Fans sökte upp Bianca Ingrosso i hemmet

Bianca Ingrosso verkar ha fått påhälsning av några fans hemma, något hon inte alls är imponerad av, vilket jag HELT förstår.
Ens hem ska vara en fristad, ens borg och där måste man kunna få vara ifred, även om man är en influencer som bjuder in följarna till nästintill alla aspekter av sitt liv.
Jag förstår att man inte menar någonting illa med att dyka upp hemma hos sina idoler, och att det kanske inte alltid är så tydligt var gränsen går, men det finns en gräns och det är viktigt att komma ihåg och respektera.
Hur mycket man än tycker att man ”känner” sin influencer och hur väl ens intentioner än är så söker man inte upp en person i dennes hem. Det upplevs som obehagligt och påträngande och även den mest påpassade och ”medialt utåtriktade” person måste få slippa sådant i sitt hem.
Therese Lindgren är en annan influencer som följarna kommit hem till och ringt på hos, och även Jocke och Jonna har haft sin beskärda del av det.
Hos Jocke och Jonna gick det dock några steg längre än att bara plinga på dörren och kanske vilja ta en selfie. Där byggde fansen en minneslund och tände ljus för Jocke och Jonna, efter att de gått ut med att de gjort slut (men inte skulle skiljas) något som inte är okej, hur man än vrider och vänder på det.

Om man som följare ska få fortsätta att följa en person på nära håll och bli fortsatt inbjuden till deras liv så MÅSTE den här gränsen respekteras!
Sök inte upp en influencer eller annan offentlig person i deras hem. Punkt.

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vill också gå med i den där apsekten du pratar om. Verkar grymt! Är det främst småapor som dyrkas eller går det bra med alla sorter?

  Svara

   Det har att göra med djungelvrål, något du inte begriper dig på.

   Svara

   Korrekturläsning är inte Camillas paradgren.

   Svara

    …det (korrekturläsning), i kombination med gnäll verkar skötas av andra – så varför skall hon?

    Svara

   Du är så välkommen! Vi har våra sammankomster på skansen sista torsdagen i varje månad under Apans år. Fråga efter Herr Nilsson, vår ledare.

   Svara

    King kong ska gästföreläsa i december!

    Svara

  Blev Jocke och Jonna någonsin tillsammans igen (officiellt) egentligen? Eller räknade man bara med det för att de köpte hus och fick barn och fortsatte att vara gifta?

  Svara

   Var det inte bara ett ”prank”?

   Svara

   Haha ja det var ju lite kul. Kollade faktiskt videon för några veckor sen och han sa ganska ordagrant ”Vi har gjort slut, men inte skiljt oss. Tanken är väl heller inte att vi INTE ska vara ihop, utan det här är en chans för ER att sluta bete er illa”. Han erkände alltså i sin göra slut-video att de säger det för att tittarna ska bli skrämda och lämna dem ifred, för annars skiljer de minsann sig.

   Svara

    ”Tittarna” – är odet barn/ungdomar? Har väldigt svårt att se att vuxna skulle följa de där två människorna och bli så upprörda av besked om att de ska göra slut att de i grupp skulle åka hem till dem och sätta upp en minnessten över deras förhållande.

    Svara

     Ungefär som alla vuxna som följer denna bloggen menar du?

     Svara

  Det är det där med ”jag ÄLSKAR er” & ”jag DÖR för er” som alla flunsor slänger sig med utan att fatta betydelsen!
  Allt för att tjäna pengar!

  Svara

   Fansen är bara mjölkkor för Bianca. Det är enda anledningen till att hon ”älskar” dom.
   Inte fasen skulle hon lägga sig ner och dö för sina fans. Skitsnack!!

   Svara

    Vad händer mellan Bianca å Flipp. Verkar ju inte vara stadigt alls. Kan han inte bara flytta tillbaks till Gbg så de kan släppa varandra.

    Fast möjligt att hon köper en lgh på samma gård då också 😂

    Svara

     Fhilippa- tycks vara i GTB
     Haha hoppas också han stannar där

     Svara

      GTB? GBG FFS!

      Svara

  Nej men vad förväntar folk sig? Hon hänger ut hela sitt liv på diverse medier, samtidigt som majoriteten av hennes fans är barn. Ett ändå positivt förvånad att flunsorna är relativt skonade från galningar och fans som är mer påträngande a la USA.

  Svara

   ok… typ som bär inte kjol argumentet eller? Fansens problem att de tror att de kan dyka upp

   Svara

    Nej.
    Skillnaden är att Biancas fans är barn.

    Svara

     De flesta har följare som är barn. Märks när dom kör live på ig

     Svara

      Ja, vuxna som dyrkar idoler är nog mer den typen som nämns i ett inlägg längre upp 🔼 (USA-style). Barn förstår nog inte alltid var gränsen går mellan den offentliga och den privata personen, därför att de är barn. Vuxna som inte gör det är creepy.

      Svara

     Fast jag sökte då aldrig upp mina idolers adresser och gick hem till dom? Jag förstod att det inte var rätt. Bara för att man visar upp sitt privatliv på sociala medier så ska man inte behöva ha barn springandes hemma hos sig.

     Svara

    Av vuxna kan man ju förvänta sig att de ska förstå att de inte kan åka hem till folk de följer på nätet. Men nu pratar vi mest sannolikt om barn och ungdomar, som nog på fullt allvar kan tro att influencern kommer bli glad om de hälsar på. Särskilt som influencern regelbundet berättar att hem älskar dem. Inte så lätt att veta var gränserna går då.

    Svara

     Nja. Håller inte med dig. Också av människor under 18 bör man kunna förvänta sig respektera nåns hem annars är det konstigt. Jag är en gammal tant men idoldyrkan har funnits i alla tider. En tråkig grej som samhället ser ut idag är jag tror vi går mot ett USA, är man lika stor som Bianca bör man kanske fundera på säkerhetsvakt.

     Svara

     (Tyvärr) bra sagt. Mina barn vågar inte ens gå nära deras influencersidolers hem (och kortfattat, vi får inte ens VARA UTANFÖR – vårt närliggande – hem när Therese Lindgren rastar sina hundar, vilket är lite enerverande.) Men kanske influencers, och alla välkända, bör sluta använda uttrycket ”att de älskar sina fans/följare”. Tycker inte ens som vuxen att det är så konstigt att det dubbeltolkas.
     Med det sagt vågade de inte ens ringa på & försöka sälja schyssta majblommor när Måns Z och Eric Saade bodde i samma kvarter som oss.

     Svara

      Va? Ni får inte vara utanför? För vem? Therese bestämmer väl inte vart du och dina barn får vara? Fattar inte.

      Svara

       Emilia – Therese har tydligen varit alltför tydlig med när hon går ut m hunden/hundarna på Kh.Str så min dotter tycker att det är pinsamt om vi OCKSÅ befinner oss där, någonsin, trots att vi bor där/springer där/ev. går med egna husdjur där. Tror faktiskt inte ens TL är så misstänksam att hon tror att andra flanörer är där för att kolla på henne (vi skulle aldrig prata med henne. Alltså aldrig.)

       Svara

        Så du kan inte vara ute för att ditt barn tycker att det är pinsamt? Det är väl bara att gå ut om du vill det. Man kan ju träffa på offentliga personer i princip överallt. Man behöver ju inte följa efter, glo, peka osv men varför skulle det vara pinsamt att vara på samma plats? Barn tycker att saker är pinsamma, men man kan ju inte sluta göra massa saker bara för det.

        Svara

        Vad svamlar du om Helen? Gör ni som hon säger? Ställ dig där med alla vänner du har, hon bestämmer väl inte över var ni får vara. Jösses…

        Svara

    Ja lite så faktiskt. Det är sjukt att det ska vara på det sättet, men eftersom samhället fungerar så kan det vara bekvämt att anpassa sig.

    Svara

  Känns som lite dubbelmoral ändå med tanke på när de var i L.A. och gjorde samma sak mot Justin Bieber..

  Svara

   Gjorde de ju inte! Viss skillnad. Här har de öppnat porten, genat över gården in i trappuppgången och ringt på.

   Svara

    Det var precis vad de gjorde.

    Svara

    Hade säkert hänt om Justin Bieber inte haft flera säkerhetsvakter som gjorde att de inte kom fram.

    Svara

     Va?!? KAN du Justins portkod?

     Svara

   Vänta vadå. Missat detta. Har Bianca letat upp Biebers hem?!

   Svara

    I Wahlgrens värld. De åkte förbi hans gata.

    Svara

  Ens hem ska verkligen få vara en fridstad. En trygg ”borg”.. Så det där var inte schysst alls – att ”ta sig friheterna” … Hoppas folk respekterar hennes önskan och vilja om att få vara ifred – med de hon VALT att vara med, i sitt egna hem.

  Svara

   Fast är man offentlig så är detta en grej man får ta, speciellt om ens största fans är småglin som man gärna tar pengar ifrån så länge man slipper se dem.

   Svara

    Köper inte alls att det är något ”man får ta”. Tycker skulden läggs på fel person här. Självklart ska man få vara trygg och fri i sitt eget hem.

    Svara

     Fast får man inte ringa på och säga hej ? Blanco går runt i Stockholm och utomlands som att hon äger allt, då äre väl okej om andra känner likadant och går hem till henne ?

     Svara

      Jag förstår inte. Går Bianca in i folks hem i Sverige och utomlands? Var har du hört det?

      Svara

      Vadå äger Stockholm?

      Varför ska man ringa på hos personer man inte känner och säga hej? Idoler kan man väl försöka hälsa på ute. Hur kan du tycka det är okej att random människor dyker upp vid ens dörr?

      Svara

      Nej man får inte ringa på hos främlingar i deras hem och säga hej. Det upplevs som obehagligt och påträngande av de allra flesta. I Sverige är det kulturellt sett även ofta tveksamt om man kan ringa på oombedd ens hos folk man känner, det brukar anses normalt hyffs flagga ett besök först.

      Svara

       Och där förlorade alla dörrförsäljare sina jobb.
       Om man har en attityd utåt så påverkar det människor, vill man inte ha massa besök så ändra din attityd.

       Svara

    Man ska absolut inte ta att få vara med om hemfridsbrott?! Utan man ska helt enkelt kunna lita på att man kan vara trygg i sitt egna hem. PUNKT på den diskussionen helt enkelt. 🙂

    Svara

  Jag älskar er alla…. nej det gör hon inte och jag tror inte sånt prat hjälper

  Svara

  Ganska självklara saker egentligen (trodde jag)
  Vilka är det som besöker sina idoler – influencers?
  Är det barn ungdomar? Eller mer av den mindre stabila typen?

  Varför besöker man en influencer? Ser eller känner man inte att det är pinsamt och med stor sannolikhet kommer att kännas jobbigt för flera?

  Svara

   Jocke och Jonna fick besök av några fett irriterande MEN harmlösa barn som själva var youtubers. De blev ganska roastade av andra youtubers vilket var på gränsen för barnen var seriöst typ 12. De var jobbiga, men inte läskiga. De gjorde till och med videos där de pratade om hur dåligt det gick.

   Här vet jag inte vad som har hänt hos Bianca…

   Svara

  Apropå Bianca, hur orkar någon (barn dom vuxen) följa henne? 98 % av hennes inlägg och storys är ju reklam nu för tiden. Tyckte hon var lite rolig tidigare.

  Svara

   Ja verkligen bara reklam. Och allt är SÅ BRA DET BÄSTA HON NÅGONSIN HAR TESTAT HON SVÄR!!!

   Svara

    Åh jag minns när Pernilla och Christina gjorde reklam för vicks halstabletter i veckotidningar när jag var liten. Det har nog helt enkelt varit en mer eller mindre betydande del av familjens inkomst.

    Svara

  Jag är så glad att jag inte är känd. Jösses

  Svara

  Såg att Erica Lindberg ska släppa en kollektion med hårband. Är det samma Alibaba-trams som mymolimenti eller har hon faktiskt designat dessa själv?

  Svara

  Jag tänker också på Margaux fans som skriver typ under varje inlägg ”maggans gäng ska ses det och det datumet. Är du hemma då?” och vill ses. Det känns så fint och sorgligt men också lite skrämmande på samma gång.

  Svara

   Har också sett det, tycker det känns sorgligt mest. De vill bara ha bekräftelse från henne och hon ignorerar deras kommentarer.

   Svara

    Fast njaej. Det låter alltså som ett gäng som träffas (fast utan idolen margaux då som klokt nog inte hänger på). Tycker inte alls det låter sorgligt, de har nog kul på sina ”möten” med eller utan henne. Om de skapar sammanhang eller vänskaper på basis av en influencer gör ju inte så mycket, ett gäng som träffas kan inte vara fel 🙃

    Svara

  Är typ mer förvånad att det inte händer oftare tbh. Finns så mycket konstiga människor.

  Svara

  Största nackdelen för influenser, deras arbete är deras liv både det privata och mer offentliga. De lever på att visa upp allt de gör hela tiden och ”älskar” sina följare. Inte så svårt att räkna ut då att yngre personer inte förstår riktigt att de inte är okej att söka upp sin idol hemma. Men som vanligt vill influenser både ha kakan kvar och äta upp den.

  Svara

   Nej tror inte det har med influencern i sig att göra. Kolla på Beatles och Rolling Stones och gainsbourg osv. Influencern är väl som 90 talets fotomodeller, folk var besatta då med utan att bli ”inbjudna.”

   Svara

  Kändisar har alltid haft beundrare utanför grinden, särskilt de inom underhållning. Med hopp om en autograf. Även lokala politiker har ibland beundrare som kollar in hur de bor. Liksom att fansen häckar utanför hotellet där muskelgrupper bor. Oftast ok om det inte går överstyr men riktiga kändisar har säkerhetsteam. Det finns de som svimmar om de får syn på sin superfavoritkändis.

  Svara

   Korr musikgrupper ska det vara. Autograf på papper verkar numera vara ersatt med selfie och gärna en signerad produkt från influenserns sortiment.

   Svara

  Helt normalt fenomen

  Svara

   Nej.

   Svara

  Jag förstår inte att hon fortfarande inte har skrivit sig på korrekt adress än?? Lataste människan på jorden… tycker helt ärligt mer synd om grannarna som måste stå ut med detta fast dom sagt till.

  Svara

  Två vänner till mig ringde på hos Mia och Jesper Parnevik när de var i USA. De blev inbjudna och fick ta selfies och umgås lite. Fattar inte hur de kunde med att göra det men kul var det att de blev inbjudna.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.