Att fastna eller inte fastna…


Även om Tyra hade behövt åka till akuten för att få ur sin hand ur lyktan så får man inte glömma att det finns de som har det betydligt värre.. 

Fråga: Ponera att det var NI som fastnat i någonting ni inte kommer loss från.
Hur länge hade ni kämpat och försökt komma loss på egen hand för att slippa förnedringen av att behöva ringa brandkåren och förklara att ni sitter fast i någonting så dumt som en barngunga?
Hur länge jag hade kämpat? ”Til the bitter end, darling…” 🙂

Här är en till person som tvingades söka hjälp efter att ha ”fastnat” lite…

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Undra om Tyra någonsin kommer komma ur sin fjortisperiod tänker jag, känns som att hon suttit fast där helt utan någon utveckling framåt senaste 10 åren.
  En lykta på handen är hennes minsta problem.

   Hon har 49,8K följare på insta så alla delar nog inte din åsikt, de allra flesta har faktiskt klantat till det någon gång livet.

    De väntar såklart på nästa sammanbrott, det eller 13 åringar som hoppas få se en häst. Hon är mentalt på en 13 årings nivå.

     Jag följer henne och förväntar mig absolut inte att hon ska komma vidare i livet. Tror snarare att hon typ fått en psykos och aldrig kommer vidare.

   Jag tycker det är härligt med folk som har leksinne kvar och inte bara är konkreta.

   Har man haft smärta och/eller mått dåligt under en längre tid så är det väl inte jättekonstigt om man kanske inte utvecklats så där jättemycket samtidigt?
   Förhoppningsvis är Tyras aktivitet på sociala medier ett tecken på att hon mår bättre och är på väg tillbaka. 🙂

    Jaha, ja det förklarar ju en hel del om fler i så fall…

     Boom?

     ?

    Nä men. Va! Hur va det nu med trevligare klimat? Detta va rätt fruktansvärt sagt.

     Vilken kommentar syftar du på?

      Både anonym 15.05 och C’s.

     Det var absolut inte min avsikt, jag menade det som en förklaring på kritiken att Tyra inte har ”utvecklats” de senaste åren som personen påstod.
     Att när man mår dåligt så blir det lätt att man står och stampar lite på samma ställe med mycket eftersom all energi och fokus går till att försöka bli bättre.

     Även om vissa kritiserar Tyras sätt att skriva på så tolkar jag hennes aktivitet som att hon mår lite bättre och är på väg tillbaka, och det unnar jag verkligen henne.

    Klockren analys. Hon har stannat i mognadsnivå för bra längesedan med saknar helt insikt om läget.

    Sant. Lever man med de problem T har och har haft utvecklas man inte på samma sätt som jämnåriga. Inte så konstigt. Hur skulle det gå till..? Hoppas att T kan erövra ett vettigt liv – det är vi alla värda ❤️

   Jag slickade på en frusen metalltrappa som liten. Tungan fastnade såklart. Värsta var att jag lekte ensam och ingen visste var jag befann mig så fick stå där ganska länge innan ljummet vatten kom…

    Jag har gjort exakt samma sak…du är inte ensam? Och det gör så himla ont för rent instinktivt försöker man ju komma loss och drar loss skinnet från tungan. Det behövdes ljummet vatten för att få mig fri också – men lyckligtvis behövde jag inte vänta lika länge som du. Stackars dig.
    (kändes dock som en evighet)

   https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

  Tänker mest på dessa tonåringar som sätter sig i en bebisgunga som fastnar och tar resurser från brandmän……

   Jag fastnade faktiskt i en bebisgunga när jag var typ 11. Efter en väldigt förnedrande timme ungefär så kom jag dock lös själv ?‍♀️

    HAHA det gjorde jag med! Förnedringens vagga ? fy. fan. vad. pinsamt.

     Samma här, ännu värre är att jag kissade på mig av skratt.

   De borde tvingas att betala kostnaden!

   Tycker dom ska bli fotade och med artikel uppvisade i tidningen.

  Jag orkar verkligen inte läsa hennes texter. Man får ju huvudvärk av hennes fjortis-språk.

  Minns inte att jag fastnat men vår som stoppade fingret i hålet på ett lock som hörde till en gravlykta. Kanten var vass och vi hade inget verktyg att klippa med. Var nära att åka till akuten men gjorde ett försök med en tråd (tack Google) och det funkade.

   Detta har jag också gjort.. var dock 23 år när det hände ?

    Hahaha älskar när man gör sånt där och är gammal och borde veta bättre än att stoppa in kroppsdelar i hål?

  Jag fastnade med huvudet i en klänning i provrummet på hm när jag gick i åttan. Fick ha hjälp av personalen ??

   Hahaha! Det har drabbat mig också, fast på Kappahl. Året var 1993 och jag gick i sjuan. Jag provade en väldigt tajt klänning i nåt frottétyg (hippt då). Hade missbedömt storleken och fastnade med nån empirsöm under bysten. Min kompis fick gå in i provhytten bredvid och ställa sig på pallen där och hänga sig över väggen in i min hytt. Sedan fick hon ta tag i axelbanden och rycka uppåt samtidigt som jag böjde benen i ”mottakt”.

   Vad pinsamt

  Ren idioti, inget att skratta åt. Självförvållat och hon skriver som en fjortis.

  Jag har fastnat på en badflotte som 12-åring, simmade ut med ett gäng kompisar i mitten på maj och när vi väl kom ut till flotten så var där fullt av stenar/tång i vattnet som jag är livrädd för – så jag vägrade helt enkelt simma tillbaka när mina vänner gjorde det, kuckilurade där ute i några timmar innan mina vänner ringde brandkåren som hämtade mig med båt och som körde mig hem för att berätta för mina föräldrar vad som hänt. Brandkåren möttes av en stressad pappa eftersom mamma låg på BB och skulle föda.. ?

   Fantastisk timing! 😀 blir också nyfiken på vad brandkåren sa när de plockade upp dig

    Brandkåren sa inte så mycket om det, de gav mig beröm för jag stått fast vid mina principer eftersom jag kanske hade fått panik och drunknat på vägen in om jag simmat, sen var dom mest bekymrade över om jag doppat huvudet och blivit nedkyld så där stod en ambulans i hamnen (hade ej doppat mig).. Min mamma trodde inte en sekund på min pappa när han berättade det, tji fick hon dagen efter när jag var på framsidan av lokaltidningen ?

  Jag fastande med min arm i en tågdörr för några år sedan. Försökte gå av tåget och då gick dörren igen och min arm blev i kläm. Var dessutom ensam i vagnen så fick stå så med armen utanför tåget till nästa station. Fick ringa mina pappa som väntat på mig på stationen att åka till nästa för att jag satt fast. Grät faktiskt en skvätt också för att jag tyckte så synd om mig själv. Jaja.

   Vad jobbigt

   Grät en skvätt för jag garvade så mycket, hahah.

   förlåt hoppas det gick bra ❤️

   Men livsfarligt!

   åh, jag hade också gråtit! Låter läskigt. Tur att det gick bra 🙂

  När jag var barn testade jag att sätta benet mellan spjälorna i trappräcket. Jag kom inte loss… Jag fick vänta på att pappa kom hem. Mitt syskon tyckte att det var så roligt! ?

   Vad tokigt

  Shit paniken! De på akuten fick sig nog ett gott skratt ?

  Men det borde ju gått att lirka sig ur fast det kanske var vassa kanter?
  Skillnad om man fastnar med fingret i ett hål och det sväller.

   Hon kom ju loss..?

    Aha ja det såg jag nu! ?

  Jag tycker folk kan dela med sig mer av tönterier och klantigheter istället för att vara så pretto hela tiden.
  Sprättopretto! Pretensiöst inlägg med sprättben. ??

  Som barn lade jag tungan på fönsterkarmen av plåt, mitt i vintern, gissa om jag satt fast. Hon jag skulle hälsa på kom ut med varmt vatten, blödde som en gris, gjorde aldrig om det.

   Hahaha samma här! Skrev samtidigt! ??

   Ajajajaj så jäkla ont det gjorde! Det är nog därför jag kommer ihåg det så väl ?

  När jag var liten, vintertid och gick ut före mamma och väntade på farstukvisten så hände det flera gånger att jag fastnade med tungan när jag slickade på metallräcket ? stod och skrek med tungan fastfrusen tills mamma kom med varmt/ljummet vatten och hällde på så att jag lossnade. Minns det som igår… ?

   Flera gånger också ??

   ??

   Jag slickade på en stolpe vid busshållplatsen när jag var tre(typ) och vi hade inget varmt vatten eller så med oss, så min mamma fick spotta på min tunga för att få loss mig ???
   Nu minns ju inte jag detta, men min kära mor berättar gärna om detta varje vinter.

    Hahaha

   När jag var liten hade calippoglassarna lock av någon slags aluminium. Slickade på locket när jag och pappa stod i kön för att betala (var typ 5) och fastnade ?

  Vad det gäller Tyras bild ser det ju ut som om hon har hur mycket plats som helst för handen och inte sitter det minsta fast. Skapar content av något som inte hänt.

   Men ”jag är ju såå gaaalen och det händer mig såå mycket tokigheter och saker som inte händer andra och ingen skulle tro på om ni hörde om” Ehh, nä just det, det är ingen som tror på dina barnsligheter du hittar på.

   Att skryta om hur korkad och barnslig hon är som gör såna idiotiska saker gör det ju ännu värre, oavsett om hon hittar på eller ej.

   Hennes handflata kanske är jättestor? Det ser man ju inte

  Jag minns när jag satt på en av universitetets toaletter utan att ha låst dörren och en kille öppnade dörren. Ooppsss

   Hänt mig fast tvärtom, öppnade dörren och där satt en medelålders affärssnubbe ”mid-wipe” så att säga.

   Checkade in på Hilton i Köpenhamn. Åker upp och öppnar dörren till rummet… Rakt fram inne i rummet vid skrivbordet sitter en kille med datorn på och k*ken i hand och kollar porr!!
   Först blev jag chockad, lite, men när jag fått ett nytt rum skrattade jag så jag höll på att kissa på mej.

    Ew. Tur att du fick ett nytt rum. Vad sa de i receptionen när du kom med det klagomålet? Och nu slogs jag av en tanke till… inte brukar väl städarna rengöra stolarna och skrivborden efter varje gäst? Dubbel-ew!

     Har haft praktik på Scandic och nej, man rengör inte stolarna men skrivborden torkas 🙂

  Skulle ringa anhöriga för att komma med lämpliga verktyg och kapa loss en. Man kan väl inte vara så hjälplös att man behöver ringa räddningstjänsten för sånt där trams.

  Old but gold! Var ca 13-14 år, ensam hemma och uttråkad. Skulle testa om jag kunde få benet bakom nacken. Sittandes på sängen började jag stretcha å grejja. Efter stort möda och besvär, svordomar och svett fick jag faktiskt benet bakom nacken. Men att få lös den var OMÖJLIGT!! Inte ens en telefon i närheten. (Hemtelefon, hade ingen mobil). Var helt slut i kroppen.. Började vagga i sängen och föll ner med ett brak. Vaknade av att räddningspersonal pratade med mig. Grannen under trodde nån av mina föräldrar fått ett slaganfall och ringt 112. Iaf, jag fick muskelavslappnande och dom kunde lirka loss benet… Skämdes som en hund! Men evigt tacksam till granntanten!

  Strax innan jul (alltså typ 3 månader sedan) shoppade jag och en vän. Drar upp blixtlåset i jackan och fastnar i halsbandet. Vi försöker båda lirka lös men den sitter stenhårt!! Ur & Penn fanns i samma galleria så vi gick dit. Typiskt var det en 18åring (hon såg väldigt ung ut, 16 kanske??) i kassan som konstant fnissade när hon lirkade lös mig med sina minimala verktyg, typ tänger och nå fett.. Skämdes nå kopiöst… Okej om jag hade varit typ 7, men nu var jag 30+ och så lång så expediten fick stå på en pall för att kunna hjälpa mig. Men jag klarade både jackans blixtlås och halsbandets kedja är lite skev, men hel.

   Det här var helt hysteriskt roligt. Tack!!

   Hahah!! förlåt, men det här var för kul 😀 Tur att du inte var 30+ under den första incidenten iaf!

  Haha va? Har aldrig fastnat i något?

  I alla fall, med tanke på vad man får se inom sjukvården så är inte en lampa på handen något märkvärdigt… Har en vän som är ssk och sett följande: patient som stoppat en liten keramikkruka i gumpen. Patient som stoppat en schampoflaska i gumpen, han fick ut själva flaskan men inte korken. Patient som försökt onanera med dammsugaren och skadat sin penis. Där snackar vi pinsamt.

   Haha känner också till typ ett sånt fall. Snubben i fråga fastnade med snoppen i röret på dammsugaren? det blev till att åka till akuten.

   Men vad är det med folk som behöver trycka upp helt orimliga grejer i daimkrysset?

    Skrattade högt åt ”orimliga” och ”dajmkrysset” i samma mening ?

    Klassikern är att de halkat i duschen…

    Hört en historia om en man som hade brämhults juiceflaska, modell den stora, i rumpan….

    Ja man undrar? Vet de inte att man kan få hem buttplugs och andra SÄKRA verktyg för sådant med diskret paket via post idag? Man behöver inte ta till krukor och flaskor och gud vet vad… Suck.

  Jag skulle precis säga att jag nog inte fastnat någonstans. Då kom jag på att jag faktiskt fastnat mellan käkarna på en igelkott… Vi matade den på gården och jag fick för mig att jag skulle gå ut och klappa den ?‍♀️ sen hängde den där i tummen och vägrade lossna…

  Var dock ganska så liten… Men ändå… ?

  När jag var lite bodde vi i en lägenhet som hade två våningar och trappan gick rakt fram för att sen svänga 90 grader. I hörnet så fanns det ett litet ”hål” mellan ledstängerna. Där i hörnet körde jag upp huvudet, vilket resulterade i att ledstängerna hamnade en på varje sida på min hals. Jag kom inte bort… Mamma var tvungen att ringa hem pappa från jobbet så att han fick komma och skruva bort ena ledstången! ??? Så normal!

  En gång åt vi en väldigt god soppa hemma, den var så god att jag stack ner huvet i skålen för att slicka i mig det sista. Men sen fick jag inte ut huvet, inte ens pappa kunde dra ut mig så vi fick åka till doktorn. Men när vi kommit in till doktorn och jag skulle hälsa på honom lyckades jag av misstag slå sönder skålen själv! Behövde inte ens betala för besöket. ?

   I Mariannelund, va? Då kan ju säga att ni sparade två kronor!

  Alltså, jag kan verkligen relatera. Trots att jag är i högst mogen ålder fastnar jag fortfarande i saker ?

  Min värsta var rätt nyligen när jag fastnade halvvägs in i en sportBH. Mina armar hölls stadigt ihop av resåren och jag kunde inte se rakt fram pga tyg. Fredagskväll och ingen annan var hemma. När jag inte lyckades få av mig den tänkte jag att jag skulle dra ner den för att klippa bort den. Den satt där den skulle och var inte riktigt i skick för att gå till nån granne för att få hjälp…. Tog mig ca en timme att få av den och hade på riktigt träningsvärk i märkliga muskler efteråt. Nu har jag köpt en större storlek och den sitter också bra ??

   Hänt mig också, hade precis kommit hem från gymmet och skulle duscha men BHn satt fast. Jag lyckades till slut få upp den över brösten, men där fastnade den som en rulle. Fick panik och började bli trött, så jag klippte av den framtill!

  Fastnade i säkerhetsbältet en gång ? Stressad och skulle hoppa ur lastbilen, glömde att knäppa loss bältet. Så ja, där hänger jag utanför hytten med gapskrattande kunder på backen. Fick kräva tillbaka in i hytten och knäppa loss, var helt klart en rolig syn för kunderna på backen.

  Var 4 tror jag. Var med min mormor till kyrkogården. Under tiden hon tog ut min bror ur bilen stoppade jag in huvudet mellan stängerna i järngrinden och fastnade.
  Hon ryckte och drog men satt helt fast. Tillslut kom någon bekant till henne som fick åka hem och hämta margarin och då kom jag loss.
  Detta var ca 30 år sen så fanns ju inte direkt mobil.

  En annan gång hade vi haft rast på skolan, gick i 2an och jag satt i ett träd när det ringde och vi skulle springa in, bara det att jag fastnade med öglan i mina jeans på en gren och blev hängandes där som Ida (i Lönneberga) i flaggstången och kom inte loss, hur mycket jag än viftade och sprattlade.
  Efter en evighet kom en lärare och lyfte ner mig när dom hade kommit på att jag inte var där inne..

  Good times…..

  Vad jag njöt av att läsa dessa kommentarer! Vilken mysig feeling det blev att kunna sitta och småskocka och äta godis. Tack alla som lämnat bidrag! Nu kommer jag somna varm i kroppen 🙂

  Haha en vän till mig testade en annan väns förlovningsring så fastnade den ?? inget funkade, olja, tvål och fingret svullnade upp och blev blått så de åkte till sjukhuset där de tog bort den med en tång. ?? Tjejen med förlovningsringen lärde sig något

  Någon som har en länk till originalinlägget på instagram? Vore skoj att se om hon fick några roliga svar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *