Flyttlasset har gått för Elena Belle

 

Relativt omgående efter att hennes man avlidit så gick Elena Belle ut med att hon ville flytta från hus till lägenhet och angav behovet av högre säkerhet som anledning till det.
Nu har flyttlasset gått och både Elena och hennes dotter verkar trivas bra. Hon har fortfarande sällskap av sin mamma och syster som lyckligtvis hann över till USA innan covid-19 stängde ner alla kommunikationer mellan USA och Sverige.
Huset verkar inte finnas ute till försäljning än, men om någon är nyfiken på det så verkar det ha sett ut så här i den gamla annonsen, innan Elena och Michael flyttade in.

Förhoppningvis kunde Elena ta med sig parets hundar till lägenheten men det skriver hon ingenting om.
Det får framtiden utvisa helt enkelt.

Elena Belles man, Michael Theanne, avled av en massiv hjärtattack orsakad av kranskärlssjukdom. Hans blodkärl var alltså blockerade, och han dog inom några sekunder, berättade hon för Expressen den 21 april 2020.

169 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Fräcka stolar måste jag säga!!

      Och beträffande knivdukningen så verkar det endast vara lite selektiv dukning, kniv skymtar på andra platser….

        Hon har väl dukat till sitt barn på närmsta platsen? Ganska normalt att skippa både kniv och kristallglas då…

        Det är väl till dottern eller ett barn antar jag.

      Stolarna skriker rumpsvett.

        Haha det var det första jag tänkte med! Men alla kanske inte har det problemet. Jag hade velat springa därifrån om jag skulle sitta på en sådan stol i fel byxor under en hel kväll ?

          Kombinera gärna med Bellsis plast-”silke”-kjol för optimal rumppöl.

            Och så kom det ett eget inlägg om plastkjolen precis!

        Jag är frusen av mig så jag får inte rumpsvett av plaststolar, inte ens i Turkiet på sommaren. Jag gillar plaststolar.

    Hoppas det blir toppen för Elena och lilltjejen i nya lägenheten. Hade också tyckt det varit läskigt bo i hus helt själv och då har jag ändå STOR hund.

      Är det mindre läskigt att bo i en lägenhet helt själv?

        Ja, en dörr att passa. Istället för trädgården och fönster ut mot den.

          Bor i lägenhet och tänker jag har grannar också. Och bara en ytterport. Om nåt händer hoppas jag att grannarna hör. Och man kan ha fönstren öppna om man bor några våningar upp.

        Ja det är det.
        Åtminstone för väldigt många, så även jag.

        Hon skrev för ett tag sen att hon hyr denna lägenheten och att det var bevakat av vakter dygnet runt.
        De hade visst haft inbrott i huset för något år sedan.

        Det är väl från person till person men jag känner mig absolut tryggare i en lägenhet. Jag växte upp i hus och var/är mörkrädd, tittade på alldeles för mycket skräckfilmer och fick alltid för mig att någon/något stod ute på tomten och tittade in genom fönstret. Hörde konstiga ljud från övervåningen eller källaren, att det knastrade från gruset utanför osv. Var livrädd för inbrott eller att någon skulle ta sig in via öppet fönster.

        Medans i min nuvarande lägenhet måste en ha portkoden eller vara riktigt bra på att bryta upp tunga portdörrar haha så jag är inte orolig för inbrott på samma sätt. Jag bor på våning 5 så känner mig inte nämnvärt orolig när jag sover med balkongdörr eller fönster öppet osv osv… Men det är väl som sagt från person till person, hur nojjig man är.

          Vi är alla förstörda av första scream-filmen när mördaren är i trädgården ??

          När jag bodde hos mina föräldrar bodde vi i hus. Var väl ca 17 år. En dag när jag var vaken lite senare än jag skulle. dvs mitt på natten, hörde jag röster i trädgården. Kikade ut genom fönstret och såg en man med svart luva över ansiktet och baseballrack i handen. Jag blev LIVRÄDD. Sprang in till mina föräldrar och meddelade dem – Till saken hör att min mamma då var höggravid (japp, ca 17 år mellan mig och min bror) – de lyckades få bort rånarna på något sätt, men jag är fortfarande väldigt traumatiserad av det och jag VET att det inte hade varit lika enkelt om vi hade bott i lägenhet (lite längre uppe än markplan då).

            Åh fy fan.

        Ja!

        Det är klart det är mindre läskigt att bo ensam i lägenhet.

        Ja. Jag tycker att det är mindre läskigt att bo i lägenhet än att bo i ett stort hus själv.

        Ja, då har man ju grannar, kanske är en våning upp så ingen kan komma in på bottenvåningen som samma sätt. Dessutom blir det säkert mindre inbrottsrisk.

        I US är det ju inte heller ovanligt att ha en concierge i lyxigare byggnader som kontrollerar vem som kommer in och ut.

          Även vanliga lägenhetsområden i usa är ofta sk gated communities där man inte kan köra in på området utan att passera grindvakt och ha en fjärrkontroll som öppnar grinden. Vi hade det så och det kändes bra och det var inget lyxområde utan rätt vardagligt omän nybyggt.

        Ja, plus att det troligen har portvakt.

          Det är sånt där inhägnat område med vakter lite överallt så.

      Varför är hon i riskgrupp?

        Hon har astma..

          De tror väl inte att astma är riskgrupp längre. Men oavsett, hon är nog försiktig 🙂

            Tycker det är jättekonstigt, men hoppas såklart att dom har rätt… men jag har astma och får inte luft av en vanlig liten förkylning så jag tror tyvärr inte på det.
            Ser det hur som helst inte som en fördel i alla fall?‍♀️

              Är din astma dålig grundbehandlad? För jag hade astmabesvär i princip dygnet runt innan jag träffade min nya läkare och då blev satt på en intensiv behandling och nu använder jag aldrig bricanylen och får inte heller besvär när vi åker ut till landet etc. 🙂

              Klart trapphus inte är idealiskt vid corona. Men du kan minimera tiden du hänger i trapphuset, tvätta händerna och använda mask vid behov. Jag tycker verkligen inte du måste flytta till hus som kommer med andra problem.

              Har också astma och är i behandling för det och tål knappt en förkylning jag heller, så att vi inte skulle vara i en riskgrupp är så dumt så klockorna stannar.

              Det är så mycket strunt som man har påstått under den här coronakrisen så det bästa är att agera efter sitt sunda förnuft.

                Att inte vara i riskgrupp är inte samma som att man inte kan bli väldigt påverkad av sjukdomen. Riskgrupp är de som dör i störst utsträckning. Men är ju många som inte är i riskgrupp som mår väldigt dåligt av Corona också, man får ju inte automatiskt lindriga/inga symtom för att man inte tillhör riskgruppen.

              Sunt förnuft är det bästa, det är mycket man inte vet idag. Det debatteras ju tom nu huruvida rökning verkligen är bra eller dåligt mot corona, olika studier pekar på olika resultat.

      Men gud va ängsligt… Stackare ?

        Vet inte vad du menar? Konstaterar bara fakta. jag kunde inte lämna lägenheten på 3 veckor för mina grannar var sjuka. Det smittar via luften och speciellt inomhus. Så är livet just nu för oss riskgrupper.

          Det smittar väl inte via luften såvida inte någon nyser eller liknande? Förstår dock att du håller dig hemma då man aldrig vet om nån nyligen tagit på trappräcken, hissknappar osv med smutsiga/”sjuka” händer ?

            Om man kan så är det ju bara att undvika hissen och trappräcket i trapphuset, och måste du åka hiss så ha med dig någon liten grej som du trycker på knappen med. Men tror det är ganska liten risk att du blir smittad av att gå igenom trapphuset.

            Corona virus smittar via aresolerna i utandningsluften, kan färdas upp till 10 meter utomhus och 3 timmar i luften inomhus.
            Det är så symptomfri smittbärare smittar. Alla andas ut luftvägspartiklar och det är de som viruset fäster på.
            Det handlar inte om ytor det handlar om luftburensmitta. Så trapphus är en mardröm för riskgrupper där folk springer hela dagarna..

              Jo, jag förstår vad du menar. Har man ändrat sig kring covid-19? Tänkte att de alltid sagt att det inte är luftburet utan är en droppsmitta. Har inte följt coronauppdateringarna på ett tag nu så därför jag undrar ?

                Det verkar vara bevisat numera att det är luftburet. Däremot undersöks fortfarande hur stor chans att smittas man har på det sättet, där finns inte klara resultat än vad jag förstår.

                  Källa på det?

                    Magkänsla antagligen!

                    Flera olika studier, de jag sett är två från Kina och USA. Men kan finnas mer jag inte känner till. De har blivit uppmärksammade relativt nyligen så du ska inte ha problem hitta hänvisning via google.

                    Varför är det alltid så att de som påstår att det är luftburet alltid hänvisar till ”googla själv” när man frågar var de fått informationen ifrån.

                    För att studierna blivit såpass uppmärksammade det inte torde vara nåt som helst problem hitta en referens ens via en vanlig dagstidning. Jag tycker faktiskt inte det är upp till mig länka studier till dig om coronavirus för att du inte orkar leta. Däremot så är det såklart ditt eget bekymmer om du väljer att göra det eller ej.

                  Jasså? Bevisat av vem?

              Som jag har förstått det gäller detta endast personer som ligger på sjukhus och får hjälp med andningen eller liknande (har ingen kunskap om sjukvård över huvud taget). I och med detta bör viruset alltså inte finnas kvar i luften i tre timmar i t.ex. ens hem eller trapphus. Men dela gärna med dig av källa när du sprider sån här fakta så framstår du som mer trovärdig. Det är Katrin Zytomierska-nivå på dina påståenden. Viktigare än någonsin att inte sprida falsk information nu.

                Förstår inte vad du pratar om. Det är bevisat idag att coronavirus är luftburet. Det är ingen jätterevolution. Däremot var jag väldigt tydlig med att man inte idag vet hur stor risken är att smittas på det sättet.

              Det är INTE luftburet, det är droppsmitta. Sluta sprid falsk info

                Nej, det kan smitta på flera olika sätt. Däremot vet man inte idag hur stor risk att smittas du har eller om koncentrationen virus över tid räcker i ”normalfallet.”

            Jag är personligen nästan frisk efter covid. Vet inte hur jag fick det men en sak jag är helt säker på är att ingen nyst eller hostat på mig månaden innan. Så antingen kontaktsmitta eller luft.

          Du kan väl tvätta händerna och ha på dig en mask om du är orolig? Att inte kunna lämna sin lägenhet pga att grannarna EVENTUELLT kan vara sjuka låter lite överdrivet och ängsligt.

            Ok så du tillhör alltså flera riskgrupper och skulle med all säkerhet dö om du blev smittad? Oj nej just det är jag som är i den sitsen. Du har ingen aning om min hälsa.

              Och du vet ingenting om min, eller hur? Jag sitter i en helt annan sits än din men hade gladeligen haft din dödsångest och ”inte vågat lämnat lägenheten” pga ett virus vi alla kommer få i slutändan ändå ??‍♀️

                Jag har inte dödsångest dock, jävligt oskön människa du är som påstår sånt i dessa tider till främlingar på nätet. Jag är en realist som skyddar mig från pestlopporna haha. Jag är mycket hellre hemma än träffar folk. Finns inte en enda människa i världen som är värt att riskera att få Corona för 🙂

                  Och nej alla kommer inte få viruset haha! De som är smarta håller sig hemma till ett vaccin kommer 🙂

                    Sitt du hemma och vänta på ett vaccin! Men skyll inte på corona för att du inte vill lämna lägenheten och träffa folk! ??

                    Jag är också en realist och förstår därför att samhället inte kan stanna upp på detta sätt utan att det blir riktigt otäcka konsekvenser. Det kommer inte vara roligt att leva efter detta elände. Därför är det otroligt viktigt att alla inte låser in sig utan bidrar till att ekonomin håller igång. Så sitt inte och skräm upp folk som bor i lägenhet för att DU mår dåligt för att DU är rädd att få corona.

                    ??????

            Tvätta händerna skyddar inte mot Corona, Det smittar via luften i ögonen näsan och munnen.

              Och man petar ofta i ögon/mun med fingrarna. Rena händer minskar smittspridning

                Vem petar sig i munnen eller ögonen någonsin utan rena händer haha. I min värld är det något helt självklart, klart att barn gör sånt men att vuxna gör det ofattbart.

                  Det tror jag att du gör helt omedvetet. Det kliar till, du drar bort ett hårstrå osv.

                  Självklart tar du dig i ansiktet med orena händer. Man tar väl sig i ansiktet typ 15-20 gånger per timme, klart du inte är helt steril alla gånger

                  Du tar aldrig i mobilen? Som du sedan aldrig håller mot ansiktet?

      Inte så bara men sen är det ju känslan också. Känner mig tryggare i min lägenhet mot vad jag hade gjort i ett stort hus hur många vakter jag än haft.

      Och om en av larmsnubbarna har Corona? Och nyser överallt? Och himmelen faller ner i huvudet på dig? Och aliens kommer?
      Och de har Corona?

        I USA har alla mask på sig till skillnad från Sverige så då är inte risken stor alls att smittas via säkerhetspersonal.

          Och hur går det för USA tycker du?

            Bättre än i Sverige iaf om man mäter på antalet döda per/1 miljon invånare

            https://www.vox.com/2020/4/28/21240381/coronavirus-sweden-death-rate-cases-new-york

            Skulle mycket hellre vilja vara i USA just nu!

              Herregud! Och hur tror du att vården och arbetslösheten tas om hand i USA? Hade aldrig i mitt liv velat bo i det landet! Och speciellt inte om man eventuellt skulle behöva vård, det har man ju inte råd med.

            Jämfört med Sverige har USA bra siffror. Jämfört med Finland dåliga.

              Nej om du kollar på länken så ligger Sverige sämst till inkluderat US. Kolla här

              https://ourworldindata.org/grapher/total-covid-deaths-per-million?tab=chart&year=2020-04-28&country=DNK+FIN+NOR+SWE+USA

                Fast USA har avlägsna områden där ingen enda smittats. Typ Californiens inland, Alaska etc. Det drar ner siffrorna.

                  Samtidigt testar Sverige extremt lite vilket också drar ner siffrorna. Klart allt är relativt men vg faktiska dödssiffror ser vi ju inte bra ut, vi har också liten befolkning på stor yta. Detta är inget inlägg i den svenska strategidebatten för övrigt, men nog får man vara medveten om att våra siffror idag är väldigt dåliga.

                  FEL! Alaska har visst COVID-19.
                  http://www.adn.com

                  Härligt skulle inte ha något emot att bo i Alaska just nu haha !!

                USA ligger efter i epidemin. Vänta bara

                  Precis! Alla länder som har haft lockdown kommer hamna på ruta ett igen.

                    Det här är ju av nån märklig enledning era förhoppningar. De flesta normala människor hoppas nog det går bra för de länder med bättre siffror än oss (även om det får Sverige se dåligt ut, vi pratar om människoliv, inte ego man attachar på sin nationalstat…)

        Gör du ofta narr av folk i riskgrupper? Känns de skönt att slå på den som ligger ner? Räcker det inte med att Sverige har svikit riskgrupperna och att det endast är riskgrupperna som är fångar i sina hem då övriga samhället ej tar hänsyn?
        Stör det dig att de i riskgrupper sitter hemma och försöker överleva detta hellre än att ligga och dö på sjukhus?
        Stör det dig att folk som har livet på spel just nu tar detta på allvar?

    Skönt att se att hon verkar redan må bra! Det går säkert upp och ner men hon verkar klara denna sorg med framåtanda och att vara positiv.

      Fast så kan man nog inte säga. Det är såklart fantastiskt hon har sin familj där och hon kämpar på men man vet aldrig hur folk mår innerst inne efter en sån grej.

        Det här är anledningen till att folk slutar prata med sörjande människor (känt fenomen), det är svårt att veta vad man ska säga som inte tolkas fel. Det vore bättre att inte döma ut positiva kommentarer, de är säkert sagda i all välmening och mycket bättre än att inte säga något alls tycker jag (nu menar jag inte bloggkommentar utan irl)

          Förstår faktiskt inte hur du menar att jag dömde ut hens kommentar iom att jag kommenterade på den?

            Nehe

          Men man behöver inte prata om sorgen alls. Utan prata om annat och bara finnas där.

      ”..hon verkar redan må bra”
      Det vet du ingenting om

        Verkar må bra? Hur kan hon göra det efter allt hon varit med om? Sånt går liksom aldrig över. Visst, man lär sig leva med det, men det tar inte två månader..

      Nej det vet du inget om. När jag förlorat två av mina nära anhöriga och träffade på en bekant 4 månader senare så sa hon ”du verkar ju må bra” grundat på vad hon hade sett på min Instagram. Man kanske inte lägger ut bilder när man gråter sig till sömns…

        Jag har också fått kommentaren: ”Fint att se att du går vidare!”
        Ja, jag reser mig upp, äter mat (om än med sorgdålig aptit), går ut (tvingar mig)… Vad är alternativet liksom? Lägga mig ner och dö?

          Så jäkla dumma kommentarer man kan få. Dock så brukar jag tänka att människor oftast inte vet vad dom ska säga och det ibland blir fel och är inte illa menat.

            Tycker inte att kommentaren var dum. Hon sa hur det verkar och det är hennes upplevelse som knappast kan vara fel. Dessutom är det en reflektion av hennes välvilliga önskan att man ska må bra. En snäll kommentar helt enkelt och mycket bättre än om hon hade varit tyst enligt mig.

              Fast just hennes upplevelse ”som knappast kan vara fel” var kanske inte den mest relevanta upplevelsen i sammanhanget…

                Det har jag heller inte påstått. Alla vet att de inte kan sätta sig in i hur någon mår innerst inne liksom, man kan faktiskt vara peppig för det.

        Känner igen det där. Var med om ett stort trauma. När kompis besökte mig på sjukhus sa hon ”jag trodde du skulle se värre ut men du ser fräsch ut” eller något i den stilen. Och fått höra massa säga ”du har klarat det här så bra!” Men i mitt fall hade inte jag direkt några alternativ. Jag blir bara irriterad på folks peptalk när man själv känner att lite cyanid vore gött liksom

          Om hon hade sagt, ”oj vad du ser sliten ut, det syns verkligen att du genomgått ett trauma” hade det varit bättre? Eller ”du verkar inte ha klarat det här bra”. Folk menar ju väl och alla är rädda för att säga fel, men i vissa fall känns det som att vad man än säger låter fel. är det då bättre att inte höra av sig alls?

            Så enda alternativet till att kommentera hur någon ser ut (fräsch) är att kommentera hur någon ser ut (sliten)..? Det första du tänker på när någon genomgått ett trauma är hur du ska kommentera hens utseende?

              Vad sägs om ”Jag finns här…”

    Slutat duka med kniv.. Eller dukat med kvin till alla förutom sitt barn

      Ja det tog ju inte många sekunder att se det ? men när man försöker göra sig lustig på andras bekostnad som C gör så

        Viktigt att få in att man faktiskt bOtT i UsA i varje inlägg också.

          Men samtidigt avslöja att man inte är väldigt van vid barn…

            Det är väl inget att pika nån för? ? Att inte va van vid barn.

              Pik eller inte, lite konstigt att inte se att dukningen på bilden är till ett barn. Speciellt när personen som lagt ut bilden har ett barn.

                Eller så är det ett skämt om att Elena slutligen blivit 100% amerikan med tanke på det generella sättet att använda bestick på i USA då fokus är på en ensam gaffel? (OBS! INTE ALLA AMERIKANARE SÅ KLART!!!!)

                  Använder inte amerikaner kniv?

                    De äter sällan med kniv. De delar liksom och slevar in med gaffeln.

          Får jag fråga vad grejen är med svenskars besatthet av usa? Jag har själv bott i usa och svenskar vs amerikaner är ju som natt och dag. De är kulturellt lika olika som typ italienare och svenskar så vad är grejen?

            Och ja, jag är svensk men har liksom själv aldrig varit besatt av usa som jag märker att vissa av mina landsmän är

              Det är väl egentligen inte så konstigt att man idealiserar det på något sätt med tanke på hur mycket amerikansk kultur i form av främst filmer och serier som vi matas med. Man vet egentligen inte så mycket om hur det är i USA men vill gärna leva som de i Vänner eller Laguna Beach eller O.C och allt vad det nu är.

    Kort svar : inte ditt problem.

      Det vet vag, jag frågade som sagt av nyfikenhet över hur det funkar i USA. Inte för att jag har problem med hennes pengar.
      Fel blogg att agera moralpolis på kan jag tycka.

        Hon har gått igenom någonting fruktansvärt. Blir så ledsen varje gång det skrivs något om henne. Har själv ett barn i Lunas ålder. Jag och habs pappa är hela hans värld. Fruktansvärt och förlora en förälder så tidigt, och fruktansvärt att vara den föräldern som blir kvar..

          Vad har det med min fråga att göra?

        Oavsett din motivation och nyfikenhet fick du ett kort och korrekt svar. Acceptera det.

          Har jag förnekat det? Jag ifrågasatte kommentatorns läskunnighet. Lär dig skillnaden.

            Kan folk på riktigt skärpa sig med att munhuggas för minsta lilla jävla grej? Och nu kommer det säkert som svar på den här kommentaren: ”Men duråååå, nu gör du ju likadant själv”, bla bla, yada, yada i all jävla orimlig oändlighet. Men för fan, SLUTA BARA.

            Det är FÖR JÄVLIGT att folk mår skit av alla möjliga anledningar och därför måste bete sig som rövhattar med tjuvnyp och härskartekniker. Och innan någon eventuellt frågar: jag mår bra tack men är så ini i helvete less på folks bitskhet och ”jag vet minsann bäst”-attityd.

            Det är FÖR JÄVLIGT med corona, det är FÖR JÄVLIGT med all rädsla som späs på av okunskap av dryga jävlar som inte är oroliga för egen del och därför skiter i att vad de skriver skrämmer andra, oavsett om det är rätt eller fel.

            Det är FÖR JÄVLIGT att personer dör. Men snälla, en fråga om ett arv måste väl få ställas utan att det ska tas personligt av någon helt random jävla godhetsknarkare som har tagit på sig att bestämma vad som är rätt och fel.

            För fan, SLUTA BARA.

    Det kan nog vara skönt med en nystart för att hantera sorgen och gå vidare.

    Jag tycker så fruktansvärt synd om henne och alla andra som förlorar någon nära anhörig så oväntat. Man är liksom ”beredd” på att ens föräldrar dör någon dag när de börjar bli äldre men att förlora sin partner mitt i livet känns overkligt. Det är nog min värsta mardröm.

      Jag håller med. En grej om det är en längre sjukdom eller så, för då hinner man förbereda sig och få säga hejdå på något sätt. Men jag kan inte ens föreställa mig att få ett samtal om att min man bara fallit ihop och dött. Jag tycker så synd om henne (och hans resterande familj), deras situation är verkligen något av det värsta jag kan tänka mig.
      Tänk om man haft ett bråk precis innan? Min man var på dåligt humör imorse så vi sa inte ens hej då. Fan nu måste jag skriva att jag älskar honom.

    Men sluta…

    Ja i USA får frun hela förmögenheten. Både med eller utan äktenskapsförord om det är dödsfall inblandat dvs.

      ”Om det är dödsfall inblandat”???
      Hur funkar ett testamente när dödsfall INTE är inblandat?

        Äktenskapsförordet gäller ej vid dödsfall OM det inte finns ett testamente som säger att allt ska gå till någon annan än frun självklart. Men i regel går allt till frun om de finns barn inblandat.

          Alltså det finns inte alltid ett testamente för att förtydliga min kommentar.

        Med tanke på att h*n skrev ”Både med eller utan äktenskapsförord” så menas det ju givetsvis vid skilsmässa eller dödsfall, i detta fallet dödsfall.

          Ja det vore ju jättekonstigt om mannens barn och föräldrar hade varit med i bodelningen i en skilsmässa.

    Tänkte faktiskt samma sak, känns inte alls som en lägenhet i den stil som Elena skulle tycka om att bo i… Det känns mycket skumt.

      Men om man varit med om det hon gjort kanske man prioriterar annorlunda. Det kanske dessutom är en ”övergångslägenhet” tills hon hittat något annat. Är kanske inte så lätt med bostäder just nu.

        Känns snarare egoistisk tycker jag att slita upp dottern från den miljö hon är van vid… Det är en mycket stor förändring för ett barn att både förlora sin pappa och sen flytta till en ny plats, det kan bli mycket traumatiskt för ett barn…
        tycker barnet ska komma i första hand och lägga viljan att gå vidare i livet på en backburner so to speak…

          Herregud vilket BS. Låt nu folk som förlorat sina partners och farsor bo var det passar dem bäst.

          Fast om hon mår bättre och därmed är en bättre mamma av att byta miljö så är ju det för dotterns bästa.

          Jag tror elena själv vet vad som är bäst för hennes barn.

      Just nu kanske hon inte riktigt bryr sig eller orkar att leta upp sin drömlägenhet och därför hyr hon denna sålänge.

    Hade ingen aning om att många amerikaner dukar utan kniv ?

      Är nog olika, men när jag var aupair tog min värdfamilj aldrig fram knivar, gick alltid och tog en till mig själv haha

        Vad konstigt! Jag måste ha kniv till det mesta. Pyttipanna och sånt funkar ju med bara gaffel men hur fasiken äter man typ kött utan kniv? ?

          Med händerna 😀 På riktigt, jag såg en tjej och en kille i 20-årsålder som skulle käka en biff på en restaurang i USA. De försökte använda knivar för att skära köttet och äta, men det gick inte. De kunde helt enkelt inte använda kniven som vi använder det. Så till slut tog dom köttbiten i handen och började käka.

            Men oj, hahaha ? Jag är fortfarande helt mindblowed av det här ?

              Mindblown*

            Man brukar väl få steak knives?

            Hahah va?? Neandertalar beteende.

              *Neanderthalar

        Åt de bara mac&cheese?

        Så sjukt ? Jag å andra sidan har aldrig sett att Amerikaner inte dukar fram med kniv så tror verkligen det är olika!

      Dom brukar inte använda knivar, för många tycks knivar vara för svåra att hantera rent tekniskt.

        Jaså? Älskar när BB kommer med sån här random fakta som man inte hade nån aning om, haha.

      Det anses oartigt att hålla kniv i höger hand, antingen äter man utan eller också lägger man ner kniven när man skurit upp matbiten och flyttar över gaffeln till höger hand.

        Amerikaner alltså ?

        Och de som håller gaffeln så där neanderthalar-aktigt, typ greppar hela skaftet med hela handen. Alltid en viss typ av män i amerikanska filmer

        Så jag som har kniven i vänster är alltså inte oartig? Skulle aldrig klara av att ha kniv i höger och gaffel i vänster, inte mycket mat som skulle komma rätt då…

    Hon skrev att hon ska bo där 1 år medan hon letar efter sin ”riktiga” lägenhet. Hon vill bo i denna pga hög säkerhet. Det kan vara därför?

    Eller så tycker hon den är perfekt för de behov hon och hennes dotter har, kan ju handla om läge, säkerhet osv och hon prioriterar kanske ingen lägenhet som sett ”fet” ut i dina ögon med administration och kostnader för städning osv hon kanske inte har tid fixa med själv?

    Någon annan kan knappast kicka ut henne då de var gifta och California är en community property state. Maken drog väl in mest inkomst så det hade inte funkat att behålla samma livsstil på lång sikt utan honom så det är bara ansvarsfullt att downsizea.

    Men hur skär de maten? Jag får en syn att de bara sätter en köttbit på gaffeln och tar tuggor av den som en macka?

      Till kommentaren ovan om amerikaner som inte använder kniv

    Om hon är smart hyr hon ut huset

      Varför inte sälja huset?

      [Borttagen kommentar]

        Jag skulle personligen inte klara av att bo i huset efter min partner dog så plötsligt, skulle inte orka bo i huset där varje rum påminner mig konstant om min partner och det jobbiga som hänt, jag skulle också välja att flytta. Oavsett om jag hade råd att bo kvar eller ej.

    Hoppas hon har hittat bra hem till hundarna om dom inte är med. Och att dom inte hamnat på ett shelter. ?♥️

    Jag ör orolig för Elena, tycker hennes plötsliga oro för att något ska hända låter som PTSD eller nåt, hoppas hon får hjälp nu.

      Plötsliga oro?
      Du tror inte man blir lite ja va ska man säga…orolig, om ens man hastigt dör? Jag hade också tyckt det varit säkrare att bo i lägenhet med vakter dygnet runt.

    Amerikanarna använder visst kniv men till att dela maten med.
    De skär bitar sen lägger de ner kniven och äter med gaffeln.
    Undrar över storleken på den lägenheten?
    Ser ut att vara en yttepytte liten köksdel bara.
    Hon kanske inte får så mycket pengar att hon har råd med nåt stort?
    Tiden lär väl utvisa det?
    Hon måste väl ha plats för en barnskötare i alla fall för hittills har hon ju aldrig varit utan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.