Så gick det i Musikhjälpen 2020

 Att Maja Nilsson Linderlöf är drottingen av Musikhjälpen med sina tre goodiebags står nog utan konkurrens, men det finns andra insamlingar som fått fantastiskt fina resultat.
Se bara här ovan, det är topp 20-listan från årets insamling.
Det är den totala listan av alla typer av insamlingar men här nedan kommer några fler som ordnats av just influencers.

HanaPee’s lill-bössa 186558 kr

Therése Lindgrens self-care kit! 150873 kr

DIGITAL AW MED JOHANNA OCH EDVIN 129630 kr (Johanna Nordström och Edvin Törnblom

LXA X MUSIKHJÄLPEN 270680 kr (Linn Ahlborg)

Angelica Blick X Safira 101200 kr

A-DSGN <3 MUSIKHJÄLPEN 89927 kr (Alice Stenlöf)

Möt Anis Don Demina och Simon Vasquez i en padelmatch! 83940 kr

Här hittar du hela listan.

192 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så bra!!👏👏

  Svara

   Jag visste inte ens att det var Musikhjälpen i år. Fail.

   Svara

  Majas instastories på söndagskvällen! 🥰🥰🥰

  Svara

  Heja!

  Svara

   Tycker det ändå blir tydligt med Majas popularitet jämfört med t ex Bianca. Trots att Bianca har mer än 3 ggr så många följare så väljer folk ändå lägga i Majas bössa. Hon känns genuin och go. Hänger inte ut folk på Instagram som säger att hon har gjort fillers som Bianca gör. Bianca börjar bli passé and I like it

   Svara

    Eller beror det på vad som gick att vinna?!
    Eller att när folk såg vilket rekord hon skulle slå då lade ännu fler i just hennes bössa för att göra den ännu större?!

    Svara

     Biancas fans är väl typ 12 år?

     Svara

    Tror Majas följare generellt är lite äldre än Biancas, och således har mer pengar att skänka än 11-åringar med månadspeng liksom

    Svara

     Tror faktiskt inte det med tanke på hur oerhört bra caia säljer. Men spännande- undrar vad skillnaden i givmildhet bland följarna beror på 😃

     Svara

      Ålder

      Svara

  Bra! ❤️

  Svara

  Välgörenhet är mest prutt och att boosta sitt EGO!
  ”Ytlig välgörenhet är som att tända rökelse vid samhällets smutsiga kloakutlopp.”Ellen Key, Feminist

  Svara

   Genererar ju pengar hur som helst

   Svara

   Fast musikhjälpens 50 miljoner gör skillnad, de åker inte bara till ett land och matar barn framför en kamera, de lär istället hur man ska undvika svält. Dåligt exempel men ni fattar

   Svara

    Fast musikhjälpen gör inte ett skit. De agerar ju bara som en typ av stiftelse som samlar in pengar. Sedan får de som vill ha pengar söka och Musikhjälpen bestämmer vilka som ska få ta del av bidragen.
    Om det inte är tillräckligt många som söker ett år så sparar de pengarna till nästa år.

    Svara

     Nej det är väl ingen som tror att musikhjälpen i sig åker ner till drabbade regioner och matar svältande barn. Eller!?

     Svara

     Är inte det att göra något eller?

     Svara

      ”Musikhjälpen gör inte ett skit”.

      Förutom att ha samlat in 50 millar 🙄

      Svara

  Istället för att vi arbetare ska skänka våra småslantar så kanske världens rikaste börjar ta sitt ansvar istället. De blir rika på andras bekostnad, och så ska vi kompensera med vår futtiga välgörenhet?
  Vi kanske istället ska ifrågasätta det rimliga i att Jeff Bezoz är värd 1500 miljarder kronor?

  Svara

   Jeff Bezoz skänkte ju visserligen 100 miljarder i våras.

   Svara

    Det ska han gott göra också den snikna jäveln.

    Svara

    Ja han har ju mer pengar än vad han nånsin kan göra av med så… Kunde skänjt 1000 miljarder och haft 500 miljarder (!!) kvar. Räcker inte det?

    Svara

     Fast han har ju inte alla de pengarna på kontot utan det är värdet på hans aktier i Amazon m.m. Han vill väl inte sälja så mycket mer utan fortsätta vara största ägare med mest påverkan i det företag han själv startat. Förhoppningsvis säljer han av mer och ger till välgörenhet när han blir äldre.

     Svara

    Han skänker ju inte pengar för att han bryr sig om välgörande ändamål utan för att det gynnar honom skattemässigt.

    Svara

     Spelar det någon roll? Han skänkte 100 miljarder. Galet mycket pengar.

     Hatet mot kapitalstarka människor är ju lite löjeväckande ibland. En människa skänker 100 miljarder (!) men det duger inte för ”han gör det inte för att han bryr sig”.

     Inte konstigt att världen ser ut som den gör och att så många mår dåligt.

     Svara

      Men vad ska någon med mer pengar än de kan spendera till? Varför ska en enda person ha dem?

      På tal om psykisk hälsa – självmord är högre i rika länder jämfört med fattiga, varför är det så? Kändisar som till synes har allt håller på med droger och tar livet av sig. Varför gör det det?

      Det är inte konstigt att klyftor, segration och fattigdom ökar.

      Svara

       Haha alltså skojar du? Vadå varför ska han ha dem? Varför ska han ha rätt till sina egna pengar som HAN tjänst? Skojar du eller!?

       Svara

        Nej, jag skojar inte. Varför ska personer som förvärvat sin förmögenhet genom exploatering av arbetare ha kapital lika stort som ett mindre land i Afrika? Varför ska personer som endast ärvt sin förmögenhet utan att ha lyft ett finger ha det kapitalet?

        Jag är inte emot att tjäna pengar och att ha en förmögenhet. Det jag ställer mig kritisk till är det faktum att världens rikaste procent (78000) äger mer än dubbelt så mycket som 6,9 miljarder människor. Världens 22 rikaste män är rikare än ALLA kvinnor i Afrika sammanslaget. Jag är kritisk mot att en liten del av befolkningen kan rädda en hel världsbefolkning om de skulle vilja. Jag är kritisk mot att ha mer pengar än någon någonsin kan spendera.

        Så nej, jag skojar inte. Skojar du?

        Svara

         Haha va?? Varför ska man då jobba och bygga en karriär, framgångsrika företag etc om man inte ska ha rätt till sina egna pengar? Klart som FAN att man ska ha rätt till sina egna pengar.

         Hade DU skänkt samma procent som du anser att världens rikaste ska skänka om det var du som satt på den förmögenheten?

         Svara

         Fast vad tror du händer om alla människor i världen får 10.000 dollar ? Alla priser kommer femdubblats och sen efter en vecka så är allt som vanligt igen. Varför fattiga länder är fattiga är för att man skaffar många barn som aldrig får gå i skola etc etc. Du har samma problem k Sverige människor i förorten har ofta 5-8 barn medans arbetarklassen har 2-3 barn.

         Svara

          Hot take.

          Svara

       Bara i Sverige alltså. Bor i usa och här skulle ingen nånsin ifrågasätta att man får behålla det man tjänat. Blir så rädd över vilka kommunisttänkare det finns där borta.

       Svara

        Läs på om kommunism.

        Svara

         Det har jag gjort. Därför avskyr jag det.

         Svara

          Nej, det har du inte. Du har lyssnat på vad högerpersoner berättat för dig.

          Svara

           Man kan vara emot kommunism trots att man läst på om det.🤦‍♀️

           Ja, men om du läser personens första inlägg så är det uppenbart att hen inte har läst på.

           Både Kina och Nordkorea är fantastiska land. Vi får dock inte glömma hur det var i Sovjetunionen på Stalins tid. Det var grejer det!

        Finns väl folk som tycker samma även o usa

        Svara

        Trump-land.

        Svara

        Inte bara i Sverige, visar snarare på hur totalt obildad du själv är och inte hänger med i debatter. Vad tror du rörelsen Occupy Wallstreet handlade om? Vad tror du Bernie Sanders och hans anhängare argumenterar för? Det finns massvis med kritik mot systemet som gör att klyftorna i samhällen ökar i rasande fart. Det handlar inte om kommunism, det handlar om hur lobbyism från stora industrier ligger i säng med politiker som gör att lagar träder i kraft som möjliggör att de som redan är rika kan fortsätta blir äckligt rika på bekostnad av vanliga, arbetande människor. Jämför vad en vanlig lön idag räcker till jämfört med en vanlig lön längre bak i tiden – det är en enorm skillnad som är mycket sämre idag. Samtidigt har förtetagen som ger lönen fortsatt tjäna enorma pengar, men överskottet går till ägarna istället för att hålla en fortsatt god standard för sina arbetare. Eller ta COVID-19 som exempel. Varför i helvete ska stora företag få så sinnesjukt mycket pengar för att ”överleva” när de tjänat så enormt mycket pengar och endast inte har reserver för att de gjort enorma utdelningar till ägarna? Istället får återigen ”vanliga” människor ta smällen.

        Allt handlar om kortsiktig tänkande, att tjäna så mycket pengar som möjligt åt sig själv. Det är Business 101 att tänka långsiktigt och behandla sina arbetare bra – motiverade och trygga arbetare är mer effektiva och skapar ett stabilt företag som kan klara sig genom de flesta stormar. Läs om Dan Price t.ex., som gjort precis detta. Han får fortfarande tillräckligt med pengar för att han ska leva gott – men så får också hans arbetare och det gjorde en fantastisk skillnad för företaget i helhet. Men de flesta CEOs etc. kommer aldrig göra så, för allt handlar om detta års budget, att öka vinsten för varje år – även om det sker på bekostnad av arbetarna.

        Detta har inget med kommunism att göra och inte heller ens helt med kapitalism egentligen. Det huvudsakliga problemet är korruption som möjliggör allt detta – globalt, men i synnerhet i USA. Men visst, sitt där du som ytterligare en världsfrånvänd utomlandssvensk som kunnat emigrera p.g.a. att du redan har det relativt bra. Du har råd att vara ignorant och bara vifta bort kritik som ”kommunism” och ”bara i Sverige”. Men du har helt fel ska du veta.

        MVH en annan utomlandssvensk

        Svara

         Bästa jag nånsin läst här tror jag. Tack. Fattar man inte detta är man sinnesslö

         Svara

         ❤️

         Svara

         Men tack för detta 🙏 tänk om vuxna människor kunde inse att det finns nivåer mellan kapitalism och kommunism också..

         Svara

        USA är ju verkligen ett föredöme vad det gäller klassklyftor

        Svara

    Vi får anta att Tomat matchade det och skänkte 6% av sin förmögenhet med.

    Svara

     Fast nu har jag ju ingen förmögenhet Linda. Och jag är inte så sugen på att exploatera fattiga människor för att bli rik själv.

     Svara

      Hur mycket ska man skänka av sin inkomst för att vara bra nog?

      Svara

      Rent krasst skulle alla ”arbetare” kunna skänka betydligt mer än de gör.

      Svara

       ”Arbetare” är de som skänker procentuellt mest.

       Svara

        Det säger väl mer om andra.

        Svara

        Källa på det där? Tror jag nämligen inte på. (Yrkesverksam inom charities)

        Svara

         Vilka ”charities”?

         Svara

          Det är ett samlingsnamn- vill inte gå in på exakt var jag jobbar.

          Svara

           Men du vet inte vad det heter på svenska?

           Eller är det nu ”jag bor i UK och har inte varit verksam i Sverige på flera år” eller liknande svar kommer? Förlåt för ”aggressivitet” men anonyma personer med random påståenden borde också förbjudas från den här bloggen och samhället, oavsett var de påstår sig arbeta.

           Försöker du ta fokus från att någon bad dig om källa?

           Om jag var otydlig så efterfrågade jag källa till ditt påstående om att arbetare skänker procentuellt mest till välgörenhet..? Jag är nämligen ganska övertygad om att det inte stämmer men vore väldigt intressant att se om det finns en klassaspekt och vad den isf ger.

           Kan försöka hitta en länk när jag har tid sen, men jag har läst det flera gånger.

           Kan inte stämma. Det är från medelklassen och uppåt folk skänker mest. Finns inget välgörenhetstänk i klassiska vänsterrörelser.

           Har du en källa på att det inte finns det?

      Du behöver ju inte ha en förmögenhet för att kontinuerligt skänka en liten slant tomat? 20 kr i månaden blir mycket från många människor, samma gäller 10 kr eller 5 kr. Hur mycket ger JUST DU bort? För inte är du väl en sån hycklare som tycker ”andra” ska bidra?

      Svara

       Fast asså… det handlar väl också om vetskapen om att en handfull av världens rikaste människor rent teoretiskt skulle kunna utrota fattigdom totalt? Och så sitter man själv här och skänker det man har råd med, vilket egentligen är futtiga småsummor. För att ”alla måste bidra för då gör det skillnad totalt”. När världens rikaste skänker nån miljon som knappt är en snöflinga av deras totala förmögenhet så krävs det fortfarande att ”vanliga” människor skänker av sin inkomst och samtidigt kanske inte har råd att köpa en större bil när familjen utökas, eller flytta till det område de vill. Medan de som skänkt en miljon fortfarande kan fräsa runt i en privatjet. Jag förstår att man stör sig på det. Jag stör mig på det och ändå skänker jag själv när jag kan.

       Svara

        Tror du verkligen att en familj som verkligen behöver sina pengar (för att köpa en större bil exempelvis) istället ger samma summa till välgörenhet och står tomhänta kvar? Jag tror inte det. Jag tror att alla (i princip alltid) ger av sitt överflöd. Oavsett inkomstnivå.

        Svara

         Men sorry. Det var inte så jag menade. Jag menar såhär: jag har just nu inte råd att köpa en ny större bil, men jag skulle inte få mer råd till det om jag inte skänkte 50 kr till musikhjälpen. Så då kan jag ju göra det. Har fortfarande råd att sätta mat på bordet, betala hyra och betala bensin till bilen jag redan har.

         Min poäng är att jag bara försökte illustrera de olika förutsättningarna. Vi sitter och pratar om en människa som ”är värd” 110 miljarder och använder argument som ”det är klart att man ska få behålla sina pengar som man kämpat ihop”. Men vi har ju så enormt olika situationer. Om han och hans 5 rikaste polare skulle skänka hälften av sina 110 miljarder skulle mina 50 kr inte ens behövas, och de skulle fortfarande ha råd med fem nya bilar.

         Svara

         Jag har 12500kr före skatt, jag har i 20 års tid skänkt 100kr varje månad till katthem. Jag har inget överflöd, tvärtom jag jar det väldigt svårt att få det att gå runt. Mina vänner som är medelinkomsttagare skänker inget. Jag skänker för jag vet hur jobbit det är att vara hungrig och frysa.

         Svara

        De har nog råd att köpa ny bil även om de skänker 10 kronor i månaden. Vilket korkat resonemang.

        Svara

       Jag betalar skatt. Det räcker.

       Svara

      Måste man ha en förmögenhet för att kunna skänka 6%?

      Svara

       Bara räkna så att Tomat slipper ge bort eller bidra med något själv så funkar den här regeln perfekt…

       Svara

       6% är ju ganska mycket för många dock… Alltså jag som lever på csn tex skulle ge bort ca 700kr och det är absolut mycket för mig. Höginkomsttagare ger ju såklart bort mer med samma procent men samtidigt kanske de klarar sig bättre på pengarna som blir över.

       Svara

        Beror ju på vad man utöver inkomsten. Vad för utgifter, sparade pengar osv.

        Jag pluggade fem år med enbart studiebidraget. Hade jag även haft lånedelen hade jag kunnat skänka 6%. Jag hade kunnat ta lånet och skänka hela det varje månad eftersom jag klarade mig utan det. Handlar inte bara om vad man tjänar alltså.

        Svara

         Nej det är sant. Jag är ensam med två barn och får ut 12k, så där är ändå 700 mycket pengar. Det jag menar är bara att med högre inkomst är ju ändå förutsättningarna för att kunna skänka större. Man kommer ju ändå till en gräns då man täcker alla rimliga utgifter, och resten man tjänar är utöver oavsett hur mycket inkomsten ökar.

         Svara

          Vad som är en rimlig utgift kan ju även det diskuteras. Vad är rimligt att lägga på mat, kläder, nöjen etc? Är det samma för dig som för mig tex?

          Svara

           Nej självklart är det inte samma för alla. Men när man betalat det man gör för boende, mat, nöjen osv, oavsett vanor. Ät guld och bo i ett slott osv om det är det du vill. Men med högre lön finns det ju ändå mer utrymme att skänka oavsett hur mycket man vrider på det. Tror du missförstår mig med vilje. Om du har 100k i månaden så tror jag att du måste kämpa för att inte ha 6k att skänka. Sedan om du VILL det är en helt annan sak.

           Nej jag missförstår inte. Jag förstår precis vad du menar. Jag vill bara poängtera att det handlar om mycket mer än vad man tjänar. Vem ska avgöra vad som är rimliga utgifter innan man bör skänka resten? Får man spara och hur mycket?

           Det är ju lätt för mig att säga att någon som tjänar 100k borde skänka. Men någon som inte tjänar någonting tycker förmodligen att jag med 30k i månaden har möjlighet att skänka. Jag BEHÖVER inte köpa ekologisk mat eller en peakjacka. Jag skulle kunna köpa Ica basic och handla på hm eller second hand och skänka mellanskillnaden. Det är bara den poängen jag vill göra. Är inte här för att missförstå och bråka.

           Ja alltså det jag svarade på i början var bara det om att man inte måste ha en förmögenhet för att kunna skänka 6% 🙂 menar bara att även om det är ”rättvist” så är det ju inte samma för alla. Jag menar inte att man inte får spara pengar eller göra vad man vill, bara att utrymmet är bättre med mer pengar. Inte att man skulle behöva skänka allt som blir över.

           Jag har aldrig utrymme att lägga nåt på ett sparkonto, för mig är 700kr mycket pengar. Men säg att du då med din lön känner att du en månad skulle skänka 2k (eller vad det blir, min huvudräkning är inte på topp) så är ju dina förutsättningar för det förmodligen bättre.

   Vadå det rimliga? Så vad hade ditt kommunistiska själv sett? Att han blir så beskattad att han får 30% av det för att ”det räcker” enligt dig? Han har jobbat för det och förtjänar det han har. Han skänker nog mer än vad hela Sveriges befolkning kommer göra tillsammans privat ändå.

   Svara

    Men varför ska man sitta på tusentals miljarder på hög? Kan inte komma på en enda anledning. Även om han han bort hälften så skulle han ff vara rik som ett troll, minst sagt. Att kalla en sån åsikt kommunistisk är så skevt.

    Svara

     Jag håller med dig, det är otroligt skevt att vissa människor kan ha mer pengar än de någonsin kommer kunna göra av med och att andra inte kan äta sig mätta för dagen. Speciellt när personen som har pengar har skitvillkor för de som arbetar ”på golvet” inom företaget genom vilket han har blivit så otroligt rik. Har personen verkligen förtjänat sin förmögenhet då?

     Svara

      Så hur många fler skulle mättas av att jeff beZos beskattas högre? Tror du statens överskott är någon sorts pott som delas ut till de som har mindre? Nä, ditt tänk är utopiskt och det skulle aldrig gå att försvara att en människa sta stå för alla andras ekonomiska trygghet. Eller straffas för att hen är extra driven/haft extra tur osv.

      Svara

       Han kunde skänka mer till välgörenhet, så otroligt mycket mer utan att det skulle göra minsta lilla skillnad på hans livsstil i tusen år. Det var det vi diskuterade från början.

       Svara

     Så det är bättre att staten har dem än individen som själv tjänat dem och skapat sig den förmögenheten? Förstår inte du det orimliga i att man inte ska få behålla det man själv skapat och hur det inkräktar på den personliga friheten?

     Svara

      Och vad ska driva folk att göra karriär, starta företag, osv om man inte får behålla det man tjänar på det?

      Svara

       Om du visste att okej, om du kommer upp i att tjäna ihop 5 miljarder så kommer du därefter att behöva ge allt som överstiger 5 miljarder till fattiga barn. Men fram till 5 miljarder är det lugnt, skulle du då tycka att det var ovärt att starta företag och kämpa? Herregud om jag hade en företagside som skulle kunna ge mig en halv miljard så skulle jag satsa allt för länge sen.

       Svara

        Men det handlar inte bara om vad man tjänar och har på banken utan vad man (det man äger) är värt.

        Ett exempel är ju att ha en lägenhet som är värd 5 miljoner. Betyder det att man kan skänka bort en miljon då?

        Svara

         Nej. Men vi kan inte tänka i termer ”5 miljoner”. Inte ska någon behöva sälja sitt lilla 5-miljonershus det är ju knappt en trea i Stockholm. Tänk 5+ miljarder istället. Det blir en helt annan sak.

         Sen har jag inte alla svar och detta är en blogg.. men nä, inte helt främmande tanke att sälja ett par akter om man sitter på aktier värda 110 miljarder, för att få loss kapital att skänka.

         Svara

          Nej men det var ett exempel på skillnaden på att ha 5 miljarder eller att ha något som är värt 5 miljarder.

          Svara

          Så när företag blir nog stora så får man inte äga mer än ett visst antal aktier i det företaget?

          Svara

           Jag arbetar på ett företag som började i slutet av 1800-talet i en småstad, idag är det företaget världsledande med företag över hela världen. Personen som äger majoriteten aktier har ärvt dem. Är det rimligt?

          Fast… om man måste sälja sina aktier efter att en aktie är värd en viss summa, så betyder det att man som ägare av företaget måste sälja sin del av företaget? Varför skulle jag som skapat företaget, byggt det från botten till toppen, behöva sälja aktier för att man då ”måste” skänka pengar. Jag tror det är otroligt lätt att säga att andra ska skänka si och så mycket för de har det så himla mycket bättre. Och det har de säkert. Men jag anser inte att någon annan i världen har rätt att säga att en annan individ ska bidra med mer eller mindre pengar till välgörenhet. För du hade nog inte uppskattat om någon kom och sa till dig att, du måste skänka pengar nu.

          Sätt det i perspektiv till dig själv. Vad du själv hade ansett varit rimligt om du var i den situationen. Och tro mig, jag tror förmögna människor skänker och donerar pengar, mer än vad vi tror. Jag tror också att alla människor gör så gott de kan utifrån den förmåga de själva har. I slutändan är det ingen tävling.

          Svara

        Och vad ska man göra med företagen som jag startade som värderas till mer än 5 miljarder och går med stor vinst varje år? Måste jag sälja mitt företag då?

        Svara

         Jag vet inte. Sitter självklart inte på något svar här 🙂 men det finns en mängd intelligenta människor som i så fall skulle kunna tänka ut det. Tycker dock inte att grundtanken är helt orimlig, för jag anser inte att någon ”förtjänar” att ”vara värd” 110 miljarder. Och det är INTE samma sak som att tycka att vi ska höja skatterna i Sverige för alla som tjänar över 50K i lön varje månad. Det är så stor skillnad så det blir inte ens samma diskussion.

         Svara

          Vilka intelligenta människor skulle kunna tänka ut det? Kan du ge ett enda exempel där kommunism har fungerat i verkligheten?

          Svara

           Det ÄR inte kommunism. Det är ju det jag menar. Du tänker för smått. Dvs om de typ 5(?) rikaste i världen skulle gå ihop skulle de kunna utrota fattigdom. Är det kommunism då? Dina småpengar skulle inte röras. Inte mina heller.

           Varför bara de fem rikaste? Varför inte de 500 rikaste? De 5000 rikaste? Så kan de som är fattigare få lite mer. Tycker du tänker för smått😜

           Baserade lite löst på något jag läst. Kom inte ihåg den exakta siffran, men googlade nu: https://unric.org/sv/extrem-rikedom-leder-till-extrem-fattigdom/

           ”Då världens finansiella ledare samlas i den Schweiziska staden, poängterar rapporten att världens 100 rikaste människor förtjänat den förbluffande totalsumman av 240 miljarder dollar år 2012 – tillräckligt för att utrota den extrema fattigdomen fyra gånger om.”

           Om vi nöjer oss med att utrota den extrema fattigdomen en gång så räcker det att de 25 rikaste går ihop. Vi behöver ju inte överdriva 😜

           Låter som att the great reset kan vara något för dig.

           Ja men varför nöja sig med att utrota den extrema fattigdomen? Tänk större.

           Gud vad larviga ni är nu. Skit samma då. Vi fortsätter som vi gör. Några rika sitter på mångmiljardbelopp, majoriteter kämpar runt i sitt ekorrhjul och tusentals barn dör av svält. Perfekt. God jul. Tack för mig. Sorry att jag tyckte något annat utan att samtidigt ha en 100% vattentät lösning i bakfickan. Dumt av mig.

           Men varför blir du så sur över att någon har en annan åsikt än dig? Ingen har hoppat på dig eller varit elak.

           Äh blir inte sur. Trött på folks inställning bara. Så fort man tycket att det kanske är orimligt att X antal personer ska ha så mycket pengar att de kan krascha ett rymdskepp om de vill utan att det märks på bankkontot (ooobs ett uttryck här nu, lugn) medan små undernärda barn dör för att deras föräldrar inte kan ge dem mat, så är man ”kommunist” och ”hur skulle det..?!” Och ”hur hade du tänkt??”

           Här får jag lite lätt förlöjligande svar för att jag tycker att han som är god för 110 miljarder ska bidra lite mer. Scrollar man upp lite här så pågår en fullt seriös diskussion om ”hur mycket behöver man egentligen spendera på kläder? Den som tjänar 17000 efter skatt kan nog skänka 6% i månaden..”

           Jag tycker bara på nåt sätt att det blir ett absurt synsätt. Men jag förstår att ni inte håller med och jag accepterar det. Önskar dock att ni höll med, för de små svältande barnens skull. Men det är ju en annan sak.

           @🐝
           Jag håller till stora delar med dig. Det är vansinnigt att några få sitter med fantasisummor och vissas inkomster rent av äcklar mig. Särskilt de som inte bidrar till något vettigt som gagnar mänskligheterna som fotbollsspelare och de som driver casino-siter och liknade.

           Men tyvärr är inte lösningen så enkel att det bara är att omdisponera pengar. För när fler får mer så går priserna upp och vi är tillbaka på ruta ett igen. (Tillgång och efterfrågan).

           Så lösningen behöver vara större än så.

           @hmm
           Ja absolut. Skulle vara enormt coolt om världsfattigdomen kunde lösas av ett gäng anonyma kommentarer på bloggbevakning 😂

           Haha. 😄

           Fast några smartingar finns här också som kanske skulle kunna fundera ut en fungerande modell 👍😉

           Om alla i hela världen sen skulle gå med på att implementera den är en annan fråga. 😊🌸

          Om du kommer med sådana påståenden ska du fan ha bra argument.

          Svara

           A du har rätt. Svältande små barn räcker inte. Förlåt mig.

       Precis! Jag har flera grannar som går på social bidrag de kommer från Syrien och har det mycket bättre än de någonsin har haft det i Syrien. Där hade de inte ström eller rinnande vatten. De har råd att köpa nyare möbler , tv, bil än mig . De har inga planer på att skaffa sig ett jobb för de tycker att de har det jättebra på social bidraget och de har varit här i Sverige i ca 8 år. Sen har jag 1 syrisk granne som varit här 3 år lärt sig och sina barn svenska, skaffat sig städ jobb – hon har läst på universitetet i Syrien. Det är självklart att jobb ska löna sig och motivera människor att skaffa jobb och inte leva på andra skatte betalares pengar.

       Svara

        Man kan liksom hålla med om det och ändå tycka att superduper-rika kan skänka mycket mer

        Svara

         Javisst , det håller jag med dig om.

         Svara

      Det orimliga här är hur mycket Jeff tjänar/är värd. Inget annat. Förövrigt missar du målet när du skriver om staten, det var inte vad som avsågs här.

      Svara

     Vadå varför ska man sitta på miljarder? För att man själv jobbat för dem? Herregud

     Svara

      Ja men varför? Vad gör så mycket pengar på hög för en själv? Hur mycket skulle en del av det kunna för andra? Ska man sitta på ett berg av pengar så att man ”vunnit” när man dör? Förstår inte syftet.

      Svara

       I hans fall är det ju inte pengar på hög utan företag som värderas till stora summor.

       Svara

       Varför? För att HAN jobbat för dem och för att det inskränker på den personlig friheten att ta en människans skörd ifrån honom fattar du väl.

       Svara

   Bill och Melinda Gates ger bort fantasisummor varje år. FANTASISUMMOR. Varje år..

   Svara

    Dom borde skämmas.

    Svara

   Även fast Bezos är mycket rikare än vad någon av oss någonsin kan drömma om så ska man hålla isär begreppen lite.
   Att vara värd en viss summa är inte samma sak som att man har dessa pengar på banken.
   Att Jeff Bezos är värd 1500 miljarder baseras bland annat på att Amazon är värderad till 1700 miljarder. För att Bezos ska få tillgång till dessa pengar måste han sälja sin andel.
   Så frågan du ska ställa är hur rimligt det är att företag kan bli så pass stora att de värderas till så pass mycket och kunna gå nästan 100 miljarder bara i vinst på ett år

   Svara

    Exakt!!

    Svara

    Vadå hur rimligt det är? Så man ska tvinga folk att sluta handla från dem? Antagligen finner folk det värt att handla på amazon, så vad är det du vill göra, strypa marknadsekonomin? Ni själva verkar inte förstå att era åsikter är grundade i starkt kommunistiska idéer vilket är farligt. Människor är inte lika, och människor vill inte arbeta för andra. Vi har redan problem med företag som lämnar Sverige så fort de blir tillräckligt stora, vem vill ge bort hälften av vad de tjänar? Ni borde tänka om, att ni själva inte tjänar så mycket ger er inte rätt att önska att andra gav bort sina pengar. Allt handlar om relativitet, nån kanske tycker en lön på 25 är för mycket, är ni då ok med att ge bort hälften? Nä, självklart inte, så varför ska nån annan ge bort sin hälft då för den haft tur? Det går inte förstår du utan att det blir en fråga om extrem orättvisa:

    Svara

     Det går inte att diskutera med högermänniskor, så fort någon ifrågasätter rimligheten i klasskillnaderna ropar ni kommunism. Svårt att kunna ta er på allvar då.

     Svara

   ”The problem with socialism is that eventually you run out of other people’s money.”

   Margaret Thatcher

   Svara

    Och problemet med kapitalismen är att till slut får man slut på människor att exploatera.
    Det stora problemet är inte att vissa människor tjänar mycket pengar, utan att så otroligt många tjänar alldeles för lite, då deras arbetsgivare inte vill betala mer än nödvändigt för jobbet dom gör. Och jobbet måste alltid göras av någon. Förstår inte riktigt hur man tänker sig att samhället ska fungera om alla skulle vara direktörer.

    Svara

     I Sverige hade nog folk fått mer betalt om staten inte hade tagit 40% i arbetsgivaravgift, har du inte tänkt på det? Det är inte förtagens fel att staten är den största boven i dramat.

     Svara

      Annars hade arbetsgivaren behövt ansvara för att erbjuda sjukförsäkring till sina anställda. Ändå praktiskt att slippa ansvara för den biten om man har ett mindre företag

      Svara

    Citerade du precis Thatcher utan att vara ironisk?

    Svara

     Tror inte personen har full koll på Thatcher…

     Svara

  Vet nån hur det gick för Annica Englunds ”välgörenhet”? Lyckades hon dra in några pengar till hushållet i Kanada?

  Svara

   Varför frågar du inte henne? Tror nog hon eller Nuskin kan svara bäst på det.

   Svara

    För att hon inte svarar på frågor om NuSkin, inte ens sakligt formulerade, vänligt ställda frågor. Man får inte ens nämna namnet, då blockar hon en eller tar bort kommentaren.

    Svara

  En vecka på året så är alla svenskar SUPERENGAGERADE i den fråga som väljs. Plötsligt bryr sig alla om hjärtefrågan och är beredda att kämpa för att samla in pengar till den. Sen, sen går kändisarna ut ur buren, spektaklet är över och alla bryr sig lika lite som de gjorde förut. Jag är på GWs linje: massa halvkända/kända folk använder detta för att framstå som goda och få mer fart på sitt varumärke. Handlar det om att de verkligen vill göra gott? Knappast, isf hade det funnits fler insamlingar under årets övriga 51 veckor. Det är en spotlight. Skänk till SOS Barnbyar eller nåt annat du verkligen bryr sig om, lite varje månad, utan att berätta om det. Testa det.

  Svara

   Det ena behöver inte utesluta det andra. Det handlar om 50 miljoner om året dessutom.

   Svara

   Hur vet du att folk inte redan skänker utan att berätta om det?
   Ena stunden är det fel att berätta att man skänker (trots att det gör ringar på vattnet)!) och i nästa stund ska man vara tyst om att man skänker men om man ÄR tyst om det så blir man anklagad för att inte skänka.
   Inte lätt att göra rätt!

   Svara

  Nr 11 Vloggbössan som är Helen Torsgårdens bössa kanske bör nämnas med? 😅

  Svara

   Nej tack, hennes gnäll gör att det blöder i öronen.

   Svara

    Nu var ju inlägget för att uppmärksamma olika influencers bössor under Musikhjälpen och hennes är en av de bössor som samlat in mest. Sen om hon är gnällig eller inte är väl irrelevant i detta fall.

    Svara

  Höj skatten för de rika istället!

  Svara

   Ehh skojar du? Som att den inte är tillräckligt hög redan. Med andra ord ska INGEN få vara rik, det är ju ren kommunism.

   Svara

    Man kan väl vara rik utan att vara helt orimligt jävla ofattbart skitrik, som det börjar se ut idag? Alltså klyftorna kunde väl minska en aning? De bara ökar idag, till fantasinivåer. Det finns massor av graderingar mellan det och att anse att ”ingen får vara rik”, liksom.

    Svara

     Nej de ökar inte bara. Det råder rätt så delade meningar kring om de ökar eller minskar.

     Svara

      Vad är din källa att de minskar? Håg har svårt att hitta vetenskapligt belagda källor på det påståendet.

      Svara

      De som har mest har mer än nånsin, det finns det ju statistik på. Åtta pers äger mer än vad halva jordens befolkning sammanlagt äger, nåt sånt.

      Svara

       Järna Live samlat in 203654 kr, top 17!
       Stolt över att komma från denna lilla ort i Dalarna! ❤️

       Svara

     Så när är man orimligt rik?
     Är det bara rena pengar på banken som räknas eller även värdet på det man har?

     Svara

     Shit, önskar att jag va orimligt jävla ofattbart skitrik 🤑 Nångång i framtiden kanske 😅

     Svara

      (Orimligt jävla ofattbart skitrik på pengar då, resten har jag 😂)

      Svara

       Inklusive rätt mycket bitterhet, eller hur?

       Svara

     Som sagt, att beskatta en viss människa gör inte att den fattiga grannen plötsligt får mer pengar i fickan. Det kommer aldrig att funka så. Staten i Sverige har år efter år haft ett överskott på flera miljarder, känner en låginkomsttagare av det här? Får de en form av utdelning? Nej, så världen funkar inte så. Det kommunistisla manifestet bör brännas upp alltså.

     Svara

      Men snälla sluta släng ut halmgubbar om kommunism! Ingen säger att man inte ”får vara rik”, bara att rik som i 500 miljarder dollar eller en triljon, då har det väl ändå gått lite för långt!

      Svara

      Nej, ingen i Sverige får mer pengar i fickan.

      Däremot slipper vi betala vad en läkare faktiskt kostar, vad skolan kostar, vägar sköts och liknande.

      Svara

      Den osynliga handen borde brännas upp 🔥

      Svara

      Du kanske borde läsa Det kommunistiska manifestet innan du bränner det så att du faktiskt vet vad som står i det, istället för att köpa åsikterna som skribenterna på Bulletin skedmatar dig med 😊

      Svara

   Tror du att den skatten skulle öronmärkas välgörenhet?

   Alla får tjäna 30 000 i månaden max. Allt annat ska gå rakt till välgörenhet.

   Svara

    Ja säg hejdå till halva Sveriges befolkning. Det är ju att stjälpa folks drömmar rakt av, varför ska ingen få vara rik? Vilken idioti. Men bara hos er extremvänsterfolk.

    Svara

     Jag 10.28 raljerade bara med mitt sista stycke men det kanske inte framgick.

     Svara

     Ja det är idioti. För det är för smått. Det är inte de som tjänar mer än 30K som är ”rika” utan de som har 30 miljarder.

     Om man tex bestämde att ingen i världen får längre ha mer än 1 miljard, resten ska gå till världens fattiga, då skulle ingen här på bloggbevakning påverkas. Alla vi skulle fortsätta ”sträva efter att bli rika” och allt sånt där som man vill uppmuntra. Ingen här skulle ändå kunna tjäna ihop en miljard under sin livstid, det vågar jag nästan lova. Men ”rika” kan nog flera av oss bli ändå och det skulle vi iknte hindras från!

     Han som har 30 miljarder skulle dock behöva ge bort 29 av dem till de vars barn svälter ihjäl i föräldrarnas armar.

     Förstår att det är många aspekter och siffror jag förenklar här nu. Se det som ett extremt simplifierat exempel.

     Svara

      Ja det är ett extremt förenklat exempel som inte skulle fungera i praktiken.

      Svara

  Undra hur mycket Maja och Victor lindelöf skänkte ur egen ficka också, dom som har råd

  Svara

  Faaaaan vad sjuka ni är här inne. Till och med musikhjälpen är det fel på. Hur orkar ni klaga på precis allt? Bra jobbat även Bianca/Caia, över 835000! 👍🏻

  Svara

   För att de är så bittra att det är fel på allt.

   Svara

  Alexandra Bring och Victoria Törnegren samlade in 147 150 genom sin bössa!

  Svara

  Järna Live samlat in 203654 kr, top 17!
  Stolt över att komma från denna lilla ort i Dalarna! ❤️

  Svara

  Skitbra jobbat! 🙌🏻 Men det kliar i mitt revisors-skinn när siffrorna ”skrivs ihop” på det där viset 😂 man skriver 1 000kr, 10 000kr, 100 000kr osv 😝 I övrigt så är ju Musikhjälpen fantastiska tycker jag !

  Svara

   Man bör ju också ha hårt mellanslag så siffrorna inte hamnar på olika rader.

   Svara

    Samt mellanslag mellanslag siffran och kr.

    Svara

  Åh var jag hade önskat att pengarna gick till alla 300.00 fattigpensionärer, eller hemlösa, här i Sverige istället 🙏❤️

  Svara

   Ja varför görs ingen jätteinsamling till dem? Inte lika ”behjärtansvärt”?

   Svara

    Ni kan väl starta en? Helt seriöst alltså.

    Svara

     Absolut, o det finns ju redan insamlingar för hemlösa, exempelvis ”Vid din sida” så det är ju jättebra. Tycker bara det är helt sinnessjukt att vi svenskar ska hjälpa hela världen då vi har såna fruktansvärda problem här.

     Bara tanken på att vi år 2020 gav bort 52 miljarder i bistånd, o samtidigt hör man Löfven vara så stolt över att äldreomsorgen ska få 4 miljarder nästa år… Nej låt skattepengarna gå till svensk vård, polis, pensionärer o hemlösa först. Sen kan vi hjälpa andra länder..

     Svara

      Vi dör i alla fall inte av ett litet sår på handen eller lunginflammation. Tycker jag känns skönt.

      Svara

      Man kan ha flera tankar i huvudet samtidigt. Men visst, vi skiter i alla andra länder. Låt dem svälta.

      Svara

   Decimalpunkt används i engelskspråkig text och miljö.
   Vi använder decimalkomma. Men 300,00 fattigpensionärer är lika konstigt.
   Du har kanske glömt en nolla?
   Då är det tusentalsavgränsare vi ska hålla reda på.
   Då skriver man 300 000 om man är svensk och 300.000 om man är amerikan eller från annat engelskspråkigt land.

   Svara

    Men herregud.

    Svara

    Sorry jag bor faktiskt i London sen 8 år tillbaka så var väl därför jag skrev så där. Fattar inte att folk bryr sig om såna små saker när man fattar vad jag menar ändå 😂

    Svara

     Och ja, jag glömde en 0 så ska stå 300 000 – är du nöjd nu? Hoppas jag inte förstörde din annandag jul nu 🙂

     Svara

      Nej då. Jag hade bara kul!

      Svara

   Ja hellre det faktiskt!

   Svara

   Varför? Känns ändå rimligare att folk som dör av enkelt botade sjukdomar får leva än att pensionärer får guldkant på tillvaron.

   Svara

    Vi pratar om pensionärer som lever under EUs minimumgräns och har en tusenlapp kvar att leva på varje månad, om dom har tur! Samtidigt som dom har jobbat o betalat skatt hela livet 🙁

    Det är fan inte att säga att dom ska ha ’guldkant’ på tillvaron. Fy för människor som dig.

    Svara

     Fy för människor som dig som vill att folk ska dö av mässling och stelkramp

     Svara

  Det är tur att det inte är de naiva flickorna som kommenterar här som styr Sverige.

  Svara

  Hade hellre velat se en lista på dom som skänkte mest än vilka kändisar som är populärast.

  Svara

   Och jag är så cynisk att jag tror att de flesta inte skänkte pengar till majas bössa utan såg det som att de köpte en lott för att vinna en goodiebag.

   Jättebra att hennes bössa drog in så mycket pengar men är ju tydligt att ingen gärning är osjälvisk.

   Svara

   Gå in på musikhjälpens sida så hittar du allt du vill veta. Jag fokuserade på influencers till stor del eftersom det är vad den här sidan handlar om primärt. 🙂

   Svara

    ja självklart, jag formulerade mig fel. Menade att jag själv var intresserad av vilka som låg bakom självaste donationerna. Självklart är just influenserna det som gäller här på sidan 🙂

    Svara

  Tyvärr går det inte utrita fattigdom.
  Om 1500 miljarder delades ut till alla, så skulle alla priser gå upp ofantligt mycket. Det är det folk inte förstår. Någon måste vara rik och någon måste vara fattig och de flesta måste ligga däremellan.

  Om alla vi som skriver här i kommentarsfältet fick 10 000 kr var, och så ser vi om ett år hur det ser ut.
  Då har någon handlat upp alla sina pengar. En annan har sparat alla. En tredje köpte aktier och fördubblade dem.
  Att alla ska ha det bra är en utopi. Det går inte. Och de flesta här, eller ”där” eller överallt är INTE beredda på att få det sämre för att någon annan ska få det bättre.

  Svara

   *Utrota fattigdom

   Svara

   Men du utrotar heller inte fattigdom genom att bara ge folk kontanter. Det handlar om att bygga upp infrastruktur, ge tillgång till utbildning och sjukvård, m.m.

   Svara

   Ah, hade inte läst alla kommentarer innan jag postade samma sak längre upp.

   Men du har helt rätt Lina. Lösningen måste vara större än att omfördela pengarna.

   Svara

  Carl Stanley och Marcus Berggren fick ihop över 100 000 på några timmar!

  Svara

  För jävligt att Tomas och Carina inte fick en egen bössa!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.