På tal om tapeter

Anna ”Apan satt i granen” Davidsson har gått all in med tapeter och jag tycker att det blir SÅ snyggt!
Själv är jag lite feg och har som mest vågat en mörkt grå fondvägg hemma, men när jag ser hur fint det kan bli så blir jag SÅ sugen!
EN vägg i alla fall, och inte alla som Anna har.
Man får fasa in det..

Förutom Anna och Lady Dahmer så är Tyra en annan som brukar visa upp jättefina tapeter hemma.
Jag hittade inte så många bilder med hennes tapet, men en fick mig att dra lite på munnen. Två tapetälskare kan väl inte ha fel?
Vilket sammanträffande va? 🙂

Har ni sådana här härliga tapeter hemma?
Jag är trött på vitt nämligen och tar gärna emot tips och länkar.

Förresten så inser jag att en vägg i sovrummet också har en fondtapet med ett näst intill osynligt motiv av maskrosor, men den är som att inte ha en tapet alls.
Den här.

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nej jag skulle ledsna efter en vecka, och det är inte hållbart.

  Åh Tyras tapet har jag varit så sugen på till mitt kök, men fick beskedet av den yngre generationen att den är lite tantig, pelargonier liksom… 🙂

  Åh, jag älskar tapet extravaganza! Finns hur mycket fint som helst. Rekommenderar att du går till en butik och bläddrar bland tapetexemplar.
  Jag gillar följande märken: Cole and Son, Matthew Williamson, Osborne & little, Villa Nova, designers guild, William Morris & co osv. Med andra ord gillar jag rätt bold tapeter med mycket färg och mönster och roliga och/eller vackra avbildningar. Finns dock så mycket att välja bland och billigare märken med bra urval, som Boråstapeter.

   Boråstapeter har förvånansvärt mycket bra till bra priser, sen är ju Borås i sig en fantastisk stad så förstår ju att det bara kaaaan bli bra!!!

   Ha en skön dag!

    Humor!!

     Nej, jag vet å det bestämdaste att jag inte infogade en uns av humor i min kommentar.
     Jag tror att din humor-radar är ur funktion.

  Du måste ju uppdatera…

  Hur mår ditt finger??

   Ja eller, vad händer hos Booken? Lögner slätas över med nya lögner i vanlig ordning, alla förklaringar utgör efterhandskonstruktioner och offerkoftan blir större än en offerall ÄN EN GÅNG! Varför skriver du inte om detta debakel Camilla? Vad har Booken för hållhake på dig?
   Booken påstår att PW har gjort ett ”påhopp” när hon i själva verket bara undrade varför Booken kallade sina följare för bitterkärringar när någon påstod att Booken använt ett filter (vilket var uppenbart!!!). PW såg ju också att detta var sant. Booken blev bestört och raderade PW:s kommentar x 2 istället för att, vad som hade varit normalt, besvara dem. NU bölar hon om att PW inte vill diskutera detta med henne. No shit Sherlock. Booken är den sämsta lögnaren i norra Europa, som gång på gång spelar offer i en situation helt orsakad av henne själv. Hon försöker radera saker som studsar tillbaka och DÅ får honnett till att alla andra är dumma när allting grundar sig i att andra ifrågasätter hennes (uppenbara) lögner. Känns mönstret igen? Repeat, om och om igen.

    Är inte ett dugg intresserad av Booken.

    Har för mig att Camcam skrivit att hon är blockad.

     Bookens instagram är öppen så om man inte är inloggad på sitt eget konton kan man se alllt hon lägger upp. Smidigast är via webläsare.

     Dessutom är det rätt fånigt att börja dra fram konspirationsteorier om att Book har en hållhake på Camilla när Book la upp sin rant för ca 16 timmar sedan…. Du kanske kan ge henne en rimlig chans att skriva ett inlägg innan du kommer med anklagelser?

      ”Ge henne en rimlig chans att skriva ett inlägg”, eh…detta har efterfrågats här i kommentarerna sedan det hände, vilket var en sisådär två (?) veckor sedan. Hur lång tid behöver hon? Detta var hett stoff redan innan Booken började sticka sin offerall igår…

       Att Book raderade några kommentarer på sin Instagram är inte nyheter… Det är en daglig morgonrutin.

     Men Bookens konto är inte privat, bara att gå in med ett annat instakonto och kolla in tookigheterna. Alternativt höra PW:s version i podden.

   Vi kämpar på och hoppas slippa amputation.

  Ääälskar tapeter! I mitt hem har jag mönstrade tapeter i alla rum utom hallen och badrummet ?

  I mitt ”flickrum” (jag bodde hemma tills jag var 24 hehe) hade jag en svart tapet med massor av stora färgglada blommor <3 sen jag flyttade hemifrån har jag bara bott i tillfälliga boenden så det har som inte känts värt att dra upp tapeter, men nu bor jag på ett ställa där jag tror att jag kommer fortsätta vilja bo… så nu börjar jag titta på fina (blommiga) tapeter igen. Jag har svårt för fondväggar haha. Kan absolut vara skitsnyggt men för min del känns det lite som att det kan kvitta då… ja jag kan väl eventuellt vara lite av en "allt eller inget"-person, ja.

  Har den första som Apan visar upp, blå Eldblomma på en vägg och sen Jordgubben från Boråstapeter i ett annat rum. Älskar dem båda!

   Vi har den också hemma, fast den grå. Såååå sjukt snygg. Den på en vägg i vardagsrummet, och resten målat i en grålila som matchar perfekt.

  Älskar den här typen av tapeter, men hellre hos andra än hemma. Jag har tapetserat mitt rum hemma hos mina föräldrar i en underbar blomtapet i starka färger och jag tror inte att jag kommer tröttna på den, eftersom jag bara är hemma hos dem några gånger per år. Mina föräldrar behöver inte heller tröttna på den, eftersom de bara går in eller förbi mitt rum när de dammsuger.

   Är det fortfarande ditt rum om du bara är där nån gång om året?

    Vi, jag och syskon, hade kvar våra rum länge. Alltid skönt att ”komma hem”, samt veta att skiter det sig så finns en backup.
    Vet att alla inte har den lyxen att päronen kan bo kvar stort trots stora barn, men det är något jag nu i vuxen ålder inser att jag varit lyckligt lottad med (att ha den tryggheten alltså)

     …med stora barn menar jag då såklart inte stora i omfång utan i ålder 🙂

     Skönt att aldrig behöva växa upp och klara sig på egen hand ”om det skiter sig”

      Hanna, tycker du att den där kommentaren bidrar positivt till stämningen i kommentarsfältet? Du får gärna motivera ditt svar.

      Handlar ju inte om att inte växa upp. Har också kvar mitt rum hos min mamma, visst hon har gjort en kontorsdel åt sig själv där men jag kan alltid välja att bo där om det skiter sig någon gång, om jag skulle blir sjuk eller mår dåligt av någon anledning.

      Har en kollega som gör exakt samma. Hennes vuxna barn studerar på annan ort och hon behåller personens sovrum för den alltid ska känna att det finns en säker plats att vända sig till om det skiter sig med plugg, jobb eller annat.

      Avskyr för övrigt såna föräldrar som mer eller mindre slänger ut sina barn efter studenten och universitet för att dom ska flytta hemifrån direkt.

      Kan bara tala för mig själv men som timanställd med väldigt osäker inkomst (kan vissa månader vara i princip helt utan) i en stad med långa bostadsköer (och alltså mycket i andra/tredje hand) dyra hyror osv så hade det varit jävligt skönt att veta att det fanns nånstans att ta vägen om det skiter sig. Det behöver inte betyda att man inte försöker ta ansvar, utan att det är värdelöst många gånger att vara ung idag.

      Jag är så tacksam att jag har kvar mitt rum hos mamma. Min sambo blev knäpp efter vårt barn föddes och jag tvingades flytta hem igen under mammaledigheten för att undvika psykisk kollaps. Jag kan inte skaffa en egen bostad på min mammapeng, men så snart jag börjar jobba ska jag skaffa eget. Det handlar inte om att växa upp!

      Det handlar om att ibland sker saker i livet utanför vår kontroll och då får man vara tacksam att det fanns ett skyddsnät. Hade jag inte haft mamma hade jag väl fått hyra ett svindyrt rum hos någon.

       ❤️❤️❤️

       Det sista man vill I ett sånt läge är ju att behöva hyra dyrt rum någonstans när man dessutom har ett barn att ta hand om.

      Det är en lyx få förunnat att kunna t ex hyra ut sin studentlgh över sommaren till sommarjobbare i storstäder och bo hemma. Så ja, fram till 23 års ålder ca hade jag möjlighet att regrediera och spara pengar. Som jag förvisso brände rätt snabbt då min hjärna befann sig på ett fortsatt infantilt stadie när det gällde ekonomi.

      Ja, bättre att ens barn hamnar på gatan än ha alternativet att komma hem igen, håller med.

      Ja, tänk att alltid känna att man har stöd av sin familj, livet ut. Önskar att fler hade det så!

      Fast vilka föräldrar ställer inte upp för sina barn?
      spelar väl ingen roll om barnet är 20 år eller 40 år, får barnet problem står dem flesta föräldrar där för att hjälpa så gott dem kan.

     Mamma bodde länge kvar i lägenheten jag växte upp i, men jag hann knappt ens tänka ”adressändring” när jag flyttade hemifrån som 18-åring så hade hon snott mitt rum… Men jag förstår henne, för det var det bästa. ?

     Dock fick hon ärva mina tapeter. De valde jag när jag var inne en så pastellig period att det såg ut som en enhörning kräkts där inne. Mohaha!

   Om man kommer från mindre orter är det i min erfarenhet ganska vanligt att ha kvar sina barndomsrum. Även min mamma har kvar sitt (orörda) flickrum hemma hos sina föräldrar som är nästan hundra år gamla. I stora hus med trädgård och uthus/garage finns det ofta tillräckligt många rum och plats för föräldrarnas saker och hobbys och barnens rum står mest och samlar damm. Mitt och mina syskons rum är i en egen ”flygel” där temperaturen hålls lägre och som inte städas lika ofta som den delen av huset som mina föräldrar använder.

  Är i processen att köpa min första lägenhet och funderar starkt på en mönstrad tapet i hallen, tycker det är så snyggt! Har ett retro linneskåp i teak jag tänker ha med så tror en tapet i gröna toner skulle passa bra mot den. Måste börja söka efter perfekta tapeten snart!

   Jag har en röd tapet i hallen med guldiga skira blommor. Alla varnade mig innan för att ha en så mörk tapet i hallen, men nu älskar ”alla” den. Och jag förstås, trots att många år har passerat. Hallen går över i köket på en sidan, så där köksväggen startar har jag samma tapet men i färgen beige med guld.

  Tycker det är så märkligt hur Joanna Fingal inte svarar på kritiken bland sina kommentarer på bloggen. Så märkligt att skriva att man är hemma när hon uppenbarligen är hos sin syster i Göteborg.

  Kan rekommendera @prastgardsliv på insta. Där snackar vi fina tapeter och mysig stil. Tycker tyvärr att Annas stil är lite för plottrig och skrikig även om tapeterna är fina i sig.

  Jag hatar tapeter. Målar hellre väggarna alla dagar i veckan. Fast inte vitt, det är skittråkigt. Min förra lägenhet var helt vitmålad och jag hatade den (hyres så kunde inte direkt måla om heller).

   Man får måla och tapetsera i hyreslägenheter men det måste vara fackmannamässigt utfört och i färger och mönster som är neutrala. Men bäst är förstås att få skriftligt godkännande från hyresvärden först.

   Jo, man får visst måla om i hyres lägenheter. Jag målade om alla väggar till beige. Var jättefula slitna tapeter när jag flyttade in i en lägenheten för 12 år sen.
   T.om köksskåpen målade jag om. De var också slitna och mycket av färgen hade blivit gult av rök eller matos.

  Vad är det Tyra ser i sin bild som vi också ska se? Katten?

  I vårt hem är alla väggar vita och inredningen går i gråskala och ljust trä, haha. Jag blir nästan lite snurrig av färgglada tapeter, men härligt att så många vågar inreda efter eget tycke. Man ska trivas i sitt hem 🙂

  Tapeter är skitsnyggt i vissa hem (exempelvis hem byggda runt 1900-talet med tapeter som var moderna då) och som har en specifik inredningsstil. De hem som visas på bilderna har inte ”rätt stil”, enligt mig, för att tapeter ska vara snyggt. Elfinggarden eller Krickelin på Instagram är ett typiskt snygga tapethem.

   Bor själv i lägenhet från förra sekelskiftet och kommer tapetsera hallen inom kort. Kommer bli så fint. Har precis rätt typ av inredning för att det ska bli magiskt.

  Jo ska sätta upp på en vägg bara i tv rummet jättefin tapet. Ritade med fåglar och blå bakgrund. Så trött på det vita.

  Är det inte lite okänsligt att skriva om turas tapeter med tanke på vad som hänt? Kolla hennes instagram (mina kommentarer om detta verkar tas bort?)

   Nej, hon har bett mig att inte skriva om det som hänt.

    Det håller jag absolut med om att du inte bör göra! Men det blir konstigt när du skriver om hennes tapeter. Om de flesta är som jag går man in på hennes instagram för att man blir nyfiken på vad hon sysslar med nu, och så ser man det med pojkvännen. Blir så konstigt

     Nej, det blir inte konstigt. Du kanske uppfattar det så, men jag gör det absolut inte. Har all respekt för människors sorg och svårigheter men man kan också hålla isär saker. Det viktiga är att Camilla respekterar Tyras önskan, vilket hon uppenbarligen också gör.

  Jag tycker att det är uppfriskande att se lite andra inredningsstilar än den traditionellt strama, lyxinredningsstilen som många influencers kör med. Heja personligt istället för trendstyrt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.