Hur mycket ”win-win” är det egentligen för företagen på Ines Kokics köpta Instagramkonto?

LÄS HÄR FÖRST för här nedan följer enbart en kort sammanfattning.

Igår avslöjade jag att influencern (eller om jag ska skriva ”influencer wannabe”) Ines Kokic köpt sitt Instagramkonto från en fitnessprofil vid namn Teresa Lopez – komplett med följare och allt.
När jag kontaktade henne så såg hon ingenting fel med det, trots att det inte är tillåtet av Instagram OCH är ett extremt bedrägligt beteende att sälja reklamplats till företag som tror att de exponeras för Ines följare, när de i själva verket exponeras för följare som inte har en aning om vems konto de helt plötsligt tittar på.
Ines gick så långt att hon kallade det hela för ”win-win”.
Jag citerar: ”Uppköpet var helt enkelt en win-win-lösning för Teresa, min kille och för följarna. Och det har fungerat rätt bra!”
För henne var det givetvis det, då hon över natten såg ut att ha hundratusentals följare som vill följa HENNE när det egentligen inte var NÅGON av dem som aktivt valt att följa henne utan en helt annan person.

Ines påstod även i sin kommentar att hon visar sina samarbetspartners sin statistik och att de flesta som NU följer henne gör det för att de vill följa henne och inte hänger kvar sedan ”Teresa Lopez-tiden”.
Is it? Is it tho?
Instagrams algoritmer gör som så att de inte visar dig konton som tolkas som mindre intressanta för dig (baserat på interaktion) trots att du följer det. Du kan alltså följa ett konto men ALDRIG få upp någonting av det som publiceras.
Interaktionen är alltså det som är värt någonting – inte antalet följare per se.

Så Ines menar på att hon visat sina samarbetspartners sin statistik och att alla är nöjda och glada med hur den ser ut.
Jag undrar om hon visat dem det här?

Informationen kommer från Crowdtangle.

Så vad är då detta?
Här kommer en förklaring.

Om det är bedrägeri?
Ingen aning, jag är för mycket lekman för att kunna uttala mig om det.
Vad sägs om att vi frågar några av de företag som Ines Kokic samarbetat med och vars utbetalda ersättning är baserat på människor som inte ens vill eller vet om att de helt plötsligt följer en annan människa än den de klickade ”follow” på?
Om de tycker att Ines’ ”köpa grisen i säcken-koncept” är värda de pengar hon fakturerat dem tanke på de här siffrorna?

Jag återkommer med deras svar i ett uppföljande inlägg. 

172 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så hög igenkänning på Thereses story om gynekolog besök. Känslan efter (gråtfärdig) för man inte blir tagen på allvar. Så hemskt.

  Känner också igen det hon beskriver med att gynekologen (typ läkare överlag) blir nöjda när dom får motbevisa en, lite ”nä lilla du den sjukdomen har du inte jag vet bättre än dig” usch.

  Svara

   Ja, såg det med och blev sjukt arg på gynekologen (om det nu stämmer så som Therese säger, men känns trovärdigt pga har haft liknande upplevelser).
   Jag HAR svår endometrios vilket diagnosticerats i samband med en titthålsoperation. Det tog flera år tills jag hittade en endometriosexpert som trodde på mig. Innan fick jag höra av en kvinnlig gynekolog att mens ”ska göra lite ont” när jag berättade om mina smärtor (och nej, jag har inte heller åkt in med ambulans och brukade ta Alvedon/Ipren i kombination, pga av att det hjälpte lite men jag spydde av smärtan och kunde ibland knappt stå). Det är f ö troligen anledningen till att jag inte kan bli gravid, trots att vi försökt ett bra tag nu och ska försöka med IVF härnäst. Hade det upptäckts tidigare hade man troligen kunnat operera, men nu har äggledarna växt ihop, och risken är att det inte blir bättre med operation. Alltså jag blir så matt när jag hör att det fortfarande är som när jag sökte hjälp…

   Svara

    Ja jag tror absolut på henne, för jag har varit med om dessa typer av gynekologer i princip varje gång jag sökt hjälp, man är helt gråtfärdig när man kommer ut. Jag förstår inte varför man utbildar sig till detta om man ska bete sig så dåligt mot patienterna, dags byta yrke då kanske.

    Svara

    Har också diagnostiserad endo. Har inte heller åkt ambulans och alvedon+ipren kan absolut hjälpa att ta bort den värsta smärtan. Vet inte hur många inkompetenta gynekologer jag varit hos och varför det verkar som om de inte ens VILL hjälpa en.

    Svara

     Jag förstår inte, det är som när tjejer kommer in med svåra biverkningar av preventivmedel med hormoner och får höra att de ska stå ut med smärtan, bli dumförklarade (när gynekologerna/barnmorskorna själva är korkade som bräker ur sig saker som ”hormonspiralen verkar bara lokalt” jo tjena) osv.

     Detta gäller andra kvinnosjukdomar också, som vestibulit där en kompis till mig fick höra att hon skulle smörja med lokalbedövning innan sex. Eller fibromyalgi som jag trodde att jag hade för några år sen och fick höra av en sjuksköterska att fibromyalgipatienter är lågutbildade kvinnor som googlar för mycket och hittar på egna sjukdomar (!).

     En anledning att vara feminist är att vara med och få omgivningen (ja även andra kvinnor!!) att förstå att vi måste ta kvinnosjukdomar på allvar och sluta tysta ner allt och tycka att vi ska lida oss igenom allt.

     Svara

      Kvinnosjukdomar är inte prioriterade, förklarar väl ganska mycket när läkaren sa dom inte kan släppa preventivmedel för män för det är för mycket biverkningar 🙃🙃

      Svara

       Men exakt. That logic liksom?

       Svara

       Vad var det för läkare som sa så?

       Svara

        Det var på nyheterna för ett tag sen om just att det finns biverkningar och många män väljer då att inte använda vilket då inte gynnar den ekonomiska marknaden för p-medel för män.
        Jag fattar inte varför kvinnor väljer att använda p-piller egentligen?
        Det hjälper vissa kvinnor med diverse hormonkomplikationer men många behöver inte använda.
        Om vi ska få männen att använda p-medel måste vi kvinnor sluta själva med det och bojkotta sex utan skydd. Varför ska vi ansvara för skyddet jämt? Kräv av män att ta sin del.
        Min man knipsade ”bollarna” då jag tänkte inte använda p-piller eller andra saker då jag ville inte ha mellanblödningar och massa onödiga hormoner i kroppen.
        Alternativen jag gav var sterilisering (vi har redan tre barn) eller kondom. Han valde att knipsa.

        Svara

      Vi lever i ett kallt, hårt samhälle. 🙁 Tyvärr.

      Svara

      Föreställ er att en man skulle ha så ont att han kräktes och svimmade i en vecka varje månad i 40 år! Då skulle det hända saker!

      Svara

   Ni blir gråtfärdiga av allt, herregud.

   Svara

    Du vill bara provocera.

    Svara

     Nej men ibland känns det som att folk här inne blir gråtfärdiga av allt. Cellprov -gråtfärdig, oförstående läkare – gråtfärdig. Jag förstår liksom att det är tufft men livet blir inte så bra om man blir gråtfärdig för minsta lilla. Vi har möjlighet att träffa läkare över hela landet och få hjälp, om en läkare är oförstående, besök en annan. Jag förstår att det är jobbigt men det finns hjälp att få

     Svara

      Att bli gråtfärdig när man tillslut sökt vård för något som påverkar ens liv enormt negativt och sedan blir nonchalerad är inte ”att gråta över minsta lilla” det är en helt normal reaktion och man måste vara rätt oempatisk om man inte fattar det.

      Ja, man kan söka en annan läkare men det är köer, ingen garanti att nästa är bättre osv vore ju bättre om bara alla läkare tog kvinnosjukvård på allvar.

      Svara

       Jag ser en korrelation mellan mängden gråtfärdiga för minsta lilla och det enorma antalet utskrivna anti-Depp piller

       Svara

        Oh wow tuffing. Du har säkert aldrig varit med om några svårigheter i livet.

        Svara

      Vem är du att avgöra vad som är ”minsta lilla” det är väl olika från person till person. Kan bara tala för mig själv men jag har varit på så många olika gynmottagningar i sthlm, tror inte nån som är trött och blir gråtfärdig på sjukvården bara varit på ett ställe. Vi letar runt efter att bli lyssnade på och att få hjälp.

      Svara

   Har också varit med om många läkarbrist gynekologer som betett sig så. Man måste se jäkligt många innan man hittar någon lyssnar vilket är sjukt.

   Svara

   Ja, det är hemskt men det gäller ju inte bara gynekologer. Läkare överlag har tyvärr en tendens att vara arroganta, yrket verkar attrahera människor med den typen av personlighet. Det finns fantastiska läkare som brinner för sina patienter, men majoriteten behandlar patienterna som besvärliga idioter. Det blir särskilt märkbart när det gäller sjukdomar som är sällsynta eller svåra att diagnosticera, istället för att lyssna på patienten och erkänna att de kanske saknar kunskapen att hjälpa så förminskar och förlöjligar de hennes upplevelse. Cancer och hjärtproblem får man utmärkt vård för, allt annat är det sämre med. Kvinnosjukdomar tas sällan på allvar så jag är inte överraskad över hur Therese blev bemött. Kolla Annicas video om hur hon bemöttes på akuten för ett annat influencerexempel.

   Svara

    iofs lite skillnad på cancer och hjärtproblem jämfört med mensvärk? tror nog att de flesta läkare (ialla fall om man kommer till ett större sjukhus med specialister) vet vad dom håller på med och är ganska trötta på folk som läst på google.

    Svara

     De är säkert jättetrötta på MÄN som som kommer in och vill ha akuthjälp för minsta lilla förkyldning. Men det är kvinnor som får ta straffet att bli förminskade varje gång de äntligen vågar söka läkarvård. Problemet med kvinnor som blir misstrodda inom sjukvården är stort

     Svara

     Fast smärta är smärta. Har du inte upplevt den smärtan vissa får av mens så ska har man inte rätt att förminska det. Har en kompis som kräks pga smärtan vid mens. Hon är sängliggande i tre dagar. Smärtorna minskar när mensen avtar. Hon har fått barn och säger att det är som förlossningssmärta varje gång. Tänk om man har mens som varar i 6 dgr. Att du blir sängliggande och med fruktansvärda smärtor i 6 dgr varje månad i flera års tid.
     Ingen bra hjälp får hon heller….,

     Svara

    Känner igen mig i det där. Har hypotyreos och fått den sämsta hjälpen. Trots att det är sjukdom som så måååånga har och går med. Somliga vet nog inte ens om att dom har det.

    Svara

    det är väl allmänt känt att människor som blir läkare ofta är ganska känslokalla just för att man typ måste vara det för att klara av läkarutbildningen… har även för mig att det inom exempelvis läggs väldigt mycket fokus på att lära ut omvårdnad och omtanke inom sjuksköterskeutbildningen men att det knappt förekommer inom läkarutbildning. Nä för många väljer att utbilda sig till läkare pga lön och prestigen men glömmer helt att de är ett yrke kopplat till personkontakt och omvårdnad. Dock slipper ju många läkare helt den aspekten pga den höga statusen. Minns när en manlig läkare kallade in en stressad sjuksköterska så hon kunde ta mitt blodtryck, läkaren i fråga satt bara på sitt arsle och gjorde ingenting. Var i chock för kändes verkligen som han tyckte han var ”för bra” för att ta ett simpelt blodtryck… tog ju liksom dubbelt så lång tid när sjuksköterskan behövde springa dit istället för att han skulle göra det själv bara.

    Svara

    Varje gång jag har sökt läkarhjälp så har jag fått svaret att det beror på att jag är för tjock. Ont i halsen? Du är för tjock. Eksem? Du är för tjock. Utbrändhet? Du är för tjock.

    Visst, jag är övertygad om att mycket av de småkrämpor jag haft beror på att jag är tjock, men det ska bli spännande att se hur jag blir bemött nu när jag gått ner i vikt. Antagligen finns det något annat att skylla på.

    Har träffat EN läkare i mitt liv som tagit mig på allvar och faktiskt gjort sitt yttersta för att hjälpa mig. Han var fan guld värd, men sen slutade han.

    Svara

   Ja, känner igen det här allmänt inom sjukvården. Så fort någon inte vet vad problemet är så försöker de till vilket pris som helst att förminska patienten. Har själv varit med om det, är med om det. Ingen vet vad mina problem beror på och ingen bryr sig. Tycker bara att jag ska gå hem och chilla lite.

   Mamma (55 år) sökte för vad vi nu vet är PTSD i kombination med utmattning, där hon börjat få fysiska besvär. Hos de två första (manliga) läkarna där hon beskrev sina problem med smärtor och en förkyldning som pågått i 1,5 år… så svarade de bara ”Hur ofta har du sex?” och tyckte de var klara där.

   Idioter.

   Svara

   Vill tipsa er att följa @vulverinekoos och @minabiverkningar på Instagram ❤️

   Svara

    +1000 på denna

    Svara

  Spännande!

  Svara

   OT: i tvillingpodden pratar Angelica om att anledningen till att hon MÅSTE bo i Åkersberga är barnens pappa och vad han delat på Instagram… vad sjutton har hänt med honom?!?! Orimligt och skämmigt nyfiken!!

   Svara

    Stämmer inte ett dugg. Barnens pappa verkar göra allting för att underlätta för Angelica däremot och hon känns lite otacksam? Men hon verkar alltid behöva någon att skylla saker på och är det inte nya mannen så får den gamla en skopa 🤨

    Svara

    Ja, menar hon att de har blivit ihop igen?

    Svara

  Ingen aning vem denna Ines är så helt OT: Så cringe att se Bellas senaste instastory när den där Paul rappar. Inte de facto att han gör det, vem sjunger inte i bilen liksom men att det måste filmas och man hör Bellas fnitter i bakgrunden. Vuxna människa, vad ser han i henne egentligen???

  Svara

   Men dom verkar ju vara på barns nivå båda två. Som gjorda för varandra.

   Svara

   Men snälla inte igen haha, kan det bli mer cringe.

   Undrar hur många halsdukar/scarfar han har.

   Svara

   Lilla huvet….
   Rätt övertygad att han kommer tröttna på henne/få nog om han har det minsta förstånd.

   Svara

   Han kanske också är en ensam människa utan vänner som nu hittat någon som vill umgås med honom?

   Svara

   Vad är grejen med vita män som ska rappa för att vara roliga? Som om hela den musikgenren är ett skämt för dem.

   Svara

    Ja och vad gör han med rösten/munnen när han rappar, ser ut som käken ska gå ur led.

    Svara

     Hans stora dröm om att bli känd. De passar ihop.Känns som två rikebarn i tonåren ute på vift.

     Svara

     Han färgar håret men hans hy är märkligt gummilik. Och han utstrålar ingen karisma.Finns liksom ingen närvaro. Som en orolig själ. Något med ögonen som syns även på kyssbilderna. Har man sådan hy vid 52? Det har väl ingen? Är det filter eller plastik?

     Svara

      Men lägg av med att kommentera hans utseende. Så tröttsamt

      Svara

      Men sluta din galning med din sjuka besatthet, så tydligt att du är sv artsjuk. Gå vidare nån gång.

      Svara

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       Du är fan sjuk i huvudet, som en blodhund känner vittring när det läggs kommentarer om Bella i ett inlägg som inte handlar om henne.

       Svara

    Trodde du skrev ”rapa” först och tyckte det var hög igenkänning haha

    Svara

     Tyckte det värsta var hans styva bröstvårta. Kunde. Inte. Sluta. Stirra.

     Svara

      Här har vi ett konkret bildbevis på benämningarna uppmärksamhets k å t och kändis k å t.

      Svara

   Haha jag orkar inte. 😂

   Svara

   Skulle va roligare om hon var med och tappade

   Svara

    Rappade….

    Svara

  hur vet du att hon inte visar företagen sin egna ”låga” statistik? tänker eftersom du skriver att företagen tror att dom får teresas siffror för sina pengar.

  Svara

   Precis. Och om man jobbar med influencer marketing så vet man att inte varenda en av personens följare interager med exakt allt.

   Svara

   Ja exakt? Varför skulle de titta på statistik från 6 år tillbaka om de lika gärna kan kolla 6 månader tillbaka? De är väl inte helt korkade.

   Svara

   Exakt! Vadå bedrägeri? Varumärken tar del av precis samma statistik som Camilla enkelt har fått tag i och publicerar här…

   Svara

   Jag tror faktiskt att Cam har gjort en tankevurpa med detta inlägg.

   Svara

  Fast varför skulle hon visa statistik från 2014? Företagen lär väl vilja ha nuvarande statistik? Den är ju inte jättelåg faktiskt.

  Svara

  Fast varför skulle företagen gå på interaktion rates från 2014 när de köper inlägg 2018-2020? Precis som Camilla kan se det kan ju de också göra det, blir ju lite att dumförklara företagen isåfall om man tror att de går efter siffror som är flera år gamal.

  Svara

   Och som tillägg, man kan ju tycka vad man vill om att köpa ett konto med redan existerande följare. Men man som följare inte märker att ett konto bytt inriktning p.g.a. algoritmen som gör att man inte ser nya inlägg så mycket i sitt feed, så beror ju det på att man innan bytet inte heller hade särskilt mycket interaktion med profilen man följde från början. Och upptäcker man och inte gillar innehållet så är det ju inte svårare än att avfölja (har jag gjort iallafall när det hänt). Och märker man aldrig av det så kanske man följer för många helt enkelt 😉

   Men i förra inlägget slogs det rätt hårt på stora trumman om att det var ”bedrägeri”, vilket jag inte kan hålla med om att det är. Såvida inte Ines ljugit för företag om sina siffror (vilket känns väldigt osannolikt så det är rätt enkelt för vem som helst att iallafall få en översikt av, bevisligen). Väljer företagen att gå blint på följare så får de skylla sig själva, det är alltid en dum idé oavsett hur följarna kom till. Väljer de att gå på interaction rates från flera år tillbaka, får de också skylla sig själva. Men så länge inte Ines har ljugt om något av detta så är det ju knappast bedrägeri i lagens mening iallafall.

   Svara

   Men det har väl gått så många år sedan den här Teresa ägde kontot, folk som inte hade velat följa ines hade väl avföljt henne så man kan väl anta att de som är där nu ”upptäckt” att det är en ny person?

   Svara

  Den här följetången är så irrelevant, företag har full koll på vad de köper – jag gör det själv regelbundet i jobbet och det är bara att begära ut statistik.

  Svara

   Känner samma, känns inte precis som ett supersaftigt ”avslöjande”. Är väl mest intressant att det kanske påpekar hennes image lite, men kan inte riktigt hålla med Camilla om att det är bedrägeri mot vare sig företag eller följare.

   Anledningen att det funkar någorlunda (men inte jättebra, vilket är varför hennes interaction rate har gått ner) är för att följare är lata och följer för många konton. Kan inte riktigt känna sympati för följare heller att de blir ”lurade” att, när det är så simpelt som att trycka på ”unfollow” för att sluta följa. Inga saker att skriva på, ingen att kontakta, ingen uppsägningstid – det är ett klick så är det gjort.
   Och som du säger, företagen har koll på vad de ska kolla på för statistik. Kan inte riktigt känna någon sympati för dem heller, om de gör det minsta de borda så är de fullt medvetna om vad de faktiskt köper.

   Svara

  Men jag tycker det är så fejk. Hon köper följare… det är skandal för influencer yrket. En skam.

  Svara

   Fast alltså…. hela influencer”yrket” är ju fejk isåfall, har lägst förtroende i mätning efter mätning. Kräver ingen utbildning eller erfarenhet alls och hela idén är byggt på en fejkvärld som man ska försöka sälja. Har noll respekt för ”influencers ” oavsett om de köper följare eller ej. Tror för övrigt att det är mycket vanligare än man tror att influencers köper följare, likes osv.

   Svara

  Nån som vet hur mycket pengar det kan röra sig om för att köpa ett sånt här konto?

  Svara

  Varför är det en win för hennes kille?

  Svara

   Jag tänkte att det kanske är pga hennes killes företag (de med solglasögonen) så ines har massa följare hon kan göra reklam för hans företag för.

   Svara

  Tips till dig Camilla,
  Lyssna på vi avslöjar allt podden. Dom har senaste gästan Joakim, han avslöjar massor. Bland annat om hur Calle behandlade alla i kungarna av Tylösand.
  De övriga avsnitten är med väldigt spännande. Dom är ganska rakt fram.

  Svara

   Fast det där är väl lite uttjatat nu? Både Nemo och Jocke har berättat om vilket svin Calle var. Det är lätt att säga nu med miljoner på banken och en Kristall på hyllan men vi får inte glömma att dom faktiskt var två pundare som blev kända tack vare Calle. Och på den vägen är det 🤷🏻‍♀️

   Svara

    Joakim har pratat om det massa gånger liksom han pratat massa gånger om allt annat han sa i podden.

    Svara

   Fått mera spännande saker från fem avsnitt med den podden än flera år på denna bloggen faktiskt…

   Svara

    Grattis till dig ”Anna”!
    Tjohooootjoheej💃🏿🎼

    Svara

  Cam: Har du möjlighet att gräva i Gynnings konst där det mesta hon skapat endast är målat på andras bilder? Det finns en hel del trådar om det under andra inlägg – kanske kan vi tillsammans samla ihop alla bilderna? Det är många läsare som har hittat originalen. Att detta är anmärkningsvärt är bl.a. för att Gynning själv uttalat sig missnöjt över andra som härmat hennes konst, samt att hon aldrig anger källan eller refererar till originalbilden i sina verk.

  Svara

   Herrgud ja det måste komma ut! Hon tjänar hutlösa pengar på att måla lite på andras konst? Hon är så fejk att jag spyr!

   Svara

    Fast bingo målar väl också på redan gjorda verk och säljer det?

    Svara

     Ja men om bingo gör det är det väl ok. Då kan vi alla göra karriär på att måla över andras verk och kalla oss för ”konstnärer”.

     Svara

      Alla vet att bingo sätter ribban för ok beteende

      Svara

     Så då är det ok att göra karriär på andras konst?

     Svara

     Gör ju inte direkt saken bättre, snarare värre att denna skamlöshet då är så utbredd.

     Svara

   Ja! Märkligt att inte kvällstidningarna grävt i detta.

   Svara

   Camilla när kommer ett inlägg om detta? Ines i all ära men det känns som småpotatis jämfört med vilka enorma summor Gynning tjänar på sin ””””konst””””. Gör ett inlägg där du visar bild på alla kopior och alla original, det kommer att bli stort och är bra att allt finns i ett inlägg svart på vitt för folk att se. Eller filar du redan på något sådant? 😁

   Svara

   Alltså folk har tjatat på Camilla om det här men ändå kommer det inte. Känns som mycket mer News-worthy än det här. Jag menar, den här tjejen har ju varit ärlig medan Carolina skapat sig en hel karriär på andras konst

   Svara

    Hade det vad blondinbella däremot…….. cirkus

    Svara

  Undrar hur det känns för Petra att veta att hennes gärningsman blev släppt direkt.

  Svara

   Hur vet du det? Källa?

   Svara

    Polisen.

    Svara

     Haha ok vi säger så

     Svara

   Gm hade ju kniv på sig? Hur kan man släppa på en gång

   Svara

    Beslut om häktning grundar sig till stor del på om man tror att den misstänkte på något vis kan störa utredningen, påverka vittnen mm. Här har de nog ett gott utredningsläge, med vittnen på plats som säkert redan hörts mm. Så då finns ingen anledning att kvarhålla personen, man ska inte frihetsberövas av staten såvida ovanstående kriterier inte är uppfyllda eller om man faktiskt dömts för ett brott.

    Svara

     Och ser nu nedan att det var en omyndig person så då ska han absolut inte vara kvar i häktet längre än nödvändigt. Då har anmälan gått till soc så får de göra bedömning kring eventuella åtgärder i väntan på ev rättegång.

     Svara

      Aha omyndig, hoppas Petra är okej kommer nog va rädd ett tag, det skulle jag vara iallafall.

      Svara

       Förhoppningsvis mindre naiv i fortsättningen.

       Svara

        Käft

        Svara

         Miss Piggy?

         Svara

    Polisens presstalesman Carina Skagerlind berättar att knivrånaren snabbt släpptes på fri fot igen.

    – Det var en person som greps. Den personen var väldigt ung, i 15-årsåldern och släpptes då, då håller vi inte kvar den, säger hon.

    – Om en person är så pass ung som det här är frågan om så vet vi ju ändå vem den misstänkte är och kan jobba vidare efter att ha identifierat vederbörande.

    Är ni inte rädda att han ger sig på fler?

    – Nu är det inte riktigt så det fungerar. Det är inte vi som bestämmer. Om vi fick bestämma så tror jag att de flesta skulle sitta kvar. Men där har vi ett regelverk om gärningsmannen är ung, beroende på vad det är för brott, om vi får behålla den hos oss.

    Carina Skagerlind vill inte säga något mer om den misstänkte än att han är i 15-årsåldern. Hon vill inte berätta om han är hemmahörande i Stockholm eller om han är känd av Stockholmspolisen för tidigare brottslighet.

    Svara

     Ja Sveriges kriminella är smarta. Använd småungar som inte kan åka fast och låt de gör exakt vad de vill utan att behöva betala för sig. Ge dem 1000 spänn av den sålda klockan och massa status i den undre världen. Sen fortsätter cykeln. Så länge Sveriges rättsystem ser ut som det gör kommer det här att fortsätta. Jävla messtat.

     Svara

     Vart hittar du detta? Eller är det ett eget samtal per telefon?

     Svara

   För att svensk lagstiftning inte på något sätt hör ihop med verkligheten och misslyckas gång på gång

   Svara

    Man anser alltså inte att det föreligger skäl för häktning då häktning anses vara något kränkande i och med att man fråntar en person dess frihet, därför måste det finnas vissa omständigheter som gör att personen får häktas. Man kan ju tycka ett väpnat rån är ett av dem men det ingår inte i kriterierna.

    Svara

   Fy fan. Kommer lämna min klocka hemma framöver alltså….. sjukt.

   Svara

  Varför är instagram såhär? Alltså om jag följer någon vill jag väl se bilderna? Så irriterande :S

  Svara

  OT- Angelica Lagergrens senaste blogginlägg. Fattar ingenting – är de särbos nu? Hon hintar om att något har hänt, men det kan ju inte röra Nicklas då eftersom de fortfarande är tillsammans?

  Svara

    Är det någon som tror sig vad det är Angelica inte kan berätta om i podden? Har det något med Stefan att göra? Så nyfiken!

    Svara

     Hon sa ju att det hade med Stefan att göra och att det skulle bli väldigt uppenbart om ett tag.. Att hon ville bo nära för att underlätta något. Man börjar ju spekulera om sjukdom eller liknande som gör att det är svårt för honom att åka långt hämta/lämna :-/

     Svara

      Fast om man kollat hans tjejs Instagram så verkar det som hon och Stefan håller på bygga hus i Åre…. Frågan är om barnen ska pendla mellan Åkersberga och Åre sen? Men doesn’t make sense ändå att Angelica skulle flytta närmare Stefans nuvarande boende? 🧐

      Svara

       Fast jag såg att hon skrev på instagram att deras bygge i Åre är klart till vintern 2021 för ett tag sedan. Så om de ska bo där så är det ju inte anledning för Angelica att flytta till Åkersberga, och typ 1.5år innan… men det är väl inte så otippat att hon vill bo nära sin familj, hon hänger ju i Åkersberga jämt ändå?

       Svara

      Men han bor väl inte i Åkersberga utan Täby? Undrar också varför han och sambon har samma efternamn utan att vara gifta? Så många frågor…

      Svara

   Är så nyfiken haha! Var in och kollade kommentarerna nyss, en person där som verkar tro att Angelica har en annan läggning än uttalat..

   Svara

  Skulle vara intressant om Ines skapade ett helt nytt konto med 0 följare, och bad alla sina nuvarande följare att börja följa det, för att starta om på ny kula – och se hur många som faktiskt gjorde det. Det skulle vara genuina följare.

  Oavsett om det är bedrägeri eller inte så är det otroligt pinsamt. Är du så pass ointressant att du inte kan få hundratusentals följare utan att köpa dom, acceptera då din lott i livet haha.

  Svara

   Ser inte det pinsamma. Det är som när företag säljs och byter namn.

   Svara

    Fast då brukar det väl göras en stor grej sv det? ”Nu byter vi namn men vi har samma bra produkter”

    Svara

    Som Anonym 19:49 säger, det görs öppet och klartgjort att de byter namn SAMT (i 9 av 10 fall) säljer samma produkter. Ines bytte inte namnet och fortsatte att posta Terezas bilder?😂

    Svara

  och influencerna vill bli tagna på allvar. Detta är en av anledningarna till varför ingen tar dem på allvar!

  Svara

  Det är väl upp till företaget isåfall att ställa krav på hur Ines fick följarna, hur mycket de interagerar osv när de ska ingå avtal. Om företagets krav bara är ”minst 200 000 följare” och de inte kollar upp det noggrannare är det deras egna fel, inte Ines. Även om det inte är supersnyggt gjort tycker jag inte Ines har gjort något fel.

  Svara

   Beror väl på hur hon presenterat det för företagen. Som jag förstår det får det inte vara vilseledande, oavsett hur mycket man ’egentligen borde kunna kolla upp’ att statistiken stämmer. Influenser-branschen ska väl ha samma krav på sig som alla andra?

   Svara

  Märkligt om företagen tycker det är ok med flera år gammal statistik. Oavsett anledning.

  Svara

   Det var ju det Blondinbella gick under på.

   Svara

    Så du jämför någon som ljög om att vara störst bäst och vackrast, ljög och maffia utanför huset för att manipulera sina läsarsiffror, köpte hus för 25 miljoner och riskerade sina medarbetares jobb för att leka kändis, köpte biljetter till välgörenhetsgalor för att visa sig känd, med en tjej som köpt ett konto och ärligt säger att hon gjort det? Lägg av

    Svara

     Men ge dig nån gång, lägg ner bara!

     Svara

  Det här är så sjukt. Tror inte annonsörerna varit medvetna om kvaliteten på följarna.

  Svara

  Fast förstår inte vart bedrägeriet ligger, det är ju inga spökföljare hon har? Företagen som köper reklamplats hos henne har ju alla möjligheter att kolla upp vart hennes följare kommer ifrån och interaktionen på kontot. Vad spelar det för roll om interaktionen var högre 2014, det är ju ändå inte de siffrorna som de går på, utan de nuvarande. De nuvarande är ju inte tillgjorda utan är vad de är.

  Så länge Ines visar det som företagen vill veta om hennes nuvarande interaktion/ursprung på följare etc (det som nu är relevant, inte koll på det) med information som är korrekt för nutid så finns det inget bedrägeri att tala om.

  Svara

   Det beror väl på hur hon presenterat det. Statistik kan visas på många olika sätt, och därmed ge olika intryck. Om hon medvetet valt ut att ex endast presentera statistik för antal följare och inte interaktion kan nog detta räknas som vilseledande. Och då är det bedrägeri.

   Svara

    Men det är ju upp till företagen att fråga om det som de vill veta? Om de bara frågar om följare och Ines visar följare så är det ju företagets eget ”fel” om interaktionen sen är lägre än vad de trott. Seriösa företag får själva se till att ha koll på vad som ska frågas efter för att få en bra bild över exponeringen de kan få. Enda sättet det skulle kunna vara vilseledande är om hon presenterat gammal statistik och påstått att den är ny.

    Svara

     Jag tänker att hon kan bli fälld ändå. Marknadsföringslagen är väl utformad för att skydda köparen; att fakta ska presenteras utan att vilseleda.

     OM hon nu varit tydlig med att hon har dålig interaktion av följarna har hon inte gjort nåt fel, men om hon försökt få det att se bättre ut genom att presentera utvald statistik har hon ju begått bedrägeri. Tänk om detta skulle gälla för alla företag – att de kan presentera lite russin ur kakan som får deras produkt att se bra ut och komma undan med det utan repressalier…

     Svara

      Tror inte du har så bra koll. Statistik visar hon för företagen och idag kräver typ ALLA företag det. Vad har köparen med det att göra? Om hon reklammärker att det är ett reklam så här hon inte gjort fel

      Svara

      Men det finns liksom inget hon bryter mot? Det är inte otillåtet att köpa ett annat företag – i detta fall ett Instagramkonto. Om hon direkt vid bytet hade sålt inlägg utan att klargöra att det nyss varit ett byte och att kontot innan hade en annan inriktining, ja – då kanske. Men inte som det ser ut nu. Spekuleration om att hon ljugit om siffror är ju bara en total spekulation, och det är ju detsamma för alla influencers – vem som helst skulle ju kunna göra det. Men det bygger inte på något reellt. Att hon köpte kontot för fem-sex år sedan säger noll om hur interaction/engagement presenteras för potentiella annonsörer.

      Svara

  Varför utgår du ifrån att hon inte visat sin senaste statistik? Hon kan ju rimligtvis inte visat dem siffror från 2014 då jag är säker på att företagen kräver nyare siffror. Och har de inte begärt siffror kring engagemang så är det företagets ”fel”.

  Kanske visade hon felaktigt statistik precis i samband med att hon tog över kontot men nu och i närtid bakåt så borde det väl ha varit svårt att krampaktigt visa upp siffror från 2014 och sen mörka siffrorna framåt.

  Känns som om du kanske har dragit förhastade slutsatser nu eller så är det jag som har missuppfattat allt.

  Svara

   Eller hur! Hon säger ju att hon delar sin statistik med sina samarbetspartners, då visar hon ju såklart den senaste räckvidden samt följarnas demografi och geografi. Ser inget konstigt med den biten, så bedrägeri kan det knappast vara.

   Svara

  Kan ni ta upp hur annorlunda Kenza ser ut på sociala medier vs. real life?

  Kolla bilder från när hon var yngre och jämför med nu. Hon måste använda mot filter för att få så mycket ljusare ögon.

  Du tog upp det för ett tag sen också med en bild som hon själv lagt upp jämfört med en en kompis lagt upp.

  Det blir missvisande för hennes yngre följare att förändra utseendet så markant

  Svara

   Hon ser helt annorlunda ut IRL

   Svara

    Har också sett henne live och skulle aldrig reagera på hennes utseende. Blondinbella däremot blev jag förvånad över, hon är väldigt vacker.

    Svara

   Hur hittar man bilder på influensers som deras kompisar lagt upp? IRL, utan filter?

   Svara

    Vet inte men här har hennes kompis lagt ut en bild där Kenza ser rätt så annorlunda ut mot de tillrättalagda bilderna på sociala medier:

    https://bloggbevakning.se/category/kenza/

    Googla bilder från när hon var yngre är det tydligt hur hon använder färgade kontaktlinser för att få ljusare ögon och filter..

    Så onödigt när hon är naturligt söt och tråkigt att hon som anses vara helylle i bloggosfären tjänar in stora cash på yngre målgrupp med att missleda med sitt utseende …..

    Svara

     Ser ärligt talat ingen skillnad. Hon har alltid haft en konstig muppig mun vilket drar ner lite på hennes utseende…
     Ögonen ser melerade ut från de bilder jag sett från när hon var yngre.
     Hon solduschar regelbundet som de flesta flunsorna.

     Svara

      Fast titta på hennes insta- filmer samt bilder t.ex den senaste när de annonserar graviditet 2

      Helt plötsligt klargröna ögon och superblont hår och mjukare drag= ett mer försvenskat utseende än IRL

      Sen det här m ammnigsbioderna känns bara som ett ursäkt för att få sina boobs

      Svara

       Blir mörkrädd av den här diskussionen.

       Svara

  Kollade hennes konto, hon hade väldigt få kommentarer på sina bilder 😬

  Svara

  Som många redan kommenterat och som jag skrev till dig på DM Camilla, då jag inleder ett samarbete med ett företag så visar jag färsk statistik och det är den statistiken mina arvoden baseras på. Under dessa nästan 5 år som jag drivit detta konto har mycket hänt och jag har tappat följare (som många andra) men även fått många nya, som jag också skrev. Så nej, företagen köper inte marknadsföring baserat på statistik som gällde för 5 år sedan.

  Svara

   Har du tänkt beröra detta på din instagram eller är det business as usual trots att ditt konto är köpt? Oberoende vad dagens statistik är

   Svara

    Men gud Melina vad ska Ines säga tycker du? Ines om någon har svarat tydligt vad hon tycker och vart hon står.
    Jag tror att du egentligen inte ens bryr dig om detta varesig hon skrivit ut en förklaring på insta eller ej.

    Tror Camilla känner sig bra mallig och stolt nu när hon skriver mejl efter mejl till annonsörer om sin upptäck om Ines konto. Självklart ifrån “Sveriges största blogg om influencers”.

    Hon myser nog på tanken av att sätta dit henne, att få knäppa någon på näsan lite extra och få slå sig själv för bröstet likt en hjälte. Vilken heroiskt insats för världen alltså!

    Svara

     För mig sänder ett konto med många följare ut ett budskap av trovärdighet och att man jobbat upp en följarskara om uppskattar det man gör. Att ta en annan persons följare och sedan börja uppdatera med sina egna bilder på detta stora konto som ses mer trovärdigt och eftertraktat än ett mindre tycker jag är falskt 🤷🏽‍♀️

     Svara

      Många fler än man tror köper följare, och dessutom vet man inte varför folk följer kontot (kan vara av negativa orsaker) så det är inte direkt ett mått på trovärdighet. Tvärtom, många stora livnär sig på att sälja reklam, sellouts, så då kan man ju vara rätt säkert på att det inte är ”ärligt” utan för att tjäna (ännu mer) pengar.

      Svara

       Okej då bara för att andra gör fel, och för att det är svårt att navigera vilka som är äkta och inte, så ska vi bara strunta i att folk vilseleder och bryter mot lagen, eller hur tänker du?

       Svara

        Men det bryter inte mot någon lag. Bara för att Camilla fått för sig att det är bedrägeri så är det inte det inte det i lagens mening. Folk köper upp andra företag konstant av en massa olika anledningar – för att man vill åt namnet, kundbaser, inventarier, lokaler, historikbolag m.m. Enda gången man brukar vara tydlig med bytet (och inte ens då alltid) är om man ska fortsätta driva företaget i samma namn men gör lite förändringar. Då är det mer som en slags relansering. Det här är i princip samma sak.

        Svara

   Jag tänker att folk under dessa år måste fattar att denna Ines inte är samma person som Teresa och då avföljt? Alltså det är liksom inte som att kontoinnehavaren byttes ut igår utan det är många år tillbaka… så egentligen ingen stor grej. Bra att du är ärlig iaf Ines.

   Svara

   Men din snubbe som dissade Isabella Löwengrips konto för att vara missvisande, hur kan han tycka att det du gör är OK? Det kanske är för att nu går pengarna in i ”familjen”, antar jag.

   Hört talas om etik och moral?

   Svara

    Ja gud vad moraliskt fel att hon köpt ett konto och är ärlig med det 🤣 det är absolut ett av de mest omoraliska man kan göra i dagens Sverige.

    Svara

    Isabella hade spökföljare om jag inte minns fel, stor skillnad. Ines följare är ju ”verkliga” personer

    Svara

     Nej, finns inget som tyder på att I L har eller haft spökföljare, det där vet du inget om så knip igen. Finns personer som försöker sabba för henne däremot.

     Svara

      Du är så gulligt ihärdig

      Svara

    De är inte samma saker dock. Företag går inte enbart på antal följare när de köper plats hos en influencer, det vore idioti. De kollar på annat – interaction/engagement rate, räckvidd, click rate, demografi bland följare m.m. Detta sammanvägs för att komma överrens om ett pris. I Ines fall är det enda som är något annorlunda följarna, men de är inte en avgörande del i huruvida ett företag köper plats och för vilket pris, de andra delarna är betydligt viktigare. Alla dessa saker är öppet för företag innan de köper plats, så enda sättet det skulle vara oärligt på är om man ljuger om statistiken – vilket det inte finns någon anledning att misstänka att Ines gjort. Speciellt inte då det är väldigt enkelt att se denna typ av statistik.

    I fallet med IL handlade det väl om köpta kommentarer till ett redan köpt inlägg. Det blir därmed en annan sak, för då blir det att man försöker ge sken av en högre engagement/interaction rate på ett köpt inlägg. Mest troligt i syfte för att företaget ska komma tillbaka och köpa plats och kanske för att kunna ta mer betalt nästa gång. Det blir därmed en falsk engagement rate och är direkt missvisande.

    Svara

   Ja, det känns som om Cam har dragit på alldeles för stora växlar på något som hon bara utgått ifrån . Och varför hon utgår från att Ines visat upp siffror från 2014 och att sen företagen godtagit det är för mig en gåta.

   Svara

   Svara

    Ja men det gör det för många Influencer som har haft sina konton några år Så tror inte det är konstigt. Instagram tar bort inaktiva följare Hela tiden så det inte endast konton som slutar följa

    Svara

  Camilla skriv om GYNNING

  Svara

   Nej, den tanten är så ointressant.

   Svara

    Men tjänar miljontals kronor på att stjäla andras konst. Det om något är bedrägeri

    Svara

  Fast det handlar ju fortfarande om var företagen FÅR inte skillnaden på hur det såg ut förut. Visas det de får så r det transperent.

  Svara

  Skulle gå in å kolla ikapp Amirs videos på YT, men där har det varit stiltje i nästan en månad?! Vad har hänt?

  Svara

  Nu rappas det igen på Bellas instastory! 🙈
  Stor skämskudde! Kan han inte välja en nyare låt (för att inte framstå som total gubbe 🙉)!

  Svara

   åh jag klickade snabbt förbi för jag skämdes så otroligt

   Svara

  Var det inte någon här som sa att kenza skulle ta upp sin blogg igen nu när hon är gravid igen? Money money money!

  Svara

   Hur vet personen det? Skulle verkligen inte förvåna mig dock, med tanke på hur hon använt sin graviditet och unge för att mjölka cash. Tänker bara på allt hennes tjat om privacy för att sen lägga ut hela hennes förlossning på nätet. Alltså så patetiskt, finns absolut inget privat med henne. Riktiga kändisar skyr allt ofentliggörande som pesten medan influencers till och med delar med sig av det mest privata som finns för pengar. Blä

   Svara

   fast det står att hon inte kommer att ha sponsrade inlägg, kan hon ändå tjäna pengar på det?

   Svara

    Klart hon kommer tjäna pengar på bloggen, annars skulle hon inte starta upp den igen

    Svara

  I ditt tidigare inlägg:
  ”Detta, samtidigt som hans sambos hela influencer-persona är ett bedrägeri.”

  Nu:
  ” Om det är bedrägeri?
  Ingen aning, jag är för mycket lekman för att kunna uttala mig om det.”

  Nej, då kanske inte du ska uttala dig om det från början i så fall. Och du vet att det är förtal att utpeka någon som en brottsling va?

  Svara

  Någon borde ju anmäla henne till instagram pga olovligt köp av konto, så får man se hur många följare hon får tillbaka sen 🤪

  Svara

   Lägg din energi på att anmäla värre konton som tex lägger upp rasistiska kommentarer o s v

   Svara

  Ofattbart att det inte blir ramaskri med ett sånt här avslöjande! Hur många har gjort samma sak?! Och att Ines plus väldigt många i detta kommentarsfält inte tycker det är något märkligt med det ALLS. Varför inte vara transparent med det från början då?

  Svara

  Men vadå, hon visar ju såklart den senaste statistiken? Dvs räckvidd från (vanligtvis) det senaste året? Och engagemanget kan ju annonsören se själv? Förstår inte helt resonemanget?

  Svara

  Man blir inte ens förvånad över detta! Finns flera som gjort som Ines. Exempelvis Sendi Skopljak som från ingenstans brukade ha 850 k följare, nu nere på 600 k dock så antar att hon också köpt någons konto och följare. Liksom hon har mer följare än Pernilla Wahlgren och Rebecca Stella men folk vet knappt vem hon är? Så sjukt fejk är hela influencer branschen!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.