Kritik mot Isabella Löwengrips Skåneresa mitt under coronapandemin

Även fast Isabella med största sannolikhet behöver hålla sig hemifrån medan en flyttfirma packar, flyttar och packar upp hennes bohag (fyi – jag hade gjort exakt samma sak om jag flyttat idag) så borde det väl finnas närmare ställen att ta in på med sällskapet än ett i Ystad?
Varför inte provtälta inför sommarens äventyr?
Borde inte det gå mer i linje med rekommendationerna från FMH än en sparesa? Börja med dubbla eller trippla liggunderlag och jobba dig nedåt. 🙂

Isabellas följare på Instagram är allt annat än imponerade av hennes beslut och kallar det både själviskt och idiotiskt.
De flesta tycker att hon ska hålla sig hemma och respektera rekommendationerna och att det enda som är dummare än att åka till Ystad på en misstänkt sponsrad resa, är att lägga posta bilder av det på Instagram.

230 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är inte bara Isabella som får kritik. Även Charlotte Perelli får lite kritik över att hon och hennes familj är uppe i sitt hus i Åre nu. Men mest är det jubel och hejarop dock bland hennes kommentarer. Ska bli intressant att se hur det går för alla influencers nu när påsken närmar sig. Vilka kommer att lyda rekommendationerna?

   Åker de skidor eller sitter de bara i huset?

    De har åkt skidor i så gott som tomma backar.

   Bingo å Katrin är kvar i Jämtland, Schulmans på Gotland… Väldigt många som ”flytt” till sina landställen.

    Schulmans bor ju dock på Gotland på obestämd tid eftersom de inte har någon bostad i Stockholm.

     Har Schulmans skrivit sig, betalar skatt och satt barnen i skola på Gotland?

      Det vet väl inte jag? De verkar hemundervisa sina barn tills vidare. Men saken är ju fortfarande den att de inte har något hem i Stockholm. Allt är inte svart eller Vitt. Man ska inte resa omkring i Sverige just nu, men om en familj nu hamnade på Gotland för att de sålt sin bostad så är det nog inte just den familjen man behöver springa med sina högafflar till.

       Ja, stackars hemlösa Schulmans som inte kunde lösa sin bostadssituation på något annat sätt.
       De har säkert inte råd med varken svit på Grand hotel eller ett enkelt evakueringspenthouse på Östermalm.
       Gotland har specifikt bett stockholmarna att inte komma dit och riskera ta upp deras knappa vårdresurser som ska räcka till lokalbefolkningen.
       Men champagnebolsjeviker förnekar sig inte.

        Men nu åkte de ju dit för flera veckor sedan, innan rekommendationerna.

        Okej du övertygade mig, världen är helt svart/vit!

       Men hur tänker du S. Oj nu sålde jag visst min lägenhet o jag har ingen ny. Kom nu familjen vi måste bo på Gotland?

     Skrivna i Sthlm såklart!

     Varför försvarar du Schulmans? De struntar fullständigt i om de smittar ner hela Gotland med corona.

     Vad har hänt med deras lägenhet i Stockholm?

      De har sålt den och inte hittat en ny ännu.

       De sålde nog i rätt tid. Marknaden kan nog svalna efter coronakrisen.

   I vårt avlånga land lever och samsas människor som tar del av information från folkhälsomyndigheternas med fler samhälls viktiga informationsflöden att efterleva.
   Också finns det influencer som fortsätter leva sina obrydda liv. Om deras makt ligger i att påverka är det under all kritik.
   På riktig ta och vänd er stämpel nu som ytliga själviska personligheter.

   De funkar inte dela Sverige mitt itu där många förstår allvaret rättar sig efter order från myndigheter och regeringen som lägger ansvar på individnivå. Om influnencer fortsätter förse sig med skygglappar och blundar för problemet.

   Ansvar gäller alla. SOLIDARITET!

    När stora delar av handel och industrier står still fortsatte influencer hova in och leva lyx
    usch!

     Tycker inte att det är ok att folk reser runt i landet just nu. Men varför ska influencers inte få tjäna pengar? Samhället mår väl inte bättre av att ännu fler blir arbetslösa 🙂

   Tycker det är helt ok om man kör bil till sin stuga, och har med sig mat för hela vistelsen, däremot är det inte ok att dra ut och handla på lokal butikerna i små städerna som man åker till.

    Men man kan bli sjuk och behöva vård. Det är DET detta handlar om.

     Jag tycker inte att man ska vara ute oc promenera, jogga, röra sig i trafik, osv just nu heller. Man kan skada sig och behöva vård.

      Det är ju absolut inte samma sak. Att promenera i sin hemstad vs att resa till mindre städer där vård/omsorgssektorn uttryckligen bett folk från andra städer att hålla sig hemma för att det inte finns resurser att behandla/vårda turister.

       Nej jag tycker att man ska undvika alla risker att behöva vård i det här läget.

        Risken för vård blir inte mindre för att man låter bli att röra sig eller jogga. Snarare tvärtom (de flesta olyckor sker i hemmet).

     Ja men hur många är det som får corona och akut behöver intensiv vård direkt? Känner man helt plötsligt att man får symptom ska man ju stanna inne och sätta sig i karantän, inte söka vård säger dom ju, om det inte behövs vård.

      Och om du sitter där i din karantän och blir sämre och sämre och får svårt att andas och har hög feber. Vad händer då? Du åker till det lokala sjukhuset och tar upp plats. Som dom har ont om.
      Eller du måste operera blindtarmen. Eller ditt barn får krupp och behöver läkarvård.

    Och om man blir sjuk och behöver uppsöka vård när man är i tex sin fjällstuga?

   Den största skadan Bella förmodligen har orsakat (förutom att kanske själv sprida smittan) är att hon har fått sina hjärntvättade fans att försvara hennes farliga beteende. Bara att läsa i detta kommentarsfält: hennes få fans tycker att det är okej att åka tvärs över landet under denna pandemi och att det ändå inte är någon fara för att Bella inte visar några symptom (än). Idioter, hela packet.

    Sedan är det så att man kan ha smittan ( och vara symtomfri)- då sprider hen allt vidare ??
    Asså ??????

     Precis, det är det jag menar med att ”Bella inte visar några symptom (än)”. Att det inte spelar någon roll då det tar flera dagar innan symptomen ens syns så man ska fortfarande vara försiktig trots att man inte verkar ha symptom. Vi vet förresten inte om Bella har symptom – hon har ljugit förr och kommer säkerligen att göra det igen.

   Hade man placerat fröken Isabellas hjärna i huvudet på en fågel hade fanskapet flugit baklänges, idioter finns det gott om lite varstans, men jag tror de flesta är födda i Stockholm, en del av dem flyr från lilla huvudstaden till sitt sommarhus på Österlen, sen undrar de varför folk på Österlen blir förbannade, fulla av sig själva med enormt högmod, har de missat all info på tv? Alla ska ta sitt ansvar, nä fan då reser man iväg med risk att smitta ner en jävla massa folk på vägen, men skit i det, bara jag klarar mig, snacka om och vara full sketen av sig själv, och kändisar med konto verkar vara de största skitarna

  Hmmm, var har jag redan läst nästan exakt samma text om Bella? ?

   Ingen aning…
   Du har haft tio minuter på dig sedan inlägget publicerades, hur många gånger har du hunnit läsa det?

   ”Hi, I’m Dora, what’s your name?”

    Är det här din nya approach? Svara så drygt som möjligt på kommentarer? Du borde tänka ett steg längre i och med att du ska släppa en bok…

  För att inte tala om Schulmans.. ???☠️

  Man undrar ju hur snacket går nu…

  Till och med mina mest bångstyriga vänner, som inte har mycket till övers för tex myndigheter, fattar att detta är allvar och liksom rättar sig i ledet.

  Jag blir arg på dom som tycker att dom står över allt detta… att deras egen j-vla ”behov” ALLTID ska komma först. Ledsamt är det.

  Därför staten MÅSTE komma med förbud. Frihet under ansvar fungerar inte med så trotsiga invånare.

   Just under helgen (inga siffror har ju kommit än idag) har ex de som krävt IVA-vård minskat i antal så vad Svenska folket gör verkar ju ändå ha haft någon sorts effekt för de dagarna i alla fall.

    För tidigt att säga något för ett par dagar. Men man kan ju hoppas!

     Ja. Därför skrivs det specifikt om de dagarna.

    Ja.. dom har dött?

     Eller flyttats men oron är att kapaciteten inte ska räcka till när allt fler hamnar på IVA så det är ändå bra om nya < flyttade + avlidna

     Nej. Nyinskrivna har inte dött.

    Ja, men i Stockholm har de gått från 20 till 100 på en vecka. Mer än två dubbleringar alltså. Så en dubbleringstid på under 3.5 dagar. Som Italien hade.

   …speciellt när svenskar inte är vana med frihet under ansvar…

    ?

   Håller med, lagstiftning och förbud är det enda som funkar! Finns alltför många egoister för att det ska funka med frihet under ansvar, och just i Stockholm finns det extra många egoister som nu drar med sig smittan till små kustsamhällen som har haft väldigt lågt smittryck och en sjukvård som är dimensionerad för några få tusen människor. Inte en hög egoistiska 08’or.
   Svenska myndigheter och regeringen är mesiga, de vågar inte göra något pga att de bryr sig mer om pengar än människoliv. Folket kommer få lida för det och gör det redan, jämför Sveriges dödstal med tex Norges.

    Men läs in er i hur lagstiftning fungerar innan ni börjar skrika om lagar hit och dit.

   Jag är en av dom som blev kallade för foliehatt som tog detta på allvar redan i januari, och då blev man skrattad åt, typ ingen tog detta på allvar men NU ska folk komma med pekpinnar, aja bättre sent än aldrig..

    Det är som att människor inte kan tänka för sig själva och inte heller söka information, dom flesta bara tror på, och tycker som dom flesta andra tycker, utan att använda sin egna uppfattning.

  Kändisar är en speciell grupp människor, milt uttryckt. I olika utsträckning tror jag att alla som blir berömda tappar kontakten med verkligheten och tror att de kan stå över saker som vanliga dödliga behöver göra och rätta sig efter.

   it’s all about the show

   All about the money. – Med Meja – Gamal låt text som säger en del om samhället

  Många åsnor i detta land. Trots det har vi ganska få dödsfall. Känns inte alls rimligt. Blir orolig.

   Sverige verkar ju ligga några veckor efter Tyskland som ligger några veckor efter Italien. Inte för att det måste gå samma väg men antagligen blir det värre. Och några dagar säger tyvärr ingenting :/

    Både Italien och Tyskland har dessutom en väldigt stor del av befolkningen som röker så det är inte så konstigt att de får höga dödstal…
    Sverige har ett av de lägsta andelen rökare i världen.

     Tyskland har inte högt dödstal, tvärtom!

      Exakt! Bor i Tyskland och här är dödstalen väldigt laga jämfört med t.e.x. Italien och Frankrike. Däremot har vi ju betydligt fler bekräftade fall än Sverige. Men, det bor ocksa nästan 10 ganger (ca. 85 mio vs. ca 10 mio) mer folk här, pa en yta som är ungefär lika stor som Sveriges. Även med restriktioner är det nästan omöjligt att halla sig ifran andra människor.

       De bekräftade fallen i Sverige består i princip endast av människor i behov av sjukvård. Då är eg dödstalen ganska låga här också….

        Nej, jag vet en som var 30 som dog av corona här i Sverige nyss, inga underliggande sjukdomar. Däremot fick hen ingen hjälp av sjukvården då de inte tog hen på allvar

         Vadå nej?

         30-åringen som dog hade väl visst underliggande sjukdom? Det är iaf vad som har uppgetts.

         Sluta sprid falsk information. 30-åringen hade FLERA allvarliga sjukdomar

          Det finns en annan person som var 26 som inte hade underliggande sjukdomar läste jag igår, kanske är den personen som åsyftas

           Kan folk bara LÄSA på innan man skriver ut osanningar. Eller vara källkritiska. Det är ju precis sådana personer som sprider skräck och hysteri. 26 åringen: ”Hon är det yngsta kända dödsfallet hittills i Sverige i det nya coronaviruset. Kvinnan hade enligt uppgift till DN ingen känd underliggande sjukdom, men däremot ska en riskfaktor ha funnits.”

           Riskfaktor ska ha funnits. Så där har du det. Sen kommer det alltid att finnas undantag oavsett. Det finns friska personer som dör till följd av lunginflammation också, om man har riktigt otur.

           Fast sluta minimera de människor som haft någon riskfaktor. Det känns som att deras liv skrivs av som ”synd, men inte jätte synd” när dessa riskfaktorer i många fall handlar om småsaker som astma eller psoriasis. Jag har inga underliggande sjukdomar och är inte särskilt skraj av mig, men även helt friska människor UTAN underliggande sjukdomar har faktiskt dött, senast läste jag om en ung man i Miami utan några sjukdomar alls, så man får ha respekt för att unga människor kan mista livet och att man inte ska tro man är oövervinnlig bara för att man är ung, dock behöver man inte sprida panik för det. Men tryck inte ner de som känner att de är rädda.

           Anonym 12.25. Jag minimerar inte de i riskgrupper. Och det står också klart och tydligt att det också finns undantag. Men vad tjänar det till att som frisk sitta och skrämma upp andra? Självklart får man vara rädd. Men däremot är det inte enligt min mening okej att sitta och ta ut sina känslor på forum, i facebooktrådar och skapa panik hos andra.

           Well. Precis som att hundraåringar kommer att överleva (avvikelser) kommer unga att bli väldigt sjuka och eventuellt dö (avvikelser).

           Men so far har vi ingen.

       Tyskland satte exportförbud på respiratorer som skulle till andra länder.
       Klart att man har möjlighet att rädda fler liv än länder som har brist på respiratorer.
       Dessutom har Tyskland skyddsutrustning i massor eftersom man även där satte exportförbud.
       Inget att skryta med. Sammanbrott för EU.

        Inget att skryta med? De är väl förberedda, varför ser man ens ner på att de har massa respiratorer och vägrar sälja dem i en sån här kris? Hur hade det sett ut som svenska medborgare dog för att man ville skicka respiratorer till Somalia? Snälla…

         De har stoppat privata företag som producerar medicinsk utrustning i landet eller som transporterar produkterna genom landet från att uppfylla beställningar till andra länder. De hade varit väl förberedda om tyska sjukvården redan ägde dessa respiratorer och ingen hade krävt att respiratorer i tyska sjukhus skulle säljas. Sverige har drabbats av leveransförseningar på grund av detta men har valt att inte göra samma sak.

       Tyskland testar ju även fler människor – därav siffrorna.

        Ja, Tyskland exporterar inte den testutrustning och de kemikalier som behövs för testning.

  Om Bella är frisk, reser i egen bil och håller sig på avstånd från andra är det inga som helst problem att hon rest. Liksom alla de andra friska människorna som reser i egen bil till egna hus och som har med sig mat och förnödenheter och håller avstånd till andra. Det går bra.

   Problemet är om man blir i behov av sjukvård där man är så belastar man sjukvården där. Det är inte bara äldrepersoner som behöver sjukvård för Corona. Det kan ju dessutom vara så att man behöver sjukvård av andra orsaker t ex benbrott i Åre och belastar en redan sårbar sjukvård. Man bör stanna i den region där man hör hemma.

   Tycker det dessutom är ironiskt att sthlmare röstat på ett parti i regionen som sålt ut deras sjukvård och nu tänker sig använda alla andra regioners sjukvård som fungerar bättre…

    De transporteras hem. Så har vi alltid gjort med patienter i fel län.

     Fast finns det resurser till det nu? Tror man säger från regionerna att alla ska kunna ta sig hem för egen maskin.

      Bryter någon ett ben behövs inte direkt sjukvård för transport. Ja. Patienter transporteras hem. Ja. Det går bra.

      I Skåne klarar de av det. Det är värre på tex Gotland.

     Om det nu är så, att de transporterar hem patienter till hemmahörande kommun, anser du att det är det sjukvården behöver prioritera tid på just nu? Många kommuner har gått ut med att man i dagens läge ska vara försiktig vid idrotter (ex skidåkning) och inte låta sina barn hoppa studsmatta, för de har inte tid för dessa olyckor för stunden. Och de vädjar till invånare i samma kommun!

      det är inte direkt sjuksköterskor och läkare som skjutsar folk mellan regioner. Ja

       Åker de med ambulans blir det minst en sjuksköterska.

        Men det är ingen sjuksköterska som annars skulle vårdat en patient, så är ju inte att personen blir låst.

         Är jag hemma med covid-19 och försämras så att jag får rejält svårt att andas, ringer jag inte 112 då?

        Icke akuta åker inte med ambulans.

         De åker sjukstransport. Personer som inte är i behov av vård under själva transporten. Har själv kört det i flera år, anställd av regionen men på uppdrag av lokaltrafiken. Dom drar ner på folk nu eftersom så få åker på bokade vårdbesök som inte är akuta.

     I läget som vi befinner oss i just nu kan man inte förlita sig på ”så har vi alltid gjort”. ?‍♀️
     Det är därför Både FHM och Socialstyrelsen vädjar och ner folk STANNA HEMMA k påsk.

      Människor kommer att transporteras hem precis som vi allting gjort även nu……. Jesus.

   Men handlar det även inte om att man kan bära på viruset (utan några symptom) och smitta andra när man är ute?

    Man smittar inte utan symtom. Det är en droppsmitta. Du behöver alltså hosta eller nysa för att smitta. Så sköter man sin eventuella friska hosta rätt så smittar man inte.

     Wrong. Man kan visst sprida viruset vidare om man inte visar några symtom.

     En smittad person kan smitta vidare genom att prata med en osmittad på nära håll. Så det behöver inte vara genom hosta. Källa: WHO.

     Såhär säger WHO:

     Can CoVID-19 be caught from a person who has no symptoms?

     The main way the disease spreads is through respiratory droplets expelled by someone who is coughing. The risk of catching COVID-19 from someone with no symptoms at all is very low. However, many people with COVID-19 experience only mild symptoms. This is particularly true at the early stages of the disease. It is therefore possible to catch COVID-19 from someone who has, for example, just a mild cough and does not feel ill. WHO is assessing ongoing research on the period of transmission of COVID-19 and will continue to share updated findings.

     Man kan ju också kanske nysa pga typ….pollen? Och därmed smitta även om man inte har några direkta symptom.

     Dropparna finns i utandningsluften. Agnes Wold förklarade det så bra: på vintern när man andas ser man röken som kommer ur munnen – det är dropparna. De syns ju inte nu när det inte är minusgrader, men man utsöndrar ju saker ur munnen hela tiden när man andas.

     Jo, det gör det. Är du inte läkare så yttra dig inte.

      Ja exakt. Så sköter man sin ev symtomfria hosta, håller avstånd och/eller nyser rätt så smittar man inte om man är symtomfri……..

    Ska det vara så svårt att stanna hemma? Är inte för evigt och som Camcam säger så finns det hotell bra mycket närmare än Ystad för isabella. Ystad och Simrishamn har inga jättesjukhus som kan ta hand om en massa stockholmare som åker ner (mest till österlen) när de blir sjuka.

   Anonym 6.42 aha så det där med att undvika resor gäller bara dem som är sjuka. Alla andra kan resa på bäst de vill. ?

    Ja. Är man symtomfri och reser i egen bil till tex eget hus eller plats där få människor är går det bra.

  Bella har ju trots allt skurit ner sitt resande med 99%. Minns ni inte när hon var mer på resande fot än hemma. Men nej det är kanske inte läge nu. Å andra sidan sätter detta fingret på en annan viktig sak: alla måste ta sitt eget ansvar oavsett vad en influencer gör! Att Bella reser innebär ju ändå inte att det är ok för andra.

   Njae det är väl dubbelt. Alla måste naturligtvis ta sitt ansvar men när man ser att en eller flera inte håller sig till reglerna faller man lätt dit själv. Många psykologer som skriver om det just nu.

   Bella kommer ju inte in någonstans heller så….

   Sedan Bella slutade resa har CO2-nivåerna i världen sjunkit markant. Det får man ändå ge henne 😉

   Jag tror hon slutat resa för att hon blev halv -pank, inte för att hon ville det

  Jag borde nog läxat upp mina grannar, när de dundra in i trappen med tio kassar från Gekås.

   De har kanske bunkrat för att kunna sitta hemma i karantän en månad?
   Man ska tänka gott om människor ?

    Självklart gör jag det, men de har ändå varit ute och rest, det var poängen.

   Nu är vi inte långt ifrån ett trevligt litet angivarsamhälle.

    Haha, welcome back 1930s, how we missed you…

  Tänker mer på att hon använder hashtagen #supportbusiness när hon själv inte betalt ett öre. Ystad Saltsjöbad är kända för att använda influensers för reklam. (Bland annat Isabella, Kenza och Bianca)

   Tror du hon får så många samarbete nu när företaget är sålt?

    Bellas samarbeten har gällt bloggen, Instagram och sociala medier i övrigt – alltså det som var Löwengrip Invest.
    Men självklart har hennes möjligheter till samarbeten, spons osv minskat rejält.
    Verkar inte heller som Bella aktivt jobbar på att jaga inkomster eftersom hon säger sig ha blivit ekonomiskt oberoende när hon sålde sin halva av Löwengrip Beauty. Det kan man ju tro vad man vill om.

     Mera troligt att det finns ett avtal att hon måste hålla sig i schack för att få ut sin lön.

      Vad för avtal menar du?

       Köpeavtalet med Demarone. I det ingår även att hon är ansiktet utåt. I 2 år i alla fall.

        Men för att hon är ansiktet utåt så måste väl hon få göra samarbeten om hon vill, varför skulle hon inte få göra det? Hålla sig i schack?? Tror inte alls på din teori men tror inte att hon aktivt jagar samarbeten, tror inte heller att Ystad var ett samarbete. Jag undrar hur M vet att hon inte själv betalt, vad vet du om det?? Suck

       En del av köpeskillingen är säkert villkorad till Bellas roll som ”ansikte utåt”.
       Produkterna bär hennes namn så det är bara naturligt med en sådan klausul.

      Men vilket trams! Du verkar ha livlig fantasi!

       Fast det är väldigt vanligt med villkorade köp på detta sätt. Inte livlig fantasuöi alls. Du har kanske inte erfarenhet av köp av bolag?

        (Ignorera mina stavfel ?)

        Nej det är nog inte vanligt. Hon har avtal dock på att vara ansiktet utåt och jobba för dem två gånger i månaden vilket hon skriver om på sin blogg idag. Men varför skulle hon ha avtal att inte få göra samarbeten? – Nej så är det nog inte, men det är ju inget hon aktivt jobbar med nu. Ni påstår att Ystad var samarbete men samtidigt får hon inte göra samarbete enligt avtal säger ni – hur ska ni ha det?

         Fast en av anledningarna att Löwengrip som skönhetsmärke inte har något förtroende hos en del människor är ju just för att Isabella Löwengrip lyfter och hyllar andra märken. Vilket gör att jag som potentiell kund inte tror på hennes ord. Om jag arbetade på Dermamore hade jag definitivt krävt av Löwengrip att hon inte gör reklam eller samarbeten för andra märken, och gör hon det ryker hennes lön. Sen krävs det ju iofs en hel del mer för att få upp förtroende för Löwengrip…

   Det stod först ”supportlocalbusiness” innan någon kommenterade hos henne att local och Ystad inte riktigt går ihop hos henne…. Så då ändrades det snabbt. Såklart. ??‍♀️

  Det kanske är lika bra att sätta hela Sverige i karantän eftersom det här med icke nödvändiga resor verkar vara så himla svårt att förstå ?

   Problemet är att var och en förväntas själv bestämma vad som är en nödvändig resa ?

    Ingen nöjesresa är väl nödvändig?

     Beror väl på vad vi menar med nödvändig. Människan är inte gjord för att sitta inne i ett hus hela dagarna.

      Nej, gå ut och promenera då

   Så eftersom ett par näriga influencers och andra c- kändisar reser så ska hela landet sättas i karantän. Rimligheten i det? Ingen jag vet reser nu, varken på skola, jobb, grannar och bekanta. Men det är kanske ett stort problem vad vet jag. De flesta jag känner kan dock tänka själv.

    Jo, det är faktiskt ett problem. Flera jag känner planerar att åka till fjällen över påsk, ”för dom har ju inte stängt backarna”. Och med tanke på hur många andra som är i t.ex. Åre just nu så verkar det inte bara vara mina bekanta som inte kan tänka utan rätt många andra..
    Sen var jag inte gravallvarlig med att vi ska isolera alla för några idioters skull, men antar att det inte gick fram ??‍♀️

     Det är Skistar som inte vill att hela årets omsättning ska gå förlorad. Statsministern får lära bolaget folkvett.
     Skistar ska akta sig så att det inte blir en skadeståndsprocess mot dem – pågår en nu mot myndigheterna i Ischgl som mörkade virusutbrottet för att skydda näringsidkarna som ska leva resten av året på inkomsterna från vintern 🙁

      Wow coolt. Kan du länka artikel. På tyska går också jättebra. Blev sjukt nyfiken!

      nja, SkiStar vill inte stänga av samma anledning som IKEA, ICA mfl inte vill stänga. det är ett företag beroende av inkomster och som stöttar otroligt många små företag i närområden till anläggningarna.
      Om folk bara följer riktlinjer från myndigheter att inte åka omkring så är det inte ett problem att backarna är öppna. bara för att backarna är öppna betyder det inte att man MÅSTE åka dit.
      SkiStar och i stort sett alla andra aktörer i branschen förutom Idre FJäll har lättat på ombokningsreglerna och låter gästerna boka om till nästa säsong, vilket lett till en minskning ner till knappt 30% i bokade gäster kommande vecka. Ta Sälen som exempel som har ca 16.000 bäddar, 30% om alla boenden är fullbelagda (alltså att det verkligen bor 6 pers i en 6bäddsstuga) ger dryga 4800 gäster…

       Idre Fjäll erbjuder gäster att omboka sin vistelse, precis som majoriteten av alla stora skidanläggningar.

      Skistar låter ju folk omboka sin resa till nästa år?

  Korkat som fan.
  Men kanske ska vi även fråga YSB om det var en sponsrad resa och då även ifrågasätta dem om det beslutet?
  För det är ju lika korkat!

   Det är ju Bellas andra hem. Klart att hon har rätt att bila ned genom coronaland till Ystad för att gödas och spabehandlas.
   Har varit en påfrestande tid för Bella så hon är värd lite värme och ompyssling.

    Det måste vara skönt att ha så många ”andra-hem” ???

     #segundacasa

    Är det inte Falkenberg som är hennes ”andra hem”?

     Ja, när hon är där så blir det hennes ”andra hem” 🙂

     Nej, det är Arlanda VIP

     Jag har också för mig att Falkenberg är hennes andra hem iom alla semestrar där med familjen. Jag kan dock inte minnas när hon varit i Ystad??

   Jag tror den är sponsrad. 56 kilo råkade också vara där samtidigt och säkert fler

  Ett tappert försök till excell arket…verkar iofs fungera med tanke på alla upprörda.

  Dags att starta karantän så stockholmarna lär sig vad som gäller.

   Om IL blir sjuk? Ska ystad Saltsjöbad sponsra hennes karantän då?
   Eller tar hon bilen hem och fortsätter sprida Corona längs vägen?

   Det är måååånga stockholmare som åker till Skåne och Öland just nu.

    Hur ska hon sprida Corona genom sin bil?

     Korkat. Det finns möjlighet att man stannar och enligt hennes syn på det ”supportar företag” längs vägen. Man går liksom UR bilen. Typ för att äta, eller kissa och bajsa.

      Eller så sträck-kör man idag. Med tanke på läget ??‍♀️

   Haha, men va? Vi har inte karantän och det kommer inte att bli någon heller.
   Vi har laglig rätt att resa och röra oss i Sverige och då kan man heller inte uppröras över att folk gör det. Så det blir lite tröttsamt med allt det här tjafset om stockholmare.

   Och från en annan vinkel: folk från hela landet finns här också. De har åkt TILL Stockholm och kommer sedan att åka hem till sina småstäder runt om i landet. Varför hört man ingenting om det? Och jag undrar hur många från landet som kommer att komma till Stockholm under påsken…

    Sen den 19 mars är rekommendationen att inte göra onödiga resor, speciellt inte TILL och FRÅN storstäder.
    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/folkhalsomyndigheten-undvik-att-resa-inom-sverige

     Rekommendation är inte detsamma som ett förbud.

     Antingen förbjuder man folk att resa till och från städer eller så accepterar man att var och en gör som den behagar. Hur dumt det än må låta. Men så är det. Regeringen får skylla sig själva som nöjer sig med pekpinnar och förmaningar. I andra länder är det utegångsförbud och böter, utan krusiduller. Den svenska modellen är alltid att vädja till folk och hoppas på det bästa.

      Sist svenskar vek sig blev vi av med hörnen på påslakanen.

    Tror ingen kommer komma från landet. Dessutom, varför inte bara göra det rekommendationerna säger så slipper vi förbud?

     Jag har ett hus i fjällen som jag måste se till.
     Så jag har inget val annat än att åka dit ett par dagar.

     Och något förbud kommer det aldrig att bli i Sverige. Våra myndigheter fungerar inte så.

      Vadå måste? Vilka konstiga perspektiv när vi befinner oss mitt i en pandemi. Poletten har inte riktigt trillat ner hos alla.

      Angående förbud i Sverige bör du läsa på om lite svensk historia.

      Du framstår som både egoistisk och naiv.

  Jag tycker det är respektlöst att vara ute och resa just nu, även inom Sverige. Speciellt om man är från Stockholm eller annat ställe där smittspridningen är relativt stor samt koncentrerad.

  Dock så är det inte enbart influensers eller kändisar som resonerar såhär. I min mammagrupp på Facebook är det flera personer som skriver inlägg där de funderar över om de ska iväg till fjällen eller inte. Många resonerar att de åker eftersom att familjen själva inte är i riskgruppen, utan att lägga en tanke på att det finns många äldre lokalinvånare uppåt landet och att det är glest med sjukhusen.

  Min ena sida av släkten kommer från en turist- och badort (Båstad) medans andra sidan av släkten kommer från Gotland. Jag har hört en del skräckhistorier om sommargäster. Nu i coronatider och med alla som åker till fjällen utan att bry sig ett skit, så kan jag verkligen inse att vissa turister är ganska respektlösa.

   Är också från Båstad, jag bor numera i Danmark men min syster bor kvar och jag hör från henne hur extremt många stockholmare som kommit ner nu ??‍♀️ Jag är bosatt i Danmark där vi har lite hårdare restriktioner och jag känner mig väldigt trygg här även om det är trist att sitta hemma, jag är inte i en riskgrupp men jag vill inte vara del i en smittkedja där jag kanske råkar smitta någon som i sin tur smittar en i riskgruppen, vilket land som gör rätt eller fel i detta får tiden utvisa men jag tycker iallafall man kan sätta Stockholm i karantän så som de tar sig runt i landet.. Båstad har inget sjukhus, knappt en vårdcentral lixom, håll er hemma i Stockholm och visa respekt för resten av landet ?

  Hon har uppenbarligen missat att det är den _lokala_ verksamheten som ska stöttas i Corona-tider.

  Österlen är ju invaderat av stockholmare nu. Sen har dem mage att gå ut i lokaltidningen och gråta för att dem inte känner sig välkomna här av lokalbefolkningen.

   *de

    Ja man bara BUHU så synd om dem. Stockholm är det mest drabbade området och för att minska spridningen så kanske man helt enkelt får hålla sig hemma en påsk. Så kul att de säger i tidningen att de inte känner sig välkomna nu och att det inte ”passar längre”. Jag är uppvuxen nära Österlen och min bild är att stockholmarna aldrig varit populära där nere.

     Det är inte min bild, jag som Stockholmare har alltid blivit trevligt bemött där ?

      Jag med!

  Även fast? Även om heter det. Och du siktar på att bli författare.

   ”Trots att” hade varit bättre. Du får dock räkna med att bli raderad. Camilla gillar inte kritik.

    Jag kommer köra på ”trots fast”…

   Fast rätta henne inte, du får inte betalt för det. Låt boken floppa istället ?

   Det fina i kråksången är att du behöver INTE ALLS var språkbegåvad för att ha en historia att förmedla.
   Det finns korrekturläsare till det.
   Och DE är språkbegåvade vill jag lova.
   Puss å kräm

   fastän*

  Tycker det vore intressant om du kan maila Ystad Saltsjöbad och fråga hur de resonerar när de sponsrar influensers från Stockholm att resa till Ystad när myndigheterna starkt avråder från att resa. Kan de inte hitta mer lokala kändisar att använda i sin marknadsföring eller be influensers skriva positiva inlägg om tidigare besök.

   Men hon skriver inte att detta är ett samarbete? Med andra ord kan vi faktiskt inte veta om Ystad sponsrat henne eller inte. Så om CC ska maila så bör ju första mailet fråga om de sponsrat Isabellas vistelse där nu och sen ta det därifrån

    Ingen influencer betalar för boende på Ystad Saltsjöbad (eller Falkenberg Strandbad som är i samma företagsgrupp).
    Dessa hotell har länge jobbat med influencer marketing. Även riktat mot danska influencers (vilket nu ligger på vänt förstås).

  Va?

   Är det här… Är det här sånt man anmäler för? Kan Camilla snälla blocka den här personen? ?

   Om du inte insjuknar i corona så kommer du säkert bli sjuk av att vara så arg och dyster.
   Ta det lite lugnt, för din egen skull.❤️

  Dessutom blir denna resa badwill för Löwengrip Beauty hon är ansikte för. Det gillar troligen inte de nya ägarna. Vore bra on du Camcam ställde en fråga både till Isabella och hennes nya arbetsgivare varför hon agerar som hon gör. Dålig förebild! De flesta bolag har reseförbud nu. Men inte Demarone?

  Nä, jag är inte bitter …

   Lol alla är tydligen adliga i Stockholm ?

  När man fiskar efter sympati och möts av en … reality check:

  https://twitter.com/pascalidou/status/1243858755239972865

    Kul med en taklampa som kostar mer än 1 månads hyra för hela mitt boende. Bor då ändå på 83 kvm så det är en jävla dyr lampa… men fint hem absolut men lite sticker det fan i ögonen

     Kunde inte se en enda byrå med alla lådorna utdragna ?

      Vad menar du?

     Vad är det som sticker i ögonen? Att någon har en dyr lägenhet eller lampa eller att hon tjatar om klass och fattigdom när hon inte tillhör någon fattig arbetarklass längre? Har nämligen svårt att förstå folk som blir irriterade för att vissa har dyra saker.

     Men HUR kan det sticka i ögonen. Hon lever väl inte på bidrag? Hon har väl uppenbarligen en lön som är högre än din och då kan hon köpa dyrare saker än vad du kan. Vad är problemet?

   Vilken pajas.

  ?

  Vänta, var detta det tidsinställda inlägget du lovade, ett inlägg om att Bella fått kritik för att göra det alla andra i stort sett gör?? Men guuuud vad läsvärt. Not.
  Det kostar dig väl inget att anstränga dig lite extra för lönen du plockar ut?

   Vilket camcam dessutom blev tipsad om i kommentarerna igårkväll… så minsta möjliga ansträngning för mesta möjliga catching

   95% av läsarna är så tacksamma över ett Bella inlägg så att du blir sur tror jag ingen bryr sig om.

    Haha oj 95% tror tillochmed de värsta IL hatarna tröttnat nu när hon inte längre är ett vinnande koncept som marknadskvinna

  Bitter småstadsbo?

  Vad du inte verkar fatta är att en STOR del av Stockholms invånare består av inflyttade från andra delar av landet. Och 99% av befolkningen har aldrig satt sin fot på Sturekompaniet. Men du har väl aldrig varit i Stockholm så du fattar väl inte det.
  Men stanna du i din koja i skogen. Det verkar tryggt och bra.

   Tydligen blir man dum av att flytta till Stockholm. Men om vi ska dalta med er så, visst.

   Kan ni snälla söta rara sluta vara lika dumma som valfri amerikan och inse att ni ska hålla er hemma i lilla Stockholm?

    #inteallastockholmare

   Oj, andas. Har någon stockholmare sårat dig? ?

   Tja, antar atr det inte stod specifikt att detta var coronafritt inlägg

    Såg inte heller något om att just du var utsedd till ordningsman

     Kvinna faktiskt. Så många fel på så lite tid. Fascinerande ändå

      Du menar att du inte kunde stava till ”att”?

       Vad menar du? Förstod du inte meningen eller?

        Grandet och bjälken …

  Kan intyga dig om att det långt fler än stockholmare i Åre just nu.
  Gäller ju såklart även övriga semesterorter…

   Fy vilka skojare vi har till regering. Vem vill ens lyssna på Influencers de ska hålla sig till det de kan bäst strike a pose sprätt benet. ?
   Skrämande vad de väljer att lägga skattepengar på det borde vara förbjudet. Ett skämt är det. Inte så konstigt att hela världen skrattar åt oss nu eller åtminstone frågar sig vet de något som vi själva inte vet?

    Please! Sitt inte och läs ”Samnytt” om du inte har väldigt kritiska glasögon på dig!

  Bloggaren 56kilo var också i Ystad i helgen men tror inte att hon fick någon kritik då hon ju bor i Skåne men samma borde ju gälla henne?

   Även sendi skopljak. De måste resa någonstans annars har de ingen content till sina kanaler. ?

  Hon gjorde självklart detta för att provocera och har bevisat ännu en gång att hon bara är en bloggare och kommer aldrig att bli en seriös företagare i framtiden.

   Omslaget på Forbes känns alltmer avlägset för varje dag som går …

    Snart har hon titeln; världens mest patetiska kvinna!

    Vad är väl ett omslag i Forbes mot ett i Hollywood Reporter?

  Är det bara jag som reagerar på att hon har plockat fridlysta blommor? Eller är dom inte fridlysta kanske? ??

   Du menar scilla (blåstjärna)?
   De är fridlysta och du får inte plocka ens för att ha i en liten vas.
   Att gräva upp sådana är förstås också big no-no.
   (Blåsippor kan man plocka några och ta hem liksom liljekonvalj)

    Okej! Mindes en känsla från barndomen då alla blåa blommor var big no no’s! ?

    Jag kan inte hitta info om att scilla är fridlysta, de är supervanliga i Skåne. Däremot är blåsippa fridlyst i hela Sverige och i bl a Skåne får du aldrig plocka blåsippor eller gräva upp dem.

     Blåsippa är förbjuden att gräva upp i hela landet och i vissa län får man inte ens plocka den för husbehov.
     Man får kolla vad som gäller.
     Scilla (blåstjärnesläktet) är inte fridlysta. Inte heller den snarlika vårtsjärnan.
     https://www.naturvardsverket.se/upload/var-natur/djur-och-vaxter/fridlyst/fridlysta-blomvaxter/artlista-fridlysta-blomvaxter.pdf

  Trots kritiken så gillar 6 641 st andra egoister inlägget, säger mycket om hur de tänker.

   Är nog hennes köpa likes och följare

    Köpta*

  Tycker det viktigaste är ju att vara en förebild för sina barn… det nämns inte någonstans. Undrar vad alla dessa föräldrar svarar när barnen frågar varför föräldrar minsann reser när våra absolut vikigaste myndighet/staten ber oss att stanna hemma. Detta gäller ju även när fröken Bella tvunget skulle flyga i tid och otid. Vad blir svaret när hennes mycket kloka son (enl henne själv)
  frågar mamma varför gjorde du inget för miljön? Nej sjukt trött på dessa ytliga, bortskämda påverkare. Gör något vettig av ditt liv och ska du påverka så finns det galet mycket bra och viktiga saker man kan lyfta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.