Dasha självtestar för covid-19-antikroppar

Dasha filmar när hon tar ett antikroppstest för covid-19 och berättar glatt att testet fungerar, visar att hon haft viruset, vilket då också betyder att hennes sambo och son också haft det. (Trots att dessa hemmatest verkar kunna visa både falska negativa OCH positiva resultat)
Hon verkar relativt säker på sin sak, trots att berörda myndigheter och andra kunniga yrkesutövare är mer tveksamma till testerna i sitt nuvarande utförande, men håller inte för otroligt att mer tillförlitliga test kan komma att presenteras i framtiden.
Så här har det låtit från dem under de senaste dagarna:

I en intervju med TT med Generaldirektör Johan Carlson på Folkhälsomyndigheten som Dagens Medicin återgivit:

– Det nya är att vi nu resonerar kring hur vi ska skala upp antikroppstestningen, det vill säga att titta på om personen har gått igenom sjukdomen, säger Johan Carlson och berättar vidare:

– Då gäller det inte i första hand patienter, utan personal anställda på företag och samhällsviktiga verksamheter. Det kommer vi att göra i en större skala när vi är säkra på att de test vi använder fungerar optimalt för ändamålet.

Johan Carlson menar att många test i dag inte är tillräckligt känsliga. Men säkra test ligger inte så långt bort i tiden, enligt Carlson.

– Det finns ett antal utvecklade här, eller något enstaka i alla fall i vårt land, och en del som börjar rapporteras från andra länder i Europa. Så vi räknar nog med att inom de närmaste månaderna eller veckorna till så börjar vi titta på det. // Ur Dagens Medicin

Det finns i dag ingen av de här aktörerna som har tester som vi kan rekommendera. // Statsepidemiolog Anders Tegnell till Aftonbladet

Jag litar inte på de tester som finns på marknaden just nu. De har för stora felmarginaler. // Sophia Hober, professor på KTH till SVT

Jag skulle vara försiktig, både med att lita på testet men också att publicera om det som att det är helt tillförlitligt. 
Avslutningsvis står det så här på FHMs och LMVs hemsidor:
– För den som är intresserad kan man läsa HÄR vad Europeiska kommissionen skriver om hur de försöker stoppa olika bluff-företag som försöker kapitalisera på covid-19-pandemin.
– Här skriver Läkemedelsverket om hur de beslutat om marknadsförbud för två Covid-19 självtester.

Tack för tips!

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför verkar hon ”skryta” med att ha haft det? Hon vet inte ens säkert? Pinsamt bara

      Allt för att dra till sig uppmärksamhet. Hon hade tom en Q&A om Corona… Ja, det är så patetiskt att man inte tror det är sant.

      Hon får berätta om sin covid 19 hur mycket hon vill för mig men väldigt oansvarigt och dumt göra reklam för ett opålitligt test (som också om det fungerar inte betyder nåt i dagsläget eftersom immunitet inte är klarlagt).

      För att hon då tycker att hon kan sluta svara försiktig och leva som vanligt igen ?‍♀️

      Sen anser hon ju att hennes sambo och son också har antikroppar eftersom de sover i samma sovrum…jo, vi ska nog vara glada att det inte är dasha som ska hålla ställningarna i landet genom denna pandemi!

        Trist för henne när hon inser att det inte är någon garanterad immunitet…

      För att hon inte har någonting annat att skriva om på sina sociala medier just nu och för att hon har total cravings på att dricka vin med sina vänner på stan.

    Kan folk inte bara vara tyst och inte säga något om sånt dom inte vet något om!!!!!!!!!

      Då skulle det bli tyst i kommentarsfältet här?

        Det vet väl inte du!

        Hahahahah

    Queen Dasha! Bättre och mer träffsäker än vilken statsepidemiolog och virusforskare som helst!

    Kolla vad cool jag är som testar.
    Snälla stfuuu

      självironin är slående

    Har Hedda care köpt henne för att göra testandet rumsrent?

      Hur skulle det bli mer rumsrent pga henne?

      Hedda Care säljer inte självtester, utan snabbtester. Kolla gärna upp skillnaden.

    Jag känner mest, hur immun man än må känna sig mot Corona, så får jag stress av att se henne först ta i handtaget och låset på en offentlig toalett för att sen flytta handen direkt till ansiktet.

      Ja men sen fick hon väl Corona också, kanske säger en del om hur noga hon är med handhygien?

    Vad är egentligen okej att köpa på företaget?
    För folk med eget företag är tex fordon man köper i företagets namn fordon som används på jobbet, tex traktor, arbetsbil, fyrhjuling, mm.

    Tänkte på det när J&J köpte en Lamborghini i företagets namn, det är ju något dem använder privat och inte i företaget? vad mer köper dem i företages namn, huset? all renovering?

    Får man verkligen enligt lag köpa privata saker i företagets namn och sedan använda det privat men låta företaget betala allt? eller är det för att ”influencer” kan köpa bilar, lägenheter, hus, mobiler, mm på företaget och sedan säga att det är för ”content” och därför okej att lägga alla dessa privata kostnader på företaget?

    Någon som har koll vad som gäller lagligt när ”influencer” har eget företag?

      Kolla på Skatteverket. Det är en förmån. Och man får använda bilen privat.

        ja, om tex en bonde köper en pickup är det ju ett fordon han behöver i jobbet, men som han även såklart kan använda privat.
        Men får en bonde köpa en Lamborghini i företagets namn och glida runt i privat? trots att Lamborghinin aldrig kan användas som företagsbil/i företaget till en bonde, kan den ändå köpas i företagets namn?

      Bil kan du köpa på företaget men man förmånsbeskattas för privat användande. Den stora vinsten att ta det på bolaget istället för privat är att bolaget står på värdeminskningen. Du kan dra av för kontor hemma, men det är väldigt strikt vad som ska uppfyllas. Huset har jag vääääldigt svårt att nån skulle släppa igenom. Det många gör som får spons på renovering är att betala själva renoveringen själva, men fakturera för exponeringen som är överenskommen, typ.

        En till fördel att köpa på företaget är ju skatt.
        Om du ska ta ut lön från företaget till dig själv och sedan köpa en bil privat måste man betala skatt på det man tar ut som lön = måste ta ut mer än bilen kostar för att täcka skatten. Om man dock köper bilen på företaget direkt slipper man ju betala skatten.

        Men frågan är om det är lagligt att köpa en produkt på företaget som inte kan användas i företaget? tex om en bonde köper en Lamborghini i företagets namn och glider runt med privat, är det lagligt då det egentligen inte är ett fordon som kan användas i företaget över huvud taget?

          Kolla upp det och återkom. Intressant.

            Svårt dock att veta vart jag ska kolla upp det, skatteverket säger ju att man får förmånsbeskattas om det används privat, men det säger ingenting om ifall man får köpa vad som helst.
            Får tex Bianca Ingrosso som har sminkföretaget Caia köpa en häst för 700 000 kr i företagets namn för hon vill tävla i hoppning/dressyr privat?
            Får hon köpa en hund för 40 000 kr i företagets namn för att hon vill ha den?
            Finns det ingen gräns att det man köper i företagets namn ska kunna användas i företaget?

              Man kan köpa en hund på företag för att använda som ”larm”.
              och såklart ha den hemma som vikne annan hund som helst.

                fast säger man ”jag ska köpa en larm/vakthund” och sedan köper en chihuahua eller cockerpoo så blir det nog svårt att motivera att man köpte den typen av hund för att ha som larm/vakthund på företaget?

                  Nja alltså vet ett par som gjorde just detta och har en terriervariant.

      Allting som du behöver för att kunna driva ditt företag får du köpa på företaget avdragsgillt och får tillbaka momsen. Använder du någonting av det privat så är det en skattepliktig förmån. Personbilar är dock inte momsfria, leasade bilar får man tillbaka halva momsen.

        Ja, fast om du som tex bonde köper en Lamborghini i företagets namn och enbart glida runt i privat, är det okej? eftersom en Lamborghini aldrig kan användas av en bonde i arbetet, utan enbart blir en bil att glida runt i privat.

          det spelar nog ingen roll vilket märke bilen har. En bonde kan behöva en bil till att uträtta ärenden bönder emellan eller för att ta sig till en myndighet, åka på kurs m.m. Varför inte en Lambo?

          Ja, ett företag får väl köpa vad dom vill med sina pengar, det blir en del av det bundna kapitalet. Visserligen en dålig investering i just ditt exempel, men dåliga investeringar är inte brott. Men om bonden ska köra bilen privat så måste hen betala förmånsskatt.

            Fast får dem verkligen det?
            får j&j köpa en häst för 700 000 kr i företagets namn så jonna kan tävla hoppning tex?
            Det är ju en grej om man har ett hästföretag och köper en häst, men om man har ett företag syftat emot något annat, får man verkligen köpa vad man vill du på företaget enligt lag?

              Jonna har ju redan köpt en häst en gång – dock inte för 700 000 kr – för att kunna göra reklam för hästgrejer.
              https://bloggbevakning.se/2017/07/08/jonna-koper-en-hast-till-jocke/

                Frågan är dock om hon köpte ponnyn privat eller på företaget?
                En sån ponny är inte så jätte dyr, så hon skulle absolut kunna ha köpt den privat, och sedan använt den för att göra reklam och tjäna pengar.

                  Nej, det gjorde hon förmodligen inte, köpte på företaget alltså.
                  Jag skulle tro att en revisor måste godkänna att köp går i linje med bolagsbeskrivningen. Det är därför mångas är väldigt luddiga och inkluderande av så mycket som möjligt.

                  Allt som köps på företaget ska vara i enlighet med företaget. Nu granskar jag enbart myndigheter, men där ska det vara ändamålsenligt. Dock granskar vi ju efteråt och att det är lite andra lagar inom staten. Vi kan därigenom lämna olika slags revisionsberättelser beroende på om felet vi upptäckt är väsentligt eller ej.

                  Har inte jobbat privat, men skulle säga att det är samma där. Dock är det andra lagar i det privata.

              Är väl bara att lägga till fler SNI-koder på företaget. Just J och J kan väl syssla med nästan vad som helst då dom är företaget. Deras företag är det dom sysselsätter sig med, om det så är hästhoppning eller lyxbilsrally. Det gäller att sköta det snyggt och bokföra rätt. Man måste kunna motivera sina inköp om Skatteverket frågar, och hävda att man absolut inte använder grejerna privat utan att företaget använder grejerna i sin verksamhet för att kunna tjäna pengar och gå med vinst och betala skatt och allt det där som Skatteverket gillar. Blir man misstänksam så är det bara att kolla bokföringen och milen bilen har gått, eller vilka hästgrejer som man köpt och vad man har fakturerat och till vilka. Det är det man har bokföringen till.
              En bonde som köper en Lambo på företaget och endast kör den till nån bondekurs en gång om året har inte heller gjort någonting olagligt, bara en jävligt dum inköp som kostar en massa pengar utan att generera några pengar till bolaget.

                Lite det jag funderade över, så ”influencer” som har företag är ju inte inriktade på något speciellt, utan det handlar ju oftast om deras liv, så dem kan nästan köpa vad som helst på företaget som ingår i deras liv, hus, bil, kläder, resor, mm.
                Och tror absolut många ”influencer” utnyttjar detta genom att köpa via företaget istället för att ta ut lön, betala skatt på lönen och sedan köpa för dem pengar som finns kvar.

                Kommer bli intressant i framtiden och se om det blir mer regler för dessa ”influencer” så dem ej kan utnyttja system på detta sätt, utan endast köpa saker som direkt används i företaget.
                Tex j&j hus dem köpte på 8,7 miljoner i företagets namn, 1 kontor, 3 badrum, 5 sovrum, mm. Totalt var det 13 rum i huset dem köpte, enligt mig borde endast kontoret räknas till företaget egentligen då resten är deras privata bostad dem lever i.
                Jag misstänker att även Blondinbella köpte sitt lyxhus i företagets namn, och samma där, bara 1 rum användes som kontor för företaget, resten var privat yta för att leva och bo.

                Tror bonden får svårt att motivera inköpet av en Lamborghini i företagets namn för att kunna använda den 1 gång/år 😉

                  Jag är faktiskt förvånad att de fick igenom huset på företaget. Det lät bra i början, men jag har för mig att Jonna sagt att de även betalar hyra till företaget för huset. Känns ju väldigt omständigt alltihopa. ???‍♀️

                    Aha, om dem köpt huset på företaget, och sedan hyr huset av sitt eget företag kan jag förstår hur dem fick igenom det på företaget.
                    Eftersom ”influencer” inte riktigt har någon inriktning i sitt företag så kan dem ju absolut äga fastigheter och hyra ut (till sig själva om dem vill)
                    Allt handlar väl om pengar, vi betalar mycket i skatt i Sverige, billigare att köpa det på företaget än att betala ut lön + skatt och köpa det privat, och sedan hyra ut huset till sig själva.

                Snarare bolagsordningen än SNI-kod… du är ute och cyklar både här och där!

            Det blir inte en felnavigering det bundna kapitalet. Där har du bara aktiekapital och om gammalt bolag troligen en reservfond.

              Felnavigering = del av

        Haha men vad är du för en rådgivare? Personbilar är momsfria- dvs man får inte lyfta moms alls. Leasingbilar halv moms utan luftspalt men bäst söka på chassinummer. Om luftspalt får man lyfta hel moms.

          Om du är påläst inom ämnet, vet du vad som gäller?
          kan man köpa vad som helst på företaget? kan tex ett sminkföretag köpa en snöskoter, eller en bonde en sportbil för kul?
          eller måste man kunna motivera att köpet är gjort för att användas i företaget?
          eller kan man göra privata köp inom företaget och deklareras som förmån så skatten detsamma som om det hade varit köpt via lön?

            Du kan köpa vad som helst – men skatten blir inte samma som din källskatt på lön. SKV bestämmer ett marknadsvärde och det är utgångspunkten för förmånsbeskattningen. Men visst, du kan köpa vad som helst men måste kunna visa att bolaget tex stripat skotern och har på marknadsevenemang i fjällen (typ). Jättestort ämne men detta är den kort-korta versionen.

          Ja? Om lastutrymmet står på en egen ram, som på pickup, så får man tillbaka momsen. Vanliga personbilar och skåpbilar ingår inte dit. Vi säger exakt samma sak.

            Du säger ju att personbilar inte är momsfria?

      En googling; ” Det du köper i företaget skall ju vara avsett för företaget. Att låta ditt AB köpa saker som du skall använda privat typ toapapper mat osv är inte tillåtet. Eller om du gör det så måste detta deklareras som förmån och då blir skatten detsamma som det köptes för skattade lönepengar.”

        Aha, tack för infon, det låter ju bra då att dem inte kan utnyttja systemet för att slippa betala skatt 🙂

          Men det går ju inte att kontrollera om företaget köpt toapapper till kontoret eller hem till sig privat så visst sker inköp av privata grejer med all säkerhet..
          Samma sak om t.ex en målare köper en svindyr matta, ”jag tappade en färgburk på kundens matta och har därför köpt en ny för att ersätta” finns liten chans att det skulle utredas vidare ?

    Myndigheterna vill ju dels inte att massorna testas för de vet att folk kommer bli mer oförsiktiga och det är inte säkert att man är immun om man haft sjukdomen.

      De skriver ju ut rakt och tydligt varför. Testerna är opålitliga immunitet är högst oklart men för de som erhåller immunitet troligtvis kortvarig.

        Vem säger att immuniteten troligtvis är kortvarig?

          Forskare säger att de inte vet om man ens får minuter om jag förstått det rätt

            Immunitet ska det stå inte minuter ?

          Okej Folkhälsomyndighetens officiella ståndpunkt är dock: (saxat från: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/)

          ”Det är oklart hur länge man kommer att vara immun. Utifrån tidigare erfarenheter så är bedömningen att immuniteten varar så länge att man inte kommer att smittas fler gånger under en och samma säsong.”

          Så undrade vad källan att immuniteten ”troligtvis är kortvarig” kommer ifrån?

            En och samma säsong handlar iof om max några månader. Man tror väl andra vågen kommer i september? så också din egen saxning funkar nog som källa.

              Okej, kanske var petig. Beror ju dels på hur man definierar ordet ”kortvarig” samt att jag opponerar mig lite mot ”troligtvis”. Har mer läst uttryck som varit ”åtminstone kortvarig immunitet” när det har diskuterats, vilket jag ändå tycker är en viss skillnad.

        Ja precis det var en bra komplettering till min kommentar ??

      Men dasha är säker på att både hon och familjen (som inte ens testade sig) är immuna! Happy day!

    Dennism har lagt upp på sin Instagram story när han testar Corona också. Tror verkligen dessa influencer att det är pålitligt?

      Han säljer det ju själv, så självklart tycker han ju att det är suuuuperbra!

    Bloggbevakning…..Kan du inte kolla upp Johanna Toftbys fruktansvärda rädsla……Har efter resor Sverige runt och uteätning plötsligt vänt totalt.
    Nu är hon fruktansvärt rädd, tar tempen flera gånger om dagen och är tyken och otrevlig mot alla som inte tycker som hon gör

      Vad menar du att Camilla ska ”kolla upp”?
      Rädslor är väl en typisk sak som ändras över tid, eller!?

      Hon kanske har lärt sig mer om covid och insett att det är farligt bara.

    Ironin i att hon var så på att alla skulle ut på krogen osv…

      Det är hon fortfarande men motiveringen: krogen håller ju öppet!

      Hon hänvisar också vitt och brett till FHM annan tid, men tydligen inte när det kommer till antikroppstest…

    Rätt otroligt att ingen vill se mer statistik på hur många av dessa 60-70+ med bakomliggande sjukdomar som faktiskt dör av halsbränna, migrän eller vanlig influensa och sätta det i perspektiv mot Corona. Det känns som alla andra sjukdomar har försvunnit sen Corona kom, man kan varken ha någon annan sjukdom eller vara mottaglig för en vanlig snuva. Nej. COVID-19 DIIIIRRRRREKT

      Vad då ingen vill se statistik?
      Typ 0 personer dör av halsbränna eller migrän, om det inte beror på tex blödande magsår eller hjärntumör, men då är halsbränna och migrän ett symtom på sjukdom, och inte orsaken att dem dog.

      Vanlig influensa dödar ca 400-600 personer årligen i Sverige, i hela världen dör ca 300 000–650 000 årligen i vanlig influensa.
      Corona har idag dödat ca 2 769 personer och vi är bara i maj, i hela världen har ca 247 470 dött, och vi är fortfarande bara i maj, om du jämför antalet döda i Corona på 5 månader med antalet döda av vanlig influensa som är räknat på 12 månader, så får du din statistik, Corona har högre dödlighet är vanlig influensa.

      Man SKA ta vanlig snuva, hosta, och alla andra symtom på allvar, för även om 90% av alla som har snuva har en vanlig förkylning så kan den där 10% som verkligen har Corona sprida smittan och döda folk! Vi vet idag inte vilka som snuvar pga förkylning och vilka som snuvar pga Corona, därför måste alla agera som att det kan vara Corona dem har, för att skydda andra från att bli smittade.

        Fast vissa förkylningsvirus är coronavirus.

          Nej.

            jo

              Nej, absolut inte.

            Jo.

            Jo. Finns dock många olika virus som orsakar vanlig förkylning men corona 229e är en av dem.

            https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Humant_coronavirus_229E

          ”VISSA förkylningsvirus” är INTE Corona virus. Sluta ljug/sprida osanning.
          Corona som vi pratar om idag som drabbar människor heter egentligen SARS-CoV-2 och orsakar sjukdomen Covid-19. Det finns massor med olika virus i gruppen Corona, bl.a ett Corona virus som bara drabbar katter, eller ett Corona virus som bara drabbar hästar, osv.
          Men det viruset vi pratar om NU som drabbar och dödar människor heter SARS-CoV-2 och kallas ibland Covid-19/Corona. Det 1 virus, singular, inte plural, det är inte en grupp eller fler virus, utan det är 1 ensam typ av virus.

          Förkylning som drabbar människor varje år är pga förkylningsvirus som finns i många olika varianter, det är därför man blir smittad om och om igen, då det inte är samma virus utan olika.
          Förkylningsvirus tillhör en helt annan virusfamilj än vad Corona gör, så dem är långt ifrån varandra även om båda är virus och ger liknande symtom.

            Jo! Finns flera olika vanliga förkylningsvirus. Bland annat corona-virus.

            https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Humant_coronavirus_229E

              Jo, fast när man pratar om Corona idag pratar man fortfarande om SARS-CoV-2 och orsakar sjukdomen Covid-19, det är ett virus som dödar många fler än ett förkylningsvirus, och det är ett ensamt virus, inte en grupp med olika virus.

              Om du läser hela min text skrev jag att det finns massor med olika Corona virus?
              Men fortfarande när folk pratar om Corona idag pratar man om SARS-CoV-2 / Covid-19, inte om alla dem andra Corona virusen som finns där ute.

              SARS-CoV-2 / Covid-19 som idag är det virus i folkmun kallas Corona är fortfarande INTE en grupp förkylningsvirus, det är inte ett ensamt förkylningsvirus.

            Kul att du tror du vet allt men har så fel

              Jo, om du läser hela mitt svar ser du att jag inte skrivit fel.

              Jag skrev att det finns flera olika Corona virus.
              Men att det Corona virus folk pratar om idag är SARS-CoV-2 / Covid-19 som idag kallas Corona i folkmun, och SARS-CoV-2 / Covid-19 är inte ett förkylningsvirus.

      Som katten redan påpekat dör man inte vare sig av halsbränna eller migrän.

      Dödsfall av halsbränna och migrän vs covid 19. Ni 7 som lajkat den kommentaren kan väl fundera lite över varför den statistiken inte finns. (Influensa finns om du vill jämföra)

        Läs: MED BAKOMLIGGANDE SJUKDOMAR 60-70+!!!!!!!

        dv.s allt de behöver är en något aggressivare infektion/förkylning för att tyvärr gå bort.

        Dessa 60-70+ med bakomliggande sjukdomar/ eller som varit multisjuka hade med största sannolikhet ramlat av pinn av en vanlig influensa eller något annat också. Eller gått bort 2 veckor senare i varje fall…

        Migrän, halsbränna… typiskt bloggbevakning-läsare och ta en EXAKT på orden. Fatta poängen…

          Fast statistik på influensa finns ju? Dödligheten i covid 19 är väldigt mycket högre. Jag förstår inte din poäng. (Med eller utan underliggande sjukdomar dör du fortfarande inte av halsbränna eller migrän).

          Fast det är ju redan känt att majoriteten som dör i Corona oavsett ålder gör det pga en bakomliggande sjukdom, tex hjärt/kärl problem, lungproblem, diabetes, högt blodtryck, mm. Det finns dock endel som dör trots att dem inte har en underliggande sjukdom.
          Troligen är det ca 80% av alla som dör i Corona som har en underliggande sjukdom, dock kanske dessa personer hade kunna levt 10-20 år till med sin sjukdom om dem inte fick Corona?

          Den enda statistik som vore intressant är ju hur många av dem som dör som redan hade fått besked att dem kommer dö inom 1 år av tex cancer eller liknande, men den procenten är nog extremt liten, då det är svårt att säga när en person med hjärtproblem, lungproblem, högt blodtryck, diabetes, mm kommer dö, dem kan bli sämre och dö om 1 år eller om 20 år, det är omöjligt att säga idag för dem flesta.

          Så den statistik du letar efter ser nog ut ungefär såhär:
          80% av alla som dör av Corona hade underliggande sjukdomar som dem hade kunnat levt många år till om det inte vore pga Corona, dem flesta av dem skulle nog även överlevt vanlig influensa, då det är väldigt få som dör i den varje år trots underliggande sjukdomar.
          ca 0,5% av alla som dött av Corona hade redan fått besked att dem var så sjuka att dem skulle dö inom 1 år oavsett

          Det är många 60-70+ som har bakomliggande sjukdomar, uppemot hälften om jag vågar gissa fritt och den siffran stiger såklart med åldern. Med åren kommer diverse hälsobesvär, t ex högt blodtryck. En vanlig influensa är dödlig för en del av dessa, och covid-19 är dödlig för betydligt fler av dessa. Det beror ju säkert mycket på att vi varken har erfarenhet eller vaccin mot Corona, så som vi har mot influensa. Det är i alla fall inte ”hitte-på” utan ganska mycket ”de facto”, och syns tydligast i överdödligheten för året (som redan kan konstateras, och som dessutom verkar vara högre än de siffror på avlidna för covid som FHM sammanställer, m a o eftersläpning/mörkertal på dödsfall). Dessutom finns det fler covid-patienter på IVA nu än det fanns platser överhuvudtaget för bara några månader sedan för ALLA IVA-patienter. Det är också ”de facto”.

          Sist men inte minst, det är väldigt, väldigt synd att vi nästa år kanske får lägre genomsnittlig livslängd i ett av världens mest utvecklade länder och att en del av oss rycker lite lätt på axlarna och resonerar att det bara var gamla, de hade kunnat ”ramla av pinn” av en vanlig influensa också (fast de inte gjort det tidigare i lika stor utsträckning) eller varför inte.. typ, migrän eller halsbränna? Det var ju tur att generationer innan oss resonerade annorlunda och valde att jobba för att förlänga den genomsnittliga livslängden, inte nöja sig med att de flesta kanske lever till 50.

    Och just nu står i det större tidningarna:
    Självtest mot covid-19 förbjuds av Läkemedelsverket.

      Vanligt svenskt statsmonopol-syndrom med andra ord.

    Läkemedelsverkets förbud för företaget Zandcell AB att marknadsföra och sälja ett självtest för virussjukdomen covid-19 fastställs av Förvaltningsrätten i Uppsala.

    ”Bolaget har inte gett in underlag som visar att produkten uppfyller de krav som gäller för produkten utifrån reglerna om medicintekniska produkter. Produkten får därmed inte släppas ut på marknaden eller tas i bruk i Sverige”, säger rådman Per-Erik Nistér i ett pressmeddelande.

    Läkemedelsverket har förbjudit försäljning av minst sex självtester för covid-19. Såväl Läkemedelsverket som Folkhälsomyndigheten avråder generellt från självtester eftersom de inte anses tillräckligt tillförlitliga. (TT)

    Hade varit ganska intressant om hon fick ett negativt resultat med ett tillförlitligt test. Hur mycket man än tror att man haft covid-19 så kan man ju inte veta om man inte testats av vården ?

      Hon är ju helt säääääääker eftersom hon tappade smak och lukt. Något man också kan göra vid en vanlig influensa, bihåleinflammation och halsfluss!

        Jag tror också att jag har haft det men inte sitter jag och skriker ut det som om det vore en sanning, kan ju lika gärna ha fel ?

          Precis, det rimliga sättet att resonera på! ?

    Det roliga är ju att hon är snabb med att påpeka vad FHM säger när hon försvarar att hon springer ute och hänger på restauranger. Men när det kommer till att ta ett test som de säger inte är tillförlitligt så är det ändå ok. Man kan inte ta det som passar ens egen agenda och sen strunta i annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.