Dröm-annons på Blocket

Vad tror ni om att sätta några Iittala-stickers på ett par vantar?
På ett barn som leker ute på gatan eller varför inte på kylskåpets härskare – ketchupflaskan??

Det finns inga begränsningar för vad man kan göra med ett knippe Iittala-stickers i mint condition om du frågar mig.
Det jag är nyfiken på är var Jocke själv fått tag på dem? Kommer de från en fabrik i Finland eller har de kommit med fraktfartyg från Kina tillsammans med Elin Molimentis hårpynt och Dennis Maglics klädesplagg??
Har verkligen alla klistermärken korrekt antal ”i”?

Förstod du ingenting av det här inlägget?
Läs HÄR då.

Tack för tips!

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Var de kommer ifrån? Troligtvis har han köpt glas från Iittala, och eftersom han inte bor i en husvagn så tar han av klistermärkena från glasen.

      Nä hä?
      Det kunde jag aldrig gissa. 😉

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Vilken sjuk annons?moget övervägande….sätta dom på Ikeaglas?

      Sätta dom på såna där pappmuggar som
      finns på wc på tex vårdcentralen eller tandläkaren
      är mer wt då. På IKEA glas är väldigt mycket bas skämt
      som min döda farmor kunde hittat på.

    ?

    Jag kan inte förstå människor som tycker det är snyggt med sådana klistermärken på? Vare sig det ska synas utåt eller inte ?

      Samtidigt gör det ju att glasen har ett högre märke på andrahandsmarknaden, så förstår om man inte vill plocka bort dem. Lite som att klippa bort taggen i nacken, även om den förstås oftast inte syns vid normalt bruk. Många köpare skulle aldrig se skillnad på, säg, ett iittala glas och ett ikeaglas, för att ge ett exempel.

        Fast iittala är ju märkta i glaset också (ofta vid foten), behövs inget klistermärke för att avgöra om det är iittala eller ej.

        Förutom att det står iittala eller Ikea på glasen då.

          Men på mina Iittala står det inget på glasen!

            (Jag har iitalla rödvin och vitvins glas .)

              Och har man koll på vinglas så köper man Riedel inte iittala.

                Eller Zalto-glas

            Tror inte det finns någon märkning i vinglas. Men har de något andrahandsvärde? Vet att en del andra produkter har namnet på undersidan. Ett klistermärke kan man ju sätta på vad som helst.

            Då är det 2:a sortering. Alla mina har en ingjuten stämpel.

            är ju ingraverat ett i på foten

            Kolla foten.

        Iittala har väl ändå inget andrahandsvärde att tala om?

          Beror kanske på vad man har för ekonomi huruvida det är att tala om eller ej. Troligen säljes de för mer än IKEA-glas i alla fall med tanke på skillnaden i inköpspris. Prisonbeauty.

          Okej Anonym 16:27, det visste jag ej, äger inga Iittala-glas så hade inte koll på detta. Vet du om samma gäller för t ex. Orrefors eller Kosta boda, etc?

          Nea, ja om du läser i kommentarerna var det någon som tyckte precis tvärtom, så det är kanske en smaksak vad man anser vara estetiskt tilltalande. Personligen har jag ingen åsikt i frågan om lapparnas vara eller inte vara.

            Samma på Kosta Boda o Orrefors, de är graverade i botten av glasen

            Jo, så sett har ju allt ett andrahandsvärde ?

          Inte dricksglas, serviser eller ljuslyktorna som massproduceras, där är det minimalt värde på. Däremot har de en hel del konstglas som är värda en del på andrahandsmarknaden. Även de klassiska möblerna. Iittala är så mycket mer än Essence serien ?

        Ja fast man köper väl glasen för att man tycker de är fina och för att de ska användas, inte för att man en dag kanske kommer sälja dem. Då vill man väl inte ha ett märke på som förstör helhetsintrycket? Liksom det ser estetiskt bättre ut utan klistermärket.

          Haha ja! Vissa produkter från Ittala är kanske mer samlingsobjekt? Fattar inte dem grejen dock, varken för glas, vin eller möbler. Köp det för att du älskar det, men ANVÄND det, det är ju det som är grejen. Sen känns det såklart sjukt B att det är en sketen klisterlapp och inte en gravyr. Finns det gravyr ska lappen bort utan vidare diskussion.

            Ja, och Iittala har ju faktiskt en gravyr (om de ej är köpta på Iittala outlet, 2:a hands sortering har ingen gravyr och andra liknande fel). Jag hade kvar lappen då jag gillade färgklicken det röda gav, men testade att ta bort den på ett av glasen då man ändå får fler i kartongerna, vilket resulterade i att alla rök 🙂

        Sluta sprid myten att lapparna skulle påverka glasens värde. Det stämmer INTE!!
        Folk tar inte bort lapparna för att de tror att det är ”fint” att visa att de har ”märkesglas”. Trots att det är tvärtom, allt annat än ”fint”.

        Ja, själv har jag en Alvar Aalto-vas från Iittala och lappen får fan sitta kvar på den ifall jag skulle råka sälja den nån gång.

          Och jag lämnar lapparna kvar på Mumin-muggar också. (Fastän de inte har i-lappen som Iittalas andra produkter)
          Nog för att de muggar jag har är sådana som ännu säljs i butik, men det KAN ju hända att de blir värda 500€ om 40 år eller så.

            Muminmuggarna är Arabia, inte iittala.

      Jag har haft kvar på mina glas till dom trillar av själv i diskmaskinen. Försökte pilla bort en gång men det blev en superklistrig liten fläck på som var svår att få bort utan att ha sönder glaset. Har dock aldrig reflekterat över klistermäkets vara eller icke vara

    Stor humor!

    ??‍♀️

    Kan vi inte diskutera ljugengrips påstådda ECT-behandling som hon återigen skrivit om i sitt senaste inlägg. Hela 6 behandlingar säger hon sig ha gått igenom nedsövd. Samtidigt som hon berättar att hon förändrar sitt liv och ska bo i tält och vandra i 10 hela dagar ?

      Har du hört talas om poliklinisk ECT?

      Om hon har fått ECT-behandlingar så är en serie på 6 helt normalt och ja, man är nedsövd under behandlingen.

      Känns som om hon läst på hur det gått till och vill tysta de som ifrågasatte när hon skrev i storys att hon fått ” a ECT”.

      Hon har maskerat otroligt väl att hon var i behov av denna allvarliga och väldigt omfattande behandling. Jag får inte ihop att det skulle vara sant.

        Exakt!

        Gick inte att svara på denna, stoppas.

          Yeah right. Vad var det för ord den här gången som du menar är bannlysta?

            Inte konstigt att man stoppas när man försvarar IL? Men herregud alltså.. ljuger och har läst på för att hon skrev a ist för an ?? Alltså snälla.

              nu gick det… Så för att hon råkade skriva a ist för an betyder att hon lj*g och har läst på? Nej men sn*lla. Hon ville nog bara vara ä rlig och b erätta. Varför skulle hon lj*ga om det? Flera har spek*lerat i det och menat att hon var inl*gd, sj*khusbild osv men nu är det inte sant? Ni v*nder allt till f e l, allt är det f el på, vad hon än gör och inte gör. Kanske ska vi diskutera varför hon hamnade i det ist för att skratta åt det och påstå att hon lj*ger.

                Helt ärligt, vad sysslar du med i din text?

                Kan du inte bara ersätta alla bokstäver i dina larviga kommentarer med * så vet vi alla vad du egentligen vill ha sagt och kan scrolla förbi? Ditt beteende var kul i början men nu är det bara så tröttsamt.

                PS. Bella bryr sig inte om dig. DS.

                  Men alltså… kommentarer går ju inte fram, fastnar, vissa ord verkar ju fastna.. så då får man maska och då går det ju fram. Vadå sysslar med? Alltid påhopp och stöddiga svar tillbaka så fort det skrivs något som blir obekvämt, som du ogillar. Varför inte bemöta det som stod istället eller släppa fram kommentarerna utan stjärna då? Blev det jobbigt?

                    Vad är det du vill att jag ska bemöta?
                    Inte ens DET lyckades jag få fram ur din text…

          Nej går inte fram, stoppas också. Vi får inte säga emot och ifrågasätta tydligen.

            Är du en konspirationsteoretiker?

              Skiter älgen i skogen?
              Har påven en lustig hatt?

              Du är naiv du Prison…. och alltid kaxig. Bara för att du inte fastnar i modd så finns det andra som gör det. Vissa blockas och kommentarer tas ofta bort, så är det och det vet många men inte du tydligen.

      Jag tror inte på något hon säger, never ever. Tänk att det faktiskt finns de som kan ljuga både på in- och utandning. Bra där, Isabella Löwengrip.

        Hehe ett av de senaste avsnitten av The Prodigal Son handlade om en självhjälpskult som erbjöd ect till sina medlemmar. Om någon ville veta alltså.
        Vem vet hon kanske blev inspirerad av Carrie Fisher, hon förespråkade ju ect gladeligen. Äh om Bella nu mår bättre av ect och vill vandra i norra Sverige i två veckor so what? Det skadar ju inte oss precis!

        Eller så ljuger hon ju inte. Men vissa har fått för sig det, eller vill tro det eller vill få andra att tro det. Kämpa på med att kasta smuts. Eller sluta med det någon gång.

          Jag slutar ”kasta smuts” när Isabella Löwengrip slutar ljuga.

            Vad mogen du är. Bete dig och var stolt över att inte vara på en 10-årings nivå diskussionsmässigt. Mvh en annan ”Anonym”.

            Men vad f-n vet du om hon ljuger och när hon ljuger?! – Du vet inte ett smack. Galningar här alltså, scary.

              Har du lust att upplysa oss om hur det kommer sig att DU sitter på någon typ av facit gällande Isabella och alltid vet exakt vad hon menar eller inte menar och när hon blandat ihop och missförstått istället för att ljuga?
              Av dina kommentarer att döma så har du bättre koll på det än Isabella själv.

              Eftersom du alltid är här inne och gormar och skriker om Isabella så kan du väl dela med dig av hur du vet allt detta, för annars kommer jag bara radera dem.

              Eller är detta bara vad du TROR?

                Ärligt, finns ingen jag är mer nyfiken på i detta kommentarsfält än denna kommentator.

                  Och vad vet ni om att en o samma person skriver. Måste man känna IL för att man tycker det är galet när vissa påstår att hon ljuger, när de inte kan veta det? Hur är det med GDPR här undrar jag, följer du lagen? Obehagligt är det.

            Vad har hon gjort dig personligen då för att du ska hoppa på henne?
            Inget? Nähe, men då kan du ju bara sluta bry dig om henne? Så mår du nog bättre! Puss

      Självklart för allas välmående.
      Finns tydligen inga gränser för vissa.

      Kan vi inte diskutera hur orimligt mycket jag önskar att det är Nils hon vandrar med??

    Jag tycker att klistermärket är en liten fin detalj som gör att glasen ser lite roligare än om de skulle vara utan.
    Så jävla dyra är de ju inte så att det är därför man lämnar dem kvar. ”Titta vad rik jag är som köper vinglas för 299 spänn! ALLA MÅSTE FÅ VETA”.

      Man kan dricka all dryck från en mugg för 5kr så om man tänker på funktionen så är det ganska dyrt.
      Jo, de flesta har kvar klistermärke så gäster ska se att det är finglasen som står framme.
      Alla jag träffat som har kvar klistermärken har en tendens att skryta mkt så jag tror nog att märkena lämnas kvar för de ändamålet.
      Eller så är man lat, men då hittar man klistermärken och prislappar på prylar i hemmet billigt som dyrt.

        Isåfall är vi lata hemma hos mig, eftersom ingen orkat lägga någon energi på att pilla bort dessa märken.
        Så löjligt av en del sk smartass här inne att dessutom lägga epitet på folk som gjort si eller så med sina ”märkesglas”. ?

        Jag tycker just dessa klistermärken sitter hårt? Helt ovärt att lägga tiden på att pilla bort alla.

          Njaa, nog märker jag av lite skryt i era svar.
          Dom där märkena är lätta att dra av, struntar du oxå i att ta bort plastbiten och prislappen från kläder för att de sitter ”hårt” fast?
          Det tillhör normen att visa upp va man har (och inte har, tänk de som fotar sig med andras bilar ex) än tvärtom.?

            Fast varför ska jag ta bort min lappar för att andra tycker det är wt?

              Har jag aldrig påstått. Skrev att det är normalt. ?

            ”Skryt” ?
            Vi snackar Ittala här ?

              Folk skryter med adidasplagg oxå..

                Vilken håla kommer du ifrån?

      Fast ett iitalaglas kostar ju inte 299! Det brukar väl vara 4 för 400 typ. Så hela denna klistermärkesgrejen är så absurd. Det är inte ens kvalitetsglas. Tex Riedel eller dyl är skrytglas. Iitala är mer bruksglas.

        Har aldrig blivit serverad ett Riedelglas med en klisterlapp. Just sayin.

          Klisterlapparna på våra Riedelglas rök direkt. Man vill ju inte att det skall se ut som en porslinsaffär!

      Vi dricker inte vin eller alkohol utan allt alkoholfritt tar vi via dom 2 tandborstmuggar
      som finns på wc och som sköljs ur varje vecka. Slånbärssaft som brustabletter mot
      huvudvärk till mellanmjölk. Glasen delade vi ut till A-laget på torget.

    Orelaterad kommentar till det här inlägget men ville bara säga att jag precis såg intervjun med dig på Expressen TV och tyckte den var jättebra. Intressant och så bra att du är öppen om att vara nykter, bra förebild!

      Håller med. Bra, Camilla! Du är kanske inte omtyckt av alla, men det är deras problem.

    Mina sitter kvar på både glas och ljuslyktor tills de ramlar av av sig själv i diskmaskinen.

    Mer än så är det inte med det!

      +1

    Såg den för några dagar sedan och skrattade gott. Tänke genast på dig Camilla och den ”heta” debatten om glasmed eller utan etikett:-)

    Gud vad trög jag känner mig. Har både vinglas och dricksglas från ittala, har lappen kvar och aldrig förstått att det var en grej att ta bort den. Pillar väl av de på en gång då.

      Otroligt WT att ha dem kvar tydligen ? Likaså att ha vantar på vintern. Eller var det utan vantar på vintern? Halsduk? Äh jag har glömt ?

        Varma kläder överhuvudtaget känns tydligen B om du kollar Influencerns, om du nu inte får låna en Overall eller ha en jacka med en död hund runt luvan, det är ok.
        Men annars ska du helst ha sneakers och avklippta jeans.

      Fast hur kan man inte fatta att en klisterlapp ska bort på glaset? Det är ju som att lämna prislappen på och det gör man ju givetvis inte.

        Vad då ska? Är väl upp till var och en?

        Eftersom det lilla klistermärket inte är en prislapp aå är det väl verkligen inte alls som att ha prislappen kvar…?

      Det finns en lag på att allt måste reklameras var det kommer ifrån.
      Och gillar man inte….så är det ju bara att pilla bort lappen.

    Ungefär som att köpa tomma kassar och kartonger från dyra märken på Tradera, och sedan visa upp hemma. Suck, skaffa ett vitrinskåp när ni ändå håller på.

      Haha, skaffa ett vitrinskåp! Detta har nog inte ens tagits upp i diskussionen tror jag?

    Jag skrattar gott åt detta. Själv har jag sålt av ”finkristallen” på Tradera. Jag känner inte att jag behöver imponera på någon. Nu kör jag bara med IKEA-glas som kan köras i diskmaskinen. Livet ska vara enkelt!
    Dock har jag lappar kvar… på undersidan av IKEA-glasen. Är alldeles för lat att ta bort dem. Vill folk dricka vin hos mig, blir det med halvt bortdiskade lappar på undersidan av foten. (Dock håller jag med vinet.)
    ?

      Ett hjärta till dig! ❤️

    Enligt min finska partner ska lapparna sitta kvar! Tydligen bara här i Sverige vi för en diskussion om det. ?‍♀️?

      Och enligt min finska mamma ska de absolut inte sitta kvar. Tror dock denna diskussion främst avhandlas i detta kommentarsfält.

        Och min finska farbrors väns kompis säger att halva ska sitta kvar

          Skrattar ihjäl mig.

        Och enligt ”finska” mig får man göra hur 17 man vill!

      Din finska partner vet inte vad hen talar om

      Det är så jävla whitetrash att låta lapparna sitta kvar. Man vet ju att det är iittala pga hur dom ser ut, inte pga en jävla lapp…

        Iittala e ju typ wt lappar or not?

      Förespråkar din finska partner även att tygmärket skall sitta kvar på kostymärmen?

        Värsta som finns! ? Jag såg ett bröllopsfotografi på en bekant och hans fru, märket Hugo Boss, satt kvar. Såååå pinsamt. ?

      Men oj vad många upprörda kommentarer! Min ironi nådde visst inte fram. ?

    ”.. inte intresserad av flygande mattor, kebabvagnar eller dragspel i byte.”

    Jaaa! Jättekul med vardagsrasism at its finest.

    ??‍♀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.