Shop, shop, shoppa!!!

Som jag nämnde på instagram så är vi här för att kolla på att köpa hus/lägenhet då vi kommer spendera en stor del av somrarna här. Det är verkligen supersvårt att hitta det ”perfekta” boendet dock. Igår var vi och tittade på 4 hus och 2 lägenheter. Om vi ska köpa hus vill vi att det ska ligga centralt, inte ha för närliggande grannar och samtidigt vara modernt. Det är inte det lättaste ? men det lutar åt lägenhet då vi trots allt inte kommer vara här så pass mycket att det blir lönsamt med ett hus. Ja, ni hör ju.. lätt är det inte, men kul är det däremot ? // Molly Rustas

Inte nog med att Molly Rustas pojkvän precis investerat 25 miljoner för en lägenhet i Stockholm till paret, nu är han tydligen även på jakt efter ett boende på Ibiza eftersom de spenderar stora delar av sommaren där.
(Jag gissar att han betalar majoriteten av deras boenden, men Molly har säkert också hjälpt till med tanke på att hon skrivit någonstans att de båda betalat på – alla fall – lägenheten)
Jag är mer typen som gillar att testa att bo på olika ställen, med olika boendekonstruktioner istället för att köpa ett som man hela tiden återvänder till men det är klart att det har sina fördelar med att äga och få boendet precis som man vill ha det.

Fråga ett:
Hur känner ni?
Vill ni återvända till samma ställe, semester efter semester eller vill ni utforska nya alternativ?

Fråga två:
Hur svårt är det att gå i sådana klackar som Molly har på bilden här ovan? Och hur lätt är det att bryta en sådan tunn, tunn klack?
Jag imponeras av alla som håller sig på benen i sådana skor utan att varken bryta en klack eller en ankel.
🙂

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tack, jag försöker ta mig hem från Kina. Staden jag är i har inte stängt än i alla fall.

    Jag vill hem, slippa de här förbannade maskerna och aldrig komna hit igen 🙁

    Hoppas du får en fin dag ?

      Var rädd om dig♥️

        Jag skriver på ÖS på onsdag när jag är hemma ?❤

      Välkommen hem när du väl landar ❤️

        Tack ❤

      Se till att vara försiktig när du kommer hem och stanna hemma i två veckor ? kan ju smitta även fast man inte fått symptom och vore ju hemskt att råka smitta ner någon ??
      Alla stora företag har ju bett sina anställda jobba hemifrån i två veckor så de verkar ju reko. Antar du varit där på jobb?

        Jaa, min mormor är multisjuk och har en del multiresistena bakterier, så jag ska se till att hålla mig borta från folk. Min stad har ”bara” 30 sjuka. Jaa, jag jobbade fram till 20/1 och har sedan dess varit ledig och valde då att åka till Filippinerna, hade jag inte lämnat så många viktiga tillhörigheter i Guangdong hade jag inte kommit tillbaka för att hämta dem. Men jo, jag kommer hålla mig undan folk när jag kommer hem igen.

          Ja problemet blir väl kanske snarare när du sätter dig på planet hem, rätt stor risk att bli smittad när man sitter i samma begränsade utrymme i flera timmar. Skit i Folkhälsomyndighetens ”laissez-faire”-attityd och håll dig inne i två veckor även om du inte visar symtom. Beställ mat på nätet.

            Haha jaa, Folkhälsomyndigheten är tyvärr helt borta i det här fallet, jag tänker gå på vad UK och Hongkong säger i det här fallet.

            Alla på planet från Manila till Macao var tvungna att bära mask, hoppas det är detsamma på långflyg till Europa.

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Detsamma ❤️
    Varit vaken sedan 03.00. Suger att vara gravid. Man sover ju så fruktansvärt dåligt. Turen är väl att man kan sova på dagen ?

      Hear dat! Folk frågar alltid om man får sova med spädbarn, jo tack plenty. Under graviditeten dock är ju peak trötthet och dålig sömn.

    Men detta är ju OT, vänligen håll er till ÖS med privata saker och till bloggrelaterade kommentarer under vanliga inläggen.

      Ditt inlägg är ju också OT relaterat, så dito.

        Gud vilket korkat svar. Felet med hela kommentarsfältet

    Tack! Avslutar mitt nattpass om 3 timmar, ska bli så jävla skönt att få komma hem och sova och vara ledig några dagar. Jobbar hela helgen ?.

    Molly måste vara en riktig plinga om man väljer att lägga 25 miljoner på ett hem åt de båda plus ett sommarställe på Ibiza ??.

      De är mig veterligen inte gifta. Kan vara så att ”de” köper, dvs han köper och hon får ta del av det eftersom de är ihop. Men om de gör slut så är det hans.

        Köps ett gemensamt boende när man är sambo ingår det senare i bodelningen om man separerar, oavsett vem som betalt för boendet. Kan dock regleras via samboavtal.

          Tänk på att när man köper utomlands så ser det här annorlunda ut. I Sverige och Skandinavien generellt ger samboskap många rättigheter som i utlandet endast accepteras som gifta. Kan tänka mig att sambolagen INTE gäller på Ibiza då spansk lag gäller (vilken jag inte har koll på). Dessutom är Ross kanadensare så inte alls givet att Molly’s svenska skulle gälla.

            Det spelar ingen roll vilket medborgarskap man har. Svensk lag gäller i Sverige utan undantag, så lägenheten i Sverige kommer de vara tvungna att dela på om inget annat är reglerat i ett avtal.
            Du skulle ju inte säga att narkotikalagen inte gäller för en Holländare eftersom det är lagligt att röka på där?

            Sambolagen gäller fortfarande, eftersom de är sambos i Sverige. Dock så ingår inte boendet i Spanien i en eventuell bodelning eftersom det boendet kommer räknas som fritidsboende. Och egendom som främst används som fritidsändamål ingår inte i en samboegendom.

            Det är alltså inte så att spansk lag gäller för det boendet.

          Ja vad de har skrivit för avtal har vi ju ingen aning om.

          En (extra) bostad på Ibiza skulle räknas som semesterbostad, och ingår då inte i en bodelning för sambos. Har han betalat hela behåller han den.

        Tycker det är så intressant detdär med samborättigheter i Sverige. Inte ens i Finland har sambos rättigheter eller skyldigheter till varandra.

        Separerar man är allting endera den enas eller den andres och Finland har inget som kallas samboavtal etcetera. Det är alltså samma sak som om man skulle ha köpt något med en kompis.

          Men då är väl det svenska sättet bättre?

            Tycker det är galenskap med sambolagen, men det är ju jag det. Helt sjukt att någon man har varit tillsammans med/bott ihop med några månader eller år ska ha besittningsrätt på t ex en lägenhet som den andra parten köpt och betalat till fullo.

              Att dela på ett boende gäller enbart om boendet köpts för gemensamt bruk, aldrig annars. Visst finns det vissa undantag, men de är få. Den starkare parten kan dessutom skydda sina tillgångar helt genom ett samboavtal.

              Sambolagen tillkom efter att vi blev ett alltmer sekundäriserat samhälle där många slutade värdera en kyrklig vigel. Man slutade tro att det var en synd att leva i en utomäktenskaplig relation. Då förstod man att det fanns ett behov av att skydda den svagare parten (då var det uteslutande kvinnan då det fortfarande var väldigt vanligt att vara hemmafru) ifall relationen skulle barka åt pipan.

              I mina ögon är sambolagen inte alls sjukt, inte om man ser på att man faktiskt kan förbise den oerhört lätt och det går hand i hand med det svenska samhällets värderingar.

              JA det är verkligen sjukt! Jag och min pojkvän flyttade nyligen ihop och vi skrev faktiskt papper hos en jurist, då jag har lagt hela kontantinsatsen bland annat. Varför ska han ”glida på en räkmacka” för att mina föräldrar har sparat pengar åt mig? Så konstig lag faktiskt, om ni frågar mig.

                Sambolagen kom inte till med primära tanken att folk ska separera. Sambolagen kom till eftersom man ville skydda den svagare part (dvs kvinnan) om den med kapitalet (dvs mannen) dog.
                Eftersom sambolagen infördes då folk ville leva tillsammans under andra alternativ än en kyrklig vigsel, men det fortfarande var vanligt att som kvinna vara hemmafru.

                På det sättet skulle din pojkvän, om ni inte hade skrivit papper, kunna ärva hela er bostad om du dog. Eftersom ni nu har skrivit papper kommer din pojkvän behöva köpa ut den person som ärver dig (om han inte har de pengarna betyder det att han måste sälja lägenheten och hoppas på att gå med vinst). Personen som ärver dig skulle kunna vara din syssling som du träffat tre gånger i hela ditt liv, om det skulle vara så olyckligt att sysslingen är den närmsta kvar i livet i din släkt när du dör. DET om något är helt galet i mina ögon.

                  Förstår verkligen hur du menar (och hur lagen går till). Nu hoppas väl jag att om jag skulle gå bort nu så finns mina föräldrar kvar och ärver isåfall mig. Men om det blir en naturlig död i äldre ålder så är jag förhoppningvis gift och har barn, så då är det helt annorlunda. Men så ska vi inte tänka 🙂

      Ja, man brukar väl tycka att den man är tillsammans med är rätt fantastisk? 🙂

      Märklig kommentar. Antar att han är med henne för att han är kär och älskar henne. Hon är antagligen speciell för honom.

      Min kille har gjort samma sak för oss. Borde jag per automatik vara en ”riktig pingla” då? Märkligt resonemang. Det kan ju vara så enkelt att vi är kära och har valt att leva och bo ihop. 🙂

    Jag undrar också över det där med klackarna. Kan man ha minsta lilla vikt på sådana tunna och höga klackar, eller måste man ha all vikt på tårna alltid? Jag har aldrig testat sådana men är övertygad om att jag inte skulle överleva en sekund på dem 🙂

      Man måste lägga vikt på klackarna annars så ser man knäpp ut när man går ?

      Alltså jag hade brutit benen direkt. ??

    Svar på första frågan:

    Är vanedjur men tycker trots allt om att upptäcka nya saker så nej, hade inte velat ha fast plats att besöka år ut och in.
    (Har iof sommarstuga i Sverige som jag alltid åker till så jag är nog rätt boring egentligen..

    Svar på andra frågan:
    Chansen att gå snyggt samt hålla dylika skor hela är uppskattningsvis 13,75%, förutsatt att övning skett innan.

    Svar på fråga 1, jag vill gärna tillbaka till samma platser då jag inte är intresserad av att lägga semesterdagar på att se på nya saker/ platser.

    2, det är ganska lätt om man håller sig till asfalt eller inomhus.

    Tycker med det är onödigt med att hela tiden trotsa med att hela tiden klämma in ot, ni har tre i lägg per vecka, håll er där med era *god morgon, hur mår ni och först*

      Utan medmänsklighet och lite artighet blir den här bloggen stendöd.

        Det håller jag med om. Men man kan ha medmänsklighet och artighet utan att skriva off topic.

      JA SLUTA VARA SÅ TREVLIGA UTAN VAR BARA TREVLIGA PÅ ONSDAGAR, FREDAGAR OCH LÖRDAGAR.
      Men det får man väl inte tycka i det här j*vla landet längre.

      Mvh
      Ironisk

      Ot verkar oftast komma när inläggen är om de tråkiga C- influencerna Molly, hon i skiddräkt, Lovisa, en blond tjej med långt hår osv

        Men har man inget att säga om det så kan man väl vänta på ett mer intressant inlägg och hitta ett annat forum för det ot man vill diskutera för stunden.

          Jag skrev inte att ot är ok utan konstaterade när det brukar komma. Varken postar eller svarar annars på ot

        Eller hur! Jag tror att det främst är vi som är 25 + som läser och kommenterar här (känsla jag har fått) och vi tycker mest att Blondinbellas cirkus, CW osv är komisk. Hanna, Lojsan och de där kan jag inte ens urskilja på bild typ… och Samir, Viktor m. fl är lika irrelevanta för mig som att grannkärringen har svamp i underlivet.

    Jag har i flera år åkt till samma ställen i Thailand.
    Börjar i Ao nang och reser sen till Phi Phi och några ställen till. Tar några dagar på vardera ställen. Har några favorithotell jag återkommer till men prövar även några nya hotell varje år.
    Gillar att veta exakt hur stränderna är och hur mysigt det känns när personalen på restauranger känner igen mig.

    Jag har prövat andra ställen kring Phuket, Koh Lanta, Koh Lipe plus flera öar men dessa var inget för mig.

    Dock stör sig folk fruktansvärt på detta!
    Varje gång ifrågasätts det ”men hur kul kan det vara att åka till samma ställe flera gånger?!”
    ”Ao Nang och Phi Phi är två av Thailands tråkigaste ställen”
    ”Åk till (rekommenderar valfritt ställe) och börjar berätta att just det landet är bättre än Thailand”

    Ja må vara tråkig i andras ögon ?

    Jag förstår inte hur någon kan bry sig det minsta om var jag åker?
    Finns inget som gör mig så lycklig som att komma ”hem” till mitt Thailand.

      Jag åker till samma ö jag med och upptäcker ingenting nytt. Solar, badar, äter, sover och läser. Det är semester för mig ?

      Håller med haha! Jag älskar att åka till samma ställe om jag är ute efter sol, bad och avkoppling.

      Vad andra gör kunde jag inte bry mig mindre om. Mer än kul att höra såklart ?

    Fråga 1. Jag känner mig väldigt hemma i nordnorge, en dröm är en stuga där.

    Fråga 2. Imponerande höga klackar!

    Alltså nu är jag förvirrad. Vem köpte Isabellas hus? Jag fick för mig att det var Rustas och hennes gubbe, uppenbarligen minns jag fel. Hilfe någon? Vem köpte villan?

    Och hörrni, för att hjälpa till att lyfta det här kommentarsfältet så vill jag önska er alla en bra måndag och fin start på veckan.
    ????

      Jag vet inte riktigt vem som köpte ILs hus, men glad måndag på dig med!❤ Hoppas du har en fin vecka

    Gick in på Rustas blogg och en sak slog mig. Influencers verkar ha det mesta förutom strykjärn. Det är fula veck på precis allt! Sängkappan hon hängt upp, den rosa jackan
    osv. Titta in hos valfri influencer så är det banne mig veck på varenda plagg.
    Går dom runt så eller orkar dom inte bry sig när de bara slängt på nåt för content och sen tar av sig plagget direkt efter fotograferingen?

    Det känns så onödigt att en del hyr in fotografer men de orkar inte se till att plaggen är strukna och snygga.

    Så, nu har tanten grubblat klart.

      Alla har inte samma intresse för att stryka saker som du 😉 tycker det är skönt att se att de inte är HELT perfekta hela tiden – utan också kan slappna av lite med skrynkliga kläder och slängkappor.

      Och för mig känns det onödigt att lägga tid på att stryka saker.

        Samma! Det enda jag stryker är pärlplattor

          Får lite panik av skrynkliga kläder. Jag skäms om jag inte stryker men samtidigt tycker jag det är befriande att se folk ostrukna för man får ju se ut som man vill och det är bra ??

      Vill tipsa alla influencers om LG Styler ångskåp. Går säkert att få spons (likt Bella).
      Annars kostar ett sådant ”strykskåp” bara 20 000 kr vilket måste vara småpengar för den som får minst det för en reklambild på Instagram.

        Bra tips, jag ska investera ?

    Vi har varit i valet och kvalet i flera år om att köpa ngt utomlands. Vi har redan semesterboende i Sverige..
    Men jag känner mig alldeles för låst att behöva åka till samma plats år efter år… känslan av att man måste åka dit och använda det! Vi köper nog lagom till Pensionen!!

    1: Jag tar husbilen och åker dit jag vill. Ligga på samma ställe en längre tid är inget för mig.

    2: En kväll i sådana klackar räcker. Inget jag går i till vardags.

      Man måste lägga vikt på klackarna annars så ser man knäpp ut när man går ?

    Åka till samma ställe skulle gå utmärkt. Lite mysigt med ett home away from home sådär. Men äga ett semesterhus verkar mest bara skitmeckigt.

    Jag har aldrig haft så tunna klackar. Tänker att sånt inte är för mig.

    Vad är en alkoholmänniska?
    Elitspelare hela livet?
    Vilka länder har hon fått förfrågan av som gör att expansionen måste tidigareläggas?
    Och- vad blir nästa släpp?
    https://styleelin.com/2020/01/31/fredag-alkoholmanniskor-hungrig-ny-favoritfrisyr-omge-dig-med-bra-manniskor/
    Kan vi gissa? ?

      Kokainmänniskor brukar ofta se ned på alkoholmänniskor eftersom kokainmänniskor är mer drivna och får mer saker gjorda. Sen att koksmänniskorna gör saker helt samvetslöst och obetänkt är ju en annan sak..

      Ingen som nappade igår?

    Varför skriver du att han letar boende när hon tydligt skriver ”vi”?

      Kanske för att han troligen betalar merparten? Hon tjänar inte den sortens pengar över huvud taget. De är trots allt inte gifta heller.

        Ja det kan man ju givetvis spekulera hur mycket som helst i. Men den här bloggen har (tidigare i alla fall) varit en uttalad bevakningsblogg och inte en skvallerblogg. Att lägga in sina egna spekulationer blir ju så ganska missvisande. Det enda vi faktiskt vet är att hon skriver ”vi”.

        Jag och min sambo har då alltid letat tillsammans. Jag pluggade och hade noll pengar att köpa hus för, men min sambo fick lån själv på banken och ja det var han som köpte huset helt själv. Det var ändå vi som letade hus och flyttade in där tillsammans, alltså inte han som letade hus och att jag sen flyttade in hos honom det hade ju varit jättemärkligt efter flera års samboskap.

          Men då äger du väl hälften också? Annars är det hans, hur man än ser på det

            Ja det var ju han som ägde huset på papperet, men det var ändå vi tillsammans som letade hus och flyttade in tillsammans.

            Det var ju inte så att han en dag efter många års samboskap sa ”jag ska ut o leta hus nu, du kan få flytta in hos mig där om du vill”.

            Inte heller sa jag till vänner och bekanta att ”min sambo letar hus”. Camilla skriver ju i texten att det är Mollys pojkvän som letar boende. När det uppenbart är de två tillsammans som letar boende – oavsett vem som kommer betala.

        Det är ändå respektlöst att ändra från vi då det ändrar hela inlägget man bevakar

    Kan du inte bli lite bättre på att radera ot Camilla så kanske de lär sig att hålla sig till något av alla öppet spår?

    Jag vill tillbaka till Öland!! ❤️??

    Och på fråga två svarar jag Öland.

    Jag har ingenting emot att åka till samma ställe igen. Beroende på var det är så hinner jag inte upptäcka allt där på en resa ändå. Skulle inte vilja köpa ett boende däremot. Då skulle jag känna mig tvungen att åka dit så fort det blir semester. Då skulle jag ha svårt att lägga en semester på ett annat ställe när jag står och betalar boende där. Men det är bara så jag får för mig att jag skulle tänka.

    Gillar att komma tillbaka till samma plats flera gånger. Vi är Kretamänniskor och har ett urmysigt familjehotell när vi reser med barn och ett lite lyxigare vuxenhotell när vi reser på tu man hand. De två hotellen ligger intill varandra så vi äter på samma restaurang oavsett, det är härligt att ha stamställen!

    Har en lägenhet på Gran Canaria så dit åker jag varje gång jag har semester. Känner mig mer välkommen där än i Sverige. Men får mer betalt för att jobba i Sverige därför flyttar jag inte ner.

    Min föräldrar har hus i Frankrike och min mans föräldrar i Spanien. Så oehört skönt att allt finns på plats och mn har tillgång till tvättmaskin. Reser med handbagage trotts två små barn. Vi har våra rutiner där och kan slappna av direkt. På hotell eller nya ställen behöver man först hitta sin lunk och nu sparar vi in några extra dagar med avkoppling.

      Precis samma upplägg hos oss, och känner precis samma. Så skönt att veta vad som väntar också när vi reser med små barn ?

    Jag älskar att se nya platser, så boende utomlands är inget för mig. Kanske när man är pensionär. Älskar dock min familjs landställe här i Sverige, men dit kan man åka för en dag, en helg, en månad eller vad man känner för. Plus att det går att vara där året runt 🙂

    Passar hon verkligen i dom solglajjorna? Eller är det bara jag som inte tycker det. Självklart kan man ju ha vilka brillor man vill

      Nej det gör hon inte. Drar ner hela ansiktet.

        Jag tycker tvärtom att de är grymma på henne.

    Jag drömmer om att ha ett litet hus på Karphatos, vi är där varje sommar och vi fullständigt älskar det. När jag blir gammal vill jag bli en liten grekisk tant som kallar hem mannen från den lokala tavernan till kvällsmaten ❤️

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

    Verkar som hennes kille Ross Andrew Paquette inte är skriven i Sverige, eftersom han inte är skriven på adressen i Stockholm endast Molly.
    Info från https://mrkoll.se (Hon bor i en köpt lägenhet Den är 186 kvadratmeter och har 5 rum.
    Vi uppskattar att den är värd mellan 13.7 och 14.8 miljoner kr).

    Kul med mrkoll.se mycket rolig info, kollade lite på några personer och fick ett gott skratt om Oliver Ingrosso.
    Står att han bor ihop med en 64 år kvinna, hehe, tror kanske att han hyr av henne i andra hand.

      ?

      Ja han bor ju i ett privatägt hyreshus så det är väl knappast konstigt eller olagligt.

        12.27 Har absolut inte påstått att det är olagligt, bara att det var lite roligt, inget illa ment.
        Även om man bor i ett privatägt hyreshus, så kan ju informationen bli fel, om man sammankopplas med någon som man inte bor ihop med. Skulle var kul att veta varifrån mrkoll.se får informationen? Min vän kollade upp sig själv och det var helt fel uppgifter, står att hen bor ihop med sitt fd ex, som hen skilde sig från för sju år sedan.

    Jag tycker väldigt mycket om att känna ”home away from home”-känslan så jag kan lätt åka till samma ställe många gånger om jag blir förälskad i ett ställe eller stad. Mitt ”home away from home” är London??

    Funderade ett tag på att köpa ett hus i Marbella/Malaga men kom på att det ändå är bättre att hyra ett hus för 2-4 veckor när man känner för det och kunna variera sig och bo på olika platser, få omväxling och miljöombyte. Runt Medelhavet, Västindien, Florida, Califoninen, Singapore, Puket, osv. Mycket roligare än att bara vara på samma plats varje gång.

      Det ena utesluter inte det andra. Vi har hus i Marbella men rest/reser till alla de platser du nämner i din kommentar ändå. Har man råd och tid kan det vara en bra investering, speciellt om man även hyr ut bostaden när man själv inte är där, som vi gör.

        okej

          Kunde du inte hålla dig från att skriva en dryg kommentar?

          Varför ar det så svårt att respektera Camillas inlägg om tonen i kommentarsfältet?

    Tycker hon ser sjukt dryg och osympatisk ut i de där glasögonen och hennes ihopsnörpta min.

    Nu när jag har barn vill jag helst använda resande till att mitt barn får lära sig språk. Typ Frankrike varje sommar. Engelska kommer ju med popkultur och skolan. Fast Spanien och Italien är inte heller fel ?. Och Britanien är inte så tokigt ändå….Hmmmm…Kanske får tänka om ?.

    Vart hittade hon honom? Vart är han från?

      Verkar som att han har byggt upp ett företag som omsätter väldigt bra med pengar 🙂 Vet att det knappt hann gå 2-3 veckor efter att Molly och hennes dåvarande sambo gjort slut innan Ross började dyka upp i hennes sociala medier.

      1 timmas lång intervju med Ross

      https://youtu.be/0Fn8cV–lmc

    Själv skiljer jag på resa och semester. Resa då besöker jag gärna nya platser, semester vill jag ha avkoppling och åker gärna till samma ställe.

    Haha shit. Tänk om man hittade nån som blev kär i en och dessutom ville köpa ett hus med (till?) en… hade iofs varit glad om nån blev kär i en överhuvudtaget, kan skippa hus/lägenhet o hyra nåt
    Men aja ibland får man en kebab betalad efter ett ligg , så finns väl dom som har det värre ??? #4everalone #varhittarfolknån?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.