Pernilla Wahlgrens ideella julklappsprojekt

Ett kollage av bilder från Pernillas blogg på när de är och handlar julklappar och även skänker till Stadsmissionen.

Vilken otroligt fin respons det blev på min och Theos gamla barnflicka Ia´s insamling till Julklappar till barn i familjer som kanske inte har råd med Julklappar i år.

ALLA barn ska få en julklapp tycker vi!
Jag vet att det inte går att lösa för ALLA, men om vi alla hjälps åt , så kommer vi en bit på vägen.
På bara några dagar fick vi ihop över 40.000 kronor!
[…]

Vi förlängde dessutom insamlingen till den 16.de onsdag kväll – så det fortsätter att ticka på….!
Vill ni SWISHA en slant kan ni alltså forfarande göra det på ; 070 61 77 49

Pengarna som blir över när vi har köpt klart alla leksaker etc kommer att gå till Stadsmissionen som bidrag till Julmat för familjer som har det extra svårt i tider som dessa. // Pernilla Wahlgren

Jag vet inte hur ni känner, men jag upplever att det är betydligt fler offentliga människor som i år använder sina plattformar till liknande saker som Pernilla Wahlgren gör här.
Kanske är det bara en känsla jag fått, men det vore intressant att höra om det finns någon mer som känner likadant?

Pernilla Walhgren och hennes tidigare barnflicka Ia har alltså dragit igång en insamling för att se till att fler barn som annars hade blivit utan en julklapp, får någonting på julafton.
På bloggen visar hon upp hur de åkt iväg och handlat mer leksaker än de kunde bära själva, då de fått in hela 40 000 kr.
Leksaker och Lego till de lite yngre barnen och presentkort på Stadium för lite äldre sportintresserade killar och tjejer samt sminkpaletter på Kicks till tonårstjejerna.
Hälften av de inköpta leksakerna skänkte de på plats till Stadsmissionens insamling, och Pernilla beskriver vidare på sin blogg om vad hon mer använt pengarna till:

I dag fortsatte jag och Ia och handlade leksaker för resterande pengar på Lekia på Lidingö.
På torsdag ska vi åka och lämna allt under granen på Clarion Sign, där dom i sin tur ser till att paketen delas ut på Kvinnojourer och Kvinnohus i flertal städer, Frälsningsarmén , Svenska kyrkan och Röda Korset.
Resterande pengar som blir över skänker vi till Stadsmissionen (där jag är månadsgivare) – så löser de Julmat till behövande familjer! ❤️ // Pernilla Wahlgren

Jag har ju tillfälligt förvandlat mitt kontor till en  en hel paketinslagningsstudio, och kan slå in borde vackert men också snabbt som en liten speedad tomtenisse. 
Hade det inte varit coronatider så hade jag erbjudit mig att rycka ut som Head of paketinslagning men jag inser att jag helt enkelt får vänta med att erbjuda mina tjänster till nästa år.
Om det är någon som behöver inslagningshjälp, antingen på ett coronasäkert sätt i år, eller till nästa år – hör av er.
Jag tror min sambo bara skulle bli lättad över om mitt lager av inslagningspapper minskade med en rulle eller 20. 🙂

Pernilla och Ia har förlängt insamlingen till ikväll, så vill ni bidra till hennes julklapps-bonanza så hittar ni all information här ovan i inlägget, eller på Pernillas blogg HÄR. 

202 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

      Va, även sexuella trakasserier..? Hade ingen aning om det.

        Jag måste vara den ENDA som tycker att detta med insamling av pengar för att barn ska få julklappar är helt sjukt. Tanken är fin MEN oftast är det materiella ting av plast till barnen och det blir en sån dubbelmoral när man förutom inför jul predikar om överkonsumtion, konsumtionshets, miljöförstöring och svält. Att få julklappar av materiella ting är en privilegie i västvärlden och varför uppmuntra barn redan i tidig ålder samt introducera dom till ett konsumtionssamhälle?! Detta är varför jag inte gillar julafton. Fokuset har ju liksom hamnat heeelt galet i denna högtid.

          Starta ett eget initiativ där du delar ut hållbara julklappar till barnen. Jag skänker gärna ??

          Många i initiativ låter ju den som skänker köpa julklappen själv (exempelvis där man slår in en julklapp och lägger under gran på hotell osv). Då är du ju fri att köpa/tillverka något som du själv anser är mer lämpligt än plastleksaker.

          Jag håller med. Bättre att skänka pengar än saker, då kan föräldrarna välja själva. Dessutom är det väl ganska liten sannolikhet att barnen får något de verkligen vill ha och inte bara en random plastleksak de kanske inte alls är intresserade av?

            Nej nej nej. Inte skänka pengar till föräldrarna som får välja själva. Då är det tyvärr stor risk att en del föräldrar tar pengarna till annat istället för att köpa något till barnen. Det är viktigt att pengarna kommer till barnens bästa.

              Så barnens bästa är en random plastleksak….? Tror du verkligen det är så föräldrar fungerar? Eller är det specifikt fattiga föräldrar du tror scammar sina barn? Skulle föräldrarna vara så jävla risiga skule de tväl hiva upp den där random plastleksaken på Tradera direkt ändå eller?

          Försök att förklara det till ett barn som inte får några julklappar medan dens vänner får det. Så jävla tråkigt att du genast ska göra något positivt till något negativt.

    Skulle inte du sluta dela insamlingar här på bloggen? Och varför skriver du att DU använt pengarna som Pernilla fått in?

      Alla har inte instagram. Jag tycker att det är jättebra att det tas upp här så att fler kan ta del av goda gärningar. Det kan även hända att man använder fel pronomen när man skriver texter. Ibland kan det hända att man för snabb eller trött eller dylikt. Camilla är inte mer ön människa hon också.

        Nej, men för att vara en människa som försörjer sig på att skriva så är hon jävligt kass på att göra just det.

          Vet du vad Rebecka, det är faktiskt frivilligt att läsa den här bloggen. Om du inte tycker att Camilla skriver bra så har du all rätt att avstå från att gå in här. Du måste inte genomlida inläggen utan kan till exempel ägna dig åt att läsa verk av nobelpristagare istället, dessutom slipper vi andra (som inte är lika skitnödiga angående språket) dina sura kommentarer.

            Har inte sett Rebecka skrivit en enda positiv kommentar.

            Jag håller faktiskt med Rebecka. Camilla kan inte skriva för fem öre, och hur människan lyckades få bokkontrakt fattar jag inte. Inte ens rubrikerna kan hon få rätt alla gånger. Men det är väl den nivån man kan vänta sig av en skitsida som Nyheter24. Sämre än Aftonbladet och Häntextra…

              Om Magdalena Graaf kan få till en bok så kan vem som helst.

          Jag jobbar ständigt på att blir bättre på att skriva, så om du bara håller ut så kommer du kanske bli nöjd till slut! ❤️❤️

            Fint svar tycker jag.

      Nej, jag kommer bara inte dra igång några själv. ?

        Är jag verkligen den enda som tycker att Camilla skriver bra?

          En hel del slarvfel som skulle undvikas av korrläsning eller stavnings- och grammatikprogram. Men inget som direkt stör mig. Tycker generellt att de som jobbar med att skriva texter har rätt slapp inställning till språket.

          Tror inte hon skriver dåligt om hon skulle ta sin tid och gå igenom det, men det är ofta stavningsfel och syftningsfel i publicerade inlägg. Om man har det som sitt jobb, som hon faktiskt har, så hör det väl lite till att man kollar igenom det. Känns mer som om hon publicerar första utkast så att säga 🙂 Men hon är inte ensam, tycker det blivit så även i nyhetsmedier vilket är betydligt värre.

            Men det är en SKVALLERBLOGG!!!!!!!! Snälla!!!!

              Är det inte journalistisk samhällsnyttig granskning när det passar?

              Det är hennes jobb!!!!

              Är det du som alltid gapar om att man inte behöver skriva rätt, för det är en skvallerblogg?
              Jättekonstigt. Man skriver väl inte rätt på viktiga ställen, och fel på typ skvallerbloggar?
              Alla bör väl skriva så bra som möjligt överallt?

          Japp, du är den enda.

      Blev glad av det här inlägget så är glad att det delades ☺️

    FUCK vad irriterad jag är på alla influencers som ränner runt och ”jobbar”, går på restaurang, skönhetsbehandlingar osv. Jag vill också, men gör det rätta dvs stannar hemma trots att jag också saknar att käka ute och saknar mina vänner. Fan ta er!

      Men håller man avstånd är det väl inte någon fara att käka ute?

        Men du ska bara umgås med de du bor med eller någon utvald. Inte fortsätta på som vanligt!

          Kan inte påstå att jag umgås med andra matgäster på restaurang. Vore jävligt konstigt.

            ??

            Som stel svensk håller jag helt med

            Man är inomhus i samma lokal. Varje människa man träffar är en risk. Du måste dessutom ta dig både dit och hem.

          Det är iofs mindre tydligt i de nya rekommendationerna. Umgås med ett fåtal, en del verkar ju tolka det som att man kan göra allt så länge man är max 8.

            Det handlar dock egentligen inte om hur vi tolkar Steffe Leffes uttalanden i media, och att ”den som tolkar hans budskap bäst vinner”. Utan det handlar om att vi har ett virus i världen nu som sprider sig relativt okontrollerat och tar död på människor. Viruset har ingen aning om vad som sägs på presskonferenser, vem som måste träna för att inte bli galen, vem som verkligen behövde mjölk, osv. Virusets enda syfte är att överleva och föröka sig så mycket som möjligt.

            Vi vet inte EXAKT vem som kommer att smittas när och hur. Vi vet däremot att vi nu haft det här viruset i ett år och att det fortfarande fortsätter att eskalera. Därför är det nog ett rimligt antagande att det absolut bästa är att stanna hemma och inte umgås med de man inte bor med. Detta kan dock inte regeringen bestämma eftersom vi har grundlagar som gör att de måste låta oss röra oss relativt fritt. Därför kommunicerar de bara ut att vi BÖR stanna hemma och att vi inte BÖR umgås med utomstående inomhus, gå på restaurang, gym, etc.

            De KAN inte hindra oss från att träffa andra utanför vårt hushåll, de har ingen möjlighet till det. Men för att uppmana så många som möjligt att begränsa smittan så mycket som möjligt så säger de att vi BÖR se ”max 8 pers” som den nya normen. För om folk håller sig till max 8 personer så är det bättre än om de är 10 personer, och bättre än 20 osv. Tycker dock att de har varit väldigt tydliga med att säga att 8 inte är någon slags magisk siffra. De måste säga någon siffra och då säger de 8, men i grund och botten handlar det om att försöka träffa så få det bara går, och hålla sig hemma så mycket det bara går.

              Grodan, bästa förklaringen jag någonsin läst. Ingen kan väl missförstå?

        Köp med dig maten då!

        Läste att det var mycket smittspridning som skedde på restauranger

      Jag köper takeaway nån gång i veckan för att inte ruttna på att äta pyttipanna hemma liksom hela tiden. Kan tycka att det är till viss del oansvarigt att sitta på restaurang ute, man bidrar nog till smitta de precis som om man är ute o shoppar.

      Jag vill bara påminna alla om att det enbart är 3% av Sveriges befolkning som blivit smittade. 0,07% har dött med covid i kroppen, betydligt mindre har dött utav covid. Dödligheten totalt låg på 0,8% förra året och då var det det lägsta sedan 1977.

      Sannolikheten att du smittas är rätt liten. Använder du munskydd, handskar och är noggrann med hygienen är risken minimal.

        Vilket jäkla skitsnack.. herregud. Vi har ett av de högsta dödstalen i världen och regionerna har börjat be om hjälp utifrån för att klara trycket. Norge, Finland och Danmark erbjuder oss sin hjälp. Vi hade lika många döda på tio dagar som Norge haft under hela pandemin (och ja, de räknar på samma sätt). Så vad säger det om Sverige? Att vi är absolut sämst och att strategin gått åt helvete. Folk dör dagligen så sluta sprids dynga och uppmana folk att leva på som vanligt.

          Sluta lägg ord i munnen på mig. Jag uppmanar inte folk att leva på som vanligt.
          Det jag säger är att man inte behöver vara så ångestladdad och totalt isolera sig.
          Var uppmärksam, inte ängslig.

            Att vara ångestladdad är precis det man behöver vara för en sjukdom man kan dö av, eller få permanenta skador av!!

              Nej, precis tvärtom.
              Ångest gör en irrationell och känslostyrd. Det smittar dessutom mycket värre än virus där ångesten förs över till större antal människor och förstärks. Till slut får människor ren panik. Det är exakt det vi inte behöver.
              Vi behöver agera smart och rationellt.

            Fast det handlar inte om att vara ångestladdad eller inte. Det handlar om att minska smittspridningen så att alla kan få vård.

              Gör man det bäst med eller utan panik?

              Jo, många i det här kommentarsfältet har blåst upp situationen så extremt. Man kan mycket väl minska smittspridningen utan att försätta alla i isolering.

              Var uppmärksam, tvätta händerna och undvik folk om du har symptom

                Men vad är det du inte förstår? Man kan smitta innan symptom och utan symptom också. Hade alla bara levt lite godtyckligt hade det varit än mer katastrof på sjukhusen.

            Om jag går ut och träffar någon som smittar mig, så dör jag. Det är j**ligt ångestladdat, kan jag säga.
            Vi har en pandemi. Snart har 7000 personer dött i Sverige. Det är inte som vanligt.

              Förlåt, snart 8000 personer.

          Har du andra pålitliga siffror som säger annat?

          Våra dödssiffror är så höga därför att de räknar alls som dött MED covid, inte de som de som dött AV covid.

            Men alla dom här som har dött hade corona.

              Kämpa! ?

        Sedan 2010 har ungefär 90 000 dött varje år i Sverige totalt (+/- 3000 ungefär). 27 november 2020 hade ca 87 000 dött totalt. Sedan dess har jag inte sett några nya siffror men snart har vi siffror på hur många som dog det här året och kan jämföra det med ett vanligt år.

            Ja, 90.000 personer är nästan 0,09% av vår befolkning.
            Så sedan 2010 har mellan 87.000-93000 personer dött. Det här året har 87.160 personer dött, med några dagar kvar på året.
            Vilket betyder att vi har 5.840 dödsfall kvar för att fortfarande räknas som ett normaltillstånd. Det är 188 personer om dagen under hela december. Tror du verkligen att vi kommer att slå det?

              0,9% menar jag ju såklart. Inte 0,09%

              Nej det är ju precis det som är min poäng. Många som har dött hade alltså dött det här året även utan covid. Och även ett tecken på att folk dör med covid, inte alltid av. Vilket inte är så konstigt med tanke på att majoriteten av de som dog med viruset i år var över 80 år.

              Man kan inte tänka på det sättet. Tex är influensan rekordlåg i år pga att många följer restriktionerna. Hade vi inte följt restriktionerna hade influensan tagit många liv också. Hade vi inte brytt oss pga att alla inte drabbas av corona och levt på som vanligt hade det istället varit tvärtom, att vi hade sett betydligt fler döda än vanliga år.

                Influensan är inte rekordlåg i år. Har du helt missat att coronavirus är influensa?

                Hur många dör ett vanligt år av influensan? Jag har försökt att googla men hittar inget.

                Å andra sidan ökar självmord nu. Bara i england ökade självmorden från 22 per dag till 39 per dag i år. Det är 6200 fler på ett år. Våld i nära relationer ökar med restriktionerna, vilket också dödar.

                Jag menar inte att vi ska leva på som vanligt men man måste få prata om baksidorna med restriktionerna också. Och det man absolut inte får prata om… vilka liv sätter vi hela samhället i långvarig ekonomisk kollaps för att rädda? Men den diskussionen får man absolut inte ta i.

                Fast sjukhusen har varit fulla. Operationer och undersökningar ställs in. Det finns inte platser till de som behöver annan vård osv. Vad leder det till?

                  Det där är ju inget nytt. Vårdköerna har varit astronomiskt långa i många, många år nu

                    Ja fast det Har inte varit i samma omfattning som i år. När tidigare har i princip alla sjukhus i landet skjutit upp alla ickeakuta operationer samtidigt?

                      Hemtjänsten, särskilt boende, LSS, barnomsorgen, sjukhusen, vårdcentralerna. Alla de som tidigare varit på bristningsgränsen är nu över. I min kommun får alla kommunanställda som har någon typ av vårderfarenhet ställa upp för att stötta så inte våra äldre står utan omsorg, det finns helt enkelt inte personal med kompetens. Det handlar inte bara om hur många procent som dör, det handlar om den vård och den omsorg de som lever får.

                      Sen kan man ha åsikter om hur det politiskt ska lösas långsiktigt men idag, imorgon och under våren kommer lösningar inte vara på plats. Det som hjälper däremot är att vi andra följer restriktionerna. Visar lite medmänsklighet.

                Hur många färre har haft säsongsflunsan i år än vanligt? Och hur många färre har dött av den?

                Många har flunsan och andra virus nu oxå , jättemånga

          ändå ska allt stängas ner och hela ekonomin gå i botten. Småföretagare finns knappt mer. Vi kommer ALDRIG att gå tillbaka som det var innan. Världen kommer vara annorlunda nu.
          Gissa vem som blir trilljonär snart?

            Ingen nu levande människa kommer få uppleva när ekonomin återhämtar sig. Om det ens sker så är det måååånga generationer framåt.

            Vad leder all arbetslöshet till? Jo, ökad alkoholism (med allt det innebär), depressioner etc. Det vet man från tidigare ekonomiska kriser som inte hae varit i närheten av denna.

              Det där lät lite väl deppigt. I dagsläget vet ännu ingen hur det kommer att se ut framöver.

                Jo man vet att det kommer att ta generationer att hämta tillbaka efter den ekonomiska krisen vi har idag. Man vet att det leder till ökad alkoholism, depressioner, våld i nära relationer etc. Deprimerande..? Ja. Men också sant.

                  Bara för att några självutnämnda ”experter” sagt det kan de fortfarande inte veta. Sluta att precis som aftonbladet komma med domedagsprofetia. Folk är redan tillräckligt oroliga, rädda och deppiga. INGEN vet ännu vilka de exakta följderna kommer att bli av det här. Det är omöjligt att förutse.

                  Ekonomisk kris? Asså sluta
                  Börsen har gått upp över 44% i USA det här året och den har gått upp 80% sedan slutet på mars.
                  Här i Sverige har börsen bara gått upp lite över 6% det senaste året. Men sedan slutet på mars har vi gått upp med nästan 39%. Så om man ser till det så har vi redan återhämtat oss.

                  Vad är det för ekonomisk kris du snackar om egentligen?

              Om Sverige tar hem alla jobben från Kina och slutar upp att importera varor och tjänster, så kan nya jobb skapas i Sverige på sikt. Men det är företagarnas och regeringens girighet, billig arbetskraft och billiga varor som slår ut jobben på den inhemska marknaden. Men tanke på vad Kina har ställt till med så borde inte något land inom EU importera varor från Kina. EU kan om de vill bygga ett starkare Europa utan att vara beroende av Kinas arbetskraft. Det finns gott om arbetskraft inom EU gränser. Kinas strategi har varit att slå ut USA och bli världsledande inom både handel och ekonomin, och de har mer eller mindre lyckats, då vissa länder fortsätter att köpa varor och tjänster av dem.

            Ja ”ändå” ska det göra det. Förstår ni inte vilken överdödlighet vi hade haft i år om de inte gjorde det? Vår sjukvård klarar inte av covid-19 OCH andra sjukdomar. De klarar knappt av covid-19. Genom restriktionerna minskar de smittspridningen av både covid-19, influensan och annat.

              Poängen är hur dödligt viruset är och hur farligt det är att smittas. Rent statistiskt så finns det mycket som är farligare än att smittas av covid om du är ung och frisk. Exempelvis köra bil, röka, dricka alkohol… men för de två senare kommer konsekvenserna senare.

              Det första probelmet är självklart att politikerna har kn”ullat sjukvården, varslat och inte alls brytt sig om dom som jobbar där.

                Det är ju inget nytt för i år

            Ehh exakt vad har stängts ner i Sverige? Inget.

              Eeeeh, det märks ju att du är en sådan som inte satt sin fot utanför ytterdörren mer än att gå på skogspromenader.
              Väldigt mycket är nedstängt. Alla kommunala bad är stängda, alla statsfinansierade museum (vilka är typ alla) är permanent stängda. Alkoholserveringen har delvis stängts ner. Alla mässor har blivit inställda. Teatrar, biosalonger, konserter, sportevenemang, konferensanläggningar, hotell osv osv osv.
              Räcker det så, eller vill du ha mer exempel på vad som stängts ner?

              pratar inte bara om sverige

            Medborgarlön nu!!!!!!!

              Vad händer med alla sparade pengar då? Vad händer med soon to be trillionär jeff bezos pengar? Jag är livrädd för det great reset 🙂 🙂 🙂

                Varför skulle medborgarlön skapa några problem med sparpengar?

                  Googla the great reset.

                    Sjukt så mycket ogrundade konspirationsteorier det sprids här.

        Är skitsamma när sjukhusen är fulla. Räcker liksom med att 5 personer smittas och behöver vård om alla platser redan är tagna för att det ska bli kaos.

          Tyckte det va riktigt korkat när dom rev fältsjukhusen.

            Varför? De stod väl tomma mesta tiden.

              varför står dom tomma om vi har så många sjuka covid patienter?

                Ett exempel från Sveriges radio i juni:

                Fältsjukhuset i Älvsjö kommer att läggas ner. Det beskedet kom Region Stockholm med alldeles nyss på en pressträff.

                – Under de senaste veckorna har vi sett ett något minskat sjukvårdsbehovs med anledning av covid-19. Samtidigt har vi sett en unik ökning av sjukvårdskapaciteten vid våra akutsjukhus och andra vårdformer, som vi innan trodde var helt omöjligt, säger Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm.

                Fältsjukhuset byggdes för att kunna ta emot covid-19-patienter och har haft 140 platser, men har alltså inte tagot emot några patienter.

                Björn Eriksson säger att beslutet om att bygga ett fältsjukhus togs i ett läge där den kunskap som fanns, främst från Kina och Italien, då pekade på ett stort sjukvårdsbehov och där experter inom sjukvårdsapparaten i regionen gjorde olika prognoser som pekade på att sjukvården inte skulle klara av att ta hand om coronapatienter såsom utvecklingen såg ut då. Regionen fattade då beslutet att ta det säkra före det osäkra, säger Björn Eriksson.

                – Vi såg Älsjö sjukhus som en hemförsäkring, något vi hoppades slippa använda men absolut behövde ha. Vi kunde tidigt slå fast att sjukvård bedrivs bäst i de lokaler som är från början är byggda för sjukvård, så mycket sjukvård som möjligt vid våra akutsjukhus och ordinarie vårdformer.

            Det fanns ingen personal att bemanna med.

        Dessutom dör en del MED covid te.x i en bilolycka eller annan sjukdom.
        Hur?
        Om du haft covid den 1-7 i månaden ooch därefter frisk MEN avlider i en bilolycka dag 8-30 i samma månad (eller av annan sjukdom som hjärtinfarkt) dör du med covid och hamnar i den statistiken!

          Nu är det dock väldigt sällsynt.

          Det stämmer att FHMs snabba rapportering av dödsfallen inkluderar de som dog av annan orsak, så länge de hade infektionen i kroppen.
          Dock så finns korrekt statistik över dödsfallen hos Socialstyrelsen, vars statistik bygger på läkarens angiva dödsorsak istället. Den statistiken blir alltså korrekt och där kan du se att vi har en hög överdödlighet i Sverige även om man tar bort de fall som dött av andra orsaker.
          Här kan du läsa mer om det:

          https://www.dn.se/sverige/det-behover-du-veta-for-att-tolka-dodsstatistiken-i-covid-19/

        Det handlar inte nödvändigtvis om hur många som dör, det viktigaste är att sjukvården ska palla vårda de som behöver vård! Det är därför vi måste trycka ner smittan, det är ju det som varit grundbudskapet sedan dag 1.

        Säger ingenting om övrigt – men det är helt omöjligt för dig att veta att det bara är 3% av Sveriges befolkning som blivit smittade eftersom vi inte startade masstestning förrän i höstas.
        Det finns sannolikt ett enormt mörkertal.

      Läsvärt tycker jag: https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/artiklar-1/2020/08/fixeringen-vid-antal-doda-med-covid-19-ar-vilseledande/

      ”Den ekonomiska turbulensen 2008–2009 beräknas ha medfört 260 000 extra dödsfall [globalt] enbart på grund av cancer [3], och man vet att arbetslöshet och ekonomisk kris leder till kraftig ökning av allehanda fysiska och psykiska problem, med ökad dödlighet, för att inte tala om vilka dramatiska effekter ekonomisk nedgång får på dödligheten i utvecklingsländer, inte minst bland barn [4]. Total nedstängning av samhället i flera länder har fått dramatiska effekter på ekonomin i klass med 1930-talet. Detta kan komma att döda många fler än själva viruset, och då även unga. Inte ens i Sverige har dock coronastrategins effekter på folkhälsan fått nämnvärt utrymme i debatten.”

    Killar kan också vilja ha sminkpaletter

      Oftast.

      Och då antar jag att deras föräldrar har möjlighet att välja ett sådant paket när de hämtar julklappar!

        Ja tänkte mer på vad C skrev; ”Leksaker och Lego till de lite yngre barnen och presentkort på Stadium för lite äldre sportintresserade killar och tjejer samt sminkpaletter på Kicks till tonårstjejerna.”

          Snälla?! Nu får du väl ändå ge dig. Pinsamt Pk , man mår illa!

            Nej det gör man inte. DU mår illa. Tala för dig själv.

            Hellre pk än inskränkt.

            Tråkigt att du mår så illa, måste vara trångsyntheten som sitter så djupt nere i halsen på dig.

              .

            Också kul att du tycker att pk är så hemskt, tycker det känns rätt bra att bli kallad det i detta sammanhang ☺️

      Därför skrev inte vi ut till vilket kön julklapparna vi köpte var till. Skrev istället typ ”till dig som gillar xx och är 5-7 år”.

      Jag hade blivit förskräckt om min son höll på för mycket med smink osv..

        Förskräckt? Chilla…

        Ok. Hoppas att han ändå hade varit sig själv oavsett vad hans förälder tyckte.

        ”Vad min mamma tycker spelar ingen roll. Jag ska vakna upp imorgon och vara glad!”

        Hur mycket är lagom?

        Vad är det ens att bli förskräckt över? Bli förskräckt om han beter sig idiotiskt istället, inte kan ta nej från andra eller visar intresse för våld.

          Nä vill ej att min son blir gay. Killar är killar tjejer är tjejer

            Själv är jag glad så länge min son växer upp till en bra människa som behandlar sin partner med respekt. Oavsett vilket kön partnern har.

            En homosexuell man är ju också en man. Blandar du ihop trans med homosexualitet? Du får kolla upp begreppen så du vet vad du upprörs över. Man vill ju ha koll på varför ens son tog avstånd till en tänker jag.

              Trångsynta människor bryr sig nog inte om (i deras ögon) ”sånt trams”

            Du borde inte ha barn

            Homosexuell är inget man blir. Det är något man är.

            Smink gör ingen gay. Ens läggning är inget man kan påverka.

              Det är ju ingen som tror att smink gör en flicka hetero.

    Har hon bara delat insamlingen eller skänkt själv

      Hon har säkert bidragit ekonomiskt, annars kanske man kan tänka att det är en rejäl insats att dra igång en sån hår insamling, hålla reda på pengarna som kommer in, åka runt till affärer och handla klappar, ev slå in dem samt sedan distribuera dem. Tycker det är jättefint att det finns människor som orkar engagera sig på det här viset.

        Det är inte hon som håller i inslamlingen utan hennes fd barnflicka. Hon promotar bara

          När folk ska hålla på försvara och inte ens bemödar sig med att läsa inlägget. Det är inte Pernillas inslaming utan Ias

      Vad skänkte du till själv senast?

      Om du läser vad hon skriver så säger hon att hon är månadsgivare. Så ja, hon skänker själv.

      Det är som att du inte förstår att det är ett hästjobb att dra igång ett sådant där projekt. Det går åt minst en månads heltidsarbete med allt roddande.
      Så för att göra det lite pedagogiskt osv så säger vi att den här månaden Pernilla jobbar heltid helt utan lön. Hon har då skänkt sin tid, som är värd en månadslön. Genomsnittslönen i Stockholm (där hon bor) ligger på 359 940kr/år, alltså 29.995kr/mån.
      Till det tillkommer 31,42% i arbetsgivaravgift vilket är ytterligare 9 424 kr. Hennes tid är alltså värd 39.419 kr, om hon skulle vara en medelsvensson.
      Men det är ju dock så att Pernilla inte har en genomsnittslön. Förra året plockade hon ut ca. 1,7 miljoner i inkomst. Vilket ger en månadsinkomst på 141 666kr, vilket är det hennes tid är värd.
      Jag skulle kalla det för en rätt så generös gåva, gör inte du?

        DET ÄF INTE HENNES JÄVLA INSLAMING KAN DU INTE LÄSA ELLER?

          Hur är det med läsförståelsen?innan du rabiat skriver en novell, läs inlägget så fattar du att det inte alls är Pernillas inslaming.

            Vems inslaming är det?

              Hennes fd barnflickas

                Det spelar ingen som helst roll vems insamling det är. Pernilla skänker sin tid, som med allra högsta grad inte är gratis.

                  Nej, detta ger henne content och pluspoäng som god, så denna tid är välinvesterad för henne, hon tjänar nog mer på att göra detta än att göra vad det nu annars är hon gör (?) nuförtiden. Frågan är: är hon så genuin att hon även skänker av sina egna pengar? Isåfall är det ju jättebra. Om man, trots att man är välbärgad och säger till andra att skänka- inte skänker själv- ja, då får man nog räkna med att bli sedd som lite snål. Kanske även hycklande.

                    Men _vet_ du att hon inte har skänkt eller antar du bara?

                      Det är mycket sannolikt att det skulle framkomma om hon skänkt, antingen att hon själv eller någon annan skulle nämna det. Hon har ju liksom inget att förlora på att säga det, tvärtom ger det mer trovärdighet till det hela om hon själv visar att även hon är beredd att avstå av sina egna pengar. Dessutom är hon säkert mer välbärgad än de flesta som skänker, så det skulle väl vara smakfullt om även hon skänkt och vara öppen med det så folk slipper undra. Känns liiite snålt att inte skänka något om man är välbärgad.

                      Alltså antar du bara och vet inte alls.

            Gick kommentaren helt över huvudet på dig? Läs kommentaren och vad den svarade på en gång till så kanske polletten trillar ner. Lycka till.

            Frågan var inte vems insamling det var utan om pernilla skänkt själv. Hur var det själv med läsförståelsen?

          Haha men herregud..

          Herre Gud så jävla arg…

            Ja, livet kan te sig extra tufft nu! ?

          VARFÖR I HELVETE SKRIKER VI SÅ JÄVLA MYCKET PÅ VARANDRA?!?!

          Tycker vi alla kan skramla till anger management-terapi till Lena så hon slipper bli så himla arg

        Nej, feltänk. Detta blir ett jättebra och jättestort content så hon tjänar på att investera tid i detta. Vad skulle hon annars gjort denna tiden? Tror du det finns något annat projekt som skulle ge lika mycket renommé och positivt content? Berätta isåfall vad det skulle vara!

          Den logiken går ju att applicera på precis allt. Jag jobbar inte för att det är skoj. Jag jobbar för att få mat på bordet och för att kompetensutveckla mig själv. Ju mer jag investerar tid i min arbetsgivare ju mer tjänar jag på det då min arbetsgivare kommer tycka att jag är jättebra och kommer vilja satsa på att stödja mig i min kompetensutveckling.

          Ja men är väl bättre då med välgörande content än bara vanligt content om ingenting?

          Något säger mig att du varken skänker av din tid ell3r dina pengar själv..

          Kom igen nu BERÄTTA DÅÅÅ FÖRFAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Detta är en mycket intressant fråga! Om hon hade skänkt själv skulle hon säkert skriva ut det, eller? Tycker det är märkligt med välbärgade människor som ägnar sig åt välgörenhet MEN bara genom att försöka få andra att skänka, utan att skänka ett öre själva! Känns snålt, girigt, som att man vill framstå som god men inte vill avstå från något av sin egen förmögenhet. Bara framstå som god och så är det ju alltid roligt att shoppa. Lite falskt. För att framstå som mer genuina borde välbärgade kändisar föregå med gott exempel o skänka av sina EGNA pengar, inte bara tjata på andra att skänka.

        Men samtidigt klagas det när de skänker och berättar om det. Kanske har Pernilla skänkt utan att skriva om det. Det är ju vad som önskas när någon influencer skriver att de skänker. Då görs det bara för likes och egoism.

          Det har jag inte hört något om, tvärtom tycker jag att de som skänker av sina egna pengar får – med rätta- hyllningar och att folk ser det som positivt. Det är väl mer när folk hycklar och undanhåller att de själva får provision som folk klagar. När folk skänker på riktigt av sina egna pengar och är öppna med det är det bara positivt. Jag tror definitivt att kändisar som själva skänker är öppna med det, det ger ju mer trovärdighet till hela projektet.

            Gå in på valfritt kommentarsfält här där någon skänkt. Lätt att läsa hur det låter då. Till och med när någon skrev att de ville bli stödfamilj så var det bara för likes.

              Du överdriver. Av det jag sett på dylika kommentarsfält brukar ca 70 procent, om inte mer, vara positiva. Att det alltid, om man är känd och får många kommentarer, blir vissa negativa, får man räkna med. Alla kan inte tycka lika. Dock är det självklart fler som tycker det är bra att en välbärgad kändis skänker till den välgörenhet man uppmanar andra att skänka till.

                Då har vi olika uppfattning om hur det brukar låta. Jag tycker inte alls att majoriteten här är positiva utan tvärtom tycker att de kan skänka utan att visa upp det.

    Med tanke på Corona så är denna insamlingen viktigare än någonsin anser jag! Tänk på alla utsatta barn som antagligen är ännu mer utsatta nu. Bra jobbat Pernilla ??????

    Är det någon som vet hur man kanske kan få ta del av en julklapp? Hittar bara massa information om hur man skänker men inte hur man söker hjälp.
    Inga dryga svar tack behöver verkligen hjälp.

      kolla in giving people. Finns på facebook där kan man få hjälp. Vet också att Stadsmissionen har julklappsutdelning

      Ett tips kan vara att vända dig till kyrkan och fråga. De brukar veta vilka som hjälper i kommunen och kan vara ett sätt att förmedla kontakt.

      Jag vände mig till en diakonissa. Helt fantastisk, fick pengar att köpa julklappar för ?

    Vi vuxna i vår familj har sedan länge slutat köpa julklappar till varandra. I stället köper vi julklappar till lokala insamlingar likt denna. I år hade Åhléns samarbete med frälsningsarmén här i stan. De hade olika (anonyma så klart) kort som representerade barn, där kön och ålder och eventuell önskning framgick. Så köpte man en present till det barnet som sedan hämtades och levererades rätt av frälsningsarmén. Jättefin idé. Känns mycket bättre än att ge något till min mamma och syster som redan har allt.

      Samma här! Vi köpte julklappar som vi kunde ge till vårt lokala hotell där de har en insamling (julgran söker julklapp) istället för att köpa till barnens kusiner som ändå får så många julklappar och redan har så mycket. Känns viktigt att visa barnen också att inte alla barn får julklappar och att man kan försöka hjälpa till.

        Ja kan känna samma glädje i att hjälpa andra. Och som du säger, bra att lära att inte alla har det lika gott ställt.

        Jag var liten på 90talet och det kom en militär till vår lågstadieskola och berättade om kriget i Bosnien och att han skulle åka dit. Vi i klassen fick samla in presenter och slå in som han tog med sig till barn i vår egen ålder. Sen när han kom hem kom han tillbaka till klassen och visade bilder på när barnen lekte med leksakerna och några hade skrivit brev till oss. Så fint och verkligen ett starkt minne.

          Barn kan*

      Tror det är väldigt många som gör så.

      Eller, jag gör faktiskt båda – funkar också bra ?

    Sådana här ”projekt” känns mer genuina och ökar viljan att skänka pengar än vad ett visst ”köp en påse gryn och mätta hungriga barns magar i Malawi” gör. ?

      Fast ett hungrig barn i Malawi lever nog i en jobbigare situation än ett barn i sverige som inte får julklapp…

        Det var inte det jag syftade på. Men du kanske missat senaste dagarnas cirkus?

      Ja fast hade känts ännu mer genuint om PW själv skänkte 40 000 till julklappar, hon har ju råd, det tjänar hon lätt på all reklam hon gör på någon dag eller vecka. Bianca borde kunna skänka det dubbla också. Nu vet jag inte om de skänkt själva det har de kanske gjort en del. Tänker på alla lådor som PW får hem dagligen med en massa gratis mat och annat, undra om allt redovisas korrekt.

    Välgörenhetsälskaren Annica bidrar nog gärna till insamlingen, kanske kan man göra risgrynsgröt av de hutlöst dyra grötpåsarna?

    Absolut pandemin som gör att fler människor engagerar sig för varandra. Sa manga äldre, nagons mamma, pappa, mormor,morfar, farmor, farfar som inte längre finns ibland oss. <3 <3 <3

      Och jag tror att fler har medkänsla för de som sitter ofrivilligt ensam på jul nu också.

    De hade kunnat köpa så mycket second hand, på blocket eller tradera…

      Men gnäll…

      På Clarion måste det iaf vara helt nya saker.

        Nej men vad dåligt för miljön! Bättre att köpa begagnat då och ge så de kan bli till nya julklappar

          Starta ett sådant initiativ och insamling du då. Jättefin idé som säkert uppskattas av de familjer som får ta del av julklapparna.

      Tänker att barn i fattiga familjer redan får så mycket ärvt och begagnat, kan vara kul att få något nytt ibland också. Och smink och andra hygienartiklar bör absolut vara nya.

        Men det är ju så fruktansvärt dåligt för miljön! Vi måste skärpa oss och bli bättre!!

          De fattiga drar redan sitt strå till stacken i den aspekten så att det räcker och blir över.
          Rikta det ifrågasättandet dit det tillhör.

            Nej vi ALLA måste hjälpas åt nu. Även de fattiga, de ska inte heller överkonsumera.

              Suck

              Du är säkert av den åsikten att afrikas bushfolk också måste dra ett lika stort lass som vi andra när det kommer till miljöpåverkan?

                Ja? Det är väl självklart? Vi alla bor ju på planeten så vi alla måste hjälpas åt att rädda den!

              Få en julklapp = överkonsumera??
              Eh tror du börjar i helt fel ände.
              Är också en miljökämpe men här måste du nog tänka en gång till.

                Men är den helt nyproducerad istället för second-hand och det inte är en nödvändig pryl utan bara krafs så är det överkonsumera. Vi måste verkligen börja tänka efter nu om våra val.

          Problemet är inte är fattiga barn får en ny julklapp utan att välbärgade familjer överkonsumerar året runt.

            Problemet är att vi alla överkonsumerar året runt.

      Jag har skänkt två julklappar till Clarion som innehåller smink och hudvårdsproduktet till tonåringar. Jag är miljökämpe, utbildad inom miljö och har jobbat inom miljö i flera år.

      Med det sagt så hade jag aldrig köpt begagnade julklappar till en sån här insamling (speciellt inte när det gäller smink och hudvård). De som har ont om pengar är inte de som är miljöbovarna. Ett barn som aldrig får nya leksaker eller saker på grund av familjens ekonomi ska väl någon gång få glädjen av att vara den första ägaren av någonting?
      Till mig själv köper jag nästan bara begagnat – jag behöver inte något nytt. Jag har ägt tillräckligt med nytt i mitt liv, men de här barnen ska väl inte behöva få något begagnat?

      Nästa år ska jag skänka leksaker till en julgran – kommer självklart att gå in i en leksaksaffär och välja sprillans nya leksaker som jag tror barn tycker är roliga 🙂

    Vad heter barnflickan? Har hon inte ett namn?

      Det står ju att hon heter Ia.

      Jo det står i texten att hon heter Ia .

    Vi lämnar alltid under granen på Clarion.

    Varför är alla så insnöade på att skänka till just föräldrar. Det finns hur många socialt utsatta som helst som inte valt att skaffa barn och en majoritet av välgörenhet riktar sig enbart till föräldrar. Även på swishgrupper på FB. Tycker det är lite synd att man inte tänker lite bredare. Eller t.ex. samlar in pengar till Stadsmissionen och sedan låter de disponera. Det är ju exempelvis så att socialt utsatta familjer hellre skulle få pengar att köpa egna julklappar till sina barn än ta emot en random från en främling. Och nej, ni behöver inte svara ’gör nåt själv då’ för det gör jag redan, detta är bara en inflikning.

    Sambo? När har du tid för din sambo, du lägger ju uppenbarligen både kvällar och nätter på att skriva inlägg på blogg och insta, du verkar lägga de flesta av dygnets timmar på sociala medier, det verkar inte särskilt sunt. Skulle du ha tid till paketinslagning också uj uj, kanske någon vågar anlita dig till paketinslagningshjälp.

    Bra initiativ förstås, men Pernilla borde väl kunna lägga 40.000 själv på att skänka julklappar och inte behöva skramla in från andra. Undra om du hyllat det om det var vissa andra som gjort detta eller om du antytt då att det gjordes för att få goodwill och bra publicitet, för egen vinning typ vilket nog är svaret på din fråga varför många gör det i år, men hoppas det är enbart av godhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.