Igen – vad bör man göra vid symptom av Covid-19?

Ja nu är jag tillbaka igen! Har faktiskt inte mått bra alls sen vi kom hem från Spanien. Spräng huvudvärk och illamående och jättetrött, har knappt haft någon energi alls. SÅ tråkigt. Har knappt velat öppna datorn överhuvudtaget och allt har bara känts blä . Jag kanske förtjänar det vad vet jag men imorse kände jag bara att nu räcker det, nu får det vara nog. Huvudvärken var också bättre så jag valde att göra det bästa av fredagen! Tog lång PW i solen och tankade energi och så tog jag en sväng på stan och bästa blomaffären Mästerblomman och köpte amaryllis bla. // House of Philia

House of Philia-Petra har alltså, sedan hon kom hem från semestern i Spanien haft följande sjuksymptom:

  • Huvudvärk
  • Illamående
  • Trötthet

Några av de vanligaste symptomen för Covid-19**

  • Huvudvärk
  • Illamående
  • Trötthet

Eftersom Petra uppvisat dessa symptom efter att ha varit ute och rest i Europa, så förutsätter man ju att hon isolerat och testat sig för att säkerställa att hon inte bär på viruset och i förlängningen riskerar att smitta människor hon kommer i kontakt med.
Har hon gjort det eller vad har hon sysslat med?
Jag citerar en enda mening från hennes blogg som ger svar nog.

Så hon uppvisade flera symptom på covid-19 och bestämde sig för att försöka pigga upp sig själv genom att ta en sväng på stan?
Varför beter hon sig som om hon aldrig hört talas om den lilla pandemin som råder i världen?
Beter sig som, OCH skriver ut det på bloggen?

Som Dum & Dummare i en och samma karaktär.

** Källa: https://www.netdoktorpro.se/infektion/medicinska-oversikter/coronavirus-2019-ncov-sars-och-mers/

281 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    En influencer är en influencer

      LIVSVIKTIG AMARYLLIS!

        Hon kan fan handla på hemleverans

        Detta mina vänner är anledning varför det behövs LAGKRAV på munskydd.
        Folk stannar inte hemma med symtom!
        De håller inte avstånd!
        De besöker butiker!

        De utsätter oss riskgrupper för livsfara.
        Munskydd måste införas med böter som i Norge, för alla dessa idioter som vägrar följa råden lyder inte råden ändå!
        Tegnell tror alldeles för väl om folk…

          Var har du läst att munskydd fungerar?

            Var har du läst att de INTE fungerar?

              Öööö kanske alla som använder dom där smittan fortfarande SKENAR högt över sveriges nivå….??‍♀️

                Det är väl inte munskydden i sig som gör att det sprider sig. Det handlar om att många kanske både använder munskydd och bor i hushåll med flera personer, och alltså har större risk att träffa på någon att smittas av. Det är alltså beteendet i sig, inte munskydden som sprider smittan.

                Alltså folk som använder munskydd nonchalant (dvs. inte har på dem korrekt), fortsätter att umgås med mycket folk… alltså det är beteendet i sig, inte munskydden som sprider smitta.

                Smittan sprids inomhus när de tagit av sig skydden så har inget med munskydden att göra….Ööööö…

                  Ja men man ska ju inte ta av sig munskydden…. och gör man det när man är hemma igen alltså, så slänger man dem och tvättar händerna direkt.

                  Av allt att dömma, så MINSKAR spridningen av munskydd, även om det inte gör att alla smittvägar helt magiskt försvinner av användandet av munskydd.

            Läs WHOs rekommendationer tex
            https://www.who.int/publications/i/item/advice-on-the-use-of-masks-in-the-community-during-home-care-and-in-healthcare-settings-in-the-context-of-the-novel-coronavirus-(2019-ncov)-outbreak
            Vår kära Folkhälsomyndighet behöver göra sin hemläxa. Om Sveriges siffror jämförs med Finland skulle vi ha 35 000 smittade och 720 dödsfall och inte 150 000 smittade och 6000 döda. Ngt i våra myndigheters hantering brister! Eller är det rentav vi som befolkning som inte klarar att sköta oss?!

        det är bara att tipsa blomaffärer som hon besökte med symptom, de heter Mästerblomman, Sturegatan 18 722 13 Västerås, tel nr till de är 021-18 30 00 imorgon öppnar de kl 9.00 blir någon av de sjuk så vet de iaf att människan gick dit med typiska covid symptom,

          De finns på både Insta och Fb.

      Så bra att de blir named and shamed.

      Anna Book tar ändå priset. Någon ordnar fest utomhus så att det ska vara covid-säkert. Anna tar det till intäkt för att stå kind mot kind med någons gamla föräldrar i selfies. På sig har hon en tjusig mask från Spanien. Idiot.

        ”tar det till intäkt”???

        Exakt idioter, och My blir skitsur när man påpekar att det där var inte så smart. För att inte tala om systrarna Graaf som blockerar personer på instagram när man påpekar att beteendet inte är så coronasmart.

        A.B. är en idiot, likaså alla de hon tog selfie ihop med.

    Men ärligt talat. Hur kan folk vara så världsfrånvända? Helt jävla otroligt.

      Men ursäkta, dom flesta människor (Svenskar) bor i Stockholm/Göteborg/Malmö, hur tror ni ens att det inte kan bli folksamlingar där?
      Var ute på Gärdet, Slottskogen eller någon park i Malmö, en dag som idag, och det är 100tals människor i folksamlingar. Folksamlingar med barnvagnar, hundar/hundägare, pröva att gå dit och berätta för alla vilka dåliga människor dom är, och se vad som händer.

      Som tur är är ni här en minoritet, och som tur är är ni för fega att göra det.

      Och om ni tror att 6månaders isolering, utan ordentligt med sociala kontakter, utan ordentligt med träning, gör er bäst rustade att möta det här viruset, lycka till!

      Det är ju ni som inte kan tänka själva, det är ju ni som likt får gör precis som ni blir tillsagda.

        Jag mötte tre personer i slottskogen idag. Inte hundratals. O inte i klunga. Tre. Utspridda. Två joggade o en promenerade med barnvagn, så fyra om man räknar med bäbisen då. Mvh göteborgare

          Låter inte troligt. Var ett 15-20 pers bara vid Hovås badplats nyss. Då lär det varit fler än 4 i slottsskogen.

            Varför skulle jag ljuga om hur många jag mötte på min promenad?

        Folk är utomhus och är verkligen inte i folksamlingar ? man går för sig själv

        Var ute och gick på Södermalm i Stockholm både idag och igår. Många människor. Avstånd och inga klungor ?

        Du verkar ju bo i både Sthlm, Göteborg och Malmö eftersom du har sådan koll? Senast jag var på promenad på gärdet/djurgården (igår) passerade jag några hundar/hundägare, en tant med stavar och en man som var ute och joggade. På rosendals trädgård såg jag en familj på avstånd och sedan såg jag inte en människa förrän jag fick förbi naturhistoriska.

        14:21
        Troll troll eller är du helt ok?

        Om man verkligen räknar generöst så kanske man kan räkna fyra miljoner svenskar till de där städerna du nämner. Det blir knappast ”de flesta”. ”Övriga” är fler, många fler.

        Du vet att man kan fortsätta ha sociala kontakter med sina närmsta och träna utomhus va? Samtidigt som man tar ansvar för att inte överlasta vården, perfekt ju! Ett tips till dig i all välmening! 🙂

        Hahaha. De flesta svenskarna bor absolut inte i Stockholm, Göteborg och Malmö.

        Bor de flesta Svenska människorna i dom städerna menar du? Hahaha

    Hur korkad får man vara?!

    Hon befinner sig uppenbarligen på fel sida i normalfördelningskurvan vad gäller empati och intelligens.

    Inte konstigt att smittan ökar! När jag hade covid var det första symtomet lite kli i halsen. Hade som tur var en ledig dag så var ändå bara hemma. När det sedan blev värre dagen efter och jag skulle testas (personaltestning iom jobbar i vården) gick jag hela vägen till sjukhusområdet och tillbaka trots extrem trötthet. Var inte nära någon. Testet var positivt och jag var helt isolerad i tre veckor tills symtomfri. Var det jobbigt? Ja. Skittråkigt? Ja. Mådde jag typ sämre av isoleringen än själva sjukdomen? Ja. Men vad var alternativet?? Inte ens min pojkvän blev smittad. Det suger men vill mam bidra till att smittan minskar så får man fan skärpa sig o stå ut i några veckor.

      Samma här, vi misstänkte att sambon hade corona. Isolerade oss, barnen va hemma från skolan. Jag handla bara mat på nätet osv. Skittrist men alla måste bidra.

    Blir helt matt.

      Vi får trösta oss med att Ali Al Rubaie snart åker fast.

    Superspridare?!

      Superidiot!

    Vilken idiot

    Här sitter man själv i lockdown och kommer högst troligen ha suttit totalt 1/3 av året i total lockdown. En tredjedel av mitt år där jag inte fått träffa någon annan människa, bara fått gå ut en gång om dagen för att handla eller motionera. Och då har jag inte haft ETT ENDA symptom!

    Friska människor lever i lockdown i andra länder för att det är rätt sak att göra och Petra här kan inte stanna hemma när hon uppvisar symptom?!?! Skämmes ta mig fan.

      Varför är du i lockdown? Är du riskgrupp? Annars känns det som du är lite väl hård mot dig själv ❤️

        Bor inte i Sverige va?

        Hen bor nog utomlands.

          Hen? Namnet Ella var ingen ledtråd för dig eller?

            Varför måste du dock ändå prompt könsdefinera? Spelar det någon roll?

              Ja så klart. Man är väl stolt över att vara kvinna?

                Exakt? Jag är kvinna och jäkligt stolt över det. Hade personen tyckt att det var viktigt att inte könsdefinieras så hade väl hon valt ett neutralt nick?

        Kanske bor i ett annat land?

        Hon bor väl i ett annat land med andra regler tänker jag?

        Jag bor i London, så har inte så mycket val.

        Min poäng med ovanstående kommentar var för övrigt inte att säga att den svenska modellen är fel vs andra länders metoder. Men man följer restriktionerna man har fått för att det är rätt sak att göra. I Sverige har de varit väldigt tydliga med att man ska stanna hemma vid minsta symptom och helt ärlig så känns det som absolut minimum på ansträngnings-skalan.

          Att svenskarna skulle ha så mycket mera av det sunda förnuftet har ju visat sig vara helt fel och man töjer reglerna dit man själv vill eftersom konsekvenserna inte är så farliga och unga är ju odödliga, i synnerhet influencers. Att pigga upp sig med en blomma när man känner sig lite krasslig är precis vad man kan förvänta sig av den gruppen

          Hej hej från en annan som sitter i lockdown i London!

            Jag sitter I lockdown i Brighton! Hejhejhej! Det är så tråkigt, har inte varit på kontoret sen mars (!!), har varit tvungen att ställa in alla resor, har träffat mina vänner 3 gånger under de senaste 9 månaderna (utomhus med skyddsmask) och jag känner att jag håller på att bli tokig, men detta är absolut nödvändigt för att folk i riskgrupper ska överleva 🙂

              Hej hej
              Också lockdown i Brighton.
              Jobbat hemifrån sen förra.

                I feel ya. Inte träffat kollegor sen i mars, hur sjukt?

              Exakt samma för mig här i Stockholm: var på kontoret senast den 17 mars, har ställt in alla resor och har träffat vänner två gånger sen pandemins start. Urtrist men 1) jag är priviligierad som kan jobba hemifrån, 2) jag har tur som inte bor ensam utan med familj, hund och trädgård och 3) det är min förbannade plikt att göra vad jag kan för att bromsa den här jävlas pandemin.

                Min största önskan är verkligen att ha en hund just nu! Såå avis på både hund, trädgård och en familj att umgås med!

                  Ja vi köpte hund precis innan pandemin och vilken lyckoträff! ❤️❤️❤️

              Mina anhöriga försöker få mig att träffa dem trots att jag är i riskgrupp. OCH sjuk nu också. De verkar inte ett dugg oroliga för sin egen skull eller min. Jag blir galen. Tur att jag bor själv… alltid något.

            Hejhej från en som sitter i lockdown i Essex! Kan tycka att svenskar borde få testa på att sitta i lockdown helt friska ett tag så tycker de kanske inte att stanna hemma vid symptom är en särskilt stor uppoffring att göra…… Blir mörkrädd när jag ser hur folk beter sig i Sverige, antar att hon inte ens bar munskydd…

              Sitter i Battersea, London 😀 trist såklart men skönt att veta exakt vilka regler som gäller. Skönt att samma regler gäller för alla och inte utifrån individuell känsla.

              Ja, alltså. Pratade med en bekant i Sverige för inte så länge sen som sa något i stil med ”alltså den här pandemin har egentligen inte varit så jobbig. Man står lite längre isär i affärer och jobbar hemma typ, annars är allt som vanligt ju” och jag tänkte typ ”….” Must be nice att vara så ignorant.

                Beror ju på vad ens vanliga innan var. Jag har inte lagt om mitt liv mycket mer än det du beskriver ovan men jag umgicks även innan bara med min syster, var väldigt sällan ute på restaurang, bio etc utan var mest hemma eller ute och promenerade. Behöver ju inte betyda att man är ignorant för att man inte gör så mycket annars än det vanliga nu.

              Jag önskar jag bodde i ett land med lockdown. 🙁 Jag använder munskydd de få gånger jag går ut. (är i riskgrupp.)
              Ingen annan bär munskydd, de flesta är verkligen idioter här, Folk festar, hälsar på varandra som vanligt.
              Inte ens de som kommer och lämnar mat har munskydd. (alltså jag handlar online.)

                Det beror ju på att det inte finns någonting som visar att munskydd är bra. Snarare tvärt om.
                Titta vilka länder som är tvungna att ha munskydd, funkar det? Nej just det.

                  Jag tänker att det ibland är lätt att för en stund glömma att vi är mitt i en pandemi, speciellt som ung. Att behöva ta på sig ett munskydd varje gång du kommer nära andra människor, varje gång du lämnar hemmet till och med, är en bra påminnelse och du håller ganska automatiskt då också mer avstånd till andra. (Hälsningar från London).

                Ser munskydd ganska ofta på jobbet (bibliotek) och det har fått mig övertygad om att munskydd bara ger falskt skydd av att inte smitta eller bli smittad. De behandlas som någon himla scarf en kan ta av på hur som, händer överallt i ansiktet och händer på offentliga ytor. De måste också gå mkt närmare för att göra sig förstådda med munskydd och prata högre (alltså sprida mer eventuell smitta) så jag är verkligen inte övertygad om att munskydd kan begränsa smitta.

            Åh, hej alla fellow Lockdown people! Vet att hela landet sitter i lockdown, men ändå skönt att höra att man inte är ensam.

            Så mycket pepp och kärlek till oss alla som snart klarat hela det här året och kämpar på. Vi gör det bästa vi kan och borde verkligen ge oss själva credd för det! Vi håller tummarna att de lättar på reglerna innan jul så vi får något form av firande, om än begränsat. <3

          Sitter också i London och har varit hemma sen mars, blev av med jobbet i oktober pga corona och så ser man hur alla beter sig som om det är någon förkylning som går runt.

          Kommenterade på Hannalicious inlägg igår då jag tycker det är onödigt att vara hundvakt=man måste gå ut då (vilket man inte direkt behöver annars) eftersom hon skrev att två dagar innan kände hon sig sjuk och trodde att det var Corona, skulle ta test osv sen går hon ut på promenad och köper en jäkla bulle. Men fick höra att jag ”letar nål i en höstack och skulle få ett mycket härligare liv om jag slutade med det”.

          Liksom seeenälla rara människor. Vi ALLA lider av att inte träffa familj, gå ut, fika, festa, leva! Orkar inte med ”me me me”-tänket många har. Det enda jag begär är liksom att få fira jul med min familj hemma i Sverige.

          Om alla tar ditt ansvar kommer vi snabbare tillbaka till våra normala liv. Tycker inte att det är så jäkla mycket begärt

    Jag har precis gjort min praktik på akuten. Önskar att idioter som henne också fick göra det. Det kanske skulle öppna ögonen på dom och inse flera saker.
    Vården var redan hårt belastad innan pandemin kom. Många sjuksköterskor och undersköterskor är utbrända och klarar inte av att jobba efter vårens överjävliga arbetsbelastning. Många sjuksköterskor som tog examen i somras valde att arbeta på akuten för att det behövdes, flera av dom gick också in i väggen.

    Att stå vid sidan av en patient som, bokstavligen, kämpar för sitt liv är fruktansvärt. Att dessutom veta att vi gör allt för att rädda personen, men inget hjälper är så jäkla knäckande.

    Det är allas förbannade jävla skyldighet att följa restriktionerna! Man måste inte ut och resa, köpa blommor, ta en fika på stan eller åka en hel familj till affären. Men man måste tamejfan visa lite jävla empati och medmänsklighet.

      Ja, och det var ju jättekul – ”ha ha”, att Bingo Rimér använder munskyddet som sovmask över ögonen istället…
      Petra skriver det ena efter det andra som visar att hon tycker att det med att göra det man kan för att begränsa smittan gäller för andra men inte henne och övriga coola (?) personer.

      Vad du svär. Ja inom sjukvården är det så. Man ser folk dö av antingen Corona eller cancer etc.

        Ja fast man kan inte jämföra cancer med covid. Corona är ett smittsamt virus som man kan drabbas av om man är oförsiktig, eller om man har otur för att någon annan är oförsiktig. Cancer är som du vet inte riktigt samma sak. Dessutom. Alla som får covid nu hade antagligen inte sökt akut för ngt annat om de inte blivit smittade. Det är en extraordinär situation med en enorm belastning på vården, som ingen har signat upp för. Jag valde inte att bli ssk för att jobba i en pandemi, det fick jag på köpet. Det hade ju varit tacksamt om folk kunde skärpa sig då så vi orkar fortsätta jobba och inte kommer gå in i väggen.

          ”Jag valde inte att jobba inom försvaret för att behöva jobba i krig.”.
          Såååå trött på folk inom sjukvården som ”inte valt att jobba under pandemi”. För jo. När du valde att utbilda dig till just jobb inom sjukvården så gjorde du just det. Du har valt att jobba med att vårda sjuka personer, där ingår pandemier. Vid katastrofer är ni extra viktiga.

            Hahaha! Den här kommentaren komme alltid ❤️ kämpa på med ditt konstiga hat mot vårdarbetare.

            Alltså, jag som ssk är medveten om detta ? Jag menar att om folk hade skärpt sig så hade mitt arbete underlättats. Även om vi ska kunna det ena och det andra så orkar man inte jobba i skyddautrustning 60h/veckan spec länge. Det är väl inte så svårt att förstå?

            Eftersom du nu har ett sånt enormt förakt gentemot vårdpersonal kan du ju undvika att uppsöka vård om du nu skulle bli sjuk?

              Och du kan tagga ner lite. Det blir inte bättre av att hata alla människor.

            Ja och just därför är det extra viktigt att det finns sjukvårdspersonal som inte själva blir smittade och därmed inte kan jobba. Tänkte inte på det eller?

            Svarar anonym 13:39. Pandemin har kraftigt ökat belastningen på sjukvården, men bemanningen har inte ökat i motsvarande grad. Ingen människa orkar med ständigt beordrad övertid utan tid för återhämtning. Inte du heller. Det räcker inte med att vi berömmer sjukvården för att de är våra hjältar. Vi måste låta dem vila också.

            Ja, man valde det men man kan också ändra sig. Var gör du om sjuksköterskorna väljer att göra ett karriärbyte? Vem skulle vilja gå ut i krig där ni uppenbart är för få och vet att ni inte klarar er?

        Det var det du hängde upp dig på? Inte att vi snart står utan personal på sjukhusen pga folks ignorans? Inte att det är hemskt att se på när folk dör pga andra människors egoism?

        Nej, det är inte det man ser folk dö av på sjukhusen. Covid har inte ens funnits i ett år, men det kanske också gått dig förbi? Cancerpatienter vårdas i största möjliga mån i hemmet. Ytterligare en nyhet för dig?
        Hjärt- och kärlsjukdomar är det som dödar flest människor varje år. Många av dessa sjukdomar har man försakat sig själv och som endast dödar en själv. Det är ändå rätt stor skillnad mot en dödlig sjukdom som självupptagna, empatilösa människor sprider. Tycker jag i alla fall.

          Om du 13.10 är vårdpersonal och beter dig som du gör här, så sjukskriv dig, säg upp dig, gå i pension. Vad som helst så jag slipper möta dig. Att vara så otrevlig kommer du ingen vart med. Sluta hetsa.

            Låt mig gissa, du är född på 00-talet va?

        Hoppas att du verkligen uppskattar att nån står beredd att rädda ditt liv oavsett om du skulle råka för en olycka, smitta eller sjukdom. Det skulle vara sorgligt om det inte fanns folk som valde ett yrke där man vill rädda liv.

        …och folk som anmärker på svordomar är så jävla enfaldiga. Du förstod väl ändå poängen i hens inlägg?

        https://illvet.se/manniskan/hjarnan/intelligens/svordomar-ar-tecken-pa-intelligens

          Att ha ett så litet ordförråd så man måste fylla på med svordomar visar inget annat än ointelligens, vad du än säger.

            Ja det är den gamla vanliga föreställningen som du som en papegoja rapar upp här. Pröva att tänka själv utanför boxen. Jag vet många högutbildade människor som svär som borstbindare. Nja kanske inte i sin profession, men privat gör de det. Skulle inte tro att de har bristande ordförråd.

            Forskningen tyder på det motsatta.

      Kan du känna agg mot de personerna som ligger där och kämpar för sitt liv? De har ju troligtvis inte följt rekommendationerna.

        Jag är ssk på covidavdelning. Känner inget agg, de allra flesta patienter har smittats trots att de gjort vad de kunnat. De festande kändisarna hamnar inte på sjukhus men den äldre kvinnan de möter i affären gör det. Eller tanten som smittats av vårdpersonalen i hemtjänsten. I början var de flesta patienter de som åkt skidor i Italien, då visste man inte ens att smittan fanns där. Kände inget agg då heller. Känner inte det heller mot en som rökt hela livet och som fått lungcancer. När jag jobbade på akuten kunde jag bli (inombords) sjukt irriterad på ungdomar (99,9% unga män) som skadat sig på fyllan, som cyklat/kört bil/skejtat etc. Men de skämdes också rätt mkt så den känslan gick över snabbt.

          Men tanter ska ju inte gå till affären. Blir du inte irriterad på alla gamla som vägrar hålla sig hemma trots alla rekommendationer?

            15:11
            Ge dig! Är tant. 67 år och jobbar fortfarande, som undersköterska. Handla mat måste jag göra. Om alla människor följde rekommendationerna bl a om att hålla avstånd, avstå fester, resor mm så skulle smittan avklinga.

              Man ska ju i största möjliga mån be någon annan att handla åt en, annars ska man gå enbart till mataffärer och apotek. Det är så sjukt många tanter och farbröder långt över 75 som går och strosar i affärer. Jag jobbar i en butik och jag blir ständigt förvånad av hur äldre människor kommer in och fnittrar om att de ju egentligen inte ska gå ut med de bara måste köpa det ena och det andra.

            Hur ska de handla tycker du? Alla kan inte beställa hem från internet. Samma med gå på apotek.

              ALLA kan i Sverige beställa hem medicin utan att träffa en annan människa.

      Jag jobbar på sjukhuset i Petras ”lilla småstad” Västerås och har ägnat större delen av det här året till att jobba på covidavdelningarna. Skrev en kommentar till Petras inlägg om att det kanske är dags För henne att börja förstå allvaret i det här, dels i att följa restriktioner men också fatta att hon som influenser påverkar andra och måste förstå sitt ansvar i det. Kommentaren gick dock inte igenom trots att hon enligt egen utsago aldrig tar bort kommentarer.

      Kanske krävs det att hon eller någon i hennes närhet faktiskt blir sjuk så att hon förstår allvaret?

        Men hon (och hennes familj) är kända för att vara egoistiska narcissister. Bara hon får sin amaryllis så skiter hon i att hon kan smitta andra, som i värsta fall kan leda till dödsfall. För tanten har ju TRÅKIGT, MÅSTE ut och shoppa lite.

          Tänk ändå att leva så. Att nästintill alla läsare/följare (även de mest trogna) försöker förklara för henne att det pågår en pandemi och att det egna ansvaret är viktigt. Nä men då är det fel på alla andra. ALLA andra har fel. Tänk känslan, att man aldrig kan ha fel utan det är fel på alla andra, alla andra är bara avundsjuka, för att de är snygga/rika/härliga och kan resa.

            Samma ego som Kenza, som SKA resa utomlands och ha en bild på bebismagen vid en strand. Kan absolut inte tänka sig att vara hemma när det är höst/höstlov.

            Att ta till sig rättmätig kritik kan hon inte. Hon skriver att ”vi inte ska vara så hårda och döma varandra nu utan istället hålla ihop under dessa svåra tider. Är inte det bästa ändå? Inte köra Trumpstilen och vara så jäkla offensiva och slå vilt omkring sig”.
            Det är det hon tycker vi gör när vi ifrågasätter henne, vi kör Trumpstilen och slår vilt omkring oss.
            Hon fattar verkligen inte.

              Hahah ja men där satte du ändå huvudet på spiken! Trump-fasoner! Men tänker att det är ett narcissist personlighetsdrag .

          Hela hennes blogg går ut på konsumtion. Det ska vara lyxigt och krispigt och nytt varje år och varje säsong. Gäller även inredningen som byts ut bara för att väldigt ofta. Men ok, så är hennes blogg. Resandet i pandemitider drabbar oss andra på ett helt annant sätt.

    Den där blomaffären borde varnas

      Hoppas denna Petra tar alla kostnader vid eventuell nerstängning / karantän för butiken: omsättningsförlust, sanering etc.

        För att hon gick dit när hon var trött och hade huvudvärk?

          I landet jag bor, inte så långt från Sverige, är det böter på 20000 vid brott mot karantänregler, som hon hade omfattats av här.

            Tror vi bor i samma land och jag tycker det är helt rätt att få ta konsekvenserna då man skiter i att följa råden!

            Vilket land är det?

            /nyfiken

              Vet inte var anonym bor men jag bor i Tyskland och här får vi böter upp till 2000 Euro om man bryter mot Covid restriktionerna som privatperson och upp till 20000 Euro som näringsidkare.

            Jävligt jobbigt när det är hemligt vilket land man bor i så man inte kan berätta det.

              Naw, var det jobbigt för dej…? Stackars stackars..,

          Nä, men kanske för att hon varit utomlands och har seriösa symptom på ett väldigt smittsamt virus. Vet inte om du hört, jobbigt för dig att komma in i leken nu. Men enkelt förklarat: det kom en virus från kina, väldigt smittsamt Och det har spridit sig snabbt över hela klotet. I vissa delar kör man hård lock down. Det är inget vi kan göra här i Sverige. Istället får vi rekommendationer på hur man bör bete sig för att minska smittan. Tyvärr är det inte alla som lever upp det till. Då fortsätter smittan och det gör de flesta irriterade. ( med all rätt)
          Typ så.

          Nej, eftersom hon gick dit med symtom som liknar corona.

    Men allvarligt talat…
    Är det typ ett kriterium att vara så jävla korkad som möjligt för att få bli influencer?
    Hoppas att hon läser här inne och skäms!
    Och vem köper en amaryllis när man har migränproblematik som hon vill hävda?
    Och även om det är migrän så kan hon omöjligt veta om det är just det eller ej.
    Matten är enkel!
    Reser till europa under en pandemi, blir dålig väl hemma, STANNA THE FUCK HEMMA!

      Fast har man migrän så känner man igen den och vet att det inte är annan huvudvärk. Man kan också må illa av migrän då magen lägger av, samt vara trött. Jag har varit drabbad av migrän sedan femton år tillbaka och jag märker direkt om det är migrän då jag får (alla får dock inte detta) aura för ögonen.

        Har kompis som trodde det var hennes vanliga migrän men visade sig vara Corona. Så nej man kan inte vara 100% säker

        Man kan. Såklart. Men om inte VET(!) så ska man ge fan i att gå ut och låtsas som att det regnar. Vad är problemet???

        Har följt Petra i flera år. Hon är alltid supertydlig med att förklara att det är migrän hon har när hon har det. Nu ville hon ha sympatier och beskrev med andra ord som hon inte tänkte på var tre tydliga symptom på covid.
        Hon verkar inte ha auramigrän för övrigt utan sån som kommer från spännings (tex att hon säger sig använda botox mot den) och den kan verkligen va lik annan sjukdomskänsla (jag har båda typerna av migrän och den som inte ger aura kan lika väl va början på en förkylning eller magsjuka för mig)

    Folk bryr sig inte! Vi gick en promenad igår och gick förbi Ica, eftersom vi verkligen behöver ersättning till vår son (handlar allt online annars, men hade glömt ersättningen). Men vi gick inte in, för det var SÅ mycket folk. Festklädda ungdomsgäng, hela familjer på typ 5 personer som handlar tillsammans, allt möjligt. Vi hade tänkt att om det verkade tomt (vilket vi trodde pga restriktioner – folk handlar väl i huvudsak online, eller?) så skulle såklart EN av oss gå in. Men när man fick se hela kompisgäng gå in för att köpa chips och groggvirke typ… alltså jag blev så förbannad på världen. Det ÄR nåt allvarligt fel på folk. Känns som att man är riktigt udda som följer restriktionerna just nu, varken mina vänner eller uppenbarligen folk i mitt närområde verkar göra det.

      Dom kanske hade lika bra skäl att vara där som du verkar tycka att du hade.

        Så bra skäl att ALLA i hela kompisgänget var tvungna att gå in?

        Men de gick ju inte in ens? Alla andra gick ju in?
        Dessutom gick hela grupper in? Kajsa har ju ett betydligt bättre tänk kring det hela än de som var inne i affären?? Dessutom ska man ju fortfarande kunna handla i butik, men tänka sig för mer. Groggvirke kan vänta, ersättning kanske inte alltid kan det. ??‍♀️

        Är du på riktigt???

      Alla kan inte handla mat online. Vi har inget sånt i vår stad.

        Nej, då får man självklart gå och handla! Men här där denna affär ligger finns tusen möjligheter att handla online/hämta utanför butik. Menar inte att folk där det inte finns onlineservice ska svälta såklart <3

        Precis, alla städer/samhällen har inte möjlighet att shoppa allt online. Jag bort själv i en liten ort men fick för ett tag sedan veta att man kunde shoppa online hos Coop. Dock kan man inte få hemleverans av dem, men jag kan inte förvänta mig för mycket av kommunen jag bor i :p. Var bor du? 🙂

        Kan du inte beställa och betala online och hämta upp med bil från lastbryggan?

          Lastbryggan? Det finns inte lastbrygga överallt.

            Sidodörr, varuintag eller liknande. Flexibilitet för att hjälpa de kunder som behöver. Butiken kan plocka efter inköpslista. Kunden kan swisha. Eller handlar’n kommer ut på parkeringen med varorna för att hjälpa stamkunden vid avtalad tid.

        Kostar ju också extra. Runt 100-150:-/gång.

      ”fick se hela kompisgäng gå in för att köpa chips och groggvirke typ”
      HUR vet du att de köpte chips och groggvirke?

        Nej, vet jag såklart inte. Men vad de köpte är rätt irrelevant för corona, eller hur? Det var kompisgäng som var festsminkade och festklädda en lördag och de släntrade in allihopa tillsammans på ett rätt välbesökt ICA. Jag har svårt att tro att det var ett sånt ”nödvändigt” besök i livsmedelsaffär som vi är begränsade till i min region. Men vad vet jag, de kanske har astma hela gänget och skulle till apoteket och hämta sina receptbelagda mediciner, en och en. De bor nog tillsammans också.

          Men om det är irrelevant, varför broderade du då ut texten med dina antaganden från första början?
          Och varför så spydig när jag bara ställde en fråga av nyfikenhet?

      Jag blir mest fascinerad att man glömmer köpa ersättning till sitt barn…

        Oj. Du var bara tvungen va?

        Det har jag också glömt. Flera gånger. Måste vara världens sämsta förälder någonsin, nästan grund för oroasanmälan ??‍♀️

      Folk slutade följa restriktionerna redan i maj. Medans vi som följer restriktionerna gör allt vi kan, så fortsätter andra sina liv som vanligt, utan fester och utlandsresor är tydligen inte livet värt att leva för visa…
      Tyvärr kan folk inte följa rekommendationer för det är ju bara rekommendationer och inget måste, så länge det inte är förbjudet/olagligt/lockdown så kommer dem inte lyssna.

        Då blir det kanske en lag till slut?

    Camilla, kan du känna något ansvar i hur folk beter sig mot BB? Hon är ju öppen med hur dåligt hon mår, ångestproblematik och annat.

    kan du inte försöka använda din blogg för att bidra till en bättre stämning på nätet? Kanske chilla lite med kommentarer av typen ”dum och dummare i ett” och så?

      Men lägg av, bb skrev ju precis att hon inte bryr sig. Hade hon velat ändra på nåt hade hon bytt stil och lekt ödmjuk för länge sen. Hon lever å frodas på det sk hatet

        Men frågan återstår, oavsett vad du tycker om BB. Camilla har en av de största bloggarna där hon konstant kritiserar andra. Men var är det egna ansvaret för att skapa bättre stämning? Krävs ju inte så myckt mer än att skippa några av de helt onödiga och ganska elaka kommentarerna som exemplet ovan.

          BB har också ett ansvar för hur hon uppträder mot andra, något som hon skitit i hela sitt yrkesverksamma liv.

            Men bra människa du är då…

            Nu behöver ju det ena inte utesluta det andra

          vem är B.B?

            Belsebub.

            Bubbelbella.

      BB skrev ju alldeles nyligen att hon inte bryr sig. Nu bryr hon sig för att det passar hennes excelldokument.
      Allt hon skriver följer hennes mall. Och nu fiskar hon empati. Och försöker få folk tycka synd om henne.
      Fast hon är med och bidrar exempelvis till att pandemin inte lägger sig.

      Absolut, om jag för en sekund trodde att det fanns en uns av genuitet i hennes ord.

        Jag är övertygad om att Bellans blogg sen en tid tillbaka skrivs av en spökskrivare. Det sista inlägget från idag är inte skrivet av B, texten och skriftspråket är inte alls hennes sätt att skriva.

      Är det sant att hon sa i dagens podd att hon screenshottar alla elaka kommentarer och lämnar till polisen? (Vill inte lyssna på eländet)
      Gösses i så fall…polisen står upp till knäna i våldtäkter, terror, bombdåd och så kommer ELAKA kommentarer som skojar om hennes pojkvän. ?

        Det är klart hon inte gör! Jag skulle gissa på att hon klistar in dem i någon typ av scrap book eftersom de gör henne relevant i sitt huvud.
        Typ ”veckans resultat av excelarket”.

        Hon skulle aldrig lämna kommentarer till polisen eftersom många hänvisar till saker som hon kanske själv inte vill att polisen ska gräva djupare i. Ingen rök utan eld som man brukar säga…

        Gösses?

          Je dej

            Ge deg?

        Gösses?

        Tror på allvar att du inte skulle tycka det var ”skoj” om du fick dom kommentarer som hon får.

    Förkyld snubbe på Coop igårkväll, hostade och snorade medan han frågade personalen var marmeladen fanns! Han går alltså och handlar en lördagkväll, med symptom, och till råga på allt något så oviktigt som marmelad…

    Jag blev skitarg och sa till honom ”vad hände med att stanna hemma med symptom”?
    Han glodde bara tillbaka utan att svara.
    Idiot!

      Han kanske var testad och visste att det inte var Covid han hade utan en vanlig förkylning. Vilket är ganska vanligt att ha den här tiden på året.

        Yeah right…

        Och då är det vanligt att gå och hosta och nysa på folk?

          Om du håller avstånd så kan han ju inte hosta o nysa på dig?

        Man bör hålla sig hemma trots att det bara är en vanlig förkylning. Personer som smittas kan inte utesluta att det är covid-19 och tvingas isolera sig samt testa sig (=ta resurser). Lika många blir kanske inte så sjuka eller dör men det kommer skapa problem ändå!

          Exakt. På mitt jobb är det jättesårbart när flera måste stanna hemma samtidigt med milda symtom och invänta testresultat. Det är verkligen helt irrelevant huruvida det faktiskt är covid eller inte, vi ska försöka undvika att sprida någon som helst smitta nu. Sen hör pandemin har verkligen blottlagt hur dåliga många människor är på att tänka, det har varit jobbigt att inse att man är omgiven av imbecilla idioter.

            Det måste vara skönt att inse att man själv är totalt felfri, och alla andra imbecilla idioter.

              Men om man levt HELT enligt restriktionerna då? är det fel eller vadå?

        Jag gissar att han isåfall hade sagt att han testat negativt! Nu glodde han bara på mig och sa inget! Han kände sig träffad naturligtvis.

          Bra att du sa till honom.

        Fast testerna är ju som de är.. sjävtestade i drive in i Stockholm och fick negativt. Blev sen samma dag mkt sjukare och testades på sjukhuset. Positivt. De bara himlade med ögonen när jag sa att sjäkvtestet var negativt.

          Ingen gör självtesten korrekt..

            Så jävligt som testet kändes finns det ingen som gör det på rätt sätt. Den viljestyrkan skulle jag vilja ha isåfall…

              Har gjort testet på mig själv för 2:a gången nu (NPH-pinne) och tidigare fått det gjort av vårdpersonal. Så sjukt att man ens tillåter självtestning, när det är ett sånt sjukt obehagligt test! Har man inte fått det utfört av någon som gör det ordentligt har man ingen chans i världen att ta pinnen tillräckligt långt bak! Då har man inte ens pratat om den andra läskiga delen falskt negativa: de som visar sig vara covid-positiva som haft flera negativa snabbtester utförda på sjukhus…

                Barn förstått att självtestet utförs olika i olika regioner. I Halland tipsar du hals, bakom och framför mandlarna, upp i näsan och sedan ner i spottkopp med saliv.

                  *har förstått

        ”Hur länge du ska vara hemma beror på vad testet visar, men du ska oavsett provresultat vara hemma så länge du har symtom.”

        Fast man ska inte gå ut oavsett om man är sjuk. Hur ska omgivningen veta att han inte har covid? Det är verkligen inte okej att gå och handla om man snorar och nyser. Då kan man i sin tur smitta vårdpersonal som får stanna hemma från jobb i väntan på prov.

      Men hostar man och nyser så ska man göra det i näsduk. Alla har råd att köpa en.

        Jag förstår inte varför folk blir så upprörda när jag hostar och nyser i deras armveck.

          ?

        En thailändsk kvinna hosta i affärer igår i knytnäven?, jag gav henne en blick att det är inte okej att gå hostig i affäroch så vände jag henne ryggen. ?? som om man inte kan skicka någon annan att handla åt en.

          Viktigt med ”thailändsk”? Och hur vet du det, upprättade passkontroll?
          Härligt att du gav henne ”blicken”!

            ”Blicken” – bästa vapnet mot pandemi!

            Känns som om du är 12 år.

            Näthatsgranskaren?

          Okej men vad har hennes ursprung med det att göra? Varför poängtera att hon är thailändsk?

            Precis! Och varför peka ut att det var en kvinna? Är det relevant? Låt oss enbart ha helt färglösa anonyma beskrivningar vår vardag, så att ingen behöver kränkas å andras vägnar!

              Personens ursprung är helt irrelevant i kontexten och tillför inget alls, över huvud taget. Om du inte ser problematiken i kommentaren är det dock bara att beklaga.

                Jag tyckte som sagt att det blev en mer målande beskrivning av en händelse. Nej jag ser inte problematiken, men vet att vissa blir skitnervösa så fort nationalitet är attribut, folk som sedan släpper sakfrågan för att istället fokusera på ordval.

                N tror du att hon blir kränkt om hon blir benämnd thailändskan?
                Är det något negativt i dina ögon?

                  Om man inte är thailändsk tex?

          Är thailändare ngt utöver det extra eller vart ligger vikten i att nämna det? Frågade du henne vart hon kom
          Ifrån? Stod det Thailand i pannan på henne? Körkortet?
          Hur vet du och varför nämner du?

    Hur är detta möjligt? Totalt ignorant eller totalt omedveten? Kan ju egentligen inte finnas en minsta möjlighet att ha missat senaste halvåret å vad som gäller.. vilka symptomen är, vad man ska göra vid symptom… Att åka till Spanien, komma hem och må såhär….och ta da – muntra upp sig med pw och blomköp. Äckligt idiotiskt!!!

    Hon hade ju faktiskt 1.7 på högskoleprovet!!!
    (I försvarstalet på bloggen skrev hon det) Vad värre är de stendunma svaren/kommentarerna hon skriver till folk under det inlägget. Gudars. så osympatisk hon framstår!

      ORD:
      Livsviktig lökväxt att shoppa i kristid:

      A – AMÖBA
      B – AMAZON
      C – AMPUTATION
      D – AMARYLLIS

      Hon påpekar med jämna mellanrum sitt resultat på högskoleprovet och alla uppdrag hon har i sitt företag.

      Tyvärr kan man inte lära sig sunt förnuft, det får man med sig i modersmjölken

      Bara ett klappträ tror att att högskoleprovet skulle vara ett mått på intelligens i ett bredare perspektiv.
      Det är mer ett kunskapstest.

        Låt mig gissa… 0,7?

        Högskoleprovet är som en pub quiz när man jämför det med de finska studentexamensproven. Så även om man har 1.7 eller 2.0 eller vad som helst på högskoleprovet ska man inte skryta med resultatet.

    Huvudvärk, illamående och trötthet.
    Låter som sviterna efter en blöt festkväll/natt.
    Baksmälla alltså.

      Nja, det är exakt de symtomen jag har nästan varje gång en kraftigare förkylning eller influensa håller på att bryta ut.

      Huvudvärk illamående och trötthet var de symtom jag hade när jag testades positivt för Covid-19

      Eller covid-19.

    i sin podd idag säger bella att hon hållt sig offline en vecka. men podden spelades ju in i tisdags, och det är efter det hon inte postat något (för online på insta har hon varit, hennes aktivitet syns i inboxen). så…. bevisar det att hela grejen är planerad? för dom lär ju knappast ha träffats imorse kl 6 och spelat in och släppt avsnittet kl 8.

      ”Vänta, ska bara bläddra fram rätt excelark.. ja, just det: offline i en vecka!”

        Som är fem dagar.

          Nä fredag är ju helg så, fyra dagar..

        Det är lögn, du vet inte om det spelades in i tisdags vilket det inte gjorde utan igår eller i förrgår. Du kämpar på du.. sjukt.

      Nej men det kan exempelvis ha spelats in igår?

        sheila var inte hemma igår

          Nej hon var ju hos I L och spelade in pod sen senare på dagen var hon på andra ställen. Alltså ge dig någon gång. Du är så obehaglig.

      *suck* Isabella Löwengrip är alltid så överlagd. Inte konstigt att många på nätet läser Suck och tycker att hon suger fett.

      Varför frågar du när du vet att allt hon gör är planerat ? Jag vet ju att du vet allt om Isabella, så det kan du knappast ha missat.

      Hon har väl känt sig tvungen att kolla om inte hela Insta ligger på golvet och gråter i förtvivlan över att den stora Bella är off några dagar.

    Men snälla, hon har ju flera gånger sagt att hon har haft migrän. Alla som någon gång haft migrän vet att den värken inte känns som vanlig huvudvärk.

      Fast hon skriver ju att hon kanske får skylla sig själv? Borde väl syfta på spanienresan dvs nåt självförvållat

        Skylla sig själv? Ja med tanke på smittrisken så får väl de som mötte henne också öppet skylla på henne om de blir sjuka och det visar sig att hon var spridaren?

          Eller så får alla som köper blommor mitt i en pandemi skylla sig själva.

      Ja snälla nån. Har man migrän går man verkligen inte och handlar blommor.

      När jag får migrän så orkar jag inte tänka på att pigga upp mig än mindre kasta mig ut för att köpa blommor?

    När jag är förkyld brukar jag känna nej som en överkokt makaron. ( jag vill bara lätta upp stämningen härinne lite)

    Känna mej som ……

    Verkar som ni i Sverige tappat det helt…
    Bara man har antikroppar så är det fritt fram att leva normalt etc…. känner sig lite krass? ja men ut och shoppa blommor. Topp!!!!
    Var tog erat sunda förnuft vägen? Hela Europa har kollat på er och eran strategi och imponerades säkert. För en stund. Nu? Samma röra som hos oss andra.

      Och ditt bidrag till det hela är?

        Sunt förnuft?

          topp!!!!

      ”Ni i Sverige”? Tror du alla i hela Sverige beter sig som idiotbloggare?

    Får hon några kommentarer om detta. Vill inte klicka på eländet

      Litegrann mest som att hon borde ta ett Covid test, blåst och ego människa är hon.

    Hon ”skryte ju alltid om intag av lugnande piller i kombination med alkohol också. Bra
    Förebild för sina 4 barn…

    Ok om du tar lugnande men du behöver inte basunera ut det och att du tar dem i kombination med alkohol….

    Ärligt talat, kan vi inte bara bojkotta alla influencers? Tror inte inte det bara är jag som tappat den sista droppen tålamod jag hade för dem under denna pandemi. Känns så skevt att de med typ mest makt och inflytande av alla också tenderar att vara de mest världsfrånvända och egoistiska, och ingen verkar vilja ta ansvar för det inflytande de faktiskt har. Och ja, nu generaliserar jag, det finns givetvis undantag, men i alla fall en klar majoritet. Om vi slutar följa, likea, handla deras kollektioner, kolla på deras videos, använda deras reklamlänkar och så vidare så kommer de ju så småningom att minska i inflytande. Vem är med mig?

      Jag!!!

      ?

      +1000

      Förr: influencer
      Nu: avskräckande exempel

      Men ändå är du här inne och läser om dessa influencers..?

        Till Anonyms försvar så gynnar ju inte den här bloggen dessa egoistiska influencers särskilt mycket 🙂

          Men den håller influencers relevanta.

      Me to.
      Läser bara infon jag läser här nu. Sedan är det roligt att följa alla diskussioner som uppstår härinne. Inte bara gällande infulencers utan generellt.

    Gå och testa dig hela tiden för Corona och antikroppar (Universum) i syfte att kunna fortsätta hänga med kompisar. Är det vad vården ska användas till?

      På riktigt? Kan man bara gå och testa sig bara för att hålla koll hur länge man är immun?

        Hon skrev idag att hon går och testar sig löpande för antikroppar.

      Kompisar som redan varit sjuka och också har antikroppar tydligen. Andra är visst inte ok. Se det positivt, Universum är en en-personsstudie över hur länge man har antikroppar efter covid19-infektion. Hon gör alltså ett bidrag för vetenskapen här.

      Fint att våra skattepengar går till hennes tester ,vad vore livet utan hennes viktiga middagar,,,

        På en fråga från en läsare om vad hon tänker om att umgås med alla bästa snyggisar så svarar hon ”jag tänker inte” ?

    Petra kör ju alltid med att hennes ursnygga, krispiga läkarkompis var med i Spanien. Så det måste ju bara vara säkert!?

      Wetterholm gympar med sjukhuspersonal vilket gör att rekommendationerna inte gäller

      Ja det var kul att hon skrev så ?

    Kan vi inte sluta gnälla över alla svenska influencers ett tag och tala om hur twitter/social media verkligen har levererat så här i presidentvaltider? Det är liksom det som är behållningen med sociala medier.

      Det här är en blogg om bloggare och influencers.
      Häng på Twitter om du vill läsa om presidentvalet.

        Ok, trodde att det var en blogg om sociala media? Som det alltid påpekas från Camilla. Men ok, tillbaks till samma gnäll då om ingen vill diskutera four season total landscaping.

    Skriv ett inlägg om det faktum att Hannslicious läser en kurs vid IHM Business School och kallar det för en kurs på universitetsnivå. Varför ska man pröjsa +50k för en ”universitetskurs” när vi har fantastiska universitet i Sverige där man kan ta del av liknande utbildningar gratis?

      Ingenting konstigt alls. Det är en utbildning på högskolenivå och i Sverige har vi ett antal privata högskolor som är godkända att utfärda examina.

        Du kan inte tillgodoräkna kurser från IHM i en vanlig universitets/högskoleutbildning.

        Ihm Business school är en yrkeshögskola och erbjuder praktiskt inriktade utbildningar. De utfärdar examen som sägs vara på samma nivå som t ex en kandidatexamen (från universitet/högskola) men det _är_ inte en kandidatexamen (t ex). Huruvida man kan tillgodoräkna kurser från ihm i en ”riktig” universitetsutbildning är upp till universitetet i fråga.

    Booken försvarade ju att hon var på kalas igår med att det var ”coronasäkert” (vet hon något som ingen annan vet???). Hon har uppenbarligen inte fått memot från FHM:

    Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

      Detta är Booken de senaste dagarna:
      Åker till saluhallen
      Fixar håret
      Åker till Ikea
      Åker till Gävle
      Åker till Ikea (för att hjälpa en kompis)
      Går på kalas och kramas

      Jag tror hon är ute efter att provocera. Frågan är varför hon raderar kritiska kommentarer om hon vill provocera. Inte ens hon kan väl vara så verklighetsfrånvänd att hon inte begriper att folk kommer reagera?!

        Hon är väl rädd att bli bortglömd eller att folk tror att hon bara sitter ensam i huset i Märsta medan Roberto jobbar för att dra runt hushållet. Det viktigaste för Anna är att försöka visa upp en aktiv livsstil med många sociala kontakter. Och hur godhjärtad, hjälpsam och omtyckt hon är. Allt annat är ointressant för henne.

        Tror inte det är för att provocera, tror faktiskt hon inte är smartare än så bara.

        Om hon hade kramat mina föräldrar på det där sättet hade jag sparkat henne ut från tomten.

    Folk bryr sig inte om Corona. Jag har efter många om och men (och mkt vånda) nyss besökt min familj som jag inte kan träffas ofta pga av avstånd. Så jag flög och den som satt närmast mig hade egen mask som inte var helt korrekt på. Han och hans kompis var jätteförkylda och han hostade någon gång också. Taxichauffören jag åker med hem satt precis och hostade utan att hålla för, samtidigt som han spritade händerna. (Jag satt tack och lov med mask) . Tror Sverige hade behövt åtminstone en 2 v lockdown.
    Jag hade isolerat mig en vecka innan och åkt taxi fram och tillbaka till flygplatsen.

      Din mask hjälper tyvärr inget

        Beror på mask. Och jo även en tunn mask hjälper lite.

          För det har du googlat fram, lilla gubben.

          Nej det hjälper inte. Du andas in och ut luft på sidorna. En tunn mask hjälper inte för viruset. En tygmask fungerar inte. Ett plastat skydd kan du inte andas igenom. Ett munskydd måste hela tiden vara över både näsa och mun. Det måste också bytas ut efter ca 20 min, då det har blivit fuktigt. Du får inte ta i skyddet med dina fingrar, du kan inte stoppa det i fickan och använda det igen, mm mm mm

          Hjälper lite?! Mot vad?

    Före femtiioelfte gången skriver jag detta här på Bloggbevakning:

    Men det är ju influencerns yrke att var korkad och provokativ. Den första egenskapen har de naturligt, den andra tränas de i. Och pandemin är ju perfekt för det här, provokationerna kommer utan att influencern ens behöver tänka på dem när man inte fattar hur smittspridning går till och sedan åmar runt på stan och flashar rumpan och putar med läppar och så där.

    Just exakt de symptomen hade jag när jag insjuknade i Covid-19. Hon borde verkligen skrämmas av att vara så korkad!

    Tack Camilla för att du äntligen granskar denna galna människa! You’re in for a treat ? skulle vilja påstå att hon är galnare än Booken.

    Så tråkigt att det fortfarande inte fastnat att man ska stanna inne om man får coronasymptom 🙁

    I vissa regioner uppmanas vi att ta rekommendationerna som att det är en lag.

    Petras blogg har gått från att vara en härlig feelgoodblogg till att bara handla om yta, konsumtion och egoistiska handlingar trots att vi är mitt i en pandemi.
    En influenser har ju ändå ett visst ansvar för det hen förmedlar och måste oxå vara beredd på att kunna ta kritik och bli ifrågasatt. Snart är det väl bara några enstaka likasinnade som följer.
    Spanienresan var bara ytterligare ett exempel på vilken hemsk och ytlig människa hon är! Jag har slutat följa bloggen och uppmanar fler till att göra det. Hon lever på det här och jag tänker inte vara med och sponsra henne idiotiska leverne längre!

    I Sverige beter sig folk tyvärr så här pga Tegnell och den svenska coronastrategin som varit alldeles för laizzes fair från början. Skulle människor ha tagit detta på allvar från början hade det varit lättare att hålla på tighta restriktioner för att sen lätta på dem istället för tvärtom. Det kommer inte att gå att uppmana och rekommendera i Sverige – det enda som kommer funka (och förhoppningsvis snart sätts in) är regler, förbud och nedstängning av i princip allt så att det inte finns ställen att besöka med sin smitta. Grattis alla som bidrar till det!

    Ja, fy, det bästa är om fler slutar att följa denna ytligt och ego bloggare ”House of Philia” Petra…. urk. T.o.m hennes man kommenterade något ytligt på hennes Instagram och försvarade deras resa till Spanien på höstlovet, att den var så nödvändig… lika spydig han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.