Resultatet av bristande corona-konsekvensanalys i bildformat

Från Alexandra Charles Instagramkonto

Alexandra Charles samlade några av damerna i 1.6 miljonerklubben för en middag där hon påstår att de följde alla rekommendationer.
Låt mig snabbt påminna er om vad dessa rekommendationer består av:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.
  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Var försiktig när du besöker personer som är 70+.
  • Träffas hellre utomhus än inomhus och håll ungefär en armlängds avstånd till andra människor.

Ska vi kika lite på hur det såg ut när Alexandra Charles och damerna följde rekommendationerna?
En av gästerna var för övrigt Alexandra Zazzi – Tv-kock och vinnare av Expedition Robinson 1998 – och hennes hittar ni right smack in the middle av den här bilden.

Personen som satt mitt bland alla dessa äldre damer – Alexandra Zazzi – har nu alltså bekräftats smittad med Covid-19, inom ramen för vad som är en normalt lång inkubationstid från när den här middagen ägde rum.

Hur många fler tror ni är smittade och/eller har smittat andra med tanke på deras något skeva syn på vad ”följa rekommendationerna” innebär?

Tack för tips!

386 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Går ju inte att gissa hur många. Det dryga med covid-19 är ju att man vanligtvis insjuknar mellan 5-6 dagar men kan gå upp till 14 dagar, så svårt att veta när och hur man blivit smittad.

      Tack Camilla för att du skriver om detta. Jag bor i Stockholm och är så urbota trött på folk i denna jävla stad, folk shoppar och umgås PRECIS som om det inte alls fanns en pandemi. Att folk är så egoistiska i denna stad gör mig illamående. Så fort denna kris är helt över, kommer vi flytta från Stockholm. Större egoister än stockholmare får man leta efter.

        Sånna människor kommer du hitta överallt, eller vart tänkte ni flytta?
        Jag har släkt i Norrland, dom lever på som vanligt och festar massa.

          Det blir alltid fel när man generaliserer så grovt. Har släkt i Sverige som visserligen bor på mindre platser men som är väldigt försiktig och verkligen följer rekommendationerna. Tror att det är lättare på mindre platser eftersom alla känner alla och är mer mån om att inte utsätta sig eller andra för smitta

        Vilket struntprat! Samma beteende kan man hitta över hela landet.
        Men börja packa ni.
        *Vinkar ajö*

        ”Större egoister än stockholmare får man leta efter” och så tror du att folk i resten av Sverige vill att du flyttar dit. ?

          Fast det är den uppfattningen folk runtom i Sverige har om Stockholmare sen länge så atte.. motbevisa det och sprid det istället så de blir att folk tänker annorlunda då?!

          Jaa, självklart är hon/han med familj välkomna ut till resten av Sverige ?

            Japp, normala stockholmare är alltid välkomna ut i resten av Sverige 😉 idioterna får gärna stanna.

        Inte för att försvara Stockholmare men jag bor i Umeå och folk är precis likadana här :/

          Jag bor vanligen i Stockholm men befinner mig i Umeå just nu. Skulle säga att Umeborna har NOLL respekt för covid.

            Och varför är du där då, håååll dig hemma

              Märks vilken kategori du tillhör…. *tvi tvi tvi* 😉

        Jag är ledsen att säga det, men det spelar ingen roll var du än skulle flytta. Folk är lika stora egoister utanför Stockholm också, om inte större, bara på ett annat sätt.

        Tyvärr är det inte bättre i övriga landet, svenskar är världens dummaste och mest egoistiska människor. Mer än 10 gånger fler dödsfall än våra grannländer säger allt, men svensken håller för öronen och låtsas som ingenting.

          Finns bara Norden alltså?
          Det visste jag inte om!

          Räknas inte Danmark som ett grannland?
          Din matematik kan behöva fräschas upp gumman

          Våra grannländer räknar inte dödsfall på samma sätt som vi. Vårt största misstag var ålderdomshemmen att smitta kom in där. Kollar man hur vi står oss nu och nån månad tillbaka så är vi inte alls sämre.

            Räknar vi de som dött MED Covid medan de andra räknar de som dött AV Covid?
            Jag tror nämligen att många länge räknar olika..

          Din foliehatt är på väg

        Samma här! Vill verkligen inte bo i Stockholm folk beter sig som idioter här!!

          Var vill du bo istället då?

          Skulle tro att folk beter sig som idioter överallt. Bor i en liten stad långt från Stockholm, här knös det minsann överallt och har gjort sen i mars.

          Dock har det blivit lite bättre sen efter hårdare restriktionerna. Jag själv markerar tydligt att jag tar avstånd om jag verkligen måste gå i en affär (mataffär, annat undviker jag i största möjliga mån) men jag har också varit med om en tant som var på väg in i samma gång som mig i en affär men som stannade innan och sa ”oj förlåt, gå du” och tog avstånd. Och en annan var när jag stod i kön på hemköp och det öppnade en ny kassa och en tant kom bakifrån och sa ”får jag gå förbi dig om jag går med ryggen mot dig?” Haha, om det gör nån större skillnad vet jag inte, tyckte det var gulligt tänkt i alla fall.

          Passerade dock stan när jag var på promenad i lördags förmiddag och det var väldigt väldigt mycket folk ute så överlag verkar min lilla stad inte bry sig alls.

        Såg precis på Pernilla Wahlgrens instastory att hon är på restaurang med Melina och hennes kille och en annan kille där de två papporna håller sina bebisar mot varandra,ansikte mot ansikte!!!
        Är de här människorna totalt intelligensbefriade?
        Man skall väl ändå skydda små bebisar och inte ta med dom ut på restaurang och låta alla och envar ha närkontakt med dem.

          Håller med!
          Melinas lilla baby börjar bli en rutinerad restaurang- och cafebesökare vid det här laget. Inte dåligt jobbat av en liten 3-månaders?!?
          ???

          Lyckligtvis brukar bebisar inte drabbas särskilt hårt av corona, men det är ändå extremt korkat beteende

            Finns små nyfödda som blivit redigt sjuka. Bara att det inte rapporteras om det i Sverige. Likadant hur viruset eskalerar på våra skolor och förskolor.

        Vissa människor är inte försiktiga överhuvudtaget eller håller avstånd, det håller jag med om.
        MEN om alla skulle stanna inne skulle extremt många företag gå i konkurs. Jag själv jobbar inom hotell och restaurang och hade tur att jag fick behålla jobbet i våras. Vill gärna inte bli av med det nu.
        Låt människor få corona och bli immuna, låt företag överleva, låt människor ha kvar sina jobb och ha en inkomst. Låt inte samhället krascha.
        Ja det kommer resultera i vissa dödsfall, men låt det vara så då, folk kommer dö ändå förr eller senare och corona är inte största anledningen och kommer inte vara det heller.

          Du uttrycker sådan otroligt pinsam egoism att jag sekundärskäms.

          Är du på riktigt Hanna?

          Världen stänger ned på grund av en ytterst allvarlig pandemi och du Hanna tänker på DITT jobb. Du ska också dö förr eller senare har du fattat det? Du kan dö tidigt om du tänker så som du gör! Usch och fy för dig och andra ultraegoister!

            Fast går alla företag i konkurs så blir det dåligt med pengar till sjukvård, skola och äldreomsorg.

            De ekonomiska konsekvenserna har väldigt stor påverkan, folk kommer drabbas av svält, depression etc som också kommer ha stor påverkan på liv. I Storbritannien räknade man på i augusti att över 250000 människor kommer förlora sitt liv pga socioekonomiska konsekvenser

          Man blir inte immun mot covid.

          ”I dagsläget bedömer vi att den som har utvecklat antikroppar sannolikt har ett skydd som varar upp till ett halvår från det att personen har fått sitt testresultat” (källa FHM).

          Jag tycker att du verkar egoistisk. Och okunnig.

            De kan inte säga fler månader för de har inte kunnat testa längre tidsperiod än sp

              Ifrågasätter du fhm som källa? Hur ser dina källor ut?

          Å hur många tycker du ska sätta livet till för att du ska få leva som vanligt? 8000, 120000 eller hur menar du? Att Sverige skulle ha så många fler gamla och sköra än vissa andra länder verkar konstigt

          Hanna – låt oss bara hoppas att de som avlider på bekostnad av att du har kvar ditt arbete (som du med nöd och näppe undgick att bli uppsagd från i våras – kan alla nu knäppa händerna och tacka högre makter för att just HANNA fick ha kvar det jobb som gör då stor skillnad för samhället som helhet och som skulle gå under utan just HANNA – på bekostnad av säkerligen flera kollegor i branschen) tänker på dig i sin sista stund!
          Jag menar – huvudsaken är ju trots allt att DU har kvar ditt arbete. Det spelar ju inte så stor roll hur det går för alla andra… Och om vi ska vara ärliga så är ju några liv hit och dit inte så viktiga! Alla ska ju dö! Även dina anhöriga Hanna! Dina föräldrar och syskon, dina mor och farföräldrar, dina barn…
          Men du har såklart helt rätt! Corona skördar liv! Det får vi räkna med! Men huvudsaken är ändå att Hanna har kvar sitt jobb!
          Va? Menar ni att andra blivit av med sina jobb? Fått hela sin ekonomi kullkastad? Sitt företag satt i konkurs pga uteblivna intäkter? För att man inte fått någon lön? Inte kunnat arbeta, varit sjukskriven, förlorat anhöriga? Ja, det låter ju tråkigt…
          Men tänk då såhär: HANNA har kvar sitt arbete så då får vi andra vara beredda att offra lite! Hon gör ett oerhört viktigt arbete där i hotell och restaurang-branchen!
          Utan Hanna skulle den förmodligen stanna!
          Vad hon gör?
          Tror hon bäddar och städar! Eller kanske bokar in folk som väljer att resa TROTS pandemin. Eller kanske jobbar hon med
          att servera folk frukost! Vi vet ju alla att om inte HANNA jobbar stannar Sverige!
          Och då får vi offra några människor! Så ser verkligheten ut!
          För vi vill väll alla ha Hanna kvar? Eller?
          Ärligt? Hon är ju jätteviktig! För så många!
          Så tack för alla som offrar sig för att Hanna ska kunna jobba vidare!
          För i våras var det nära – och så kan vi inte ha det igen!
          ❤️

            Men Herregud, vad fan är ditt problem? Vem skriver så till en annan människa? Att förlora sitt jobb kan bidra till att Hanna förlorar sitt boende, inte kan betala räkningar eller får leva på havregrynsgröt eller nått i månader. Klar att man är rädd att få en förlorad inkomst. Du har noll insikt i hur Hannas livssituation ser ut, hon kanske inte har några släktingar eller partner att lita sig på för ekonomisk säkerhet eller kan bo där utan inkomst. Du skriver om Hannas anhöriga, utan att ha någon som helst aning om hon ens har några anhöriga. Väx upp för i helvete och skärp dig, så skriver man inte till någon annan.

            Alltså på riktigt, man måste kunna få uttrycka rädsla och oro för att förlora sitt jobb, sin inkomst som är grunden för att man ska ha tak över huvudet och mat på bordet. Är det konstigt? Nej inte alls, snarare sunt och normalt.
            Men bara för att man själv är glad och tacksam över att man än så länge har fått behålla jobbet eller att man känner oro för risken att fortfarande förlora jobbet så betyder ju inte det att man INTE är ledsen för de som faktiskt har förlorat jobbet hittills?

          Hanna är det ok om det är din pappa eller din mormor som dör, för att du ska ha ditt jobb kvar?
          Låter det vettigt tycker du?

          Välkommen till mig och mina kollegor på IVA på Sahlgrenska om du skulle bli av med ditt nuvarande jobb, vi har jobb så du kan få jobba dubbla heltider här!

            Är ni verkligen så pass desperata att ni anställer vem som helst och hur som helst?
            Jag jobbar som projektledare inom fastighetsbranschen och har jobbat med det i hela livet, med främst telefonen som arbetsredskap.
            Har ingen bakgrund inom vården, mer än att jag vet hur man får bort fästingar från hundar och löss från barn.
            Löneanspråket kommer ligga på minst 75.000/månaden.
            Har du ett jobb till mig?

        Bor i Helsingborg, samma här.

        Jag var tvungen att åka till Karlskrona (ja, tvungen!) och Karlskronaborna är tusen gånger värre än Stockholmarna. Fy tusan säger jag bara. Det var skönt att komma tillbaka till Stockholm igen. Så om du nu ska flytta så flytta inte till Karlskrona i alla fall.

          På var sätt är de värre i Karlskrona? Eller fick du bara tån i kläm?

          Hahha vad tusan snackar du om. Bor här och det är en småstad där vi visar varann stor hänsyn. Dessutom är det just en småstad, så kryllar inte direkt av folk här i vanliga fall heller.

        Det där är ointelligent svammel. Man kan inte dra alla över en kam. Jag bor i Stockholm, har släkt och vänner i Stockholm. Vet ingen som shoppar som vanligt. Ingen reser. Har inte umgåtts med någon jag känner sen slutet av mars, bara utomhus, på avstånd. Dom allra flesta jobbar hemifrån. Inga fester, inga födelsedagar. Jag tycker du redan nu ska leta bostad, för Stockholm behöver inte dig här.

        Vad som är lite ”kul” här är att det är otroligt många inflyttade landsortsbor i Stockholm…. Så jag skulle vara lite försiktig med att ge ”Stockholmare” en släng av sleven.

          Ok. Så man är inte Stockholmare om man bor i Stockholm?

            Nä? På samma sätt som att jag som Stockholmare inte skulle bli göteborgare ifall jag skulle flytta dit?

        Samma sak med Västerås, sticker så fort skiten är över…

      Fast om alla följer restriktionerna är inkubationstiden ett betydligt mindre problem…

        Det är luftburet. Endast andningsskydd FPP3 stoppar en från att bli smittad

        Här säger en person som jobbar för CDC att det är inandning av besmittad utandningsluft som driver pandemin.
        Spelar ingen roll hur mycket man tvättar händerna eller spritar om man inte bär andningsskydd

        https://spectrumnews1.com/ky/lexington/news/2020/10/30/experts–you-don-t-need-to-sanitize-halloween-candy-wrappers

          Det är INTE luftburet. Sluta sprida konspirationsteorier.

            ”En ny publicerad undersökning från medRxiv-vetenskapliga miljön visar att coronavirus COVID-19 kan bli kvar I luften upp till tre timmar i luftburen, aerosol form.”
            https://www.genano.com/sv/infobas/hur-latt-sprider-covid-19-sig-via-luften

            ”Nu kommer forskning som tyder på att det även kan smitta via små partiklar i luften.”
            https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2020/juni/forskning-tyder-pa-att-covid-kan-smitta-genom-luften/

            ”Coronaviruset kan också smitta via luften, dvs. i form av små aerosoler. Detta innebär att när man hostar och nyser uppstår det förutom större droppar även mycket små partiklar, aerosoler, som kan bli kvar i luften en längre tid. Då kan man också smittas på längre avstånd än 2 meter.”
            https://thl.fi/sv/web/infektionssjukdomar-och-vaccinationer/aktuellt/aktuellt-om-coronaviruset-covid-19/smitta-och-skydd-coronaviruset/coronavirussmitta-och-inkubationstid

            Berätta för mig igen hur Covid 19/Corona inte smittar via luften?

              Det är ytterligare en anledning på varför vi ska hålla oss hemma. Nytt virus och det tar lång tid innan man fått en säker indikation på hur detta specifika virus fungerar.

            Att komma med eventuell felaktig fakta är inte ”konspirationsteorier”.

              Dock ligger ju R0 på ca: 1,3 va? En person smittar i genomsnitt 1,3 personer, dvs primärt folk som den bor/umgås/arbetar med. Det är inte så att alla som vistas vid en smittad människas utandningsluft blir smittade, även om det finns sådana exempel. Hade det varit så hade det mer liknat mässlingen i spridningstakt. Det gör det inte.

            Det ÄR luftburet LÄS LÄNKEN!
            sluta förneka sanningen.

            Det är ni som lever efter en konspirationsteori som förnekar fakta.
            Hur många länkar ska jag skicka er om ni nu vill läsa vad vetenskapen säger?

            Förklara dock detta era nötter, om det inte vore luftburet hur skulle då symptomfria personer UTAN hosta UTAN nysningar kunna sprida viruset?
            Knäcka den nöten ni ?

            Alla världens främsta forskare säger det är luftburet.
            Tegnell är helt ensam om att förneka detta. Han är som mr fudge i Harry Potter som förnekade att Voldemort hade kommit tillbaka ???

            Dessutom är det inte helt klarlagt om viruset under vissa omständigheter faktiskt kan klassas som luftburet, även om det i första hand är en droppsmitta: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/more/scientific-brief-sars-cov-2.html#:~:text=Airborne%20transmission%20is%20infection%20spread,and%20time%20(typically%20hours).

            Det är väl ingen konspirationsteori? Utan det finns ju läkare som på riktigt tror det även om inte alla läkare är överens om det.

              Läkare som börjar ”tro” har valt helt fel yrke…

                Kan berätta i svenska läkargruppen för covid19 på Facebook så anser de flera läkarna (speciellt specialisterna) att det är luftburet…

            Har en kommentar som fastnat i modd med massa info att corona visst kan smitta via luften enligt forskare

              Så synd! Den vill ju alla läsa!
              Sa du att den innehöll en MASSA fakta? Nu blev man ju ännu mer sugen på att klicka på alla härliga länkar!
              Vem vet – man kanske lär sig något helt nytt! Helt ny information jämfört med den som vi fått hela året fram tills nu!
              Måtte din kommentar snart släppas! Spänningen är olidlig…

              *** (trummar nervöst med fingrarna…)
              Tänker högt:
              ”Så spännande det ska bli att få ta del av all denna nya information vi inte haft tillgång till tidigare…”
              (fortsätter trumma med fingrarna och trycker upprepade gånger på ”refresh-knappen”…)

              ..
              .

                När man inte har något att säga, men verkligen har behov av att kommentera något, så man skriver en lång onödig kommentar helt utan information.
                Men förstår dig, visa har ju inget att göra just nu pga Corona, så då är väl skriva onödiga kommentarer det roligaste såna som dig kan hitta på 🙂

            Nämen nämen nämen
            Kolla malou efter tio berättar om att det är luftburet. 9 månader efter kinas experter berättade det. Lyssna nog så kommer ni nog förstå vad luftburet betyder efter ha sett klippet:

            https://www.youtube.com/watch?v=rFrUkB4pqQY

            Alltid skojsigt när folk som är obildade kallar allt de inte förstår sig på för en konspirationsteori.

      Nä under 14 dagar hade jag handlat i g och träffat granfamiljen . Det var all mänsklig intergration jag hade innan jag blev smittad av Corona.

        *1 inte i

    Ni som jobbar som resande säljare, som säljare mot butiksledet, där era dagliga uppgifter går ut på att sälja/plocka fint i era hyllor, hur har ni gjort nu under Corona när det råds att inte besöka butiker?

      ??

      Jag som butikschef kan ju svara att jag får nästan lika många besök som vanligt. Några har mask, annars ingen skillnad.

      Min syster jobbar i butik så inte resande säljare men folk började bråka med henne för de stängt provrummet för att minska smittspridning. Sjuka idioter

        Precis så är det hos oss också. Folk ryter ifrån när vi ber dem stå en och en i kön och hålla avstånd?‍♀️

          Det beror på den svenska friheten att inte finna sig i överheten. Att ha rättigheten att själv tänka och agera. Egoism kallar vissa det medan andra tycker att allt gäller andra men inte dem själv.

        Jaop hos oss med! Fick också skäll för att vi slutat ta emot kontanter ”För kortmaskinen sprider minsann också smitta”. Ja men liiite enklare att hålla rent en kortmaskin än pengar. Också hamnat i diskussion med kunder som velat lämna tillbaka ansiktsmasker som de prövat… ??‍♀️

      Säljarna på mitt företag som normalt besöker salonger (jobbar inom hårvård) får inte åka ut på besök nu utan ringer istället kunderna.

      Jag jobbar som resande säljare och försöker minska på besöken ute hos butiker under den här perioden, vissa tar inte emot leverantörer. MEN jag kan säga att våra produkter (heminredning) säljer bättre än någonsin så det verkar som det är mkt folk ute och handlar iallafall!?
      Lite motsägelsefullt…

        Ja, jag har upplevt detsamma. Jobbar som leverantör i samma bransch (heminredning) och vi slår rekord efter rekord månad efter månad. Vi säljare ska fortsätta att besöka butiker där de tar emot leverantörer men det känns så fel. Men chefen säger åt oss att göra det där vi kan så då är det väl bara att göra det.

      Jag vet inte vad du är ute efter för svar.
      Är det inte ganska självklart att man gör sitt jobb?
      Eller tar folk för givet att man ska ta sitt ansvar genom att arbetsvägra så att man får sparken och blir helt utan ersättning i 3 månader?

        Nej jag förstår att det är mitt jobb att besöka butiker. Men jag känner mig dum som bryter myndigheternas allmänna råd och springer i butiker varje dag (för att utföra mitt jobb).

          Men du måste ju kunna skilja på att ”springa i butiker” för att det är ditt jobb, och att springa i butiker för nöjes skull. Ställer du samma fråga till kassapersonalen på ICA? ”Hur gör ni nu när FHM rekommenderar att man inte ska vara i butiker?” Undrar vad du skulle få för svar…

    Men middagen var ju 22 oktober. Alltså innan just dessa rekommendationer som du radar upp kom?

      Man har alltid behövt hålla avstånd

        Men man kan inte hänvisa till något som inte gällde vid tillfället.

          Fast Corona fanns ju då också. Lite vett i skallen kan man väl ha även om någon rekommendation inte fanns.

            Ja klart man kan men man kan inte anklaga någon att inte följa rekommendationer som inte fanns.

              Jo, det kan man!
              Det har HELA tiden avråtts från sammankomster och fester.
              Att man ska umgås med de man lever med och träffar man andra så ska man se till att hålla avstånd.
              Det har varit sagt så från början.
              När man läser kommentarer som din så undrar man ju om DU hör till den stora skaran som tror att det här är ingenting
              ”Det drabbar inte mig” liksom.
              Influensers och andra kända personer som alla har stora digitala plattformar bör tänka om och istället använda sitt inflytande till att få sina följare att förstå att det ÄR en pandemi vi lever i.
              Men som det ser ut så undrar jag än en gång om de ens läser tidningar, lyssnar på radio eller ser på tv.
              Det är dags att de vaknar till.

                Nej rekommendationerna har inte sett likadana ut hela tiden, varför tror du de har skärpt dem för? Förstår du inte ordets innebörd? Du förstår ju dessutom inte. Poängen är inte att man inte kan kritisera dem. Men man får göra det på rätt grunder. Att kritisera någon för att de inte följer rekommendationer som kom EFTER är helt enkelt inte logiskt. Då får man rada upp rekommendationerna som rådde vid tillfället.

                Och sluta försöka härska, du har ingen aning hur jag levt under pandemin.

                  Hur tror du JAG levt under pandemin?
                  Som ( icke 70 plussare)men multisjuk så har jag fått hålla mig mer eller mindre isolerad.
                  Inte träffa familjen på snart 8 mån!
                  För att de måste röra sig i miljöer där de kan smittas osv ?
                  Jodu, det har varit i stort sett samma restriktioner hela tiden fast sen har det skärpts till ytterligare på senare tid i en del regioner.
                  Jag tycker hon gör helt rätt i att skriva om detta oavsett om du anser det som ”anklagelser” eller ej.
                  Man anordnar inte event (skulle inte varit nåt sånt sen i mars ) och drar ihop folk som tydligen genom gruppbilder MÅSTE visa att ”jomen,vi var där”.
                  Det är ett hån mot andra, det är nästan så det borde lagföras i den tid vi lever i.
                  Inför böter eller annat straff för de människor som inte har vett att hålla sig i skinnet.
                  Kan inte säga så mycket mer annat än att jag än en gång tycker att våra influensers och andra stora inom media kunde använda sina plattformar till att istället förmedla kunskap än att lägga ut ”tjoho, vi får äntligen träffas” inlägg med bilder som retar andra ( inkl mig) till vansinne.
                  Vi vill väl få ett slut på den här skiten och det får vi inte genom sammankomster, event och att fortsätta som om morgondagen inte finns.
                  JAG vill leva. JAG skulle inte klara att hamna på mage i en intensivvårdssäng!
                  Så sluta påpeka att hon inte ska komma med anklagelser. Det ÄR ren och skär fakta !

                  Restruktionerna har väl aldrig varit att hålla avstånd??? Klart som tusan folk borde fatta att inte ska gå på fest då??

          Varför följer så många inte de regler som gäller??? De som på kanslisvenska heter ”Allmänna råd”.
          Hemskt att så många i Sverige är så urbota korkade och hänsynslösa. Skärp er, för böveln!

      De regler Camilla tar upp här har gällt hela tiden och gäller än. Att svenska myndigheter agerar mer än lovligt förvirrat och inkonsekvent är en sak, men de här grundreglerna har funnits sedan pandemin dök upp.

      Skäms på dig! Det är människor som du som sprider smittan vidare, får sjukvården att gå på knäna och tar livet av våra gamla. Eller är du så dum att du på riktigt inte förstår?

        Det stämmer inte alls, rekommendationerna hon tar upp är en skärpning av rekommendationer som man gått ut med i landsting efter landsting, de har inte gällt hela tiden. Hur skulle det i så fall ens kunna vara en skärpning som man går ut med när det blir tillräckligt illa? På vilket sätt hjälper det att minska spridningen när man undergräver idéen om att möta ökad smittspridning med skarpare rekommendationer genom att hävda att det är samma sak som gäller nu som t ex i somras?

        Däremot har konceptet som visas upp i det där inlägget varit olämpligt redan innan de skärpta rekommendationerna.

          Haha, jag bor inte ens i Sverige men har ändå uppfattat att man gått ut med råd om att även svenskarna ska hålla avstånd. Räcker inte det?

    HUR VÅGAR HON riskera att smitta Christina Schollin, det finaste vi har??

      Tål verkligen inte Christina. Tror det är efter att ”hon” försökte begå självmord i tre kronor. Så pinsamt och krystat, så inte klarat av henne sen dess. Vilket är konstigt såklart eftersom det var en roll och inte hon.

        HAHAHAHA är också allergisk mot henne (mest hennes röst) sen tre kronor

          Hon kommer alltid vara Varuhuset för mig.

            För mig också! ❤️

            Tänker på fimen Raggare från 1959 när hon nämns. Hu jeda mig
            vad gammal man blivit ?

        Vadå ”hon”

          Syftade till hennes karaktär som hon spelade då… Inte hon som i personen Christina utan som i ”hon” karaktären. Ingen aning om vem det var dock. Har aldrig sett Tre kronor ? Är kanske för liten ? Mvh 90-talist

            För liten? Typ 1,50?
            Eller längre?
            Jag hade ingen aning om att korta personer kollade på hockey – speciellt inte när Tre Kronor spelade!?
            Jag trodde enbart att detta följdes av längre människor födda och uppvuxna i Finland men som i övre tonåren valde att besöka Sverige som ett ”kulturprojekt” och då samtidigt uppleva en teaterföreställning eller något annat kulturevenemang där de talade finlandssvenska!?
            Men du menar att även små personer gjorde detta?
            ? *förvånad

      Har aldrig förstått storheten med den människan. Inte heller resten av den familjen.

        Pernilla och Nicklas förstår jag, de är underhållare. Tänker då framförallt Pernilla på scen under 80. Syns lång väg att det är det hon var gjord för att göra. Resten förstår jag inte.

          Och Christina, Hans och Linus är skådespelare och underhåller väl dom med?

            De är och var inte bra.

      Nä fyfan för henne, så full av sig själv och allt ska handla om henne hela tiden.

      Det är ingen som har tvingat Christina Schollin att sitta där, eller att gå på fest mitt under en brinnande pandemi för den delen heller. Hon får skylla sig själv om hon blir sjuk och dör. Värre är det för dem hon i sin tur smittar innan hon dör.

      Är väldigt besviken på både Christina och Pernilla som bara låtsas som att de följer rekomendationerna.Christina var nyligen en vecka i Spanien men hon poängterar hela tiden att hon håller avstånd.
      När det har varit familjesammankomster så driver de med sina följare och filmar att de håller avstånd och är så noga,när det i själva verket bara är ett spel för galleriet.
      Finns det någon som är så social som Pernilla?Träffar hur mycket folk som helst och går på restaurang två gånger om dan ofta,frisörbesök,spa mm.
      Nu visar hon sitt stöd öppet till Nobis som bl a är ägare till Operakällan där en viss Cattenacci blivit avstängd efter att ha tafsat på den kvinnliga personalen i minst 15 år,jäkligt osmakligt att göra reklam för dem just nu.
      Även en massa gullgull med Bathina som totalt gjort bort sig när hon gick ut och försvarade kocken med att det bara var förtal och att han aldrig skulle utsätta någon tjej för sexuella trakasserier,tala om att förminska den kvinnliga personalens upplevelser.
      Är för mycket ”money talks” numer för både Christina och Pernilla.

        Är så trött på hela den familjen. Vägrar se program dem är med i till och med sorry men nej tack. Stödjer inte dem alls.

          Här är en till! Tittar aldrig någonsin på dem.

    Jag blir så förbannad. Är så trött på alla som bara måste gå på fest/trängas på köpcentrum/anordna events. Vafan strunta i fester med kompisgänget/AW med kollegorna/släktkalas/shoppingrundor osv nu ett tag! Om alla skötte sig så skulle vi inte ha en andra våg. Jag vill kunna åka hem till mina 70+ föräldrar i jul men nu är det inte säkert att det kommer att gå. Vi har inte setts sedan i somras när vi kunde umgås utomhus.

      – Våra liv kommer att präglas av corona i flera år, sa Emma Frans, doktor i medicinsk epidemiologi vid Karolinska institutet, i vårt reportage.
      – Viruset kommer nog inte att försvinna. Men i framtiden kommer vi förhoppningsvis att ha vaccin och behandlingar som fungerar. SARS-CoV-2-viruset kommer på längre sikt kanske inte att vara värre än influensa eller förkylning. Vi kommer successivt kunna gå tillbaka till ökad normalitet.

      Spanska sjukan, som tog 50 miljoner liv, varade i tre år, säger Fredrik Elgh, professor i virologi och överläkare i klinisk virologi vid Umeå Universitet och Norrlands universitetssjukhus.
      – Spanska sjukan var mycket svår under tre år, sedan kom viruset tillbaka som en snällare variant säsong fyra och fortsättningsvis. Spanska sjukan orsakades av ett influensavirus och de muterar snabbare än coronavirus. Dessutom har vi tryckt ner och begränsat smittan på ett annat sätt i dag, så viruset har inte samma möjligheter att sprida sig och mutera som om det hade fått spritt spel. Därför kan man förmoda att det tar längre tid än tre säsonger för sars-cov-2 att mutera, anpassas till oss människor och därmed bli mindre sjukdomsframkallande.

      Vi har dessutom försäljare som far runt som skottspolar och knackar dörr i landet. I torsdags klampade Sector Alarm rätt genom grindarna hos mina föräldrar och möttes av en ilsken hund. Backade han? Nej han ville komma in till 70+:are!! Mitt under en pågående pandemi. Funderar starkt på att byta bolag då vi redan har Sector Alarm på andra fastigheter, enbart pga hans dumhet och ignorans.

        Förlåt men sector alarm är så tappade… knackade på hos oss halv tio på kvällen, blev vettskrämd!

        Sector Alarm-säljare beter sig generellt som svin. Skulle aldrig någonsin välja det företaget. Hur har de tänkt när de lär ut beteendet till sina säljare? Tror de att de får kunder- folk blir bara förbannade. De har alltid med sig en låtsas-ifylld lista så att det ser ut som att alla ens grannar skrivit på intresse för att gå på möte om hur otryggt kvarteret blivit. När vi hävdade att vårt bostadsområde var väldigt tryggt fick vi veta att det minsann också kunde börja brinna hemma hos oss. Han stod till slut utanför staketet och vägrade gå därifrån eftersom han hade rätt att stå där. Jag upplyste honom om att det var på vår samfällighets mark och att jag nu tänkte ringa polisen eftersom han ofredade oss. Då gick han. Ohyra är vad de är.

          Jag längtar så efter att få se en video filmad i smyg från deras säljmöten där de – nästan likt ”Livets Ord” – peppar folket i publiken till att de ska tro/tycks att de är bäst i världen och dessutom har förmånen att få sälja just dessa larm! Vilket kanonjobb!!!
          Detta måste ju ha filmats flera gånger om redan!

          Ungefär som när Electrolux utbildade sina dammsugarförsäljare!
          Ville du arbeta som någon typ av chef på Electrolux var du tvungen att först ha jobbat med att sälja dammsugare genom dörrförsäljning! Det var enbart ett pyramidföretag där säljarens enda lön var den lilla procent de kunde skrapa ihop med hjälp av antalet sålda dammsugare varje månad. Målet var 10/vecka. Jag vet inte många som nådde det målet. Någon gång…
          Men klarade du av perioden som dammsugarförsäljare var din lycka gjord inom Electrolux-koncernen!
          Ca-thing…

        Dem är ju helt tappade. Visar noll respekt säger man nej blir de arga.
        Lika så va de nått tvtjosan hos oss och skulle kränga något. Blev arg när jag sa att nej jag är ensam hemma med barnen jag lagar dessutom mat just nu så jag kan inte prata med dig, då blev han tvärsur och sa men kolla lappen då! Vi hade inte fått nån lapp av dom. Jag stängde bara igen dörren då. Urk!

      Man kan väl umgås utomhus nu med?
      Vi träffar barnens farföräldrar cirka en gång i veckan – utomhus.
      Inga problem alls. På med en mössa bara om du är frusen.

      Jag förstår men ändå en fråga – om du och säg din man följer rekommendationer nu fram till jul, likaså dina föräldrar, varför skulle inte ni kunna ses till jul? Att andra människor går på fest eller shoppar på platser där ni inte befinner er, bör inte påverka just er jul. Eller har jag fel?

        Restriktionerna kan bli hårdare om inte folk följer de vi har idag, vilket gör att vi som har familjer i andra städer inte får åka dit – även om vi skött oss.

          Extremt liten sannolikhet att det blir så att vi inte FÅR besöka släktingar inom landet till jul. ”Får” som i förbud med straff som påföljd om man bryter.

            Varför inte ta tillfället i akt att faktiskt agera rätt i år? Det är vår första pandemi-jul. Vill du verkligen spendera kommande jular med vetskapen om att du smittade halva släkten 2020 och deras död är nu på ditt samvete?

              Det jag säger ÄR ju att alla som sköter sig och är oerhört försiktiga kan ju ses. Sen är jag inte en sån som firar med så stor släkt så någon oansvarig ungdom slinker in utan vi är alla vuxna med öppen kommunikation, och vi kommer hålla oss hemma innan jul så vi kan fira den tillsammans. Trots olika städer. Sen får de andra va ute och smittas bäst de vill, men mig blir det svårt att komma åt.

                Inte alla släkter/familjer som kan hålla sig isolerade 2v före jul.
                Måste man vara på din arbetsplats eller t.ex. handla mat, så finns risken att någon blir smittad på Jul.

                  *på sin arbetsplats…

            Och det är just det tankesättet som kommer göra att smittan sprider sig ännu mer. Sluta vara så otroligt egoistisk

            VILL man även om man får, åka till sina föräldrar och riskerar att smitta dom?

      Klart du kan träffar dina föräldrar, lev i självisolering i minst 4 veckor, köp allt på hemleverans, jobba hemifrån, ta bilen dit och träffa inga andra

        Inte så lätt. Vi bor långt ifrån varandra. Min man kan inte jobba hemifrån. Vi har två barn som går i skolan. Om det fortsätter vara stor (eller blir ännu större) samhällsspridning så vette sjutton om vi törs ta risken att träffa mina föräldrar. Och ja visst går det att träffas utomhus med bra kläder. Men känns inte som ett alternativ att åka många timmar i bil för att träffas utomhus en stund och sedan åka hem igen samma kväll.

          Fast hela er kedja är ju redan förstörd genom att din man inte kan jobba hemifrån. Så länge någon av er fortfarande går till en arbetsplats och vistas bland andra så följer ni ju inte de rekommendationer som finns för att undvika smitta och ska därmed inte träffa äldre. Sorry men sant! Jag jobbar hemifrån och handlar allt online, tar promenader ensam och umgås via telefon. Funkar fint, så jag ha en jul med familjen.

            Samma här.
            Inte varit i en enda butik, café, restaurang eller annan inomhusmiljö sedan februari!
            De jag umgås med jobbar alla hemifrån så ingen går till jobbet. Absolut ingen kommunaltrafik. Inte träffat några personer andra utanför min ”bubbla” sedan januari heller.
            Typ levt som en lockdown sedan februari, tycker folk är mesiga som fan som gnäller om att de längtar till restauranger och fester.

              Hur har du handlat mat?

                Beställer matkassar såklart ?

                Ica och hemköps och coops hemleveransen.
                Dock är Coop är sämst på hemleverans och deras kundtjänst är hemskt så de rekommenderar jag INTE.

            Alla kan inte jobba hemifrån. Tex läkare, snickare, lärare och sopåkare. Svårt för dessa och många andra att jobba från en dator vid köksbordet.

    Lisa anckarman och antonjia mandir festade i helgen, båda hade födelsedagsfester med massa folk närvarande…

    Hur har ni resonerat kring farsdag idag? Träffade ni er pappa?

      Min fina pappa fick ett telefonsamtal. Det är den bästa presenten att ge just nu.

        Samma här.

        Ett samtal? Du kunde inte träffat stackarn på håll?

          De kanske bor i olika städer eller t.o.m olika länder.

          Men gud vad är det för kommentar? Tror du inte dom hade setts om dom kunnat?

          Vi bor inte på samma ort och han hör till högriskgrupp. Så det var inget svårt beslut för någon av oss =)

          Stackarn? ? Alla firar väl inte Fars dag? Jag älskar min pappa mer än allt men han avsäger sig gärna alla kommersiella högtidsdagar, haha, ett grattis räcker

      Jag hoppas min pappa satt ensam och olycklig. Det är han värd ?

        Samma här. Jag tänker inte för en sekund få min far att tro att jag tänker på honom som en förälder varken idag eller årets andra dagar. Hoppas han är olycklig och har tandvärk+magknip

          Samma här! Första året som jag bestämde mig för att inte ha dåligt samvete, eller tycka synd om honom.

          Fars dag ska man förtjäna, och han verkar inte vilja vara min pappa. Gubbe.

            Jag hoppas du då känner smärta för de negligerade och dåligt behandlade barnen och inte fäderna som inte blir uppvaktade.
            Det sista min farsa sa till mig för 7 år sedan var att han skulle göra mitt liv till ett helvete. Låter det rimligt i dina öron?
            För mig var det enkelt att klippa det ruttna bandet

              Oj det här var svar till anonym 23:23

                ?

        Det gör ont i hjärtat på mig att läsa sånt här. Jag vet mycket väl att alla inte haft en bra relationer med sina föräldrar, men jag kan inte hjälpa det.

          Tycker verkligen du ska hålla inne med den känslan, lägg inte skuld på människor som blivit illa behandlade av sina pappor.

      Han fick ett sms, men det är väl mer för jag känner jag va tvungen höra av mig ??‍♀️

      Ja, ute i skogen i Nackareservatet. Vi tog en promenad och fikade sedan på varsin stubbe mitt bland tallarna. Funkade perfekt!

      Vi ses bara utomhus numera vilket jag älskar. Har länge försökt lobba för mer utomhushäng (alltså även innan covid) och nu äntligen går alla med på det! Hurra!

      Önskar jag hade en snäll och närvarande pappa men alla får tyvärr inte det. Alla människor är inte gjorda för att vara föräldrar.

        Helt rätt!

        Alla föräldrar har inte gjort sig förtjänta av kontakt från sina barn.

        Många har svårt att ta till sig hur fruktansvärt en förälder kan behandla sitt eget kött och blod. Det är sällan något som sker in public såklart, därför kan föräldern vara offer och martyr inför omgivningen när kontakt uteblir.

          Ja exakt så, han var en otroligt dålig pappa när jag va liten, jag känner ingen kärlek till honom och har inga bra minnen av honom från när jag va barn. Det är nu när jag är äldre som han vill ha en relation men jag kan inte släppa eller förlåta hur dålig förälder han va när jag va liten. Alla i min omgivning kan såklart inte förstå och tycker synd om honom som försöker ha kontakt.

            Är ju synd om honom om du inte är ärlig dock. Vill du inte ha kontakt så säg det. Elakt när han försöker och du bara låtsas.

              Vad menar du med att personen bara låtsas? Vad är det för situation du tänker dig?

              Enligt mig är det upp till var och en hur de väljer att kommunicera eller bryta med sina föräldrar, på vilket sätt de vill, då det inte är deras ansvar att ta hand om sina föräldrar. Även i vuxen ålder.

              Vad låtsas jag? Jag träffar inte honom, de är det som är poängen?

        Jag har em komplicerad relation till min pappa. Kan säga att jag är glad att jag kan skylla på något och slippa träffa honom i år.

          en*

          Ja varje grej som kan ge anledning till att man inte kan ses räddar mig.

      Min pappa är inte riskgrupp och arbetar fortfarande, dock på andra sidan landet så han fick en blomma från mig och barnbarnen.
      Min svärfar är äldre och därigenom riskgrupp så vi tog en långpromenad med honom och med fika i ryggsäcken. Och höll avstånd men var ändå trevligt att ses och kändes nödvändigt för han har börjat sjunka ner i depression igen pga bristen på sociala kontakter och ingen vetskap om när det kommer lätta.

        Han är död

        Jag förestår inte hur folk kan bli deprimerande efter några månader av isolering? Jag har legat halva mitt liv i en säng pga blivit skadad med kraftig smärta träffar bekanta 1-3 g / år i 24 år. Att inte kunna röra på mig att gå ut och gå promenad får så ont i benen, kroppen av att ligga , smärtan tycker jag är värst. Jag hann knappt börja mitt liv förräns det tog slut. Jag är inte deprimerad även om mitt liv är outhärdligt. Därför förstår jag inte +70 som klagar eftet några månader, de kan gå promenader och duscha osv. Jag får väldigt ont av att duscha så jag gör det sällan, men det är så jobbit att vara smutsig, flortigt hår.

      Hela familjen träffades vid en sjö och grillade korv. Ingen i riskgrupp men ändå utomhus och avstånd.

      Åkte till graven och grattade honom ❤️

      Skickade en hälsning på farsdag på messenger till alla 3. Copy pastade meddelandet. ? I vanliga fall hade de fått nån present var och fika.

        Har du tre pappor?

          Ja det har jag. 1 mamma.

          Som taget ur Mamma Mia filmen!

            Eller en homosexuell eller bisexuell pappa bara?

      Telefonsamtal här med. Två t o m ;).

      FaceTime ??❤️

      Nej

      Jag lät honom bestämma det själv. Han ville inte ha besök, så då fick han ett telefonsamtal istället.

      Jag köpte present och slängde i hans postlåda och sms:ade att nissen varit förbi med några saker till honom ?

        Gulligt ?

      Ja det gjorde jag. Min pappa tillhör ”min klick”. Alltså en person som ingår i min umgängeskrets. Han och mamma är de enda jag träffar + pojkvän. Ingen av dom är ute och träffar andra i onödan.

      Min pappa är dessutom en person jag behöver i livet pga psykisk ohälsa, och han behöver mig med. Träffar pappa varje dag, och så var det innan corona

      Nej. Jag ringde och grattade samt beställde present på nätet som levererades direkt hem till honom.

      Jag träffade min pappa på håll. Det kändes så himla konstigt! Vi har träffats dagligen hela året men nu har han bestämt sig för att gå i karantän. Nu är han nog rädd, det har han inte varit förut.
      Min sociala adhd-pappa ska självisolera sig i flera månader, jag undrar hur det ska gå, hur kommer han att må? ☹️
      Jag hade iaf med mig choklad och en tavla jag pärlat med Hammarbyflaggan (det gjorde ont i mitt Djurgårdshjärta att pärla den, men vad gör man inte för sin pappa?)

    Här är en tydlig bild av hur viruset sprids i LUFTEN inomhus. Notera att man inte ens behöver vara nära den sjuka, eftersom partiklarna sprids som rök. En tankeställare!
    https://english.elpais.com/society/2020-10-28/a-room-a-bar-and-a-class-how-the-coronavirus-is-spread-through-the-air.html?fbclid=IwAR23-5F7VXA_kZpR1h3-9NRV0MnqTi4GGuGJ8PW4nP8UtJhvudoP3DmJowQ

      Även att du kan smittas i ett dåligt ventilerat rum flera timmar efter att den smittade varit där..

    Min sambos familj blir typ sura för att vi inte vill ses, de lever som vanligt vilket ju gör att vi ännu mindre vill träffa dom. Är det nån mer som upplever samma sak? Att man ska behöva ha dåligt samvete för att man inte vill träffa folk?

      Det svåraste är när man är oense. Jag vill inte träffa nån men min sambo är mer chill och träffar mer folk. Så han kan ju dra hem covid till mig. Även när jag träffade en släkting som jag trodde var hyfsat isolerad, så visade det sig att hon träffat en gäng väninnor och en hel hop kollegor senaste veckan.

        Håller med dig helt, min sambo är likadan. Jag har varit extremt noga med mig och barnen sen det drog in tidigt i våras, haft båda hemma, inte träffat några kompisar/släkt förutom enstaka tillfällen utomhus med avstånd. Folk har fått tycka vad dom vill, det är allas ansvar att försöka minska spridningen och mitt ansvar att ta hand om min och barnens hälsa.

        Har nu två veckor kvar till förlossning (Varsågod alla att tycka att jag är korkad som skaffar barn under en pandemi. Nej det var inte planerat. Fick reda på det för sent för att kunna göra något åt det.) och jag har inte träffat en kotte de senaste veckorna, åker inte till affären osv. Idag åkte sambon iväg till en lekpark med barnen, nån timme senare la farmorn upp bilder på henne och barnen….. ?? Min sambo fick inte priset som årets pappa (främst partner) idag.

          Men ni är ju två föräldrar och din sambo tycker uppenbarligen inte som du. Har inte funnits några rekomendationer att hålla barn hemma.

            Blir han sjuk missar han sitt barns födelse, smittar han dessutom mig ser han till att hans sambo får föda barn sjuk…. Höggravid och i riskgrupp.
            Finns tydliga rekommendationer att inte ha fysisk kontakt med folk utanför hemmet.

              Fast att en farmor vill träffa sina barnbarn iaf 1-2 ggr/år trots pandemi tycker inte jag låter speciellt konstigt. Även om man ska hålla avstånd så tycker dem flesta det är okej att man träffar sina föräldrar iaf några ggr/år, och dem följde ju rekommendationerna = träffades utomhus.
              Din sambo kan lika väl dra med sig smitta hem ifrån mataffären eller apoteket. Det går liksom inte att få det 110% riskfritt, man får helt enkelt göra så gott man kan.

                Det är ju irrelevant att de sågs utomhus när hon ändå bar omkring på barnen och hade dem i knät. Två veckor innan förlossning är hennes önskan att träffa barnbarnen totalt oviktig under en pandemi, precis som resten av året då det inte är hon som tar hand om våra barn om de blir sjuka, än mindre föder barn åt mig.
                Mina föräldrar vill också träffa barnen men förstår och tycker att det är viktigare att vi slipper bli sjuka, jag slipper föda barn ensam, min sambo slipper missa barnets födelse.

                Att träffa folk utanför hemmet utan att hålla avstånd är inte att göra så gott man kan, det är att strunta i de rekommendationer som finns. Förstår inte svårigheten i att förstå vad vi ”rekommenderas” avstå.

                F.ö de*

                  Kanske lätt för dig att säga, du träffar din partner och dina barn varje dag. Klart hon saknar att träffa sin familj och sina barnbarn. Hon kanske t.o.m bor ensam?
                  Jag får känslan att om det hade varit 4 månader innan hade hon inte fått träffa barnbarnen då heller, och när nya barnet är fött kommer hon ändå inte få träffa barnbarnen. Så enligt dig är 2 veckor inte det stora problemet, utan enligt dig ska ni inte träffa någon människa alls förens det finns ett vaccin.
                  Rekommenderar är att avstå, men FOHM förstår också att utan social kontakt blir psykisk ohälsa värre, och att många äldre mår dåligt av att inte få träffa folk eller sin familj. Så jag ser inga problem att träffa sina släktingar utomhus iaf någon gång då och då, och att äldre kramar sina barnbarn är väl större risk för dem äldre oftast.

                    Hon har en man, de har tillsammans 6 barn och 18 barnbarn, det går ingen nöd på henne. Hon är social och träffar folk titt som tätt, därav min ökade ovilja till att träffas.

                    Och jo, det stora problemet är att jag har två veckor till förlossning och inte vill vara sjuk eller föda ensam. Tycker min sambo agerade idiotiskt och det förstod han när vi pratade om det, han vill varken missa förlossningen eller utsätta mig för att föda ensam eller sjuk.

                    Folk, oavsett om de är släkt eller vänner, som inte följer rekommendationerna kommer jag dock inte att träffa under pandemin om jag kan undvika det.
                    Hade hon suttit isolerad hade det varit en helt annan sak, då hade hon inte utgjort en risk för oss.
                    Jag är i riskgrupp även utan graviditet och bryr mig därför mer om min hälsa och mina barns hälsa än att folk runt om oss har ett behov av att träffa våra barn.

                    Vi tycker olika helt enkelt, jag följer de rekommendationer och restriktioner som finns där vi bor både för vår och för andra människors skull. För att de som verkligen behöver vård får det, de som tvingas utsätta sig för smitta.

                      Ja, och läser du mina andra kommentarer är jag också helt hype på att följa rekommendationerna, och stör mig som tusan på folk som inte bryr sig utan lever som vanligt och träffar folk i onödan.
                      Jag har följt rekommendationerna extra slaviskt sedan i mars då jag är i riskgruppen och inte träffat någon kompis, träffat mina syskon och föräldrar max 3 ggr sedan mars, inte träffat mina syskon barn eller äldre släktingar alls sedan mars för deras skull.
                      Däremot förstår jag att andra inte klarar av denna sociala distansering lika bra som mig, att andra har större behov av att träffa sin familj/släkt ibland för att må psykiskt bra. Och då får man göra det på bästa sättet man kan för att minska risken för smittspridning (utomhus där inte andra människor är)

          Du är ju inte korkad om du inte blivit medvetet gravid under pandemin såklart.

            En smula ironisk, vissa här hugger direkt när de hör att någon blivit gravid under pandemin.

              Du har nog inte varför, vad kritiken ligger i.

            Blir så ledsen när jag läser sådana kommentarer. ”Mitt under pandemin” i Sverige har varit att skolor får vara öppna, man får gå på restaurang, man får ha privata fester, man får resa. Varför skulle det då vara så ofantligt korkat att skaffa barn? Tänk de som har jättesvårt att få barn eller kanske inte har så lång tid kvar att kunna skaffa barn. Ska de gå miste om sin chans samtidigt som det pågår kändisevent, nöjesresor och en massa annat? Bebisar är inte en smittspridare, gravida är inte en riskgrupp, dessutom kommer sannolikt nyblivna föräldrar hålla sig isolerade och förhålla sig till restriktionerna betydligt bättre än övriga. Sluta kasta skit.

              Gravida ligger lite i riskgruppen

                Enligt privatpersoner i chattforum. Inte officiellt enligt folkhälsomyndigheten eller 1177

                  Höggravida efter vecka 36 rekommenderas väl att vara försiktiga?

                    Ja. Av den anledningen att de ska slippa föda barn med corona. Eftersom sjukhuset då behöver vidta särskilda åtgärder. Och möjligtvis så blir det mer påfrestande att genomgå en förlossning om man får coronasymptom som påverkar lungkapaciteten. Men det är inte samma sak som att gravida är en riskgrupp…

              Tja, det påverkar inte andra kanske men det är lite dumt då man får en helt annan upplevelse. Vissa har fått färre besök hos barnmorskan, partnern får inte följa med ultraljud eller vara med hela tiden på förlossningen. Skulle partnern va lite sjuk får hen inte vara med alls… Är det inget problem så visst… Men klaga inte sen.

              Nej man får INTE ha privata fester! Herregud.

                Man får. Man bör inte, men man får.

                  Precis som 5 åringar intalar sig… jag får minsann.

                    Men gud… jag säger inte att jag har fester eller att det är bra att ha fester. Men jag radade upp saker som Sverige TILLÅTER under pandemin och då är privata fester en av de sakerna. Det är tillåtet. Sen att det är dumt och själviskt och inte i enlighet med RÅD som fhm lämnat, absolut. Men man kan inte skriva ”man får inte ha fester” för det blir felaktig information.

                  Ok, man får inget straff men restriktionerna innebär detta, de ska följas.

              Håller helt med.
              Kämpat för att bli gravid hur länge som helst samtidigt som jag alltid fått höra från olika specialistgynekologer att jag nog aldrig kommer kunna bli gravid.
              Men så plötsligt, i maj, kom det där plusset jag ändå hoppats på.
              Har aldrig funnits på världskartan att göra abort. Är så jäkla glad, korkat och oansvarigt eller ej, jag kunde inte inte bry mig mindre. JAG ÄR GRAVID!!!

                Näe inte korkat. Grattis till er och lycka till.

              Ja, tänk om man själv var kvinna 37 år och drömde om barn. Då kan det vara dags att försöka.

              Skillnad mellan att vara gravid och anordna fester just nu är att en gravid person behöver en sjukhusplats + personalresurser från en sjukvård som just nu går på knäna.

              För att förtydliga så tycker jag själv inte något om att folk skaffar barn under rådande pandemi, så du inte missförstod mig!
              Jag säkrade upp för de här inne som raljerar över hur korkat det är att skaffa barn under en pandemi.

              /Anonym 18:59

        Samma här. Jag har varit hemma sedan mars och inte träffat någon annan än läkare, psykolog och en kompis (på avstånd, inte alls sen augusti). Min sambo har dock åkt runt som en idiot och träffat kompisar, som i sin tur träffat massor av kompisar, åkt på jobb han inte behövt åka på, m.m. Nu är jag sjuk i covid-19 och helt utslagen. Kul:)

          Krya på dig!

            Tack!

          Kram och krya på dig och separera från idioten när du är frisk igen.

            Tack! Nä, det kommer jag inte att göra.

              Jag skulle aldrig förlåta ett så egoistiskt beteende från min partner, som dessutom resulterade i att du blev sjuk och kunde dött!

      Samma här. Mina svärföräldrar är sura för att vi inte vill träffa dem. De är bägge två i riskgrupp men ska absolut träffa oss och barnen.

        Det ör ju deras val i så fall. Är ni tydliga med att de kan bli väldigt sjuka och dö. Blev arg på min mamma en gång och sa det, för att de ska förstå allvaret

      Förstår helt. Min sambo låter inte ens hans bror komma hem till oss då han är orolig för mig och jag är inte ens i någon riskgrupp. Men hans föräldrar tycker det här är helt galet. Det är inte som att han umgås med sin bror ofta..

      Exakt samma här. Kan träffa min familj (då med avstånd) då vi alla jobbar hemifrån och inte träffar någon annan. Handlar nån enstaka gång på tider då det knappt är någon i butiken.
      Vill dock inte träffa någon i min sambos familj då ALLA missköter sig och lever på som vanligt. Och ska ALLTID kramas, även nu under pandemin. En av dem är sjuksköterska på IVA dessutom. Dom blir sur på MIG när jag inte vill ses. Nu är dom på oss om vart vi ska fira jul, vi måste ju ses allihop…. man ba: nej tack!

      GAAAH blir så förbannad!!!

        Du, dom där sjuksköterskorna på IVA, mycket gnäll och hat från dom……..

      Gud ja! Har tjafsat m min syrra om det som träffar killar från Tinder och en kompis tjatade dagligen i typ 2 månader om att ses och vägrade ses utomhus för det är för kallt bla bla och alla ska dö nån gång. Och jag som liksom slutat gå på gym, slutat shoppa i fysiska butiker osv ska behöva känna mig dum för det, för dom fick mig ju att känna att jag är överdriven. Vill bara inte riskera att smitta andra eller att belasta sjukvården. Trött på folk

      Min egen familj beter sig så, mina föräldrar (runt 70) var tom utomlands för ett tag sedan. Det var nyligen släktkalas för syskonbarnet som fyllde fem, bilder i sociala medier visade hur de umgicks nära inomhus. Sedan fattar de inte varför vi just nu håller avstånd och inte vill besöka dem…

      Haha men herregud. Alla påstår atr rekommendationerna följts för att sen avsluta med att man kanskr skulle skippat de element som INTE var förenliga med FHMs restriktioner

        Till Alexandra Charles försvar. Det spelar ingen roll hur coronavänligt event man arrangerar om gästerna själva envisas med att kindpussas med varandra. Som arrangör kan man inte göra så mycket, det går ju liksom inte riktigt att patrullera med kpist och sikta på gästerna så fort de inte håller 2 meters avstånd till varandra.

          Troligtvis vet man om gästerna är såna idioter och då kan man strunta i att träffas.

    Om min pappa hade levt hade vi nog gått en promenad i höstsolen. Men så hade det nog varit även utan pandemin. Pappa var inte sitta och fika typen.?

      ❤️

        Jag blir personligen skitarg på människor som inte följer rekommendationerna. I mitt jobb måste jag träffa folk, har tydligen en ”samhällsviktig” funktion (syns inte i lönekuvertet) och MÅSTE som sagt träffa en massa människor i jobbet. Jag går inte i butiker, umgås privat bara med dom 3 jag bor med, går inte till personalrummet och dricker kaffe med övrig personal osv. Men det verkar som att ”alla andra” på mitt jobb lever som vanligt. Och dom måste jag sen sitta i trånga mötesrum med. Dom berättar om weekendresor till sthlm, middagar på krogen, kalas osv. För man måste visst leva lite också…

          Sorry att den hamnade här. Beklagar din pappa.

            Ingen fara. Det är ingen färsk sorg utan jag kom mest att tänka på att vårt umgänge nog inte skulle ha tagit så mycket stryk av pandemin.

    Vad tycker ni om en pappa som försöker ha en relation med er men sen när ni ses så handlar allt om honom och ni har ingenting att prata om eller något gemensamt? Jag får så fruktansvärt dåligt samvete att jag håller honom på avstånd men jag mår verkligen dåligt efter att vi har setts, jag känner mig liksom tom och tömd på energi/känslor. Det är så jobbigt ?

      Sluta träffas.

      Prata med han om det?

        Honom, inte han.

      Fattar helt, har också en sån pappa! Jag har tänkt såhär: de går ju inte att förändra i den åldern så att jag försöker acceptera att det är mycket ”egocentriskt tjat” och inte förvänta mig bättre (det är ju då man blir ledsen). Men sen försöker jag alltid göra nåt kul efter att jag besökt för att få upp energin igen! Så jag ”planerar” i förväg. Kram!

    Är det någon som har förstått varför Penny Parnevik i ena sekunden hintar på Instagram att hon och Douglas är gifta (tänker på bilden häromdagen på storys där hon hade ringen där det stod Murray ovanför förlovningsringen). Sen nu idag lägger hon upp texten ”ikväll kan ni se min pappa och min framtida man tävla…”? Tog mig friheten att kolla upp på ratsit, och de står registrerade som gifta? Är det för att de inte haft ett ”officiellt bröllop”?

      Tycker deras förhållande är så märkligt.
      Inte ålderskillnaden utan hur de träffats.
      Douglas har liksom känt Penny sen hon var barn och även umgåtts frekvent med henne och så blir de tillsammans sen …

      Mina åsikter är såklart baserade på vad man ser i medier, känner såklart inte dom.

        +1

        Upplever att målet var att bli en ung mamma och gifta sig rikt. Och därför var han en perfekt match då han var singel och utan barn. Inget illa mot henne dock, hon verkar ändå relativt vettig som person.

      Men jag förstår inte, och har letat svar men ej hittat något, bor de på heltid i Sverige nu eller hur ligger det till?

        Ja det gör dem. Men verkar vara lite halvt provisoriskt, vet inte om det är för resten av livet..

          Aha okej, för deras son går ju på förskola här i Sverige. Är dock inte hundra på hur sånt där fungerar. ? Douglas har väl sitt jobb i USA dock? ?

      Dom är gifta. Iaf enligt ratsit.

      Dom är väl gifta men hon vill väl ”gifta sig” och ha bröllop samtidigt. Men är man gift så är man gift (tycker jag), vare sig med eller utan bröllop(sfest). Väntar själv på att gifta mig till nästa år pga corona, skulle inte tänka mig att gifta mig på papper nu och ha bröllopet efter, det hänger liksom ihop enligt min åsikt, men alla får väl göra som dom vill.

        Är rätt vettigt att gifta sig asap om man har gemensamma barn, gör rätt stor skillnad legalt om något skulle hända. Sen hur viktig bröllopsfesten är varierar väl, toppen om de vill ha en och då väntar tills pandemin lugnat sig och lika toppen om någon annan avstår fest helt eller inte har samma behov av att vara legalt gift och då väntar med både giftermål och bröllopsfest.

          Nej inte för barnens skull gör det ingen skillnad om du är gift eller ogift, de ärver ändå med överlevande förälder som ”förfogare” av summan tills de är myndiga.

            Jo, det gör stor skillnad. Om du är gift får partnern ärva före barnen. Dvs hus och sånt går till den andra föräldern. Om man bara är sambos och förälder 1 står på alla tillgånger så kommer andra föräldern inte få något alls om förälder 1 dör.

              Det stämmer inte. Föräldern får halva bostaden om den är köpt gör gemensamt bruk även om bara en förälder betalat. Sen får personen hälften av bohaget. Om bostaden inte är köpt tillsamamns och bohaget av någon anledning inte kan delas på får den som lever ett halvt prisbasbelopp. Det är inte mycket men alltid något.

    Stylelins nya kollektion ser ut att vara gjord av min åttaåring.

    Och finns det verkligen veganskt läder; är det inte rätt och slätt konstläder?

      Ja, eller plast som det är

        Alltså jag kan inte ta henne på allvar med dom där läpparna. Visst de är inte överdrivet fyllda men med tanke på hur långt ut i mungiporna hon fyllt och att hon alltid envisas med att pluta lite extra så sekundärskäms jag så otroligt mycket varje gång dom är i bild. Sen att hon är världens töntigaste flamstrams irl gör att det är det enda jag ser; en tönt som poserar men inte lever upp

          Vem?

      Var kan du se hennes nya kollektion

      Menar du stylein? Som IL va involverad i?

        Stylelin är samma tjej som jobbar med en magisk fabrik… dvs MyMolimenti

    Så uppenbart att ”rekommendationer” inte funkar. Norge 300 döda, Sverige 6000. Sorg

      Helt sjukt

        Helt jävla sjukt.

      Norge stängde gränsen fort som fan vilket Sverige också borde gjort samt införa 10-14 dagars karantän för alla som kommer. ??‍♀️

      5400 av dem döda har dött pga andra orsaker.
      De har dött med Covid, inte pga Covid. Det är en helt annan sak. Hade äldrevården varit snabbare i sina åtgärder hade vi inte sett lika många covidpatienter.

        Visst, fortsätt intala dig det.

        Du menar att länderna räknar med olika mått?

        Land – Totalt smittade – döda
        Sverige: 146000 6000
        Norge: 24000 300

        6000/146000 ~ 0.0411 = 4.11%
        300/24000 = 0.0125 =1.25%

        Som det ser ut för mig verkar den svenska vården överansträngd.

          Visste du att det är vetenskapligt bevisat att skolbarns läskunnighet och deras storlek på skorna har ett samband? Ju större fötter de får, desto duktigare blir de på att läsa. Helt på sant.
          Med det sagt, det är självklart att alla räknar med olika mått och olika förutsättningar.

          Inga länder har testat lika stor andel av deras befolkning. Vissa testar fler, vissa har testat mindre. Vissa räknar inte med personer som redan var döende, vissa har räknat alla med viruset i kroppen.
          Experter har väldigt länge sagt att det kommer ta flera år innan man vet och kan se följderna länder emellan. Statistiken varierar så väldigt mycket länder emellan att det är omöjligt att göra en jämförelse i dagens läge.

          Visste du förresten också att 97% av alla som gör egna hemmatester får ett negativt resultat. Tyvärr innebär det INTE att 97% inte har covid. Det betyder enbart att alldeles för många tar testet på fel sätt.

            De nordiska länderna räknar dödsfall i corona på samma sätt och kan därför jämföras alldeles utmärkt.

            Sverige har valt att försöka uppnå flockimmunitet vilket har resulterat i ett enormt mycket högre antal döda än övriga nordiska länder.

            https://www.svd.se/mejlen-avslojar-tegnells-val-huvudlos-strategi

          Titta på överdödligheten för influensa (de senaste åren) och överdödlighet för covid-19.
          I Sverige: låg-hög
          I Norge: hög-låg
          Många av de äldre som klarade sig igenom influensan i Sverige de senaste åren dog sedan med covid-19. I Norge dog många istället tidigare, av influensa.
          Det förklarar inte allt när det gäller skillnaden mellan länderna, men man ska tänka på att det är komplext och att jämföra dödstalen rakt av mellan länder är lönlöst.

            Forskare har tagit hänsyn till influensateorin och konstaterat att den förklarar max 10% av skillnaden mellan Sverige och Norge.

            Norges smittskyddsenhet tillbakavisar influensateorin.
            https://www.dn.se/varlden/norska-smittskyddsdirektoren-tror-inte-pa-tegnells-forklaring/

            Källa till det påståendet? Det är en teori som jag tror Tegnell kom med

      Finland 200.

    Var på visning idag och mäklaren kollade på oss som att vi ramlat ner från mars när vi sa att vi helst väntar till folk gått ut. Det var alltås 9 personer i en lägenhet på 55 kvm och det här tyckte han var helt ok.

      Bra, stå upp för de värderingar som du tror på.

    Var på dinsko och en bekant som jobbar där berättade glatt att hon tror att hon har covid då hon har ont i halsen men inget annat och ”det här är väl ingenting”. Jag blev helt chockad och sa att du får väl inte jobba när du har ont i halsen utan ska isolera dig men hon tittade mer på mig som att jag vore dum i huvudet för hon hade ju bara lite halsont? Dessa rekommendationer funkar inte för folk är dumma i huvudet. Jag fick jävligt bråttom därifrån kan jag säga.

      Jag jobbar statligt och kände mig sjuk för ett par månader sen. Hade ont i halsen och snorade massor i 3-4 dagar. Blev ändå beordrad att komma in och jobba (kan på ett sätt förstå för viktig tjänst som bara jag kunde göra) men jag höll mig på mitt kontor enbart men ändå tjatade kollegor att jag skulle sitta med på fikarast och följa med ut på lunch?? Jag jobbade men det kändes verkligen inte bra.

    MEN HERREGUUUUUUUUD VILKET FÖRBANNAT JÄVLA TJAAAAAAAAAAAAAT DET ÄR OM REKOMMENDATIONER HELA JÄVLA TIDEN!!!!!!!!!!

    VARFÖR VILL DU AVSIKTLIGT GÖRA DEN HÄR BLOGGEN SÅ HYSTERISKT TRÅKIG?! 99% AV ALLA INLÄGG HANDLAR JUST NU OM INFLUENCERS SYN PÅ CORONA. UPPENBARLIGEN FUNKAR INTE DINA INLÄGG SÅ BRA FÖR ATT FÖRÄNDRA DERAS BETEENDEN SÅ KAN DU SNÄLLA BYTA TAKTIK????

      Vore skönt om hon kunde samla alla uthängningar i ett inlägg i veckan eller liknande. Tycker folk verkligen att det är så intressant att se vem som står vid skampålen dag ut och dag in?

      Och härinne samlas ju ändå bara en grupp dygdemönster som inte lämnat hemmet sedan viruset upptäcktes i Wuhan. Så det är samma grupp som om och om igen berättar om vilka uppoffringar de minsann gjort för att inte smitta någon. Förmodligen samma personer som aldrig ätit en animalisk produkt, köpt en nyproducerad vara, åkt bil eller tänkt tanken att resa någonstans av klimatskäl. HELGONGRUPPEN helt enkelt.

        Exakt!
        Otroligt synd att kommentarsfältet tagits över av helgonmaffian.

        Du måste vara tappad i golvet. Jag gör allt det du skriver men jag har hållit mig hemma sen slutet på mars. Inte för att det är roligt. Inte för att jag är med i helgongruppen heller, pucko, utan för att jag troligtvis kommer att dö, om jag blir smittad.

      ?

      Jobbigt när folk skriker.

      Är det månne en känslig punkt för dig, det här med att följa rekommendationerna? ?

        Absolut inte.
        Det som är en svag punkt och som provocerar mig är folk som bara gnäller, klagar och gång på gång bara basunerar ut att de är missbelåtna och missnöjda. Utan att göra det minsta försök till att förbättra saken, eller ens kommer med konkreta förslag till vad man ska göra.
        Personer som inte kan göra något annat än att fokusera på hur dåligt de mår eller hur stor misär de lever i utan att ta sig i kragen och förändra situationen, det provocerar. Det är sådana man brukar kalla energitjyvar.

        Nu har samma sak ältats i över 9 månader, är det inte dags att gå vidare i ältandet och försöka göra något konkret åt saken?

          ”Det som är en svag punkt och som provocerar mig är folk som bara gnäller, klagar…”
          Just sayin…

            Menar du att du tar för givet att jag har klagat på det här dagligen konstant i 9 månaders tid?
            Jag fattar faktiskt inte vad du vill ha sagt

              Du kan scrolla ist för att skriva med versaler och gnälla, alternativt logga ut från internet.

                Vem är det som säger att jag inte gjort det tidigare? Det här är inte första inlägget någonsin om samma sak liksom.
                Någon gång rinner bägaren över för alla. Och att säga ifrån en gång är inte gnäll. Det jag pratar om är kontinuerligt ältande som aldrig slutar och där det aldrig görs något åt saken.

                  Ingen tvingar dig att hänga här.

          Vaddå kom med konkreta förslag? Här är mitt konkreta förslag till alla: följ restriktionerna!!!

            Uppenbarligen funkar inte det. Eftersom folk har kommit med det ”konkreta” förslaget flera gånger varje dag i över 270 dagar i sträck nu. Varför fattar ni inte att det inte fungerar?
            Att skapa blogginlägg om vilka som inte följer restriktionerna funkar inte. Att skriva facebookinlägg och publicera bilder på fulla parkeringar utanför köpcentrum/storhandeln funkar inte. Influencer fortsätter umgås och folk fortsätter att handla på tider där alla andra gör det. Fattar ni inte det?

            Konkreta förslag: Provoceras man av att alla åker och handlar mat efter jobbet, ställ dig utanför ICA Maxi och dela ut munskydd, handsprit och infoblad med skräckexempel/statistik. Provoceras du av influencers: Sluta följ dem och uppmana andra att göra samma sak. Som ett exempel.
            Konkreta förslag innebär alltså förslag på hur man kan göra för att få andra att ändra beteende. Att upplysa dem om att de bryter mot restriktionerna och berätta vad som gäller har inte fungerat på 9 månader. Varför skulle det börja fungera nu?
            Att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat, är första tecken på dårskap.

            Att bara informera andra om när någon brutit mot restriktionerna är ju bara på samma nivå som skolgårdsskvaller.

              Det funkar alldeles utmärkt att följa restriktionerna för många av oss? Bara det att vissa verkar skita i det för dom kan inte tänka längre än näsan räcker.

              Och detta är något som tål att upprepas då det faktiskt handlar om liv och död. Orkar du inte läsa om det så scrolla förbi inläggen som handlar om det, simple as that!
              Eller är det olika svårt att scrolla som att följa rekommendationerna?

      Vad tror du om att skrika? Enbart caps lock?
      Kan det vara något?

        Testa, du kanske i alla fall får en liten reaktion?
        Reaktionen kommer dock garanterat vara densamma som denna. Dvs ett finförpackat: håll käften och dra härifrån.

        Men du kan väl ändå inte själv påstå att din strategi fungerar?

          Tror du att jag skriver den här bloggen för att försöka få folk att stanna hemma, en influencer i taget, eller tror du att den handlar om vad som händer på sociala medier och liknande?

            Med tanke på hur du uttrycker dig. Hur du bett influencers som försvarat sitt festande att dra åt helvete etc. etc. så ja. Då blir det ganska uppenbart att du vill att folk ska stanna hemma.
            Ute i influencervärlden händer dessutom mycket mer än att de inte stannar hemma, saker som är mycket mer intressantare än något som redan avhandlats 678431501346781345807342608971353 gånger sedan i mars.

            Eller skriver du sådana här inlägg bara med en enda baktanke: att det fortfarande driver folk till att kommentera/gnälla?

    MEN KAN DU SLUTA SKRIVA MED VERSALER????
    Det här är Camillas blogg, passar det inte så bara dra!
    Schaaaas!

      NEJ DET KAN JAG UPPENBARLIGEN INTE!
      LIKA LITE SOM ATT CAMILLA KAN SLUTA SPAMMA BLOGGEN MED CORONAINLÄGG!!!!!

      OM DU INTE TYCKER OM MINA INLÄGG SÅ BLUNDA!
      SESÅ SCHAAAAAS PÅ DIG SJÄLV!

        ?

        Tönt!
        Väx upp!
        Pusspårej❤️

        Idiot

          DEN SOM SA DET HAN VA DET!

            Tihi!

    Är väl lite som Läckberg som nu när de är sjuka säger att de såklart håller sig hemma och isolerade. Vilket är ju tur iofs…
    Men ju många hängde inte hon med innan dess?! Därför hade en väldigt stor chans att få viruset och göra det vidare 😮

    Det som är tråkigt är att se varenda jävla influencer som springer på middag, brunch idag, festar, går på gymmet.
    FINE smittan finns i hela Sverige men nu äre specifikt vissa jävla län som måste skärpa sig och korkade stockholmare lever på som om coronan inte fanns. De har hela tiden varit dessa stora län som varit värst när de kommer till spridning o att skita i restriktioner.

      Ja och undra varför resten av sverige är så fast övertygade om att sthlmare är dumma i huvudet?! Är det något i driclsvattnet i sthlm tro? För mycket fluor?

        Det har bara med stockholmsförakt och lillebrorskomplex att göra. Tro inte något annat

          Nej, det har med hur många i Stockholm beter sig. Jag älskar Stockholm, men om man inte ser hur slutna och även dryga många i Stockholm är så är man lite väl hemmablind. Bara i Stockholm märks det skillnad när man rör sig mellan stan och söder.

            Söder har blivit så fruktansvärt småborgerligt & otrevligt. What happened?

          Det är för att många Stockholmare verkar tro att solen och månen kretsar kring dem. Och utan Stockholm skulle resten av Sverige stanna och människor skulle inte överleva.
          Medans resten av Sverige inser att alla behövs för att Sverige ska funka. Och att bönder är lika viktiga som cheferna på ett kontor för att Sverige ska fungera.

            Det där är ju inte sant överhuvudtaget. Alla vet om att alla är viktiga.

            Förutom industrialiserade kött och mjölkbönder. De verkar fortfarande inte fatta att de är extremt onödiga och vägrar att inse att de är en stor del i att världen håller på att gå under just nu.

              Nej katten har rätt. Klart folk är lite mer ignoranta i huvudstaden eftersom de inte har erfarenhet av hur det är att leva på landsbygden. ”Lantisarna” har dels besökt storstan dels fattas ju de flesta beslut här som påverkar dem så tror de generellt har lite bättre koll. Undantag finns säkert.

              Sluta nu din vegantönt!

                Hon kan vara hur mycket vegotönt hon vill, Corona har bevisat att köttdjuren är inte det som orsakar miljö problemet, det är flygen, bilarna, turismen, osv. Det är det som skada naturen och djuren.

                  Nu är ju inte världen svart och vit. Det finns fruktansvärt många gråskalor och det är inte enbart en faktor som står för alla utsläpp.
                  lägg ner whataboutismen nu

                    Fast det är inte svart/vit, whataboutismen, eller annat skit. Det är bevis, bevis framför sina ögon som du blundar för.
                    Anonym / 2020-11-08 22:25 påstod ju att kött och mjölkbönder är en stor del i att världen håller på att gå under just nu.
                    Fast när bönderna fortsätter som tidigare och vi bara slutar resa massor så har det stor positiv effekt på miljön. Så varför skyller man på bönderna, varför inte inse att allt resande är den stora boven till miljö problemet?

            Under 2020 har vi haft extremt stora positiva förändringar på miljön runt om världen, luften har blivit renare, vattnet renare och mindre koldioxidutsläpp.
            Detta trots att bönderna fortsatt föda upp sina djur precis som tidigare. Så är det verkligen böndernas djur som förstår miljön eller är det allt onödigt resande med flyg och bil som skadar miljön?

              Den största anledningen till varför luften blev renare nu i år är för att fabriker stått still.
              Det är alltså INTE pga att flyg och biltrafik minskat.
              Ja, fabriker ger i från sig väldigt mycket, men för den sakens skull betyder inte att uppfödning av köttdjur inte producerar koldioxidutsläpp.

                Vi vet att köttdjur producerar koldioxid, det gör människor också, men samtidigt har bönderna fortsätt som innan Corona, och trots detta har vi fått positiv effekt på miljön.
                Så hur kan ni då säga att böndernas djur är den stora orsaken/problemet? varför inte erkänna att flyg, tåg, bil, buss, tunnelbana, fabriker, båtar, att frakta varor över halva jorden när det går att producera nära, mm, att allt det är det egentliga problemet till våra stora miljöproblem?

                  ALLT är ju problemet, sammantaget, men du kan väl som vanligt inte ha två tankar i skallen samtidigt.

      Eller gör som MU, testa varje månad!

        Mamma Mu?

    Förslag på inlägg: hylla de som följt rekommendationerna

    Matplatsen-Victoria, de har tidigare umgåtts tätt med föräldrar och svärföräldrar och har kört utomhusfödelsedagar under hela halvåret

    Hmm. Någon kommer säkert på någon mer?

    Själv så åker jag och handlar mat en gång per vecka, lämnar barnen på förskolan och i övrigt jobbar jag hemifrån. Kläder etc beställer vi med hemleverans.

      Och flyger utomlands? ?

      Hej Victoria!

      Tänkte ett tag, ”nämen, en influenser” som tar ansvar ? Gick in o kollade instagram (matplatsen alltså) – och såg att hon nyligen var utomlands ????
      De KAN verkligen inte låta bli. ”Offra sig lite? Nej, det får någon annan göra!”

      Therése.

    Om du vill lyfta en influencer att se upp till- flora Wiström. Så vettig och väldigt befriande att sen en influencer som faktiskt tar ansvar och influerar andra till det med. Amen

      Fast absolut inte! Hon blev starkt kritiserad för sitt festande en period på klubb och stora sällskap men raderade alla kommentarer! Tåli inte henne längre.

      Va! Hon var ju sååå nära att flyga till Schweiz förra veckan trots de ökade restriktionerna OCH att hon var förkyld. Ställde in i sista sekunden, antagligen för att hon fick så mkt skit från läsarna. Tappade all respekt.

    Som sjukvårdsutbildad har man såklart inga problem med att förstå vikten av att följa restriktionerna. Man behöver inte träffa kompisar nu.

    Christina Chollin den människan som uppmanar folk till hålla avstånd och håll ut som hon skriver i var och varannan bild på IG. Uchs och fy vad falsk.

      Ja hon vill ju att den smutsiga och äckliga pöbeln ska hålla avstånd till henne. Så hon kan umgås med sina rikemansvänner ifred och med gott samvete. Kan tycka att det är så jäkla härlig karma att finfolket fått smitta när de gått på finrestsurang och slörpat i sig vad vi andra inte kan ha råd med varken till vardags eller till fest, speciellt inte nu i dessa tider. ?☠

    Alla som blir sjuka säger ”nu isolerar vi oss såklart, och tar ansvar..” … Som om det skulle vara så himla duktigt? Tänk om det tog ansvar Innan istället? Inte gick på den festen, eller den middagen – då hade de ju inte blivit sjuka? Och det hade varit det rätta, att distansera sig. Så trött på folk ?
    Och Så trött på spydiga toftby som var så himla ”duktig” och fick antikroppar- och kan därför springa runt hela stan på varje restaurang som finns. ”Man måste ju stötta alla småföretagare”, helst genom att smitta dem med Corona ..

      Och sedan klagar dem för att 1177, vårdcentralen, mm, inte hjälper dem. Vad ska dem göra? majoriteten som får covid 19 behöver bara stanna hemma, vila, äta och dricka mycket, det är få som behöver ta resurser från den redan hårt belastade sjukvården.

      Ja hon verkar tro dessa antikroppar varar för evigt.

      Hon mörkade dessutom att hon hade Covid. Hon ville inte ha en massa kommentarer om hur andra drabbade dött osv… Jag tror ho hade rejäl ångest över att bli så sjuk helt enkelt. Men sen… gick både Corona och ångesten över att dö över.

    Så tröttsamt :(( bor i Tyskland där vi större delen av året varit under lockdown och strikta restriktioner. Hoppades kunna åka hem till jul men som läget ser ut och utvecklats ser det mest vettiga alternativet ut som att jag ställer in och ’firar’ helt utan nära och kära.. Oerhört tråkigt, men oundvikligt då jag varken vill ta med eventuell smitta till eller från Sverige.. Önskar att alla kunde ta sitt ansvar och följa rekommendationer så vi någon gång kommer ur detta. ALLA är väl trötta på detta, men det är inte en anledning att fortsätta hitta kryphål till att festa :((

    Jag erkänner att jag är besatt av Matplatsen och House of Philia (HOUP). Gillar inredning, matlagning, shopping och resor (shoot me).
    Nu säger jag som mina elever i skolan, ”fröken jag har tre frågor”:
    1. Varför överöstes Houp av påhopp efter sin Spanienresa medan Matplatsen (som rest till Torrevieja två gånger på samma månad) inte får en enda negativ kommentar?? I wonder….Raderas det friskt bland kommentarerna där måntro?
    2. Sen har jag länge undrat och velat fråga Camilla, vad försörjer sig bloggare främst på undrar jag som novis? Jag förstår ju att alla samarbeten med Ellos, Lindex, Åhléns mfl, innebär i klarhet att influensern fotar sig själv i företagets kläder och får sådeles betalt för detta? Eller får de produkterna? Eller rabatt på produkterna?
    3. Tjänar en influenser pengar bara på trafiken till bloggen, alltså antalet besökare?
    Så många frågor och inga svar…än
    Tack på förhand!

    Fan vad jag är trött på corona!

      Jag med. Varit sjuk 10 dagar i covid. En kompis sa att ”nu ser vi resultatet på de som inte skött sig för 2-3 veckor sen”…

      Den som följt varenda rekommendation från Folkhälsomyndigheten sen i mars kan kasta den första stenen… (ni verkar alla vara i detta kommentarsfält…)

        Det har inte vart så svårt att följa rekommendationerna.
        Slutat träffa kompisar, inga tävlingar, handla online och hämta matkassen vid lastkaj, åker enbart till jobbet (kan ej jobba hemifrån), till läkare och apoteket.
        Handlar allt annat (kläder, djurens mat, mm) online med hemkörning om det inte är något akut (vattendunkar eftersom vårat vatten blev ej drickbart under ett par dagar)

        Det är ju okej att vistas i affärer om man måste, tex apotek, och då håller man avstånd.

        Stanna hemma från allt om man har minsta symtom. Och var hemma tills man varit frisk i minst 48 timmar.

        På vilket sätt har du inte klarat av att följa dem rekommendationerna från FOHM?

          Så dom som kör hemleveranser och packar dina matkassar i butiken smittar inte?

          Det är fascinerande att vi tror att bara för att vi inte ser något hända så händer det inte.

            Har jag sagt att man är 110% säker från smittan? läste du inte att jag jobbar på min arbetsplats och inte hemifrån? = risk för att bli smittad av kollegor och kunder.
            Däremot gör jag ALLT JAG KAN för att undvika smittan, men jag vet att jag inte är 110% säker för det.

            L8 säger dock själv att h*n inte följt FOHM rekommendationerna, och då undrar jag varför? då det inte är svårt att följa rekommendationerna så gått man kan, följer man rekommendationerna så kan man bli smittad, men många färre skulle bli smittade om ALLA följde FOHM rekommendationer.

          Jag har träffat en människa som smittat mig… Grattis till er som varit så jävla duktiga och lyckats undvika det…

            Fast du säger ju själv att du inte följt FOHM rekommendationer hela tiden sedan i mars? Och det är det jag ifrågasätter då det är inte är svårt att följa dem.

              Nej jag var för nära en människa… Tur att du inte varit det sen i mars ?

                Om du läser min tidigare kommentar ser du att jag jobbar på jobbet eftersom jag inte kan jobba hemifrån, och där träffar jag kollegor och kunder, + hämtar min matkasse vid mataffären = möter personalen som ger mig kassen även om vi inte kommer nära och är utomhus, + går på läkarbesök, apoteket, osv, sånt man måste gå till.
                Men det jag gör är ändå att följa rekommendationerna. Man får jobba på jobbet, man får gå till läkaren och apoteket, osv.
                Så jag undrar fortfarande varför du tycker det är svårt att följa FOHM rekommendationer?

        Kastar första stenen då jag har följt precis alla rekommendationer. För övrigt håller jag i stort med din kompis och tycker inte ett dugg synd om er som drabbats pga nonchalans. De däremot som blivit smittade på jobb eller i kollektivtrafiken på väg till jobbet har mina sympatier.

          Ah och du tror att man kan veta EXAKT hur man blev smittad… Bra och duktig du är.

            Det är nog inte vad Anonym tror, dock VET man att om man följer FOHM rekommendationer minskar risken att bli smittad. Man kan bli smittad även om man följer FOHM rekommendationer, men risken att bli smittad minskar vilket minskar belastningen på vården, vilket behövs då vårdpersonalen är helt slutkörda och det kommer vara en bra tid till tills vi har ett vaccin så vi behöver vara rädd om våran vårdpersonal och sjukvårdens resurser.

              Jag behövde ej sjukvård och bröt smittkedjan direkt (träffade ingen 48 timmar före symtom) så jag belastar ingen. Och har heller aldrig gjort. Kasta första stenen ni också som aldrig belastat Sjukvården

                Lägg ner! Man är smittsam även innan symptomen kommer.

                Lägg ner! Du var smittsam även innan du fick symptom.

                Du kan vara smittsam långt innan du får symtom, endel är ju t.o.m smittsamma men får aldrig symtom.
                Jag har aldrig belastat sjukvården i onödan så jag kastar väl första stenen då? för det är ju inte att belasta vården om man verkligen behöver vård.

    @bloggbevakning här finns de så kallade egendesignade hårbandet dom momimenti släppt idag..
    https://pin.it/3ONApX8

      Fast de där har ju knut på och ser ut att vara i tyg, de andra är i plast och utan knut.

    Fornis sajt skriver att gym ändå kan vara ett alternativ… men använd handsprit ?
    https://forni.se/wellness/trana/hur-haller-man-igang-trana-hemma/

    Ngt som gör mig lite ledsen är skuldbeläggning av de som får Covid-19. Min tonårsdotter testade positivt i veckan. Hon har varit hemma, åkt kommunalt till och från skolan och varit i skolan. Hon har tackat nej till fester och aktiviteter. Hon tvättar händer, försöker hålla avstånd och har skurit ner på allt (ja, utom skolan). Varför ska hon få skit, fast hon sköter sig? Och om jag blir smittad, varför ska jag då skit fast jag gör så gott jag kan?

      Fast varför ta åt sig om man sköter sig? Onödigt att ens lägga energi på det då.

        För att vi bor i ett mindre samhälle och skvallret går varmt. Jag tycker det är jobbigt.

          Är det verkligen skvaller, eller vill den sprida informationen så alla som vart nära henne och andra i eran familj kan vara extra uppmärksamma på symtom?

            Jag var otydlig. Det skvallras inte om oss eftersom dottern har träffat exakt 0 personer här. Och hon har inte åkt buss sen hon blev sjuk eller dagarna innan. Det var ju lov. Men troligtvis har hon blivit smittad på bussen eller på Ica. Det skvallras om andra personer i grupper på Facebook. Blir jag sjuk kommer det att skvallras om mig. Jag jobbar ju i byn.

            Men mer generellt- vi måste kunna lyfta blicken och inse att vissa blir smittade trots allt. Rekommendationerna är bra men det gör också att vissa individer tycker att man får skylla sig själv. Oavsett hur mkt man försöker.

              Så sjukt att de skvallrar i fb grupper :/

              På mindre ställen håller folk koll på allt och alla. De flesta har läst i tidningar hur man trängs och töjer gränserna i storstäderna och att ungdomarna festar i flock och har säkert lätt att tro att det fungerar så överallt och drar alla över kam. Bara att ta det med en nypa salt hur otrevligt och orättvis det än känns.

      Det är det som är problemet. Att de som följer alla råd och rekommendationer blir förr eller senare smittad av de som inte bryr sig. Sannolikheten att bli smittad skulle vara minimal om alla gjorde som man uppmanas att göra. Hur svårt kan det vara? Hälsa din dotter god bättring ❤

      Fast det går inte att skydda sig till 110%, så det är ingen som ska få skit för att dem testas positivt, däremot är det viktigt att informera så att andra som reser samma resväg och andra i klassen är medvetna och vid minsta symtom kan dem också testa sig.

        De.

          Fan vad du är tramsig. Anonym 07,00.

        Corona känns som en het sommardag, där värmen övergår i ett massivt åskoväder. Människor befinner sig fortfarande på stranden i tron om att det bara är en skur, medan andra söker skydd under ett träd – Vilket också är idiotiskt då blixten söker sig dit.

        Sen finns de som tog sig hem, och inväntade regnbågen från fönstret.

      Så trevliga är mänskligheten… De förstår inte heller här att viruset nu beter sig annorlunda så även om vi gör som i somras så beter sig viruset inte som i somras.

      Egentligen är ju alla sjukdomar folks eget fel enligt era cyniska sjuka definitioner. Alla brutna ben etc är för att folk är klantiga. Cancer, hjärtproblem, högt blodtryck, värk e tc beror till STORA delar på att folk lever fel med fel kost och rörelse .

      Frågan är vad vi vill vill ha för samhälle? Att alla pekar på den som är sjuk och säger att det är dens fel och den BORDE gjort si eller så… Trevligt…

        Nej, viruset beter sig inte annorlunda nu, men folk gör det iom att de skiter i restriktionerna.
        Att dra in benbrott och cancer m.m. visar bara på hur puckad du är.

      Fast det är ju inte så konstigt att hon kan ha blivit sjuk, om man åker buss och träffar andra i skola —det ju en risk. Men skit ska hon väl inte få för det, de flesta måste väl ändå förstå?
      Innan skolan stängde i våras kom vår tonåring hem med hosta, sen blev jag sjuk i några månader. Men man fick ju inte testa sig .. Efter skolan stängde och vi började jobba hemma där i våras träffade ingen i familjen någon …men det var ju försent redan ?

    Läste det här och precis efteråt får jag höra att sambon planerat överraskningsfest hos oss för kompis som fyller jämt i helgen. Upp till 15 pers kommer och vi bor i en liten etta. Är jag en sur idiot som tycker det känns fel och inte tänker vara hemma om det blir så många?

      Du tänker rätt. Det är vansinnigt att ha överraskningsfest o klämma in en massa människor i en etta. Människor som kanske dessutom inte träffas vanligtvis, helt emot rekommendationerna.

        Tack! Min sambo har svårt att säga nej och vill vara alla till lags så förstår att han inte menar något illa, men jag blir så frustrerad. Meddelade att jag flyttar in i min kompis uthyrningsdel från och med festen och minst 7 dagar framåt om han trots allt genomför sina planer, tänker inte bli sjuk och missa arbete när jag följt alla rekommendationer och restriktioner sedan mars (jobbar inom vården så kan ej jobba hemifrån)

      Nej, det är din sambo som är efterbliven!

      Fast hur svårt ska det vara? INGA fester, det är väldigt tydligt i rekommendationerna att man ska undvika onödig social kontakt, och fest är extremt onödig social kontakt.

    Ja, nu är det bekräftat att värdinnan och MINST fyra personer till är smittade…. Så dumt att ha sådana tillställningar nu!!!

      Att de kan vara så dumma i huvudet att de tror att vi går på att alla restriktioner följdes när flera bilder på festen figurerat på diverse sociala medier…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.