Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

753 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad tror ni har hänt Naya Rivera?

      Självmord eller dragits med av någon underström.

        Knappast självmord när hon var i en båt med sin 4 åring. Drunkning tror jag tyvärr, typ badat från båten fick upp pojken men inte sig själv, usch.

          Pojken var väl aldrig i vattnet? Han sa ju att mamma hoppa i men inte kom upp igen.

      Tyvärr har hon nog drunknat… 🙁 Har följt Glee sen det startade, sååååå sorgligt 🙁

        Vet inget om just detta fallet men att hoppa i från båt är ett av de vanligaste sätten att drunkna på. Det är mycket svårare att ta sig upp ur vatten där man inte bottnar över relingen på en båt än vad många tror. Man kan bli helt utmattad bara av några få försök, även i vatten med badvänlig temperatur. Så hoppa aldrig i från en båt utan stege eller annat sätt att ta sig upp på!!

          Och med barnet!

          Fast jag fattar inte, hur kan man drunkna som vuxen? Verkar så konstigt

            Va? Orkar du springa i timmar? Hur tror du att du skulle orka hålla sig ovanför ytan tills hjälp kommer?

              Ifall man bara slappnar av i hela kroppen så flyter man ju av sig själv?

                I en pool kanske men hur ska du kunna slappna av i ett hav med strömmar och vågor samt när du är utmattad? Man flyter inte som en flytdyna.

                  Hon drunknade i Lake Piru, det är en sjö.
                  Hon kan ha fått kramp eller slagit i huvudet i båten.

                    ”Hon drunknade i Lake Piru”

                    Är det bekräftat att hon har drunknat?

                Sjö = sötvatten = man flyter inte så bra. Även en normal till vältränad person blir helt utmattad efter typ bara 10 försök att ta sig upp i en bara liten eka om man inte bottnar eller får hjälp, det går väldigt snabbt till en farlig situation.

                Då skulle ju ingen drunkna men det gör ju folk. Hur tänker du?

              Men jag fattar inte ändå, alltså om man är runt sin båt? Man hoppar väl inte i om man inte hittat hur man tar sig upp igen, särskilt inte med ett barn. Det enda jag kan tänka mig är att hon hoppade i, upptäckte en massa strömmar, räddade barnet och drogs med. Jag svarade nog på min egen fråga.

                Det brukar väl inte vara så strömt i en sjö? Och pojken var ju inte i vattnet.

      Jag förstår inte riktigt hur man kan drunkna bara liksom…plötsligt.
      Är man med sitt barn badar man väl precis vid båten, tillsammans med sitt barn? I övervakningsvideon från båtuthyrningen ser vattnet jättelugnt ut.
      Det kan bara vara jag som är korkad också, men jag förstår liksom inte.
      Men vad kan annars ha hänt?
      Väldigt sorgligt.

        Båten var inte ankarad. Kan ha hänt att båten flutit i väg och hon orkade inte simma i kapp, utan endast fick upp sin son.

        Plötsligt sjukdom mm herregud det är mycket som kan hända! Använd flytväst!!!

          När man badar?

        Jag läste på Buzzfeed att i den sjön tydligen finns mycket undervattensströmmar och mycket växtlighet. I artikeln så hade de en hypotes att hon fastnat i växter med strömmarna.
        Fruktansvärt tragiskt ?

      Får bara upp bilden av när hon sjunger ”if I die young” usch så sorligt… glad att hennes son klarat sig vad det än nu är som hänt.

        Jag har sett människor som bor i området säga att just den sjön har många ehh undervattensvirvlar? som lätt kan dra ner en person även om man är simkunnig.

        Hur som är det ju otroligt ledsamt!

        Det stod att sonen låg och sov när de hittade honom…? Känns konstigt

          Har mamman varit borta i många timmar och han har gråtit och ropat är det ju klart han somnar förr eller senare. Han är fyra bast liksom.
          För mig känns det som den minst konstiga biten.

            Men fyfan vad hemskt ? hugger i hjärtat. /mamma till fyraåring, de är ju stora men ändå så små

      Man börjar ju nästan undra vad det är med Glee. Först en överdos, sedan barnporr och självmord, skandalen med Lea och nu detta.

        The glee curse. Its a thing! Googla

          Ingen curse. Cory fick återfall i sitt missbruk. Mark var pedofil som valde att agera på sina känslor. Leas åsikter. Allt detta fanns innan de fick roller i Glee.

            Vad har Lea gjort?

              Varit väldigt otrevligt mot personerna hon har jobbet med.

    Någon mer Arab/från Mellan Östern/Iran/Turkiet/ Nord Afrika som saknar det gamla ”Arabien”? Ni vet, innan extremism, ptsd, krig och elände tog över.
    Smockfulla marknader, färgglada kryddhögar, vackra tyger, arabisk musik, livligt kvällar med folk som sitter längst gatorna och röker vattenpipa, spelar backgammon, dricker te och bara umgås under stjärnorna.
    Nattmarknader, små butiker som säljer hadgjorda smycken, böcker, nötter, bakelser och allt annat gott. Falafel, shawarma, kebab, mezze, grillade majskolvar och rostade kastanjer som säljs från små stånd. Färska örter och grönsaker. Färgrika frukter, vattenmeloner som säljs från tält av en gammal gubbe med mustach. Magdans av vackra kvinnor med långt hår.

    Missförstå mig inte, jag älskar Sverige och skulle blöda och dö för detta land men saknaden av den varma, rika, öppna och anrika kulturen är också saknad. Jag levde aldrig under Arabiens/islams gyllene tid men man har hört historier. Jag var i mitt hemland Irak under sent 90-tal och ja, folk levde i elände efter en massa krig men livet var ändå så..annorlunda? Inte en tråkig sekund. Familj, vänner och grannar som är tillsammans hela tiden. Man äter tillsammans, städar tillsammans, barnen leker med varandra, går ut tillsammans. Ibland räcker det med en middag vid en sjö. De vuxna grillar, barn leker, alla skrattar och livet är bara så underbart för en sekund.

    Tänk Sveriges frihet och svenskar överlägsna mentalitet+ vårt väder och kultur. Vår mat + svenska bakelser. Minus religion och förtryck. Fyfan vilket paradis! Åhhh drömma kan man….

      Trolllololololol

      20:01 Och alla kvinnor som lever i förtryck glömde du berätta om…

        ”Minus religion och förtryck”

        Näst sista meningen. Läs om.

      låter helt underbart!! där vill jag också bo! fast jag är finne ha ha ha

        Du får också bo där såklart!!!! 🙂 Detta är drömmarnas arabien, där behöver ingen söka asyl, alllllla är välkomna 🙂

          Låter som att bo i ett fängelse…

      Hur funkar islams ihop med magdans på gatan? Tror den värld du målar upp aldrig existerat

        Den har visst existerat, bara för att du är en svenne och inte vet, betyder det inte att den inte har funnits.

        Mvh
        / Arab från Syrien

      Min man pratar väldigt ofta om hur det var i Syrien då han var liten på 80 och 90-talet och hur mycket han saknar det! Låter alldeles underbart! ❤️

        Håller med totalt, är själv från syrien men levde aldrig under de åren. Min mamma och pappa berättar för mig hur det var.

      Dom verkar äta otroliga mängder med mat. Skulle jag äta så mycket skulle jag rulla fram. Det vill jag inte. Lagom är bäst.

      boktips: ”Fjäril i koppel” av Zinat Pirzadeh , norra Iran innan revolutionen. Allt var inte perfekt, men maten och familjekulturen, utflykterna till havet, deras hus. <3 Revolutionen och kriget förstörde så mycket.

    Grymma människor, nu har det snart gått en månad sedan jag lyckades bli av med mitt psykiskt och fysiskt våldsamma ex. För första gången på flera år har jag haft en månad utan oro, skam, ångest och rädsla. Jag går och lägger mig utan en klump i magen, utan att fasa inför vad som ska hända härnäst. Jag känner för första gången på länge att jag orkar och vågar leva i nuet.

    Jag fick sånt himla bra pepp av er när allt var som värst denna våren, tack återigen för det! Även mina vänner i det verkliga livet har varit helt fantastiskt stöttande, och nu känner jag att jag vill fira min frihet på bästa möjliga sätt!
    Funderar på att anordna en corona-vänlig tillställning för just detta ändamål, då jag vet att det inte bara är jag som är lättad över att detta helvete är över haha. (Utomhus med avstånd såklart, och tänker bara bjuda mina absolut närmaste)
    Nu behöver jag hjälp! Vad kan man göra för grejer som passar till ”singelfest”? Det enda jag kommer på är att bara spela singlar hela kvällen, eller låta folk sjunga solo haha. Leka något med singla slant? Kom gärna med idéer!
    Mat? Lekar? Klädkod?

      Ingen idé men åh vad glad jag är för din skull! Nu har du hela livet framför dig och du förtjänar allt det vackra i det!

        ♥️

      Åh,Solrosen så roligt att du uppdaterar.
      Har tänkt och undrat hur det gick.
      Låter helt fantastiskt, en början på nytt liv.

      Är det varmt kan ni ha vattenkrig nä skojar bara.
      Spela krocket kanske, funkar med att hålla avstånd och kul är det.
      Badminton, ett par racketar och fjäderboll,ni kan ha ett rep som nät.
      Musik förstås. Tänk om nån hade ett eller flera gamla kassettband med inspelade ,blandade låtar. Nostalgi på topp och igenkänning.

      Om ni vill ha ett tema för festen varför inte nostalgi, från ditt årtionde när du var tonåring.

      Fixa lyktor att hänga i träd och diverse ställen och ljusslingor i massor,mysigt.
      Låna ihop hängmattor,stolar,dynor för skönt häng.

      Något att äta,hm antingen knytkalas eller plockmat, kan göras efter plånbok.
      Ja det var lite förslag. Lycka till med allt

        Vilka bra idéer, tack! Tänkte att temat skall vara just ”Singel” men är lite svårt att komma på något som associeras med det när det kommer till lekar och mat ?

          Kolla på lite running man avsnitt och hämta inspiration från de olika lekarna där?

          Vill bara tipsa om rund badminton! Inte singelaktigt men väldigt roligt!

          Tema Frihet kanske?

      Underbar läsning, du är sååå grym ??
      Till festen så tycker jag att ni fokuserar på framtiden, typ att gästerna får gissa på papper/kort ect vad du kommer ta upp för ny hobby nu när du är fri och som du sedan läser upp högt och dylikt eller att alla får skriva små brev till dig som du öppnar på nyår/om ett år/ på din födelsedag ect. Köp en pinjata som ser ut som en kille och slå sönder sen ihop med dina vänner. Dansa till powerlåtar som t ex ”Stronger” med Kelly Clarksson. Taylor Swift har bra breakup-låtar att dansa till med. Gör små selfieskyltar och ta massa foton med vänner som stöttat dig genom detta typ ”we never liked him” eller ”support crew” osv. Dansa, drick, skratta och fira att dina bästa dagar inte har varit ännu! ❤❤❤

        Åh så bra idéer, tack! ♥️

      Helt fantastiskt att du var så stark och valde att inte slösa ditt liv på ett as. Wow!!! Inga idéer här heller men all lycka till dig!!

      Så fint att du uppdaterar, jag har undrat hur det gick för dig. Lycka till med ditt nya liv, starka kvinna!

    Är det någon som har lyssnat på årets sommarpratare i P1? Vad tycker ni?

    Jag har själv lyssnat på ett fåtal och rekommenderar IVA-sköterskans prat.

      Orkar inte längre lyssna på Sommar. Alla ska tala om för oss hur eländig barndom de haft, men nu klättrar de upp för Kebnekaise innan frukost varje dag innan de lämnar in barnen till dagis, skriver klart sin roman/doktorsavhandling, startar företag, räddar världen.

      Saknar de berättande programmen, underhållningen.

        Dorsins program är väldigt bra, finns på SR Play eller vad det heter.

        Ja, alla verkar ha haft en väldigt jobbig barndom

        ? ? ? JA!!! Så jävla trött på kända människor som ska hyllas för att de växte upp och hade det som alla andra och sen åstadkom de nåt fantastiskt. Kan man inte bara få leva ett normalt liv, det är fan också en prestation.

      Blev så stressad av IVA-sköterskan så stängde av. Jesus, trodde jag hade råkat speeda på ?

        Jag tyckte hennes prat var grymt.

          Det är det säkert! Blev bara stressad av henne som talare 🙂

          Jag tyckte det vad bra fram till hennes sista fem minuterna då hon typ tyckte att ”fan ta dem” som inte följer rekommendationerna och att HON förtjänar att folk gör det, som att typ världen kretsar kring henne. Annars var det intressant.

            Ja men visst är det väl fantastiskt att det finns människor som vill hjälpa sina medmänniskor när de behöver det? Har inte svårt att förstå vad hon känner för alla som inte fattar vad en pandemi är utan bara ska leva sitt liv för att man sätter sitt ego först.

      Har lyssnat på några stycken… Gillade Sofie Sarenbrant och Sofia Wistam som var idag! Therese Lindgrens sommarprat var en besvikelse dock.

        Fattar inte hypen kring Thereses prat. Jag älskar hennes videor och böcker. Men detta va liksom.. Jaha ?

          Verkligen! Kände precis samma!

        Jag tyckte det var upprepning av sånt man redan hört.

        Blev också besviken på Therese. Kändes som att man hörde samma sak man redan hört på repeat i fem år (eller hur många år hon nu hållit på med Youtube). Tänkte att hon skulle ha någon annan infallsvinkel på det, men icke det. Inte alls imponerad och förstår inte hypen.

        Björn Natthiko Lindeblads var ju dock helt jävla fantastiskt. Fulgrät i en timme, stod i duschen och HULKADE. Så fint, så fantastiskt och så jävla jävla jävla sorgligt och tragiskt på samma gång.

        Har även lyssnat på Greta, tycker det var intressant men inget superimponerande. Lyssnat på halva Tegnells och har lite svårt att hänga med haha. Älskar Sofia Wistam så ska lyssna på hennes i helgen!

          Men det där Björn sa på slutet om döden, tolkar det som att man inte ska vara rädd för döden osv.
          Han vill gärna planera att ha sin Elisbabeth vid din sida den dagen han dör. Allt låter så fint men på riktigt händer inte döden alltid så. Att man hinner säga sina sista ord till den man älskar.
          Jag har träffat på döden har det varit oväntat och en ren tragedi. Så förstår vad han menar men ändå inte.

        Jag blev positivt överraskad av Therese. Kan vara för att jag också har GAD och kände igen mig massor i hennes tankemönster. Bara skönt att höra att andra går igenom samma sak.

      Bara lyssnat på Therese Lindgren och Björn. Tyckte båda var bra.

      Jag har lyssnat på 14 av årets sommarprogram.
      Och då har jag valt efter beskrivningarna och sådant som jag är intresserad av.
      Sofie Sarenbrant var i en klass för sig. Berättandet, innehållet, framförandet. Märks att hon är författare.
      Några har jag blivit besviken på. Anders Borg t ex kunde ha varit intressant men blev jättetråkigt.
      Greta, Tegnell och Therese väldigt förutsägbara. Deras stories har man ju hört tidigare.
      Hedda Stiernstedt var lite småkul.

      Gillade också iva sköterskan. Så informativt och på något sätt lättsamt berättat trots tungt. Gillade också han Klarna killen, Niklas tror jag han hette, och Dawit Isaks dotter. Men Hasse Kvinnaböske fick jag stänga av, kanske mest för tycker det är trist med såna anekdoter och ”roligheter” som gubbar ofta berättar ?

      Lyssnat på nästan alla. Gillade Björn Natthikos mest. Så vackert och tungt berättande.

      Grät mig igenom hela Sofie Sarenbrants pga jag själv blivit utsatt för övergrepp i barndomen och relaterade till hennes känslor, men tycktea även den var problematisk.. Hur hon ”skyddar” sin förövare. Är ursäktande. Hur hon pratar om sin skam, m.m. Det var väldigt triggande och det känns som att hon inte läkt än.

      Niklas Adalberth var underhållande och med bra innehåll, men inget som Stack ut

      Har aldrig följt Therese men lyssnade pga en vän pratade om den men den föll mig inte i smaken. Förlåt men hon känns så himla verklighetsfrånvänd.

      Bethlehem Isaaks var helt ok men störde mig på att hon typ viskade.

      Ska lyssna på Sofia Wistam imorgon. Ser fram emot hennes?

        Jag älskade Betlehem Isaaks röst, så behaglig! Och bra prat tycker jag.

          Smaken är som baken! Jag kunde inte njuta av programmet Pga rösten och tonen?

        Hade så extremt svårt för sarahs sommarprat. Speciellt när hon liksom skulle ”samla familjen” och hennes pappa typ snällt frågade förövaren om han våldfört sig på hennes dotter. Så B.

      Greta Thunberg. Jag bryr mig inte ens om miljön (förutom typ sopsortering och att inte skräpa ner och köra bil med stor motor) men jag blev riktigt imponerad. Lyssnade verkligen på allt hon sa och kan inte fatta att hon bara är 16 men lyckades hålla ett bättre sommarprat än typ samtliga vuxna. Tegnell var ett långt försvarstal, sen tycker jag att grejen med att ens ge honom det utrymmet är tokigt.

        Hon fyller snart 18.

          Ja så 17 då

        Fast hon skriver ju inte sina texter själv. Hon läser från ett papper (eller övar in talet innan framträdanden). Det är en hel apparat bakom hennes persona.

    Vad har ni ätit för middag idag? ☺️❤️

      Pommes frites och champagne

        Blev precis så sugen på exakt det!!

        Låter som en fantastisk middag! ??

      Pizza pilsner.

      Ska äta tagliatelle med tomatsås! Hälften vanlig pasta, hälften spenatpasta.

      Skittråkigt, korv och makaroner? kom hem sent, min dotter var vrålhungrig så jag gjorde det som gick snabbast. Imorgon ska jag göra bönbiffar dock, supermumsigt. Vad har du själv ätit?

        Gott ju!! Med korv och makaroner! Men har du recept på bönbiffar? Lät gott det med!

      Krossad potatis, lax och sparris. (Och sallad och sånt så klart.)

        Alltså. Har ett beteende som nog är White trasch. Äter aldrig sallad till maten. Sådär som i skolmatsal-lite kött lite ris lite råa grönsaker nån konstig grönsaksblandning o nå kokt. Äter bara mat o ingen större variation- mycket gluten o kolhydrater Pasta o nåt dött djur. Vill skippa de döda djuren….. Kanske inte fisk dock. Hjelp mig!

          Tests att beställa en vegetarisk eller vegansk matkasse.

      Halloumi och grillad sötpotatis.

      Kebabpizza <3

      Fryspizza. Det var gott. 🙂 Ibland är man lat…

      Omelett med cheddarost och skinka. Och en sallad.

      Krämig pasta med stekt tofu, paprika (alla färger) och lök.

      Rostat surdegsbröd med potatissallad och rostbiff på. Det var gott ?

      Linsgryta och potatis, så nice

      Chili Explosion med pulversås.

        Hahaha, skrattade rakt ut för mig själv i soffan

        I hemdrejad skål?

      Poké bowl!

        Shepards pie

          Kroppkakor!

      Pasta med pesto, denna var fantastisk. Lagade den med räkor istället för bacon

      Länken kom visst inte med

      https://www.instagram.com/p/CCd2yW_sN-Q/

      Egenhändigt tillverkad kycklingsallad med Eriksberg alkoholfri öl (eftersom det är fredag och fest).

      Färska räkor köpta direkt från räkbåten med alla tillbehör och gott bubbel.

      Kokt skivad färskpotatis med smält ost på ?

      Kebab i pitabröd.. Sallad, gurka, lök å hamburgerdressing! Helt okej. Snabbmat…

      Pizza

      Kycklingtacos med mangosalsa och gräddfil!

      Jag åt havregrynsgröt för ett par timmar sedan, och nu ska jag äta tomatsoppa med pasta. Inte så avancerat…

      Skivad fläskfilé i ugn tillsammans med salami, tomater och mozzarella i en sås på bland annat grädde, creme fraiche, vitlök och sweet chilisås, till det hasselbakspotatis! Mums

      Langos med räkor och löjrom ?

        Kan ju vara det godast som finns

          Mmmm ja och massa rödlök, dill och smetana. Dreglar när jag tänker på det

      Min egna pad thai, så god, bättre än dom man äter på restaurang (enligt mig) för nu kan man välja själv exakt va man vill ha i ?

        Recept? ??

    Vad tycker ni om spökjakten och personerna som är med ? Jag älskar serien men tycker att Joakim lundell övedriver hela tiden.. vet inte vad det är men han stör jag mig på. Jonna och dom andra verka mer äkta och inte lika överdriven och hypad som honom. Ibland beter han sig som ett barn.. ett litet barn. Det andra är att först är han säker på att han ser och hör något till 100% för att sedan säga att han är skeptiskt.. kan människan bestämma sig?! Jag gillar iallafall Jonna.. hon är mer äkta och mer mogen. Det jag gillar med henne är att hon är sig själv och ödmjuk trots att de har mycket pengar, hon är inte snobbig och skryter inte, hon kan tillochmed fortsätta köpa kläder på ullared och inte som jocke flasha med sina gucci kläder och bilar samt väskor.

      Jag håller med dig. Jag tycker det är synd att det är så för det har gjort att jag orkar inte titta längre. Måttet blev rågat när han blev besatt av en demon ?. Men krasst sett så är det väl så han får sina tittarsiffror och håller kidsen hos sig…

      Jag tycker det är så synd att man känner att man måste krydda allt med en massa fejk. Det gäller Jocke, Laxton och alla andra som sysslar med spökjakter.

      Folk påstår att de upplever så mycket men det är konstigt att man med dagens teknik inte lyckas få mer på film/bild. Och alltid när någon påstår att de verkligen fångat något på film så är det extra skakigt och suddigt…

        tbh jag hade också skakat som ett asplöv om jag filmade ett spöke??

          Haha, sant. Men de ser ju aldrig några riktigt spöken. Allt som händer är nog fejk, tyvärr. Just när det gäller Jocke så blev de ju avslöjade.

            Det märks tydligt att de spelar teater

        Inte så konstigt att man inte lyckas då spöken inte finns! ??‍♀️

          Jag identifierar mig som ett spöke, så visst finns jag! Du är bara en ghostophob!?

        Men… Det blir ju inget program om de inte fejkar?

      Förstår inte hur vuxna människor kan kolla på skiten.

        Svårt koncentrera mig på något med dom 2 då jag kommer på mig själv bara titta på Jonnas läppar haha .. blir så konstigt när hon pratar att jag tappar fokus

    Vad är det äckligaste med ert jobb, som allmänheten inte vet om – och antagligen inte vill veta om? Vill höra om hamburgare som ligger på värmning i flera dagar, hotellsängkläder som aldrig byts, handsprit som späs ut!

      Utspädd sprit? Är det en grej?

        Ingen aning. Men det är den stilen jag är ute efter, haha.

      Inte exakt det som efterfrågas kanske, men jag tycker det är lite smått äckligt att min ena kollega har slickat min andra kollega i rövhålet ? Detta var strax innan de förstod att de skulle bli kollegor, i varandras ögon var de endast varandras one night stand med en twist från en början….

        Haha nä, inte alls on topic men äckligt ändå!

          Jag kom dock på en sak som är on topic! När jag jobbade på burgerking så hittade jag en död mus i en fryst påse med pommes.. det mörkades rejält

      Att en viss brukare jag jobbar med kan kleta bajs i hela sin lägenhet om man inte har koll på hen.

        Det är väl ganska vanligt hos dementa? Men varför gör man så och varför är det så vanligt?

          Omg vill också veta! En kompis jobbade på ett boende för förståndshandikappade (pk?) och där var det en som både smetade bajs och bajsade i allt möjligt, bla en annan anställda stövel. När hon skulle gå hem och stack ner foten i stöveln trampade hon rakt i en bajskorv

      Min biträdande chef tyckte inte att det var ”nödvändigt” att jag skulle lägga datum-etikett på räksallad och gurkmajonäs när jag öppnat en ny förpackning/burk(vi serverar det på kundernas korvar)
      Jag gjorde det ändå för att ehh..duhh?

        Tänkte hen att de ändå går åt, kanske?

      Jobbar inom kommunal skola och kan bara säga att det fifflas något enormt med diverse dokument och kränkningsanmälningar etc som aldrig någon får veta.. säger man ifrån en rektor så blir man utfryst/bortjagad fort som fan.

        Men hjälp! Byt arbetsplats! Jag jobbar också på kommunal skola och det skulle aldrig tolereras där. En gång när en person var långsam med en kränkningsrapport fick den personen en muntlig varning.

          Njaa, inte svinlätt att byta jobb hur som helst, särskilt eftersom jag inte jobbar som lärare där det finns 20456 tjänster att söka, utan har en mer specifik roll på skolan. Har förövrigt arbetat på flera skolor inom samma kommun där samma sak händer samt att kollegor runt om i stan berättar att samma sak sker hos dem med. Tyvärr fifflas det rejält kring de barn som har föräldrar som inte kan svenska eller inte har ork att strida 100% för sina barn av olika anledningar.. ./

            Fifflas på vilket sätt? Och varför får de anmälningar från första början? Vad beror det på liksom?

              Fifflas med att man skriver och bestämmer på möten där föräldrarna sitter med att en elev ska kanske få ett särskilt stöd, t ex mer vuxna ute på rast eller stöd i klassrummet osv men i praktiken så görs det inte fullt ut. Mycket floskler inför föräldrar som få fullföljer. Kritiserar man sedan skolans arbete så står det alltid en rektor/bitr rektor som ej kan ta kritiken. Har tagit upp problematiken så många gånger men får 9 av 10 gånger ”skäll” eller passivt aggressivt svar tillbaka. Som jag skrev förut, detta händer på mångaa ställen.

              Skolor måste enligt lag dokumentera alla kränkningar som sker, men detta görs inte eftersom många menar på att ”jag hinnerrrr ju intee” sen om skolan blir anmäld till Skolverket/Skolinspektionen så fabricerar man rapporter i efterhand och menar på att ”vi har visst antecknat händelsen”. Detta är så jävla vanligt som en som inte är insatt i skolans värld inte har en aning om..

      Jobbat på en miljon restauranger i svenskt sommarparadis i min ungdom (+5 år sen). MYCKET äckligt: mat som tappats på golvet men ändå serverats, folk som sprang mellan servisen (hantera pengar) och köket vilket innebar smutsiga fingrar i mat, fick en köttätande bakterie på mitt finger (förmodligen från jobbet). Trodde de va ett konstigt utslag först så fortsatte jobba i servisen en långpanna med fingret… folk måste blivit sjuka men hörde aldrig ngt om det. Hade en kock som var så hårig att han tillslut var tvungen att raka sina händer för kunder hittade korta mörka hår i maten.. and it goes on!!

      Kollegor som onanerar på toaletten.

        Wtf? Män antar jag?

          Du antar fel

      Jobbat på massa dåliga restauranger i svenskt sommarparadis. Varit med om allt från att man serverat mat som tappats på golv till att kocken varit så full i köket att maten knappt var tillagad när man skulle servera den. Jag fick en köttätande bakterie på fingret (förmodligen på jobbet) men visste inte vad de var först så jag fortsatte att servera iaf ett pass med fingret… folk måste blivit sjuka. En kock blev tillslut tvingad att raka sina händer för han var så hårig att han tappade hår från handryggen/fingrarna i gästernas mat.

        Nä fyfan vad är det ens för ställe? Outa så man slipper det

      Inte nu längre men när jag jobbade på HM klippte en kollega naglarna bakom kassan. Jag höll på spy. Jävla vider

    Jag har en dröm.. jag vill måla med akryl och sälja canvas tavlor. Har ni några tips? Jag är riktigt duktig på att måla men jag har 0 koll på vilka typer av konst / målningar folk gillar. Hoppas jag ej får kritik nu. Det brukar man få här på BB

      Tror det är lättast att börja med en utställning. Kolla med gallerier om de tar in okända?
      Har själv haft utställning för skojs skull och fast jag är ”duktig på att måla” så sålde jag ingenting. Fick däremot en hel del meddelanden från okända människor vilket var ganska kul/konstigt.

      För att folk ska köpa… krävs en hel del tur också. Och kanske att du har nån egen speciell stil (vi har alla sett kvinnor med stora ögon o läppar i grälla färger i 589 variationer).

      Köpte av en konstnär som ställde ut i Nacka forum en gång. Hade inte råd med originalmålning men köpte två tryck som fanns i 50 exemplar, kan va en kul grej.

      Men vill du måla, GO for it. Det är underbart att få vara kreativ. En billig hemsida där du kan sälja dina alster och erbjuda beställningsjobb fixar du enkelt.

      Tror det är lättast att börja med en utställning. Kolla med gallerier om de tar in okända?
      Har själv haft utställning för skojs skull och fast jag är ”duktig på att måla” så sålde jag ingenting. Fick däremot en hel del meddelanden från okända människor vilket var ganska kul/konstigt.

      För att folk ska köpa… krävs en hel del tur också. Och kanske att du har nån egen speciell stil (vi har alla sett kvinnor med stora ögon o läppar i grälla färger i 589 variationer).

      Köpte av en konstnär som ställde ut i Nacka forum en gång. Hade inte råd med originalmålning men köpte två tryck som fanns i 50 exemplar, kan va en kul grej.

      Men vill du måla, GO for it. Det är underbart att få vara kreativ. En billig hemsida där du kan sälja dina alster och erbjuda beställningsjobb fixar du enkelt.

      Jag saknar abstrakt konst som inte är massproducerad och i konstiga färger. Sobra färger och i ett större format gillar jag.
      Men som konstnär har ni säkert er stil. Så följ den.

      Inga tips men go for it! Om andra kan så kan du! Så kul med folk som har intressen som de gör verklighet av!

      Måla det du känner för

      Måla det du har lust med. Försöker du ”pleasa” en eventuell kundkrets så syns det ofta. Tror det blir mer genuint, äkta och speciellt om du bara kör på din grej!

      Ett tips är att kanske gå med i en konstförening i din stad, de brukar ordna utställningar där alla får vara med. Alternativt vårsalonger eller höstsalonger på olika konsthallar och gallerier. Min syster var med på denna salongen http://www.edsvik.se/kalender/2018/10/hostsalong-2018

      Vet inte om du tål den här slags kritiken (du tog upp det med kritik menar jag) men jag hade rekommenderat dig att gå en kurs i konsthistoria. Både för att det är väldigt roligt (Har själv läst konsthistoria i Lund) och för att du lär dig enormt mycket och får kunskaper att ta med dig i ditt eget skapande. Behöver bara vara 15 eller 30 hp. Du kan också kolla på kurser i teknik vad gäller målande också. Och om någon börjar gnaga om att man inte behöver vara utbildad för att sälja tavlor, nja men du framstår som mer seriös då, inte som att du bara vill få en extrainkomst. Mina föräldrar är konstnärer och gick på Slade i London samt Kungliga konsthögskolan i Sthlm.

      Du gör självklart som du vill men det är vad jag hade gjort för att jag genuint är intresserad av konst och olika tekniker. Lycka till! 🙂

      Måla det du vill måla och gör ett konstkonto på Instagram

      Ett tips är att gå med i en konstförening i din stad!! Dom ordnar utställningar och annat.

      Sök konstsalonger, tex liljevalchs vårsalong. Många konsthallar ordnar liknande, där man kan ansöka om att vara med. Det bra sätt att få in en fot.

      Kan man se dina tavlor någonstans? Finns säkert många intresserade spekulanter här på Bloggbevakning ?

    Är det fler än jag som älskar bloggbevakningen ? Den enda blogg som jag läser.

      Moa: Samma här ?

    Visste ni att en del människor tvättar TOA RING TOA BORSTE OCH MENSKOPP PÅ DISKMASKINEN? ?

      På riktigt??

      Ja? Miljön klarar inte att vi slänger otan vi måste återanvända?

        Hahahahaha

      Och? Kör man på maxvärme är det helt OK. Kan man köra flera veckor gamla matlådor med mögel så fungerar det mesta.

        Men nä? Förr sades det ju att disktrasan kunde gå med disken, men sen kom det väl fram att bakterierna inte dör.

          Fungerar en möglig matlåda fungerar allt.

            Vem är du som låter din matlåda stå i veckor och mögla?

              Typ hälften av alla på valfri arbetsplats?

        Skulle aldrig köra en flera veckor gammal matlåda med mögel i, slängs såklart. Nu har jag aldrig hamnat i den situationen men om

      Visste inte ens att man kan tvätta en toaborste i diskmaskinen. ? I övrigt fattar jag dock inte problemet. Är inte hela meningen med en diskmaskin att den ska tvätta bort bakterier och rengöra föremålen man lägger i den? Så var spelar det då för roll om man slänger in exempelvis en menskopp. Låter bekvämt och bra tycker jag!

        Kör min diskborste i maskinen, och toaborsten är väl gjord av samma saker… så det bör ju gå. Hade nog kört den för sig själv, och sen kanske kört en sån där rengöringsgrej efteråt. För säkerhets skull ?

        Alltså skämtar du eller? En toaborste som har fullt med bajsbakterier i en diskmaskin? Du borde söka hjälp. Varför tror ni toaborstar kostar 10kr? De ska ju slängas efter ett tag herregud. Folk här är så smutsiga så det finns inte. Ni är nog samma personer som grinar om att ingen man bjuder ut er på en andra dejt, usch, smuts-människor.

      Fy fan ?

      Läste på nån tråd på Familjeliv om att folk hade bunkar Och kastruller till barnen att spy i. Sen diskade och använde till annat.

      V i d r i g t

        Ojoj, om du tycker att DET är äckligt så har jag en riktig smaskig för dig 😉

        Jag jobbade en gång på en båt som inte hade en toalett. Kissa var ju lätt fixat, det var bara att luta sig ut, men skita var svårare, så vi använde en hink för det. Det var ju inte som att man samlade allt på hög i den hinken, man hade vatten i den, gjorde sin grej och sköljde av den igen.
        Vid något tillfälle kom den där hinken på lite villovägar och eftersom den inte var uppmärkt eller något sådant så misstog sig kocken ombord. Han trodde att det var en helt annan hink och använde den för att servera lunch i den där.

        Ja, så gör vi hemma innan barnen lär sig ta sig till toa själva! Hellre i en bunke/gryta än i soffan, går ju att diska eller koka med kokande vatten! ?? Blir lika rent som nerkräkta lakanen blir i tvättmaskinen, dom känns nästan ännu äckligare än en nerkräkt gryta.., ibland hinner man jaga fatt ingen hink istället..

          * i en hink istället

          Finns ju potta annars?

            Tror hen menar om ungen behöver kräkas…

              Ahaaa! Såklart. Tänkte bara på första meningen ”ta sig till toa”. ?

      Holy fuck… Tycker inte jag är pedant men nej, det där hade jag inte gjort. Mun sambo vill att vi sätter kattens matskål i maskinen men bara det vägrar jag, känns äckligt…

        Men vad är det för fel på matskålen? Hade aldrig kört kattlåde-spaden, men matskålen känns lite väl extremt. Skölj ur den ordentligt först bara.

          Är kanske inte så logiskt, mer en känsla? 😛 Att liksom ha människors saker åtskilda från djurens. Hade vi haft hund hade den haft en egen handduk t.ex.

            Gud ja, har hund och tvättar inget hunden slickat i diskmaskinen. Hans skålar handdiskar jag i diskhon med en diskborste specifikt ägnat åt hundens grejer som ligger under diskhon i en plastpåse. Sen disinfekterar (heter det så?) diskhon efter det ? (och nej innan någon frågar så låter inte vi honom skicka oss heller)

              Slicka*

              Och han har också sina egna hundhanddukar, en egen sax osv ?

                Jäklar vad skitig din hund måste vara då?

                  Han är ju tvärtom jätteren för jag tar så bra hand om honom

        Hade en kompis som tillsammans med sin hund och lät hunden slicka tallriken medan hon åt ifrån den osv. Pt aldrig hos henne igen efter jag såg det.

        När jag först flyttade in till min sambo som då hade en hund fick jag en chock över : att han diskade hundens skålar med samma svamp som resten av disken. Köpte allt nytt för jag blev så Äcklad..

        Fick lära mig att han torkade hundens anus för att det ibland kunde vara bajs kvar, ellee att hunden ibland fick kiss på tassarna och så skulle man sova med han i sängen? Så jävla ohygieniskt skulle inte kunna ha ett djur själv.

          Har också egen diskborste åt hundens skålar! Sen torkar jag av hans tassar och private parts varje gång han kommer in med våtservetter och ifall han har kiss på tassarna tvättar jag med shampoo. Han får inte heller komma upp på övre våningen var våra sovrum är utan han hålls nere i vardagsrummet och köket ☺️ Funkar skitbra och känns inte vidrigt/smutsigt!

            Skaffa en hamster istället. Fullkomligt vansinnig djurhållning.

        Håller med, hade speciell disksvamp till min katts vatten/matskålar ?

      Spydde just i munnen.
      Menskopp kan jag leva med (men äcklas) men toaborste? Asså, bajs? Skämtar folk med mig. De kostar 10 kr på ikea, 15 på rösta/öb och runt 20 på ica/coop. Köp bara en ny ditt äckliga fan.

        Planeten bryr sig om det kostar 10 eller 15 kr ❤️

          Jag köper hellre ny toaborste årligen än åker utomlands.

          Men man kan ju rengöra dem på fräscha sätt eller? Typ kokande vatten? Klorin?

          Åh, Hjärt-Stina! ❤

          Nej, men min plånbok gör det garanterat!??

          Nämen käka bajs då Stina så att planeten klarar sig 1 sekund längre.

          fast alltså va? Toaborste är ändå gjord av plast, är ju bara att återvinna?

        Var spyr du annars, i röven?

          Jag spyr oftast i toaletten. Jag vill inte spy i munnen.

            Jag har en spyhink som kommer fram vid behov!

              Smart ?

        Fy flaten så äckligt, förstår att man inte har koll på bacillerna ? Att spara in på pengar och miljö är bra men det finns då gränser. Hoppas alla som använder diskmaskin till allt annat än porslin och glas inte bjuder mig på middag?

          Bestick då?

            Kommer antagligen att ta med egna bestick efter att ha hört på alla snuskisar som tydligen finns där ute. Får man liksom inte lära sig basal rengöring i skolan numera?

        Fyfan alltså vilka vidriga människor det finns, det är helt sjukt. Undrar hur deras personliga hygien ser ut när de kan stoppa en bajsborste i diskmaskinen. Fyfan!!! 10 spänn kostar de ju av en anledning. Vidrigt

      Riktigt äckligt. Såg en toaring i en diskmaskin på en restaurang en gång när jag passerade köket och skulle använda kundtoaletten. Visste inte att man ens kan komma på tanken att blanda. Spelar ingen roll hur rent det blir vissa saker gör man bara inte. ?

        Jag har kört toaringen på restaurangen jag jobbade på. Maxvärme, inga problem. Allt dör/sköljs bort.

          Därför vägrar jag att äta på sjapp där det inte finns varken hygienkrav eller utbildad personal.

          Fy fan va vidrigt ?

    Någon som testat prepanolol / inderal mot nervositet? Jag har testat och det funkar SUPER jag var inte nervös på mitt bröllop , eller på jobb intervju, jag kunde prata framför en hel klass utan att skaka eller känna nervositet tack vare prepranolol. Hur får jag det utskrivet på vårdcentralen? Jag har ju ångest men tror ni jag själv kan bestämma vad för sorts tabletter jag kan få? Inderal / propranolol räddade mitt liv. Jag som är så nervös att jag nästan svimmar kände inte av någonting.

      Be om medicinen och hänvisa till att du använt den förr med framgång. Inderal är ganska milt så de kommer nog inte bråka om det. Du kanske också ska se om de kan erbjuda med långsiktig behandling såsom KBT?

      Samma för mig!! Får via VC. Har räddat mitt liv men borde väl egentligen också jobba med det med psykolog när jag får tummen ur

    Ska på ett gemensamt födelsedagsfirande i morgon, tre personer fyller 24. Jag tycker personligen att presenter är onödigt om det inte är ett jämt firande, men vill inte heller vara den enda utan. En person är en av mina bästa vänner, så till henne är det lugnt. De andra två killarna är jag inte lika nära, och vet verkligen inte vad jag ska ge dem. Eftersom tre personer ska firas vill jag inte att det ska vara för dyrt. Och lätt att gömma i väska om jag är den enda med present ?

      Köp en flarra vin/champange/några öl och ta en stor väska med dig ?

        Två av dem dricker inte ??men annars ett toppentips! ?

          Något alkoholfritt lite finare kanske? Jag har också en vän som är nykterist och som brukar uppskatta det. Annars någon fin choklad? Svårt ?

          Köp goda alkoholfria cidrar! ? mvh en som själv inte dricker alkohol ?

            Någon ” finare” choklad. Praliner från kahls eller nåt

          Köp inte alkoholfritt. Jag vet att många säger att det är så gott men nä, det mesta smakar unken saliv.

      Skulle bara ta med något symboliskt. En ask choklad, en bukett blommor, biobiljetter eller något sånt. Typisk ”gå bort” present borde fungera! Om dom är spexiga så kan du ju ta med festhöjande saker så som såpbubblor, partyhattar, någon tuta och typ glitter att pynta sig själv med.

      Köp munskydd, tvål och handsprit till dem och gå sedan därifrån, så ni minskar risken för fler Coronafall.

        ???

        Vi ska sitta utomhus och frysa röven av oss, det är BYOB och BYOF med. Tur att du inte är bjuden ?

          Vad är Byob och byof??

            Bring Your Own Beer, Bring Your Own Food.

              Så TMDEM och TMDEÖ på svenska?

                Det här är inte i Sverige så nej. Messeschmitt.

          Idioter. Ni riskerar många människors liv. o.O Allvarligt talat, jag hoppas alla ni i er grupp blir riktigt j*vla sjuka och inte får plats på sjukhusen. Så kan ni lida hemma i månader, så ni fattar hur farligt viruset är.

            Man ska dessutom inte använda samma toalett som massa andra, vilket kanske kan bli svårt.
            Eller ni kanske inte kör med toalett i det där inte Sverigelandet?

      Några goda chokladpraliner och ett gott kaffe.

    Någon som har dejtat någon från en annan kultur och etnicitet?
    Om ja, hur gick det? Vad är svårigheterna? Vad borde man tänka på?

      Dejtade en kille i fyra år, slutade med att han lämnade mig då hans familj krävde att han skulle gifta sig eller göra slut. Så rekommenderar inte om ni är unga eller om du inte får träffa hans familj.

      Blev våldtagen av en kristen person från Irak, håller mig numer till britter

        För de våldtar inte?! Perfekt 😀

          De i Irak eller från Irak (inte alla) har väl som känt en annan kvinnosyn? Ej en bra sådan..

            En ålderdomlig kvinnosyn (även om unket) är ju inte lika med våldtäktsman.

        Är tillsammans med en kristen person från Irak och han är fin och respektfull. Har en annan svensk person i hans släkt och dom är gifta och har barn och dom har inte heller några problem. Vi är inte gifta men har barn. Allt är inte svart eller vitt. Det finns män från alla länder som våldtar. Jag vet en svensk man som våldtagit ett barn i min familj. Det finns våldtäcksmän i alla läger tyvärr ☹️

      Ur egen erfarenhet blev jag nyligen anklagad för att endast dejta poc för att jag brukar Sk black fetisch, vilket är rasistiskt. Jag fick även höra att män som är poc och som dejtar mig, npoc gör det för att uppnå en särskild status i ett samhälle där de vita anses normen.

      Jag hade svårt att bemöta detta och då jag inte har företrädesrätt i frågan fick jag backa.

      Jg har tidigare här förespråkat och uppmanat till utbildning inom rasism och tycker det fortfarande, men känner nu att jag behöver lära mig mer innan jag fortsätter dejta så jag inte gör fel igen ❤️

        Once you go black, eh? 😉

          Att skriva så är inte okej, väldigt fördomsfullt och respektlöst

            Snark på dig.

            Glömde du ❤️?

            Stina trollar bara. Men hon får fram sitt budskap bra, att vissa ser rasism i exakt allt nuförtiden. Typ ”dejtar du vita är du rasist och dejtar du svarta är du också”.

          ?

          … we don’t want you back.

        Att du bara orkar…

        Fattade inte ens hälften av ditt bubbel.

          Jag har betett mig rasistiskt omedvetet och har blivit uppläxad av det. Önskar inte att ts gör samma misstag som jag. ❤️

            Varför inte bara erkänna att du gillar bbc.

            Det där var rasistisk skrivet av dig, Stina! Lär dig!!!!

            Du har blivit tillsagd att inte dejta poc för att det är rasistiskt? Jag som trodde att kärlek var kärlek oavsett färg. Silly me ?

            Är det inte ännu mer rasistiskt att proklamera att man enbart dejtar vita????

              Att jag tidigare endast dejtat vita har skett undermedvetet. Jag har aldrig valt bort poc pga hudfärg. Jag har dock förstått att jag brukat sk sexuell rasism, pga den strukturella rasismen som finns i Sverige och därför aktivt slutat med det. Ville väl men blev fel för jag brukade istället black fetisch.

              Jag inser hur mycket jag har kvar att lära. ❤️

                Men vilken stolle du är ?

        Måste man tänka pk när man dejtar numera för att inte bli kallad för rasist? Jag fattar ingenting. Dejta killar du gillar helt enkelt, det konceptet brukar funka rätt bra.

          Många vita dejtar andra vita för att de är uppväxta med att vita är ngt att eftersträva och därför attraheras man av vita, det kallas sexuell rasism. Jag har tidigare alltid dejta vita och för att bryta mitt rasistiska beteende har jag slutat med det. Dock fick jag höra att jag istället nu brukar black fetisch (som också är rasism). Här var jag dåligt utbildad och visste därför inte detta (skyller dock inte ifrån mig).

          Det som jag upplevde svårt var dock att männen ansågs av andra att endast dejta mig pga att få högre status (googlar man detta tar de upp Mariah Carreys man ex) . Här kan jag inte påverka det direkt viket jag upplevde som väldigt svårt.

          Ps jag är medveten om att jag inte har tolkningsföreträde i frågan ❤️

            Fast Mariah Carey är ju hälften svart?! Han kanske dejtade henne för fame och pengar men det har inte med hudfärg att göra…

              Ska börja kalla dig för bubblan.

                nej tack

            Har nog aldrig hört om någon så fixerad vid hudfärg som Stina…

              Tror Stina har nån hudfärg trauma eller något…??

                Jag är övertygad om att hon är ett troll.
                100% troll.

                Hon älskar uppmärksamheten hon får.

                  Japp, jag tror Stina ska hålla sig till att dejta troll så blir ingen förnärmad.

            Så du ska dejta någon du inte tänder på för att han är vit? Det låter helt rubbat.

        Det tog ett tag, men nu börjar jag äntligen se humorn i dina kommentarer. Den här var svinkul!

          Det är inte mening att kommentarerna skulle vara ”roliga”. Känns som om många vill missförstå mig här :/ kommer ta en paus nu från allt detta.

          Och till er som skriver troll och dylikt. Får det er att må bättre av att tro att jag är ett troll så tro det. Vill ingen illa utan ville endast informera samt hjälpa ts så hon inte skulle göra samma misstag som jag

          ❤️

            Stina, vi tror inte – vi vet❤️

        Så man får inte ha en typ?
        Jag är POC och har bara dejtst vita snubbar. Can’t help it jag är en sucker för blåa ögon och blonda ögonfransar.

        Är det för jag hatar mig. Själv eller? Kan man inte bara få ha sin typ?

          Som poc får du göra vad du vill, det är ok.
          Jag som npoc däremot blev kallad Hitler (av en idiot) för att min typ är vanliga svenska snubbar. Det är rasistiskt och diskriminerande.

            Är du på riktigt trög? Du tror att du som svensk kvinna blir mer granskad i ditt val av partner än andra kvinnor?‍♀️?‍♀️
            Vet inte om du inser att partnerval är på liv och död för vissa människor.

              Jag är inte svensk kvinna, så där var ditt antagande felaktigt.
              Ska du fortsätta killgissa om mitt liv och leverne?

                Npoc då vem fan bryr sig.

        Människor som på allvar resonerar kring kärlekspartners i termer av poc och npoc skrämmer mig.

          Word!

          Vadåra? Jag skrev det. Upplys mig Gärna istället för att förolämpa mig

            That escalated quickly.

      Jag är förlovad med min man från Pakistan. Hans familj tycker om mig och mina föräldrar gillar honom. Vi har inte haft några svårigheter.

      Är ihop med en svensk Karl. Funkar fint!

      Varit tillsammans med min sambo från Mellanöstern i över tio år. Inga konstigheter. Han är uppvuxen i Sverige och jag ser han som svensk. Lite jobbigt ibland när hela släkten pratat annat språk men man vänjer sig och oftast pratar de svenska..

      Mitt ex var från Japan. Min nuvarande kille/sambo är från Indien. Märker större kulturskillnad med min sambo än med mitt ex, främst pga hur stor betydelse familj har.

        Min kille är också från Indien 🙂 Väldigt fin gemenskap med familjen, får mig verkligen att ifrågasätta vad det är vi värdesätter här egentligen (som tur är ingen jobbig familj som lägger sig i, bara fin och bra gemenskap). Tycker de största krockarna inte är i vårt förhållande egentligen utan mer i samhället. Ingen småpratar med främlingar, man ska inte märkas (han tycker det är sjukt att barn knappt hörs i Sverige) och så smakar maten ingenting förutom salt ?

          Haha barn hörs knappt i Sverige? ??
          Vågar inte tänka på hur mycket de hörs där han är ifrån i så fall…

            Finns ju ingen som helst norm att man ska vara tyst i Indien, varken för barn eller vuxna – oljud är helt enkelt inte ett problem så finns ingen anledning att säga åt sina högljudda barn att vara tysta. Men barn är med på ett helt annat sätt också – restaurangbesök kl 22 på tisdagskvällen inga problem, ta med sina 2-3 åringar på Hunger games på bio, inga problem heller… förutom kanske för de andra biobesökarna då ?

              Omg!

          Är ni svenskar ni som dejtar indier?

            Japp!

            Är finländare

      Jag är gift med en arab. För honom gäller:
      1. Familjen. 2 Släkten. 3. Klanen 4. Grannar/bekanta.

      De gör inget utan välsignelse från dessa. De löser också problem inom klanen. Det är himla mycket man ka kunna och som är underförstått. De är aldrig raka utan använder metagorer och ritualer som svar på en fråga.

      Tex. Du kan söka ”asyl” hos en klan i 3 dagar. De får under dessa 3 dagar inte fråga vem du är eller varför du söker skydd hos dem. Tredje dagen måste du berätta annars får du inte skydd.

      En gammal beduintradition är att gå till klanens ”huvud”. Du efterfrågar något tex. ”kan jag få låna 30k?”. Om klanledaren ber dig drick upp kaffet = ja, du får låna pengar. Om han välter glaset =nej, du får inget.

      De håller på så med typ allt. De lever i ”koder” där allt är tillåtet så länge man kan hitta ett sätt att komma runt.

      Himla kul kultur. Man känner sig verkligen som en i gänget. Juste. De respekterar alltid sina äldre. Du kan vara en knarklangande psykopat men kommer din storebror, då är det tyst och lyssna.

        Vad är en klan? Alltså vem är med i en klan, hur är den uppbyggd?

          Tänk dig Hashimit-familjen. Det är namnet på den kungliga familjen i Jordanien men det är också profeten Mohammeds klan.

          En klan är ”ditt efternamn”
          Alla som har ditt efternamn har också samma förfäder. Bland araber så tillhör alla en viss klan. Man kan inte bara ta ett efternamn. Heter någon ”Al Quraishi” så tillhör denne Quraishi-klanen.
          Heter något Al-Saud så tillhör denne saud klanen. Kvinnor byter INTE klan, deras barn tillhör dock sin fars klan.

          Vissa klaner är kungliga, vissa kan spåra sitt ursprung flera tusen år bak in tiden (Hashimi, Shammaro, Quraishi, Maliki).
          Vissa klaner, typ Quraishi, är en ”sub klan” av Hashimi. Hashimi är en så himla stor klan (nästan en miljon medlemmar) så det finns massa underklaner.

          Alla har som sagt samma ättling som de kan spåra sitt ursprung till. Klaner kan också vra könda för vissa egenskaper. Shammari är tex väldigt generösa. De är lite som Lannisters i GOT, de betalar alltid tillbaka.

          Skulle en man sno dina pengar, då kan du söka rättbisa hos mannens klan. De ger dig husrum och mat tills ni löst problemet. Detta är vanligt när en kvinna blivit våldtagen. Hon söker rättvisa hos klanen. De kan då kastrera mannen. I värsta fall får han lömba klanen = den störata skammen. Ingen rör honom med tång i framtiden.

            Is this real life? Hahaha fsn vsd sjukt

              Haha ja, man får sig en smärre chock i början. Då är jag ändå från samma geografiska område men av annan etnicitet.
              Måste låteäa hur sjults som helst här i Sverige där man liksom smsar för att varna innan man ringer. Bokar tid för att äta muddag med släkten osv. Där är det mer öppna dörren och sätt dig vid bordet. Men sen hjälps man åt med disk, tvätt och barn osv. Helt annan kultur.

                Vidrigt. Vadå ”allt är tillåtet”? Inte konstigt att araber förstör Sverige med sin brottslighet. Obs, jag är också icke-svensk men det går inte att blunda för vad invandrare som dessa som du beskriver jag gjort med landet.

                  Det är inte pga de är araber, de som bidrar till brottslighet kommer från fattiga platser med låg utbildning. Samma sak oavsett varifrån du kommer

                    Ja men vi har gratis utbildning i Sverige, det här är inte usa där man kan skylla sin kriminalitet på systemet.

        I Sverige?? Herregud i så fall.

          Jadå, de flesta sätter absolutnfaniljen först. De har dock inte klanmentaliteten här i Sverige. Det måsta man uppleva för att förstå.

          Jamal spiller liksom inte ut kaffet inne på Waynes för att hans som bad om en muffins. Haha

        Låter helt underbart!!! ❤️ ❤️

          Du har avslöjat vilket troll du är.
          Ingen kommer ta dig på allvar efter detta.

          Troll confirmed

          Att nån slår ut kaffet istället för att bara säga nej?

            Haha vilka ociviliserade människor.. herregud. ”Knarklangande psykopat” med respekt för sin storebror, men antagligen inte andras bröder, systrar, familjemedlemmar. Vider är vad de är.

        Fy fan vilken rolig beskrivning!

          Haha, ta det med en nypa salt. Detta är mer beduin-araber från urgamla familjer. Mohammed, född 94 i Tensta, vet knappt vad hans farfar heter än mindre vilken klan han tillhör. Men det är lite så araber tex funkar. Sen finns det judar, kristna och andra grupper som har sina egna traditioner. Jöttekul, en helt annan värld.

            Det är inte så bland alla araber. Bedouins lever väldigt annorlunda i egna samhällen i öknen och räknas väl som nomader. Inte bara ”Mohammed från Tensta” som inte lever med en klan. Bedouins gifter sig även med sina kusiner från pappans sida.. Det är väldigt vanligt att deras barn föds med genetiska problem pga det

        Fy fan vad föråldrat och sjukt. Inget fint i det där.

        Hur behandlas kvinnor om man får fråga? Får de syra i ansiktet om de pratar med en okänd kille?

          Beror väl helt på din familj.
          99% nej. 1% ja.
          Inte prata som i prata med en random man. Men kvinnir som tillhör en 1%-familj och ligger med en man blir oftast slammad och i värsta fall dödad.

          Syra i ansiktet är mer en Sverigemetod när man vill förstöra livet utan att däda människan. Detta är mer afghan/iran-tradition än arab. Kurder har sina hemska hedersmord. Araber gifter bort flickan som damage control.

          Just sex är en nono för alla araber, inkl kristna men de flesta gifter bort henne. Ytterst få mördar. Jag jobbar med att hjälpa dessa tjejer komma ifrån sina familjer innan de fått reda på att dottern haft sex. Lättast att rädda flickorna så.

            TACK GUD OCH SVERIGE FÖR MIN FRIHET OCH FÖR ATT JAG FÅR GÖRA EXAKT VAD JAG VILL INOM LAGENS RAMAR ???????? blir typ gråtfärdig av att läsa dina sjuka inlägg. Alltså förlåt, men det är så sjukt för oss européer att bara sätta oss in i en sådan sjuk kultur.

      Jag har varit tillsammans med en kines i 4 år! Han har bott i Sverige i halva sitt liv, så han är väldigt svensk samtidigt som han är väldigt kinesisk. Vi har inte haft några större svårigheter. Det viktigaste tror jag är att kunna diskutera med varandra, som i alla förhållanden, om problem som uppstår och eventuella kulturkrockar. Jag är mest glad över att ha fått ännu fler högtider att fira, att jag får ta del av en fantastisk matkultur och att jag har fått världens finaste svärfamilj!

        Är ihop med en amerikan och det finns två områden där vi skiljer oss åt och har flertal diskussioner.
        1. Att en macka kan vara en brödskiva med pålägg. Enligt honom kan en macka (sandwich) bara kallas macka om det är två brödskivor med flertal skivor pålägg emellan.
        2. Omskärning. För mig helt… nej kan inte ens gå in på det börjar koka då. Medans han tycker det är 100% rimligt. Försvar så som att för en kille kan ju mobbad av kompisar i skolan alt av sin partner om de har en oskuren och ”ful” penis. Eller att det förhindrar infektioner. Oh lordy.

        Tror dock det senare kommer ändras om han själv får en son en dag om jag känner honom rätt så försöker att inte röra i den frågan allt för mycket för inget gör mig mer förbannad och jag hatar att vara arg haha!

          Aldrig sett en omskuren penis, inte ens på film..ver inte hur de ser ut haha ❤️

            Hade inte du dejtat poc personer Stina? Aldrig sett en omskuren penis?
            Vet inte om du är 13 iofs.

              Varför är Stina överallt och kommenterar

          Stå på dig och låt inte en eventuell son bli omskuren! Barnmisshandel, så sjukt.

            Åh jag lovar dig skaffar vi barn och det blir en kille så kommer han absolut över min döda kropp inte bli omskuren. Det beslutet kan han ta själv när han är myndig om han nu så vill det då. Finns ingen chans för mig att bli “övertalad” ang omskärelse. Sen så planerar vi ju att bosätta oss i sverige om det blir akutellt med barn och där kan han glömma argumentet ”bli mobbad för oskuren penis” eftersom alla kommer vara eller ja iaf 99.9% kommer vara oskurna.

      Jag har varit tillsammans med en albansk kille. Det var toppen och jag gillade verkligen att han kunde ha lite andra perspektiv på saker och ting eftersom han var uppvuxen i en annan kultur. Då är jag också en person som ibland kan tycka att den ”kalla” svenska kulturen inte är så trevlig alltid (jag är själv från en väldigt typisk svennefamilj).

      Det som var svårt var hans familjs inställning och påtryckningar. De var emot att han skulle ha en svensk tjej och i slutändan tyckte han att det blev ett för stort problem, ville inte gå emot familjen och bli utstött typ. Men det är såklart något som varierar från familj till familj väldigt mycket oavsett kultur!

      Min sambo är eritrean (uppvuxen i sverige). Fantastisk familj och kan inte se att det skapat problem att vi har olika ursprung.

      Okej men någon som dejtar någon europe eller amerikan eller menar du bara folk med heeeelt olika kultur?

        Jag är född i Sverige men mina föräldrar är från forna Jugoslavien. Dejtade en svensk kille i flera år men kände mig aldrig riktigt välkommen hemma hos hans familj/släkt. Trots att jag själv är väldigt ”försvenskad” så tyckte jag att deras bemötande ofta var kallt, distanserat och enda gången riktiga känslor kom fram var när dom hade druckit lite. Killen och hans familj var sjukt snåla och jag som är uppväxt i hem där man alltid bjuder gäster på ALLT fick snällt ta med min egen dricka till midsommar och eget kött till grillkvällen. Helt sjukt.

        Idag är jag gift och har barn med en man som har liknande story som jag, kom till Sverige som liten från forna Jugoslavien. Han är uppväxt i Sverige och är också ”lite försvenskad” men inte helt, vilket jag gillar.

          Oj! Jag är helsvensk och de flesta jag känner också (sorry, inte ett aktivt val jag gjort). Känner verkligen inte igen det där med att ta med egen mat till en grillkväll med partnerns familj! Låter knasigt (om de inte hade jättedålig ekonomi?)

            Spelar ingen roll om man har dålig ekonomi. Bjuder man hem ngn så bjuder man på mat.

          Jag har samma erfarenhet som dig gällande snålhet och känslokallhet. Det gäller majoriteten av de etniskt svenska jag har haft en relation till, från barndomen till vuxen ålder. Det har inte handlat om dålig ekonomi. Min familj hade det dåligt ställt när jag var liten, men trots detta var vi väldigt generösa gentemot omgivningen.

    Jag har en dröm.. jag vill måla med akryl och sälja canvas tavlor. Har ni några tips? Jag är riktigt duktig på att måla men jag har 0 koll på vilka typer av konst / målningar folk gillar. Hoppas jag ej får kritik nu. Det brukar man få här på BB

      Har du inte redan frågat den frågan under ett annat alias?

    Behöver trådlösa hörlurar till föreläsningar/ljudböcker. Har ni tips på några bra med tydligt ljud?

      Bose Noise Cancelling 700.

        Tack för svar! Tänkte på snäckor (?). Tänkte inte på att det fanns fler trådlösa alternativ haha!

          Airpods.

      AirPods

      Alltså airpods för ljudböcker och det du nämnde. Lätt! Använder mina hela tiden, helt kär. Men för träning så ska det vara typ jaybirds men det kan vara obekvämt att ha sånt när man går runt och lyssnar på prat hemma.

    Snälla ta upp att Dashas först lägger upp en kommentar på sin instastory om hur folk är respektlösa och inte bryr sig om covid, för att bara några timmar senare gå på fest med
    influencers och festa med massa randoms ???? Jag blir helt SJUKT PROVOCERAD.

      Såg också det!! Helt sjuk? Att hon inte skäms?

        Man kan inte skämmas när man inte har förstånd att förstå att man för fel ?

          gör fel

      Och de är ju lätt fler än 50 pers där?! Herregud.

      Dom verkar kunna göra vad dom vill, följare har dom oavsett hur dumt dom än beter sig ?

      FHM: umgås bara med dina närmsta, ha inga stora fester, allt är inte som vanligt.
      Influencers: VI FESTAR SOM ATT ALLT ÄR SOM VANLIGT!!!

      Jag också, blir mest trött på att de inte verkar se utanför sin egna bubbla….min mamma skulle ha opererats i våras, efter en lång väntan, det blev uppskjutet pga corona, nu kanske det blir av i september,,men det är inte säkert. Hon ska operera höfterna så att hon förhoppningsvis slipper kryckor snart,och framförallt slipper ha ont hela tiden. Corona påverkar ju inte bara faktiska covid patienter utan näst intill all sjukvård och det är jätte många människor som väntar på operationer som inte blir av pga trycker hos sjukvården.
      Själva väntar vi på att få en tid till sonen,en remiss skickades i oktober,var då 6 månaders väntetid..sen kom corona och vi väntar fortfarande…inget allvarligt men 2 åringen snarkar som en hel karl…

      Helt sjukt med Dasha på riktigt blev så ställd. Är hon verkligen såhär tappat eller leker hon dum för vi alla vet hur ryska kvinnor tar sig fram… leka dum o sexig typ.?!?!
      Forni (som var sååååå rädd för Corona o manade alla att ta ansvar stanna hemma jobba hemma isolera sig osv. Som bortblåst när det kom upp en fest på schemat). margaux är där men hon har åtminstone aldrig hycklat kring viruset, Stephanie strauch e där som var sååååå rädd för Corona o gud hur ska detta gå för hennes prematura tvillingar. Fake ass bitches. O så vår kära hostess Linn Herbertsson. Den underbara fantastiska historiska Linn. Vi alla minns väl vad hon skrev på sin blogg för några år sen? Skulle jag ta med det här så skulle min kommentar såklart raderas av denna dubbelhycklerska….

        Det där med vibratorn i ”fissen” (obs! Hennes ord, inte mina) på nattklubben? Glömmer aldrig det.

          Vilken pojkvän hade hon då? Anna hibbs ex? Minns ej hans namn men han med krulligt hår. Han e tydligen son till den kända advokaten Ramberg (Anna?)

        Vad skrev hon???

          Linn Herbertsson skrev i sin blogg att hon hade stoppat upp en vibrator i ”fissen” o sen går hon på sin dåvarande pojkvän Jacob Rambergs nattklubb. Fjärrkontrollen till denna vibrator får då rotera bland hans killkompisar. Fniss. Tokigt va?
          Nä alltså ofräschare kvinna är Linn får man leta efter… ofräschare kille o killes polare finns fan inte heller. Usch! Jacob o hans killkompisar gjorde allt möjligt med dessa tjejer för de visste att de kunde få vem de än pekade på.
          O hade jag dessutom varit forni hade jag passat mig o umgås med Linn…. enligt ryktet….

            Märklig sak att göra, ännu märkligare att skriva om det på sin blogg.

            Vill så gärna höra mer om ”ryktet”.

      Undrar hur hon resonerar då.

    Inga kommentarer på Isabella Löwengrips blogg om den senaste konflikten mellan henne och lillasyster? Blockar hon dessa kommentarer? Eller har hon svarat någon annanstans?

      Vem? Hon som bloggade förut? Nåt med smink, har jag för mig. Inte intressant, inte intresserad.

        Jo tjena att du inte har koll ??? Fjompmajja…

          Hon platsar knappt på Bloggbevakning längre …

      Que, vilken är den senaste konflikten?

        Ingen av er läser alltså bloggbevakning i vanliga fall, men hänger på låset på öppet spår? Söta ni är som försöker i alla fall.

          Inte många här som följer Bellsans sociala medier, inte längre.

          Med den ”senaste” konflikten är det alltså systerns svar på camcams mail förra månaden du menar?

          Undrar helt ärligt vad den senaste konflikten med systern är, bara medveten om en som är några veckor gammal nu?
          Anonym 20:45 undanber mig svar från dig, du är en röv.

          Bellsan, gå och lägg dig.

      Det var väl därför den nya mannen lanserades för att byta spår och ämne ifrån syrran

    Någon som dejtat en kille med barn från tidigare förhållande och har erfarenheter kring det att dela med sig av?

      Har du egna barn?

      Så länge han är en bra, närvarande pappa, har jag inte hört om något större sk problem.

      Problemen uppstår om han har infekterad relation till barnen eller exet. Har jag hört från mina väninnor.

        Jag har inte själv egna barn och är inte säker på att jag heller vill ha.. Däremot om jag skulle bli kär i en kille med barn, så får jag ta det därifrån. Mina farhågor är väl mer att vi ska gå miste om frihet, att ex kunna resa göra vad vill när det är ett barn med i beräkningen

          Tror det handlar om personlighet i grund och botten som annars också.

          Barnen behöver inte alla påverka negativt på det sättet, men anpassning absolut. Beror också på vad ni har för relation och sådär.

          Jag hade testat om känslorna är rätt. Inte hela världen, kan man slösa tid på andra alternativa relationer kan du det med en pappa också. Kanske blir väldigt rätt, kanske blir väldigt fel.

            Jo, det är 100% garanterat att tillhörande barn kommer att påverka negativt på det sättet.

              Yes. Det kommer såklart påverka om man inte vill leva barnfamiljslivet. Men om det är varannan vecka så har ni ju ändå mlt tid över till annat.

                Om det är varannan vecka som gäller kommer man aldrig kunna göra en längre resa på 2-3 veckor. Man kommer behöva vara planerande spontan eftersom varannan vecka är låst.

      min Mans barn var 9 och 12 när vi blev tillsammans. Har aldrig vart något problem. Har aldrig sett mig som en extra mamma eller bonusmamma, jag anser att de har en mamma redan. Däremot ser jag mig mer som en extra vuxen som ställer upp för dom i allt och de kan vända sig till om vad som helst.

      Jag hade aldrig dejtat en man med barn. Alldeles för komplicerat. Men jag vill inte ha egna barn så det påverkar nog..

      Jag säger: har du inte egna barn så spring åt andra hållet och spring snabbt!
      Har man själv inte barn innebär det i princip bara nackdelar att dejta någon med barn.
      Det är väldigt mycket mer än barnet som kommer på köpet. Oavsett hur lång tid man lever tillsammans så kommer man aldrig någonsin att ses som en enhet. Polarna kommer tycka att ”du leker familj”, mamman kommer tycka att du inte har något där att göra, samtidigt som du inte får gå i klinch med henne. Din släkt kommer tycka att du kommer med bihang, killens släkt kommer tycka att du är ett substitut och man kommer aldrig känna att man är ett och samma team. Även fast man skulle ha tur att hitta en kille som faktiskt kan det där med prioritering och som kan få alla att känna som att man är nr 1 så är det en pina.

      När det kommer till semestrar så är det inte bara din partners schema som ska passa in, utan det är även mammans och om man har riktigt otur, hennes nya schema som ska passa in. Och ni kan ju inte ha semester samtidigt för då kommer man bara täcka upp för mindre än halva sommarlovet. Fastän mamman uppenbart spelar på pappans dåliga samvete för att få som hon vill så får du inte lägga dig i. Sedan kommer det här med frågan om egna barn. Om du skulle vilja ha egna någon dag så är det inte alls så säkert att killen är sugen på att skaffa fler och då kan man verkligen få något att fundera över.

        Ja, allt du säger stämmer. Man kommer alltid komma i sista hand för alla inblandade. Och behandlas som en inkräktare.
        Ens önskningar är irrelevanta, man kan inte ifrågasätta exet, barnen eller släkten.
        Man kommer slita häcken av sig för att hjälpa till att ta hand om barnen men aldrig få någon kärlek tillbaka.
        Och blir man kvar till the bitter end och mannen dör först kommer barnen kasta ut en på gatan för att få ut arvet.

          Mja, där håller jag inte med dig riktigt. Det är inte säkert att man kommer att komma i sista hand. Många vet hur man ska prioritera för att man inte ska känna att man kommer i sista hand. Är man vuxen förstår man ju också att man inte kan bli prioriterad i precis alla lägen och att den med störst behov behöver prioriteras (och det behöver verkligen inte vara barnen hela tiden).

          Man behöver inte behandlas som en inkräktare heller, de flesta blir ju accepterade. Men man kommer aldrig ha känslan att man är ett och samma team. Och det är ju också inte säkert att man blir utkastad för att särkullbarn ska få ut arvet. En sak ska jag dock säga, under de åren jag hade bonusbarn gav jag väldigt mycket och fick faktiskt väldigt mycket kärlek tillbaka. Ger man kärlek får man kärlek även fast tonåringar kan vara sjukt otacksamma så finns det andra sätt de visar kärleken på.

          En av de största nackdelarna jag tycker att man har som partner till någon med barn har du bara skyldigheter och inte några rättigheter. Din inkomst räknas in som mannens hushållsinkomst om något med underhållsbidrag osv ska beräknas. I alla instanser har men en skyldighet att försörja barnen så länge ni bor ihop. Men om det skulle ta slut får du anstränga dig sjukt mycket för att fortfarande ha en relation till barnen då du inte kommer att ha några rättigheter att få se dem.

      Min man hade en 15-åring när vi träffades och det var aldrig några problem. Han var ensamstående då och hade barnet på heltid (förutom någon enstaka helg hit och dit) men vi har alltid kommit bra överens och det har inte varit några konflikter eller så. Nu har jag och sambon ett gemensamt barn dessutom och jag hade ju redan sett vilken bra pappa han är vilket ju är ett stort plus när man skaffar barn med någon. Ibland har det känts träligt att man behöver anpassa vissa saker till en lite mer kräsen individ (att laga nyttig mat som också duger åt en tonåring kan vara svårt exempelvis) men i det stora hela tycker jag det varit mysigt med ett bonusbarn och att nu ha ett storasyskon till mitt eget barn, för dom älskar varandra så himla mycket och det är ❤️❤️❤️

      Min kille har två barn sedan innan. jag är 28, ha 35 och barnen är 8 och 10 ? funkar hur bra som helst!! Nyckeln är närvarande föräldrar och att man sätter barnen i första rummet och aldrig sitt ego.

        Oj fel plats

      Min sambo hade två äldre barn när vi blev tillsammans. 13 och 17. Det var lite knackigt att hitta rätt första månaderna pga tidigare skilsmässa som fortfarande påverkade dem. Men väldigt fort fick vi en fin relation. De valde att ta emot mig med öppna armar för de såg hur bra deras pappa mådde. Och jag valde samma approach mot dem för jag insåg att jag älskar deras pappa så otroligt mycket – och dem kommer alltid vara en del av honom. Visst, allt är inte enkelt och ibland skakar jag av frustration över hur de hanterar sina intriger när jag hade gjort på ett helt annorlunda sätt. Balansen att inte lägga mig i allt för mycket men ändå ta min plats är ibland lite klurig. Det är så skönt när deras två veckor hos oss är över och de åker till sin mamma. Men efter bara ett par dagar saknar jag dem igen. Jag har också fått se hur min sambo verkligen är som pappa och förälder och är nu väldigt trygg i vem han är, vilket känns bra inför vår stundande bebis. Är relationen rätt så in barnen bli ett stort plus i livet. Däremot hade jag varit mer tveksam till en relation om de varit yngre och jag behövt gå in som ”extramamma”. Magkänslan vet nog sitt.

    Jag vet inte om det här är en jättekonstig fråga men… Jag har alltid sett mig som straight, alltså aldrig en tanke på annat. Nu har jag gått och blivit helt besatt av en tjej i min närhet. Träffar henne en snabbis ca två gånger om dagen och blir liksom som en kär trettonåring av henne. Rodnar, beter mig klumpigt osv. Kommer på mig själv med att tänka på henne ofta och har verkligen fjärilar i magen. Vill träffa henne samtidigt som det bara känns mer och mer dumt. Absolut inget sexuellt dock, har inte heller några tankar på att umgås med henne privat typ utan det bara är som det är.

    Så, hobbypsykologer, hjälp mig.

      Får man fråga vad det är för typ av relation ni har med varandra om ni träffas två gånger om dagen? Sitter hon typ i kassan på ICA? Du kanske är lite kär trots allt men helt inkörd i hetero-tänket?

        Hon jobbar på mina barns förskola ?

          Aha, fattar! Men.. vad.. är problemet då? ? kan du inte vara lite småkär i henne? Eller är chocken att du kanske inte är hetero som du alltid har trott (om du är kvinna vill säga?)

            Haha nej alltså det är mer att jag inte förstår mina känslor typ, och att det är jobbigt att inte kunna bete sig som en vettig människa när hon är i närheten ? hade utvecklingssamtal med henne för nån vecka sedan och alltså jag betedde mig som ett ufo. Och jo jag är kvinna haha.

              Jag arbetar på förskola och på ett ställe jag jobbade var det en pappa som fick mig helt svag i knäna när han log. Jag är lyckligt gift och var inte intresserad av den här pappan, men jag kunde seriöst inte tänka klart när han fyrade av ett leende.

                Åh, har samma situation på mitt jobb men jobbar i en annan bransch. Har egentligen inget intresse alls av denna man, han verkar vara lyckligt gift, har (enligt mig alltså) en gräslig klädstil och tatueringar som måste vara gjorda på tidigt 2000 tal (tänk stora tribaler och dylikt) men ett leende som får mig heeelt ur balans. Blir som en superfumlig klant och dessutom rodnar jag varje gång! Rodnar aldrig annars. Verkligen aldrig.

      Jag vet inte, men vad fint ändå. Gulligt?

        Haha nej det får mig att känna mig helt socialt missanpassad ?

          En kan ju bli kompiskär också!

          En dag gick jag in på en restaurang med några vänner när vi var utomlands och där stod en otroligt vacker och cool servitör som utstålade så mycke glädje, energi och bara woah! Jag blev helt tagen och helt osvenskt sa jag bara WE SHOULD BE FRIENDS och idag är hon en av mina bästa vänner och varje gång vi ses är vi så himla fnissiga och beter oss typ som två tonåringar! <3

            Hej Maria!

          En girlchrush kanske?

            Jamen precis!

      Åh, jag har varit med om samma!
      Började spela fotboll i ett lag med en tjej som var helt jävla fantastisk. Hon var så jävla fin, rolig och såg mig verkligen. Började ganska snabbt känna att jag tydde mig mer och mer med henne, längtade till varje träning för att få träffa henne, försökte alltid göra så jag hamnade i samma lag/grupp som henne på olika övningar, styrde MASSA lagfester för att vi skulle ha en anledning att umgås även utanför fotbollen, haha. Tänkte på henne jämt och ständigt, blev typ nervös när jag skulle gå dit hon jobbade/andra ställen jag kunde träffa på henne. Nu, typ fem år senare, har hon flyttat in i ett hus på min gata med en annan tjej. Går typ förbi deras hus, speciellt på sommaren, för att hon förhoppningsvis ska vara ute/i närheten så att jag kan få prata med henne lite. Blir fortfarande helt fumlig och får tunghäfta i hennes närvaro 😀

      Men har aldrig någonsin sett det som något sexuellt, skulle liksom aldrig kunna ligga med henne. Vi hånglade på fyllan en gång och det var liksom meh. Så kanske kände för henne mer som en storasyster jag aldrig fick än som en potentiell flickvän?! Hahah, vet inte. Vet inte om jag vill veta heller! Men det var en fin tid. Hon behandlade mig så bra i en tid där andra inte gjorde det.

    Hur ska man tänka med aktier? Var ska man investera och hur mycket? Är helt rookie och vill lära mig!

      Köp en trisslott

      Kolla in bloggen framtidsfeministen, hon skriver om pengar, sparande och aktier. En hel del hur man börjar och vad man ska tänka på också.

      Lägg in lite pengar hela tiden i aktier beroende på hur dom går. Skulle tex lägga in 10.000kr i Swedbank aktien nu då dom är undervärderade. Sen lägga in mer om aktien sjunker. Fonder är annars också bra sätt. Men tänk långsiktigt. Minst fem år.

      Om du inte vet något om enskilda företag och aktier så är det en bred aktiefond eller en indexfond du ska ha.
      Då kommer dina pengar att gå lika bra eller dåligt som börsen i sin helhet.
      Hör med någon som vet hur du ska göra för att starta ett fondsparande. T ex din bank, Nordnet eller Avanza.

      Bloggen Rika Tillsammans hjälpte mig mycket när jag var ny på aktier. Och hon Börshajen och hennes aktieskolor när man vill veta lite mer.

    Blev så ledsen av behandlingen av Halle Berry i veckan.

      Pga av att hon backar från att spela trans man?❤️

        Jepp. Rent hat från HBTQ maffian.

          Många av dem är långtidssjukskrivna så de har oroligt mycket tid och kraft att lägga på att lyncha folk på nätet. :-/ Samma med JK Rowling nyligen. Hatar denna cancel culture.

            Let’s cancel the cancel culture!

            Det är bara bra när rika och berömda med stor plattform får ta lite ansvar för vad de säger offentligt.
            Och cis-kvinnor ska inte spela transkvinnor 2020 lika lite som en man ska spela en kvinnlig roll.

              Så trans kvinnor är kvinnor men kvinnor får inte spela transkvinnor eftersom transkvinnor inte är kvinnor?

                Sjukt att man inte ens får säga att trans kvinnor som levt som män tills de är äldre inte vet hur de är att växa upp som kvinna i vårt samhälle. Var väl det JK Rowling sa… håller med henne. Stöttar trans kvinnor absolut! Men om man ej vuxit upp och blivit sedd som en kvinna kan man inte säga att man vet hur det är att växa upp som en kvinna i samhället

                  Eller hur?! Så himla konstigt och bli arg över det uttalandet. Det är ju 100% sant.

                  En transperson som inte levt som kvinna kan inte veta hur det är lika lite som jag som kvinna kan veta hur det är att leva som trans. Känns rätt enkelt?

              Lika lite som män ska inbilla sig att de är kvinnor, klä sig som dem och bete sig som dem. Kan inte bara dessa människor söka mental hjälp och låta oss kvinnor ha vår kvinnlighet ifred.

          Nej, fattar man inte att en transman inte är en hon är man inte rätt för jobbet.

            Va? Det är väl inte det HBtq personer står för? Tvärtom om något, de inbillar ju sig att man kan vara annat än det man är.

          Och en film som inte kommer att få se dagens ljus. Trist

    Äntligen har jag semester! Men typiskt nog är mitt ex hemma i trakterna och jag känner mig låst och kan inte njuta av min semester när vi har gemensamma vänner och hänger på samma ställen. Har någon tips hur jag ska tackla det utan att ha en stor klump i magen?

      Gå dit, var skitsnygg, skit i honom ?

      Åk nånstans som du vet att han inte brukar hänga

    Är det någon här som verkligen gillar influencers? Personligen tycker jag alla är samma skrot och korn (uppmärksamhetssäkande narcissister med andra ord) och tycker inte att de bidrar med mycket här i världen förutom konsumtionshets och irritation. Så vad tycker ni om de största svenska influencers?

      Jag kan tycka det är lite skrämmande. Såg en ung tjej 14-15 år som samlade på Biancas smink, caia. Hon hade alla produkter. Vad sjutton ska inte det kosta? Är det så dom tjänar pengar på unga tjejer som vill ha allt dom har för dyra pengar. Tänker de nånsin på det?

      Jag undrar alltid vilka det är som skickar kärleksförklaringar, gåvor, och ser upp till influencers.. Och kommenterar på deras instagrqms som om de var kompisar med de.. Tycker det är så konstigt och obehagligt?

      Tycker majoriteten av dem är värdelösa, men gillar Bianca. Hon har något, humor, äkthet och känns annorlunda från övriga influensers. Gillade Kenza förr men äcklas av henne nu ?

    Gick på semester idag. Så otroligt efterlängtat?❤?

      Vad skönt! Jag börjar jobba igen på måndag

      Samma här! Så skönt!!!

      Skönt! Längtar till den dagen då jag får min första semester.. om den någonsin kommer ?

    Ingen annan som reagerat på att forni ännu en helg lämnar bort sin son för att festa?
    Och alla ni som nu kommer skriva ”man älskar inte sitt barn mindre för att man inte orkar vara med de 24/7”, jag undrar uppriktigt hur ni tänker. Inte bara att barnen ofta går på förskola/ skola flera timmar om dagen, utan sedan vill ni rättfärdiga att lämna bort de övriga tid också men det betyder inte att ni älskar de mindre? Men ni vill inte spendera tid med dem? Eller ta hand om dem? Varför skaffade ni barn? En uppriktig fråga..

      Det låter sunt. Tror hon mår bättre än de mammor som mer jag fast ingen vid sin barn och får sammanbrott om de inte har full uppsikt över barnet varenda sekund i livet.

        Jäkla mobil, provar igen… Det låter sunt. Tror hon mår bättre än de mammor som kedjar fast ungen vid sin barm och får sammanbrott om de inte har full uppsikt över barnet varenda sekund i livet.
        Så.

      Fattar inte heller det. Har två barn själv,1 och 3 år. Tycker att en natt ibland då och då kan vara ok men för två nätter ska det verkligen vara nåt speciellt..

        Det är ju bra att uppfostra dem till att bli självständiga och gilla att sova borta men inte när de är så små!?

      Jag har också reagerat på det där… Med risk att få alla mammor/pappor efter mig nu men tycker också de ska sätta sin son på förskola jättetidigt? Jag menar. De har ju råd att vara hemma mer? Hon har ett jobb som är flexibelt så man kan jobba hemifrån? Pappan kanske kan vara pappaledig på heltid? Känns som det inte blev som hon tänkte att få barn… Det var jobbigare än hon trodde liksom

        Håller helt med, tänkt likadant kring henne

      Vi fick barn för ett år sedan, har aldrig lämnat bort över natten men ett par gånger har vi fått hjälp dagtid. Jag kan sakna så otroligt mycket att bara få klä upp mig, göra mig fin och äta en god middag ute med min sambo. Tack och lov lider jag inte av fomo utan tar det mesta med ro, men skulle vi få möjlighet lånar vi gladeligen ut grabben en natt eller tre.

      Man får inte glömma att en del barn har mor-och farföräldrar, moster, farbror med mera som mer än gärna får kvalitetstid med de små! Alla barn har inte det och det är tråkigt men de familjer som har möjlighet att låta resten av familjen umgås med barnen borde ta den möjligheten.

      Det finns ingen stolthet i att inte gå på bjudningar de få gånger de dyker upp. Gå dit, var med din man och släpp loss. Mamma är man 24/7.

      Och då hade dom tänkt lämna bort barnet ännu mer om deras initiala reseplaner gått av stapeln. Spelar ju ingen roll att barnet trivs med mor och farföräldrar det kommer ändå påverkas av att ständigt bli bortlämnad. Tycker också det är så slappt att skaffa barn och sen slänga in ungen på förskolan när den är pytteliten och hålla på att lämna bort den relativt ofta för att roa sig bara för att man inte kan prioritera bort sig själv ens under ungens typ två första år. Klart man måste få göra saker ensam ibland och rå om sig själv men snälla någon ungen är inte ens ett och de klarar inte av att ta hand om den utan att festa och resa bort. Hur blir det sen?

        Jag håller delvis med, men jag ber dig att se saken ur ett annat perspektiv. Det är TUFFT att ha barn, svintufft och riktigt dåligt för förhållandet ibland om jag ska vara helt ärlig. Man lämnar, hämtar, vabbar, fixar donar, tar sig igenom sömnlösa nätter utan att hinna sitta ner och prata med den människan man valt att leva sitt liv med. Sömnlöshet leder ofta till frustation som man tar ut över sin partner. Man kan hamna i en riktigt dålig spiral och många småbarnsföräldrar väljer att göra slut. Det tycker jag är den sämsta utvägen eftersom man då rycker ett barn mellan två hem, snart kommer nya partners osv osv.
        Jag och min man har båda våra föräldrar nära till hands och har varit väldigt delaktiga i våra barn sedan start. Vi insåg rätt fort att om vi ska klara detta så måste vi ta vara på varandra och komma iväg själva lite då och då och så har vi gjort. Vi har lämnat våra barn hos våra föräldrar ofta och utan dåligt samvete, vi har rest själva, gått på spa, restauranger och även hunnit med en del fester. Resultatet 10 år senare är att vi fortfarande är väldigt kära och sammansvetsade och våra barn har en fantastisk relation med sina mor och farföräldrar.

      Men forni lider ju av grov fomo o att va på fest med Mattias trotzig e viktigare för denna klätterska än att va en närvarande förälder. Hon basunerade även stolt en gång att ”e så rörd för Mattias trotzig sa att vi inte blivit såna föräldrar som går in i bebisbubblan utan att vi är precis så härliga som vi var innan barn åh åh jag e så rörd för det”. HAHAHAHA sjukaste e att dom här karikatyrmänniskorna inte inser hur bra satir de gör på sig själva?

      Det är så klart taskigt att skriva. Men att det barnet sover så j-a illa kan ju ha med otrygghet att göra

      Kom igen, en natt hit eller dit skadar inte om ett barn får glada, utvilade föräldrar som kan engagera sig ännu mer. Det finns så mycket barn som far illa i världen, frånvarande föräldrar och annat och detta är det du engagerar dig i? Låt folk få leva sina liv som de själva behagar.

    Ni som genomgått en abort, hur upplevde ni det psykiskt?

      Jag gjorde abort i vecka 9 när jag var 27 år. Kände mig absolut inte redo för barn så efter aborten kändes det enbart som en lättnad. Alltså en ENORM lättnad. Men förstår att det kan vara otroligt jobbigt att genomgå en abort för många. Men det finns som tur var bra stöd att få om det skulle bli jobbigt. ❤️

      100% lättnad. Jobbigt innan, stundtals under, men aldrig efter.

      10 år senare är det fortfarande mitt livs bästa beslut.

      Hoppas du mår bra <3

      Helt ok. Jag var inte redo för en till, jag ville inte, jag orkade inte, hela kroppen sa nej. Så mycket som jag har idag som jag inte skulle haft om jag hade behållt det barnet, så det var helt rätt för mig. Däremot vill jag inte göra om det en gång till.

      Fruktansvärt. Helt överjävligt tyvärr. Det var verkligen inte rätt tid för mig att få barn och hade påtryckningar från pappan om att göra abort så blev stressad in i beslutet vilket säkert påverkat. Kände dock innan jag gjorde det att det var rätt beslut utifrån den situation jag var i. Jag var inte alls beredd på att må så psykiskt dåligt efteråt. Jag var så otroligt ledsen att min lilla bebis (som jag såg det) var borta och att det dessutom var jag som mördat det.

      6 månader och många psykologtimmar senare kunde jag börja känna att det går att leva med att det har hänt. Men nu över 1,5 år efter är det fortfarande en otrolig sorg och mitt livs värsta beslut. Hade gjort allt i världen för att få det ogjort.

      Jag ville göra en abort så det var inte jobbigt på något sätt. Jag tycker inte heller det ska behöva vara det. Många pratar om abort som om man MÅSTE sörja och gärna skämmas lite grann över det.

      Nej jag kände ingenting annat än lättnad.

        Ja, jag trodde det måste vara ’svårt’ och trodde också jag kände så tills jag verkligen tänkte efter och insåg att det var väldigt enkelt och riktigt.

      Tyvärr skitjobbigt. Gjorde abort för att jag inte stod ut med illamåendet spydde hela tiden och gick ner 6 kg. Låg bara i sängen i många veckor. Men ångrar det än idag att jag inte stod ut men var inte mig själv, tog tabletter mot illamående som är mot ångest också tror jag. Var inte mig själv av de tabletterna.
      Så psykiskt inte bra.

      Gjorde en i 6e veckan och jag mådde skit rent fysiskt. Åkte in till gynekologiska akutmottagningen nu på midsommar pga komplikationer, låg hemma hög på morfin… Men rent psykiskt? Kände ingenting. Var lättad att ha det gjort.

      Har undrat om det är nåt fel på mig som inte mådde dåligt rent psykiskt eftersom alla pratar om det. Som att du SKA må dåligt, för du är en dålig kvinna som dödat ett liv typ.

        Nejdå, inget fel på dig!

      Gjorde abort i ca v 5 i vintras. Gick Jättebra. Unnade mig en abort som Julia och Julia döpt ett poddavsnitt till i DI ? Inte psykiskt eller fysiskt jobbigt på något vis.

    Har någon köpt en produkt från TV-shop eller liknande ”mirakel” produkter som faktiskt har fungerat som utlovat? Har sett en roller som tar bort katt- och hundhår som enligt reklamen ska vara fantastisk, men funkar det? 🙂

      Jag köpte en gång ett multiverktyg man kunde skära grönsaker på på typ 50 olika sätt. Såg sååå bra ut på reklamen. Köpte det för nästan 500kr. Använde det en gång, det sög, sedan dess har det legat längst in i ett köksskåp och blivit bortglömt. Så nej, det ser nog bara bra ut på reklamfilmer, det mesta är skräp. ?

      Fick/köpte (?) en Tigh master på 90-talet. Har fortfarande kvar den. Gnisslar lite och blivit sönderbiten av katterna som gillade skumgummit. Men funkar än!

        Får väl tillägga att det är enda köpet (tror jag fick den). Skulle aldrig köpa något där själv. För något år sedan fanns tv-shopbutiker så man kunde känna på varorna. Fanns en på Väla men jag gick aldrig in.

        Okej, googlade Thigh master och den såg inte exakt ut som min, så min kanske inte är direkt från tv-shop.

      Jag köpte en roller som tar bort hund- och katthår. Den heter Chomchom Roller. Har nu i efterhand sett att det finns en dyrare variant också, som heter Furminator. Men min Chomchomroller funkar bra, använder den på soffan och sängen och den tar faktiskt bort alla hundhåren. Använde fönsterskrapa innan men det här är mindre ”ansträngande”.

        Nejnej, Furminator kammar du din hund/katt/häst/smådjur med för att få bort lös päls. Den funkar inte att dra med på en soffa 🙂

        Seriöst bästa verktyget för att minska håret i hemmet då det blir sån stor skillnad efter bara en användning. Little&Bigger har en billigare variant som funkar precis lika bra.

        Furminator är väl en borste för katt och hund? Och inte en roller?

    Någon fler än jag som reagerat på Anna books senaste instagraminlägg där hon ”klagar” på att ingen i Sverige minsann vill höra hennes musik, att det är för djupt och äkta för landet lagom? Tycker det är så underhållande att hon är så långt bort från verkligheten.
    Samba sambeeero, samba samberio” är ju alldeles för djup för landet lagom liksom ? visst håller ni med

      Hon är lite bitter ?. Jag blir full i skratt när hon först gör en instastory sen gör hon ett inlägg om exakt samma ?.

      Blir väl så när man fyller 50 och inte har några vänner som ställer till med kalas. Undrar varför?

      Hon mår ju inte bra, tycker det är tydligt

      Fast det är ju verkligen inte det hon skriver? Hon skriver att hon nu skrivit en ärlig djup och genuin text men det är väl inte DET dom vill ha från henne – Sverige vill bara ha det ytliga, som hennes tidigare låtar då.

      Hon är en toka men ni behöver ju inte läsa hennes texter som fan läser bibeln.

    Är det någon som kan rekommendera en hudterapeut i Göteborg som är bra på hormoniell acne? Min hud har gått helt banans efter att jag slutade amma mitt andra barn ☹️

      Åh, min hormonella akne har också gått helt bananas sedan jag slutade med p-piller 🙁
      Stora cystiska blemmor som aldrig läker och lämnar stora röda ärr. Jag är 31 och ser ut som 15 i hyn. Tar så himla hårt på självkänslan.

      Du kan inte behandla hormonell acne utifrån.

        Använder inga produkter alls nu så tänkte man kunde gå på någon behandling/skaffar nån kräm.
        Vad har du annars för tips?

          Satsa på maten. Uteslut vete, all mjölk (rena hormonerna som är till för att kalvar ska växa) och är mycket mycket mer grönsaker så ska du se att inom några månader har du den mest perfekta hyn som finns.

      Gå till hudläkare.

        Vet du någon bra i Göteborg?

          Tyvärr, skåning här. 🙁 Men de har ju lika behandling och god kunskap så en riktigt hudläkare ska nog kunna hjälpa dig. Googla, finns en del med avtal så det kostar som vanligt läkarbesök, typ Capio m.m.

          Här kommer tips på hudläkare i Göteborg! Jag har i omgångar haft problem med cystisk acne. Har varit hos Louise Bergfelt på Läkarhuset, lite speciell som person men hjälpte mig att få ordning på mina problem med cystisk acne. Ett annat tips är SKIN Hudkliniken Carlanderska, mycket bra men dock lite dyrare än föregående, då denna kliniken inte har avtal med regionen.

            Tack!

      Tips; ta bort mejerier, socker och snabba kolhydrater så försvinner finnarna. Jag lovar! Prova en månad så får du se.

        Min hy förbättrades lite grann när jag slutade med allt ovan, men aknen försvann definitivt inte. Var försiktig med vad du lovar 🙂

          Men hur länge gjorde du det här? Det krävs en bra insats en god stund för att kroppen ska ”rensa bort” allt det den matats med en lång tid. Det sitter liksom i uppbyggnad i celler. ”Du är vad du äter.”

            Så om jag käkar giraff så blir jag en??

              Jävlar vilken intelligens.. Hus som hus, mat som mat, bil som bil – eller?
              Du kan köra Ferrari och du kan köra en Fiat.
              Bygger du hus av plast eller av trä? Förvänta dig då sämre resultat av billigare skitmaterial va det man ’ska’ bygga hus med.
              Med tanke på din intelligens undrar jag om du förstår min jämförelse. Men stoppa tid i dig skitmat skapar du sämre kvalitet.
              Men ät du giraff du.

              Jag förstår egentligen vad du vill med din kommentar, känner sådan hopplöshet för sådana som dig. Att man liksom inte kan lägga ihop 1+1… men, vad kan jag förvänta mig i och för sig såhär, jag antar du dricker komjölk och tror det är naturligt. Skulle gärna se dig amma en ko. Hur jävla naturligt det hade vart.

            Ett halvår. Har även varit vegan för hyns skull. Jättefint att du har hittat något som funkar för dig, men att uttala sig tvärsäkert om saker kan vara vilseledande för andra.

      Slår ett slag för keto/karnivor kost.

      Tack alla för tips men är inte intresserad av kostförändringar då jag redan nu äter främst ekologisk, ren mat, försöker undvika processat osv. Är nöjd med det och mår väldigt bra i kroppen för övrigt. Men huden har verkligen exploderat nu vid hormonomställningen ?

        Besvärliga hormoner återställs väldigt sällan om du förändrar kosten. Citysjukhuset ligger här i Göteborg och har underbara hudläkare! Tyvärr är de privata och ett besök kostar runt 2000 och sedan får du betala för prover och så men det är det verkligen värt. Annars får du tyvärr vänta upp till 6 månader då det är stor brist på hudläkare här 🙁

          Det gör det absolut om man äter en hormonbalanserad kost.

            *Hormonbalanserande

        Testa att plocka bort produkter med tillsatt parfym, speciellt sådana som man lämnar kvar på huden, ex serum

        Gå på akupunktur. Fick ordning på sköldkörteln med hjälp av akupunktur. Sån otroligt skön känsla i kroppen. Men googla och kolla upp personen. Utbildningarna skiljer sig rätt rejält om man jämför de som gått i Sverige vs de som gått i kina…

        Vill du inte förändra kosten får du acceptera dina finnar.

    Tips på hemsökta platser och liknande i Stockholmsområdet? ?

      Runt Stureplan brukar det finnas rätt många spöken på lönehelgerna.

        Hahahaha jag gillar dig

    Har Moa Mattson blivit singel? Länge sen man såg hennes kille.

      Tänkte också på det häromdagen ?

      Verkar så 🙁

    Varit inlagd på sjukhus och gjort 2 covid-19 test, fy fan va jobbigt det var men är tacksam för testen. Då jag är cancersjuk.

      ❤❤❤

      De skrapar lite i halsen, vad är jobbigt med det? ??‍♀️

        Nej dom kör upp en grej i näsan. Inte kul.

        TS; jag sänder massor kärlek till dig. ❤️

    Har nyligen gjort slut med mitt kompisgäng och jag känner mig så jävla ensam, uppskattad och kass som person (och ledsen och besviken). Känns liksom hopplöst, som att det är omöjligt att hitta riktiga vänner i vuxen ålder och jag kommer leva såhär ensam och miserabel resten av livet.

      Känner samma, det känns så himla svårt att skaffa vänner som vuxen, och inte bara ytliga bekanta. Träffa folk från skola/universitet är ett tips. Ett annat är att försöka hitta en hobby där man kan ses över ett gemensamt intresse.Typ en yogagrupp, växter, drejgrupp, konst, crossfit (som exempel). Då har har man massa att prata om och kanske kan man utveckla en kompisrelation därifrån? Kanske finns det en Facebook-grupp om ett specifikt ämne i din stad där de också arrangerar events? Gå dit! Våga vara lite öppen och ta kontakt, haka på, fråga om de vill med på en fika. Snart har du glömt dina gamla sketna kompisar. ?

        Jag har precis tagit examen och har inte tänkt återvända till universitetet på ett tag, haha. Lyckades inte skaffa mig någon jättebra kompis heller. Har ett par jag har kontakt med, men alla flyttar typ åt olika håll. Jag har hobbys, men jag har som svårt att bonda med folk i sådana situationer och ta det vidare. Och jag blir typ mer och mer osäker för varenda dag som går, ju mindre jag träffar folk, så känns så himla omöjligt 🙁 utvecklat en sjuk social prestationsångest som sätter käppar i hjulet för mig. Bor i en annan stad nu över sommaren också, så är svårt att hitta vänner när man bara är här temporärt och inte vet riktigt var man kommer befinna sig i framtiden.

          Var bor du? Bor du i Göteborg med omnejd tar jag gärna en fika! ? Befinner mig i en liknanade situation.

            Men fina!! Jag bor tyvärr i Norrland… lite långt till Gbg haha…

          Nä, inte lönt att ta universitetstips när man är nyexad ? jag förstår att det är jobbigt. Plus att du nog inte är ensam om att känna som du gör inför att träffa folk eftersom man inte kommer ut på samma sätt i dessa tider. Blir lätt att man blir mer ensam med sig själv och sina tankar. Jag tycker att du ska dra nytta av din osäkerhet och ta det i små steg. Kanske kan du bara försöka ta kontakt med en person, och så behöver inte aktiviteten/mötet vara en stor grej eller vara så lång tid. Att du bara är en viss tid där du bor kan vara ett tillfälle att bara träna på att ta kontakt och hänga. Ingen som säger att ni måste bli vänner för all framtid, men ju mer kontakt du tar med människor, och träffar mer folk, desto mer boostas ditt självförtroende som du kan ta med dig i framtiden ? försök komma ut och gå på så mycket du kan, om du har möjlighet. Som sagt, ta dig inte vatten över huvudet med att försöka vara världens mest sociala människa. Ta det lugnt och i små steg.

            Haha det sista jag vill tänka på är universitetet 😉 och ja, det har du verkligen rätt i. Jag känner en sjuk hopplöshet just för att jag inte är ute och träffar folk på samma sätt som innan. Inte för att jag var världens mest runtströvande person då heller, men blev ju ändå medbjuden på någon förfest då och då, hade ”lag”fester med mitt gamla lag osv, men är ju ingenting sådant nu. Men jättebra tips, ändå. Nu när jag läser det du skriver så tänker jag ju att jag egentligen borde försöka satsa på att träffa någon här, för att jag ändå (antagligen) kommer flytta härifrån om ett par veckor och aldrig mer behöva träffa människan om det skulle vara stelt? Jag har bara tutat i mig själv att jag inte kan umgås på tu man hand med folk, så att träffa en helt ny person helt själv känns svinläskigt…

            Men att ta det i små steg är nog helt vettigt. Ska fundera lite på hur jag kan förvalta de små chanser jag får till att umgås med människor!

      Jag tror man får våga lite. Våga fråga om någon vill ta en fika eller följa med och köpa en soffa på Ikea typ. Nästan alla mina kompisar har jag träffat i vuxen ålder. Tror det är få förunnat att har barndomskompisar som man matchar med i vuxen ålder. De flesta känner jag från olika jobb jag har och sen så har man kanske slutat och då känns det trist att inte umgås längre så då brukar jag säga så typ: känns så tråkigt att vi inte ska ses längre vill du ta en fika någon gång. Och sen blir det mer och mer, typ vill du komma på midsommar eller så

        Vad fina tips! ?

        Jag veet, och jag vet också att det är en stor del av mitt problem. Jag tänker ofta när jag träffar folk att jag ska fråga om de vill hitta på något, men jag är så jäääääääääääääääääääääävla rädd att bli ”ratad”. Det var ett av problemen i mitt (nu fd) kompisgäng, att det aldrig var någon som ville hitta på något när jag frågade, men om någon annan frågade så var alla alltid på och jag kände mig så sjukt dissad att jag till slut slutade fråga. Jag känner mig dum om jag frågar om någon vill ses och den ba ”ne”, och att känna mig dum är det absolut värsta jag vet, och därför skiter jag i att fråga. Dumt, jag vet. Men det är så svårt att komma över den spärren när den väl har satt sig…

          Så känner jag också hela tiden faktiskt. Det var därför jag skrev att man måste våga. Men man måste tänka rationellt typ. Ibland kan folk helt enkelt inte träffas på samma sätt som att jag också måste få säga nej till att träffas ibland. Det behöver inte vara en större sak än att man helt enkelt inte kan. Men så klart finns nivåer för det med. Men en vänskapsrelation måste vara jämställd också. Men det är bara att våga. Friskt vågat hälften vunnet! Kram

            Jag menar inte att dina kompisar hade ”rätt” att ignorera dig. Ville bara förtydliga det. Jag menar att man ska respektera sig själv i relation till andra och att deras känslor inte går över dina. Jag har själv haft problem att jag känner att jag inte kan säga nej till en kompis för att då kan de bli sura på mig eller att om en kompis inte kunde ses så tog jag det som att den inte ville träffa mig. Det vart mycket lättare för min egna självkänsla när jag började respektera mig själv och tänkte att om en kompis skriver att den inte kan ses så betyder det, det och inget annat som jag kockar ihop själv i hjärnan 😉 tänker att det är bra att ha med sig in i nya relationer när man blivit lite stukad av de gamla (för de var inte bra och förtjänta av dig , som jag läser nedan)

              Jag förstår vad du menar! Och såklart att man ska få säga nej till sina vänner och att man aldrig ska känna sig tvingad att umgås med mig (eller någon annan), men i det här fallet så var det så uppenbart att det var att det var specifikt jag som frågade som var problemet. Vi anordnade t ex fester till varandra på födelsedagarna, köpte fina presenter osv, jag blev dissad på min födelsedag två år i rad och har aldrig ens fått en present av dem. Jag skiter i det materiella, men det är hela symboliken i det. De kunde inte ens anstränga sig för att köpa typ en bubbelflaska åt mig eller ta med mig ut på middag, medan jag la ner hundratals kronor på deras presenter och fester… kände mig (och känner mig fortfarande) så jävla dum. Och det i kombination med att jag kunde föreslå att göra något en dag, och alla ba ”näe” och någon annan kunde föreslå något annat samma dag och alla ba ”JAA tjoho det gör vi”. Kände mig konstant nedslagen och inte alls likvärdig med de andra. Jag kom in lite senare i det gänget, när alla redan börjat hitta varandra, så kände mig lite utanför redan från början men försökte ignorera känslan eftersom jag inte hade så många andra att umgås med.

              Men ja, du har helt rätt i det du skriver och jag ska verkligen försöka våga mer. Har insett att jag nog behöver gå i terapi och få hjälp med hur jag ska hantera relationer/trauman kopplade till tidigare relationer, för jag är verkligen sämst på det och det känns alldeles för hopplöst för att reda ut själv. Ska ta tag i det efter sommaren.

      Varför gjorde ni slut ❤️?

        När jag gått i över ett år och känt mig ouppskattad (de hittade på saker utan att bjuda in mig, de gjorde en ny gruppchatt utan mig i, vi kunde träffas och de pratade knappt med mig, jag gick igenom en sjukt jobbig sak som de visste om men ingen frågade ens hur jag mådde osv) så fick jag nog, helt enkelt. Speciellt en av dem behandlade mig rätt illa under tiden, sa och gjorde fett skeva saker, och tanken var väl inte att göra slut med hela gänget men när jag konfronterade den specifika personen om hennes beteende så tog de andra automatiskt hennes parti. Kändes inte värt att hålla på och tjafsa med dem när de vägrade se min del av allt, så jag valde att backa från allihop. Har såhär i efterhand visat sig vara ett ganska korrekt beslut eftersom ingen av dem har hört av sig till mig (de brydde sig alltså inte vidare mycket om mig). Insåg väl ungefär i samma veva att jag egentligen inte har så mycket gemensamt med dem, utan mest hängt kvar med dem för att jag inte har så många andra.

          Det är så jobbigt att känna sig ensam och sviken. Vi är många som känner så, du är inte ensam. ❤️ Ett tips jag har är att: Tänk inte att det är så svårt att hitta nya vänner och att du måste hitta flera. Tänk istället att du egentligen bara behöver hitta EN jättebra vän. Förmodligen upplever den personen samma sak som du, så att ni uppskattar varandra lite extra! 🙂 Du kommer hitta den personen!

          skulle kunna vart jag som skrivit den här kommentaren, oj vad jag känner igen mig i så mycket som du skriver! ❤️❤️

            Tråkigt att höra att du kan relatera 🙁 men skönt att veta att man inte är ensam ❤️

      Vart bor du? ?

    Annica behöver verkligen en superarkitekt för att kunna göra om huset. Varför inte bara köpa en annan tomt och bygga nytt?

      De har en annan tomt och ska så småningom bygga nytt.

    Finns det någon här som provat IPL mot pigmentering? Hur blev det i så fall?

    Jag behöver pepp, är så fruktansvärt nervös just nu. Imorgon kommer jag bli igångsatt, är i vecka 41+5, inte öppen alls och helt omogen tapp.
    Snälla, säg att det är någon som sitter på någon solskenshistoria där det ändå har gått relativt enkelt som kan lugna mig lite? ??

      Jag blev igångsatt i vecka 38 pga havandeskapsförgiftning och jag har bara en postitiv upplevelse av igångsättningen. För mig gick det väldigt snabbt. Kroppen kom igång med
      Rejäla värkar efter endast 2 doser av 8.
      3 timmar senare föddes dottern och allt gick jättebra. Du behöver inte vara rädd. Det kommer gå bra!

        Åh, tack! ❤️ Skönt att höra att allt gick bra för dig.
        Hur mycket vägde hon när hon föddes?

      Igångsättningar kan kännas precis som en förlossning som dragit igång av sig själv. Du har alla möjligheter att få en toppenupplevelse. Ta emot epidural och annat smärtlindrande om det känns som att värkarna gör dig stressad och får dig att känna att det känns omöjligt att klara en hel förlossning. Förlossningar är häftiga! En upplevelse du inte kommer glömma – hoppas allt går bra. Och vikten på barnet påverkar inte smärtan nämnvärt. Ett stort barn orkar oftast ”hjälpa till” mer på vägen ut säger folk.

      Gick tre veckor över tiden och skulle bli igångsatt, men natten före satte värkarna igång och innan morgonen grydde hade jag en unge på bröstet.

    Har någon här tagit bort brustna/synliga blodkärl i ansiktet med laser eller annat? Jag försökte för kanske 8 år sedan, betalde 1000 kr per gång. Hon lovade det skulle försvinna efter en omgång IPL laser men det gjorde inte det. Så jag gick tillbaks en gång till men fortfarande inget önskat resultat. Så jag gav upp. 🙁 Är sådan laser bluff eller var bara hon en bluff?

      Prova cryo pen

      Jag har gjort med ipl och med yaglaser tror jag det hette, gjort flera gånger men det kommer tillbaka hela tiden

      Jag tog bort med diodlaser två gånger och det blev jättebra ?

      Suck ytterligare en tott som ska försörjas via underhållsbidrag för det lär inte hålla det här heller.

      Hur många barn med hur många pappor?

        4 ungar med 4 pappor

          Det är så vackert med frigjordheten och uppblandnigen ?

      Jag har träffat Catten ett flertal gånger, och hon är verkligen så loco som dom flesta tror. Man bör inte vända ryggen åt henne. Livsfarlig.

        För mig är det helt obegripligt hur någon kille ens kan fatta intresse för henne och än mindre stoppa in snoppen i henne. Kondom i all ära men hon sparar väl dom och tömmer i sig själv efteråt. Hon gör verkligen allt för att slippa arbeta.

          Killarna är väl bottenskrapet …

          Har hon aldrig jobbat?

            Inte efter tiden som basketproffs.

            Hon brukar få sparken.

    Trist ämne men BLÖJFRI…

    Inne på tredje dygnet med min snart treåring och inget har hittills kommit där det ska. Tips??

    Minns inte alls att det var så här komplicerat med storasyrran.

      Ungen är inte redo än, på med blöja och försök igen om några veckor. ?

        Jag känner lite så också… men hur ska man få ihop det när det liksom är NU man har tid och semester? ?

          Men när barnet verkligen är redo tar det ju typ en helg att bli blöjfri! ?

            Nja, en helg är väl att ta i.. Men om du lyckades på så kort tid, grattis.

              Nu vet jag inte hur lång tid det tog för mig att sluta med blöja, men tackar från mina barn som ju gjorde grovjobbet!

        Barn är alltid redo. Det är föräldrarna som inte är det. Följ boken potträning på tre dagar så är det klart sen.

          Eller hur. Våra barn blev blöjfria och gick på potta vid 1.5 år. Varför börjar föräldrar öva så sent? Vi körde också tygblöjor så barnen lär sig kroppens signaler.

      Försök inte ihjäl er. Är barnet inte redo så ta det lugnt och återgå till blöjorna. Försök igen om några månader.

      Rekommenderar ”potträning på 3 dagar”

      Håller med tidigare svar!
      Vi testade att sluta med blöja när min son var 3 år i februari, det funkade inte alls.
      Så tog vi bort blöjan nu igen i lördags , och hittills har det funkat klockrent.
      Så ger det mer tid☺️

      Min son var 2,5 år när han blev blöjfri. Tog ca en vecka innan det blev mer resultat i pottan än på golvet. Vi lät honom springa med rumpan bar första dagarna för att han verkligen skulle känna att det kom kiss. Efter det fick han ha kalsonger. Satte honom på pottan efter han sovit och ätit. Det var ju sommarlov och semester så man hade ju tid. Så håll ut ut och sätt inte på blöjan igen, det är värt det! ? Finns en bok som heter Potträning på 3 dagar, den rekommenderas!

        Tack! Vi har ju använt oss av den metoden ”ish” men hon är har inte tålamod att sitta på toaletten och när hon kissar så säger hon bara efter att hon behöver gå på toaletten. ?

          Läs en bok/plaska med fötterna i en balja/sjung en sång.

      Undvik trosor/kalsonger till en början! Det känns som att ha blöjja på sig och muskelminnet i kroppen gör att de kissar i trosorna istället för potta.

      Körde också blöjfri på 3 dagar (egentligen 3 steg) steg 1 utan byxor i en avgränsad del av rummet, steg 2 med lösa byxor och små utflykter och steg 3 med underkläder och längre utflykter. Funkade superbra med vår 20 månaders dotter, med enstaka bakslag. Rekommenderar att läsa boken!

      Min dotter på lite över tre år fick följa med och välja underkläder. Det blev hysteriskt färgglada med Greta Gris ?. Helnöjd med nya inköpet så inga problem att börja använda dem. Vi skippade även potta och började med toaletten på en gång så vi har fått följa med och hjälpa henne upp. Men då har vi samtidigt kunnat uppmuntra när hon väl kissat där så proceduren har gått ganska smidigt ändå. Lite olyckor här och var i början med det gav sig efter några dagar. Lycka till. Det kommer gå bra. Och som några skrev. Blir det bara stress och palt så går det ju att avvakta. Det ger med sig så småning om.

    Någon som kan tipsa en om en bra truecrime serie/film?

    Jag har Netflix och viaplay!

      Den om Jeffrey Epstein.

      Unsolved mysteries eller vad den hette på netflix

      Amanda Knox, den är sjuk!

      Har sett alla tre redan haha… som den lilla truecrime nörd som jag är..

      The outlaws

    Fredagspooden- Hannah och Amanda, jag förstår verkligen inte vilken lyssnare som orkar med denna berg och dalbana.

    Ena sekunden säger de att när de har dåligt med pengar, så köper de ett läppstift, för det lyfter hela livet.
    När Hannah skulle åka reguljärt så säger amanda – ’reguljärt, herregud! Nej jag åker bara business/förstaklass.’
    Nu köper de Rolex till varandra i present lite spontant sådär.
    Vad är de för fel med att vara förebilder men också stå för att tjänar pengar?
    Varför måste de hålla på att låtsas att de inga pengar har?

    Någon här som träffat sin (livs?)partner ”sent” i livet?
    Jag är 27 och har aldrig haft ett förhållande. Alla runtomkring mig skaffar barn och gifter sig, men jag känner att jag seriöst aldrig kommer hitta någon. Jag är inte direkt öppen för det just nu heller, för jag har massa issues med mig själv jag skulle behöva jobba på för att orka och våga släppa in någon på det sättet, men det känns som att ju längre jag väntar desto mindre blir chansen att faktiskt träffa någon på riktigt.

    Känns verkligen som att jag kommer dö som singel. Snälla ge mig lite pepp och hopp!

      En mycket nära vän till mig! 🙂 Hon hade några ligg under studenttiden men hon träffa de inte sin nuvarande sambo förrän hon var 29. 🙂 Det kändes inte rätt med någon innan dess helt enkelt. Så ta det lugnt och behåll hoppet levande!

        Vad fint att höra! Jag ska försöka hålla hoppet levande. Det är inte lätt, men jag ska försöka…

      Känns skönt att man inte är ensam. Har inget peppande att säga tyvärr, bara att det är skönt att det finns fler i samma situation, även om man vet om det så hör man det sällan tycker jag.

        Men detsamma! Hela samhället är ju så sjukt fokuserat på monogama relationer att det är lätt att tänka att man är den enda som inte har någon. Vart man än går, i vilka sammanhang man än befinner sig, så pratar folk om sina relationer och sina partners. Stör mig som fan på att jag inte kan umgås en kväll med mina vänner utan att 98% av tiden ska handla om deras relationer (och jag sitter ju såklart tyst eftersom jag inte har någon partner att prata om, men det skiter ju alla andra i). Jag förstår om man har problem att man vill ventilera typ, men att det ska vara det enda de pratar om?! Och det här med att alla frågar ”JaHa TrÄfFaR Du NåGoN dÅ?”. Snälla. Nej. Jag träffar ingen och jag VILL inte träffa någon men folk förstår liksom inte det?

      Jag träffade min snubbe när jag var 27. Hade aldrig haft ett förhållande innan och knappt fått till en andra dejt. Nu har vi vart ihop i tre år och ska gifta oss till hösten. Så din tid kommer ❤️❤️❤️

        Åh, fint att höra. Hoppas du har rätt!

      Kan låta klyschigt men det kommer när det är rätt. Du får se det på detta sätt: Hade du träffat någon som är helt perfekt just nu hade det kanske ändå inte blivit något då du säger att du inte är så öppen för det just nu då du behöver jobba på dig själv och att du inte vågar släppa in någon på det sättet. För att älska någon annan behöver du älska dig själv först.

      Fokusera på bara dig själv just nu så kan jag nästan lova dig att det kommer någon inom sin tid. För övrigt tycker jag inte att du ska bry dig så mycket om åldern också (jag vet att det är svårt att inte göra det när alla i ens omgivning och ålder tar nästa steg i livet) men de kanske saknar något i deras liv som du har? Osv.

      Nu blev det lite långt här men vill egentligen bara få fram att det kommer när det kommer, och oftast när du minst anar det. <3

        Nära vänner till mig träffades när de var 30 resp 33. De är nygifta och lyckliga och det finaste paret jag vet. Dom är också tacksamma för dom hittade varandra sent så att de hann mogna ordentligt, göra misstag och hitta rätt inriktning o livet.

      Här ? Jag var 29 när jag träffade min nuvarande sambo/m2b. Jag är så GLAD att jag var såpass gammal när vi träffades! Jag hade hunnit jobba med mig själv, var relativt nöjd med mitt liv och visste vad vad letade efter i en partner.
      Och du – du är inte ”efter” dina vänner. Du är EXAKT där som just du ska vara! Lovar ❤

        Men åh, vilken himla fin kommentar <3 det är så lätt att tänka att alla andras livsval och livssituationer är mer rätt än ens eget. Att det är jag som "lever fel" och att deras sätt att leva är det som är "det perfekta livet" typ. Jag är ändå rätt nöjd med att vara singel, jag lider inte av det, det jag tycker är jobbigt är pressen från samhället och alla normer. Att folk liksom rynkar på näsan när jag säger att jag aldrig haft en partner, att de utbrister "DET SKULLE JAG ALDRIG KLARA" när jag säger att jag inte haft sex på flera år och att jag får kommentarer om att jag "nog borde tänka på att träffa någon om jag vill ha barn".

        När jag var 25 och sa att jag aldrig haft ett förhållande var det någon som sa att "Ja, och det lär du inte få nu heller för ingen vill vara tillsammans med en vuxen människa som inte vet hur det är att leva i en relation" typ. Tror det har fastnat ganska hårt på mig också, känner mig ännu mer misslyckad…

        Nu blev det lite off topic, men kom att tänka på allt detta när du skrev att jag inte är "efter" mina vänner, haha…

          Så är det, människor mår bäst när andra människor passar in i ett fack. Men gör ditt bästa för att skita i deras kommentarer. Allas livsväg ser olika ut och det är helt okej! Det som är menat för dig kommer komma exakt när det ska komma. Ibland förstår man inte varför man inte får det man vill ha nu men sedan – när man fått något annat/bättre – så blir allt glasklart. Mitt tips till dig är att verkligen leva. Lev varje dag för DIG! Gå i terapi, res, skaffa några fina vänner som accepterar dig, lär dig vad du vill ha och behöver. Resten kommer lösa sig. Tro mig ❤
          (Låter som att jag är en vis 87-åring, haha).

      Min mamma var 35 när hon träffade min pappa (som var 20). Hon hade i och för sig varit gift tidigare, men max några år i taget. Nu har de varit gifta i 27 år! Det kommer ❤

      Är själv 28 år och har ingen partner. Har alltid tänkt att jag har massa tid att hitta ”the one”, tills dess vill jag njuta av vara själv och bara tänka på mina egna behov. Har några bekanta som träffade sina partners vid 35-40, där både känt att de träffat en perfekt partner tack vare att det var lite äldre. Du kommer träffa någon tids nog!

      Jag var 28. Fick sen tre kids mellan 33 och 39

      Jag är singel och är 30. Aldrig haft förhållande, aldrig haft sex heller. Så jag vet hur det känns, jag känner mig väldigt udda. Men jag antar att det inte är menat för mig. 🙁

        Din tid kommer också. Det finns ingen mall att leva efter. Inget är rätt eller fel. Finns längtan och viljan att hitta en partner så tror iaf jag att det går. Viktigt är att inte vänta på att det bara ska ske (om man är sån, vilket många är och ngt jag kan förstå), put yourself out there. Ta för dig. Finns kanske ngn som väntar och längtar precis som du? ❣️

          Ja, jag vet att jag borde ta för mig mer. Men jag har en så otroligt undvikande personlighet. Svårt att liksom våga. Jag är inte särskilt fin heller, och visst en del killar har flirtat med mig, men jag backar bara. Vet inte om det bara handlar om en otrygghet i mig själv, eller om det beror på att jag inte vill ha en kille, utan en tjej. Ugh… ingen aning. Är så osäker på allt, vem jag är, vad jag vill. Svårt, men jag tror jag framförallt måste öva på att våga vara ärlig om vad jag känner. För jag märker att jag mest är tyst och liksom säger inte vad jag känner och vad jag vill tydligt. Jag tror jag måste öva på att våga göra det jag vill, oavsett resultat, och liksom agera själv också . Men jag som sagt väldigt ängslig av mig, så det är svårt att våga.

      Den eviga singeln: Jag är i din sits. Jag är ”bara” 20, så är inte direkt stressad över giftemål och barn. Men jag är oskuld och ensam över att inte ha en kille som man varit med i år och dar… Vi får hoppas att vår tur kommer någon gång ❣️ Men du är bara 27, inte 37, så stressa inte över barn och sånt. Du har GOTT om tid!

      Min partner träffade mig när han var först 33år. Hade inte haft någont riktigt förhållande innan dess och ville inte slösa tid på fejk förhållande och att försöka bli kär i någon ”bara för att”. Tycker du skall köra din grej och inte ”settle for less”, Om du vill och kan ha barn så gör en deadline för att skaffa själv. Typ vid 37.

      Egentligen träffades vi första gången när vi var 17. Det blev aldrig nånting då men jag har ändå alltid tänkt på honom som ”the one that got away”. Jag var ihop med en annan kille i tio år, fick barn. Han var ihop med en annan tjej och fick barn. Sen tog bådas förhållande slut (oberoende av varandra) och vi sågs när vi var 29. Det var så rätt. Nu har vi snart varit ihop i sex år.

    Hur gick det för er med antagningen igår? Hur mår ni? Blev ni antagna? Reserv? ??‍?

      Är på reservplats 3

      Antagen på allt jag sökte 😀

      Reserv 21. Känns inte omöjligt faktiskt.

      Antagen! Ska bli sjuksköterska

      Jag blev antagen till sjuksköterskeprogrammet ?

        Antagen!!! Så spännandd. Är kräknervös men lyckligast i världen. Sa upp mig i ansiktet på chefen när han tog mig för givet för sista gången kan man säga. Erbjöd mig att jobba juli ut eftersom jag var uppskriven på så få dagar ändå. Känns skönt att stå rakryggad på jobbet och se chefen tippa på tå när han går förbi. Han har tidigare klagat på att inte kunnat hitta en reserv för de dagar jag inte kan. Nu blir det lite fler dagar för honom att täcka upp för. Synd att han inte insåg mitt värde tidigare. Fortsätter att göra ett bra jobb in i det sista så han verkligen kommer sakna mig sen ?✊

      Jag sökte inget den här gången för jag vet inte vad jag vill studera..

    Är gravid i vecka 8. Kallsvettas varje morgon och har en typ av illamående som
    håller i sig hela dagen.
    Mår inte illa illa utan mer känner att jag inte har någon matlust och äcklas av allt.
    När släpper det?

      I mitt fall, efter förlossningen ?

        Jag slutade må illa i mitten av andra trimestern

      Lågt blodtryck

        Googlade symptom och alla stämmer in!
        Tack för tipset, åt en macka med lite extra salt och fan vad det hjälpte! Mår bättre

      För mig kom illamåendet i vecka 11 och höll i sig fram till vecka 32.
      Men det är väldigt individuellt! Ditt kan gå över nästa vecka om det vill sig väl 🙂

      Slutade i vecka 15 för mig.. Verkligen från en dag till en annan, SÅ tacksam att fåmå bra nu!

      Hang in there, troligen går det över! ??

    Ursäkta jättelångt inlägg ?
    Jag har varit på min nuvarande tjänst i cirka ett halvår, och börjar bli oerhört frustrerad. Min tjänst kräver flera års erfarenhet av liknande jobb, och jag har ansvar för ett antal varumärken. Under intervjuerna beskrevs tjänsten som ”VD för dina varumärken”. Jag var också tydlig under intervjuprocessen med att jag förväntar mig mycket ägandeskap och mandat för beslutsfattande, men att jag självklart inte ställer saker helt på ända utan att ha diskuterat med chefen. Typ så.

    Min chef (som är Country Manager) har tagit hand om min roll medan tjänsten varit vakant (cirka två år). Det bör dock nämnas att mina kollegor (av varierande senioritet, några med lägre och några med högre) upplever samma problem. Det är alltså inte en fråga om att jag är ny i rollen eller att det är extra känsligt pga att min chef haft hand om mina varumärken.

    Mina kollegor känner liksom jag att det inte går att få igenom förändringar, att vi inte får ta de beslut som är i nivå med våra jobb och att ingenting går igenom (högt eller lågt) utan chefens inblandning. Hen vill vara inblandad i allt, jobbar högt och extremt lågt, och har förutom chefsrollen tagit på sig ytterligare tre roller p.g.a. ingen budget för att anställa. Detta på bekostnad av styrning, vision och chefsskapet. Det går dessutom inte så bra för företaget lokalt, så all anledning finns för att fokusera på styrning och överlämna varumärkesbeslut till de som är anställda för det. Det används också en hel del härskartekniker, i stil med ”du vet inte för du känner inte till historien”, ”du förstår inte varför för du är så ny”, ”du kan inte branschen”. Är såklart ödmjuk för att jag inte vet allt och är villig för diskussion, men där tar det stopp – får alltså inte mer information än att jag inte förstår.

    Det som kvarstår är egentligen att vara mer rakt på och ställa krav konfrontativt – ”nu får du låta mig göra mitt jobb”-aktigt. Problemet är väl att det strider mot min personlighet/den relationen jag normalt sett eftersträvar med en chef. Vill få sköta mitt för att nå målen som sätts upp, givetvis i öppen kommunikation och dialog. Vill inte ha någon att hålla i handen utan är på gott och ont självständig (men hur utvecklas man annars?) Sen kan ju chefen dessutom alltid dra hierarki-kortet. Hur vet man var gränsen går för vad man ”bör” få ta beslut om?

    Börjar nu bli både oerhört frustrerad, känner att det går ut över mitt privatliv, har tappat all glädje för jobbet (älskar att jobba), och dessutom står jag stopp i utvecklingen karriärmässigt. Har försökt genomföra beslut utan inblandning (fick bannor), pratat med chefen (ingen förändring). Ser inte att jag kan fortsätta såhär… Rollen har blivit oerhört fokuserad på att utföra saker likt en assistent, istället för att äga rollbeskrivningen. Har ni några råd för att få till förändring? Eller är det bara att acceptera att det är en lost cause och lämna när arbetsmarknaden är bättre?

    Stort tack till dig som orkat läsa allt detta! Alla tips mottages tacksamt ❤️

      Byt jobb. Eller invänta det perfekta ögonblicket att få spy ur dig hur du känner till chefen. Jag väntade 1,5 år på den chansen för jag är blyg och tyst och sjukt lojal. Jag biter ihop och jobbar på trots allt. Men en dag blev det bara för mycket och jag fick chansen att i lugn ton säga upp mig, att det var för mycket bullshit och det tål jag inte. Chefen skickade förlåt sms med ros-emojis och bad mig ringa så han kunde släta över (läs be mig vara kvar) hade ett annat jobb på gång plus utb. till hösten men tror fan jag sagt upp mig oavsett. Jag skrev bara i sms att jag inte kommer ändra mig. Botten för vad jag tolererar är nådd.
      Bästa jag gjort.

      De gångerna det ”tar stopp”, be chefen att förklara vad hen anser att du inte vet eller förstår.

      Har haft en liknande chef. Tror tyvärr inte det kommer hjälpa vad du gör utan problemet ligger i ledarskapet och bolagets struktur/historia. Jag skulle hålla ut så länge, fortsätta kämpa på och göra ett så bra jobb du bara kan och sedan lämna för något nytt när tillfälle ges. Du låter som en ambitiös person och sådana finns det alltid öppningar för.

    Aftonbladet rapporterar att miljardären Petter S (Big Valley) har en ny flamma – svenska ”elitryttaren” Märta.
    Kan kanske vara trevligt. Rid a natt.
    Hoppas Märta vet vem hon har att göra med. Spåren förskräcker.

      ?

      Money talks

    Ni som fått tvillingar, hur visste ni att det var tvillingar i magen innan RUL?

      Jag sökte läkarhjälp för illamående, fick inte behålla något. Det var i vecka 9 och då misstänkte läkaren att det kunde vara tvillingar och mycket riktigt var det det.

      Gjorde KUB i v.12 o fick veta då. Mådde fruktansvärt illa med så misstanken fanns!

    Ska iväg på en romantisk weekend i oktober. Vi har enats om Skåne eller Västsverige dock inte Göteborg eller Malmö, pga är inte intresserad av storstad. Tips på hotell, saker att hitta på eller saker att tänka på?

      Halmstad eller Varberg. Har visserligen aldrig varit i varken Halmstad eller Varberg på hösten, men sjukt mysiga städer på sommaren.
      Mina föräldrar var i Varberg en helg under hösten en gång och de prickade in en riktigt mysig helg med sådär typiskt höstväder.

      Vet inte öppettider och vet inte hur det är nu under corona, men Varbergs fästning är värd ett besök om ni åker dit.?

        Åh! Min sambo älskar historia så Varberg kanske hade varit något! Vet du vart dom bodde?

          Asia spa om ni ska till Varberg! ???

          Kolla upp Ästad Vingård i Tvååker! 🙂

          Varbergs stadshotell tror jag.?

      Mölle, kullahalvön är underbar under lågsäsong

        Har du något bra tips på boende där eller är det mer lämpligt som en dagsutflykt?

          Inte mitt förslag men ni skulle ju kunna bo i båstad eller hbg och göra dagsutflykt

        Bor i Falkenberg, finns en app som heter A day in Halland med olika tips på aktiviteter, bl a från Krickelin

      Falkenbergs strandbad ?

      Lund, Ystad eller Beddingestrand kanske kan vara något? Österlen möjligtvis? Egoina har en Helsingborgsguide på sin blogg.

      Ystad saltsjöbad och eller mossbylund

    Jag har tänkt på en kompis som jag hade i gymnasiet för 8 år sedan. Har tänkt att skriva att det vore kul att ses osv. Men av någon anledning så gör jag det inte/vågar ej haha. Personen har barn nu och det har inte jag, och det kanske är konstigt om jag skriver? Vet inte varför jag känner så men antar att det är för att det är så länge sedan sist vi sågs.

      SKRIV!!

      Skriv! Sånt där är alltid kul, i värsta fall svarar hon inte, i bästa fall for du en ny(gammal) kompis <3

      Jag hörde av mig till en vän jag hade på högskolan för 20 år sedan, när jag upptäckte att vi bor i samma stad. Tog en fika ihop, sen hördes vi inte mer. Men är stolt att jag ”vågade”.

      Jag hade bara blivit glad om någon gammal vän hörde av sig. Gör det ?

      Jag gick ut gymnasiet för 8 år sen och har barn… Hoppas det är mig du menar haha 🙂

        men gud trodde jag var den enda som kände mig träffad haha. Samma här! ??‍♀️

      Skriv! Jag hade blivit jätteglad! Min mamma fick ett liknande meddelande från en gammal studiekamrat från universitetet här om dagen. Nu har de träffats, snackat gamla minnen osv. Supertrevligt

    Men hur är det med Kexchoklad egentligen? Tio gånger av elva är de rätt torra, trista. Men så en gång ibland är de alldeles superfärska, då blir man glad.

      Ja det har jag också märkt och blir alltid lika besviken, för de brukade smaka mycket godare förr?

        Förr låg de i två lager, först i folie och sedan i papper och nu bara i plast.

          Kommer inte ihåg. När var detta? Jag betalar 2 spänn till för foliet!

            Det var från 1970-2000 talet

          Juuuust det!!!! ?

          Minns att det var direkt obra att bita i folien …

      Håller med. Tycker också att de smakar mindre choklad och är för söta nu också.

        Ja, visst smakar de mycket sötare nu? Är som att tugga på torrt kex och socker

    Hejsan! Jag skulle behöva lite boktips! Älskar verkligen Camilla Grebes böcker, men har snart plöjt igenom hela bunten, så jag undrar om det är någon här inne som känner till någon liknande författare? Eller om ni har någon annan författare/bok att tipsa om??

      Har du läst Mattias Edvardsson? En nästan sann historia, En helt vanlig familj (denna är bäst!), April april och Goda grannar. Superbra allihop! ☺️

        Har läst En helt vanlig familj, men inte någon av hans andra böcker så tack mycket för tipset!?❤

    Från en person som har noll koll på världen; den senaste tiden har ju polisen i Europa gjort jättestora beslag på knark. Är det knarket en droppe i havet eller är det jättemycket knark som nu försvunnit från marknaden?

      En droppe i havet tyvärr ❤️

        Men åh vad synd ?

          Jag trodde först att det bara var poc som använde droger men lärde mig att npoc också gör det. Så nu har jag själv börjat med droger i solidaritet och känner att beroendet ökar för varje dag ❤️.

            Ingen tror att den där kommentaren kommer från mig, ”hjärt”stina ❤️

            ?

    Kär i en upptagen man som är 20 år äldre. Han känner samma. Vad ska jag gööööra? Backa?

      Ja, backa tills han lämnat sitt förhållande. Annars kan du bli ”fast” i många år utan att ni blir offentliga.

        Ja, så har jag också tänkt. Känns dock som att han skulle kunna lämna henne ikväll. Vi har inte haft sex, vi vet båda att det är fel så länge han är i relation. Men vi svävar på gränsen konstant. Och det är sjukt jobbigt.

          Daddy issues?

            Men snälla.. ju äldre man blir desto mindre roll spelar åldern, det behöver inte handla om Daddy issues.

              Nä, snart blir det grandad issues.

                Du resonerar dock som en liten flicka.

                  Det var ett skämt for crying out loud….

          Nej, han kommer inte lämna henne ikväll. Eller någon annan kväll. Tro mig.

      Backa. Sätt aldrig en annan person i trubbel för att ni är kära, det lämnar djupa spår i den som blir bedragen. Låt honom lämna om det är det han vill.

        Hur förhåller jag mig till honom tills han lämnat? Med alla känslor inblandade är det så svårt..

          Du är väl en vuxen människa med kontroll över dina egna handlingar?
          Då är det inte svårt. Du backar till han lämnar.

          Men gud den här hjälplösheten.. som att du är ett djur utan någon som helst kontroll över din egen kropp. Orka.. bestäm dig bara för att backa och så gör du det. Men om du inte bestämmer dig kommer du inte heller att backa, det känns egentligen som att det är det du egentligen vill.

      Backa. Om du vet att han är upptagen, det är inte schysst mot hans partner att inleda något. Känner han likadant får han avsluta sitt nuvarande förhållande först. Annars får du sonika glömma denna man och hitta en singel att lägga vantarna på.

      Klart du ska backa. Vad hade du själv känt ifall det var din man någon försökte ligga med? Gränsen för otrohet ligger iofs inte vid sex heller.

      Försök landa i vad du vill och förstå vad han vill. Snabb attraktion och passion är en sak, kärlek en annan. Är det kärlek mellan er kommer kan att kunna lämna. Min man, +18 år lämnade ett 20-årigt och dystert äktenskap. Idag är vi så lyckliga. Hans ex mår också bättre än innan. Så det kan gå. Er kommunikation och hans mod kommer avgöra er framtid.

      Hur träffades ni?

    Såg att Magdalena Graf åt lunch med Emilio/Åsa Ingrosso. Vad tror ni att de har på gång?

      Äta lunch?

      Äta.

      Ett bevis på att idioter dras till varann.

    Jag är gravid med bf i augusti och oroar mig över ekonomin under föräldraledigheten… Jag och min sambo har vanligen ut ca 40 000 netto i månaden, nu med föräldrapenningen kommer det att bli typ 28 000. En del skillnad alltså. Vi bor i hus, jag har CSN-lån och sen har man ju en del andra fastna kostnader. Ett sparkonto finns men det vill vi helst slippa ta av till ”fickpengar” eftersom vi vill ha en buffert om något oväntat händer med huset. Samtidigt måste vi snåla så med föräldrapenningen för att ens kunna vara hemma tills barnet är 1.5 år (vilket vi ändå vill, känns tidigt att sätta barnet på förskolan tidigare än så). Hur snålt levde ni under föräldraledigheten? Har ni några spartips? Kan någon bara lindra min ångest?! Haha… Hoppas att jag inte är den första blivande föräldern som grämer mig över ekonomin.

      Köp begagnat (typ tradera)
      Du gör inte av med lika mkt utgifter i början när du är hemma för du går typ bara på promenader
      CSN kan du minska under tiden

      Ni klarar er. Folk med mindre pengar får det att gå ihop 🙂 fundera över om ni kan ta bort onödiga utgifter såsom typ cmpre och annan skit

        Vad ska det stå istället för cmpre? Måste veta! ?

          Cmore?

          Gissar på cmore ?

      Sätt dig ner och gör upp en budget nu på en gång så slipper du undra.

      Prata med CSN och anmäl ändrad inkomst. Hur mycket du ska betala tillbaka baseras på inkomst.

      Jag levde på ungefär 12 000 efter skatt som ensamstående med barn. Levde väldigt snålt och minns det där första året som riktigt prövande. Jag hade nog en kostnad på 500 i månaden på bara blöjor tills jag köpte tygblöjor. Har man tvättmaskin så är det guld värt att ha tygblöjor. Tygblöjor skaver inte heller eller orsakar eksem vilket man kan spara många kronor på (då krämer och diverse puder är dyra). Sen gjorde jag egna våtservetter istället för att köpa färdiga (som annars då kostade 20kr/pkt och det var ett par paket i veckan som gick åt). Barnmat är dyrt! Billigare att göra eget från dess att man introducerar smakprover till att barnet inte längre ammar.
      Sen köpte jag nästan alla kläder från tradera/blocket. Samma med leksaker. Kunde få dyra leksaker men där barnet ändå ville leka med tex. mina skärp eller ett par färgglada strumpor. Barn är inte så kräsna och första åren ser de ingen skillnad på om de lever snålt eller rikt 🙂

      I övrigt så drog jag ner på saker som hushållspapper och toapapper. Köpte årsförbrukning på granngården som sålde sånt billigt. Köpte billigare tvättmedel och lagade storkok på sånt jag hade hemma, slängde aldrig mat etc. Började odla grönsaker i varenda fönster som sen fick flytta ut på vårkanten och gav skörd till sommaren 🙂 Jag lärde mig även sticka och sy för att lappa hål i gamla kläder. Ja, det blev ett långt inlägg det här, men det går att spara pengar helt klart, även om man lever på minimum 🙂
      Bästa är om ni sätter er ner och diskuterar vad ni kan leva utan/inte leva utan och försöka att hålla er till er satta budget.

      Förutom tipsen du fått: kolla över era utgifter och se över vad ni kan ta bort. Skänker minor har till välgörenhet? Pausa det. Netflix? Funkar ärligt lika bra med Svt play. Spotify funkar med reklam. Pausa ALLT som verkligen inte är nödvändigt.

    Har haft en jobbig viktresa och gått ner drygt 30 kg. Är numera normalviktig och planerar för en graviditet men är rädd för att gå upp all vikt igen. Man hör ju titt som tätt om viktuppgångar på 30-40 kg…. Kan man gå upp så mycket i vikt av att bara vara gravid eller har man släppt lite på spärrarna då och ätit lite vad som helst? ? Orkar inte ännu en stor viktresa. Tacksam för svar! ??

      Gick upp 35 kg under min graviditet. Släppte totalt på tyglarna, för mycket såklart.
      Har anorexia i bagaget och under graviditeten var enda gången jag kunde äta utan ångest så gick loss.
      Ångrar det såklart för man behöver ju gå ner dessa kilon igen och det är inte kul.
      Så som svar- nej man går inte upp så mycket genom att bara vara gravid.

      man går i genomsnitt upp 11-16 kg inkluderat barnet och allt som hör till graviditeten. Så 30 kg+ har man släppt spärrarna på

      Oj, ruskigt bra jobbat! Hur?
      En vän gick upp 40 kg med barn ett, gick ner 20 kg efteråt och blev sedan gravid med barn nr två då hon gick upp 7 kilo. Sa att hon var mer sträng mot sig själv med bebis nr 2 kommer jag ihåg samt att hon hade mindre ont i kroppen och därför kunde röra mer på sig.

      Går man upp 30kg så har man förmodligen skyfflat i sig mat och säkert en del onyttigheter, ja. Men ofta samlar man ju vatten sista veckorna också plus att bebis och bihang väger en del, så det är ju inte rent fett liksom. Genomsnittet är väl typ 12kg?

        *bebisen

          Bebis bebis bebis bebis bebis bebis bebis bebis bebis bebis bebis bebis bebis bebis bebis bebis bebis bebis bebis bebis bebis

            Men varför gör ni såhär? Det är inte korrekt svenska, vad är problemet?

              WT förmodligen.

                ?

              Jag har fått för mig att folk säger bebis istället för bebisen (i mitt huvud är det dessutom betoning på E när folk säger bebis…också störande eftersom jag själv säger med Ä-ljud) för att det ska låta ”gulligt”. Vilket det absolut inte gör, tvärtom.

              Kanske har fel dock. Men tycker ni ska sluta med det, det är bara fel.

                BEbis

                  Jag ska gå ut och gå med hund.
                  Bil gick igenom besiktningen.
                  Mat var god!
                  Har du bäddat säng?

                    White trash beautiful, trailer park queen?
                    Bebis, bäbis vilket som

                    Jag ser framför mig att de kvinnor som envisas med att säga bebis istället för bebisen är överviktiga rökare, bor i husvagn varje semester och går runt i foppatofflor på sommaren.. Ullared nästa. Jag ryser.

                    HAHHAA skrattade högt

              Det är ju så roligt när folk fullkomligt kokar av ilska för att man skriver bebis, klart man tar tillfället i akt. ?

                Moget.

      Har gått upp mellan 15-25 kg av mina graviditeter. Mer för varje. Men har också haft mer foglossning och andra problem som gjort att jag kunnat röra mig mindre varje gång, så det är verkligen så olika. Har gått ner 10-15 kg de första veckorna efter förlossningen med alla 3 så har säkert samlat mycket vätska också plus stora barn..

    moderator av någon anledning, testar att dela upp ord. Min pojkvän har en jävligt onice tendens att dumförklara mig ibland (är inte korkad……..), fattar att jag ingen måste måste påminna honom om att sluta med det. Har ni haft problem med er respektive med detta? Är ärligt så arg över nu att jag tvivlar över förhållandet, vem fan dumförklarar den man älskar.

      Obehagligt beteende. Fundera riktigt noga om det är värt det. Så borde man inte behandla nån man älskar.

      Hade en nära vän som alltid höll på så. Sa upp vänskapen till slut för att jag märkte att hon inte kommer att sluta.

      En dumfan.

    [Borttagen kommentar]

      Om det ändå vore så att det endast fanns ett utseende på dessa…skulle göra det hela enklare.

      Ge mig 10 min med honom. Han får ett helt nytt ansikte. Jag lovar.

    moderator av någon anledning, testar att dela upp ord. Min p ojkvän har en j ävligt jobbig tendens att d umförklara mig ibland (är inte k orkad……..), fattar att jag igen måste påminna honom om att sluta med det. Har ni haft p roblem med er re spektive med detta? Är ärligt så arg över nu att jag tvivlar över f örhållandet, vem fan dumförklarar den man ä lskar.

      Berätta om hur du känner ur ett jagperspektiv. Inte ” sluta med xxxx ” utan : När du säger till mig … blir jag ledsen och det känns inte bra / olustigt. Jag skulle vilja att du slutar med det .

        tack för svar, ska testa det!

      Testa skriva upp alla situationer. Vad han säger. Visar osv. Skriv upp så många så att han inte kan spela oförstående inför vad du menar. Om han verkligen inte förstår så kan ni ju samarbeta för att han själv ska upptäcka/hindra tvångsmässiga inpulser att anmärka på allt osv…. Annars är det ju inte dig han vill vara med/du som orkar med. Undra just vart han tror det beteendet leder o varför han vill dit? Sätt ett stopdatum hur långt ska dit tålamod för förändring räcka?

    Hur får jag min snart 60åriga mamma att sluta röka? Är och hälsar på över helgen och jag får panik på hennes konstanta, vidriga, slemmiga rökhosta. Hon sitter och röker och hostar så hon inte får luft samtidigt som hon sitter och drar i sig skiten. Blir så jävla arg och fattar inte hur hon kan fortsätta röka när hon uppenbarligen är så påverkad negativt av rökningen. Vill dock inte vara arg och skälla på henne för att få henne att sluta för jag tror inte att den approachen får folk att sluta.

      Kan du lugnt berätta att du är orolig för henne, och ta det därifrån?

      Låt henne va. Tror att hon vet att det inte är bra att röka.

        Precis, och det gör mig ännu mer arg. Vem i helvete röker 2020? Dessutom kan jag på något vis förstå att man enklare bortser ifrån att det är farligt när man inte har besvär av rökningen. Men när man hostar en stor slemklump varannan minut (Japp, jag klockade henne i bilen förut) då kan jag på riktigt inte förstå hur man frivilligt fortsätter.

      Jaa du, svår fråga. Jag jobbar på en lungmedicinsk avdelning, har patienter som är svårt sjuka i KOL men de ska prompt ut och röka. De behöver syrgas dygnet runt egentligen, men kan inte få syrgas i hemmet eftersom de vägrar sluta röka. Beslutet måste komma från de själva, tjata hjälper inte.
      Men du kan väl prova att köpa nikotinplåster och nikotintuggummi och bara lämna på köksbordet så kanske du sår ett frö till förändring?

    TRÄNING!
    Vet inte om jag får nån slags rövsvett eller om jag läcker (urin) när jag tränar, detta är svinjobbigt. Är supernoga med att skura rent allt efter såklart.

    Men jag svettas aldrig nån annanstans direkt, så misstänker att det kan vara typ urinläckage efter en operation.

    Ni som får det, har ni nåt speciellt skydd mot läckage som är ”stort” vid träning? Hjälp tack ? Använder TENA annars, men de är så korta. Tänker om nån har nåt annat tips.

    Att gå till gyn hjälper inte, har varit där och problemen ör inte så stora att operation behövs. Vill bara få bort det värsta vid träning.

      Vad menar du? Misstänker du urinläckage efter operation? Fast så skriver du att operation inte behövs? Förstår inte riktigt

        Man kan väl få urinläckage från tidigare operationer, tex hysterektomi. Och man kan operera urinläckage, alltså som en åtgärd för att korrigera det problem som uppkom efter första operationen. Så förstod jag det.

          Ja men exakt så 🙂

      Det kan inte va svett bara då??

      Har de senaste åren börjat svettas något otroligt just i ljumskområdet.. ? Kan inte minnas att jag gjorde det som yngre, men är också lite tjockare nu så tänker att det inverkar (blir varmare där liksom). Trodde också det var urin i början men luktar inte eller så.. Till en början iaf?

    Nån som har nåt tips på en sportig aktivitet att göra med sin partner? Badminton eller liknande? Jag och min sambo är sugna på att aktivera oss på nåt sätt men vet inte riktigt med vad.

      Padel har ju blivit jättestort i många städer. Badminton, klättring. Barsporter på OLearys, med avstånd till andra sällskap såklart, som shuffleboard och biljard och dart.

        Prova vanlig hederlig tennis istället!

        Mvh tennisnörd som vägrar padel

    Jag är ute efter att komma i kontakt med någon som pluggat till grundskollärare 4-6 på distans från Högskolan i Gävle, kan det finnas någon här tro? Eller någon som känner någon som känner någon…. Har några frågor jag så gärna skulle vilja få svar på ☺️

    Corona fest hos Linn Herbertsson och Mattias Trotzig yeeey ??

    Någon mer här som lider av Suppurativa Hidradenitis? Fick min diagnos förra veckan 🙁

      Var inte det med i ett avsnitt av The Bad Skin Clinic?

    Min pojkvän dumpade mig för en månad sedan (dock hade han redan fått mig att gå igenom ett helvete hela maj genom att vägra ses/prata i telefon, han sa att han skulle komma och prata med mig för att sen ställa in samma dag. Så han gav mig hopp för att bara ta ifrån mig ddt. Och nu har jag börjat prata med en ny och ska träffa honom 25 juli, men får typ dåligt samvete, att det är för tidigt att träffa någon. Men jag blev ju dumpad, jag borde väl ha rätt att gå vidare. Men känns ändå som jag sviker mitt förra förhållande

      Ditt liv, dina val. Låt inte ditt samvete styra över en situation som är fullt naturlig och helrätt i sammanhanget. Han har inget att göra med att du träffar ngn ny. Tänk så här, är inte du först med att göra det, så lär han vara det. Ta chansen och ha en trevlig stund, oavsett vad den leder till. Ingen kommer tacka dig för att du avstår.

      Gå på dejten!

      Skit i ditt ex. Han lämnade DIG. Du ska absolut inte känna någon skuld öht. Tycker du ska känna efter vad det verkligen är som gör att du får skuldkänslor.. Har du tankar och hopp om att han ska komma tillbaka till dig och därför kan du inte gå vidare?
      Även om det är så, känn inte skulden över att träffa en annan kille. Kommer han tillbaka ska han kunna acceptera att du faktiskt valde att försöka gå vidare, om han faktiskt blir sur över det har du en god anledning till att inte ta tillbaka honom. Förstår du min poäng? Hoppas allting löser sig. Kram och lycka till.

      NEJ det gör du verkligen inte???? Sviker ditt gamla, du gör det enda rätta

      Önskar dig all lycka

      Gå på dejten och skit i ditt ex. Jag tycker att har man gjort slut så har man och det är fritt fram att träffa någon ny, lika okej en vecka efter som en månad efter. Gå vidare och skit i exet! Du har absolut ingen anledning till att få dåligt samvete, det tycker jag inte ens du hade behövt ha om det var du som gjorde slut med honom.

    Man får denkropp man äter sig till. Anna book lägger upp mat mat och åter man i socialamedier

    Vad anser ni om att skaffa ett till barn när man har ett barn som är 13 år? Förstår att det blir stor ålderskillnad mellan barnen, men finns det någon med erfarenhet av det eller någon som har något positivt/negativt om det?

      Inte jag men en kompis har 11 år mellan barnen och det är inga problem! Det äldre syskonet älskar sitt småsyskon och leker ofta med hen. Tror det blir toppenbra! ? och som syskon har man en vän för livet!

        Tack sofi!! Jag tror med det! Kul att bli en större familj känner jag

      Har ett syskon som är 10 år äldre än mig och vi har typ ingen kontakt alls, så det finns en risk för att de inte blir sådär supertajta som alla andra syskon verkar vara.

        Åldern har inget med hur nära syskon blir. Jag är nära i ålder till båda mina syskon och vi har nästan ingen kontakt alls.

      Jag är 10 och 12 år äldre än mina syskon. Så ur barnperspektiv: kan säga att jag HATADE det. Men jag fick hjälpa till mkt (tvillingar + tätt) och från att vara ensam till att dela va skittufft.

      Jag har inte samma relation med syskonen som dom har, men jag flyttade å andra sidan hemifrån när de ha 8 resp 6 år gamla. Fick hjälpa till mycket, bli ”extramamma” som folk sa – usch hatade det.

      Men! Ett barn ska inte bestämma åt föräldrarna om de ska eller inte ska skaffa fler. Jag fick tre syskon inom loppet av två år. Kanske inte det mest optimala haha.

      Samtidigt om du vill tänka på ditt barn du har. 13 är en känslig tid, tonår, mens (om flicka), hormoner som sprutar osv. Mkt som händer med andra ord.

        Stackars! Man ska absolut inte lägga så mkt ansvar på ett barn!

      Har inga barn men min mamma kunde fråga ibland, upp till att jag var kanske 13-14 om jag och min bror inte ville ha ett till syskon (min bror var då 8-9). Jag har alltid sagt nej, dels tycker jag små barn är jobbiga och dels förstod jag tidigt att jag hade fått hjälpa till så sjukt mycket med det och det ville jag inte. Och därför skulle iaf inte jag skaffa barn med så stor skillnad i ålder, för jag vill inte sätta det barnet i en roll som det inte har bett om.

      Håller med de andra kommentarerna om att inte kräva att det äldre barnet ska ta hand om syskonet.

    Jag har en storasyster som är 12 år äldre än jag, detta pga att mamma blev gravid väldigt tidigt (16 år), och sen fick de två barn till vid 26 och 28 års ålder. Jag kan såklart inte helt veta, jag är ju ej min syster, men hon har alltid sagt att jag och min bror är de bästa ”presenterna” hon fått av mamma och pappa. Hon gillade inte att vara ensambarn, och hon tyckte att familjen blev mer komplett när vi föddes. Det enda hon inte gillade var att några killar i klassen retade henne när hon skulle få småsyskon, för det betydde ju att hennes föräldrar hade legat med varandra ?
    Våra föräldrar har dock aldrig krävt att hon skulle hjälpa till med oss småsyskon, mer än vad hon själv ville förstås.
    Vi har en jättefin relation, även om vi inte växte upp tillsammans på samma sätt som jag gjort med min bror. Hon flyttade hemifrån när jag var 6, men jag har umgåtts väldigt mycket med hennes familj. Plus i kanten är att jag var ung när jag blev moster, och har idag ett mkt tight förhållande till mina syskonbarn ❤️

      Fint!! Tack för att du delade med dig det!

    To get moment cash app customer care can find support and resolve their questions from our specialists at cash application client assistance, where bundle chiefs are dedicatedly conveyed for our significant customers.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.