Therese Lindgrens känga till sina kollegor

https://www.facebook.com/thereselindgrenofficial/posts/3719148711476168

Jag ÄLSKAR att det finns en influencer som på riktigt säger ifrån och kritiserar sina kollegors aningslösa beteende på sociala medier (och så även i verkliga livet) under rådande pandemi.

Jag tror inte Therese publicerar det här för att starta ett traditionellt ”bloggbråk” utan jag tror helt enkelt att hon är lika trött på andra influencers beteende som jag är. Som ni är. Som vi är.
Som alla utom de själva är.
Therese Lindgren är den minst bloggbråkiga influencern jag känner till, och även en av Sveriges mest inflytelserika så jag tror nog att hon klarar sig gott utan bloggbråk. 🙂

Frågan som jag önskar att fler influencers ställde sig själva:
”Vad vill jag influera till?”
Att folk uppmuntras att bryta mot restriktionerna?
Eller att folk stannar hemma?

97 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag ser ingen bild eller video från Therese i inlägget? Om det nu skulle finnas en alltså

      Nyheter24 verkar inte ha riktig koll.

      För mig kommer det upp typ varannan gång jag går in..

        Jag ser inget alls. Har uppdaterat flera gånger på mobilen ?

    Tror mer att det publiceras för att det är enkla poänger att vinna just nu.

      Ja du, alltid vänder man på allt till nått dåligt här. Bittra stackare

    Mycket bra av Therese. Ibland undrar man ju om influencer = brist på hjärnceller. Eller vad beror det på att de inte kan ta åt sig enkla instruktioner/restriktioner? Vissa är iofs uppenbart korkade, men absolut inte alla, ändå har de inte vett att låta bli att leva på som om ingenting hänt.

      Det är nog alla som är dumma i huvudet. Där jag jobbar har vi uppdelade tider i matutrymmet, en ingång och en utgång. Nog fan envisas vissa med att gå in genom utgången.

        Men hur kan du skriva så att alla är dumma i huvudet. Hör du inte hur hårt det låter. Jag håller mej till restrektioner men för det behöver man inte hata andra människor. Vi ska hjälpa varandra och ge kärlek. Det är inte svårt. Försök.!!

          Tror inte de menade bokstavligen alla, utan att det är ”alla” som missköter, inte bara influencers. Chilla.

          Jo det är jävligt svårt att ge kärlek till idioter som inte ger ett skit tillbaka. De förtjänar inte hjälp och kärlek.

          Hahahha en typisk ”inte alla människor!!!!”

          Man behöver inte hata någon för att den är ointelligent.

      Jag tror inte att influencers är mer dumma i huvudet än andra utan speglar samhället och folk i stort. Det är många som inte bryr sig om restriktionerna, även vanliga människor. Självklart kan man vara lite mer försiktig med vad man visar eftersom man uppenbarligen influerar folk när man har många följare.

        Men många bryr sig om restriktionerna. Och hjälper tex äldre med mathandling på sin fritid. Jag är en av dom. Många äldre bor ju i vanliga lägenheter.

          Jag gör mitt bästa för att följa reglerna och det tror jag de flesta gör.

          Och många bryr sig tyvärr inte. Bara bland bekanta är det uppdateringar om resor till sälen, fika/middagar hemma med folk som inte tillhör hushållet etc. Att influencers också gör det är fel, men det är ju tyvärr inte bara dem. Håller med kommentaren ovan om att det återspeglar samhället.

        Wetterholm undrar då varför hon ska ljuga ?

    Hon är väl alltid i ”karantän”?

      En poäng. Klart enklare för en person som är mer introvert klara av följa restriktionerna. Men, samtidigt är det inte en ursäkt för extroverta inte föja dem. Klåda i stjärten är ingen ursäkt för att skita i restriktionerna.
      Ha, den blev ju bättre än jag tänkte mig.

        inget som stoppar de extroverta från att ringas och videochattas dock. Bara för att man är introvert betyder inte det att man har mindre behov av fysisk kontakt

          Corona har verkligen varit mitt ”bästa” år. Alltså otroligt skit att det finns och förödelsen som den medför men för mig har det betytt 100% mer chill i mitt liv.
          Jag har liksom levt quarantin-liv innan så nu lever jag precis som vanligt förutom att jag inte behöver se och göra saker för att vara en god människa. Typ.
          AWs, kalas och teambildning är inget måste nu och det är så skönt. Haha. Plus att en inte får spontana besök. Älskar att mysa hemma och inte behöva oroa mig om min energi kommer helt försvinna för jag behöver gå ut på nått ståhej jag sagt ja till när jag hade energi en dag.

            Håller helt med! ?

    Vill så gärna diskutera Åsens utspel, när får vi ett inlägg om det? ?

      Åsa är min nya guilty pleasure, hoppas hon fortsätter bjuda på många utspel i framtiden!

        Hon verkar ju helt sinnessjuk. Har knappt vetat vem hon är men efter debaclet med Tramsfrans och nu detta med Camcam så vill jag gärna följa denna tragiska personen. Skrattade då jag grät över svaret på recensionerna på deras restaurang. Det var helt sjuka saker, har aldrig sett någon som äger en restaurang skriva något dylikt!

        Men så mycket roligare för oss!!! ????

          Vart kan man läsa recensionerna på restaurangen?

          Var hittar jag dom? ?

            Tripadvisor.

              Åsa går bananas där och bekräftar till 100 procent att de som klagat på dålig service har rätt.

        Åsa-Nisse? ??

      Kl 15

        Batshit crazy

        Längtar! ?

        Kan du lägga in en länk till konsumentombudsmannen? Det är inte bara vin hon struntar i reklam markera. Restaurangen som dom äger, väskor, ljusstakar mm. Sen säger hon att ”ett av dom bäst sålda prosecco på den svenska marknaden” Hittar hon på det också? Systembolaget har inte kommit ut med bäst sålda än! Vilseledande reklam utan någon statistik? Mycket att anmäla här förutom hennes fruktansvärda härskarteknik och hån av människor som inte håller med henne. Galet?!

      JAG MED!!!!!?‍♀️. Jäklar vilket drag det var på hennes insta.

        Åsa vem? ?

          Ingrosso

      Vad har hon nu gjort?

        Vad har hon inte gjort?

      Åsa är nya Anna Book

        Inte förrän hon varit lika galen i flera år. Hon är årets rookie, men Anna har fortfarande förstaplatsen ?

    Är hon fortfarande den mest inflytelserika? Jag tycker att hon verkar försvinna mer och mer.

      Hoppas jag inte. Hon är den enda av de stora flunsorna som faktiskt har något innanför pannbenet.

        Varför använder hon inte det bättre då? Jag hade hellre sett mina döttrar följa någon med lite mer substans. Inte någon som flashar kroppen på varannan thumbnail. Hon ÄR SMART men hon är ett typexempel på nån som säger en sak å gör en annan. Vad hon än säger så framstår hon för mig som någon som enbart vill tjäna pengar men gärna i godhetens tecken. Alltså, blir hon påkommen med att göra samarbete med Boohoo ja då ska hon minsann ta avstånd men innan fansen säger nej så testar hon gärna. Samma med den där märkliga reklamen, med många videos osv. När pengarna väl är inne kan hon sitta och be om usrsäkt och använda fina ord men att själv ta avstånd, tacka nej osv det gör hon aldrig.

          Men sluta hitta fel hos varenda jävla människa

      Klart hon inte är den MEST inflytelserika, inte ens i närheten. Men det stod ju en av de mest inflytelserika, och det kan stämma.

    Ja!
    Ett lysande exempel just nu är The Swedish Family (skrev en liknande kommentar tidigare, men den blev inte publicerad? Vet inte om det var pga OT eller pga att du Camilla inte vill ha kommentarer om dom, men det blir jag väl varse snart ?)

    En familj som man väl ändå får säga är en typ av influencers, med sina 272.000 prenumeranter på Youtube. De har valt att fira julen i Kläppen, och skriver att ”Det är så Corona-säkert såå!” Kritiken de får kring att inte resa och att ev belasta sjukvården pga andra skador svarar de inte på. De har fått kommentarer i stil med ”Åh, vi hade också tänkt åka upp, men visste inte om det var en god idé?”, och där svarar de minsann; ”Åh ja, det är folk här och det är SÅ Corona-anpassat! Så länge det är öppet kommer ju folk vilja åka hit!” ????
    Förstår de inte att deras beteende och ”köra på som vanligt”-tänk bidrar till att FLER tänker och gör så, och beter sig lika dumt?

      Man blir inte direkt smartare av att knarka. Just sayin ?‍♀️

        Huh? ?

        Tror helt ärligt att några linor hade gjort The Swedish Family gott. Torftigare och tråkigare får man leta efter!

    Har hittat Therese youtubekanal detta året (mycket tid över) och tycker hon är väldigt vettig, jag gillar verkligen henne!

      Hennes bild ”raw” var ju inte mycket at hänga i julgran.
      GO FOR MORE SMINK PLS!

    Ursäkta, men jag litar inte på en flunsa. Så enkelt just nu att vinna på att sänka andra…

    Tror inte hon har så mycket inflytande i denna fråga eftersom hon i princip alltid lever ”karantänslivet”. Vore bättre om typ någon supersocial influencer istället tog ansvar i sociala medier men det lär väl inte hända. Jag arbetar inom vården och umgås inte med någon förutom med familjen som jag bor med. Men fan vad arg man blir när folk inte bara kan vara hemma.

      Du menar Sara Songbird?

    Tea Malmegård uppmanar andra på instagram att ta ansvar och inte gå till Ica i onödan, hon har tidigare också klagat på restriktionerna som drabbat krogbranschen, som andra branscher inte drabbats av Corona? Eller andra människor överhuvudtaget, många har blivit av med jobb och framtidsdrömmar, inte bara östermalmskrogar.

    Själv verkar hon äta middag med kompisar hemma eller på restaurang flera gånger i veckan. Gjorde pepparkakshus med 10 barn förra veckan. Vad hände med att ta ansvar? Att inte umgås inomhus med någon som man inte bor med?

    Men visst, det finns säkert många som beter sig likadant och ännu värre. Lady Dahmer tog nån upp igår, hon beter sig ju som om hon inte känner till pandemin alls. Åker pendeltåg för att träffa kompisar, går på krogen, sover över hos folk.

      Lady Dahmer har ju fullständigt spårat ur.
      Hon hade ett konto där hon pratade om feminism, sålde lite tavlor, tiggde Swishpengar till en dator för att hon skulle kunna blogga. Sedan sålde hennes man ett företag och blev rik, då upphörde allt intresse för feminism och bloggande.
      Nu handlar kontot bara om selfies på henne och hennes vänner när de vräker i sig friterad mat, dricker alkohol, röker och zoomar in på varandras F-kupa-bröst. Restaurang varje dag trots pandemi. Sover hos varandra och trängs på pendeln med stackare som ska till jobbet.
      Så djupt satt alltså feminismen i henne? Så fort maken blev rik struntar hon i allt annat än festa.

        Inga djupa analyser bara gnäll, vulgaritet och ångest. Urtrist. Följer folk fortfarande?

          Följer inte längre, tycker du hon haft intressanta resonemang innan?

        Följer henne inte längre, riktigt dåligt av henne o skita i pandemin. Men du har fel angående hennes feminism. Hon har varit väldigt aktiv dagligen för några år sen när jag följde henne, o då va han jävligt rik. Det vet jag att hon nämnt flertalet gånger att de är ekonomiskt oberoende vilket gett henne möjligheten att ägna tid åt det hon brinner för.

          Jo. Men att han har pengar gör ju inte henne fri det gör henne beroende av honom. Och hon haltade redan då genom att aldrig leva som hon lär och fokusera på det ytliga. Tex oehört mycket kring barnkläder och färger och hur barnen få klä sig som de vill. Men ta inte upp att barnen lär sig att kvinnor är hemma och tar hand om barnen och män arbetar och försörjer. Massor med klagomål på att män är odugliga men när hon själv inte klarar av något då är det inte allmän oduglighet utan ångest, sociala fobier och patriaktets fel. Hon slänger med termer som feminism och socialism men lever inte efter det och vet inte vad de begreppen betyder.

            Just nu vill väl LD mest ha uppmärksamhet och sälja sina varor dvs tavlor och patreonmedlemskap (hon reklammarkerar aldrig.) Så det gör väl henne till vilken medelmåttig influencer som helst. Hon säljer på att försöka provocera, sina barn och på sitt utseende vilket är ju det de gör allihop. Sen kan hon kalla sin vulgaritet feminsism eller vad hon vill. Hon tjänar pengar att profitera på sin barn och på uppmärksamhet genom provokation. Hon är budgetBlodinbella helt enkelt. Skillnaden är att Blondis är öppen med det och iallafall skyler sina barns ansikten.

              Hon kallar sig ju socialist. Att samtidigt vara rik och medelålders och göra reklam för att unga tjejer, ofta med dålig ekonomi, ska köpa saker av henne ser inte så bra ut. Gissar att det är därför hon aldrig gjort en reklammärkning.

          Hur kunde hon tigga pengar från sina följare till en ny dator om mannen var ekonomiskt oberoende.. helt sjukt ju

        Önskar min man kunde sälja ett företag och bli rik. Skulle gärna slippa jobba.

        Han har inte ens nåt jävla företag, så det lär förbli en vacker dröm.

          Går att spara. Ränta på ränta gör en jävla skillnad.

      Avföljde henne igår, blev så jäkla trött på att se henne ena dagen ha bekräftat Corona i hemmet för att veckan efter gå på karate, träffa vänner, åka pendel och äta på resturang. Väldigt tråkigt då hon länge varit en av mina favoriter.

        Ja!! Så sjukt! Vill verkligen se ett inlägg om detta! Hade Bella gjort likadant hade vi fått en inlägg inom ett par minuter. LD var en av mina favoriter förut men hon skriver 0 om feminism nuförtiden och tar inget som helst solidariskt ansvar för att motarbeta pandemin. Alla de (ofta kvinnliga) undersköterskor, sjuksköterskor och omsorgspersonal som jobbar livet ur sig medan hon totalt skiter i att följa några som helst rekommendationer. Det är att spotta på feminismen.

          Word.

          Ser ni detta på LDs Instagram? Jag ser inga nya inlägg där, på länge…

            Nä hon lägger inte upp något längre, utom på stories när hon festar.

            Fast alltså hennes man testades positivt, hon och barnen negativt. Sedan var hon hemma en vecka som man ska om någon i hemmet varit sjuk.

              Ja och alltså har hon inte antikroppar och då ska hon inte vara ute och träffa folk, sova borta, gå på krogen och åka kommunalt! Man ska inte åka kommunalt nu om man inte måste ta sig till arbetet. Man ska vara hemma.

          Precis. Hon har ju jobbat i barnomsorgen och säger att hon skulle tjäna så dåligt att det inte är lönt. Har mer respekt för de influencers och artister som gått in och jobbat i vården när de ändå haft sämre betalt/inga jobb. Trodde aldrig jag skulle se upp till Linda Rosing men heja henne som tar hand om äldre i denna pandemi medan LD gör vaddå – har ångest och festar. Varför inte gå in i barnomsorgen och stötta upp nu när de skriker på personal det hade väl varit kvinnosolidaritet om något. Ta hand om vårdpersonalens barn så de kan vara på jobbet.

            Skulle Lady Dahmer ge sig ut och arbeta för att stötta förskoleanställda i kristider? Skulle aldrig komma på fråga. Hon har ju varit hemmafru och låtit maken försörja familjen i säkert 13 år redan. Hon orkar ju förresten inte ens instagramma och knappt podda längre. Det enda hon orkar är flänga runt för nöjes skull, festa med olika folk varje gång, äta ute.
            Tänker hon att pandemi gäller bara för alla oss tråkiga som jobbar på dagarna?

        Alltså AGREE! Gillar ju egentligen henne och har alltid tänkt att hon är en *VeTtiG* typ, men hennes beteende på sistone har verkligen fått även ett gammalt fan att undra.. I desperata tider så visar folk vem de verkligen är, antar jag..

    Tre influencers jag tycker förtjänar lite extra cred speciellt efter det här året:
    1. Andrea Hedenstedt
    2. Alexandra Bring
    3. Malin Gabrielsson
    Heja dessa brudar!

    Någon jag inte riktigt förstår mig på är Alexandra Nord, vad är det för konspirationer och hat mot ”samhället och staten” hon skräms med på sina kanaler?

      Fast Alexandra bring har skrivit massor om att man ska stanna hemma osv, samtidig som hennes bästis Kenza drar till maldiverna. Alexandra kommenterade ”?” på kenzas bilder från resan men vi andra dödliga ska minsann stanna hemma. Extrem dubbelmoral

      Älskar Bring! Du som skrev om hennes kommentar på Kenzas bild – vad vill du att hon ska göra? Offentligt hänga ut sin vän för att resa? Låta bli att skriva att vännen är vacker eller? Fattar inte riktigt. Tycker inte ”?” på en bild med en kompis är lika med ett ställningstagande till resan.

        Klart det är ett ställningstagande, Alexandra snackade ”skit” på sina stories om folk som gick ut på restaurang men att åka på nöjesresa till Maldiverna, gravid dessutom, är helt ok. Dubbelmoral

    Är ärligt talat så trött på ALLA som bara fortsätter leva som vanligt ? Främst äldre faktiskt. Har flera runt mig som har flera riskfaktorer och ändå springer i julhandeln som vanligt (vägrar ta hjälp), går på restauranger, åker till hotell, hem till ännu äldre släktingar och gu vet vad. När man själv säger att vi jobbat hemma i 9 månader, handlat julklappar online med hemkörning, maten på nätet etc så skrattar de bara och frågar om man är rädd för en influensa. Om de nu skulle bli drabbade lär man får göra hur otur de haft och varför ingen varnat ? Sorry, var bara tvungen att skriva av mig ?

    Wahlgrens svägerska är i Maldiverna med ett gäng. Biljetterna gick inte att boka om. Toftby åker till fjällen på jobb som inte är inställt. Tror att uppdragsgivaren hade varit förstående för en avbokning. Undrar om killen stannar hemma eller vad hans ursäkt är. De åker även till Alperna i januari när det öppnat upp. HALLÅ- det går åt fel håll även om bloggare har antikroppar.

    Bingo
    Läckberg
    Ge Persson
    Wahlgren

    I en jättesandlåda ???

    Camilla försöker låtsas att hon ej tog åt sig när GW ej gillade hennes böcker!

    Pinsamt!

      Haha men hennes svar på gubbens kritik är ju strålande!, älskar hennes svar på kritiken! Och LOVAR att han ger kritik för hon ör kvinna som tjänar ex antal miljoner mer än vad han någonsin kommer göra. Dessutom att säga att någons böcker är i liknelse med ”Min häst”-tidningen, herregud är han 5 år och ska ge kritik eller? Han får ju sig själv att framstå som oseriös

        Menar du att GW skulle ge kritik för att hon är en kvinna som tjänar ”ex antal miljoner mer än vad han någonsin kommer göra”? ? Det går ju knappast någon nöd på honom rent ekonomiskt om han säger så, han har en rätt stadig förmögenhet själv och den minskar inte direkt. Dessutom är hennes böcker verkligen inte bra så kritiken kan jag köpa.

          *man

        Det är ju sant, böckerna är på den nivån. Dessutom helt löjligt att pyttelilla Fjällbacka har så många mördare, det finns ju ingen kvar att döda efter x antal böcker.

          Lite som Morden i Midsomer, den mordstatistiken är inte att leka med!

      Länk?

      …och Läckbergs böcker är litterära styggelser. Har aldrig läst GW, men han kan fan i mig inte vara värre.

    Sanna Bråding har ju också varit ute och rest i sommar/höst och som man ser på hennes Insta så är det mycket middagar med vänner och släktingar. Känns lite onödigt iom att de brukar träffa hennes föräldrar som de inte kunde träffa i våras pga covid-19.

    Och Hugo och Paula som åkte till lekland med barnen och vänner i helgen som var, försökt fråga hur de tänker genom att kommentera Paulas blogg men hon släpper självklar inte igenom kommentaren…

    Sanna Bråding är möjligen en influensa-ser.
    Veganer, my good!
    Lika kul som en tom peppakaksburk…

    Men varför sitter hon i ”karantän” i +250 dagar!? Har hon vart sjuk så länge!!?? Varför i te bara nöja sig med att hålla restriktioner 🙂

    Va hon inte på loppis i sommras också?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.