Försöker Esteworld sopa igen sina smygreklamsspår?

Paradise Hotel-brudar och plastikföretag som Esteworld är två saker allt för ofta ses tillsammans på Instagram.
Företaget är SÅ snabba på att fånga upp alla kvinnliga deltagare från skandalsåpan så fort de fått tillräckligt många följare på Instagram för att ett samarbete ska löna sig.  Genast erbjuds tjejerna operationer eller delar av operationskostnader i utbyte mot exponering eftersom de ofta redan innan faller inom ramen för vad som räknas som målgruppen för den här typen av företag. (Alltså tjejer som redan innan Paradise Hotel lagt sig under kniven eller sprutan för att ändra sina utseenden till att passa normen som just nu gäller)
Du kan läsa om det HÄR, HÄR, HÄR och HÄR.

Vad dessa tjejer gör med sina egena kroppar på individnivå bryr jag mig inte om, men det minsta man kan kräva av dem som samarbetande varumärken är väl att de i alla fall når upp till minimininivån för vad som gäller för samarbeten på Instagram.
Att man markerar alltsammans som reklam för att vara transparent och ärlig mot sina följare och inte försöker lura med med smygreklam.

Att många av dessa tjejer inte vet vad marknadsföringslagen för sociala medider stipulerar gällande samarbeten förvånar mig föga efter att ha sett skolveckan i Paradise Hotel där deltagarna svarar ”goddag, yxskaft” på frågor tagna ur valfri läroplan för lågstadiet.  (Har du inte sett det kan du se det här)

Företagen som jag anser utnyttjar många av dessa tjejer däremot borde ha bättre koll, men har det inte.
Inte heller ha de minsta ambition att följa lagen, även om de känner till dem, vilket jag blev varse igår när jag chattade med Esteworld efter att ha sett Paradise Hotel-Bella Anderssons många inlägg om sin kommande operation med Esteworld (som hon även ska vlogga ifrån).
Här nedan kommer ett utdrag ur Bella Anderssons inlägg från igår.

Här kommer två bilder från min konversation med Esteworld, men en liten förändring mellan bild ett och två.
Kan ni se den?

En enda liten redigering för att få konversationen att se helt annorlunda ut från originalet.
Smart!
Nu är jag ju inte född i går och har ganska mycket erfarenhet av sådana här oseriösa och hala företag och skärmdumpar givetvis allt innan redigeringar kan göras, men jag antar att Esteworld inte tänkte på det.
Jag vet inte hur det är med er, men den här redigeringen de gör för att försöka komma ur sitt erkännande om ett samarbete, tycker jag är fan så mycket sämre för dem än om de bara hade lämnat originalchatten i sin ursprungliga form.

Förresten, hur misstolkar man den här ja eller nej-frågan?
”Ett samarbete, antar jag?”

Vilka jävla clowner, hela bunten!
Jag väntar med spänning på Bella Anderssons lilla dokumentär från tutt-resan till Turkiet så kan jag smälla upp en extra stor ”anmäl till Konsumentverket HÄR”-skylt.
Eller det kanske man kan göra redan nu eftersom Bella redan nu faktiskt GÖR reklam för företaget.

Var så goda, mina vänner!

KLICKA HÄR!

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Så pinsamt och oerhört tragiskt för alla inblandade – Bella själv som inte vet bättre & hennes följare som antagligen är i 10-12-årsåldern.

      10-12års åldern hoppas jag inte de är.

        Tyvärr så ser verkligheten ut så.
        En massa ”småtjejer” som följer PH- & EOTB-deltagarna & idoliserar dem!
        Tragiskt!

    Urk. Tycker man borde förbjuda den typen av reklam där det handlar om operationer.

      Verkligen! Att det är så normaliserat nu för tiden alltså? Sjukt.

    Jävla blodsugare är vad de är. Och håller med 15.08 om att skönhetsoperationer ej bör marknadsföras. Mår illa över hela grejen, både företaget men även Bella. Snacka om att romantisera det när man skriver ”följ med på min resa!” ?

    Vet inte om jag blandat ihop detta men när jag gick in på videon så skriver Bella i kommentarerna att hon får tänderna gratis.

    Varför skulle hon ens nämna företaget om det inte vore ett samarbete… ?

    Hoppas MP inför en straffskatt på silikon.

      Varför finns inte det?! Mycket bättre än 7 kr för en plastpåse ju!!

    Är det bara jag som tycker tjejerna i senaste PH och EOB ser extremt oattraktiva ut med sina filler-svullna anikten? De se ju ut som om de bär på en massa övervikt bara. Specielt ”kändis” EOB som bara castade de som varit med innan ( och alltså hunnit ”ändra” sina utseende mycket).

      ps. Jämför detta med killarna i serierna som fortfarande ser normala ut.

        Ser killarna normala ut?
        Tycker de flesta killar i eotb och ph gärna verkar ta till fillers. Om än inte lika hårt som tjejerna så skulle jag inte säga att killarna ser normala ut.

        Kolla Arvid tex.

          Fillers och botox*

    Anmäler du till konsumentverket Camilla eller uppmanar du bara oss följare att göra det? För det räcker väl med en anmälan för att det ska granskas? Jag menar.. en anmälan eller tio gör ingen skillnad på hur inlägget granskas.

    Vad är det med dagens tjejer och utesluta vissa bokstäver? ”Kmr”, ”hnm”, ”gmn”.. Sparar man verkligen så mycket tid?

    Jag vet att man höll på sådär när man var 15, men det här skall ju föreställa vuxna kvinnor. Det retar mig onödigt mycket!

      Allergi mot vokaler, gravt handikappande när man spelar Wordfeud.

      Ja så skrev en ju själv endast när sms kostade pengar och en ville skriva så mycket som möjligt i samma sms- hoppade över både mellanslag och vokaler och hoppades att mottagaren kunde läsa vad en skrivit ?

        a så e d

      Finns det vuxna kvinnor?

    OT fråga men handlar om influencers;
    Bor alla stora influencers i Sthlm? Har sett några få som finns typ i Gbg/”Norrland” (litet område haha) men bor NÅGON i Skåne?

      Youtubern Vendela Nilsson bor i Ängelholm ☺️

      Egoina bor i Skåne!

      Yayanaomi är väl från Skåne?

        Yayanaiomi bor i Sölvesborg, västra Blekinge. Dock är det bara några mil från Skåne-gränsen ?

      Johanna Kajson bor i Skåne.

    När ska trenden med stenhårda bollar till bröst försvinna?! Och varför vill vissa tjejer se ut som Uppblåsbara Barbara?

      1) det är ärligt talat inte en trend längre även om några influensers har sådana bröst. Idealet nu verkar vara en naturlig form.
      2) För att hon tycker det är snyggt förmodligen.

        Hur är BBL en ”naturlig form”?

      Är det en trend?

    Fattar inte varför de försöker låtsas som att det inte är ett samarbete helt plötsligt. Vad tjänar det till? Hade de bara sagt som det var och lagt skulden på influencern hade de ju kommit undan hur lätt som helst.

    Men så sjukt, kom in på detta inlägg PRECIS efter att jag sett ett klipp på SVT som heter Vill jag skönhetsoperera mig?
    Där fick man även följa en tjej som gjorde sin bum i Turkiet. Rekommenderar serien.
    https://www.svtplay.se/video/27450033/vill-jag-skonhetsoperera-mig/vill-jag-skonhetsoperera-mig-sasong-1-avsnitt-1?start=auto

    Från blondinbellas blogg 😀 ”En sak som är lite kul är att bloggbevakning bekostar många hotell till mig tack vare att hon drar så mycket trafik hit, hon brukar ge mig ca 20 000 extra i månaden. Snällt : – )”

      Jag har inte gått in på hennes blogg en endaste gång under de åren jag läst Bloggbevakning, antar att jag inte är den enda.

        Jag följer inte henne men går ibland in och kollar om det är någon story eller inlägg som det blir mycket kommentarer kring. Jag är nyfiken?‍♂️

      Menar hon läsare eller kronor?

      ??? den där Bella

      Men snälla kan vi göra ett test om att inte skriva ett enda inlägg om Bella på en månad och alla gör sitt bästa för att inte gå in på hennes blogg och insta!
      Blir inte klok på tanken av att nyfiket folk är det som gör att hon kan leva sitt liv på det sättet hon gör, pengamässigt alltså..

        Vad skulle Camilla tjäna på att inte skriva om henne? Det är ju inläggen om henne som genererar flest kommentarer.

          Det har du såklart rätt i. Men jag tänker att folk kommer ju in hit för att läsa bloggen men man vet ju inte vilka inlägg som publicerats och vem det handlar om innan man redan klickat in hit ?

          Oavsett har jag så svårt för tanken på hur alla onödiga influencers som varken är goda förebilder eller för något gott med sig drar in helt galet mycket pengar och lever loppan samtidigt som alla vi andra vanlisar med dålig lön som faktiskt bidrar med något till samhället inte tjänar i närheten av lika mycket.

          Förr så innebar förebilder någon som har talang och/eller åtminstone GÖR nånting för att tjäna in sina förmögenheter. Idrottsstjärnor, artister, skådespelare osv osv. Idag är dom bäst betalda såna som spelar dum på tv, förstör sitt utseende med sponsrade operationer, uppmanar till konsumtion och lurar på barn och ungdomar massa skitprodukter. Skev värld

        Vi kan annars börja med att ingen lägger cliffhangers i kommentarsfälten härinne. Utveckla resonemang, skriv gärna kort vad som hänt så att man inte behöver gå in på någons kanaler för att stilla den nyfikenhet som nu har väckts. För sättet som vissa människor skriver på härinne får mig att tro att de antingen får lön för att säga A men inte B, eller (och det här är mest troligt) så är de psykopater.

          +1000

    Så jävla tragiskt med influensers som har så pass risigt moraliskt kompass att dom utan skrupler sänder ut sketen reklam för plastikoperationer till tiotusentals unga tjejer som ser upp till dom. Brukar oftast inte bry mig om de flesta snedstegen med detta gör mig verkligen både ledsen och arg! Rent ut sagt tragisk.

      Och de unga tjejer som tar efter kommer allihop påstå att de gör det för sin egen skull

        Varför sminkar vi oss, klipper oss, färgar håret, väljer kläder som smickrar vår kropp…?

          Det är förvisso av samma anledning, men att börja karva i kroppen ? det känns definitivt som att gå över gränsen.

            Det håller jag helt med om. Min poäng är bara att vi alla gör mycket som vi påstår är för vår egen skull.

              Det beror på hur ärlig man är mot sig själv. Jag sminkar mig definitivt för att se bra ut inför andra. Det kan vara kul att hålla på framför spegeln hemma, men anledningen till att jag har smink varje dag är för att uppfattas som snyggare än jag är.

    Diskuteras i tidigare inlägg.

      Anmäl då?‍♀️

        det är bra om fler anmäller ju fler desto större chans att de åker fast. <3

          Nej. En anmälan är en anmälan lika mycket som om tjugo anmäler samma smygreklam.

            Det är klart att det ska räcka med en anmälan om det finns något att anmärka på. Men en myndighet måste beakta varje anmälan som inkommer och det finns ju risk att något missade vid första granskningen, som kanske upptäcks vid nästa. Dessutom kan förutsättningarna vara förändrade, såsom lagstiftning och praxis att förhålla sig till. Nya uppgifter i ärendet kan framkomma. Om inte annat, är det väl bara för handläggaren att kopiera och klistra in från tidigare anmälan.

              Fast får de in en anmälan så utreder de. De läser inte anmälan och klubbar utifrån den.

    Hon är https://www.instagram.com/p/CCtmGMwnuVu/ mammaledig och har smygsamarbeten men plockar ut föräldrapenning, återkommande smygsamarbeten för en hel del företag och varumärken. Feg som hon är har hon tagit bort funktionen kommentera på bloggen, dock kommer jag tipsa skatteverket om hennes sätt att tjäna svarta pengar på. 😛

    Räknas det som ”betalt samarbete” även om en inte får pengar för reklamen utan enbart produkt? ?

      Ja produkten är ju en form av betalning. Betalning måste inte vara pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.