Flytt och författarglädje för systrarna Graaf

Trevlig Valborg min vän. Allt väl?

Flickorna kommer stanna lite längre här hos mig. Dom skulle egentligen bilat tillbaka idag. Är så glad och tacksam att jag får några dagar till. Men det är inte långt kvar tills dom flyttar hit. // Hannah Graaf

Om flytten tillbaka till Sverige gäller hela familjen, alltså även flickornas pappa, framgår inte av Hannahs blogginlägg, men för hennes del verkar det vara slutpendlat – i alla fall fall för ett tag framåt.
Att hon och storasystern Magdalena kommer befinna sig i samma land är ju att föredra med tanke på att de står i begrepp att släppa den gemensamma självbiografi de skrev på under Thailandsvistelsen som inledde det här året.

Hej härliga vänner, förlåt för en lång frånvaro. Syrran kom hit förra veckan, och vi har ordagrant jobbat dygnet runt. I natt (våran tid) avslutade vi ”djup intervjuerna” 05 på morgonen.
Vi skriver en gemensam självbiografi. Till hjälp har vi Martin och Leif.

Boken ska handla om systerskap. Det skulle vara väldigt svårt att skriva helt själv, då våra upplevelse skiljer sig så under livet. Risken att bli jäv skulle bli rätt stor haha.
Vi skriver ihop. Kul, spännande, sorgset och väldigt mörkt. Ledorden för våra gemensamma liv känns som ensamhet och svärta // Magdalena Graaf

Jag har alltid fascinerats av författare som skriver böcker tillsammans med.
Ta det äkta paret bakom ”Lars Kepler-böckerna” exempelvis. Hur gör de?
Skriver man varsitt kapitel, som man sedan byter sinsemellan? Hur många kockar kan man egentligen vara på en bok innan bokstavssoppan riskerar att utmynna i slagsmål? 😉

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Som jag förstår det så skriver inte Systrarna boken utan berättar för och blir intervjuade av killarna på bilden som skriver boken, precis så som det går till när Jocke Lundell och Samir&Viktor släpper böcker.

   Ja, det är väl Martin ”Du är så Yeah Yeah Wow Wow” Svensson på bilden?
   Han är ju en känd spökskrivare.

    Spökskrivare är någon som skriver anonymt, d v s inte får credd alls. Så är inte fallet med Martin Svensson.

  Paret ”Kepler” är författare och skriver tillsammans, bollar hela tiden idéer och texter med varandra de utgår från lappar med idéer, tankar men först brukar de prata och diskutera i månader när de startar en bok. Systrarna Graaf är inga författare. De berättar sin historia som sedan skrivs ner.

  Då kanske vi får svar på varför systrarna bröt med varandra för några år sen…

   Det är väl bara att skriva och fråga, vill de dela med sig det så gör de, annars har vi inte med det att göra.

    Eller så spår de det till boken så kan tjäna lite pengar på storyn.

    Fast de påstod ju att de inte träffades för att de var för upptagna vilket ju var bs.

   Tror inte att de vill att anledningen till deras ” bryt / paus ” kommer ut?

    What??! ?

    Spill!

    Nej så klart inte.

   Har hört via hörsägen att MG inte drar jämt PK. Något som hände när M bloggade på Femme. Och sedan hoppade fler bloggare av från Femme. För lite betalt? Och vart tog vännerna vägen från Skanör som de hade klädbutikerna med? De var ju bästa vänner.

  Du kanske skulle pudla och ta bort ditt förra inlägg.

   Vad handlade det om?!

    inlägget finns nedanför, handlar om att paow gör reklam för studiehjälp inför högskoleprovet

   Varför då? Paow är ointelligent. Det är dagens sanning.

    Inlägget är elakt, det är dagens sanning.

    Paow är en produkt av idag och uppvisar tydligt att det inte är bra.
    Du är ointelligent som inte ser och förstår det.

  Jag är allergisk mot ”hej, min vän”…???

   Och ”Hej vacker” ger mig kväljningar.

    God morgon vacker….

   ”Hej Vackra du” är det värsta

  Alltså det är såå så sjukt, men Pärlan blir så jäkla kränkt av Lojsan i senaste avsnittet.. Haha, det är så kul att höra honom få lite kritik och han ”skämtar” om att det är manshat Lojsan håller på med.. Alltså SNÄLLA. Kom ner på jorden och väx upp, och lär dig ta emot lite jävla kritik. Den mannen alltså.. Förstår fan inte hur Ida orkar med honom, påriktigt.

   Vad säger lojsan?

    Hon berättar vad Buster stör sig mest på hos henne, och så åker dom in på män och att dom inte kan göra en så simpel sak som att tömma diskmaskinen.. Och ojoj vad Pärlan blir kränkt. Helt sjukt!

     Vem fan är Pärlan? Lojsan?

      Lovisa Wallin och Alexander Pärleros..

     Fast vadå ”män kan inte tömma en hel diskmaskin”? Det är som att någon skulle säga till mig att ”alla ni kvinnor är golddiggers”, alltså va? Har hon dejtat alla världens män eller? Inte hans fel att hon är med en idiot som inte kan tömma en diskmaskin

      Hon sa det halvt på skämt, och vad är det som är så svårt för många män att sköta köket snyggt för? Varför ska kvinnor kontinuerligt tjata på män att hjälpa till? Det var inte på allvar hon drog upp det. Och inget riktat mot pärlan ens, utan de snackade bara generellt. Så varför tog han åt sig så jävla hårt? Sjukt barnsligt och pinsamt.

      Börjar misstänka du är Pärlan själv.

   Ida är likadan och kan absolut inte ta kritik, så är inte förvånad över att hon orkar med honom. Lika barn leka bäst eller vad man säger.

   Förstår ärligt talat inte vad Ida W såg hos honom till att börja med.

    Pengar

   Haha såg din kommentar nu, skrev en likadan. My bad?

    It’s okay sista. ?

  Erik Axl Sund (Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist) skriver ett kapitel var och sen byter dom så den andra får lägga till och dra ifrån. Blir mycket bra böcker. Kråkflickan-serien är att rekommendera om man gillar mörka thrillers.

   Den trilogin är fan det bästa jag har läst !
   Har faktiskt aldrig ”träffat”någon innan som läst böckerna;)

    Jag älskar dom. Trevligt att ”träffa” dig.

    Har också läst den. Tyckte den var bra men lite konstig emellanåt.

     Den är lite konstig ??

    En till här ?‍♀️

   Åh gud, hade några stora frågetecken efter att ha läst dem! Kommer du va hör ikväll i öppet spår? ?

    Tyvärr tror jag inte det ?

     Synd, en annan gång kanske.

      Jadå.

   ”29 personer har inte fått ut sin lön från Kenzas klädmärke Ivyrevel”
   Vad har dessa 29 personer sysslat med? Inte mycket omsättning per anställd.
   Varken Kenza eller Aleks har haft någon lön från Ivyrevel vad vi fått reda på tidigare.
   Om övriga delägare haft någon lön framgår inte men kanske åtminstone VD Gustav haft lön.
   Aleks bror Dejan verkar inte haft något med Ivyrevel att göra på senare tid.
   Nej, jag har svårt att tänka mig hur man ska kunna rekonstruera Ivyrevel om man inte fått ordning på företaget sedan starten för sex år sedan.
   Ivyrevel har inte haft någon bra utveckling och gått med förlust varje år med undantag för det första och man har helt enkelt levt upp pengarna som HM och Zalando sköt till. Några egna pengar har Ivyrevel inte lyckats skapa.
   Nu kommer lönerna att betalas med skattemedel ett tag genom lönegarantin medan bolagets ägare funderar vad man ska göra. Mitt tips är att de får stänga firman. Kanske finns det något av värde som någon annan kan snappa upp. Dock tveksamt med tanke på hur modebranschen drabbats de senaste månaderna.

   Kenzas bolag ivy revel kan väl inte ha gått så bra innan pandemin. Antar att det är ett bra tillfälle att utnyttja pandemin som en orsak för rekonstruktion/konkurs. Kenza har hamnat i skymundan och och Bianca har tagit över .

    känner också att Kenzas ”tid” är över. Hon har lagt ner bloggen som iofs varit död ganska länge, hennes nisch var tidigare mode och det har hon slutat visa. Känns som hon håller på med sociala medier endast för pengar och det märks så tydligt att hon inte pallar egentligen, det lyser igenom. Suck, det blev avfölj på henne för min del. Och det verkar va liiite desperation från hennes sida när hon gör halvtrötta videos på tiktok?

     Det handlar mest om hennes två pojkar på Instagram nu för tiden.
     Som att kika i ett familjealbum. Jag avföljde Kenza för ett år sen men kikade in nyss för att se vad som fanns.
     Bloggen var stendöd för länge sedan. Bara smygreklam och väldigt pliktskyldig och opersonlig.
     Oinspirerande m a o så bra att Kenza insåg att hon skulle sluta blogga.

    Bolaget hade konkat för flera år sedan om inte först H&M och sen Zalando gått in med tillsammans 40-50 mkr som Ivyrevel sedan satt sprätt på.
    Den digitala modehuset Ivyrevel var verkligen tuppen som blev en fjäder. Mycket snack och väldigt lite verkstad.
    När H&M och Zalando sedan gick ur Ivyrevel och det stod klart att det inte skulle bli mer pengar fanns inget kvar annat än en rekonstruktion för att vinna tid och säkerställa att personalen får lön under ett tag framöver.

     Kan någon förklara för mig som inte fattar något om detta vad Ivy Revel har gjort med dessa 40-50 mkr? Hur användes dessa pengar?

  kan du undersöka vad som händer med kenzas bolag, verkar inte gå så bra

  Kommer systrarna att berätta om sina skönhetsingrepp, tro? Dom bidrar till utseendehets, anser jag. Tatuerade ögonbryn, säkerligen fillers och botox, läppförstoring, bröstförstoring/bröstkorrigering, fejktänder, löshår och knappt nåt fett alls på kroppen.

  Alla får göra som dom vill, så ingen behöver nämna den tröttsamma kommentaren. Men att vi kvinnor helst ska se ”perfekta” ut är djupt tragiskt.

  Och vad lär man sina döttrar när man håller på sådär? Att dom är fina som dom är? Knappast.

   Boken kanske redan nu kan reserveras så du får ett ex, och kanske svar på dina undringar.

   Mm håller med ? båda systrarna lägger ut bilder på skräpmat godis chips mm ofta ! Rimmar inte på hur dom ser ut i kroppen , magra kroppar som barn mm ,

    Ja, alltid så mycket matbilder. Särskilt Hannah.

    Finns ju dock människor som har hög förbränning och kan äta hur mycket skräp som helst och ändå vara smala. Hannah verkar väl alltid ha varit smal.

     Att hennes döttrar flyttar hem till henne i Sverige i augusti, har hon sagt hela tiden. Dom skulle gå ut det här året i skolan i Spanien.

   Systrarna lever ju sedan ungdomen till stor del på sina utseenden så är väl därför i princip tvungna att ta till alla metoder för att kunna hålla sig fräscha. De har ju varken utbildning eller yrkeskunskaper att luta sig mot, rätt sorgligt av sådan hög grad av ytlighet när det gäller medelålders människor!

    Det finns inget alls som känns genuint med Graafarna.
    Botox, fillers och gud vet vilka fler ingrepp.
    Och att de skulle äta allt skräp som de lägger upp bilder på är uteslutet.
    Det är extremt ovanligt att människor som är 40+ har så hög metabolism att de förblir pinnsmala oavsett hur mycket de än äter och dricker. (Sen har ju Maggan gått ner typ 20 kilo, vilket innebär att hon definitivt inte kan äta som hon vill och fortsatt vara sådär supersmal.)

    Det börjar bli ganska tröttsamt överlag med bloggare, som i sina försök att vara ”folkliga” lägger upp alla dessa bilder.
    Vickan på Matplatsen är ett annat typexempel. Det läggs upp på godis, snacks, glass, fikabröd, chokladpraliner, mat, mat, mat och dryck, dryck, dryck precis hela tiden.
    Jag tror inte en sekund på att hon äter alla de mängder som hon vill på oss att tro (hon berättade en gång att hon gått upp typ 12 kilo när hon jobbade i London ett tag som ung, eftersom det fanns ett bageri där hon bodde, så nej, hon har inte heller den otroligt ovanliga ”smalgenen”.)

    Och en sak till när jag likaså håller på. Vad är grejen med snapchat-filtren? Ovan nämnda Matplatsen och hennes bff använder dem ofta på sina stories. Det är ju verkligen sorgligt när vuxna människor inte har bättre självkänsla än att de måste gömma sig bakom gullighetsfilter designade för barn.

   Förstår inte vem som vill köpa och läsa den boken? Något mer ointressant kan jag knappt tänka mig. De har ju vikt ut sig i överallt , och de frågor en del kanske vill ha svar på, tror jag inte de får. Varför var de osams, varför dog sonen osv…

   Hannah berättade att hon och äldsta dottern då 10 år? tittade på Bachelor? Det säger väl en del .

   Som du själv skriver, man får göra som man vill. Jag själv vill se så bra ut som möjligt, varför skulle man inte vilja det?

  Systrarna blev kända när dom var runt 20 år och blev utvikningsmodeller och sen hade dom typ två hits. Fascinerande att dom är kvar i rampljuset. Undrar hur länge dom kommer att kunna försörja sig på att göra reklam i sina sociala medier. Hur länge kommer dessa systrar att vara intressanta? Fattar inte grejen med dom. Dom verkar dock vara duktiga på att snärja rika män.

   Var det inte så att iaf en av dem levde vanligt liv i förort och jobbade med naglar innan bloggare blev ett ”jobb”.

    Jo, men det var nog inte så länge hon jobbade som det. Hon träffade ju en man som gav henne ett lyxliv.

    Hannah hade nagelsalong i Märsta med Mios pappa . Tv 5 hade en serie som hette ” La Dolce Vita” där Hanna var huvudperson.
    Magdalena har också ett program i samma serie, där hon flyttade till ett lyxhus i Märsta.
    Serien spelades in 2005.

  Fattar inte heller grejen. Sedan att det blev ramaskri när Maggan inte skrev på sin blogg. Hallå man överlever utan hennes vardag med hundar barn och sälja hälsokost. Eller vissa verkar inte göra det. ? get a lite.

   Tycker Maggans blogg är väldigt trevlig och fick nästan abstinens typ när hon hade långt uppehåll.. väldigt trevligt att den är tillbaka igen tycker jag. Gillar både Hannahs och Maggans bloggar och gillade realityseriern också, skulle velat se en fortsättning.

    Maggans blogg är väl allt annat än just trevlig? Hon är ju så oerhört uttråkad, så det blir ju inte så bra. Långt uppehåll? En vecka typ?
    Serien på TV var väl mest förnedringsTV?
    Bajs o prutt och kissa på sig o jucka mot folks ben, snälla…??

    Maggans blogg är väl allt annat än just trevlig? Hon är ju så oerhört uttråkad, så det blir ju inte så bra. Långt uppehåll? En vecka typ?
    Serien på TV var väl mest förnedrings-tv?
    Bajs o prutt och kissa på sig o jucka mot folks ben, snälla…??

  Life skulle det stå.

   Överlever du själv utan denna blogg, har du ett life? Du verkar ju hännga på Maggans blogg eftersom du vet vad den brukar innehålla 😉

  Gillar båda deras bloggar , men köper inte hur magra de är och ändå lägger ut bilder på skräpmat o godis o deras frosseri !

   Dom verkar aldrig träna eller röra på sig heller…

  Ja, det där med att systrarna ofta lägger ut bilder på gräddig husmanskost, skräpmat, chips mm känns som ett hyckleri! Dom är väldigt magra och äter sannolikt knappt nåt av det dom lägger upp.

  Dom vill visa att dom är som oss ”svennebananer” som läser deras bloggar. (Handlar på Rusta, äter på Sibylla, äter sunkpizza osv) Igenkänning = läsare stannar = dom kan få bra betalt för reklaminläggen. Ju mer dom känns som trovärdiga, vanliga mammor desto större chans att vi läsare upplever deras reklam som just trovärdig. = Mer pengar till dom.

  Båda är dock sannolikt höginkomsttagare då man ju får snuskigt bra betalt per reklaminlägg om man har så där många läsare/följare. Och deras rika män/exmän har säkerligen bidragit/bidrar med mkt lyx i deras liv. Så det där med att dom är ”vanliga” köper jag inte. Lyxresor, dyra restauranger, märkesväskor, märkeskläder, skönhetsbehandlingar, fina bilar osv vittnar om något annat.

   Är det enligt dig oförenligt att resa, köpa märkesväskor och äta på Sibylla och handla på rusta?

    Självklart inte men varumärkesbygget är tydligt.

   Skaffa barn med rika män.

    Finns det några härinne som strategiskt har skaffat barn med rika män? Kanske ”tabu” att prata om men här kan ni ju vara anonyma.

    Det stå väl fritt

  Förstår inte vad det kan vara som ens är intressant med the Graaf sisters längre.
  Har inte allt stötts och blötts i åratal,
  Ska bli intressant att se om de kommer att bli nämnda som författare eller om det kommer att vara ärligt och stå på att det bygger på intervjuer? För skrivit själva har de inte gjort?
  Flickorna ska ju flytta till Hannah i sommar och ska bli intressant att se om de verkligen kommer att åka tillbaka till Spanien.
  Jag brukar vara starkt emot att blanda in andra än det inlägget handlar om men kan inte någon kunnig eller bara ärligt person slå hål på Anna Books envisa förnekande att hon går nåt med sina bilder? Hon har ju lagt ut före och efterbilder nu men jag tror inte ett dugg hon är så ”smal” som hon ger sken av.
  Det var hon inte för nån vecka sen i alla fall.
  Sen HAR hon faktiskt nåt filter för ansiktet också så där har nog faktiskt Wahlgrenskan rätt.
  Varför predika att vi alls är lika mycket värda och att man ska vara stolt över sin kropp när man uppenbarligen ljuger?
  Måste väl finnas nån som kan granska bilderna så man en gång för alla kan slå hål på lögnerna.

   Du kan väl granska bilderna som är så intresserad av det?

    Jag tycker att nån som kan ska göra det.
    För då kanske de kan få stopp på Bookens ofta väldigt argsinta, nedlåtande och i viss mån ”förtalande” kommentarer så fort nån har nåt att säga som inte stämmer i hennes värld.
    Den här gången är hon själv mer otrevlig i sina uttalanden än de som kommenterat hennes inlägg.
    Förresten är hon så full av kärlek till sig själv att hälften vore nog.

  Konstigt att pappan inte motsätter sig att barnen ska flytta tillbaka till Sverige, med tanke på hur otryggt det har blivit i det svenska samhället. Barn blir rånade på väg hem från skolan. Måste vara tryggare att gå i en privatskola i Spanien.
  Apropå deras bok, de har berättat sin story och killarna på bilden har skrivit.
  Förstår inte att ett bokförlag vill satsa på dem, vad har de att berätta som skulle vara intressant för allmänheten?
  Bäst före har gått ut för länge sedan…

  Den dagen Hannah visar även sin vänstra sida mot kameran… den sida, som enigt henne själv är ”plufsig”… alltså vad gör det med ens barn – i synnerhet döttrarna att ens mamma inte vågar/vill visa upp hela sig mot kameran… så fruktansvärt ytligt. Och att hela tiden behöva gå & tänka på det. Barn uppfattar vad man gör, inte vad man säger…

  Alltså Hannahs ex-man Peter, fan vilken dryg typ han verkar vara, nu agerar han ”vakthund” på Instagram istället för på Hannahs blogg. Sedan dotterns (Liv) kommentarer, tror dock inte att de är hon som skrivit alla kommentarerna men ändå. Fy, att behöva försvara en vuxen kvinna på det sättet. Så pinsamt!

  Han verkar vara en vakthund ?överallt även här. Han borde skaffa sig en blogg verkar undersysselsatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.