”Mitt nyfödda barn luktade rakt av fiskrens”

Mycket av mitt innehåll kommer just nu från HanaPee för jag tycker hon är sjukt underhållande just nu, stundtals i all sin ilska. 😉
Det här inlägget är dock inte ilskt utan handlar om saker hon ser fram emot nu där ”Få träffa och lära känna min alldeles egna unge” är en av dem.
I kommentarerna delar läsarna med sig av sina erfarenheter av det där första mötet.

Jag har aldrig luktat på en bebis precis efter den kommit ur magen, och har bara andrahandsinformation att gå på gällande doften.
Däremot vet jag att de bebisar jag fått sniffa på när de fått några ”livetdagar” under bältet doftar så, så gott.

Att ingen tagit fram ett sköljmedel med den doften är för mig en gåta.

196 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Älskar Familjeliv ❤️️

   Är du inte nyfiken på alla historier om när man såg sitt barn första gången? Höra om hur livet började osv?

    Eh nej?

     Barn är dock en stor del av mångas liv även utanför familjesajterna. Hittar ni inte det ena att klaga på så är det det andra…

      Det finns flera anonyma.. det vet du va?

      Förlåt men hur är det på något sätt relaterat till bevakning av bloggar, influencers och sociala medier? Kollar du på t.ex nyheterna för att höra historier om andras bebisar?

       Det var ju från en flunsas blogg?? Det tas ju jämt upp saker här från deras bloggar för diskussion.

        Ja, hade det handlat om flunsan så hade det varit relaterat till den här bloggen. Men nu är det ju bara ett inlägg med random anonyma personer som berättar om sina bebisar, det har ingenting med flunsan eller sociala medier att göra.

         Det är ingen idé att försöka förklara det för mammamaffian. Vill de berätta om hur ungen luktade när hen föddes så är det bara att lyssna.

          Men varför är så många utan barn så känsliga för när föräldrar pratar om sina barn och att det är meningen med livet? Så fort ett inlägg om ett barn kommer ploppar negativa kommentarer upp. Som nedan. Någon måste hävda att kattungar också luktar gott. Jaha?! Det är jag inte lika säker på men åter igen. Varför ständigt dessa kommentarer? Jag vill själv inte ha barn men förstår att det kan vara meningen med livet för många. Samtidigt kan jag irritera mig på när föräldrar tror att alla människor vill bli föräldrar, men inlägget ovan säger ju ingenting om det. Där är det ju snarare lite tvärtom, att några gör en grej av att alla ungar inte är söta när de kommer till världen. Man tycker man är lite cool som skriver något som inte glorifierar föräldraskapet (typ: Ungen har nu varit ledig från förskolan 7 dagar och jag längtar redan tillbaka till jobbet). Förstår ni vilken typ av kommentarer jag menar? Samma sak som Hannas lista. Flera punkter bockar av sådant som inte tillhör föräldraskapet och ingenting konstigt med det, men att föräldrar idag alltid ska övertyga andra om att de är så mycket mer än bara föräldrar och vill göra annat än att umgås med ungen. Det är så ängsligt.

           Jag som du svarade är inte utan barn. Men är totalt ointresserad av hur någons unge luktade för det.

      Att bajsa är också en stor del av mångas liv.

       Ja och jag minns till och med att jag sett ett kissinlägg här, på tjejer som kissar på gatan. Så din poäng?

       Det är skitviktigt

       Jamen varsågod att dela med dig av dina tankar och erfarenheter!

        Vad vill du veta? Lukt? Hur det kändes när det äntligen kom ut?

     Själv vet jag inte vad som är värst. Historierna om hur livet började eller höra om hur illa nyfödingar täckta i fostervatten luktade.

      Kombinationen är…. ?

    Nej, jag går inte in på Bloggbevakning för att läsa om hur andras nyfödda bebisar luktar.

     Men ändå kommenterar ni här 😉 Camilla vet att familjeliv-inlägg genererar en massa klick och kommentarer vare sig hon håller med eller inte det hon skriver om. Ta till exempel inlägget om att föda hemma, där slängde hon ut sina egna tankar lite löst utan ens en riktigt tanke bakom och alla nappade och ville säga sina åsikter. Familjeliv-inlägg blir alltid välsedda och kommenterade.

      Därför är det ju konstigt att det blir ett jävla liv när man jämför bloggen med familjeliv.

     Men om hon inte får skriva om blondinbella, inte om kommentarer om barn, inte om att influensers på Instagram lägger ut kroppsdelar i sexualiseringssyfte – vad ska hon skriva om då?

    Haha varför skulle man va det, anonym 18.10? Är du ironisk?

  Undrar varför BW:s barn blev jätteläskigt?!?

  Nyfödda barn är ju sällan så söta. Som små klibbiga ailiens. De behöver ju typ en vecka eller två på sig för att söta till sig.

   En vecka eller två?! Minst tre månader säger jag!

    .

    Minst 16 år

  Minns att jag såg min dotter och allt bara klickade. Det var som att vi hade känt varandra i flera livstider. det var ju så självklart, det hade alltid varit hon.

   Exakt så kändes det för mig med.

    Samma här ❤ jag hade väntat i 26 år på just honom. Min fina son

   Så var det för mig med, trots att barnet inte levde.

  Mitt barn luktade räkor på huvudet jättelänge, inte så trevligt.

   Ja de luktar faktiskt sjögräs när de är riktigt färska ?

    Använde så mycket nässpray under grav så kände ingen lukt på flera veckor efter så vet inte hur min son luktade ??

     Åh nej vad sorgligt.

  Längtar till den där dagen då jag kan titta på mitt framtida barn och tänka ”Så det var du hela tiden” och känna den där självklara känslan och aha-upplevelsen.
  Själv föddes jag med kejsarsnitt, var nästan 60 cm lång och ca 5 kg. Inget fostervatten och tilltryckt ansikte, precis som Marie skrev.
  Min sambo är 197 cm lång, lär ju bli spännande att se hur långa våra barn (om vi kan få några) blir ?

   Oj jäklar! Hur kommer det sig att du var så lång/vägde så mycket? Långa föräldrar, gått över tiden etc?

    Pappa är lång, sen tror mamma att hon gick över ca 1 månad också så ?‍♀️ är 185 cm idag så det höll ju iaf i sig.
    Hon hade värkar vid påsk men blev inte så mycket mer, var väl för envis för att åka in..

     Vad menar du med att hon ”tror” att hon gick en månad över tiden? Vet hon inte?

     Obs. Inte en uppkäftig fråga utan frågar på riktigt?

      Kan tänka mig att det har blivit lättare att beräkna födelsedatum i takt med att utrustningen har blivit bättre, exempelvis ultraljud. Och att det var svårare innan.

      Eftersom det inte fanns något fostervatten kvar när jag föddes så misstänker hon det. Sen vet jag ju inte. Men det här var ju nästan 30 år sen så dom kanske inte hade lika bra koll då helt enkelt 🙂 jag vet inte så mycket helt ärligt mer än det jag sagt och det jag skrivit.

       Fredrik Reinfeldt ( fd stadsminister) föddes efter 10 mån och min grannes son oxå efter 10 mån 1970. Jag tror att de kunnat räkna när mensen inte dök upp och 9 mån framåt i många hundra år tillbaka.

        Ja. Om man har regelbunden mens…………

   Inte för att vara en party pooper men – förvänta dig inte att känslan av självklarhet ska komma direkt, den gör inte det för alla. Jag fick börja om från början med anknytningen när mitt barn föddes och kände inte den där kärleken vid första ögonkastet som alla pratar om.

    Självklart helt medveten om att även det motsatta kan ske, har en nära vän som var med om en traumatisk förlossning då det blev så.

     Det behöver verkligen inte vara någon traumatiska förlossningen för att det ska kännas avigt till en början. Är nog ganska få som ”klickar” direkt med den nyfödda bebisen.

    Hade en traumatisk förlossning och känslan av självklarhet och oändlig kärlek var omedelbar, just på grund av traumat har jag alltid tänkt! Att vi gick igenom det tillsammans. Det var vi två som var med om det.

    Men alla upplever det olika såklart.

    Inte jag heller. För min man var allt självklart från första sekund medan jag kände ett väldigt starkt ansvar på stört men letade förgäves efter den direkta kärleken. För mig tog det flera månader tills jag blev mamma till min dotter och inte ”bara barnvakt med mjölk”.

  Min bebis var det finaste och mest väldoftande jag upplevt i hela mitt liv!! Från första sekunden och i all evighet.

   En av mina bebisar är 6.5 år nu och stinker frickin fotsvett. All evighet känns lite att ta i ??‍♀️?

  Jag fattar inte det här med att bebisar ska lukta så gott. Tycker mest de luktar… Jag vet inte.. lite kräk. Alltså jag vet ju vilken lukt ni pratar om men att den skulle vara så god…?

   Tycker precis likadant. Fattar inte alls grejen. De luktar spya.

    Då behöver de tvättas

     Fast det är ju bebislukten som så många älskar som jag (18.22) syftar på. Jag vet ju hur en bebis luktar.

     Hahahhah

   Mina barn har luktat typ blommor första veckorna. Det är liksom inte en mänsklig doft utan som en mjuk liten rosenknopp. Det är så himla konstigt

    Ja det låter himla konstigt faktiskt.

    Bebisar lukar så illa, jag får rysningar av att tänka på det

   Jag förstår vad du menar. Den typiska bebisdoften som folk verkar älska luktar ju typ….surt?

   Jo bebisar doftar gott och det gör även valpar och kattungar, alla slags bebisar.

    Tycker du ja.

    Kattungar luktar fan godast i världen (jo jag gillar bebisar och deras lukt också)! ❤️

   Förmodligen är vi inprogrammerade att älska vår egen avkommas doft. Mer komplicerat än så är det nog inte.

  ?

  Jag bad att personalen skulle tvätta av min dotter innan jag fick henne upp till mig. Hon var hen och invirad i handduk och luktade lite metalliskt sött.

   Jag med, ville inte ha en kladdig bebis på bröstet. Födde med kejsarsnitt under narkos (nej det är inte vanligt med narkos men det var enda alternativet av flera anledningar) och fick sen ligga själv fyra timmar på uppvaket vilket var sjukt skönt att få 4 timmar själv och sen först få bebisen efter det. Vet att jag antagligen är enda kvinnan som fött barn som känner så men sue me då ?‍♀️

    Jag blev akutsnittad kl 4 på morgonen och tyckte också att det var en dröm att ligga och sova på uppvaket. Kräktes dessutom ett par gånger av morfinet så det var skönt att inte behöva tänka på nån annan än sig själv just då. Sen var det förstås en dröm att få komma till min bebis också, men det säger ju sig självt.

    Jag har också blivit snittad under narkos men då väckte de mig så att jag snabbt fick träffa bebisen och pappan innan jag fick ”sova ruset av mig” på uppvaket. Det gav en massa trygghet att se att allt gått bra och att barnet mådde bra. Och min man älskar att prata om hur han fick den där första stunden ensam med den lille. Så det är ett fint minne för oss båda.

   Nice. Har alltid undrar varför ingen väljer detta (vill det själv) och tänkt att de (barnmorskorna) bara inte gör så eller att det skulle va dåligt på nåt sätt.

    Tvättning av bebisen innan man får den till sig alltså.

     För att fettet som barnet föds med är väldigt bra för huden.

      Jasså? Tydligen inte så viktigt iaf att de vägrar, om man ser till kommentarerna ovan. Så det finns ju hopp. Vill inte ha en blodig, slemmig bebis på mot min hud…

       Att något är bra behöver ju inte betyda att det är livsviktigt. Spelar du dum?

        Nej, varför är du så taskig? ?
        Tänkte bara att det verkar gå iallafall, som för de ovan, och det gjorde mig hoppfull.

         De torkar av bebisen så den är inte kladdig, men tvätta den är lite överflödigt

          Inte de man ser på reality sjukhusserier och sånt? Massa blod och klegg kvar på dem..

           Sonen tjoffades upp på bröstet direkt, så visst var han lite kladdig. Det störde mig inte ett dugg mer än att han var ganska hal att hantera.

           Nä det är väl vanligt, men alla känner ju uppenbarligen inte så. Skönt att se att man kan välja ??

  Ganska creepy att vilja sniffa på bebisar ärligt talat.

   Snarare något fullt naturligt ?

    Kan du snälla förklara för mig hur det är naturligt att vilja lukta på andras barn?

     Oxytocin ❤️

     Kan hålla med om att det låter konstigt, men det är ack så svårt att låta bli! Nu minns jag att jag ofta kände doften (parfym, schampo, tvättmedel) från den som hållit barnen väldigt tydligt, när jag fick tillbaka dem i famnen. När de var bebisar.

     För att det luktar så gott! ? Man luktar väl dock bara på vänners och släkts bebisars så klart ?

   Det är helt naturligt och det har sitt syfte. Det måste vara avvikelser som gör att folk inte tycker om doften av bebisar

  Ännu ett fantastiskt välarbetat och intressant inlägg från Camilla! En skärmdump på några kommentarer som pratar om deras bebisar.

   (+ lite tråkigt tjat om sig själv i slutet, men det är ju iof inget nytt)

    Och ÄNDÅ är du här ????

     Och du nappade på betet ❤️️

   Och ännu en kommentar från en missnöjd bb besökare, som ändå går in här gång på gång.

    Tycker du det är rimligt att få betalt för att publicera en skärmdump på vad andra personer tycker om sina nyfödda bebisar, när ens arbetsuppgift egentligen är att bevaka och skriva om bloggare/influencers/sociala medier?

     Men är det inte bara en skvallerblogg det här då?

     Att hävda att den granskar branschen är ju bara att sminka grisen.

     Klicka inte in här då och betala för det? Jag uppskattade iaf det här inlägget som gav mig ett gott skratt. De inlägg jag inte uppskattar skrollar jag bara förbi och skulle jag tycka att inget inlägg motsvarar mina förväntningar på den här bloggen läser jag något annat, eller gör något annat.

      Fast jag kan ju inte veta vad Camilla publicerat för inlägg utan att klicka mig in här? Jag gillar ju den här bloggen när Camilla faktiskt sköter sitt jobb.

       Ursäkta, men det är inte du som avgör om hon sköter sitt jobb, såvida du inte är arbetsgivare eller möjligen har köpt reklam här. Jag börjar bli riktigt trött på såna här kommentarer. Du låter som ett väldigt litet egocentriskt barn som behöver omedelbar behovstillfredsställelse och inte klarar av att se saker ur någon annans perspektiv.

        Kan vi inte bara scrolla förbi kommentarerna som klagar? Så får de inte en massa utrymme under varje inlägg. Då är det bara en kommentar i stället för en lång tråd kring huruvida bloggen är bra eller dålig.

         Deal ??

        Tack, du sa det!

        ”Men jag vill.. men jag tycker.. men jaaaag dåååå” Snälla..

     Det här är en skvallerblogg, chilla.

    99% är missnöjda här, BB är de missnöjda fårens Mecka. Bloggen är till för dem som vill bråka och häva ur sig skit hur kan du ha missat det? Men det är trevligt med lite snällt folk med och bra nr folk säger ifrån.

   Tagga ner, det är semestertider!

  Om bebisen luktade fiskens när den kom ut kanske mamman hade bakteriell vaginos. ?

   Fiskrens

  Hahaha! Alltså vilket roligt inlägg. Den där med incel skrattade jag åt på riktigt.

   Det måste ju vara någon som skämtar. Jag tror inte en sekund på att det är någons första tanke.

    Jag kan absolut tänka mig att det är en rimlig tanke, mina tankar var jättemysko under båda mina förlossningar ?

  #freecamilla

  Med tanke på var de kommer ifrån och är helt k kletade i vitt smör och blod när de kommer ut kan de ju inte lukta mumma direkt.

   (Och ja jag vet att det heter fosterfett, ingen behöver kommentera det:))

  Tycker en av mina vänners bebis (eller hela huset) bara luktade mjölk. Instängt, mustig lukt på något vis, tyckte inte alls om det. Men bebisen var såklart väldigt söt ändå.

   Säkert du dom fes.

    Nej

    Inte vuxit ifrån kiss- och bajsåldern än?

     Emma är rn storfisare.

      Tar det som ett nej.

       döh!

   Åh såna bekanta har vi. De har dock inte bebisar, men det luktar smutsigt i hela huset. Det är inte stökigt och det är såvitt jag vet ordentliga människor som bor där, men varje gång jag är där tänker jag att de behöver tvätta mattor, gardiner, filtar, kuddar och skura igenom allt ?

  Värst är efter några dagar när navelstumpen börjar ruttna. Fy fan vad äckligt det luktar. Ville knappt vara i närheten av ungen

  Förlåt men är det bara jag som tycker allt med hela proceduren – från typ befruktning till graviditet och förlossning och den klibbiga klumpen i form av minimänniska som kommer ut är så himla… äckligt? Att ett liv ska växa i ens kropp, att den ska ut på något sätt med allt vad det innebär.??

   Jag tycker att gravidmagar är äckliga. Speciellt när man ser hur ungen lever om där inne.

   Så där.. nu sa jag det.

    Haha tycker jag också. Ser inte det fina i en gravidmage utan tycker bara det är motbjudande och tanken på att själv bli gravid och gå runt med en sån där, hade typ skämts. Vet att det är naturligt o allt, men näe, ingenting för mig (än)?

     Helt okej att känna så! Har själv varit gravid och när det är en liten, söt 25 veckors bula går det väl an. Men när den blir sådär groteskt stor så att naveln försvinner fick man panik och när man inte trodde den kunde bli större så blev den det i alla fall! ??

      Jag kände mig som en maskin med en massa slangar på insidan. Tung och illamående. Gillade inte att inte ha kontroll över vad som hände på insidan. Jag var inte bra på att vara gravid.

     Magen ingår absolut i äckelpaketet som jag presenterade ovan. Försöker ducka alla instakonton på Instagram men nog dyker det upp minst en ”vacker” bild i form av en avklädd mage på bristningsgränsen vareviga dag.

      Ingen av mina nära är gravida, men när det dyker upp gravidmagar i upptäckarflödet blockar jag kontot för jag vill inte se (istället har det börjat dyka upp bilder där på folk som klämmer ut varbölder och som gör äckliga fötter fina, då är ändå gravidmagar bättre). Extremt, ja, kanske, men jag är så ointresserad!

      Min bästa kompis vill typ inget hellre än att bli gravid och hon kommer garanterat bli en sån som uppdaterar 24/7 om det hela, så kommer väl få vänja mig om hon väl blir gravid nån gång, för henne kan jag inte blocka??

       Bra idé, men jobbigt att man kommer behöva gå loss med blockfingret flitigare än Booken för att få bort det.

       Du kan väl välja att se mindre från henne? Eller blicka tillfälligt, hur sk hon veta?

        Ja man kan följa men välja att dölja flödet.

   Jag tycker det är det mest fantastiska och underbara miraklet som existerar på planeten! Från första ögonblicket. Det är så ofattbart att man knappt kan tro att det är sant. Att känna en ny människa växa inuti min kropp var … ja, jag saknar ord. Det var det mest underbara! Och att sen få hålla henne – kladdig och varem och alldeles splirrans ny … där tar orden slut. <3 <3 <3

    Varm, inte varem…..

    Verkligen bästa, bästa känslan att få upp en varm och blöt bebis på bröstet. Finns inget bättre!

     Ja det är verkligen det bästa!!

    Är barn per automatik alltid ett sk mirakel? Är det inte…simpel biologi?

     Biologiskt liv är ju ofta helt fantastiskt konstruerat ner i minsta detalj. Ganska mycket mirakel över det tycker jag.

      Är väl lite stort mirakel att du och jag fungerar varje dag i sådana fall.

       Ja precis, det är ju det jag menar. Liv är mirakel och att få följa det från början som man får som gravid är något speciellt även om det kan kännas långt ifrån underbart ibland.

    Att hen var ”splirrans ny” var såklart en stor del av tjusningen\miraklet?

   Hha jaaa, de är äckligt! Men ändå underbart. Vi pöka som kaniner i 3 år innan jag plussade.
   Jag känner mig som någon som enbart lånat ut min kropp (till någon som säkert är helt fantastiskt bedårande) längtar tills hon kommer ut, av fler anledningar än en.
   Och tanken på att hon ska ut via fiffi? Haha nej nej. Kejsarsnitt all the way.
   Att amma å känna sig som en ko, såg ett klipp om handmjölka på 1177, naaaah asså ? ? som en jävligt skev porrfilm.

   Jag hör ju, jag kommer bli en fantastisk morsa. Hahahah.

    Kejsarsnitt känns ju också sjukt – skära igenom flera lager av fett och muskler och tänja ut och plocka ut ett barn. Inget av alternativen lockar mig med andra ord 🙂

     Jag skulle gärna skaffa barn om jag visste garanterat att jag fick föda med kejsarsnitt. Vill absolut inte föda vaginalt och det är faktiskt den största anledningen till att jag inte vågar skaffa barn.

     Jag tar hellre kejsarsnitt än att trasa sönder hela fiffi å eventuellt röv området.
     Urin å anal lekage lockar mig inte så mycket.

     Å sen är de ”lite” andra anledningar till att jag ska ha kejsarsnitt.

      Det är ju inte så att man automatiskt går sönder av att föda barn. Det kan lika gärna gå hur bra som helst.

       Ja de KAN gå hur bra som helst. Det kan även gå helt åt skogen.

       Som sagt så finns det andra anledningar till snitt åxå.
       Men att föda vaginalt b.la är en enorm rädsla för mig

        Det är helt ok att du vill föda med kejsarsnitt. Du behöver inte försvara dig och jag försöker inte övertala dig till något annat. Tycker bara att det är så fascinerande när förlossningsrädda personer förklarar varför de vill föda vaginalt. Låter alltid som att det är en garanterad nära-döden-upplevelse med risk att dö alternativt få livslånga skador att föda barn. Det är bara så långt ifrån hur jag själv upplevt det att jag har svårt att förstå.

        Grattis till barnet och lycka till!

         Då förstår jag att du har svårt att förstå.
         Jag har två vänner vars barn fastnat i födelsekanalen vilket lett till att både barn har en cp skada i olika svårighetsgrad.

         Åxå två bekanta som fastnat i kanalen och läkaren drog ut dom, nervskador i armarna på tjejerna, (dom är syskon)

         Så de sätter åxå en sjujävla skräck.

         Jag försvarar mig inte, bara berättar anledningar.
         Samt att jag lider av ångest, ptsd och är bipolär.

         Å tack 🙂

        Snitt kan också gå åt skogen.

         ?‍♂️?‍♂️?‍♂️?‍♂️?‍♂️?‍♂️

      Det är ju hälsosammare för barnet att födas vaginalt.

       En hälsosam mamma är åxå att föredra.

      Läckage kan du få även om du inte föder vaginalt. Det är liksom inte nödvändigtvis en skada vid förlossning som orsakar såna problem……

      Man kan få problem även efter kejsarsnitt. En del av problemen uppstår av tyngden av att bära barnet, inte bara under själva vaginala förlossningen.

    Typ samma här. Kan man få önskat kejsarsnitt eller hur funkar det egentligen, bara om man är jätterädd?
    Amma vill jag inte heller göra. Men sånt får man ju typ inte säga högt…

     Du får träffa ett team, klara eller Aurora beroende på var du bor.
     De är läkare, ssk å psykologer.

     Jag ska dit om ca 4 v.
     Å jag ger mig inte. Ska ba ha.
     Står i min journal åxå.

     Ska även lyssna på en podd, fördelar och argument till kejsarsnitt. Så har jag mer kött på benen än mina rädslor osv

    Känna sig som en ko? Porrfilm? Amning är helt naturligt för en kvinna och hennes barn. Sjukt hur sexualiserade kvinnors bröst är och amning?!

  Inläggen handlar inte om intresse att läsa om hur andras barn luktar och ser ut. Det handlar om att berätta om hur ens egna barn luktar och ser ut. Personen vid tangentbordet vinner ALLTID sin ”barn-söthets-tävling” eller min ”unika-barn-tävling” Plågsamma egotrippar med andra ord…

  Känner mig lite ”snuvad” på mitt första möte med mitt barn då jag inte kände något alls för henne. Tänkte väl typ ”ja hon är väl söt”, men hade svårt att gosa och pussa på henne och kände mig bara matt eftersom hon skrek direkt från när hon kom ut och hela natten igenom och jag var helt slut efter nästan 48h förlossning. Blev så chockad över hur lite jag kände då jag verkligen hade älskat henne från magen och längtat så hjärtat skulle spricka. Jag kunde typ inte koppla att det var samma person ?
  Efter ca 2 månader kunde jag verkligen säga att jag ÄLSKAR henne på riktigt.

   Hade samma känsla efter en lång och jobbig förlossning. Inget konstigt. Men man hör ju sällan om det. Ibland kommer kärleken ikapp lite senare. ❤

  Fostervatten (och sperma) luktar nästan som nyslaget gräs. En härlig doft tycker jag.
  Min första tanke när jag fick upp mitt barn på bröstet var: Vilken tur att hen inte är så blå eller blodig!

  När jag fick se korten efter några veckor förstod jag att hormoner inte är att leka med…

   Haha va? Sperma luktar inte som gräs?! ??

    Nej och inte fostervatten heller tycker jag?‍♀️

    Hur tycker du att det luktar?

     Jag tycker sperma luktar klorin. Oavsett man. Vidrigt.

      Ja!? Jobbade på ett ställe där vi städade av med mängder klorin varje kväll. Luktade som värsta Bukkake-partyt!! ??‍♀️????

      Intressant. Antar att lukt kan skilja sig åt på samma sätt som smak och färgseende.

     Jag tycker det luktar lite som brie. Jag älskar brie…. ??

      Är du från Östersund? ?

     SJÖ. Både sperma och fostervatten (+ då nyfödd bebis) osar av morgonsjö när algerna lagt sig på ytan.

    Det luktar typ.. krasse. ?

     Omg ja! Har aldrig hört någon mer än jag som tycker detta hahah. Groddar!

     Det är nog den lukten jag vill åt. Frisk men lite jordig. Ungefär som jag tycker att nyklippt gräs luktar.

   Skäms över att säga hur mycket bilder jag skickade in till agenturer när min tjej var liten, låt oss säga att jag kan förstå nu varför de inte svarade ?

    Hahahhaha.. awww

  Varför luktade den fisk? ? Kanske hennes fiffi som luktade fisk i så fall? Min bebis luktade fan himmel direkt. Ingen överdrift.

   Det är nog ingen här som kan svara på det och din bebis luktade garanterat inte himmel.

    Du har aldrig haft en bebis hör jag.

     Jag har haft två bebisar och är också rätt säker på att den inte luktade himmel. I alla fall inte objektivt sett.

  Vet att ni diskuterar bebislukt här, men jag måste bara flika in och säga att jag tycker större barn generellt luktar vidrigt. Stanken efter en grupp med förskolebarn t ex. Sött och unket och fy fan!

   Inget mot mellanstadiebarn som börjar komma i puberteten. Ärligt, mellanstadielärare borde få extra lönepåslag.

    Haha var vikarie en gång och satt i lärarrummet och väntade på min nästa lektion. Det var bara jag och två till där och de andra två pratade om just detta: hur ungdomarna luktar när de går in i puberteten. Minns så tydligt att den ena sa att hon visste precis när flickorna skulle få sin (första?) mens för då var det tydligen en väldigt speciell lukt?

     Jag tyckte att mina egna luktade hemskt, sådär så jag nästan fick kräkkänslor. Tänk då ett rum med 25-30 ungar i samma ålder. Arma lärare!

      Jobbar på skola med barn/ungdomar åldern 12-16, det finns inte nog med Axe-spray och deodorant i världen för att råda bot på de odörer ungarna ger ifrån sig. De värsta luktar rutten lök, kväljs på riktigt ibland när de kommer in på mitt kontor (arbetar administrativt). Förstår inte hur lärarna klarar 30 pubertetskids i samma rum, tänk att man själv luktade sådär en gång i tiden ????

   Luktar ofta blöja på
   förskolor och hemma hos folk med småbarn tycker jag.

  Alla ni mammor kan väl hålla till i detta inlägg resten av kvällen, så slipper vi er i öppet spår? Finns inget tråkigare än mammatjat och mammamaffia.

   Jo, sminktips, vad har du ätit idag och diskussioner om kändisars eventuella skönhetsoperationer är faktiskt mycket tråkigare.

    Hmm… vad är det på den här bloggen som finns kvar att vara intresserad av då?

     På öppet spår alltså*

   Skrolla förbi det som är ointressant i öppet spår? Och starta själv intressanta trådar där? Jag tycker också trådarna med vad folk ätit är trista men kan bara skrolla förbi sånt. Svårare är det ju inte.

  Om jag skulle få fyra dåliga tidningar i rad så skulle jag säga upp min prenumeration. Lite där är vi just nu. Att kunna ”jobba fritt” innebär fortfarande att behöva leverera. Nu levererar du inte överhuvudtaget. Besviken. Ta semester istället om du behöver ledighet, det här är löjligt.

   Sluta läsa då aka säg upp din prenumeration istället för att C ska ta semester?

   Okej? Nu är ju detta dock ingen prenumeration du har utan en blogg du får tillgång att läsa gratis. Bara läsa något annat om du inte gillar det.

  Jag har inte gråtit när fått mina barn men i sekunden jag fått de på bröstet har jag instinktivt känt att jag ska skydda dem mot allt i världen.
  Grym känsla <3 önskar att alla som önskar att få bli föräldrar skulle få bli det.

  Doften från nyfödda är svår att beskriva, den är stark och mjuk på samma gång och väcker något… ursprungligt och instinktivt i mig. När dom där små krabaterna just vaknat och liksom ”marinerats” i sin egen doft kan jag nästan bli lite vimmelkantig av den…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.