Magdalena Graaf med familj sprider ut sig efter hemkomsten från Thailand

Filip tog pojkarna med sig hem. Jag känner mig lite trött och jetlaggad så jag åkte hem till Hannah för att ”hänga hemma” i någon vecka. Syrran har inga små barn här. Så det är mindre spring och svängdörrar. //Magdalena Graaf

Magdalena Graaf och hennes söner har landat efter att slutligen tagit sig hem från Thailand, och vad gör de?
Delar på sig..
Sönerna åker hem till huset medan Magdalena tar sin trötta och hängiga (nu ändrad till jetlaggad) uppenbarelse och åker hem till sin syrra där det finns en massa annat folk.
Bra där!
Helt enligt rekommendationerna! Eller inte….
Läsarna skäller på henne i kommentarsfältet så till den milda grad att det stängs av till slut.
Var är Monas Universum och moddat när man behöver henne?
Enligt Magdalena så har hon ingen arbetsgivare som kan säga till henne att isolera sig och barnen efter hemkomst, utan att sunt förnuft borde vara för alla.
Ja, man kan ju tycka det…
Varför beter hon sig som ett bi med pollineringsabstinens? 

195 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag säger som Universumskan, hon har nog inga högre studieskulder, Magdalena alltså.
  Eller så är hon ute och provocerar bara. Skumt att inte vilja tillbringa första tiden med sin partner.

   Nej Magdalena har varit öppen med att hon inte har studieskulder så det stämmer. Det kan låta skumt, så tänkte jag också först men sen skriver hon ju att det är andra som bor hemma hos dem just nu som hon kanske inte känner så väl och således kanske inte är bekväm med och eftersom att hon själv är i riskgrupp om hon blir smittad så vill hon hålla sig undan där det är mycket folk. Verkade inte vara så många hemma hos Hannah.

   Men alltså, är det ingen som tänker på att Magdalena hade en hjärnblödning för några år sedan? Lider av hjärntrötthet själv och kan mycket väl tänka mig att hon behöver extra mycket vila och lugn jämfört med fullt friska människor. Hon kämpar nog i det tysta ska ni se och har inte hjälp i vardagen av ren lättja. Att ensam resa med två små barn frestar på hjärnan mer än ni gamar ens kan ana. Jag har full förståelse för hennes agerande. Och dessutom tror jag att hon och hennes syster är läskunniga och kan följa alla råd och rekommendationer från våra myndigheter.
   Jeesus…

    Några år sedan? Det är 11 år sedan.

     Hjärntrötthet kan sitta i hela livet. I synnerhet efter hjärnskador i form av trauman eller blödningar. Fan vad det ska näbbas på denna sida.

      Men festa och röka det kan man.

       Ska hon ge upp sitt liv? Herregud. Vilket wt som är här inne.

        Still bitching?

     Hjärnoperation strålning 2012.

     Jag har fortfarande ett helvete med trötthet ALLA dagar om året sen dess.

     Det är ett riktigt elände med hjärnblödningar, syns (ofta) inte på utsidan men förändrar allt på insidan. Visste du att många som har haft en hjärnblödning får ta antidepressiva resten av livet pga skadan i hjärnan? Lider av livslång hjärntrötthet och har svårt med minnet?
     Åren som går spelar ingen roll, skadan som blivit är konstant. Var en schysst medmänniska och försök att sätta er in i det helvete som vissa går genom livet med.

    Men varför ska folk ut och flänga så förbaskat med sina barn? Det är ju skitjobbigt. När folk kommer blicka tillbaka på den här tiden kommer de antagligen konstatera att föräldrar brände ut sig på träning, resor och Instagram.

    Hon har haft hjärtproblem också.

     Haha ja då är det än viktigare att karantäna – oavsett om man varit i Thailand lr inte. Ja jisses sikket härj❌

     Min kusin har samma hjärtproblem sedan 18 års ålder och är 45 år idag, hon har klarat sig bra och dessa besvär är inte livshotande. Känns som somliga förstorar vissa diagnoser för att få uppmärksamhet.

      Min dotter med, det är inte ett hjärtfel utan en extra ledningsbana som inte är farlig men kan vara obehaglig.

    Jo dom är säkert läskunniga men alla hönsen är inte hemma.

    Men ändå klarar hon av att resa till andra sidan jorden med småbarn, dessutom i värme? Jag som hjärntrött skulle inte klara det iallafall.

    Hjärnblödning eller inte… hon väljer att lämna småbarnen och undvika de äldre sönerna för att ” hänga” hemma hos Hanna med hennes vänner och barn. Hur kan hon orka det om hon är så hjärntrött och inte orkar träffa sina egna barn + man?
    Hon borde följa rekommendationerna och sätta både sig och sönerna i karantän i några veckor.
    Verkar mer som hon bara vill ha reaktioner och kommentarer på bloggen.

  Såna jäkla egoinflunsers allihop.. Allt de tänker på är att resa resa resa och kan aldrig sätta andra före sina egna nöjen.
  Kan inte fatta att vi betalar för deras ”uppehälle”.
  Maggan känns som ca 13 år mentalt. Ändrar texter å håller på

   När åkte hon till Thailand?

    Nån dag innan jul tror jag det var eller nån dag efter jul kanske… det var innan Corona blev känt i alla fall.

     Corona var känt för att sprida sig i Kina o Thailand redan då…

      Men såhär i efterhand: hur många svenskar tog ärligt detta på allvar redan i december? En hel del verkar ju fortfarande inte ha fattat allvaret.

       Just därför borde det bli förbud. Naiva svenskar finns det nämligen gott om.

     Pratade mer allmänt. Känns som de inte kan sitta stilla/hålla sig hemma en enda stund å sen blir det bara tjafs med följarna. Elsa, bella, katrin mfl

   Varför skulle hon inte få ändra texter? Känns hon som 13 år för det? Du också faktiskt. Betalar du för hennes uppehälle också oookej…

  [Borttagen kommentar]

   Skärp dig!

  Det känns som kommentarsfunktionen på Graafs blogg bör stängas. Om det inte är dryga svar från bloggerskan själv är det dryga svar från Mona. Vill man bara bli beundrad och kränga krimskrams eller sockerpiller så behövs ingen input från andra. Bådas bloggar känns ganska passè vid det här laget.

   Det är ansträngd stämning lite varstans – kolla kommentarerna hos Sandra Beijer … dvs. de som hon inte raderar. Hennes „Pandemys“ är ganska korkat ur ett smittskyddsperspektiv.

   Lisa! Du hänger givetvis här oxå..?‍♀️ Du gör nästan allas bloggar till din och dina multipla personligheters forum för vidriga påstående och veritabelt hat. Du är redan varnad för att skriva 77 kränkande och jävligt elaka kommentarer under ett och samma inlägg på någons blogg??‍♀️ Det hjälper inte att byta nick! IP och ”ny IP” går att spåra, därav är du redan upptäckt! CC: håll koll på den här typen!

  Isabel Adrian åkte till sin gård i Skåne… då får man hoppas dom är skrivna där så de betalar skatt där med.

   Jag är övertygad om att Adrian betalar rejält med statlig skatt. Dessutom nämner väl hon att det är deras primära hem? Det i Skåne alltså.

    Njae hon skriver att dom KÄNT sig mest hemma där. Inte samma sak som att va skriven.

    Sen är det två olika skatter det handlar om: statlig inkomstskatt och kommunal skatt
    Det ena till staten och den andra till tex sjukvården där man är skriven.

    Den statliga skatten hon betalar aå mycket av hamnar inte hos nån intensivvårdsavd i Skåne.

     Jag är införstådd i det basala kring hur vår inkomstskatt är uppbyggd. Jag tillägger också att den statliga skatten visst täcker sjukvårdskostnader där landstingen inte räcker till. Dock vet jag inte specifikt hur det ser ut för Skåne.

     Men det är inte heller det som är viktigt. Det jag vill ha sagt är att vi inte har full insikt i hur folk väljer att ta beslut och att vi bör utgå från att folk bara vill göra det som de tror är bäst för sina familjer. Hur irrationellt det än må vara. Det är ju bara vårt eget vi kan påverka på riktigt. Empati damn it!

      Men nånstans måste ju en vilja att provocera finnas… man KAN resa till både Skåne och Thailand utan att lägga ut det på sociala medier.

      Att man i tider som dessa fortfarande måste uppdatera sitt flöde.

      Då kanske du även vet att sjukvården är anpassad efter hur många som bor där?

      Svar till din andra kommentar Sara som togs bort. Mitt svar togs bort och jag stoppades från att skriva så annat inr nu. Så här skrev jag, ”Noga med att inte sprida felaktig fakta” – Nej, hon vrider ofta, undanhåller en del och lägger till en del så håller inte med men du kanske menade om just crorona? Ja håller med om att hon bidrar till den hetsiga stämningen och upp viglar till att skvallra, skamma och spekulera.

     Att du seriöst orkar tjafsa om vart hon betalar skatt. Stackars människa, sök vård.

      Det är ju DET hela situationen nu står och väger på…!?

   Men orka med det här jävla skattetjatet. De borde få skattelättnader pga att bittra människor som du måste dra paralleller till skatt hela tiden. Med tanke på hennes inkomst och att hon är företagare betalar hon mer skatt än de flesta i det här landet. Vore hon smart hade hon flyttat till Monaco.

    Okej vi kan diskutera antalet vårdplatser i relation till antalet invånare i en kommun istället men svaret blir det samma: man ska hålla sig hemma = på sin adress.

   Efter det rån hon blev utsatt kvar förstår jag att dom vilja sälja lägenheten på söder och hålla sig nere i Skåne.

   Fast de är väl ingen tvång på att vara på det stället där man är skriven nu?

  Men vad det ska späs på

  Det är väl inget fel med att vilja träffa nära familj efter man har varit bortrest? CamCam, du är noga med att inte sprida felaktig fakta – det är superbra! men det kanske är på sin plats att reflektera över hur du bidrar till den övriga hetsiga stämningen som innefinner sig just nu.

  Det är verkligen billiga poäng du plockar med varje inlägg som mest verkar handla om att piska på stämningen och hetsa upp folk i en tid av oro.

   Hade alla tagit sitt ansvar så skulle inte den här skiten spridits så snabbt!

   Vad är det du inte förstår!? Om du förstod allvaret i världen så skúlle du sitta där och bajsa på dig!

   Oro? Vi borde vara fullständigt hysteriska!!!

    Vad är det vi borde vara oroliga över? Att Magdalena Graaf väljer att åka till sin syster eller att vi har en pågående pandemi och ekonomisk kris?

    Jag menar att det är viktig att hålla fokus, inte förlora sig i småsaker.

    Nej, vi borde inte vara hysteriska. Vi borde lyssna på myndigheterna och vidta försiktighetsåtgärder.

     Efter dagens presskonferens nu vid 13:30 skulle jag nog säga att det är dags att oroa sig.

      Vadå? Det var ju inget nytt i den.

       Var det ju visst det.

        vad i dagens presskonferens tycker du gör att man bör oroa sig?

    Förlåt men tycker det är så otroligt korkat att säga att vi borde vara ”fullständigt hysteriska”. Vi har liksom en myndighet med experter på det här området och dom är uppenbarligen inte hysteriska, då hade vi fått helt andra rekommendationer. Det här är allvarligt helt klart, men det är inte ebola eller digerdöden. Och dessutom, vad hjälper det om folk är hysteriska? Vore det bättre om folk gick ut på gatorna och plundrade och sköt alla som hostar? För det är sånt panik leder till.

     Nja. De är hysteriska. Varför tror du de jobbar dygnet runt och har presskonferenser varje dag? Tysklands finansminister begick självmord pga läget.
     De kommer aldrig visa utåt hur mycket panik de har, det är inte deras jobb. Hur illa läget än är kommer myndigheterna alltid att få det att låta bättre än det är. Får alla panik blir situationen ohållbar.

      Jag tror dom jobbar dygnet runt och har presskonferenser pga att det pågår en pandemi och folk behöver få info? Det är liksom deras jobb.

      Hur vet du det?
      Jobbar du där?

       Dom har sagt det att dom jobbar dygnet runt nu.

    fullständigt hysteriska är folk redan, har folk vart i flera veckor, det har inte hjälp, folk är fortfarande sjuka, smittan fortsätter spridas, och visa produkter är slut i affären så det inte räcker till alla när fullständigt hysteriska folk panik handlar galna mängder.
    Fullständigt hysteri har inte funkar hitintills, så ni kanske vi ska prova något annat?

   SaraF: men Hanna har ju precis hälsat på henne i Thailand. Hon kom ju hem bara för några dagar sedan!

  Men nej… Maggan gör FEL.

  Många av oss andra försöker dämpa smällen av detta virus, tro fasiken man blir arg när vissa gör tvärtemot.

  Men hon har ju varit på en plats där det är långt mkt mindre Corona än här….

   Det vet ingen.

   Det är lite smittade i Sverige också. Bara pga att vi inte testar alla.

    Lite smittade?

     Jag skrev fel såg jag efteråt… Men orka påpeka…?

   Mindre som är rapporterat. Har insikt i Thailands system och litar inte på deras siffror.

    Ja. Jag har också insikt. Bor här. Gift med läkare. Vi har inte fulla iva avdelningar, inga fältsjukhus osv. Den spridning som finns är relativt koncentrerad till Bangkok och Magdalena Graaf har varit på koh lanta. Hon har nu landat i en stad med omfattande samhällssmitta.
    Om hon ska sitta i karantän – ska inte alla det då?

     Är lite tudelad om hon ska sitta i karantän eller inte. Vi kom hem från Thailand för ca 1 månad sedan och valde att stanna hemma 2 v efter hemkomst, för att vi hade möjlighet att göra det. Om hon ska sitta i karantän borde väl alla som landat med ett flyg i utrikesterminal i Sverige det tänker jag. Sunt förnuft och distansering borde väl vara nog, eller jag vet inte. Gud vad alla spekulerar i detta, inklusive jag.

   Hon har flugit hem, varit på flera flygplatser och haft rätt många tillfällen att utsättas av smitta på vägen.

    Precis som alla vi som inte kan jobba hemma. Buss t-centralen tåg matsal osv osv. Alla som har barn i Sverige ska väl isf eg sitta i karantän?

  En fundering, varför vill man inte träffa sin man efter så lång tid?

   Därför att man hatar sin man i smyg och önskar honom allt ont och har en voodoodocka med hans själ i under sängen som man sticker nålar i och bränner med kaffe varje morgon.

    Är det så illa?

   De har ju setts i Thailand, han har bara varit hemma längre än henne.

   Förstår Maggan om hon vill ha lugn o ro ! Men märkligt att hon inte fixar o vara själv med sina barn ! Barnvakt är alltid med på alla resor även när hon reser med familjen ! Annars så gillar jag bloggen

   12:28 Allvarligt, vem bryr sig!

  Men är det verkligen större risk att bli smittad i Thailand än i Stockholm? Det här med att resa utomlands känns lite överdrivet just nu eftersom smittan redan är här? Fattar att det är dumt att åka till ett annat län där smittan ännu inte är utbredd, men varför ska man sitta två veckor i karantän i Stockholm när var och varannan person redan har smittan? I så fall skulle man ju kunna kräva två veckors karantän efter varje bussresa.

   Haha precis min fundering också ?

   Var och varannan person är ju verkligen inte smittad i Sverige ännu… men lär bli om vi fortsätter resa omkring. Hjälper ju knappast till att hålla nere spridningen om folk fortsätter resa runt.

    Ja men tyvärr tror Folkhälsomyndigheten att deras så kallade rekommendationer räcker.. för en vecka sa de att det var ok att resa på påsklovet så länge man är frisk… hur ska de ha det…. ?‍♀️

     Gör dig inte dummare än du är. Rekommendationerna kan ändras från dag till dag, gällande allting. Det säger väl sig självt att det som sades för en vecka sedan inte gäller nu. Precis som det de sa för en månad sedan. Om saker inte ändrades hade vi varit kvar i stenåldern.

      Varför säger det sig självt att det som sas för en vecka inte ska gälla nu med?
      Alla dessa snabba ändringar hela tiden, tror jag gör folk förvirrade. Det är min åsikt. Hej

       De har en presskonferens varje dag. Ta ditt ansvar och håll dig uppdaterad!

        Klart jag gör! ?

       Å herregud… Din åsikt har ingen betydelse i sammanhanget. Läs nyheterna och häng med i informationen varje dag. Det gäller alla.

       Det ändras för att förutsättningarna ändras och då måste rekommendationen anpassas efter de nya förutsättningarna.

      Men detsamma till dig. Under en presskonferens nyligen frågade en journalist gällande resor. Och då svarade FHM att de är tillåtna om man inte har symptom. Ändå uppmanar hela Sverige nu att kom inte till fjällen osv.

       Ja!? För att det är idiotiskt att åka till fjällen. De har inte sjukvård att ta hand om alla som riskerar att bli sjuka. De är inte anpassade för det. Hur svårt är det att förstå?

        JAG förstår det men kan FHM sluta vara så luddiga deras svar! Men det kränker väl på någon lag istället.. önskar de var mer raka och tydliga istället. Folk är idioter som ändå inte förstår allvaret och reser ändå.

         De är tydliga? Vad snackar du om? De säger uttryckligen RES INTE I PÅSK. Stefan står på presskonferens och säger det. Hur mycket tydligare kan det bli?

          men nope det anser inte jag.. Folk ska ju resa ändå tydligen..
          Gotlandsfärjan är fullbokad..
          Folk är naiva.. men orkar inte diskutera detta med dig då vi tydligen tycker olika.

           Jag är en av många som tycker fhm varit ? sedan starten, särskilt kommunikationsmässigt. Dock tycker jag att de är rätt klara nu med att man inte ska resa och flänga runt. Det känns som att de verkligen inte vill införa restriktioner som blir straffbelagda utan ger oss frihet under ansvar och vi borde verkligen lyda detta så vi slipper en regelrätt karantän. Lyssnade även på överläkaren Karin I Framgångspodden och hon sa då att ifall man skulle isolera Sthlm kommer ju folk ha problem med att komma hem, och vad händer då med tanke på hur entitled vi här i Stockholm är? Vi bara ska hem och bara ska resa för ”livet kan ju inte sluta pga virus” vilket just nu är ett idiotiskt tankesätt. Så jag tror att den största anledningen till att lyda rekommendationerna är så vi slipper en riktig lockdown där vi inte ens kan gå och promenera ute för det känns nu som att myndigheterna börjar bli lite trötta på folk.

           Men det är inget vi kan tycka olika i, sista dagarna har de varit supertydliga. Det är fakta. Läget kommer bli mycket värre. Man ska INTE resa. Besöksförbud på äldreboenden. Barn ska inte gå runt och fråga grannar om godis i påsk.
           Hur många saker som helst som de är tydliga med i sista presskonferenserna nu.

           Ja precis vad jag säger.. sista dagarna har de varit tydliga i det.

          Läs milas kommentar precis nedanför.

          Nu blev det tydligt, ett FÖRBUD mot äldreboenden. Läs Marcus Oscarssons inlägg på Facebook så ser du hur mkt anhöriga som är glada över det då ”rekommendationerna” inte hölls innan.

           Nej förbud mot besök på äldreboenden, inte förbud mot äldreboenden!
           Förbudet har varit i kanske 2 veckor här redan. Men nu är det totalt förbud att besöka!

       Det finns ingen lag som säger att du inte får äta flugsvamp. Innebär det då att du måste äta flugsvamp?

       Tillåtet i meningen INTE FÖRBJUDET men REKOMMENDERAS INTE.

        Bra att Skistar o alla skidorter äntligen lyssnade på rekommendationerna som varit i fleeeera dagar…

      Saker, dvs rekommendationer bör ändras så vi inte är kvar i stenåldern? Förstår inte ditt resonemang ?
      Men FHM har ändrat sig många gånger i sin kommunikation, tex gällande skyddsmateriel.

      ”– Det är konstigt att Folkhälsomyndigheten har en rekommendation som ändrades i går, regionerna har en instruktion och på sjukhusen har lokala anpassningar. Vi vet ju först efteråt vad man behöver för skydd för att det ska vara fullgott.
      – Folkhälsomyndigheten ska gå ut med exakta rekommendationer på vad som gäller rent vetenskapligt så att personalen kan känna sig trygg, och inte ändra reglerna utefter tillgången på materiel. ”

     Det många inte tänker på är att på myndighetsspråk så är ”rekommendation” det hårdaste de kan komma med. (betyder på vanlig svenska GÖR INTE) för att det ska vara ett förbud så behövs en lag. De får alltså inte förbjuda saker, men när de säger att de rekommenderar så är det vad vi i vanligt tal menar med förbud. Det har varit total kommunikationsbrist från start.

      Håller med!

     Ajjajaj inte tala dåligt om Folkhälsomyndigheten! Här är det heligt!

   Well, varken du eller andra länder vill att du ska bli sjuk utomlands då förmodligen:
   1) du känner dig mer otrygg utomlands om du skulle behöva intensivvård
   2) andra länder har ju inte resurser att ta hand om dig när de redan går på knäna

    Well, det är väl hennes problem och har ingenting med att vården i Sverige går på knäna?

   Att sitta i karantän två veckor när man varit utomlands gäller inte längre i Sverige . Nu gäller att hålla sig hemma när man blir sjuk+2dagar. Samt det vanliga- tvätta händerna, undvik folksamlingar, håll avstånd och res inte bort om det inte är absolut nödvändigt.

    Synd. Hade det gällt efter sportlovet hade vi inte haft ens en tredjedel av de fall vi har nu.

  Men va?? Varför skulle hon vara i karantän efter att ha kommit hem från Thailand? Är ju mer smitta i Stockholm.

   Haha, jag blev satt i karantän när jag kom hem från Kina, min arbetsgivare gav mig permission i två veckor. Jag hade varit i en stad där alla testades, och när jag åkte hem hade de knappt 1000 fall. Jag protesterade inte, min jetlag fick ju ”läka” ifred. Nyligen kom en familj hem från Spanien, de har inte suttit i karantän. Det är väldigt irriterande.

    Ja det förstår jag.. vad är detta för otydlighet i vårt land… ?

     Det är inte otydligt. Läs på, håller er uppdaterade och följ rekommendationerna. Välj nyhetsapparna på telefonen istället för instagram. Svårare än så är det inte.

      Men NU infördes ett förbud äntligen! Anhöriga jublar för folk har tagit sig in på äldreboendena ändå när det endast varit rekommendationer

      Men vad är det med er som alltid ska försvara myndigheterna som att ni vore typ seal soldater? Klart att folk tycker det är idiotiskt att vissa fick sitta i karantän medan andra (som sedan spred smittan) inte fick det. Myndigheterna är långt ifrån perfekta, men kan man inte tänka själv utan bara lyssnar på andra som en hjärntvättad stackare fattar man nog inte det.

       Ja, då är jag en hjärntvättad stackare… Som lyssnar på experterna/epidemiologerna som har förberett sig för detta i många år. Vad tror du de sysslar med annars under sina respektive karriärer när de inte ger råd till ”myndigheterna”?

       Kräver din arbetsgivare karantän så är det förstås det som gäller. I övrigt gäller sunt förnuft när det inte finns tydliga riktlinjer, men inte alla är begåvade med det… Bland annat därför måste stockholmare ”skällas på” lite så inte hela stan sätts i karantän. Det är tyvärr ofta så; ett fåtal som tror sig vara förmer än andra eller står över lagen förstör för den stora massan.

     Det var arbetsgivare, inte landet som bestämde.

  Men camcam jag läser inlägget igen? Jag förstår inte varför hon måste isolera sig enligt dig? Det är ju inte rekommendationerna? Bara för att hon varit i Thailand?
  Eller för att hon träffar lite folk hos Hannah? Jag träffar massor folk dagligen på mitt jobb samt när jag åker i kollektivtrafiken.
  Rekommendationen är ju dessvärre endast tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk.
  Önskar isåfall att vi stänger ner hela Stockholm i karantän men enligt FHM verkar det ju aldrig hända…

   Res inte? Håll dig hemma? Måste det till ett förbud för att man ska fatta?

    Det verkar ju så??

   Kanske för att hon skrev att hon var hängig från början men sedan ändrade till ”jetlagged” pga ramaskri i kommentarsfältet?

   Du måste kanske jobba? Magdalena måste inte träffa sin syster och hennes vänner och tonårssöner…

  Stör mig på Ystad Saltsjöbad som sponsrar influenser att just i dessa tider få en nästintill om inte helt gratis vistelse.
  Se 56 kilo tex som skriver i början av Coronakrisen var jag rädd men nu känns det typ tryggt.

  Hur jävla verklighetsfrånvarande får man bli.

  Nu bör alla hålla sig hemma för att bekämpa denna virus.

   Tipsa skatteverket anonymt det kan du göra så får de granska henne. ?

   Fast att sluta vara rädd är väl inte så konstigt? Jag är inte rädd alls, förutom för den här förbannade samhällskrisen. Varför ska jag vara rädd för viruset?

    För att även unga friska personer hamnar på intensiven med stora andningssvårigheter. För att yngre personer har börjat dö. För att sjukdomen verkar ge bestående skador på lungor. Följer du inte nyheterna? ?

     Meeeen nej. Läs studien om lungskadorna och förstå resultaten innan du uttalar dig!!

      Haha mmm för du är läkare eller? Har läst, håller mig uppdaterad. Det är anledning att vara rädd.

      Men upplys istället då för att bara gorma om att någon har fel. Det är så jävla symptomatiskt för det här kommentarsfältet att svara ba: ”Nej, du har fel.” när någon kommer med, i någon annans tycke felaktig info. Rätta till och informera vad som är fel istället för att visa att du är så duktig som minsann läst och förstått. (Vilket vi ju iofs inte kan veta eftersom du själv inte delger någon info.) Det finns ingen prestige i att vara den som har rätt här, vi tjänar alla på att veta vad som stämmer och inte.

  Du ställde en fråga och svaret är enkelt:

  Därför att hon är dum.

  Och dumma människor är något av det farligaste som finns och har alltid varit det.

  Idamarieisaksson uppmuntrar alla att stötta restauranger i Helsinborg genom att köpa med sig hämtmat. Det hon även hintar med att det är ett samarbete med Helsingborgstad dvs hon får betalt för att göra detta reklam. Plocka föräldrapenning ut samtidigt aom man tar samarbeten. ?

   Vet du hur många föräldradagar hon tar ut? Jag tex är föräldraledig just nu men går in och jobbar extra några timmar per vecka nu under krisen och har då inte ut något från FK för den tiden.

   12:42 Herregud! Girigheten har inga gränser. Mycket ska ha mer hela tiden…

  Hannah har i princip självisolerat sig sista tiden, men undantag för några få gånger. Maggan som är i riskgrupp är ju tryggare där än i sitt eget hem. Pojkarna åkte hem för att pappan ville det. Står ju i hennes blogg. De lämnade Thailand för att han ville ha hem pojkarna, Maggan ville stanna.

   Jag hade varit orolig över att vara med barnen på andra sidan jordklotet i ett land med undantagstillstånd. Tänk om man själv blir svårt sjuk där. Vem tar hand om barnen under tiden?

    Hon var inte själv. Dels kompis som bor med dem sen var de ett gäng svenskar som hjälptes åt.

     Maggan hade med sig barnvakt !

  Jag önskar folk visste hur det ser ut på en iva sal just nu. Hur människor kämpar för sina liv nedsövda och intuberade- ja i Sverige. Varenda iva-plats i Stockholm är vigd åt en covid positiv patient. Unga som äldre. Jag önskar man fick visa er den man född på slutet av 80-tal som just nu ligger i respirator som också bevisar att just precis vemsomhelst kan tänkas hamna där.
  Vi sliter häcken av oss för att vårda. Och ser med förfäran på när folk tar så lättvindigt på karantän och rekommendationer.
  Om intensivvårdsavdelningar hade glasväggar just nu skulle de flesta hålla käften och dra sitt strå till stacken dvs håll er hemma (som kan).

   Tänkte på exakt samma sak i morse när jag läste att ungdomar hostat och nyst mot äldre med flit och skrikit Corona….!?
   Att om dom fick praktisera en dag på en IVA så kanske dom hade fattat… ?

   Vi är många som är otroligt tacksamma att ni finns ❤ och att vi tycker ni ska ha betydligt högre lön och bättre arbetsvillkor även före och efter Corona.

   Tycker det räcker att läsa intervjuer med personer ifrån vården för att förstå vilken kris vi befinner oss i och då har vi inte ens nått peaken. Men folk verkar inte läsa nyheter.

   ”Varenda iva-plats i Stockholm är vigd åt en covid positiv patient”
   Det kan väl ändå inte stämma? Det kommer väl in patienter som varit med om trafikolyckor eller andra livshotande tillstånd som behöver intensivvård också? Även postoperativt.
   Det gäller väl inte ENBART coronapatienter?

    Jo, tyvärr börjar vi hamna i det läget. Varför tror du försvaret är inkallat för att snabbt kunna bygga upp tillfälliga platser?

     Nej, vi är inte i det läget.
     Och man kommer att fortsätta ge IV till de som behöver. Det finns vårdplatser till alla som behöver för tillfället. Personen som skrev att alla iva-platser är vigda åt covid fick det att låta som att man inte skulle ge andra IV, vilket blir missvisande. De får vård, bara det att man inte lägger dem på en covid-avdelning.

    Jo just nu har vi enbart covid. Vi försöker öppna upp andra iva-platser på andra avdelningar för att hålla smittan till just en avdelning och för att covid patienterna hos oss behöver respiratorvård. Således har andra avdelningar fått bjussa på salar för att underlätta för intensiven när det kommer in andra fall som också behöver iva-vård.

     Tack för svar. Men det innebär ju alltså att trafikolyckor och annat också får iv. Bara det att man inte vill lägga dem bland covidpatienterna (givetvis, allt annat vore vansinne). Men de får fortfarande vård! Och det är ju det som räknas.

   Herregud vad hemskt ☹️ kan inte fatta hur många leker tuffa särskilt i det här kommentarsfältet. 40 åring dör – äsch han hade astma. 16 åring dör utan underliggande sjukdomar -hon hade säkert något ingen visste om. Alltså negerandet är SJUKLIGT.

   Får jag fråga varför man söver patienter? (Obs, menar ingenting och vet ingenting om sånt så undrar uppriktigt)

   Jag tar rek på allvar och är inne på fjärde veckan med hostiga barn hemma (dom har inte lämnat huset på fyra v)

   Men när En nära vän som som iva sköterska flertalet ggr lägger upp på sociala medier att hon lunchar på stan med vänner och drar ett sent restaurangbesök med ett stort gäng så blir jag fundersam.

  Hon har ju inga syntom och då behöver man inte isolera sig. Så äre.

   Behöver? En egen hjärna? Hänsyn till sin familj? Hänsyn till andras familjer? Hon la upp bilder från planet där de sitter tätt tätt ihop… Mycket tyder på att covid 19 kan smitta innan den smittade känner några symtom. Kan röra sig om några timmar eller en dag. Vem f-n som rest tillsammans länge tätt med andra människor isolerar sig inte frivilligt minst en vecka? Speciellt om man har påverkan som arbete och kan sköta det vart som helst.

    Men hon gör ju just det – hemma hos Hannah!? Maggan har allvarliga sjukdomar, att bo med Hannah är mer safe för henne än att bo med massa tonårskillar som inte isolerar sig. Maggan ville inte åka hem från Thailand överhuvudtaget btw, så verkar inte direkt självvalt att sätta sig och tränga sig med folk.

     Hannah har väl tonårskillar? Maggan är väl skitförbannad på sin man som tvingade henne att resa hem från Thailand med barnen. Monas Universum la upp ett inlägg för 1 vecka sen att hon pratat med Maggan som talat om att hon inte skulle komma hem förrän i september…

      Såg det också…Varför vill hon inte vara hemma i nya huset med Drago? Var ju hennes Borg för inte sålänge sen?

       Tror du verkligen att Drago finns kvar? Husdjuren hos systrarna brukar inte få stanna så länge.

     Och om det inte är självvalt behöver man inte bry sig om det smittar eller inte… ? Eller vad menar du?

      Hon bryr ju sig? Hon ska ju isolera sig fast hemma hos Hannah? Läs Maggans ångest inlägg innan resan, hon har ju fått skit för att hon oroar sig för mycket för viruset. Nu oroar hon sig för lite? Man kan inte anklaga henne för att resa när hon inte valt det själv. Ska hon kidnappa barnen eller.

       Influenserkarantän – isolera sig fast ändå träffa andra.

   Experten har talat, alla kan nu vara lugna och återgå till sitt…..eller?….

   Jag börjar tro att det finns många som trollar här. 😉

    Jag tror inte.
    Jag VET att just DU trollar.
    Det sorgliga är att du gör det omedvetet och oavsiktligen. Beklagar

     Du vet ingeting. Du vet inte ens vad trolla är.

      Du kan skriva med ditt eget alias, Trh.

  Är så trött på alla människor som inte lyssnar på rekommendationerna. Min chef som är i riskgrupp ska till fjällen(!!) med familjen under påsk. Anställda har blivit permitterade och får sänkta löner och arbetstid. Vi får inte jobba hemifrån och när vi hade en liten förkylning för några veckor sen valde vi själva att stanna hemma med sjuklön i två veckor efter vi blev friska, trots förlorad inkomst. Hade jag kunnat hade jag jobbat hemifrån oavsett men har tyvärr inte råd att stanna hemma med tusentals kronor i utgifter varje månad.

   Byt jobb!

    När krisen är över 🙂 nu är det svårt i medie/eventbranschen att få jobb. Att lyckas få en tillsvidareanställning under krisen nu iaf.

  Det värsta är att hon inte valde att åka hem tidigare. Hon valde istället att åka i sista stund då Mumin inte kunde följa med. Nu är Mumin fast i Thailand troligtvis i flera månader och tänk bara tanken att Mumin skulle drabbas av Corona. Maggan är som en omogen och oansvarig fjortis som tror hon är rolig och cool.

   Mumin VILLE stanna själv. Vad snackar du om? ?

    Varför tror du Mumin ville stanna kvar? Jo det var för att det var för riskabelt att resa nu. Maggan skulle tagit ett vuxet ansvar att antingen rest tidigare eller att de alla stannat. Hon pratade om hur säkert det var i Thailand och förnyade visumet. Några dagar senare skulle det plötsligt hem för att mannen längtade. Kvar blev Mumin!!!!

     Vad skulle hon annars göra när mannen ville ha hem barnen? Skulle hon ghostat honom och hållt barnen i Thailand? Hur länge då?

      Maggan skulle stannat så länge det behövdes för att Mumin skulle kunna flyga med hem. Vi får hålla alla tummar för att Mumin inte smittas och får komma hem snart.

   Varför skulle inte Mumin kunna åkt med hem? Det fattar jag inte alls.

    Hon ville inte.

     Därför hon inte kunde då hon ansåg att riskerna var för stora att flyga Nu.

  Det måste till ett utegångsförbud för att folk ska fatta allvarligt. Sen står såna som Maggan över allt annat. Hon förstår inte bättre stackarn.

   Nu lägger ju myndigheterna ansvar på den enskilde och om man inte följer dessa ”råd” och smittan springer iväg utan att man kan ha kontroll så är det ju individens fel, inte myndighetens eftersom de renskrivit sig från ansvar. Minns mina ord när räkenskapet ska redovisat på antal döda.

    Det tror jag också. De vill enbart friskriva sig från ansvar.

    Tycker du har rätt i det du skriver. De kan sluta be om folkets förstående och ”sunda förnuft” när halva Sverige verkar sakna just det, sunt förnuft.

  Vart skriver hon att det är ”massa annat folk” hemma hos syrran?

   Ingenstans, men det är minst tre andra på hennes bilder.

    Tre personer är alltså ”en MASSA annat folk”? Överdriva much?

     Har du inte förstått någonting om smittspridning? Dessa tre kan i sin tur smitta ett antal personer som i sin tur…….,.

     14:31
     Tre personer smittar sex personer, som smittar nio personer, och sedan tolv personer, hoppas att du förstår…

  En tanke om Thailand som ligger granne med Kina, varför stänger dom ner nu (turist säsongen slut) varför inte tidigare? Var själv i Thailand i januari och då tog dom tempen på alla som skulle flyga hem…..tror att Corona är värre i Thailand än vad dom rapporterar….dom ville bara tjäna pengar på turisterna så mycket som möjligt….

   Visst är det så. Det är en stor inkomstkälla föt landet och så många arbetar i den branschen. För att inte tala om att skrämma iväg turister. Tänker dock att majoriteten av de sjuka, som är turister och smittade i Thailand, redan rest hem och bidrar inte till statistiken där.

  Hon är väl trött när hon varit ensam med barnet ett helt dygn.

   Håller med Maggan o familj är aldrig ensamma barnvakt är alltid med

  Fast sur och vresig har hon ju varit de senaste åren ganska ofta. – om man nu ska snacka surrigt och surt bi.
  Älskade henne tidigare men hennes råa humor slog liksom över och sa man något hon inte höll med om blev det grinigheter så jag gjorde som så att jag slutade följa vilket hon nog uppskattade hon också.

   Seriöst undrar jag vem som inte skulle var sur och vresig när folk attackerar henne för ingenting. Följer henne och vet knappt vem hon är men vissa spiller över sin bitterhet över brist på liv på andra.

    Men hennes beteende mot folk är ok, både i blogg och kommentarer? Sjukt hur man ska se förbi vissa.

  Fattar inte att folk orkar dreva för ingenting. Alltså hur lite liv har vissa? Magdalena Graaf åker hem till sin syster och hennes barn åker till sin pappa = ramaskri!! Herregud.

  Det värsta är att hon tar sig friheten och fotograferar människor på flygplanet och flygplatser och lägger ut på sin Blogg.
  Har de godkänt att de vill synas på hennes Blogg?
  Tänk om någon smygfotade henne och lade ut bilder på sociala medier, då skulle hon säkert stämma de personerna.

  Tänk så mycket lättare alla skulle ha det om man trivdes hemma så man slapp längta bort. Var nöjd med det man har och inte bara ville ha mer. Kunde glädja sig åt andras lycka och få tröst vid egen olycka. Ja tänk om…

  En sak vi kan diskutera:
  är det rätt att göra saker där du riskerar att kunna bli skadad och hamna på sjukhuset där vården redan har det svårt?
  nu när många är isolerade/hemma gör dem mer hobby saker, är det okej att åka snöskoter, cross, rida, åka skidor, mm?
  för det händer ju årligen flera olyckor där folk skadar sig och behöver sjukhusvård, inskrivning och ibland t.o.m operation, och idag finns inte riktigt personal för det på vården. Eller ska vi undvika att göra onödiga saker där man kan skada sig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.