Bianca Ingrosso blev EY:s ”Årets stjärnskott” i Stockholm

Igår gick den femte lokala delfinalen av EY:s årliga gala av stapeln och den här gången var det Stockholms entreprenörer som skulle firas.
Normalt sett är detta en stor tillställning men i år hölls den i ett mer coronaanpassat digitalt format.

Ett namn som känns igen är Bianca Ingrosso som var nominerad i kategorin ”Årets kvinnliga stjärnskott”, och man får gratulera, man får gratulera, för Bianca kammade faktiskt hem segern och kommer nu tävla mot landets andra fem finalister i den stora finalgala som går av stapeln under 2021.
Vinner man där så går man vidare till en global tävling där hela 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör, och Bianca tog just ett steg närmare en sådan utnämning genom att ta sig vidare till den nationella finalen.
Bianca nominerades för sitt företag Bianca Ingrosso AB.

Stort grattis Bianca! 

Tack för tips!

227 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Gissar vem som kokar av avund…

      Linn Ahlborg?

        IL såklart 😉

          Hur misunnsam måste man inte vara som människa för att ens kunna göra den kopplingen…ingen ”normal” människa fattar…genom sig själv känner man…osv.

            Haha va? Det är ju känt sedan länge att IL velat bli världens mäktigaste kvinna. Det var inte alls för att vara missunnsam. Eller missuppfattade jag din kommentar helt?

              Camilla kanske skulle intervjuva Löwengripskan nu om hennes åsikt kring vinnaren. Dags för blondinbella att ge lite tillbaka efter att ha fått så mycket råd och verklighetstips från bloggbevakning.

              Hur upplever Blondinbella dagens toppinfluencers, egentligen?

                Vem vill ens höra hennes åsikter? Hon skulle ändå bara säga vad sånt som gynnar henne mest eller skapar mest uppmärksamhet.

                  Jag tror att ganska många skulle vilja höra en intervju med Blondinbella där hon inte ständigt skrivs upp som Sveriges mäktigaste kvinna eller tillåts att bestämma agendan som i skavlan.

                  -Hur ser du på din tid som FD topp-influencer etc kan vara bra frågor av allmänt intresse. Svarar bellan inte på frågan så ställs den igen osv. Lite världens villkor och inte längre bara hennes. Det finns väl en hel del frågor som Bellan aldrig svarat riktigt ordentligt på, eller?

            IL är känd för att vara missunnsam och tävlingsinriktad. Hennes mål i livet var också att toppa listan på världens mäktigaste kvinna. Självklart kokar hon av avund just nu. Bianca lyckas göra något Bella aldrig har lyckats göra: vara omtalad OCH omtyckt.

              Det är möjligt att det du säger är sant. Men apropås källkritik på nätet, det blir vare sig mer sant eller mer falskt av att 700 ”anonym” eller ”löwengripska familjekänslan (?)” på bloggbevakning påstår endera.

                Låt källan komma till tals, så kan vi ha lite källkritik sedan. Låter det bra?

                  Källan i det här fallet är ju du själv och anonym förutsatt att ni inte känner henne och det verkar ni ju inte göra iom att ni vill att Camilla ska intervjua henne…så visst- prata på du föralldel. Min poäng var bara (med all respekt för era åsikter) att det ni säger inte har nån faktiskt grund.

              Och framgångsrik- på riktigt!

                Ja Bianca alltså!

      Bianca Ingrosso är ALLT som blondinbella drömde om att vara. Men jag tänker att hur FAN hade blondinbella bettet sig om hon nått det Bianca har? Alltså hon hade inte 10% av det Bianca har och hon typ trampade på folk och betedde sig som en skit, hur hade hon betett sig om hon var på Biancas nivÅ?

        Läskig tanke… och så sann…

      Isabella har redan vunnit den utmärkelsen. ?

        Sant men hur ser Blondinbella på dagens framgångsrika entreprenörer?

        Glädjs hon med dem och kommer med framgångstips eller är hon mestadels avundsjuk?

          Man måste själv anmäla företaget för att kunna delta i tävlingen vilket gör det mindre intressant.

            Tack!
            Det intressantaste blir väl då att veta hur Blondinbella ser på en modern och aktuell influencer som Bianca eller Kenza.

            Kan väl vara bra för Isabella Löwengrip med lite perspektiv på sin roll som fd topp-influencer. Bellan kanske kan jämföra Biancas äkta siffror med hennes egna uppblåsta bubblor?

              Aktuell? Tycker K är mer lik I än B, både K o I är numera rätt inaktuella och väcker mest irritation och negativa känslor, i den mån det rapporteras om dem. B däremot är ju aktuell nu med och har förmodligen, till skillnad från I o K, sin ”puckel” eller peak- framför sig och inte bakom sig.

                Bellan är aktuell som nybliven föredetting och inte så mycket annat.

                  och som en av landets största bloggare och poddare, och hennes namn frontar ett skönhetsmärke som finns att köpa runt om i världen.

                    Självklart Bella, du är superduktig! Obs, ej ironi, hon har uppnått mer än de flesta. Ju högre man klättrat, desto hårdare fall osv.

        Ja fint för henne. Men undrar om Caica kommer gå så bra att lansera i resten av världen.? Varit o köpt Ida Warg shampo. Tog den med fukt som luktar jättegott kola och vanilj. Vill ha den i parfym med. Var 25 procent rabatt. Tyvärr hade dom ej duschmousserna. Ska köpa två av dom ej den gröna.

          Jag hatade Ida Wargs brun utan sol. Luktade riktigt illa och kliade på kroppen.

          Jag köpte den gula, luktade inget gott alls.

    Det förtjänar hon 🙂

    Grattis(verkligen), hoppas hon blir årets affärskvinna också.

    Coolt. Grattis!

    Tycker det här känns som nån hitte-på-tävling. Prestigefylld? Inte. Nåt EY kom på för fem år sen för att göra reklam för sig själva.

      Det är inte en tävling utan en utmärkelse! #petitess

      …är inte alla tävligar egentligen hitte-på ur reklamsyfte eller likande?

      EY kan va hittepå. Riktig sunkig arbetsplats där de anställda tror att de är något. Men egentligen slavar dom för skitlöner ? Dom som var för dåliga för att bli McKinsey-konsult eller jurist på byrå hamnar på EY.

        Ja fyfan vad jag slet när jag jobbade på EY! 15-timmarsdagar var inget ovanligt.

          Haha jag också innan jag påminde mig själv om mitt eget värde ? Sjukt roligt hur Managers och Senior Managers tror dom är så coola och framgångsrika. ? Enda sättet att klättra i rang är ju att hålla sig fast. Promotions handlar bara om tid och inte om kompetens ?

        Oj, jag fick anställning på en av landets största och främsta advokatbyråer, men inte på EY. Hur går det ihop?

    Är det sant att hon fått skatta HÄLFTEN av det hon sålt Caia för? Hur fan kan det vara normalt?

      vet inte hur det är i hennes fall då hon är kvar i företaget och inte sålt av det men när man säljer av helt kan det bli så. Det är vidrigt, sjukt… att ge bort hälften av det man tjänat till staten är inte ok någonstans.

        Man ger inte ”bort” nånting…

          Vadå ger inte bort? Folk som skattar hälften, för dem går de pengarna bort helt. Oavsett vad de går till. Företagare har ingen betald semester heller. Hur kan det vara rättvist att ta hälften från en del av befolkningen och 30% från en annan? Hur indoktrinerad (eller kommunistisk) måste man vara om man tycker det är ok att vissa blir fråntagna hälften av det de tjänar medan andra får allting genom att föda barn?

            Har du kört på en svensk väg någon gång?

              Ja, full av hål och på många hålls sänka hastigheterna istället för att laga. / Ytkeschaufför

                Du vet att skatten vi ”ger bort” går till att bl a finansiera vägarna. Bygg din egen väg om du inte vill vara med i systemet. Alternativt betala en vägavgift för varje väg du kör på.

                  Hahah! Vägar! Wow! Så man ska ge bort flera miljoner av det man tjänar för vägar? Då är det väl bara rättvist att man ger lika mycket som alla andra och inte hälften av det man tjänar? Varför ska någon ge 25 och nån annan 50?

                    Gränsen är åt det hållet om premiserna inte passar.

                      Ja vad synd för dig att jag är etniskt svensk då och tycker jag har rätt att uttrycka mina åsikter om ”premisserna”. Jävla indoktrinerade idiot

                      Det hade du iof haft även som icke etnisk svensk. Men du har rätt i att det inte går att köra ”åk hem ’rå” argumentet på dig.

                      Läs på lite om skatt innan du blir så arg. Neutralitet och likformighet är grundläggande principer.

                      Kika på en jämförelse av inkomstbeskattningen vid olika inkomstnivåer mellan arbetstagare och företagare i olika företagsformer.

                      Du kommer att märka att skillnaden inte alls är så stor som du verkar tro när inkomsterna blir lite större.

                      Vilket argument ? så när du inte får covidvård och gnäller ska vi bara ta och hänvisa dig till gränsen? Bra för samhällsutvecklingen!

                  Spännande att vägarna bara blir bättre och bättre ju längre bort från Stockholm man kör…
                  inte på vägarna Stockholms politiker väljer att lägga pengarna iaf

                    En stor del av E22an är katastrof. Stor risk för vattenplaning pga spårig väg. Man undrar var pengarna tar vägen… eller?

                    Hur långt bort från Stockholm har du varit egentligen? Uppsala? Det går inte ens att jämföra kvaliteten på vägarna i Stockholm jämfört med exempelvis Norrbottens inland där man får köra i 50 km/h på en 90-väg för att bilen inte ska skaka sönder.

            Så ok, let me get this. Ni tycker alltså det är ok att en egen företagare som INTE är höginkomsttagare ska ge bort runt 47% av det den tjänar till staten utan att ha samma fördelar som en anställd? Alltså vi pratar inte om löner över 50.000 utan vanliga löner. Ni tycker det är rimligt att nån tvingas ge bort hälften av det de tjänar medan en anställd skattar rimliga 29-30?

              47%.. blir över 55% med moms osv.. är så trött på skiten.

                Nu är jag själv en fattiglapp men jag fattar faktiskt inte hur man som relativt framgångsrik företagare kan acceptera den skattesatsen. Jag hade flyttat på en gång.

                  Då förstår du kanske att fördelarna i Sverige överstiger nackdelen med skattesatsen. Det är inte ”billigare” någon annanstans.

                    Vet inte om jag håller med. Jag som ”fattig” tjänar absolut på det men tycker inte det är rättvist en del får skatta så mycket. Sen har jag ju planer på att bli rik en dag så taskigt om det i princip är omöjligt.

                      Nej, fördelarna överstiger inte alls nackdelarna. Jag är företagare men inte höginkomsttagare och som anställ hade jag skattat runt 30% medan jag som företagare en månad fick skatta runt 59-60%. Jag var gråtfärdig så det kändes som att jag arbetade mer än hälften av veckan för någon annan. Det var som jag man skulle straffas för stt jag jobbar hårt. Varje dag läste jag i tidningen om kriminella som aldrig behöver betala av sina rättegångskostnader på flera hundra tusen, folk som med flit blev underkända på SFI för att fortsätta få pengar av staten, folk som får pengar för att de vägrar skaka hand, kriminella som klappas på huvudet och utbildningar för folk som ska ”lära sig att jobba”. Samtidigt får jag reda på att min bästa vän som fått bröstcancer nekas ersättning från försäkringskassan och hon har jobbat som en jäkla arbetshäst i hela sitt liv. Våldtäktsoffer som inte för någon upprättelse i form av en förundersökning utan bara nedläggning efter nedläggning. Så jag bestämde mig för att flytta till Tyskland. Jag och mannen är så glada över att vi flyttade hit, vi skattar effektivt ca 28% (15% i bolagsskatt) och har nog fler fördelar här än i Sverige. Så jag kan verkligen rekommendera det för folk som är trötta på att ge bort hälften av sin lön

                    Nej, fördelarna överstiger inte alls nackdelarna. Särskilt om man väljer att inte ha barn. Sen är det inte ok att vissa tvingad ge bort 28 och andra 50! Det kan väl vem som helst fatta??!

                      Men dra härifrån om det inte passar?

                      Vilka avdrag får arbetstagare göra? Vilka avdrag får företagare göra?

                      Är du en sån där som tatuerade in Anders tegnell på armen när det var ”premisserna” och kommer lasra bort den i tystnad sen? Vi har åsiktsfrihet i Sverige, dra själv om det inte passar.

                    Tror tyvärr du har fel. Under folkhemstiden låg det något i ditt argument men med Sveriges utveckling jfrt med övriga nordiska länder sedan 80 talet tror jag inte det stämmer längre. Kolla på äldrevården, vården, pandemipolitiken och skolan…har man en riktigt bra inkomst före svensk skatt har man det nog tyvärr bättre i många länder även om man får betala själv. Det handlar ju också om kvalitet i det man betalar för.

              Fast som anställd skattar du exakt lika mycket. Skillnaden är att det inte syns på ditt lönebesked eftersom en del av skatten är de sociala avgifter som arbetsgivaren betalar till staten på din lön. 30% eller mer beronde på vad du har för premier. Din lön/kostnad för företaget är alltså högre än vad du ser på anställningsavatalet.

              Hade du inte betalat skatt på din lön, hade lönen från din arbetesgivare behövt vara mycket högre än vad den är idag för att täcka in allt som du hade behövt stå för själv. Sparande till pension, föräldrarförsäkring, lån för utbildning (grundskola + högskola), sjukförsäkring, barnomsorg etc. Bland annat så har du ofta 12 år grundskoleutbildning plus 3-5 års högskoleutbildning innan anställning som staten har betalt för, som är ett krav för anställning.

              Va inte egenföretagare då? Visst är det kul att det finns småföretag men det är knappast de som driver vårt samhälle framåt. Med undantag för jordbruket så tillför de flesta egenföretagare inte speciellt mycket.

              Vill man vara egenföretagare ändå så kan man ju vara det, men från samhällets sida finns det begränsat med anledningar att uppmuntra det

            Som företagare lägger man naturligtvis undan medel för sin semester, så man får lön även då. Om företaget inte har råd med det för man överväga om man vill fortsätta eller bli anställd, men det är iaf ett val man gör helt själv.

            Exakt vem får vad för att föda barn menar du? Specificera gärna.

            Men det är ju så det är i Sverige. Inte så att företagarna inte vet om det när de startar sina företag. Det finns ju föredelar skattemässigt på andra ställen för företagarna. Att t.ex. ta ut eventuell vinst istället för lön.
            Så märklig sak att gå igång på, inte nån nyhet direkt att vi har skatt i det här landet.

      Driver du företag eller? På en fakturerad handratusing är du glad om du får 40 lax i lön. Resten ska staten ha. Deras verksamhet är ju inte gratis.

      Men hennes pengar ligger nog kvar i företaget, eller?

        så om någon säljer sitt livsverk för säg 8 miljoner och måste skatta 3,9 miljoner, är det rättvist? Det är ALDRIG rättvist att arbeta halva året för staten. Aldrig.

          Har du gått i skolan i Sverige?

            Ja för har du det är du skyldig staten 1 miljoner kr bara för grundskolan. En grundskoleelev kostar ca 1 miljon kronor. Ja jag vet att kommunen bekostar skolan men en del av skatten är också kommunalskatt. Så har du inte tjänat 2 miljoner och ”gett bort” hälften av det i skatt kan du bara knipa käft!

              ”Knipa käft”? Tror du du får igenom din poäng lättare genom att vara otrevlig? Måste vara jobbigt att bli så
              Provocerad av folk som inte vill ge bort sin lön då det antagligen är en majoritet med tanke på att skatten årligen gått ner.

              Den största delen av inkomstskatten är kommunal skatt, drygt 30 procent i genomsnitt. Det är inte alla inkomsttagare som betalar statlig skatt, men de av oss som gör det får sällan behålla mer än hälften av våra löner. Och med det skattetryck vi har så så borde skola, omsorg och sjukvård se väldigt mycket bättre ut. Vi slösar tyvärr dock alldeles för mycket skattemedel på onödiga grejer.

            Ja så andra länder med lägre skatt har ingen grundskola? Det är bara Sverige som har skola ? ingen annan? Hahaha!

              Av dina kommentarer att döma var din skola undermålig så det är lugnt vi bjuder på den. Herregud! stay in school, kids.

                Jag är faktiskt högskoleutbildad, och det är synd att du försöker trycka ner någon annan eller spela på att personen är dum för att jag inte håller med om att man ska betala såna enorma skatter. Ditt tänk funkar kanske i Sverige, men det funkar inte i större delen av Europa och usa ska jag inte ens prata om. Att du är så indoktrinerad att du tycker det är ok med att skatta nästan hälften av ens inkomst tyder på att du själv inte tjänar så mycket eller är egen företagare. Nu pratar jag inte om anställda och deras löner utan EGNA företagare som skattar enormt mycket trots att de håller igång ekonomin. Det är nog du som borde ta en vända till och sen gå ut universitetet för att lära dig tänka kritiskt och inte bara svälja allt som politiker matar dig med.

                  Du gick nog en utbildning där det skrivna språket inte var prio 1 för du uttrycker dig mycket otydligt. I vilka länder mitt tänk inte fungerar saknar relevans när det är Sverige vi diskuterar. Typisk avsaknad av argument när den som tycker annat måste vara indoktrinerad.

                    Vem är den korkade idioten här? Ts gav dig en massa argument och det enda du har att komma med är att klanka ner på ts språk (som verkligen inte är otydligt), om personen gått i skolan (så lågt) bara för att du inte håller med. Att skatta 50% som egen företagare när man med amma lön skattar 30% som anställd är inte ok. Att du inte håller med hen ger dig inte rätt att klanka ner på personen. Men det märks ju att du inte har några argument för det enda du kommer med är att anmärka på om personen gått i skolan eller inte? Herregud vilken låg människa du är.

                      Arbetsgivaravgift?

                    Haha vad är då att kalla någon för korkad än avsaknad av argument? Du påstår att personen saknar argument för att den kallar dig för indoktrinerad, vad är du så som kallar personen för korkad och ber den ”gå om skolan”? Jävla idiot

                  Fast vem går på högskola när det finns universitet?

                    Typ alla som går på högskola? Jag har universitetsutbildning för övrigt men skulle precis lika gärna säga högskoleutbildad, det är väl synonymer i de flesta kontexter.

                    Bra insikter, värdefullt för denna briljanta tråd!

                  Vad har du för utbildning? Det är extremt vagt att bara säga ”högskoleutbildad ”, det är en himmelsvid skillnad mellan olika utbildningar.

                    Vad har det för betydelse?

                11:49 jävla tönt utan argument. Låt folk tycka vad fan de vill.

              I Sverige är grundskolan gratis. I många länder är det inte så alt är den offentliga sektorn mindre och den privata större. Jag håller dock med 50% skatt är inte okej.

                Ja alltså jag är ok med 30-35% skatt, men när man tar ut samma lön i ett eget företag hamnar skatten totalt på över 48%. Och visst, det är ju inte inkomstskatt men skatter/avgifter. Tycker inte det är ok nånstans och det skapar inte incitament för företag att anställa.

                  Och ändå är majoriteten anställda på just företag.

                    Kan du vara snäll att förtydliga din poäng, den är lite oklar.

                    Men vad är det du inte förstår?! Hen skriver ju hundra gånger att om man har ett eget företag och tar ut lön åt sig själv betalar man MER för samma lön som en anställd skulle ha UTAN samma förmåner! Om det är du som varit så vidrig mot personen som skrev det är det nog du som måste ta och läsa en kurs i företagsekonomi för att lära dig något då det är riktigt pinsamt att trycka ner någon för att personen kan mer än dig och det inte passar dina ideologiska föreställningar

                I Sverige är inget gratis, det är skatten som betalar allt du tror är gratis.

              Men snälla rara det är inte bara själva skolgången som räknas – lunch, fritis, läroböcker, skrivmaterial och allt sådant räknas in i en skolgång. Vet du hur många länder som inte kan servera eleverna lunch i skolan? Vilket ofta resulterar i att eleven 1. Får gå hungrig vilket givetvis påverkar koncentrationsförmåga osv. Eller 2. Att eleven tar sig hem på lunchrasten för att äta och sedan blir kvar hemma pga lång väg till skolan, arbete som behöver utföras i hemmet osv och då missar halva skoldagen. Att som du tänka att skolgång endast är undervisning är att simplifiera helt otroligt ?‍♀️

                Ja så varför får inte alla betala av sitt utan det ska andra stå för?

              Kan du inte komma på ett bättre argument än ’hahahaha’ borde vi nog ha höjda skatter och bättre skola.

            Jaha så alla som gått i skolan i Sverige borde då skatta 50% tills de betalar av sin skuld, det vore det enda rimliga. Det är inte rimligt att kräva 50-55% av några och 28-30 av andra när de alla kostat lika mycket. Och om vi tar det så, varför ska en stor del av befolkningen få sitt hemma och få en stor del av de här pengarna som vi arbetande betalar in när de ALDRIG kommer att betala för sig själva? Deras barn går i skolor, Nyttjar sjukvård, går på gymnasiet, äter där osv, men inte fan betalar deras föräldrar för det. Så hur är det rättvist?

              Arbetsgivaravgift?

              ”En stor del av befolkningen sitter hemma” snälla ge mig en källa på hur många individer som bara sitter hemma (exkludera givetvis sjukskrivna människor) och får pengar? Tror du att bidrag är någon förmögenhet? Att socialbidrag får folk att välja att inte jobba och sätta detta i system?

                Hahaha! Du skojar, eller hur?

            Sluta missförstå med flit! Jag är röd och är för välfärd men den skatten som tas av företagare är helt sjukt!
            Det värsta är att skatten enbart hämmar små företagare som inte har råd att planera enligt massa gråzoner som stora företag gör.
            Om man ändå ska låta företagare ska betala så mycket i skatt så borde skatten regleras på något sätt baserat på omsättning och/eller vinst.

            Gått i skolan? Är du dum eller? Om du säljer ditt företag skattar du effektivt 47-48%! Så det är kanske DU som ska gå i skolan och lära dig lite. Men du kommer väl aldrig upp till de skattesatserna med din examen i genusvetenskap ?

              Mitt svar var inte till 12:57 utan den där uppe.

            Det sorgliga är att 12.30 insinuerar att ts är invandrare och därmed korkad för den tycker skatten är orättvis. Sjukt

          Vännen min, livet är inte rättvist… Tyvärr lär man inte ut det i svenska skolor

            Tack, det är bara det jag vill höra. Men jag inser ju att folk som läser denna blogg antagligen är väldigt vänster, vilket märks. Jag är dock glad att skatterna årligen går ner, det tyder på att majoriteten av folket vill ha lägre skatter. Eller att politikerna helt enkelt fattar att folk med pengar annars sticker. Man hämmar allt man har för höga skatter på, som plastpåsar, så att då sätta så höga skatter på företag betyder ju bara = bye bye jobb!

              Personer som tycker att andra ska ge bort hälften av sin lön är människor som aldrig kommer upp till de summorna. Hade vi börjat ta 50% av deras lägre normala löner hade det blivit ramaskri. Och det är ju man gör mot egna företagare. De har oftast normala löner men skattar nästan dubbelt som vanliga anställda. Men såklart, när det gäller någon annan skiter de väl i det.

                Arbetsgivaravgift?

                jag älskar att betala skatt och bidra till samhället

                  Fint! Återkom när du sålt ditt företag för 60 mille & får behålla hälften, jag är nyfiken på om du känner likadant då.

                    Ska vi tycka synd om någon som tjänar 30 miljoner? Hamnar den personen inte på en rimlig levnadsnivå med de pengarna eller hur menar du? Hur blir ett samhälle i längden där några få priviligierade tillåts berika sig hur mycket som helst, oavsett hur begåvade eller arbetssamma de är?

                      Du hamnar även på en rimlig levnadsnivå om du på dina 30.000 får skatta hälften. 15 kan du klara dig på, köp bara garant! Alltså det är godtyckligt. Poängen är att man ska få behålla mer av den frukt man skördat och inte tvingas ge bort hälften för att man skördat mer än någon annan. Om du pluggat kanske du kan se liknelserna med kommunism i det.

                Vad håller ni på med? Vi bor i ett samhälle som är byggt på att alla ska ha det ungefär lika drägligt. Detta är inte USA, vill du ha möjlighet att bli rik. Ja flytta dit då.

                  Vadå vad håller vi på med? Ja precis, det är ju just det vi säger. Att “alla ska ha det lika” trots att alla gör olika. Det är inte rättvist. Människor ska känna att arbete är lönsamt, inte att de inte ska överarbeta för att de då blir straffade. Håller man på så kommer ingen driva företag i Sverige efter en viss nivå och det biter bara oss själva. Och det sjukaste du skriver är ”möjlighet att bli rik”, alltså insinuerar du att man inte ska kunna bli rik i Sverige? Varför då? Varför ska staten få dem pengarna istället för personen som faktiskt tjänat dem? Helt sjukt

                    Hänvisar tillbaka till mitt svar, på din sista fråga.. Därför vårat samhälle är byggt så, vi har några av dom högsta skatterna i världen. Just för att vi är ett socialistiskt land där vi delar på det vi har. Orättvist? Ja kanske.. Men dom flesta här vill ha det så, så gillar du inte det så är det ju synd. Jag betalar ca 10.000 i skatt varje månad. Jag klagar inte, jag tycker vårat system är bra.

                      Exakt så du erkänner själv att de som tjänar mer då egentligen ska straffas och dela med sig av det de tjänat? Vilken hjärntvätt alltså.

                  Välfärden är ett minne blott så folk börjar knorra. Låg eller hög inkomst spelar mindre roll utan tror många (särskilt då höginkomsttagare) har en känsla av att det inte är värt det eller att de inte får vad de betalar för. Med 50 % skatt vill man ju såklart ha fantastisk vård, skola, omsorg osv. Tom frikort på SL…

                    Ja det är inte värt det. När man ger bort några hundra tusen per år till ett samhälle som premierar kriminella och folk som skiter i vårt samhälle har jag inte lust längre.

          föhoppningsvis anlitar man en skattejurist som lägger upp holdingbolag etc, och gör man rätt(lagligt) kan skatten ligga på ca 20-25% skatt.

      Beauty Icons AB ägdes före Verdanes inträde med 29% vardera av Bianca, Jesper Matsch och Mikael Snabb och av Vanessa Lindblad med 13%.
      Om Verdane köper aktier från ägarna för 200 mkr motsvarande 50% av aktiekapitalet halveras alltså grundarnas ägarandelar under förutsättning att alla säljer samma proportion av sitt ägande.
      I Biancas fall finns aktierna i Beauty Icons AB i hennes bolag Sammy Holding AB där även aktierna i Bianca Ingrosso AB ligger.
      Det innebär att vinsten från försäljningen i hennes fall hamnar i Sammy Holding AB där den bör vara skattefri.
      För att få ut vinsten måste Bianca dock ta utdelning som beskattas med 20% som inkomst av kapital eller som inkomst av tjänst med 30-50 % för överskjutande del.

        Företag betalar även skatt på årets resultat men resultatet kan man planera bort. Dock är svensk företagsbeskattning låg jämfört med andra länder. Vi har högre skatter på lön.

          Ja, den har sänkts, tack och lov. Att alla svenska storföretag har stuckit har väl fått politikerna att fatta.

          Ja, vi har skatt på företagens vinster men det finns icke skattepliktiga intäkter vid bolagsbeskattningen t ex kapitalvinst och utdelning på näringsbetingade andelar som är kapitaltillgång i bolaget. Detta för att motverka dubbelbeskattning – utdelning från aktiebolag till ägarna är ju skattepliktig hos dessa.

            Jag undrar varför alla tror att skatten är så snedvriden till nackdel för företagare. Är det för att fåmansreglerna stramats åt lite eller vad kan det bero på? Är det den politiska debatten?

              För att de flesta inte har en överblick över systemet (mig själv inkluderat, och jag har ändå examinas i både företagsekonomi och nationalekonomi). Både vad de betalar och vad de får. Egenföretagare får en större insikt i ENA sidan av den balansen. Jag skulle tro att de flesta egenföretagare överskattar sitt bidrag, både vad gäller nettobalans skattemässigt och bidrag till Sveriges produktion. De är inte speciellt viktiga för Sverige

                Tack för svar.

                Ja, det är väldigt bra poänger. Instämmer verkligen i att systemet lämnar en hel del att önska i fråga om enkelhet och tydlighet.

                Om vi inte är viktiga för produktionen ber jag gärna om att slipp betala 500.000 i skatt per år, tack! Jag har betalt för mig tio gånger om , nu räcker det.

      Nej privat betalar man inte skatt, gissar att hennes holdingbolag äger aktierna i CAIA så försäljningen hamnar där, den enda gången man skattar privat är om man äger aktierna privat.

        Det är precis vad jag skrev här ovan.
        Tips: Läs kommentarerna innan du själv kommenterar.

    Kul för henne! Tycker faktiskt hon förtjänar det, det är inte som blondinbella som man cringeade åt, här är det ganska rätt

    Och hon blev sååå överaskad och hade ingen aning… nej men eller hur, hon var bara redan inbjuden till tv4 för att prata om det, så hon visste det redan innan. Hon är bra på att spela. Sedan verkade både hon och andra missförstått att hon blev årets svenska entreprenör typ, fast hon vet nog redan att hon kommer vinna i januari också. Fjantigt, och så vinklat. Kanske de t o m köpt vinsten. Undra om tv4 uppmärksammar den som vinner i gbg också, eller om det varit någon annan som vunnit sthlm, tveksamt.

      Vad händer i världen liksom. IW vs BI 🙂

      Tror inte att Bianca eller Isabella INTE läser Bloggbevakning, så har svårt att bli övertygad någon ödmjukhet överhuvudtaget. Skulle om välja B alla dagar i veckan före oavsett narcissistiskan ❤️
      Grattis Bianca!

    Det blir nog dags för ett extra öppet spår med tanke på vad IVO gått ut med.. att patienter på äldreboenden faktiskt fick palliativ vård utan att ens ha konstaterad corona. När någon skrev det i kommentarsfältet blev personen påhoppad och folk påstod att den var en foliehatt och att sånt absoluuuuuut inte händer i sverige.. nu har det visat sig att det är sant. Så sorgligt.

      sorry glömde att ot bara är tillåtet för soc medier

      Fy fan!!! Jag orkar inte ens läsa. Jag ska skjuta mina föräldrar innan de hamnar på äldreboende och ta straffet…Jag hatar Sverige- vad har hänt med oss?!!!

        skjuta dom? haha hjälp… det ska inte jag!

          Hellre det än att man plågar ihjäl dem! Har du läst IVO rapporten? Ett skott i pannan är fan mer människovärdigt!

        haha oj jävlar, förstår din frustration men jag kan inte ens tänka mig vara i de anhörigas skor just nu.. tänk att veta att ens gamla mamma eller pappa helt enkelt AVLIVATS tack vare landstinget? Och de har betalat skatt till det här landet och arbetat i hela sina liv för att gå bort så ovärdigt? Och kärringen som pratar på presskonferensen som att hon pratar om hundar, inte ens hundar hade behandlats så ovärdigt.. herregud.

          Innebär palliativ vård att man avlider en patient?

          Usch…då är det förjävligt…

            Nej det gör det verkligen inte.

              Läs IVO…de facto är det precis vad det innebär.

                Inte alls! Man smärtlindrar och försöker se till att döende patienter får en så fridfull död som det går. Man tar inte aktivt livet av dem. Idiot.

                  Läs hos IVO innan du uttalar dig.

                  Jag är för väluppfostrad för att kalla dig idiot men jag håller med om att du nog borde surfa in hos IVO.

                  Sjuka indoktrinerade idiot. De var ju inte döende, men fick vård för döende. Hur fan tror du det slutade?

                  Ivo.se ger svenska myndigheters bild av palliativ vård i Sverige 2020. Jag tror mer på dem än dig, det borde alla göra.

                Är du helt knäpp? Det är ju snarare det motsatta. Pinsamt av dig att prata om något du inte har en aning om. Läs på om palliativ vård o kom tillbaka sen.

                  Läs hos IVO herregud.

              Jo, palliativ vård innebär att man INTE gör något för att rädda livet på personen (eftersom det, i alla fall i vissa fall, inte är möjligt) utan fokuserar på smärtlindring. Det otäcka är när man ger palliativ vård till människor som det faktiskt skulle ha gått att rädda livet på. Men det blir för kostsamt/finns inte plats/man tror att det blir för smärtsamt osv. DET är det vidriga, när man använder palliativ vård fel, inte den palliativa vården i sig.

                Folk är så sjukt dumma. En myndighet går ut och berättar hur det ”är.” En del tittar i ordboken och svarar med hur det ”borde vara.” Men nu har ju tillsynsmyndigheten precis berättat hur det ”är.” Varför vägrar en del ta till sig vad som hänt, händer och att det är vidrigt? Vad har vi för syn på åldringar i det här landet? Eller vill man bo i en rosa bubbla till vilket pris som helst?

                  Till 15.23: Så du menar alltså att palliativ vård i sig är fruktansvärt även när den faktiskt är berättigad? Och nu menar jag inte i just det är här som IVO granskat, för det är ju uppenbarligen fel.

                    Uppenbarligen diskuteras IVO rapporten. Det är då väldigt märkligt en del vill fokusera på tillfällen det kan vara berättigat ge en människa droger och somna in.

                Det är inte vad palliativ vård innebär, inom tex cancervård kan palliativ vård syfta till att förlänga livet.
                Vad som gäller i DET HÄR fallet vet jag dock inte. Men prata inte generellt när du inte vet.

                  Va? Palliativ vård är väl inte annorlunda för cancervård än nån annanstans?

        Sverige är förlorat sen länge sen och det kommer tyvärr bara bli värre och värre.

      Vilken jävla sorg. Gud vad ovärdigt. Hur kan man ens göra så mot människor? Sverige har brustit åt helvete med den här coronastrategin. Blir ledsen för all skatt jag betalar om jag ska vara ärlig.

        Göra vad? Ta hand om dom med lindrande vård? Har jag missat nånting här?

          Men är du med i matchen? Vad händer om du ger palliativ vård (tunga droger) till en gammal men frisk människa och låser dörren? Läs hos IVO innan ni uttalar er!

            Alltså vissa här klarar inte av att få sin Sverigebild krossad. Hade de fått denna fakta serverad av självaste statsministern hade de hållt tyst om det och spelat som att det inte hänt. Människor som har för mycket tillit till staten är farliga, för det spelar ingen roll vad som händer, de vägrar se det. De är som vissa kvinnor vara barn blir utsatta för våld och de bara vänder bort blicken och låtsas som att det regnar. Riktigt läskigt.

            Jag tror han får en skön stund utan smärtor.

          Är du helt vrickad…? Har ni tre som argumenterar för den ”lindrande vården” och kallar andra för idioter och pinsamma läst vad tillsynsmyndigheten för vård och omsorg (svenska staten om ni inte vet vad IVO är) själva säger?

        Med jobbskatteavsragen i åtanke betalar du knappt någon skatt längre.

          Jo du jag betalar tyvärr skatt, alldeles för mycket för att se människor inte få den vård de betalt för i hela sitt liv. Sorgligt

      Det finns många som blundar för hur mycket hemska saker som sker i Sverige. 🙁 Så hemskt.

    OT om Blondinbella, så scrolla förbi om ni är trötta på henne ?

    Isabella Löwengrip har antikroppar mot Corona skriver hon på bloggen. Har hon skrivit något om att hon varit sjuk och suttit i karantän? Eller är hon en sån som inte fick symptom kanske…

      Läser inte hennes blogg så vet inte om hon skrivit att hon varit sjuk. Men asymptomatisk smittspridning eller väldigt milda symptom är ju inget ovanligt så det är inte konstigt att ha covid utan att vara sjuk. Det är ju därför delvis smittan sprida så lätt.

      Hon har hållit sig hemma en hel del på senare tid har hon skrivit om. Hade sovit mkt under en vecka säger de i podden, hon kan ha varit trött, haft huvudvärk någon dag eller lite förkylningssymtom, behöver inte ha varit jättesjuk. Man behöver inte märka av det nämnvärt.

      Inlägg kommer

        Hur många kan hon ha smittat ner?

        Har vi några avlidna efter att ha blivit smittade av Blondinbella?

      Hon var rejält täppt i näsan ett tag, men gjorde hudanalys och poddade m.m…
      Det är kanske p g a smittorisken som Paul/Robert har lyst med sin frånvaro.

      Antikroppar kan ta ett par veckor innan man upptäcker dem med test.
      Däremot kan de vara kvar länge.
      Så Bella kan mycket väl ha varit lindrigt sjuk den senaste tiden eller tidigare – även i samband med resorna i somras.

        Även längre tillbaka. Hade covid i mars, har fortf antikroppar. Nu tror man ju dessutom smittan fanns här redan senhösten 2019.

          Hennes kids har ju varit sjuka till och från hela hösten så det är väl inte otroligt att hon haft det och bara ”kört på”.

            Ja, barn sprider Covid-19 trots att de ofta inte är sjukare än en vanlig höst när skolorna börjar.
            Omöjligt att utan testning veta om en luftvägsinfektion är ett förkylningsvirus eller Covid-19.

    Grattis B!

    Såg ni att Isabella L tydligen har antikroppar! (Enligt insta story) Hon har inte varit sjuk skriver hon kommentarerna i sitt senaste inlägg och då antagligen smittat multum eftersom hon då tydligen missat att hon varit sjuk..

      Ja det är en viktig fråga, kan Isabella Löwengrips oförsiktighet ha smittat en massa andra?

      Har någon avlidit av Bellan pga av att de blivit nedsmittade av henne?

      Ett fruktansvärt exempel, men likförbannat extemt lärorikt för många helt hänsynslösa influencers.

        Även Paula Rosas har antikroppar. Följer inte hennes blogg så noga men tror att även hon kan ha farit och flängt en hel del! Kanske värt att kolla upp? Tror de var utomlands i somras också?

          Du följer inte hennes blogg men du TROR att hon kan ha farit och flängt en del….?

      Det är därför vi måste ta rekommendationerna på allvar! Inte gå på gym, butiker, eller träffa personer utanför hushållet.

    HALLÅ har ni sett kritiken Margaux får för sin bok om Arnolds resa i Sydafrika? Snälla Camilla lyft denna problematik! Kolla in action4humanity_se ❤️

        Haha men oj hur har jag kunnat missa detta? Går in på bloggen flera gånger per dag och läser! Sorry ?❤️

      Nej, kolla inte in den galningen. Hon lever på att hitta på olika ”rasistiska” problem och sedan ta betalt för att föreläsa om hemska vita och heliga svarta. Nej tack.

        Gillar inte heller henne som skribent men hon har en poäng här även om hon kunde uttryckt sig mindre ”klicka på mig snälla.”

          Nej, det har hon verkligen inte. Huvudpersonen i boken träffar endast sin familj, inga utomstående. Det är otroligt märkligt av Lovette att helt ignorera detta alternativt försöka diktera vad en författare skriver om.

            Varför blanda in Sydafrika om det bara är familjen? Kalla den ”Arnold möter djur” istället. Alt håll boken inom familjen, om den bara handlar om dem.

              Därför att familjen bor i Sydafrika.

                Jo men alltså, jag gillar inte den här skribenten. MEN skriver man en barnbok med titeln ”Sydafrika” kan man anstränga sig lite mer. Det är inte helt lätt med tanke på hur segregerat landet är och jag tror verkligen inte margaux hade ett ont syfte men jag tycker hon borde ansträngt sig lite eller bytt ut titeln mot ”Skansen.”

                  Men hennes familj bor inte på Skansen?

                  Detta är kärnan i problematiken- att det faktiskt tillkommer ett visst ansvar om man, genom titeln, gör anspråk på ett så kontroversiellt land som Sydafrika. Man kan inte kalla en bok något för att sedan boken ska handla om något annat. Om jag skrivit en kokbok jag kallade ”den vegetariska kokboken” och sedan bara hade köttrecept däri vore det ju konstigt och falsk varudeklaration (även om det i rätten ”kött och potatis” också ingår potatis som är vegetariskt). Samma sak om man har namnet på ett visst land i titeln och sedan handlar boken inte direkt om det, utan om djur.

                    Precis!

      Zzzzzzzzzzzzz.

      Det finns redan ett inlägg om det.

      Lovette Jallow borde anmälas för förtal då hon skriver att ett vitt Sydafrika är Margaux vision. Det är en ganska grov anklagelse mot en person. Eller har ni sett att Margaux uttryckt vision om ett vitt Afrika?

        Det är verkligen inte okej heller. Tycker kritiken mot margaux är berättigad men jallows uttalande är riktigt fel och falskt.

      På tal om den där boken, kontot TNKVRT (drivs av muppen Danny Lam) tar upp att Margaux åtminstone kunde göra chauffören svart. Jag tänker bara EH NEJ, det vore som att kasta in en jäkla molotov cocktail. Kan ni tänka er hur mycket skit hon skulle få för att hon ”upprätthåller” fördomar om att svarta bara kan synas i sammanhang där de agerar tjänstefolk.

        Exakt!

    Bianca såg bakis ut i Nyhetsmorgon i morse.

      Jaha.

      Vad är poängen med att påpeka en sån sak? Jag ser likadan ut som jag ser ut när jag är bakis många dagar om året, trots att jag inte är det ??‍♀️

    Ot men angående integritetspolicy på denna hemsida. Varför är det alltid förinställt på att kunna se min exakta platsen, lagra information från min enhet? Alltså det känns jätte konstigt att jag måste stänga av det varje gång jag går in, men ni får väl redan allt det då integritetspolicyn inte kommer upp innan man kommer in på sidan?

    OT men är det någon som vet vad Nellie Berntssons hund Bobby råkat ut för – ska tydligen opereras..? Men för vad? Info, någon?

      Det verkar vara hans armbåge som växer fel, om jag inte missförstod det

    Antonija Mandir som kjører hver dag mens hun filmer seg selv til story….

      Är jag den enda som inte fattar norska?

        Förstår du inte det som står där, då är du nog ganska tappad.

          Oj vad otrevliga folk här är alltså. Alla som inte håller med är ”tappade”, “korkade” osv. Ni verkar leva med enormt mycket hat i er. Sjuka människor

    Tycker verkligen hennes affärsresa är imponerande och unnar henne all framgång! Hon verkar också i mina ögon vara en väldigt härlig och godhjärtad person och kan bjuda på sig själv. Snyggt att kunna göra det även efter att ha åstadkommit sådan framgång som hon har.

    Sen en mycket ytlig och kanske onödig kommentar men hon är så sjukt snygg!!

      Ja hon verkar godhjärtad på riktigt.

        Pffft vad naiva ni är.

      Hon har väl typ kopierat andras sminkföretag, hur de marknadsför produkter och hur deras instagram mm ser ut, men absolut, jätteduktig entreprenör. Och tur har hon haft utseendet och stamtavlan med sig för utan dem hade hon inte kommit någonstans med sitt entreprenörskap.

        Så bitter! ?

        Mycket för redigerat och fixat för enkelt för att få ett pris överhuvudtaget. Grattis.Bättre än narcissistiska Isabella.

      Fast nu är det ju inte hon ensam som åstadkommit framgång, det är inte hon som driver bolaget eller startat det, dessutom så har hon ju en stor fördel mot andra då hon har känd familj och tv i ryggen. Så vet inte om jag tycker det är så imponerande.

    ”Faktiskt högskoleutbildad”, oj, imponerande, grattis. Dock är det ju en extremt stor skillnad på olika utbildningar, speciellt i Sverige. Har du gått en massa obskyra kurser inom tex de samhällsvetenskapliga fakulteterna som fokuserar på tex genus/mode/kultur/babblande och ordbajsande, är det ju inte direkt något att hänga i julgranen. Om man vill ge tyngd åt sina argument räcker det inte att svävande orera om ”högskoleutbildad” utan mer specifikt redogöra för vad för typ av utbildning man plöjt sig igenom. De flesta utbildningar förutom läkar/ingenjörs/juristutbildningar är inte direkt svårt att flumma sig igenom.

      Jag flummade mig ganska enkelt igenom en sådan utbildning som du anser är svår att flumma sig igenom. Efter det har jag läst lite obskyra kursen om genus. Dessa är långt mycket svårare för mig personligen och innehåller faktiskt ännu mer läsning än de flesta andra kurser jag läst på universitetsnivå.

        Vilken utbildning och på vilket universitet ”flummare du dig igenom” samt vad fick du för jobb efteråt? Självklart kan man skita i att anstränga sig vilket program man än går, men man lär inte få ett så bra jobb då. Men det är såklart väldigt lätt att bara hitta på vadsomhelst o skriva i en kommentar. Jag, tex, har trippla examina som jag plöjde mig igenom på en vecka. Och nu har jag toppjobb i trä världsdelar.

      Oj du har hakat upp dig på dem som tycker skatterna är för höga? Vad säger du om folk i usa då? Alla republikaner? Som är högre utbildade än vad du någonsin kommer vara och som inte är för en extremt hög skatt. Tror majoriteten av människor i världen är mot extrema skatter. Alla som driver stora företag och lämnar Sverige, kallar du dem för dumma också? Lägg ner. Du verkar bara sorglig som inte kan ta att en person som uppenbarligen är smartare än dig med tanke på att du inte haft ett enda argument medan hen haft minst 10, tycker annorlunda än vad du gör. Det är ju bevisligen bara du som är korkad här som inte haft ett enda vettigt argument att framföra. Helt rabiat, gå och lägg dig din störda jävel.

        Va??? Vad babblar du om? Har du skrivit under fel inlägg eller är du bara allmänt bitter och avundsjuk? Står ju inget om skatt överhuvudtaget, så varför hittar du på? Du verkar inte insatt i utbildning överhuvudtaget eftersom du tror att man blir ”mer” utbildad i usa. Du vet att man kan doktorera även i Sverige? Angående skatt tycker jag att den ska sänkas, att vi tar bort alla bidrag och ersätter med ett bidrag som de verkligt utsatta kan söka (men ta bort barnbidrag, flerbarnstillägget, bostadsbidrag osv) och att de som går flumutbildningar ska betala själva. Brukar du alltid bygga halmdockor o hitta på vad andra skribenter tycker, även om de inte skrivit ett ord om det?

    Alltså de här ”priserna” är ju nått bolagen hittar på för att få reklam av t.ex. influencers och lär också gå till den influencer som passar det målet bäst. Bianca ”vann” också Consids (annat konsultbolag) influencerpris i förra veckan.

      Ja, detta är en viktig sak att granska med, ”priser” som en dimridå för reklam för de som delar ut priset. Har gått inflation i suspekta ”priser” som egentligen inte säger något alls mer än att de som skapat priset vill göra reklam för sig själva (som ex ett visst bokförlag……). Också väldigt ointressant, tycker jag, när en redan extremt känd person får ett pris för nykomlimg etc. Vore intressantare om de lyfte någon som verkligen gjort ett bra jobb men inte är så känd. Då skulle priset vara mer seriöst, som att de verkligen ansträngt sig för att hitta en lämplig pristagare. Känns som att de gör det enkelt för sig när de bara slänger ut priser till redan väldigt kända.

    ”Den nationella vinnaren av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year representerar sedan Sverige i världsfinalen i juni, där entreprenörer från cirka 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.”

    Det är alltså bara vinnaren av huvudpriset som går vidare till världsfinal, inte vinnare av andra kategorier såsom ”Årets kvinnliga/manliga stjärnskott”. Så oavsett om Bianca vinner den nationella finalen i sin kategori, kommer hon inte att gå vidare till någon världsfinal.
    Camilla, uppdatera gärna texten, då det är lite missvisande som det står nu.

    Säger bara personlighet, personlighet. Det är den som gör henne framgångsrik och att hon har utseendet med sig.

    Vill tipsa om Chrystelle Eriksbergers instagram där hon igår la upp otroligt bra och grundliga ig-tv om vita ignoranta influensers. Hon namnger några, t ex Biancas arbete med Caia. Måste-lyssning tycker jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.