Annie Lööf tar till Facebook om jämställdhet och inkludering

https://www.facebook.com/loofannie/posts/3175411829234037

I en tid där jag tyvärr skrivit flera inlägg om feminister som uttrycker sig transfobiskt och icke-inkluderande så blev jag glad av att få det här inlägget av Annie Lööf mailat till mig, så tack!
Hon tar upp problemet med jämställdhet och inkludering i näringslivet, tillsammans med Caroline Farberger, som i egenskap av transkvinna, har erfarenheter av båda ”läger” så att säga.
Istället för att käbbla om ifall transkvinnor egentligen ska få räkna sig som kvinnor (som vissa ”radikalfeminister” ägnar sig åt) så har både Caroline och Annie Lööf lyft blicken en smula och ser den övergripande problematiken som finns idag – trots att det är år 2020.

Boken ”Jag, Caroline” som kommer innehålla Caroline Farbergers erfarenheter och skillnaden mellan av att vara just man och kvinna på ledande position ska jag verkligen läsa.
Jag tror den kommer ha en ganska så unik inriktning och insyn i en annars ganska svart ELLER vitt värld.
Hur många kan ha den erfarenhet som Caroline idag har?

123 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Wow. Rika och framgångsrika kvinnor i styrelserum är verkligen en brännande jämställdhetsfråga. Stunning and brave.
    *slow clap*

      Håller med. Men å andra sidan bättre än inget.

      Hoppas Caroline berättar om sin väg till styrelsen i sin bok. Även om hon blir missgynnad av samhället i egenskap av transperson idag så var hon förmodligen rejält priviligierad som man. Förhoppningsvis får vi veta båda upplevelserna och inte det klassiska ”jag har kämpat jättehårt för att komma dit jag är idag”

        Jag hörde hennes sommarprat förra året och det är verkligen en balansgång. Hon vacklar lite tycker jag men är tydlig på att hon haft fördelar som man (även om hon haft en inre kamp med sin könstillhörighet). Jag minns det som att jag funderade på om hon kände så eller om hon förstod att hon måste säga att hon kände så.

          Tyckte sommarpratet var grymt bra, verkligen intressant höra på någon som rört sig bland både män och kvinnor som ”en i gänget” och hur olika det kan vara.

            Fast…en i gänget? Är en transkvinna verkligen en i gänget som alla andra kvinnor?
            Jag har hela tiden i bakhuvudet personens förflutna. Känner inga transkvinnor väl, men däremot transmän, och jag ser dem som just transmän med ett liv som kvinna i bagaget, dvs förstår mig som kvinna bättre än andra män gör.

            Jag tyckte att det var så uppenbart att hon nyligen transitionerat och inte hade en susning om hur det är att vara kvinna i näringslivet.

        Hon är en transkvinna, nog för att det inte är lätt att vara trans, men det är faktisk inte det samma som att vara en biologisk kvinna. Därför kan någon som var man och nu identifierar sig som kvinna inte förstå fullt ut hur det är att vara kvinna, hur mycket de än vill och försöker. Det är fakta och har inget med politiska ideologier att göra. Om jag solar tills min hud är mörkbrun, färgar håret svart, gör corn rows och säger att jag är svart, är jag då svart? Nej, jag är fortfarande född vit med de erfarenheter och privilegium det medför. Det ändras inte bara för att jag bestämmer mig för att jag har ett annat kön eller etnisitet nu.

      Unik erfarenhet? Det är ju en man och inget annat.

    Skönt att höra att det finns någon som försöker lyfta debatten från den källarnivå som många vill parkera den på.

    JÄMSTÄLLDHET!

      Haha tack!!!
      Fint om man stavar rätt till något så viktigt.

      Kalla sig skribent och inte veta hur JÄMSTÄLLDHET stavas. ?

      Kanske menar hon jämnställdhet ijenklien!

    Tycker Caroline behandlade ämnet väldigt bra i sitt sommarprat när hon pratade om sina erfarenheter av att ha levt (/tolkats) som man. Minns inte exakt men i stort tror jag hennes poäng var att hon såg det som en tillgång när hon formulerade sin egen feminism.

    Superintressant men även om hon har varit både man och kvinna så är det ju inte nödvändigtvis jämförbart rakt av. Du kan vara en person av ett kön med en viss status i en viss tid och en annan person med ett annat kön och en annan status i en annan tid osv. Förstår ni hur jag menar?

    Sedan när blev bloggen en valstuga? Är det inte du som undanber dig politik här på bloggen??

      Det är väl Camilla själv som väljer klimatet? När hon skriver dessa inlägg kanske hon har mer bevakning på kommentarerna än annars.

        Jo tjena.

        Men det blir väldigt tydligt vilka partier som får synas och inte. Oavsett åsikter.

          Det är ju hennes blogg.

          Nu får väl diskutera på andra forum om ni tycker att den här bloggen är för hårt moddat.

            Men våra klick på bloggen går bra..

              Det är ju upp till var och en om man vill klicka sig in här.

      Är du medveten om att man kan prata om politiker utan för den delen bli politisk?

        Det har 9 av 10 svårt att hålla isär därav att det bör antingen vara fritt eller stop. Inte lite då och då när det passar fjäskfia.

      Det här inlägget handlar om jämlikhet och inkludering mer än om politik. (Om det behövde förtydligas) 🙂

    Jämställdhet, fast så lite som möjligt mellan fattiga och rika.

    Inlägg om jämställdhet och transfrågor med fokus på Caroline.

    Folk i kommentarerna: Vaaaa, politik?

    Jag skulle aldrig rösta på Centerpartiet och kan se inlägget för vad det är.

    Kanske inte transfob, men mer dum i huvudet.

    Bra Annie, tar ansvar med fokus på viktiga frågor (till skillnad från vissa andra ”politiker”…) Då är jag inte ens centerpartist och jag tycker hon haft fel i många frågor (bla angående gymnasielagen). Men, att lyfta denna frågan är bra och viktigt, speciellt när det tyvärr verkar som att transfobi har fått ett uppsving och håller på att bli rumsrent igen…. blir väldigt illa berörd av det och tycker därför att det är bra att Annie lyfter denna fråga, jag skulle tycka det var bra vilket parti som än gjorde det, handlar om sak och inte person.

      Beträffande gymnasielagen så är det bästa som Annie presterat under sin politiska karriär nummer två är hennes syn på invandringen. Eller inte.

    Inte nödvändigtvis, men kanske inte så trevlig?

    Gud vad osmaklig kommentar. Du har säkert sett flera transpersoner som du inte ens vetat om är trans. Alla transpersoner ser inte likadana ut. Så ja, det är transfobiskt att säga

      Tycker nog inte det är transfobiskt mer än att det är oförskämt att säga sina egna preferenser rakt ut i den ”tonen”. Var väl inte så jättesnyggt eller trevligt. Lite har du inget snällt att säga kan du hålla det för dig själv.

      Tro mig det syns vilka som är transor och inte oavsett vad de själva önskar och tror.

        Och det gör dig äcklad?

          Inte alls, road snarare.

        Transor? Gud du är rätt lågbegåvad va?

    Har en liten fundering:
    Han hade en hög befattning när han blev kvinna och har kvar det jobbet, hade han fått den tjänsten om han bytt till kvinna innan han sökte jobbet?

      Blir illa till mods av att du envisas med att skriva ”han”…

    Vem orkar med Annie överhuvudtaget?

    Hon är bara populistisk, ena dagen Blondinbella och nästa dag är det denna kvinna…. Bara att kolla dit vinden blåser och där hittar man henne.

      Och Bianca..

    Det här är lika irrelevant som när någon uppvuxen i en 20 mil villa på Lidingö pratar om att integration och kriminalitet inte är ett problem i förorterna.

      Vem syftar du på?

      20 mil är en väldigt stor villa

    Ja allt utom SD och invandring går tydligen bra.

      Ska vi prata SD? Ja men då så! Hur många av SD:s företrädare är kriminella? Hur många är skyldiga till sexuella trakasserier? Hur många hänger på nazistiska forum? Hur många hotar, slåss och kostar skattebetalarna en massa pengar? Vi börjar där då.

      Betyder det att Camilla inte vill att vi som läser här som röstar SD och är starkt kritiska mot hur asylinvandringen påverkat landet negativt ska läsa hennes blogg? Då hon inte verkar vill förknippas med oss eller låta oss höras här?

        Hoppas hon svarar ja.

        Men snälla håll er till Flashback och Facebook.

        Det stämmer utmärkt!
        Tack och hej!!

          Varför är inte ett av riksdagspartierna ok att prata om?? Det är ju över en miljon personer, är deras åsikter inte lika mycket värda?

            Exakt! Du har fattat poängen!
            Hejdå

            Nej

            För att det blir tjafs, surr miner, och otrevliga kommentarer om folkgrupper. Hade det gått trevligt till hade det säkert varit ok.

              Får man inte prata om folkgrupper?

                Kan inte du maila Camilla så kan du och hon ta den diskussionen via mail? Hon kan säkert förklara för dig var gränsen går för vad du får skriva.

                För många andra så är det inte ett jätteproblem som måste ta upp 90% av ett kommentarsfält.

            För att det är en övervikt kommunister här inne, de är deras paradgren att tysta och vilja styra vad en annan tycker och tänker. De är inte för yttrandefrihet, vilket kännetecknar dem.

            Det konstiga är att SDare verkar känna ett starkt behov av att prata invandring oavsett ämne som diskuteras.

            Någon frågar om tips på recept på kladdkaka och tre svar senare är en SDare där och gapar om invandring och att värna om den svenska kladdkakan. Är det ens möjligt att rösta på SD och kunna prata om någonting annat än invandring?

            NSDAP hade en knapp tredjedel av rösterna i Tyskland under 30-talet. Att det finns många rasister i ett samhälle som röstar på ett rasistiskt parti legitimerar inte rasism.

        Du verkar ju inte vara blockad så det är nog fritt för dig att vara här och både läsa och kommentera.

          St är tack vare att jag skaffat en VPN tjänst.

            Varför vill du så väldigt gärna vara här om du inte får diskutera det du vill?

            Kanske har med din tråkiga attityd att göra snarare än vad du röstar på.

            En ny stollis?

      Sd får ju diskuteras precis lika mycket som andra partier, eller menar du att ordet sd är satt på modd? Av någon anledning är det dock de diskutionerna som alltid spårar ut. Sällan en diskussion om liberalerna hamnar på samma låga nivå.

        De verkar ju spåra ut pg av hur upprörda andra blir. Att inte andra kan hålla god ton utan blir hatiska snarare så fort någon säger sig rösta på s d

          Nivån sjunker på en gång och det beror inte på en sida enbart. Skulle inte säga att någon av sidorna diskuterar det med särskilt god ton. Uppenbart är det ett ämne som inte går att diskutera på en rimlig nivå här inne i alla fall.

          Ni är inte ute efter att hålla god ton eller att hålla debatten på en viss nivå. Ni är här för att sprida propaganda. Skälet till att ni är på just denna bloggen är inte att ni är intresserade av bloggens innehåll, utan att modereringen här är snäll och inte förbjuder er från att propagera. Det ser likadant ut på resten av internet.

    Varför är du emot politiskt snack i öppet spår. Allt är ju politik egentligen här i livet.

      Det är hon inte, hon vill bara att inte S D ska få kritisera invandringen därav vill hon inte politik ska tas här då enligt henne ”fel” åsikter kan komma att diskuteras.

        Det är mycket vi inte får diskutera här inne. Vill man väldigt gärna diskutera vem som är dömd för vilket brott, vem som tar vilka droger, vilken eventuell psykisk sjukdom någon har eller fritt få kritisera invandring så finns det mängder av andra forum. Det här är en blogg som modereras av den som skriver bloggen. Köp det eller hitta ett annat forum.

        Att fara runt här inne och spamma om hur synd det är om dig som inte får spy åsikter om vad du vill och var du vill hjälper inte.

          Vissa saker du nämner är ju pg av vad hennes redaktion ej godkänner. Att hon inte vill att flyktingpolitiken kritiseras är hennes eget personliga val.

            Och vill du diskutera något av det så kan du göra det, men inte här. På samma sätt som att du får bestämma vem som får kommentera vad på din Instagram eller blogg eller whatever.

    Nej har inget som helt intresse av att läsa en bok av en man om hur det är att vara kvinna.

    Tack för boktipset!
    Om du vill läsa fler böcker om att vara trans kan jag tipsa om

    Bögtjejen av Alexa Lundberg

    Kommer du tycka om mig nu av Linn Axelsson Kihlblom

    I mitt namn : en bok om att vara trans

    George av Alex Gino

    Nej, men varför behöver man säga att folk ser så fula ut att de äcklar en?

    Mer en otrevlig egenskap än transfobi.

    Jahapp. Nu ska Blondinbella sitta och ljuga i TV igen, för våra skattepengar.

      Maila ditt missnöje till kanalen då.

        ?

    Fast Caroline Farberger genomförde sin transition efter hon fyllt femtio. Ingen har frågat henne när hon tänker bli gravid, ingen har pressat henne att prioritera familjen, ingen har gett henne kommentarer om hennes utseende, antytt hon gått säng vägen eller försökt få henne att göra det. Caroline har levt 50 år som vit rik heterosexuell man, oavsett vad för känslor hon haft inombords. Om man vill kan man ju googla vad det är som gör att dessa medelålders män i mansdominerade yrken utan tecken på nån avvikande könsidentitet helt plötsligt väljer att transitionera. T ex Caitlyn Jenner.

    Jag hyser inget agg mot Caroline som person, hoppas hon mår bra nu och blir behandlad bra. Men att hon vet något om hur det är att bli behandlad som kvinna i nån aspekt av livet, nej det gör hon inte. Hon vet hur det är att bli behandlad som en transkvinna, vilket är en annan sak.

      Du satte ord på mina tankar, exakt så! ?

      ”Hon vet hur det är att bli behandlad som en transkvinna, vilket är en annan sak.” En otroligt viktig mening i transdebatten.

      Det lät intressant, men vad ska man googla på? Sökte på både svenska och engelska utan att hitta något som pratar om sammanhanget du tar upp 🙂 hade gärna läst om det dock 🙂

        Autogynephilia.

    Annie är bra i allt som publiceras just nu. Heja henne! Så glad att jag lade min röst där ?

      Haha hon är nog den sämsta och största kappvändaren i politiken ever

      Inga politiska åsikter på denna blogg tack. Det är camcams önskemål.

        Hon raderar nog de kommentarer hon inte vill ha här ska du se.

          Varför skapa merarbete för henne när hon uttryckligen undanbett sig dessa?

            På bråkhumor idag?

              Humör*

        Vad bra att hon har dig som en liten hjälpreda här inne??

      väntar fortf på att hon ska äta upp sin sko!

        I vilket sammanhang lovade hon att äta upp den?

          Hon skulle väl äta upp en sko om hon NÅNSIN ingick samarbete med Sossarna.
          Med andra ord en kappvändare av rang

    Men nu får du ju ändå hålla isär begreppen. Att prata om på vilket sätt en partiordförande använder sina plattformar för att lyfta en icke-politisk fråga är inte att vara politiskt.
    För jämställdhet ska vara en självklarhet och är inte på något sätt något som ska göras till en politisk fråga.

      Att framhålla en partiledare och dennes åsikter på en blogg där man undanber sig politiska samtal är idiotiskt och lite slicka min bak så slickar jag din tillbaka.

        Varför vill du så gärna vara på en blogg som är idiotisk?

          Bloggen är inte idiotisk alls, bara ägarens desperata försök att tysta över en miljon väljare.

            Men bu-fucking-hu!

            Ni är inte tystade. Ni gapar ju värst av alla. I alla sammanhang. Till och med på en skvallerblogg om influencers.

            Konstigt att du är tystad men ändå lyckas fylla hela kommentarsfältet med ditt missnöje.

              Det är för att jag har vpn och inte pratar om sakfrågor.

                Om du är blockad så är du antagligen inte önskad här. Varför så mån om att få skriva vad du vill just här inne?

                Ska jag börja grina för att jag inte får posta inlägg om tvättmaskiner i ett forum för fotografi?

    Intressant historia och frågeställning, men Carolines erfarenheter är nog tämligen unika och svåra att relatera till för de flesta som identifierar sig som kvinnor.
    Troligtvis påverkas ju hur hon behandlas som kvinna av hennes tidigare manliga identitet och prestationer.
    Kommer nog inte att läsa boken men, som sagt, intressant koncept!

    Är det en sandlåda på ett dagis eller är det ett kommentarsfält med vuxna människor? Jag vet inte…

      Barn är fantastiskt kloka på många sätt. Bra klokare än de flesta vuxna och har större medmänsklighet och empatiförmåga.

    Ändra gärna till jämställdhet i rubriken

    Tror inte ett dugg på att hon får den frågan ofta. Och jämställdhet är det att ha lätta jobb där ofta kvinnor tjänar skit som med till exempel rutavdrag. Hur många städare har själva använt den tjänsten tro…..

    Så länge som vi inte diskuterar invandringen utan öppnar våra hjärtan ännu mer så går det bra.

      Varför är det så i Sverige ? varför för inte problem granskas.

      Buhu…. Ni som vill få diskutera politik när och hur ni vill kan väl hänga i diskussionsforum som handlar om just politik?

      Man kan ju inte själv plocka valfri plattform och kräva att få kommentera vad man vill där. Det funkar inte så.

      Själv ska jag nog gå in på ett forum om agility och kräva att få diskutera bellas nya story i exakt alla trådar. Och blir jag moddad så ska de fan få höra!

        Du får ju prata om agility på ös jag får inte prata om den havererade invandringen som gjort att kriminaliteten exploderat. Skillnad

          Det är verkligen synd om dig. Styrkekram och handhjärtan!

            Hur kan en människa vara så omogen som du? Ser du inte samhällets förfall över huvud taget eller är du så vänstervriden?

          Jag vill inte prata om agility på ös, jag vill prata om det i ett fotbollsforum och då ska jag få göra det!!!!!

          AnNaRs bLir jAg KrEnKt FaKtIsKt

    Det står ”jämNställdhet” i rubriken och inlägget är skrivet för över två timmar sedan. Bara som ett tips, det blir ju liksom lite genant.

      Jag svarar mig själv och konstaterar att det står samma sak i texten också och då blev det ju lite annorlunda:

      Det heter jämställdhet och inget annat.

    Det har inte slagit dig att Annie Lööf gör detta av populistiska skäl och kanske inte vurmar så mycket för dessa frågor generellt, utan ”passar på” nu när hon sträckt upp ett välmanikyrerat finger i luften för att se vad opinionsvindarna blåser åt för håll?

    Jag undrar vad Annie Lööf har för åsikter om könskvotering i arbetslivet. Kan män som identifierar sig som kvinnor få kvoteras in som kvinnor försvinner ju kvoteringsplatser från kvinnor. Tycker hon det är mer jämställt i så fall?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.