Kommer vi bli ett kramlöst land efter corona?

Monas Universum är rädda för att Sverige kommer bli ett kallare och mer kramlöst land när väl coronapendemin är över. 
Vad tror du?
Kommer vi gå och använda armbågarna att hälsa med, även efter corona eller kommer det bli tvärt om? Att vi kastar oss om halsen på alla vi möter och helt eliminerar handskakningen ut vår repertoir?

Kramigt eller kramlöst?

144 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hoppas det, det är ett ofog att kramas i tid och otid. Speciellt när det gäller nya relationer eller i affärssammanhang.

    Jag kramas gärna! Men med de jag känner och tycker om. Det har gått inflation i kramandet, som egentligen är en ganska intim handling och inom ens personliga sfär.

    Kallare kanske det inte blir, men förhoppningsvis inte en slentrianhandling.

    Mvh

    En som tycker att stel kram följt av ”heeeej gumman” är sådär

      Kanina tycker din kommentar är kall. Sedan brukar människor känna på sig om någon inte vill kramas och dom måste ju märka du inte vill.

        Hon är inte kall. Hon är bara normal. Jag är glad att jag slipper krama folk som slutar på jobbet och att jag slipper ta alla möjliga i hand. Man kan vara artig utan att hålla på att ta på varandra. Kanske ska flytta till Japan?

          Ja Sverige va kallt redan innan.

          Ja, jag håller med. Att ta i hand är egentligen rätt äckligt har jag alltid tyckt (för man vet att vissa inte har bra handhygien) och krama är för intimt- mer för riktiga vänner än bekanta och kollegor. Tycker faktiskt att som de gör i Japan exempelvis, att buga- passar för alla sammanhang. Sedan kan man självklart krama de som är en lite närmre. Men buga räcker gott till alla andra egentligen.

          Har aldrig förstått det där med att vara så fysiskt nära som att krama när svenskar generellt ändå är så stela av sig. Det passar inte riktigt ihop.

        Om de märker att hon inte vill kramas, men ändå insisterar på att ge en kram… Vad säger det då om dem? Det är detta vi försöker lära barn idag. ”Stopp! Min kropp!”. Man behöver inte kramas för att andra vill.

        Nej. Det känner folk inte på sig alls n

          Har en chef på jobbet som FORTFARANDE ska kramas varje gång vi ses. Han är ensam anledning till att jag låtsas vara så dödsförskräckt för Covid att jag inte kan vara med på fysiska möten (inte för att jag vill heller, såatteh..), han känns ju verkligen som potentiell superspreader. Avskyr att krama folk jag inte älskar annars, tycker inte det har i affärssammanhang att göra alls!

            Olämpligt beteende av en chef. Vill absolut inte ha kramar av min manliga chef. Gillar honom skarpt men nej.

        Nej! Du känner inte alls av om någon vill ha en kram av dig.

          Det märker man ju om.mämniskan håller avstånd, inte tar ett steg närmare dig och slänger upp sina armar. Jo det ser man om man tittar,

            Ja men många respekterar inte det eller kollar efter tecknen..

      Håller helt med Kanina. 90 % av alla kramar är falska och meningslösa. Vill hellre ha en kram som betyder något än 10 som inte betyder något.

      Håller med. Jag är inte alls förtjust i att kramar har blivit (var) en vedertagen hälsningsfras, inte alls bekväm med det.

      Ja!! Jag kramar gärna min partner, familj/släkt när vi ses, brorsan flickvän som han varit tillsammans med några år och mina närmsta vänner, men folk på jobbet, bekanta, nya vänskaper osv… Nej tack.

      Håller med dig. Jag kommer definitivt inte kramas med folk jag knappt känner. Kanske inte ens ta i hand slentrian mässigt!

        Jag hälsar genom att säga hej och höja handen. Det borde fasen vara fullt tillräckligt för VEM SOM HELST. Tycker det ser såå sjukt ut nu när man ser serier och filmer där folk tar i hand till höger och vänster.

      Håller helt med! Varför krama folk i tid och otid? Som kollegor eller bekanta. Nope jag kramas med mina närmaste. Som Penny i Dirty dancing ”this is my space and this is your space”

      Att bli kramad av andra än de allra närmaste är integritetskränkande och otroligt obehagligt! Usch och fy för ”kramisar” som oinbjudna tränger sig in i andras personliga sfär för att fylla sina egna behov. Det är dessutom ett jättebra sätt att sprida smitta. Det finns ju andra virus än corona som tex influensa och norovirus (kräksjukan) som kan orsaka stort lidande och död för sårbara människor. Kramar du folk utanför din nära familj har du ingen aning om deras hälsotillstånd. En ung tjej som ser helt frisk ut på utsidan kan ha en allvarlig underliggande sjukdom som innebär att en vanlig vinterkräksjuka är livshotande.

      För att inte tala om dessa kindpussar på affärsmöten med folk från andra länder! Usch vilket otyg!!!

    Åh gud vad jag känner att jag inte hade klarat av Mona i min närhet. Hatar folk som ska kladda i tid och otid. Typ som folk som ska ta i ens hår bara så där. Nej fyfan, håll dig till din kropp så håller jag mig till min, haha!

      Du använder de siffrorna 2020? Vill du att vi alla ska dö?

        Ja, du kanske inte visste det men vi ska alla dö.

        Va???????

          Siffrorna från lost, anonym 07:56 har väl inte fattat att det är en påhittat tv serie.

            de e faktiskt en dokumentär

    Jag hoppas, och tror, att det hänger i att förstå hur mycket folk man känner betyder för en. Att man visar att man tycker om folk, inte bara med fysisk uppskattning. Jag önskar att vi alla också ser och blir varmare mot de vi inte känner. Det här tillståndet har ändå drabbat ALLA och det borde bli lättare att ömma för främlingar också.

      Lite udda att Mona som aldrig satt sin fot på ett gym eller annars tränar lägga upp ett inlägg strax efter Löven sagt att vi INTE ska besöka gym.

        Va?

    Hälsa med armbågen? Alltså samma armbåge jag precis nös eller hostade i?
    Låter vettigt ?

      Hur lyckas du hosta eller nysa i armbågen?! Jag är i alla fall långt i från så vig i armarna att jag klarar det. Armvecket brukar däremot gå bra!

      Cirkulerar många memes om det

    Man kan väl hoppas på ett mer ödmjukt och medkänsligt samhälle (…) med eller utan kramar. Det är ju sånt kriser ska föra med sig? Tyvärr också massa egoism. De snälla blir snällare, de elaka elakare. Kriser utlöser väl alltid det bästa och sämsta hos människor.

      Tror det med. Egoister och elakingar ändras nog inte pga Corona. Tyvärr.

    Men alltså, jag kramar hemlösa? Lite savior beteende där och ska gärna trycka upp det så alla vet hur fin hon är

      Exakt, hemlösa som en flock eller skock, de är inte människor, de är hemlösa och Mona uppoffrar sin kropp till deras glädje

      Hon gör ju mer för hemlösa än vad många andra gör. Är det det dåliga samvetet som får en att skriva en sån skitkommentar som din?

        Har varit hemlös missbrukare kan säga att jag aldrig skulle tagit emot en kram av någon som uttrycker sig så

        Gör hon det verkligen? Hon gör nästan ingenting enligt henne själv. Random människa som ger pengar gör lika mycket som Mona som delar ut mat ibland (Som andra fixat.). Hon varvar sina operations och shopping inlägg med bilder på hemlösa, tror mest det är for show.

          Jag tror att det är hennes uppgift att skriva om VDS på bloggen och därigenom få in pengar på swish och få in månadsgivare.
          Det jag tycker är konstigt är att så många blir nobbade att skänka kläder?

        Jag är hemlös och brukar sova på bänkar i parken här i Falun. Ibland hittar jag en övergiven bil som jag kan ligga i baksätet på men helst bara om det är Opel eller Toyota. Mona skulle aldrig få krama mig det kan jag bara säga.

          Vilken tragiskt hånfull person du låter som, har själv skrivit om mitt heroinmissbruk i öppet spår för flera år sedan, fick kontakt med bl.a ”prisonbeauty” som har erfarenhet själv, har sedan uppdaterat i senare öppet spår om hur tacksam jag var för de som tog sig tiden att besvara mig, har sedan dess kämpat på och är i dagsläget drogfri med bostad och ingen skulle se på mig att jag varit i det läget eftersom jag hann sluta i tid och var hemlös en kortare period. Du skriver ironiskt och hånfullt som om jag hittade på men tyvärr hemlöshet är en realitet. Nu har jag pengar och möjligheter men är tacksam för min erfarenhet så jag inte behöver bli som dig eller för den delen skriva sånt som Mona skrev. /08.20

            Jag kan inte ta ansvar för din situation utan beskriver bara mina upplevelser. Du har ingen rätt att klanka ner på mitt liv som hemlös och om du inte tror mig så är det du som har problem. Dra nåt gammalt över dig.

          Hej Hemlös i Falun!
          Jag bor i Borlänge. Jag vill inte krama dig 😉 men jag undrar om det finns något jag kan för dig ?

            Något jag kan göra för dig, ska det stå..

        Vilket otroligt argument du för fram där.

        Och hur vet du om vi på något vis behöver ha dåligt samvete? Korkad kommentar.

      Också uttrycket ”våra hemlösa”. Låter som hon varit på zoo och matat lite gulliga hemlösa personer i ngt rävgryt.

      ”Våra, hemlösa” säger hon hela tiden.

    Fyfan vad skönt det vore om folk slutade kramas. Älskar inte fysisk kontakt med andra än mina barn och min man. Usch! #stoppminkropp osv

    Detta är trots allt det enda positiva med pandemin.
    SLIPPA alla obekväma kramar!!!
    Synd om alla gränslösa- ja, bra för mig- ja!!

    Oj i-landsproblem

    Hoppas. En positiv sak som kommit med coronan är att man slipper kramas med random folk.

    Kramar känns ändå bättre än att ta i hand, det hälsningasättet har stor chans att försvinna!

      What???
      Vill du hellre pressa din kropp mot en ny bekantskap än att röra vid hens hand???
      DET ÄR ORIMLIGT!!!!

        Tänk i Spanien där man kindpussas med nya bekantskaper ? bodde där i 3 år, vande mig aldrig

          Har massa utländska kollegor som ska kindpussas. Å lite beroende på var de kommer i från så det olika många på varje sida. Alltid lika oklart så det blir alltid en viss förvirring. Saknar att få träffa mina kollegor men saknar INTE dessa pussar ?

      För dig kanske, jag tycker mest det är påträngande.

    Allt kommer att återgå till det normala så fort pandemin är över inkl kramandet (om det inte tom ökar) och resor. Det som däremot vore skönt att slippa är skaka hand. Har alltid tyckt det är äckligt att ta i okända människors händer och går alltid o tvättar händerna efteråt.

    Åh, jag känner mig svältfödd på kramar och fysisk beröring. Dock bara mellan mina vänner, sjukt onajs när det är ”påtvingade” kramar mellan individer som egentligen inte vill. Typ släktingar en nästan aldrig träffar, vänners vänner osv.
    Men som sagt, jag längtar VERKLIGEN till den dag en får krama sin kompis igen. Kommer nog vara en rätt klängig typ den första tiden.

    Jag tycker det är så befriande att SLIPPA onödiga kramar, människor som rör en konstant osv. Det enda konstiga nu är tex att inte hälsa och ta i hand. Det känns oprofessionellt när det är möten på jobbet tex och högsta chefen kommer eller liknande. Men eftersom det rör alla så är det okej. Tycker även att det har varit ”skönt” att kunna säga nej mer. Inser att jag inte gjort det förut, dock såg livet annorlunda ut.

    Från en som aldrig var hemma förr – så älskar jag (konstigt nog) att vara i min ensamhet. Jag har lärt mig att vara själv på ett nytt sätt. I början va det tufft, men nu känns det skönt att komma hem från jobbet och faktiskt bara vara. Hur orkade man jobba, träffa kompisar, träna osv förut? ? For runt mer än jag trodde.

    Jag som är självutnämnd julhatare och Grinchen har till och med planerat att julpynta ordentligt hemma.

    Har till och med redan småplanerat att fira nyår själv. Köpa en skön och snygg pyjamas, äta gott och skåla med mig själv. Hur skönt?? ?

      Skönt? Det låter väldigt ensamt men sålänge du är nöjd. ?

        Ensamhet kan vara det bästa som finns, om man tycker om det. Hon verkar ju ha lärt sig att uppskatta den upplevelsen?

        Jag säger grattis!❤️

          TACK! Exakt så är det ?❤️

            Härligt! ?❤️

            Jag har alltid uppskattat ensamhet, och för 5 år sen började jag fira högtider ensam. Det är så sjukt mysigt!

            Jag gick på tjatet om att fira med familjen ett år, aldrig igen. Förra året råkade jag omedvetet tacka ja till en julaftonlunch, jag skrek rakt ut när jag la på telefonen och hade förstått vad jag sa ja till, ”hela julen är försööörd”? (det var jättetrevligt, men jag längtade hem till min pyjamas och julmys)

            ???

        M, man kan vara väldigt ensamt med 30 personer runt sig. Vissa känner sig mer ensamma då än när de är själva.

      Vill också fira nyår sådär! ?

        Ja! Vi brukar vara typ 40 pers som firar nyår och midsommar ihop. Sååå roligt! Men eftersom läget är som det är så tänkte jag att istället för att vara ledsen och må dåligt över det – så vänder jag på det. Ska köpa en snygg och skön pyjamas, ladda upp med god mat och annat gott, massa ljus och doftljus. Ladda upp med mina favoritfilmer på Netflix och fira in det nya året i soffan ? Så det tycker jag absolut att du ska ?

      Vad fint det låter ❤
      Att umgås med sig själv ensam är inte alltid av ondo och du verkar ha hittat ett fint förhållande till sig själv ?
      Tror jag vill anamma ditt nyår, får leta upp en gosig pyjamas ?

        Tack!! ? Jag kände att det va dags att vända det negativa och tråkiga, och känner att jag finner mer ro då ? Att vara själv är så skönt, känner mig inte lika stressad längre och älskar att vara hemma. Och jaaa, häng på mitt firande! Kan tipsa om suuuperfina pyjamaser på HM, tänker att jag vill vara bekväm men fin ? Se massa bra filmer, ha en massa gott snacks och god mat. Tända alla ljus, doftljus och njuta. Lite ansiktsmask osv också. Ja, jag har bestämt att nyår ska vara bra oavsett ???

      Det är underbart o vara själv. Inga problem med det. Är även social men varit halvt sjukskriven många år så är van. Corona blev inte jobbigt på det sättet . Sen är man orolig som alla andra. Jag tycker det är konstigt att folk inte kan va mer ensamma, stort problem. Man hinner inte lyssna till sig själv, lära känna sig själv.

    Tror kramarna undan för undan kommer tillbaks. Tyvärr!!
    Tycker det är så skönt att hålla avstånd till folk.

      Du måste inte kramas!

      Jag har inte slutat kramas, eller inte alla iaf. De som vill kramas kramar jag och de som inte vill kramar jag inte. Hoppas inte vi blir kramlösa.

        Det är inte alltid helt lätt att värja sig från att få en påtvingad kram från er ”kramare”. Jag hade en sådan påstridig bekant en gång. Vid ett tillfälle hade jag just arbetat hårt i trädgården och var både smutsig, svettig och illaluktande. Därför ville jag låta bli att hälsningskramas när kramaren och hans fru dök upp. Han blev oerhört förnärmad och kunde nästan inte acceptera min förklaring till att inte vilja kramas.

        Smart när man inte ska ha fysisk kontakt. ??‍♀️

          Ja för jag är ju värst också. Lägg av med dina jävla pekpinnar. Du vet inte mer än de rader jag skrev och du har inte den blekaste aning om vilka personer det handlar om. Men t.ex skulle du sluta vara fysisk med din kärlek pga en pandemi? Skulle inte tro det va.?‍♀️

    Hoppas innerligt att vi slutar att ta i hand. Går alldeles utmärkt att inte göra det.

      Ja och att folk slutar NU omedelbart med armbågshälsningen, VEM kom på den dumma idén, då kommer ju folk nära varandra så sluta genast med det! Det räcker att säga ett hej. Kramar är iofs hälsosamt, att aldrig få en kram eller beröring kan påverka hälsan negativt men just nu måste det ju undvikas.

    Om vi kunde återhämta oss från Spanska sjukan så tror jag att vi kommer både skaka hand och kramas efter Corona..

    Vad är ni för omysiga människor här inne. Låter som ni alla behöver mer kramar. ?
    Bästa som finns.

      Men snälla varför ska jag behöva vara mysig med bekanta eller random människor? Jag myser med min sambo och det räcker gott och väl.

        Men herrgud. Säg nej till folk som vill kramas då? Men det är ju du som kommer uppfattas som oskön och kall. ??‍♀️

          Jag gillar att det bara är osköna människor som kalla andra osköna. Vissa har mer integritet än andra och det får man bara acceptera. Varför blir du ens defensiv över vad en annan vill eller inte vill göra med sin egen kropp? ?

            Jag kallar ingen oskön. Jag sa bara att person i fråga kommer ANSES som oskön. Sen sa jag också att man får säga nej då om man har sån integritet? Varför gnäller ni? Bara att säga ifrån.

              För att ni kramare blir sura när man säger ifrån.

                Absolut inte. Herrgud. Däremot tror jag att jag skulle känna av er surpuppor att ni inte vill kramas så hade inte gett er en kram ändå. ?

                  Om du bara ”tror” att du kan känna på dig när någon inte vill kramas, så ska du nog lägga ner att krama folk utöver din närmaste familj.

                Nej vi tycker bara att ni är konstiga. Men det är ändå upp till er.

          Men det är ju det som är problemet. Kramar är någon typ av norm men om man inte vill kramas ses man som konstig. Vilken annan oönskad kroppskontakt med folk får man inte säga nej till? Kyssar? En klapp på rumpan?

          Och du kommer uppfattas som påträngande. Kramar mer än gärna folk i min närhet, men inte bekanta, nyare vänner eller folk jag inte känner.

            När sa jag att jag kramar allt och alla och är den som tar intiativ till det? Om en kollega eller bekant vill ge mig en kram ger jag mer än gärna en kram till den personen. Herrgud. Hur kan man en tycka att en person som ger en kram som tack eller som hälsning är påträngande. Har aldrig någonsin tänkt så i hela mitt liv. Hur stela kan man vara som människor. ?

              Jag har NOLL lust att ta i folk jag inte älskar, dvs min familj och mina nära vänner. Är fan inte stel för det, varför ska jag erbjuda min kropp till främlingar? Och varför ska du ta dig rätten till min?

                Jösses……

      Ja reagerar också på det. Mer kramar och ni som inte vill skit i att kramas då.

        Varför ska man tvinga någon att kramas som hälsningsfras? Man kramar ju de man vill krama, det blir ju spontant så. Är inte så lätt att låta bli heller, blir jävligt stelt när någon kommer och ska hälsa och kramas om man backar undan.

          Var ni oälskade som barn eller? Hur kan det vara så svårt att ge någon en liten kram? Förstår verkligen inte.

            Nej du förstår inte och det är detta som är grundproblemet i vårt samhälle. Ni som absolut inte kan tänka er att andra människor tänker annorlunda och inte tycker om samma saker som ni. Är det så konstigt att polariseringen är så stor som den är, som ni håller på?

            Jag har autism och ogillar närhet.

              Då är du förlåten 🙂

    Snälla Camilla, ta bort den skrikiga rosa/röda färgen! Det ser förskräckligt ut ?

      Det är väl inte upp till dig att bestämma.
      Nu ser man mycket bättre när en ny tråd startar.
      Varför ska allt vara grått/svart och trist?

        Tänker mer på rubriken. Ser hemskt ut

          Håller med, headern och rubriken… Och att skylta med nyheter24. ?

            Eller hur! Känner för att köra unvis bara för att inte gagna nyheter24. Vilket är ologiskt eftersom jag hela tiden vetat om att Camilla jobbar för Nyheter24, men stör mig generellt på logor och liknande.

              Exakt samma här. Stör mig otroligt mycket på att loggan syns. Det ger sånt lågstämpelmärke över sidan tyvärr

                Bloggbevakning är inflyttad under Nyheter24 – har med utgivningsbevis, sälj, licenser mm att göra och därför kommer ”signaturfärgen” vara samma som deras.

                  Ok, tack för svar

        Jag tyckte det var mycket behagligare för ögonen med den mörkgrå färgen till vänster av ett inlägg som markerade en ny tråd. Men det kanske bara är jag som har känsliga ögon ?

          Nejdå, skrikiga färger är jobbigare. En rosa i mörkare ton hade sett bättre ut.

            Ändra färginställningen på din dator/telefon när du läser här inne och sluta gnälla!

          Kan folk ge det mer än en sekund innan de klagar och gnäller!? Tänk om ni vänjer er efter ett par dagar?

      Nej är mycket bättre nu!! Speciellt i kommentarsfält med många långa trådar. Detta vill jag ha kvar!

      Den är väl inte skrikig? Kanske får du ändra din inställning på dator/telefon?

    Snälla vad är grejen med att influencers bakar något och sen är det som att de skapat receptet? Victoria Törnegren bakade ”Gertrude Tornvalls chokladkaka”, delar sen receptet och det är en vanlig kladdkaka?? Som när spraytan-Klara var the birthgiver till fisk och romsås, det är liksom något som existerat forever? Stör mig orimligt mycket att de kan få den enklaste av vardagssaker att verka som att de uppfunnit hjulet.

      Eller Linn Ahlborg och hotshots…

    Jag är en fysisk person, men jag kramas inte med arbetskamrater och folk som jag bara känner på avstånd så att säga. ’Men känslan av att få krama, sitta nära, mysa med vänner ska bli så härligt och jag kommer vara en del i att fortsätta med att krama ”min flock” (där för övrigt en man avskyr kramar, men honom låter jag bli såklart).

    Det gick inte att svara i coronatråden, så jag försöker här.

    Du som ville veta hur färdiga diamanttavlor ser ut, googla på Youtube så kan du se rörliga bilder?

    Jag förstår inte grejen med den här Coronahälsningen? VARFÖR måste vi absolut ta i varandra? Kan man inte bara säga hej??

    Jag är inte så fysisk av mig, kramar bara min familj. Så för min del skulle det vara skönt om människor som jag inte känner slutade kramas när dom ska hälsa. Det blir bara… konstigt.

    Hahaha, Anna Book visar bilder på sina sopor?
    Snacka om årets Influenser, man måste bara titta på hennes upptåg.

      Hon skapar CONTENT!

      Gårdagens live var en uppvisning i att tugga varmluft: vi var 125 själar som lyssnade till Bookens predikan om varför familjen inte reser till segunda casa. En följare ställde en rak och uppriktig fråga om attefallshuset, storlek och byggmetod, och fick ett ilsket fräsande till svar. Känsligt tydligen.

    Jag gillar inte när främlingar/kollegor ska kramas. Det känns bara krystat och konstigt. Däremot saknar jag att krama vissa vänner som jag väldigt sällan träffar, vilket förvånar mig för jag är inte särskilt fysisk av mig… Men känns lite märkligt att lämna över en födelsedagspresent eller se en vän gråta och inte krama om?

    För mig med handsvett vore det en befrielse om man slutade med att hälsa i hand för alltid.

      Ett handslag är avväpnande, att vägra skaka hand betyder tvärtom.

        Det borde alltid vara upp till individen om den vill röra en annan människas kropp. Handslaget är ju bara något vi kommit på ska vara artigt, massor av andra människor i världen hälsar på helt andra sätt utan att verka fientliga…

      Samma här, nej till handskakningar tack! Finns ju många kulturer där de inte skakar hand och klarar av att bygga relationer varför skulle inte vi klara av ett handskakningsfritt samhälle?!

    Kramlöst. Avskyr kramar från någon annan än min sambo och mina barn.

    Jag tycker det är skönt nu då jag slipper bli kramad av folk jag inte har den relationen till att jag vill bli kramad. Jag skulle inte kalla det kallt att inte kramas, skulle säga att merparten av de kramar jag får av kollegor och folk jag halvkänner är kalla, obekväma och stela. Går att visa uppskattning istället med genuina samtal och kroppsspråk.

    Nu tycker SSU:s ordförande att Löfven ska ordna möte med influencers som inte tar sitt ansvar för corona, enligt Aftonbladet.

      Eh. Det kan man väl delegera till SSU ordföranden…eller nån tjänsteman eller praktikant på FHM. Eller så skiter man i det och bötfäller dem när de bryter mot reglerna. Statsministern borde få pyssla med viktigare grejer än baby sittning av vuxna människor i Stockholm.

    Hoppas att vi slutar ta i hand. Gör det flera gånger om dagen på mitt jobb annars & det är äckligt. Handen kan ha varit i näsan eller i kalsongerna, på äckliga snoppen ?. Så många som inte tvättar händerna efter toalettbesök, urk.

    Ofrivilliga kramar från bekanta & gränslösa slipper jag gärna, men några vill jag få fortsätta krama ❤️.

    Tröttnat på att läsa monasuniversum då det mest är reklam. Hon tar även bort alla kritiska/ifrågasättande kommentarer och har kvar sina ja-sägare. När hon skrev att Irradia-kliniken har mycket lägre priser än andra googlade jag priser i Stockholm och det visade sig att Irradia-kliniken var dyrare än många andra kliniker för samma behandling. Skrev en kommentar om det och tror ni att den publicerades? – NÄ.

      Hon är verkligen knepig men jag tror hon skapat sin egen lilla bubbla bara för att hon har väldigt dålig självkänsla. Det är oftast de personerna som inte klarar av att tackla kritik och hela tiden går till angrepp för minsta lilla avvikande från eget tyckande. Nu har hon ju världens bästa svans med tanter efter sig och umgås bara med snygga världsbästa kompisar så hon har nog hittat sin plats här i livet.

      Hon skrev om en hårförlängning hon hade gjort. Det var verkligen den mest skonsamma. Det var såklart en kompis… som gjorde det på henne. Men då fick hon många kommentarer att det faktiskt var tvärt om. Sliter mest på håret.
      Hon skriver saker som hon inte har koll på alls.
      Hon tog hål i öronen ”hos någon kompis” i dennes butik. Bästa sättet, bästa materialet osv.
      Kommentarerna på bloggen sa tvärt om.
      Lite synd om hennes lilla tantgäng där på bloggen, som tror att allt hon säger är en sanning.
      Ni vet dom där som köper allt hon säljer, och då menar jag allt.

    Det här handlar inte om hur vi vill göra. Lyssna på zoonosexperten Björn Olsen när han säger att den här pandemin vi upplever nu inte är någonting mot vad som väntar.

    Att vi drabbats och kommer att drabbas än värre beror på vår livsstil. Ett exempel är att vi äter kött, smittorna överförs mellan djur och människa och om vi alla åt vegetariskt skulle de inte få fäste. Ett annat är vårt resande. När smittan väl finns och vi kan transportera oss runt hela jordklotet på lite drygt ett dygn sprider vi den förstås supereffektivt.

    Så länge vi inte i grunden förändrar vårt sätt att leva handlar det alltså inte om huruvida vi vill kramas (själv känner jag mig inte heller bekväm med att bli tagen i famnen av främlingar) utan om att vi tvärtom måste lära oss att hålla ännu större avstånd.

      Ja,det tror jag också.Det här handlar inte om veckor,månader utan kommer ta lång lång tid.Sedan kommer det andra pandeminer.

    Jag hoppas att samhället återgår till att bli mer varmt, en kram kan betyda så mycket för någon.

    Däremot tycker jag att hälsa i hand inte är särskilt nödvändigt. Det är mer formellt och det räcker med ett trevligt hej. Jag har dessutom bacillskräck överlag så är bara glad att slippa ta i hand av den anledningen.

    Glömmer aldrig en gång när vi presenterades för en kvinna på en fest och hon flög på mig ”åh jag är en KRAMARE” och kramade mig hårt.
    Sen gjorde hon likadant med min man. Men hon kramade om han så innerligt och ”varmt” med ett litet mmmm och kinden lutad mot hans bröst samtidigt som hon strök honom på ryggen. Och det var ingen hastig kram… Wtf!?

    Intressant att läsa kommentarerna. Jag älskar att kramas. Inte alla förstås men jag skall ta till mig av detta. Alla vill inte kramas lite sådär spontant. För mig blev det en ögonöppnare. Mycket bra att veta.

    Tack! ? Önskar att fler kramare tänkte som du.
    mvh, ickekramaren

      Skulle vara svar till Lo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.