Har du någonsin undersökt var en rabattkod kommer ifrån?

Influencern Mimi Höglin delar i sin senaste vlogg med sin av hur hon shoppat loss på Lindex efter att ha fått tag i en rabattkod som gav hela 50%.
Problemet är bara att det verkar ha varit en rabattkod som var ämnad för vård och kommunalanställda som kanske har det lite extra kämpigt i coronatider, inte för influencers att skapa content av.

Men… kritiken mot själva användandet av koden tycker jag ska läggas på den som från första början delade med sig av den här koden, och inte på Mimi.
Med handen på hjärtat, hur många av oss hade ifrågasatt en kod och gått till botten med var den kom ifrån och om den riktar sig till någon särskild om någon gav den till oss?
Jag har nog aldrig ifrågasatt en rabattkod i hela mitt liv tror jag..

När jag skriver detta är klockan 22.46 och Mimi svarade på de här kommentarerna här ovan för en kvart sedan.
Enligt henne själv hade hon ”ingen aning om var koden kom ifrån och hade givetvis inte skyltat med den i så fall.”
Jag hade väl hoppats att hon hade skrivit att hon inte hade använt den om hon vetat vad den var ämnad för, men det kanske är att hoppas på för mycket?
Jag hoppas mest att när det här inlägget kommer upp vid 05.30 – så är videon omklippt och den här delen där hon visar upp kläderna från Lindex och berättar om koden är raderad. I så fall kommer den video jag bäddat in här ovan inte fungera längre.
Vi får se, vi får se…

Tack för tips!

150 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja, en rabattkod ämnad för ”vård- och kommunalanställda” verkar svår att hemlighålla. Halva priset lockar förstås jämfört med snikkoder som ger 10%.
  Frågan är om Lindex är mest intresserade av att få snurr på en stillastående försäljning eller av att räcka en hjälpande hand just till grupper som kämpar hårt nu under epidemin?
  Kanske vill man helt enkelt göra två flugor på smällen?

  Svara

   Hade de verkligen velat rikta sig till just en specifik grupp så hade de ju kunnat ge ut personliga koder som man får logga in på kommunal och hämta typ. Men polarn och pyret hade ju också en speciell kod som kom ut så det verkar vara ett fungerande koncept för att få sälja mycket ändå.

   Svara

    Man loggade in på Kommnals mervärdesida för att få koden, och där jag handlade var det värsta korsförhöret, trots att jag är medlem och jobbar inom vården.

    Svara

     Jo men alla fick samma kod så den kunde ju spridas lätt. Behövdes dessutom inte bevis för att få använda den online.

     Svara

   De skulle börja med att förbättra kvalitén på sina kläder så de inte krymper 2-3 storlekar vid första tvätt…

   Svara

    Va? Aldrig varit med om och jag shoppar där jämt. Tycker deras kläder har bra kvalitet jämfört med typ H&M i samma prisklass.

    Svara

     +1

     Svara

     Lär er att ta hand om kläderna på rätt sätt så kommer ni se att allt håller så mkt bättre. Tvätta inte för ofta och torktumla för guds skulle inte!
     Många av mina kläder från H&M har jag haft i flera, flera år och jag har inget att klaga på gällande kvaliteten eller passformerna.

     Svara

      Jag tar väl hand om mina kläder. Jag tvättar alltid enligt tvättrådet och torktumlar aldrig (jag äger inte ens en torktumlare).

      Svara

      Säg det till en treåring. Tvättar allt efter en dag på föris 🤦🏻‍♀️

      Svara

       Eller hur! Att sälja barnkläder som inte tål att tvättas… kläder har verkligen fått sämre kvalité överlag. Förr kokade man sina kläder. Nu krymper de av tvättas i 40.

       Svara

    Krymper tycker jag inte de gör men däremot går deras leggings sönder efter typ 3 användningar. Visst att jag har röjiga barn som gillar att hoppa runt på knäna men har inte det problemet med deras byxor från andra kedjor.

    Svara

     Håller helt med! Och då skulle jag inte säga att mina barn är röjigare än genomsnittet.

     Svara

     Summa summarum: Lindex kläder är av dålig kvalitet.

     Svara

    Du får nog kolla vad för material det är i kläderna du köper. Nu för tiden är det tyvärr sjukt mycket Viskos. Och det krymper jättemycket om det inte är en väldigt bra kvalitet. Bara att reklamera. Fick en kommentar en gång att ”det är bara att stryka”.
    Men aldrig i livet att jag ska stryka alla mina kläder. No no.

    Svara

   Haha göra två flugor på smällen 😂 Ska definitivt börja använda det uttrycket istället!

   Svara

    Det kommer ju från den där killen i Hemliga beundrare hahah! På tal om det, minns någon killen från Lund i samma program som lade en jättehög prutt när han kramade Margaux?

    Svara

     Det kan han inte ta credd för! Har sagts i mina kretsar sen 90 talet ☝️

     Svara

      Tror det fanns även på 60 talet också.

      Svara

     Men lol nej. Har sagts av mina föräldrar så länge jag levt och de är aldrig först med nåt. Så minst sedan 80-talet har det funnits.

     Svara

      Killen såg ut att vara runt 35 eller äldre och alltså född på 80-talet, han som sa det i Hemliga beundrare alltså. Dock tror jag mest han var nervös och sa fel, haha.

      Svara

  Förstår inte varför kommunalanställda skulle vara mer ”värdiga” en rabattkod? De har ju iaf sina jobb kvar. Inom privata sektorn varslas och sparkas set till höger och vänster. På företaget jag jobbar har 30% av anställda fått gå. Med det sagt så missunnar jag inte kommunalanställda något utan tycker att rabatterna borde gälla alla i dessa tider, Lindex har väl ett egetintresse i att få igång ruljansen…

  Svara

   Kommunalt ett fackförbund som täcker många yrkesgrupper, även undersköterskor som arbetar inom privat sektor organiseras av dem. Om du arbetar inom ett annat yrke och tillhör ett annat fackförbund kanske du ska ta din idé till dem, istället för att klaga på att Kommunal inte fixade en kod till icke-medlemmar…

   Svara

   Men precis. Jag missar inte någon den här koden men… På fabriken jag jobbar på, jag är produktionsplanerare så inte i produktionen, har 1200 personer kortidspermitterats, 300 konsulter har fått sparken och ytterliggare 500 är varslade. Företagsägarna ser bara efter sig själva, vem ser efter de anställda? Vem hjälper de som inte har ett jobb att gå tillbaka till? Varför ska just kommunalanställda få tillgång till det? Som du säger har de sött jobb kvar, och en väldigt massa övertid. Jag säger inte att de inte är värda det eller att de är oviktiga eller inte sliter, det blir bara så fult att prioritera och nedvärdera såhär

   Svara

    Kan det kanske vara så att det är för att de står i frontlinjen för att bekämpa pandemin?

    Svara

     Majoriteten av kommunalanställda gör inte det.

     Svara

      Nä alltså absolut att personal på äldreboenden, hemtjänst och andra också har det jobbigt och tar hand om smittade just nu. Men de som jobbar på sjukhusen och iva de tillhör väl ändå inte kommunal?

      Svara

       Jo, det finns många kommunalare på sjukhuset där jag jobbar i allafall. Vet inte exakt vilka vårdarbetare som är med, men undersköterskor kanske? Vårdbiträden? Kan tänka mig städpersonal och andra yrkesgrupper som också får vården att rulla på.

       Svara

        Ah, sant. Dumt av mig.

        Svara

       Jo, många gör det. I allafall på sjukhuset där jag jobbar. Vet inte exakt yrkesgrupper, men undersköterskor och vårdbiträden kanske? Städare osv? Alla på sjukhusen är ju inte läkare eller sjuksköterskor, men behövs ändå för att allt ska rulla på och fungera.

       Svara

        Jag fastnade nånstans i tanken att sjukhusen väl går under landstingen och inte kommunen, och därför borde alla tillhöra vårdförbundet typ, men det var såklart dumt av mig.

        Svara

      Har läst nyheter om att kommunanställda har blivit omplacerade bl.a. till äldrevården utifrån var behovet finns under covid-tider.

      Svara

     Dom som står i frontlinjen för att bekämpa pandemin är forskare etc. De som jobbar inom vården exempelvis står i frontlinjen för att bekämpa konsekvenserna av pandemin. Sen håller jag med en del andra, varför just kommunals medlemmar?

     Svara

      För att fackförbundet Kommunal tog initiativet kanske?

      Svara

     Japp, det är ju en välkänd faktor att fastighetsskötare, simhallspersonal, elektriker, snickare, rörmokare, verkstadsarbetare, kyrkogårdsvaktmästare, ekonomibiträden, kockar, golfbanearbetare osv etc i all oändlighet är på frontlinjen mot pandemin. Obs, vill inte dryga mig, men kom igen.

     Svara

      Min man har precis förlorat jobbet och vi väntar ett andra, inte direkt planerat då när jag blev gravid hade vi båda fast anställning och en hyfsat trygg framtid.

      Jag jobbar dessutom statligt och ser till att barns ekonomi tillgodoses även under denna pandemi, dvs inte så att jag sitter och hetsar folk till konsumtion direkt, hade absolut varit glad för en 50% rabattkod. Blir lite ledsen att man bara fokuserat på en liten grupp människor. Många yrkesgrupper ser till att vi har ett fungerande samhälle och utan elektrikern har vi ingen el på sjukhuset, utan städarna har vi ingen hygienisk miljö för sjukvårdarna att jobba i, utan rörmokarna finns inget vatten på sjukhusen… det är inte en människa som fixar allt själv.
      Kan tycka det är lite orättvist även om sjukvårdspersonalen ska ha extra med all rätt men nu kastar sig företagen över dessa sjukvårdare som att vi inte har ett helt samhälle att ta hand om. Man har dubblat lön för många, gratis lunch, rabattkoder till höger och vänster samtidigt som att många andra också kämpar på viktiga jobb.

      Svara

       Jag har ett av de jobb som anses samhällsbärande och jobbar mer än någonsin just nu. Men jag går inte till jobbet och riskerar livet för jag utsätts för ett dödligt virus varje dag. Där är skillnaden.

       Svara

        Fast för de allra flesta är risken att bli allvarligt sjuk väldigt liten, även om man blir smittad. De vårdanställda jag känner säger just det: Det jobbiga är inte oron för att själv bli smittad, utan den höga belastningen.

        Det är också så att alla som över huvud taget rör sig bland folk tar risker just nu. Restaurangarbetaren löper också stor risk att bli smittad, men måste arbeta ändå för att ha råd att leva, och för att vi inte vill att samhället helt ska stänga ner. Och helt oavsett hur viktigt jobbet man gör är, så är det antagligen fortfarande att betrakta som ett privilegie (i allmänhet) att ha ett fast jobb just nu som man inte måste vara rädd för att bli av med.

        Med det sagt så har jag alltid imponerats av människor som söker sig till vissa yrken för att de vill hjälpa andra, och som kämpar med övertider och dåliga arbetsvillkor för att de prioriterar andra framför sig själva. Så jag vill verkligen inte att förminska deras arbete och insats. Men det finns också andra som förtjänar hjälp och stöd.

        Svara

      Nej men alla är väl en del utav samhället som de bidrar till?

      Svara

      På vilket sätt är PR-konsulter, mood managers, och killar som jobbar i juicebarer likvärdiga samhällsbärande yrken?

      Svara

       Vem skrev det?

       Svara

       De betalar skatt….?

       Svara

       Åh killar som jobbar i juicebarer är alltid så snygga. Absolut viktiga för samhället ❤️

       Svara

       Äckligt sätt att se på sina medmänniskor. En PR-konsult som tjänar 100 tusen/månad skattar typ halva sin lön.

       Svara

        Jag är PR-konsult och tar åt mig noll. Unnar absolut vårdpersonal mm en rabattkod på 50% – deras yrken är absolut viktigare än mitt. Min sambo jobbar som IT-konsult. Vi skulle ej klara oss bra i en zombieapokalyps, vad hade våra yrken haft för nytta då 😂

        Svara

        @Anonym 11:46: ”Äckligt sätt att se på sina medmänniskor”, really?

        https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/9v941p/lakaren-reber-zandi-62-dog-av-coronaviruset

        Svara

    Hur är det med alla i tandvården då.. stor majoritet av tandsköterskor (och tandläkare) har permitterats eller sagts upp. Kliniker måste hålla stängt. Och man kan inte som alla andra gå och jobba om man har symptom- förlorad lön. De som jobbar gör akutbehandlingar i stor utsträckning och dessutom så duschas man av kroppsvätskor hela dagarna- och eventuellt virus. Det är den mest utsatta yrkesgruppen faktiskt.
    Tandsköterskor är dessutom ofta kvinnor med redan dåliga löner, många är småbarnsmammor och många ensamstående. Många permitterade tandsköterskor har dessutom hoppat in och hjälper till i vården, inget som ens nämns officiellt. Kunde vara värda en kod också?

    Svara

     Kan tillägga att på en del kliniker är det brist på munskydd och visir, men sköterskorna här får ju snällt jobba ändå. För man kan ju inte vara hemma m ersättning av rädsla som alla vet.

     Svara

    Jag missunnar (gissar att det är vad du egentligen menade) MEN…

    Om du behöver lägga till ett men så framstår det faktiskt som om du visst missunnar. Jag är så himla trött på yrkesgrupper som ”men min yrkesgrupp då? Det är faktiskt synd om oss också.”. Ja det är många i samhället som har det kämpigt nu men faktum kvarstår att det är dom som jobbar inom vården som står i frontlinjen och som själva utsätter sig för störst risker.

    Svara

    Lindex är ett privat företag och gör som de vill. Gillar du inte deras sätt att driva sin verksamhet på så är det bara att sluta handla av dem. Så enkelt är det.

    Svara

    Fult att nedvärdera och prioritera?
    1.Det är deras fackförbund som ordnat detta, gnäll hos ditt eget fackförbund.
    2. Det du gör ÄR att missunna dem detta, även om du säger att du inte gör det.
    3. Hur i helvete har du mage att klaga på detta?
    4. Har ni någon aning om hur de kommunalanställda har det på daglig basis? Privatanställda har ofta många fler fördelar men för all del, sök jobb hos din kommun så du kan få 50% på lindex en gång var tjugonde år, alla nöja alla glada, eller hur?

    Bortskämda skitungar, herre min jävla gud.

    Svara

    Vi har också praktikantlöner och riskerar att smittas av en dödlig sjukdom varje dag.

    Svara

   Men den är väl en deal som facket kommunal fått och som de delat med sina medlemmar? Jag är medlem i kommunal och har nyttjat 50% rabatt men jag fick logga in på kommunal och ta del av en kod. Detta är förövrigt den enda gången jag på något sätt nyttjat facket.
   Med det sagt så får väl ni andra som jobbar på andra ställen i samhället vara medlem i facket för just er yrkesgrupp och utnyttja deras erbjudanden. Enkelt.

   Svara

    Alla fick samma kod och man behövde inte logga in för att använda den

    Svara

     Jag behövde visa min medlemssida på kommunal när jag handlade fysiskt i en Lindexbutik. Detta va dessutom i april så om det ändrats sedan dess vore det ju synd. Men förstår samtidigt att Lindex kanske tycker det är bättre att få något sålt till 50% än inte få något sålt alls.

     Sen, att butiksförsäljningen går ner kan ju också ha att göra med att vissa butiken stänger sina provrum. Vilket suger. Jag orkar iaf inte handla, åka hem, prova och sen eventuellt byta.

     Svara

      Jag är medlem i kommunal men behövde inte visa något ”bevis” i den fysiska butik jag handlade i. Detta va också i april när koden först kom ut. Tänker att Lindex kunnat ordna bättre med denna kod om dom inte ville att den skulle spridas. Att alla fått en personlig kod. Sen att typ ALLT va slut online va ju ingen hit… hur tänkte dom att det skulle bli när allt är till halva priset.

      Det gick dessutom att handla med koden fler än en gång….

      Svara

   Fast anledningen till att just personal inom sjukvården hyllas är för att de gör ett enormt tungt jobb med att vårda corona-sjuka, de arbetar mycket övertid, är underbetalda, och de RISKERAR ALLT! De riskerar att själva bli sjuka och dö, att dra hem smittan till sin familj, att konstant leva i rädsla att bli sjuk och dö på samma sätt som de sett patienter dö! Medan en ekonom sol blivit varslad går hem och chillar och lever på a-kassa nu. Du ser inte skillnaden? Really?

   Svara

   Kan ju vara så att det är kommunal som kontaktat lindex och velat erbjuda sina medlemmar den rabatten och att de kommit överens om det ihop och inte lindex som kontaktat fackförbund för att kränga deals 😊

   Svara

   Känns det viktigt med 50% rabatt på kläder när man har förlorat jobbet eller blivit permitterad? Förutsatt att man inte har barn som har vuxit ur kläderna tänker jag att man kan vänta med klädinköp tills ens ekonomi är bättre.

   Svara

  Kan säga att många koder som influencers ger ut är inte så ”speciella” tex Ellos. Har flera ggr lagt märke till att de koder som ges ut är exakt samma som jag redan fått som fd kund. Vad är då meningen?

  Svara

   Har jag också tänkt på och jag handlar hellre från min egen rabattkod som dimper ner i mailen än från någon blogg.
   Det är ingen tanke bakom det beteendet egentligen, men koden som ligger ’hemma’ hos mig är bekvämare att använda och söka sig tillbaka till när det dags att handla.
   Tycker det är jättekonstigt när en bloggerska tjänar pengar på exakt samma typ av rabatt.
   Hur går det ihop?
   Är det inte billigare för företaget att skicka ut mail?
   Har noll koll på hur det där fungerar.

   Svara

    Oftast så använder influencers en speciell länk (adlink) som gör att den personen tjänar en viss % av det som köps med den länken. Så rabattkoden i detta fall är inte jätte relevant för influencern.

    Svara

     Min undran hade inte någon direkt koppling till just det här, utan det va mest en allmän fundering kring hur det egentligen ser ut.
     Hur som helst så verkar det ganska oekonomiskt av företaget att köpa en bloggare för en dag som kostar en hel del mot att göra mailutskick.
     Men som jag nämnt ovan, har noll koll, vilket säkert märks.
     Mailutskick lär ju ha fler träffar totalt, vill jag mena.
     Men men…

     Svara

      För att de når potentiella köpare som inte redan köpt hos dem såklart. Mailutskick kan du ju bara få om du redan handlat en gång.

      Svara

  Men den typen av samarbeten brukar ju vara villkorade? Ex att koden gäller tillsammans med typ uppvisande av ett passerkort, medlemskort i facket eller liknande. Det får nog Lindex själva ta på sig, men samtidigt som flera sagt, så ligger det ju i Lindex intresse att få fart på försäljningen.

  Svara

  Men detta var ju hur konstigt som helst! Kommunal är ju ett jättestort förbund, hur ska Lindex kunna säkerhetsställa att alla som handlar där tillhör dem utan något krav på att visa medlemskap? Är det för att ”uppmuntra” dem som jobbar i vården låter det ännu konstigare, det måste finnas många anställda som inte tillhör just kommunal.

  Tycker f.ö. att det var en konstig grej av företaget att göra, det känns mest som om de vill få goodwill utan att riktigt ha tänkt igenom detta.

  Svara

   Verkligen! Borde inte vara raketforskning att lägga in ett meddelande vid användning av koden om att den är till för medlemmar i Kommunal etc och att man genom att använda den intygar att man är medlem, så hade man undvikit mycket av detta.

   Tycker att det är bra att Mimi inte verkar ha klippt bort det ur videon heller, bättre att stå för vad man gjort och förklara sig än att lägga locket på och låtsas som att det regnar

   Svara

  Kan du skriva om att Nellie Berntsson återigen flyttar till Sverige?

  Svara

   Du har nu skrivit om det så det räcker väl?

   Svara

    Riktigt trött kommentar.

    Svara

     Men ändå relevant 🙂

     Svara

  Lindex behöver tömma sina lager pga kris, kommunal vill rekrytera medlemmar: win win plus good will som maskering.

  Hade koden enbart varit ämnad för medlemmar i kommunal (istället för att kräva medlemskap för att få ta del) hade koderna skickats ut som personliga till deras medlemmar.

  Detta är som sagt bara ett smart drag i en krisande ekonomi.

  Svara

  Tror absolut att Lindex vill få fart på försäljningen. Jag handlade från dem för en månad sen, då de hade -30% på allt online. Mitt (och många andras) paket var sedan flera veckor försenade men ändå fortsatte de att spotta ut nya kampanjer och rabatter. Dessutom skickade de ett förlåt-mail med rabatt på ytterligare 25% för att mitt paket inte kommit, och jag tänkte mest: börja packa min jäkla leverans istället…

  Svara

  Någon som har koden?

  Svara

   KORKAD50

   Svara

    Swoosh

    Svara

     Swoosh Swoosh

     Svara

    Oj, det var ett skämt… Dra kvastskaftet ur röven, surmus

    Svara

     Men dina skämt är rätt torra…

     Svara

  För ett tag sedan var jag i en Lindexbutik och det var lite rörigt för en smskod hade läckt så nya koder hade skickats ut. Detta hörde jag av de högkjuda och upprörda kunderna och den stressade personalen som fick förklara om igen. Kunderna blev alltså upprörda för att de inte fick anväda en kod de inte hade rätt till.

  Svara

   De kan ju ha haft rätt till koden men inte fått den nya. De ändrade ju rätt fort.

   Svara

  Lindex ägare Stockmann är under rekonstruktion så dotterbolaget Lindex är säkert till salu.
  Många modekedjor har gått i kk eller ansökt om rekonstruktion under denna kris.

  Svara

  Men oj, tror någon verkligen att ett vinstdrivande företag, på grund av sin ömmande känsla för medmänniskor, lämnade ut denna rigorösa rabatt?

  Som någon skrev, kommunal samt statligt anställda är väl i nuläget köpstarkast, minimal risk för någon form av permittering.
  Lindex däremot, har det mer körigt att få ihop till lönerna.
  Kanske skall anställda inom handels få lite rabattkoder på mat, el, hyra etc istället.

  Svara

   Eller hur. Jobbar inom handel och min kollega, som dessutom är student, kommer förlora 11 000 kr i sommar för att butiken valt att dra ner på öppettider, vi får inte en krona i ersättning för förlorad arbetsinkomst.

   Svara

   Håller med, det är väl uttänkt av Lindex, kommunalare är väl dom som sitter säkrast på sina jobb i dessa tider, dom som borde vara minst drabbade ekonomiskt. Jobbar också i handeln, och I köpcentret där jag jobbar har nästan alla butiker dragit ner på öppettiderna, vissa butiker håller stängt helt och hållet, det är väldigt många anställda (eller fd anställda nu..) som drabbas.
   Med det sagt så missunnar jag absolut inte kommunalare rabatten, men jag tror inte att Lindex gett den av ren good will, dom har väl marknadsföringsavdelning…

   Svara

    Som anställd i vård/omsorg just nu sitter du rätt säkert på ditt jobb ja men många kanske lever ihop med någon som jobbar i en bransch där risken är stor att bli av med jobbet och då kanske man som kommunalare väljer att hålla i slantarna istället för att konsumera. Genom att som kommunal och lindex uppmuntra till konsumtion på detta vis kanske lindex kan klara sig bättre och därför inte behöva sparka folk? Det gynnar ju även handelsanställda så att säga. Jag är själv kommunalare (men har inte använt koden då lindex inte är en affär jag brukar handla i) och jag tänker på att försöka stödja branscher som har det tufft i dessa tider.

    Svara

     Självklart bra att Lindex får in pengar för att få finnas kvar. Försöker själv stötta fysiska butiker i den mån jag kan som student och med kraftigt sänkt lön

     Svara

     Fast är det inte lite märkligt att de som har pengar ska få en rabattkod för att de lever med en person som inte har pengar? Hade man velat stötta ekonomiskt utsätta hade man väl gjort tvärtom. En rabattkod till alla permitterade hade varit fint på riktigt.

     Svara

      Såklart hade det varit jättefint
      Med en kod till alla som blivit av med jobbet men nu är det ju kommunal och lindex som kommit överens om detta. Men om man lever med någon som riskerar att bli av med jobbet är det svårt att klara sig på en undersköterskelön om man är en familj och då kanske man är försiktig med sin konsumtion. Det gynnar ju inte de som har jobb som är beroende av att andra konsumerar så detta kan vara ett sätt att stimulera konsumtion.

      Svara

     Absolut, men det är just det jag menar, detta är ett sätt för Lindex att försöka överleva, inte att dom bara är ”snälla”.

     Svara

  Men snälla är man så naiv och tror att Lindex vill gynna en viss grupp?

  Svara

   Jisses vad mkt skitsnack🤬
   Klart som fan att Lindex ville göra något bra för kommunalanställda.
   Det skickades ut en kod till alla kommunalanställda, som de var tvungna att visa i kassan. De flesta loggade in i appen o styrkte även sitt medlemskap.
   Problemet uppstod när folk skulle beställa på nätet, då behövdes bara koden.
   När Lindex upptäckte att detta missbrukades, valde man att skicka ut nya koder varje dag, och makulera de gamla( vet dock inte om det blev mindre missbruk av det🤷‍♀️)
   Lindex har i princip erbjudanden varje dag för alla, inte bara för kommunalanställda, var ju 20 % på barnsortimentet häromdan och halva reapriset tog slut igår
   Så att sälja nya varor för halva priset ( bruttovinsten blir skit) är inte något företaget vill, utan det var för goodwill

   Svara

    Bygga goodwill med rabattkod, nja. Alla detaljhandlare försöker bli av med sina lager eftersom lagerhållning kostar. Lindex gick utmärkt förra året, citat från Dagens Industri ” Lindex rörelseresultat för 2019 uppgick till 340 MSEK (298 MSEK 2018). Det justerade rörelseresultatet för 2019 uppgick till 369 MSEK (312 MSEK 2018). Det som har bidragit till den starka resultatökningen är en avsevärt stärkt marginal och stark digital tillväxt samt god kostnadskontroll.”
    Höga marginaler (billig tillverkning, högre priser) och snåla på annat (personalen?) ger cash, med andra ord. Stå med osålda lager efter coviden ger det inte.

    Svara

    Du är inte så insatt i ekonomi va? Lindex är ett företag vars mission precis som så många andra är VINST VINST VINST. Goodwill leder i längden till mer pengar eftersom kunder vill köpa mer av ett företag som har gott rykte. Tro inte för en sekund att ett företag skulle ge ut en rabattkod om det inte skulle gynna dem ekonomiskt i slutändan.

    Svara

     ”Åh nu ska vi vara snälla och pyssla om vårdanställda.” Nej. Man vill driva försäljning. Lindex har ju tjänat på att andra också använder koden, som sannolikt inte skulle köpt något annars.

     Svara

  Men kan inte vi som inte har det så bra ställt till just nu hjälpa varandra här då? Vi är tex nog många småbarnsföräldrar som måste handla nytt inför sommaren. Var finns det bra rabatter som är till för alla?

  (Och jo, jag köper second hand med, men inte allt alltid.)

  Jag var nyss inne på geggamoja och såg att de har upp till 60% på en del kläder.

  Cubus hade rabatt på en del klänningar.

  Jag hittade sommarskor till dottern på booztlet outlet.

  Svara

   Tradera is your friend!

   Svara

  Handlade med rabattkoden för en månad sedan och har fortfarande inte fått min beställning, Lindex fick in för många ordrar och allt är slut verkar det som. Lyckat. 😬

  Svara

   Jag beställde den 25/4 och fick paketet nu i veckan. Den som väntar på något gott… 😅

   Svara

  Det rätta hade kanske varit att lotta ut kläderna hon köpt på sig med en rabatt som inte var för henne? Inte att skriva att man inte ”skulle skylta med det” gah!
  Fressten finns det ingen anledning att inte köpa beg barnkläder. Finns många bra hemsidor till detta. Det är ju inte så att det slits när det är små barn. Och så länge det är helt och rent är det väl ok? Eller?

  Svara

   Hade gärna köpt mer begagnat om folk inte dränkte kläderna i parfymerat tvättmedel och sköljmedel.

   Svara

    Sant förvisso. Skiter går ju inte ut hur många ggr man än tvättar!
    Obegripligt att folk frivilligt häller sånt på sin tvätt. Luktar ju as.

    Svara

    Tvätta kläderna då 🙂

    Svara

     Läs kommentaren då 🙂

     Svara

  Om jag hade fått en rabattkod via att jag är medlem någonstans och inte själv var i behov av den hade jag lätt delat den till en vän som jag trott skulle behöva den bättre än att inte utnyttjas alls. Kommunal har dessutom många medlemmar.

  Svara

  Det var en träningsprofil som la upp en liknande (om än samma) rabattkod på 50% hos lindex. Jag beställde jättemycket kläder.

  Så nej jag brukar inte bry mig om vart rabattkoder kommer ifrån. Jag tänker att företaget vill sälja bara.

  Svara

  Helt OT reaktion på den här videon: jisses, vilken könsstereotyp uppdelning på arbete i hemmet och ansvar för barnen. Som en exposé av kvinnligt vs manligt beteende. Vill krypa ur skinnet när jag ser den.

  Svara

   Det behöver inte vara dåligt bara för att det är könsstereotypt. Du kan nog stanna i ditt skinn.

   Svara

    Nej, alltså trivs man med ojämställdhet så visst. De flesta moderna kvinnor gör ju dock inte det.

    Svara

     Knappast ojämställt att man har olika uppgifter. Jag skulle inte vilja sköta poolen eller klättra upp på taket, det gör min man till exempel.

     Svara

      Om man summerar ihop tiden för klassiskt kvinnliga sysslor (tvätta, laga mat, städa, hålla reda på barnens gympapåsar och kalas, etc) jämfört med klassiskt manliga sysslor (klippa gräs, byta däck, sköta pool, etc) så blir det tämligen enkelt att se att den uppdelningen i princip alltid innebär ojämställdhet.

      Svara

   Varför är det ojämställt? Om de vill ha det så är det ju perfekt? Alla måste inte anpassa sig efter hur du tycker man ska leva

   Svara

    Var skriver jag att alla ska anpassa sig till vad jag tycker? Så länge man är medveten om att man lever ojämställt och drar det kortaste strået som kvinna, så varsågod.

    Svara

     Jag är medveten om att vi lever ojämställt. I slutet av dagen har vi lika mycket fritid över och då har han utfört de flesta sysslor som kräver fysisk ansträngning och någon form av teknisk kompetens. 🤷‍♀️

     Svara

   Mimi brukar göra minst lika mycket i renoveringarna som de gjort tidigare. Hon är gravid och inte speciellt konstigt att hon klättrat på taket.

   Svara

  Detta finns att läsa i rapporter från scb, det är alltså beforskat.

  Svara

  Men det är samma sak med min mc-försäkring. Jag kan ange att jag är medlem i smc och få rabatt men de kollar de aldrig. Nu är jag visserligen det. Det är ju upp till Lindex hur de kollar av koderna.

  Svara

  Kanske vårdanställda inom kommunen skulle försöka ta hand hand och skydda både sig själv och sina boende istället för att söka uppmärksamhet i media för att tycka synd och klaga om dåliga arbetsförhållanade lön osv.. Visst, befogat men det är inte riktigt rätt tillfälle att göra det nu när det är på äldreboende och skyddade boenden där de statistiken över corona dödsfall sticker ut.. Vill vi ha ihjäl de äldre och utsatta med flit eller vad? Inte så konstigt om anställda springer på stan i jakt på erbjudande som lindex, som redan har många liknade kampanjer, trängs och drar med sig smitta till jobbet. Verkligen lyckat, hurra..

  Svara

  Alla som missunnar vårdanställda en jäkla rabattkod ”tänk på mig, jag är så utsatt buhu” kan ju gärna få hjälpa till i vården i denna tid. Förstår att det måste vara fruktansvärt att bli varslad men ta jobb inom vården?? Är ju inga problem då att jobba om ni tycker de som redan gör det klagar för mycket? Sen vill jag inte höra nått gnäll om att ni måste jobba övertid, varenda helg och acceptera en sommar utan semester ok?

  Svara

   Börjar bli rejält trött på det här argumentet ”Ja men börja jobba inom vården då!”. Varför ska en ekonom som tagit sin masters från Handelshögskolan i Sthlm kasta hela sin långa utbildning i rännstenen med eventuella tillhörande studieskulder? Det är sjukt svårt att komma in på den skolan. Varför ska någon som tjänat 70 000 kr i månaden nöja sig med 30 000 kr? Vi lever ju trots allt i ett samhälle där du kan bli vad du vill om du lägger in vad som krävs.

   Jag tycker att jobbet som sjuksköterska har för låg status och att tröskeln är på tok för låg. När jag jobbade en sommar i vården så var jag i samma team som en uttråkad tonårskille som ”glömde” bort vissa sysslor, tog för hårdhänt i brukarna och var allmänt.. Ja opassande för yrket. En annan kille pratade knappt svenska och det blev gång på gång missförstånd, han gjorde fel och kunde inte läsa instruktioner. Det hade kunnat vara potentiellt livsfarligt om han gett fel medicin eller inte förstått när en brukare sagt ”Jag mår inte bra, tror jag håller på att svimma”. Inom vården tycker jag att folk ska jobba om de verkligen vill och brinner för det, annars får du folk som gör the bare minimum eller i riktigt olycksaliga fall som man kan läsa om på nyheterna: går och lägger demenspatienter på sina rum flera timmar i förväg, utan middag, för att kunna gå hem tidigare.

   Svara

    Du vet att det krävs en 3 år lång utbildning för att bli sjuksköterska? På universitet dessutom och den är svår att komma in på men när man är klar och ska ut och ha stort ansvar för människors liv och hälsa så kanske man får en ingångslön på 26-27000 kr. Men en sjuksköterska har kanske inte lika viktigt jobb som en ekonom? Och inga studieskulder?

    För att bli undersköterska går man 1,5 år på komvux eller så läser man det på gymnasiet. Sen finns det nötter som jobbar i vården men det kanske har med den låga statusen att göra? Folk vill helt enkelt inte jobba i vården för att lönen är
    Låg och förhållandena dyra och då får ju framför allt kommunerna anställa vad de får tyvärr.

    Svara

     Ja det vet jag. Vet du hur lång en master är? (om jag ska föra samma retorik som dig) Ingenstans har jag påstått att ekonomer är viktigare än sjuksköterskor – så var vänlig och lägg inte ord i mun på mig. Baserat på andra stycket i min kommentar förstår jag inte hur du kan tro att jag skulle vara av en sån åsikt?

     Dock borde du väl förstå att någon som har en topputbildning bakom sig, dedikerat hela gymnasietiden till att få högsta betyg i varenda ämne och sen tävlat med andra toppstudenter om en åtråvärd plats på skolan (som dessutom vill att du ska ha andra meriter i bagaget utöver högsta betyg), landat ett utmananade jobb med hög lön, inte vill helt plötsligt hålla på med något helt annorlunda som dessutom inte ens betalar hälften av vad det förra jobbet gjorde? Som dessutom är ett fysiskt jobb och inte ett kontorsjobb? Vi väljer alla olika vad vi vill jobba med, hur våra personligheter är och det är klart att ett sånt scenario skulle ta emot rejält.

     Och ja, det är på grund av den låga statusen som ”nötter” jobbar inom vården och det tycker jag är riktigt dåligt. Brukarna borde tas om hand av folk som är engagerade och valt yrket frivilligt – inte av folk som tagit jobbet i brist på annat och egentligen borde ha sysslat med något helt annat.

     Svara

      Master brukar väl vara 5-6 år. Att jag skrev så beror på att du skrev att tröskeln för att jobba som sjuksköterska är för låg. Är ju inte direkt så att vem som helst kan gå in och börja jobba som sjuksköterska utan krävs en utbildning som på många platser i sverige kräver höga poäng för att komma in.
      Sen är det väl bättre att tjäna 30000 i månaden än vara arbetslös om man som ekonom blir av med jobbet?

      Att jobba som sjuksköterska är för övrigt ett väldigt utmanade jobb. Bara det att det inte syns i lönekuvertet.

      Svara

    Precis som ekonomen då borde ha större sparkapital kan väl inte vårdaren lastas för om tex ekonomen blir permitterad/sparkad pga coronakrisen. Ska vårdaren ta vilka skitvillkor som helst då eller? Fattar att det finns olämpliga personer inom alla yrken- dock kan det ju bli katastrofalt inom vården vilket speglar på ansvaret man bär! Är jättenöjd med mitt yrkesval och har vidareutbildat mig till specialistsjuksköterska viket innebär att jag har 4,5 års högskolestudier och ett fett studielån. Är det fel då av mig att kräva bättre lön för min kompetens eller bättre villkor? Tycker liksom det är så sniket att folk inte inser att vi i vården drar ett extremt tungt lass just nu, det är fine. Men vi vill också ha skäligt betalt och rimliga villkor! Att bli sjuksköterska/undersköterska är inget kall!

    Svara

     Folk verkar tro att vården jobbar man i för att det är ett enkelt jobb som man tar om man inte orkar ta något annat. Att jobba som sjuksköterska och undersköterska är extremt krävande om man är en duktig sådan och speciellt i dessa tider men villkoren och lönen är bedrövliga. Jag jobbar i vården för att jag
     älskar mitt jobb och har nu valt att
     vidareutbilda mig från undersköterska
     till sjuksköterska men blir så trött på att folk bara tror att folk med hög lön sliter.

     Svara

     Om det är var riktat till mig så undrar jag hur du läser egentligen. Nu känner jag inte för att vara trevlig längre eftersom jag bemöts med idioti.

     Ingenstans har jag sagt att ni inte ska kräva högre lön eller att bara folk med hög lön sliter (riktat till dig ”E” som för övrigt inte svarat på min kommentar, inget att komma med antar jag men baserat på din kommentar ”anser du att en ekonom gör ett viktigare jobb än en sjuksköterska?” visar ju vilken nivå din argumentationsnivå ligger).

     Svara

      För övrigt: ingen av er verkar läsa mitt andra stycke i kommentaren (eller så ignorerar ni det) utan hakar upp er på att jag inte tror att en högavlönad ekonom från Handelshögskolan vill ta ett jobb som sjuksköterska och plötsligt är jag the bad guy.

      Ni verkar båda djupt osympatiska (ironiskt med tanke på ert yrke) men önskar er en trevlig dag ändå!

      Svara

       Att en högutbildad ekonom inte vill ta jobb i vården förstår jag absolut men är kanske bättre att ha ett jobb än att vara arbetslös?
       Om du läser din första kommentar första stycket så låter det på dig som att en ekonom kämpat så enormt och därför inte ska behöva ta ett jobb med lägre lön och detta dels för att hen har studieskulder. Det är det jag vänder mig emot. Folk med mycket lägre lön (t.ex många läkare dessutom) har också läst svåra och långa utbildningar och har skyhöga lån men på din kommentar verkar ekonomer kämpat ovanligt mycket.

       Svara

      Jag har svarat på din kommentar men den fastnade i mod.

      Svara

     Varför läser du in nåt som inte står i anonyms kommentar? Kan inte se att det står nåt om ”skitvillkor”. Tagga ner lite 🙂

     Svara

     Det är alltid såå synd om sjuksköterskor med ”den långa” utbildningen och ”låga lönen”. Asså kom igen. Som läkare studerar man 5 + 1,5 + 5 år för att uppnå specialist och ingen fantastisk timlön om man skulle slå ut det på alla utbildningsår. Läkare borde få högre status och högre lön. Sluttjatat om sjuksköterskor.

     Svara

    Jäklar vilken dryg kommentar. Läser för övrigt en liknande master.

    Svara

   Fast man kan ju inte bara ”börja inom vården”. Ska jag, en personalvetare, hoppa in och börja jobba som sjuksköterska? Undersköterska? Imorgon kommer jag, helt outbildad – fram med droppåsarna och insulinsprutorna bara! Det säger ju sig själv att man inte bara kan ta jobb inom vården.

   Svara

    Som läget ser ut på många håll i landet så hade du nog kunnat få jobb som vårdbiträde i äldreomsorgen dock.

    Svara

  Jag använde rabatten utan att vara medlem i kommunal.

  Svara

   Är du stolt över det om jag får fråga?

   Svara

    9:49 menade kanske att man inte behövde ang medlemsnr el så utan att vem som helst kunde nyttja erbjudandet (man behöver inte hoppa på folk varje gång de skriver något man själv inte gillar)

    Svara

  Har en granne som är psykolog som har en 6 siffrig månadslön (får man höra väldigt ofta), ändå är hen först med att stå i kö så fort vårdpersonal får 50% rabatt på både det ena & det andra…Såååå galet orättvisst!!!

  Svara

   Är hen kommunalt anställd?

   Svara

    Nej privat klinik…

    Svara

   Vad är det för människor som drar upp sin lön ”väldigt ofta”? Aldrig varit med om?

   Svara

    Osäkra människor kanske? Varför är det konstigt tycker du?

    Svara

     Är uppväxt med att det är lite fult att prata om pengar. Har heller aldrig träffat någon som droppar vad hen tjänar bara sådär (ok om någon frågar såklart).

     Svara

      Fast att man är uppväxt på ett sätt betyder det inte att omgivningen inte talar om vad de själva tjänar ändå.

      Svara

   Du kanske också kan gå med i kommunals fackförbund och ta del av framtida rabatter, så slipper du känna att det är så orättvist 🙂 kostar nog inte mer än 2-300 per månad skulle jag tro

   Svara

    Hört talas om moral? Exemplet ovan handlar om att människan i frågan (med sexsiffrig lön) inte får nog, förstår om man blir permitterad/sjuk/får mindre i lön & har svårt att få ihop ekonomin, men egot/girigheten är så pass större hos vissa människor att man inte tänker längre än dit näsan räcker. Sen får man inte glömma ex restaurangen/vad det nu är som kommer med ett generöst erbjudande om 50%, får man ihop ekonomin då? Uppenbarligen inte & istället för att låta ”rätt” målgrupp nyttja vissa erbjudanden finns det en & annan inhoppare också.

    Svara

   Hur är det orättvist? Hon/han jobbar inom vården å kan då utnyttja rabatter om jag förstår det rätt? Varför skulle den inte göra det?

   Svara

    Fast inte med corona sjuka patienter i ett sjukhus utan i en privat klinik på ett fint ställe i Östermalm.

    Svara

    Tänker att vissa erbjudanden gäller personal som faktiskt utsätter sig för fara, denna sitter i ett kontor…inte riktigt samma sak typ..?

    Svara

  Kanske det skulle framgått tydligare att det var en kod för kommunal? Där tycker jag Lindex misslyckats.
  Jag fick tag i koden via en rätt stor profil på instagram som delade den och naturligtvis passar man på att handla när det är 50%?!
  Inte förrän nu när jag läser de här inlägget får jag veta vad koden var till för men nu är det ju försent för det här var ju för flera veckor sedan.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.