Influencers blir skedmatade av Instagram

Att göra rätt är lätt, och att göra mindre rätt är mindre lätt.
Använder du dig av #ad på Instastory så kommer Instagram ställa frågan om huruvida ditt inlägg innehåller ett samarbete och påminna dig om att använda dig av deras ”branded content-funktion” för att göra det enklare för följarna att se vad som är reklam och vad som inte är reklam.
Och trots det så ser man HELA tiden Instastories där influencern gömmer ett pyttelitet #ad i något hörn eller på samma ställe som kontots namn är – allt för att vara så otydlig som möjligt, men änd ha någonting att peka på om man blir ifrågasatt.

Så ha i åtanke nästa gång du ser en influencer använda #ad utan den inbyggda funktionen för sponsrade inlägg, att det är ett medvetet val av dem för att det inte ska vara så tydligt för följarna att de inlägget är reklam.
Inte varit slarvig, inte haft bråttom och kan inte säga att man inte visste…

De har MEDVETET VALT BORT eftersom man inte kan publicera ett inlägg utan att välja ett av de två alternativen här ovan.

Tack för tips!

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Till en influencers försvar så går det bara tagga branded content om företaget har godkänt en för det innan vilket de flesta tyvärr inte har gjort och då försvinner den möjligheten eftersom man inte kommer åt att tagga företaget hur mycket man än skulle vilja.

    Det kan ibland vara svårt att få det godkännandet då det ofta är ett företag som är externt ex United Influencers som ger dig jobbet och därför inte har möjlighet att godkänna dig för branded content heller eftersom de inte har access till företagets Instagram och därför möjlighet att gå in och godkänna dig.

    Det försvarar inte att slarva med reklammärkningen. Men det förklarar varför man inte alltid kan använda branded content märkningen tyvärr!

    Det med att skriva ut att det är betald reklam, annons mm utan att ange för vad. T ex Martens senaste inlägg. Tycker de borde behöva skriva ut hur mkt de får betalt för att försöka få oss att tro att det på måndagen är BookBeat och hudkräm A som är bäst för att på tisdagen älska Nextory och hudkräm B.

      Skulle verkligen vara intressant om de hade behövt att berätta vad samarbetet kostat. Typ reklam för nakd – 150.000kr?

      Självklart ska ingen behöva redovisa det. Men du var väl inte seriös heller. Det är inget fel att tjäna pengar och det är väl fantastiskt om man kan tjäna mycket genom samarbeten? Kom ihåg att det är stora företag som betalar de summor du skriver. Företag som ofta tjänar mkt mer på själva samarbetet.

      I den här bloggen är många väldigt negativa till att influencers tjänar pengar på att vara influencer å göra reklam. Men företagen som gör miljoners miljoner i vinst och vissa av dem på ett jäkligt onice sätt… de får ingen kritik??? Personligen har jag inget emot att ngn tjänar mkt pengar men vissa unkna samarbeten har man såklart åsikter om.

      Ta tex Lagergrens samarbete nu nyligen för chokladflingor. Godis till flingor som ingen borde ge sitt barn MEN som krängs med prat om bokstäver och att lära sig läsa å skriva. Här snackar vi att ta emot vilka pengar som helst. Eller som du nämnde. Om en influencer är så oproffsig att de på väldigt kort tid gör reklam för konkurrenter. Då tar man inte sitt varumärke på allvar å är varken smart eller ngn bra förhandlare. Är alltid bättre för alla inblandade att göra långsiktiga samarbeten.

      Vilket idiotiskt förslag.

    Bra av instagram att försöka underlätta, bra för oss konsumenter i alla fall.

    Hur länge får katter lämnas ensamma?
    My är på Öland och har tidigare skrivit att hon lämnar katterna till Jonas när hon reser, men nu är ju han med på resan.
    Inte första gången hon åkt iväg och lämnat dem hemma men hoppas hon har någon som bor i huset med dem nu.

      En katt ska ha tillsyn minst två gånger per dag.

        Och en vettig kattägare väljer en kattvakt som stannar längre än fem minuter.

          Ja och det kan ju My ha gjort.

      Som svar på din fråga så vet jag inte. Och jag vet inte vem som sköter hennes katter i detta nu, det vet inte du heller.

      Nå väl, min katt lämnade jag ca 3-4 dagar ensam, en person kom och gav mat och vatten. Vi hade det ordnat så hon kunde gå in och ut hur hon ville.

        Nä, tänker efter och det var nog max 2 dygn ensam faktiskt…

          Usch vad hemskt 🙁

            Varför är det hemskt? Katten hade tillsyn.

              Exaktlamento

            Katter är inte riktigt som hundar. De är fine med att vara själva då och då, så länge de får mat, vatten och ren kattlåda.

            Växt upp med katt under barndomen och de var alla friska, glada och högst välmående katter! ?❤️

          Jävla ? på dessa inlägg.

      Jag har ingen aning om vem hon är och vad hon gör osv. Men måste en influencer berätta exakt allting den gör? Behöver inte gälla bara henne utan alla influencers. Man får väl utgå från/hoppas att någon sköter hennes djur och inte bara tro på det man ser/läser.

        Vissa läsare är värre än helikopterföräldrar. Tror inte att personen klarar sig själv. ”Har du gjort ***??”, ”Du vet väl att *** är farligt?!”, ”Du kan inte ****, man ska göra såhäääär!”, ”Du håller *** fel” bla bla bla bla. Sociala medier hade varit en skönare plats om man utgick från att alla är vuxna människor och klarar sig själva.

        Att börja spekulera om katterna bara för att information om var de är och vem som tar hand om dem inte finns är ju bara sjukt.

          Kanske är lågbegåvade som inte ska visa sig på sociala medier istället ?

            Kanske ett inträdesprov vore på tiden?

          Exakt. Det verkar svårt för många (de flesta?) att tänka ett steg till. Det som inte syns på sociala medier, det händer inte.

          Det är typ på den här nivån:
          Tänk att en influencer ska åka båt med sina barn. På t.ex Instagram lägger influencern upp en bild på sina barn på en promenadväg och texten ”på väg för en båttur med barnen”. På bilden har de inte flytväst på sig (uppenbarligen är de inte ens nära vattnet då de som sagt är på en promenadväg). Det hade folk gått i taket för. ”Vad säger ni om att XX barn inte har flytväst på sig när de ska åka båt?!!!”
          Liksom, måste man verkligen utgå från det värsta bara för att man inte får se bilder från båten??

          Förstår verkligen inte hur folk orkar. Tycker verkligen att det är det man ska utgå från, att de klarar sig själva. Pekpinnar från andra vuxna är egentligen bara pinsamt. Värst är det ändå att se mammor gå på om gravida eller andra mammor som inte gör på ”rätt” sätt, enligt de då…

      De där katterna har lämnats ensamma ofta. Nu när hon inte är rädd för corona längre så blir skötseln av dem sämre. För snål för kattpensionat.

        Som om alla katter mår bra av att vara på kattpensionat, rena kattplågeriet för många. Bättre att ha någon som tar hand om dom i deras hemmiljö, allra helst när de är 2 st.

        Men snälla det e förfan en kattjävel, EN KATT!!!! Det är inget barn! Hur klarar sig alla andra katter och hundar i alla andra länder förutom i Sverige där dom måste sova med matte, ha sin egen säng, tandborste osv. Snälla ge er!! Ni har ju förfan förvandlat djur till barn!

          Ta du hand om dina ungjävlar så tar vi förståndiga hand om våra djur.

          Exakt de är DJUR och dom är värd det bästa!
          Du kan ju lika bra vända på det och fråga hur barn i andra länder klarar sig.
          Jag värdesätter djur lika mycket som människor. På riktigt.

            Ja precis. Många barn i fattigare länder överlever. Räcker inte det för barn i Sverige? Sarah har otur när hon tänker.

              Skillnaden är att små barn inte klarar sig utan sina föräldrar men katter och hundar gör det. Det är bara det att det kryllar av crazy cat ladies i detta land som har fått för sig att en katt inte kan andas utan sin kära husse. Ge er

                Vilken okunskap.

                  I det vilda förlitar sig stora kattdjur på sig själva för sin överlevnad. Likaså gör din lilla vän. Den medfödda instinkten hos en katt är att vara ensam och att ignorera allt som andra kan vilja ha eller kräva av den.

                Sarah du verkar vara sjukt oskön.
                Tar djur före ett barn alla dagarna i veckan. ?☀️

                  Ja det har jag märkt här i Sverige. Mormor/farmor passar hellre hundar än sitt barnbarn

            Att värdesätta djur och människor lika högt betyder väl inte att man behandlar ett djur som en människa, utan att man behandlar ett djur så som ett djur behöver bli behandlat. Ett djur mår inte bra av att bli behandlad som ett barn.

              Sarah kanske stoppar ungarnas godis i en belönings/aktivitetsboll. Anpassa efter art och individ är onödigt.

          Sarah ditt stolpskott, skaffa aldrig djur. Eller barn. Och du vet att det finns LAG på att djuren ska ha tillsyn? Men såna saker bryr du dig väl inte om?

            Aldrig i livet. Alla människor jag varit hemma hos som har katter eller hundar har haft det väldigt smutsigt. Hår överallt och luktar kiss. Jag är av den åsikten att djur inte bör bo ihop med människor, sen tycker jag mycket om djur och skulle aldrig skada ett djur men anser inte att människor bör bo ihop med djur.

      Hon tar dessutom bort kommentarer om det. Jag undrar vem som skulle ha passat katterna om alla träningsresor blivit av. Har en stark känsla av att de lämnats ensamma.

        De har ju varandra om inget annat.

        19:25 Du är ju bara ute efter att snacka skit om My.

      Bäst du skyndar dig till hennes radhus och tittar in genom fönstret, glöm inte bort att ta bildbevis också. *gosh*

        Jag skickar Maggan eller Hannah.

    OT!
    Någon som har tips på träningsinstagram-konto som man blir motiverad av?? Helst någon som sysslar med bl.a. löpträning.

      Maratonpetra på Instagram!

      Öppet spår? Google?

      ClaraToll på Instagram!

      Joanna Swica!

      Madfit

      Joanna Swica, Maratonpetra och Manne Forsberg!

      Hanna Öberg! Hon är FANTASTISK! Finns på Youtube med ?

      Alexandra Pizzoni, Joanna Swica

    Okej, då vet vi. Next.

    Fattar inte det jobbiga med att skriva att det är ett sammarbete? Förlorar dom något på att det syns tydligt? ?

      De vill lura sina läsare/följare att tro att det är ett genuint tips om produkter de själva gillar, såklart de är köpta i allt.

      En som nyligen gjorde reklam för cmore att man kunde få 2 månadet Gratis med hennes kod finns i ich för sig många mikroinfluencerssom gör reklam för Cmore men 2 dagar senare publicerar hon på sina stories att hon tittar på Netflix.
      https://www.instagram.com/p/CCF2s35lPzJ/?hl=sv

      Sen samma sak med Bubbelroom kläder men väljer själv dyra saker som Rolex,Ysl, Gucci, Celine, mfl.
      Inte alls trovärdig för fem öre.
      https://www.instagram.com/p/CCJlyhMl765/?hl=sv

        Men va fan? Cmore och Netflix är ju verkligen inte samma sak!

          Jag har både content samt Netflix och gillar båda! Så varför kan inte hon göra det menar du?

            Cmore* autocorrect ?

            Hon kan ju inte göra reklam för Cmore om hur bra det är och att det är det hon tittar på (kan tänka mig att hennes reklam låter så) för att sedan visa att hon hellre tittar på Netflix istället?

    https://www.instagram.com/p/CCLPYIFlTDf/?hl=sv

    Så med andra ord är detta också ett medvetet val av influencern att kringå ett enkelt korrekt samarbete märkning?

    Detta har inget med inlägget att göra men tycker de är lite roligt med dessa big brother deltagare som jag tror förväntade sig något helt annat när dom skulle kliva ur huset och hur tiden efter skulle vara, super aktuella med Instagram konton med tusentals nya följare, inte behöva bry sig om jobb som dom flesta sa upp sig ifrån innan dom gick in. Kollar en dels story och det märks att verkligheten kommit ikapp nu, blev inga influenser liv ??

      Och dessutom att Jasmine (en av deltagarna) la upp story för nån vecka sen om ”ni alla som vill ha personliga hälsningar till era bröllop och födelsedags fester skriv i DM” ??

        men hahahahah vem tror hon att hon är?

          Ja man undrar ju .. kommer ut från bb huset och tror folk vill ha hälsningar från henne på deras bröllop haha

        Hon skrev ju dock att hälsningarna va gratis

          Vad spelar det för roll? Det är själva grejen att hon ens tänker att det finns en efterfrågan på videohälsning från henne på folks bröllop.

          Ja självklart är det gratis, finns väl ingen som skulle betala haha.

            Är inte det djupt tragiskt? Att man tänker att det bara ska hända utan att man jobbar för det?
            Många skulle ju kunna använda uppmärksamheten till det men då måste man ju GÖRA något. Starta ett företag, driva en youtubekanal å då göra bra, genomarbetat content. Sälja saker, skapa något… Men detta att bara vara… glida runt å tro att det ska generera följare å sen pengar…

      Jag tycker det är hemskt för de som sålt sig i förhoppning om en den ytliga karriären på sociala medier.
      Det är en tragisk soppa rent ut sagt.

      Hur kan du tycka det är ’roligt’ att se unga människor misslyckas?
      Vissa har sagt upp sig från jobb för en ytlig karriär, tycka vad man vill men hela karusellen är tragisk, även för de som anses ’lyckade’.
      De som anses ’lyckade’ är inget annat än en produkt som hela tiden måste kämpa för att vara ’äkta’ och ’ärlig’ och verka ’jordnära’.
      De är en produkt, ett skal utan själ och dessa ser de yngre upp till…så fruktansvärt hemskt.

      Och såna som du som njuter av att se de misslyckas? Usch!

      Jag ser hellre de äldre ’inspiratörerna’ som medverkar till att ytligheten fortgår hos de unga, att de ska få sig en känga och hoppas Och tror på karma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.