Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

526 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej! Jag har ett stillasittande jobb emellanåt och har börjat få rediga problem med ryggen som jag tror är kopplat till det. Gör sån otroligt ont i ryggraden och även bakom skuldran, känns som att hela helgen ägnas åt att kurera sig från arbetsveckan. Jag rör mig i övrigt så därför tror jag att det är kopplat till just arbetet. Har någon tips på övningar för ryggen, ergonomiska sittställningar, redskap, medicin vad som helst? Alla tips är välkomna (förutom att byta jobb då, det funkar inte just nu.)

      Tennisboll/ golfboll mot vägg/golv och ta triggerpunkter i trapezius, rhomberna samt infraspinatus. Googla musklerna

      Prova ett ståbord där du inte sitter ner.

      Har ni möjlighet att få hjälp av en ergonom via företagshälsan? Kolla det med din chef.

        Tack snälla för tips! Ska kolla nu i veckan med chefen!

      För mig har det gjort stor skillnad med ett höj-och sänkbart skrivbord. Jag nyter ofta mellan att stå och att sitta.

      Om du har råd, gå regelbundet till naprapat.

      Pilatesboll att sitta på vid skrivbordet?

      Sitt ned. Håll i dig i stol med hand, vänd ansiktet mot den hand som håller i stol. Ta tag i huvudet och dra det bort från handen som håller i stolen, tilta huvudet försiktigt framåt.

      Skön strech

      Är det högersida skuldra? Isåfsll kan det vara gallsten

        ?

        Tack men det är både höger och vänster

      För mig hjälper regelbunden yoga. Sitter även på pilatesboll ibland, tycker det är toppen.

        Det finns bra Youtube-klipp med pausgympa 🙂 jag brukar köra i samband med lunchen ca 10 min. Min stelhet sitter mellan skulderbladen.

        Fick också visat ”väggängeln” tänk att du gör en snöängel fast mot väggen. Hälar, ländrygg, skulderblad, armar och handrygg ska ha väggkontakt under hela övningen. Små långsamma rörelser

      Jobba med armbågarna närmre kroppen!

      Hej!

      Jag går regelbundet till naprapat, typ var sjätte vecka. Men det är träning och övningarna emellan som hjälper mig mest för jag känner av direkt när jag slarvar med dem. Regelbunden yoga är guld, jag kör yoga with adriene på yt. Hon har även kalendrar med yogaprogram varje dag om man har beslutsångest. Stående rodd med gummiband är bra också, du får då igång skulderbladen. En annan övning som funkat bra för mig är ”ugglan” man sitter rak i rygg med armarna ner och drar bak nacken, typ ger sig själv en dubbelhaka och sedan till utgångsläget. Upprepa typ 20 gånger ett par gånger om dagen. Hoppas du får ordning på det!

      Det enda som verkligen fungerar är att träna styrketräning (och mobilitet). Latsdrag är exempelvis en väldigt bra övning. Att använda massage, naprapat osv är bara tillfälliga lösningar. Smärtan kommer tillbaka.

    Hej

    Hur är det möjligt att alla influensers och dylikt direkt hamnar på första plats på alla försäljningslistor på typ Adlibris, Bokus osv? Köper folk direkt boken om en influenser släppt nåt?

      Influencers promotar böckerna till sina följare, så de får en skjuts direkt.

      Visst hade väl Johanna Toftby någon tävling med fint pris om man röstade på någon bok hon hade gett ut? Så hon skulle placera sig högt upp på någon topplista av den anledningen?.Någon som minns det?

      Jag tror en del själva förbeställer många upplagor så att de ska hamna på topplistan direkt…

    Vad lägger ni studenter som lever ensamma på mat för en månad?

      Runt 2000-2500 kr, alldeles för mycket tycker jag…

        Inte om det är god mat ?

        Men 2000-2500 är väl det som står om man kollar konsumentverket osv så det låter normalt?

      Bor tillsammans med en men vi lägger in 1500kr var på gemensamt konto. Brukar nästan räcka så kanske 1700kr per månad. Då inkluderas toapapper, tvättmedel och disktabletter.

      Ca 5000-6000kr, har billig hyra på 3000kr så då väljer jag att leva icke-snålt när det kommer till mat 🙂

      Runt 1500-2000. Äter bara veg och fisk, lagar alltid mat som jag tycker är god och räcker många dagar. Undviker att käka ute, men när jag väl gör det är det något jag verkligen suktar efter. Många pluggkompisar köpte ofta nattmat ute (innan corona när nattklubbarna var öppna), köper ofta hämtmat och förstår inte vart pengarna tar vägen 🙂

      Försöker hålla mig till 2500, men ibland blir det typ 3000. Inte inräknat mat på restaurang

        Men då inräknat toapapper, tandkräm osv som man också köper på Ica 🙂

      La mellan 2000-2500kr/månad hela min studietid. Ja, det kanske är i överkant, men jag resonerade som så att eftersom jag princip alltid åt hemma så var det värt att kunna köpa de råvaror jag ville, vilket gör att lunchlådor känns så mycket lättare.

    Har ni någonsin träffat någon främling som gjort er typ nervösa? På ett bra sätt då och inte att ni känt obehag eller rädsla. Behöver inte vara någon ni känt er attraherade av, utan vem som helst. Blev det igår av kassörskan på pressbyrån, helt tagen.

    Vad tror ni dessa människor har som får en att bli såhär? Vad gör dem? De var också som att hon stirrade rakt in i min själ.

      Jag har gjort en egen liten studie och kom fram till att det är människor med en speciell ögonfärg som får mig att känna mig så ? stirrar in i själen. På ett bra sätt.

        Den här kassörskan hade bruna ögon. Vilken ögonfärg menar du? 🙂

          Jag menar också bruna ?

            Men Gud! Vad är det med bruna ögon, tror du? Är skitintressant

          Nej börja inte igen med din besatthet om kassörskan SNÄLLA!

        Vilken färg
        Mvh
        Orimligt nyfiken

          Bruna ?

            Tack för svar ?

      Tror det handlar om deras blick och närvaro. En känsla av genuinitet. Inte ögonfärg ?

    Har en fb-vän som jobbar med träning och hälsa som alltid frågar om andra är sugna på att ”tjäna några tusenlappar extra” och ”Du får betalt för att göra din egen hälsoresa och bli den bästa versionen av dig själv på vägen”. Vad är det för jobb egentligen, någon som vet?

      Låter ju väldigt mycket som pyramidförsäljning/MLM.

        Men hon skriver jämt hur hon kan styra sina jobbdagar hur hon vill, hon har sagt upp sig från sitt gamla jobb och sysslar endast med detta. Reser runt massa och lägger upp bilder på folk som gått ner i vikt haha.

          Så där håller ju alla MLM-människor på. Om det var ett vanligt jobb skulle hon inte hela tiden försöka påverka andra att börja. Det är en sak om man trivs väldigt bra med sitt jobb och någon gång nämner för sina vänner att det kunde vara en idé att byta till samma, men om man ständigt pratar om att andra ska börja, att man ska bli sitt bästa jag och om man i stort sett enbart lägger upp bilder på sin framgång, då är det garanterat MLM.

            Vad är MLM då? Hon verkar tjäna bra med tanke på alla resor osv men jag fattar ju att det är något lurt då det alltid finns ”2 platser kvar” osv? Undrar vad hon gör rent konkret liksom? Tack för svaret förresten 😀

              Multi Level Marketing.

      Säkert herbalifee?

    Ni som vill ha minskad invandring/striktare krav, men också är mer ”vänster” i frågor om vård och omsorg, skola, miljö etc, vad röstar ni på? Finns ni? Känns som det automatiskt blir åt höger om man vill ha skärpta regler men man kan ju ha helt andra åsikter om t.ex skatter.

      Jag röstar på Vänsterpartiet trots att jag tycker att invandringen bör regleras bättre. Ideologiskt stämmer Vänsterpartiet överens med min ideologi och därför får de min röst.
      Jag väljer inte parti utifrån enstaka frågor utan ser på helheten.

      Kd eller Sd.

        Månar man om vård, skola och miljö röstar man inte på dessa partier.

          Det beror ju på vilket sätt man månar om dem. Det finns olika sätt att definiera välfärd på liksom 😉

            BS, SD är ett enfrågeparti

              Samma som KD då eller? Det stod ”dessa partier” inte SD..

          Jag månar om välfärden och därför röstade jag på just KD.

            KD ansvarar för vården i Stockholm där man under rådande pandemi varslar vårdpersonal och hyr in dyra konsulter istället. Äventyrar patientsäkerheten och är dyrt.

            På vilket sätt värnar KD om välfärden menar du?

          Tråkigt att man alltid ska få sådana svar bara för att någon säger att man röstar på KD eller i ert värsta fall – SD.

      Det är sjukt svårt veta vad man ska rösta på tycker jag, men tycker helt klart saker behöver förbättras i Sverige, det är för slappt här, tycker det blev tydligt efter rättegången mot gänget i Danmark, Sverige är pinsamt när det gäller straff.

      Går ens åsikter åt socialism vid alla andra frågor utom invandrarpolitiken så är det ju självklart att man ska rösta på ett socialistiskt parti! Annat vore ju jätteknäppt!

      Det finns ju liksom ingen vettig människa som bara: Jag vill ha gratis sjukvård. Men jag vill privatisera precis allt och tycker att det är skandalöst att staten finns.

        Men det är ju därför ideologiska övertygelse är helt idiotiska och den representativa demokratin ofunktionell

      Gör ett inför valet test.

      Tyvärr måste jag för första gången säga att jag inte har en aning om hur jag ska rösta. Vilket parti man än röstar på finns risken att de kommer att bilda regering som för politik jag är helt emot. Skulle rösta på KD om jag trodde att det inte skulle innebära en KD-M-SD-regering som jag absolut inte vill ha. Skulle rösta V om jag trodde att den rösten inte bara skulle bli bortslängd (och om Jonas Sjöstedt hade varit kvar som partiledare). Skulle rösta S om jag inte trodde att det skulle innebära fortsatt slarvig migrationspolitik.

        KD är ju dock det parti som står SD närmast i alla frågor, så varför vill du inte ha den regeringen?

          KD har de senaste åren bytt inriktning på ett ganska drastiskt sätt. De har tidigare haft mycket större betoning på social omsorg än vad de har nu. De har också haft andra tongivande politiker än vad de har nu, människor som jag har förtroende för. EBT litar jag inte på för fem öre. Det är därför jag inte längre kan rösta på KD. Det ”gamla” KD hade aldrig gått i säng med SD.

            Det ”gamla” KD hade ännu mer saker gemensamt med SD och stod ännu närmre, så var inte så säker på att det ”gamla” KD aldrig hade samarbetat med SD.
            De kanske har bytt fokusfrågor, men de tycker fortfarande exakt samma sak.

            KD är det partiet som stått och står SD närmast så jag ser det jättekonstigt att du inte vill att ”ditt” parti vill ha så mycket inflytande som möjligt tillsammans och där de slipper förhandla bort viktiga delar i sin politik.

      KD. Verkar vilja ha både ”striktare” invandring, eller åtminstone mer fokus på integration. Samt att de har gjort vård och omsorg till sina hjärtefrågor.

        Men man röstar ju för fasen inte på ett parti som är vår största förespråkare av marknadsekonomi om man lutar åt vänster!

    Okej så jag har insett att jag är kär i mina barns ena pedagog på förskolan. Alltså såhär kan inte fungera eller prata som en normal människa och är röd i ansiktet jämt – kär. Jag är uppenbarligen inte så hetero som jag gått runt och trott i hela mitt liv ?‍♀️

    Vet inte vad jag vill med detta, bara skriva av mig lite antar jag haha.

      Varför? Berätta mer! Vad är det med denna pedagog?

        Alltså jag veeeet inte. Vill inte ha det såhär haha. Får liksom fjärilar i magen bara av att tänka på henne.

          Hur är hon som person? Hahaha. Vad fint med en förälskelse dock!

      Guldstjärna till dig som kan skriva rätt ordet hetero!

      Åh så härligt! Sånt här som GÖR livet. ❤️

      Att vara förälskad/kär i någon är underbar känsla. Oavsett vad som händer med förälskelsen är det iallafall trevligt. 🙂

      Jag tror att du är attraherad av hennes maskulina energi, vilket tyvärr blir allt ovanligare i svenska män och svenska kvinnor tar istället över den maskulina rollen och resultatet är detta…
      Tror knappast du skulle vilja gå ner på henne osv utan det är mer hennes maskulina energi du är attraherad av.

        Varför tror du det? Är det så otroligt att en tjej blir kär i en annan tjej? Du har uppenbarligen en riktigt snäv syn på sexualitet 🙂

          För att Anonym inte är sexuellt attraherad utan romantiskt attraherad. Därför.
          Anonym har inte tänkt på pedagogen sexuellt, hur det skulle vara att kyssa och gå ner på henne osv utan det är hennes person hon är attraherad av. Hur hon får Anonym att känna sig.
          Jag slår vad om att pedagogen utstrålar en viss typ av energi som ofta finns hos män och det är det hon reagerar på och är säkert utsvulten på den typ av maskulina energin. Samma anledning vissa äldre kvinnor dras till ”nya män” ehm…det är utsvultna på den typen fast det är i fel paket.

        Hon är långt ifrån maskulin, så nej.

          Hennes *energi*.

    Funderar på att plugga till meteorolog men känner ingen som är det så har ingen att fråga. Är utbildningen svår? Är det lätt att få jobb?

      Jag har också tänkt I de banorna, meteorologi verkar intressant och samtidigt väldigt straightforward. Var vill du läsa?

        Har inte funderat så långt än. Är det någon skillnad på utbildningarna i Sverige?

      Har läst fysiklinjen som läser gemensamt med meterologer första ca 2 åren. Läste för ca 12 år sedan. Det är en ganska tuff utbildning, kräver att man tycker om/haf fallenhet för fysik och matematik då det bygger på detta. Första två åren är det det enda man läser. Själv valde jag en annan inriktning så har inte stenkoll vad de läser efter första 2 åren. Vi hade ca 70% bortfall under dessa två år pga svårighetsgraden och tempot i undervisningen.

      Ville inte skrämmas, bara att man ska vara förberedd. Verkar vara ett kul och intressant jobb! Kör!

      Hej, jag har läst meteorologiutbildningen i Stockholm. Det är skillnad mellan de olika skolorna. När jag läste fanns Lund, Sth och Uppsala.

      Det är mycket fysik och matematik, men det går under mastern att välja vissa poäng fritt. Jag skulle rekommendera dig att kontakta studenter på de olika skolorna för att få en uppfattning av utbildningenskvalité. Fråga studievägledaren om hen har någon du kan kontakta.

      Gällande att få jobb så kan det variera år till år. Smhi har sommarjobbstjänst som jag kan rekommendera att söka under din utbildning.
      Om du vill jobba som prognosmeteorolog så är det främst SMHI, men finns också någon/några privata företag (sth, Norrköping och Göteborg samt Norge och Danmark).
      TV-meteorolog kan vara svårt att få fast.
      Doktorant, då är det universitetsstäderna Sth och Uppsala främst, eller utomlands. Försvaret är en stor arbetsgivare och finns på fem orter. Då måste man dock gör GMU och gå en officersutbildning, kan dock ha ändrats så kolla in deras väderblogg!

    Hej hej! Jag fyller 30 nu i höst och jag hade börjat planera min 30-årsfest redan innan Corona slog till. I dagsläget är det självklart för mig att jag inte kommer att kunna ha den 30-årsfest som jag hade planerat, vilket inkluderade en större fest, inklusive middag. Har ni några tips på hur jag skulle kunna fira min födelsedag istället? Jag räknar med att vi blir ungefär 40 pers och firandet bör hållas andra halvan av oktober/första halvan av november (så att ha en picknick utomhus funkar inte riktigt). Om ni har några tips så tar jag tacksamt emot ??

      Du kanske kan ha två fester?

        Hur menar du? En mindre runt min födelsedag, och en större när jag fyller typ 31? Det är absolut någonting som jag funderar på ☺️ /TS

          Antingen mindre nu och större senare, eller om du vill ha två mellanstora nu och dela upp gästerna. Det är ju relativt enkelt att göra en coronaanpassad fest för 20 Pers jämfört med 40

          Jag fick avboka förra året min 30-års fest pga svår sjukdom, skulle i år fira det med dunder och brak men så kom korona. Nu vet jag inte om jag vill försöka fira nåt nå mer ??‍♀️ blir bara bitter och jag är inte en bitter person ?

      Fast nu öppnat dom ju upp för evenemang på 500 pers. Borde du inte kunna ha festen med 40 personer om alla som kommer är friska? Man kan ju duka med lite avstånd?

        Så är det absolut, men jag vill kunna ha en fest där alla kan njuta av festen, utan att någon känner sig nödgad att tacka nej för att personen är obekväm med situationen, eller att de inte kan slappna av på festen. Därav att jag tycker att det, för mig, känns ”onödigt” att ha en större middag på hyrd lokal nu. Jag förstår att andra vill göra det, men jag vill inte behöva tänka på om alla är bekväma på min 30-årsfest, jag vill släppa loss haha ?? /TS

          All heder åt dig som tänker på dina vänner och medmänniskor! Grattis till dina 30 år!

          Min bästa vän kunde inte acceptera att jag tackade nej till kalas trots misstänkt corona. All heder åt dig! Grymt ??

        Hm, mitt svar verkar ha försvunnit, men jag skrev ungefär att jag vill att så många som möjligt ska våga komma, och att jag inte vill behöva tänka på om alla är bekväma under kvällen. Yep, jag är en people pleaser ? /TS

          Jag ska ha fest och vi kommer att ha buffébord och så mycket som möjligt i trädgården om vädret tillåter. Vi blir nästan 50 pers totalt men har delat upp det i ”pass” dvs folk har fått olika ankomsttider. Handsprit vid varje buffébord och uppmaning att inte kramas.

        500 personer tillåts vid evenemang med sittande publik vid numrerade platser. Och det är undantag som görs från 50 personer-regeln.

      Jag tänker ha en post corona 30 års fest! Tycker det är ganska elakt att ställa till med fest just nu. Det suger att känna att man vill men tackar nej för att man fortfarande tror på social distansering. Man blir liksom den som är den.

        Exakt så tänker jag också! När tänker du ha din 30-årsfest då? Har du redan börjat planera den? ? /TS

    Hur övervinner/hanterar man ångesten när ens livskamrat drabbats av cancer.

      Jag vet inte men… Det är okej att vara ledsen ❤️

      Stöttar och tänker att de allra flesta överlever cancer ❤️ Jag har dock bara varit på andra sidan.

      Jag har haft cancer själv och har varit närstående. Jag tycker det är värre att se andra drabbas än att drabbas själv och jag var mer orolig som närstående än jag var när det gällde mig själv. Det var ändå inte lätt, var livrädd. Så jag tror inte du kan bli av med ångesten i sig, men det hjälper att fokusera på praktiska saker. Ta hand om varandra. Försök ha det bra. Prata. Erkänn att du är livrädd. Du behöver inte låtsas vara stark. Och bara var där. Det är stort nog. För övrigt är jag frisk nu och alla lever.

    Det här säkert skrivits massor av sådana här kommentarer här tidigare, men nu är det min tur. Jag är 29 år, gift (sedan 5 år, varit tillsammans 8 år), och har två barn i förskoleålder. Jag har under de senaste 1-2 åren gått i tankar att jag vill skilja mig från min man. Anledningen kan sammanfattas med att vi har otroligt svårt att kommunicera, är väldigt olika som personer och har utvecklats åt olika håll. Nu har jag tagit upp denna diskussion med min man, men jag tvekar fortfarande om jag vill detta till 100%. Vi har pratat om att kanske testa att ”provseparera”, alltså att vi bor växelvis med barnen hemma i huset och att den andra föräldern då bor på annat håll. Någon som har testat detta? Jag vill gärna höra alla bra och dåliga erfarenheter. Och till sist, är det någon som har lämnat din man och ångrat det? Varför isf?
    Mkt tacksam för svar!

      Jag har en fråga till dig.
      Var din man bra på att kommunicera när ni träffades och har blivit sämre med åren? Eller var han dålig på det från början men du hoppades att det skulle bli bättre?

      Som svar på din fråga,
      man ångrar aldrig att man lämnat en man. Du kommer bara bli lyckligare och leva längre utan en man 🙂

        Han var dålig på att kommunicera från början men jag hade en envis förhoppning om att jag skulle kunna lära upp honom ? Tack för ditt svar!

        Min mans ex ångrar djupt att hon lämnade honom 🙂 hon kallar det sitt livs livs största misstag.

      Kunde varit jag som skrev det. Är i exakt samma situation. Vi går i parterapi nu, inte nödvändigtvis för att jag tror att vi kan lösa det. Tror det är kört, attraktionen finns inte för längre, mkt pga bristande kommunikation och att vi är väldigt olika i grunden och växt isär. Tycker dock att parterapin hjälper oss oerhört att försöka komma fram till varför det blivit som det blev och hur det ska bli och för att vi ska kunna bevara en vänskap och ett samarbete för barnen.

      Prova parterapi. Det kan antingen hjälpa er komminikation eller göra dig 100 på att separation är bäst ?

      Jag tänker såhär, är ni båda villiga på att försöka kommunicera bättre o mötas halvvägs? Du kommer stöta på samma problem med en ny man så fort vardagen är igång, att vara i ett förhållande är att ge och ta, i alla förhållanden släcks och tänds lågan. Man kan bara ha det precis så som man själv vill ha det om man är ensam. Jag personligen tycker att du ska stanna med pappan till dina barn, (om du nu inte vill vara själv och vill ut ur relationen) dom problem du skrivit om är inte problem som inte kan lösas, och dom problemen kommer du uppleva med alla andra män du kommer träffa, personligen tycker jag du ska hålla ihop familjen för allas skull och inte minst barnens. Hoppas det ordnar sig. Lycka till, kram

      Jag tror visst att man kan ångra att man lämnar någon. Det blir inte alltid bättre i det nya förhållandet nästa gång och det blir inte alltid ett nytt förhållande alls. Problemet är ju att när folk misstrivs tillsammans måste något göras, det går inte att gå runt och sura eller vara otrevliga mot varandra i längden. För att hitta sätt att ha roligt tillsammans igen eller ge er själva en chans att hitta tillbaka känslomässigt så måste ni ju prata om vad ni kan göra för att väcka känslorna till liv igen. Om ni har pratat om en provseparation så har ni ju kunnat snacka om en tuff sak. Då kan ni nog prata skilsmässa/uppiggning också.

      Generellt sett brukar jag alltid tycka att folk som vill göra slut ska göra slut, men om man lever tillsammans länge så blir det mycket vardag och man börjar lätt störa sig. Det är inte konstigt om man längtar efter något annat. Det är inte nödvändigtvis samma sak som att det skulle bli bättre med någon annan eller bättre själv. Jag kan så här i efterhand absolut ångra ett par av mina tidiga uppbrott i livet, för att det var så onödigt. Vi kunde lika gärna ha hittat tillbaka till varandra. Efteråt fick jag uppleva vad ett verkligt dåligt förhållande innebär och det var en helt annan sak. Tristess kan man åtgärda, om man vill.

      Du har ju redan svaret. Jag tror du kommer bli mycket lyckligare om du lämnar relationen. Om det verkligen ska vara ni så korsas era vägar igen. Ingen bra person och äkta soulmate kommer ”straffa dig” eller inte ta dig tillbaka för att du har lämnat denne. Älskar man någon vill man dennes bästa, oavsett vad det innebär. Men ärligt talat tror jag inte du kommer vilja gå tillbaka.

    I veckan träffade jag en kille jag pratat med på bodycontact. Vi träffades ute och sa hej en kort stund när han var på genomresa i min stad. Vi klickade direkt och någon dag senare bestämde vi oss för att ses hemma hos mig för att ha sex och vi hade såååå jävla bra sex.

    Han hörde av sig när han kommit hem och vi pratade bara lite kort om hur härlig kväll vi haft och igår skrev han att det var mycket på jobbet och att han skulle höra av sig senare.

    Håll nu alla era tummar att han vill ses igen. Jag vill ha mer!!!!!!

      Träffade min man på bc för sju år sedan. Vi firade treårig bröllopsdag förra veckan ☺️ lycka till!

    Bästa tipsen för att spara pengar, kom med era bästa råd! Här är mina bidrag:

    – laga många matlådor och frys in. Framförallt På säsongsvarierade råvaror. Tex nu med morötter så kan man laga mycket soppa På det tillsammans med kokosmjölk, linser och curry
    . Fryser in och har hela frysen full!

    – sälja av grejer på tradera/blocket/marketplace

    – låda I kylen där jag skrivit ”ät mig först” där jag slänger i tex paprika som ser ledsen ut, grädde som går ut inom kort osv.

    Vad är era tips? ?

      Vegetarisk mat är billigare än döda djur som plågats.

        Låt var och en äta vad de själva vill.

          Ts ville ju ha tips för att spara pengar.

          Ja tyvärr så går det ju inte att hindra människor från att äta mördade djur

            Lär dig ordentlig svenska! Djur mördas inte.

              Hahahahaha. Människor som blir skjutna mördas inte heller.

              Alltså, själva definitionen på mord är ju att det är ett uppsåtligt dödande.
              Uppsåtet finns ju liksom definitivt där när man ska göra en levande individ till mat.

                ”Mord (latin: homicidium[1]) är ett uppsåtligt dödande av en annan människa”.
                https://sv.wikipedia.org/wiki/Mord

                Uppsåt räcker inte för att det ska klassas som mord och inte som dråp.

        Döda djur som plågats brukar dock vara ganska billigt. Dyrare dock med döda djur som inte plågats. Bäst är kanske viltkött, då har det varken plågats eller är dyrt (om man jagar själv då såklart).

          Fast döda plågade djur är fortfarande väldigt mycket dyrare än vegetarisk mat

            Men hörni sluta kapa min tråd haha, ni får skapa en egen och diskutera djur/vegankost tack ? (Med all välmening i min ton)

            Har någon annan något att bidra med? ?

              Ok men ett seriöst spartips är att äta mer vegetariskt.

                Uppfattat det ? tack ?

              Men det är ju ett seriöst tips!
              Förutom boendekostnader är det ju mat som lönen går åt till mest. Av all mat är det kött som är dyrast.
              Det är en ganska enkel ekvation att man kan spara ganska mycket pengar på att börja äta vegetarisk mat, eller?
              Det är dessutom också väldigt mycket lättare att spara in där än att börja jaga billigare abonnemang för att spara småslantar, ta sönder tuber för att kunna krama ut de sista milligrammen osv.

                Ja det var ett jättebra tips, men har uppfattat och tar gladeligen emot andra tips också ?

              Det blir mycket billigare att endast äta kött, då du inte behöver äta alls mycket för att bli mätt och ändå ha fått i dig allt din kropp behöver.

                Som plus på den kommer du bli extremt förstoppad och göra av med mindre toapapper.
                Du kommer dessutom få skörbjugg och sjukt dålig andedräkt då tillagat kött inte innehåller något C vitamin. Så du kommer behöva äta rått kött, vilket i och för sig gör att du använder mindre el till spisen.

                  Du kanske inte förstår att man dricker vatten också, så någon förstoppning är det inte tal om. En del upplever faktiskt att det är precis tvärtom i början p.g.a. att man kan ha dåligt med matsmältningsenzymer om man ätit mycket vegetariskt innan.
                  Äter man endast carnivore minskar behovet av C-vitamin och det du får i dig från kött och inälvor räcker gott och väl. Annars får man i sig det av t.ex. broccoli, blomkål och vitkål.
                  Du har dock rätt i det sista, att de som äter endast rått kött sparar in pengar på el, men de sparar också in pengar på mat i.o.m. att de behöver äta så lite, då deras mat är den mest näringstäta som finns.

                    Alltså kött innehåller inga fibrer alls överhuvudtaget och vatten kan bara hjälpa en en bit på vägen. Förstoppningen kommer att komma.
                    Minskar verkligen behovet av C-vitamin om man bara äter kött? Har du något vetenskapligt man kan läsa om det? Varför är det så?
                    Broccoli, blomkål och vitkål är ju inte kött och nu var det ju en diet av enbart kött vi diskuterade.

                      Behovet minskar kanske inte egentligen, men i.o.m. att kroppen inte behöver lägga energi på att bryta ner en massa antinutrienter räcker det med den C-vitaminen som finns i den animaliska födan.

        Tveksamt om det blir billigare, då ni måste äta sådana mängder. Dessutom går det inte att tillgodogöra sig innehållet i veg.mat fullt ut och ni blir därmed felnärda. Till sist, vi plågar inte våra djur i Sverige, men din mat dödar många stackars djur innan du har maten på din tallrik.

          Du behöver läsa på lite mer

            Källa på vad som ska läsas, tack.

              Gå och lägg dig

                Också ett svar när man inte har något belägg för sina påståenden..

      Får ni sålt saker på t.ex tradera? La ut en del för några veckor sen men ingen budade ens och då var det bland annat oanvänd sportutrustning och oanvända märkeskläder med prislappen kvar?

        Alltså jag upplever det som lite fifty-fifty på tradera, men marketplace tycker jag fungerat bra faktiskt ? du kanske ska satsa där istället?

        Sellpy kan också vara rätt ställe, men vet inte för har själv inte lagt ut något där ?

          Sellpy är rena bedrägeriet, det är så mycket dolda avgifter att ingenting blir kvar.

        Du måste lägga ner lite energi när du ska sälja på tradera. Bilden säljer produkten kan man säga.

        Inredning, speciellt vitt/mässing enligt egen erfarenhet (flyttade förra hösten så sålde typ ca allt jag ägde lol) säljer fruktansvärt bra. Märkeskläder kan säljabra, men sportkläder vet jag inte. Sen beror det ju även på när du lägger ut det. Lägg ut det närmare löning, då brukar man kunna få napp snabbare 🙂

          Sålde allt på FB.

      Plocka svamp! Helt gratis (förutom i tid..!) Har massor i frysen just nu, samt ganska mycket torkade. Kommer kunna äta svamp resten av året 😀

        Smart idé! Tack ?

      Sätt av pengar direkt till sparkonto/ISK/fonder som man inte ”ser” så fort man loggar in på banken.

      Gå igenom alla återkommande utgifter, försäkring, el, Spotify, Netflix osv osv och kolla om det går att få ner priset (t.ex. om man bor två kan man ha Spotify Duo) eller om man ens behöver ha det.

      Överlag kolla igenom ordentligt vad man lägger pengar på och vad som kostar.

      Klipp upp t.ex. tandkrämstuben för att kunna få ut det sista.

      Tvätta kläderna mer sällan vilket sparar på tvättmedel.

      Kör bara tvätt/diskmaskinen när den är full.

        Tyckte först det stod ”tvätta händerna mer sällan”. Sjukt dåligt tips 😛

          Speciellt när det pågår en pandemi ?

        Jag brukar faktiskt spä ut sköljmedel, diskmedel och tvål med vatten.

          Sköljmedel förstör kläderna. Mycket bättre för kläderna och plånboken att tvätta utan. Sätt en skvätt ättika i sköljmedelsfacket om du vill.

          Som tidigare skrev, tvätta med ättika istället! Jag kör med det, iofs för att jag har katter som kissar, sist var det sängen och speciellt täcket. Men hade ättika, inget tvättmedel och nu har dom inte kissat någonstans på det täcket sen dess 🙂

            Jag använder inget sköljmedel alls, och jag tycker ändå att kläderna är bekväma.

      Bra tips du gav! Fyller på med:

      – Planera alltid inhandlingar i matbutiken innan du går dit. Jag brukar ha 2-3 recept på inköpslistan, på så sätt blir det inte så mycket småhandlingar som kan dra iväg sjukt mycket.

      – Shoppa mindre kläder och mer genomtänkt. Förr kunde jag shoppa någon gång i veckan, vilket drog iväg. Nu köper jag plagg mer genomtänkt, så att plaggen inte bara blir hängande med prislappen kvar i garderoben. Byta kläder med vänner/syskon är även det en bra grej.

      – Träna hemma eller ute (om du är som jag och inte gillar gymmet men vill åt motionen). Har haft gymkort i långa perioder, som jag inte använt för att jag inte trivs på gymmet. Springer hellre ute i naturen, och använder min egen kroppsvikt/hantlar/gummiband hemma.

      – Se över ditt mobilabonnemang, det kan gå rätt många hundralappar på egentligen ingenting. Jämför med andra operatörer och butiker.

      Jag köper ganska mycket svinnmat på olika affärer genom Karmaappen. Har lyckats få tag på allt möjligt (t ex ICA:s ostpajer på 265 g för 5 kr/st, mozzarellaost för 1.80 kr/st, 1.7 kg laxsida för 105 kr, 12 ekologiska ägg för 4.5 kr, 700 g ost för 9.50 kr, 1.6 kg Yosa havrebitar för 75 kr, äpplen för 7 kr/kg. Det var bara en bråkdel, men som sagt så har köpt allt möjligt.)

      Jag köper regelbundet svinnmat även på Lidl. De säljer kassar med blandat frukt och grönt för 20 kr/kasse (ca 3 kg, ibland mer) och påsar med bake-off bröd, bullar, små pizzor etc för 10 kr/påse. Har fått t ex tag på 3 kg paprikor och en blandat påse med pizzor, focaccia och småbröd, det var över 10 varor i påsen. På min Lidl brukar bake off-påsarna dyka upp typ 15-20 minuter innan de stänger, kassarna med frukt och grönt tycks dyka upp nån gång under förmiddagen-i början av eftermiddagen.

      cykla till jobb/skola. 🙂

      Har du kollat matsmart lr delitea?

      Jag försöker hålla koll på reklam hos olika butiker och handla därefter. Nu orkar jag inte springa runt överallt men kan hitta kött o bröd billigt hos Willys, grönt o burkar med soppa billigt på ICA. Bara att försöka laga mycket på en gång o frysa in. Köttfärssås och pasta är enkel o billig mat. Vitkålssoppa med korv i, ugnsbakade grönsaker med potatis och nån kotlett till. Linsgryta med eller utan korv. Ugnspannkaka med eller utan fläsk o lingonsylt.

    Förra året fick jag ett missfall med svåra komplikationer efteråt. Därför behövde jag vänta ca 1 år innan jag fick försöka bli gravid igen. Den här månaden blev det inget, så jag hoppas verkligen på framtiden. Är så lycklig att jag har en dotter på två år i alla fall. Ville bara skicka kärlek till alla där ute som kämpar med kommande eller stundande graviditeter!

      Hoppas det går vägen nästa gång ❤️

        Tack snälla❤️

      Säkert helt knäppt men jag har en känsla av att det blev nått väldigt galet på nå vis när det blev år 2020. Folk snackade om millennieskiftet men jag tror tusan det är nu nått hände. Jag har aldrig varit med om att så mycket hemskt har hänt, dels mig och så många i min närhet, dels världen i stort. Alltså riktigt tragiska och ofattbara händelser. Kan inte låta bli att längta till nyårsafton ?

        Jag tror du har såååå rätt ??

        Samma. Ska snart på årets tredje begravning (dock ej corona för nån av dem) 🙁

          ? Beklagar!

      Håller tummarna för dig ❤️

    Hello! Ska ut på middag (raritet) med sambon och vill köpa en klänning som får honom tappa hakan. Inte för dyr (några hundringar pga begränsad budget) och gärna sexig men inte vulgär! Vart letar jag?

      Asus kanske??

        Asos menar jag

      Prettylittlething. Budget men inte basic klädsel som alla går runt med här i Sverige

      Missguided eller hotmiamistyles om du har kroppen för det

      Zalando har grymt utbud och väldigt bra filtrering när man vill söka.

      Bubbleroom, boohoo och shein har även billigt och fint 🙂

        Men shein tar 3 veckor ibland innan du får kläderna

    Mitt guilty pleasure är Tiingelinn på instagram. Irriterar mig på människan men kan ändå inte sluta titta. Jag kommenterar aldrig inne hos henne, men förundras över hur motsägelsefull hon känns. ”Jag har blivit mindre ytlig”, ”får knappt någon sömn”. Klipp till sminkad, nya fransar och försvaratstal om varför hon tar nätterna. Lägg dig och sov när du är ensam med bebisen känner jag bara ?

      Lite wt va

        Herregud! Bara ungarnas namn skriker ju wt lång väg. Stackars människa!

      Hon är som en 12åring känner jag. Barnen är hennes dockor typ

        Men herregud, du satte precis ord på hela hennes uppenbarelse ?

      Hon är mitt guilty pleasure med!! Stör mig som satan på att hon hela tiden måste skriva att Absolut iiiingen trodde på henne och gabbe och dom har nåt som iiiiingen annan förstår och att det dom har är speciellt. Nej ni är nykära. Det har många vart innan er.

        Jag ansluter mig också. Retar mig på henne, gillar aldrig något men jag kan inte låta bli att snoka där ?.

          Här är en till! ??‍♀️

        Haha. Han känns som han älskar uppmärksamhet och bekräftelse. Lite som att han är med henne i hopp om att själv bli influenser/”känd” och kunna leva på det.

      Såg hennes hemska samarbete med ett företag om nån aktivitetstavla för barn. Trodde den va hemmagjord, men nope. Hade skämts att samarbeta med ett sånt företag ?

        Det är hennes eget företag hon kör tillsammans med en annan. Det ser verkligen ut som något ett barn gjort i slöjden, på det tar dem 799:- för skräpet

          Jääävlar! Fulaste jag sett haha

        Hahahahsha, eller hur!!!

        Haha!

        Scrollade förbi hennes flöde nu för jag visste inte vem det var. Blev sen tvungen o kolla aktivitetstavlan ni gnällde på. Tänkte att såååååå farlig kunde den väl inte vara… ?

        MEN HERREJÄÄÄÄÄÄÄÄÄVLAR. DEN VAR FÖRFÄRLIG!!! ???? 799:- dessutom. Har dom sålt nån ens!?

        ”rekomenderad från 3 år”…. Tror inte min tvååring hade använt den mer än nån minut faktiskt. ?

      Jag tycker hon är sjukt”annorlunda”
      Hur hon pratar, kroppsspråket mm. Jag tror att hon har kan vara på spektrumet

      Hur försörjer hon sig och sina barn?

      Tycker att hennes ex (pappa till 1a barnet) verkade mysig!

        Jag gillade honom men tyckte inte ett de passade ihop alls. Det gjorde de väl inte heller.

    Har pms och humöret har inte varit på topp men blev på riktigt på bättre humör när jag läste att svenska gängkillarna blev dömda till långa straff i Danmark. Inga jävla ungdomsrabatter och trams. Wham bam in i finkan tills ni är medelålders gubbar.

      Önskar att mes-Sverige var mer som grannländerna…

        Verkligen… det här daltandet har passerat gränsen. Och när jag får höra obildade idioter skrika att ”längre straff leder inte till färre brott”, efter studier som gjorts i usa där man varken har möjlighet att plugga vad man vill gratis eller få typ allt gratis som i Sverige och ska använda det i jämförande syfte. Vilket skämt. Men brotten man begått då, ska man inte straffas? Nä, inte i Sverige, här ska brottsoffren och de anhöriga straffas. Trött och blir tröttare varje dag.

          Hårda straff skyddar människor från den kriminella som är inlåst och är dessutom en upprättelse till offret. Simps snackar om vård och hjälp för kriminella.

      Blev också jäkligt glad över detta. Nästan orimligt uppåt ?

      Verkligen, eller mängdrabatt… alltså what? Rabatt på STRAFF? Det är ju så sjukt så det låter som ett skämt. Nu är de inte så tuffa längre de jävlarna och med livstidsstraff kommer de inte lyckas skjuta 18 skott i någon mitt på dagen. I Sverige hade de fått några timmars samtalsterapi och välkommen till samhället, här får du lite pengar så du klarar dig. Och det här betalar jag skatt för? Uschhhhhh!!!!

      Ni verkar veta skrämmande lite om både det svenska och danska rättssystemet.

        Sorry att jag inte är helt insatt i det danska rättssystemet. Har aldrig varit där. Jag är heller inte någon jurist, advokat eller domare så du behöver inte bli rädd för att mina kunskaper inte når till den nivån du önskar.
        Min glädje över domarna kan du dock inte ta ifrån mig.

        Jag är jurist och lyckades skriva en av kommentarerna ovan! Sverige behöver reformera halva brottsbalken, och inte bara utbilda nickedockor (oss jurister) som inte ifrågasätter och moraliserar över lagar. Det fick vi lära oss under första året, att lag och moral inte hör ihop. Hör och häpna! Och att vi som då blivande jurister ska lära oss att inte tycka så mycket om lagarna utan enbart efterfölja dem. Så jag FÖRSTÅR det svenska rättsväsendet mycket väl. Att du förminskar människor som tycker annorlunda än du är bara ett patetiskt försök av dig att trycka ner folk som mindre vetande när det alls inte är så.

        Om du nu är så duktig så vet du ju att grunden i vår lagstiftning är att hellre fria än fälla och att man i regel ska se till att tilldela ett så lågt straff som möjligt. Bara här har du ju grundorsakerna till varför lagen inte lyckas ta med det som sker i samhället. Sen hoppas jag även du har koll på de verktyg åtalade har tillhands som inte målsäganden har. Även där kan du få svar på huuur folk kan tycka att Sveriges lagar är mesiga.

        Jag hade aldrig klarat av att arbeta med brott, är istället bolagsjurist men anser fortfarande att svensk lagstiftning är ett hån mot främst brottsoffer och deras anhöriga. Önskar oss all lycka.

          Självklart menar jag företräda. Det är alldeles för sent?

      Min mamma som varit lite deppig pga 70+coronakarantän ringde mig och var jätteglad över detta. Jag tror att det känns som att samhället får lite upprättelse mot gängen, annars kan de sprida skräck lite hursomhelst och slippa undan. Synd att vi inye har samma straffskala här för gängkriminalitet, då kanske 17 åringarna inte var lika sugna på att döda

    Någon som har erfarenhet av parterapi? Hur gick ni tillväga för att hitta en parterapeut? Vad kostade det? Funkade det? Är det något man kan få via vården?

      Vi körde parterapi/familjeterapi via kommunen. Fick 5 eller om det var 10 gånger gratis. Hade en lista att välja på och tog en privat i den. Testa googla på familjeterapi och din kommun. Funkade bra, men avbröt efter ett par gånger då vi behövde avbokning pga vab och sen bokade vi aldrig nytt. Gäller att hitta en båda trivs med. Kan tilläggas att vi fortfarande lever tillsammans och upplever att vi har det bättre än tidigare.

      Vi gick via ungdomsmottagningen (vi var 20 och 21 då), kanske två-tre gånger tillsammans och någon enstaka gång var för sig. Det var jättenyttigt!

      Kontakta familjerådgivningen i er kommun så får ni hjälp. Kostar 300 kr/besök i den kommunen vi bor i. Vi har gått där och det räddade vårt förhållande och gjorde verkligen jättestor nytta för oss, även för oss som individer.

      Via svenska kyrkan (ja faktiskt). Bara googla på det

      Bra prisbild och det är på intet sätt ngt kyrkligt, bara att de tillhandahåller tjänsten.

    Hallå!
    Har precis börjat läsa Sälj- och marknadsutbildning. Vi ska söka LIA så snart som möjligt!? har något pluggat liknande och haft praktik? Var gjorde ni er praktik och vad fick ni göra? Behöver man söka sig till ett företag vars produkt man redan kan mycket om? Tänkte på bil-företag för att det är stora branscher, men kan inte mycket om bilar

      Hej! testa att sök hos ett fastighetsbolag?
      Känns konstigt att man ska välja något som man är insatt i redan. Lian handlar ju om ”lärande i arbete” och du ska ju kunna få en uppfattning om ”sälj och marknad” på stället du är på. Läs kursbeskrivningen om du är osäker. Lycka till!

    Köpte en ny matta på Mio förra veckan och den hade en väldigt stark, speciell lukt. Tänkte att det skulle försvinna efter ett tag men den luktar fortfarande. Nån som har erfarenhet av detta och vet vad man kan göra? Eller försvinner det till slut?

      Kan du kanske vädra den?

      Jag har varit med om samma och lukten försvinner. Om du har möjlighet skulle du kunna lägga ut mattan på vädring. Jag vet exakt vilken lukt du menar och den kan inte vara hälsosam.

      Testa kolpåse!

      Vet en vän som. Slutligen behövde reklamera pga stark stank. Vädra 24 h ute och reklamera om det inte försvunnit efter det.

    Hej! Ni som inte av erfarenhet av anstalt, vad har ni för tankar/åsikter? Både allmänt om anstalt men även att arbeta på en anstalt. Fördomar om folk som arbetar på en anstalt?

      Vad har du för utbildning som lämpar sig för arbete på anstalt? 🙂

        Gymnasieutbildning räcker för att få arbeta på en anstalt.

      Empatiska och vill hjälpa de som hamnat snett utan att för den delen vara så våldskåta som poliser eller OV. Min pappa var plit i några år som ung, och det låter som ett så himla givande jobb.

        Ja, det måste verkligen vara givande att vara omgiven av psykopater hela dagarna.

          Japp, och hela tiden beredd på att de kan hoppa på en och försöka skada en. Skulle aldrig jobba som en plit.

            Du kan bli påhoppad i verkligheten med. Men där har du varken larm eller kollegor…

              ,?

      Fördom: att det är folk som velat bli polis, men misslyckats. Lite samma som man (jag) tänker om väktare.

        Haha det där är ingenting jag tänkt/tänker om kriminalvårdare.

          Det säger nog mer om mig då jag antagligen inte vet vad en kriminalvårdare gör. Jag har tänkt att de går omkring med många nycklar (fast låsen säkert är elektriska nu för tiden) och skriker åt fångarna att lugna ner sig och inte bråka.
          Som sagt, fördom! Baserad på min okunskap… förlåt alla fångvårdare. Ni är säkert inte ett dugg som min fördom. Jag hade aldrig klarat av ert jobb.

            Jag har sommarjobbat som kriminalvårdare på ett häkte och kan typ bekräfta att iaf 1/4 av de anställda (i synnerhet männen) var så som du beskrev. Poliskomplex så det sjöng om det.

    Ämne: Ångest/trötthet/jobb!
    Jag har hyfsat överkommit jobbångest. Från att inte kunna jobba öht pga förlamande, vidrig ångest innan från flera dagar innan jobbdagen till att nu ha ångest nån timme innan jag ska dit som sen släpper. Men jag kämpar fortfarande med en oerhörd trötthet överlag och plötsliga ångestattacker – i form av blodtrycksfall och svimningskänslor, yrsel – på jobbet. Jag jobbar ute i butik så kan sällan gå undan och trivs med mitt jobb i.ö. Men efter jobbet är jag, trots normallånga dagar, ofta så trött så det känns som jag ska gå av på mitten både psykiskt och fysiskt och som om jag ska svimma bara av att gå hem. Somnar ofta direkt jag är hemma och hela kvällen försvinner. Har inga fysiska brister eller liknande, kollat på vc.

    Någon annan med liknande erfarenheter? Hur mår ni idag? Det känns så hopplöst detta. Ska jag verkligen aldrig kunna må normalt på och efter jobbet? 🙁

      Det där med tröttheten känner jag igen och det låter visst som någon brist. Sjukvården i Sverige är tyvärr otroligt dålig på att ta reda på såna lite diffusare problem. I mitt fall så var det sköldkörtelvärdena som var för låga, och jag skulle föreslå för dig att läsa på om både kortisol, b12 brist och sköldkörteln för att se om något av det stämmer in på dig. Har dom kollat något av dessa värden redan så kolla ifall dom ligger i den nedre delan av referensskalan då kan du ha problem trots att läkeren säger det är bra.

      Känner SÅ igen mig.

    Vi körde parterapi/familjeterapi via kommunen. Fick 5 eller om det var 10 gånger gratis. Hade en lista att välja på och tog en privat i den. Testa googla på familjeterapi och din kommun. Funkade bra, men avbröt efter ett par gånger då vi behövde avbokning pga vab och sen bokade vi aldrig nytt. Gäller att hitta en båda trivs med. Kan tilläggas att vi fortfarande lever tillsammans och upplever att vi har det bättre än tidigare.

      Var till inlägg om parterapi

    Okej, två konstiga frågor.

    1. Dejtade en kille lite i juni. Han ”dumpade” mig. Jaja, skittråkigt men inte mer än så. Nu 2 månader senare hörde han av sig och har skrivit massor och plötsligt ville ses igen (han har inte nämnt något om uppbrottet). Så vi sågs i torsdags, supermysigt, kollade serie och bara hade det nice liksom. Och låg.
    Varför gör man så? ?

    2. Okej, en sjuuukt snygg kille från Tinder är i min stad. Han liknar en blond Blaine från Glee. Han vill ses, jag har noll sug eg. Samtidigt som han är här. HJÄLP mig vad gör jag?

    För jag antar att det inte va en dejt med den andra killen. Mitt kärleksliv har varit rätt dött, nu känns det plötsligt lite mkt haha.

    Vad hade ni gjort? Help plz

      Knulla på bara.

        Hmm kanske borde det. Haha!

        ???

      Jag skulle skitit i den första killen, han verkar vilja ses endast på sina villkor. Och träffa den blonda killen istället. Jag har sambo sen många år så gör det för mig ?. Blonda killar ?

        Haha! Jag gick in med noll förväntningar med den första. Men är fan sugen på ”Blaine” haha!

        ..han är såååå löjlig. Varit på mig heka kvällen om att ses. När jag tillslut orkar säga ”kom” (pga trött) så slutar han svara. Haha! Blir inget ligg här inte. Hoppas vidare på mr 1, pga bra i sängen och skitsnygg. Gör inget om vi bara ligger haha

          // Emmie

    Ska göra MR på hjärnan om ett par veckor och är så himla nervös! Har lite lätt klaustrofobi… Så, bästa tipsen för att klara sig igenom detta? Har redan bett om lugnande. Och inga skräckhistorier nu utan bara pepp och tips, tack!

      Jag röntgade visserligen buken, men fick lyssna på musik. Somnade nästan tillslut för jag försökte bara fokusera på min andning. Missade nästan när röntgensjuksköterskan sa till att hålla andan medan plåtarna togs.

      Du har redan fixat lugnande. Var bara ärlig för personalen om hur du känner, du är definitivt inte den första och inte heller sista som kommer dit med dem känslorna. Hitta något att fokusera på, tex andning, vad du ska äta till middag eller något om det finns något annat du ser fram emot

        Tillägg, jag körde alltså också MR

      Jag blundade hela tiden, jag lovade mig själv att inte öppna ögonen. Jag brukar inte vara bra på att lyssna på mig själv men denna gång gjorde jag det. Hoppas det går bra ❤️

        Mitt tips är också att blunda från början till slut. Har gjort två MR (av två olika anledningar) och första gången fick jag panikkänslor av hur NÄRA ”taket” var och av hur instängd jag kände mig. Andra gången blundade jag redan innan jag åkte in i röret och öppnade inte ögonen förrän jag var ute. Det gick jättebra.

      Jag låg i den där tunneln i en timma för några år sedan och nej det är inte kul men man klarar det! Den timman gjorde att jag snart därefter fick reda på att det inte var något fel på mig och månader av oro släppte, helt klart värt besväret.

      Min sambo sa att det var skönt att ligga där, han somnade! Kanske försöka tänka bort vad maskinen gör? Liksom dröm dig bort till att du ligger i ett solarium, eller tänk att det är en ”avslappningsmaskin” på ett spa typ. Kanske helt knäppt tänkt av mig men, tänker att det hade nog funkat för mig personligen i alla fall.

      Jag har gjort samma och var sååå nervös, satt och skakade med sköterskans arm om mig innan jag skulle in, haha. Hon lugnade med med att säga att de inte hittar ngt fel på 9/10 personer som de röntgar (jag utreddes för hjärntumör) och jag bestämde mig för att blunda hela tiden och sjöng sånger i mitt huvud och tappade bort tiden. Plötsligt var det klart och 10 dygn senare ringde doktorn och sa att jag var frisk ? Kommer gå bra!! ??

      Jag gjorde det för nåt år sen. Där jag gjorde det var det som speglar på insidan så jag såg ut. Fick också ha musik på vilket var väldigt skönt. Säg att du är nervös, de är vana! Det gick mycket bättre än jag trodde. Lycka till ♥️

      Låg och blundade och fick också lyssna på musik när jag gjorde en MR. Jag tyckte det fungerade bra med att lyssna på musik, speciellt då maskinen låter en del.
      En annan grej jag tyckte hjälpte var att räkna låtar – jag visste att min MR skulle ta ca 15 min så då räknade jag att det skulle ta typ 4/5 låtar. Rätt skönt att ha något tidsperspektiv.

      Det var inte alls så obehagligt som jag trodde det skulle vara. Hade på ögonbindel och fick lyssna på musik och de hade små pauser mellan de tog bilderna

      Tack för alla fina svar! ❤ Nu känns det faktiskt liiite bättre ?

        Det kommer att gå super!
        Jag har också gjort MR och alla är jättesnälla!

      Jag fick lugnande o personalen var väl medvetna om min klaustrofobi,jag blunda innan jag åkte in o höll på så tills allt var klart. Bara att bita ihop o stå ut,lugnandet hjälpte mig tänka rationellt just då. Lycka till ❤

      Se till att vara duktig i halsen innan du lägger dig. Eftersom man måste ligga stilla så var iaf jag lite nervös och fick sån rethosta liggandes i maskinen, det var både pinsamt och jobbigt. Personalen tog det bra men kan tänkte att jag skulle ta en halstablett i munnen om jag behövde göra om det. Fråga dock först så att det är okej och inte stör undersökningen. Isf bör lite vatten precis innan räcka. Det kommer gå galant ska du se ?

        duktig=fuktig

      Jag gjorde en magnetröntgen av huvudet för ett tag sedan (har epilepsi) och det var inga problem alls. Det lät visserligen som att de hackade i huvudet men jag lyssnade ändå på musik samtidigt som jag blundade och försökte drömma mig iväg och tänka på annat.

      Man åker ju inte in så långt om man bara ska röntga huvudet.

      Det kommer att gå bra!

      Man får en spruta med direktverkande lugnande om man behöver det

    Hur handskas man med mytomaner? Min närmsta vän är mytoman, och på sistone har det eskalerat. Hon har alltid haft svårt att hålla sig till sanningen och jag har konfronterat henne tidigare, men det är ganska många år sen nu. Inga allvarliga saker hon ljuger om, men det är väldigt irriterande att lyssna på hennes lögner. Vad kan man göra förutom att klippa bandet? Finns det något bra sätt att konfrontera en mytoman?

      Har tyvärr inga bra tips mer än att klippa bandet. Har själv umgåtts med en som ljög om det mesta, stort som smått. När lögnerna tillslut började handla om mig så orkade jag inte mer. Det roliga är att alla i hans närhet vet att han ljuger om precis allt och de tycker det är så pinsamt. Varför håller man på så? Måste bottna i någon osäkerhet? Känsla av att inte duga?

      Ingen aning. Har haft en anställd som var mytoman. Riktigt läskiga saker och situationer. Drama queens finns det ju alltid ett gäng, där får man bara lära sig lyssna mellan rader och dra av en del i huvudet.
      Men denna människa var helt okontrollerbar. Helt omöjligt att sortera och tillslut började det påverka kunder och företag. Tack och lov sa hen upp sig.

    Anna Book är så skön! Hennes senaste live är så on point

      Jag missade den!!! Vad missade jag?

    Jag umgås med ett gäng vänner och då frågade dom om man hade haft sex och när. Och jag ljög och svarade ja för jag skäms så mycket att jag inte haft det eftersom jag är över 20 år. Är det okej att dra ”vita lögner” så här?
    Kan verkligen inte berätta då jag skäms för mycket 🙁

      Du har inget att skämmas för. Samtidigt har ingen med ditt sexliv att göra heller. Såklart du gjorde rätt ❤️

      Ja absolut! Jag har aldrig varit ärlig mot någon som ställt den frågan. Min ensak!

      Inget som helst ”fel” med att vara över 20 och aldrig haft sex! Förstår om det kanske känns tufft om andra i din närhet pratar om det och har haft det. Men jag hoppas du inte känner någon press för det. Varför är det egentligen så ”viktigt” med sex? ?

      Ljug på. Du är varken den första eller sista som dragit den lögnen.

      Klart det är okej! Det är ju inte som att de skadas av din lögn, så om det får dig att må bättre kan jag inte se någon anledning till att det skulle vara fel.

      Hej! Är också 20 och aldrig varit med en kille, vi är flera i mitt kompisgäng, du är LÅNGT IFRÅN ensam om det ❤️

      Det är ingen farlig lögn. Jag gjorde samma och jag tror faktiskt t.o.m det hjälpte mig när jag väl skulle ha sex för första gången, var inte nervös och det kändes som att jag hade gjort det förr haha

      Jag gjorde samma. Att vänta tror jag är bra. För det första så känner man (förhoppningsvis) sin kropp väl innan man börjar vara med andra och vet vad man tycker är najs. Man vågar (förhoppningsvis) säga ifrån om partnern gör något man inte vill. Personen man ligger med är (förhoppningsvis) inte typ 15-16 år och bryr sig om din njutning och inte bara ena egen. Tror att om man får en bra första upplevelse så ökar det chansen att man får ett gött sexliv. Lite pepp, bara. Du är långt ifrån ensam.

      Jag är 32 och har upptäckt mitt sexliv och hur roligt det är att experimentera NU. Låg första gången när jag va 22, ingen bra upplevelse. Tog några år till nästa, sen förra året typ boom exploderade mitt sug på att testa runt haha.

      Så ta det i din takt! Dock kan det vara bra att vara ärlig mot vänner, för börjar man snurra in sig i en lögn så blir den större o större = jobbigt ? Men du gör precis som du vill.

      Och stressa inte! Du har mååååånga år att ligga på om du vill. Så känn ingen press ? Köp en satisfyer istället ?

      I mitt kompisgäng hade en tjej sex första gången när hon var 26, en annan 22, en tredje var 21 och så jag 23. Det är betydligt vanligare än vad man tror, men folk ljuger ofta för att upprätthålla något slags ideal(förståeligt).

    Hur tänker ni kring detta: Jag är student. Min syster har jobb, man och barn. När de blev ihop så gav han julklapp till alla i familjen så jag har gett till honom också. De senaste åren har jag gett till både syrran, hennes man och deras barn medan de köper en (billig) gemensam till mig. Blir rätt dyrt för mig så är det ok att sluta ge mannen julklapp bara sådär?

      Jag skulle sluta ge julklappar både åt mannen och din syrra. Skulle ge nån billig julklapp åt barn(en), om jag hade råd. Om det finns flera barn skulle jag ge dem en gemensam julklapp, typ nåt bordspel eller nåt. De vuxna klarar sig utan julklappar.

      Ja definitivt!! Jag skulle ge något till hela familjen istället. Kanske något spel eller så 🙂

      Skulle säga att jag inte vill byta julklappar med andra vuxna, men skulle köpa något till barnen. Men då får man ju räkna med att inte få julklappar själv – vilket kanske är OK, då kan man istället lägga de julklappspengarna på julklappar till en själv 😉

      Hade gett han och syrran en gemensam present. Ngt till Hemmet, ett spel etc och så en julklapp till barnet. Jul ska vara för barnen ?

        Tack för svar! Blir nog endast till barnen och eventuellt min syster framöver!

      Tänker att de bör kunna förstå dig om du bara förklarar hur du känner. Och gör det som känns bäst för dig. Tänker att barnen liksom är mer prioriterade i så fall. Och för mig som förälder blir ju jag bara glad över att se mina barn glada och förväntansfulla över att få paket. Barnens glädje betyder ju mer än att själv få paket.

    Dagens hiss och diss:

    Hiss: Regn och kräftskiva med familjen i sommarstugan.
    Diss: Strömavbrott och kräftskriva. Inget vatten kvar i kranarna. Kräftdoftande händer.
    Hiss: Massor regnvatten att tvätta kräftdoftande händer i 🙂

    Har en termin kvar på förskollärarutbildningen och det är snart dags att söka jobb. Börjar känna mig otroligt nervös för vad som komma skall, att jag plötsligt ska vara klar och förväntas kunna ”allt” (förstår att det inte är så men sån är känslan). Har inte arbetat inom förskola tidigare så även om det mesta känns som det faller sig naturligt så känns det som att där är så mycket jag inte har koll på än som inte utbildningen eller praktiken lärt en. Har ni några tips när man kommer ny på jobb sen eller kanske frågor som är av hög relevans vid arbetsintervjuer? Någon som varit i samma sits som kan ge några lugnande ord?? ?

      Använd din rätt till att ha mentor under första året. Jag fick ingen och det har grämt mig. Så det kan man ju fråga om på intervjun.

      Om du har tid och ork, arbeta som vikarie sista året! Bra med lite extra pengar och du får känna på ”verkligheten”. Och perfekt att få fråga sånt du funderar på. Och kan säkert även få lite olika svar beroende på vem du frågar.

    Danne Alexandra.
    Jag kan inte hjälpa det men jag tycker hon verkar så extremt falsk.
    Wannabe.
    En sak jag tönkte på, hon säger att hon är helt ledig fredagar, FÅR man verkligen lämna sitt barn på förskolan då?
    Oavsett om hon jobbar 50% (vilket ger utökad tid på förskolan utöver 15h som man har som föräldraledig) förskolan är ju till för barnen när föräldrarna arbetar.
    Om man är HELT ledig på fredagar så får man väl inte ha sitt barn där på fredagar?

    Bortsett från det så ska allt vara så ”enkelt, härligt” sonen blev typ lökfri av sig själv (glömt att nämna att dom
    Försökt hela sommaren utan blöja ?) sonen ”behöver” inte somna mer på dagen (skönt att slippa lägga honom?

      *blöjfri givetvis

      Olika regler i olika kommuner. I sthlm vore det helt ok.

      varför ens lägga energi på en sån sak? vad andra gör är inte ditt problem? :p

        Absolut inte mitt ”problem”
        Men jag tycker att det är märkligt att man lämnar sitt barn på förskolan när man är ledig.
        Förskolan är ingen barnvakt.
        Förskolan finns för att föräldrarna jobbar.

          Trodde förskolan är en pedagogisk verksamhet.

          Hon orkar inte med ungen men kan inte skriva det rakt ut

          Man får det i Stockholm, kan vara en annan regel i din kommun om du bor på annan ort.

      Lökfri ?

      Kan hålla med till viss del, men jag tänker mest att jag har väldigt svårt att relatera till och känna connection till personer som henne. Nu känner jag inte henne men hon verkar ju väldigt ”polerad” och totalt problemfri/ångestfri. Det är iaf bilden hon förmedlar av sig själv på sociala medier. Då är tex Sanna Guidetti en person jag känner att jag kan relatera bättre till i jämförelse.

        Precis så känner jag med kring henne!!

      Det är olika i kommunerna, i min kommun är det inte ok!! Där är barnen på förskolan när föräldrarna jobbar.. det som stör mig mest och gör mig fundersam är alla dessa föräldrar som lämnar barnen när dom är lediga, tror dom att barnen har det bättre på förskolan än hemma med sina föräldrar?

        Barnen har det bra på förskolan, annars vore det sorgligt. Dock ska det inte utnyttjas.

        Sååå rätt. Varför ha barn om du inte vill umgås med dem. I min kommun är det inte ok

        Jag är permiterad nu och enligt förskolan ska jag lämma barnet där (kortare dagar såklart, typ 5 timmar) varje dag ändå pga att hon ska komma in i verksamheten och rutinerna även om jag är helt ledig. Har nyss haft inskolning så tänkte testa nån vecka men det lutar ju självklart åt att jag kommer ha henne hemma så mycket som möjligt.

        Sen är det ju från barn till barn. Min väninna fick sitt andra barn och hade äldsta på föris 30 timmar varje vecka för han ville vara där med sina kompisar och inte sitta inne med mamma som ammade hela tiden.

      Kan absolut hålla med om att barn i stor utsträckning har det roligare med föräldrar som aktiverar än på förskola ibland. Samtidgt är förskolan bra för barnen och absolut nödvändig för många för att kunna jobba och få ekonomin att gå ihop. Men skulle inte alla må lite bättre och kanske stressa lite mindre om vi slutade vara så nitiska med att barnen ENDAST får vara på förskolan när föräldrarna. Är det barnets bästa att behöva följa med och handla efter en lång dag på förskolan eller är det bättre att föräldern får göra den innan hämtning? Är det inte bättre om föräldern någon gång hinner träna innan eller efter jobbet och på så vis får mer energi och mår bättre, än att ha dåligt samvete över träning som inte hinns med? Hur enkelt är det som ensamstående att hinna köpa julklappar med alla barn i hasorna? Eller hinna storstäda med en 2 åring som varken vill sitta still eller sova middag?
      Lite off topic då SA verkar ha sitt på det torra med både förskola och nätverk som kan avlasta.
      Men idag känns det inte som att kvinnofällan är att vara hemma med barn och hamna i en dålig sits ekonomiskt utan snarare att inte va hemma med barn utan istället jobba heltid OCH sköta hemmet, hinna träna och fixa med allt som hör livet till. Kanske rätt till barnomsorg oavsett anledning en dag/månad t ex inte vore så dumt.

        Mm men du, tänk såhär. Förskollärarna/pedagogerna behöver EXAKT samma behov och är också kanske ensamstående föräldrar som behöver köpa julklappar och storstäda. Men har de alla andras barn pga att de ska göra allt ovanstående hinner ju inte de?

    Dum fråga men hur mycket ”kostar” ett barn? Tänker på kostnader som blöjor, mat och leksaker. Bara blöjor borde få kostnaderna att skena iväg varje månad. Vill inte ha barn nu men i framtiden och då vill jag ju att ekonomin ska fungera så att barnet får det bra. Kommer man någonsin bli helt redo att skaffa barn?

      Man är aldrig helt redo och ett barn kan kosta tusentals kronor eller ett par hundra i månaden beroende på förälder

      Jag tror inte man någonsin känner sig helt redo, men man löser allt med tiden. Men det är ju dyrt, men man sparar också in pengar på att inte gå ut så mkt på restauranger, slöshoppa i gallerior osv. Eller så är det för mig iaf 🙂

      Beror helt på. Handlar man second hand, ärver, köper billigare märken på blöjor, kör tygblöjor etc. Kan det skilja sig än om man köper allt nytt.

      För oss kostar vårat barn ca 1500:-/mån med välling, blöjor, mat. Behöver kläder inhandlas kanske det blir 2000:- om man slår ut det. När det blir storleksbyte behövs en del inköp göras för att ha ytterkläder, skor och kläder till förskola och då blir det såklart mer pengar att lägga ut. Vi kör på Enago välling och Libero touch blöjor, därav blir dem kostaderna dyrare för oss än om vi skulle byta sort (dock har vi provat byta men funkar inte för sonen). Har en 3-åring an tilläggas som springer mestadels utan blöja hemma, men fortfarande blöja när vi är ute.

      Barn kostar mer när de blir några år, säg 5 år och uppåt. Då sliter de ut/växer ur skor och kläder på löpande band. Bra skor och ytterkläder kostar lika mycket som vuxenkläder. Aktiviteter kostar, en ny cykel då & då. Köper man mycket begagnat (kläder, ytterkläder, leksaker, cykel..) får man ändå räkna med 1500-2000 kr och uppåt. Förskole- & fritidsavgift är en rejäl summa bara det.

        Håller med. En bebis kostar inte så mycket, visst barnvagn och sånt men det går ju att hitta bra begagnade grejer. Värre när de blir större och sliter ut och växer ut vinterkläder och vinterstövlar på en säsong ?

        För att inte tala om tonåringar ?

      Tack för alla svar! Uppskattas ❤️

      Beror på föräldrarna.
      Vi köper inte begagnat och har en 2 åring. Vi höjde vår matbudget med 1500 när vi fick barn blöjor inkluderade.
      Till det tillkommer kläder skor etc, man behöver inte köpa det varje månad men oftast lägger vi 500-600 kr i månaden på kläder, det är alltid något som behöver fyllas på (strumpor, T-shirtar,) och vissa.månader mer om barnet behöver nya skor eller annat, eller till höst och vinter halvåret då Vantar mössor försvinner konstant och vinterkläder i övrigt ärndyyyrrt (jackor, overaller osv) Vi klipper även barnet en gång i månaden hos frisör (200 spänn) så vårt barn kanske kostar 3000 i. Mån?

      Sen tillkommer de hela tiden småkostnader när man har barn.
      Barn kostar och blir dyrare ju äldre de blir ? men folk har barn trots låga inkomster och det går. Alltid och få ner kostnaderna.

      Blöjor och välling kan man ofta köpa billigt, tom på rea. Kläder, barnvagn, skötbord, babyskydd etc kan man ofta köpa på second hand, eller om man har tur, ärva.

      Blöjor är inte så dyrt

        Vi lägger ca 100 kr/v på blöjor, då köper vi dyra.

      Egentligen är det väl inte kostnaderna för ett barn som är så dyra. Det är uteblivandet av inkomst(er) som försämrar ekonomin skulle jag säga.
      Små barn behöver knappt kosta någonting.

        Håller med Alva, definitivt största skillnaden! Först föräldrapenning och sedan går man ner i tid för att få mer tid med sitt barn.

          +vab, vara utanför arbetslivet i flera år, uteblivande löneökningar osv. Tror väldigt få tänker på det tyvärr och ser bara faktiska kostnader.

    Hur slutar man prokastinera??

      Jag vet inte, tänkte kolla upp det imorgon.

        ???

      Man bara tar tag i sakerna och gör dem. Skriv en lista på morgonen på vad du ska ha gjort under dagen och se till att få dem gjorda. Det funkar hyfsat för mig iaf.

      5 sekunders regeln, så fort du kommer på något du måste göra, kör igång och gör det inom 5 sek – alltså innan du börjar hitta på argument vaför du skulle skjuta på det hela

      Planera in hela veckan/dagen i en kalender, gärna digital som Gcal. Listor är skitbra men tycker sakerna blir av när man lägger in dem som uppgifter/händelser i en kalender, så får man försöka lista ut hur lång tid varje uppgift tar. Det har funkat super för mig! Kolla upp time blocking with Amy Landino på Youtube ?

      Får jag återkomma med det till senare?

      Fundera på om det är så att du har ångest inför det som måste göras, och varför. Sen måste du på något sätt ta tag i uppgiften, att undvika saker pga ångest ger oftast mer ångest i slutändan. Att bryta upp uppgiften i mindre delar brukar funka för mig.

      https://www.youtube.com/watch?v =ZXsQAXx_ao0

      Du tar in det här budskapet. 🙂

        Jaha… den här länken fungerade inte. *facepalm*

    Mitt mående har varit tungt och blött, som hösten kan vara i tre månader. Jag blev sjuk för tre månader sedan och det visade sig att jag har chrons. Jag är såklart glad att det inte var värre men jag önskar så att inte hösten blir regnig utan att jag kan vara ute mycket med hundarna och ta igen de månader jag har vart inne. Tror ni vi får en fin höst? Ha en fin kväll alla ❤️

      Kramar till dig! ? Jag hoppas att vi får en ljus och fin och lååång höst med många promenader, utflykter, vackra löv och klar luft. ?

        Tack ❤️

    Hej! Är det någon som vet om man kan ta ett mindre ortsnamn eller namn på ett område eller plats som efternamn eller är de namnen skyddade på något vis? Vi har hittat ett jättefint namn som vi trodde vi kom på själva haha, men så visade det sig att det finns ett ställe som heter det..

      Hör med Skatteverket om det går.

        Jag har sökt runt på deras sida hur mycket som helst, googlat utan framgång och tom skrivit en tråd på familjeliv utan svar haha.. tänkte att här hänger så mycket klokt folk så kanske någon vet eller har minsta aning. Jag vill helst inte behöva skicka in förslaget, betala och sedan få tillbaka att det inte går.

        Är det ingen som kommit på ett eget efternamn här? Alla ”ord” finns ju, vad får man ta liksom?

          Jag vet en som har tagit ett efternamn som är ett ortsnamn

            Åh tack du gav mig lite hopp!

          Ring SV på måndag.

            Jag ska ringa NO på måndag.

              Jag tar MA! Eller ENG

                På måndag blir det ett samtal till FI.

    Tips på inflyttningspresent till två tjejkompisar som bor ihop? Jag och de övriga tjejerna i vårt gäng ska gå ihop och köpa något. De är 27 och 31 år.

      Goda ostar och vin?

      Doftljus, handtvål+handkräm, växt/planta, vin, ett kit med fina matvaror typ havssalt, olivolja, balsamico, kryddor osv 🙂

      Gillar de ansiktsmasker osv? Gör ett kit med nice saker ?

    Berätta något kul! 😀

      Jag är kåt.

        Jag i min sambo ska snart testa våra nya sexleksaker

          Vad är det för saker?

            En satisfyer och lite lättare bondage för nybörjare, typ handklovar piska och rep m.m ?

      Jag är full.

      Jag är för trött för att orka gå och lägga mig.

    Har någon tips på instagramkonton som har en bohem-chic inredningstil?

    vad är era tips när ni ligger med en ny person för första gången som ni dejtat kanske 1-3 ggr innan? vad gör ni för att bli avslappnade, få en skön stämning och loosen up? mitt problem e nämligen att jag får prestationskrav och därför tänker mer på att det ska vara nice för killen och glömmer fokusera på mig själv = jag njuter inte lika mkt som jag skulle kunna göra och är inte så närvarande i kroppen pga tänker för mycket. hur gör ni andra singlar??????

      Att ligga med okända människor (eller människor man inte träffat så många gånger) är inte för alla. Kanske du skulle tycka att det vore bättre att vänta med att ligga tills du fått en stadig pojkvän som du lärt känna?

      Vin var ganska vanligt förekommande på de dejter jag var på innan jag hittade min pojkvän. Det är givetvis inget måste, men tyckte det gjorde att jag blev mer avslappnad. Känner du dig bekväm nog kan du fråga om ni ska massera varandra? Det lättar upp lite spänningar men skapar även pirr i kroppen. Är killen väldigt pang på rödbetan, så stanna upp. Hångla mer, känn på varandra ordentligt innan. Ett längre förspel tycker jag kan lätta upp om man inte känner personen så mycket, och gör att man kommer i rätt stämning 🙂

      Sluta ha sex med killar?

        inte ett alternativ pga forfarande den arten som jag attraheras av (tyvärr)

          Jag beklagar!

      Tänkte likadant förr, nu känner jag bara – ta på dig en roll haha. Alltså jag går in i en roll där jag lurar mig själv att jag har ett feeeett självförtroende. Smeker killen, vågar tar för mig. Jag är sjukt mesig eg, men jag tänker lite att killen vill ju ligga med mig. Damn I’m hot, typ haha!

      Funkar! ? LYCKA TILL!

        …och att JAG vill ligga med honom såklart.

    En remake av en fråga från igår.

    Välj en influencer som du vill byta med vad gäller:
    -Utseende
    -Karriär
    -Resor

      Hanna Edwinson ansikte, kropp ingen, Bianca ingrosso är lätt närmast med sina snygga kurvor
      Karriär Bianca, lätt
      Lägenhet Bianca
      resor… Kenza när hon reste 12 ggr per år

      jag kanske är den enda som typ inte vill byta med någon, men om jag va tvungen att välja:
      utseende: sara bidernan pga sån natuligt vacker skönhet eller matilda djerf pgs så cool o chick
      karriär: bianca ingrosso pga ekonomiskt oberoende eller josefin dahlberg pga hon jobbar med sin dröm
      resor: janni delér pga obvious reasons

      Bianca alla dagar i veckan.

      Utseende: Alice Stenlöf
      Karriär: Sandra Beijer eller Flora Wiström (pga författare!)
      Resor: Elsa Billgren (dröm med Gotland hela somrarna, lite Italien, lite Danmark, lite Frankrike ibland!)

    Jag blir aldrig sådär högljudd eller ”galen” på fyllan utan är alltid självmedveten oavsett hur mycket jag dricker. Om jag druckit mycket så blir jag tillslut sluddrig och yr och måste lägga mig typ. Lite mer pratsam liksom men mina samtalsämnen är fortfarande sådana som jag skulle haft som nykter. Någon som är likadan? Vad kan det bero på?

      Ser du det som ett problem? Jag skulle tycka det var skotskans att ”bara” bli lite sluddrig och pratsammare än vanligt, högljud eller galen är absolut inget jag strävar efter.. men det kanske beror på att jag är 38..

        *skit skönt

        Detta var alltså endast en fundering från min sida där jag undrar vad det kan bero på 🙂

          Förstår inte riktigt frågan.. bero på. Man reagerar olika helt enkelt. Jag blir uppåt, frispråkig och kåt, min man blir trött, nån annan blir aggressiv eller gråtmild t.ex.

            Jag blir gråtmild och kåt, så sjukt oskön kombo ?

              ???

      Samma här. Många personer som liksom har väntat på att nått ”ska hända” med mig när jag dricker, men ofta märker de inte ens att jag är full.
      Önskar dock att jag vore en sån som kunde släppa lös och dansa på bordet ibland

      Är likadan, nu dricker jag sällan men i mina yngre partydagar så spelade det ingen roll om jag drack mig drängfull, hjärnan va ändå skärpt medan kroppen knappt kunde stå själv. Har aldrig gjort bort mig på fyllan eller gjort något galet, sagt något dumt osv utan är fortfarande ”med”. Samma sak när jag rökte på, är som att mitt psyke vägrar släppa kontrollen trots att jag vill ?

        Ja, det är exakt det jag menar, att hjärnan är skärpt men kroppen dyngrak haha. Dricker typ inte heller längre men när jag var yngre så festade jag rätt mycket men var ändå alltid så kontrollerad. Alla mina vänner blev alltid tvärtom.

          Haha exakt, men inget jag gråter för direkt ?
          insåg rätt snabbt (eller snabbare än mina vänner) att alkohol inte är något för mig, blir bara frustrerad över att kroppen inte lyder mig, känner mig fångad i min egna kropp

      Samma här! Jag kan bli lite vinglig och yr typ, men har ändå alltid kontroll på mig själv. Jag blir mer pratsam och glad, vilket gör att jag kanske säger saker jag ångrar dagen efter. Men det är för att jag är rätt stängd i vanliga fall, och alkoholen kan få mig att öppna mig om saker jag egentligen inte är bekväm med till personer jag inte vill ska veta vissa saker om mig. Men har aldrig däckat, har aldrig gjort ”galna” saker som att springa runt naken eller något osv. Kräktes några gånger på fyllan som typ 18åring, men nu var det säkert sex år sedan det hände.

    Jag har under hela Covid varit väldigt noggrann, undvikt större sammanhang och inte rest mer än två timmar från mitt hem även efter restriktionerna släppte osv. Jag fyller jämnt i höst och har sedan flera år planerat att åka utomlands med familjen vilket fram till nyligen känts helt otänkbart. Men nu hör man om så många som reser utomlands och jag börjar fundera på om vi kanske också ska? I ena sekunden känns de självklart att vi INTE ska och in andra börjar jag vela. Får en väldigt irrationell känsla av orättvisa när jag ser vänner och influensers som åkt utomlands. Vill höra era tankar, vad tycker ni om att åka utomlands just nu?

      /en annan s

      Svårt läge.. Jag fyller jämnt i början av nästa år och har sett fram emot en resa till Malaysia eller Sydafrika. Men jag vågar inte planera något just nu. Siktar på en långhelg på något riktigt fint spahotell eller hotell i fjällen i Sverige. Tänker att läget är så pass osäkert, UD kan från en dag till en annan avråda från resande. Hotell sätts i karantän, länder kräver intyg på test för att släppa in en osv

      Absolut inte! Självklart på grund av smittspridning, men också risken att inte komma hem ordentligt om det tar fart där du befinner dig. Skulle inte lita på världsläget just nu.

      Är väl lika stor risk att bli smittade i Sverige tänker jag, däremot hade jag varit orolig vad som händer om det eskalerar där jag är, att landet stänger ner och man inte kommer hem. Beroende på vilket land man ska till; hur ser sjukvården ut om man blir ordentligt sjuk/skadar sig ?
      Sedan, känns sådär roligt att vara på semester med munskydd och hårda restriktioner ??‍♀️

      Det är nästan värre att resa nu än det var i somras. Smittspridningen ökar ju på olika håll i Europa just nu. Jag skulle absolut inte åka utomlands i höst/vinter, men möjligtvis nästa sommar beroende på hur läget ser ut då.
      Tänk inte att det är orättvist, tänk att du är en hjälte till medmänniska som skjuter upp något du längtar efter för att rädda andra!

        Tack behövde höra det! Känns så sjukt att se att folk som lever som vanligt. Vaggar in en i en falsk trygghet!

      Åk inte. Jag har imorgon varit sjuk i covid med feber över 38 grader i fem månader. Det kän drabba vem som. Jag blev aldrig sjuk före detta, aldrig förkyld, har aldrig haft influensa ens.

      Tro mig, detta vill du inte ha eller sprida.

        Usch jag med… Blir inte frisk, trots frisk i övrigt och endast 24 bast. Får panik!!!

    Hur gör man om man har en produktidé av en produkt som redan är etablerad och som vi alla använder men som ser ut på ett sätt som inte finns nu? Ska man söka något sorts designskydd? Antar att det inte är något man tar patent på då det inte är någon uppfinning? Hur får man fabriker att tillverka ens produkt utan att sno den? Vart vänder man sig med såna här frågor?

      Oj oj oj har uppfunnit . Extemt lång och dyr historia

      Jag tror att man kan mönsterskydda en produkt som finns men som man designar om. Läs på om mönsterskydd, det kanske hjälper dig vidare.

      Jag skulle tipsa om att ta hjälp av en designer/industridesigner som har bra koll och är utbildad på området, om du är seriös ang. denna produktidé är det absolut en värdefull investering. Lycka till!

        Tack snälla ?

    ? Bokälskare där ute, kan ni ge mig ett råd?

    Jag har bestämt mig för att livet är för kort för att vara rädd så nu ska jag jobba för att uppfylla min dröm om att skriva en bok. Mitt ”problem” är att jag har flera idéer; en släktkrönika (tänk Downton Abbey), en fantasyserie (för vuxna alltså), en historisk roman om kärlek och svek osv osv. Men vad ska jag börja med? Vad ”vill” folk läsa? Jag kan inte skriva typ 7 böcker samtidigt så jag måste ju välja och jag tror på alla mina idéer men på olika sätt… Hjälp! ?

      Jag är exakt likadan :O har en fantasy-bok i mitt huvud just nu 😛
      Du kanske kan ta en skrivarkurs? eller börja skriva på alla tre och se vart skrivandet för dig?

        Åh, ja men då vet du precis ? Har du skrivit något innan? Och lutar du åt din fantasybok?

      Släktkrönikan! ?

        Tack för din input! Gillar du lyckliga slut eller är du mer åt det mörkare hållet?

          Tycker att det är bäst när det är en blandning! Om allt slutar lyckligt kan det lätt kännas sliskigt, och om allt slutar i misär känns det bara hjärtekrossande. Vill helst känna en blandning av hela känsloregistret! ? (Exempel: ett par får varandra, någon annan dör, en blir lämnad av sin partner när hon är gravid, någon ärver en släktgård, osv)

          Men tycker framför allt att du ska känna efter vad du själv vill skriva om. Du kanske älskar att skriva lyckliga berättelser? I så fall är det det som du ska fokusera på. Tror att det blir bäst när man skriver om det man själv vill skriva om.

      Om du inte redan gjort det tycker jag du ska skriva ner alla böcker i superkort form. Typ några meningar per kapitel vad som ska hända osv. Sen ett persongalleri också. Då tror jag du tydligare kan se vilken bok som har mest och bäst material. Lycka till 🙂

    Får man ställa frågor om att gå ner i vikt här? Om inte, ta gärna bort.?

    Är det möjligt att på ett hälsosamt sätt gå ner ca 2 klädstorlekar på 3 månader? (4, har redan börjat min resa dit men det är 3 kvar. Har hållit på i tre veckor och märker redan resultat, tror jag iaf då jag tappar byxorna och tycker att jag ser smalare ut kring huvud/hals/axlar). Jag äter bra och strikt, har inget godissug kvar alls och jag motionerar regelbundet samt har ett fysiskt jobb så jag känner att jag sköter mig iaf.

      varför måste du gå ner till en viss klädstorlek? Jag är allt för att man ska leva hälsosamt, men att sträva efter en specifik klädstorlek låter inte som det. oavsett om du är storlek 34 eller 38 så kan du fortfarande vara ”normalviktig” och hälsosam

        Men åh. Såklart att det ska ifrågasättas. Jag är varken 34 eller 38. Jag tänker inte dra mina anledningar för här, på internet, kommer alla ta dem fel. Sorry, men jag ville ha svar på min fråga, inte berätta mer än det jag har skrivit. Jag vet hur det kan tas av andra så jag väljer att inte berätta mer. Tack ändå.

          Jag skrev också här för ett tag sedan och bad om tips för att gå UPP i vikt. Och det var samma sak att den första kommentaren var någon som ville försäkra sig om att jag inte gjorde något destruktivt och sa att jag inte behövde gå upp i vikt?! Fint om folk bryr sig om varandra men man måste också förstå att många av oss är vuxna och inte har ätstörningar. Att vilja förbättra sin kropp kan vara något positivt också!

            Ja, ibland vill och behöver man gå åt ena eller andra hållet och man ska inte behöva försvara sig. Jag skrev t.o.m att jag äter bra och tränar, vilket är hälsosamt och inget annat. Det blir inte illa förrän det går till överdrift, men jag har kontroll och riskerar inte att falla ner i ätstörningsfällan.

        Jag vet faktiskt inte, jag har medvetet valt att inte skaffa någon våg utan endast gå efter hur mina kläder sitter och måttband. Men jag har läst att en klädstorlek är runt 5kg? Jag kan tänka mig att det stämmer, trots att jag inte vet vad jag väger så vet jag i vilken takt jag behövt byta storlek.

      Hur många kilon är ett klädstorlek för dig? Alltså hur många kilo måste du gå ner för att gå ner ett klädstorlek?

        Jag vet faktiskt inte, jag har medvetet valt att inte skaffa någon våg utan endast gå efter hur mina kläder sitter och måttband. Men jag har läst att en klädstorlek är runt 5kg? Jag kan tänka mig att det stämmer, trots att jag inte vet vad jag väger så vet jag i vilken takt jag behövt byta storlek.

          Det beror väldigt mycket på längd och kroppsbyggnad också. 5 kg på någon som är 165 cm ser förmodligen väldigt annorlunda ut än på någon som är 175 cm. Den som är längre har liksom mer yta för de 5 kg att fördela sig på, så den kan troligtvis se en mindre skillnad i faktiskta mått runt byst, midja och höft – det som i huvudsak spelar roll för klädstorlek. Därtill kan man vara mer eller mindre benägen att lägga på sig vikt (och tappa vikt) på olika ställen på kroppen.

          Så det är väldigt svårt att säga hur troligt det är att gå ner två klädstorlekar på tre månader, något lättare att svara på möjligheten att gå ner xx kilo. För att få ett hum, så skulle du kunna gå in på https://bodyvisualizer.com/. Ställ in den på din nuvarande vikt och längd. Sen kollar du faktiska centimetermåtten på den storlek du önskar nå inom denna tid; xx cm i midja, xx cm i byst, xx cm i höft. Sen drar du vikten nedåt på bodyvisualizer tills dess att måtten för byst, midja, höft stämmer något så nära på den önskade storlekens mått. Där har du på ett (mer eller mindre) ungefär vikten du behöver nå för att nå den storleken och kan där se hur många kilo det gäller.

          Sen beror det återigen på din vikt och längd hur många kalorier du förbränner per dag och vilken kalorinivå du rimligen kan gå ner till dagligen.

      Jag kan rasa ett par storlekar om jag ”deffar”, alltså kapar allt extra i matintag. Då menar jag allt extra. Det är hälsosamt, men ändå extremt och svårt att upprätthålla. Men man rasar i vikt på kort tid.

        Hur menar du med allt ”extra”? 🙂

          Jag kokar kycklingen t.e.x i en gnutta salt. Inte ens en gnutta olja eller smör. Bara tråkig kokad kyckling med ångad broccoli t e.x. En matsked kokad ris på sin höjd per dag. Mycket kokat kött utan något till. Endast vatten som dryck. Lägga sig tidigt var dag och börja morgonen med att lyfta vikter. Vikter+protein+vatten+sova. På en vecka går jag då ner två jeansstorlekar.

      Mimmi Kapell har en skitbra 60 dagars challenge med kostschema och träningsschema! Det är sååå bra på alla sätt och vis, bra med mat och träning ?

        Googla Mimmi Kapell 60 days challenge (finns även tag på instagram)

          Oj.
          Googlade och hittade, jag tycker inte att den tjejen ser fit ut alls? Aldrig hört talas om henne innan, men bilderna lockade definitivt inte till att köpa något kostschema. Jag hade förväntat mig en helt annan kropp hos någon som säljer kost- och träningsscheman.

      Om du äter bra och har en träningrutin så tycker inte jag du ska sätta up tidsramar och deadlines. Det är bättre att låta det ta den tid det tar istället för att riskera att rasa i vikt. Det är just dieter som gör att du rasar som gör att du går upp mer än du vägde innan senare. Det är inte värt det. Ät normalt och nyttigt och träna och håll ett stabilt tempo istället.

        Det är ett delmål och början på en ny livsstil, jag är så himla taggad och jag måste ha delmålet för att kunna vara fortsatt motiverad även när det känns tungt.

    Nån som känner sig deppig över vädret? Jag är svensk och har bott här hela mitt liv men jag verkligen avskyr vädret. Skulle behöva två månader med 30 grader non stop. Det är så mörkt, ruggigt och ruskigt och sommaren har liksom varit mehhh., och ja, 22-23 grader hela juli är bajs i mina ögon .

      Känner likadant, sådan ångest inför hösten, är absolut inte klar med sommare. Ge mig en månad med 30 grader sol och bad så är jag redo för regn och mörker, inte nu

      Livet som svensk är att försöka hinna ladda upp batterierna under de någorlunda okej månaderna så man överlever åtta månaders helvete. Det värsta är alla som sitter och säger att hösten är så mysig, för att sedan motivera det närmare genom att nämna saker man exakt lika gärna kan göra under sommaren. Skillnaden är att man också kan gå ut på sommaren…

        Fast nja… Jag gillar hösten för att det är mörkt och då är det mysigt att tända masspr av stearinljus. Gillar att det är kyligt för då är det härligt att dricka te och bada i badkar med massa gött skum. 🙂 Inget av detta vill jag göra på sommaren för då smälter jag.

      Älskar sommaren och värmen, men hösten är fantastiskt mysig och jag har egentligen inga problem med kylan, man får klä sig varmt och mysigt. Däremot har jag ont i ett knä och nu när det var 28-30 grader i typ två veckor hade jag inte ont alls, så för mitt knäs skull kan jag typ tänka mig att emigrera till Australien eller nåt?

      Haha jag älskar det här vädret. Blir på bra humör när det är mulet och regnigt, blir trött, seg och irriterad av sol och värme 🙂

        Men inte ok för oss som älskar att gå lättklädda ☹️

      Älskar hösten! 🙂 Flytta eller vänj dig? Svårt att påverka vädret i ett helt land liksom.

    Jag är en ganska lugn och timid person. Blyg och tyst i nya sammanhang. Tycker det är viktigt att vara artig och väluppfostrad.
    Idag hamnade jag i typ bråk på Ica, för att jag vågade säga till när en man trängd sig i kön. Han blev upprörd och det var ganska obehagligt.
    Jag gick hem och grät, men är stolt att jag vågade säga till. Annars brukar jag bara låta folk tränga sig.
    Slut på rapport. Tack och hej.

      Tycker att det var jättebra och modigt att du sa till ❤️

        Tack, vad gulligt av dig!

      Åh vet du. Jag är exakt som du och säger nästan aldrig ifrån. Jag LÄNGTAR till den dag då jag också vågar säga till dom som tränger sig. Heja dig!

      Modigt av dig! Fler borde säga ifrån i Sverige, för många tänker så, men vår kultur bromsar oss. Det leder till att såna bufflingar gör som de vill oemotsagda. Kör på och tänk att han faktiskt gjorde fel och du sa det de flesta andra kunder önskade att de sagt.

    Någon annan som lider av hypokondri?
    Har redan ganska halvkass hälsa i mig själv så det är inte så svårt att känna av symtom och direkt få enorm ångest.
    Orkar inte må såhär längre och ska söka hjälp men skulle tycka att det var så skönt att höra om det finns andra som haft det och blivit av med det. Spenderar nu ännu en kväll med panikångest över en ny åkomma (denna gång är det på riktigt osv).

      Min sambo. KBT har hjälpt honom en del.

      MCT (metakognitiv terapi). Privat terapi, men värd varenda krona. Räddade mitt liv när jag var så hypokondrisk att mitt liv inte längre fungerade och Jag inte orkade leva. Efter en session var jag på rätt väg och märkte skillnad. Räcker oftast med 7-10 sessioner. Jag behövde 9 och hade väldigt grava problem med hypokondri och katastroftankar.

    Någon som ser klassfesten, stackars Carola som klätt sig så hon ser enorm ut . Så ser hon inte ut i verkligheten. Tycker någon kunna sagt åt henne på inspelningen

      Äsch, är det så hemskt att se större ut än vad man är?

      Fast att säga ”du ser tjock ut i den där” känns så jävla 90-tal

      ok boomer

    Lojsan verkar ha någon influencertät kräftskiva i kväll? Ser ut att vara mer än 50 pers där och de kan ju bara försöka intala mig att de följer restriktioner.

    Blir så in i helvetes provocerad av det här. Under hela corona har dessa jävla influencers skitit i allvaret i pandemin och utan problem visat upp hur de reser och umgås i sina STORA kanaler. Jag har tappat den lilla respekten jag har för dessa människor de senaste månaderna. Önskar man kunde radera hela influencer”””yrket””” från att existera. Så fucking ansvarslösa och respektlösa hela högen.

    Jag har fått veta att jag är steril efter 2 år av försök utan att jag kollade upp mig. Kommer alltså aldrig bära barn. Det har alltid varit min enda stora livsdröm. Känner mig suicidalt ledsen. Kan inte gå upp på morgonen. Känns som att jag blivit berövad på hela min framtid. Allt jag ser framför mig är mörka mardrömsbilder av mig själv som gammal och ensam och bitter. Behöver höra om andra som gått genom samma och överlevde. Den här sorgen liknar inget jag tidigare upplevt.

      Det finns en förening som heter andra sidan tröskeln, för permanent ofrivilligt barnlösa, kanske något att kolla upp? Jag har inte gett upp ännu, så jag har inga svar att ge, men jag önskar dig allt gott och att du kan hitta acceptans och frid tids nog ♥️

      Jag beklagar verkligen.
      Har inte varit med om samma sak, men hade reagerat som du.
      För min egen del hade jag tagit den tid jag behövde till att verkligen sörja. Bara totalt låta mig få vara ledsen. Sen hade jag omgett mig med personer jag älskar, promenerat, ätit god mat och försökt få någon slags rutin igen på livet.
      Efter det hade jag personligen försökt se mig om efter andra alternativ till barn. Så som adoption. En del är öppna för det, andra inte. Vet att det inte är ”samma sak” som att bära och föda fram ett barn.

      Sen kan jag ju kanske glädja dig med att jag hade en lärare där det var sagt att hon var steril. Det var hon inte för hon blev gravid och fick en son… Vet att det är ovanligt och vill inte inge ”falska” förhoppningar hos dig, men sånt händer.

      Jag hoppas verkligen att du tar dig igenom detta och att du finner något sätt att ta dig vidare i livet utan barn. Eller att du finner ett sätt att hitta andra vägar att få barn.
      Stor kram till dig ?

      Om du är suicidalt ledsen – snälla sök hjälp och prata med någon ❤️ Jag förstår att det känns förjävligt och det är okej. Tillåt dig själv att vara ledsen, men finns kvar här är du snäll. Stor kram till dig ❤️

      Kram på dig.
      Hur tar man reda på om man är steril osv? Är också väldigt rädd för det

      Förstår att det säkert är jobbigt, men livet innehåller så mycket mer än barn. Det finns oändligt många människor som lever fantastiska liv utan att ha barn, så det är egentligen inget som behövs för ett lyckligt liv.

      FYFAN. ?

      ❤️❤️❤️ kanske kommer du ändå vara ett barns trygga punkt och göra skillnad i deras liv. Äggdonation? Adoption? Fosterbarn? Ungdomsledare? Gudmor? Bästa moster/faster? En älskad bonusmamma?
      Jag har vänner som verkligen älskar sina styvföräldrar och ser dem som minst lika mycket deras föräldrar som de biologiska. En vän står mycket närmre sin gudmor än sin mamma, de kan prata om allt. Och jag har vänner som just nu väntar sitt första barn med äggdonation.
      Kanske kommer du komma ut på andra sidan och känna att det blev riktigt bra ändå, även om det inte känns så nu. Kram ❤️

      ❤️❤️❤️

      Samhället, eller kanske snarare andra människor runt oss, bestämmer att barn är något vi ska längta efter och att den som inte skaffar det skulle leva något slags halvt liv som inte är lika mycket värt. Självklart blir vi besvikna när vi förväntar oss något. Om någon hade sagt till oss att vi skulel få en miljard kronor när vi fyller 30 ich vi sedan inte fick det skulle vi känan likadant. Man framställs som lite skum och egocentrisk om man inte har barn över en viss ålder, vilket är lustigt eftersom att skaffa barn är bland det mest själviska man kan göra, det kostar samhället enorma summor och resurser. Vi behöver uppdatera synen på människor (i synnerhet kvinnor) som inte har barn, oavsett om det är av eget val eller för att man inte kunde. Det finns SÅ mycket mer i livet och barn kan man vara runt ändå. Jag har själv velat ha barn men det blev inte så, tiden rann liksom iväg, och någonstans ställdes jag inför valet att antingen skaffa barn med vem som helst och behöva kämpa i motvind och ge upp allt annat i 20 år framöver men jag valde faktiskt att hoppa över det istället. Förstår att det känns tufft och som att mattan dragits undan fötterna på dig men försök att längta till framtiden ändå och visualisera nya livsdrömmar och saker du vill uppleva och känna, jag lovar att det finns massvis!

    En kompis pratade idag om en influencer som lade upp en story på sitt barn som fick ett utbrott i en mataffär. Vilken influencer var det?

      Vanja Wikström kanske? Hon verkar dock ha tagit bort storyn.

    Ni med MC kort. Hur lång tid tog det för er att ta det? Hur mycket kosta det? Möjlighet att övningsköra privat? Ge mig info ?

      Åh vad kul! Funderar du på att ta det?
      Jag började övningsköra på körskolan i maj någon gång har jag för mig. Sista juli körde jag upp och klarade det.
      För mig kostade det rätt så mycket. Eftersom jag är kort nådde jag inte riktigt ner på körskolans hoj och det gjorde att jag hade jättesvårt med manövreringen. Så jag fick traggla den sjuuuukt mycket.
      Övningskörde väldigt mycket privat också. Men då körde jag en Yamaha Bolt som jag inte kunde träna lågfart med alls. Så jag körde trafiken privat och lågfart på körskola.
      Sedan är jag lite av en prylgalning så jag köpte på mig väldigt mycket skydd, kläder osv. Jag vet inte riktigt hur mycket allt gick på allt som allt och jag vill inte ta reda på det heller. Men jag gissar på att körlektionerna gick på typ 25.000 och så köpte jag grejer för minst lika mycket till. Bara hjälmen gick på 8.000kr, intercom med handledaren kostade 4 och skorna tror jag gick på 3 tusen.

    Har jag blivit våldtagen? Ber om ursäkt för lång och rörig text….
    Igår var jag ute med mitt kompisgäng. Min killkompis vän, som jag skrivit med, var med oss. När jag ska åka hem så vill han följa med mig. Jag säger att han får det men att vi inte kommer ha sex, dels för att jag är på första dagen på mensen och dels för att jag inte vill.

    Väl hemma hos mig så tjatar och klänger han och frågar varför vi inte kan ”köra ändå”, varpå jag förklarar IGEN. Det slutar iallafall med att jag sitter gränsle över honom när han helt plötsligt ”kör in den”. Det gör skitont då jag har tampong i som liksom åker in och upp i mig.

    När allt är över säger han: ”jag sa ju att du skulle gilla det”. Jag säger rakt ut ”hur kan man ligga med någon som inte är sugen” och han svarar typ ”vadå du kom ju, det gör man inte om man inte vill”
    Han fick sedan bråttom hem och idag vaknar jag upp blockad på alla sociala medier.

      Japp, solklar våldtäkt i mina ögon. Anmäl skräpet, han är fan sjuk i huvudet.

      wtf?? låter ju helt sjukt- anmäl honom! och prata med din killkompis om du litar på honom. gärna även med dina föräldrar om det går. ser noll procent samtycke i din beskrivning. vad hände efter han ”stuckit in den”- fortsatte han kör då? eg oviktigt eftersom han gjort detta mot din vilja vilket enligt mig och lagen är en våldtäkt. hur mår du idag? <3

        Ja han fortsatte då. Jag satt över honom medans han höll på och det pågick i cirka 2 minuter. Sen började han ”hålla på” på mig och jag kom, vilket han menar tyder på samtycke.
        Jag mår okej men känner mig mest förnedrad och arg…

          Hänger inte alls med nu. Var detta ej frivilligt

          Förekommer absolut att våldtäkt leder till orgasm, det är inte en ursäkt och vanligt att kvinnor känner en otrolig skam trots att de inte har någon skuld öht, var rädd om dig ❤️ Vilket jävla svin minst sagt!

      Men fyfan, vilket jävla vider. Hoppas du mår bra, trots omständigheterna i alla fall ❤

        + håller med de andra, anmäl om du orkar.

      Anmäl

      Ja du har blivit våldtagen
      Och detta är exakt varför män inte borde få röra sig fritt ute i samhället

      Korta svaret: JA!

      Och det spelar ingen roll om du kom eller inte, det kan ju vara en kränkelse i sig att det var skönt trots att du inte ville. Känner en bekant som blev tillsammans med personen som våldtog henne. Hon blev förvirrad av att hon tyckte det var skönt, samtidigt som hon blev våldtagen, och blev såklart också traumatiserad. Folk reagerar på trauma på olika sätt och man kan känna flera känslor samtidigt. Oavsett så blir det ju inte mindre våldtäkt för det.

      Ja! Anmäl!!

      Tack för era svar… ❤️ Känns detta värt att ens anmäla? Det går väl inte bevisa någonting om ord står mot ord och det inte finns några vittnen?

        Försök att få honom att erkänna att han visste att du inte ville t.ex. via sms. Sen använder du det som bevis i anmälan.

          Ett erkännande anses inte vara ett fällande bevis. Brottet måste styrkas på andra sätt.

        Det är aldrig onödigt att anmäla en våldtäkt. Han är en våldtäktsman och kan våldta igen. Hoppas du orkar?

        Absolut värt att anmäla. Sorgligt nog så är ju just sexualbrott svårbevisade och det kan därför vara jobbigt att anmäla med risken att det ’inte blir något av det’ t.ex. att förundersökningen läggs ner. Tycker ändå att du, om du orkar, ska anmäla och framför allt prata om detta med antingen familj/vänner eller någon professionell. Du skriver att du mår okej just nu men det kan mycket väl vända, och snabbt. Ta hand om dig och kom ihåg att du inte gjort något fel. Alls. Skulden ligger helt och hållet på det svinet som våldtog dig.

        Du väljer själv om du vill anmäla men handlingen i sig är definitivt nog för att vara ett brott. Googla nån slags hjälplinje och prata med dem? De kan förklara hur en anmälan går till, svara på frågor och bara vara någon att bolla tankar med.

          Men ja, jag håller med om att prata om det, ta kontakt med en psykolog inriktad på trauma. Ärlig talat är inte alltid vänner eller familj till hjälp i sånna här situationer, det är bättre att prata med någon som är insatt i tankeprocesser etc. Om du inte har pengar för det (förståeligt) så finns ju massa material online, som vad trauma är, hur folk brukar reagera vid våldtäkt, olika steg man går igenom känslomässigt etc. Det blir lättare att lägga hela skulden på honom och sortera tankarna ifall du har kunskap om hur det fungerar.

      Anmäl, och dokumentera eventuella skador direkt

      Anmäl, du har blivit våldtagen av svinet. Fyfan för honom.
      Önskar dig all styrka ❤️
      Och kom ihåg, OM du inte känner dig helt nedbruten och förstörd av det som hänt så behöver du inte känna skuld över det, han har fortfarande gjort något olagligt mot dig.

      Så ni båda är nakna och du sitter gränsle över honom?

        Men ärligt, skärpning. Bara sluta.

        Alice – ja, det låter som att det var en våldtäkt. Mitt enda tips är att fokusera på dig själv och vad som kan hjälpa dig i denna situation. Kontakta VC för samtalskontakt, berätta för människor som står dig nära, anmäl… Det är helt och hållet upp till dig. Ta hand om dig och bry dig inte om människor som anonym 00.43. <3

        Verkligen inte. Jag hade klänning och trosor medans han hade byxor med resår i midjan

      Jag beklagar att du behövde vara med om detta. Att säga Nej är inte samtycke. Samtycke kan inte uppstå i efterhand, det är bara överlevnad, alltså; om någon har sex med en trots att man sagt Nej så inser man att människan är gränslös och att man sannolikt hamnar i en farlig situation om man skjuter bort den. Anmäl om du orkar men var beredd på att det kommer vara psykiskt påfrestande och sannolikt inte leder till en dom. Dock kommer du tacka dig själv för att DU tog DIG SJÄLV, och därmed alla andra offer för sånt här, på allvar i framtiden. Om fler anmäler brott ökar även chansen att systemet ändras till slut, och förshoppningsvis tvekar personen på att våldta igen.

      Skulle inte anmält, det skulle ta för mycket kraft o energi o ändå inte ge något. Det finns för mycket som de som vill motbevisa skulle peka på, tex varför han fick följa med upp, varför ni satt gränsle på ett sådant sätt så det kunde ske osv. Det går helt enkelt inte att bevisa och därför skulle det bara vara jobbigt och nedslående att anmäla, det skulle inte ge något.

    Mottager tacksamt tips på serier som passar helger som denna när höstrusket infinner sig 🙂

      A million little things!

      Euphoria & Big Little Lies!

      Finns på HBO.

      Lost

      Romance of tiger and rose

      The good fight.

    Paow går tydligen loss på nära vänner på Instagram. Exonphspoiler repostar på sin story.

    Igår satt hon och gnällde över att folk la elaka kommentarer och ”att om man inte har något snällt att säga så säg ingenting alls”, och nu sitter hon och hänger ut folk och är rent ut sagt elak mot folk???

    Kan någon snälla avskeda Paow. Hon är så jääävla problematisk.

    Trött på mansbebisar.

    Jag älskar mitt jobb och har världens bästa team. Men nu ska en medlem sluta och vi har fått en ny och jag känner sådan tvivel för jag gillar honom inte alls. Jag är den enda tjejen i teamet och hans attityd är ”Jag är bäst och kan allting” så när jag sitter och gör någonting och inte förstår så kommer han och ba: ”jag ska visa dig!” och liksom tar musen bara och börjar greja. Bara för att jag inte förstår innebär inte det att jag vill ha hjälp! Och han är väldigt tyken och det gör mig så förbannad. Jag har varit där längre och han kom dit för en vecka sedan och beter sig som en skitstövel.

      Ja du. Hela ert team blir ju rubbat i sin uppbyggnad när någon byts ut. Det blir alltid lite turbulent. Han är säkert osäker, vill visa att han kan.
      Rak kommunikation brukar vara bra. Normal samtalston vuxen till vuxen. Bort med revirtänk och känslomässiga utspel. Säg som du skriver. Låt mig få tänka i fred, jag säger till om jag vill ha hjälp. I övrigt koncentrera dig på dina uppgifter och gör det du är bra på.
      Problemet är att har man börjat störa sig på någon så verkar varenda sinne i kroppen söka efter bekräftelse på det. Man ser och hör allt som man inte ens skulle reagerar på hos någon annan.

      Låter som en ung kille med dålig självkänsla? Om ingen där känner för att prata med honom så kanske du kan fråga dig vad någon du ser upp till hade gjort?

      Typ för mig kanske hur John Cleese hade hanterat sånt näsvist beteende: ”Ah! I was just about to press on that button but you actually beat me to it!”, ”Wait I didn’t follow what happened here, could you do it slowly one more time but in r e v e r s e?”
      Tar typ bort ilskan man känner om man gör det till ett skämt och driver med de. Och förhoppningsvis kanske det ger grund till en relation där de inte känner att de behöver bevisa sig själva inför en hela tiden.

        Det verkar inte bättre. Han är även en person som älskar uppmärksamhet och att bli sedd hela tiden det är det viktigaste för honom. Grejen är att han har högre kunskaper än jag men det spelar liksom ingen roll för han kan inte tro att han kan bete sig hur han vill.

        Ska definitivt vara så härligt sarkastisk som John Cleese. Tack! ❤❤❤

    Är gravid i vecka 8 men har med största sannolikhet haft ett missfall som började i natt. Va inne på gynakuten men fick inte träffa ngn läkare. De ansåg det inte akut. Jag har kraftiga smärtor och blöder fortfarande.
    Har tidigare fått missfall med svåra komplikationer, men det spelade ingen roll enligt dem.
    Ta ett gravtest om 2 veckor va tipset jag fick.
    Vid mitt förra missfall så testade jag positivt i 8 veckor efteråt så va inte nöjd med detta svaret.
    Ni som har varit med om missfall, vad är er erfarenhet av vården?
    Vad ska jag göra för att få någon hjälp?

      Har du möjlighet att gå till en privat gynekolog istället?

        Jovisst jag har funderat över det. Men de har inga akuta tider och vad jag har hittat går det nog bara att få en tid om cirka 2 veckor. Det är förstås bättre än ingenting men det är fan absurt att det ska behövas.

          Fyfan för svensk vårds behandling av kvinnor.

      Kontakta mvc?

        Ja det blir till att göra det imorgon men det är ju inte alls säkert att man får någon hjälp där

          Egentligen kan jag ju räkna ut saker som ring mvc eller kontakta privat klinik på egen hand. Mest intresserad var jag av att höra andras erfarenheter och hur man gått till väga om man faktiskt fått hjälp.
          Men glömde att det lätt blir lösningsfokus på ös..

    Jag behöver råd. Jag har en 12-årig dotter som har fått diagnosen Adhd. Hennes svårighet är koncentrationssvårigheter. Hon drömmer sig iväg då och då under lektioner. Hon klarar målen i skolan och har ingen grav variant med impulsivitet, utåtagerande eller gränslöst beteende. Hon är en snäll, godhjärtad, lättsam och energisk tjej. Läraren säger att hon inte alltid hänger med under lektioner och har föreslagit medicinering. Detta då lärarna ser att hon har potential att med bättre koncentration kunna nå högre betyg. Vi besökte läkare och han avrådde från medicinering då alla mediciner har biverkningar. När han gick igenom biverkningarna blev vi föräldrar livrädda och dottern började gråta. Hon ville innan prova medicin men när hon hörde att en ovanlig biverkning är hjärtproblem och plötslig död blev hon givetvis livrädd. Vi pausar nu och vet inte vad vi ska göra. Vi vill ju att hon ska må bra och få ett lugn i sig men tanken att medicinera med stark medicin är hemsk. Om vi inte medicinerar riskerar hon att få allt svårare att hänga med i kunskapskrav och hon får ingen möjlighet att nå höga betyg vilket kommer att begränsa hennes framtida möjligheter. Läkaren föreslog en medicin vid namn equasym om vi medicinerar. Hon kommer att tappa aptiten och enligt läkaren inte kunna äta lunch i skolan t ex. Råd? Era tankar? Känner mig så ledsen för hennes skull. Hon är som viket barn som helst men svårt att hålla fokus.
    Ett underbart barn.

      Hej! Men lilla vännen, klart hon blev rädd! Hur länge måste man gå på medicinen innan den ger effekt då? Går det att prova i en vecka och se liksom? Eller börja på väldigt låg dos tex? Sen tänker jag såhär också. Min kille har ADD och fick diagnosen i somras, är 33 år idag. Han klarade typ inte skolan riktigt. Skolkade massor, gjorde inte en enda läxa under hela gymnasiet osv. Han har aldrig pluggat vidare men jobbar idag med att förhindra bedrägerier och han ÄLSKAR sitt jobb. Jag däremot har pluggat i 4,5 år och hatar mitt. Vi tjänar ungefär lika mycket plus minus någon tusenlapp. Jag förstår verkligen oron för framtiden men det behöver inte betyda att hon kommer bli en evigt arbetslös eller få en dålig framtid. Hon verkar ju toppen så kommer gå jättebra för henne i framtiden!

      Svar i mod!

      Men vadå. Vill inte lärarna/skolan se över andra möjligheter till hjälp och anpassning än medicinering? Stödundervisning ensam eller i liten grupp med vuxen som styr upp kan vara mycket bra och fylla luckor. Bara ett exempel.

        tror du dom flesta skolor har möjlighet till sånt? Sorry för att spräcka din bubbla men sån hjälp existerar inte på 99 % av skolorna /lärare

          Jag jobbar som kurator på en skola i en förort, här och på skolor i närheten finns möjlighet till undervisning i liten grupp del av dagen (behövs kanske inte i de praktiska ämnena) Mkt märkligt att skolor inte ser till att fördela resurserna på så sätt att elever har möjlighet till det.
          För övrigt har skolan och lärarna skyldighet att anpassa skolgången åt din dotter. Mem det kan också innebära exempelvis ljudisolerande hörlurar, skärmar runt bänken, dubbel uppsättning material så man kan ha en hemma (om man har lätt att glömma), möjlighet att genomföra prov enskilt eller i liten grupp, anpassat material, avstämning med mentor varje vecka osv. I din dotters utredning har tester genomförts som också visar var hennes styrkor ligger som exempelvis verbalt eller visuellt. Det i kombination med dotterns och din åsikt samt lärarnas observationer bör vara en vägledning för hur man lägger upp anpassningarna.
          Har även länge jobbat inom socialtjänsten och min bild efter att ha haft att göra med många föräldrar och skolor är att man tyvärr många ggr behöver vara lite besvärlig som förälder till ett barn med neuropsykiatrisk diagnos. Kanske be om att få träffa mentor och rektor (specialpedagog om det finns) tillsammans och prata om vad skolan kan erbjuda?
          Sen vill jag också tillägga att lärare ganska ofta har låg kunskap om neuropsykiatriska diagnoser. En lärare bör absolut inte uttala sig om din dotter behöver medicin eller inte. I synnerhet inte om läraren och skolan inte försökt att anpassa för din dotter. Visst behövs medicinering ibland men många barn kan också få en fungerande skolgång om skolan anpassar efter deras behov. Det är för de barn där inte det heller hjälper som man kanske behöver överväga medicin.
          Med det sagt, förstår till fullo om ni väljer att medicinera om det känns som ett bra alternativ. Har också sett många barn få bra hjälp av medicinering.

      Detta är kanske inte någon tröst, men det är toppen att ha fått diagnosen i så pass ung ålder och du verkar vara en väldigt fin och stöttande förälder. Bara det ger din dotter fantastiska förutsättningar! Om ni känner att medicinering inte är rätt alternativ kanske det är lämpligt att se över andra anpassningar och praktiskt stöd som kan hjälpa hennes koncentration i skolan. Om ni bor i Stockholm är ADHD-center jättebra för att få tips om olika hjälpmedel och anpassningar som kan underlätta. Annars rekommenderar jag er att ta kontakt med Riksförbundet Attention, dom har många lokalföreningar runtom i landet och många engagerade personer som varit/är i den situationen du beskriver som kan ge tips och råd.

      Usch fasar inför detta. Min son är under utredning nu och har antagligen en mild variant av adhd. Han hade behövt en liten klass med lite stimulans utifrån för att kunna koncentrera sig. Psykologen sa att det är bra att han blivit remitterad så tidigt (4.5) så att dom kan hjälpa honom när han börjar skolan. Men samtidigt vill jag inte medicinera, han är en jättego och sympatisk liten person som bara har lite svårt att sitta stilla och koncentrera sig ibland. Han är jättesnäll mot vänner/omtyckt och bryr sig om djur osv. Dvs ingen aggression som en del kan visa med slag å sånt. Tänker samtidigt på hans framtid. För vår del lutar det åt att inte medicinera och i så fall får vi lösa betygsituationen på annat sätt. Min sambo har dyslexi som aldrig blev dignoserad som barn, och det har ju gått bra för honom med och han tjänar som en forskare/läkare trots utan universitetsutbildning (han har i grunden en elektrikerutbildning som passar mycket bättre då han får jobba fysiskt, där är han överlägsen, nu jobbar han specialiserat inom ett el-område/infrastruktur)

    Jag vill nog bara lätta på mitt hjärta för jag vill inte prata med någon om detta egentligen.

    Min expojkväns pappa är min chef.
    Vi har umgåtts mycket både privat och i jobb.
    Vi har en väldigt speciell relation som över tid utvecklas från att vi inte hade mycket alls övers för varann till att vi båda ser varandra som familj. Både han och jag har svårt att släppa människor nära.

    Han blev väldigt berusad en kväll och det var bara vi på jobbet. Jag var också full men inte alls så dyngrak som han var. Vi har deeptalk och sen skrattar och skojar vi och han kramar om mig, jag hamnar i hans knä och vi sitter så och bara håller om varandra.

    Ett senare tillfälle drar han mig till sig igen så jag hamnar i hans knä igen, vi kramas länge och han smeker mig över ryggen och pussar mig på huvudet och frågar om det känns bra vilket det faktiskt gör, jag tar mig loss och säger ungefär ”det här pratar vi inte om mer” sen han säger något i stil med ”vadå man kan kramas ju, det är inget konstigt med det, äh sluta nu”

    Jag har aldrig känt några såna vibbar från honom tidigare men detta var klart mer än vänskap/familj-känslor.
    Han var väldigt full och han har sagt att han inte minns hur han kom hem ens, han minns ingenting från detta, jag har givetvis inte tagit upp vad som hänt heller men jag vet inte om jag tror honom när han säger att han inte minns, jag själv hade nog sagt samma sak i hans skor…

    Jag känner på nåt sätt också skuld över det då jag även om jag var full ändå inte var lika full och kanske kunnat stoppat detta? Men det var en vänskaplig kram som övergick till något annat? Jag försöker vara som vanligt men samtidigt är ju ingenting som vanligt efter detta, jag tror ingen av oss är förälskad men nån form av attraktion och djup kärlek finns ju där. Men inget jag är intresserad av att bygga vidare på och det tror jag inte han är helller, men skulle jag sörja om jag går miste om den fina relationen vi haft pga det här.

    Ja, döm mig, kom med råd eller ignorera jag ville bara få ur mig detta för det äter upp mig

      Jag tror också att han minns det här bättre än vad han säger. Han kanske också håller tyst för att inte förstöra relationen mellan er.
      Hur som så är det en svår sits.
      Jag skulle nog helt ärligt bara gått vidare och låtsas som att ingenting har hänt. Men den här djupa relationen ni hade kanske är förstörd. Men så får det kanske vara.
      Försök att tänka dig in i ditt ex sits, jag vet inte ifall ni har någon relation idag? Om ni har det skulle den garanterat paja om detta kom fram. Kanske även ditt ex och hans pappas relation skulle påverkas?
      Hoppas det löser sig <3 Uppdatera gärna här hur det går!

        Vi har i alla fall pratar om det nu. Då Samma sak hände igen och Vi har kommit överens om att aldrig mer bli berusade tillsammans.

        Han säger att han verkligen älskar mig och ser mig som en dotter, vi båda var överens om hur vi ser på saken men det var skönt att ”reda ut det” även om det är otroligt ångestfyllt Så känner vi samma sak över det som har hänt, vi har inte gjort mer än kramats/hållt om varandra men det är ju att vi båda känt att det varit mer i luften och Vi vill båda sätta punkt där och inte hamna i den sitsen någonsin igen.

        Ångesten gnager påmig, jag är lättad att vi inte gjort mer men samtidigt handlar det ju mer om den här attraktionen vi båda tydligen känner, det är ju så fel!

        jag har ingen kontakt med min biologiska familj så han och hans sambo har tagit mig som sin dotter, fattar inte hur det kunde gå över till detta?! Men kan inte se honom med samma ögon längre och han kan nog inte det heller, han är min chef och vi jobbar väldigt nära varandra så vi måste helt enkelt få det att funka tills jag såsmåningom hittar ett annat jobb sen får vår relation rinner ut i sanden av sig själv… jag förstår att vi inte kommer kunna fortsätta umgås så som vi har gjort tidigare.

        jag kan inte få honom ur mitt huvud och jag kan inte längre förneka att jag faktiskt är attraherad av honom, är ju så otroligt destruktivt av oss båda att vi nu dessutom upprepat detta men samtidigt så kan vi nu konstatera att det tydligen är på detta viset och se till att vi aldrig hamnar där igen för ingen av oss skulle vilja leva med det efter, det är helt enkelt absolut inte värt det!

        Ångest, skuld, skam och förvirrad känner jag mig, ingen av oss vill ju känna såhär?
        Nej vad fan har man ställt till med alltså…
        Det är enbart attraktion blandat med en konstig slags kärlek, jag vill inte leva med honom som partner det vet jag!

        Alva, vet inte om du varken läser eller bryr dig, men senaste uppdateringen här blir att han har bekänt sin kärlek för mig, att den funnits där sen start. Han kunde till och med beskrivs vad han och jag hade på oss första gången vi sågs för flera år sen.
        Att det smärtat honom hela denna tiden att jag varit med hans son och han har nu när det är definitivt slut kunna öppna upp om det. Jag medger ju att känslorna är besvarade, vi kan sitta i timtal och bara umgås med varandra vi har aldrig ens rört varandra men vi har en otrolig kemi.
        Vi båda önskar vi setts i ett annat liv, då hade allt sett annorlunda ut.
        Han är en mycket speciell man. Jag har aldrig träffat någon som honom.
        Men i detta livet med alla det skuLle skada så är det inte ens något att fundera på.
        Jag tycker det är både fint och sorgligt, men den finaste kärleken är väl ändå den man aldrig får ändå….

    Okej. Jag har en sängram i metall som KNARRAR så högt och jag stör ihjäl mig. Vad kan jag göra för att åtgärda? Vill helst inte slänga den då den är snygg och jag inte har pengar till en ny.

      Smörj och skruva åt?

    Jag får ofta ont i vänster bröst/tutte när jag konditionstränar, vad kan det bero på?

      Att det sitter en liten alv där inne och skumpar runt. Släpp ut honom.

      Det är troligtvis de små musklerna kring lungorna, inget farligt!

    Vill göra vegansk ”fetaost-röra”, har ni tips på lämplig ost och och fraiche?

      Fetaost och creme fraiche. Veganost smakar tyvärr som satans rumpa.

        Får tyvärr säga samma. Kan bli svårt. Är själv vegetarian men äter mkt veganskt. Tycker substituten till mjölk, grädde, creme fraiche, smör osv alltså havre och sojaprodukter oftast är bra. Men ostarna…not so much faktiskt..

      Googla ’vegan feta cheese recipe’ och ta receptet med bäst betyg. Så tramsigt att säga att vegansk ost skulle smaka ’rumpa’. All ost smakar väl isf rumpa…. Vad tror du att någon som inte druckit komjölk tycker att den där blaskiga, sötsura tuttmjölken smakar? Det är bara vanesak.

    Moa Mattsson och hennes kille måste ha gjort slut??
    Dom följer inte varandra på instagram längre, gillar inte varandras bilder och när la dom upp en bild senast på varandra ?

      Tänkte också på de. Tråkigt då hon kallat honom för ”sitt livs kärlek” osv

        Juste tänkte på en sak. Hon reposta en story för ett tag sen som handla om att det är okej att lämna något man inte längre passar i som en kärleks eller vänskapsrelation. Och hon följer killen, men han inte henne. Så tolkar det som att hon dumpat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.