Svensk kvinna död efter skönhetsingrepp i Turkiet

Jag undrar om en enda av alla de influencers som gjort reklam för eller delat ut rabattkoder till någon av dessa kliniker i Turkiet ens reflekterat över att det finns risker med att lägga sig under kniven?
Jag vet inte hur många sponsrade inlägg för olika plastikkirurgiska ingrepp och kliniker jag läst sedan jag startade den här bloggen, men det är många.
Vad jag däremot vet, är den exakta siffran på hur många av dessa inlägg som innehållit någon typ av information gällande faror och risker med de marknadsförda ingreppen – NOLL.

NOLL!!
Inte EN enda av alla dessa influencers som fått sina operationer gratis eller subventionerade mot att de försöker få sina följare att göra samma sak har nämnt att det finns risker med att sövas och opereras.
Frågan är väl om de ens själva fattat det?
Genom att dela ut rabattkoder till följarna så trivialisera de riskerna med ingreppet och får det att låta lika riskfritt som en hårklippning.
En rabattkod ska ALDRIG vara det avgörande i huruvida en person väljer att plastikoperera sig eller inte.

Det är fruktansvärt att den här kvinnan avled i sviterna av sin operation och jag lider med hennes anhöriga.
Det här inlägget ska inte på något vis handla om henne och jag kommer radera alla negativa kommentarer om det skrivs några.
Hennes öde kastar ljus på en mycket större problematik som jag skrivit om och varnat för sedan jag startade den här sidan och det är där diskussionen ska föras.

Men att någon skulle behöva sätta livet till för att den här problematiken eventuellt ska börjas tas på allvar är fruktansvärt?
FY FAN!

Jag vet inte om jag får publicera namnet på kliniken och inväntar svar från min chefredaktör. Därav den svarta rutan.

196 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nån som vet namnet på kliniken?

      Fast om inte Camilla vet om hon får publicera namnet på kliniken i sitt inlägg så gäller ju samma sak bland kommentarerna ?‍♀️

      Det namnet som är överstruket i inlägget är namnet på det företag som förmedlar dessa resor tror jag, inte namnet på själva kliniken där ingreppet utfördes.

        Det känns som att företaget som förmedlar resorna är lika skyldiga…

          De bryr sig inte. Är oftast unga tjejer som själva fixat rumpan och som gör en deal med kirurg, hotell och transport och får en summa per patient. De hjälper även till med såromläggning och liknande utan att de har utbildning alls och är patientens all kontakt, alltså alla frågor patienten har ställs till personer utan någon som helst medicinsk kunskap.

            Så sjukt

          Absolut, det säger jag inte emot.

      Finns en tråd på flashback

        Tack

        Kan du länka till tråden? Hittar inte

      Ja kliniken heter skonhet_by_esra på Instagram

        Va? Det var väl där Pixiefox dog på operationsbordet och sen återupplivades??

          Usch det är så himla sorgligt. Alla op innehåller risker, men just såna här ingrepp känns såååå onödigt.
          Jag dessutom tycker det ser groteskt ut med BBL. Men det är som att människorna blir fartblinda när de ändrar om hela sitt utseende. Det är aldrig snyggt tycker jag, varken med läppar, fransar, bröst eller annat. Det är ju bara sorgligt. Är glad att jag inte har ngn längtan till sådant, men sedan är jag 47 också 😉
          Jag gick däremot en utbildning för några år sedan. Där hade vi en tös som hade löshår, fyllda läppar och fixade bröst. Jag talade om för henne att hon var så sjukt vacker utan allt det där och nästa gång jag träffade henne hade hon tagit bort allt 🙂 å hon var så vacker som jag trodde under allt fejk. Brösten var ju kvar såklart..men det andra var puts väck.

            Naaaw bara för att du talade om för henne att DU inte tyckte om det så tog hon såklart bort allt sitt löshår och gick och sprutade in fillers-upplösare i läpparna! Vilket inflytande!

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Bedrövligt

    Så tragiskt och så hemskt! Finner inga ord. Må hon vila i frid ❤️
    (Tänker på alla unga tjejer som tror att det är såhär det måste vara, att bara operationer kan göra en lycklig…) så jävla sned den här världen har blivit. På alla plan.

      Ja detta är sorgligt och så onödigt med dessa ingrepp. Man duger som man är. Samhället måste mer prata om att insidan är viktigare. Vad händer egentligen?

    Influensers borde komma med en stor varningslapp i pannan, för allt skräp de säljer… ibland med livet som insats.
    Undra om paow e nöjd med sin näsa….

    Och jag hoppas verkligen att denna kvinna ej hade barn, så de blir utan en mamma 🙁

      Hon hade flera barn som nu är moderslösa ?

        12 st enligt fb ?

          12?!

          Nej, hon hade inte 12 barn.

    De säger ju att BBL är det ingrepp med störst risk för dödlig utgång, med ett flertal dödsfall i USA senaste åren. Så inte så förvånad att läsa den här nyheten tyvärr.

      Vad är bbl?

        Vad är google?

          Ett enkelt svar på en förkortning är väl inte jobbigt?

            En enkel googling på en förkortning är väl inte jobbigt?

              Hade du varit tyst om någon frågat vid kaffebordet på jobbet? Eller sagt:googla?

                Men nu är ni inte vid kaffebordet ?

          Mår du bra ?

        brazilian butt lift

      Alltså rövar är så överskattade, vill man verkligen ha implantat där? Tänk om man ramlar omkull och landar på aschlet.. hur ska man kunna göra squats?

        Ja det är en helt sjuk epedemi nu verkar det som.. Alla vill ha en kardashian räv och jag fattar ingenting, du kan ju inte träna upp brösten så dom blir större.. Men i rumpan har vi två stora muskler som du lätt kan träna upp och få en skitsnygg rumpa.. Varför inte bara göra det istället.

          ?

          Antagligen för att det finns en gräns för hur mycket rumpan kan tränas upp utan att man får fett på andra oönskade ställen. Muskler behöver ju mat för att bli större och det leder oftast till mer fett på magen och andra ställen där kvinnor oftast inte vill ha fett.

          För att det är svårt att träna rumpan utan att också få stora lår vilket dessa tjejer inte eftersträvar

            Exakt

        BBL är inga implantat. Man kan göra supercharged BBL där ett implantat placeras inuti muskeln och man täcker över med fett för att få ett naturligt resultat. Det här gör många som helt enkelt inte har tillräckligt med fett. Det vanligaste är dock att man tar fett från oönskade ställen som mage, rygg, kärlekshandtag, lår och sprutar in där bak, då får man även till en timglas-shape. Det är det vanligaste och de de flesta kändisar gjort, Kim k och typ all på IG, även det Gynning gjort.

          Och med tillräckligt med fett menar jag typ anorektisk. Även smala människor har fett som kan användas väl.

      Exakt! Och därför har seriösa kliniker i Sverige slutat göra det vilket är SÅ bra men såklart också problematiskt för då söker sig fler utomlands

    Finns även en klinik i Stockholm som utför rumpfillers av en ”injektionsspecialist”, alltså ingen sjuksköterska (som ändå inte skulle få genomföra ingrepp i rumpregionen då det är dödsfarligt och bara får göras av läkare. Det är bara en tidsfråga innan någon mister livet. IM CLINIQ ESTHETIC, varning.

      Har också sett det och mailat och frågat om det är en kirurg som utför just det ingreppet men de har ignorerat mitt mail helt. Verkar bara vara en person som jobbar där. Detta bör anmälas.

        Det bör föras vidare så att kanske Uppdrag granskning kan ta tag i det.

      Förstår inte alls att folk som inte är läkare eller ssk utför dessa behandlingar. Det är livsfarligt om man kommer åt fel nerv, exempelvis i näsan. Det finns hög risk att man blir blind. Hur många av dessa bryr sig om det? Exempelvis Hoda eller Beauty byM&L

        Sant, allt handlar väl bara om pengar för de!

        Finns det ens någon utbildad på Beauty byM&L??

        Det är väl mohammed som gör fillers, han har inte någon vårdutbildning ?

    På tal om rövar, ingen som vet vad Sindy har för sig nuförtiden?

      Undrar också!

      Ja hon opererade ju allt på sin stackars kropp/nuna, noll konsekvenstänk och så kolossala felprioriteringar att det var riktigt läskigt!!

      Hon lägger upp videos på sig själv på snapchat när hon mimar med i diverse stentuffa hiphop låtar.
      Dock i förrgår la hon upp en video då hon låg på en sjukhusbår med filt över sig o såg ynklig ut. Idag var det tillbaka till selfies.

      Hon lägger upp videosnuttar på snapchat då och då där hon putar med läpparna och blinkar mot kameran. Annars vet jag inte vad hon har för sig.

    vad betyder bbl?

      Brasilian butt lift

      Brazilian butt lift

      ”google är din vän”
      Eller läs lite högre upp så har du svaret…

        Zzzzzzzzz

    Tack för ditt inlägg. Jag har läst att i USA är BBL en av de dödligaste ingreppen, man räknar med att 2% dör av ingreppet.

    Dessutom är många resultat ytterst tveksamma. De försöker dälja något man inte behöver och som dessutom kan vara skadligt eller dödligt?

    Och alla influensers som opererar sig och dessutom använder instagram-filter efteråt. Sök på instagram reality, och sluta luras av internet!

      Herregud, 2% är ju väldigt mycket. Såg någon dokumentär om rumpinjektioner i USA. Det var kvinnor som lät spruta in oljebaserat fett i sina skinkor. Detta är så klart livsfarligt och om man överlever kan ens rumpa ruttna och bli helt vanställd. Så om de fallen är inräknat i den statistiken är jag inte förvånad…

      2% är jättemycket. 2 av 100 alltså sätter livet till för sin rumpas utseende. Vem bryr sig om någon inte har en snygg rumpa?

        Och vad är egentligen en snygg rumpa?!

    Faktum är ju att alla operationer är riskfyllda, därför förstår jag inte att man lägger sig på op-bordet i ’onödan’
    Därav noggrann kontroll av narkosläkare inför en operation. Tveksamt om en narkosläkare gör en bedömning på en skönhetsklinik i Turkiet.

      Det stämmer att operationer är förenade med risk, men fetttransplantation är extra farligt eftersom att man kan injicera fett i en blodådra.

      Kanye Wests mamma dog väl av fettsugning? Hon var läkare till yrket. Hon om någon borse väl känna till riskerna och kunna bedöma en läkares skicklighet? Eller vilka individuella risker som fanns för henne?

      Det är en miljard-industri som försöker locka unga, osäkra, felinformerade människor som luras av influensers bland annat. De tror att det är något som alla gör. Jag har nyss lärt mig att runt alla bröstimplantat skapar kroppen en kapsel, och bröstimplantaten läcker ut i kapseln, och ibland ut i kroppen. Många kvinnor blir sjuka av sina implantat.

      Även oerhört duktiga plastikkirurger och narkosläkare förlorar patienter, för ingreppen som bbl är farliga och riskfyllda!

        1: hon var lärare inte läkare
        2: hon gjorde operation, dessutom flera samtidigt som flera läkare hade sagt nej till pga hjärtfel. Hon shoppade efter läkare till en sade ja. Hon ville göra en ”extreme makeover”, därför är ingen dömd för det som hände henne trots kanyls ekonomiska muskler.

        Såklart ska vården ansvara för döden, men det finns alltid patienter som går alldeles för långt för att få ett visst resultat.

          Utgår från att Kim K gjort plastikop. Nu har hennes hennes barns farmor satt livet till för att för att hon skulle duga. Det är sjukt.

        Nu såg jag i ett annat svar att hon inte var läkare utan lärare, men om man nu skulle gå på din linje att hon som läkare ”om någon borde känna till riskerna” så borde hon väl också veta lite om näringslära och inte bli så överviktig att en fettsugning skulle behövas?

          ?

          Att en fettsugning skulle ”behövas” låter otroligt larvigt. Kan köpa att viktnedgång kan behövas men en fettsugning? Behövs det någonsin?

            kanske skulle skrivit ”behövas” för att förtydliga min kommentar..

      Dödligheten för bröstoperationer är minimal typ 1:230 000 medan den är mycket hög för BBL 1:3000 i och med hur lätt det är att komma åt blodkärlen i de stora rumpmusklerna med kanylen vid insprutning av fettet

        Det kan gå väldigt illa utan att en dör. Att sövas är alltid en risk

        https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sa-lever-christina-efter-katastrofala-operationen

          Fruktansvärt. Jag har sövts två gånger för att det var nödvändigt, och skulle aldrig utsätta mig för det om det inte vad medicinskt motiverat. Operationer ÄR en big deal.

    Nån som vet om Nellie har bett om ursäkt eller sagt nåt mer kring A? Helt sjukt ifall hon bara låtsas som ingenting nu

      Inget vi bryr oss om längre. Vi har gått vidare.

        På riktigt?! Du behöver inte svara Elsa om ämnet inte behagar dig. Hon frågade för att hon undrade och jag hoppas någon visar mer hyfs än vad du gör och ger henne ett bra svar.

        Hahaha vad skönt att nån har gott vidare, fortfarande intressant för andra och något jag inte tycker man borde släppa så lätt;) har en trevlig lillördag?

      Nellie ignorerar eller raderar alla frågor ang A, hon har inte bett om ursäkt och försöket få folk att fokusera på allt annat och glömma hennes misstag…

      Fråga A?

    Enligt Flashback är det en 12-barnsmamma som har gått bort. Ingen aning om det är sant, så oerhört tragiskt i så fall. ???

      Varför skulle en 12 barnsmamma bry sig om hur röven ser ut? Eller jaha.. ja jo.. har man så många barn så saknas kanske något i livet..

        12???? Stämmer det?

        Vilken otroligt smaklös kommentar 18:34.

      Blir så ledsen när jag inser att det finns folk som är så fåfänga att de är villiga att riskera sitt liv trots att det till och med finns barn med i bilden ?

      Ja det stämmer. De senaste barnen, ett tvillingpar föddes för 3 månader sedan.
      Så himla tragiskt ?

        Nej det stämmer inte. Skriv inte en massa skit om du inte har fakta.

    Så sorgligt! Rest in peace!

      Varför skriver du inte ”vila i frid”? Så konstigt att just den meningen ska skrivas på engelska. Det blir nästan bara löjligt

        Ja hen ville väl skriva så? Onödig sak att anmärka på.

        Du bestämmer inte över mig. Det ska du ha väldigt klart för dig.

    Gå gärna in och titta på instakontot comfortzone_botched. ?

      Svensk tjej och andra som fått sin kroppar förstörda pga plastikkirurgi.

      Omg!!!!

      Herregud, så hemskt!

      Helvete ???

      Fyfan låt mig spy. Och dessa jävla hjärndöda influensers marknadsför plastikkirurgi. Fan vad de borde skämmas!

      Herreguuuud! Kommer typ drömma mardrömmar inatt. Hoppas så att de som postats där nu mår bra och att infektioner inte spritt sig osv!

      Det var det värsta jag sett. Detta borde Camilla länka till så det sprids!

      Jag brukar inte äcklas av sånt men det här, fy fan ??

      Åh herregud.. ångrar jag kollade. Jag ska i Mars förminska mina bröst, via regionen ofc. Förstår ju att det är lite annat men ändå, allt kan hända 😮

    Halvt OT men var tycker ni gränsen för vad som är acceptabla skönhetsingrepp går? Tandblekning? Fillers? Implantat?

      Jag tycker man får göra precis vad man vill. Rumpa bröst, whatever. ?

        Tycker du verkligen det om man är mamma till flera barn och har ansvar för dom?? ?

          Nej, det gör jag inte. Inte när barn är inblandade. Då kan man tänka över hur farligt något är.

          Nej, mammor borde bli svartlistade så snart de fött sitt första barn..! Ehh, Wtf? Gissningsvis finns det väl ytterligare en person närvarande vid själva tillverkningen..? Ska alla föräldrar kanske svartlistas, så slipper man känna att det är diskriminerande för någon..?

      Jag anser att allt som innebär en risk för allvarliga komplikationer och följdsjukdomar är ren och skär idioti!

        Du kan få en allvarlig allergisk reaktion av att använda mascara eller färga håret om du har otur.

          Din poäng är? ?

            Att det mesta vi gör kan innebära ”en risk för allvarliga komplikationer”. Jag menade verkligen inte mer än så.

              Aah. Jag fattar det. Så trött bara på folk som väljer att tolka texter som fan tolkar bibeln. Det ser man mycket av här på BB.

          Och hur många dokumenterade fall av död pga hårfärgning eller maskaraanvändning finns det? Det går inte att jämföra smink med en operation. Ett operativt ingrepp är ALLTID en risk för ens hälsa.

            Att det skulle innebära döden stod aldrig. Självklart förstår jag skillnaden. Men nu var det ”allvarliga komplikationer” och det är ju fritt att tolka.

              Nej, att klia i ögonen är inte en allvarlig komplikation när vi diskuterar att kvinnor dör efter att ha gjort en brazilian butt lift. 2% dödlighet vid en icke medicinsk nödvändig operation är otroligt mycket. Det är 2 av 100.

                Klia i ögonen? Vem sa något om det?

            Att överhuvudtaget operera sig på dessa lågpriskliniker i Turkiet är en jättestor risk. Det slarvas med hygienen, omgivningen är inte steril, de lägger bröstimplantat i rumpan, gör flera stora ingrepp samtidigt osv. Många får allvarliga infektioner med MRSA, klinikerna tar inget ansvar alls, vare sig för komplikationer eller misslyckade resultat. Om ni absolut vill operera er så gör det på en seriös klinik här i Sverige.

              Är detta något du vet eller något du tror?

                Intygar ovan. Klinikerna struntar i, patienterna kommer hem med nekros, infektioner, mrsa och likande. Hemskt.

              Generellt så är det inte min uppfattning. Har bott i Turkiet.
              Läkarna är ofta mer rutinerade och vana vid svåra akuta tillstånd, alla läkare har obligatorisk tjänstgöring i svåra krigsdrabbade områden. Det finns en särskild försäkring som inte finns i Sverige på åtminstone en av klinikerna som promotats, det är verkligen inga klåpare utan det är seriöst och varesig hygien eller material är något som brister, de ser stor prestige i sitt val av yrke och är seriösa.
              Det är vad jag sett med egna ögon. Men du kanske också har varit på plats och sett det du beskriver?

              Tycker absolut inte man ska känna ett behov av att operera sig och försvarar verkligen inte reklamen som görs.

              Jag råkar bara haft insyn i iaf en omtalad klinik, inte just denna men också varit tvungen att söka läkarvård i Turkiet på vanligt sjukhus och känner mig faktiskt tryggare där än i Sveriges sjukvård. Därför reagerade jag på vad du skrev, drt är en annan kultur , ett annat system och de ser mycket seriöst på vård och plastikkirurgi är inget ovanligt där.

                Min älskade fru åkte till Turkiet för att göra en fettsugning. År 2017. Hon var frisk när hon kom till kliniken. Dr fettsög henne till döds. Hon blev bara 52 år ung. Mitt liv rasade samman.mycket död i Turkiet. Svenska ud borde undersöka slakthusen .fy fan

          Och hur stor är den risken jmf med att göra bbl i Turkiet?! Hört om många som dött pga maskara, något som de flesta kvinnor använder flera gånger i veckan? Inte? Din jämförelse är helt åt skogen, sluta bagatellisera riskerna med skönhetsoperationer.

            Jag har inte bagatelliserat. Det var en kommentar på yennefers definition av hennes gräns för vad som är okej och inte.

          Det finns ju grader i helvetet också

          Ingen har någonsin dött av mascara. Men massa människor dör varje dag till följd av narkos.

      Det handlar inte om att man inte får göra ingrepp. Det är mer romantiseringen och normaliseringen av ingrepp som folk reagerar på. Gör vad du vill liksom, men sitt inte på din stora plattform och försök kränga på andra din osäkerhet.

        Fast de flesta internationella influencers Har gjort det men säger ingenting vilket är ännu värre, blir ännu mer press på unga när det tror sånt är naturligt.

          Ja jag håller helt med dig i den saken. Dock svår det det där då det blir osunt åt båda hållen. Om en influencer är öppen med sina ingrepp så genererar det i att fler också gör ingrepp. Det blir skit hur man än gör… men jag håller verkligen med om att man inte ska försöka få sitt utssende att framstå naturligt när det egentligen ligger en massa ingrepp och operationer bakom. Lite som när man lägger upp en #nomakeup bild men har spraytan, lösfransar, tatuerade ögonbryn och löshår…

      Känns som att en rimlig gräns går när man börjar skära i kroppen eller spruta in grejer. Menar att dessa ingrepp inte likställs med att sminka sig eller färga håret. Sjuka värld.

    Usch så fruktansvärt! Jag undrar vart det ska sluta, jag är så innerligt trött på alla ”influencers” med sina fluffiga och svullna ansikten pga diverse fillers o botox. Vissa kan ju liksom inte ens titta ordentligt utan har ögonen halvslutna hela tiden och sen ”lite” Lösögonfransar på det. Såg en micro-influencer på Instagram idag som knappt kunde öppna ögonen det är så horribelt.

    Vem är kvinnan?

      Varför är det viktigt att veta tycker du?

    Pixxee Foxx höll dog ju under operation men dom fick liv inventera. Men hon har ganska rejäla sviter efter det.

      Också i Turkiet

      Har hon berättat vad som hände? Som jag minns sa hon att dog och sen behövde tid för att komma tillbaka? Finns hon ens på sociala medier numera?

        Hon har skrivit ett inlägg för längesedan på sin insta. Tror det är ganska illa med henne. Hjärnskada bland annat

    Det här är ett viktigt inlägg. Men varför tar inte dom sk feministerna upp det här ämnet! Det är för övrigt flera kvinnor som har avlidit på detta sätt och det är fruktansvärt. Går utmärkt att lägga upp namnet på kliniken, det är inte något brott.

      Lady dahmer har uppmärksammat detta bl.a på insta.

      Va? Det gör dom väl hela tiden? Tycker det inte det har du nog massuppfittat feminismen.

      Vi, framförallt jag, pratar väl för fan om det hela tiden? Lyssna på mitt senaste poddavsnitt som handlar om just skönhetsideal som sabbar och fördummar.

      Det pratas om jämt och överallt gubbe lilla, så kom inte här och lägg skuld på feminister.

    Som mamma till två små tjejer: hur ser man egentligen till så att de INTE känner att de behöver sånt här? Jag tänker att om typ 10-15 år, när det kan bli aktuellt för dem, så kan ju samtiden vara ännu sjukare än idag ?

      Svårt,sannerligen inte enkelt men arbeta ALLT vad du orkar på deras självkänsla.

      Och gör ingen operation på dig själv, svårt att övertyga dem om att de suger som de är, om du inte lyckades övertyga dig själv först. /mamma till tre tjejer.

      Jag har barn i liknande ålder. För min kompis som skiljde sig och hade stora problem med vikten visade jag curvy shrine på youtube.

      Jag kommer förklara för mina barn att alla killar inte gillar ”bimbofication” och killar som gillar sånt är ofta psykopater. Jag har pratat mycket med mina barn om att det finns de som vill trycka ned en och bestämma över en och att då ska man bara gå därifrån. Livet ska vara roligt!

        Kvinnor anpassar inte sina utseenden enbart utifrån vad män gillar och inte? Blir konstigt och skevt enligt mig att förklara för tjejer att ”så behöver man inte se ut för killar gillar ändå inte det”.

        Eller så lär du dina döttrar att deras existens inte är för männens skull ?‍♀️

      Läs boken livsviktigt av kajjan Andersson. Fokus på att inte barn ska bli ätstörda men mycket hänger nog ihop där.

    Kopierar in det här från Fayme Elmens instagram då jag tycker hon är så himla klok:

    faymeelmen:Förstår ni att vi har kommit till den punkt där var och varannan flicka under 18 sprutar in saker i läpparna?
    Lasrar bort hår från könet från första hårstråt.
    För mamma har ju inte hår?
    Eller kompisarna. Och alla dom följer på sociala medier tipsar ju om rakhyvlar och hårborttagningsmetoder under hashtaggen #selfcare och #grlpower
    Dom är 13 år och har redan förstått att dom måste parfymera fittan, för det säger ju deras idol. Inte rakt ut kanske men det är det som landar. En fitta kan ju inte lukta fitta, liksom.
    Eller det faktum att så många kvinnor väljer att riskera sina liv. Trots barn, familj. Vänner.
    lägger sig under kniven. Skär bort fett, suger ut det. Sprutar in andra saker. Ändrar näsform, tatuerar smink.
    Stoppar in främmande föremål i kroppen och genomgår livshotande operationer, och intalar sig själva att det ”bara är för min skull”. Vi riskerar svåra komplikationer. Vi dör. Kvinnor dör.
    Och det är inte för någon jävla selfcare som influensers, tidningar och media försöker intala er att det är.
    Det är för att du är barn av din tid. En tid där ingrepp och operationer i främmande länder är något coolt och inpowering. Men mest något vanligt. Inte så ögonbrynshöjande. Inget speciellt.
    Vi glömmer bort vad det är och varför.
    Det är redan så otroligt normaliserat.
    Kvinnor dör av det här. Inte bara under kniven.
    Vi dör av komplikationer, operationer, hets och självhat. Vi dör av det där jävla självhatet som börjar innan vi kan uttala det och få fäste i oss på ett sett vi inte kan förstå.
    Självhat är vad skönhetsindustrin bygger på, lever av, och den tar så många liv, på så många olika sätt.
    Det börjar med oskyldiga krämer med löfte om stram och fläckfri hy, som tydligen är så jävla livsviktigt att ha. För herregud om någon skulle kunna se att du är trött eller har en finne. Så kan vi väl förfan inte ha det.
    Det börjar när vi ser mamma raka sig kal eller när allt vi ser på tv är samma sak. Vi är inte dumma, vi förstår. Det sätter sig djupt, inuti oss. Blir en del av oss.
    Vi måste kunna kritisera influensers och den enorma skada dom gör. Vi måste sluta normalisera kroppshatet.

    Det handlar om liv. Liv som aldrig får levas

      Flarn…Tack !

      Usch, hemskt men så bra skrivet.

      Exakt så. Fy vad ledsen jag skulle bli som mamma om min dotter la sig under kniven. Det sjuka är att tjejerna tror att de gör det av fri vilja och för sig egen skull, men de är hjärntvättade sedan unga år. Kom ihåg för några år sen då en tjej åkte till Polen och skulle förstora brösten inför hennes kommande bröllop. Men nånting gick fel vid efter narkosen släppte, hon fick ett hjärtstopp och syrebrist i hjärnan och sen blen hon aldrig sig själv igen. Hon blev totalförlamad, som ”en grönsak”. Blev nog inget bröllop. Livstid i rullstol och rum på vårdhem…

        Minns henne också, tror det fanns en dokumentär på SVT om det. Så hemskt. Fick mig verkligen att tänka om.

        Glömmer aldrig den dokumentären

      Kvinnor är generellt medberoende och gör idiotiska ting för att göra andra nöjda, tragiskt. De gör det som säjs att man ska göra, för att någon ska få tjäna på det, någon ska ha ens pengar, ens kropp.

    Man kan inte ”förtala” ett företag, alltså borde det vara tillåtet att visa företagets namn. Allt annat är bull shit.

    Jag skulle gärna vilja ha ett helt inlägg med vilka influencers som har gjort och vad för slags ingrepp dom har gjort. Vore nog sjukt intressant att se all sammanfattning. Så sjukt skrämmande hur dessa människor har en sån stor följarskara av unga tjejer som med stor sannolikhet kan påverkas av detta..

      Gynning har sagt att hon fixat brösten 11 gånger. Lägg till permanent silikon i läpparna, rumpa hos dr berne, fillers i händer och ansikte. Och tror att hon egentligen inte är ovanlig alls, utan bara ovanligt ärlig. Dock tycker jag svenska influencers är väldigt milda med sitt fix jämfört med internationella .

        Gynning skulle aldrig visa sig utan filter och smink. Så lyckade var hennes ingrepp!

        ”Fillers i händer”? Va? Varför gör man det? (Helt oinsatt i fillersvärlden)

          Gissar på att ådror och rynkor som framhävs mer med åldern ska bort

        Fast hon förnekar ju rumpan

          Dom flesta förnekar sina ingrepp. Det är mest dom som blir sponsrade i reklamsyfte på sina sociala medier som stolt går ut med det.

            jo men den är alldeles för uppenbar. Typiskt Bernes verk.

        Uppfattar inte Gynnings bröstplastikop estistiskt bra. Intressant med fillers i händerna, man fixar ansikte och kroppen, då går det ju inte komma med av väder och vind märkta händer. Tråkigt när kvinnor förstör sitt utseende med fillers och botox, när det försvinner blir det som tidigare.

    Kan du inte skriva mer om Nellie B???
    Är så intresserad av hela flytten osv.
    1. Varför avföljde mamman både Nellie och Smilla? (Nu ser jag att hon följer Smilla igen)
    2. Vad hände med hunden som skulle vara 100% Nellie och Olavs? Den är ju aldrig med Nellie och inte heller med i DK? Lät inte mamman Nellie ha hunden ifred eller tror ni Nellie ångrade sig och bara la över ansvaret på mamman?
    3. Nellie fick en bil i 18års present. Men den har hon inte med sig till DK och letar efter bil nu. Tog föräldrarna tillbaka den när Nellie ville flytta? Jättemärkligt…
    mm

      Hej Nellie!

        Lol det är för bra stavning för att vara Nellie ?

      OMG. INGEN MED VETT I SKALLEN BRYR SIG

        Lol. Du är inne här för att du gillar skvaller. Jag med, sen har vi väl olika preferenser. Bryr mig inte om Löwengripen, men klagar inte för det ?

      jag kan svara på några av frågorna
      2. Nellie har nog inte tid eller engagemang för en valp, och eftersom mamman hade ansvar för dem andra hundarna föll det sig naturligt att hon även tog hand om Nellies valp, Nellie skrev själv att valpen tydde sig mer till mamman och därför blev familjens hund.
      3. det är krångligt att ta en svensk bil och få den godkänd i Danmark, så lättare och kanske billigare att köpa en danskbil. Smilla behöver ju en bil att övningsköra i och ha när hon tar körkort, så mycket möjligt att hon fick ta över Nellies bil

    Bra, hoppas de stänger ner permanent.

    När ska detta rövmani dö ut? Jag har inte sett en enda opererad röv som ser naturlig ut. Dom är bara helt groteska och oproportionerliga på dessa tjejer som är pinnsmala på låren och midjan. Har själv en naturligt putig röv och tycker dom allra flesta dagarna att den är jobbig. Jag är inte ens så lång så det känns som att benen ser kortare ut än dom är, och man är bara för mycket röv helt enkelt. Det som ser bra ut på är tajta jeans och gymbyxor, men annars så ser allting ut som tält när man försöker med lösare sköna kjolar, klänningar och byxor.
    Och andra är redo att dö för att få en stor röv…så sjukt.

      Probelmet är att du bara ser de oproportionerliga. Har sett massvis med naturliga mindre rövar som varit opererade men som man aldrig skulle tro var opererade pga att de var rätt små. Så det är vanligare än man tror. Har träffat tjejer som man tror aldrig satt sin fot på någon skönhetsklinik men har fixat både bröst, näsa och rumpa.

    Den har ju flera influensor pratat om. Usch

    Är det bara jag som har svårt att känna sympati för personer som själva utsätter sig för enorma risker i samband med operationer, fillers osv? Som om inte man vet om det innan. Sen när de väl går fel så är man jäääääätteöverraskad?

      En till här! ??

      Eller så är dem bara dåligt informerade och dåligt pålästa. Inför jag skulle göra en operation så var det inte direkt så att läkaren informerade mig om riskerna, hur vanligt det är med komplikationer under/efter narkos, hur många som dör, osv, utan dem förklarade hur operationen skulle gå till, vad som skulle ske, och försökte få mig att känna mig lugn och trygg. (ej skönhets operation, utan en nödvändig operation)

      Brist pa empati eller förmaga att första andra (även när de gör saker man aldrig själv skulle gjort) är inget att skryta med.
      Anser att det är just det som är problemet med världen idag.

    Kanske bara är jag men jag tycker oftast man ser bättre ut utan plastik kirurgi .. oftast värre med. Om man inte har något grövre ”fel” med utseendet som korrigeras typ en extreeeemt stor näsa. Men även då tycker jag inte man ska riskera livet i onödan. Också tråkigt med utseendehetsen många som precis fött barn tänker mer på diet än barnet direkt efter, men jag dömer inte mammorna det är så inpräntat i oss väldigt sorgligt 🙁 ja man ska gå ner om man vill. Men stressen.. efter jag fött barn.: 3 dagar efter så sa pappan till mitt barn att jag fortfarande såg gravid ut, verkar som vissa har en naiv verklighetsfrånvänd syn om att magen blir extremt platt Direkt. Min mage har blivit ”normal” men tog månader och det ser inte exakt ut som innan. Fattar inte heller grejen med rumpor, det som är ännu mer sorgligt är hur lite folk skulle brytt sig om dem gjort detta eller inte. Som mamma är det bortom mig varför någon skulle riskera att lämna sina barn fast ioförsig ska man inte skamma att folk vill saker o att det är risker med allt fast detta var en onödigt stor risk.

    Narkos är allvarliga saker. Liksom risken för infektioner postoperativt. För mig ska det gälla livet innan jag frivilligt placeras under narkos……. /Sjuksyster

    Alla operationer är farliga, det såklart mindre riskfyllt att operera sig i tex Sverige, men väljer man operation utomlands för att få ett billigare pris, ja då ökar tyvärr riskerna.
    Men även i Sverige och andra länder med likvärdig eller bättre sjukvård än Sverige händer det att folk dör i eller efter narkos. Det är inte riskfritt att sövas, därför ska man inte göra operationer i onödan…

    Är ssk på stort sjukhus (här i Sverige). Har sett the downsides av dessa operationer flera ggr. Alla utförda i Turkiet. Stora infektioner, operationer som går fel etc. Förstår inte hur folk så lättvindigt gör det där.

    Kvinnans kompis skriver att kvinnan alltid drömt om ett bbl. Jag har svårt att tro att den drömmen varit med sen barnsben eftersom det inte fanns. Världen är så cynisk, pengar och yta går före allt.

    Otroligt tragiskt. Att kliniken inte stängs ner är ofattbart. Jag hade röstat för att alla skönhetsoperationer förbjuds. Det enda tillåtna borde vara rekonstrutiv kirurgi efter svåra skador.

    Jag gjorde bröstlyft hos samma klinik och samma läkare. När jag landade i Sverige öppnades såret upp och det började droppa var. Varpå jag besökte en svensk plastikkirurg som fick sy igen. Det var så dåligt sydd.
    Kontaktade kliniken och blev blockad.
    Nu har jag sååå fula ärr?

      Usch då. Jag har också ärr så du är inte ensam. Dock mitt egna fel så jag antagligen inte tejpade bra nog. Oh well. Fyra år och det har bleknat rätt så bra.

    Norska influensern Sophie Elise gjorde BBL i Turkiet för något år sedan. Hon har haft mkt komplikationer, och nu när hon får någon månad sedan åkte till LA för att göra om ingreppet, visade sig att dem i Turkiet lagt in bröst inplantant i rumpan..

    Att influenser blir sponsrade för plastikingrepp är det sjukaste. Deras utseende byggs upp för att det ska vara en speciell look på instagram. Men i verkligheten hur ser det ut?

    Jag gjorde ett bröstlyft pga viktnedgång men resultaten är sällan exakt så man önskar. Ångrar det inte.. Hade aldrig fått för mig att åka utomlands för att göra plastikoperationer. Möjligtvis till Sydkorea då de är framstående i plastikkirurgi men absolut inte till typ Polen, Turkiet osv. Måste hålla med om att influencers inte tar risker på allvar när de marknadsför skit de inte kan någonting om, såsom superfoods, skönhetsingrepp osv.

    När ska du sluta låtsas att du tar ansvar för ditt kommentarsfält? Förstår att läsarantal är allt och man lockas ju av ett skvallrigt kommentarsfält, men i den här tråden finns spekulationer och åsikter om personen som dött (var väl det du inte ville ha). Kanske behöver du hjälp med modereringen?

    Paow har gått ut på insta story nu med att hon aldrig var missnöjd med sin näsa, men inte 100% nöjd??? Så hon utsatte sig för livsfara med en sådan ytlig operation pga något hon inte ens var missnöjd med? Herreguuuuud

    Folk i Turkiet skulle aldrig gå till sånahär oseriösa kliniker med så liten följarbas. Det finns superbra kliniker med erkända och prisbelönta plastikkirurger i Turkiet men priserna på dessa kliniker är desamma som i Sverige. En lipfiller ligger exempelvis på 4000-5000 svenska kr på en sådan klinik.

    Dessa billiga och skumma kliniker rekommenderas ej. Men pga den fria marknaden kan de fortsätta lura in folk från Sverige som föredrar snålhet framför deras hälsa. Så otroligt tråkigt.

    Jag hoppas ingen går på sådant igen. Om priserna inte är desamma så är det inte bra!! Lita inte på att det ska vara ”billigt i Turkiet” det är falsk marknadsföring

    Sk. skönhetsingrepp är ju såklart olika farliga men alla ingrepp som kräver nakos är ju i alltid förenad med risk för att dö. Ingen narkosläkare i hela världen kan på förhand veta vem som inte kommer kunna gå att väcka. Man kan ha ”otur” och så blir det en ”knix” på syrgasslangen och då blir patienten hjärnskadad olika mycket beroende på hur länge syrebristen får pågå. Efteroperationen eller postop. som vi läkare säger är ju proppar och infektioner det som oroar mest och många gånger finns ju ingen som helst hjälp att få där från den klinik som utfört ingreppet utan det blir ju vi då inom den offentliga vården som får ta hand om det och pengarna kommer då dras från det gemensamma kontot.
    Jag skulle personligen aldrig låta mig opereras om inte mitt liv eller möjligen någon avgörande funktion stod på spel. Generellt tycker alla läkare (utom möjligen de som tjänar grova pengar på plastikoperationer då) att oskuret alltid är bäst. Vi tycker överlag inte heller att någon kräm som utlovar något utan möjligen mjukgörande eller kortison har någon som helst effekt på vare sig rynkor eller förhindrar åldrande. Vill man ha ett silikonbröst inopererat av kosmetiska skäl efter en mastektomi (alltså där man tagit bort bröstet pga cancer) då är jag all for it men det handlar då om en sjukdom och rekonstruktion. Vi vet ganska lite om vad olika saker vi sprutar in i kroppen har för långsiktiga effekter och en gång då och då kanske inte är någon fara men i den mängd vissa sprutar in hyaluronsyra/fillers i läpparna…det vet jag inte vad jag ska tro om. Och detta är en okontrollerad bransch för det är inte SJUKVÅRD, däremot kan man ju tycka att det är någon form av SJUK vård och man har inga som helst garantier för vad som kan komma att hända eller eftervård, speciellt inte om man reser utomlands och gör ingreppen. Och efter att ha stått och assisterat på bröstimplantatoperationer där man lossar pectoralismuskulaturen från revbenen säger jag bara…aldrig i LIVET jag skulle utsäta mig för det. Om man INTE gör så kommer ju silikonet inte sitta kvar i brösthöjd…huden ger ju inget stöd nedåt s.a.s. Och såklart fruktansvärt när folk dör och fullständigt oansvarigt att promota detta, kanske de inte förstår riskerna eller så blir de inte informerade….

    Det är inte 2 av 100 som dör vid en bbl! Det är 1 på 3000. Rätt stor skillnad!

    Åh vem sv 12 ungars morsorna är det?! Inte Mirja väl..

    Snälla kan inte någon säga vem det är ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.