för att få lägenheten inne i stan. Men bussarna går jättedåligt så vi behöver bilen (tar kanske 1,5 timme att gå till närmaste mataffär). Så vi behöver egentligen också en sådan buffert men vi lever på hoppet helt enkelt, än går den framåt åtminstone 🤦‍♀️ behöver ju inte betala saker som går sönder hemma dock, så det är ju en fördel.

          Svara

           Ja det är dyrt att vara fattig som man brukar säga 😂 folk ba ”ja men du bor i huuuus” ja välkommen till när jag sitter med duntäcke för att det drar genom hela rucklet och jag varken har råd att värma upp tillräckligt eller isolera fönstren. Drömmen vore en lägenhet som åtminstone byggdes på 1900-talet 🙄

       Till anonym 18:16,

       Detta är tragiskt. Men jag har en vän som har ett sparkonto med Några hundratusen på. Hen klagar över att hen ej har pengar till både det ena & det andra & ska JÄMT beklaga sig över att hens ekonomi suger.
       Och vill gärna att man pröjsar hen med saker som hen ”inte har råd med”.

       Svara

        Det är skillnad på någon som tigger om andras pengar när det finns egna.

        Men om någon har ett sparkonto, oavsett vad dom är till. Och säger ”jag har bara några kronor, det går inte”, då ska man inte ifrågasätta det. Snarare borde man stötta det och backa.

        Svara

         Absolut, så länge det inte går ut över en själv. Att personen vill att man ska betala för personen, för den vill kunna spara. Då får den allt klara sig själv

         Svara

      Är inte så svårt att hamna noll. Jag går på sjukpenning, hade 2300 kvar efter allt fast var betalat den här månaden. Mat, mediciner, sjukhusbesök då mitt frikort gick ut, och ja.. Jul.. och jag kommer vara minus innan månaden är slut.

      Svara

       Alltså julen är valfri. Att ha 2300:- efter att allt är betalt är väl massor. Vi är en familj på 4 som har 2500:- efter fasta avgifter. Vilken drömvärld lever folk i? Vi äter för 1000:-, tankar för 1000:- och 500:- är allt annat nödvändigt.

       Svara

        Det är inget liv för två barn. Dom förtjänar mer, och bättre kost❤️

        Svara

         Men hallå? Det var inte hit jag ville att denna diskussionen skulle leda. Ett bra liv för ett barn är ett som är fyllt med kärlek och omsorg. Och vad vet du vad de köper för 1000 kr i matväg? 🤔 Bra mat behöver inte kosta mycket.

         Svara

          Det är sanningen. T om socialtjänsten säger så. Barn förtjänar mer.

          Svara

           Sponsra INTE Cissi varför ska det vara någon mellanhand? DIREKT till kvinnojouren eller annan välgörenhet för den delen!
           Skänk mer ni som kan.

           Och nu hittar jag inte inlägget men du som attackerade en mamma som inte hade mycket pengar varje månad och sa barn förtjänar mer, man kan få BRA mat för lite pengar. Kanske ännu bättre om man måste anstränga sig för dem pengarna man har bra billiga råvaror som linser potatis morot mycket mer 🙂
           (Kött måste man inte ha varje dag finns både veganer och vegetarianer med bra värden, kolla järnhalten i bönor o linser)
           Att ha en mamma som älskar en är det absolut viktigaste, jag växte upp i en familj som hade det gott men mina mest kärleksfulla minnen har jag från pappa där jag emellanåt inte ens hade toapapper för han var i skuld vi torka oss med tidningspapper men jag har inte blivit skadad för det, med det sagt ska man förstås ha pengar till sitt barn. Men med din logik borde många mammor världen över inte ha sina barn längre för dem inte har nog med pengar, även fattiga länder m.m?
           Gå o lägg dig 😐

           200:- i månaden i mat räcker inte för ett barn. Det är 6 kr om dagen.

           30 Frukostar
           30 mellanmål
           30 middagar
           30 kvällsfikor
           8 luncher i månaden.

           Barn förtjänar mer än 6 kr om dagen.

           Jag lever själv i fattigdom. Så jag vet. Växte upp fattigt. Så jag vet.

           Barn förtjänar mer än 200kr mat i månaden och 125:- för nöjen, fredagsmys, present till kompisar på kalas, aktiviteter, nya kläder.

           BARNBIDRAGET ÄR MER ÄN SÅ

           Försörj era barn. Dom förtjänar det.

           Vi bor i sverige.

           Jag växte också upp fattigt. Men 6 kr om dagen till all mat, hygien, nöjen, kläder/skor, aktiviteter räcker inte. Isåfall går man till socialtjänsten. Man får pengar där ifrån även om man har skulder. Att stötta sån barnmisär är skamligt.

           Stötta personen att göra rätt för sina barn istället för att vars missunnsam mot barnen för att skydda en vuxen.

           350:- för en hel försörjning på ett barn är inte skäligt. Det är 1/4 av vad barnbidraget är.

           Sätt dig ner. Det är katastrof vilken barnsyn ni har.

           Min hund får mer, han väger 2.5 kg. Och jag lever under fattigdomsgränsen.

           Fast våra barn äter frukost lunch och mellis på förskolan. Det är alltså 1 mål mat hemma. Dessutom har vi hönor så får egna ägg. Äter nästan aldrig kött lsv

          250:- kr i månaden för ett barn är inte mycket. Och anta att dom vuxna äter större portioner än barnen😔

          Svara

          Men vad köper du för ”bra mat” för 1000kr? När folk gör det brukar de ofta typ ha en man som jagar, en syster med höns och eget potatisland. Och sen tro att deras matbudget kan vara någon slags måttstock för resten av befolkningen.

          Svara

           Bönor, ärtor, linser, krossade tomater, lök, morot och potatis är typ mina basvaror som är jättebilliga och typ det mest näringsrika man kan äta.

           Spana in portionen under tian på instagram! Billiga recept av en dietist

           Så inget kött, inga mejeriprodukter och inga färska grönsaker?

           Om varje måltid skulle kosta 10kr/portion skulle ts behöva ha en matbudget på 3000kr och då är inga mellanmål inräknade.

           Kött, mejeri och färska grönsaker behövs inte mer än det barnen får i skolan

          1000 kronor till fyra personer räcker helt enkelt inte. Du kan vara hur duktig som helst på att handla och laga billig mat men det räcker inte. Jag har haft svårt med pengar i perioder och det har funnits månader då jag klarat mig på sisådär 7-900 kronor i månaden (i matbudget) men det var svårt och jag levde inte hälsosamt de månaderna. Jag tror att man har rätt till hjälp om man lever så, i alla fall om man har barn.

          Svara

         PS. Alla i Sverige förtjänar att ha en julskinka och Janson, och kanske ge en gåva till personen man är inbjuden till. Varje människa förtjänar något extra utöver mat, räkningar och hyra varje månad. Vi har inte gemenskap och kärlek i det här landet, så att äta en kaka eller dricka en flaska vin är inte en guldtillvaro.

         Alla barn förtjänar stt få en julklapp, födelsedagspresent, ha nån aktivitet på sommarlovet, få ett påskägg, fredagsmys, fotbollsskor, hyra skridskor, nya vinterskor och kläder.

         Kolla socialtjänstens uträkning för existensminimum, och utgå ifrån det. Det är det minsta en person vuxen/barn ska ha.

         Svara

        Hur har ni hamnat i den situationen ni är i? Är det höga månadskostnader, studier, arbetslöshet, lågavlönade jobb eller hur kommer det sig?

        Svara

         För oss har det väl varit en kombination under lång tid. Sambon var långtidsarbetslös utan rätt till akassa och jag hade timjobb. När jag blev (oplanerat) gravid hade han precis fått ett jobb, men jag hade dålig föräldrapenning. Nu pluggar jag och han jobbar timmar och det kan ju ge väldigt olika i inkomst. Så vi har aldrig haft möjlighet att bygga upp ett sparkonto.

         Svara

          Det förstår jag! Hoppas det vänder när du har pluggat klart.

          Svara

           Tack, det gör det säkert 🙂

          Vad pluggar du till?

          Svara

           Till något som ger mer eller mindre garanterat jobb vid examen. Tror några jag känner läser här så mer vågar jag inte säga 🙈

           Lycka till, önskar dig allt gott och att det löser sig för er.

         Mig personligen är det hyra för en lgh jag inte bor i längre. Betalat sista hyran så slipper den huvudvärken.

         Bilen drar fruktansvärt mycket bensin då jag har en gammal bil. Sambon har inget körkort, men ska ta. När han tagit körkortet så kan vi köpa ny bil som drar mindre…

         Två katter som behöver mat, nu har jag köpt ett rejält lager så det tar inte slut i första taget. Dom ska ha kattsand och jag har bytt till en billigare.

         Julen kostar mycket, julklappsleken och ändå vill jag ju köpa saker till min sambo. Så det drar iväg.

         Men nästa år blir det lite lugnare och nu när jag börjat jobba igen, haft en period då jag inte jobbat, så kommer det ju in pengar igen. Krisar det kan jag fråga min älskade sambo, men jag vill inte tjata om pengar från honom. Sen ska vi ju flytta söderut förmodligen, vi får mer i lön, iofs dyrare att leva kanske men 🤷‍♀️ och krisar det så finns alltid mamma där som gärna bidrar med en slant, och jag är så tacksam för att jag har allt det jag har, trots 3 kr på kontot.

         Försöker även sälja av massor av saker, då två hem har blivit ett väldigt nyligen så.

         Svara

        [Borttagen kommentar]

        Svara

         Så äcklig attityd du har.

         Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

         Nä fy, den kommentaren kunde du behållit för dig själv. Shaming så det skriker om det. Gå och lägg dig.

         Svara

          20.26 alltså.

          Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

           [Borttagen kommentar]

         SLUTA NU! Hur kan du skriva något så vidrigt till en människa?! Sluta. Lägg av. Logga av från internet och bara gå ut på en promenad och tänk över vilket arsle du beter dig som.

         Svara

       Feel you. Levde på sjukpenning under många år efter ha blivit svårt sjuk mitt under studietiden. Fick ut ca 6000 kr i månaden som skulle räcka till allt; såsom bostad, mat osv, o då kostade mediciner o vård en del (tack Sverige för högkostnadsskyddet! Dock är det tufft när en ny period inleds och man ska ha råd…). Då kunde det svida i mig när folk (tex min syrra) klagade på ekonomin fast man visste att de jobbade heltid och unnade sig massor.

       Nu är jag bättre och har fått jobb, nåt jag faktiskt trodde var omöjligt för bara ett par år sen. Märker att man snabbt vänjer sig vid att ha en annan ekonomi, och har kommit på mig själv med att tänka att jag önskar jag hade mer pengar. Då är det bra att minnas hur det kan vara. Och inse att även om jag alltid kommer att önska att jag tjänade mer – jobbar deltid i kommunen- så är det en lyx att kunna prioritera om i livet och välja om jag vill slösa eller spara.

       Svara

      Hej Anonym 18.06!
      Japp, jag har 3 kr på kontot och ett sparkonto som jag försökt spara på väldigt länge. Men där är det 0,00 kr just nu.

      Vill bara tillägga att jag är tacksam för allt jag har och att jag är medveten om att andra har det värre för det kanske inte låter som så just nu. ❤️
      Och till alla ensamstående mammor där ute – ni är SÅååå jävla grymma!!

      Svara

       Som en dotter till en ensamstående mamma som också fick tänja varenda krona vill jag bara säga HEJA! Du är bäst ❤ önskar jag hade ditt nummer så jag kunde swisha över lite.

       Svara

    Bra, swishade också <3 fint av dig att uppmärksamma detta istället camcam

    Svara

    Också swishat!💗🙌

    Svara

    Har swishat!

    Svara

  Bra! Vem med vettet i behåll skulle vilja ge pengar till Cissi Wallin genom att swisha? Då hamnar man för resten av sin tid i hennes lista med namn och telefonnummer. Om hon kunde hänga ut en minderårig med namn, telefon och adress, vad hindrar henne från att hänga ut dig om du kommer på kant med Cissi?

  Svara

   Omg det har du rätt i! Fy vad läskigt!

   Svara

  Har Cissis man ärvt förmögenheten? Vem är han och hur blev han så rik?

  Svara

    Linus är Cissis man alltså.

    Svara

     Tack för svar. Trodde han var ”gamla pengar” och undrade varför han valt Cissi till partner. Hon har skrikit varg två gånger för mycket…

     Svara

      Undrar överlag hur man kan välja henne som partner

      Svara

    C skämtade inte, vi snackar stora pengar!!!! Och ändå tar hon emot donationer och anställer svart??????????

    Svara

     Ja, och dealade om ob för nannyn på helger – de gav henne mindre än vad hon frågade om men simmar i pengar…. Systerskap osv

     Svara

      Cissi Wallin swishade en svart hundralapp till fel nanny, och ville ha tillbaka den. Säger en del.

      Svara

       Och ljög dessutom sedan igen om att hon bara haft nannyn anställd någon timme då och då. När den ena nannyn varit anställd svart 10-20 timmar varje vecka. Sedan har de också en till nanny.

       Svara

       Vad är upprörande med att vilja ha tillbaka en hundring som hamnat fel, man behöver ju inte slänga pengar omkring sig bara för att man är rik? Betydligt värre att inte ge schyssta arbetsvillkor.

       Svara

        Det är upprörande är att Cissi och hennes man tjänade mer på svartkontrakt än den som arbetade. Så HUNDRA kronor kunde dom väl bjussat på.

        Svara

         Sen undrar jag (för jag vet seriöst inte 😂🙈), om jag har en person anställd svart, åker jag dit på det då? Eller är det den anställda som inte skattar sina pengar som åker dit? Eller båda? Jag är uppriktigt nyfiken på hur det funkar då jag aldrig haft en tanke på att anställa någon, varken vitt eller svart 🙌 please fill me in, om någon här vet 😬😁

         Svara

          Ja man åker dit båda två. Den anställda för den inte betalar svart och arbetsgivaren för att den inte betalar in arbetsavgifter mm.

          Svara

           Inte betalar skatt ska det såklart stå

         Fast hon sa ju att det var nannyn som ville ha svart då hon ville fuska med CSN och inte tjäna för mycket vitt då det påverkar CSN. Så visst dumt av Cissi att gå med på det men nu var det så att nannyn faktiskt ville ha svarta pengar.

         Svara

          Nej, nannyn blev väldigt tagen på sängen när CW erbjöd svarta pengar. Framgår av hennes sms att hon tänkt jobba vitt.

          Svara

     Hon är förmer än oss andra.

     Svara

     Vi pratar en kvarts miljard.

     Svara

    Jobbade inte Lady Dahmers man Oscar där också? Men han kanske inte var en av grundarna? Tänkte eftersom två av grundarna hette Blomberg = bröder? Men den tredje brodern kanske inte var med på det sättet.

    Svara

     Jo det gör han. Han fick också en väldigt bra slant i och med att han hade aktier i företaget.

     Svara

     Han var inte en av grundarna, men jobbade/jobbar(?) där.
     Hade aktier, men inte i närheten så stor andel som bröderna

     Svara

      Han fick 5 % av pengarna.

      Svara

   Han sålde som sagt sitt företag och hans andel av affären var över 200 miljoner

   Svara

    Tycker att det är förödande att Cissi tar emot pengar för diverse projekt och ståhej när hon sitter på en guldgruva.

    Svara

     Det måste ju verkligen vara skitpengar för henne? Alltså som om man själv skulle snika åt sig en 50öring typ.

     Svara

     Inte för att vara sådan, men det är ju egentligen inte HON som sitter på guldgruvan. Det är hennes man som gör.

     Svara

      Det beror på om dom har äktenskapsförord.

      Svara

       Låt oss alla be till de eventuella gudar som finns att hennes man var vettig nog att skriva ett äktenskapsförord när de gifte sig.
       Det är jävligt äckligt att en människa som henne har tillgång till såpass mycket pengar, usch!

       Svara

        Hahaha det har du faktiskt jävligt rätt i.

        Svara

       De har de inte.

       Svara

        Man kan skriva äktenskapsförord inom äktenskapet också. Tveksamt om hon skulle skriva på…

        Svara

  Nej! Tänker inte skänka pengar.
  Hennes sanning behöver inte vara sant, inte hans heller.
  Tar ingens parti oavsett!

  Svara

  OT men vilket skämt är det inte att Stylebyelin (hon som fixade alla bloggares hår innan) har startat ett företag likt Hermine Hold där hon säljer håraccessoarer för samma priser som Hermine Hold? Lärde hon sig inte av deras konkurs? Hon säljer diadem för 499 och scrunchies för 199. Hahah lycka till..

  Svara

  Cissi har ju skrivit att hon kommer donera lika mycket pengar de får in så själva insamlingen är ett ställningstagande att inte betala sin egna förövare men hon kommer fortfarande lägga ut lika mycket pengar själv…

  Svara

   Ja? Vi förstod det.

   Svara

    Nu har jag ingen koll på hur Cissi och hennes man har det… Det är kanske något ”alla” känner till, men jag vet inte det iaf.
    Men bara för att han är tät behöver det väl inte innebära att Cissi är det? Mina pengar behöver inte vara dina pengar liksom…

    Svara

     Cissi skriver själv i sitt inlägg ”det är ingen hemlighet att jag har det gott ställt”

     Svara

     De har gemensam ekonomi och är gifta.

     Svara

     Dom är gifta så hans pengar är hennes pengar

     Svara

      Så länge de inte har ett äktenskapsförord dvs…

      Svara

       Gäller det även pengar man tjänar efter att man gift sig? Undrar på riktigt.

       Svara

        Det beror hur äktenskapsförordet är utformat. Du kan välja att tex undanta ett visst hus/smycke, alla tillgångar innan ett visst datum eller alla tillgångar som fanns och som tjänas in under äktenskapet.

        Svara

         De har inget äktenskapsförord, Cissi har varit öppen med det

         Svara

          För allt Cissi säger är sant?

          Svara

       Herregud så enkelt är det inte. Snarare tvärt om. Ju mer ärvda pengar det finns desto mer skyddade är dem. Men så länge de är gifta behöver hon nog inte oroa sig.

       Svara

        Haha VAD? Är man gift är alla tillgångar som inte explicit undantagits genom äktenskapsförord eller genom att någon givit/testamenterat dom till en med villkor att de inte ska ingå i det gemensamma sådana som delas vid en eventuell bodelning. Spelar fan ingen roll om dom är gamla, nya, hittade på gatan. Huvudregeln är att ALLT mellan makar är makarnas gemensamma OM INTE explicita undantag gjorts.

        Svara

        Haha VAD? Är man gift är alla tillgångar som inte explicit undantagits genom äktenskapsförord eller genom att någon givit/testamenterat dom till en med villkor att de inte ska ingå i det gemensamma sådana som delas vid en eventuell bodelning. Spelar fan ingen roll om dom är gamla, nya, hittade på gatan. Huvudregeln är att ALLT mellan makar är makarnas gemensamma OM INTE explicita undantag gjorts.

        Svara

   Om hon lägger ut det hon får in blir det ju + – 0
   Hon har väl råd att lägga dubbla summan.

   Svara

    Va? Hon ska betala skadestånd och skänka pengar. Hon kommer alltså gå minus.

    Svara

     Nej, hon tänker betala skadeståndet med swishade pengar. Sedan skänka motsvarande summa till t.e.x kvinnojour. Eftersom hon hade varit tvungen att betala skadestånd ändå och alltså förlorat de pengarna så kommer hon inte gå minus mer än vad hon redan var skyldig att betala

     Svara

   Dvs hon vill ta cred för nåt hon egentligen hade blivit tvungen att betala ändå. Hon får bli hjälten som skänker nittiotusen spänn till nåt välgörande ändamål.
   Medan ensamstående, studenter och andra av hennes följare ska stå för notan.

   Detta är bara lur. Manipulation. ”Kolla på Cissi kvinnornas martyr och hjälte som skänker enorma pengar av sin astronomiska förmögenhet”. Nej hon skänker ej. Hon flyttar bara på pengarna. Att folk går på detta är fan helt absurt.

   Svara

    Nej. Hon är tydlig med att hon har råd att betala skadeståndet själv och att om människor vill delta i att inget offer för våldtäkt ska behöva betala sin förövare så får dem det men hon kommer isf skänka samma summa pengar vidare. Det blir mao de som skänker pengar som ser till att välgörenhet begås.

    Svara

     Ja fast via Cissi. Så hon får cred. Det är så enkelt att säga tack men nej tack. Det kan Cissi göra.

     Svara

   Så hon vill att andra kvinnor, varav gissningsvis exakt 100% har det sämre ekonomiskt än hon, ska betala för henne.
   Fräscht, verkligen.

   Svara

   Ev. skadestånd ska betalas. Det är väl ganska rimligt att Cissi betalar det.
   Kvinnojourer mm behöver pengar. Dit kan den som vill och kan skänka pengar.
   Varför ska pengarna gå via Cissi?
   Var det inte samma sak när SVT ville komma i kontakt med kvinnor som utsatts för övergrepp? Varför skulle kontakten gå via Cissi?

   Svara

   Ja men, det låter ju bra men hennes ev skadestånd behöver hon ta från egna skattade pengar. Om hon skänker pengar via sitt företag kan hon dra av för det….. dvs hon kommer att tjäna på att göra så här OCH få sympati,.

   Svara

  En Gåsleverproletär förnekar sig aldrig

  Svara

  Fast Cissi skrev ju själv att hon inte är i behov av pengar då dom har det gott ställt men ville människor swischa till skadeståndet för att man tycker domen är felaktig så skulle hon matcha varje krona som kom in och skänka lika mkt till någon kvinnojour..

  Svara

   Är jag hemsk om jag tänker att det är bättre att man i så fall swishar till kvinnojour eller liknande själv, utan att ta vägen via Cissi? Eftersom man inte kan lita på det hon säger.

   Svara

    Nej du är inte hemsk, du är empatisk och intelligent❤️

    Svara

    Jag swishade direkt till min lokala kvinnojour. När jag ändå var i farten swishade jag till Pontus-Mannen med den blå jackan’s bössa och Musikhjälpen😇 Nu borde jag få äta choklad eller klappa en hundvalp som belöning!

    Svara

     Pontus 💕

     Svara

   Frågan är ju varför inte bara säger ”swisha inte mig herregud jag har tillräckligt, swisha den här kvinnojouren istället”.

   Svaret är för att hon vill vara mellanhand. Hon vill stå på gåvan.

   (Nu så läser ju hon här inne så möjligheten finns ju att hon skriver just så när hon ser hur opinionen ser ut)

   Svara

    Hon skulle ju matcha. Dvs dubbla.
    Oavsett så skickade jag till kvinnojouren ovan. Gör du det med 🙂

    Svara

     Att matcha är inte att dubbla.

     Om du matchar mig om jag ger en krona, så ger du en krona, det är att matcha.

     Match=lika

     Svara

      Ja precis. Då blir det totalt 2 kr. Alltså = beloppet blir det dubbla. 🤦🏼‍♀️

      Svara

       Ja, tillsammans. Men. Om du skulle dubbla min krona, hur mycket skulle du bidra med då? En eller två kronor?

       Svara

       Öh nej haha.

       Har jag en magväska, och du matchar mig med magväska, så har du en magväska, inte två🤦‍♀️

       Svara

        Vi har totalt 2 väskor. Skänker jag en krona matchar Cissi med en krona. Kvinnojouren får så två kronor.

        Svara

         Nej, du skänker en krona till cissis skadestånd, hon skänker en krona till en kvinnojour.

         Svara

    För att det handlar om principen. Man ska inte behöva betala sin förövare själv.

    Svara

     Nä istället ska andra kvinnor betala åt en.

     Svara

     Hon påstår att det är hennes förövare, det är ingenting som vi andra vet är sant eller inte. Hon har inte precis gjort sig trovärdig på den fronten om man säger så.

     Svara

     Fast det gör hon inte heller. Det är hennes man som betalar.

     Nej, jag är inte avundsjuk, lever själv i liknande ekonomisk situation. Även om min man inte är lika rik som hennes lyfter han min levnadsstandard rejält.

     Svara

      Men fånig inställning. Jag gillar inte Cissi men när man är gifta har man oftast gemensamma tillgångar. Trist tankebana du har att din man betalat allt för dig?

      Svara

       Fast om det är pengar från din mans jobb, då är det väl ändå fakta att det är han som har inbringat pengarna? Utan honom, inga pengar. Begriper mig inte på den här logiken med att bara för man är gifta, så ska tydligen alla pengar dessutom ha tjänats ihop tillsammans också? Du vet väl från vilket jobb de intjänade pengarna kommer ifrån? Dessutom så himla feministiskt att leva på och skryta i tid och otid om sin mans pengar…. #goals

       Svara

        Utan kvinnor som försakar sin karriär finns inga män med karriär i heterorelationer där barn finns med.

        Svara

        Har inte skrutit om min mans pengar. Jag tjänar mer än honom 🤷‍♀️ Men skulle aldrig falla mig in att benämna det som ”mina pengar”. Herregud vi är ett team. Om han skulle behöva akut tandvård för typ 50 000 skulle jag inte tycka det är jag som betalar, bara för att min lön är högre?

        Svara

         Skulle aldrig betala för en man. Det är män som ska betala för att få vara med mig. Så jävla trevliga är ju inte män att sällskapa med… att jag skulle BETALA för dem. Nänä.

         Svara

          Du framstår iofs inte som supertrevlig själv.

          Svara

   På vilket sätt tror hon att det skulle ge något? Ok att hjälpa någon man tycker inte har gjort något fel och som har dålig, eller normal, ekonomi. Då kan jag se vitsen.
   Att göra som Cissi vill bara för sakens skull är så himla…töntigt. Hon försöker protestera på en tonårings nivå.

   Svara

  Skulle aldrig falla mig in att skänka pengar till Cissi. Hon är ju snor-rik så oavsett vad man tycker om domen så drabbar den ingen fattig. En stor anledning till att Cissi lever rövare är ju att hon har råd att betala eventuella böter. Hon har den lyxen att hon inte behöver tänka på pengar.

  Svara

   EXAKT! Hon vet att hon kan köpa sig ur det mesta, det är ytterst få förunnat.

   Svara

   Annie: det är ju tyvärr inte Cissi som är snorrik utan hennes man. Och vi har ingen aning om hur de lever sitt liv och huruvida de delar på de pengarna.

   Svara

    Nja, hon har flera gånger skrutit om att hon har i stort sett obegränsade ekonomiska tillgångar, allt tyder på att de har gemensam ekonomi.

    Svara

  Inget som hindrar henne att swisha pengar till valfri kvinnojour, eller alla i Sverige.

  Hon är dömd. Ansträngd konstruktion med att plocka in pengar från andra till böterna. Allt för uppmärksamhet. Ska bli spännande att följa hennes resa genom rättsväsendet; om folk är trötta på hennes maniska lögner nu, hur ska det då inte bli de kommande åren innan hon nått vägs ände och inte kan överklaga mer?

  Svara

  ”Ät en pepparkaka” är ingen välmenande uppmaning. Det vet vi alla😊

  Tycker man kan visa förståelse för vilka känslor en störd person väcker hos människor. Och istället säga ”jag vet, och förstår att Cissis alla beteenden väcker avsky i många av er, men tänk er för innan ni skriver, jag orkar inte radera kommentarer som kan få mig i knipa”.

  Svara

  SÅ bra inlägg gällande C Wallin. Skulle inte förvånat mig ett dugg om hon i ”feminismens” namn startat ett insamling och dessutom behållt eventuellt överskott själv..

  Svara

   Det ”försvann” ju 60 000 kronor från Gardet som sedan hittades på Cissi Wallins konto.

   Svara

  Swishat till kvinnojouren!! Hoppas andra gör desamma

  Svara

  Bra!!

  Var det första jag tänkte när det började pratas om insamling. Summan hon ska betala är NOTHING för henne så skänk pengar till organisationer som hjälper dem utan pengar istället. Jag skulle INTE gå via henne heller, hon erbjöd ju att ha en insamling och sedan skänka samma summa till någon organisation, men alltså nej. Skänk själva och skänk direkt.

  Svara

  Syns ett mejl i inlägget? Ser inget men tänkte att min dator kanske krånglar

  Svara

  Tycker det är hyfsat ointressant om Cissi har pengar eller inte. Hon har fått en fällande dom där hon skall betala skadestånd. Man kan ha olika åsikter om domen men så lyder den och för att inte hela vårt rättssystem skall fallera så får man respektera den domen (även om hon skall överklaga) så då får hon stå sitt kast och betala skadestånd – ur egen ficka, inte med våra pengar.

  Har däremot swishat till kvinnojouren! bra initiativ.

  Svara

   Tack för att du finns! Det är så många som har svårt att skilja på sak och person, och vill ha Instagram-domstolar.

   Svara

   Så bra sagt🙌

   Hon är rikare än större % av Sveriges befolkning(tänk då procenten av kvinnor)

   Hon OCH hennes man borde betala skadeståndet och bötesbeloppet, och sen säga ”vI betalar samma summa till kvinnojourer ute i landet, använd era pengar till att ha en skön vardag, det är ni värda”

   Svara

   Ingen tvingar dig att ge dina pengar till Cissi heller…

   Svara

   Ändå fint att det är tack vare CW som folk Swishar pengar till kvinnojourer❤️🙏

   Svara

  Ett bra och nyanserat inlägg av dig Camilla! Det är civilkurage av dig att orka/våga stå emot Cissis galna följare.

  Svara

  Visst var det många som skänkte pengar även till monas universum är hon blev bötfälld. Hon verkar ju oxå vara hyfsat ”stadd vid kassa”
  Usch.

  Svara

  Har tyvärr lite dåligt med pengar just nu, men har lagt in en påminnelse i telefonen så kommer swisha en slant till kvinnojouren när kontot är påfyllt ❤️

  Svara

   Det bästa du kan göra föra kvinnor, är att ta hand om dig själv först. Visa att det inte är något fel❤️

   Svara

   Annan Ängelholmare här. Swishade för dig också!

   Svara

  Skulle gärna swisha en insamling till Fredrik bara för att reta Cissi som vrider sanningen till att utsatta/våldtagna kvinnor inte kan anmäla.

  Svara

   SNÄLLA! Orkar inte läsa en rad till om CW, så fruktansvärt trött på henne och vilket utrymme hon får överallt.
   Om alla bara slutar skriva om henne och intresset dör ut…

   Svara

    I all välmening, klicka dig inte in på ett inlägg om just Cissi om du inte vill läsa om henne.

    Svara

     I all välmening bör jag väl få skriva min åsikt beträffande henne under detta inlägg precis som alla andra?
     Folk måste få beklaga sig utan att en bloggpolis dyker upp.

     Svara

   Känns ju inte så fräscht ändå.

   Svara

   Att anmäla är väl en helt annan sak än att gå ut på stora plattformar och hänga ut en person? Cissi anmälde efter 10 år, det lades ner. Hoppas VERKLIGEN inte att det Cissi gör nu får tjejer/kvinnor att inte våga anmäla, för det är inte det detta handlar om. Det här är ett ärende som gäller förtal, ingenting annat. Det verkar som att var och var annan har missförstått det.

   Svara

  Nu är hon igång igen på Gardet, namnpublicerar. Hon är inte nöjd förrän hon får en fängelsedom.

  Svara

   Blandar in FN:s brottsofferdeklaration, också. Kära nån. Cissi Wallin, du är dömd, acceptera det. Vill du verkligen ha Instagram-domstolar i Sverige?

   Svara

  Om Cissi ens tillåter en swish-kampanj till hennes mål så är det ju fruktansvärt. Hon säger att hon ska förmedla pengarna vidare till organisationer som behöver det. Men hallå!? Personer, vanligsar, gemene man swishar till Cissi och så sitter hon på en hög medpengar som hon kan bestämma var det ska landa. Är folk totala idioter? Självklart ska Cissi INTE ha en insamling för skadeståndet. Han är en våldtäktsman som ej är dömd.

  Men Cissi´s utspel i media är så patetiskt OCH skadar kvinnorörelsen på allvar. Att stå och gapa och skrika och riskera fängelse genom att förtala en person på ett icke lagligt sätt gör ju bara att alla kvinnor som behöver stöd inte får det nu. Nu kommer ju ingen kvinna våga anmäla eller prata om övergrepp. Cissi hade kunnat sköta detta så mycket smartare. Det handlar verkligen inte om att lagen tystar kvinnor.

  Det handlar mer om att om kvinnor beter sig som idioter så får de ta sitt straff enligt svensk lagstiftning. Att Cissi hängde ut honom stort, med flit och ont uppsåt lär ju inte ha gått någon förbi. Borde inte hon vara en förebild för de kvinnor som hon uppmanar att de ska anmäla?

  Vem kan lita på henne någonsin? Och varför har någon gjort det innan? Hon och hennes kompis Klasskamp är lika körda i det här fallet.

  Svara

  Jag skulle swisha alla da’r i veckan. I ett sånt fall. Vare sig det gäller Cissi vilken annan utsatt kvinna som helst. Att nån har en jävla massa pengar på banken har mindre än noll med saken i fråga att göra. Och nej, jag har inget överflöd. Jag lever på existensminimum. Antingen vill man förstå den enkla anledningen till varför ingen utsatt kvinna ska betala sin förövare. Eller så vill man inte. Eller så är man lite elak i allmänhet bara.

  Svara

   Fint ❤

   Svara

   Vaddå förstå? Jag tycker att alla som blir dömda för brott ska betala sitt skadestånd själv. Oavsett vem är. Oavsett vem man behöver betala till. Hjälper inte brottslingar.

   Svara

  Jag sitter fast i modd. För att jag nämnde Klasskamp?

  Svara

  Camilla! Kan inte du samla in pengar via Swish och förmedla till alla som har det tufft här? Blir så ledsen att höra att vissa har det tufft samtidigt som CW har mage att skicka ut ett jävla Mail och tigga.
  Kram

  Svara

   Cissi har inte mailat, i alla fall inte mig, men jag har fått andra meddelanden om det från hennes följare.

   Svara

    Usch .. men du kan göra gott för de som verkligen har det tufft. Förstår att de inte vill lägga upp nummer här och med risk för bedragare. Men om de kan maila dig och du kan förmedla är det fint. Förstår om det blir för stort uppdrag men blir beklämd av fina medsystrar på bloggen ❤️

    Svara

     Nej, inget sånt. Det har funnits försök som inte har fallit väl ut.

     Svara

    Gör inte misstaget igen C med att starta nån tiggeriinsamling på denna blogg. Vi såg ju hur det gick med den insamlingen till Kerstin (Catrins bedrägerioffer) Det var ju snudd på att du själv gjorde dig skyldig till bedrägeri med den insamlingen.

    Svara

   Är säkert alltför cynisk men jag skulle inte swisha till främlingar på nätet som jag inte vet ett dugg om och som kan skriva vad som helst för att få cash. Däremot ger jag till lokala eldsjälar som anordnar julafton i vår by åt ensamma och åt familjer som behöver ekonomiskt stöd.

   Svara

  Ska hon inte överklaga hörde jag på radion? Fattar inte riktigt varför be om pengar redan om hovrätten tar upp?

  Svara

   Men hon har ju inte bett om pengar!!! Har du läst inlägget eller?

   Svara

  Jag skickade över 10 000 till Cissi idag. Bara för att reta antifeministerna, rättsväsendet och våldtäktsmännen. 🙂

  Svara

  Nej fi tusan. Jag stöttar inte någon som ljuger. Vilket jag anser att hon gör.
  Hon får skylla sig själv som får skulder nu. Det är vad jag tycker. Hade hellre stöttat herr Virtanen faktiskt.
  Samt så hade en ursäkt till en viss annan drabbad också varit på sin plats från C. W. Tycker det verkar mkt skumt allt kring henne och hon har säkert ljugit om lite andra grejer än bara Virtanen affären. Nej usch.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.