Influenciska godislådor

Under vårt fredagsmys blir det alltid marabou och chips. Alla familjer gör olika men vi har en godislåda hemma som nästan alltid är full med godsaker, eftersom vi alltid har haft det är barnen vana att lådan finns där så ”Det blir inte intressant”. Jag fungerar likadant, om man alltid har något hemma så kan man ibland ta en bit (måste alltid ha en chokladbit efter maten). Köper man en gång i veckan blir det snarare så att man måste äta allt. Men alla är olika. // Isabella Löwengrip

Tidigare har vi pratat om Sandra Beijers godislåda och jag tror att även Biancas varit uppe på tapeten. 
Sandra hade – i mitt tycke – mycket konstiga saker i sin låda, som de där ”godishamburgarna” som jag knappt skulle äta om allt annats godis i världen var slut, men så vill jag egentligen inte äta något annat godis än djungelvrål, men det är ju sedan gammalt.
Hon har även polkagrisar i sin låda, vilket jag genrellt tycker är ett så konstigt godis. Även om man kan smaksätta dem med allt från saltlakrits till viol så är jag ändå inte övertygad om att de överhuvudtaget är ett gott godis.
Någon här inne som ÄLSKAR polkagrisar? Min fördom är att ni i så fall är från Gränna. 😉

Enligt Isabellas blogg så är hennes barn inte så intresserade av hennes godislåda eftersom den alltid funnits där.
Om man däremot bara köper hem snarriga saker en gång i veckan så blir det mer att man äter upp allt på en gång, resonerar hon. Funkar ni så?
Det gör inte jag, kan jag säga.
Nu när jag plockat så mycket blåbär och testat olika recept av smulpaj så har jag inte direkt INTE velat äta det för att det konstant stått en i kylen, if you know what I’m saying. 😉

Och chips?
Hör det hemma i en godislåda?
Nej, minsann – då är det en ”snackslåda.
Det blir bakläxa för både Sandra och Isabella. 🙂

Vad har ni i er låda?
Om ni har någon?
Just nu har jag djungelvrål, vingummin och skorpor som jag fick i present av författaren Frida Skybäck i min, men lagret med Djungelvrål är ständigt sinande och det är bara riktigt färska som få ligga där. Om allt salt ramlat av i påsen så är de inget att ha!
Tips från coachen!

178 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Apropå stela videos influensers gör, kolla IL’s story haha ?

      Ja jösses, tror det var femte tagningen, ha ha, dvs hon gick nog ett flertal gånger för att få till det där ’spontana’ hallået.

        Och sen ändå ha en bilmotor igång i bakgrunden med när man filmar och tar upp ljudet med en mobil… ett proffs som henne borde väl veta lite bättre. Det hörs knappt va hon säger.

          Så uselt! ?

      …… fyfan haha

      Får du betalt för att skicka oss till hennes story eller är du bara en psykopat? Kan du inte bara berätta vad du sett, eller inte skriva nåt alls?

        ….. ?

          Håller med dig med djungelvrål, har alltid varit min favorit också TILLS ATT jag provade Haupts ”svenskjävlar”. Smakar som de saltaste bitarna av djungelvrål fast ÄNNU saltare och mjukare o godare.. du måste smaka om du inte redan gjort :):)

        Jävla galning, svårt att klicka in och kolla eller? Tro mig det går inte förklara, man måste se det själv.

          Yes, wierdo. Det är svårt för mig att gå in på BB kanaler. Är det verkligen så konstigt? Varför jobbar du gratis för henne, undrar jag mest. Slavery is abolished!

            Svårt för dig?

        Oj paranoid much?

          Trött på: ”hör ni hört..?”, ”har ni sett…?”, ”vad tycker ni om…?” Där kommentaren är så fattig på information att man måste gå in på personens kanal för att fatta vad som menas. Och jag vill ej gå in på BBs kanaler. Okej om man får betalt för det. Sinnesjukt om man gör det frivilligt.

            Märkligt tänk du har.

              Ma’am this is a blogg som sammanfattar det som händer på sociala medier. Är det så förvånande att jag har ett sånt tänk och läser denna blogg?

      Ännu stelare i livesändningen idag om Löwengrips produkter. Hon ser supersur ut. Måste förstås tala om hennes livs kärlek när de ska tala om produkterna. Oproffsigt.

        Hon är väl sne att hon fortfarande måste ” slava” för sin gamla firma. Tror Pingis är lika entusiastisk! ?

        Vad sa hon om honom? Nyfiken!

      Ska hon tala om ”skinrebooth”?

      Falskaste leendet jag sett + hennes sura bitchface till det. Och sminkningen och den för tajta klänningen ?

        Och du är en liten raring hör jag.

          Javisst, men ingen som du som kör med små härskartekniker för att känna dig säker.

            +100000

      Har hon opererat näsan? Om man jämför med tidigare bilder var den ännu mer potatisnäsa än nu. Hon har alltid gjort avsmalat ansikte på alla bilder samt lagt in blurr. Så som hon verkligen ser ut syns på bilderna från förra årets sommarpratare samt tidigare foton.
      Minns när hon lade ut sin Balmainklänning till försäljning, storlek 36 och det motsvarar en svensk 34.
      Sorry,,men jag tror hon drar storlek 42 och i Balmain 44 (om det ens finns). Hon är ju ganska mullig och dessutom 170 cm lång.
      Nu kommer alla rasa över att jag vågar kommentera utseende! Det är ju tabu i Sverige. Men hela hennes grej går ju ut på att kråma sig och förställa sig så att alla ska skicka styrkekramar. Men hon är ju bara en plastig justerad kopia av sig själv.

    Så chips får inte finnas i en godislåda, men du har skorpor i din?

      ?????

      Skorpor är verkligen inget jag någonsin blir sugen på.

        Kardemummaskorpor med smör? Hur kan man inte längta efter det då och då?

          Det går alldeles utmärkt! ???

          Skorpor ska ingen äta. någonsin.

            Vidrigt med skorpor. När jag växte upp, så fick vi nyponsoppa med skorpor till mellanmål på förskola och fritids ibland. Det var vidrigt. Nyponsoppa, sådana där små mandelbiskvier och torra skorpor. usch. VEM kom på sådan kombination?

            Nyponsoppan var ok, tillbehören vidriga.

              Oj en sån nostalgi som slog in 🙂 Själv gillade jag den kombinationen – fast med ost också.

              Köper dock aldrig nyponsoppa gjord på fruktkräm ty lika mycket socker som i glass.

          Jag kan inte köpa en påse kardemummaskorpor utan att äta upp dom i en sittning med smör. Det börjar med två, sen tar man tre till och sen är den smaken allt man kan tänka på under dagen tills paketet är slut : ))

          Pappa kunde köpa skorpor och jag och mina syskon gjorde kaos så att säga av skorporna på bara några minuter haha. Så. Jävla. Gott.

    …… fyfan haha

    Förundras alltid över folk som tror att bara för att det aldrig är ett förbud så blir det inte lika intressant och således går godis etc att äta med måtta. Det handlar givetvis om vilken personlighet man har, i min familj har ingen personligheten som låter godislådan vara…

    Jag ÄLSKAR polkagrisar, men jag är inte från Gränna utan från Emmaboda. Och det säger väl
    En del ??

      Jag ÄLSKAR polkagrisar. Om det är riktiga från Gränna (inte de ”polkagrisarna” som man ibland kan köpa som lösgodis). Var på Lisebergs julmarknad och blev så lycklig när de sålde grännapolkagrisar att jag nästan brände hela min budget där. Jag är inte ens från småland utan från Skåne.

    Det stämmer för mig, har jag godis hemma under längre perioder (tänk jul eller påsk) så äter man kanske en liten bit om dagen men nu i veckorna köper jag kanske varannan helg och hetsäter istället ?

    Salt lakrits och sura saker för mig, tack. Och chips?? choklad går bort på sommaren.

      Ja jag har fått sluta köpa i perioder. Senast var ett par veckor sedan, köpte godis varje dag och så från en vecka till en annan kom jag inte i mina favoritbyxor. Min son har kommit på att om man är riktigt gullig, fladdrar med ögonfransarna sådär och låtsas att det är ens födelsedag – ja då får man godis. Sen känner jag nog överlag att höga sockerhalter (oavsett vad det är) är mer ok när barnen fortfarande har mjölktänder, inte för att det är sådär jättebra egentligen men jag slår bort mitt dåliga samvete med den förklaringen ?

        Socker är mer farligt för resten av kroppen än vad det är för tänderna.

    Ännu en sak Isabella har ändrat i sin historia. Innan var det ju Odd som var den dricande kraften gällande lördagsgodis för när de skiljdes så skrev hon ju om hur hon aldrig äter socker och därför var barnen inte heller intresserade. Hon skulle aldrig få för sig att köpa hem smågodis för barnen älskade ju mörk choklad lika mycket som hon själv.

      Exakt så!

      Var skriver hon att de äter smågodis?? Det handlar nog främst om choklad tror jag och snacks. Sen kan man ändra sig, hon som andra, tror alla har haft sockerförbud i perioder och haft en period där de inte ätit godis men senare börjar igen, inget konstigt.

        Det är sjukt konstigt.

        Det är väldigt konstigt

          Nej, inte alls.

            Jo.

              Det är galet konstigt

                Blondinbella är blondinbella och ingen godislåda. Även om hon vill få många att tro på hur outgrundligt gott hon kan göra med diverse fonder etc… En sötma som ger hål i tänderna och skadar många på vägen. (tyvärr)

                  Va?

                  Ska det inte vara Isaballe? Balleisa låter inte så slagfärdigt.

          Det ÄR konstigt för Marabou har inte sålt mörk choklad särskilt länge. Maraboun i godislådan är ny, säkert Paul Roberts favorit, men nu ska det låta som hon AAAALLTID haft marabou hemma… När hon bara för nåt år sen skrev att det vore otänkbart. Kan hon inte hålla koll på lögnerna?

            Ellerhur! Skrattretande. Älskar hur stollis fäktas här inne med att försvara henne med minsta lilla! Bella som alltid uttalat sig tvärsäker i allt och varit så mycket bättre än andra ”ändrar” sig förvånansvärt snabbt alltid.

      Ja precis! Minns också det inlägget om att socker var så himla dåligt. Sylt och ketchup mm existerade inte i deras hem. Och absolut inte godis!

        Finns fler som haft perioder då allt med socker el kolhydrater varit förbjudet t ex Toftby och Zytomierska, men alla kan ändra sig och så brukar det bli. Inget konstigt.

          Ganska konstigt

            Tycker du på riktigt att det är konstigt att människor ändrar sig?

              Väldigt konstigt. Stört konstigt. Sjukt konstigt

                Så jävla konstigt

      Det e inte lätt när man har lögner som yrke. Eller just det, hon har ju ”ändrat” sig igen, för 65403432 gången.

      När hon fortfarande var tillsammans med Odd skrev hon ofta om hur mycket socker hon gav ett och tvååringen, bl.a. smågodis. En av hennes favoritprovokationer på bloggen.

        Lögnerna fortsätter. På hennes bloggpresentation står det att hennes blogg är översatt till 4 språk och att hennes bolag omsätter över 100 miljoner.

          ?

      Tog mig en googling att hitta följande:
      Gillis har alltid varit en lugn kille, han föredrar att vara inne och pyssla med lego framför ute och springa. Det bästa han vet är att mysa. Han njuter verkligen av lugnet. Under förmiddagen la han sig vid brasan med en filt, Ben Ten på Netflix och så frågade han om han fick hämta mörk choklad (barnen föredrar faktiskt det).

      Jag älskar Marabou vanliga, frukt och mandel, mint och så blev denna en ny favorit. Gillis äter bara den med daim och apelsin och Sally gillar bara mörk choklad. Märkligt hur det kan bli. Ibland köper jag Lindts seasalt eller lindts crème brûlée, den är också väldigt god.

      Därför känns det extrakul att ett av de varumärken hela familjen älskar, Green & Blacks, även erbjuder vegansk choklad. Green & Blacks har ett stort utbud av just mörkchoklad som är vegansk, det gillar även jag då jag tycker om att försöka äta veganskt och dessutom älskar mörkchoklad.

      Jag skulle heller aldrig idag äta ketchup, sylt eller smågodis. Allt konstgjort och sockrigt går bort. Det låter kanske extremt i mångas öron men för mig är det ingen uppoffring för fem öre.

      Hur som helst, jag är glad att jag hittade nya marabou i kylen (förvarar alltid min choklad där fastän jag vet att det är fel, men kall choklad är ju mycket godare) och kunde äta den igår som middag plus en rostad smörgås.

        Citaten ovan är alltså från olika inlägg. Man får ju whiplash av hennes åsiktsbyten….

          Googlar man dessutom IL, ketchup och korv så får man upp en bild där hon står med en ketchupflaska i handen 😉

          https://bloggbevakning.se/files/2020/01/ketchup.jpg

          Om nu länken fungerar, den är från BB såg jag nu dessutom.

            Jo men aldrig behöver ju liksom inte betyda aldrig aldrig någonsin, även om det kan hända någon gång så säger många aldrig liksom om det inte tillhör vanligheten. Den korven med ketchup kan för övrigt ha varit till någon annan eller som sagt vid enstaka tillfälle. Spela roll liksom, inte klokt vad det ska letas fel.

              Inte klokt att du inte kan se den röda tråden i alla 5670054 uttalanden av IL som ”plötsligt” ändras.

            Det där om socker är ju över 3 år gammalt. Den bilden från BB är från i år.
            Extremt mycket händer på tre år och man får faktiskt ändra sig. Det är helt sanslöst hur extremt mycket som sagt för fruktansvärt länge sedan fortfarande hängs över huvudet på Bella.

            På tre år hann jag liksom gå från singel i en liten minilägenhet, där min ”paradrätt” var mikrade popcorn till att vara gift, bo i ett stort hus och ha två barn och där matlagning och bakning faktiskt blivit ett stort intresse.

              Det handlar inte bara om att ändra sig, utan hur oödmjukt och bergssäkert hon alltid uttrycker sig.
              Hade hon dessutom velat ha någon trovärdighet som influenser så hade hon ju lätt kunnat flika in sina tidigare åsikter och varför de ändrats. Dvs. haft lite mer nivåer och balans än bara extremfall hit och dit.
              Men ja, då faller ju henne provokationer.

              Roligaste nu av hennes flipflopar är väl tanken på att hon skulle bli forever särbo eller inte behövde någon man. Och nu flyttar hon ihop med en snubbe efter två månaders bekantskap.

                +10000 ????

              Grejen med Blondinbella är att det det inte handlar om ett åsiktsbyte utan minst femton under lika många månader. I samma fråga. Lägg sedan till åsiktsbyten om femtioelva andra saker under samma period så blir trovärdigheten lika med noll.

                Och ”åsikter” som är köpta och inte går ihop alls med tidigare uttalanden. Hon har absolut noll koll på detta, hon försöker inte ens vara det minsta trovärdig, vilket gör henne till en usel sk influenser.

              Träffas, gifta sig, köpa hus OCH skaffa två barn på tre år, DET är imponerande! Och popcorn är gott. Jag hoppas att du fortfarande äter popcorn.
              Popcorn.

          Vad är det som är fel då menar du??

          Men typ samtliga citat har hon ju fått betalt för!

        Avskyr hur hon hela tiden använder sig av paranteser i sina texter.

      Denna vecka har IL börjat ge råd om barnuppfostran. Typ att ha tråkigt och nu om godis. Excelarket?

      +1000 på den 12:11 ??????

    Håller med Isabella, har man godis hemma så är man inte lika sugen och klarar av att låta bli det men när man inte har något hemma så känner man ett enormt sug och bara m å s t e ha och då finns en risk att man vräker i sig när man väl får det. Alltid skönt att ha hemma också ifall suget sätter in.

      Så resonerar en sockerjunkie.

      Jag ät tvärtom. Jag kan inte ha godis, snacks, bullar, kakor etc hemma för då äter jag upp allt på en gång, det blir liksom inget stopp. Så när jag köper nåt köper jag bara en liten mängd jag äter på en gång. Sen kan det faktiskt ta flera månader mellan gångerna jag köper och äter grejerna. Allt funkar liksom perfekt när grejerna finns på affären och inte hemma hos mig.

    Inga gottelådor eller snackslådor hos mig. Kan inte ha, för äter upp allting på en gång hela tiden, ersätter riktig mat med det och mår dåligt. Jag tror faktiskt inte att det är bra att småäta sånt varje dag oavsett.

      Jag gillar dom olika linschipsen Och bra med lite fett. Annars choklad ibland och glass.

    ”snariga saker”. Är det någon slags stockholmsslang?

      Ja just det, det är ju bara i Stockholm det finns slang, tröttmössa.

        Nej, det är inte bara i Stockholm, men eftersom cam är smålänning (typ kalmarit) från början, men numera bor i Stockholm kunde jag, eftersom jag också är kalmarit och inte har hört uttrycket tidigare, ana att det var något hon kanske plockat upp i sin nya hemstad. Tröttmössa.

      Jag tänkte att det kanske var något program som rättat från smarriga till snariga..? Men snariga är inget ord märker jag nu. Inte enligt Apple i alla fall. I got nothing. ?‍♀️

      Menades nog ”smarrigt” skulle jag tro 🙂

        Nej, hon missade ett R. Så ”narrigt” menar hon. Godis =snarr. Men det är mer Stockholm slang faktiskt ?

          Nej nu skrev jag fel,snarrigt ska det såklart vara ?

      Tråkigt med all snuskreklam mellan inläggen

        Beror väl på vad du brukar gå in på ? jag har dplay reklam, inte ett dugg snuskigt

        Hahaha ja precis som den andra kommentaren säger beror det på vad för hemsidor DU besöker. Jag har Ellos som reklam haha!

    Jag är tvärtom. Har jag godis hemma äter jag tills jag mår illa eller/och godiset är slut. Har jag inget godis hemma tänker jag inte på det och längtar inte ett dugg.

      Är precis som du förutom att jag dessutom längtar efter godis de dagar jag låter bli att köpa

        Haha, same same

          Haha jag är samma fast med chips. Har fått börja köpa små påsar för annars äter jag upp en hel stor påse chips lätt. Lunch och middag haha.

      Är samma. Måste äta upp allt godis för jag kan inte slappna av så länge jag har kvar. Lösgodis är meningen med livet.

    Har ingen godislåda. Gillar tjusningen och pirret när man får plocka ihop en ny liten påse på fredagskvällen och fundera på vad man är mest sugen på ? däremot står det alltid någon kaka eller paj framme hos oss då jag älskar att baka. Så det blir lite efterrätt efter varje middag.

    Mina optimala snacks är små tomater, grytpoppade popcorn och en kall hallonsmoothie ? kanske inte samtidigt.

    För mig är lösgodis en trigger till bulimi…..
    Klarar inte mig undan från en attack.

    Därför har jag bara salt och mörk choklad hemma.
    Sorgligt, men jag klarar inte styra impulsen när det handlar om lösgodis och även bakelser.

    Är ni fler som har det så?

      Japp! Om jag har godis hemma så äts det upp på sekunder, och råkar man ha mycket hemma så hamnar det i toan. Allt går så fort så man hinner knappt fatta vad som hänt. Har ätit mycket jordgubbar i sommar, det har hjälpt!

      Japp… Salt går bra, men inte sött. Jag kan köpa lite kakor och käka en kväll, men köper jag typ en påse lösgodis (stor) så äter jag tills magen spänner som en ballon och jag mår skit. Suck.

      Ja samma här. Hade varit så skönt att alltid kunna ha något hemma och ta en bit då och då. Men iom att bulimin har kommit och gått under flera års tid har det väl bara blivit att acceptera att det inte går att ha någon ”snackslåda”. Samma grej då man handlar fredagsmys, måste alltid vara rätt små mängder för att det inte ska trigga, för när triggern väl trycks på finns det ingen återvändo. Älskar ju ändå fredagsmys, Men måste vara med måtta.. 🙂

    Alltså, här finns inget lager av godis hemma. Äter det, eller så finns det inte.

    Skulle aldrig kunna ha en godislåda hemma. Eller iofs så gillar jag inte så mycket godis förutom choklad och lakrits. Skulle försvinna samma dag?

    Först och främst är det ju viktigt att hålla isär godis och snacks 🙂 Blir tokig på min sambo när han svarar chips på frågan om vi har godis hemma. Chips är snacks och inte godis.

      Sött och salt ju. Heeelt olika saker.

    På tal om pajrecept, har du prövat denna?
    https://www.ica.se/recept/knackig-rabarberpaj-715053/
    Så sjukt god!

      Åh! ?

    Alltså hur osmart av Petra tungården att göra en story PRECIS när dom klättrar genom ett trasigt stängsel vid inte mindre än TVÅ ”obehöriga förbjudna”-skyltar? Influensers alltså ??‍♀️

      Asså jag gjorde en double take! Kul att utsätta alla för den risken också.

        Men alltså, FÅR dom vara där och fotografera?? Det står ju att det är förbjudet och dom kryper in genom stängslet?! Sämsta reklamen för företaget om det är så att inga tillstånd finns!

      Tänkte också på det när jag såg det ?

    Har alltid popcorn hemma. Det kan jag äta hur mkt som helst. Köper bara godis och chips när suget blir för stort, skulle aldrig kunna ha det hemma tillgängligt

    Hur går det med din bok Camcam? Så nyfiken och sugen på att läsa den!

      Ja, när ska den publiceras?

    Godis är överskattat imo. Ostbågar, cheeseballs och chips däremot.. mmmh

    Är inte smågodis typisk svensk vurm?

    Vi har ett ”gotte-skåp” hemma. Och för oss är det som för Isabella. Min 3-åring är inte alls så intresserad, såklart ibland men inga mängder. Hennes jämnåriga kompis däremot, äter så han mår illa på lördagar endast.
    Alla gör som dom vill och som de funkar för en själv.. för oss är godis/sötsaker osv väldigt odramatiskt och äts med måtta. Obland några bitar på en torsdag, och ingenting alls på helgen osv. Inte så noga.
    Min dotter har ju världens största gottegris till mamma 😛

      Du tror inte kompisen hade ätit så han mår illa varje dag om möjligheten fanns eller?

        Nej, tror faktiskt inte det.. men det kan jag ju inte med säkerhet veta.

    Polkagris är ju jättegott. En liten stund iallafall, man kan inte äta så mycket av dem.

    Jag och godis/choklad är som Gollum och Ringen, ingen bra kombination. Säkrast att inte ha något hemma.

    När jag var liten hade vi en låda – alltså en utdragbar typ byrålåda – vid diskbänken där mamma förvarade familjens godis. Det godiset bestod oftast av en påse ”hemkokta”, dvs dåna där vita hårda små kuddar med mintsmak. En sån påse räckte nog minst två veckor. Jag begriper typ ingenting när jag tänker tillbaka på det och jämför med dagens lösgodisätande.

      Vita små kuddar med röda ränder, skulle det stå.

        Polkagrisar, alltså?

        Det är väl polkagrisar fast i annan form? =)

        Polkagrisar menar du.

    Önskar verkligen att jag kunde ha godis hemma, men det är fullständigt omöjligt. Har jag det nöter det i mina tankar hela tiden. Tillslut trycker jag i mig det för att få det ur världen.

    Kanske har lite av en inneboende tant men polkagris är verkligen gott efter maten! haha
    Jag har oftast en påse med polka-karameller hemma och så kan man ta en efter maten.

    På nåt sätt känns det som att den värsta mättnadskänslan försvinner, testa om ni inte gjort! Så för min del är polkagris mer ett verktyg än en godis =)

      Det går även bra att äta lite mindre mat, så att du inte känner att du måste bli av med den ”värsta mättnadskänslan”.

        Vilken trist kommentar. Känns det bättre nu?

      Det stämmer jättebra. En del restauranger restauranger brukar ha en bjudskål med polkagrisar. Jag brukar dricka pepparmyntste om jag känner mig däst efter en rejäl måltid. ?

        Ja här i USA har nästan alla restauranger en mintkaramell-burk som man kan ta en mintkaramell innan man går ut.

      Men vill man att mättnadskänsla ska försvinna? Har problem att ens uppnå den. En eller två godisar efter maten kan dock lägga locket på… ibland.

      Haha vad roligt måste testa det, lät gulligt ju och ja lite tantigt ?

    Min familj hade aldrig godis/snacks hemma, så när jag fick godis på helgen så FROSSADE jag (och gör fortfarande) . En kompis som jämt haft sånt hemma har inte alls samma behov av att frossa, och hon kan glömma att hon har en godispåse stående i skåpet. ? Obegripligt!

    Barnen äter lördagsgodis, mamman äter helst inte godis, utom väldigt sällan, men jag skulle inte ha en godislåda. Dels för att det är osunt och jag skulle äta upp allt och dels för att det bli gammalt. Blä!

      Hur kan det bli gammalt om du äter upp allt?

    Älskar plockgodis, men känns inte 100 att handla det alls nu i coronatider.

    I min familj kan vi aldrig ha söta saker på lager, utan de äts upp direkt.

      Du köper inte frukt heller då?

        Men frukten tvättar man ju… jag har köpt plockgodis och låtit det stå i några dagar innan jag äter. Men det förtar lite av upplevelsen tycker jag ?

        Vad har frukt med lösgodis att göra?
        Eller sköljer du ditt smågodis och din choklad???

      Tycker aldrig att det känns 100 att köpa lösgodis. Usch

      Risken att du skulle smittas via plockgodiset är i princip obefintlig. Om plockgodis var en smittokälla så skulle du alltid behöva vara rädd för att köpa det, med tanke på alla bakterier och virus som människor bär på året runt. De flesta virus dör i magsäcken, om man nu skulle råka få i sig dem genom att äta. Du borde vara mer orolig för att smittas av magsjuka via smågodis, eftersom det orsakas av virus/bakterier som faktiskt överlever i magen/tarmarna.

        ?

        Risken för att smittas är ointressant efter ha sett ett äldre par ta grabbnävar ur smågodiset när de gick förbi. Och det här var år före corona….. kommer aldrig köpa något sorts godis i lösvikt.

      Corona smittat inte via det du äter.. är på, det gör jag!

      Kan ju säga att lösgodiset är nog säkrare än lösgodis med papper på. Fy fan va folk är vidriga och plockar det med sina bara händer ?

        Ja, det är helt galet! Jag har t.o.m. sett personer som tar tvättmedel och krossade tomater med sina bara händer. ?

    ÄLSKAR mjuka polkagrisar.

      Jag med!!!!!

      Åh! Visste inte ens att det fanns?!!

      Har däremot blivit bjuden på galet god polkagrädde till kladdkaka en gång.

    Har ett skåp med godis. Med överblivet efter barnens lördagsgodis, där går jag och småäter under veckorna ibland när jag blir för sötsugen haha. Köper mitt godis ibland o lägger i skåpet, är en tant så jag ÄLSKAR Bridge-påsen. Ingen annan i familjen gillar den påsen så den blir alltid orörd 🙂
    Chips o snacks slänger vi det som blir över, tycker inte det är gott med öppnade påsar nån vecka efteråt.

      Bridgepåsen är ju skitgod, har precis upptäckt den, avfärdade den tidigare som tråkigt pensionärsgodis. Men pensionärerna vet vad som gäller alltså!

    Nä, jag kan inte låta bli godis om det finns hemma. Däremot går det bra med salta snacka, typ chips, jordnötter, det kan ligga en vecka utan att jag bryr mig. Men sockersuget är av en helt annan kaliber. Håller på med en livsstilsförändring för att gå ner i vikt och bli mer sund och jag bestämde när jag började lägga om min kost att lösgodis tyvärr får försvinna helt. Jag kan inte behärska mig när jag går där och plockar! Jag planerar att köpa 2 hg och slutar upp med 9 hg… Och äter nästan allt på en kväll och har sedan magont hela natten. 🙁 Så trist, men nej, där känner jag mig lite som en alkoholist för jag mår bättre av att inte äta det alls.

    My martens kör bil och filmar samtidigt, igen.. är på tiden att någon behörig person ger henne ett saftigt böter..

      Bilen står ju för fan still!
      Man får sitta i bilen och filma samtidigt.

        Nej, det gör den inte för hon körde barnet till skolan samtidigt imorse! Man ser träder swisha förbi utanför och ljudet från hjulen som kör..

    Vinlåda it is..

    Jag har inga problem alls med att ha godis, kakor och snacks hemma, det handlar ju om karaktär! Just nu är godislådan ganska full eftersom jag passade på att köpa en del flygplatsgodis hos matsmart i somras, det var riktigt billigt! Kvikk-lunsj i 6-pack för 5 kronor bland annat så det blev, ehrrm, ett par paket 😉
    Min sambo däremot är som en slaskapparat men som tur är gillar han inte samma saker som mig så jag får ha mitt gods ifred.

      Handlar inte om karaktär, så du är inte bättre än nån annan i det här trådet.

      Eh nej, det handlar inte om karaktär. Forskning har visat att olika människor reagrar olika på tex ett fat med kakor. Dvs hur stor del av ens uppmärksamhet som är riktat mot den. Allt från att issa inte ens registrerar att det ställs fram, till de som inte klarar av att tänka på något annat än kakorna.

        Det om något är väl ändå karaktär?
        Klarar man inte att styra bort tankarna från kakfatet är det vad jag kallar brist på karaktär.

        Viljestyrka.

          Karaktär är väl ett ganska abstrakt ord och tror en del höjer ögonbrynen för det kan ju användas på ett nedvärderande sätt. Beror nog också på om man tror på fri vilja eller inte.

      Jag är likadan! Vi har massor av godis, choklad, glass, chips och kakor hemma.
      Finns alltid något nödfika i frysen också (bullar, kladdkaka, bärpaj eller liknande). Man vet aldrig när man behöver duka fram något gott att bjuda på.

      Det funkar jättebra för min familj. Barnen är vana vid detta och bryr sig inte (den ena äter knappt sött utan föredrar salta snacks). Jag äter en kaka eller några godisbitar varje kväll istället för att hålla på med lördagsgodis eller cheat day en dag i veckan.

        Fast om du äter godis eller en kaka varje kväll så kan du ju inte hantera det alls? Dessutom, om du lägger ihop allt du äter under en vecka så kan det nog bli en del, spelar liksom inte någon roll när du äter det, är fortfarande inte speciellt nyttigt.

          Skrev jag något om att hantera det?

          Men jo, jag tycker jag kan ”hantera” det även om jag tar två chokladbitar till kaffet eller äter en liten kaka. Och jag tycker inte det blir särskilt mycket även om jag lägger ihop det jag äter under en vecka eftersom jag vet att jag äter väldigt hälsosamt i övrigt. Det är vad man äter totalt som har betydelse.

          För övrigt bryr jag mig inte särskilt mycket om att framstå som nyttig utan jag väljer att äta så att jag mår bra och är lycklig.

    Vi hade alltid en godispåsar hemma när jag var liten (från 10 års åldern ish, dessförinnan var det bara en liten påse på lördagar) och det tog faktiskt helt bort magin runt det för mig. Åt max 2 bitar i veckan, sen om det var en torsdag eller en lördag spelade mindre roll. Idag äter jag aldrig godis, knappt mina syskon heller. Men tror ändå att det också beror mycket på personlighet ?

    Tycker hon och Unni drougge är lite lika varandra. ?

    Jag har en godislåda. Men bara med äckligt godis, lägger allt ogott som har papper på sig i den lådan. Vet inte varför jag inte slänger det som inte är gott?

    Vad hände med att barnen var så sofistikerade redan från födseln som alltid föredrog mörk choklad, tryffelsalami och mögelostar framför vanligt godis?

    Glass slår alla godislådor. Godare per gram socker och man småäter inte.

    Uppväxt och bor fortfarande på Värmdö, gillar ändå polkagrisar i alla dess former ?

    Någon som sett Löwengrips story från när Bella och pingis satt idag? De pratar om en glass pingis har upptäckt och IL säger ” den är jättegod” för att i nästa mening ertappas med att pingis säger ” du ska få smaka den sen ”
    ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.