Therese Lindgren släpper en ”bullet journal”

Therese Lindgren släpper en ”bullet journal” för 2021, som hon valt att kalla Mitt bästa år: En bullet journal för att må bättre.
En ”bullet journal” är som en kalender upphöjt till två i kvadrat kan man säga. Som att ta ett kliv tillbaka från den digitala eran, tillbaka till en tid då man hade filofaxer som ens kompisar skrev i på rasterna och som man färglade med olika överstrykningspennor, klistermärken och annat pynt.
Jag ÄLSKADE sådant och har länge funderat på att slopa min digitala kalender, till förmån för en analog men problemet är ju att jag då inte skulle ha tillgång till min sambos kalender, vilket är en nödvändighet när två egna företagare ska försöka synka livet.
Jag inser också att jag i så fall kommer behöver ta med mig kalendern precis överallt eftersom man aldrig vet när man kan komma att behöva boka in någonting.
Ibland har jag kanske bara telefon och korthållare med mig och då får ju kalendern vackert stanna hemma, och visst är det ju så att det alltid är JUST då man får ett samtal om att boka in någonting viktigt, eller hur?
En analog kalender är alltså lite av ett dilemma för mig då jag är totalt oförmögen att hålla inbokade saker i huvudet och helt beroende av en kalender. Jag hade alltså behövt ha den med mig at all times, och det går ju inte. Samtidigt vill jag ha en.

Så här beskrivs Thereses ”bullet journal” på en av sidorna som säljer den:

”Mitt bästa år” är en vackert illustrerad kalender som hjälper dig att få ordning på ditt liv och samtidigt må bättre. Förutom kalenderfunktionen rymmer boken smarta listor som hjälper dig att få struktur i din vardag. Här finns plats att skriva tacksamhetsdagbok, drömdagbok eller att föra hälsologg. För varje månad finns också en tillhörande moodtracker, habittracker och sömnlogg som hjälper dig att kartlägga din sömn och ditt mående.

”Ända sedan jag först hörde talas om fenomenet bullet journaling har jag velat hitta en fin och användbar bullet journal där ramverket redan är gjort. En inspirerande bok med kalender, fina illustrationer, kul loggar och trackers. Det man vill ägna sig åt är ju den roliga delen – att färglägga, fylla i, planera och organisera! Till slut bestämde jag mig för att ta saken i egna händer och ta fram en egen.”

Therése Lindgren

Minns ni filofaxen?
Jag hittade min gamla när jag gick igenom lådor och det var som en liten tidsresa att bläddra i den.
Nu minns jag även att jag brukade köpa temakalendrar, innan jag bytte till filofax. Jag hade en hästkalender ett år och en 90210-kalender ett år.
Ah, Luke Perry. 😉

”Bullet Journal”? 
Yes? No?

97 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    NO!

    Ja!! Älskar min bujo! Går sällan någonstans utan den. Både effektivitet och mindfulness i ett.

    Jättefin idé men hon har ju tydligt inte förstått vad Bullet Journal är för då funkar inte en helt förifylld kalender, en sådan skulle tappa bort grundtänket som Ryder Caroll skapade och termen är liksom hans.

    Men som ta hand om dig själv planner – toppen!

      Håller med
      Hennes bok är inte är Bullet journal!

      Jag har en bujo och ritat aldrig min bok

      Hon har ju dock gjort egna bullet journals innan så jag tror hon vet precis vad det innebär.

      Håller med.
      En bullet journal utan bullets och förifylld kan inte vara en bullet journal.
      Gillar däremot hennes koncept och man förstår att hon har tagit inspiration från bullet journaling.

        Vad är bullets då? Har försökt ta reda på vad en bullet journal är men hajjar inte riktigt konceptet..

          Nu blir jag också nyfiken, låter som något för mig som aldrig får tummen ur till att göra saker.

          Bullets är egentligen bara att det är prickar i boken istället för ex randigt eller rutigt. Prickarna är till för att hjälpa att göra ex raka sträck men utan att vara för synliga och ivägen.
          Bullet journal handlar om att göra en kalender/ bok som är helt anpassad till dina behov, eftersom du skapar den helt själv.

            Eh, nej? Det har ingenting med bakgrundsmönstret att göra. Bullets:en är symbolerna man använder.

            Bullet journal är ju egentligen bara ett listformat.

    Underbart med old school kalender som komplement till telefonen?

    Snälla camcam gräv mer i scoopet om bloggaren på elle som både hotat och trakasserat människor i år. Elle håller henne bakom ryggen medan hon obehindrat fått skriva att hon och hennes syster och andra släktingar ska söka upp människor som inte promotar hennes konto mot att de får gratis presenter.

      Kolla kontot leybr0 för att se en liten del av allt hon gjort mot folk!

        Fattar ingenting av det kontot. Verkligen ingenting. Vad handlar det om? Och inte uppdaterat på ett år?

          det är ett konto som la upp info om leyglow och vad hon gjort/trakasserat folk och hotat förut. inte aktivt idag vad det verkar. Finns skrämdumpar där någon skriver att leyglow skrivit att hon ska hålla ögonen på personen och vet var hen bor osv. riktigt läskigt.

            OK! Nu klarnade det lite. Tack!

      Hon är sjuk. Hatar hur hon tigger likes o followers hela jävla tiden!!!

        Det är långt ifrån allt. Mig hotade hon när jag följde henne för att jag inte ville lägga upp en story och promota hennes instagram efter att hon skickat hudvård till mig. När jag sa nej sa hon att jag skulle passa mig och att hon visste min adress blev jag rädd på riktigt!

          Jag har fått dm av en kvinna som heter dilian eller dilan aksoy som sa att jag måste posta om leyglow efter att ha fått en rengöring skickad. Jag var tvungen att sluta följa och blocka för det blev för mycket. Då skrev en dilian aksoy att jag måste posta om leyglow eller skicka tillbaka rengöringen. OBS hon hade inte nämnt att man MÅSTE posta något innan för jag trodde det räckte om jag följde och gillade och hon fick mig att gilla alla hennes posts innan hon skickade. har vänner som också behövt blocka för att hon varit obehaglig.

            Herregud, vilka gangstrar ?? ja det är hennes syster, Dilan Aksoy. Vilka skummisar!!!

            Gud blir ju sugen på att ta emot något från hennes ”utdelningar” bara för att se hur hon agerar när jag skiter blanka fan i töntens hot/gärna går till strid/driver sönder och samman tillbaka. ?

          Fast det här kontot har ju bara memes?

            Det finns stories och vissa inlägg har flera bilder om du swipar. Men vet att det finns så mycket mer som aldrig kom upp där. Hon var på mig för några månader sen och då började jag höra mig för bland vänner som visade mig leybr0 kontot som bekräftade mina misstankar.

      Men om man uppmärksammar dessa uppmärksamhetsvampyrer, ger vi inte dem exakt vad de vill ha då? Jag har inte så bra koll men det här är väl inga jättestora konton jämfört med de som brukar avhandlas här?

        Är det inte bra om det kommer fram. Annars får hon och hennes syster dilan och även släktingar trakassera folk helt fritt. Någon måste call her out. Finns så mycket och många som blivit lidande.

        Det är dags att någon drar av henne machobyxorna offentligt så alla ser vilken torftig tönt hon är.

        Alla ni som känner er hotade av att hon säger att hon vet var ni bor – ja, klart hon vet det om hon skickat saker till er. Tror hon är på tok för pussy för att göra något.

          Kollade hennes Insta. Människan som alltså hotar folk är lärare! WTF! ???

      Haha kollade hennes insta och stör mig så mkt på att hon sätter adlink-markeringen i stories UNDER swipa upp-texten. Är väl inte godkänt?

      Vem är det ens??

        En kvinna i 40-års åldern som skriver om hudvård och bloggar på elle. Samtidigt som hon trakasserar och hotar människor. Vad det verkar från kommentarsfältet är det mååååånga som känner till hennes fuffens. Hon är lärare för nyanlända och ger bor hudvård hon fått gratis från företag utan att skatta till människor som gillar hennes bilder och skriver kommentarer så hon ska verka populär…

    Får en känsla av kalendern man fick med i Frida på 90-talet. Lite kalender, lite själv-test, lite tips om make up osv.

      Haha så sant

    No till en ”färdig” som hennes.
    Yes till att göra en själv.

      Yes till en ”ram” för en Bujo. Nej till att göra ALLT själv.

        Är inte det bara en kalender med tema då.. eller?

    Snälla Camilla granska @leyglow!!!! Nu har olika personer skrivit samma sak ang henne ett par ggr på din blogg

      Nej, det är samma person som skriver samma saker. Har läst kommentarerna.

        Det har funnits olika kommentarer om henne sen 2019 maj så nej det är inte samma person

    nu börjar jag verkligen undra vad som hänt isabella. hur tänker ni?

      Tänker att det är det hon vill att folk ska göra

      Det är ju det här hon vill. Att folk ska spekulera i vad som hänt. Eller vad hon gör.
      Det ingår i henne plan att hålla sig vid ”liv”.

      Jag tror att hon är utomlands i smyg…

        Nej det tror jag inte, hon har barnen, och tror inte det är någon plan heller utan tror hon är sjuk, typ kanske däckad i feber. Det går runt sjukdom just nu och många på Lidingö/sthlm är drabbade. Många har uppmanat henne att ta bloggpaus också så att hon ska slippa se en massa elakheter.

          Du menar att Corona går runt och att många på just Lidingö är drabbade? Det har jag inte sett någon statistik på.

            Det går många helt vanliga förkylningar just ni i hela Stockholmsområdet

      Jag undrar också, verkligen. Har Paul gjort slut? Har hon sjunkit djupt i depression igen? Jag tror inte det är för att retas och få folk att spekulera.

      Men who knows….

      Hon är med i Paradise hotel såklart!!! (haha)

        Ex on the beach med Odd!!

      Jag tänker att det testas ett nytt excelark. Eftersom Sheila obekymrat och glatt instagrammar och önskar ”HAPPY FRIDAY ❤️?” utgår jag från att ingenting allvarligt hänt hennes bästis och poddpartner.

      Men låt henne va, vad fasen är det för fel på er?!

    Influencer som släpper ut böcker
    Snark

      Böcker, smink-/hudvård, och klädkollektioner ?

    Jag tycker mycket om min analoga kalender och använder den mycket. Är inte så kreativ med färger, pynt och grejer, men den är effektiv ändå.

    NO! Vet intr hur detta ska lyckas få en att må bättre? Hon vill bara tjäna feta deeeeg

    ”Upphöjt till två” är i kvadrat. Upphöjt till två i kvadrat är upphöjt till fyra.

      Undrar också om de va de hon menade eller om de blev lite fel?

        Det*

    Tyckte det var ett gulligt färdigt koncept och kanske lite inspiration till att sätta igång till den som inte riktigt orkar själv.

    Handlar väl om att gå igång en reflektion kring avd man mår bra av och sätta ett litet frö till att börja ändra sitt beteende.

    Skoldagbok was the shit!
    Man fyllde i varje dag och i slutet av månaden skrev man upp höjdpunkterna. Fanns små serier, tips på olika saker och vännerna kunde fylla i info om sig. Ahh saknar dem enormt även om jag är vuxen.

    Älskar bujo! Började med det i år och har gått all in. Inbunden kalender, låda med olika fack för mina olika pennor, överstrykningspennor, mallar och klistermärken. Har vissa sidor som jag mäter hela året på, andra som jag ritar upp månad för månad som är i stort det samma men som kan skilja sig på sommaren. Tex statistik över golfrundor. Så avslappnande att sitta och rita och fylla in lite varje kväll framför nån tv-serie.

      Har du någon person du tar inspiration ifrån eller gör du lite som du själv vill och känner?

        Jag letar tips på Pinterest. Finns så mycket där och nu börjar jag även komma på lite själv när jag börjar komma in i det.

    Nej tack!

    Förstörde nyss min dyra Archer & Olive-bujo genom att använda för mycket vatten till vattenfärg ? Får se om det blir några bra Black Friday-deals så man kan köpa en ny utan att ruinera sig…

    Ja tack!

      I Biancas senaste vlogg så får man se när hon blir coronatestad inför Talang. Den testningen är ju chockande! Är det så dom testar alla varje dag så förstår jag att deras provsvar är negativa då de utförs helt inkorrekt?? Och hon som tog testet gjorde det helt utan handskar med sina låna naglar!!!!

        På vilket sätt gjordes det inkorrekt?

    Nej. Vet ju att hon gör samarbeten då och då med Ngt företag som gör almanackor, fattar inte hur det går runt. Vem orkar släpa runt på det?!

      Jag!

      Jag vet inte om du hört talas om detta, men det finns en sak som är i tyg/skinn/olika marerial med handtag på. Finns i alla möjliga storlekar. Skitbra att ha! Den kallas även väska. I väskan kan man lägga sin kalender. Tadaaaa ?

        Ska man bära runt på den där väskan då? Med massa saker i? Verkar himla jobbigt ?

          Som student är kalender/bujo guldvärt! Man packar ju ändå ner dator eller anteckningsblock i väskan varje morgon så en bok till gör ingen skillnad mer än att det blir lite tyngre ?

          Nä jag lovar! ? (sorry om jag lät dryg i förra kommentaren förresten)

          Ha en fin fredag ?

        Ja men dåså, har man en väska kan man ju släpa med sig all möjlig onödig skit pga har en väska. Bra logik ?

    Nej.

    Men gillar kalendrar annars.

    Nej.

    Jag använder bara analog kalender. En tjusig filofax i skinn som jag haft i 10 år och byter innehåll i varje år. Så modern är jag ?

    OT – Anna Book är på IKEA igen! Denna gång med Jonas och My, som i sin instastory låter sååå förvånad över att det är nästan folktomt! Hallå – newsflash – följer inte dessa människor nyheterna? De nya skärpta råden gäller ALLA, oavsett om du redan haft covid-19 eller inte, eftersom ingen vet hur länge man har antikroppar. Hur kan man prioritera att köpa garderober just nu?

      Alltså deras samlade IQ når inte upp till en normalbegåvad persons IQ. ??‍♀️

    Jag kör med analog kalender då jag tycker att jag får bättre överblick över veckan och vad som är inplanerat då än med mobilens kalender. Är iofs bara för jobb jag använder kalendern.

    Är däremot fruktansvärt kräsen när det kommer till hur kalendern ska se ut (invändigt alltså) så finns väl typ en på Akademibokhandeln som duger för mig.

    Får ibland intrycket av att bullet journals är mer för att rita och skriva gulligt i än att faktiskt planera.

      Jag är exakt likadan. Har kört på Moleskine de senaste 10+ åren för att jag är så kräsen och vill att det ska vara elegant, styleish, cleant och upplagt på ett visst sätt.

      Önskar jag vore en sånn person som liksom mysritade en moodtracker eller kunde skriva något positivt, djupt och fint citat med snirkliga bokstäver som header för varje vecka men nej. Är vänsterhänt så det liksom händer inte lol.

    Ot är det ngn annan som
    Känner att Daniel mest hänger på Katrin för publicitet? Det är ju så han har blivit känd genom att klänga på andra. Tycker dock dem är en perfekt match verkar mest vara yta

    Men gud, finns ju skitmånga sådana här dagliga tips på Pinterest som man enkelt kan spara. Skulle aldrig betala för detta ?

    Fastnade ett tag i att titta på videos på Youtube där folk skapade och fyllde i sina bullet journals. Hade ofta dessa videos på när jag lagade mat, städade osv. Var ganska rogivande att titta på. Efter ett tag kvicknade jag liksom till när jag insåg att jag satt och då på en tjej som fyllde i och planerade i sin kalender. Det hon fyllde i var saker som att beställa nya pennor, anmäla sig och gå på bullet journals-convent, köpa stickers, planera och spela in nästa bullet journal-video osv. Jag satt alltså och tittade på någon som skapade en kalender för att kunna planera användandet av kalendern.

    Älskar att ha en fysisk kalender men säger nej till denna, såg att hon är på omslaget på den när jag gick in på adlibris.. Vill inte ha en kalender med någon annan människa på som jag inte känner ?

      Haha alltså exakt min tanke!! Stort misstag, den såg intressant ut men skulle aldrig gå runt med en bullet journal med en annan människas bild på. Så underligt

        Tydligen är det en cover-grej som går att ta av! Hon nämnde det i sin senaste youtubevideo.

        Hon sa i sin video att man kan ta bort bilden på henne, är som en sleeve.

        Du kan ju inte ha varit så intresserad av den om du missat att framsidan går att ta bort/byta..

    Älskar bujos men har varken tid eller tålamod att göra en själv, har börjat och slutat så många gånger. Så beroende på hur den är utformad är det något jag faktiskt kanske kan tänka mig att köpa. Kul idé.

    Det kan inte bara vara jag som är trött på att höra Katrin Zytomierska och Bingo Rimérs ständiga tjat att 1. Gör slut 2. Skaffa en sexpartner om ert sex inte är tillräckligt. Vad lever de i för fantasi? Kan slå vad om att Katrin ALDRIG skulle låta sin partner ligga med någon annan men ändå anser hon att alla andra ska göra det. Bingo, ja han bara följer hennes pipa hela tiden…

    Gillar inte namnet ”mitt bästa år”. Som att nu, NU ska minsann allt bli ordnat och bra. Men gillar själva konceptet.

      Hur vet man att just de åren är de bästa? Tänk om åren blir bättre när hon är 55 eller 68?

    90210 hade jag också, vilken nostalgi ?
    Orkar inte göra en egen bullet journal så jag kan absolut tänka mig att köpa en färdig/halv-färdig men jag blir inte jätteimponerad av smakproven från Therese ? ”Reflektera över veckan som gått…” ”Investera i dig själv” Oookej, den hade vi inte hört förut

      Ja, alltså, hon nämnde i sin video att hon tänkte göra en karriärs-journal men sen ändrade sig för att ”vi inte behöver mer av det” och ska ta hand om oss istället. Och jag menar superfint att man vill ta hand om sig själv. Men fan, det är inget fel med att vilja ha en framgångsrik karriär och känns som att alla slammar folk som vill typ vara ambitiösa? Allt ska vara så mjukt och försiktigt och gulligt och vi ska alla älska oss själva och måla mandalas. Jag hade tio gånger hellre velat ha en tracker för mina karriärsmål, en kalender för att kunna planera veckor och större projekt etc hellre än en kalender som säger är mig att ta ett bad och andas. Förlåt för bitter, men ibland blir jag orimligt frustrerad över helt random saker haha

    Njaeeeej!
    Kanske en färdig kan vara något men inte annars. Jag höll på med Bullet journaling tidigare men fick prestationsångest när jag såg på typ Pinterest och liknande hur fint alla gjorde medan min egen inte alls var lika fin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.