Är Nellie Berntsson dryg?

Vilka influencers vågar ni inte ställa ärliga frågor till med risk att bli blockerad och/eller uthängd?
Jag skulle säga Anna Book, Nellie Berntsson, My Martens och Johanna Toftby. Och Paow. Och Cissi Wallin.

Jag uppfattas med största säkerhet som dryg allt som oftast, är väl medveten om det och tänker att ibland får det bara vara så. Jag är van vid att inte alltid göra bra första intryck och uppfattas som dryg av människor som inte känner mig, men det gör mig ingenting längre. Jag är helt okej med och det är ingenting jag lägger någon tid på.

Vad gäller Nellies svar här uppe så räcker det väl med att hon hänger ut frågeställaren, med en touch av härskarteknik för att i alla fall DET svaret ska klassas som drygt, eller vad tycker ni?
Bjuder man in till en frågestund så kan man väl i alla fall svara på dessa frågor på ett lite skönt sätt eller?
Annars får man väl be sin sambo skriva alla frågor som man VILL svara på så att hela flödet blir en enda stor hyllande styrkekramsfest?

Utöver att vara dryg så är jag även ”vomit free since ’93”.
Någon mer? 😉

Tack för tips!

160 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Får frågan varför hon ger dryga svar.
    Ger ett drygt icke-svar på frågan och skriver sen att hon INTE är dryg.

    ?

      Känner inte till henne så väl, men visst ger det lilla jag har sett ett något omoget och drygt intryck av Nellie. Något som visar sig bl.a. med att hon bedrivit en illegal hästhandlarverksamhet (och kanske fortfarande gör) och därmed ha ignorerat grunden för att bedriva företagsverksamhet i Sverige.

      Det hela blir ju inte bättre av att hon springer runt på diverse varuhus och sedan bloggar beklagande över hur dålig service hon får. Man vill inte ens sälja traktorer till henne … bla bla bla. Världen förefaller ha degenererat runt den fina prinsessan om man får tro henne själv.

        Visst är hon dryg. Ofattbart att denna snorunge som nog aldrig kommer växa upp kan lyckas med att ha samarbete med vissa företag, dock har ju några tagit sitt förnuft till fånga och avsluta sina samarbeten med henne. Måtte de inte få sin hästverksamhet godkänd av länsstyrelsen, det lär dröja många år innan de har den kunskap som krävs för att vara ansvariga för sina hästar och deras träning. Varken hon eller hennes sambo har den förmågan som krävs för att ha med djur att göra.

      Nellie är dryg, liksom de flesta kvinnliga influencers är dryga. De struntar i att de finns så få män inom influencers branchen och totalignorerar därför könsdiskrimineringen inom branchen. DRYGT!

      Men män kanske inte är lika bra på att ljuga och låtsas sälja något av värde? Kvinnor är ju bättre på att förställa sin yta och sälja en illusion på teatersminkets marknad. Sedan är ju alla problem patriarkatets fel ändå så matriarkatet slipper ta eget ansvar. Kvinnliga skönhetsideal styrs av kvinors och kvinnors begär att manipulera männens åtrå och därför få bättre självkänsla. Drygare än så behöver det inte vara.

        Oj vad jobbigt att kvinnor dominerar influenserbranschen, inte alls så att män har ett övertag i i princip alla andra välbetalda yrken..

          Inte alls jobbigt, tvärtom skönt att bara kunna hänsynslöst ösa sitt gnäll enkelsidigt, precis som så många gnäller på ett patriarkat som de själva definierar.

          Att män tjänar bättre än kvinnor beror på att män vet att det lönar sig och allt de vill med sina liv handlar ofta om att imponera på just kvinnor & det fungerar! Så visst är verkligheten mer komplicerad än det svartvita. Här finns en regnbåge av orsak och verkan liksom verkande orsaker. Men orkar matriarkatet se djupet?

        Har du inte riktigt fått den argsinta respons du hoppades på än? 🙂

    Jag tycker ofta att du ger väldigt dryga svar. Dessutom är du otroligt dålig på att ta kritik.

      Dryga kommentarer får dryga svar. Jag tycker oftast C ger svar på tal med glimten i ögat.

      Kändes det skönt att få det ur dig? Apropå att vara dryg…

      Samt använder härskartekniker och hänger ut kritiker som ”stollis”. Vem är ens ok med att ge ett drygt första intryck? Jag hade absolut inte varit lugn med att veta att alla som träffar mig första gången tycker att jag är dryg.

        Hej Prisonbeauty?

          Hej Hej Monika

        På vilket sätt har den utomordentligt personangripande OT-personligheten ”stollis” blivit uthängd? Med vilka härskartekniker? Och vad är ett rimligt svar till en Stollis med alla sina OT, Personangrepp, osakligheter och överlagda infekterade dyngspridande?

        Det skulle väl snarare vara förvirrande att inte ge skiten ett namn?

          Ja på samma sätt som camilla anser att nellie hänger ut den anonyma frågeställaren. Det vet inte jag, men det är ett drygt svar oavsett att kalla en som inte håller med för ”stollis”. Det är en härskarteknik.

            Åhå, som jag uppfattar det är det framförallt en personlighet som skriver som en Stollis med ämnen och logik som en stollis. Eller?

              Oavsett hur man tolkar personligheten så sitter det en person där bakom som reduceras till en knäppgök enbart pga andra åsikter. Det är en härskarteknik och drygt.

                Personen Stollis är väl den som regelmässigt går OT och sedan ägnar sig åt regelrätta personangrepp på Camilla för att hon inte presentrerar Isabella Löwengrip i högdagerstuds och glänsande som en idealmoder för jordens alla barn. Personligen tror jag inte att bloggbevakning mår bra av att en del läsare ständigt ska kritisera trådskaparen i stället för att kommentera ämnet. Detta är inte ens tillåtet på Flashback forum, så varför ska det vara tillåtet här?

                Bloggbevakning behöver inte ha någon skyldighet att agera daglig verksamhet för personer som uppenbart är ute efter att manipulera och inte kommentera inom ämnet. Stollis skulle snabbt bli avstängt på Flashback för sitt beteende, så varför ska denne få kommentera på Bloggbevakning och ägna sig åt en ändlös kritik av trådskaparen/ämnesförfattaren Camilla?

                Varför ska denna brutala och elaksinnade härskartekning vara tillåten på bloggbevakning men inte på flashback? Rimligheten?

                Att bara gnälla och aldrig lämna positiv kritik är vän ändå urtypen av manipulativ härskarteknik för att påverka och sprida en fullständigt onyanserad kritik. Tycker det är konstigt att så många här är så negativa mot artikelförfattaren och så sällan positiva i sina kommentarer. Varför drar de inte iväg någon annanstans?

                Är Bloggbevakning toaletten de saknar i sitt sociala liv? Ventilen där de kan få gnälla & gnälla utan att någonsin lämna positiv kritik? DRYGT är ordet för den handlingen. Och inte fan gör de bloggen läsbarare.

                  Vem saknar socialt liv egentligen? Tog en paus på jobbet och möttes av en novell signerad ”kränkt”.

      Den enda OT som alltid förefaller vara tillåten på den här bloggen är denna jävligt högtravande och dryga kritiken mot Camilla… Camilla du måste radera den eller den kommentaren, eller Stolliskommentarer där all kritik mot en viss IL beror på att Camilla är svartsjuk på IL. Vilket inte verkar troligt utan snarare tvärtom Isabella löwengrip är svartsjuk på Sveriges och antagligen också nordens största blogg Bloggbevakning. Ganska enkelt egentligen, varför göra det svårt?

    Jag tror inte du är dryg Camilla. Håller ändå med morsan här ovanför, ibland svarar du helt vansinnigt otrevligt på (konstruktiv) kritik. Dessutom sätter du ribban för andras kommentarer. Men ja, du gör som du vill med det.

    Det är svårt att veta om någon är/låter dryg bara av att läsa en text.

      Nej, det är det inte. Meningsuppbyggnad, val av ord etc, inte så svårt att tolka en text. Sedan kanske inte alla menar att låta på ett visst sätt, men då får man ju istället förklara vad man menade egentligen.

        Nu uppfattade jag dig som dryg i ditt svar.

          Nu uppfattade jag dej som att du skojade för jag uppfattade INTE alls anonym som dryg.

          Se där som det kan gå

        Det stämmer, men majoriteten här inne kan inte detta och förmodligen därför största delen av kommentarsfälten ser dryga ut.

        Sen tycker jag visserligen att alla kommentarer skrivna under ”Anonym” är dryga.

      Ehh va? Har du någonsin läst en skönlitterär bok?

    Just Nellie har ju alltid varit bitchig, dryg, snäsig, nedlåtande och överlägsen i alla sina kanaler. Utöver det även irl och är väldigt illa omtyckt av i stort sett alla som haft minsta lilla med henne att göra. En tyken snorunge som nu blivit vuxen.

      Håller med. Tror det är så då hon är så obildad. Istället för att kunna förklara så hugger hon.

        Javisst verkar det så. Kollade upp nellie lite och ser att hon faktiskt hunnit bli 20, lite märkligt att vara aggresiv som en hävdelsesjuk 13 åring då, Kom igen nu Voxna Nälly, väx upp! Massera mina fötter.

    Perelli om ngn blockar ju alla som inte stryker henne medhårs .

      Anna Book är värst. Hon blockar dig om hon ser att du följer ett konto hon inte gillar.

        För ett tag sen hade Booken frågestund där man kunde fråga om rykten som gick om henne. Hon fick, enligt egen utsago, inte så många frågor och härleder detta till att det enbart är vidriga troll som pratar om henne och att ingen vanlig, vettig människa tror något ont om henne (hon är ju så god!!!). Min egen analys är att massa människor skulle velat fråga, men att väldigt få vågade. Jag själv skulle så gärna ha velat be henne berätta om historien med Ikea-julbordet och den stulna telefonen, men jag har överlevnadsinstinkt och självbevarelsedrift.

          Ikea ? Telefon ? Va va låt höra

            Hehe Anna var på Ikea och la ut en bild på folk som köade till julbordet. Hon skrev något i stil med att bara fattiglappar äter Ikeas julbord. Hon fick mycket kritik för det och försvarade sig med att hon glömt sin telefon i (den låsta) bilen och att någon brutit sig in i bilen, stulit hennes telefon, tagit bilden på kön till julbordet, lagt ut bilden på hennes soc media, gått tillbaka till bilen och lagt tillbaka telefonen.

              ????

            Mitt svar hamnade i modd ???? snälla Camilla, gör något åt att hälften av ens kommentarer moddas.
            Nåväl, jag försöker igen.

            Anna var på Ikea och tog en bild på kön till julbordet de har. Hon la ut bilden och skrev något i stil med att man är fattig om man äter Ikeas julbord. När
            hon fick kritik för detta blev förklaringen att det inte var hon som lagt ut detta. Hon hade glömt telefonen i bilen och någon hade gjort inbrott i bilen och stulit telefonen, lagt ut bilden, sen gått tillbaka till bilen och lagt dit telefonen igen ?

            Så här skrev Anna Book om julbordet på Ikea:

            ”Matkön på Ikea hahahaha ? ? ? ? dom gör ju Julbord så inte konstigt det blir mycket folk när det är BILLIGT!!!! Då vattnas det EXTRA mycket i munnen på vissa som äääälskar att frottera sig på lokal fast dom inte har råd egentligen men det måste ju SE BRA UT i alla fall för alla vissa lever verkligen i sina små smä egna världar väldigt inlåst med de närmaste som en lite klubb helt enkelt ? ? haha Min skadade Man vill i alla fall äta just julbord ? & jag tar nog nått mycket mindre. Sen fortsätter vi handlingen & ärenden…..”

            När kritiken kom sade den folkkära artisten att någon ser Anna Book i julmatskön, går ner till parkeringen, listar ut vilken bil som är deras, tar sig in i den låsta bilen, stjäl hennes mobil (som Anna måste ha glömt kvar, mm, säkert), hackar sig in i telefonen, går upp till julmatskön, tar en bild, loggar in på Anna Books IG-konto, skriver texten ovan, går ner till bilen, lägger tillbaka telefonen, låser bildörren och går därifrån.

            Och för att slingra sig litet extra säger Anna Book att hon blivit rekommenderad av polis att inte uttala sig. Har för mig att det var någonting med polishelikoptrar också.

            Stackars Anna.

              Annas julbord är fan den bästa historien någonsin!!!!

                Jösses kors, när jag läste hennes text så insåg jag att det är ju sig själv och sin tillvaro på Märsta-godset som hon beskriver?! Lever i sin egen lilla, lilla värld…med de (dem) närmaste som en liten klubb…det måste se bra ut…

              🙂

    Jag och flera har blivit blockad på Yayanaomis blogg enbart för att vi ifrågasatte vad hon tycker om att hon exponerar och tjänar pengar på sina barn..så skrattretande..Allt ska bara se så fint ut på hennes kanaler och hon är ju så duktig ( enligt henne själv)?

      Man kan inte bli blockad på en blogg

        IP-nummer kan blockeras på de flesta bloggar 🙂

        Jo man kan bli blockad på en blogg.Man blockerar IP numret!

        Man kan bli blockad på flera sätt
        IP-Block
        Blockering av mailadressen samt det vanligaste blockering en manuell block av alla kommentarer vilka kan uppfattas som kritiska. Dvs hela kommentarsfältet modereras och bara lismande kommentarer släpps igenom.

      Är det sant ???

    Jag och de jag känner som haft med Nellie och hennes familj att göra irl kan nog alla intyga att hon är väldigt dryg. Hon är rent utav otrevlig, hoppas det släpper lite när hon kommit ifrån sin galna mamma.

      Kan du inte ge några exempel.

    Jag kan förstå att de blir dryga ibland när de tröttnar på alla idiotiska kommentarer.

    Var roligt nyligen när Egoina fick en dryg kommentar och svarade till personen att hon var trött på att se denne ställa samma otrevliga frågor om och om igen och dessutom kommentera på Bloggbevakning med otrevliga kommentarer om henne. Då plötsligt skämdes människan och bad om ursäkt för sin ”PMS” som orsakade ofrivillig tics i form av elakhet. 🙂 Roligt.

      Haha tyckte också det var riktigt roligt!
      Dock har jag sett den personen skriva här inne om Egoina efter hon bad om ursäkt och skämdes. Så hon verkar störa sig rätt rejält på Egoina av någon anledning och måste hitta liksinade i sin frustration

        Ja, jag misstänker också det är samma person som ständigt ska sura på Egoina och insinuera att hennes förhållande är kasst. Jag fattar, ibland stör man ihjäl sig på vissa flunsor men man kanske bör ta en paus från att gå in på den bloggen då istället för att få världens hangup…

          Haha agreed!
          Men ändå lite roligt att se hur hon kämpar för att få medhåll från andra. Som du säger man bör verkligen ta en paus för sin egenskull från den bloggen eller kontot när det går så långt, vilken energi det måste ta att störa sig så otroligt mycket på någon

            Är inte samma person som bad om ursäkt för PMS som skriver nu ☺️

              Och det vet du för att??

    House of philia (stav?) tanten har svart bälte i dryghet

      Skidstav?

      +1 på Petra, hon är värre än Booken, mindre känd bara

        Tooodeeelooo!

        Inte möjligt. Finns det någon värre än Booken??

    Jag upplever att de flesta influensers som får kritik på det dom gör blockar.

      Speciellt inom Beauty, där allt ska vara så jävla ”vackert” och puttinuttig fiiit. Bläh
      Bajset åker under mattan och det luktar verkligen skit i och runt det huset, trotts sin ”vackra” yta

      Verkligheten är en plats långt bort för många influencers, deras influencer potential verkar inte tåla just verkligheten för allt bygger på smink, plastikoperationer och Tuuuut-tuuut yta.

      Typ alla feminister m stora instagramkonton, ffa för att inte bli halshuggen i kommentarsfältet.

        oj, mitt svar var på frågan i inlägget. Råkade visst hamna fel.

    Viktigt att tänka på när man skriver är ju att man kan behöva vara övertydlig ibland för att det ska synas i texten att man inte är arg/sur/dryg osv. Kan krävas lite extra ofta för att en text ska låta trevlig om man jämför med att man hade sagt samma saker muntligen direkt till en person.

    De flesta biter ifrån rejält om man skulle ifrågasätta något. Det kan vara allt från resor, shopping eller träning under pandemin. Ordet avrådan från våra myndigheter biter inte och man tycker att man kan göra lite som man vill.

    Tänk så här:
    På min arbetsplats är det inte särskilt vanligt med vare sig positiv eller negativ kritik. Och framförallt inte muntligen. Tror nog att den positiva är övervägande iof. Svensken är över lag inte så snabb att säga direkt till en person vad som felas eller skaver.

    Plötsligt finns möjlighet att förmedla MASSA information till en person helt anonymt.
    Svensken går bananas på Internet och ger slevar och kängor till höger och vänster.

    Man kan förstå att mottagaren för den här kakafoni av stundtals icke konstruktiv kritik tillslut baxnar. Oavsett vad vi tycker så finns nog en gräns för hur mycket en internetbaserad kändis orkar.

      Jag håller med. Vem orkar få kommentarer nästan dagligen om de mest löjliga saker? ”Du äter för lite, det triggar mig”, ”du har bara vita vänner, det triggar mig”, ”du romantiserar alkoholism för du skrev att du drack vin” m.m… Absolut kan sponsrade resor eller sponsrade operationer i Turkiet kritiseras men när i princip ALLT kritiseras fattar jag man blir otroligt less på det.

      Fast vissa influencer drar ju igång diskussioner. Och klarar sen inte av att höras andras åsikter och raderar dom. Det tycker jag är drygt och riktig härskarteknik.

    My Martens släpper inte fram kommentarer om att hon var på träningsresa 8 augusti, hon skrev att hennes sista träningsresa var 2019. Dom kan ljuga så mycket dom vill, sedan släpper dom inte fram kommentarer som påpekar att det inte stämmer. Speciellt om man kan presentera tidigare inlägg där hon skrivit annorlunda.

      Tror hon har ngn till hjälp. De vanliga skrivfelen är ofta borta i svarskommentarerna som kanske ngn annan skriver?

        Tror också det, och hon släpper inte fram svar som påpekar att hon gjort saker trots att det går att hitta i tidigare inlägg. Lite Trump över hennes verklighetsuppfattning.

      Fattar inte att My alltid ger inn sig i diskussioner med några där som hackar på henne. Vad ger det?

      My säger att hon inye lägger upp alls mycket poster. Lägger ut i storys heka tiden. Vem ör intresserad av och titta på när någon är ute och går!? Och alla låtar till, så trött på storys med musik till

        Och glitter!!! Hennes glitterfilter är nåt jävulsk töntigt och störigt.
        Finns det inga andra filter som döljer hennes utbrott i ansiktet, som inte glittrar?
        Vad är hon, 12?

      Myggan har visst en ny piga/assistent som heter Felicia Book. Hon kan vika kläder och är praktisk.

    Vänta har du inte kräkts sedan 1993? ? wow! Själv åker jag på vinterkräksjukan säkert vartannat år…

      Vissa är väl typ immuna mot vinterkräksjukan? Jag blir verkligen aldrig magsjuk, och blir jag magsjuk märks det andra vägen s.a.s.

        Är också immun mot magsjuka men har tyvärr kräkts många gånger ändå pga bakfylla och graviditet ?

          Aja baja. Inte supa till det när man är gravid. ?

            Nu ska du inte va sånn

      Jag fyllekräks lätt men har inte varit vinterkräksjuk mer än en gång de senaste hmm 15 åren iaf.

      Jag har inte kräkts sedan jag var barn (är 36 år). Varken av magsjuka eller fylla….

    Wetterholm tror jag inte hänger ut och blockar men hon har väldigt svårt att ta till sig att hon kanske inte alltid har rätt och dränker allt med smileys som dock inte direkt döljer ordens betydelse…

      Svårt att ta till sig att hon kanske inte alltid har rätt ? Den människan ska minsann ALLTID ha rätt…Senast hävdade hon att hon minsann har rätt i att man ska gymma under pandemi för hälsan går först ???‍♀️

    Petras son är väldigt exponerad i reklam, tycker ni det är ok? Han kan ju inte välja själv. Känns väldigt krystat på bilderna

      Ja, han ser verkligen inte bekväm ut.

    Den drygaste influencern måste ju ändå vara Egoina?! Hon klarar verkligen inte annat än 100% medhåll och gull.

      Va, hur menar du?
      Håller verkligen inte med öht

      Lägger du taskiga kommentarer och är kränkt för att hon inte godkänner dem?

        Haha, tror du jag tycker man är dryg för att man inte publicerar en taskig kommentar? ? Antar att du projicerar dina egna känslor där.

        Hon klarar inte av folk som inte håller med henne eller delar hennes åsikter och är himla dryg i kommentarsfältet när hon svarar folk. Antar att ni inte läser kommentarerna på hennes blogg om ni missat det. ?

          Jag kan bli trött på att Egoina alltid ska göra en grej av att konstatera att hon gillar mat. Varför håller många tjejer på så? Ja, det finns en massa normer kring mat, särskilt för tjejer, men det blir så fånigt när man ska göra en grej av det. Lite som när en tjej ska berätta att minsann har många killkompisar. Att Egoina svarar så långt på en kommentar om att hon äter lite för kan ju ha att göra med att hon själv kanske har en ätstörning. Jag har ibland fått den känslan.

            Om du nu misstänker att människan är sjuk är det väl en lite märklig sak att irritera sig på eller?

              Bara för att man skriver en massa om mat betyder det inte att man är ätstörd, nej. Det jag menade är att det verkar som att Egoina är det, inte alla som skriver om mat. Och det är egentligen inte matsnacket jag kopplar ihop med en ätstörning, mer vad man läser mellan raderna.

      Har du PMS igen?

    Kenza (godkänner inte kommentarer). Jag frågade varför de ska skola in det äldre barnet precis efter att barnet fötts. Han ska alltså skolas in i samma veva då hans lillebror kommer till världen (det är mycket förändringar för en liten). Varför kan han inte lika gärna få vara hemma och lära känna sin nya familjemedlem? Ja, det är jobbigare med två barn men så har det alltid varit.

    Ja, det frågade jag om men kommentaren blev inte godkänd.

      Jag tycker det är sååååå tråkigt nu med Kenza en får ju inte se en enda bild på magen nu när hon är bortrest ?

      Mitt barns förskola uppmuntrar/rekommender att ha syskon hemma 1 månad när nytt syskon kommer till världen.

      Tänker själv att det är bra att diskutera barnperspektivet i olika frågor och att föräldrar måste sluta se det som att de blir skammade. Vi måste kunna prata om hur våra val kan påverkar barnen.

      Men varje familj måste ändå få ta det där själva. Om personen (t.ex. kenza) öppnar upp för en sån diskussion så okej, fråga på. Men i övrigt kan vi inte sluta kommentera det direkt till personen och ta det mer allmänt i andra forum? Tror alla skulle lessna på att få såna frågor från omgivingen gällande hur man väljer att lägga upp det.

      Fast där tycker jag du lägger dig i något du inte har med att göra. De är väl fullt kapabla att själva ta beslutet när deras barn börjar förskolan? Det är en sak att ifrågasätta resande, konsumtion osv och en helt annan att anse sig ha rätt att tala om för folk att de väljer fel tillfälle att skola in barnen på förskolan.

        Nej, jag ska egentligen inte lägga mig i det. Men när ser man barnens behov? Sällan. Det ville jag lyfta. Det kanske är lägligt för dem att deras som börjar förskolan då, men är det det för pojken? Han ska plötsligt träffa/lära lämna känna nya vuxna, en massa barn samt en ny miljö samtidigt som han fått ett litet syskon. Det är inget vidare barnperspektiv och jag struntar i föräldrarnas perspektiv. Jag ser det utifrån barnens. Många barn idag får inte ens vara hemma en dag när deras syskon kommit. Bums ska de in i förskolan. Trots att bägge föräldrar ofta är hemma tillsammans.

        Trädgårdsmästare skriver att vi måste öppna upp för att prata om hur våra val påverkar barnen. Helt riktigt. Så fort man skriver minsta så säger någon att man skammar. Detta löjliga begrepp!

        Och frågan i bloggen är vilka bloggare som inte godkänner kommentarer som inte faller dem i smaken. Kenza är en sådan.

        (Min kommentar hamnade först på fel plats).

          Jag förstår hur du menar, men samtidigt kan man inte utgå ifrån att detta inte är en aspekt de redan haft i åtanke. Jag tycker absolut också man ska kunna diskutera barnperspektiv, men kanske var detta inte rätt inlägg att göra det (Kenzas alltså). Om hon själv öppnat upp genom att fråga hade det varit en sak, men nu gjorde hon (väl?) inte det. Man ska kunna prata om barnperspektiv på ett generellt plan, men här blir det inte generellt. Det blir bara att man tar sig rättigheter att sägs åt andra hur de ska leva sitt liv.

            Kenza skulle aldrig ställa en sådan fråga. Och inte många andra då de är rädda för att få fel svar. Svar som vittnar om vad barn behöver, inte vad vuxna tycker är bra gör dem.

            Jag håller delvis med om att det lyfts i fel ände. Men hur sjutton ska man kunna prata om barnperspektiv på ett generellt plan? Förskolorna kryllar av föräldrar som alltid ser till sina egna perspektiv. Hur vet jag det, undrar någon. Jo, de mönstren märker man tidigt. Jag lyfter gärna strukturerna på ett med allmänt plan men hur?

              Jag ser problematiken du pratar om och jag tror egentligen vi är på samma sida, men jag kan ändå inte riktigt tycka att Kenzas inlägg är rätt ställe att ha denna diskussion. Sen kan jag visserligen känna att hon får tugga i sig att folk kommer ha en åsikt om hennes (deras) barnuppfostran när hon gör barnet till så stor del av sina kanaler, men till syvende och sist har vi inte att göra med deras val, hur fel vi än kan tycka att de gör i vissa fall.

                Nej men som sagt. När ska man kunna lyfta det? Aldrig i föräldrarnas tycke. Då skriks det momshaming! Det finns många samhällsstrukturer som inte gynnar barnen som tyvärr inte är tillräckliga för att ha mer att säga till om.

                Kenza tål väl ingen som helst kritik för övrigt. Oavsett vad det handlar om.

                  Jag har egentligen inget bra svar på var och när. Det är en svår och känslig fråga. Grejen jag känner är väl att en person får ’bära hundhuvudet’ får något många gör. Men som sagt, vi är på samma sida.

                  Du får väl bara leva med att du inte har någon som helst rätt att lyfta frågan, eller ens lägga dig i, i andras bloggar. Kenza må vara offentlig men hon behöver inte gå med på att diskussioner om hennes föräldraskap förs i sina kanaler. Du har heller inte hela bilden eller har någon aning om hur deras resonemang hemma har gått så din åsikt är faktiskt inte värd ett skit, när det gäller just Kenza. På ett allmänt plan visst, men det finns andra forum för det. Familjeliv till exempel, där kan du diskutera familjefrågor helt fritt!

                    Varför skulle man inte få lyfta barnperspektiv när man får lyfta så mycket annat? Influencers får kritik samt ifrågasättande om det mesta.

                    Hur menar du att resonemanget skulle gå till? 1. Kenza ska fortsätta vara föräldraledig och jag antar att pappan kommer vara till mer hjälp i början. De är alltså två föräldrar hemma. 2. Nicola ska börja förskolan med allt nytt vad det innebär. Medans hans mamma (och kanske som sagt även pappan) är hemma. Vad är det att diskutera? Dessutom kan man ta in mor- och föräldrar samt för andra trygga personer för barnet. Om man har. Ja, det är kanske lite knepigt under en pandemi men jag pratar rent allmänt.

                    Jag VET att många föräldrar tycker det är deras rätt att få vara ensamma hemma med minstingen i början. Medan de äldre barnet är i förskolan. Det tycker inte jag är vidare sunt när ett barn får ett syskon. Jag har ingenting emot att barnen fortsätter gå i förskolan men kan de inte få vara hemma den första tiden samt ibland ändå? När möjligheten finns. Ni som är föräldralediga och aldrig låter era äldsta vara lediga, vad är era argument?

                      Håller såå med dig! Tycker också det är superviktigt att lyfta barnperspektivet i frågan

              Inte vad vuxna tycker är bra för vuxna.*

            Jag känner att man måste prata om de flesta ”problemen” på ett generellt plan, för annars tar folk illa upp. Jag fattar inte varför. Om man nu tycker att någon gör fel, kan man väl säga det till den personen istället för att ta en harang om vad som allmänt är fel. Förutsatt att det finns ett rätt och ett fel i sammanhanget. Jag minns när jag var 17 och min pojkvän kom till min skola och hängde där en halv dag i väntan på att jag skulle sluta. Vi åt i skolmatsalen vid lunchtid och han satt i datasalen när jag var i klassen. Nästa vecka var det rektors röst i högtalaren som meddelade att inga utomstående får äta i matsalen eller sitta vid datorerna på vår skola. Så skrattretande när alla visste exakt vem som hade gjort fel. Kritisera mig direkt till mig istället när du tycker att jag gör fel.

              Men detta kanske fick rektorn att se att det skulle kunna bli ett problem med utomstående som kommer in och därför reagerade. Jag tror knappast de inte vågade säga till dig.

              Fin anekdot men det är inte alls jämförbart med att random människor lägger sig i andras val bara för att de vill och subjektivt tycker att de har rätt. Igen, utan att ha hela bilden och utan att veta resonemanget bakom. Kenza, i det här fallet, har absolut ingen skyldighet att godkänna F:s kommentarer. F har ingen rättighet att starta en diskussion om hur Kenza är som förälder. F har kanske inte ens rätt i sak, utan tycker bara en massa om saker hon inte har med att göra.

    Nä, för en normal person finns det ju skalor. Du uppfattas absolut inte alltid som dryg. I så fall oftare ironisk.
    Men för sådana som Anna mfl är allt svart eller vitt.
    Jag läste i någon kommentar här eller på fb att många av dessa personer (som blev kända tidigt) liksom fastnar i den åldern de blev kända. Utan förmåga att nyansera saker och utan självinsikt. Som så många andra tonåringar…

      Att svara ironiskt på frågor är på skalan av dryghet.

        Kan vara. Men som man ropar får man svar.

          Säger ofta dryga människor.

            Bråkhumör?

              Nej, faktiskt inte.

            Tja. Jag kanske är dryg. Jag själv tycker inte det och jag får heller inte uppfattning att andra skulle tänka det, men det är möjligt att du skulle tycka det. Det vet man ju inte, men jag tycker inte man kan avfärda alla som säger ”som man ropar får man svar” som dryga.

        Nu tycker inte jag att vara dryg hela tiden är samma sak som att vara ironisk ibland.

        Vi är säkert alla dryga eller ironiska ibland. Men inte hela tiden. Och de flesta av oss har väl någon självinsikt? Vilket jag faktiskt tvivlar på att vissa kändisar har. Som Anna och 95% av alla influencers.

    Många tror man kan vara lite små dryg och sen festa till det med en smilie efter och då tro att man slätar över drygheten och få den att försvinna.
    Det elaka man just skrev blir då lite ehm ”roligt”.
    Nyansering i text är väldigt svårt egentligen eftersom mycket handlar om hur mottagaren läser texten och vilket humör hen är på just då.
    Mitt intryck är iaf att många är lite för dryga för sitt egna bästa och devisen ”har du inget snällt att säga, låt bli” fungerar väldigt väldigt ofta. Även att låta bli att skriva/uttala sig när man är upprörd skulle nog gagna en hel del (nämner inga namn, men ni som hänger här vet).

      Håller med. Carola W är ju en mästare i just det, att vara drygt med lite skojiga emojis efter.
      Jag har alltid undrar hur de här människorna klarar sig på en vanlig arbetsplats…

        Och även Nellie som vi såg bevis på här ovan. Det sjuka är ju att Nellie är så narcissistisk att hon inte kan identifiera sig med något som är det minsta negativt. Hon kan ju vara hur jävla dryg som helst men om någon påpekar det så har dom fel; hon är ju fullkomlig. Personen som provocerade fram hennes dryghet däremot förtjänar allt hen får. Så i Nellies ögon är hon själv inte felbar utan hon står antingen bara upp för sig själv eller är en ärlig person som pekar med hela handen och ger oombedda sanningar, men dryg? Nä det är hon för bra för att vara!

        Vilken arbetsplats?

          Där det finns andra människor?….

    Hanapee 🙁 har aldrig frågat henne ngt men jagvser ju hur hon svarar andra.

      Ja, hon kan ta emot kommentarer om diverse barntankar men är det fel kommentarer (ej kritik) så godkänns de inte. Någon skrev en kommentar om att hon och vänner ofta får ta emot kritik av andra mammor för att de inte ammar. Jag skrev då att mammor som väljer/inte kan amma väljer att kritisera de som ammar för att det går emot jämställdheten.

      Den kommentaren godkändes icke. Flaskmatande mammor kan tydligen inte göra fel, enligt Hanna.

    Jag följer inte människor som ger dryga kommentarer. Finns ingen anledning att lapa i sig en massa negativitet.

    Utanför ämnet men… Gabriella Joss förbereder sig för en aktiv dag med gymbesök och middagsbjudning, dagen efter att Västerbotten infört ytterligare restriktioner… ?‍♀️

      Lol, ”middagsbjudning”.
      Såhär står det på 1177: Om möjligt träffa inte  andra personer än  de som du bor tillsammans med. Du som bor ensam kan välja ut några få personer i din närhet att umgås med. (…)

      Gabjoss bor ensam och den som ska komma förbi är garanterat en av de hon träffar oftast, dvs en av hennes utvalda. Säkert Tove.

      Sen är ju gymbesök helt klart onödigt.

    Nej, jag ska egentligen inte lägga mig i det. Men när ser man barnens behov? Sällan. Det ville jag lyfta. Det kanske är lägligt för dem att deras som börjar förskolan då, men är det det för pojken? Han ska plötsligt träffa/lära lämna känna nya vuxna, en massa barn samt en ny miljö samtidigt som han fått ett litet syskon. Det är inget vidare barnperspektiv och jag struntar i föräldrarnas perspektiv. Jag ser det utifrån barnens. Många barn idag får inte ens vara hemma en dag när deras syskon kommit. Bums ska de in i förskolan. Trots att bägge föräldrar ofta är hemma tillsammans.

    Trädgårdsmästare skriver att vi måste öppna upp för att prata om hur våra val påverkar barnen. Helt riktigt. Så fort man skriver minsta så säger någon att man skammar. Detta löjliga begrepp!

    Och frågan i bloggen är vilka bloggare som inte godkänner kommentarer som inte faller dem i smaken. Kenza är en sådan.

    På tävling tex, är hon dryg eller är hon bara nervös?

    Vomit free since 2006 😀

    Jag har ingen aning om hur Nellie är tillsammans med vänner – där är hon säkert jättetrevlig och gullig och rolig att umgås med. Men utanför den kretsen kan hon vara rejält dryg. Precis som sin mamma. Mamman kan ge förbluffande dryga svar på det vänligaste påpekande, där finns helt klart en oförmåga att ta någon form av kritik.

    Vilket är lite förvånande, då jag tror Nellie är en bra elev för ridinstruktör. Men då handlar det väl om att ta instruktioner (från en överlägset kunnig och respekterad) , inte ta kritik.

    Nellies enormt dryga svar till läsarna av bloggen (då den fanns) var ju så man baxnade ibland.

    Kenza. Hon kan vara bra på att sugarcoat sin dryghet men tror fler och fler ser igenom det…

    Magdalena Graaf. Så. Jävla. Otrevlig.

    Och Ellen Bergström. Dom ett tjurigt litet barn.

      … som

      Ja, vad är det med Maggan? Fattar verkligen inte att hon är stor. Eller har det börjat dala? Usel blogg och bara reklam på Insta.

    Samma här aldrig haft magsjuka ?

      Vilken är din blodgrupp?

        Hur vet man sin blodgrupp?

    Nellie är utan tvekan ett praktexempel på hur en dryg person beter sig. För att inte tala om hur hon beter sig emot folk som ger kritik.
    Sen kan jag knappast vara den enda som lider med de 2 stackars hundarna hon har och övergöder såpass att man kan tro att de ska användas som julskinka?! ?

      Ja usch, hästarna skall vara i ”toppform” men hundarna är överviktiga och ser inte alls hälsosamma ut. Hon verkar skita i problem som frallor har och köpte säkert bara en för att dom är såååå söta. En hund som inte kan andas och avlas på defekt färg är inte söt, det är synd om den. Nellie är den drygaste ”influencern” som finns och hon beter sig så sjukt barnsligt och verkar inte alls vara en trevlig människa.

        Defekt färg?

    Alltså jag tycker detta verkligen vore en intressant frågeställning till div influensers. Om man nu tar del av en viss persons content och tycker att det tex är för mycket reklam, fel reklam osv HUR skulle då den personen vilja få denna feedback/kritik etc?

    Jag tex driver eget företag i helt annan bransch förvisso men bland det viktigaste jag får av mina kunder är faktiskt kritik och feedback. Det är SUPERVIKTIGT! (OBS inte alls alltid roligt men nyttigt)

    Det är otroligt viktigt för att förstå vår kund, vad de vill ha och vad de inte vill ha. Vad de är nöjda med och vad de inte är nöjda med osv. Så växer vi. Så får vi fler nöja kunder, tar mer marknadsandelar och blir mer on point med våra produkter. Jag ser det inte alls som negativt så därav min förvåning över hur känsliga alla influensers är mot just detta. Och då menar jag inte att de ska tåla påhopp om tex sitt utseende osv.

    De menar ju att det är ett yrke. De är seriösa. Det är ett jobb osv. OM det faktiskt är det så måste de lära sig att både lyssna på sin kund OCH ta kritik. Ingen inom något yrke är fri från det. Man kan inte välja att ibland vara privatperson med ”känslorna utanpå/HSP” osv och ibland vara ett företag och ett varumärke.

    Apropå Kenza. Hon säger ofta att sonen är så lik pappan (kanske pappan som barn) men jag tycker snarare sonen är lik Kenza. Håller någon med?

      håller med! tycker också att han är mer lik Kenza i ansiktsformen – typ hakan, munnen, kinderna osv. men ögonen är mer lika aleks. Sen har han ju ljusare drag också vilket också kommer från Kenza.

        Ja. Jag tror det är mest hon som vill höra att de, pappa och son, ska vara lika varandra. Hon skriver det ofta, det verkar som hon vill att andra ska bekräfta det (även om det nu inte är så). Är det för att Nikola är en pojke som hon håller på så?

    Håller med. Och nu raderar hon/släpper inte fram svar från egna familjen angående släktfejden. Svar som visar på hennes förkastliga beteende i denna tragiska härva.

      JT har lagt ut TRE inlägg om sin mormor…….men sén är det tyst.
      Såg hon gör reklam för Arla’s fil…..
      Lägger ut på Instagram för hon ”låtsas” sitta och dricka filen…. dricker den varje morgon säger hon och så klart känner hon sig friskare och kryare. Är väl två veckor sén hon lade ut första inlägget om Arlas fil och om man kollar bäst före datum på den hon lade ut i går har datumet gått ut…….har en liter räckt i två veckor när man dricker det varje morgon? Hur god är gammal fil?

    Den allra drygaste influensern efter Anna Book måste Monasuniversum vara. Jag tycker hon är dryg hela tiden, både mor sin egen familj och mot oss läsare. Hon verkar hamna i bråk med folk runt henne hela tiden. Och så att hon kallar sitt barn Talibanen. Stackare…

    Jag är mer nyfiken på vad det hon skrev i svaret handlar om.

    Vad är det för 50+ kvinna som varit arg på nellie ang att hon köpte hunden bobby?
    och varför har denna kvinna varit arg? vad har hänt?

    Någon som vet vad det handlar om?

      Och varför är de så viktigt att påpeka att kvinnan är 50+ ?? Snacka om förakt…..

        DET, jag missade t:et av misstag…. Jag lovar!!

    Hanapee lol, har ofta hängt ut små konton som skrivit till henne med goda intentioner. Fattar att man kanske inte alltid orkar ta emot välmenande men oombedda råd, men det har också hänt när hon bett sina följare om sådana. Känns överlag svår att pleasea.

    Nina Rung och Peter Rung instagramkonton! Man lider nog ingen direkt risk för att bli uthängd – men absolut risk för blockning. Jag har följt dem länge och menat att de generellt har goda värderingar och intressanta inlägg – men så för inte så länge sedan lyckades bägge med konststycket att förlora mitt förtroende. Nina pga en (enligt mig) moraliserande porr-diskussion (+ bok på samma tema) och Peter strulade till det för sig när han lyfte frågan om på vilka grunder en arbetsgivare kan sparka en anställd – promiskuitet och otrohet? Även här moraliserande, väl? Deras (enligt mig) enfaldiga envishet att inte böja sig eller svara för högst berättigade ifrågasättande eller krav på förklaring från följarna bidrog mest till mitt dalande förtroende. Här fanns en överhängande risk att bli blockad om man uttryckte gillande för följares kommentarer. T ex min ABSOLUTA favorit-person och instakrigare, Karin Kajjan Andersson hade väldigt goda och tålmodiga invändningar – som jag inte vågade gilla, trots att jag ville stötta upp. Flera av hennes kommentarer kunde mystiskt försvinna. Och följare med dem.

    Jag ser inte bilden… kan någon berätta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.