Stöd dina lokala företag

Innehåller obetald reklam för Deliverkstaden, State of Spine, Resultat Naprapat, Italian RnR diner, Bistro Gustavsberg och slutligen Skärgårdstränaren.

Man stöder vilka företag man vill, och Kenza har valt dessa. Okay….
De har givetvis också anställda som riskerar att drabbas men det är inte dem jag tänker på i första hand när jag hör om ”lokala företag” som inte klarar många veckor av coronapåverkade affärer men tolkningen är lika fri som rätten att bunkra toalettpapper trots att nöden på intet vis kräver detta.
Många av dem är väl företag som Kenza brukar samarbeta med genom samarbeten? Klart det är viktigt för henne att de finns kvar? Eller?

Tidigare har hon även delar ut rabattkoder till sitt eget företag Ivyrevel som hon menar går dåligt pga coronaviruset och vill att folk ska handla kläder för att rädda hennes anställda, men har inte Ivyrevel gått dåligt ett bra tag?
Både H&M och Zalando hoppade ju av partnerskapet för inte så längesedan.

Men men…
När vi ändå är inne på ämnet ”hjälp i Coronatider” så tänkte jag ta tillfället i akt och skamlöst marknadsföra några mer lokala småföretagare som jag uppskattar och som jag gärna vill ha kvar.

Jag önskar givetvis att alla företag överlever det här men jag har valt dessa. (av ingen egen vinning förutom att jag kan fortsätta besöka dem även i framtiden som betalande kund)

Här köpte vi vegansk glass från 3 Vänner i fredags.
Lakritsen var MUMS!! 

HÄR hittar du Deliverkstadens hemsida.

Hanne är en fantastisk kiropraktor som hjälpt både mig och min sambo flera gånger.
En mkt bra behandlare för mig med fibromyalgi då hon är snabb och exakt.
HÄR hittar du State of spines hemsida.

Robin och Mathias på Resultat Naprapat är grymma på att räta till låsningar med jag har framförallt gått hit för att få ”dry needling” vilket inte alla naprapater och/eller kiropraktorer utför.
HÄR hittar du Resultat Naprapats hemsida.

Italiensk diner med underbara pizzor och smarrig pasta. 
Jag och Camimami käkade fredagens middag härifrån.
HÄR hittar du RnRs hemsida.
Ps. Här är hunden välkommen.

Bistron i Gustavsberg bjuder på rustik inredning inspirerat av Lady och Lufsen. 
Magnus och jag käkade lördagens middag från detta eminenta ställe.
HÄR hittar du Bistro Gustavsbergs hemsida.
Även här är hundar välkomna.

Och så slutligen vill jag slå ett slag för min sambo som dragit igång en träningsverksamhet utomhus då har utbildat sig till fystränare på Bosön genom Riksidrottsförbundet.
Han är både kunnig och pedagogisk och brinner för utomhusträning i alla dess former.
HÄR hittar du Skärgårdstränarens sida på Facebook.

Ps. Han är även en jävel på webinar och annan onlinebaserad utbilding för företag om det är någon som är intresserad av det i dessa ”hemmajobbande” tider.

Tja, det var väl det.
Förutom tipsen om min sambos färdigheter så finns det ingen egen vinning i det här inlägget förutom att jag vill behålla dessa företag för att kunna kunna besöka dem även i framtiden. 🙂

211 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Osmakligt av Kenza.

      Va? Utveckla gärna. Det är väl fint? Stureplansgruppen äger t. ex. flera restauranger och barer i Stockholm – Göteborgs motsvarighet, Avenyfamiljen, varslade samtliga anställda i veckan.

        De har väl sparat från alla vinstgivande år så att de klarar sig nu.

          Restauranger, även stora, har väldigt små marginaler. Stureplansgruppen hade en vinstmarginal på 0,4% förra året, det är inte direkt ett kanonresultat.

            Nej, att omsättat 1,2 miljarder och endast visa dryga 3 miljoner i vinst är inga kanonsiffror.
            Hur skall det gå för dem, kanske måste de börja nagga på sina 600 miljoner i tillgångar nu för att klara sig?

        Tror hon syftar på tiggeriet. Kenza har fått allt gratis och en saftig lön (och stora möjligheter att starta eget – vilket hon inte riktigt kunnat utnyttja) men har ändå mage att be oss köpa kläder vi inte tycker om för överpriser så att hennes 35 anställda får behålla sina jobb. De borde ha övergett skepp för länge sedan. Det är tack vare oss som de kunnat överleva men det är inte vårt ansvar att se till så att de inte konkar. Det är Kenza och Co. som får öppna sina plånböcker (eller kanske sluta göra reklam för konkurenter). De hade kunnat strunta i Maldiverna för att betala av lönerna. Osmakligt med tiggeri när man har fått allt gratis. Mycket vill ha mer. Ge mig ett finger och jag tar hela armen osv.

          Bra skrivet måste jag säga!

            Vill inte vara illvillig men jag hoppas viruset innebär att många influencers skaffa riktiga jobb. Nu när hotell restauranger mm inte kan sponsra dem.

              Känns väl onödigt tänker jag. Det är ju brist på jobb. Varför bryr du dig om det?

          Herregu, det är ingen mänsklig rättighet att driva eget och man har valt själv. Då pengarna rinner in är allt frid och fröjd och man kan ”unna” sig bilar, båtar, hus, resor och allt sånt där som man ska ha för att visa sig rik. Efter nån vecka så är det kris och katastrof och alla ska trå till och hjälpa, sponsra, solidariskt… Nä sälj det man måste först så ska jag hjälpa till med en slant men att driva företag som klarar sig är det inte många som klara

          Så det gamla sättet forsätter ?
          När ska dessa influenser fatta läget!

        Det är osmakligt därför att Kenza uppmanar till konsumtion i en tid då människor dör och sjukvården kämpar dagligen med att få tillräckligt med intensivvårdsplatser till de svårast sjuka. Hennes fokus är solklart. Pengar! Vidare är det även osmakligt att hon utnyttjar Coronakrisen för egen vinning. Det är skillnad att göra reklam för andra företag jämfört med att göra reklam för sitt eget. Särskilt när man är i Kenzas position. Det är ingenting annat än ett manipulativt sätt att få följarna att känna sig viktiga i syfte till att öka sin försäljning. De, hon gör det inte för att hon är en ängel.

        Snälla, var inte naiva.

          stureplansgruppen har gjort multimiljonvinster i flera år och äger praktiskt taget allt kring strueplan. Finns mycket bättre företag att stötta i dessa tider, restauranger som inte har ett stor bolag bakom sig utan drivs av en enstaka familj tex…. Osmakligt och girigt av dom att försöka kapitalisera på detta. Vidrigt rent ut sagt.

            Ekonomi
            Omsättning ▲ 1,202.298 miljoner SEK
            Rörelseresultat ▲ 34,698 miljoner SEK
            Vinst efter skatt ▲ 22,073 miljoner SEK
            Tillgångar ▲ 432,379 miljoner SEK
            Eget kapital ▲ 105,866 miljoner SEK

            De borde klara sig.

              Haha så långa år Stureplansgruppen hr uteslutit människor från deras verksamheter pga ej passar in. Nu tigger dom om stöd från ALLA. Säger bara en sak: FUCK U ☺️

          Tror inte du förstår hur vårt ekonomiska system funkar.

          Ingen konsumtion = många blir av med jobbet.
          Många som blir av med jobbet = mer utgifter och mindre pengar (skatt och avgifter) in till staten.
          Mindre pengar in till staten = mindre pengar till sjukvården (och andra viktiga samhällsfunktioner).

          Vi BEHÖVER hålla samhället igång så gott det går. Man kan inte bara pausa allt även för en kort stund, då försvinner många företag och jobb. Vilka företag man väljer att stötta får vara upp till var och en, men snälla förstå att man inte kan pausa samhället!

          #supportyourlocals <3

            Håller med fullständigt om allt. Med ett litet sidospår: restaurangbranschen är känd för enorma problem med skattefusk och svarta pengar. Där hoppas jag att vi får en naturlig utrensning. Blir inte ett dugg ledsen om alla fuskglidare inom restaurang och café, frisör, städ- och bygg får lägga ner. Tvärtom!

              Men många gör också helt enligt reglerna. Och jag lider med dem. /Fd mångårig restaurangarbetare

            Man kan inte pausa allt, nej men många måste se till att få mat på sitt eget bord först och den här tiden att bara köpa för köpandets skull kanske måste läggas på is? Tycker att det brukar vara ett gnällande på all skatt som företagen måste betala in och hur man skatteplanerar hit och dit… fick staten in all skatt då skulle landet vara mera rustad för kris och katastrof. Alla är vi så vana att staten ska gå in och att löningen ska komma varje månad så vi har glömt att det är inte en självklarhet för varken privata eller företag. Se till att följa råden som myndigheten ger så kanske vi kan stoppa smittan snabbare och därmed gå tillbaka till den vanliga vardagen.

            Hellre då (stöd)handla hos företag som man faktiskt kan vara säker betalar skatt!

          Framförallt är det osmakligt för att många av hennes målgrupp har förlorat sina jobb och då verkligen inte har råd att köpa på sig en massa kläder.

        För min del får Stureplan gärna ömsa skinn till ett mer inkluderande och välkomnande uteliv. Stureplansgruppen har väl aldrig varit särskilt välkommnande för andra än sin lilla klick innemänniskor, så nä tack. De får fortsätta klara sig utan mig.

          Bitterheten lyser igenom. Blev du nekad inträde?

            Bitterheten när dennes pengar plötsligt betyder ngt för sg? Lol

            Nu är det väl en tjugo år sen jag stod i kö till Stureco. Men visst har jag blivit nekad med orden: ”står du på gästlistan?”, efter att man stått och köat en halvtimma. Det ska vara kul att gå ut. Inte föregås av en utvärdering om man duger och passar i en väldigt snäv mall. Jag är själv uppväxt och bor ett stenkast ifrån Stureplan och tycker det är synd att folk utsätter sig för det. Och lite pinsamt de som tycker sig vara lite finare och ballare för att de glider förbi. Så, ja, jag ser gärna ett gladare och mer välkomnande uteliv i dessa kvarter, men tror Stureplansgruppen kommer klara sig bra.

            Sista gången jag satte min fot på Sturecompagniet var när vakterna slungade en man i stengolvet med huvudet före. Tycker du det är ballt?

              Jag rekommenderar att kolla på SVT:s nya realityserie om ordningsvakter som jobbar i Stockholm (kring Stureplan om jag inte missminner mig): https://www.svtplay.se/video/26071408/dorrvakterna/dorrvakterna-sasong-1-en-kansla-av-makt

              Jag har visserligen kollat bara på första avsnittet men det har bekräftat alla mina tankar om ordningsvakter. En snubbe säger att han inte önskar bråk med gästerna men när det sker mår han bra. En annan är helt lyrisk över hur han äntligen är någon när kändisar hälsar på + kommer ihåg hans namn och han har makten att bestämma vilka han släpper in öht.

                ”En snubbe säger att han inte önskar bråk med gästerna men när det sker mår han bra. En annan är helt lyrisk över hur han äntligen är någon när kändisar hälsar på + kommer ihåg hans namn och han har makten att bestämma vilka han släpper in öht.”

                Låter som att de borde ventilera sina tankar och mindervärdeskomplex i terapi istället för att jobba som ordningsvakter.

      SÅ JÄVLA VIDRIGT, att ha mage att be vanligt folk att öppna sina plånböcker för företag som ALDRIG kommer ställa upp för oss vanliga människor när vi väl hamnar i kris!!
      Vi vanliga som inte har miljoner i besparingar, det är ju VI som kommer ha det så satans tufft snart!
      Vi som kommer behöva hushålla med mat och behöva vrida och vända på varje krona för att föda våra familjer. Vi uppmanas alltså att rädda deras företag? Galenskap! De hade kunnat skita i alla sina lyx resor och betalat sina anställda istället. Åh denna kapitalistiska samhälle gör mig så ledsen, detta håller inte längre. Dessa klyftor mellan människor som inget har och människor som har hur mycket som helst är så jäkla orättvist!! Vi som kämpar för vår lilla lön får ingenting och ska ändå uppmanas att rädda restauranger, bagerier, klädkedjor osv osv…. Vem stödjer oss då? Vem stödjer mig när mina pengar är snart slut och jag har inte råd att köpa mat?
      Vi som kämpar och sliter som tokar på vanliga jobb för att sedan ge pengar till bloggare och till olika tjusiga restauranger, som gått med miljoner i vinst varje år.
      De har tjänat summor som vi vanliga människor inte ens kan drömma om.
      Jag hoppas denna kris ändrar denna äckliga kapitalistiska/ konsumtions hetsiga samhälle, som mest gynnar några få rika men lämnat oss andra att kämpa häcken av oss år efter år.
      Ledsen för min ton, men jag är fan ledsen av allt detta?. Jag tror tyvärr denna kapitalistiska skit kommer fortsätta även efter denna kris, företagen tjänar för mycket pangar för att tillåta oss att göra nåt annat. Men hoppas kan man ju alltid göra. Kram till alla er därute som kämpar och har alltid kämpat i ett samhälle som inte gynnat er, oavsett religon eller hudton eller härkomst, vi som är låginkomsttagare har en sak gemensamt, vi kämpar i motvind och ingen öppnar plånböckerna för oss. Tänk då efter vem du öppnar plånboken för!

      Det är inte endast Kenza.. varenda influenser gör samma sak. Valerie aflalo skrev precis ett liknande inlägg om alla småföretagare som henne själv…

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Jag vill bara säga det att tänk efter. Vill du ha en frisör, sushirestaurang, blomsteraffär eller konditori i ditt närområde? Det står och faller med er och huruvida ni köper eller inte..

      De kommer att starta upp efter konkursen som de flesta gör redan idag. Utan skulder och kanske med en annan syn på hur man ska driva ett företag som klarar av när det blåser!

    Café Volta i Sundbyberg. Ett av de bästa caféerna jag varit på, punkt. De har allt från frukost till lunch och brunch däremellan. Familjeägt, uppmärksam och trevlig service och bara guld rakt igenom.

    Trist att fokus inte låg på Kenzas tiggeri.

    Förstår inte varför hon är cams favorit, är ni vänner? Inget illa menat, undrar bara. Jag har också mina favoriter.

      Nix pix. Känner inte henne, men la till ett stycke om det.
      Jag var ganska övertygad om att jag hade skrivit om det, men dubbelkollade nu. Jag trodde nog det pga av att det kommit in kommentarer om det men icke.

        Ok, då vet vi 🙂

        Skriv gärna ett inlägg om det (om du vill), enligt min mening borde det lyftas fram 🙂

          Jag la till det i det här inlägget:
          Tidigare har hon även delar ut rabattkoder till sitt eget företag Ivyrevel som hon menar går dåligt pga coronaviruset och vill att folk ska handla kläder för att rädda hennes anställda, men har inte Ivyrevel gått dåligt ett bra tag?
          Både H&M och Zalando hoppade ju av partnerskapet för inte så längesedan.

            Tycker att det göms ändå. Hade IL gjort detta hade du aldrig bakat in det så här. Men men.. Som läsare kan jag bara komma med input 🙂

              Jämför du detta med Isabellas långa meritförteckning över ohederliga saker att systematiskt göra mot kunder och läsare?

              Isabella är i en kategori för sig.

                Ja. Vem av dom är dömd ex? Vem tigger hela tiden på instastory att man ska ”give some love” och titta på hennes bild? Bara exempel..

                  Dömd? Berätta.

                Väldigt tråkigt 🙁 de flesta av oss har väntat på det här inlägget om Kenza, nu ”försvann” det hon gjort totalt i ditt inlägg.

                Vad är det som gör att Isabella är en kategori för sig menar du? Det handlar bara om hur mycket som kommit fram och inte till offentligheten. Varför förtjänar inte alla influencers att granskas lika hårt?

            Fast varför skriver du inte ett inlägg om det istället för kommentar?

      Men titta hela Instagram flödar ju av detta just nu!

    Brasserie Elverket
    Trevlig personal, mysig stämning, god mat, fixar ens allergier och tillåter hundar. De andra gästerna är himla trevliga

      Inte god mat alls

        För mig som älskar fransk mat håller deras matlagning hög klass.

    Ett lyxhotell i min stad gick ut med ett meddelande där de skrev ”tack alla ni som trotsar corona” ? Som att det handlar om att trotsa en sjukdom, är väl snarare att man stöttar i den mån man kan de aktörer man vill ha kvar.

      Har men dessutom åkt på en förkylning eller känner sig krasslig SKA man ju stanna hemma och är bara dum i huvudet om man ”trotsar corona”. Är man i riskgruppen är det ju heller kanske inte läge att ”trotsa corona” för att bo på hotell. ?

        Eller hur, trotsa corona är det sista jag hoppas att någon gör ?

          Nä verkligen inget man bör trotsa.

          Jag gillar den här bilden som visar smittspridning och hur den minskar när vi minskar sociala ytor även om det bara är lite
          https://thespinoff.co.nz/wp-content/uploads/2020/03/Covid-19-Transmission-graphic-01.gif

            Den va grym!

    Är lite kluven gällande detta, tycker man ska fokusera på takeaway och utomhusaktiviteter just nu. Inte uppmuntra folk till att ge sig ut i butiker och på restauranger och hotell. (Ja, jag fattar hur illa det går för många branscher och har närstående som förlorat sina jobb inom de branscherna). Hur kan verksamheter inte ha tillräckliga finanser att klara 1-2 mån utan intäkter? Har man inte jävligt dålig kassalikviditet då?

      Jo men det är ju så verkligheten ser utför många småföretagare.

        Jag förstår det! Men någonstans måste hot om massdöd, och kapitulering av vård och samhälle gå före dessa företagares överlevnad. Det är ett fruktansvärt stålbad vi måste igenom tillsammans.

        Jag har så svårt för att man skriker åt folk att komma ut och ”leva som vanligt”, NEJ!
        Om folk bara hade brukat vett och sans så hade vi varit av med detta virus nu. Men icke! Man går ut krasslig fortfarande, åker på semester (nu inrikes) och går runt och hostar på ica. Suck. Vi vinner ingenting, vi kommer ingenvart. Både ekonomi och hälsa dyker för att folk inte kan bete sig.

          +1. Jag insåg tidigt vad som var på väg att hända. Har självisolerat sedan den 4/3.

            Till Anonym 12:47, samma här! Jag och sambon har kunnat arbeta hemifrån den här månaden hittils, vi går bara ut i vimlet för att handla. Resten av fritiden umgås vi med nära och kära UTOMHUS med goda avstånd i det fina vädret (promenerar etc).

              Skönt att det finns en till här som insett allvaret. Blir skrämd av alla korkade kommentarer jag sett.

                Tänker detsamma!

          Jag önskar bara att folk kunde ta situationen på allvar. Besök inte folksamlingar för nöjes skull, ställ in fester och kalas.
          Gå till jobbet, eller arbeta hemma om du kan. Vistas gärna ute i friska luften tillsammans för omväxling till hemmasittandet.

          Gå enbart inomhus med andra människor när du ska handla, tillämpa då gärna 1-2 m avstånd från varandra. Tvätta händerna och sköt hygienen. Försök inte kringgå detta, så klarar vi det ihop. Ändå ser jag som bor i Göteborg att barer och restauranger har fullspikat så sent som i fredags kväll. Folk står inomhus nära varandra och tjoar, folk går på nattklubb etc. Lika illa är det med äldre som ska vara trotsiga och förmodligen kommer att belasta intensivvården för att de ”skiter i om jag blir sjuk, jag ska ändå dö”. BU!

          Samhället och vården kommer kapitulera om företag går i konkurs och tiotusentals människor blir arbetslösa.

            OM folk bara hade brukat allvar så hade vi inte behövt leva såhär och deras verksamheter hade inte gått i stöpet, just saying.

              Vad tycker du att man borde ha gjort?

                För det första så skulle UD gått ut med rekommendation att inte resa utomlands när vi fick de första fallen i början på februari. På så sätt hade folk fått sina pengar åter och inte åkt. Jag har en coronasmittad bekant som åkte till Österrike i början i mars som antagligen inte åkt om hen blivit avrådd och fått pengarna åter.

                För det andra så skulle man, och kan fortfarande bli väldigt mycket tydligare med hur du förväntas agera ute i samhället oavsett om du är frisk eller sjuk. Håll avstånd exempelvis.

                Jag tycker att man gjort ett skapligt jobb i Sverige och håller inte alls med om att man ska isolera folk. Men jag har saknat en barskare ton, som kommit först nu mot ex. äldre som rört sig ute och tyckt att det kvittar om de blir sjuka då de själva känner att de är nära döden ändå och mot inrikesresenärer som reser kors och tvärs i landet för nöjes skull.

          Visst men då får det gälla arbetare också, småföretagare är bara arbetare i många fall, arbetare som skattar långt mycket mer, dock tycker jag inte medborgare ska göras ansvariga för att de går i graven utan staten.

          Ta det lite lugnt med ”massdöd”.

    Är säkert en del företag som har gått dåligt ett tag som kommer att skylla på covid-19 som Ivyrevel och Perfect Day.

      Mja, men lite så är det ju också. Företag som haft det tufft ett tag blir ju väldigt utsatta när det dessutom kommer försvårande omständigheter. Det blir droppen som får bägaren att rinna över. Butiker över lag har ju haft det tufft eftersom näthandeln tagit över så mycket, klart att det blir extra jobbigt nu när folk knappt vågar gå utanför dörren.

        Det är nog bra att det finns folk som inte vågar gå ut, de smittar inte någon om de skulle bära på smittan. Har du ett företag som sett till att ha en reserv så förstår jag men många lever ju på kanten och då måste jag bara konstatera att man antingen inte haft en nog bra affärsidé eller inte följt med hur världsbilden ser ut. Det sägs att vid kriser så föds nya sätt att överleva, vi får se vem som försvinner och vem som är kvar?

    Men varför skriver du inte om hur kenza tigger åt sitt företag? Alltid slipper den människan undan.

      Jag la till det i det här inlägget:
      Tidigare har hon även delar ut rabattkoder till sitt eget företag Ivyrevel som hon menar går dåligt pga coronaviruset och vill att folk ska handla kläder för att rädda hennes anställda, men har inte Ivyrevel gått dåligt ett bra tag?
      Både H&M och Zalando hoppade ju av partnerskapet för inte så längesedan.

        Tycker också att det förtjänar ett eget inlägg. Du har väl sett kommentarerna från i fredags, en hel tråd med läsare som tycker att kenza gör fel och ville ha ett inlägg om henne dubbelmoral

          Hear hear!
          Jag lyssnar på er, men kan inte ändra det här inlägget.
          Men jag ska skriva ett inlägg enbart om Kenza och Ivyrevel, pinkie promise.

            Wiie!! I detta inlägg önskar jag en analys över vilken effort hon eg gjort för att rädda icyrevel (ex göra reklam för konkurrenterna istället för att rädda sitt eget). Att först nu låtsas som att man bryr sig om anställda är osmakligt tycker jag. Men du vet bäst 🙂

              Hon har typ glömt ivyrevel. Hon lovade att berätta bakgrunden till namnet men har inte gjort det flera år senare. Hon påstår att hon inte tjänar något men förklarar inte varför eller vad hennes roll är.

              Allt är så oklart. Hela varumärket är byggt kring Kenza så det känns rätt nonchalant att bara överge det och tro att det ska rulla på. Lägg på all reklam för konkurenterna..inte ens de mest lojala väljer att fortsätta köpa plastkläder till överpriser när inte ens grundaren själv gör reklam eller klär sig i sina egna kreationer (designar hon ens?).

                Namnet är snott från året när Beyonce fick ett barn (blue ivy) och bara några månader innan hade en stor vegasshow som hette revel som gick på revel hotel. Det var många som frågade henne i kommentarsfältet under tiden om hon bara tagit det rakt av men det skrev hon inget om. Dock tycker jag det var för nära i tid för att komma på två så konstiga namn som ivy och revel.

                  Jaha, intressant. Kanske därför hon duckar frågan.

            Tack Camilla för att du lyssnar på oss och är tillmötesgående, det uppskattas!

            Tack!! 🙂

        Det stämmer inte att hon enbart skyllt ivyrevels kris på corona. Jag läste inlägget, det stod att företaget gått dåligt ett tag men att corona förvärrat situationen. Snälla ändra i din text så dina följare åtminstone kan ”hata” på rätt grunder.

    Vad har tagit åt Kenza?? Inte ens IL utnyttjar Coronakrisen för egen vinning.

      Haha! Säger mycket genom att säga lite.

    Barnbolaget i Vällingby Centrum! En genuin liten mysig butik med allt du behöver för ditt barn. Böcker, kläder, leksaker, you name it! O man får inte glömma den trevliga personalen!

    Cissi skriver på samma tema i sin senaste krönika. Men det är massor med korrfel i texten. Läser hon inte igenom sina alster? Har Expressen inga korrekturläsare? Några exempel:

    Är det bara jag som senaste veckorna kommit på att det är ännu fräschare att bara ta fram duschslangen när man gjort det kan ska på toaletten?

    Plötsligt blev den rimlige vännen en fullblodsalarmist som delar oklar ”alternativ fakta” om ”den stora coronasanningen” på Facebook.

    Men sällan har också människors hjärtlighet, kreativitet och omtanke känns vackrare.

    Norrbys Trädgård & Café i Trollbäcken i Tyresö.
    Uppskattat av sin goda mat och fika. Allting bakas på plats. Trevlig personal, barnvänligt och rullstolsanpassad ingång.
    Mysig miljö.

    Brösarps Gästgiveri!
    Ett litet familjeföretag som gör en fantastisk äggakaka, hade jag bott närmare hade jag ätit där, det man inte äter upp av den stora äggakakan packas in och skickas med hem?

      Jaaa! Älskar det stället. Brukar äta gåsamiddag där varje år

    Säkert Kenzas sista försök att ge liv åt Ivyrevel innan hon inom kort går ut med att företaget måste läggas ned pga Corona (läs går i konkurs). Men vi VET att så är inte fallet utan de har haft problem långt innan allt detta som händer just nu. För det är inte förrän nu som hon gått ut med hur mörkt det ser ut för företagets framtid om det inte vänder snart.
    Folk har viktigare saker att lägga pengar på än kläder och onödigt skit som kostar mycket och som verkligen inte behövs för att klara sin vardag i nuläget.

      Jepp, desperationen lyser igenom.

      En klänning för 700? En ful en dessutom. Herre.. priserna gick aldrig ihop med hennes målgrupp, tyvärr.

    Otippat att Kenza vill rädda många av de företag hon har samarbetat med

    Trodde bättre om Kenza faktiskt. Sjukt lågt.

    Ungefär som när folk ”stöttar” sitt lokala spahotel Ystads saltsjöbad. Dom är stora med flera hotell och klarar sig nog. Nä här ser folk bara möjligheten att köpa ett presentkort för dubbelt värde. Vill du supporta för att supporta gör det då till småföretagarna. Inte till stora etablerade hotellkedjor….

      Det sjuka är att de klarar sig inte, har flera vänner som fått sparken från ESSgroup.
      Det skrämmer mig att man sköter finanserna så dåligt att några veckors inkomstbortfall ska sänka hela koncernen.

        Obs, jag VET inte hur finanserna ser ut. Men utifrån den informationen jag får så drar jag en lekmans slutsats att det är bräckligt. Har ingen egen anknytning personligen till koncernen.

          Det är inte en bräcklig ekonom när den mestadels lutar sig på stora företag och konferenser som samtliga i ett halvår framåt är inställda.

          Det är inte Eva och Svenne eller någon random kändis som går på SPA som får deras verksamhet att gå runt. De är utfyllnader.

          Vill du på riktigt ha något att klaga på så kan du göra det på tex Malmöstad kommunalanställda som haft otaliga kick-offer och ”kurser” där med skattebetalarns pengar.

            Du är alltså Malmöbo ? finns nog mycket att säga om de icke ekonomi kunniga som sköter Malmös pengar i så fall. ?

              Nope, jag är inte Malmöbo. Men jag har en gång i tiden bott i Lund samt har haft mycket att göra med ESS-gruppen som äger YSB mfl. ?

              Men jag håller helt med om hur Malmös ekonomi är skött men det är inte enbart Malmös fel.

            ”Vill du på riktigt ha något att klaga på så kan du göra det på tex Malmöstad kommunalanställda som haft otaliga kick-offer och ”kurser” där med skattebetalarns pengar”
            Ehh va?

      Sluta skriva folk på näsan om vad de ska stötta. Jag stöttar de företag jag vill se finnas efter krisen så stöttar du de du vill. Enkelt va!

        Du stöttar inte ysb genom att köpa ett presentkort på 500 spänn. Sorry.
        De kommer finnas kvar oroa dig inte. Gå till någon av Ystads småföretsgare och ta en massage om du känner att du vill stötta någon.
        Vill du däremot ha en jävla bra deeal för dig själv så köp ett presentkort på ysb vetja.

          Men hymla inte genom att påstå dig stötta företaget.

    Universum vill att man stödjer hennes smyckesleverantör och skönhetssalonger. Alla stödjer nog vad de inte klarar sig utan.

      Ja folk har verkligen problem. Tänk om man gick ihop och försökte stödja sjukhusens brist på allt. En solidarisk gest till alla. Nej nej, bättre ligga sjuk eller fattig med en hel hög smycken och klet i ansiktet så alla kan se att man minsann är både smart och rik;)

      Och det är ju dessutom reklam för Ioaku…..

    Håller med dig, Camilla. 3 Vänners glassar är så galet goda! ?

    I senaste bloggposten avslutar hon med en bild på den leende semesterresande familjen i hopp om att muntra upp lite. Tanken var ju förstås aldrig att visa upp sig i vanlig ordning? ?

    Det är jättesvårt att se stories som du klippt ihop sådär när man läser visa mobilen.

      Jag brukar öppna bilderna i ny flik och zooma in därifrån 🙂

    Kenza skrev inte att ivyrevels ekonomiska kris enbart berodde på corona hon skrev att företaget haft det kämpigt ett tag och att det nu går ännu sämre pga corona. I samband med det gav hon en rabattkod och de har sänkt priserna på populära plagg. Hur kan det vara girigt att vilja rädda sitt företag? (Snälla kolla upp din fakta innan du lägger upp Camcam, det här bidrar bara till enormt hat mot Kenza.)

      Ingen hatar Kenza, vi kritiserar bara hennes intentioner med inlägget.

      Varför delar hon it rabattkoder och gör reklam nu men inte innan? Hon har antagit att hennes goda rykte ska hålla flretager i rullning även om hon själv struntar i det. Hon har knappt klätt sig i sina egendesignade plagg (som är väldigt dyra men säljer ok då fansen älskar henne) och gör dessutom reklam för Nelly och andra klädföretag.
      Om inte hon tror på sina kläder (modebloggare), vilka ska annars göra det?
      Sen att hon tigger för att ”rädda sina anställda” när hon redan vetat om att företaget gått dåligt sen innan och dessutom fortsätt pumpa ut reklam för konkurenter och resa till världens dyraste land typ gör det hela ännu värre.
      Ska vi stödköpa hennes kläder för att rädda hennes sambo, svåger, bror och kompisar samt okänd personal när hon själv struntar i dem utåt sett? Vad har hon gjort för att rädda företaget? (Innan corona dvs). Varför delade hon inte ut rabattkoder, avskedade överflödig personal, tillverkade kläder som folk faktiskt vill köpa istället för sånt som finns på Gina för 20% av priset osv.

      Det är som om Cocacolas VD går runt och dricker Pepsi. Då är de inte ens kända…

      Då har du missat hennes gamla story där hon bokstavligt talat tigger

        Fick hem erbjudande om 30% på vissa företag. Finns en lakritsglass salmiak på pinne ej GB som är kanongod. Köper den på Ica.

      Hon skriver

      ” Closing Ivyrevel is not something that would affect me financially since I’m not making any money at all of it and never have, but it would break my heart of it comes to that point that we have to leave all of our employees (which are mostly young women) unemployed. ”

      Där har vi det, anledningen till att hon typ skiter i företaget – att hon inte tjänar pengar på det.

        Mestadels unga kvinnor 🙁 buhu. Jag som ung kvinna måste nu köpa en klänning för 700 som jag inte vill ha för att stödja de unga kvinnorna 🙁 ägaren kan inte göra det. 🙁 inte heller göra reklam eller gå runt med kläderna 🙁 så synd om henne 🙁

    Thaikiosken i Högdalen kan man stötta!

      Ja måste prova thaimat där. Bra.

    Y-Won bar och grill i Eskilstuna! Delikatessbutiken, Hallberts Salong, Mocca Deli och andra lokala restauranger och butiker ❤

    TM Bagarstuga i Västerhaninge! Deras bullar är fantastiska (och allt annat fika oxå för den delen). Dessutom Stockholms bästa semla 2020 🙂

      Tänkte precis skriva TM Bagarstuga! Alltså de är ??????

    Antonija Mandirs Instagram-story också?
    Först: ”Åh mitt älskad land Kroatien har drabbats av en jordbävning och jättemycket är förstört”
    Direkt efter: ”Vill sprida kärlek i dessa dystra tider så ni får 30% rabatt på min tandblekning med rabattkoden LOVE”

    Jag kräääääääääks verkligen på det här.
    ”Jag vill sprida KÄRLEK genom att hetsa er till att KONSUMERA så att JAG kan TJÄNA MER wohohoho KÄÄÄÄRLEK.”
    Har verkligen tappat ALLT för influencers i dessa coronatider. Så verklighetsfrånvända, så oseriösa, så giriga.

      Antonija Mandir är VERKLIGEN någon du borde ta upp mera i bloggen Cam. Hon kommer undan alldeles för mkt med sitt utseendehets och konsumenthets.

        Håller verkligen med. Bara det här med att det gick relativt obemärkt förbi att hon gjorde reklam för inte bara ett utan TVÅ bluff-företag? Hon sa liksom ”Jag kommer uttala mig om detta snart ska bara samla på mig lite mer information först” men ingenting har hänt än och hon har inte behövt ta DET MINSTA ansvar för det.

        Eller när hon var utomlands och la ut en video om att hon hade plockat skräp på stranden för ”hon tar ansvar för klimatet”. Fast det var hennes typ fjärde resa utomlands på tre månader. HUR kan man komma undan med det? HUR kan man fortfarande ha trovärdighet och legitimitet när man beter sig på det sättet?

        HUUUUUUR?

    Jag förstår inte att hon inte skäms, hon får allt gratis, renovering av lägenhet, barngrejer, barnkläder (plus pengar för att göra en egen kollektion), mat, kläder, smink, hudvård, och hon har mage att tigga? Tycker hon kan dra åt helvete, förlåt, men blir så irriterad på Såna människor. Märks att hon bara spelar ödmjuk och aldrig satt sin fot på ett riktigt jobb.

      Och NEJ jag är inte bitter, jag unnar henne allt hon har och är glad för hennes skull, men hon går över gränsen när hon ber andra rädda henne ur skiten. Hon åkte precis på en semester för 170.000kr men andra ska hjälpa till att betala hennes företags arbetsgivarkostnader? Sen omfattas väl ivyrevel av krispaketet till skillnad från många småföretagare (typ hela restaurangbranschen) som inte vet om dom är kvar om en månad- där kan vi lägga våra hårt förtjänta pengar som inte kommer av att lägga upp en bild på ett fult iphoneskal och prata om sina menstruationskramper.

      WORD!!! Instämmer 100 %

      Mycket vill ha mer …

      Lilla vän. Inget är gratis. De ”gratis sakerna” du skriver om som barnkläder osv är sånt som ska tas upp i hennes deklaration och som hon ska skatta för. Kostar en body 299 kronor så ska hon betala det i skatt. Med tanke på hur stor Kenza är så har jag svårt att tro att hon kan smyga undan med sånt då Skattverket har stenkoll.

        Men snälla, varför inleder du ditt svar med att skriva ”lilla vän”? Vi är alla vuxna personer och då kan vi väl behandla varandra som det? Tycker inte du det?

        Herregud hur naiv får man vara ???

        Men snälla, kolla hur det funkar innan du försöker dig på att mästra andra.

        Nej, man måste inte betala hela beloppet i skatt, däremot ses beloppet som inkomst och du måste betala skatt PÅ beloppet.

        Förlåt men den lagen kom förra året, alltså har hon fått allt det ts angett i flera år gratis.

    Brewski med puben Barski vill jag slå ett slag för!
    Det finns många fina lokala öltillverkare omkring mig som behöver stöttning.
    Glöm inte att beställa småskalig öl via systemet innan den 25:e, efter det går det inte att göra.

      Åh, brewski har så goda öler!

    Det är nog tufft för de flesta företag nu. Jag jobbar på ett stort svenskt företag som har verksamhet i flera länder. Även om vi är stora så drabbar denna period oss extremt hårt. Samtidigt har vi många anställda och mycket lokaler med kostnader. Skulle vi inte klara oss igenom detta så kommer det verkligen att märkas att många blir utan jobb. Både små företag och stora kedjor krisar nu.

      Hemskt ☹️

    Jag skiter just nu i alla dessa småföretag som vill ha stöttning, jag är riskgrupp och vill att folk håller sig hemma!!!!! Fokus ska inte nu ligga på att surdegsbageriet går i konkurs utan att rädda liv. Sverige är ett jävla mesland som bara rekommenderar och lägger allt ansvar på det egna företaget, fyfan säger jag.

      Öhh bara för att du är i en riskgrupp betyder det inte att folk ska behöva förlora hela sin ekonomi + hem + försörjning. Småföretagare skattar typ hälften av det de får in, så klart som fan de borde få hjälp, inte av folket utan staten. Man kan hålla två tankar i huvudet samtidigt, men att helt skita i att flera tusen kan bli utan jobb och kommer att bli det är egoistiskt, oavsett din sjukdomsbild.

        Tveksamt att arg ens är i en riskgrupp. Troligare i en av alla påhittade riskgrupper aka egoister.

          ?

        Det enda som inte går att bygga upp och ersätta är liv.

          Hur många liv tar en totalt kraschad samhällsekonomi?

      Du stannar väl hemma och håller dig trygg där?

      Det är inte så trivialt som ett surdegsbageri som konkar. Det är inkomster för att finansiera välfärden. Det är folk som jobbar som annars bli arbetslösa som i sin tur eventuellt kräver ekonomiska medel från staten i form av a-kassa eller andra bidrag. Folk som måste betala sin hyra och mata sina barn som helt plötsligt inte kan det. Inte bara företagarna bakom utan anställda. Folk som i sin tur konsumerar och använder sina pengar ännu mindre i den privata sektorn = det går sämre för alla. Mindre intäkter till att vårda riskpersoner som dig (och mig). Vi måste hitta en balans utan att förstöra vår framtid

      Fast folk som inte är i en riskgrupp eller sjuka behöver inte hålla sig hemma

        Ursäkta, vilken sten har du legat under? Man behöver bara vara läskunnig så är man en klick ifrån fakta. ?

        Just nu intensivvårdas nästan 30 personer för corona i Sverige som är betydligt yngre än vad Folkhälsomyndigheten pekat ut som riskålder.

          9 stycken är 26-49, de yngre har en underliggande sjukdom enligt Aftonbladet. De andra är mellan 50-69 år.

          Bara för att dessa är yngre betyder ju inte att äldre inte är en riskgrupp, de har ju utgått från Italien och Kina där majoriteten varit äldre.

          Det kommer alltid komma fall som är yngre, så är det med alla virus. Men de har större chans att klara sig jämfört med äldre.

      ”Arg” varför vill du att folk håller sig hemma? Om du är i riskgrupp och rädd för Covid-19 kan väl du stanna hemma och strunta i att gå ut?

      Jag blir mörkrädd när jag läser kommentarer som din ”Arg”. Är man frisk och inte i riskgrupp kan man faktiskt leva ett normalt liv, gå till jobbet och stötta företagarna genom att handla. Är du däremot minsta sjuk ska du stanna hemma till du är frisk igen! Det gäller att inte isolera sig och stänga ner samhället i onödan för konsekvenserna av detta agerande kommer bli förödande.

      Jag hoppas innerligt att den enorma rädslan för Covid-19 släpper snart annars kommer vi ha långt värre problem att handskas med. Ekonomin är på väg i botten, företag går i konkurs och människor riskerar att bli av med sina jobb. Konsekvenserna av samhällets rädsla för Covid-19 står inte i proportion till hur farligt viruset är.

      Hur ska sjukvården och skolorna kunna upprätthålla sin verksamhet i framtiden om arbetslösheten stiger? Det är ingen outsinlig källa som finansierar vår välfärd – det är invånare som betalas skatt genom att bedriva företag, arbeta och konsumera! Ju fler arbetslösa, desto mindre skatt som kommer in och det kommer vara fler som tär på systemet. Vi kommer hamna i en lågkonjunktur som kommer ta oerhört lång tid att återhämta sig från så innan man kräver att vi stänger ner hela samhället och beordrar alla att va hemma – tänk en extra gång!

      Tillhör själv en riskgrupp och pga min sjukdom arbetar jag halvtid så och kan inte lägga mina pengar på take away etc. Däremot får andra friska gärna göra det för det får ekonomin att gå runt = skatt = min sjukersättning från f-kassan.

      Kanske du kan hålla dig hemma så är problemet löst.

        Du verkar vara en trevlig medmänniska!

    Delvis håller jag med, bra att försöka stötta, men samtidigt så vet vi ej hur länge detta pågår, folk blir av med jobben, får sämre ekonomi, hela Sveriges ekonomi tar stryk, hur länge kan vi försöka stötta och stötta och stötta för att dem inte ska gå i konkurs?
    Jag tror företagen måste försöka anpassa sig efter situationen, tex restaurangen kan göra som många redan gör, take away.
    Frisörer och Naprapater mm, det är små företag ligger inkomsten på att dem själva jobbar, blir dem själva sjuka i Corona faller företaget med dem. Där kanske dem ska försöka slå ihop 2-3 lokala företaget så att dem inte själva bär hela företaget?
    Och när allt detta är över tror jag många kommer minska lyx konsumtionen pga att dem inte har ekonomin för det längre helt enkelt, så även där kommer många företag tyvärr inte gå runt som dem gjorde innan denna kris.

    Vart fan är staten är det enda jag undrar? Vad skattar man för? Att sättas i sticket och glömmas bort? Nä, inte ok att småföretag inte omfattas av krispaketet!!! Stefan borde skämmas.

      Dom har ju gått in med hur mkt extra pengar som helst. Bara slopad karensdag kostar ju galet mkt. Är så tacksam att jag bor i Sverige där vi ändå har denna trygghet. I usa t.ex har inte alla råd med sjukvården.
      Vår vård och kommuner kommer t ex kompenseras för extraordinära åtgärder och kostnader.
      Sedan kommer det ju bli kris så klart. Men prata inte om att vi inte får något för skatten….

        Men snälla du, småföretagare och familjeföretag omfattas inte av krispaketet, så att de gått in med ”hur mkt pengar som helst” hjälper inte dem!

      Googla ”jätte-brottar-Lena” så ska du få se vart dina skattepengar har gått.

      Så jävla många egna företagare som ägnat de goda åren åt att fiffla och ”ta det på företaget”, inte ta ut lön osv osv. Skyll er själva nu. Staten har inget ansvar för att ”rädda” småföretagare i kristid. Staten har ett ansvar att bidra till de företag, branscher som ger mest intäkter till staten. Skydda våra gemensamma finanser inte ngn företagares finanser.

      Vår granne är en känd krögare som klagar och ber om räddningspaket nu. Han kör en bil för 2 miljoner och familjen reser inte direkt till Kanarieöarna på semester… nu vill han att vi ska spendera skattemedel på att ”rädda” hans bolag…..

        Ehh, man skattar ju på vinsten också = mer skattepengar än en vanlig arbetare betalar på ett helt år

      Hur många småföretag är samhällsnyttiga? Jag tänker då på vad vi BEHÖVER snarare än vill ha. Ingen behöver färga håret. Ingen behöver surdegspizza.

        Över 95% av alla företag globalt sett är små- och medelstora.

      Som egen lite företagare så kan man säkra sig med försäkringar men de flesta prioriterar annat. Vi får sluta upp att tro att ”det händer aldrig mig”

    Hörnet i Slottstaden, Malmö! Super god lunchmeny och supertrevliga, så värda att stöttas ?

    Seriöst så blir jag förbannad att storföretag redan börjar kräva att staten ska gå in med med pengar. Det har typ gått en månad. EN MÅNAD! Man måste väl för fan ha en buffert i fall något skulle hända i ett par månader. Tänker på Gekås Ullared som givit miljonbonusar till alla anställda nu ett par år. Jag arbetar som undersköterska inom vården och till och med jag (min min lilla lön) har en buffert och sparar varje månad, i fall jag skulle blir t ex allvarligt sjuk eller om något annat skulle hända. Jag lider med alla små- företagare där ute men storföretagare som inte verkar ha sparat något i fall det skulle komma sämre tider, har jag väldigt svårt att känna sympati för faktiskt. Man har liksom tagit ut vinsten och bara spenderat istället för att spara till kristider. Urdåligt!!!

      +1, hur fan sköts ekonomin egentligen. Man borde klara inkomstbortfall 1-2 månader.

      Instämmer!
      Man måste skilja på storföretag och enmans- och mikroföretag.

    Indiska på Fridhemsplan Stockholm.

      ?Indiska?

    Malmö Chokladfabrik – nu kan man swisha in så skickar de en choklad med posten – kommer i brevlådan!

    Brutal Burgers i Upplands Väsby. Godaste burgarna i norrort ??

    Jag kommer inte ändra mitt bete’ende och börja stödköpa prylar och grejer som jag varken behöver eller vill ha. Däremot kommer jag fortsätta hämta min lunch i låda precis som tidigare. Jag kommer handla i ” mina” vanliga butiker som tidigare och jag försöker leva som jag brukar. Skillnaden är väl att jag konstant tvättar händerna och försöker undvika att handla när det är mycket folk i butikerna.

    Jag anser att vi ska ta Covid-19 på allvar och det kommer påverka oss länge. Men att börja hysterihandla är inte lösningen och tyvärr kommer inte alla företag att överleva.

      Nej, att stödköpa är ingen långsiktig lösning alls. Vi vet ju inte ens hur det situationen kommer att se ut i Sverige nästa vecka eller veckan därpå. Om vi följer de övriga ländernas utveckling kommer vi att tvingas till någon slags karantän vi också. Kanske blir det så här också att endast matbutiker och apotek får hålla öppet.

      Dessutom är det oerhört många nu som oroar sig över sin ekonomi och över att kanske förlora sin försörjning helt. Då både vill och bör man hålla hårt i slantarna och inte slösa en krona i onödan. Jag oroar mig över att samhället tvärnitat och att vi är på väg in i en rejäl ekonomisk kris, men tvivlar på att det räcker att den här sortens konstgjord andning skulle få företagen att överleva. Vi har ju knappt sett effekterna av viruset än.

      Jag tycker det är så man ska tänka, att inte överge de företagen man brukar handla hos. De får det svårt när de vanliga kunderna försvinner, t.ex. lunchrestaurangerna nu när många jobbar hemifrån.

      Däremot ser jag inte någon poäng att stödja företag som man aldrig har handlat hos tidigare och som man inte tänker handla från senare heller.

    Att vara influencer har aldrig varit ett jobb som toppar listorna över samhällsviktiga arbeten, och det visar sig nu. Jobb skapas efter efterfrågan, och ”tyvärr” finns det ingen efterfrågan på lyxkonsumtion då det är meningslöst så länge vi inte har hälsan. Kenza är så osmaklig som gömmer sig bakom att ”rädda jobben” när det egentligen handlar om att hon vill rädda sin glammiga livsstil… Vad sägs om att byta riktlinje på hennes jobb som inte innebär att folk ska konsumera meta? Kanske utbilda sig istället, ex till lärare? På riktigt tror jag hon skulle vara superbra att utbilda inom företagsverksamhet, eget företagande m.m.

      Konsumera mera* såklart….

      Bella, Rebecca Stella, Paow, Catten … det finns många som tycker de har rätt till allt utan att anstränga sig särskilt mycket.

        Ursäkta men att säga att Rebecca Stella inte jobbar hårt är fan ren jävla lugn. Samtidigt som hon är småbarnsförälder så är hon och arbetar med Paradise Hotel och spelar in 2 säsonger på raken, samtidigt som hon spelar in en podd varje vecka, samtidigt som hon startar upp ett helt företag. Vad har du lyckats åstadkomma de senaste? Inte mycket antar jag med tanke på att du sitter här istället för att arbeta.

          Vi klarar oss utan Paradise Hotel, smink och nån shitty podd också. Tro inget annat. ??

          Fast det har hon ju själv bestämt att hon klarar av? Tydligen ska man inte överskatta sin egen förmåga

          Och där var en ”tvättiz”.. Haha

    Nej tack, behöver mina pengar till mig själv, tänker inte ge välgörenhet till privata företag.

    Jag brukar handla en del handsydda barnkläder från Lilla Busfrö (ekologiskt) (@lillabusfro , http://www.lillabusfro.com) av en tjej som jobbar heltid med detta sen några år. Allt sys efter beställning??

    Såg ett magstarkt inlägg på Facebook igår:

    Till er friska människor därute som bara handlar toapapper. Tänk på att det är ni som sätter Sverige i lågkonjunktur och depression genom att inte handla kläder, skor,inredning och att inte äta på restaurang eller ta med hem. Det är ni som gör att många förlorar sina arbeten. Det är ni! Är ni friska kom ut och dra igång landet!!!

    ?‍♀️

      Inte magiskt alls, bara okunnigt!

    Postery.com i mölndal!

    ? Mårtens Hus i Nyköping. Bohemisk känsla och supermysig restaurang med vegetarisk och vegansk mat. Varierande meny och fantastiskt gott. Går ta med maten om man vill äta hemma.

    Bergmans Fisk & Vilt i Vilhelmina??. Innehar hela 14 guld i SM i mathantverk?. Liten företagare som byggt upp denna vackra anläggning med sina fantastiska råvaror! In å beställ via deras webshop! Hjälp denna fantastiska norrländska företagare att få fortsätta leva, verka och förädla det godaste naturen har att erbjuda!⛰?

    Jag känner bara såhär:
    Jag har inte ekonomi för att stödja företag från att gå under?
    Kan bli lite upprörd när folk uttrycker sig så, tar man för givet att alla har råd att konsumera dyra luncher och middagar?
    Det har iallafall inte jag.

      Du är inte ensam. Många som riskerar att bli arbetslösa nu känner knappast för att lägga ut pengar på kläder eller att äta ute. Men i övrigt tror jag att man tänker att alla kan göra något och om många gör lite så blir det till slut väldigt mycket.

      Jag tycker man ska försöka handla där man brukar handla.

      Man ska inte känna att man ska behöva äta ute oftare eller handla saker man inte vill ha för att stödja systemet! Det handlar nog snarare om att man inte ska sluta konsumera som man gjort tidigare och totalt isolera sig själv… Många bäckar små, slutar alla med sina vanliga konsumtionsmönster kommer samhället påverkas så försök lev som tidigare men var mer uppmärksam på om man känner sig krasslig och tvätta händerna 🙂

      Det är knappast de som inte har råd att äta ute som har hållt våra restauranger öppna innan corona heller…

    Lilla Napoli i Falkenberg, godaste pizzorna i hela Sverige???

    Tallkrogens pizzeria i Enskede erbjuder 50% rabatt på maten för alla som jobbar inom sjukvården. Någon typ av leg/bevis för att man jobbar inom vården krävs. De har för övrigt väldigt goda pizzor och trevlig personal!

      Brödernas också, de har restauranger överallt i Stockholm och en i Visby.

      Wow, vad fint av pizzerian.

    Försöker sponsra företag som jag tycker vore riktigt synd om det inte klarade sig ur krisen, såsom:

    – Chili Masala i Solna (bästa indiska restaurangen i Stockholm)
    – Golden Cave i Kungsängen (Mysig kvartetskrog)
    – Feldts konditori i Halmstad (sprider sann glädje varje dag)
    – Dennis Livs i Spånga (charkuteriaffär)
    – Joyvoice (som också sprider glädje och verkligen försöker lösa en knepig situation)
    – Svenska idrottsförbunds ungdomsverksamheter – speciellt basketförbundet som redan har det kärvt.

    Försöker även tänka på min lokala blomsterhandlare, livs på hörnet, pizzeria, thai. Äter sällan ute normalt så hjälper gärna till med att äta ute även fast det inte riktigt var planerat.

    Bäckar små …

      Missade du uppmaningen om ”ett tips per kommentar” i Camillas inlägg??
      Du ska alltså nämna ETT företag. Inte sex stycken.

        Men gud förlåt. Ber hemskt mycket om ursäkt att jag missade den lilla detaljen och därmed gjorde dig så arg att du kände att du behövde skriva en kommentar för att påpeka det. Men absolut rätt ska vara rätt, så grattis – du fick rätt ?

      Jag köpte en blomma hos min lokala blomsterhandlare igår. Både för att man blir glad av blommor men också för att jag vill hjälpa.

    Hanne är världens bästa!! ?

    Hoppas det går bra för din sambo. Jättebra idé att träna ute och speciellt i dessa tider när många gym har stängt. Lycka till!

    Konditori Lyran i Mälarhöjden tycker jag man ska åka till om man har möjlighet! Det måste få finnas kvar! Sånt vackert hus med speciell historia.

    Jag (som jobbar på en stor känd svensk kedja) önskar att ni kunder fortsätter att handla, så mina kollegor slipper förlora sina jobb och gå ett ovisst öde till mötes, då många företag har anställningsstopp under en lång tid framöver. Vill man inte besöka butiker fysiskt så kan man i många fall beställa via nätet. Jobbar man inte inom handeln så tror jag inte riktigt att man förstår vilket känsligt läge vi befinner oss idag. Näthandeln har ju gjort så att många företag inte längre går runt och redan nu så befinner sig många företag i rekonstruktion. Många av dom klassiska kedjorna som finns idag kommer om kanske ett halvår, år inte längre existera.

    ☀️Makarna Svärds☀️ värdshus i Malexander:

    https://m.facebook.com/svardshuset/?locale2=sv_SE

    Handla det ni behöver, vi vet inget om framtiden så spara era egna pengar nu och ha inte dåligt samvete för om du inte kan stötta alla småföretag just nu även om jag lider med dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.