Ordning och reda, pengar på fredag (för då är det helg tydligen)

Känns som att jag inte bara städat i lägenheten utan också…i mitt huvud typ. Är så lättad. Dessutom är jag ihop med en person som älskar att sortera. Alla saker är förvarade i kategorier nu. Exempelvis har vi en elektroniklåda, en ”bygglåda” och en låda med bara glödlampor. Bara en sån grej!

Fick en mycket dömande blick när han hittade min gamla väska som var proppfull för att jag tömt alla andra väskors random innehåll i den och tryck in bakom en flyttlåda : )) Tur jag är söt. // Egoina

Jag är nog en herrans blandning av dessa båda ”ordningspersoner”. 
Jag får panik om det är stökigt, enligt mina mått, här hemma (vilket inte är någon annans mått) och städar konstant.
Jag ÄLSKAR att dammsuga vilket nog är lite sjukt, men ljudet av att dammsuga upp grus är ju så rogivande. Vi köpte precis en ny dammsugare och det är inte ens lönt att ställa undan den mellan varven. 😉

Jag vill inte gärna trycka in saker lite varstans men ibland kan det bli så, särskilt på toaletten och i köket där saker inte alltid har en fast plats utan kan ambulera lite beroende på användning at the moment.
Men inte för längre, för sen får jag spelet och rensar, sorterar och organiserar som om mitt liv hängde på det. Ett sätt att skapa ordning om det är kaos i huvudet kanske?
Jag tänker att så länge man inte är två stycken olika extremer i samma hem så är det okej, så länge man kan komma undan en dömande blick genom att vara söt.
Är det mer extremer kan det kanske bli svårt, det är då man får plocka fram den ”Monica Gellerska label maker’n”.
Jag hade en sådan när jag var liten och märkte ut allt, till och med den lilla dymo-maskinen fick en lapp som det stod märkmaskin på. En sådan där man vred och som tog en halv evighet att få till ett längre ord på.
Oh, those were the days….

Är de flesta antingen eller när det kommer till ordning?
Vad är du? En antingen eller, eller en blandning?

96 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag är en stökmaja ? får ryck kanske 3-4 gånger om året när jag verkligen vill storstäda och då menar jag städa ALLT. Men har så svårt att göra ett bra jobb med städningen om jag inte har den där lilla städgnistan inom mig.

      Relaterar! Om gnistan inte finns där är det verkligen bara pest och pina att städa. Önskar så att jag var en av de som tycker det är avslappnande att städa men jag tycker bara det är avslappnande när det redan är städat, inte vägen dit ?

    Allt är relativt. Jag hade en sambo som tyckte att jag hade hysterisk städmani. Detta när jag efter ett års tjat hotade att skicka ut hans fula skitiga idrottspriser genom fönstret om han inte höll rent i hyllan.

    Så jag vet hur det känns att vara den som är drivande när det gäller städning och jag lovade mig själv att aldrig klaga om jag fick en sambo som gnällde på mig när det gällde städningen. Jag bara förklarar att jag inte *ser* smutsen, men jag hjälper gärna till att städa.

    Min nuvarande sambo är pedant och tycker att jag är en skitgris som aldrig städar. Jag tror att mina tidigare erfarenheter av att själv vara den som drar tyngsta lasset gör att vi sällan är oense om städningen. Det är klart att han får tjata lite om saker jag glömmer, men jag protesterar aldrig mot hans stundtals knäppa idéer om hygien.

    Enligt ”efter fem” (tv4) så utreder en åklagare om det går att åtala kändisen som köpte sex för oaktsam våldtäkt. Detta baserat på hans egna uttalanden i just tv4. Värt ett eget inlägg tänker jag.

      Varför oaktsam våldtäkt? Det låter som han haft likgiltighetsuppsåt till uppsåtlig våldtäkt. Han måste ha förstått att risken var mycket stor att kvinnan inte hade sex med honom frivilligt. Och han var helt likgiltig inför den omständigheten.

        Det är inte riktigt så likgiltighetsuppsåt fungerar. Det ska visas att han var likgiltig inför riskens förverkligande, inte själva risken.

        Förutsatt att han drar tillbaka sitt märkliga uttalande från TV4 tror jag faktiskt inte han blir fälld för annat än sexköp. Det är en sak att prata om prostitution i generella termer men här måste det gå att bevisa att han hade kunskap eller misstankar om situationen hos just den person han köpte av.

          Han sa väl att hon ”säkert var dit tvingad”

            Jo absolut, men inte solklart om han pratade om sexköp eller prostitution som fenomen eller om just det tillfället när han köpte. Allt beror såklart på vad han säger i förhör, dock.

      Alla våldtäkter borde utredas ordentligt hur många är det i år 8.350 + fy fan

        [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

            BRÅ:s grundforskning. Vad bygger dina argument på?

              Forskar BRÅ på namn? Så oerhört spännande.

      Då är det väl egentligen betydligt intressantare att en polis åkt fast. PR i all ära men det är ju 100 ggr värre när ett sånt här brott begås av representanter för institutioner som existerar för att bla skydda utsatta kvinnor.

    Vem???

      Tommie Lindh blev inte äldre än 19 år då han gick emellan och försökte förhindra en våldtäkt och blev själv mördad. ?

      Vi är många som aldrig ska glömma ditt namn och vad du gjorde för att rädda en annan tjej.
      Vila i frid Tommie Lindh ?

    Jag har en dymo-maskin eller två ?? Jo, vi har rätt bra ordning även om det är mycket motvind kring ordning och reda med barn i hushållet.

    Mm, hemskt är det.
    Medierna belyser det inte över huvudtaget.
    Den enorma insatsen den unga mannen gjorde och fick betala med sitt liv går inte att beskriva med ord, en j-a tragedi?

    Ja, folk vet knappt om det.

      Gärningsmannen = afrikan, så klart

        Du, jag kan ge dig en lång lista på svenska gärningsmän också. Men jag ser tydligt var du har din politiska hemvist….

          Whataboutism

          Jag kan gärna ta den listan! ?‍♀️
          (så kan vi jämföra)

              Metapedia… ”Wikipedia är för PK, så vi skapade ett eget uppslagsverk med våra egna fakta!” Skapad av och för nazister. Stabil källa, hörru.

            Jag är också sugen på att få ta del av den listan ?

        Vad menar du med ”så klart”? Och när du besvarat den frågan, vad menar du med ”Afrikan”?

      Hade situationen varit omvänd hade extremhögern inte skrivit ett ljud om det. Riktiga medier skriver inte ut etnicitet om inte behövs eftersom som man inte DÖMER FOLK EFTER HUDFÄRG!!
      Enda anledning du skriver om det och varenda högerextrem tuppjuckare vill ha uppmärksamhet är eftersom snubben som dog var vit och killen som begick brottet var svart. Det passar in i er världsbild.

        När det handlar inte om hudfärg. Men hur svårt kan det vara att förstå att kultur kan ha nått med saken att göra i överrepresentationen. Kultur sitter inte i hudfärg utan i uppväxtmiljö och kan läras om.

          Den afrikanska kontinentala kulturen (jfrt med den europeiska, sydamerikanska osv)? Kan du inte berätta lite mer om den. Vad ser du t ex för likheter mellan metropolitiska Nairobi i Kenya och ett nomadläger i Timbuktu? Hur korrelerar dessa kulturella afrikanska kontinentala likheter (?) med brott i Sverige? Uppskattar ditt utförliga och begåvade svar.

            Världens lägsta IQ, det räcker som förklaring…

        De etablerade medierna gör tvärtom. Jämför hur det tjatades i veckor om Trollhättan, medan morden på IKEA snabbt tystades ner.

          Eller just nu, hur det tjatas om Paolo, men inte ett ljud om detta där en människa blivit mördad till synes orättfärdigt…

            Ja där en faktiskt våldtäkt ägde rum.

            Och så får PR klä skott i varenda tidning som det vore det värsta som har hänt.
            Inte för att Paulo har gjort rätt, men relaterat till allt annat som händer som är betydligt grövre talar man tyst om.

            Du vet att svaret på din fråga är att Paolo Roberto är känd. Därför skrevs det om det.

          Men skojar du? Bara för att du inte läser innebär inte att medierna skriver om det. Morden på Ikea tystades knappast ner

            De läser det de vill läsa. Och bara på sidor de vet kommer att bekräfta deras världsbild där hudfärg och kultur bestämmer allt. Det är sorgligt hur begränsade de är, i deras värld kan individen aldrig vara fri och självständig, allt måste bestämmas av hudfärg och kultur. Det innebär att de själva aldrig kan förändras heller. Vilket ju är tydligt när man ser de liv de lever.

            Jo, lyssnar dagligen på P1, skillnaden var enorm.

        Den omvända situationen har ju knappast hänt i modern tid så det kan du inte veta.

          Inte? Så Hagamannen, äcklet i Örebro och vad han nu hette som mördade Engla etc var ”afrikaner” också eller? Och snacka om att dra en hel kontinent över en kam…. Vi kanske ska döma dig för vad alla andra européer gör eller? Breivik var ju europé och man så då vet vi ju hur alla europeiska män beter sig så klart….
          Dumheten är fan i mig mind blowing!

            Whataboutsim

            Aha så i fallen du raddar upp var det en svart man som försökte hindra en vit man från att våldta en svart kvinna..?
            Det hade jag faktiskt missat!

          Läser du på riktigt aldrig tidningar, tittar på nyheter eller TV?

            Lysande motargument, brilliant!

        Fel. Han uppmärksammas av civila för att han försökte stoppa en våldtäkt men våldtäktsmonstret ville våldta så mycket att han mördade Tommie för att kunna våldta klart. Men en våldtäkt av denna typ verkar inte vara lika vidrig hos feninistäckel.

      Jo, medierna har skrivit om saken

    Jag kan ha stökigt utan att bry mig nämnvärt men ändå lägger jag gärna undan saker, men det är mest ifall någon skulle få feeling och komma på besök ?
    Dock har jag några saker som jag aldrig vet vad de ligger någonstans och måste alltid leta efter dem. Typ saxen, den är alltid överallt och ingenstans ?

      Det där är ju knepigt. Jag har fem saxar i en bestämd låda i köket, och en i pyssellådan i sovrummet, men ändå ligger det ALDRIG någon på rätt ställe när jag väl behöver en. Har ingen att skylla på heller…

    Jag gillar ordning och var sak på sin plats.
    Längst ut på skalan? Definitivt.
    Stör det mig? Ja, när folk påtalar det ?

    Okej?

    Jag älskar när saker har en plats, men det ska också vara enkelt att ta/lämna saker på det stället. Nu under Corona så har jag och min man rensat hela huset på em/kvällarna, ett rum i taget! Såå skönt att slänga/skänka gamla saker man ändå inte använder

    Åååh jag älskar också att dammsuga upp grus.
    Minns en matta vi hade i hallen som liten, all grus borrade sig in i matten.
    Myser vid minnet
    Så himla härligt ljud alltså.

    Var sak har sin plats.

    Jag avskyr att städa men ogillar också oordning så hos mig kan det ligga drivor av dammråttor för jag inte har orkat dammsuga, men det är aldrig plottrigt med saker överallt. Jag äger inte mer än jag faktiskt behöver eller använder och vet exakt var allt finns hela tiden.

    Eller ja det brukade vara så. Jag har flyttat för nästan två månader sedan och ungefär en tredjedel av mina saker ligger fortfarande i flyttlådor. Det driver min mamma till vansinne då hon tycker att ”man kan ju inte leva så” men jag har tydligen någon specifik typ av störning där jag föredrar oredan framför att det blir fel. Jag låter hellre saker ligga i en hög på golvet i ett halvår tills jag konstruerat en bra och logisk plats för dessa grejer, än att trycka in dem i bästa, närmsta förvaring. Det är exakt så man får för mycket saker och inte ”vet var man har” grejer.

    Jag har en plan för hur all förvaring ska vara och vilka saker som ska bo på vilka ställen men det krävs lite inköp för detta som av diverse anledningar inte kan göras i nuläget, därför får ”sorteringen” vänta.

      Exakt samma här! Vi flyttade för drygt ett år sedan och har fortfarande cirka 10 ouppackade flyttlådor för att jag inte har pallat montera/sätta upp hyllor.

        Haha jag med. Har bott här i ett år men har fortfarande några oöppnade flyttlådor, främst bestående av böcker och småprylar som jag inte använder, som jag inte orkat ta itu med. Tänker egentligen att jag borde gå igenom och ge bort/kasta allt det jag inte använder men lådorna står så bra där i hörnet.

    Blev tvungen att googla, men alltså hur hemskt! Varför har jag knappt läst om det? Fan vad arg man blir.

      Han hade fel partitillhörighet och då kickar inte ’allas lika värde’ in?

        Ja, han var ett nazistiska kräk som var aktiv i högerextrema kretsar.

          Källa på det.

    ”Tur att jag är söt”

    Varför envisas Regina med att alltid skriva om hur söt och gullig hon är? Är det ett sätt att höja sin självkänsla? Känns som så konstig kommentar om sig själv, ”kolla gullig jag var idag”. Stör mig inte alls lika mycket om Sandra Beijer skriver någon liknande, men med Egoina känns det bara.. som att hon typ försöker för mycket? Vet inte ens var jag ville komma med detta mer än att berätta hur mycket detta retar mig.

      K.

      ”Tur att jag är söt” är ju bara ett skämtsamt uttryck man kan lägga till när man är sämre på något?

      Tror förövrigt att Egoina (Sandra B också faktiskt) har bättre självkänsla än majoriteten av influnensor. Båda har bra utbildning som de klarat sig igenom på egen hand, något att falla tillbaka på om medievärlden skulle fallera. Fina relationer till sin familj. Känns grundtrygga.

        Men grejen är att hon oftast inte använder uttrycket på det sättet, utan helt fel. Är väldigt ofta, selfies med texten ”kolla vad gullig jag var idag”, och det känns så skevt att kalla sig själv gullig när hon är en 30+ kvinna

          Du låter som en väldigt kritisk person. Det är inte så gulligt, oavsett ålder.

      Haha ja verkligen. ”Tur att hon är så söt” brukar jag använda på min tvååring när hon får utbrott eller hittar på bus. Lite cringe att använda det på sig själv, 30 år gammal?

      Tycker mest det är kul att för en gångs skull se en kvinna lyfta sig själv, oavsett hur seriöst eller oseriöst det ska vara ?‍♀️

        +1 på denna <3

    Försöker hitta något i gammelmedia om detta… Någon som vet om det skrivits?

      Okej hittade nu några korta notiser AB och SVT…

      Någon ’notis’ har nämnts har gjorts någonstans, men har inte sett ngt själv.

      En sosse blev arg, inte över brottet utan över minnesceremonin för offret.

      https://www.exakt24.se/socialdemokrat-rasar-mot-minneshogtid-for-mordad-svensk/

        Ja jag läste det imorse, är inte ett dugg förvånad.

        Nazister från NMR höll, utan tillstånd från polis, manifestationen på trappan till landshövdingens residens. Där stod dom och pratade om svenskfientliga personer. Det var hon upprörd över

    Älskar att plocka i ordning men hatar att städa, lösningen är städhjälp.

    Jag är ganska slarvig, bryr mig inte jättemycket om det ligger lite (ok massor) grejer här och där. Tror jag kan slappna av i mitt slarv eftersom vi har städhjälp 2 ggr i månaden, då vet jag att städningen blir gjord och kan vila i det.

      Åh jag önskar att vi kunde ha städhjälp, men min man vägrar släppa in främlingar i vårt hem ? Vi har absolut inga värdesaker, det är bara nåt kontrollbehov hos honom ? Så vi får leva med en skitig diskbänk och dammråttor under sängen, för vem fan orkar städa tillräckligt ofta.

        Då får väl han städa.

        Eller så är ju lösningen på att ni slipper leva i skit att ni städar upp er egen skit?

    Kommentaren dock, FATTAR inte folk som plockar undan men inte lägger det på rätt plats. Tar du upp det får du fan lägga det rätt! Min sambo gör så för robotdammsugaren, plockar upp skit från golvet men lägger det typ bara i soffan ist. Blir fan tokig på detta.

    [Borttagen kommentar]

    Influencer marketing är riskfyllt.
    Influencerns personliga liv slår åt bägge hållen på samarbeten och produkter.
    https://www.dn.se/ekonomi/darfor-skrotar-foretag-samarbeten-efter-sexkop/

    Camilla, jag älskar rubriken! Väldigt snyggt med fredag = helg … Min typ av humor.

    Jag har alltid varit en stökig person men på senare år klarar jag inte av att det är oordning, det gör mig så stressad. Bor i en etta så det blir så himla tydligt när det väl är stökigt, svårt att gömma. Jag är hemma mycket då jag pluggar och är dessutom en grubblare med mycket som händer i huvudet, tror det lugnar mig mycket att ha ordning runt omkring mig.

    Camilla Gervide, skönt att se att det funkar att uppmärksamma dig på olämpliga kommentarer 🙂

    Relaterat till städning: jag svarade på en kommentar som länkade en nazistsida, men när jag tryckte på Publicera så var den redan borta. Väl städat, Camilla. ?

    Jätteintressanta diskussioner här, för en gångs skull. Nu är de borta. Varför så ängslig, Cam?

      Ta de någon annanstans. Vi vill läsa om bloggar.

      Föreslår att du klickar dig in på Flashback istället.

        ?

    Det tål att påminna alla om att skriver man Gervide så fastnar kommentaren och Camilla uppmärksammas på att det behöver rensas. Det är bara att trycka svara på den tveksamma kommentaren och skriva Gervide så uppmärksammas hon på dem.

    Jag städar o städar o städar för jag mår liksom bra inuti när det är rent o relativt i ordning hemma. Dock så är det nästan aldrig det ändå, haha. Har tre barn, det äldsta är 4 o det yngsta 1. Dom är oerhört duktiga på att stöka ner o kladda. När jag fått ordning på ett rum så är det kaos i ett annat eller så får jag inte ordning nån stans för att jag måste styra upp barnen på olika sätt. Det syns lite för mkt att det bor folk i vårt hus, så att säga.

    Jag älskar ordning och att ha det rent, men tvekar inte att ”snabbstäda” ibland genom att lägga in saker i random närliggande skåp hehe. Man får ju reda ut det till helgen när man städar. 🙂

    Jag är nyfiken på hur ofta folk städar? Mina vänner tycker att jag är en pedant, medan jag ser mig lite som halvt snuskig? Städar och dammsuger bara en gång varannan vecka (däremellan kanske 3 ggr med en handhållen dammsugare), men städar toalett och kök lite mer mellan ”stor”städningarna. Hade gärna städat ordentligt varje veckan men är för lat. 🙂 Har inga barn som mögar ner heller. Tror faktiskt det som får det att se väldigt rent ut hos mig är att jag varje dag plockar bort sådant som skräpar, alltså böcker, tidningar, post, kläder som man bara slängt runt sig efter jobbet. Gillar rena och tomma ytor och det absolut äckligaste jag vet är folk som lämnar smutsig disk framme över natten eller i flera dagar. Så fruktansvärt äckligt…

      Jag dammsuger och dammtorkar varje vecka, i köket blir det ju dagligen att man torkar ytor osv, badrummet städas kanske 3 ggr i veckan och sen ordentligt städ med skura golv och sånt typ en gång i månaden. Men plockar undan kläder och grejer som åkt fram från sina platser varje dag så då känns det aldrig så stökigt.

    Har alltid det rent, men ibland lite stökigt. Mitt ex hade det både stökigt och skitigt. Värsta kombon haha ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.