Dumma horor är vi allihopa, allihop, allihopa….

Igår kväll, medan jag brottades med tejprullar, julpapper, presentsnören och THK (som ville äta upp varenda ett av dessa snören) så lyssnade jag på avsnitt 62 av Haveristernas podd som släpptes den 13 december.
I avsnittet diskuterar de sina ”branschkollegor” som driver podden ”Della Q” och saker som de sagt eller  publicerat om Haveristernas kvinnliga deltagare – Myra.

Hora.
Vid upprepade tillfällen har de kallat Myra för hora.
(De påstår även en massa andra saker, som att Myra skulle ha legat sig igenom hälften av alla Sveriges högerextrema k*kbärare, vilket också är ett extremt påstående men trots det så var det ändå användandet av ordet ”hora” som jag reagerade mest på.)

Hora.
Är det den mest raffinerade förolämpningen som deras vokabulär inbjuder till?
Att kalla tjejer för horor, är inte det sådant som elaka tjejklickar och prepubertala tonårsgrabbar utan fjun på pungen brukade syssla med i mellan och högstadiet med i brist på annat när ordförrådet var uttömt?
Jag har aldrig lyssnat på podden Della Q och vet praktiskt taget ingenting om dess medlemmar, men får av Google veta att åtminstone två av dem arbetar på Sveriges Radio.
Med andra ord – inga generellt aspuckade brudar alltså.
Så hur kommer det sig då att två av dessa vuxna kvinnor sitter och fnissar åt en tredje när hon twittrar ut meningen ”Dumma hora” för att en kvinna – också på Twitter – påstått att research inte riktigt är Della Q-tjejernas grej.’

Få saker signalerar ett argumentativt nederlag mer än att kalla en kvinna för ”hora” på sociala medier upprepade gånger. 
Eller jo, förlåt.
Det finns faktiskt en sak.
Få saker signalerar ett argumentativt nederlag mer än när en kvinna kallar en annan kvinna för ”hora” på sociala medier, upprepade gånger.

Jag inser att jag med det här inlägget öppnar upp för att själv bli kallad ”hora” eller någonting annat genomtänkt av denna, poddvärldens ”Cash me ousside, how bout dah-trio”.
Men trots att jag och min sambo varit tillsammans i dryga sex år så har han fortfarande inte swishat mig en enda gång för sex, så antingen är jag en gratis-hora, eller så ser han vår relativt nyinköpta hund som en delbetalning för all idkad älskog vi ägnat oss åt genom åren.

213 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag blev faktiskt ganska chockad över deras beteende när de spelade upp vad de sagt i podden. Och speciellt över den urkorkade förklaringen de hade till sitt beteende. ”Vi har fått prints som….” ??‍♀️??‍♀️??‍♀️. Verkar vara ett gäng mean girls. Man kan ju undra hur de beter sig mot människor IRL.

      Jag tycker de tre är ganska kul, för mig är det underhållning. Allt behöver inte alltid tas så seriöst!

        På vilket sätt är det underhållning att kalla en tjej för hora upprepande gånger och sprida rykten om henne?

          Tänker att kvinnor som är feminister tycker att de kan använda ordet *ironiskt*, eftersom ingen skulle tro att de menade det på riktigt.. Eller nåt sånt.

            Fast nu var inte de ironiska utan de målade upp henne som en slampa.

              Ja, dessutom målade de upp bilden av att hon bara får vara med i podden för att hon visar brösten. Tkr de 100% låter som dumma bimbos, pallar inte dialekterna eller rösterna i sig heller

                Fast det där är ju uppenbar ironi. Man kan ju tycka det är roligt eller mindre roligt men det är ju åtminstone fullständigt uppenbart att det är ett skämt.

                  Finns inget uppenbart i det. Men det verkar vara mycklet fjortis-vinfylla inblandat

                  Nej. Att kalla någon hora är aldrig ett skämt. Finns alltså ingenting uppenbart i det.

                    De är självklart översittare/mobbare som vill va i centrum.

                    Ett gäng kvinnor som beter sig så gör det för att svetsa samman och utesluta. Inget mer än så.

                Verkligen! Moa är från Sala men pratar som hon vuxit upp i en vindsvåning på Karlaplan?

                  Haha, hon pratar som en fjortis som skriker ”kolla på mig, lyssna på det sjukaste jag varit med om”. Och så tycker hon det är såå roligt att hon har en Flashback tråd. Trion går i gång på att folk hatar dem. Normalt? Not so much.

              Nej, de målade upp henne som en hora.
              Slampa är något annat.

              Man får absolut om man är 14. Sen bör man skärpa sig.

            Della Q är inte feminister

          Fruktansvärt! Var är vi på väg när folk normaliserar så grovt språk? Känns fruktansvärt obildat och enfaldigt.

            Är det inte bara en backlash på hela pk rörelsen? Det har blivit intellektuellt och coolt bland kidsen att uttrycka sig så vulgärt som möjligt.

        Ska man inte ta det seriöst att en tjej blir kallad för hora?

        Hur kan ni gilla den här kommentaren? Snälla säg att ni är under 20.

        Vart drar du gränsen för när vi ska börja ta saker seriöst då?

        Håller med om det du säger och kan därför inte ta dig seriöst

        För dig är det kanske underhållande men att själv bli kallad för hora är inte speciellt underhållande. Det är inte ett skämt på något sätt, bara fruktansvärt korkat och vidrigt. Det hade varit en annan grej om de själva hade suttit och kallar varandra för horor och skämtat, men att kalla en utomstående kvinna för hora är mobbning, inte underhållande.

      En av kvinnorna som gör Della Q blev avstängd från psykologprogrammet för sekretessbrott. Inte direkt skarpaste kniven i lådan. Men gränslös. Jag är inte ett dugg förvånad om hon kallar andra för h*ra.

        Och sånna människor tycker folk är underhållande. 🙁

        What? På riktigt?

        Blir förövrigt galen på att hon ska referera till ”när jag gick på psykologprogrammet” i typ varje avsnitt. Patetiskt att hålla på att prata om en utbildning som man inte ens har slutfört.

          Är det BM eller AB?

            AB

          Hon har även pluggat till arkitekt, men hoppat av.

        Oj! Mer detaljer plz

          Ja fler detaljer!! Verkligen inte skarpaste kniven i lådan

        Hennes man är också gränslös. Han hotade väl att våldta Åsa Lindeborg på Aftonbladet?

          Visst är det Kringlan som nån av dem är ihop med? Min första tanke när jag läste inlägget… Han känns ju helt gränslös, och inte på ett bra sätt. Så märkligt att vi kommit dit där den här typen av människor hyllas…

            Ja, Anna. De gifte sig efter typ en kvart. Två kids nowadays.

          Med en kniv!

            En yxa var det väl?

        De har en sådan jargong som mobbartjejerna i skolan hade. Kallade Nour för en idiot i ett program också, Vem gör så? Fullvuxna kvinnor med barn som inte hsr riktiga arbeten

          Precis, i samband med tv-serien Nour gjorde. Anna var värst som vanligt. Riktigt ful personlighet har hon.

            Anna älskar ju att prata om att hon är moralist och konverterar till katolicismen, men är helt okej med att kalla kvinnor för pantade, idioter och horor.

        Hur blir man avstängd från psykologprogrammet för sekretessbelagda? Hur går det in under bestämmelserna om avstängning i 10 kap. högskoleförordningen?

        Nej du, det här stämmer inte.

          *sekretessbrott

          Kan dra paralleller till sjuksköterskeutbildningen där man kan bli avstängd om man skulle bryta sekretess under t ex en praktikperiod. Det kan bla röra sig om att läsa någon vän eller anhörigs journal, eller att föra vidare info om patienter som personuppgifter/journalanteckningar till obehöriga. Det är skäl för skriftlig varning vid en anställning och kan leda till avsked direkt om det är ett grovt sekretessbrott.

            Jag undrar fortfarande vilken bestämmelse man lutar sig mot.

              OSL?

                Du kan inte bli avstängd från en högskoleutbildning genom bestämmelser i OSL. Avstängning regleras i 10 kap HF.

          Bryter du mot sekretess på din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) inom vården så kan jag tänka mig att det räknas in som att störa verksamheten.

          En annan möjlighet är att man nekas VFU i fortsättningen och därmed inte kan fullfölja utbildningen.

            Genom att inte följa ordningsregler? Det är nog en möjlighet!

            Att inte kunna fullfölja utbildningen för inte att du kan bli avstängd.

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Hoppas att du inte har h ordet som trigger för att hamna i mod.

    De har redan pratat om dig i podden i samband med att de pratat om Isabella löwengrip (ganska längesen dock)

      Var jag också en hora?

        Tror inte det men det var väl nåt om att du var avundsjuk på Isabella eller liknande ? har inte Spotify där de har sin podd så kan inte leta upp var de sa det tyvärr

    Älskar Della Q. Min absolut bästa podd tillsammans med en varg söker sin podd. Tycker den är smart och rolig, även om att kalla någon hora inte är smart eller roligt.

    Myra och haveristerna är den mest skrikiga och psuedointellektuella podd jag någonsin lyssnat till. Klarar inte ens av ett tio minuter även när de rör ämnen jag är genuint intresserad av.

      Älskar haveristerna. Tycker att det är helt undebart att de är sig själva. Hade varit falskt om de körde en fasad.

        Haha, men va!? Finns ju ingen som kör med en fasad än de tre. Skenheliga där de recensera andras klandervärda beteende, när de tre är de mest klandervärda av alla. ?

          Som kör mer med…*

          Fast nej. Vet du ens vad de jobbar med? Och de har väl aldrig påstått att de är perfekta? Tvärtom så kör de ju sin vanliga jargong även i podden och visar både bra och dåliga sidor. Det jag diggar med dem, de försöker inte framställa sig själva bättre än de är.

          De tycker inte en massa saker som Della q. De gräver och påvisar fel, lögner och överdrifter. Fakta är ingen åsikt. En åsikt kan vara fakta.

      Team haveristerna.

      På vilket sätt är della q-podden smart? Intresserad på riktigt, aldrig pallat lyssna mer än ett avsnitt nämligen

        Det enda de gjort rätt är när de kritiserat Cissi Wallin.

      Får man fråga vad du anser är så ”smart” med DellaQ-podden?

      Hatar en varg söker sin podd. Alltså ämnena kan jag ställa mig bakom, men hur de pratar i mun på varandra som två neurotiska nuckor som nervöst vrider sin näsduk mellan händerna medan de våndas, är så jävla avslaget att försöka lyssna på.
      Sen står jag inte ut med skånska heller.
      De är så upptagna med att hålla med varandra och jaka den andra som pratar att man inte ens hör vad poängen är för det är ju mycket viktigare att höra att den andre tycker likadant!
      Nej tack, gå tillbaka till skolan och handuppräckning!

        Du tycker alltså att utrycket ”neorealistiska nuckor” är bättre än h-ordet? ??‍♀️

          Tror du får läsa min mening en gång till… Neorealistiska?”

      Med smart menar du högstadievinfnittrig?

      Förstår inte att någon kan lyssna på haveristerna. Så himla skrikigt och prepubertalt.

      Och jag fattar inte hur de kan ha synpunkter på andras språkbruk när de själva kallar tex Linnéa C för h*runge? Kanske som resonerar som Petter Stordalen, bättre dubbelmoral än ingen moral alls. ??‍♀️

        Exakt. De sitter ju själva och kallar folk både det ena och det andra. De kastar sten i ett glashus.

        Det är väl främst Axel och Henrik som brukar kalla folk för horungar och diverse annat, inte Myra. Sedan tycker jag inte att språkbruket är det värsta här, utan kvinnohatet. ”Horunge” är könsneutralt, det kan både män och kvinnor vara. Hora kan däremot bara kvinno4 vara. Fruktansvärt vidrigt beteende att först kalla sig feminister och sen gå runt och kalla kvinnor för dumma horor. Och sen det patetiska försvaret ”det var bara ett skämt”, ”det är ironiskt”. För att vara ett skämt ska alla parter vara med på det, rätt säker på att Myra inte var med på det. Och vari ligger skämtet? Skitkul verkligen att kalla kvinnor för horor för att de säger emot en.

    Ordet hora är så vidrigt. En stor del av kvinnor som är fast i prostitution använder det som självskadebeteende, har i ung ålder blivit utnyttjade sexuellt, är ekonomiskt utsatta och har en allmänt problematisk livssituation. Skällsorden borde vara de som utnyttjar kvinnors utsatthet. Hora används för att nedvärdera kvinnor och tar ifrån henne all mänsklighet. Hur män skriver om kvinnor i prostitution på exempelvis flashback blottar ett avgrundsdjupt kvinnohat. De får skylla sig själva för de blir våldtagna, utsatta för brott och är i princip rättslösa. Att som kvinna köpa in på den retoriken och kalla andra kvinnor hora är så oehört lågt.

      Precis, ”torsk” borde vara ett skällsord. Finns få människor som kvalificerar sig som vidrigare än de som köper våldtäkter.

        Tycker mördare är vidrigare.

          Tycker de ligger i ungefär Samma kategori.

          Med risk för att starta en långdragen diskussion så håller jag inte med. Jag tror att i princip alla kan hamna i en situation där de kan komma att mörda någon, även om de är bra människor egentligen. Det kan vara att de blir manipulerade, att de tror att deras barn är i fara, osv osv. Jag tror inte att det är alls samma sak om man köper sex. Jag tycker att handlingen av att mörda är värre än att köpa sex, men jag skulle nog våga påstå att de som köper sex är, overall, värre människor än de som mördar.

            Ja men skällsordet är ju hora, inte torsk i allmänhet. Det är ju det som blir så skevt.

            Hmm. Intressant teori även om jag inte helt håller med dig 🙂 Nyfiken, du tror alltså att alla människor skulle kunna hamna i en situation där de begår mord men du tror inte alla människor skulle kunna hamna i en situation där de köper sex? Tänker att det är mkt miljö som spelar in vg sexköp, om vi gått mot en utveckling där sexköp var uppmuntrat eller tom ansett som ”fint” (av nån anledning, vi ponerar) tror du det varit annorlunda då?

            Vidrig syn du har på våldtäktsoffer. Du vill alltså hellre se en närstående mördad än våldtagen? Säger mycket om din syn på våldtäktsoffer. Vi kan faktiskt få ett bra liv (även om det tar tid och kraft) efter våldtäkten. Men du ser oss alltså hellre mördade? Fy f-n för din människosyn.

              Det sa hon väl ändå inte?

              Det var den dummaste tolkningen ever.

          Mördare är definitivt vidrigare.

          De som hellre vill se en närstående mördad än våldtagen, har en vidrig syn på våldtäktsoffer. Våra liv är faktiskt värda att leva, även om vissa tycker att vi lika gärna kunde blivit mördade.

          Så vidrig människosyn.

          Självklart är det allra vidrigaste man kan göra, att mörda något. Då är ALLT försent, allt hopp är ute för evigt. Våldtagna kan faktiskt få ett bra liv att leva, vad ni än tror. Vi är starkare än så.

      12:24 vad bra och klokt skrivet. Det är ju psykisk misshandel att kalla någon hora. Fy fan vad lågt. Varför blir det så här i Sverige. Bott i Norge och folk var mer hjälpsamma och hade respekt för varandra. vad händer med Sverige?

        Sverigedemokraterna har hänt.

          Mycket kan man lasta SD för användningen av ordet hora hör nog inte till dem…

    Säger allt om dom och inte den dom kallar h*ora. Bojkott!

    Hur får de jobba kvar på SR om de kallar folk för hora på Twitter?

      Någon som orkar fråga SR hur det rimmar med deras värdegrund?

      Dom är vänster.

        Della Q är verkligen inte vänster?

        Men sluta med den där foliehattsteorin din dåre

          Fast det ligger nånting i det. Nån som minns den här uberpinsamma debatten om rasism mellan pascalidou och teodorescu? Sån skämskudde. Hade det varit teodorescu hade hon ju blivit lynchad men svt kom väldigt billigt undan.

      De är inte anställda av SR även om de inte fattat det själva. De jobbar åt ett produktionsbolag som gör Tankesmedjan som SR köper in. Men SR borde såklart avbryta samarbetet med tanke på hur mkt skit Della Q, speciellt Anna snackar om andra människor och för att de kallar kvinnor för horor. De är väldigt höger, Anna är uttalad Sverigedemokrat och Moa väldigt populär hos nazister för sina högeråsikters skull. Förstår inte varför Bianca poddar med dem, hon har ju både humor och hjärna. Anna snackar tyvärr mest i varje podd vilket är beklagligt för hon är den mest korkade av dem och den som inte kan göra research så nästan all fakta hon försöker dra till med är fel. Hon försöker också framstå som smart genom att använda svåra ord och kulturella referenser, men eftersom hon är trög använder hon dem i fel sammanhang och framstår som ännu mer korkad.

    Jag lyssnade på Della q den första säsongen. De är smarta tjejer med nån slags hang up på att kokettera med det icke PK.

      För mig betyder icke-PK ett slags vurmande för konservatism och en tillbakagång till tiden där kvinnor mest var mäns bihang, transsexuella tvångssteriliserades och rasism än mer normaliserat än idag. Varför ska progression av samhället ses som något fult?

        Frågar du mig? Jag gillar de saker du tog upp och det tror jag Della q tjejerna också gör men de verkar nästan tvångsmässiga i sitt sätt att hitta en icke PK vinkel att köra på. Men som sagt jag har inte lyssnat på dem på ett år (de är rätt tjatiga) och vet inte vilka åsikter de förfäktat den sista tiden.

          Har i princip slutat lyssna av just den anledningen. Att vara motvalls är tydligen det enda coola.

    Fru Kringlan är inte heller den skarpaste kniven i lådan om vi säger så. Man blir som man umgås.

      Jag minns att jag gillade Kringlan för sisådär en 10 år sedan. Nu, not so much. Känns som ett gammalt gubbslem som inte kan ta kritik och därför blivit bitter och konservativ.

      Inte smart? Men hon kom ju in både på psykolog och arkitektprogrammet? Kan ju inte vara osmart iaf.

        Hon är säkert jättesmart på gymnasienivå, det är ju det som krävs för att komma in. Eftersom hon inte har lyckats fullfölja någon av utbildningarna kanske gymnasienivå är hennes max. Är man snart 30 har man dock ofta nått lite högre i sin intelligens och argumentation, och slutar ropa hora efter en tjej man bråkar med.

          … Anna Björklund är med i Mensa, så ”jättesmart på gymnasienivå” känns som en underdrift.

    ”åtminstone två av dem arbetar på Sveriges Radio … inga generellt aspuckade brudar alltså.” Här håller jag inte med. Det absolut viktigaste för ett jobb på SR/SVT är rätt värdegrund (=PK). Därefter kontakter, som:

    Fanny Hedenmo (frilans med reportage i Aktuellt 7/1), dotter till Anna Hedenmo.
    Sara Stenholm Pihl (SR), dotter till Olle Stenholm.
    Nike Nylander (Aktuellt), dotter till Titti Nylander, f.d. korrespondent SR.
    Thea Mossige-Norheim (SR P3), dotter till Randi Mossige-Norheim, som lever ihop med Per Eurenius (chef Ekot).
    Linda Olofsson (SVT Umeå), dotter till Sverker Olofsson.
    Joel Malmén (SVT), son till Erika Bjerström SVT.

      Vad betyder PK för dig? T o m den person som myntade ordet menar att der idag är ett ord som används felaktigt. Det är liksom inget skällsord. Hatar när folk bara ”Klart du gillar invandring din jävla PK-h*ra”. Ja, jag är väl för fasen inte Hitler och vi som faktiskt kan något om socialt arbete, sociologi, psykologi, mänskliga rättigheter och socialrätt vet mer än att komma med enkla lösningar på komplex problematik.

        Ge mig namnet på en enda journalist på SR/SVT som inte är PK så kan vi diskutera. Det enda namnet jag kommer på är Ivar Arpi och hand jobbar på SvD.

          Är ju numera PK att uttrycka sig rasistiskt och funko-, trans-, och homofobt så det är nog en hel del som jobbar på SR och som inte är PK…

      Aa exakt de du nämner ovan utgör ca 99% av alla anställda på public service
      Vad är din poäng? Att intresset för journalistik kan gå i släkten? Vilken analysförmåga

        Ptja, det finns ett och annat att diskutera kring problematiken som nepotism bär med sig. Det går långt utanför ”att intresset för journalistik kan gå i släkten”. Det är snarare indoktrinering m.m., då människor är individer främst oavsett om det finns ett släktskap eller inte (intressen föds ur någonting och är ej något som bara uppstår .

        Ett litet tillägg till ditt avfärdande av den initiala kommentatorn som du försökte sänka av någon outgrundlig anledning. Hur står det till med slutledningsförmågan?

      Nepotism är väldigt problematiskt, speciellt inom branscher som säger sig vilja motverka detta samt ska stå för någon sorts allmän värdegrund o public service.

      Märkligt att man inte hört mer om detta.

      Det verkar som att de vill komma förbi problemet genom att kvotera in någon enstaka person med utomeuropeisk bakgrund. Det gör dock inte att problemet med nepotism upphör.

      Märkligt också när de vänsterivrare som skrikit högst om att alla minsann ska få samma chans oavsett vem ens föräldrar är – byter åsikt 180° så fort de får egna barn. Dåååååå……. är det ju självklart att ens egna lilla juvel ska få gräddfil till tex barnhuvudroller i, låt säga Ture Sventon-filmer… .

      Ja, det kan ju absolut inte vara så att många barn ofta väljer att gå i samma fotspår som sina föräldrar gällande yrkesval heller

      Av hur många anställda är det några som är barn till anställda? Är det fler barn i massmediegruppen än det är i andra branscher? Har massmediebarnen relevant utbildning eller sommarjobbar de bara?

    Lyssnar sedan gammalt på båda poddarna. Hoppar av DellaQ, trots Moa och Bianca som båda är roliga, intressanta och kunniga. Jag står inte ut med Anna, så korkad, oförskämd (Det var hon som kallade Myra h-ordet och påstod om liggandet) och självgod. Hon pluggade psykologi en termin och tror hon kan vara och vet allt i ämnet? Hon är uppvuxen på landet men påstår att hon är 4:de generationens östermalmare. Hon närmar sig 30 men tjatar om hur ung hon är i varje avsnitt. Hon skammar mammor som inte har möjlighet att vara hemma med sina barn. Hon är så självupptagen att hon inte ens märker när Moa och Bianca tycker hon är pinsam. Jag blev sjukt förbannad när hon gav sig på Myra. H-ordet använder man bara inte om varandra! Lyssnar inte längre på Tankesmedjan heller. Står inte ut med hennes dömande attityd eller att hon skrattar åt sig själv hela tiden. Hon är dum, läs korkad! Blev uppriktigt ledsen för Myras skull när hon i sista avsnittet berättade att hon blivit ledsen över vad fjantanna sagt. Och att inte Anna ber om ursäkt i nästkommande avsnitt. Anna var fullt upptagen att påstå att hon var journalist och hade fått beröm för en medioker krönika hon fått publicerad i Expressen. Den var lika bra och intressant som innehållet i en hundbajspåse. Myra ligger med vem hon vill, när hon vill hur hon vill. Precis som varenda en av oss. OBS Min ståndpunkt har ingen förankring i vem Myra sexar med. Det varken vet jag eller vill veta.

      Håller helt med dig!
      Tycker att Moa och Bianca är roliga, smarta och kan driva med sig själva. Men Anna gör ont att lyssna på! Hon måste vara narcissist? Hon är så dum att hon inte förstår att hon är dum! Presenterar felaktig fakta som rena sanningar och kan inte ta om någon försöker rätta henne. I tankesmedjan förstör hon andras programpunkter genom att göra förnumstiga inlägg hela tiden. Hon skryter konstant och verkar tro att allt hon gör är unikt. När hon tar körkort är hon ”ovanligt talangfull” på att köra bil men verkar missat att majoriteten av Sveriges befolkning har körkort. Hon har läst en termin på psykologprogrammet och verkar också tycka att det är något speciellt och unikt! Hon måste umgås med sjukt misslyckade människor.. eller vänta.. hon verkar ju faktiskt inte ha några vänner alls.
      Tycker att det är synd att hon är med i tankesmedjan som jag alltid har gillat Tidigare men nu bara blir irriterad av att lyssna på.

    Della Q trion beter sig fullständigt gränslöst och vidrigt, Haveristerna- speciellt Myra- är underbara, lyssnat på dem sen starten.

    Men

    Jag tror inte att du är speciellt betydelsefull Camilla, varför skulle Della Q beefa med dig för att du kritiserar dem och dessutom är sjukt sen på bollen? ?

    Du ger dig själv alldeles för stor betydelse
    Och din ”humor” där du blandar in dig själv i tid och otid: Har ju visat sig falla platt. Varför gör du om samma sak gång på gång och förväntar dig ett annat resultat ?

    Ps. Snyggt att raljera om att du minsann inte är prostituerad, verkligen. Tycker du att det gör dig lite bättre än dem som har sex mot ”swishbetalning”? Ds

      Fast de har ju nämnt Camilla flera gånger redan? Min sambo lyssnar på dem och även jag har fått intrycket att de är en bunt privilegierade mean girls som bara vill vara edgy.

      Ni som klagar på inläggens utformning genom att vara otrevliga och använda personangrepp tror ni verkligen att det ska ha effekt? Extremt märkligt!

      Jösses, Absolut. Du har verkligen svårt med läsförståelsen.
      Eller missuppfattar du med flit?

        Inget fel på min läsförståelse men ditt sätt att skriva lämnar ganska mycket att önska. Stay in school, kids!

          Hurså? Ser inga större problem med den kommentaren?

    Att det ses som dåligt att kalla en kvinna för hora är förståeligt av det skälet att det inte är snällt att använda skällsord om någon. Det hade räckt där.

    Om man istället har fokus på själva ordet och ordets betydelse i den kontext som vägra-kallas-hora-feministerna har problem med så är det snarare en fråga om att kvinnan som kallas hora anklagas för att vara lösaktig och inte trogen en enda man hela livet. Så då går vi genast tillbaka till radikalfeminismens ursprung – det protestantfundamentalistiska och amerikanska kristna kulturarvet där familjelivet premieras över den promiskösa livsstilen där inkomster via sexsäljande är ytterst syndfullt.

    Horor som säljer sex har emellanåt inte så mycket emot att kallas horor även om vissa föredrar att kallas sexarbetare.

    Sekter som bygger på radikalfeminismen har inte så långt till fundamentalistisk protestantism – trots att det förnekas av radikalfeministerna.

    Haverist-Myra är emellertid ingen hora.

      Du blandar ihop ordet slampa och hora. En slampa är ett skällsord för en som har haft eller har många sexpartners en hora är ett skällsord för prostituerad.

        Fast betydelsen hora som prostituerad har väl delvis försvunnit? En annan betydelse av hora (idag) är väl mer ”sälja ut sin integritet för vinnings skull.” Det var väl mer förr i tiden hora var synonymt med sexarbete?

          Jag tror att betydelsen av (skällsordet) hora idag har ändrat betydelse ytterligare. Dagens betydelse är ungefär ”jag gillar inte dig”.

            Det är ju inte heller ett ord som är lika starkt förknippat med kvinnor idag som för 10 år sedan.

      Relevant var ju att hon Framställdes som en ”hora”, inte bara kallades det

    ”arbetar på Sveriges Radio. Med andra ord – inga generellt aspuckade brudar alltså.”
    LOOOOOL.

    Älskar della Q och Haveristerna <3 Nackdelen med Della Q är dock att de så förgäves alltid kämpar med att verka sååååå konservativa, smarta och icke-pk. Men i situationer likt dessa med Myra förstår man hur osäkra och löjliga dom egentligen är. Jag får seriöst riktiga pinsamhets-känslor…. Så skämmiga

    Så jävla aldrig nånsin ok att slänga sig med ordet hora. ”Dumma hora” fy fan helt fruktansvärt ju

      Håller inte med. Att kalla någon hora kan vara ett kul skämt. Men della Q gör det inte med finess pga de är inte roliga. Riktigt cringe när Moa ska ringa den gamla nazisten i ett avsnitt och Bianca och Anna kissar på sig av skratt. Och kan själv som lyssnare bara ”vad är det som är så jävla kul?!”. Typ hela deras podd är så.

        Alltså hur kan det vara ett kul skämt??

    Människor har ingen respekt för kvinnor rent generellt. Det är vidrigt. Samma sak utspelade sig bland kommentarerna om han skribenten i Trollhättan och samma sak händer överallt.

      Människor runt mig har inga problem med respekt för kvinnor. Verkligen inte.

      Vart bor du? ?

    Har lyssnat en del på Della q och de har en speciell jargong. Det är hårt men en typ av humor. Tycker verkligen inte det är ok att skriva eller säga hora till någon men när jag läser tweeten och vet att det är m som skrivit så går jag inte i taket. Detta utifrån att jag vet hur hon pratar. Men tycker fortfarande inte det är ok.

      Fast hon gjorde ju inte det en gång som ett skämt som fick fel utan hon har gått på Myra flertal gånger?

    På tal om research borde det ju vara på sin plats med just sådan innan ett inlägg publiceras. Du vet ingenting om Della Q eller deras arbete men väljer ändå att skriva ett inlägg där du kritiserar dem och aktivt väljer sida? HAHA ”dumma hora”

      PS. När du ändå är igång kanske lite research om humorgenren satir vore på sin plats.

      ???

      Vilket jävla arbete?

      Vilket arbete?

        Arbete med programmet? Satir?

      Haha vadå för arbete?! Sagt är väl sagt oavsett vad för ”arbete” som ligger bakom?

      Jaha, Moa har hittat hit ?

    Har aldrig lyssnat på en podd tror aldrig jag ska göra det heller.

      Varför?

        Verkar ju vara mest skit.

          Lol ? så för att det finns rötägg ska du inte lyssna alls ?

      Älskar Hanif balis podd God ton!

      Du missar mycket, True crime ?

        Tycker sånt är obehagligt (verkliga människor med verkliga familjer som lider) så man kan inte säga att man ”missar”..

      Aldrig lyssnat på poddar eller aldrig lyssnat på en podd av dem? Poddar är ju livet. Allt blir roligare med en bra podd i öronen, t.o.m diska kan bli kul.

        Folk tycker olika. Pallar heller inte lyssna på en massa prat, gillar inte radio heller när de pratar massa emellan.

    Det var ett jävligt obehagligt avsnitt att lyssna på

    Men kallar inte Haveristerna typ alla de kritiserar för horor också?

      Som ett förbipasserande skämt i podden. De förföljer inte en person under flera månader och kallar den det gång på gång. Btw är det väl bara Axel som slänger sig med det.

      Axel säger horunge rätt mycket. Men inte alls på det personliga sätt som Della-människorna betett sig.

      Gör det saken bättre tycker du?

        Det är Aldrig okej! Språket gör att jag inte följer någon av dem. Vad hände med ordförrådet!?

      Haveristerna gick igenom detta i sitt program. De använder ofta ordet horunge som en generell förolämpning. Typ en lite mindre pk variant av pucko, stolpskott eller så. Har man bekymmer med ordet i sig tycker man väl att det är ganska kass det med.

      Men den stora nyansskillnaden mot DQ är väl att de använder ordet som en förolämpning som bokstavligen ska anspela på just Myras sexualitet. Oavsett om det är ironi eller inte använder man slutshaming som ett retoriskt grepp. En annan stor skillnad är att Haveristernas ”horunge” är en förolämpning som de använder för att kritisera någon för sånt den gjort eller gör offentligt. Medan DQ fortsätter kalla Myra för hora baserat på grejer som de fått reda på om hennes privatliv/att hon tydligen visade tuttarna på internet nån gång. Vilket känns mer än lovligt shady grejer att gå på någon för. Försvaret är att de vill visa att Myra minsann också är en hycklare, med en stor diskrepans mellan persona och riktig person. Men till och med OM hon typ legat med nazister privat är det liksom varken brottsligt eller av allmänintresse eller säger så jättemycket om Myras eget politiska engagemang.

      Så deras ”hora” känns i bästa fall som ett totalt oraffinerat och töntigt försök till skämt, och i värsta fall ett tecken på världens konstigaste hangup på en person de inte känner. Om jag vill tolka dem välvilligt, hade man kanske kunnat tro att det var del av en gemensam jargong. Men poängen med jargong är att den i regel bara funkar att använda om varandra eller om personer som liksom ingår i ens crowd. Eller bakom stängda dörrar där alla fattar vad man menar och inte för det vidare. Hade de kallat varandra ”hora” i podden som ett skämt hade man kanske mer fattat att det var en jargong dem emellan, oavsett om man tycker det är ett kul sätt att skämta på eller inte.

      Förresten känns det lite som att DQ-humorn är en sämre ripoff på Killinggänget på nittiotalet. Den här lite nihilistiska smirky jag-är-smartare-än-er-attityden, jag-är-ironisk-eller-inte, jag-trollar-alla. Lustigt att det visar sig att de inte fixar vara lika coola och flyta lika mycket ovanpå irl. Tror att de generellt är väldigt osäkra och testar olika saker för att se om de flyger. Jag får i varje fall en stark osäkerhetsvibb från dem.

      Det roligaste svaret tycker jag förresten att podden Lunch med Montelius hade till Della Q när de hade poddbeef. Della Q hade kallat dem obegåvade haggor eller nåt sånt där och Lunch med Montelius bara ”Jaja, älskling, det är kallt i kväll, ta på dig en jacka om du går ut.”

    Jag tycker verkligen genuint att det här inlägget är så otroligt värdelöst. Della Q är en humorpodd och Moas tweet har uppenbart en humoristisk ton. Det är ju helt befängt att ens tänka tanken att Moa faktiskt insinuerar att Myra är en hora? Hur är det möjligt att ta det så onyanserat och bokstavligt?

    Sen behöver ju inte skämtet vara roligt bara för att det är ett skämt. Man kanske inte måste skämta om allt? Men helt ärligt – mycket hellre det än att som DU Camilla som tydligt vill cementera att ”hora” är ett skällsord och bland det värsta man kan vara. Verkligen noll respekt mot alla som någonsin befunnit sig i prostitution. Att du dessutom börjar raljera om att DU minsann inte är en hora och sätter dig över andra på det sättet? Usch.

      Läste du inlägget. Det är vad som sägs i podden, inte vad som står i tweeten som är huvudämnet. Myra säger att hon blir ledsen. Då är det inte humor. Humor skrattar man åt och tillsammans. Anna och hennes man verkar uppriktigt sagt inte kloka. Den ena säger det ena mer horribla än den andra om andra människor. Det är något fel när man måste sexualisera andra för att förminska dem. Får väl se hur kul det är om ( gud förbjude ) deras dotter blir utsatt för samma förtal som vuxen? Skrattar Anna lika hejdlöst då. Tycker Kringlan det inte är så farligt då? Personligen skulle det ta hus i helvetet om någon gav sig på min dotter på motsvarande vis.

      Du har liksom missat vitsen med ett skämt ?‍♀️

        Vari ligger skämtet? Ett skämt ska väl ändå ha en poäng av något slag. Att bara kasta ur sig ”dum hora” är inget skämt, det kallas kvinnohat. Något som Della Q också har tagit upp i sin podd men när de själva sysslar med det verkar det vara okej.

      Olivia: varför vill du försvara någon som kallar kvinnor för hora? Hur kan du ens tolka så fel? Du frågar hur man inte kan ta det som ett skämt, ag undrar hur man kan ta det som ett skämt? Att kalla någon för dum hora tolkar jag som kvinnohat; inte ett skämt.

    Upplever della q tjejerna som the mean girls i högstadiet. Driver med andra tjejer och sånt som är PK så killarna ska tycka att dom är sköna tjejer

      Hahahahaha men de är väl inte ens omtyckta på Flashback?!

      Håller med helt

    Lite ot. Jag vill tacka Camilla för ett grymt initiativ att bjuda alla på trattisar om man vill ha hemskickat.Tyvärr är min galla pajad så ingen svamp för mig! Men jag tackar för erbjudandet ändå. Det var gulligt gjort i dessa egotider.

    Att kalla någon Hora har något uppenbart över sig.
    Att kalla sig feminist och själv förbruka feminismens trovärdighet har något inte alls lika uppenbart över sig där man själv länge kan framstå som hjälte och hyllas.

    Jag menar att det senare är vanligare idag och anledningen till att en del saker ser ut som de gör. Säger inte att någotdera är rimligt eller bra, snarare att det uppenbart vulgära uttrycket kan vara mindre nedvärderande än något som verkar bra men inte är det.

    Eftersom Haveristerna kallar sina lyssnare för horungar, får de tåla att bli kallade horor själva.
    Kolla in deras Fb-grupp, där slängs ordet hora och horunge både till höger och vänster(mest höger förstås).
    Deras syn på prostituerade(nej, just det..det ordet får man inte använda för dem) är ju också ett kapitel för sig.

      Stor skillnad. Hur kan man inte se det? Haveristerna säger horunge i samband med beteenden. Tex fiffel med pengar och liknande. Della Q målade ut en PERSON som hora. Inte en gång heller.

        Så det är ok att kalla någon horunge p.g.a. att den inte vill bli patreonbetalande, men inte hora om man har horat?

          Det kallas ironi. Du förstår väl att Haveristerna givetvis INTE menar att man ÄR en horunge om man man inte blir patreon?!!

            De menar vad de säger.

      Vad jag kommer ihåg har jag aldrig hört Myra använda sig av de uttrycken. Hon är oftast saklig och tar ofta avstånd när någon av de andra utrycker sig mindre snyggt.

    Nej du är en dum hora!?

    Att använda nedlåtande/nedsättande/kränkande/elaka/ rasistiska – ord om en person är väl aldrig ok?

    Ju mer ok det anses vara, desto tråkigare samtid.

      Det är en aspekt av det hela…
      Att aldrig använda nedsättande snuskord om andra i normalt språkbruk gör att man lämnar bort nedsättande ord och ordbruk till de som systematiskt har en sådan agenda. Tex ordet fitta och dess användning, i sak inget speciellt men när det inte får användas så kan det bli mer speciellt och laddat.

        Får och får, alla får väl om de vill använda orden, men vi kan väl helt enkelt låta de som har en elak agenda använda sig av dessa orden och låta orden vara negativt laddade.

        Så blir liksom de elaka personerna rätt självmarkerande.

          Ja, de blir självmarkerande i den grupp de befinner sig då. Men i nästa generation av människor kan betydelsen lätt bli tvärtom.

          Samma ord har flera betydelser ofta beroende på när och hur de används
          Hora: genomföra handling som överordnar vissa intressen över alla andra
          Ex. Med den här usla boken har du bara horat till dig pengar…

          Med de exemplet ovan blir många influencers Horor per definition. Att kalla dem för något annat är och förblir en eufemism i en del grupper.

          Nej, inte enligt lag!

    Patetiskt och onödigt beteende. Ordet hora är för mig så jäkla laddat (pga blev kallad det i 7:an, blev ”utsedd” till det p.g.a jag hade först en pojkvän och efter honom en annan – total oskuld..) och även om jag någonstans vet att de som uttalar det är de med problem, så blir jag svart i ögonen av det. Det är så nedsättande, jag blir irriterad bara jag skriver dessa rader. Jag tar hellre att bli kallad f*tta personligen, även om jag helst inte blir kallad nått förutom mitt namn.

      Intressant hur det är nästan till 100% är singlarna som slänger okvädningsord efter tjejer som är i ett förhållande/som skaffar en ny partner när ett förhållande upplöses. Killar slipper dock den behandlingen utan killen som får många tjejer han är ”kung”.

      Det ska även tilläggas att många elever som ägnar sig åt att kränka andra elever på det sättet, mer än gärna ägnar sig åt porr, onani, och själva drömmer om att få vara fysiskt och känslomässigt intim med en annan person. Tyvärr sticker det i en del personers ögon att se att andra får det där ”godkännandet” av pojk/flickvänner. För allting handlar om ”duger jag?!”.

      För hur många tjejer och killar i ett lyckligt förhållande kallade dig för det fruktansvärda ordet?! Ge inte personer som ägnar sig åt kräkningar någon makt över dig.
      Det enda som biter på sådana osäkra personer är att ignorera dem helt och hållet, eller peka ut orsaken…deras osäkerhet! En person med god självkänsla för sig inte så!

      Och kom ihåg att hur andra förolämpar dig enbart avslöjar var deras osäkerhet ligger. Om någon vill ha ett förhållande/eller en lycklig relation, men inte har det så går den oftast på personer som har det. Samma när det gäller kroppsstorlek, pengar, bostad, eller vad det nu än kan vara som någon använder som en kränkning…de avslöjar enbart vad de inte gillar med sig själva.

      Du var ingen hora, och du är ingen hora! Att ha ett förhållande eller några förhållanden är inte den specifika betydelsen av det ordet ”hora”.

      Det kanske kan hjälpa dig att ställa dig själv frågan. Kränker en lycklig människa andra personer? Svaret är: N E J!!

      Du ska i n t e heller ta att någon kallar dig fitta!
      Skulle du kalla dina kvinnliga släktingar för det, eller kvinnliga kollegor? Om inte, så acceptera inte att andra säger sådana dumheter till dig heller…oavsett sammanhang!

    Jag vet inte om jag tycker att Haveristerna är så mycket bättre när det kommer till att kalla folk för saker. De kör med prepubertalt skitsnack och skakar av sig det genom att säga saker som att de skiter i alla andra och andras åsikter.
    Helt vanliga skitstövlar med andra ord.

      Är ju poängen med dem. De säger sanningen om vad folk gör och bryr sig inte om vad folk tycker som annan media. Tyvärr kommer inget Bella avsnitt. 🙁

        Då får de tåla sanningen om sig själva också.

          Haveristerna har aldrig påstått att en person är en hora.

            Men horungar.

          Haveristerna har aldrig påstått att en person är en hora, det är en väsentlig skillnad.

    Camilla! Kommentar 14,41 Blir inte sånt ip bannat? Jag har fastnat i modd ibland, men den här kommentaren!

    Själva iden med att kalla någon hora, visar ju egentligen bara att den som använder ordet inte förstår vad ordet betyder.
    Personen ifråga är ganska korkad och förstår inte svenska språket.
    Hora betyder ju att du tar betalt för sex, inte att du är dum.
    Det är ju som att plötsligt börja skrika mördare efter någon som man inte gillar….
    Låter det smart?

    https://www.instagram.com/p/B6L8-psneMB_vJAsFopxVpszSjrOjs0-flmTqg0/?igshid=dsmxgygte10p

    Cissi Wallin kan bara inte släppa på offerrollen. Ägnar hon ens en enda liten tanke åt alla de hon behandlat så sjukt illa under året? Nej, bara såå synd om miiiiig. Uschhh.

    Den som verkligen VET att någon är en hora torde väl vara en Horgubbe?
    Resten är väl ändå skitsnack till stora delar?

    Det som håller språket vitalt och levande är det förändringar i begrepp och mening. Som ordet ”Runka” att runka på huvudet var vanligt i gamla böcker. Hon runkade på huvudet och jag gissar att vi alla kan förstå lite av den betydelsen…

    Att ha ”heliga ord” liksom ”oheliga ord” som bara får ha en mycket specifik och snäv betydelse har nog funnits lag om i alla tider, rent historiskt så förekommer det säkert lika lagbundet tillsammans med kuk-klotter eller som den gode Catullus själv skrev ”Amena puella defututa” Amena den utknullade horan…

    13:03
    Camilla är enligt dig inte betydelsefull, men likväl är du här inne och läser. Som min släkting säger när någon säger något väldigt motsägelsefullt, ”humour me, and make that make sense, I’m all ears to hear you trip even harder”!

    Dessutom skulle jag gissa att den här bloggen drar fler unika sidvisningar än DellaQ-tjejernas podcast drar lyssnare i veckan. Om vi nu ska ägna oss åt trivial och fullständigt intetsägande ”popularitetstävling”.

    Det ska även nämnas att DellaQ-tjejerna har nämnt Camilla i sin podcast, så din ”analys” som har samma djup som en vattenpöl fallerar även där!

    Och vad jag kan utläsa bland kommentarerna så är det en del som uppskattar Camillas humor. Att du inte gör det, och även en del andra kan kvitta, då det inte är ni som driver bloggen, eller avgör vad som är komik. Humor ytterst subjektivt, så att du försöker fälla något veto i vad som är komiskt och inte komiskt ter sig enbart märkligt. Du har ingen äganderätt här! Det kanske blir så att man tror det dock när man är uppfostrad till att tro att det är endast den egna åsikten som är utav vikt i samhället (jag drar den slutsatsen utifrån hur plumpt du uttrycker dig).

    Hur är det gamlingarna säger?!…ta en pepparkaka så kanske du blir snäll!

    PS. Du missförstod även inläggets syfte gällande hunden, Camilla och hennes sambo. Läs en gång till så kanske poletten trillar ner.

    Ps2. Ibland tror man att en del av er enbart går in här för att få lov att avreagera er, och första bästa person/sak ni kan grabba tag i används som er boxningssäck. Tröttnar ni aldrig på era dumheter?!

      ..

      Oj, du verkar sjukligt engagerad.

      Nej, Camillas anekdoter om sig själv är inte speciellt uppskattade ens bland hennes mest hängivna följare, utan brukar leda till att klagomålen haglar.

      Och jag tror att hon överskattar sin egen betydelse ja, i en beef hon är sist på bollen att kommentera och där föremålen för kritiken redan har fått så mycket skit att de (Della Q) har varit tvungna att krypa tillbaka in i sin håla.

      Det säger jag inte för att vara taskig, det är ju sant.

      Tycker om den här bloggen, men det är lite väl magstarkt att Camilla ska sätta sig på höga hästar när det kommer till slut-shaming . Du har antagligen inte koll på de grova övertramp hon själv gjort när det kommer till detta?

        Inte alls, utan det var enbart ett svar på din bittra kommentar! Och din subjektiva uppfattning avgör ingenting, och att många inte uppskattar det så innebär inte det alla.

        God Jul, raring!

        PS. Till skillnad ifrån dig, så ägnar jag mig inte åt att vara långsint. Man löser saker när det händer, och sedan går man vidare. Tillåt personer att bättra sig!

    Alltså vart går gränsen för hur man får bete sig när man jobbar på SR? Jag lyssnade på ”Arkiv Samtal” där Anna gästade och under de sista tio minuterna berättade hon att hon håller på att konvertera till katolicismen och i samband med det säger hon att hon tycker att abort är fel. Är sånt okej att säga när man jobbar med public service?

      Ja men herregud. Alltså, jag är verkligen för fri abort och tycker inte hora är nåt lämpligt uttryck att slänga omkring sig (tycker dock ordet hora tappat mycket av sin tidigare kvinnokonnotation men det hör inte hit. Men det är ju fullständigt vansinne att inte ge människor som är emot fri abort eller av nån anledning anser att hora är ett bra uttryck att kasta runt sig utrymme i etern. Vi har åsikt och yttrandefrihet i sverige (inom rimliga gränser med lagar som hmf). Det är sjukt att vilja censurera åsikter man inte håller med om, debattera i stället.

        Jag undrade bara, vart i min kommentar vill jag banna henne från etern? Jag undrade eftersom att det verkar finnas många regler för SRs anställda. Om att slänga ur sig saker som ”hora” eller att abort är fel är sådant som är okej för dem. Sen att få vråla sånt oemotsagt för en lön som skattebetalare betalar kan jag väl tycka känns sådär. I Della Q kan hon väl vara och säga vad hon vill, det rör inte mig.

          I teorin måste det vara okej att uttrycka dessa båda åsikter i public service. Sen har ju svt ofta problem med den här gränsdragningen och som några påpekar ovan tillåts oftare rena övertramp från vänster än högerhåll. Så ska det naturligtvis inte vara men man får också ha viss förståelse för att svts institutionella kultur rotades i nästan 50 år av socialdemokrati. Men de borde jobba på sin objektivitet.

      To be fair så säger Anna ofta i Tankesmedjan att abort är att mörda barn.

    Fast jo, det är MÅNGA som jobbar på SR som gör otaliga idiotiska uttalanden som visar på deras personlighet och intelligens som högst bristfällig i båda avseenden.
    Kravet för att få jobb på SR är väl mest att du ska rösta på V eller MP och så är saken klar? Och alla vet väl att det är OK när någon från det hållet hatar på andra?! ”Det goda hatet”…

      Tom Cissi W har ju jobbat på P3 en gång i tiden. Så nej, alla som jobbar där är inte vettiga.

    Det jobbigaste med Annna är dock när hon försöker prata ”sensuellt”. Dvs långsamt, tyst, med massa saliv i munnen och ”ehm ehm”. Får seriöst panik??!? Lite osoft också när Moa och Anna gick på Bianca för några avsnitt sedan om hennes anorexi. Till och med flashback reagerade ?

    Men ja! Jag blir också galen på hennes ehm ehm hela tiden plus att hon alltid låter så blöt i munnen, som hon suger på en halstablett och inte kan svälja. Och osoft mot Bianca som är min favorit i den podden, det är liksom hon som har hjärna och humor.

    Kommer väl framstå som en bitter tant, men en sak jag tänker på i många avsnitt är hur Anna blir benämnd som rik och överklass och samtidigt bor i en trea på 70 kvm. Alltså… är man överklass och jätterik bor man inte i en trea på 70 kvm. Oavsett adress.

      Bianca är den rika.

        Men har inget behov av att skryta om det.

        På vilket sätt rik? Hon bor väl i hennes gamla gubbes lägenhet?

    Camilla önskar att någon i Della Q gav henne uppmärksamhet och kallade henne det fruktansvärda ”h-ordet”, så att hon får något nytt att lägga tid på nu när Isabellas liv gått under

    För att Moa ÄR en idiot som får andra hands kontrakt via fjässan och som aldrig tjänat $. Hon krigar med varje ord hon säger för att dölja sin dialekt, och hon är lat, så det blir inte så många ord. Ska hon dessutom behöva säga saker av substans? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.