Jobbigt när man faller på eget grepp…

Ida Warg skriver ett inlägg där hon resonerar kring corona, sin son Elvis och hans förskola och hur de fortfarande följer de instruktioner som kommer därifrån.

Elvis är fortfarande på förskolan då jag är så tudelad. De råder ju att man ska fortsätta sitt liv som vanligt och lämna barn på skola och förskola om de är friska. Sedan undrar jag också om man skulle ha Elvis hemma i 2 veckor, hur blir det sedan då när man lämnar in honom igen? Det är väl lika stor risk att han blir smittad då? // Ida Warg

Då dyker det upp en MINST SAGT grälsjuk individ i kommentarsfältet som hugger från alla tänkbara vinklar på ett sätt som lätt går att identifiera som kommen från en minst sagt förorättad människa med personligt agg mot Ida.

Lite pinsamt blir det när Ida påpekar att personen är extremt lättidentifierad med tanke på ip-nummer och annan information Ida kan se från avsändaren och hotar med att publicera mail som vederbörande skickat Ida om hen inte slutar upp med sina dumheter.
Det gör hen inte, utan fortsätter härja runt med olika anklagelser mot Ida om att hon svartmålar människor och vill helt plötsligt att Ida ska radera ALLA kommentarer då hon ändå läst dem men inte verkar vilja ta till sig av de ”tips och kritik” som vederbörande skrivit till henne.
Om hon inte raderar dem så gör sig Ida skyldig till näthat enligt den här fantastiska logiken.

Le Grande Finale är när personen Ida identifierat som den som legat bakom alla kommentarer, skrivna från olika namn helt plötsligt dyker upp som gubben i lådan och med flera kommentarer kommenterar att hen inte tänker kommentera innehållet i de tidigare kommentarerna. 
Jag vet inte om tanken är damage control för alla tidigare kommentarer, att dyka upp under det utpekade namnet, men i och med att hen verkar göra alltsammans på ett och samma ip-nummer (eller något annat som är lättidentifierat för Ida) så blir det liksom ingenting annat än ett enormt magplask, orsakat av fall på eget grepp trots sockiplast.

Plums.

Alla ”Trollis*” värda sitt namn känner till det här med ip-nummer och hur man enklast gör sig i alla fall en liten smula mindre spårbar.

* Nättroll

Tack för tips!

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Den där människan glömde garanterar sin medicinering. Herregud!

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Usch, vilken obehaglig person.

    Gick in på bloggen för att läsa det som var överstruket. Är galningen släkt med Alexander?!

      Tror det är hans mamma.. :-/

        Sorgligt i så fall.

        WHAT? Sara personen är Alexanders mamma? Herregud stackars Ida.

          Och stackars Alex.
          Tur att de är starka individer både Alex och Ida och fixar sånt här.

          Så sorgligt oavsett vad relationen är, att en person gör så här.

      Ja, det är Idas svärmor.

        Va?! Så Eva är Sara som är Idas svärmor?

          Ja går att se i kommentarerna i hennes blogg.

        Och skriva till Ida publikt öppet på henne blogg gör det ännu knäppare. Om man vill säga något till en släkting/familjemedlem kan man väl göra det privat! och inte inför hela världen.

        Sen ska hon (svärmor) och andra inte lägga sig i andras liv och försöka styra/påverka.

      Alltså Ida Wargs nättroll visar sig vara… hennes svärmor. Min haka hänger vid knäna. Trodde jag hade störd familj.

    Hahaha. Tack Camilla för en fantastisk underhållning med ovanstående tråd. Veckans bästa hittills. Vem är tokigast av dom inblandade!

      ??‍♀️

      Du gottar dig i andras olycka usch bara

        omg lugn

      Tihi så tokigt

    Varför svarar Ida? Hon kan väl bara blocka och inte svara henne?

      Ja verkligen, tycker nästan att Ida beter sig lika illa.

        KNAPPAST. Camilla, ta bort kommentar från Anonym 18:13.

          Varför?? Man behöver inte tycka lika om allt.

          Haha, är du seriös? Vad ska hon ta bort? Känner förövrigt lika som ts! Barnsligt beteende från bådas sida.

          Haha men gud. Hej Ida?

        Instämmer och är inte Sara.
        Blir lite ”men duråå ” känsla av hela konversationen

        Det tycker inte jag. Hon har säkert försökt på flera sättt att hantera detta men fick väl nog helt enkelt.

        Tycker inte Ida beter sig illa alls!

        Känns som att du lika gärna kan vara den där släktingen.?

      Är det du, Sara?

      Tänkte också det, det bästa i såna här lägen är att tänka oj här har vi nån som vill dra igång en diskussion, men nej tack. Tar sån onödig energi att bemöta såna och det är ju exakt vad de vill också. Men är ju svårare i en situation där det finns ovisshet.

    Wow! Snacka om att den där Sara är knäpp….

    Du har en rätt genomgripande erfarenhet av att falla på eget grepp va?

      Typiskt Camilla att hugga på andra för sina egna issues

    Fick fan lättare yrsel av denna konversation.

    Men är det så lämpligt att skylta med detta här för det verkar ju vara något bråk med någon i Alexanders familj, sorgligt, men den där Eva kanske inte är hon, kanske inte är Sara men man uppfattar ju att Sara är någon som de känner. Nej det känns bara olustigt att ha med det här kan jag tycka, inte så kul att ha det offentligt kanske. Måste säga att om Ida ändå är hemma så borde hon ju kunna ha sonen hemma, hon måste väl klara av att jobba hemifrån ändå, sonen kan väl leka och underhålla sig själv lite emellanåt, så omöjligt kan det väl inte vara så just det kan jag hålla med. Men i övrigt försvarar jag inte personen.

      Hej Eva/Sara! ??

        Nej du har fel. Jag är ingen av dem tycker bara det var tragiskt och sorgligt. Tänker att familjebråk inte kan vara så kul att ha offentligt på en skvallerblogg men jag kanske tänker fel. Har inget emot Ida, hon verkar som en bra mamma menade bara att är hon hemma så klarar hon nog att jobba hemifrån även med sonen hemma men jag kan ha fel, inget illa ment.

      Hur gammal är Elvis? Har en 3 åring och det skulle vara omöjligt för mig att jobba elller plugga med honom hemma.

        Ida och Alexander är rika. Dom har utan problem råd med en barnvakt om dom vill.

        Barnvakt kostar typ 100kr/tim svart eller mycket mindre än så för en hel dag 8-10 tim.

          Håller helt med dig!

          Jaha och vem vill lämna sitt barn till en helt okänd

            Hon Ida är ju i samma lägenhet ju och jobbar. I ett annat rum bara med stängd dörr.

          Rekommenderar du folk att anlita svart arbetskraft? De är rika, de behöver inte i panik anlita svart av hälsoskäl iaf.

            Ja det gör jag, rekommenderar svart arbetskraft.

            Det finns många tjejer i åldern 16-20 som vill tjäna lite pengar extra ibland. Ska du förvägra dom att hjälpa vänner och bekanta med att passa barn.

            Samma sak med unga vuxna som har körkort, dom kan skjutsa folk mot betalning. Hämta på stan efter en krogkväll t.ex. eller skjutsa från förfest/middag till nattklubb.

              Jesus. Hur kan man ens förespråka svart arbetskraft när vården inför våra ögon bokstavligen går på knäna pga covid-19. Vad tror du betalar för vården? Goda tankar, regnbågar och sockervadd?

              Skatt skall betalas, oavsett hur ung eller gammal man är och utför en tjänst. Vården och resten av välfärden behöver varenda krona.

                Det är vi högavlönade som betalar för vården, dvs JAG som har 900k i årslön.

                Vad jag vet så är det lagligt mellan byta/sälja tjänster och varor i liten skala mellan vänner/familj utan att betala skatt. Du får t.o.m. hyra ut bostäder och semesterboende skattefritt.

          En barnvakt är inte samma sak som att få ingå i gemenskapen i en barngrupp med andra barn och pedagoger. Som han är van vid och förmodligen trivs med.

          Och utöver det, vad i hela friden har det med saken att göra? Fokus ligger väl ändå på att det verkar finnas en svärmor som är komplett galen och beter sig illa offentligt istället för att träffa sonen och sonhustrun och ta sina synpunkter direkt med dem…

          Skulle koka över av ilska om en anhörig betedde sig så där och använde mina jobbkanaler för att öppet kritisera val vi gör gällande våra barn.

          Fast i dessa lägen är det kanske inte många barnvakter som vill vara tillgängliga.
          Och Elvis har nog roligare på förskolan.
          Det är inte farligt att gå till förskolan, det är inte farligt att gå till jobbet heller om man följer de råd som finns.

          Förskolepersonalen har stenkoll på att barnen inte har några symptom och grupperna är små.

      Vadå leka och underhålla sig själv? Klart som korvspad att det är svårt att jobba ordentligt och koncentrera sig när man har en ettåring hemma, om man inte sätter på babblarna i timmar.

      Pröva att plocka med en ettåring till kontoret och se hur poppis det är bland kollegorna. Ens jobb blir liksom inte magiskt enklare för att man jobbar hemifrån?

        Har testat nämnda trick och vill meddela att de även tröttnar på babblarna/tv/padda men visst funkar det en stund…

      Har haft både 1 åringen samt 5 åringen hemma under tre dagar, att jobba är helt omöjligt. 5 åringen kan underhålla sig själv, men 1 åringen -herregud-. Så nu får de gott gå till dagmamman istället.

      Man måste ju fortfarande jobba även om man är hemma, vi får inte ens jobba på kontoret längre. Vi får inte ens åka dit förutom i undantagsfall. ??‍♀️

      Märks att du inte jobbat hemifrån förut! Idas son är väl inte speciellt stor heller, så att leka och underhålla sig själv
      blir nog nästintill omöjligt. Förskolan är ju en trygghet och vardag för pojken med, så det är väl okej så länge de på förskolan inte säger annat? Om Ida behöver jobba ostört några timmar så förstår jag henne. Omöjligt att göra de med barn hemma. Det är alltid något som pockar på ens uppmärksamhet då.
      /jobbar alltid hemifrån

    Hahaha läs Mys kommentarsfält efter nytt inlägg om att boosta med pulver och andra piller. Tror ni hon drar den lååååååånga harangen om utbrändheten igen?

      Alltså hon är helt sanslös. Fattar hon inte själv hur pinsam sådan reklam ter sig??!! Fröken dramaqueen som uppsöker sjukhus för minsta lilla, säger att hon blir inlagd när hon bara varit på akuten, har varit mer sjuk de senaste åren än hela min bekantskapskrets tillsammans under en livstid. Jo men tjena så bra det är med pulver och kvacksalveri ändå…

      Min mosters papegoja uttrycker sig mycket mer varierat än Myggan.

        Du a

      Men åh 18:44 vad du hjälper henne till klick och därmed att tjäna mer pengar. Smart ?‍ Det blir hon tacksam för iaf. Suck

    Skickar all styrka till ida och Alexander! Fy så jobbigt att ha en sån energislukare i sin närhet. Elvis är så trygg så han måste ha fantastiska föräldrar.

      Va?

        Förstod du inte vad personen skrev? Stackare.

          Nej jag förstod inte, smartis där! Så flummig och överdriven var kommentaren ovanför.

    Tycker också det är så svårt. Jag och min sambo jobbar hemma nu på obestämd tid, men barnen (förskoleålder) är friska så de går på förskolan. Kan inte arbeta lika produktivt när de är hemma, ändå får jag pikar från andra (föräldralediga) som tycker att vi borde ha dem hemma. Det känns ju lite fånigt att gå och lämna dem och sen gå hem igen, men det är ju ändå arbetstid för mig, min arbetsgivare ska väl inte behöva stå för att jag inte är lika effektiv under arbetsdagen?

      Tänker samma som du! Just nu jobbar jag hemma med två barn på 3 och 5 pga förkylning. Det blir max en halvdagsjobb för mig.
      Så fort de är friska plus två dagars friskhet kommer jag ringa förskolan och kolla så att personal är på plats osv, isf kommer jag inte tveka att lämna dem. Vi måste ha full respekt för nuvarande regler, men vi måste också hålla hjulet igång!
      Jag vill gärna ha ett jobb att gå till och det vill med säkerhet förskolepersonalen också, även de med korttidskontrakt.
      Ha respekt, köp take away, beställ vad ni behöver på e-handel osv. Men håll hjulet rullande!

        Medelåldern på de virusdöda männen i Italien är 79,5 år. Kvinnorna 83,7 år. Av de döda hade 48,5 procent, alltså nära hälften, hela tre eller fler tidigare svåra sjukdomar innan de smittades. /expressen

          I Holland är hälften av de på intensivvården under 50 år.

              Och så var det det där med att inte hämta sin information här utan hålla sig till kända källor…. Du sprider desinformation och gör absolut noll nytta.

            ?

        Sluta piska upp panikstämning. Här diskuterar vi bloggar och influencers.

          Tycker ändå man inte bör ignorera verkligheten och är glad att någon skriver hur det egentligen ser ut än att bara påstå att 90+ ligger på intensiven. Folk kanske tvättar händerna en gång extra ☺️

        VAB?

          Exakt! Är dom förkylda, vabba, inte svårt att räkna ut..

            Hmmmm nej inte skitsvårt. Men att vabba i två veckor funkar inte heller just nu (min man har samhällsviktigt jobb så vi kan inte dela). Dvs halvdag jobb och halvdag vab.
            Men tack för infon om vab!

          Ja för vab-pengar hämtas i en magisk grotta utanför Kallhäll så det belastar ju inget kostnadsställe om man vabbar. Eller så är det så att om alla med barn skulle vabba hela Corona-epidemin ut så skulle staten gå under för tro det eller ej men det behövs faktiskt folk som jobbar så staten får in pengar ?

      Ja, så länge ungarna är friska och förskolan öppen är det väl bara att lämna dom där. Ser inget problem.

        Du har inte tänkt på den arbetsbördan vi i förskolan har just nu. Vi behöver ha öppet för de föräldrar med samhällsviktiga arbeten. Många av vår personal får inte jobba pga att vi har infektioner ( förkylning) . Att inte vara så ego då och hjälpa oss istället. Underlättar otroligt om man kan ha sina barn hemma just nu så att vi kan finnas och räcka till åt de som behöver barnomsorg. För har ni tänkt på att vi inte har någon skyddsutrustning. Blir hostade ,nyst och pussad ? på flera gånger om dagen. Så tack till er som kan ha era barn hemma. Och vi finns för er som verkligen behöver. Hade jag själv fått välja hade jag aldrig lämnat mina egna barn just nu.

          Bor i Tyskland och vi får inte lämna våra barn. Och de med viktiga jobb försöker de fixa för. Resten får man fixa själv. Skitjobbigt för alla såklart men det är bara att inse att det är en kris och förhålla sig därefter. Tycker många är så sjukt bortskämda som ändå ska göra allt som vanligt.. Och folk som reser, herregud alltså!!!

            Samma här! Man får helt enkelt se till att det fungerar så bra som möjligt utan att sätta sig i ett hörn och gnälla på situationen och tycka synd om sig själv. Svenskar skulle ofta behöva kasta ett öga på andra länder och hur det är att ha familj/arbete och vardagsliv som ska gå ihop där.

          Vår förskola har just nu två pedagoger per 4-5 barn så hos oss är det kolugnt.

      Men eller hur?!

      Vi har (bägge vuxna) jobbat hemifrån sedan torsdag förra veckan pga luftrörssymptom (mycket troligtvis icke Covid-19). ¨’
      Förra fredagen höll vi vår dotter hemma pga, ja allmän oro och försiktighet.
      Sedan sent fredag kvälll har hon varit dålig i magen (kräkningar ca 8h, sedan lös mage) så vi har hållit henne (och oss själva isolerade). Idag är 48H sedan hon sist visade symptom på magproblem, och vi kommer lämna på förskola i morgon.
      Helt därför att barnet ifråga inte visar några symptom. Helt enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

      jag och maken kommer dock att fortsätta arbeta hemifrån, för att vi kan, för att minska spridning/oro i onödan samt ja, vi kan.

    varför skriver du inte om hannah widerstedt?

      Vad är det med henne?

    Fy vad läskigt!
    Källa på det förresten?

      di.se, pålitliga.

      Gjorde en snabb googling på ”475 döda i Italien”, tog typ 2 sekunder, och ja det stämmer.

      ”Källa på det?” måste vara det drygaste man kan skriva i ett kommentarsfält. Men här är det du undrade över, tog från en länk hos Omni: https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-italy-tally/italy-reports-475-new-coronavirus-deaths-lifting-total-death-toll-to-2978-idUSKBN21534Z?il=0

    Va? är det sant. så många döda. Det är hemskt.

    Fruktansvärt. Stackars Pärlan.
    Om Sara har något att säga så kan hon höra av sig direkt till dem istället för att bråka med sin svärdotter på hennes offentliga kanaler. Så lågt och onödigt.

    Vilken sjuk jäkla människa, hen skulle behöva internetförbud livet ut.

    Om man skriker ihjäl sig på ett jobbigt barn, säg en treåring, och säger åt den att hålla tyst och inte störa en hela dagen förutom en gång för mat, funkar det? Jag har ej barn såklart och undrar bara om det fungerar på småbarn.

      Tycker du det är ett rimligt beteende?

    Hur kan man spåra IP-nummer och veta vem det är? Sånt ger ju inte telebolagen ut utan man måste ju anmäla och gå genom polis osv.

      Oftast spåras det till en mast i närheten av vart personen bor. Man kan också skicka ett mail med en ”fakelänk” till någon direkt, ex via Facebook eller mail, när personen sedan klickar på länken får du dennes IP-adress, då är det ganska lätt att veta om det är den man tror som skriver skit.

      Hon har förmodligen skrivit i eget namn tidigare med samma ip-nummer. Brukar vara så de flesta avslöjar sig.

    Men vad är detta för skit ? själv kommer jag gå ut och klappa för vården, istället för att prata skit om folk ?

      Åh va glad jag blir jag och vovven har precis varit ute och klappat ❤️

    Jag försöker jobba lite innan sonen vaknar, lite när han kikar barnprogram (sitter med datorn i sängen bredvid), en stund på eftermiddagen och sen lite när han somnat. Blir ingen heltid, men ändå ganska många timmar. Har ju ingen restid nu och desto mer effektiv kvalitetstid!

    Hahaha, vilken kommentar jag än läser nu med signatur ”Anonym” funderar jag på om,
    det är Eva/Sara som har skrivit : )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.