Att resa till Maldiverna under en pandemi?

Kenza tycker att det är säkrare att åka till Maldiverna under en rådande pandemi, än att vara kvar i Stockholm där uteställena är öppna, och det är det kanske.
Det ÄR kanske säkrare att befinna sig på Maldiverna om allt går som planerat och ingen blir sjuk, smittad eller på annat vis påverkas av viruset, men man kan ju undra om hon ens funderat över hur mycket jobbigare allt blir om någonting händer när familjen är på, eller på väg till Maldiverna jämfört med om de hade varit kvar i Stockholm. Eller Sverige för den delen.
Om hon är så nervig över att smittas av sina nattklubbsklubbande vänner så kan väl familjen åka och bosätta sig i sin Jotexinredda sommarstuga ett tag? Där är de förmodligen säkrare än inne i stan?


Saxat från finska Institutet för hälsa och välfärd

För vad händer om någon av dem blir sjuk när de är PÅ Maldiverna? 
Enligt Institutet för hälsa och välfärd så ger inte alltid ett test utslag under sjukdomens inkubationstid så därför skulle Kenza, någon i hennes familj eller någon av alla de som befinner sig på flygplanet eller på Maldiverna vara smittad utan att testet visar på det.
I värsta fall kan man alltså visa negativt på alla tester men lik förbannat vara smittad eller bli smittad under hela resan till, från och på plats på Maldiverna och insjukna på plats.
Vill det sig riktigt illa så kan man behöva intentivvård och läggas i respirator för att ens ha en chans att överleva. På Maldiverna! Kenza är även gravid, vilket är ytterligare en parameter som gör hela hennes resonemang till idioti i full blom.
Tycker Kenza och hennes man verkligen att de här riskerna är värda att ta för lite semester, eller har de helt enkelt inte tagit reda på den informationen?

Det är så så ignorant att resonera så här och bara vifta bort den pandemi som råder i världen, oavsett vem du är, men att göra det inför dryga miljonen följare får mig att bli förbannad.
STANNA HEMMA!

Tack för skärmdump!

237 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En skulle ju kunna tycka att hon borde skippa flygresan för klimatets skull också.

      Patriarkatet! Typisk Patriarkatet!

        Åk!

        Var det där ett försök att vara lustig så misslyckades du. Rejält.

          Vadå är det inte lättare att alltid alltid skylla på något diffust som inte ett enda jota har med saken att göra?
          Och sedan göra detta gång på gång så länge att man tror det själv? Helt utan en enda gnutta humor eller minsta självdistans?

            Men gå och lägg dig din jävla idiot.

              Äntligen måndag och långt till lösning! Bit ihop?

                Löning ska d va! Rätt sa va rätt. Ha en fin eftermiddag i solen ☀️

      Extrem egoism genomsyrar allt som dessa flunsor gör, så att tro att de skulle tänka på någon annan än sig själv och sin familj är att hoppas för mycket. Hyckleri verkar istället vara deras ledstjärna, att tänka att man kan lura folk att man bryr sig om vare sig en pandemi eller miljön är att ha en väldigt dumförklarande syn på folk. Resor görs självklart bara för att de själva av egoistiska skäl vill, och eventuellt tjänar pengar på samarbete. Simple as that.

        Jepp.

        Trodde ändå mer om Kenza, baserat på hur hon var förr. Hon pratade politik, röstade på Socialdemokraterna, bad läsare skriva på Amnestys insamling för Raif i saudi som riskerade piskrapp och fängelse för att ha startat en blogg om politik.

        Sedan? Startar slit-och-släng klädmärke utan uns till hållbarhetsaspekter, varken socialt eller ekologiskt (om ett företag jobbar med hållbarhet brukar detta stolt proklameras på deras hemsida). Skaffar barn men verkar inte alls reflektera över den värld hon i all sin konsumtionshets lämnar över till honom. Gör sponsrad resa till Dubai etc. Nej, den etiska Kenza man hade en bild av förr finns inte längre.
        Men vet inte om det bara är att hon inte bryr sig längre, eller om det är så att kändisskap och rikedom stiger de allra flesta åt huvudet? Och det krävs en sällsamt stark person för att inte hamna i kändisträsket?

          Hon röstade V inte S.

          Man rår inte för sin familj osv, men jag kan inte låta bli att undra om Kenzas storasyster (röstar V, lever vanligt Svenssonliv i princip helt utan resor osv) någon gång får lust att skrika åt sin lillasyster.

        Stackars unge som ska sittam ansiktsmask i typ 18 timmar. Idioti att resa på semester utanför norden nu.

          Barn i Nikolas ålder ska inte ha på sig ansiktsmask och flyget tar inte 18 timmar. Nu kan du sova lugnt.

            ?

      Så tråååkig kommentar! Flyget går ändå!!!

        Fast det där är väl ändå en sanning med modifikation? Om folk inte bokar resan, går väl inte flyget?

        Det har ju verkligen visat sig vara tvärtom under den här pandemin, eftersom stora delar av världens flyg blivit inställda… ? utbud och efterfrågan.

      Har för mig att hon får resorna sponsrade så tror inte hon bryr sig ett skit om varken miljön eller att vi befinner oss i en pandemi. Kenza är en influencer som influerar till…..? Ingenting viktigt? Hon förstår nog inte att framtiden för alla barn som föds nu ser mörk ut men sååå mysigt att lyxxxxa till det och fixa till flödet lite

        Gravid?! Å fortsätter så här!? Hon bryr sig verkligen bara om sig själv och sitt eget välmående.

      Hon har ju inte flugit sen mars (även då till Maldiverna) det är ju superlänge mätt i influensermått.

        Buhu…stackars Kenza!

      Tack Camilla för att du belyser ett exempel på osunda värderingar som vissa influnencers tyvärr har. Även om inte alla förebilder kan granskas i ett inlägg här på BB, är det ändå bra att vissa hamnar under lupp. Ju längre bort man reser, desto krångligare kan det bli att ta sig hem om pandemin förvärras. Det kan t.ex. bli omöjligt att mellanlanda i annat land för att ta sig tillbaka till Sverige. Stora delar av världens befolkning är inte alls lika omhuldade som vi är vana vid i Sverige. Kanske klarar sig Kenza & Co utan några missöden, men det skulle också kunna bli ett episkt drama liknande Löwengrip vs Hajen. Tänker på barnfamiljen som utan att ha fått det förklarat för sig blev transporterade till en ö för sjuka. Flera har länkat till den historien nedan.

      En härlig liten flygresa till Maldiverna tur och retur såhär under corona-pandemin släpper ut 7,523 ton CO2 per person. Inte sååå farligt ändå, eftersom Maldiverna är min favoriiiiiitplats!!! Oh yeaaaaaHhh 😀 <3

      Glöm inte att hon även påstår att hon för flygrädd. För att vara flygrädd så flyger hon väldigt mycket och har alltid gjort.

      SÅ. HIMLA. Intelligensbefriade.

      Jag genomlider just nu vad jag starkt misstänker är covid-19. Hade inte önskat min värsta fiende detta. Har varit i stort sett isolerad sedan mars, men ändå fått influensa *10.
      Är svag generellt då jag har ätstörningar (anorexi/bulimi), men kämpar. Är rädd utan Corona, om jag ska vakna dagen därpå – men fan vad glad jag ändå är att jag väger +10 kg sedan mars, idag! Hade det inte varit tack vare min viktuppgång (förmodat stark (are) immunförsvar så hade jag kastat in handduken för ett halvår sedan!
      Yes.

      Vem är en?

        Du är en. Trist att kommentatorsfältet oftast genomsyras av sådana som DU!
        Hoppas din start på veckan varit innehållsrik. Ja, jag pratar med DU!

    Nu kommer kenza påstå att detta är en ”hatstorm” mot henne och mobbning. Som vanligt när influencers blir kritiserade

      Precis. Detta är fel på så många plan. Och värst är att hon (precis som alla andra influensers) kommer skrika ”hatstorm” när kritiken kommer. Företag måste sluta lyfta influencers och göra dem till förebilder. Gång på gång uppvisar de dubbelmoral, egoism och noll konsekvenstänkande. Hemskt att ska va de mest inflytelserika i samhället idag.

        De är iofs inte de mest inflytelserika i samhället, eller jo, kanske för en liten del av befolkningen men långt ifrån alla (tack och lov)!

        Ja, hur i hela friden kan vi tillåta att någon med så mycket inflytande kommer undan med noll skyldigheter? Vi borde också tydliggöra vad som anses vara privat och jobb för som det är nu kan en influencer starta företag osv. men så fort deras arbete kritiseras, ja då är de plötsligt privata istället och kan inte stå för några konsekvenser? Var går skillnaden?

        Sen förvånar det mig att de är så otroligt motvilliga till att reklammarkera rätt t.ex. De basunerar gång på gång ut att de vill bli tagna seriöst, att det är ett RIKTIGT jobb men så höftar de med regler och bestämmelser och tycker man är ”elak” som påpekar det. Hade jag reagerat så i mitt jobb som controller hade jag garanterat fått sparken.

      Vi ser också fram emot den årliga hatstormen mot årets julkalender! Som mycket väl kan bestå av 3 arga kommentarer av 3000 i SVTs kommentarsfält. För att inte tala om alla härliga hatstormar vid lucia, inte ska väl dem utebli bara för att lucuatågen uteblir pga pandemin? Skulle bli en fattig jul.

      (Jag kan dock tänka mig att Kenza får en del hatiska dm. Det finns ju människor som skriver sånt och har alltid gjort. Det gör ju dock inte att resterande 99 % av kritiken blir mindre relevant)

    Håller med på ett sätt, samtidigt som jag kan känna att om pandemin kommer fortsätta i flera års tid måste vi återgå till något slags normalläge (men med försiktighetsåtgärder, såklart). Jag vet inte ??‍♀️

      Ja men vi är fortf i början av pandemin så vi är inte i ett läge där vi behöver återgå till ett normalläge.

      OM. Det har inte gått flera år än. Dessa influensers som inte ens kan avstå från utlandsresor ett halvår gör mig helt matt. För att inte ens prata om klimatfrågan…

      Normalläge bör främst vara återgå till arbetet, ha nödvändigt utbyte mellan länder och kunna träffa äldre släktingar. Inte hetsresa till Maldiverna och öka på takten i klimatkrisen.

      Jag håller med om att man kan behöva återgå till någon sorts normalläge i form av att t ex inte isolera sig, vilket man inte mår bra av att göra i ett halvår. Men resa till Maldiverna, är det verkligen en viktig komponent i att ha ett normalt liv?

      Men både när det gäller pandemin och klimatet så måste vi ändra på vad som uppfattas vara ”normalläge”. Vårt nya normalläge kommer kräva att vi anpassar oss efter de yttre omständigheterna, dvs att stanna hemma från fester, resor och konserter när smittorisken kräver det, och sluta med långresor med flyg, sluta med överdriven konsumtion av kläder och prylar av dålig kvalité, och ändra vår kost för att ha en chans att rädda oss från klimatdöden. Vi kan inte gå tillbaka till våra gamla mönster bara för att vi har blivit uttråkade det är bara naivt att tro att allt kan bli ”som vanligt”.

      Ja jag tycker det är så svårt det här. Jag började precis leva igen efter en lång depression förra året, sen kom Corona och allt blev skit igen. Nu har jag ingenting att se fram emot. Träffar inga nya människor. Är ensam men har STORT behov av socialt umgänge. Livet står still i ett läge som jag avskyr. Jag kommer INTE kunna leva såhär i flera år till. Känns som att många av dem som klagar på folk som är ute och rör sig är såna som har familjer, bor i hus, har hobbies som inte inkluderar andra människor, inte har ett stort socialt behov. Vill självklart inte bidra till att någon blir sjuk, men orkar samtidigt inte leva såhär ensam utan några roliga saker att se fram emot. Känns som att det finns noll förståelse för oss som har det såhär.

        Men är det inte det som är poängen med att införa restriktioner som att inte tillåta folksamlingar över 50 pers istället för total lockdown? Att vi ska kunna fortsätta träffas i mindre grupper under säkra former? Om folk inte ger sig ut på resor, går på klubb eller fester, och stannar hemma vid minsta tecken på symptom så kan man fortsätta med vissa sociala aktiviteter som är viktiga för den mentala hälsan utan att riskera att bli smittad eller smitta andra. Jag vet av erfarenhet hur viktigt det är att ha ett socialt umgänge när man har psykisk ohälsa, och hoppas verkligen att folk är vettiga nog att inte slappna av för mycket så att restriktionerna blir striktare.

        Du kan ju träffa folk, du behöver kanske bara inte sitta i knäet på dem och flåsa dem i ansiktet. Om du vill träffa nya kompisar kan du ladda ner en kompisapp och få igång lite sociala aktiviteter som är anpassade efter pandemin.

          Fast nja. Rekommendationerna är ju att man inte ska umgås med folk utanför sin vanliga krets. Jag behöver dessutom åka kommunalt för att ta mig till ställen där man kan umgås. På uteställen är man förbjuden att ha kontakt med angränsande sällskap. För att inte tala om att dejta där målet är att minst flåsa varandra i ansiktet och man kanske inte vill hålla 2m avstånd…

            Har du provat Gofrendly? Kanske finns någon du kan gå på promenader med i ditt område?

        Absolut är livet lite begränsat men givetvis kan du ju, så länge du är frisk kan du ju träffa nya människor. Jag vet inte hur många nya människor jag legat med sedan Corona startade, det finns ju inget två att du ska sitta isolerad hemma.

        Tänker att rkommendationerna ska ju tolkas i ett sammanhang. Har man haft en depression och lever ensam är det givetvis så att man kan träffa andra människor ibland, om man är försiktig. Alltså till och med de som bor på ålderdomshem får ju ta emot besök nu, vilket ju definitivt är fler människor än vad som ingår i deras ensamhushåll dvs deras vanliga krets. Och Tegnell sa ju exempelvis att han tyckte gamlingar kunde umgås genom att t ex spela boule trots att de är i en riskgrupp. Då kan ju du också träffa folk och spela boule eller umgås på motsvarande sätt där man inte är närgången och utomhus.

        Givetvis är det rimligt att människor som lever i en storfamilj är försiktigare med att träffa människor utanför den än de som lever ensamma. Vi har olika förutsättningar. Det är därför vi har rekommendationer och inte regler, för att man ska kunna ta hänsyn till olika förutsättningar och göra rimliga bedömningar.

        Man ska undvika kollektivtrafik ja, men har man inget annat färdmedel tillgängligt kan det kanske räcka att undvika rusningstrafik och prioritera de resor som är viktigast för en.

    Men corona och säkerhetsanvisninar gäller inte Kenza och resten av flunsgudarna, bara oss dödliga ?

    Håller med!
    Att bli sjuk på Maldiverna blir nog en mardröm. Då är man nog fast där ?!
    Och om hela familjen blir sjuka och isolerad på Maldiverna, hur kommer man hem igen?
    Nej jag fattar inte hur man vågar åka utomlands mitt i en pandemi.

      Asså det är så korkat att åka dit nu – med ett litet barn och som gravid. Saknar ord. Snälla kan de inte genomgå en sanity check innan de går på planet också?

      Om de var bara var vuxna som åkte hade det varit aningens lättare att förstå.
      Men ett barn och en gravid kvinna?
      Känns helt galet, och att dessutom använda läget i Stockholm för att rättfärdiga det.

      Om covid kommer in på deras lilla ö kommer det bli katastrofala. Historiens från de som suttit fast på dessa så öar utan ordentligt läkarvård är inte roliga.

      Tror Kenza missat att läsa detta. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y323vg/radslan-gjorde-oss-starkare-som-familj
      Skulle aldrig utsätta min familj för detta!

    Hur man än vänder och vrider på det så är det tillåtet att resa. Moraliskt korrekt? Knappast. Men fortfarande tillåtet. Jag personligen hade aldrig rest så långt som till Maldiverna just nu, med risken att fasta där vid tillfälle av en ny lockdown. Sedan tror jag tyvärr att vi måste lära oss leva med pandemin (självklart med försiktighetsåtgärder). Den kommer inte försvinna på länge, och någon gång måste samhället börja rulla igen. Med pandemi eller inte.

      Det rullar ju för fullt? Borde snarare rulla lite försiktigare för att undvika att vi blir tvungna till tvärstopp längre fram.

    Vad skulle problemet vara med att resa till Maldiverna? Så länge man följer myndigheternas rekommendationer är det väl inga problem? Meningen är ju inte att man ska hitta på egna regler som är extra stränga.

      Fast dom lyder väl nåt i stil med ”gör endast nödvändiga resor”

        Meningen är att de som har jobb eller släktingar i andra länder ska kunna resa. Inte att man ska nöjesresa p g a bättre väder. Och om Kenza nu har ett sommarställe tycker jag att hon åker dit och håller sig undan smittan i Stockholm. Inte åker på långresa…

        UD avråder från alla icke nödvändiga resor utanför EU/EES/Schengen. Med icke nödvändiga resor menas turist-, besöks- och nöjesresor. Reseskyddet gäller inte för pandemirelaterade merkostnader och händelser som uppstår om man reser trots avrådan från UD. Reseskyddet gäller dock för andra händelser t ex olycksfall eller akut sjukdom annan än Covid-19.

        Ok, så är det inte i Danmark, här gäller det bara vissa länder.

      Fast när fallen ökar så är det totalt jävla fel att åka utomlands. Ha i åtanke att hon har barn och är gravid. Tänk om det blir lockdown? Tänker inte efter överhuvudtaget…

      Om hon lyssnar på myndigheter hade hon inte åkt då UD avråder från alla icke nödvändiga resor utanför Europa (och en del inom).

    Har du inte frågat detta överallt? De är inget fan av honom helt enkelt

      Han hatar tjockisar

        Han är ju inte direkt pinnsmal själv…

      Har aldrig frågat förut, men någon annan kanske har det då.

      Är det någon som vet varför Sanna och Maja är ovänner?

        Jack och Antonija?!

    ”Om hon är så nervig över att smittas av sina nattklubbsklubbande vänner så kan väl familjen åka och bosätta sig i sin Jotexinredda sommarstuga ett tag? ”

    Bitter much? Det där lät rätt surt.

      Vad lät surt? Det är ju sant? Om hon är orolig över att smittas pga de bor i stan där ”allt är öppet och som vanligt” så har de ju ett fullt fungerande, inrett och jätte fint sommarhus att bo i?

      Antar att du syftar på piken att det var megasponsrat av Jotex, men lite sarkastisk humor får du ju ha.

      Oavsett så är hennes resonemang så brutalt blåst att det knappt går att skratta åt. Vill man som gravid, med en 1+ åring absolut riskera allt för att tjacka lite content till instagram så stå för det bara.

      Inredningen sponsrades av Jotex tror jag, är väl inte bittert

        På riktigt? Men vem vill få sitt hem eller sommarhus inrett med saker och möbler från ett enda företag så att det ser ut som en reklamkuliss?

      Det är ju 100% sant, onödiga resor är fullständigt korkat i det här läget. Speciellt när fallen ökar överallt.

      Tyckte det var lite lagom spetsigt, så har ju kändisbevakning låtit i alla tider.

      Som en annan noterar här i tråden är det också så cringe att Kenza ständigt pratar om hur flygrädd hon här. Snacka om att trivialisera en rädsla. Hon flyger ju typ 30-40 ggr om året.

    Dessutom – vad hindrar Kenza med familj att leva säkert här? De måste ju inte gå på klubb eller åka buss. Jag och min sambo har praktiserat social distansering sen rekommendationerna kom och vi har inte behövt klubba en enda gång …

      Jag tror hon syftar på att klubbarna nu öppnat så folk man möter på Ica kan ha varit på klubb och fått Corona och därmed smittar en.

        Då får man undvika Ica helt enkelt. Tror inte att Ica är problemet just i hennes fall dock, snarare studion som hon tränar på. Går förbi dagligen då jag bor granne med denna studio. Stora fönster mot gatan så man kan se att de står i princip på varandra. Inga avstånd där. Räcker ju med att en av dem har smittats.

          Fast det är klart det är högre risk att leva i ett samhälle där mycket är öppet, oavsett hur försiktig man själv är.

        Den du hamnar bredvid på flygplanet kan också ha varit ute på klubb. Flygvärdinnan du blir serverad av kan ha varit ute på klubb. Går inte att vara säker förutom om man chartrar eget plan och har egna rigida regler för personalen att de inte får ha umgåtts med folk en viss tid tillbaka.

          Varför tror du att det endast är klubbar utomlands som viruset sprider sig på?
          Skolor är öppna i Sverige, arbetsplatser, matbutiker och kollektivtrafik. Återigen. Sverige har okontrollerad smittspridning.

          Bara det att smittade svenskar, och de som ännu inte visar symptom- sitter isolerade på Maldiverna säger ju något om att de tar det på allvar där.

          Fast risken att smittas på ett flygplan är extremt liten. 1 på 27 miljoner faktiskt. Sen början på 2020 har 1,2 miljarder människor rest, och det har endast rapporterats 44 fall av corona bland dessa. HEPA filterna ombord på flygplanen tar bort 99% av föroreningar i kabinen. Självklart räcker det ju med ett fall av corona för att det ska spridas, men folk bör veta att det är säkert att resa, om man följer alla restriktioner som finns.
          Jag arbetar själv inom flyget och vi i besättningen har strikta krav på hur saker ska skötas ombord. Och vi önskar att fler människor reser såklart.

            snälla gode gud kan någon förklara för mig varför alla snöar in sig på huruvida man kan eller inte kan bli smittad på själva flygplanet? handlar det inte om att minska på människor i rörelse som åker jorden runt när vi i en P A N D E M I inte ska röra oss kors och tvärs knappt i våra egna samhällen, än mindre vispa runt på jorden bara för att fylla våra instagramflöden med fina bilder? om den där uppmärksamhets-penga-giriga människan (som BARA slänger upp bilder när det är spons) bara behövde ”resa och komma bort, koppla av” hade hon kunnat stänga av flödet en hel vecka eller hur fan länge hon var på maldiverna och sluta slänga upp bilder med tusen taggar etc?

            räknar inte människor med att man ska ta sig till flygplatser, vistas på flygplatser, byta x-antal plan, och ta i 1000 jävla handtag och gemensamma utrymmen som massvis med människor vistas i. flygplatser är ju inte bättre än en gigantisk tunnelbanestation fan.

            sen kan ju nämnas MILJÖN. sen kan ju nämnas att hon släpar med sig halva släkten. sen alla poserande bilder osv osv.

            minns inte folk att mona salin typ närmast lynchades för en jävla toblerone och idag är det inga problem med skatteflykt i samarbeten, spons som fifflas med, idiotiska resor mitt i pandemier etc etc. och kolla på hennes instagram. bara hjärtan och puss gumman. inga konsekvenser. personligen kommer jag kolla exakt vad hon sponsrar och just INTE köpa dessa märken, produkter och företags tjänster. anti-spons.

      Ja, och vad ska hon göra när de kommer hem till Stockholm igen? Ska hon sluta röra sig i samhället då? Eller är gafflandet om hur osäkert det känns hemma bara ett sånt där litet…vad är det man kallar det…svepskäl?

        Det är självklart en bortförklaring. Kan tyckas som en oskyldig lögn, men är det knappast under en pandemi.

    Hur svårt ska det vara att stanna hemma… att inte resa på ett eller två år är inte hela världen. Man MÅSTE inte resa, det är en lyx att kunna resa. Att inte göra det för att se om vi kan få bukt på denna pandemi är inte svårt!!!

      Ja! Det är inte ett mänskligt behov att åka till Maldiverna två gånger om året. Dessutom är det pissdåligt för klimatet att hålla på och nöjesresa över halva jorden bara för att man är trött på att vara hemma i lägenheten.

        En kollega försökte diskutera detta och fick mothugg av en annan kollega som bestämt hävdade att hon MÅSTE få åka till Thailand en gång per år, i januari-februari, annars blir hon ”deprimerad”. Ridå.

      Tänkte i april att man kunde hålla sig från att resa och hade bestämt mig för att inte åka någonstans i år, så blev det dock inte.

      Valde trots pandemi att åka till ett land vid medelhavet trots avrådan från UD då landet snabbt kan strama åt restriktioner och stänga ner flygplatser och liknande.

      Varför åkte jag? För jag helt enkelt blir deprimerad av att befinna mig i Sverige under semestern och framförallt hösten/vintern. Mår jag bättre psykiskt efter resan? Absolut.
      Risken att inte komma hem om gränserna stängs är en risk som var värd att ta, jag och min partner skulle inte påverkas ekonomiskt om vi inte kom hem i tid till våra arbeten och skulle ha råd att stanna kvar i landet vi var i.

      Mitt arbete gör ändå att jag utsätter mig för smittorisk varje dag och att sätta mig på ett flyg är inte värre än att trängas på full tunnelbana.

      Vi kommer inte få bukt på pandemin på många år, det hjälper inte att inte resa. Du kan vara sjuk utan symptom och smitta hur många som helst utan att veta om det. Vi kan inte ens veta om vaccinet kommer vara säkert för dom framställer ett vaccin för ett virus som dom inte ens kan tillräckligt om.

        Jag vet inte hur din livssituation ser ut eller hur ditt mående är, men depression är inget som botas av en utlandsresa. Om du mår dåligt psykiskt av att vara i Sverige på vintern kan det vara årstidsbunden depression, men det går inte mirakulöst över av en resa. Om du mår dåligt av att vara i Sverige på semestern kanske du bör se över din livssituation i stort, för det verkar inte som att det är Sverige som är problemet om du mår helt okej av att vara här när du jobbar, utan snarare att du har problem med nåt annat som du inte märker när jobbet distraherar.

        Jag tycker det är ansvarslöst att resonera att risken är lika stor överallt, för visst är den det men om du blir sjuk utomlands och behöver intensivvård tar du sjukvårdsplats från lokalbefolkningen. Om UD avråder så står det över ens egen lust att fly Sverige. Likaså tycker jag att det är ansvarslöst att se flygresor som en rättighet, när vi vet allt vi vet om global uppvärmning. Vantrivs man här kanske det är bättre att bo någon annanstans.

          Anna /
          Håller med. Hoppas att ”anonym” också läser!

          Fast nu går det ju över efter en resa för mig och har gjort förut också, därav att jag reser iväg. Arbetet distraherar mig inte utan jag är medveten om att hösten och vintern tar på psyket, mörket och vädret är anledningen. Väljer därför att ta semestern under hösten för att kunna resa bort och samla energi.
          Svårt för många att förstå när man inte befinner sig i samma situation.

          Sen ser vi ju alla olika på livet och situationer. Är väl medveten om att majoriteten som hänger i kommentarerna här är emot mitt tankesett men inget som gör mig något.

            Om det går över på en resa är du ”deprimerad”, sluta ställ hobbydiagnoser på dig själv

            Du är inte deprimerad. Depressioner går inte över på en resa.

          Som tillägg, vill man minska smittan så kan som land välja att stänga sina gränser.

        Men flytta då!

    Lite ironiskt ändå när hon skriver att andra lever som normalt när det är exakt det hon själv gör när hon tycker det är ok att resa ?

      Hahahahahahah ja vafan? Så jävla dålig självinsikt.

    Skit i pandemin och klimatet, kenza måste ta nya bilder på stranden med barnet och magen!!! Livsviktigt

      När hänsynslösheten blir livsviktig … står nog solen ganska lågt och skuggorna som kastas blir naturligt långa.

    Tycker det är så fascinerande hur vissa aldrig kan nöja sig. Hon säger att hennes största dröm är att ha en stor familj: nu är hon på väg att få det, varför räcker inte det då? När världen är i total kris? Nej nej, mer klimatbelastning, mer risker för alla inblandade för jag MÅSTE ju ha sol och blått vatten också.

    Människan är en rätt patetisk varelse.

      Nu har jag fått en stor familj som jag önskar så nu säljer jag allt, flyttar ut i en koja i skogen, klär mig i potatissäck och livnär mig enkom på avkok av granbarr.

      Sa ingen människa någonsin.

        Japp, lyxresa till Maldiverna eller koja i skogen… Hatar att det inte finns nåt mellanting 🙁

          Det skrev jag inte. Men första kommentaren att man som människa bara skulle ha en önskan och en dröm och det är det enda man lever för som människa är helt fel. Människan har aldrig ”nöjt” sig, det ligger i vår natur att inte göra det, annars hade vi fortsatt gått på knogarna.

            Fast din kommentar var ju precis som att du reagerade på att det inte fanns något mellanting.

              Det var för att förstärka och få trådstartaren att förstå det absurda i sin kommentar. Glömde att läsförståelsen här är under all kritik. Antingen förstår man inte på grund av minsta lilla skriv- eller stavfel eller så tolkar man allt bokstavligt.

    Fattar inte hetsen när man har små barn också. De får ut ungefär 0 av det + om nåt händer är man inte hemma… sen har vi även ett klimat som det vore trevligt hon kunde tänka på, om hennes kids ens ska få en uppväxt

      Nej jag tycker det låter hemskt att åka utomlands med små barn. Jag blir ju helt slut av att åka till sjukhuset med mina. Det är bara för mycket farligt eller för stora utrymmen på en flygplats, hotell eller turistbadstrand för att det ska kännas värt att betala så mycket pengar för det.

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y323vg/radslan-gjorde-oss-starkare-som-familj

    Om familjen som blev fast på Maldiverna. Fruktansvärt hur de blev behandlade!!

      De åkte ju i alla fall före pandemin var så känd. Men att åka nu. Nej, dålig idé.

      Hemsk historia. De hade ju inte ens corona.

    Dummaste jag hört! De kanske kommer hem som en starkare familj i alla fall, som den här familjen. De fastnade där och blev behandlade som smittade när en blev lite krasslig https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y323vg/radslan-gjorde-oss-starkare-som-familj

    OT. Älskar att Nellie B nu gnäller på sin Instagram om hur dålig service vissa företag har samtidigt som hon själv har hängt ut sina egna kunder och anställda. Höjden av ironi.

    Hennes resonemang är så egoistiskt och korkat. Snälla det är en pandemi, stanna hemma.

    Så dom ska stanna kvar tills pandemin är över, för inget hinner ändras om dom bara är borta några veckor. Vilken löjlig bortförklaring.

      Haha, då får de vara kvar till 2022!

    Det är ju synd om bebisen i magen om den inte får vara med på bikinibilder från Maldiverna… ?? det är ju oerhört korkat att åka iväg även om det är tillåtet! Åk till sommarstugan istället om du vill vara säker från att bli smittad.

    När man har läst om familjen som fastnade på Maldiverna och var tvungna att stänga sin Instagram för att de varit kritiska mot landet för att få lov att lämna känns det ju extra tvek om just Kenza ska åka dit.
    Och argumentationen håller ju inte alls. Att det skulle vara säkrare där än här pga att folk är ute här. Om Kenza tycker det är osäkert här kan hon ju själv begränsa sitt umgänge och leverne?
    Att i dessa tider åka gravid och med ett litet barn till ett land som I stort sätt helt saknar sjukvård…..
    för att ta fina bilder…..

    Är faktiskt rätt förvånad över kommentarerna här hittills. Trodde att det skulle vara mer ”jävla tjat om pandemi hit och dit, folk får göra som de vill!”. Folk gör ju ändå som de vill. Spelar ingen roll vad andra har för ”rekommendationer”. Själv gör jag så gott jag kan för att skydda andra i den situation vi nu befinner oss i. Men vi lär väl ändå respektera att alla är olika. Dock kan jag inte låta bli över att störa mig lite på dem som är mer åt hållet ”säger du till mig vad jag får och inte får göra ska jag minsann visa dig – jag ska träna mer på gym, umgås mer med släkt och vänner, resa, festa osv OCH visa upp det i en blogg/instagram” ?

    UD avråder inte specifikt från resor till Maldiverna och reseskyddet i hemförsäkringen och särskilda reseförsäkringar gäller om man reser till Maldiverna. Men UD avråder från alla icke nödvändiga resor (turist- och besöksresor) till länder utanför EU/EES/Schengen och detta påverkar giltigheten i reseskyddet om man drabbas av pandemin under resan.
    Så här skriver (som exempel) Länsförsäkringar om reseförsäkringen som ingår i hemförsäkringen:
    ”Så länge UD avråder från resor utomlands behöver du vara uppmärksam på att din reseförsäkring, som ingår i hemförsäkringen, inte gäller för skador som har samband med situationen som gör att UD avråder. Det innebär att försäkringen inte gäller alls om du blir sjuk i covid-19. Men det innebär också att vi inte ersätter merkostnader, reseavbrott mm om du måste sitta i karantän eller inte kan ta dig hem.”
    Gäller alltså inte de namngivna länder som UD helt avråder från resor till utan endast den generella avrådan som gäller för icke nödvändiga resor utanför EU/EES/Schengen. Reser man till ett sådant land/region gäller inte något reseskydd oberoende av resans syfte.

      Undrar om hon fattar det? Att blir hon sjuk där, eller hennes barn, kommer ingen liksom hämta henne och flyga henne till ett fint privat sjukhus i Bangkok eller Dubai. Det är sjukstugan på grannön. Utan mediciner eller utbildad personal. Alternativt ett par 100 000 för att flyga privat.

      Jo, sedan 14/3 avråder ud från icke nödvändiga resor till Maldiverna.

    Fattar inte hur man vågar åka iväg så långt i dessa tider med ett litet barn och dessutom gravid. Verkligen idiotiskt om nåt händer. Men vad gör man inte för att ta några gravidbilder på exotiska stränder..

      Håller med?‍♀️

      Måste ju ha content till instagram när idèförrådet börjar sina

        Idé*

    Idiot. ”Känns säkrare” – vilken lögn! Hon tvingas knappast åka kollektivt eller gå på nattklubb. Hon jobbar väl dessutom hemifrån? Hon vill bara inte avstå från att resa, som vanligt.

      Hon går väl ändå ut och äter och fikar och shoppar titt som tätt ändå i Stockholm? Om hon var så jävla orolig för viruset som hon lite halvhjärtat försöker få fram, hade hon isolerat sig i sommarstugan deras. Mycket vill ha mer. Så. Jävla. BLÅST.

    Är ju bara att läsa om vad som hände sist turister fick Covid i Maldiverna… Bara det borde vara avskräckande. Att dessutom vara gravid och resa med ett så litet barn. Alltså vet inte ens vad jag ska säga. Finns inga ord för hur idiotiskt, korkat, egoistiskt och sjukt det är.
    När influencers inte klarar att avhålla sig i ett endaste år från att resa så skulle de verkligen behöva ett wake up call…

      Eller hur?!

        Gravid? Varför inte stanna hemma och ”vara rädd om barnet/fostret i magen”?!

    Kenza är ute. Tyvärr! Det vet alla.

      Ja, sedan länge. Kanske därför hon så desperat försöker klamra sig fast och hetsa fram ”content” samt böla om hur svårt hon har att bli gravid fast det uppenbarligen inte stämmer. Vill fiska empati, dock i grumliga vatten. Ett slag i ansiktet mot alla som på riktigt har svårt för att bli gravida och som på riktigt försöker vara solidariska och minska smittan.
      Att hon jämför med andra som är egoistiska och går på nattklubb gör ju liksom inte hennes beslut bättre. Hon kan låta bli att gå på nattklubb, använda ansiktsmask när hon handlar mat och i övrigt undvika att gå ut, som folk med vett.

      Hur kom det sig egentligen? Att hon blev det

    Inte har du sagt ett ord när margaux rest

      Eller nu Alexandra

        Bring?

          Kissie

    Vit baddräkt är ju dessvärre aldrig säkert…

    Hahaha men lol! Hon drar alltså kommentaren att ”folk lever på som om allt var normalt i Sverige”
    Ska komma från henne? Som åker på semester som inget händer?
    Jag ger upp.
    ??‍♀️??‍♀️

    Säkert gratis-resa till ngt av Soneva-hotellen.. Såg på deras hemsida att både Måns Z, Jonas Björkman och ngn kock från Stockholm ska dit på ”uppdrag” nu i slutet av månaden. De har säkert med några influencers i den mixen också!

      Ska bli kul och se nu om det är dem som är taggade hos Kenza sedan 😉
      Bra span!

    Hon får väl passa på så länge Maldiverna finns kvar… sen blir det att hitta en ny strand för bikinibilder ?

      Det går att stå i bikini i Norrtälje i november. Om man är snabb

        Om man befinner sig på Norrtälje badhus behöver man inte bli så ruggig 🙂

        Om inte annat funkar valfritt badhus. Vissa har till och med fejk palmer så att det nästan ser autentiskt ut ?

    Så jävla sorgligt att folk, ja jag med till viss del, har så svårt att acceptera läget och kunna avstå från vissa grejer för att göra det bättre för alla.
    Jag är också sur för att jag inte får resa mina planerade 6 veckor till Florida i år, eller ens ha en liten nyårsfest. Men jag är också förbannat glad att det är mina problem just ju. Världen, både invånare och planeten, kämpar just nu och lite mer empati och solidaritet hade inte varit fel.
    Kan folk bara stanna hemma och reflektera över läget, över medmänniskor och vad vi kan göra bättre istället för att springa runt som idioter med skygglappar på FÖR ATT DET ÄR SÅ VIKTIGT FÖR DEM att resa/festa/ta en weekend i Italien. Det går att bara chilla hemma ett tag. Och kan man inte det, då han man annat att ta tag i.

      ??

    Det är tillåtet att resa, flygplanet kommer lyfta till Maldiverna med eller utan Kenza i planet. Sen är väl frågan om det är smart av Kenza att åka men det får hon göra en egen riskbedömning av gällande spridning av covid har vi redan hög smittspridning så resande kommer inte göra någon dramatisk ökning av det. Däremot kanske man kan tänka lite på klimatet också ?

    Angående er som säger att Kenza kan bli svårt sjuk, ja absolut men man kan också åka och bli påkörd av en bil eller bryta ett ben få en hjärtattack, vad som helst. Man tar alltid risker i livet. Jag är helt säker på att ni mer än ni vill erkänna gör egoistiska beslut.

      Så löjligt med dessa jämförelser, ”jamen man kan ju bli påkörd av en bil” osv. Varför inte hålla sig till diskussionen istället för att komma med dessa bortförklaringar?

        För det är inte löjligt man kan bli det. Det är inte sannolikt Kenza blir svårt sjuk av covid även fast hon kan bli det, inte nämnvärt förhöjd spridning av att hon reser eller inte det finns redan aktivt i vårt samhälle

          En gravid blev svårt sjuk i Sverige, fick ligga i respirator 4 v och barnet fick tas ut i v 24. Tack gode gud mår båda bra nu men mamman var nära och dö

          Anonym 14:02
          Tänk till…en gång till om du kan.

      Alltså denna kommentar ???

      Visst, risker finns överallt, men vissa risker kommer du inte runt om du vill kunna leva ett normalt liv. Att riskera att få covid på en resa till Maldiverna är en risk man lätt kan avvärja genom att inte resa till Maldiverna.

      Så jävla skönt att ha den inställningen! Då kan man ju äta bara chips, röka och knarka. Köra bil utan bälte och cykla utan hjälm. Ngt ska man ju dö av. Och risker finns ju överallt!

      För resa nu är inte som att köra bil eller gå över ett övergångsställe, det är bil utan bälte och korsa en motorväg med ögonbindel och utan reflex i mörker.

      Märta
      ?

      Jag förstår helt ärligt inte hur man kan ta med sitt lilla barn som är bara över året OCH vara gravid när man åker till Maldiverna.
      Jag och min man åkte förförra året. Nu har vi barn och vi sa att det kommer verkligen dröja. Finns ingen sjukvård värd namnet där. Finns enbart små vårdcentraler. Vi hade en på vår ö… där det fanns en läkare då och då.
      Behöver du riktig sjukvård får du åka till sjukhuset i Male, vilket typ knappt kan klassas som sjukhus. Brukar också ta minst en timme med flyg eller speedboat
      Detta tänker inte folk på. Både jag och min man jobbar inom sjukvården… hade med oss ett halvt apotek.

    Varför inte ta upp att Alexandra /kizzie åkte till Portugal? Katrin Z till Spanien för inte länge sedan, så många influencers åker nu fastän dem egentligen inte behöver annica tog upp hon skulle till Spanien.

    Kunde man inte ta en paus med resande iaf fram tills 2021? Om man inte har en akut anledning ?

      2021 jovisst… snarare 2025 🙁

    men nu får ni ger er, hon är ju GRAVID, hon måste ju åka till MALDIVERNA för hur ska hon annars kunna ta en bild i SOLNEDGÅNGEN med sin kula på magen och Nikola i handen och skriva på INSTAGRAM hur tacksam hon är för att livet har gett henne allt hon inte vågade hoppas på. det måste ni FÖRSTÅ hej & HÅ

      Där fick du till det

      Glöm inte att Chimi Eyewear säkert helt eller delvis sponsrar resan i utbyte mot att Kenza ska exponera deras solglasögon.
      Om inte Kenza visar upp och namedroppar Chimi vid ett stort antal tillfällen under resan så ska jag käka upp min röda toppluva 🙂

        Självklart, alla bilder och vinklar med outfits har ju planerats ut i flera månader så..

      OCH göra reklam gör ACO också ?

      Glöm inte följande captions: ”my family ?” och ”Vi längtar efter dig lillebror ?”

        #2under2

        Hoppas att ” lillebror” fortsätter att må bra i magen.

      Hörredu! Du glömde ”?”.

        Min hatemoji

      Ajaj nu måste hon tänka OM eftersom du var först ut med att spå kommande bilder på Kenza ? Hon läser väl här, kanske kommer hon chocka oss. Näää skulle inte tro det va

    Tror Kenza är så van vid noll kritik för hon var allas gullegris när hon bara la upp söta bilder och inte alls var personlig, sen när hon börja öppna sig mer har hon inte kunnat acceptera kritiken

    OT om bingo, han la upp ett inlägg och nämner adhd som en anledning till varför han förlora sitt körkort ?‍♀️ Jag har adhd och jag är inte dum nog att riskera mitt och andras liv.
    Sedan detta ständiga unga tjejer letande, han har en dotter som är i nära ålder till alla tjejer han skriver till, kan nästan lova dessa tjejer hade aldrig flörtat med honom utan hans plånbok /yrke. Jag är i liknande ålder och tjej som många han dejtar, han sa i någon podd han känner sig bra när han får så många matchningar men många matchar ju bara dem ser någon halvkänd ?‍♀️

      Sedan la han upp en bild när han skulle gå i kallt vatten och jämförde det med hur Estonia överlevarna måste ha känt, så extremt okänsligt och osmakligt ?

    Två tips till dig Camcam. Martina Bonnier skrev på sin insta att hon är sjuk men att hon nu ska krypa ur sjuksängen för att ta på sig jobbkläder och gå jobba. Varför i dessa tider går man iväg sjuk?

    Två; idag, eller de kommande dagarna kommer det enligt källor komma ett beslut från granskningsnämnden ang intervjun med Isabella Löwengrip i Sveriges Radio, den intervjun hennes mamma anmälde för att IL pratade om henne på ett sätt utan att hon fick bemöta det.

    Så hon går inte ut hemma då och lever som vanligt ??‍♀️?

    Om jag vore Kenza skulle jag kolla upp reseförsäkringen minutiöst. Många undantag under corona och inte så kul att själv få pröjsa ambulansflyg från Maldiverna hem. ?

      Du har kommenterat detta innan flera gånger, det är ingen stor chans det kommer hända, och OM det händer hade det kanske hänt utan covid med en risk man tar när man lever o reser, oftast löser det sig. Med det sagt så tycker jag inte det är särskilt smart för miljön eller situationen att man promt måste resa just nu MEN planen går just nu oavsett det är länderna som ska bestämma hur dem vill göra

        Fast det är ju inte nu som alltid när man reser. Blir du sjuk på resa annars har du ju normalt sätt en försäkring som går in och ser till att du kommer till vård. Reser de nu så täcker vanliga försäkringar inte ev behov som uppstår.
        UD bistår heller inte om folk blir strandade i länder om man rest trots avrådan.

      Reser man trots avrådan från UD under pandemin så gäller inte reseskyddet om man drabbas av Covid-19 under resan, vill åka hem i förtid eller sätts i karantän på destinationen. Sådana merkostnader får man betala själv.

        Sant. Bra är det kan jag tycka. Ta ansvar…speciellt för dumheter och risktagande.

    Vill ju inte vara den som är den men Kenza om du läser detta, klicka på länken för att läsa hur en Svensk familj blev behandlad på Maldiverna efter MISSTANKE om covid hos den då gravida mamman.
    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y323vg/radslan-gjorde-oss-starkare-som-familj

      Finns väl alltid skräck scenarion med allt i livet, planet kan ju krascha med. Covid kan hända. Man kan drunkna, sätta i halsen. Däremot är det dumt att resa just nu av en miljon skäl

      Men gud vi fattar, folk har redan postat den där länken 3 gånger och hänvisat till den typ 100 gånger om du scrollar lite längre upp.

    Camcam, två tips till dig,

    1) Martina Bonnier skrev häromdagen att hon var sjuk och stannade hemma för dagen. I nästa inlägg tar hon på sig jobbkläder och lämnar som hon säger sjuksängen (fortfarande sjuk då alltså) Varför går man ut bland andra om man är sjuk?
    2) Enligt källor så kommer det idag, eller de kommande dagarna komemr ett beslut från Granskningsnämnden ang den anmälan IL:s mamma gjorde mot Söndagsintervjun i P1 när hon fick prata om sin mammapå ett negativt sätt utan att mamman fick bemöra.

      Är inte granskningsnämndens möten dessutom offentliga och går att följa direkt?

    Jag reste utomlands med partner för 3 veckor sedan och tänkte lite i samma bana som Kenza. I Sverige har vi jobb där vi måste träffa människor hela tiden, så vi tänkte att risken var mindre att bli smittad under en vecka utomlands där vi inte behövde vara nära någon annan.

    Vi tog ett negativt test i Sverige två dagar innan vi åkte. Utomlands gick vi bara mellan hotellrum och stranden vid hotellet. Munskydd, handskar och handsprit när man hämtade mat på hotellet.

    Efter några dagar fick vi förkylningssymptom och testade om oss på privat klinik här och var positiva. Så nu har vi varit inlåsta på ett rum på ett karantänhotell i 2.5 vecka här och vet inte när vi får åka hem.

    Så testerna innan man åker är rätt meningslösa när inkubationstiden är upp till 14 dagar. Och de flesta länderna är betydligt striktare med karantän av smittade än Sverige, även barn är inlåsta här utan möjlighet att gå ut.

      Rätt åt er!

        Gud vad bitter du är
        Som säger rätt åt er, gå och lägg dig.

        Men precis det är nog inte rätt tid att resa nu och hoppas fler inser det! Krya ?

          Jag tycker inte att anonym är bitter! Res och ta sen ansvar.

      Det är precis poängen som Kenza missat. Testerna de tar visar bara status vid precis den tidpunkten. Du kan ha blivit smittad innan utan att det visar, men du kan också bli smittad efter att du tagit testet eftersom du inte reser i en lufttät bubbla till Maldiverna. Det Kenza gör är det klassiska att försöka vrida argumenten till sin fördel. Fortsätt intala dig själv det Kenza så att du känner dig övertygad.

      Usch, hur kommer ni vidare? Får ni betala allt själva nu? När får ni åka hem?

        Vi ska testas om igen 2 dagar i rad nu och är vi negativa på båda testen får vi åka. Men eftersom testet inte skiljer på aktivt och inaktivt virus så kan man visa positivt ganska länge efter man slutat smitta och ha symptom. Isåfall släpps vi 22 dagar efter vi lämnade det första positiva testet.

        I Sverige anses man sluta smitta 7 dagar efter insjuknande och här efter 21 dagar, varav minst 7 sista dagarna ska ha varit symptomfria. Rätt märkligt att det skiljer så mycket.

        Vi har försäkring som kommer täcka det mesta av merkostnaderna.

      Att testerna är meningslösa när man inte har symtom har varit känt sedan testerna kom. De utgör alltså inte någon egentlig försiktighets/trygghetsåtgärd, utan är bara trams som folk och flygföretag håller på med för att ge sken av att vara ansvarsfulla.

      Fan vad bra ändå att ni är i ett land där man är tvungen att testas och isolera sig. Här i Sverige testas inte alla, och karantän är ju egentligen ’frivillig’ här.

      Så även om ni är fast där nu, så är ni ju ändå på ett hotell. 🙂 Så tur i oturen då. Ni är i ett land där man bryr sig om att testa och isolera på riktigt.

        Dock valde vi själva att testa om oss för att kontrollera om det var covid och isolerade oss själva tills provsvaren kom.

        Jag hade en kvinna som hostade bredvid mig på flyget och hörde människor hosta på hotellet, så tyvärr så är det nog många som låtsas som ingenting och struntar i att testa sig och reser trots symptom.

        Jag var dåligt påläst innan och visste inte att inkubationstiden var så lång. Eftersom det är landet som kräver negativa pcr-test för inresa (och inte flygbolagen som någon skrev häruppe), så trodde jag att det gjorde det säkrare.

        Men håller med dig om att restriktionerna hemma och kontroll av att de följs är rätt så slappa. På hotellet vi bodde på här (innan karantänhotellet) så fanns personal som kontrollerade att alla följde riktlinjerna gällande avstånd, mask, handskar och handsprit.

        Så ni som tänkt resa: se till att kolla upp hur riktlinjerna ser ut för smittade i landet ni ska resa till och att ni har försäkring. Och mörka inte om ni har symptom.. Väljer man att resa måste man vara beredd att ta konsekvenserna om man blir sjuk borta.

      Oj vad kul det blir för Nikola. Hoppas de får en enorm svit isf eftersom mannen ska ta både läggning o mornar så Kenza får SOVA

      Om bara någon hade sagt något…?

    Tror inte resandet i sig gör varken av eller till för pandemin i detta läget, men det är ju så sjukt korkat att ge sig iväg så långt bort i detta läget. Och gravid och med ett litet barn, HUR tänker man. Har svårt att förstå även normalt sätt varför man nödvändigtvis ska ge sig iväg till andra sidan jorden med så små barn. Bara själviskt.

    Inte för att jag för resor under pandemi! Hade hon varit ”smart” och vill åka och slippa kritik så skulle hon tagit en så kallad paus från sociala medier och åkt utan att berätta – Det här visar ju att hon bara vill skryta. Att resa till Madiverna är inte lika kul utan att kunna visa upp sig. Tröttsamt.

      Men hallå, influensers måste ju skapa content även under pandemier. Fattar väl alla?! ?

    Kan vi alla inte bara unna en annan kvinna att stå på en vit strand i solnedgången med en hand på magen ?

      Finns det ingen kustlinje utanför Stockholm där kvinnor kan unna sig en klapp på magen i solnedgången?

        Hahaha ????

      Mm
      Visst är det ironi?

    Det går INTE att rättfärdiga en nöjesresa so läget är nu, men försöka kan man ju alltid..

    Själv har jag inte träffat min mamma sedan Februari. Saknar henne så det gör ont. Jag och min lilla familj har förflyttat oss mellan hemmet och sommarstugan, vi jobbar hemifrån så mycket det går och vi undviker affärer och annat. Det känns helt sjuk att många har fortsatt som vanligt. Jag känner mig faktiskt lite bitter och jävligt trött på de här idioterna.

      Du kan ju inte leva så hela tiden heller att du inte ens går till affären? Jag som har barn kan definitivt inte undvika andra barn eller ha henne helt isolerad, det vore fel. Alla med ett arbete som måste gå till affären? Min pappa är i en riskgrupp och arbetar på Ica. Jag får lite ont i magen, men man måste komma ihåg för dem allra flesta är covid inte så allvarligt. Jag tror på försiktighet men ändå leva livet.

      Någon fick faktiskt sina barn omhändertagna för dem inte låtit sina barn gå ut tillräckligt och inte gå till skolan sedan i mars tror jag, går säkert att googla upp. Så länge dem inte stänger ner samhället så måste man fortfarande röra sig bland folk ibland och utsätta sig för risker, men man Ska ta försiktighetsåtgärder

      Det ligger på var och en att ta sitt eget ansvar. Det finns rekommendationer att följa, utefter dem agerar man som man anser är lämpligt. Att du valt att inte träffa din egen mamma sedan Februari kan du inte ta ut på någon annan. Vi är inte förbjudna att träffa andra, man får väl vara lite mer kreativ i hur man ses. Träffas utomhus etc. Trött på självömkande människor.

        Min son går i skolan och fortsätter träffa sina kompisar. Jag tillhör delvis riskgrupp men framför allt gör min mamma det, därför ser det ut som det gör. Vi handlar online, både mat och annat vi behöver. Om någon tror att vi låst in oss tillsammans med barnet så missförstod ni. Men att vi skulle åka på semester just nu finns inte, det känns galet. Vi har vänner som befann sig i Indien när Pandemin slog till. De kom inte hem på sex månader. Nu är de hemma och känner sig tryggare här än i Asien. Alla gör som de vill, men jag skulle inte vilja bli sjuk utomlands med småbarn just nu. I alla fall inte utanför EU.

        Håller helt med. Jag har träffat min mormor utomhus på avstånd sedan i somras, samma sak med min sambos mormor. Har inte kramat mina föräldrar sen i början på året heller. Men vi ses på avstånd.

    Tappade verkligen all respekt för Kenza och Aleks här. Ofattbart att vuxna människor kan vara så oansvariga. Att resa till Maldiverna mitt i en pandemi med en liten unge plus att hon är gravid? Är alla influencers helt verklighetsfrånvarande nu mera? Det är nästan så man hoppas på att dom blir satta i karantän i nått sketet hotellrum så att dom lär sig att dom inte är odödliga. Hur nonchalant kan man vara? ”Bättre att resa över halva jordklotet än att sitta på fulla krogar i Stockholm” Vad sägs om att undvika BÄGGE två? Var inte hon i Maldiverna för några månader sedan dessutom? Herregud år det verkligen SÅ hemskt att stanna i Sverige i 1-2 år tills läget lugnat ner sig? I alla länder ser man en ny våg, många nya smittade och dödsfallen ökar. Men antar att influencers är odödliga. Ett hån mot vårdpersonal och alla som kämpar mot pandemin dagligen.

      Men hur ska hon då kunna skapa content och visa upp gravidmagen i bikini?? ?

    Samtidigt som sjukvårdspersonal mer eller mindre hotar med att säga upp sig pga hög belastning åker samhällets elit på ytters nödvändiga och viktiga resor för att komma till ”säkerheten”. Det är lite skevt det där.

    Känns ultimat om de råkar få med sig smittan dit. Alltså folk är tappade

    Blir uppriktigt förbannad på Kenza o Aleks i det här. Vilka jävla stolpskott och vilket jävla HÅN mot oss inom vården. Fyfan säger jag bara. Fyfan. Snacka om att pissa på oss alla andra som kämpar.

    Hennes senaste post på instagram.. som pricken över i:et. Hon har tappat det HELT ??‍♀️ Kenza har verkligen blivit en oskön människa.

      Vilken post? Förstår inte, hon sitter på trappsteg?

        Och tigger likes

          För att hon fryser arslet av sig ??‍♀️ Men självförvållat!

    Vi ska resa över jullovet (såsom det ser ut nu iallafall om inget hinner ändras) vi resonerar att många länders ekonomi är så pass beroende av turism så känns ändå okej att resa så länge man är frisk, följer restriktioner osv. Detta gäller landet vi ska till också. Jag personligen mår mycket bättre av en utlandsresa på några veckor en vad jag skulle göra om jag stanna kvar i Sverige, jag vet att många inte håller med och ifrågasätter det MEN det gör jag till 100%, en utlandsresa på 3 veckor kan verkligen ”rädda” mitt mående ett bra tag. Jag har så pass stressig vardag så att koppla av här blir inte riktigt samma sak alls tyvärr. Sen har jag även en fysisk sjukdom som mår bäst av varmare klimat.

      Jag tror många mår bra av att byta miljö och komma till sol och värme på vintern. Förhoppningsvis är de flesta förnuftiga nog att skippa det just nu. Man dör liksom inte om man låter bli att resa en kort period i ens liv.

        Det kommer inte vara en kort period det här. Trött på folk som tror att allt kommer vara som vanligt efter jul…..

      Du borde verkligen jobba för att få en mer hållbar vardag hemma! Det är inte friskt att känna så som du gör!

      Men sverige är också i behov av dina semesterpengar. Hellre att du stöttar ditt land??? Alltså va?? Där du får vård om du blir sjuk av sköterskor som kämpar dagligen under skitvillkor. Nä dom pengarna ska gå till spanien istället?

      Ella
      Jag tror/hoppas du är ett troll!

    Jag har inte flugit sedan 2017 och inte lämnat mitt landskaps gränser sedan sommaren 2019. Jag lever och har hälsan ändå ☺️

    Jag följde justdoitfamily när de var på Maldiverna i våras och mamman blev sjuk. Hur hela familjen kördes till en ö där de fick vara tillsammans med folk som hade Corona eftersom de var säkra på att mamman också hade det. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y323vg/radslan-gjorde-oss-starkare-som-familj

    Maldiverna verkar vara en väldigt vacker plats, men det är också ett land där dödstraff nyligen återinfördes och där även barn kan dämmas till döden, själ till dödsstraff är ex mord men också äktenskapsbrott.
    Spöstraff är ett vanligt brott och de mänskliga rättigheterna får ofta stå tillbaka för islam. (Jag är inte emot islam vill jag förtydliga, jag är emot att kränka de mänskliga rättigheterna)

    Vänta bara tills alla flyg ställs in eller man vill ha hjälp av UD sen. Då kommer det skrikas i media!
    Sen att man åker runt halva jorden när UD har avrådan tycker man är nån jäkla rättighet…

    Som sagt kan man bli sjuk på vägen dit eller på plats. Maldiverna har nog rejält med begränsningar i sin sjukvård.

    I början av pandemin var det reportage om en familj som blev fast där pga Covid19.

    Stanna hemma. Bara stanna hemma för guds skull!

    Hur likt är för likt! Du borde ta upp bilden Kenza använde när hon avslöjade könet på sin nästa bebis på Instagram. En kopia av Alexandra Brings bild på Instagram!

    Vem VILL ens resa utomlands nu?? Och dessutom med en ettåring plus att hon är gravid! Helt sjukt?! Hur tänker man ens?

    Det är absolut helt idiotiskt och dumt att resonera såhär! Det största problemet verkar hon tycka är om någon testar positivt så kan dom inte åka! Det är ju farligt för alla, oavsett ålder, att smittas och även om äldre oftast drabbas värre så kan vem som helst bli jättesjuk och tom dö. Problemet är ju inte att man får en inställd semester, problemet är ju att man kan förlora en familjemedlem. Idioti. Men det ser man ju mycket bland alla möjliga inte bara influencers. Som att dom inte riktigt fattar vad det handlar om. Och det gör dom nog inte heller, alla är ju inte så smarta.

    Josephine Qvist pratar i sin story om hur hon har feber och ont i halsen som är de vanligaste symptomen på Corona samtidigt som hon är påväg till affären för att köpa gurka och dipp för det bara måste hon ha:)

    Mina ögon blödde av den usla engelskan. Nog för att hon inte är ett ljushuvud, men kom igen… Skämskudde.

    Reagerade på att Kenzas bild när hon avslöjar könet på bebisen är exakt samma som Alexandra Bring la upp för ett år sedan när hon gick ut med sin graviditet med nr 2. Kolla Alexandra Brings insta för 53v sen, samma bild och typ samma text fast Kenza skrivit längre.. Jag hade iaf tyckt det känt lite stelt om en vän till mig kopierade mig rakt av sådär lol.

    Usch får panik av att läsa sånt här! Efter att jag och min kille blev fast i Costa Rica i 2 veckor i mars finns det inte en chans att jag skulle resa under en pandemi! 40 000 kr back, fortfarande än idag inget svar från resebyråerna, inställt bröllop (ingen återbetalning på fotograf eller annat), bara en sjukt traumatiskt upplevelse att vara inlåst på ett hotell utan att veta när man får se sin familj igen. Guuuud, bara. stanna. hemma.

    Aldrig skrivit här innan men såg Kenzas insta i helgen och blev faktiskt väldigt besviken. Vi är alla i samma båt på corona-floden och det känns bara så sjukt onödigt att resa just nu. När hela världen drabbas av nedstängningar, folk dör som flugor, och regeringar världen över sätter in restriktioner för att minska smittspridningen har vi alla ett ansvar att följa de råd och anvisningar vi får. Vi sitter alla i samma båt – det kommer att bli en sjuuukt lång vinter utan resa men vet ni, om vi alla bara håller ut och hjälps åt med att följa restriktionerna så kommer detta att gå över. När folk istället ”ställer sig över alla andra” och tänker ”detta gäller inte mig” – blir man bara så sjukt trött. Tänk om alla bara struntade i de restriktioner eller råd som ges – om alla hade gjort som Kenza – då hade Sverige som intill vidare inte förbjudit någon att resa kanske tvingats införa förbud såsom Frankrike har gjort i stora städer med utegångsförbud mellan 21-06. Det sjukaste är att hon reklamerar med sin resa på sociala medier. Jag hade skämts! Stackars influencers – det måste klia i deras res-fingrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.